Afsluttende evaluering af Roskilde LBR-projektet: På vej til job eller uddannelse. Et individuelt, håndholdt forløb tilbage til job.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afsluttende evaluering af Roskilde LBR-projektet: På vej til job eller uddannelse. Et individuelt, håndholdt forløb tilbage til job."

Transkript

1 1 Januar, 2014 Afsluttende evaluering af Roskilde LBR-projektet: På vej til job eller uddannelse. Et individuelt, håndholdt forløb tilbage til job. BOMI fik i 2014 bevilget midler af Roskilde LBR til et individuelt håndholdt forløb for forsikrede ledige, der var i risiko for at miste deres dagpengeret. I alt blev 48 deltagere henvist til projektet. Der har været en del frafald og henviste, der viste sig at være udenfor målgruppen. Projektet har indenfor forløbet etableret ordinære arbejdspladser, løntilskudsjob samt været medvirkende til opstart på ordinære uddannelser i 56 % af tilfældene blandt målgruppen. Projektet er dermed uhyre tæt på at have indfriet sit succesmål på 60 %. Projektet har også haft en række andre resultater, der peger i retning af selvforsørgelse, og som bringer deltagerne væk fra ledighedskøen. Forord Projektet tager sit afsæt i et projekt gennemført for Furesø Kommune i Resultaterne i Furesø-projektet var gode, og 60% af deltagerne kom enten i ordinær beskæftigelse, løntilskud eller startede op på uddannelse. Resultaterne skyldes fire forhold: 1) De henviste tilhørte målgruppen. 2) Deltagelse i projektet frivillig 3) Der var tale om et håndholdt, helhedsorienteret indsats med fokus på den enkelte lediges problemstillinger, og hvor både uddannelsesmæssige og de virksomhedsrettede tiltag indgik i et

2 2 hele med henblik på at understøtte den enkelte deltager bedst muligt. 4) Endelig var forløbet for den enkelte deltager tidsubegrænset forstået på den måde, at der blev arbejdet med den enkelte deltager, til man var i mål med målsætningen. Indledning Med udgangspunkt i den helhedsorienterede indsats, der gav de gode resultater i 2012, har Revacentret BOMI har i 2013 gennemført et LBRstøttet projekt På vej til job eller uddannelse - Et individuelt, håndholdt forløb tilbage til job. Projektet er gennemført i samarbejde med Roskilde Jobcenter. De elementer, der var centrale i LBR-Furesø-projektet, udgjorde omdrejningspunktet for dette projekt. Formålet var, at målgruppen gennem en sammenhængende, individuel og håndholdt indsats skulle opnå ordinær beskæftigelse, ligesom målgruppen skulle bringes tættere på arbejdsmarkedet ved hjælp af mulighederne for virksomhedspraktik, kurser, efteruddannelse og løntilskudsjob samt evt. jobrotation Projektet er finansieret via LBR-Roskilde, og gennemført i samarbejde med Virksomhedsafsnittet i Roskilde Jobcenter samt Teknisk skole, Vilvorde. Det endelige tilsagn om projektstøtte blev givet januar 2013, og projektet indledte umiddelbart herefter samarbejde med Jobcenter Roskilde omkring visitation af deltagerne, ultimo februar og primo marts Visitation til projektet. Projektet har haft plads til 49 ledige roskilde-borgere i forløb. Borgerne er blevet udvalgt til projektet ved, at Jobcentret på forhånd har udfærdiget lister med kandidater til projektet, som matchede målgruppen.

3 3 I alt har 48 borgere aktivt tilkendegivet, at de ønskede et forløb på projektet. Roskilde Jobcenter visiterede i starten af projektperioden af flere omgange projektdeltagere til et introduktionsmøde, hvor projektmedarbejdere introducerede deltagerne til projektet. Denne procedure blev senere ændret, da der blev ønsket en hurtigere visitering til projektet. Projektdeltagerne blev herefter visiteret enkelvist til projektet. Deltagelse i projektet var frivillig I det tidligere projekt, som BOMI gennemførte for LBR-Furesø, har det været et væsentligt kriterium for projektet og for deltagernes motivation, at deltagelse i projektet var frivillig. Derfor har også dette projekt været baseret på frivillighed hos de deltagere, der fik tilbudt et forløb. Deltagerne i projektet har aktivt tilkendegivet, at de har ønsket at medvirke i projektet. Forinden har de fået forelagt projektindholdet, og har efter informationsmøderne kunnet give udtryk for, om de mente, at forløbet havde deres interesse. Det antal projektdeltagere, der deltog i projektet var således de, der aktivt havde tilkendegivet ønske om deltagelse, efter at have fået forelagt muligheden. Projektets målgruppe: Projektets målgruppe blev defineret på følgende måde: Projektets målgruppe er langtidsledige med særlig fokus på akutmålgruppen. Forsikrede ledige har fortrinsret, men kontanthjælpsmodtagere match 1 vil også kunne gøre brug af tilbuddet. I gruppen kan også indgå: - Langtidsledige personer med forældede kompetencer

4 4 - Langtidsledige med funktionsnedsættelse. De henviste projektdeltagere: Målgruppen Undervejs i projektet fremstod det, at en del deltagere alligevel ikke tilhørte projektets målgruppe. Fx meddelte 3 af deltagerne uden nærmere begrundelse, at de alligevel ikke ønskede at får et forløb. Ud ad de 8 personer, der afsluttede praktik uden efterfølgende løntilskud eller ordinært arbejde, var der 4 personer, der stod til rådighed, og 4 personer, der vurderedes ikke at stå til rådighed. Af disse fire personer havde 3 personer psykiske problemer i et omfang, hvor de ikke stod til rådighed for job, mens 1 person var fysisk nedslidt. Efter aftale med sagsbehandler i Jobcenter blev praktikken brugt som en afklaring af, om han kunne magte et seniorjob indenfor det pædagogiske område. Ved tre personer var der uklarhed om rådighed, pga. ingen medvirken, intet overskud efter mandens død samt helbredsmæssige problemer. Af de uafsluttede ved forløbets ophør, er der 1 person, der ikke står til rådighed. Her er tale om en person, der sidst i forløbet ikke var kontaktbar, og hvor der har været mistanke om alkoholmisbrug. Ud af 48 deltagere er der således 11 deltagere, der ikke tilhørte projektets målgruppe, og som BOMI efter aftale med Jobcentrets sagsbehandlere alligevel har arbejdet videre med på lige fod med projektets øvrige deltagere for at bringe dem tættere på arbejdsmarkedet. Deltagerne i denne gruppe, der ikke umiddelbart

5 5 vurderedes at tilhøre målgruppen, tilkendegav dog med egne ord, at de gerne ville i arbejde og have et job. Der er således 37 af de henviste deltagere, der har tilhørt projektets målgruppe. Hvor mange gennemførte forløbet? Ikke alle 37 deltagere er endt med at gennemføre forløbet. Ved projektperiodens afslutning var der stadigt 7 borgere, der tilhørte målgruppen, og som var i gang med projektet. 2 af disse borgere blev henvist ultimo oktober og medio november, derfor er det højest sandsynligt, at der havde været resultater, hvis de var kommet i gang med forløbet tidligere. Endeligt er der ved projektets afslutning 2 deltagere, der oplyser at være blevet sygemeldt, og som ikke gennemførte forløbet samt en enkel deltager, som ikke gennemførte forløbet pga ferie og behandling. Disse sidste 3 borgere gennemførte således ikke forløbet pga. sygdom. I forvejen kan man diskutere, om de med sygdomme og behandling var en del af målgruppen, men under alle omstændigheder gennemførte de ikke forløbet, hvorfor de ikke tæller med i den endelige resultatopgørelse. Sammenlagt er der således 5 deltagere, som vi har valgt ikke at tælle med i resultatopgørelsen. Ser man bort fra disse 5 deltagere, hvor man ikke kan måle et resultat på afslutningstidspunktet, står projektet tilbage med 32 deltagere, for hvem det er muligt at måle et resultat.

6 6 Resultater og opgørelse: N=37/32 Mål og resultater Antal % I ordinær beskæftigelse /25 I ordinær uddannelse 2 3 8/ 9 I Løntilskud /22 I alt 18 49/ 56 N=37/32 Virksomhedspraktik Antal % /33 Resultatopgørelsen viser, at ved kun at tælle de deltagere, der har tilhørt målgruppen, at 49 % har levet op til projektets succeskriterier. Ser man på de, der både gennemførte forløbet og tilhørte projektets målgruppe, stiger tallet til 56 %, hvormed projektet er meget tæt på at have levet op til egne succeskriterier. Det har i projektet også været et succeskriterium, at 75 % af projektdeltagerne kom i virksomhedspraktik. Virksomhedspraktikkerne er et redskab til selvforsørgelse, og derfor har fokus især ligget på etablering af ordinære jobs og identifikation af ordinær uddannelse. 1 Direkte til ord. Beskæftigelse, fra praktik til beskæftigelse, samt fra praktik til jobrotation 2 Direkte uddannelse samt via praktik til uddannelse 3 Direkte placering i Løntilskudsjob, samt via praktik til Løntilskud. I opgørelsen indgår og løntilskudsjob, som blev etableret, men hvor vedkommende efterfølgende afslog, da et offentligt løntilskudsjob ikke blev anset som attraktivt. 4 Reelt har flere deltaget i virksomhedspraktik, da flere af de, som ikke tilhørte målgruppen var i virksomhedspraktik Tallet er derfor et brutto-tal.

7 7 Som det fremgår, er omkring 30 % af projektdeltagerne kommet i praktik. Derudover har der også været etableret praktik til de deltagere, som egentlig hørte udenfor projektets deltagerkreds. Forklaringen på, at praktikdeltagelsen er væsentlig mindre end oprindeligt antaget, tilskrives allerede ovennævnte forhold (manglende ønske eller tvivl om rådighed) samt stort frafald. Andre tal og resultater Aldersfordeling N=48 Aldersfordelingen og derover Antal Uddannelsesbaggrund - spredning: N= 48 deltagere Uddannelsesbaggru nd Ingen uddannels e Kort uddannels e Mellemlan g Uddannels e Antal Lang/ videregåend e udd. Branchemæssigt har de ufaglærte typisk været beskæftiget med fabriksarbejde, lagerarbejde, butiksarbejde, havearbejde. Borgerne med de korte uddannelser var: Social og sundhedshjælper, butiksassistent, kontorassistent, landmåler, receptionist, betonmager, ejendomsfunktionær, gartner.

8 8 De, med mellem uddannelserne var: Laborant, smed, lærer, maskintekniker, kok, IT-uddannelse, pædagog, sygeplejerske, bankassistent, mekaniker, mens de fire med videregående uddannelser var hhv.: Ingeniør, Bachelor i idræt og ernæring, Biolog, Litteraturvidenskab. Tabellen med aldersfordeling og uddannelsesbaggrund viser, at op mod halvdelen af de henviste akutledige deltagere både har tilhørt den ældre gruppe på over 50 år, og at de i overvejende grad ikke har haft nogen uddannelse. Man kan selvfølgeligt drøfte, hvorvidt denne tendens er udtryk for generel problemstilling ved de akut-ledige borgere. Andre faktorer og udfordringer udover ledighed: Det viste sig i løbet af projektperioden, at en stor del (18 personer) af de samlede projektdeltagerne havde andre problemer end ledighed. En stor del af projektdeltagerne havde helbredsmæssige problemer af såvel fysisk som psykisk karakter, og der var andre, der havde problemer med misbrug af alkohol, samt personlige problemer typisk af økonomisk karakter. Derudover var flere af projektdeltagerne præget af en lang ledighedsperiode, hvor de havde følt sig stresset over manglende kontrol med deres jobmæssige og dermed også økonomiske situation, hvilket havde forværret deres psykiske helbredstilstand. Et eksempel: En 37 årig kvinde, der var uddannet kontorassistent, og som havde været ledig siden Kvinden led af depression og angst, og hun gav udtryk for, at hun gennem ledighedsperioden havde oplevet, at hun følte sig mere præget af angst, og hun havde følt det sværere at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Hun oplevede at ledigheden i sig selv gør hende stresset og utryg, og hun følte, at hun havde behov for at komme i gang med et arbejde, for at få brudt de destruktive tankemønstre.

9 9 Forløbets varighed: I LBR-projektet På vej til job eller uddannelse har grundfilosofien været den, at borgeren var i forløb, indtil borgeren kom i job eller uddannelse. Rent deltager-teknisk blev projektdeltagerne i starten af projektperioden visiteret til projektet i 4 uger af gangen, men denne periode blev senere forlænget. Projektmedarbejderne arbejdede med projektdeltagerne i længere tid, end den periode som kommunen havde henvist dem til, hvilket medførte, at projektdeltagerne sommetider blev henvist til et andet tilbud, mens der stadigt blev arbejdet med dem på projektet. Erfaringerne fra tidligere LBR-projekt har vist, at der i gennemsnit gik ca. 4 uger fra forløbsstart til en praktik eller job. I dette projekt har borgerne som det fremgår haft en række udfordringer på det personlige plan at slås med, og derfor har vejen til job eller uddannelse været længere, og den gennemsnitlige tilknytning til projektet har typisk været længere, end det var set i LBR-Furesø projektet. Desuden er flere arbejdsmarkedspolitiske redskaber blevet taget i anvendelse. Projektets succeskriterier. Projektet har haft en målsætning om at få 60 % af projektdeltagerne i ordinært beskæftigelse, løntilskud eller ordinær uddannelse. Succeskriterierne har taget udgangspunkt i LBR-Furesø-projektet, hvor succesraten havde dette omfang. Succeskriteriet er således også indfriet i dette projekt. Ved gennemgang af resultaterne er det naturligvis tallene omkring selvforsørgelse eller tæt- på forsørgelse, der er væsentlige.

10 10 Selvom gruppen har bestået af akutledige, der har stået til rådighed for job, har der været en forholdsvis stor gruppe af det samlede antal henviste (23 %), der ikke har ønsket at medvirke eller har ikke reelt stået rådighed, og dermed ikke var en del af målgruppen. I projektet har 37,5% af borgerne (18 borgere) haft andre problemer udover ledighed, hvilket har bevirket, at det har været udfordringerne af personlig og helbredsmæssig karakter, der har stået i vejen for den jobmotiverende og jobskabende indsats, og hvor der har skullet længerevarende og intensiv indsats fra BOMI til for at fastholde borgeren i jobsøgningsprocessen. Ved at der i projektet også har indgået deltagere med problematikker udover ledighed, og ofte forårsaget af langtidsledighed, har der været en række job - forberedende tiltag i form af støttende og motiverende samtaler, rollespils-træning og samtale omkring præsentation, ligesom tæt opfølgning og ugentlig konsultation har været en del af projektet. I nogle situationer har der været tale om mini-arbejdsprøvninger samt etablering af Før-job for at identificere et relevant arbejdsområde for den enkelte deltager. Projektet har også andre resultater, som er værd at bide mærke i. Her kan fx nævnes motiverende samtaler omkring opstart af egen virksomhed, ligesom en deltager valgte at overgå til efterløn, afklaring til seniorjob, samt identifikation af relevante arbejdsområder samt evt. hjælpende foranstaltninger for nogle af de borgere med personlige og helbredsmæssige problemstillinger. Metodevalg. Den grundlæggende tilgang til de henviste projektdeltagere var, at der ud fra hver enkel projektdeltager skulle foretages en individuel vurdering i forhold til at identificere den støtte, som den ledige skulle tilbydes. Denne tilgang til de henviste projektdeltagere havde til formål at sikre, at deltagerne fik tilbudt et individuelt håndholdt forløb, der skulle sikre den bedst mulige tilgang for den enkelte deltager. Derudover var formålet

11 11 med en individuel tilgang til hver enkel projektdeltager, at sikre, at hver enkel projektdeltager kunne se et formål med at deltage i projektet og dermed forøge chancerne for, at projektdeltagerne følte sig motiveret for at deltage. Projektmedarbejderne havde en løbende og hyppig kontakt til projektdeltagerne, og der blev fra flere projektdeltagere givet udtryk for, at den tætte opfølgning havde haft en positiv betydning og havde været medvirkende til, at projektdeltagerne blev holdt til ilden, og deres motivation steg. Projektmedarbejderne bestræbte sig på at have kontakt til projektdeltagerne hver uge, enten ved fremmøde eller telefonisk. Dette blev for nogle projektdeltagere oplevet som lidt for meget, men for de fleste projektdeltagere blev den hyppige kontakt oplevet som en nødvendighed, for at sikre at de blev holdt til ilden. Derudover gav andre projektdeltagere udtryk for, at de tidligere havde savnet en mere hyppig opfølgning på deres ledighedssituation. Projektdeltagerne gjorde brug af en bred vifte af tiltag for at styrke deltagernes kompetence til at være jobsøgende. Følgende tiltag blev i forskelligt omfang anvendt under projektperioden: Hjælp til udfærdigelse af jobansøgning Hjælp til at finde ledige jobs Afholdelse af rollespil for at øve en jobsamtale Støttende samtaler for projektdeltagere med psykiske problemstillinger Etablering af praktik Etablering af løntilskud Kontakt til arbejdsgivere Samtaler hos arbejdsgiver sammen med projektdeltager Samtaler med projektdeltager, hvor feedback fra arbejdsgiver drøftes. Rådgivende samtaler om lovgivning Støttende samtaler med projektdeltager, hvor jobsøgningen struktureres. Involvering af BOMIs jobkonsulent.

12 12 Eksempel: 31 årig kvinde, der led af angst. Hun var uddannet kontorassistent, men havde ikke nogen erhvervserfaring. Kvinden mente at hun bedst kunne styre sin angst, hvis hun arbejdede med børn, og der blev etableret en praktik i en børnehave, hvor hun samtidigt med at have kontakt til børn, kunne deltage i madlavning, hvilket var hendes store interesse. Efter aftale med kommunen startede kvinden på et nedsat timeantal, men efter 1 uges praktik, meldte hun sig syg, og projektmedarbejderen fik senere oplyst fra hende, at hun efter få dage havde været så angst, at hun ikke havde været i stand til at møde op på praktikstedet. Projektmedarbejderen meldte dette tilbage til sagsbehandleren, der derefter ville iværksætte et andet tiltag. For flere af projektdeltagerne var de helbredsmæssige udfordringer af en sådan karakter, at udsigten til ordinær beskæftigelse ikke var mulig indenfor kort tid. Det drejede sig særligt om de projektdeltagere, der havde psykiske helbredsproblemer, bl.a. på grund angst og depression, men også om projektdeltagere med fysiske helbredsproblemer. I disse situationer blev projektets fokus rettet hen imod en optræning af arbejdsevnen, og en afklaring af om det var muligt for projektdeltageren at være en del af arbejdsmarkedet. Samtale-og aktivitetsfrekvens i projektet I projektet har der været afsat en fast ugedag til fysiske møder med projektdeltagerne. Derudover har der været løbende opfølgning til deltagerne og henvendelse til virksomheder i løbet af de øvrige dage. Projektdeltagerne har typisk mødt ind ugentligt til samtale og opfølgning enten på BOMI eller på Teknisk Skole. Den ugentlige samtale har typisk fundet sted fra indskrivningen på projektet, til deltageren er blevet afmeldt. I de situationer, hvor deltageren har indgået i praktik, er der sket opfølgning.

13 13 Der er derfor arbejdet kontinuerligt på projektet. Organisering og Samarbejde med kommunen Projektet blev etableret som et samarbejde mellem BOMI og Roskilde Tekniske Skole. BOMI tilknyttede en projektleder og en jobkonsulent til projektet, mens Roskilde Tekniske Skole tilknyttede en projektmedarbejder til projektet. Det var fra starten af projektet meningen, at BOMIs medarbejdere hovedsageligt skulle tage sig af de projektdeltagere, hvor der var tale om jobformidling, mens medarbejderen på Roskilde Tekniske Skole skulle tage sig at de projektdeltagere, hvor der var tale om et uddannelsesperspektiv. Der var dog fra Jobcentret begrænsede muligheder for at iværksætte egentlige opkvalificerende kursusforløb, da det blev forudsat, at der skulle være en stor sandsynlighed for ordinært job efterfølgende ved bevillingen af kurser. Dette resulterede i, at de henviste projektdeltagere efterfølgende blev fordelt mellem BOMI og Roskilde Tekniske Skole, uden forudgående vurdering af hvilken gruppe de tilhørte. Der var et glimrende samarbejde med Roskilde Jobcenters Virksomhedsafsnit, hvor der var en løbende dialog både omkring nye henvisninger samt forløb, hvor der var behov for drøftelse og kontakt.

14 14 BILAG 1 Resultater for 48 Antal 48 I procent 100 deltagere Direkte i 5 10,4 ord.beskæftigelse 5 Direkte i ord. 2 4,16 Uddannelse Fra praktik til ord. 2 4,16 beskæftigelse 6 Fra praktik ordinær 1 2,1 uddannelse Praktik til kursus 1 2,1 Praktik til jobrotation 7 1 2,1 Direkte løntilskud ,42 Fra praktik til løntilskud 1 2,1 Fra praktik til løntilskud, men 1 2,1 deltageren afslog Afsluttet efter praktik uden efterfølgende løntilskud eller ord. Arbejde. Forløbet afsluttes efter aftale med sagsbehandler. 8 (4 af deltagerne udenfor målgruppen) 16,67 Valg om efterløn under 1 2,1 forløbet Ikke ønsket at deltage i 3 (ej indgået i 6,25 projektet målgruppen) Afgået v. døden 1 2,1 5 Deltagerne er kommet direkte i ordinær beskæftigelse 6 Deltagerne har forinden først været i praktik, hvorefter de blev tilbudt ordinær ansættelse 7 Jobrotationen var et af jobcentrets tilbud, og blev en mulighed, mens deltageren deltog på BOMIs forløb. 8 I to situationer meldte jobcentret mulighed for etablering af løntilskudjob, mens deltageren var i forløb på BOMI. De indgår i den samlede pulje af etablerede løntilskudsjob.

15 15 undervejs i projektet Uklar om rådighed 3(ej indgået i 6,25 målgruppen) Ophør pga. graviditet 1 2,1 Ønske om opstart af 1 2,1 egen virksomhed-svar afventes Sygemeldt ved 2 4,16 projektets ophør Ophør pga. ferie og 1 2,1 behandling Uafsluttede ved projektets ophør; nogle afventer svar fra kommunen om videre handleplaner, samt svar fra behandling og helbredsundersøgelser. Overgivet til jobcentret ved projektets afslutning 8 (1 ej i målgruppen) 16,6 Praktik uden efterfølgende løntilskud eller ordinært arbejde: 8 personer Ved etablering af virksomhedspraktikker har der i projektet været fokus på mulighed for jobåbning efter endt praktik. I 8 situationer har dette ikke gjort sig gældende grundet forskellige årsager. Eksempelvis har der i fem af disse tilfælde været tale om kursister med andre problemer end ledighed, særligt psykiske og fysiske problemer, der gjorde det umuligt for dem at bestride et arbejde på nuværende tidspunkt. Disse er heller ikke talt med i projektets målgruppe

16 16 I disse tilfælde var formålet med praktikken, at forsøge at optræne arbejdsevnen, og derudover få afklaret i hvor stor en udstrækning kursisten var hæmmet af de psykiske vanskeligheder. I de resterende tilfælde har der været tale om, at arbejdsgiveren ikke ønskede at ansætte kursisten efterfølgende. Ophøret fra projektet er sket efter samråd med Jobcentrets konsulent. Efterløn: 1 person. 1 person har valgt at gå på efterløn i løbet af sin tilknytning til projektet. Ikke ønsket at deltage i projektet: 3 personer (indgår ej i målgruppen) Afgået ved døden under projektet: 1 person. Uklarhed om rådighed: 3 personer (indgår ej i målgruppen) Ophør pga. graviditet: 1 person. Ophør pga. afholdelse af ferie og behandling: 1 person(indgår ej i målgruppen) Ønske om opstart af egen virksomhed: 1 person Sygemeldt ved projektets afslutning: 2 personer Stadigt i forløb ved projektets afslutning: 8 personer Ved projektets afslutning var der 8 borgere, som var under forløb, og hvor man i projektet afventede svar på diverse undersøgelser, tilbagemeldinger fra arbejdsgivere og praktikværter. En enkelt deltager har overvejende ønsket hjælp i form af sparring, hjælp til netværksopbygning, rådgivning mm og har ikke været interesseret i praktik. En femte deltager blev henvist, da der var pligt til aktivitet, og hvor der allerede forelå andre planer. En sjette deltager har forholdt sig passiv og ikke -kontaktbar efter en længerevarende coachende periode.

17 17 En syvende er blevet aktiv jobsøgende efter en række samtaler, mens en ottende efter praktikperiode fik tilbudt et løntilskud, men ønskede det ikke, da det viste sig at være et offentligt løntilskudsjob. Den overvejende årsag til, at deltagerne i denne gruppe ikke har været afsluttet er, de fleste blev visiteret til projektet, da projektet var ret langt inde i kalenderåret. Disse 8 personer er nu overdraget tilbage til jobcentret.

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 1 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed Indledning. Næsten 10.000 personer henvender sig årligt i Jobcenter Esbjerg på grund af arbejdsløshed.

Læs mere

Daruplund er et beskæftigelsetilbud for 18-25 årige psykisk og socialt skrøbelige, match 2 borgere, og nomeret til 40 årspladser.

Daruplund er et beskæftigelsetilbud for 18-25 årige psykisk og socialt skrøbelige, match 2 borgere, og nomeret til 40 årspladser. Opgørelse over resultater i 2012 for Daruplund og Jobpoint Resultater for Daruplund 2012 Resultatkrav 1: 40 årspersoner Daruplund er et beskæftigelsetilbud for 18-25 årige psykisk og socialt skrøbelige,

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 1. Halvår 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 3 Køn... 4 Alder... 4 Tilbud...

Læs mere

Virksomhedsrettet indsats hjælper langtidsledige seniorer tilbage på sporet

Virksomhedsrettet indsats hjælper langtidsledige seniorer tilbage på sporet Virksomhedsrettet indsats hjælper langtidsledige seniorer tilbage på sporet Det hænger sammen. Når ledigheden stiger over en længere periode, vokser gruppen af langtidsledige. Dette giver udfordringer

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 4 Tilbud... 4

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset.

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Status på sygedagpengeområdet...

Læs mere

Ledige fleksjobberettigede

Ledige fleksjobberettigede Ledige fleksjobberettigede Formål med pjecen: At give borger en introduktion til lovgivningen omkring pligter og rettigheder At oplyse borger om metoder til jobsøgning At oplyse borger om de individuelle

Læs mere

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. Projektets titel: En vej væk fra misbrug - arbejdsmarkedsrettet sundhedsindsats 2. Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Indsats(er) der ansøges

Læs mere

Pkt.nr. 12. Evaluering af Jobcenter. Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget

Pkt.nr. 12. Evaluering af Jobcenter. Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget Pkt.nr. 12 Evaluering af Jobcenter 521067 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at udvalget tager evalueringen til efterretning Politisk beslutning: Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen

Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen Notat Sagsnr.: 2014/0001359 Dato: 22. april 2014 Titel: Mentorindsats i Jobcenter Halsnæs Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen Halsnæs Jobcenter

Læs mere

STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE

STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE Et recoveryorienteret jobstøtteprojekt for fleksjobgodkendte borgere med psykiske lidelser. Vi vil sikre mennesker med en psykisk lidelse en plads på arbejdsmarkedet.

Læs mere

EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED

EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED En undersøgelse af effekten af et rehabiliteringsforløb for personer, der lider af postcommotionelt syndrom Projektet er gennemført i perioden 1. januar 2012 19. august

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Sund i job Dato: 15.01.13 Rettet af: SIHA Version: 12 Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé

Læs mere

Orientering - Praksis i forbindelse med visitation til jobafklaringsforløb

Orientering - Praksis i forbindelse med visitation til jobafklaringsforløb Punkt 9. Orientering - Praksis i forbindelse med visitation til jobafklaringsforløb 2014-8194 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering om Aalborg Kommunes

Læs mere

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job Fleksjob - ret og pligt At skabe sammenhæng mellem mennesker og job I Fleksjobteamet samarbejder vi målrettet med dig om at komme ud på arbejdsmarkedet igen Vi forventer af dig, og det er lovpligtig, at:

Læs mere

Evaluering. 1. Projektets titel og projektperiode 1.a Projektets titel Tidlige tegn på depression 30.11.2010. Starttidspunkt 15.3.

Evaluering. 1. Projektets titel og projektperiode 1.a Projektets titel Tidlige tegn på depression 30.11.2010. Starttidspunkt 15.3. Evaluering Job & Helbred 1. februar 2011 1. Projektets titel og projektperiode 1.a Projektets titel Tidlige tegn på depression 1.b Projektperiode: Starttidspunkt 15.3.2010 Sluttidspunkt 30.11.2010 Evaluering

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love Lovforslag nr. L 58 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af Beskæftigelsesministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

10 forslag til at forbedre dagpengesystemet

10 forslag til at forbedre dagpengesystemet 10 forslag til at forbedre dagpengesystemet 1 I foråret 2010 gennemførte HK en undersøgelse blandt 5000 ledige medlemmer. Formålet var at tage temperaturen på, om dagpengesystemet fungerer, som det skal

Læs mere

Kræft i gang med hverdagen

Kræft i gang med hverdagen SOLRØD KOMMUNE Kræft i gang med hverdagen Støttemuligheder til kræftramte og deres pårørende i Solrød Kommune Solrød Kommune Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon: 56182000 (telefonomstilling) www.solrod.dk

Læs mere

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet 9. maj 2012 Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet Dette notat indeholder grundlaget for Silkeborg Kommunes administration af sygedagpengeområdet. Notatet beskriver de centrale retningslinjer

Læs mere

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Evalueringsskema til projekter støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : JobSupport Dato for bevilling : 27. august 2008. Projektperiode

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Sygedagpengeopfølgning

Sygedagpengeopfølgning Sygedagpengeopfølgning Muligheder i sygedagpengereformen Viden om tidlig virksomhedsrettet indsats Forventningsafstemning 1. Sygedagpengereformen 2. Viden om en tidlig og aktiv virksomhedsindsats for sygemeldte

Læs mere

Virksomhedskonsulenterne skal være virksomhedernes indgang til jobcenteret og understøtte de lediges vej ud på arbejdsmarkedet.

Virksomhedskonsulenterne skal være virksomhedernes indgang til jobcenteret og understøtte de lediges vej ud på arbejdsmarkedet. Notat til Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme, bilag 1 Sagsnr.: 212/1258 Dato: 19. oktober 212 Titel: Virksomhedsservice Sagsbehandler: Lisbeth Rindom Arbejdsmarkedschef Virksomhedsservice skal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvt. Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus

Læs mere

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter.

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoint Mål og succeskriterier 2011 Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoints målgruppe er generelt

Læs mere

Find den. rigtige. medarbejder. et servicetilbud til virksomheder i Gladsaxe Kommune

Find den. rigtige. medarbejder. et servicetilbud til virksomheder i Gladsaxe Kommune Find den rigtige medarbejder et servicetilbud til virksomheder i Gladsaxe Kommune 16 tilbud til din virksomhed Jobcenter Gladsaxe er din virksomheds indgang til ny arbejdskraft. Vi er en professionel samarbejdspartner,

Læs mere

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor Ansøgningskema Ansøger Come-Back ApS Adresse Falen 24 Post nr. / By 5000 Odense C Telefonnummer 28 10 80 53 Email Kontaktperson Projekttitel Projektresumé ms@come-back.dk Mette Stryhn Job- og sundhedsmentor

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Udvalg: Måloverskrift: Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Vækst med nye perspektiver Sammenhæng til vision 2018: Vækst og Udvikling understøttes via målrettede indsatser i den kommunale sagsbehandling,

Læs mere

Notat om anvendelse af begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager

Notat om anvendelse af begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 06.09 2011 Notat om anvendelse af begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager Formålet med dette notat er at afdække begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager.

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Ansøgning til Pulje til lokale sundhedsprojekter for Projekt Fokus på sundhed og job

Ansøgning til Pulje til lokale sundhedsprojekter for Projekt Fokus på sundhed og job Norddjurs Kommune Sundhedsafdelingen Att.: Malene Bach Kirkestien 1 8961 Allingåbro Ansøgning til Pulje til lokale sundhedsprojekter for Projekt Fokus på sundhed og job Ansøger: Kontaktperson: Projektansvarlig:

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob (Job med løntilskud) Indledning... side 3 Beskyttet beskæftigelse iht.

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens 2010k3 2010k4 2011k1 2011k2 2011k3 2011k4 2012k1 2012k2 2012k3 2012k4 2013k1 2013k2 2013k3 2013k4* Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats

Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats Beskæftigelsesregionerne Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark samt Hovedstaden & Sjælland 24. februar 2011 Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats Aktivering på en virksomhed er den bedste

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Kvalitetsstandard for ressourceforløb

Kvalitetsstandard for ressourceforløb Kvalitetsstandard for ressourceforløb Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen har medført store ændringer i arbejdet med komplekse sager. Ud fra

Læs mere

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob.

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. A s s e n s Nørregade 42 5620 Glamsbjerg Tel +45 64 74 70 00 Fax +45 64 45 19 47 www.jobnet.dk Journal nr.: Sagsbehandler: 23. juli 2009 Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. Resume Lavkonjunkturen

Læs mere

Titel: Delvis kontering af projektmedarbejderes løn fra konto 6 til konto 5

Titel: Delvis kontering af projektmedarbejderes løn fra konto 6 til konto 5 Råderumsforslag Politikområde 70 Tema: Delvis kontering af projektmedarbejderes løn fra konto 6 Politikområde: 70 til konto 5 Titel: Delvis kontering af projektmedarbejderes løn fra konto 6 til konto 5

Læs mere

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter Vi har et mål... at bringe ledige borgere ud på/tættere på arbejdsmarkedet Fra mange års erfaring med at bringe ledige

Læs mere

Revalidering Personkreds Fører revalidering til ordinært arbejde?

Revalidering Personkreds Fører revalidering til ordinært arbejde? Revalidering Hvis en borger har begrænsninger i sin arbejdsevne, kan en mulighed være at få tilbudt revalidering. Revalidering kan bestå af erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage

Læs mere

Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer

Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer Nyt fra Organisationsservice Til FTF-A s faglige organisationer December 2014 Læs i dette nyhedsbrev om: FTF-A har fået ny formand FTF-A deltager på Folkemødet 2015 Fortsat pladser på FTF-A temadage Kollektiv

Læs mere

Projekt Exit Fra barriere til karriere

Projekt Exit Fra barriere til karriere Saxogade 5 1662 København V www.exit-danmark.dk Projekt Exit Fra barriere til karriere Slutevaluering pr. 31. december 2010 1) Indskrevne deltagere Der er i projektperioden 1. januar 31. december 2010

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 05.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale Afbud Charlotte Bøgelund Thomsen (F) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Pavillon Darumvej... 4 3 Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Kommune (adresse, e-mail, tlf.) Formål med projektet Iflg. regionens retningslinjer er det overordnede formål med projektet at få i arbejde eller ordinær

Læs mere

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik Overordnede mål og indsatsområder Udarbejdet Januar 2007 Arbejdsmarkedspolitikkens indhold: Visioner s.3 Lovgrundlag s.4 Udfordringer s.4 Grundlag s.4 Mål for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt Folketinget Beskæftigelsesudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 25. marts 2015 Kontor:

Læs mere

Betingelserne for at visitere til fleksjob fremgår af 70 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og grundlaget for en afgørelse fremgår af lovens 70a.

Betingelserne for at visitere til fleksjob fremgår af 70 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og grundlaget for en afgørelse fremgår af lovens 70a. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse NOTAT Januar 2012 Retsregler om tilkendelse af fleksjob Betingelserne for at visitere til fleksjob fremgår

Læs mere

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013 Årsregnskab Resultat på drift Årsregnskab Samlet oversigt for et, driftregnskab Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Regnskab Afvigelse i.f.t korr. Budgetramme 1 Center for beskæftig. rettet indsats sek.

Læs mere

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed.

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Jobcentret skal som udgangspunkt hjælpe unge ledige til at komme i selvforsørgelse via uddannelse. Dette gøres gennem

Læs mere

Samarbejdsaftale om. straksaktivering

Samarbejdsaftale om. straksaktivering Samarbejdsaftale om mellem straksaktivering Drift og Service Rønnevangsalle 5 3400 Hillerød og Jobcenter Hillerød Trollesmindealle 27 3400 Hillerød [1] Indledning: Denne samarbejdsaftale mellem Drift og

Læs mere

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013 Status et øjebliksbillede i maj/juni 013 Nærværende status bygger på opgørelser i hver af de 8 medvirkende kommuner og en opgørelse på tværs af kommunerne pr. maj/juni 013 (se tabel 1 og ): Hvor mange

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

2. Selvevaluering for projekter under Puljen til jobrettet opkvalificering

2. Selvevaluering for projekter under Puljen til jobrettet opkvalificering 2. Selvevaluering for projekter under Puljen til jobrettet opkvalificering Projekt:_Fra ufaglært til_faglært Glostrup Projektansvarlig: Heine Hansen Slutevalueringen består af følgende dele: Et skema som

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 10. november 2015 Oktober 2015 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 58 A Folketinget 2014-15 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. december 2014 Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Ulighed i medicin. Tre konkrete forslag til større social lighed i medicinanvendelsen

Ulighed i medicin. Tre konkrete forslag til større social lighed i medicinanvendelsen Ulighed i medicin Tre konkrete forslag til større social lighed i medicinanvendelsen Apotekerne møder hver dag de udsatte borgere, som på grund af deres større medicinforbrug hører til dem, der bruger

Læs mere

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Malene Nordestgaard Laursen Sagsnr. 15.40.00-P20-1-15 Dato:24.2.2016 Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Antallet af borgere omfattet af

Læs mere

1. Onboarding og uddannelse

1. Onboarding og uddannelse Den systematiske sygefraværsindsats i MSO skal sikre, at målet om 9,5 sygefraværsdage pr. medarbejder i 2016 nås. Målet skal nås gennem en række fokusområder og konkrete indsatser, som er beskrevet i denne

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen Arbejdsmarkedsstyrelsen Policycenteret Arbejdsmarkedscentre: Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen For at sikre en fremtidig udvikling af velfærdssamfundet, bliver det

Læs mere

Det Lokal Beskæftigelsesråd Ved Jesper Switzer Møller. Virksomheds- og arbejdsmarkedskonsulent Jobcenter Ringsted Nørregade 100 4100 Ringsted.

Det Lokal Beskæftigelsesråd Ved Jesper Switzer Møller. Virksomheds- og arbejdsmarkedskonsulent Jobcenter Ringsted Nørregade 100 4100 Ringsted. Det Lokal Beskæftigelsesråd Ved Jesper Switzer Møller Maglegårdsvej 15 4000 Roskilde Telefon 46 34 86 00 Telefax 46 34 86 86 www.roskildebomi.dk e-mail: bomi@bomi.roskilde.dk Virksomheds- og arbejdsmarkedskonsulent

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 28.10.13 Implementering af kontanthjælpsreformen Omsætning af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning.

Læs mere

1. De organisatoriske rammer og administrative arbejdsgange

1. De organisatoriske rammer og administrative arbejdsgange Førtidspensionsreformen 2013 V/Lektor Pernille Lykke Dalmar, UC Syddanmark. - En kort gennemgang af det fremsatte lovforslag, med et overblik over de centrale begreber, og hvad de dækker over. Indhold:

Læs mere

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager Pkt.nr. 3 Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager 651636 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Reform af førtidspension og fleksjob betyder en ændret tilgang i det beskæftigelsesrettede arbejde, både i forhold til metoder og redskaber.

Reform af førtidspension og fleksjob betyder en ændret tilgang i det beskæftigelsesrettede arbejde, både i forhold til metoder og redskaber. Notat Sagsnr.: 2012/0009182 Dato: 13. januar 2013 Titel: Orientering om reform af førtidspension og fleksjob Sagsbehandler: Lisbeth Rindom Arbejdsmarkedschef Reform af førtidspension og fleksjob træder

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Notat. Nyttejob i Hørsholm Kommune. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Nyttejob i Hørsholm Kommune. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Nyttejob i Hørsholm Kommune Nyttejob i Hørsholm Kommune På baggrund af mødet i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 19. marts 2013 har administrationen

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Inspirationspapir om visitation til virksomhedscentre. Beskæftigelsesregion

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Inspirationspapir om visitation til virksomhedscentre. Beskæftigelsesregion Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Inspirationspapir om visitation til virksomhedscentre Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Januar 2010 1 Visitation til virksomhedscentre En af de største

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014 Notat om indsatsen for aktivitetsparate Udfordring Det er et mål for beskæftigelsesområdet at hjælpe

Læs mere

Evaluering af samarbejdet med projekt High:Five

Evaluering af samarbejdet med projekt High:Five Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Januar 2008 Evaluering af samarbejdet med projekt High:Five Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen,

Læs mere

Velfærdsforvaltningen. Referat. til mødet i. Jobudvalget. 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B

Velfærdsforvaltningen. Referat. til mødet i. Jobudvalget. 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B Velfærdsforvaltningen Referat til mødet i Jobudvalget 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 89 "Vejle-loven" på beskæftigelsesområdet 181 181 00.22.00-P08-2-11

Læs mere

Kommunernes brug af lægekonsulenter

Kommunernes brug af lægekonsulenter Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes brug af lægekonsulenter Oktober 2011 KOMMUNERNES BRUG AF LÆGEKONSULENTER INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Undersøgelsens hovedresultater

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsatsen Ungeindsats Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget besluttede på mødet d. 22. juni at jobcentrets forslag om udvidelse af projekt Styrkeprøven

Læs mere

Job- og sundhedsmentor

Job- og sundhedsmentor Evalueringsrapport Job- og sundhedsmentor Dato 4/3 2013 21/6 2013, i alt 16 uger Formål Job- og sundhedsmentor havde til formål at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet for borgere med en reel nedsat

Læs mere

AMK-Øst 11. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 11. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 11. januar 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland Januar 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Fællesstrategi i SAS til begrænsning af tilgangen til permanente ydelser

Fællesstrategi i SAS til begrænsning af tilgangen til permanente ydelser Fællesstrategi i SAS til begrænsning af tilgangen til permanente ydelser Da der d. 5.april 2011 blev afholdt et fælles temamøde for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalgene blev det aftalt, at der

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Mobilt sundhedstilbud til aktivander i Svendborg Kommune Projektperiode

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2015. Mål 1 4 er beskæftigelsesministerens udmeldte mål, som er obligatoriske

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

Køn Helsingør Kommune stræber efter at skabe en afbalanceret kønsfordeling blandt de ansatte i afdelinger og på de forskellige ledelsesniveauer.

Køn Helsingør Kommune stræber efter at skabe en afbalanceret kønsfordeling blandt de ansatte i afdelinger og på de forskellige ledelsesniveauer. Helsingør Kommunes Ligestillingspolitik Indledning Helsingør Kommune arbejder målrettet for ligestilling og betragter alle medarbejdere som ligestillede uanset køn, alder, handicap, seksuel orientering,

Læs mere

Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast

Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast 1 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Halsnæs Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013. Beskæftigelsesplanen er

Læs mere

Udkast Projekt Frivillighed 28-05-2015

Udkast Projekt Frivillighed 28-05-2015 Projekt Frivillighed Indledning Med Projekt Frivillighed ønsker TUCJOB ApS, i samarbejde med Jobcenter Hedensted, at nytænke, udvikle og gennemføre en tværfaglig støttende indsats overfor borgere i Hedensted

Læs mere

IPS. Individuelt planlagt job med støtte

IPS. Individuelt planlagt job med støtte IPS Individuelt planlagt job med støtte 1 Hvad er IPS: Beskæftigelsesindsats til personer med en alvorlig psykisk sygdom. IPS er udviklet i USA i starten af 90 erne og afprøvet i lang række lande. Evidensbasseret

Læs mere

Norddjurs Kommune. 31. maj 2013 31-05-2013 1

Norddjurs Kommune. 31. maj 2013 31-05-2013 1 Norddjurs Kommune 31. maj 2013 31-05-2013 1 KL s organisationsdiagram 31-05-2013 2 Danmarks udfordringer - Beskæftigelsespolitikken i centrum Den nationale udfordring Demografien Flere, der skal forsørges

Læs mere

Helbredsproblemer. behøver ikke altid at føre til sygemelding. Brug Jobcentret i tide!

Helbredsproblemer. behøver ikke altid at føre til sygemelding. Brug Jobcentret i tide! Helbredsproblemer behøver ikke altid at føre til sygemelding Brug Jobcentret i tide! Indledning Denne pjece er udarbejdet som et led i samarbejdet mellem Jobcenter Middelfart og 4 virksomheder. Den skal

Læs mere

Lokal udmøntning af LBR-strategien. for nytteindsats

Lokal udmøntning af LBR-strategien. for nytteindsats Lokal udmøntning af LBR-strategien for nytteindsats Indholdsfortegnelse sidetal 1. Formål 3 2. Målgrupper 4 3. Varighed og tilbud 5 4. LBR s opgave og arbejde med nytteindsatsen 6 5. Tillidsrepræsentanternes

Læs mere

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb R A P P O R T Det fremtidige arbejde med ressourceforløb RAPPORTTITEL Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Status på arbejdet med ressourceforløb... 3 2. Målgruppen for

Læs mere

Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar 2012

Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar 2012 Det Lokale Beskæftigelsesråd Beskæftigelse Projekt og Udvikling Stationsvej 36 3460 Birkerød beskaeftigelse@rudersdal.dk www.rudersdal.dk Slutevaluering af 'Ungeprojektet' i Rudersdal Kommune 30. januar

Læs mere