Regler for villaolietanke

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regler for villaolietanke"

Transkript

1 Regler for villaolietanke Denne pjece er rettet mod dig, der skal have ny olietank og til din vvs-installatør, der foretager udskiftningen.

2 Sløjfningsterminer Miljøstyrelsen har fastlagt sløjfningsterminer for villaolietanke (1) under 6000 liter, når de bliver for gamle. Tjek derfor din olietank for at fastslå, om det snart er tid til, at den skal udskiftes. Overjordiske olietanke (både inden- og udendørs) af stål, der er ældre end 30 år, er for gamle og skal sløjfes. af stål af ukendt alder skal sløjfes øjeblikkeligt. Nedgravede olietanke af stål, som ikke er typegodkendt (2) eller med ukendt fabrikationsår, skal sløjfes inden 31. marts af stål, som er typegodkendt (2), skal sløjfes 40 år efter fabrikationsåret. Forsikringsordning Der er lavet en aftale mellem olieselskaber, som er medlem af Oliebranchens Fællesrepræsentation ( og forsikringsselskabet TopDanmark. Forsikringen dækker forurening fra lovlige villaolietanke. Forsikringen betales automatisk via olieprisen. Dvs. får du fyldt olie på af et dansk olieselskab er du automatisk forsikringsdækket. Henter du selv fyringsolie ved et dansk selskab er du også forsikringsdækket, såfremt du transporterer olien i en til formålet godkendt trailer. Er tanken derimod ulovlig, eller henter du fyringsolie i udlandet dækker forsikringen ikke. Er du i tvivl om, hvorvidt du er dækket af forsikringen, kan du kontakte dit olieselskab eller TopDanmark. Dispensationsregler fra sløjfningsterminer Overskrides sløjfningsterminen, er tanken ikke længere automatisk forsikret. Miljøstyrelsen har dog pga. de mange forestående sløjfninger og derved opståede flaskehals -problemer indført dispensationsmuligheder for tanke der skal sløjfes i perioden 31. august 2008 til 31. august 2009, så de stadig er forsikringsdækkede. Du kan altså søge om dispensation, hvis man pga. de omtalte "flaskehals"-problemer ikke kan få leveret/installeret en tank eller installeret en anden type varmeinstallation (se nedenstående regler).

3 Ved skift fra olietank til ny olietank eller anden varmeinstallation Har du en tank der skal sløjfes senest den 31. august 2008 eller i året herefter (dvs. i perioden 31. august 2008 til den 31. august 2009) kan du have problemer med at få leveret og installeret en ny tank eller anden varmeinstallation rettidig og din olietank er derfor ikke forsikret. Der kan ansøges om dispensation for forsinket sløjfning, hvis ejeren forinden sløjfningsterminen har sikret sig en skriftlig aftale om etablering af et nyt anlæg eller anden varmeforsyning. Årsagen til forsinkelsen skal fremgå af aftalen. Aftalen skal være indgået senest 1 måned inden tankens sløjfningstermin. Anlægget er herefter forsikringsdækket indtil den nye sløjfningstermin. Aftalen skal kunne fremvises på forlangende til kommunen. Undtagelser - Ved skift fra olietank til naturgas Ved overgang fra olietank til naturgas gælder ovenstående dispensationsmuligheder ikke. Tanken er altså ikke forsikret. Ejer skal derfor senest en måned før sløjfningsterminen sende en skriftlige aftale mellem ejer og naturgasselskabet til ejerens forsikringsselskab og sikre sig, at anlægget fortsat er omfattet af en forsikring hos dette forsikringsselskab, indtil tanken sløjfes. Aftalen skal kunne fremvises på forlangende til kommunen. Retningslinier for håndtering af gamle olietanke Bruger du ikke længere din olietank, fordi du f.eks. har fået installeret fjernvarme eller naturgas skal den enten fjernes eller sløjfes. Hvis tanken sløjfes skal der ske følgende: Tanken tømmes for restindhold, bundsuges og skylles 2 gange. Restindhold + skyllevand skal bortskaffes som farligt affald, og dokumentation for aflevering skal indsendes til Middelfart Kommune. Påfyldnings- og udluftningsrør fjernes, og studsen tilproppes (Så tanken ikke længere kan påfyldes olie). Det er ikke et lovkrav, at tanken opgraves. Hvis tanken ligger et sted med tung færdsel (f.eks. en indkørsel), anbefales det, at den fyldes med sand og således sikres mod sammenstyrtning. Dette er ikke et lovkrav. Tankejeren/brugeren skal skriftligt meddele kommunen, at tanken er sløjfet senest 4 uger efter sløjfningen. Til afmelding af en tank skal Middelfart Kommunes blanket for anmeldelse og afmeldelse af

4 olietanke bruges. Kontakt kommunen for at få en blanket, eller print blanketten ud på under Natur og Miljø. Det anbefales, at få taget en jordprøve, indenfor et ½ år efter en tank er blevet sløjfet, for at sikre sig, at der ikke er sket en jordforurening, idet forsikringen herefter ikke længere dækker en givet jordforurening. Hvis tanken fjernes skal der ske følgende: Tanken tømmes for restindhold, hvorefter den bundsuges og skylles 2 gange. Restindhold + skyllevand skal bortskaffes som farligt affald, og dokumentation for aflevering skal indsendes til Middelfart Kommune. Rør fjernes. Hvis der konstateres utætheder i tanken eller olielugt på jorden, når en tank fjernes, skal det omgående anmeldes til kommunens jordforureningsgruppe på tlf Tankejeren/brugeren skal skriftligt meddele kommunen, at tanken er fjernet, og indsende dokumentation for, hvem der har modtaget tanken, og at disse retningslinier er overholdt, senest 4 uger efter fjernelsen. Til afmeldelsen skal Middelfart Kommunes blanket for anmeldelse og afmeldelse af olietanke bruges. Kontakt kommunen for at få en blanket, eller print blanketten ud på under Natur og Miljø. Det anbefales, at få taget en jordprøve, indenfor et ½ år efter en tank er blevet fjernet, for at sikre sig, at der ikke er sket jordforurening, idet forsikringen herefter ikke længere dækker en givet jordforurening. Hvem har ansvaret? Det er ejerens ansvar at anmelde og afmelde olietanken til kommunen, og at tjekke ejendommens BBR-meddelelse (3) for at sikre sig at de rigtige oplysninger fremgår. Desuden er det ejerens ansvar at sikre sig at restindhold og skyllevand afleveres som farligt affald også selvom det håndteres af en VVS installatør. Vær opmærksom på at dokumentation for aflevering af restindhold og skyllevand skal vedlægges afmeldelsen.

5 Retningslinier for nye olietanke Når du får ny olietank skal du fortage dig følgende: Sikre dig at tanken er lovlig i forhold til typegodkendelse (2), CEmærkning (4) og opstilling. Det vil bl.a. sige: - Indendørs olietanke (med korrosionsmærke (5) C1 uden udvendig korrosionsbeskyttelse) skal opstilles så de er omfattet af en opvarmet bygnings ydervægge. En indendørs tank kan således ikke placeres i f.eks. en carport eller en uopvarmet lade. - alle tanke skal opstilles på et jævnt og varigt stabilt underlag (f.eks. 10 cm stampet grus bundet med cement eller fliser på 5 cm stampet grus. Ved plastiktanke godkendt til direkte placering på underlaget gælder det i øvrigt, at der skal etableres et tæt underlag, der strækker sig 10 cm uden om tanken. - Vær opmærksom på at det er ulovligt at nedgrave olietanke i visse områder. Kontakt kommunen for yderligere oplysninger. - For udendørs og nedgravede tanke skal man endvidere være opmærksom på, at der gælder visse afstandskrav til drikkevandsbrønde og -boringer. For yderligere oplysning kontakt kommunen. Ejer eller bruger skal sikre, at overjordiske CE-mærkede (4) ståltanke til udendørs opstilling er omfattet af udvendig korrosionsbeskyttelse (med korrosionsmærke (5) C3), typegodkendt (2) af PUFO (6). For øvrige tekniske installationer henvises til olietankbekendtgørelsen (7). Anmelde tanken til Middelfart kommune ved at bruge blanketten for anmeldelse og afmeldelse af olietanke. Kontakt kommunen for at få en blanket eller print blanketten ud på under Natur og Miljø. Vær opmærksom på, at du skal indsende en kopi af tankattesten (8) sammen med blanketten. Dette gælder dog kun for nedgravede tanke og overjordiske tanke efter 2000.

6 Hvis olietanken går læk eller du spilder olie I tilfælde af større uheld skal du ringe 112 og ved mindre spild kontaktes Middelfart Kommunes Jordforureningsgruppe på tlf Telefonnumre Middelfart Kommune Ring til Middelfart Kommune på og spørg efter "Industrigruppen" Se også Middelfart kommunes hjemmeside: Ordforklaring 1. Villaolietanke: tanke under 6000 liter der bruges til rumopvarmning, hvor 50 % eller mere af det areal der opvarmes med olie fra den pågældende olietank anvendes til beboelse. 2. Typegodkendt: tanken er forsynet med et såkaldt godkendelsesnr. (g-nr.) Enhver typegodkendt tank skal af fabrikanten eller importøren være forsynet med tydeligt, permanent fastgjort mærkeskilt med: 1) fabrikantens navn og hjemsted, 2) tanktype og -rumfang, 3) fabrikationsnummer og -år og 4) typegodkendelsesnummer. CE-mærkede tanke, jf. 13, der er beskyttet mod korrosion, jf. 14, stk. 1 og 2, skal af fabrikanten eller importøren være forsynet med tydeligt, permanent fastgjort mærkeskilt med: 1) navn og hjemsted på fabrikanten eller importøren, der tilføjer korrosionsbeskyttelsen, 2) korrosionsbeskyttelsestype og 3) Tankens løbenummer, der fremgår af den oprindelige mærkning af tanken.

7 3. BBR- meddelelse: Bygnings og Boligregisterets oplysninger om din ejendom. 4. CE-mærkning dvs. tanke omfattet af byggevaredirektivets harmoniserede produktstandarder CE-mærkede tanke til opbevaring af olieprodukter betragtes med enkelte undtagelser som typegodkendte. Ejer eller bruger skal sikre, at overjordiske CE-mærkede ståltanke til udendørs opstilling er omfattet af udvendig korrosionsbeskyttelse, typegodkendt af PUFO. 5. Korrosionsmærker f.eks.: C1: indendørs opstilling i opvarmede bygninger med ren luft, f.eks. kontorer forretninger, skoler, hoteller, m.v. C3: udendørs opstilling, hvor der kan forekomme temperatursvingninger og dannes kondensvand, dvs. tanke skal være udvendig korrosionsbeskyttede. 6. PUFO = PrøvningsUdvalget For Olietanke 7. Olietankbekendtgørelsen: BEK nr. 724 af 1. juli 2008 om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines. I denne bekendtgørelse finder du ikke kun regler for villaolietanke men også regler for diseltanke under 6000 liter og tanke over 6000 liter. 8. Tankattest: Et dokument som indeholder følgende oplysninger på dansk: 1) Fabrikantens navn og hjemsted, og såfremt tanken leveres fra en dansk importør også dennes navn og hjemsted. 2) En erklæring om, at den leverede tank er typegodkendt i Danmark, samt typegodkendelsesnummer. 3) En beskrivelse af tanken, fabrikantens typeangivelse, rumindhold og hoveddimensioner. 4) Fabrikationsnummer og -år. 5) Uforkortet gengivelse af eventuelle vilkår vedrørende etablering, anvendelse, drift og vedligeholdelse, som måtte være anført i typegodkendelsen 2. 6) Fabrikantens eller importørens forskrifter for anvendelse, placering, transport, vedligeholdelse og inspektion.

8

Regler for villaolietanke

Regler for villaolietanke Regler for villaolietanke Denne pjece er rettet mod dig, der skal have ny olietank eller skal sløjfe din gamle olietank og til din vvs-installatør, der foretager arbejdet. Indledning Denne pjece er udarbejdet

Læs mere

Regler for tanke til opbevaring af olieprodukter

Regler for tanke til opbevaring af olieprodukter Regler for tanke til opbevaring af olieprodukter Denne pjece er rettet mod virksomheder og landbrug, der har tanke til opbevaring af olieprodukter 1 Indledning Denne pjece er udarbejdet af Faxe Kommune,

Læs mere

OLIETANKE MINDRE END LITER

OLIETANKE MINDRE END LITER OLIETANKE MINDRE END 6.000 LITER VÆRD AT VIDE OM DIT TANKANLÆG I denne pjece kan du finde oplysninger om olietanke alt fra køb og regler til brug og sløjfning. HVIS DU KØBER EN NY TANK Hvis du køber en

Læs mere

Sammendrag. af Olietankbekendtgørelsen

Sammendrag. af Olietankbekendtgørelsen Sammendrag af Olietankbekendtgørelsen Sammendrag af Olietankbekendtgørelsen Olietankbekendtgørelsen er en bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke og rørledninger, der udgives af

Læs mere

Har du tjek på olietanken? Ansvarsregler kan koste dyrt. Din olietank kan blive for gammel

Har du tjek på olietanken? Ansvarsregler kan koste dyrt. Din olietank kan blive for gammel Tjek din olietank 1 Har du tjek på olietanken? Er du ejer eller bruger af en fyringsolietank på under 6.000 liter? Kender du reglerne for olietanke? Er du i tvivl? Så bør du læse denne pjece med de vigtigste

Læs mere

OLIETANKE OVERJORDISKE TANKE PÅ LITER NEDGRAVEDE TANKE PÅ LITER

OLIETANKE OVERJORDISKE TANKE PÅ LITER NEDGRAVEDE TANKE PÅ LITER OLIETANKE OVERJORDISKE TANKE PÅ 6.000 200.000 LITER NEDGRAVEDE TANKE PÅ 6.000 100.000 LITER VÆRD AT VIDE OM DIN OLIETANK I denne pjece finder du oplysninger om olietanke om både køb og regler til brug

Læs mere

Olietankbekendtgørelse pr. 1 januar 2010

Olietankbekendtgørelse pr. 1 januar 2010 Olietankbekendtgørelse pr. 1 januar 2010 Som udgangspunkt er alle lovlige tankanlæg omfattet af olieselskabernes olieforureningsforsikring, som Topdanmark administrerer. Imidlertid kom der den 6. juli

Læs mere

OLIETANKE. under 6.000 liter

OLIETANKE. under 6.000 liter OLIETANKE under 6.000 liter Når du køber en ny tank, skal du sikre dig at tanken er typegodkendt. Det gør du ved at konstatere om tanken er påført et mærkeskilt, hvor der står fabrikant, tanktype, godkendelsesnummer,

Læs mere

Tjek din olietank. Nye regler 2005

Tjek din olietank. Nye regler 2005 Tjek din olietank Nye regler 2005 Har du tjek på olietanken? Er du ejer eller bruger af en fyringsolietank på under 6000 liter? Kender du de nye regler, der er vedtaget i sommeren 2005? Er du i tvivl Så

Læs mere

OLIETANKE NEDGRAVEDE TANKE PÅ LITER OVERJORDISKE TANKE PÅ LITER

OLIETANKE NEDGRAVEDE TANKE PÅ LITER OVERJORDISKE TANKE PÅ LITER OLIETANKE NEDGRAVEDE TANKE PÅ 6.000 100.000 LITER OVERJORDISKE TANKE PÅ 6.000 200.000 LITER VÆRD AT VIDE OM DIN OLIETANK I denne pjece finder du oplysninger om olietanke alt fra køb og regler til brug

Læs mere

Tjek din olietank 11

Tjek din olietank 11 Tjek din olietank 11 Har du tjek på olietanken? Er du ejer eller bruger af en fyringsolietank på under 6.000 liter? Kender du reglerne for olietanke? Er du i tvivl? Så bør du læse denne pjece med de vigtigste

Læs mere

Tjek din olietank 11

Tjek din olietank 11 Tjek din olietank 11 Har du tjek på olietanken? Er du ejer eller bruger af en fyringsolietank på under 6.000 liter? Kender du reglerne for olietanke? Er du i tvivl? Så bør du læse denne pjece med de vigtigste

Læs mere

Vilkår for overjordiske tanke på listevirksomheder

Vilkår for overjordiske tanke på listevirksomheder Bilag Miljøstyrelsens vejledende vilkår for overjordiske olietanke under 200.000 l på erhvervsvirksomheder. 16. december 2008 Vilkår for overjordiske tanke på listevirksomheder Som det fremgår af 3, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1 2

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1 2 Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1 2 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 2, 5 og 7, og stk. 4-6, 7 a, 19, stk. 4 og 5, 35, stk. 2, 67, 80, stk. 1 og 2,

Læs mere

Kapitel 5 Etablering og sløjfning af nedgravede anlæg større end 100.000 l, overjordiske anlæg større end 200.000 l, og pipelines

Kapitel 5 Etablering og sløjfning af nedgravede anlæg større end 100.000 l, overjordiske anlæg større end 200.000 l, og pipelines Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Anvendelsesområde og definitioner Typegodkendelse m.v. Salg og renovering af tanke PUFO s kontrol af tanke m.v. Kapitel 5 Etablering

Læs mere

Auto Teknik A/S autoteknik@boschcarservice.dk. Miljøtilsyn med Auto Teknik A/S i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Auto Teknik A/S autoteknik@boschcarservice.dk. Miljøtilsyn med Auto Teknik A/S i henhold til miljøbeskyttelsesloven Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Auto Teknik A/S autoteknik@boschcarservice.dk Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 19. november 2015

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1 2

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1 2 Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1 2 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 2, 5 og 7, og stk. 4-6, 7 a, 19, stk. 4 og 5, 35, stk. 2, 67, 80, stk. 1 og 2,

Læs mere

Miljøgodkendelse. DENCAM a/s. Mørkebjergvej 6 5600 Faaborg. Denne godkendelse er givet til Dencam a/s til etablering af en dieseltank på 1200 liter.

Miljøgodkendelse. DENCAM a/s. Mørkebjergvej 6 5600 Faaborg. Denne godkendelse er givet til Dencam a/s til etablering af en dieseltank på 1200 liter. Miljøgodkendelse DENCAM a/s Mørkebjergvej 6 5600 Faaborg Denne godkendelse er givet til Dencam a/s til etablering af en dieseltank på 1200 liter. Denne godkendelse er et tillæg til miljøgodkendelse af

Læs mere

farligt affald forskrift for opbevaring og håndtering af farligt affald og kemikalier

farligt affald forskrift for opbevaring og håndtering af farligt affald og kemikalier farligt affald forskrift for opbevaring og håndtering af farligt affald og kemikalier 1 1. Forskriftens område 1.1 Forskriften er gældende for alle virksomheder og landbrug i Guldborgsund Kommune, der

Læs mere

SÅDAN SLØJFER DU DIN OLIETANK* OG INDBERETTER SLØJFNINGEN TIL AARHUS KOMMUNE

SÅDAN SLØJFER DU DIN OLIETANK* OG INDBERETTER SLØJFNINGEN TIL AARHUS KOMMUNE SÅDAN SLØJFER DU DIN OLIETANK* OG INDBERETTER SLØJFNINGEN TIL AARHUS KOMMUNE Når du sløjfer din olietank, har du pligt til at indberette det til din kommune. I Aarhus Kommune indberetter du via kommunens

Læs mere

Underjordiske mellemstore olietanke ( liter) i drift Tankidentifikation: Ja/nej Kommentar Ja/nej i. lsen Er tanken anmeldt til Faxe

Underjordiske mellemstore olietanke ( liter) i drift Tankidentifikation: Ja/nej Kommentar Ja/nej i. lsen Er tanken anmeldt til Faxe Ja/nej Kommentar Ja/nej i Olietankbekendtgøre l Er tanken anmeldt til Faxe 26 stk. 1 kommune mindst 4 uger før etablering. Er der fremdt en 26 stk. 1 beskrivelse af anlægget og en skitse over anlæggets

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier

Læs mere

Varsel om påbud om undersøgelse og afværge af jordforening med fyringsolie på Agertoften 49, 7000 Fredericia matrikel 44am, Erritsø By, Erritsø

Varsel om påbud om undersøgelse og afværge af jordforening med fyringsolie på Agertoften 49, 7000 Fredericia matrikel 44am, Erritsø By, Erritsø Jesper Bargmann Agertoften 49 7000 Fredericia E-post: jesperbargmann123@hotmail.com 06-03-2012 Sags id.: 12/2962 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen Varsel om påbud om undersøgelse og afværge af jordforening

Læs mere

CLAUS NØRGAARD LINDE Birkildvej 8 7600 Struer. Miljøtilsyn på Birkildvej 8, 7600 Struer

CLAUS NØRGAARD LINDE Birkildvej 8 7600 Struer. Miljøtilsyn på Birkildvej 8, 7600 Struer 1 - - følgebrev til miljøtilsyn 2015 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 STRUER E: STRUER@STRUER.DK CLAUS NØRGAARD LINDE Miljøtilsyn på, Kommune har d. 16. december

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 ROHDEN A/S Rohdenvej 4 7140 Stouby 1. Meddelelse af Spildevandstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Rohden Gods A/S tilladelse til afledning af

Læs mere

Få din olietank miljøtjekket. Læs om de nye krav til olietanke

Få din olietank miljøtjekket. Læs om de nye krav til olietanke Få din olietank miljøtjekket Læs om de nye krav til olietanke Kontakt oliefyrsmontøren og få tanken miljøtjekket Enstrenget rørføring skal forhindre olieforurening Er du ejer af en olietank på under 6000

Læs mere

Vejnavn Husnummer Postnr. og by Producent Tankstørrelse Fabrikationsår Godkendelsesnummer Fabrikationsnummer Overjordisk Nedgravet

Vejnavn Husnummer Postnr. og by   Producent Tankstørrelse Fabrikationsår Godkendelsesnummer Fabrikationsnummer Overjordisk Nedgravet Sendes til: Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Att.: Vand & Jord Anmeldelse af tank På ejendommen Vejnavn Husnummer Postnr. og by Email: Sløjfning af eksisterende tank Producent Tankstørrelse

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1)

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1) BEK nr 1611 af 10/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-105-00005 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1)2)

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1)2) BEK nr 1321 af 21/12/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7853-00007 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BILAG 1. SYSTEMET FOR PUFO-GODKENDELSESNUMRE (5 CIFRE: XX XXX) Indtil 31.12.1999 1 & 2. Fabrikationsnummer 01, 02, osv.

BILAG 1. SYSTEMET FOR PUFO-GODKENDELSESNUMRE (5 CIFRE: XX XXX) Indtil 31.12.1999 1 & 2. Fabrikationsnummer 01, 02, osv. SYSTEMET FOR PUFO-GODKENDELSESNUMRE (5 CIFRE: XX XXX) Indtil 31.12.1999 BILAG 1 1 & 2 Fabrikationsnummer 01, 02, osv. Ciffer 1 og 2 identificerer tankfabrikanterne. Numrene er givet kronologisk efter tidspunktet

Læs mere

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse

1. Meddelelse af Spildevandstilladelse BØGBALLE MASKINSTATION A/S Uldum Hedevej 18 7171 Uldum Sendt via digitalpost Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: 79755676 Mob: e-mail: Daniel.Sorensen @Hedensted.dk

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 12.01.2016 CVR-nummer 62774010 P-nummer 1002159168 e-doc journal nr. 13/020711 (TS) Virksomhed Richard Thomsen

Læs mere

Få din olietank miljøtjekket. Læs om de nye krav til olietanke

Få din olietank miljøtjekket. Læs om de nye krav til olietanke Få din olietank miljøtjekket Læs om de nye krav til olietanke Kontakt oliefyrsmontøren og få tanken miljøtjekket Er du ejer af en olietank på under 6000 liter til brug for opbevaring af fyringsolie? Er

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 26. marts 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 26. marts 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 26. marts 2010 23. marts 2010. Nr. 259. Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 2, 5 og 7,

Læs mere

Påbud om vilkår om nedgravede tanke, Statoil Fuel & Retail, Beredskabsvej 8

Påbud om vilkår om nedgravede tanke, Statoil Fuel & Retail, Beredskabsvej 8 TMC - Natur og Miljø Statoil Fuel & Retail A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV CVR 28142412 Att.: Kim Gronemann Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk

Læs mere

AUDITTEKNIKKER I MILJØTILSYNET

AUDITTEKNIKKER I MILJØTILSYNET Notat Envina AUDITTEKNIKKER I MILJØTILSYNET 7. maj 2014 Projekt nr. 217134 Dokument nr. 1211121254 Version 1 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Indhold 1.1 CASE SCENARIE VIRKSOMHEDER - RENSERIET

Læs mere

Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017

Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017 Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017 Beskrivelse af krav til at udføre tilsynskampagner Kommunerne skal udføre 2 årlige tilsynskampagner med industrivirksomheder og/eller husdyrbrug som målgrupper.

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Oluf Martin Martensen Hejselvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 11. september 2015 CVR-nummer 32091008 P-nummer 1015185208 Virksomhed A/S Inventarsnedkeriet Adresse Rudolfgårdsvej

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1)

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1) Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 2, 5 og 7, og stk. 5-7 og 6, 7 a, 19, stk. 4 og 5, 35, stk. 2, 67, 80, stk. 1 og

Læs mere

BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad. Att: Brian Thomsen [info@btmaskinteknik.dk]

BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad. Att: Brian Thomsen [info@btmaskinteknik.dk] Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Att:

Læs mere

PAULI VESTERGAARD RASMUSSEN Tarpvej 7 7280 Sønder Felding. CVR-nr.: 21980609 P-nr.: 1006361251 CHR-nr.: 58054

PAULI VESTERGAARD RASMUSSEN Tarpvej 7 7280 Sønder Felding. CVR-nr.: 21980609 P-nr.: 1006361251 CHR-nr.: 58054 TEKNIK OG MILJØ PAULI VESTERGAARD RASMUSSEN Tarpvej 7 7280 Sønder Felding Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8097 mikcp@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 09.17.60-K08-222-15

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter

BRØNDBY KOMMUNE Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter BRØNDBY KOMMUNE Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter 1 Lovgrundlag Denne forskrift er udarbejdet i medfør

Læs mere

Retningslinjer for Opbevaring af farlige stoffer

Retningslinjer for Opbevaring af farlige stoffer Retningslinjer for Opbevaring af farlige stoffer Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Miljøområdet Baggrund for retningslinjer For at undgå forureninger med farlige stoffer, bør man opbevare

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. VM Biler Langebro 8 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 22-03-2015 Sagsnr.: 15/30734 Dok.løbenr.: 294138/15 Kontakt: Gerda Marie Madsen Direkte tlf.:

Læs mere

Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni

Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni TEKNIK OG MILJØ Albæk Sandblæsning ApS Fasterholtvej 3 7400 Herning Att.: Flemming Pedersen [flemming@albaek-sb.dk] CVR-nr.: 26144264 P-nr.: 1008563426 Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

Ansøgning. Indsendt af. Ansvarlig myndighed. Olietanke, sløjfning. Sted(er) Ansøgere. Syddjurs Kommune

Ansøgning. Indsendt af. Ansvarlig myndighed. Olietanke, sløjfning. Sted(er) Ansøgere. Syddjurs Kommune Ansøgning Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Børge Jensen Juul Revnvej 1 8500 Grenaa E-mail: entr.firmaet.b.juul@mail.dk Telefon 40217925 CVR / RID CVR:10814847-RID:36385423 Indsendt: 11-09-2016

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1)

Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines 1) Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines BEK nr 829 af 24/10/1999 (Historisk) LBK Nr. 753 af 25/08/2001 BEK Nr. 633 af 27/06/2005 Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel

Læs mere

Vejledning for påfyldningspladser

Vejledning for påfyldningspladser Vejledning for påfyldningspladser Baggrund Mange virksomheder, der har et transportbehov, vælger at etablere mulighed for påfyldning af egne motorkøretøjer med benzin eller dieselolie på egen grund frem

Læs mere

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 14-05-2013 13/11744 ks: tdah Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til Danfoss A/S, Nordborgvej 81, matrikel nr. 19, Lunden,

Læs mere

Muligheder i et nyt varmeanlæg

Muligheder i et nyt varmeanlæg Program Hvilke muligheder er der for et nyt varmeanlæg? Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg? Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen? Muligheder i et nyt varmeanlæg Fjernvarme

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00067 Ref. benjo/pemje Dato: 14. december 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 75128711 Virksomhedstype

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Byg og Miljø (BOM) - Olietanke

Vejledning til ansøgning i Byg og Miljø (BOM) - Olietanke Vejledning til ansøgning i Byg og Miljø (BOM) - Olietanke Afmelding og anmeldelse af olietanke Version 1 (sidst revideret 21-11-2018) Indholdsfortegnelse 1 Opret anmeldelse i Byg og Miljø 2 2 Anmeld sløjfning/fjernelse

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning December 200 VILLATANKANLÆG UNDER 6000 LITER Villatanke er olietanke under 6000 liter, tilsluttet et oliefyringsanlæg, der anvendes til bygningsopvarmning af én- og flerfamiliehuse

Læs mere

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007 Side 1 af 5 Tillæg til vedligeholdelsesreglement Model A Råderetsregler samt ordens- og vedligeholdelsesregler for udendørsarealer for afdeling 766, Humlekærgård i Køge NB.: Godkendt på afdelingsmøde den

Læs mere

Kommuner, amter o.a. Vejledende skrivelse om olietankbekendtgørelsen fra 2005

Kommuner, amter o.a. Vejledende skrivelse om olietankbekendtgørelsen fra 2005 Kommuner, amter o.a. Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 3021-0060 Ref.: PBR/JKJ Den 24. februar 2006 Vejledende skrivelse om olietankbekendtgørelsen fra 2005 Den 1. september

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Olietankanlæg under 6000 liter Villatankanlæg i forbindelse med oliefyrede opvarmningsanlæg under 120 kw Juli 2007 Indhold 2 Installation af olietanke - før du går i gang 3 Mærkning

Læs mere

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. Struer Kommune Teknisk Forvaltning Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. 10.10.2000 Formål 1. Formålet med denne forskrift er at sikre en forsvarlig opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Læs mere

Envina årsmøde 2015 Advokat Mads Kobberø

Envina årsmøde 2015 Advokat Mads Kobberø Envina årsmøde 2015 Advokat Mads Kobberø 1 Olietankbekendtgørelsen 45. Ejeren skal sikre, at overjordiske ståltanke under 6.000 l sløjfes inden for følgende sløjfningsterminer: 1) Tanke, som er typegodkendt

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Ganer Å Kær 7, 6900 Skjern

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Ganer Å Kær 7, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Povl Erik Hansen Sdr. Østerbyvej 10 6880 Tarm Sagsbehandler Steen Stokholm Direkte telefon 99741779 E-post steen.stokholm@rksk.dk

Læs mere

Råderetsregler 2014. Afd. 30. Stenbjergparken

Råderetsregler 2014. Afd. 30. Stenbjergparken Råderetsregler 2014 Afd. 30 Stenbjergparken Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige og de må ikke

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 14.01.2016 CVR-nummer 16172782 P-nummer 1001048117 e-doc journal nr. 13/020810 Virksomhed Eurotank A/S Adresse

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Olietankanlæg under 6000 liter September 2008 Villatankanlæg i forbindelse med oliefyrede opvarmningsanlæg under 120 kw Indhold 2 Installation af olietanke - før du går i gang 3

Læs mere

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt Indhold Varmeplanen... 3 Hovedprincipper for tilslutningspligt... 3 Tilslutningspligt og forblivelsespligt...

Læs mere

Opbevaring af olier og kemikalier. Vejledning

Opbevaring af olier og kemikalier. Vejledning Opbevaring af olier og kemikalier Vejledning Indledning Ved opbevaring af olie og kemikalier er der risiko for forurening af jord, grundvand, søer og vandløb samt utilsigtet tilledning til kloaksystemer.

Læs mere

I forbindelse med konverteringen af olietanke fra det gamle BBR skal man også være opmærksom på, at olietanke var registreret på ejendomsnummerniveau

I forbindelse med konverteringen af olietanke fra det gamle BBR skal man også være opmærksom på, at olietanke var registreret på ejendomsnummerniveau 28. marts 2011 Sag 10/01271 /the/hp Vejledning til registrering af olietanke i BBR De felter i BBR, der benyttes til registrering af olietanke benyttes for en stor dels vedkommende også til oplysninger

Læs mere

Gode råd om børns udendørsleg

Gode råd om børns udendørsleg Gode råd om børns udendørsleg Leg på på lettere forurenet jord Hjørring Kommune Miljø- & Naturkontoret Gode råd om børns udendørsleg på lettere forurenet jord Hvorfor denne pjece? Den 1. januar 2008 er

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. Aalborg Portland Mellemvej 30 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 18-03-2016 Sagsnr.: 15/30971 Dok.løbenr.: 295762/15 Kontakt: Gerda Marie Madsen

Læs mere

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima HVORFOR SKAL VI SPARE PÅ VANDET? Det koster fra 20 til 80 kr. pr. m 3 Ressourcer Vandløb løber tør om

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 09.12.2015 CVR-nummer 27055370 P-nummer 1009748233 e-doc journal nr. 13/027567 Virksomhed Dittokan A/S Adresse

Læs mere

Forskrift. håndtering og opbevaring. olie og kemikalier

Forskrift. håndtering og opbevaring. olie og kemikalier Forskrift om håndtering og opbevaring af olie og kemikalier BAGGRUND Olie og kemikalier skal opbevares og håndteres forsvarligt for at undgå forurening af jord, grundvand, søer og vandløb og for at eventuelt

Læs mere

Erklæring om etablering af olietank under l

Erklæring om etablering af olietank under l INDSENDES TIL Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers C Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet DK-8900 Randers C Telefon +45 89 15 17 75 Telefax +45 89 15 16 60 Nguyet.le@randers.dk

Læs mere

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger.

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger. Januar 2014 1 Formålet med denne vejledning er at sikre, at olie- og benzinudskillere (herefter udskiller) samt sandfang IKKE giver anledning til forurening af jord og grundvand, tilstopning eller tæring

Læs mere

HISTORISK REDEGØRELSE. Hornbjergvej 19, 8543 Hornslet ROSENHOLM KOMMUNE LOKALITETSNR. 733-0174

HISTORISK REDEGØRELSE. Hornbjergvej 19, 8543 Hornslet ROSENHOLM KOMMUNE LOKALITETSNR. 733-0174 HISTORISK REDEGØRELSE Hornbjergvej 19, 8543 Hornslet ROSENHOLM KOMMUNE LOKALITETSNR. 733-0174 Udført af: Carl Bro as Forfatter: SBM For Århus Amt Dato: Marts 2006 Århus Amt: Lokalitetsnr.733-0174, Hornbjergvej

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 22. februar 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

Att. Henrik Pape, E-post: Henrik.pape@dk.dsv.com 08-02-2012 Sags id.: 12/1907 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen

Att. Henrik Pape, E-post: Henrik.pape@dk.dsv.com 08-02-2012 Sags id.: 12/1907 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen Team Industri DSV Road A/S Grimsbyvej 2 6700 Esbjerg Att. Henrik Pape, E-post: Henrik.pape@dk.dsv.com 08-02-2012 Sags id.: 12/1907 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen Varsel om påbud

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 04. november 2015 Journal nr. 13/029001 CVR-nummer 49292716 Virksomhed Adresse e-mail Den Lille Maskinstation

Læs mere

Grønne afgifter. Indholdsforbtegnelse:

Grønne afgifter. Indholdsforbtegnelse: Grønne afgifter Indholdsforbtegnelse: Grønne afgifter... 2 Struktur... 2 Refusion af afgifter... 3 Måling af elvarme... 4 Overskudsvarme... 4 Afgiftsbelægning af genbrugsvarme... 4 Regler for afgiftsbelægning...

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger

Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger Spørgeskemaundersøgelse: Angiv andre ting du er tilfreds med som fjernvarmeforbruger 1. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds 2. At alt bare altid fungere. 3. At de kommer når vi kalder 4. At der altid

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. Harry s Biler Engvej 1 6340 Kruså Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 15-03-2016 Sagsnr.: 15/32901 Dokumentnr.: 1 Ejendom: 284 Kontakt: Gerda Marie Madsen Direkte tlf.: 73768937 E-mail:

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Varmeforbruget til rumopvarmning kan reduceres væsentligt ved anvendelse af termostatstyrede

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune Januar 2013 Indledning Disse regler skal sikre en miljømæssig forsvarlig opbevaring af olie og kemikalier. Dermed kan risikoen for

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner 4. udgave, juli 2013 Grafisk produktion: Kommunikation, Esbjerg Kommune Teknik & Miljø. Industrimiljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Virksomhedstype: H51 - garageanlæg

Virksomhedstype: H51 - garageanlæg POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 25-08-2015 JOURNALNUMMER 09.30.00-K08-9-06 Venø Bussen - v/knud K Overgaard Lønningen 14 7600

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø 2012 Brugervejledning for Olieudskiller i Holstebro Kommune Holstebro Kommune Denne pjece handler om olieudskiller. Holstebro Kommune vil i løbet af de næste par år, have

Læs mere

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping Godkendelse August 2009 Elsegårde Camping Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin... 4 3.4.

Læs mere

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier BAGGRUND OG FORMÅL Håndtering og opbevaring af olie og kemikalier skal foregå miljømæssigt forsvarligt for at undgå forurening af jord, grundvand,

Læs mere

Beredskabsplan for Solbækgård

Beredskabsplan for Solbækgård Bilag 1 1/31 Bilag 2 2/31 Bilag 3 3/31 Bilag 4 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Solbækgård Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 6 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 7 OVERLØB AF GYLLE...8

Læs mere

Det ansøgte projekt er omfattet af 3, stk. 1 nr. 10 i ovenstående bekendtgørelse.

Det ansøgte projekt er omfattet af 3, stk. 1 nr. 10 i ovenstående bekendtgørelse. Marselisborg Lystbådehavn Marselisborg Havnevej 54 8000 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00113-23 04-11-2015 Tilladelse til etablering af nyt tankanlæg i Marselisborg Havn, ud for matr. nr. 737, Marselisborg,

Læs mere

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening

Retningslinjer og vejledning. for Hobro Boligforening Retningslinjer og vejledning for Hobro Boligforening Retningslinier og vejledning Retningslinier og vejledning i forbindelse med vedligeholdelse, forbedringer, ændringer og moderniseringer af boligforeningens

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01615 Ref. chccl/hechr/subjo Dato: 25.02.2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse A/S Dansk Shell CVR nummer 10373816

Læs mere

miljøet. Det er derfor besluttet at der ikke udarbejdes VVM-redegørelse i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2.

miljøet. Det er derfor besluttet at der ikke udarbejdes VVM-redegørelse i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Frederikshavn Havn A/S Oliepieren 7 9900 Frederikshavn email: sp@fhhavn.dk Telefon +45 98 45 50 00 Post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

Miljøforhold på autoværksteder. Miljøkravene i autobekendtgørelsen

Miljøforhold på autoværksteder. Miljøkravene i autobekendtgørelsen Miljøforhold på autoværksteder Miljøkravene i autobekendtgørelsen Vejledningens indhold Miljøforhold på autoværksteder... 3 Miljøtilsyn og brugerbetaling.... 4 Nye værksteder og udvidelser skal anmeldes

Læs mere

Retningslinjer for opbevaring af farlige stoffer

Retningslinjer for opbevaring af farlige stoffer Retningslinjer for opbevaring af farlige stoffer Kolding Kommune, Nytorv 11, 6000 Kolding byogudvikling@kolding.dk Tlf. 79 79 74 69 Revideret d. 4. september 2012. Undgå uheld og forureninger Virksomheden

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00859 Ref. hahli/hechr Dato: 23. oktober 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00859 Ref. hahli/hechr Dato: 23. oktober 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00859 Ref. hahli/hechr Dato: 23. oktober 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 11933238 Virksomhedstype

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

Hans Peter Surlykke Petersen Varnæsvigvej 47 Varnæs 6200 Aabenraa. Tilsynsrapport 2015 på Varnæsvigvej 47

Hans Peter Surlykke Petersen Varnæsvigvej 47 Varnæs 6200 Aabenraa. Tilsynsrapport 2015 på Varnæsvigvej 47 Hans Peter Surlykke Petersen Varnæsvigvej 47 Varnæs 6200 Aabenraa Tilsynsrapport 2015 på Varnæsvigvej 47 Denne tilsynsrapport vil i henhold til bekendtgørelse om miljøtilsyn blive offentliggjort på kommunens

Læs mere