Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune"

Transkript

1 Teknik- og Miljøforvaltningen Center for veje og renhold Bilag A - Retningslinier Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Om brugen af offentligt vejareal Center for Veje og Renhold varetager som vejmyndighed kommunens interesser og skal sikre, at veje og fortove ikke anvendes til andet end vejformål uden særskilt tilladelse. Opsætning af bannere på offentlige veje er en særlig råden over vejarealet og kræver derfor tilladelse fra Center for Veje og Renhold. Center for Veje og Renhold indretter også byens rum, så de er attraktive at opholde sig i. I den forbindelse tages der æstetiske hensyn til omgivelserne, hvilket betyder, at vi også stiller krav til udseendet og placeringen af bannere på vejareal i København. Formålet med bannere i København Formålet med ordningen er, at synliggøre væsentlige kulturelle københavnerbegivenheder i byen - at dresse byen op til særlige lejligheder. Tilladelsen Tilladelse til opsætning af bannere udstedes skriftligt af Center for Veje og Renhold. Opsætningen er altid midlertidig og gælder kun for den periode af 6 uger med mindre andet er bestemt. Opsætningen må ikke finde sted, før tilladelsen er modtaget. Tilladelsen og eventuelle tilknyttede godkendelser gives til ansøgeren af tilladelse til opsætningen. Tilladelsen er personlig og kan ikke overdrages til andre, eller anvendes til andet end det tilladelsen vedrører. Tilladelse til opsætning gives i grupper af bannere (hele vejstrækninger - begge sider af vejen) kaldet bannerpakker - ikke enkeltvis af æstetiske og praktiske hensyn. På bilag 1 er vedlagt en liste over tilladte placeringer med antal bannere pr. sted. Vilkår for tilladelsen Brugere Bannerne må udelukkende anvendes af statslige og kommunale kulturinstitutioner uden kommercielt sigte samt i forbindelse med annoncering af mega-kulturbegivenheder af betydning for hele byen eller begivenheder af national betydning. Eksempler på mega-begivenheder, der kan være omfattet af ordningen: festivaler, humanitære organisationer o.l. samt store begivenheder for hele byen uden kommercielt sigte. Det kan f.eks. være Golden Days, Kulturnatten, Copenhagen Jazzfestival og store kunstudstillinger.

2 Side 2 af 5 mega-kulturbegivenheder, som anses at have national betydning eller betydning for hele byen. Begivenheden skal være af væsentlig kulturel betydning og have offentlig adgang eller på anden måde leve op til et offentlighedskriterium, som f.eks. EUtopmøder. Dette udelukker dog ikke, at der kan tages entré. Det kan f.eks. være megaevents som kongelige bryllupper, HCA 2005, Index 2005 og internationale topmøder eller store begivenheder som Internationalt Melodi Grand Prix. Bannerholdere og lysmaster Bannerne må kun opsættes på de belysningsmaster, som Center for Veje og Renhold har godkendt til formålet. Bannerne skal placeres på de bannerholdere, som Center for Veje og Renhold har godkendt og opsat. Bannerholderne er udformet så masterne belastes minimalt ved vind. Når bannerne ikke er opsat, skal de pinde, som holder banneret på bannerholderen, være afmonteret af trafikale og æstetiske hensyn. Opsætning og nedtagning af bannere Opsætning og nedtagning af bannere m.v. skal ske efter de gældende regler på området og i overensstemmelse med god og anerkendt faglig skik. Råden over vejarealet ved opsætning og nedtagning o.l. af bannerne kræver særskilt tilladelse af Center for Veje og Renhold. Efter nedtagning bliver bannerne destrueret medmindre andet er aftalt skriftligt med operatøren. Administration af bannerordningen Center for Veje og Renhold ejer belysningsmasterne, bannerholderne og retten til at sætte bannere op på belysningsmasterne. Bannerordningen markedsføres af en operatør, som også har ansvaret for alle de praktiske forhold omkring fremstilling, opsætning og nedtagning af bannerne og opkrævning af leje af bannerpladsen. Operatøren skal sikre, at Center for Veje og Renhold har givet de fornødne tilladelser til opsætningen af bannerne. Center for Veje og Renhold vurderer efter ansøgning hvilke brugere og begivenheder, der kan gives tilladelse til, ligesom Center for Veje og Renhold vurderer og godkender bannernes udseende og placering. Spørgsmål om fortolkningen af disse retningslinier afgøres af Center for Veje og Renhold Tilladelse til at opsætte bannerne bliver givet efter først-til-mølle -princippet. Nationale begivenheder vil dog have forrang. Ingen har fortrinsret til at få ophængt bannere et bestemt sted, i et bestemt antal eller i en bestemt periode.

3 Side 3 af 5 Priser for bannerne Bannerne koster den aktuelle markedspris, hvilket bl.a. omfatter administration, markedsføring, opsætning, nedtagning, følgeomkostninger, administration, drift af bannerholdere og fortjeneste. Betaling for bannerne skal ske umiddelbart efter, at ansøger har modtaget tilladelse til opsætning. Endelig reservation vil først ske efter modtagelse af aftalt betaling. Den aktuelle pris for opsætning af bannere på et givet sted fremgår af bannerordningens hjemmeside. Tider for opsætning Bannnerholderne er til rådighed for samme bruger i op til 6 uger ad gangen. Kortere perioder for opsætning kan undtagelsesvis godkendes. Der må annonceres for flere forskellige begivenheder i samme tidsperiode, men ikke på samme sted. Orden og renholdelse Banneret skal til enhver tid fremtræde pænt og vedligeholdt. Banerne må ikke frembyde fare eller væsentlige ulemper, såsom støj. Defekte bannere skal nedtages uden ophold. Center for Veje og Renhold kan påbyde nedtagning af et eller flere bannere, hvis de vurderes at være til fare for mennesker eller materiel. Hvis operatøren ikke gør det uden ophold, eller ikke er til at komme i kontakt med, kan Center for Veje og Renhold lade bannerne nedtage straks for operatørens regning. Hvis Center for Veje og Renhold må påbyde nedtagning af bannere i den tilladte periode, ydes der ikke nedslag i bannerlejen, og bruger kan ikke kræve erstatning herfor. Center for Veje og Renhold er ansvarlig for bannerholderne og vedligeholdelsen og udskiftningen af dem. Evt. fejl eller defekter skal meddeles uden ophold til Center for Veje og Renhold. Udseende af bannerne Bannerne må påtrykkes grafik, billeder eller tekst på begge sider af banneret, men må ikke kunne forveksles med skiltningen på vejen, eller via lysreflekser eller udseende kunne genere eller borttage opmærksomheden fra trafikanterne. Bannere, som er egnet til at fornærme, eller som indeholder upassende indhold, vil ikke blive godkendt. Der kan kun annonceres for én begivenhed pr. bannerstrækning. Bannerne må godt være forskellige på hver side, men skal fremtræde ens i kørselsretningen.

4 Æstetik Bannerne skal fremtræde med professionelt layout og passe ind i byrummet. Side 4 af 5 Størrelse Bannerne skal være 76,2 cm bredden (30 tommer) og 274,3 cm i længden (108 tommer). Andre mål vil ikke blive godkendt, da bannerholderne på masterne er tilpasset disse mål. Materiale Bannerne skal være fremstillet solidt og kunne modstå daglig slitage, vejrlig, hærværk og vandalisme. De må ikke hænge og slaske i vinden eller kunne falde af. Bannerne skal, hvor det er muligt, have et stofligt udtryk (ikke blank plastik). Sponsorer Sponsor-logo/navn kan kun placeres som vist på skabelon bilag 2 i bunden af bannerne. Logo Københavns Kommunes logo og navn - byvåbnet skal fremtræde for og bagpå bannerne i henhold til Københavns Kommunes designmanual, som vist på bilag 2. Logo og navn skal fremtræde med hvidt på en baggrund i blå identitetsfarve i henhold til skabelon. Forbehold for tilbagekaldelse eller ændringer I forbindelse med vejarbejder, trafikale omlægninger, arbejder på og ved masterne o.l. forbeholder Center for Veje og Renhold sig ret til at tilbagekalde eller ændre en tilladelse for kortere eller længere tid med 14 dages skriftlig varsel, uden at der kan gøres noget krav gældende ud over en forholdsmæssig reduktion af bannerlejen. Tilbagekaldelse kan ske uden forudgående varsel ved begivenheder såsom statsbesøg, royale begivenheder, arrangementer m.m., eller hvor det sker efter politiets eller andre statslige myndigheders foranledning, eller når der i øvrigt foreligger saglige grunde for det. Der kan ikke gøres noget krav gældende mod Center for Veje og Renhold ud over en forholdsmæssig reduktion af bannerlejen. Ansvarsforsikring Tilladelsens indehaver skal tegne en ansvarsforsikring, der udtrykkelig dækker for skader, mens tilladelsen er i kraft. Kopi af policen skal indsendes til Center for Veje og Renhold, inden ophængning af bannerne.

5 Side 5 af 5 Hjemmel I henhold til 102 i lov om offentlige veje og 49 i lov om private fællesveje, kan der ikke uden vejmyndighedens tilladelse anbringes genstande på vejarealet til brug for særlig råden, dvs. til andet end vejformål. I regelsættet Bestemmelser om råden over vejareal m.m. i Københavns Kommune, bestemmes nærmere, hvad der skal søges om, og hvad der kan gives tilladelse til, samt hvilke nærmere vilkår en tilladelse gives på. Regelsættet er vedtaget af København Borgerrepræsentation den 4. marts 1999 med senere ændringer. Bilag 1: Oversigt over bannerstrækninger med kort (se bilag C i udbudsmaterialet) Bilag 2: Skabelon til banner Københavns Kommunes logo og navn (hvidt på blå baggrund - Word)

Betingelser for opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune

Betingelser for opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik og Byliv Betingelser for opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune 28. september 2018 Sagsnr. 2018-0205352 Om brugen af offentligt

Læs mere

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Dato Sagsnummer Dokumentnummer Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune I Køge Kommune kan der i særlige tilfælde gives tilladelse til at vejarealer benyttes til

Læs mere

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater.

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater. Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater. September 2017 side 1 Retningslinjer for ophængning af plakater. Valgplakater Hvad er en valgplakat? Loven definerer en valgplakat

Læs mere

Valgplakater i. Silkeborg Kommune. Maj 2019

Valgplakater i. Silkeborg Kommune. Maj 2019 Valgplakater i Silkeborg Kommune Maj 2019 Regler om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens 84 og 85 og privatvejlovens 66a-66b. Indholdsfortegnelse Det

Læs mere

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14 F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Version 2019-1 Indhold Vejlovens grundlag om valgplakater... 3 Valgplakater som er omfattet af vejloven og privatvejsloven...

Læs mere

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater på kommunens vejarealer

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater på kommunens vejarealer Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater på kommunens vejarealer November 2014 side 1 Valgplakater på vejareal Folketinget har den 7. april 2011 vedtaget en ændring af lov

Læs mere

REGLER FOR VALGPLAKATER. Kommunevalg 2017

REGLER FOR VALGPLAKATER. Kommunevalg 2017 REGLER FOR VALGPLAKATER Kommunevalg 2017 Den 21. november 2017 er der kommunalvalg i Danmark. Denne folder beskriver nogle af de centrale regler for ophængning og nedtagning af valgplakater i Københavns

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater Februar 2019 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: Februar 2019 Tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet,

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

Klage over påbud vedr. fjernelse af trailere, haveaffald, mandskabsvogn og murbrokker fra

Klage over påbud vedr. fjernelse af trailere, haveaffald, mandskabsvogn og murbrokker fra Dato 31. juli 2018 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 18/08863-13 Side 1/5 Klage over påbud vedr. fjernelse af trailere, haveaffald, mandskabsvogn og murbrokker fra vejarealet

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

I forbindelse med kommunal- og regionsvalg 2017 har Gladsaxe Kommune fjernet ulovligt opsatte valgplakater på kommunens veje.

I forbindelse med kommunal- og regionsvalg 2017 har Gladsaxe Kommune fjernet ulovligt opsatte valgplakater på kommunens veje. Dagsordenpunkt Valgplakater Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen I forbindelse med kommunal- og regionsvalg 2017 har Gladsaxe Kommune fjernet ulovligt opsatte valgplakater på kommunens veje. I forlængelse

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i Lov om offentlige veje 84

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Til en vej hører kørebane, rabatter, grøfter, vigepladser, rastepladser og afmærkning i form af striber og færdselstavler.

Til en vej hører kørebane, rabatter, grøfter, vigepladser, rastepladser og afmærkning i form af striber og færdselstavler. Retningslinjer for skilte m.m. Det som er beskrevet herunder, er et sammendrag af bestemmelserne i Lov om offentlige veje, Færdselsloven, Naturbeskyttelsesloven og Vejreglerne. Assens Kommune og Fyns Politi

Læs mere

Retningslinjer for reklamer på midlertidige konstruktioner, såsom stilladser, containere, skurvogne ol.

Retningslinjer for reklamer på midlertidige konstruktioner, såsom stilladser, containere, skurvogne ol. Retningslinjer for reklamer på midlertidige konstruktioner, såsom stilladser, containere, skurvogne ol. Reklamebannere tillades på stilladser, containere, skurvogne ol., der er nødvendige i forbindelse

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1. Indholdsfortegnelse

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1. Indholdsfortegnelse Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1 Indholdsfortegnelse 4. Ydelsesbeskrivelse 2 4.1 Omfang 2 4.2 Bookning af bannerpakker 2 4.3 Formidling af tilladelse 3 4.4 Økonomi 4 4.5 Markedsføring

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Ophængning af valgplakater

Ophængning af valgplakater Ophængning af valgplakater Retningslinier for ophængning af valgplakater i forbindelse med afholdelse af offentlige valg, folkeafstemninger og lignende 1 Indholdtegnelse Retningslinier for ophængning af

Læs mere

Vilkår for udendørsservering

Vilkår for udendørsservering - Vilkår for udendørsservering Kopi af tilladelse og evt. tegning skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Åbningstider - Du må opstille inventar såsom borde, stole, parasoller og godkendte

Læs mere

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Dato 15. august 2018 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 18/09277-16 Side 1/5 Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE

BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE 4. juli 2008 BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE Myndighed 1. Tilladelse til brug af vej- og offentligt parkareal kræver kommunens tilladelse. Området hører under Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

Ophængning af valgplakater

Ophængning af valgplakater Ophængning af valgplakater Retningslinier for ophængning af valgplakater i forbindelse med afholdelse af offentlige valg, folkeafstemninger og lignende 1 Indholdtegnelse Retningslinier for ophængning af

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til "ulempe for færdslen".

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til ulempe for færdslen. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 2008 08/07162 BIDRAG TIL VEJLOVENS 102 STK. 1 NR. 1, 102, STK. 2, SMH MED 112, STK. 1 OG 114, STK. 2. Bidrag til fortolkning af vejlovens 102, stk. 1 og

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 1 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Skilte Lovlig skiltning i Odsherred

Skilte Lovlig skiltning i Odsherred Skilte Lovlig skiltning i Odsherred Indhold Her gælder reglerne for skiltning... 2 Offentlighedens adgang og skilte... 3 Sådan må skiltet se ud... 4 Her må du opsætte skilte... 5 Skema: Næringsdrivendes

Læs mere

Plakaterne må ikke kunne forveksles med officielle færdselstavler. Plakaterne må ikke være belyste eller være lysreflekterende.

Plakaterne må ikke kunne forveksles med officielle færdselstavler. Plakaterne må ikke være belyste eller være lysreflekterende. Notat Dato: 7. juni 2018 Plakater ved vejen Opsætning af plakater kræver tilladelse fra KOMMUNEN eller STATEN via Virk.dk, https://indberet.virk.dk/search/virk/raaden%20over%20vejareal. Sagsnummer: SAM-2016-00054

Læs mere

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år.

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år. Bi l a g4 Gyldighed Tilladelsen har gyldighed i ét kalenderår, dvs. fra udstedelsestidspunktet og frem til den 31. december i det år, hvor den udstedes, medmindre andet er anført i tilladelsen. Automatisk

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater September 2017 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: September 2017 Tryk: Vejdirektoratet Copyright:

Læs mere

VÆRD AT VIDE I FORHOLD TIL OPHÆNGNING AF PLAKATER - BRUG AF OFFENTLIGE AREALER

VÆRD AT VIDE I FORHOLD TIL OPHÆNGNING AF PLAKATER - BRUG AF OFFENTLIGE AREALER VÆRD AT VIDE I FORHOLD TIL OPHÆNGNING AF PLAKATER - BRUG AF OFFENTLIGE AREALER BRUG AF OFFENTLIGE AREALER I forbindelse med valgkampagner ved vi fra tidligere, at I ønsker at gøre brug af offentlige pladser/torve.

Læs mere

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Høringsudkast, marts 2018 FORORD Den måde, vi indretter vores byrum på, er et udtryk for den fælles holdning, vi har til byens karakter. Både over

Læs mere

Clear Channel Danmark A/S 2014. Forretningsbetingelser & øvrige vilkår

Clear Channel Danmark A/S 2014. Forretningsbetingelser & øvrige vilkår Clear Channel Danmark A/S 2014 Forretningsbetingelser & øvrige vilkår Gældende pr 1.01.2014 1. GENERELT Disse vilkår er gældende for alle aftaler om levering af ydelser, medmindre andet er aftalt og bekræftet

Læs mere

Særlig råden hvad er det?

Særlig råden hvad er det? Særlig råden hvad er det? Ikke-trafikal råden over vejarealet Fx udeservering, reklamesøjler, reklameplakater, store valgplakater, byggematerialer, containere, stilladser, udlejning af bycykler, udlejning

Læs mere

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den 03.08.09. Udarbejdelsen

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING 1) Stadepladser I Ringkøbing er der mulighed for torvehandel følgende steder: på Torvet og på Havnen. Se vedhæftede kort. 2) Vareudvalg På stadepladserne kan der

Læs mere

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår.

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. Punkt 9. Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. 2014-21716. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender nedenstående udkast til regler

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere

Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Nye regler om råden over offentlige vejarealer Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 2 (Delvis) nye regler om råden over offentligt vejareal 80 i lov om offentlige veje mv.

Læs mere

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer Bilag 6 - Ejendomme Aftale om anvendelse af bygninger og/eller ejendomsareal til opsætning af reklame og reklamebærende udstyr Nærværende aftale er ikke omfattet af lejelovgivningen. PARTERNE OG DET LEJEDE:

Læs mere

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Digitale skilte er en ny type skilte i bybilledet. Skiltene tiltrækker sig stor opmærksomhed og har større synlighed end de almindelige analoge skilte. Hjørring

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune.

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 13. maj 2013 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: byggesag@balk.dk Kontakt: Majbritt Marfelt Sagsnr: 2013-4906 Dok.nr:

Læs mere

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Fortovsarealet bruges ofte til andet end almindelig færdsel, fx til opsætning af skilte og udstillingsvare. I henhold til Vejloven er det generelt kommunen

Læs mere

iltning på Strandvejen Greve Kommune Sk

iltning på Strandvejen Greve Kommune Sk Skiltning på Strandvejen Greve Kommune Retningslinier for Skiltning på Strandvejen. Redaktion, layout og grafisk tilrettelæggelse: Birgitte Beenfeldt Revision: Side 15. 2013,Vin@greve.dk Greve Kommune

Læs mere

Vejledning om særlig servicevejvisning

Vejledning om særlig servicevejvisning Vejledning om særlig servicevejvisning (sort/hvid skiltning) i Holbæk Kommune Baggrund Virksomheder i det åbne land kan anmode vejbestyrelserne (kommunerne) om at få opsat sort/hvide vejvisningstavler

Læs mere

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Juni 2014 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Forord De offentlige vejarealer skal bruges til færdsel, men vejarealerne kan også indgå i bymiljøet

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal 0 Indholdsfortegnelse Generelt Side 2 Lovhjemmel til ophængning af valgplakater... Side 3 Hvor må valgplakater ophænges.... Side

Læs mere

Revideret praksis for håndtering af ulovligt opsatte valgplakater.

Revideret praksis for håndtering af ulovligt opsatte valgplakater. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Revideret praksis for håndtering af ulovligt opsatte valgplakater. Valgplakater kan lovligt hænges op fra

Læs mere

ADMINISTRATION AF PRIVATE FÆLLESVEJE

ADMINISTRATION AF PRIVATE FÆLLESVEJE BYENS FORANDRING HVAD SKAL DER NU TIL? ADMINISTRATION AF PRIVATE FÆLLESVEJE Tom Løvstrand Mortensen samt Karina Anna Petersen, begge LIFA, og advokat Tue Trier Bing, Horten 6. december 2018 1 PRIVATE FÆLLESVEJE

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

Forretningsbetingelser & øvrige vilkår 2015

Forretningsbetingelser & øvrige vilkår 2015 Forretningsbetingelser & øvrige vilkår 2015 T R A D I N G T E R M S A L L M Ä N N A V I L L K O R Y L E I S E T E H D O T T E R M I N I G E N E R A L I ALLGEMEINEGESCHÄFTSBEDINGUNGEN CONDITIONSGÉNÉRALES

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande m.v. på vejarealet...

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen 31/10 2014 Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen - ofte stille spørgsmål og svar herpå Hvorfor ønsker kommunen at optage vores vej som offentlig?

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier Side 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande

Læs mere

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor:

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor: Notat Vedrørende: Notat med svar på spørgsmål stillet af Statsforvaltningen vedr. kommunens byportaler Sagsnavn: Klage til Statsforvaltningen fra Danske Medier vedr. digitale byportaler Sagsnummer: 00.00.00-A00-4-14

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

Reklameaftale. Mellem Hvidovre Kommunalbestyrelse og ovennævnte klub er indgået følgende aftale:

Reklameaftale. Mellem Hvidovre Kommunalbestyrelse og ovennævnte klub er indgået følgende aftale: Reklameaftale Mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (Herefter benævnt kommunen) & Sollentuna Allé 1-3 2650 Hvidovre CVR: 14746889 (Herefter benævnt selskabet) Mellem Hvidovre Kommunalbestyrelse

Læs mere

STANDARD FOR UDESERVERING

STANDARD FOR UDESERVERING STANDARD FOR UDESERVERING Udkast Kære restauratør Skanderborg Kommune bifalder udeservering som bidrager til et levende bymiljø og spreder god stemning i midtbyerne. Der er dog påkrævet, at man overholder

Læs mere

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder også, at der er en række love, vedtægter og regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. I din afdeling er der desuden af beboerne

Læs mere

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014 Love regler Reglerne er delt mellem flere ministerier og flere styrelser 5 love Vejloven Privatvejsloven Lov om naturbeskyttelse Lov om mark og vejfred Færdselsloven Teknik var traditionelt i Transportministeriet

Læs mere

de kommunale parker sammenholdt med kommunalfuldmagten.

de kommunale parker sammenholdt med kommunalfuldmagten. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Erhvervsservice NOTAT Bilag 3 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for mobilt gadesalg Hjemmel for tildeling af plads til mobilt

Læs mere

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Dato 27. september 2017 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 17/11816-6 Side 1/5 Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Du har i mail af 21. august

Læs mere

GENERALFORSAMLING I GF GIMLE

GENERALFORSAMLING I GF GIMLE GENERALFORSAMLING I GF GIMLE Tirsdag d. 18. februar 2014 kl. 19:30 i Højdevangskirkens Menighedshus, Irlandsvej DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning v/martin Grønbæk 3. Det

Læs mere

Tilladelse til udendørsarrangement

Tilladelse til udendørsarrangement Kulturhavn Nyropsgade 1, 3 1602 København V Att: Nanna Sørensen Mail: nasoer@kff.kk.dk Tlf: 33663851 Cvr: 64942212 København 11/07 2013 Bookingnr: KK019390 Tilladelse til udendørsarrangement Københavns

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Fodbold A/S om reklamering på Hvidovre Stadion

Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Fodbold A/S om reklamering på Hvidovre Stadion Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Fodbold A/S om reklamering på Hvidovre Stadion 1: Kontrakten regulerer Hvidovre Kommunes salg af reklamerettigheder til Hvidovre Fodbold A/S samt

Læs mere

Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Fodbold A/S om reklamering på Hvidovre Stadion

Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Fodbold A/S om reklamering på Hvidovre Stadion Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Fodbold A/S om reklamering på Hvidovre Stadion 1: Kontrakten regulerer Hvidovre Kommunes salg af reklamerettigheder til Hvidovre Fodbold A/S samt

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilladelse til opstilling og drift af ladestandere og reservation af p-pladser til elbiler

Administrationsgrundlag for tilladelse til opstilling og drift af ladestandere og reservation af p-pladser til elbiler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 26-05-2014 Administrationsgrundlag for tilladelse til opstilling og drift af ladestandere og reservation af p-pladser til elbiler

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune THISTED KOMMUNE Opgravningsregulativ for ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje i Thisted Kommune Gyldighedsområde. 1. Regulativet finder anvendelse på arbejder i og over offentlige veje/stier

Læs mere

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM Med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999 om offentlige veje, 102,, nr. 1, fastsætter Hørsholm Kommune i samråd med politimesteren

Læs mere

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Indhold: Kapitel 1 Indledning 1.1 Formål 1.2 Regulativets vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 Generelle bestemmelser 2.1 Ansøgning

Læs mere

Tilladelse til udendørsarrangement

Tilladelse til udendørsarrangement Sparta Løbskontor Gunnar Nu Hansens Plads 11 2100 København Ø Att: Lars Nissen Mail: lars@sparta.dk Tlf: 22492454 Cvr: 10050979 København 20/05 2016 Bookingnr: KK034342 Tilladelse til udendørsarrangement

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

Praktisk information vedr. deltagelse med madstade

Praktisk information vedr. deltagelse med madstade Praktisk information vedr. deltagelse med madstade Tid og sted Heartland Festival afholdes lørdag d. 3. juni og søndag d. 4. juni 2017. Åbningstider: Samtlige madstader skal som udgangspunkt have åbent

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

prisliste liste des prix pricelist

prisliste liste des prix pricelist prisliste liste des prix pricelist hinnastonsa prijslijst lista de precios prislista listino prezzi llista de preus preisliste liste des prix pricelist hinnastonsa prijslijst lista de precios prislista

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Natur og Udvikling Information til dig som grundejer Beskæring af træer og buske langs veje og stier Mange steder i kommunen er der træer, hække

Læs mere

Lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje

Lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje LOV nr 379 af 02/05/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-3462 Senere ændringer til forskriften LOV nr

Læs mere

Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att.: Thomas Flerquin. Sagsnr Dokumentnr.

Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att.: Thomas Flerquin. Sagsnr Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 2 Til NUS/NUS ApS Refshalevej 167A 1432 København K Att.: Thomas Flerquin 04-01-2017 Sagsnr. 2017-0005968 Dokumentnr. 2017-0005968-1

Læs mere

Regulativ for ophængning af valgplakater

Regulativ for ophængning af valgplakater Regulativ for ophængning af valgplakater Retningslinjer for ophængning af valgplakater på kommunens vejarealer i forbindelse med afholdelse af offentlige valg og folkeafstemninger. Marts 2014 side 1 Retningslinjer

Læs mere

Udtalelse. Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Til Aarhus Byråd via Magistraten Side 1 af 5 Beslutningsforslag fra S, EL og K om at opstille hjertestartere 1. Konklusion Teknik og Miljø bakker op om forslaget Aarhus redder liv med hjertestartere, som

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement «Bruger_Initial» Vedligeholdelsesreglement Gældende for afd. 39, Danagården 2-88 / 11-139 Model B med vedligeholdelseskonto B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i boperioden for boligens indvendige

Læs mere

Tilladelse til udendørsarrangement

Tilladelse til udendørsarrangement Sparta Løbskontor Gunnar Nu Hansens Plads 11 2100 København Ø Att: Lars Nissen Mail: lars@sparta.dk Tlf: 22492454 Cvr: 10050979 København 19/05 2015 Bookingnr: KK030762 Tilladelse til udendørsarrangement

Læs mere

Vilkår for mobilt gadesalg

Vilkår for mobilt gadesalg Vilkår for mobilt gadesalg Halsnæs Kommune Marts 2017 Vilkår for mobilt gadesalg Der skelnes mellem: En lille mobilvogn under 2,5 m² - f.eks. ladcykel, kaffeknallert En større mobilvogn over 2,5 m² - f.eks.

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale Januar 2007 Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1 Driftsaftalen 1.1 Udbudsgrundlag Denne

Læs mere

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune.

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Indledning Anvendelsen af vej- og fortovsarealerne i kommunen skal først og fremmest sikre gode og sikre færdselsforhold, dog er det ofte

Læs mere

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum.

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. november 2014 offentlige rum For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for

Læs mere

Regulativ for Lyngby Torv

Regulativ for Lyngby Torv Regulativ for Lyngby Torv 5. september 2013 Side 1 Forord Regulativets formål er at sikre, at Lyngby Torv benyttes på en måde, der er i overensstemmelse med Lyngby Taarbæk Kommunes visioner og mål for

Læs mere