Til en vej hører kørebane, rabatter, grøfter, vigepladser, rastepladser og afmærkning i form af striber og færdselstavler.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til en vej hører kørebane, rabatter, grøfter, vigepladser, rastepladser og afmærkning i form af striber og færdselstavler."

Transkript

1 Retningslinjer for skilte m.m. Det som er beskrevet herunder, er et sammendrag af bestemmelserne i Lov om offentlige veje, Færdselsloven, Naturbeskyttelsesloven og Vejreglerne. Assens Kommune og Fyns Politi fører kontrol med, at de beskrevne bestemmelser overholdes. Der gribes ind med påbud, fjernelse på ejerens regning, politianmeldelser og bøder, hvis bestemmelserne ikke overholdes. Ønsker du yderligere information om f.eks. lovene, hvordan du skal forholde dig osv., er du altid velkommen til at kontakte Assens Kommune, Vej og Trafik, vejogtrafik@assens.dk, tel: Hvad er et vejareal? Vejen fungerer først og fremmest som færdselsårer for trafikanterne. Til en vej hører kørebane, rabatter, grøfter, vigepladser, rastepladser og afmærkning i form af striber og færdselstavler. Rabatterne er sikkerhedszoner, som er etableret af hensyn til vejens funktion som færdselsåre. Her placeres vejafvandingssystemerne, færdselstavler, vejvisning m.m. Rastepladser og vigepladser giver trafikanterne mulighed for at køre væk fra kørebanen, f.eks. i forbindelse med motorproblemer og for at holde pauser. Færdselstavler opsættes først og fremmest som vejledning for trafikanterne og for at højne trafiksikkerheden. Lejlighedsskiltning Vejarealet er ikke til private boder, skilte og lignende. Skilte og boder (både stationære og mobile) må ikke placeres på de til vejen hørende arealer. Anbringelse af skilte der hænger ud over vejarealerne må heller ikke finde sted. Som hovedregel bliver der ikke givet tilladelse til privat skiltning på vejarealer. Tilbagevendende større foreningsarrangementer af almen interesse som f.eks. byfester, loppemarkeder osv. kan i begrænset omfang få en kortvarig tilladelse. Tilladelsen skal søges senest 2 uger før plakaterne ønskes opsat.

2 Retningslinjer for tilladelse til anbringelse af midlertidige skilte, plakater og lignende efter vejlovens 102 stk. 1. Assens Kommune kræver at skiltningen for arrangementer skal være ens i hele kommunen og trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt. Assens Kommune sørger derfor for, at der på udvalgte steder er opsat stationære plakatstandere, som arrangementernes skilte/plakater kan sættes ind i. Opsætning og nedtagning af skilt/plakat foretages af Assens Kommune, henvendelse skal ske til Vej og Trafik. Tilladelse meddeles som hovedregel kun til større foreningsarrangementer og lignende som f.eks. byfester. Tilladelse gives normalt på følgende vilkår: at skiltene kun opsættes i tilknytning til den lokalitet, hvor arrangementet foregår, at skilte/plakater og lignende anbringes i kommunens stationære skilteholdere, at skilte/plakater og lignende ikke opklæbes på signalanlæg, læskure, el-skabe, styreskabe og lignende, at skilte/plakater og lignende som hovedregel ikke må være større en 1,0 m², at skilte/plakater og lignende tidligst opsættes 2 uger før arrangementet og nedtages umiddelbart efter arrangementet, at opsætningen sker uden ansvar for vejbestyrelsen, at skiltene ikke indeholder reklamer eller fremmede logoer m.v. Eget logo må dog benyttes. Ansøgningsskema kan findes her, hvor Assens Kommune vælges som vejmyndighed. Opsætning af plakater Assens Kommune tillader normalt ikke, at der opsættes plakater på vejarealerne af trafiksikkerhedsmæssige grunde. Trafikanter får afledt deres opmærksomhed af plakater, og risikoen for trafikulykker øges. Der findes 3 undtagelser: cirkusplakater valgplakater i forbindelse med kommune- og folketingsvalg kampagner for trafiksikkerhed. I særlige tilfælde kan der gives tilladelse til opsætning af plakater fra lokale organisationer. Tilladelsen skal søges senest 2 uger før plakaterne ønskes opsat. I hvert enkelt tilfælde skal der søges om tilladelse hos Vej og Trafik. Ansøgningsskema findes her. Skemaet udfyldes og sendes til Assens Kommune, Vej og Trafik, Willemoesgade 15, 5610 Assens eller på mail vejogtrafik@assens.dk.

3 I kommunen følges i alle tilfælde Vejdirektoratets standardvilkår for opsætning af valgplakater dog med følgende tilføjelser: Der må ikke ophænges valgplakater i træer. Konstaterer vi, at der hænger plakater/skilte på vejarealerne uden vores tilladelse, bliver de taget ned. Plakaterne opbevares på Entreprenørgården i en måned. Bliver de ikke hentet efter en måned, smides de ud. Reklameskilte i det åbne land Naturbeskyttelsesloven slår fast, hvordan der må reklameres i det åbne land. Assens Kommune ønsker her at forklare, hvilke muligheder der er for opsætning af reklameskilte i det åbne land. Overordnet set er det ifølge Naturbeskyttelsesloven ikke tilladt at opsætte reklameskilte i det åbne land. Hensigten med loven er at beskytte det danske landskabsbillede uden store og dominerende reklamer. I Assens Kommune ønsker vi også at beskytte vores helt specielle landskab. Naturbeskyttelseslovens regler omkring reklamer i det åbne land gælder kun uden for bymæssig bebyggelse. Ved bymæssig bebyggelse forstås normalt en samlet bebyggelse på mere end ca. 20 bygninger uden mellemliggende åbne arealer. Virksomheder beliggende i det åbne land kan få tilladelse til at få opsat et særligt servicevejvisningsskilt. I de følgende afsnit fortæller vi mere om, hvad der muligt omkring opsætning af skilte i forbindelse med de enkelte virksomheder.

4 Placering af mindre oplysningsskilte Naturbeskyttelsesloven giver mulighed for, at erhvervsdrivende i det åbne land kan opsætte ét mindre oplysningsskilt. Dette gælder også for salg af landbrugsprodukter eller ved værelsesudlejning. I medfør af Naturbeskyttelsesloven skal skiltet placeres ved indkørslen til ejendommen. Hvis ejendommen ligger ud til en lukket privat fællesvej, kan skiltet opsættes ved denne vejs udmunding i offentlig vej. Dog må skiltet ikke placeres i vejarealer. Som det ses på nedenstående skitse må skilte kun opsættes ved ejendommens direkte indkørsel fra offentlig vej, med mindre ejendommen ligger ved en lukket privat fællesvej.

5 Udseende af et mindre oplysningsskilt I medfør af Naturbeskyttelsesloven fastsættes følgende regler: Skiltet skal være rektangulært, må ikke overstige, 0,25 m 2, og skiltet må ikke være højere end 1 m over terræn. Skiltet må kun oplyse virksomhedens navn, adresse, art og produktion eventuelt med et logo der højst må udgøre 10 % af skiltets areal. Skiltet skal være i en ensartet, afdæmpet bundfarve med tekst i afdæmpede farver. Skiltet må ikke belyses, være oplyst, reflekterende eller bevægeligt. Der må ikke anbringes andre genstande i tilknytning til skiltet. (Gælder ikke stalddørssalg). Midlertidig skiltning For midlertidig skiltning gælder samme regler som ved mindre oplysningsskilte. Der kan fx være tale om reklame for salg af frugt, æg og lignende produkter af egen avl. Skilte ved ejendommens bygning Hvis et skilt placeres i umiddelbar tilknytning, hvilket vil sige inden for ca. 30 m af ejendommens bygninger, er der ingen regler for størrelse form, farve osv. Det eneste krav til skiltet er, at det ikke må virke dominerende i landskabet eller være synligt over store afstande. Endvidere finder Assens Kommune, at små sæsonprægede skilte med diskret udformning og størrelse er af underordnet betydning, dog skal skiltet placeres på ejendommens areal og ikke i vejarealet. For eksempel mindre oplysningsskilte, hvor der reklameres for salg af frugt, grønt æg eller lignende fra egen avl.

6 Servicevejvisning (de blå/hvide) Med det formål at give trafikanter oplysninger om vejvisningsmål beliggende væk fra vejen opsætter Assens Kommune en række officielle servicetavler til en række udvalgte servicemål. Servicevejvisning Vejvisning til servicemål. Servicetavlen er et firkantet skilt med blå rand og hvidt midterfelt med sort symbol. Hvornår kan der forventes opsat servicevejvisning? Servicevejvisningen skal være trafikalt begrundet. Udgangspunktet er altid hensynet til trafikanter og aldrig de kommercielle fordele, der kan være forbundet med vejvisningen. Der kan normalt kun vejvises ad én vej til et vejvisningsmål. Vejvisningen skal ske fra nærmeste større vej. Til hvilke mål kan der vejvises? Reglerne for servicevejvisning rummer mulighed for opstilling af servicetavler til en række servicemål. Her viser vi 2 eksempler på vejvisning til servicemål: Større private virksomheder og erhvervsområder Der kan efter kommunalbestyrelsens vurdering vejvises til større virksomheder og industriområder fra nærmeste større vej. Derimod kan der ikke forventes vejvist til mindre virksomheder. Seværdigheder Der kan vejvises til betydningsfulde seværdigheder optaget i vejdirektoratets fortegnelse. Ansøgning om servicevejvisning Såfremt der ønskes opstillet servicevejvisning, skal der indsendes ansøgning til Assens Kommune, Vej og Trafik. Hvis ansøgningen imødekommes opsætter kommunen skiltet.

7 Særlig servicevejvisning (de sort/hvide) Der kan efter kommunalbestyrelsens vurdering vejvises til en privat virksomhed i det åbne land. Virksomheden skal have turist eller fritidsmæssig karakter, og kunne dokumentere at have omkring besøgende om året. Hvor vejvises fra? Der kan vejvises fra den nærmeste større vej, hvor alle trafikanter har adgang. Vejvisningen kan ikke etableres i komplicerede kryds. Ligeledes kan særlig servicevejvisning ikke opsættes i kryds hvor der i forvejen er placeret 4 vejvisningsskilte. Såfremt vejbestyrelsen af trafikale grunde forøger antallet af skilte udover førnævnte 4 skilte, nedtages eventuel servicevejvisning uden økonomisk kompensation for virksomheden, hvis skiltet er mere end 3 år gammelt. Eventuel nedtagning af særlig servicevejvisning for opsætning af trafikalt begrundede skilte sker i modsat rækkefølge af opsætning (sidst op, først ned). Udseende Servicetavlen har sort bund og hvid tekst eller symbol. Der anvendes generelle betegnelser som Gårdbutik, Kunsthåndværk og lignende. Der må ikke anvendes virksomhedsnavn eller logo. Ansøgning om særlig servicevejvisning Der skal ansøges på et særligt ansøgnings skema som findes på Assens Kommunes hjemmeside under Vej og Trafik. Etablering af Særlig servicevejvisning Hvis ansøgningen godkendes opkræves et engangsbeløb på 1551 kr. eksl. moms i 2008 til administrationen, etablering, drift og evt. nedtagning af skiltet. Hertil kommer materialeomkostninger, indkøb af tavler og galger. Når dette er betalt opsætter Assens Kommune skiltet. Reparation og udskiftning Såfremt den særlige servicevejvisning beskadiges eller nedslides, opkræves betaling for reparation eller udskiftning. Arbejdet udføres i regning, idet virksomheden forinden underrettes om reparation og spørges om behovet for fortsat servicevejvisning. Indbyrdes placering af skiltning Skiltningen er rangordnet på den måde, at de trafikalt betingede skilte (de rød/hvide) placeres først i et kryds. Derefter placeres servicevejvisningsskilte (de blå/hvide). Til sidst placeres de særlige servicevejvisningsskilte (de sort/hvide). Er der efter vejbestyrelsens vurdering behov for flere skilte nedtages skiltene efter samme princip. Der må kun placeres 4 skilte i hvert kryds. Eksempel på skiltenes indbyrdes placering.

8 Fjernelse af skilte Skilte, der ikke er opstillet i overensstemmelse med Naturbeskyttelseslovens og Vejlovens bestemmelser, skal fjernes. Hvis en erhvervsdrivende er i tvivl om et skilts lovlighed, kan oplysning herom fås hos kommunen. Kommunen er ligeledes behjælpelig med at anvise eventuelle muligheder for skiltning i overensstemmelse med de gældende regler. Yderligere oplysninger: Assens Kommune Willemoesgade Aarup Derudover kan der læses mere på

Reklameskilte og servicevejvisning

Reklameskilte og servicevejvisning Holstebro Kommune Teknik og Miljø Reklameskilte og servicevejvisning Information om Reklameskilte og servicevejvisning i det åbne land Side 1 Juni 2007 Reklameskilte i det åbne land Naturbeskyttelsesloven,

Læs mere

Vejledning om særlig servicevejvisning

Vejledning om særlig servicevejvisning Vejledning om særlig servicevejvisning (sort/hvid skiltning) i Holbæk Kommune Baggrund Virksomheder i det åbne land kan anmode vejbestyrelserne (kommunerne) om at få opsat sort/hvide vejvisningstavler

Læs mere

Skilte i det åbne land

Skilte i det åbne land Skilte i det åbne land Vejledning om regler for skilte i det åbne land Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Pas på landskabet... 3 Efter Naturbeskyttelsesloven... 4 Hvordan må skiltet se ud, og hvor må

Læs mere

Skilte Lovlig skiltning i Odsherred

Skilte Lovlig skiltning i Odsherred Skilte Lovlig skiltning i Odsherred Indhold Her gælder reglerne for skiltning... 2 Offentlighedens adgang og skilte... 3 Sådan må skiltet se ud... 4 Her må du opsætte skilte... 5 Skema: Næringsdrivendes

Læs mere

Vejledning om regler for skilte i Varde Kommune

Vejledning om regler for skilte i Varde Kommune Vejledning om regler for skilte i Varde Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Pas på landskabet... 3 Flowdiagram...3 Bestemmelser efter naturbeskyttelsesloven... 4 Hvordan må skiltet se ud, og hvor

Læs mere

Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune. December 2014

Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune. December 2014 Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune December 2014 Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Overordnede principper... 3 3. Almindelig servicevejvisning... 4 4. Særlig servicevejvisning...

Læs mere

Skilte i det åbne land. I denne pjece finder du de vigtigste regler for opsætning af skilte i det åbne land

Skilte i det åbne land. I denne pjece finder du de vigtigste regler for opsætning af skilte i det åbne land Skilte i det åbne land I denne pjece finder du de vigtigste regler for opsætning af skilte i det åbne land På Ærø foretrækker vi rigtig skov frem for en skov af skilte. Vi ønsker smukke og naturlige landskaber,

Læs mere

Skilte i det åbne land. - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings- og salgssteder, m.v.

Skilte i det åbne land. - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings- og salgssteder, m.v. Skilte i det åbne land - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings- og salgssteder, m.v. Skilte i det åbne land Du må gerne selv sætte mindre skilte i det åbne land, når du blot følger nogle

Læs mere

Skilte i det åbne land. - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings- og salgssteder

Skilte i det åbne land. - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings- og salgssteder Skilte i det åbne land - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings- og salgssteder Skilte i det åbne land Du må gerne selv sætte mindre skilte i det åbne land, når du blot følger nogle enkle

Læs mere

Administrationsgrundlag for opsætning af kommerciel servicevejvisning

Administrationsgrundlag for opsætning af kommerciel servicevejvisning Administrationsgrundlag for opsætning af kommerciel servicevejvisning Indhold Indhold...2 Formål...3 Vejvisningsskiltning...3 Kommerciel servicevejvisning...4 Kriterier for opsætning af kommerciel servicevejvisning...4

Læs mere

FIND VEJ I SKILTESKOVEN

FIND VEJ I SKILTESKOVEN NATUR, MILJØ OG TRAFIK FIND VEJ I SKILTESKOVEN HER KAN DU LÆSE DE VIGTIGSTE REGLER FOR OPSÆTNING AF SKILTE I DET ÅBNE LAND Tegnet af Torkild Skov NATUR, MILJØ OG TRAFIK Vi skilter med reglerne I Danmark

Læs mere

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014 Love regler Reglerne er delt mellem flere ministerier og flere styrelser 5 love Vejloven Privatvejsloven Lov om naturbeskyttelse Lov om mark og vejfred Færdselsloven Teknik var traditionelt i Transportministeriet

Læs mere

Vejledning for ansøgning om særlig servicevejvisning (sort/hvid skiltning)

Vejledning for ansøgning om særlig servicevejvisning (sort/hvid skiltning) Vejledning for ansøgning om særlig servicevejvisning (sort/hvid skiltning) Særlig servicevejvisning kan kun opsættes på offentlige veje til virksomheder, der er beliggende i landzone eller uden for tættere

Læs mere

Skilte i det åbne land

Skilte i det åbne land Skilte i det åbne land - vejledning til landbrug, virksomheder, overnatnings og salgssteder April 2017 Miljøafdelingen Maj 2017 1 1 Skilte i det åbne land Du må gerne selv sætte mindre skilte i det åbne

Læs mere

Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer i Kalundborg Kommune

Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer i Kalundborg Kommune Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer i Kalundborg Kommune Vej, Park og Ejendomme november 2008 Ifølge Bekendtgørelse om servicevejvisning på almindelige veje nr. 105

Læs mere

SKILTNING KERTEMINDE KOMMUNE

SKILTNING KERTEMINDE KOMMUNE SKILTNING KERTEMINDE KOMMUNE Administrationsgrundlag for opsætning af skilte i Kerteminde Kommune Marts 2016 Indledning Kerteminde Kommune har udarbejdet dette administrationsgrundlag for at give borgere

Læs mere

Servicevejvisning. Formål. Definitioner

Servicevejvisning. Formål. Definitioner Servicevejvisning Vejafmærkning Formål 342. Servicevejvisning har til formål at vejvise til ikke-geografiske mål, som fx seværdigheder, overnatningssteder, virksomheder og lignende. Bekendtgørelse nr.

Læs mere

Tavler og reklameskilte langs offentlige veje

Tavler og reklameskilte langs offentlige veje Tavler og reklameskilte langs offentlige veje Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Telefon 7244 3333 Telefax 3315 6335 Tavler og reklameskilte langs offentlige veje Dato:

Læs mere

Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer i

Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer i Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer i NORDFYNS KOMMUNE Teknik og Miljø maj 2007 Regulativ for opsætning af servicevejvisningsskilte på offentlige arealer Ifølge Bekendtgørelse

Læs mere

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land Side 1 af 5 LovText Teknisk Forvaltning Schultz Information Vis dokumenter sorteret efter emne Vis dokumenter sorteret alfabetisk efter titel Vis dokumenter sorteret efter år Vis nyeste dokumenter bogekomm

Læs mere

Administrationsgrundlag for skiltning i Jammerbugt Kommune

Administrationsgrundlag for skiltning i Jammerbugt Kommune Administrationsgrundlag for skiltning i Jammerbugt Kommune Udgave nr. 1 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 11.01.2008 2 Forord Jammerbugt Kommune vil i december 2007 fastsætte retningslinier for

Læs mere

Bekendtgørelse om opsætning af skilte og andre indretninger i reklame- og propagandaøjemed i det åbne land

Bekendtgørelse om opsætning af skilte og andre indretninger i reklame- og propagandaøjemed i det åbne land Bekendtgørelse om opsætning af skilte og andre indretninger i reklame- og propagandaøjemed i det åbne land I medfør af 21, stk. 6, 67, stk. 2, 73, stk. 3, 78, stk. 6 og 7, og 87, stk. 9, i lov om naturbeskyttelse,

Læs mere

Skiltepolitik - administrationsgrundlag for facade- og reklameskilte

Skiltepolitik - administrationsgrundlag for facade- og reklameskilte Skiltepolitik - administrationsgrundlag for facade- og reklameskilte 2. udgave september 2014 Introduktion Nyborg Kommune er meget optaget af at sikre en smidig sagsbehandling, når de erhvervsdrivende

Læs mere

Brune turistoplysningstavler ny permanent ordning

Brune turistoplysningstavler ny permanent ordning Brune turistoplysningstavler ny permanent ordning Hvor er der mulighed for at få opsat turistoplysningstavler? Seværdigheden eller attraktionen skal ligge max 15 km fra nærmeste motorvej Der skal være

Læs mere

Notat. Bondegårdscamping for autocampere 9. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Bondegårdscamping for autocampere 9. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Bondegårdscamping for autocampere 9. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater.

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater. Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater. September 2017 side 1 Retningslinjer for ophængning af plakater. Valgplakater Hvad er en valgplakat? Loven definerer en valgplakat

Læs mere

Valgplakater i. Silkeborg Kommune. Maj 2019

Valgplakater i. Silkeborg Kommune. Maj 2019 Valgplakater i Silkeborg Kommune Maj 2019 Regler om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens 84 og 85 og privatvejlovens 66a-66b. Indholdsfortegnelse Det

Læs mere

Kapitel 9. Friluftsreklamer

Kapitel 9. Friluftsreklamer Kapitel 9. Friluftsreklamer 9.1. Indledning 9.2. Virksomhedsreklamer, trafikpropaganda m.v., samt mindre oplysningsskilte 9.3. Reklamer på idrætsanlæg 9.4. Ikrafttrædelse 9. l. Indledning Den hidtidige

Læs mere

Administrationsgrundlag for skiltning i Fanø Kommune

Administrationsgrundlag for skiltning i Fanø Kommune Administrationsgrundlag for skiltning i Fanø Kommune Forord Fanø Kommune vil fastsætte nogle retningslinjer for skiltning i kommunen. Formålet med nærværende administrationsgrundlag er at skabe retningslinjer

Læs mere

Ophængning af valgplakater

Ophængning af valgplakater Ophængning af valgplakater Retningslinier for ophængning af valgplakater i forbindelse med afholdelse af offentlige valg, folkeafstemninger og lignende 1 Indholdtegnelse Retningslinier for ophængning af

Læs mere

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater på kommunens vejarealer

Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater på kommunens vejarealer Retningslinjer for ophængning af valgplakater og andre typer plakater på kommunens vejarealer November 2014 side 1 Valgplakater på vejareal Folketinget har den 7. april 2011 vedtaget en ændring af lov

Læs mere

Administrationsgrundlag for skiltning i Nordfyns Kommune

Administrationsgrundlag for skiltning i Nordfyns Kommune Administrationsgrundlag for skiltning i Nordfyns Kommune Forord Nordfyns Kommune vil fastsætte nogle retningslinjer for skiltning i kommunen. Formålet med nærværende administrationsgrundlag er at skabe

Læs mere

Regulativ for ophængning af valgplakater

Regulativ for ophængning af valgplakater Regulativ for ophængning af valgplakater Retningslinjer for ophængning af valgplakater på kommunens vejarealer i forbindelse med afholdelse af offentlige valg og folkeafstemninger. Marts 2014 side 1 Retningslinjer

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater Februar 2019 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: Februar 2019 Tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet,

Læs mere

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Fortovsarealet bruges ofte til andet end almindelig færdsel, fx til opsætning af skilte og udstillingsvare. I henhold til Vejloven er det generelt kommunen

Læs mere

efter naturbeskyttelseslovens 21 FRILUFTS- REKLAMER efter naturbeskyttelseslovens 21

efter naturbeskyttelseslovens 21 FRILUFTS- REKLAMER efter naturbeskyttelseslovens 21 efter naturbeskyttelseslovens 21 RILUTS- RKLMR efter naturbeskyttelseslovens 21 RIluftsreklamer efter naturbeskyttelseslovens 21 RILUTSRKLMR Reklamer i det åbne land kan forstyrre oplevelsen af landskabet.

Læs mere

ANLÆG OG PLANLÆGNING VEJVISNING SERVICEVEJVISNING PÅ ALMINDELIGE VEJE. Juni 2018 HØRINGSBOG

ANLÆG OG PLANLÆGNING VEJVISNING SERVICEVEJVISNING PÅ ALMINDELIGE VEJE. Juni 2018 HØRINGSBOG ANLÆG OG PLANLÆGNING VEJVISNING SERVICEVEJVISNING PÅ ALMINDELIGE VEJE Juni 208 HØRINGSBOG Indhold GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3. Høringsbrev... 4.2 Høringsliste... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar.

Læs mere

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14 F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Version 2019-1 Indhold Vejlovens grundlag om valgplakater... 3 Valgplakater som er omfattet af vejloven og privatvejsloven...

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Rapport Serviceeftersyn af regler for skilte i det åbne land

Rapport Serviceeftersyn af regler for skilte i det åbne land Rapport Serviceeftersyn af regler for skilte i det åbne land Bedre mulighed for skilte til lokale erhverv og turistattraktioner i landdistrikterne August 2017 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 1 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Aabenraa kommune. Politik for servicevejvisning

Aabenraa kommune. Politik for servicevejvisning Aabenraa kommune Politik for servicevejvisning 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 2 Hidtidig praksis 3 3 Generelle retningslinier 6 31 Vejvisningsprincipper 6 32 Typer 9 4 Strategi 10 41 Eksisterende

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. februar / Arne Kjeldsen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. februar / Arne Kjeldsen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. februar 2013 13/00475-2 Arne Kjeldsen arkj@vd.dk 7244 2042 Viborg Kommune, Teknik & Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Att. Jørgen Haugaard, jha@viborg.dk DIGITALE

Læs mere

Ophængning af valgplakater

Ophængning af valgplakater Ophængning af valgplakater Retningslinier for ophængning af valgplakater i forbindelse med afholdelse af offentlige valg, folkeafstemninger og lignende 1 Indholdtegnelse Retningslinier for ophængning af

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i Lov om offentlige veje 84

Læs mere

Vejledning om byporte m.m. i byer. Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune

Vejledning om byporte m.m. i byer. Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune Vejledning om byporte m.m. i byer Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune (Behandlet af Udvalget for Klima og Miljø den 20. september 2011 (gældende)) Baggrund Teknik og Miljø modtager mange henvendelser

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af vejafmærkning

Bekendtgørelse om anvendelse af vejafmærkning Bekendtgørelse om anvendelse af vejafmærkning BEK nr. 1633 af 20/12/2017 Udsnit Kapitel 12 Servicevejvisning på almindelige veje Formål 342. Servicevejvisning har til formål at vejvise til ikke-geografiske

Læs mere

Sønderborg Kommune Retningslinier for servicevejvisning

Sønderborg Kommune Retningslinier for servicevejvisning Sønderborg Kommune Retningslinier for servicevejvisning Sønderborg Kommune Retningslinier for servicevejvisning Dokumentnr. P-70265-C-1 Version F 15. august 2011 Udgivelsesdato Godkendt i Sønderborg Byråd

Læs mere

"# $ ##: "* $ # " C"# # $#! # # " ##: #: "#!## ## "#?? 56/ *

# $ ##: * $ #  C# # $#! # #  ##: #: #!## ## #?? 56/ * $ "#!## "#?? 56/ " ##$) "*? 5 #*,*! B"# #* ( $$ # #$$ #*5 "# ; # ;! " "# *! 8;"$# $$!# ; "# "# $ ##: "* $ # " ; ": ; # $ #!## $ $;#* C"# # $#! # # " ##: "# # $,* D $ " $ $# $ #:# #: "#!## ## "#?? 56/ *

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. oktober 2010 10/12745-2 Anne-Marie Østergaard Wehrs amw@vd.dk 7244 2526 Hans Vognsen hvc@vd.dk Syddjurs Kommune, Planafdelingen Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft

Læs mere

GUIDE TIL SKILTNING. Teknik & Miljø

GUIDE TIL SKILTNING. Teknik & Miljø GUIDE TIL SKILTNING 2015 Teknik & Miljø Indhold Forord 3 Guide til skiltning 4 Informations- og reklameskilte 6 1. Generelle principper 7 2. Bymidter 9 3. Center- og erhvervsområder 12 4. Digitale skilte

Læs mere

Gældende lovgivning på skilteområdet samt erfaringer og udfordringer hermed

Gældende lovgivning på skilteområdet samt erfaringer og udfordringer hermed 1 Teknik & Miljø 10. januar 2017 Bilag 1 til BPU-sag om retningslinjer for skiltning mv. i bymidten: Gældende lovgivning på skilteområdet samt erfaringer og udfordringer hermed Dette notat indeholder en

Læs mere

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal 0 Indholdsfortegnelse Generelt Side 2 Lovhjemmel til ophængning af valgplakater... Side 3 Hvor må valgplakater ophænges.... Side

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater September 2017 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: September 2017 Tryk: Vejdirektoratet Copyright:

Læs mere

Bilag 1 Servicevejvisning Administrationsgrundlag. Love, regler og baggrund Marts 2013

Bilag 1 Servicevejvisning Administrationsgrundlag. Love, regler og baggrund Marts 2013 Bilag 1 Servicevejvisning Administrationsgrundlag Love, regler og baggrund Marts 2013-1- INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...3 2 Gældende nationale regler...4 2.1 Lovbekendtgørelse...4 2.1.1 2.2 Bekendtgørelse

Læs mere

Cykel-, ride- og vandreruter. Stivejvisningens grundprincipper. Vejvisningsbehov. Vejafmærkning. Kontinuitet. Ensartethed.

Cykel-, ride- og vandreruter. Stivejvisningens grundprincipper. Vejvisningsbehov. Vejafmærkning. Kontinuitet. Ensartethed. Cykel-, ride- og vandreruter Vejafmærkning Stivejvisningens grundprincipper Kontinuitet Ensartethed Entydighed Læsbarhed Trafiksikkerhed Vejvisningsbehov Trafikalt begrundede Trafiksikkerhed Tryghed Orientering

Læs mere

Særlig råden hvad er det?

Særlig råden hvad er det? Særlig råden hvad er det? Ikke-trafikal råden over vejarealet Fx udeservering, reklamesøjler, reklameplakater, store valgplakater, byggematerialer, containere, stilladser, udlejning af bycykler, udlejning

Læs mere

Bekendtgørelse om vejafmærkning. Bekendtgørelse om udseende og betydning af tavletyper

Bekendtgørelse om vejafmærkning. Bekendtgørelse om udseende og betydning af tavletyper Bekendtgørelse om vejafmærkning Vejafmærkning Bekendtgørelse om udseende og betydning af tavletyper Se retsinformation.dk Bekendtgørelse om vejafmærkning nr. 1193 og Anvendelsesbekendtgørelse af 1/10 2016

Læs mere

Nye vejregler om vejafmærkning

Nye vejregler om vejafmærkning NORTEK møde i Oslo 2010 Midlertidig vejafmærkning Vejvisning for særlige køretøjer (F) Servicevejvisning til nationalparker (F) Revision af bekendtgørelse om vejafmærkning Revision af bekendtgørelse om

Læs mere

Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere

Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere Der er en stigende interesse fra erhvervsdrivende og foreninger for at opstille digitale skilte i det offentlige rum langs gader og veje. Digitale

Læs mere

Påbud om fjernelse af reklameskilte for leje af lokaler opstillet ved statsvej, km 145 venstre vejside på matr.nr. 13ba Pedersborg By, Pedersborg.

Påbud om fjernelse af reklameskilte for leje af lokaler opstillet ved statsvej, km 145 venstre vejside på matr.nr. 13ba Pedersborg By, Pedersborg. Nybolig Erhverv - Slagelse Nygade 6, 1. tv 4200 Slagelse Via: 4202@nybolig.dk Dato 19. januar 2017 Sagsbehandler Karina Hansen Mail kai@vd.dk Telefon +45 7244 2903 Dokument 16/13240-8 Side 1/8 Påbud om

Læs mere

Det er en forudsætning for tilladelsen, at butikken indrettes og drives som oplyst i ansøgningen og i det supplerende materiale.

Det er en forudsætning for tilladelsen, at butikken indrettes og drives som oplyst i ansøgningen og i det supplerende materiale. Trine og Jørgen Jensen jej@digigraf.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 30-01-2014

Læs mere

Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land)

Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land) [Fremsat den [22. februar] 2018 af miljø- og fødevareministeren (Esben Lunde Larsen)] Forslag til Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land) I lov om

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Skiltepolitik - administrationsgrundlag for facade- og reklameskilte

Skiltepolitik - administrationsgrundlag for facade- og reklameskilte Skiltepolitik - administrationsgrundlag for facade- og reklameskilte 2016 Introduktion Nyborg Kommune er meget optaget af at sikre en smidig sagsbehandling, når de erhvervsdrivende har behov for at etablere

Læs mere

Servicevejvisning. Administrationsgrundlag, Herning Kommune. Administrationsgrundlag Marts 2013

Servicevejvisning. Administrationsgrundlag, Herning Kommune. Administrationsgrundlag Marts 2013 Servicevejvisning Administrationsgrundlag, Herning Kommune Servicevejvisning Administrationsgrundlag Marts 2013-1- INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...3 2 Servicevejvisning i Herning Kommune...4 2.1 Trafikal

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Høringsudkast, marts 2018 FORORD Den måde, vi indretter vores byrum på, er et udtryk for den fælles holdning, vi har til byens karakter. Både over

Læs mere

Vejregler om vejafmærkning

Vejregler om vejafmærkning Nyheder Kommende ændringer Kim Schwartzlose Afdelingsleder, Moe & Brødsgaard Fagsekretær for vejregelgruppen om vejafmærkning side 1 Præsentation Baggrund Hvad er der sket i 2010? Hvad er planen i 2011?

Læs mere

Tilladelse til at opsætte mindre oplysningsskilt efter naturbeskyttelseslovens 21 9K Ørby By, Vejby, Askemosevejen 30

Tilladelse til at opsætte mindre oplysningsskilt efter naturbeskyttelseslovens 21 9K Ørby By, Vejby, Askemosevejen 30 Ejer Askemosevejen 30 3210 Vejby Sag: 01.05.16-G01-1-18 5. juli 2018 Tilladelse til at opsætte mindre oplysningsskilt efter naturbeskyttelseslovens 21 9K Ørby By, Vejby, Askemosevejen 30 Gribskov Kommune

Læs mere

Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune

Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for veje og renhold Bilag A - Retningslinier Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Om brugen af offentligt vejareal Center

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

Bekendtgørelse om servicevejvisning på almindelige veje

Bekendtgørelse om servicevejvisning på almindelige veje BEK nr 243 af 10/04/2008 Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., Vejdirektoratet j.nr. 08/01844 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSMATERIEL. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSMATERIEL. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel 15-02-2017 ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSMATERIEL 41-43 Højdekrav 1,0 meter til underkant Højst 2 tavler samt nødvendige undertavler pr. stander Afstanden mellem tavlesnit som i skemaerne på side 42 og 43 42-43

Læs mere

REGLER FOR VALGPLAKATER. Kommunevalg 2017

REGLER FOR VALGPLAKATER. Kommunevalg 2017 REGLER FOR VALGPLAKATER Kommunevalg 2017 Den 21. november 2017 er der kommunalvalg i Danmark. Denne folder beskriver nogle af de centrale regler for ophængning og nedtagning af valgplakater i Københavns

Læs mere

Vi har tidligere givet tilladelse til de skilte I måske har set i Rønde, Kolind og andre steder.

Vi har tidligere givet tilladelse til de skilte I måske har set i Rønde, Kolind og andre steder. From: Peter Sandell Sent: 10 Nov 2017 10:17:05 +0100 To: '8550dk@gmail.com' Subject: VS: Forespørgsel på skiltning Attachments: 2017-11-02 22.04.36.png, 2017-11-02 22.03.51.png Hej Martin Vi har tidligere

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 22. august 2013 kl. 15:30.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 22. august 2013 kl. 15:30. Rikke Marie Andersen ryet.info@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 24-07-2013

Læs mere

OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING

OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING Digital skiltning er en ny type skiltning i bybilledet,

Læs mere

OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING

OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK OPLÆG RETNINGSLINJER FOR DIGITAL SKILTNING Digital skiltning er en ny type skiltning i bybilledet,

Læs mere

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSUDSTYR. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel

ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSUDSTYR. Afmærkningsmateriel. Afmærkningsmateriel ANVENDELSE AF AFMÆRKNINGSUDSTYR 41-43 Højdekrav 1,0 meter til underkant Højst 2 tavler samt nødvendige undertavler pr. stander Afstanden mellem tavlesnit som i skemaerne på side 42 og 43 42-43 Mindste

Læs mere

Vejvisningens grundlov. Vejvisningens grundlov. Trafikanternes behov for information

Vejvisningens grundlov. Vejvisningens grundlov. Trafikanternes behov for information Vejvisningens grundlov Vejafmærkning Vejvisningens grundlov Trafikanternes behov for information (max 4 informationer) Kontinuitet Ensartethed Entydighed Trafiksikkerhed Miljø Troværdighed Vejdesign Trafikanternes

Læs mere

Revideret praksis for håndtering af ulovligt opsatte valgplakater.

Revideret praksis for håndtering af ulovligt opsatte valgplakater. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Revideret praksis for håndtering af ulovligt opsatte valgplakater. Valgplakater kan lovligt hænges op fra

Læs mere

Varde Kommunes afgørelse af 17. november 2014 om sten langs vejene i Jegum Ferieland

Varde Kommunes afgørelse af 17. november 2014 om sten langs vejene i Jegum Ferieland Dato 25. februar 2015 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon 7244 3112 Dokument 14/17548-5 Side 1/5 Varde Kommunes afgørelse af 17. november 2014 om sten langs vejene i Jegum Ferieland

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til "ulempe for færdslen".

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til ulempe for færdslen. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 2008 08/07162 BIDRAG TIL VEJLOVENS 102 STK. 1 NR. 1, 102, STK. 2, SMH MED 112, STK. 1 OG 114, STK. 2. Bidrag til fortolkning af vejlovens 102, stk. 1 og

Læs mere

Skiltepolitik. og administrationsgrundlag for skiltning

Skiltepolitik. og administrationsgrundlag for skiltning Skiltepolitik og administrationsgrundlag for skiltning Indhold Skiltepolitik for Viborg Kommune Forord...3 Byrådets politik... 4 Administrationsgrundlag - retningslinjer for skiltning Baggrunden for retningslinjer

Læs mere

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde PLANLÆGNING OG PROJEKTERING Formålet med afmærkning af vejarbejde side 13 Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 21.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 21. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. marts 2016 J.nr.: NMK-513-00038 KlageID: 90180 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om et skilt i Faxe Kommune Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Skilteregulativ. Administrationsgrundlag

Skilteregulativ. Administrationsgrundlag Skilteregulativ Administrationsgrundlag Nordfyns Kommune efteråret 2018 Indhold FORORD... 3 FORMÅL... 4 HVAD GØR JEG, NÅR JEG VIL SÆTTE ET SKILT OP?... 6 GENERELLE RETNINGSLINJER FOR SKILTNING... 7 GENERELT...

Læs mere

Afgørelse i sagen om Københavns Amts afslag til reklamebærende buslæskærm på Skodsborg Strandvej.

Afgørelse i sagen om Københavns Amts afslag til reklamebærende buslæskærm på Skodsborg Strandvej. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. maj 2006 J.nr.: 03-132/150-0024 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

VÆRD AT VIDE I FORHOLD TIL OPHÆNGNING AF PLAKATER - BRUG AF OFFENTLIGE AREALER

VÆRD AT VIDE I FORHOLD TIL OPHÆNGNING AF PLAKATER - BRUG AF OFFENTLIGE AREALER VÆRD AT VIDE I FORHOLD TIL OPHÆNGNING AF PLAKATER - BRUG AF OFFENTLIGE AREALER BRUG AF OFFENTLIGE AREALER I forbindelse med valgkampagner ved vi fra tidligere, at I ønsker at gøre brug af offentlige pladser/torve.

Læs mere

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor:

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor: Notat Vedrørende: Notat med svar på spørgsmål stillet af Statsforvaltningen vedr. kommunens byportaler Sagsnavn: Klage til Statsforvaltningen fra Danske Medier vedr. digitale byportaler Sagsnummer: 00.00.00-A00-4-14

Læs mere