Notat nr. 3 om undtagelse af Aalborg Havn A/S fra offentlighedsloven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat nr. 3 om undtagelse af Aalborg Havn A/S fra offentlighedsloven"

Transkript

1 Notat nr. 3 om undtagelse af Aalborg Havn A/S fra offentlighedsloven Side 11, 2.-sidste afsnit, i bemærkningerne til dagsordenen for Aalborg Byråds møde den 6. ds. hedder det: Borgmesterens Forvaltning har i sit udredningsarbejde forsøgt at få beskrevet konkret og præcist, hvilke konkurrencemæssige ulemper og hvilken skade Offentlighedsloven måtte påføre Aalborg Havn A/S. I den anledning har Aalborg Havn A/S bedt mig tage stilling til dette spørgsmål, og jeg skal i nærværende notat anføre tre konkrete skadevirkninger for havnen af ikke at blive undtaget fra offentlighedsloven, ligesom jeg afslutningsvis skal anføre en mulig kompromisløsning, som synes at ville kunne forene det politiske hensyn om størst mulig åbenhed med havnens forretningsmæssige interesser. I det følgende henviser jeg flere gange til Ombudsmandens praksis om aktindsigt, citeret efter en netop udgivet fagbog, Offentlighed i forvaltningen, skrevet af Jon Andersen, der er kommitteret hos Ombudsmanden og lektor i forvaltningsret (citeret: Jon Andersen, med tilføjelse af sidetal). 1. Undtagelsen i 4, stk. 2, er skræddersyet til blandt andet havneaktieselskaber Indledningsvis bemærker jeg, at undtagelsen i den nye offentlighedslovs 4, stk. 2, er skræddersyet til selskaber som blandt andet kommunalt ejede havne, der drives i aktieselskabsform. Dette ses af Jon Andersen s. 48, der som et eksempel på offentligt ejede selskaber, der omfattes af loven efter 4, stk. 1, men som vil kunne undtages fra loven i medfør af 4, stk. 2, udtrykkeligt nævner helt eller delvist kommunalt ejede havneaktieselskaber. Der er ud fra bemærkningerne i udvalgsbetænkningen og ud fra Jon Andersens

2 2 bemærkninger ingen tvivl om, at en kommunalt ejet havn som Aalborg Havn A/S hører til de selskaber, som forventes at begære sig optaget på fritagelseslisten i medfør af 4, stk Undtagelserne i den nye offentlighedslovs Hvis Aalborg Havn A/S ikke bliver optaget på fritagelseslisten efter offentlighedslovens 4, stk. 2, vil der nødvendigvis fremkomme en række anmodninger om aktindsigt til havnen, og der vil skulle gives aktindsigt, medmindre én af undtagelserne i offentlighedslovens konkret er opfyldt. Det er vigtigt at bemærke, at undtagelserne i angår oplysninger. En sag rummer et antal dokumenter, og et dokument rummer et antal oplysninger. Undtagelserne i drejer sig hverken om at undtage hele sagen eller om at undtage et eller flere dokumenter i en sag. De drejer sig alene om at undtage én eller flere oplysninger, der befinder sig i ét eller flere dokumenter i en sag. Det er dermed en temmelig kompliceret ting at behandle en anmodning om aktindsigt hos havnen, hvis denne ikke undtages i medfør af 4, stk. 2. Aktindsigt vil skulle overvejes konkret ikke blot sag for sag, og dokument for dokument, men oplysning for oplysning. Der vil skulle gives aktindsigt i det enkelte dokument, men den eller de oplysninger, der undtages i medfør af 30-33, vil skulle udstreges. Det er indlysende, at dette vil være ressourcekrævende. Der kan gives følgende overblik over undtagelsesmulighederne (og det understreges på ny, at forholdet skal vurderes konkret for hver enkelt oplysning), hvoraf reelt kun én af undtagelserne er relevant for havnen: Hensynet til enkeltpersoners private forhold, jf. 30, nr. 1. Ikke relevant her. Tekniske indretninger, drifts- eller forretningsforhold mv., jf. 30, nr. 2. Principielt relevant, men da havnen er et offentligt ejet selskab, vil det i stedet være specialreglen i 33, nr. 3, der skal anvendes, jf. nedenfor. Statens sikkerhed eller Rigets forsvar, jf. 31. Ikke relevant her. Udenrigspolitiske interesser mv., jf. 32. Ikke relevant her. Strafferetlig forfølgning mv., jf. 33, nr. 1. Ikke relevant her. Kontrolforanstaltninger, planlægning mv, jf. 33, nr. 2. Kan muligvis blive relevant, men kun i meget begrænset omfang. Det offentliges økonomiske interesser, herunder det offentliges forretningsvirksomhed, jf. 33, nr. 3. Denne bestemmelse er relevant, eftersom den også omfatter offentligt ejede selskaber, jf. havnens situation.

3 3 Det vil ses, at skønt i den nye offentlighedslov rummer en række muligheder for at undtage oplysninger fra aktindsigt, samler interessen sig for havnens vedkommende om bestemmelsen i 33, nr. 3: undtagelse af oplysninger ud fra hensynet til det offentliges forretningsvirksomhed. Det er derfor 33, nr. 3, med dennes mulighed for efter en helt konkret bedømmelse at undtage enkelte oplysninger fra aktindsigt, der er alternativet til en generel undtagelse af havnen i medfør af 4, stk Skadevirkning nr. 1 for havnen merforbrug af ressourcer til sager om aktindsigt Den første skadevirkning for havnen, der helt konkret kan påvises, såfremt havnen ikke generelt undtages fra aktindsigt i medfør af 4, stk. 2, i den nye offentlighedslov, består i, at der vil skulle anvendes betydelige ressourcer på sagsbehandling af anmodninger om aktindsigt. Der er i sagens natur tale om en kategori af omkostninger, som en privat virksomhed ellers normalt aldrig vil have, simpelthen fordi der bortset fra regnskabsmæssig indsigt og indsigt i børsnoterede selskaber mv. ikke er aktindsigt i sager, dokumenter eller oplysninger, der befinder sig hos en privat virksomhed. Det er vanskeligt at skønne over, hvad havnens meromkostninger hertil vil blive, fordi omkostningerne jo helt afhænger af antallet af anmodninger, men der kan ikke være tvivl om, at sager om aktindsigt er både tids- og ressourcekrævende. Havnens direktør har selv skønnet en årlig meromkostning på kr., som skal multipliceres med én eller anden årrække, men jeg vil umiddelbart mene, at dette er for lavt sat. 4. Skadevirkning nr. 2 for havnen reduktion i værdien af aktionærernes aktier Den anden skadevirkning for havnen, der helt konkret kan påvises, såfremt havnen ikke generelt undtages fra aktindsigt i medfør af 4, stk. 2, i den nye offentlighedslov, består i, at der nødvendigvis må blive tale om en værdinedgang på aktierne i havnen. Havnen er jo et privatretligt stiftet aktieselskab, der ejes af nogle aktionærer, hvoraf Aalborg Kommune er langt den største aktionær, mens ca. 2 pct. af aktiekapitalen ejes af private investorer.

4 4 Hvad angår de private investorers aktier har jeg ingen kendte sager at sammenligne med, hvor man helt bevidst påfører et selskab en unødvendig merudgift, men jeg kan ikke udelukke, at de private investorer vil kunne forlange erstatning, hvis man påfører selskabet en stedsevarende merudgift, som er forretningsmæssigt helt irrationel. Ganske vist er der med rette en voksende forståelse for private selskabers samfundsansvar (corporate social responsibility, CSR), og børsnoterede selskaber skal endog redegøre for CSR i deres årsrapport, men der er meget langt fra at tage CSRhensyn og til at give offentligheden indsigt i selskabets dokumenter. Af langt større økonomisk betydning er værdifaldet på kommunens egen beholdning af aktier i havnen, dvs. de 98 pct. af aktiekapitalen, som kommunen ejer. Hvis kommunen nu eller engang i fremtiden måtte vælge at sælge disse aktier og lade havnen overgå til at være en privat havn efter havnelovens 11, kan der ikke være tvivl om, at det ved værdiansættelsen af aktierne vil virke negativt, at der er offentlig indsigt i havnens dokumenter, og at der kun ud fra et helt konkret skøn og efter en indgående sagsbehandling kan siges nej til aktindsigt i bestemte oplysninger i disse dokumenter. Hvad værdinedgangen vil være, er det meget vanskeligt at skønne over, ligesom det også er vanskeligt at skønne over, hvad havnens samlede værdi vil være ved et eventuelt salg af kommunens aktier i havnen eller en del af disse aktier. Havnens direktør har skønnet en værdinedgang på op til 25 pct. af egenkapitalen på ca. 400 mio. kr. Jeg ville nok regne lidt anderledes, idet jeg ikke ville tage udgangspunkt i egenkapitalen, som jo er et rent regnskabsmæssigt tal, men i en skønnet markedsværdi, som måske snarere vil være 1 mia. kr., og jeg ville måske ikke skønne en værdinedgang på 25 pct., men kun måske pct., og også et sådant skøn er forbundet med stor usikkerhed men en værdinedgang af mærkbar størrelse vil der blive tale om. 5. Skadevirkning nr. 3 for havnen oplysningerne skal udleveres, hvis ikke der konkret kan påvises en økonomisk skadevirkning Den tredje skadevirkning for havnen, der helt konkret kan påvises, såfremt havnen ikke generelt undtages fra aktindsigt i medfør af 4, stk. 2, i den nye offentlighedslov, er, at endog undtagelsen i den nye offentlighedslovens 33, nr. 3, der som nævnt vil være den relevante bestemmelse for havnen, vil føre til, at en lang række oplysninger, som vil kunne brugers af havnens konkurrenter, skal udleveres, hvis der anmodes om aktindsigt i dem nemlig fordi der ikke her og nu kan påvises en helt konkret skadevirkning.

5 5 Denne tredje skadevirkning, som formentlig er den værste af dem alle, har efter min opfattelse været overset i diskussionerne om undtagelse fra aktindsigt. Jeg skal forklare denne skadevirkning nærmere, nemlig som følger: Undtagelsen i offentlighedslovens 33, nr. 3, om det offentliges forretningsvirksomhed virker ikke pr. automatik. Der skal foretages et meget konkret skøn over skadevirkningen, og herved er en fornemmelse eller en formodning om, at oplysningen konkurrencemæssigt vil kunne skade havnen, ikke tilstrækkeligt, til at undtagelsen kan bruges. Der skal være tale om, at en udlevering af oplysningerne skader eller med stor sandsynlighed vil skade det offentliges økonomiske interesse, jf. Jon Andersen s Der vil derfor kunne være mange former for oplysninger, om hvilke det ikke her og nu med den fornødne sikkerhed kan påvises, at der vil være en sådan skadevirkning, men hvor en skadevirkning alligevel viser sig at indtræde. Praksis om undtagelserne både efter 33, nr. 3, om det offentliges erhvervsvirksomhed, og efter skadereglen i 30, nr. 2 er meget restriktiv. Der kan anføres en lang række afgørelser fra Ombudsmanden, hvor undtagelsen ikke fik lov til at blive brugt, og oplysningerne derfor skulle udleveres, men hvor almindelig erhvervsmæssig erfaring siger, at de pågældende oplysninger antagelig alligevel vil kunne bruges af konkurrenter. Fra praksis (refereret hos Jon Andersen s. 263 ff. og s. 303 ff.) kan nævnes blandt andet følgende (idet forkortelsen FOB står for Folketingets Ombudsmands Beretning): Ørestadsselskabets interne overvejelser om prisfastsættelsen ved nogle ejendomshandler kunne ikke undtages fra aktindsigt, idet den økonomiske skadevirkning ikke konkret var påvist. FOB En privat virksomheds oplysninger om produktion af forædlede kødprodukter med offentligt tilskud kunne ikke undtages fra aktindsigt, idet den økonomiske skadevirkning ikke konkret var påvist. FOB Grafitti-konsulentfirmas fakturaer til en kommune kunne ikke undtages fra aktindsigt, idet den økonomiske skadevirkning ikke konkret var påvist. FOB Samarbejdsaftale mellem KMD A/S og Københavns Kommune om fordelagtige indkøb af software fra Microsoft kunne ifølge Statsforvaltningen undtages fra aktindsigt, men Jon Andersen mener s. 273, at Ombudsmanden ville være

6 6 kommet til det modsatte resultat, dvs. ja til aktindsigt, idet den økonomiske skadevirkning ikke konkret var påvist. Partnerskabsaftale mellem Falck Jobservice A/S og Kolding Kommune kunne ifølge Statsforvaltningen undtages fra aktindsigt, man Jon Andersen mener s. 273, at Ombudsmanden ville være kommet til det modsatte resultat, dvs. ja til aktindsigt, idet den økonomiske skadevirkning ikke konkret var påvist. Patent- og Varemærkedirektoratet vejledte kunder om patent- og varemærkerettigheder, og virkede hermed i fuld konkurrence med private patentbureauer. Oplysninger i den enkelte konkrete servicesag mellem direktoratet og en kunde kunne kun undtages fra aktindsigt, hvis der konkret kunne sandsynliggøres en skadevirkning. FOB Låne- og investeringssager hos Investeringsfonden for Østlandene (IFØ), som samarbejder med private investorer, kunne kun undtages fra aktindsigt, hvis en konkret økonomisk skadevirkning kunne påvises. FOB Lokal tv-station kunne ikke undtage oplysninger om direktørens løn fra aktindsigt. FOB Størrelsen på afgivne tilbud kunne ikke undtages fra aktindsigt. FOB Indsigt i lavestbydende entreprenørs tilbudslister ved kommunal licitation kunne ikke undtages. FOB Anskaffelsessummer, ombygningsomkostninger mv. på færgerne Ask og Urd kunne ikke undtages, skønt de udlejedes af en privat til DSB. FOB Aktindsigt i lånesager vedrørende skibe kunne ikke undtages, da konkret økonomisk skadevirkning ikke var påvist.- FOB Hvor omfattende et arbejde det konkret kan blive at tage stilling til aktindsigt, ses blandt andet af følgende afgørelse fra Ombudsmanden: Postvæsenet drev kurervirksomhed, Jetpost, i fuld konkurrence med private myndigheder. Der blev anmodet om aktindsigt i Jetposts økonomi fra projektets start. Ombudsmanden understregede også her, at aktindsigt kun kunne nægtes i oplysninger, for hvilke en konkret forventet skadevirkning kunne påvises. Materialet fyldte adskillige hyldemeter, og Ombudsmanden gennemgik selv kun en del af dette materiale. Nogle af oplysningerne i det omfattende materiale kunne

7 7 undtages fra aktindsigt, mens andre oplysninger ikke kunne undtages. FOB Sammenfattende vil det ses, at der vil være ganske mange oplysninger, som konkurrencemæssigt vil kunne skade en erhvervsvirksomhed (her: havnen), hvis de kommer frem til konkurrenter, men hvor undtagelse fra aktindsigt alligevel ikke vil være mulig, fordi man på netop det tidspunkt, hvor sagsbehandlingen af anmodningen om aktindsigt finder sted, ikke kan påvise en helt konkret økonomisk skadevirkning. Man må derfor under ingen omstændighed tro, at der kan sættes lighedstegn mellem beskyttelsen af havnen efter 33, nr. 3, og beskyttelsen efter den generelle undtagelse i 4, stk. 2. Det er i sagens natur helt umuligt at sætte kroner og øre på denne skadevirkning for havnen, men den vil kunne blive meget betydelig, alt efter hvilke forretningsmæssige oplysninger der på denne måde kommer ud til offentligheden. 6. Skitse til en sideordnet iagttagelse af (1) politiske ønsker om åbenhed og (2) forretningsmæssige ønsker om beskyttelse mod skade Afslutningsvis i dette notat skal jeg skitsere en mulig kompromisløsning, der vil kunne forene (1) et politisk ønske om størst mulig åbenhed med (2) havnens forretningsmæssige interesse i at beskytte sig mod, at forretningsmæssige oplysninger slipper ud til havnens konkurrenter. Jeg har herved hentet inspiration fra radio- og tv-lovens 86, stk. 1, der omtales hos Jon Andersen s Radio- og tv-lovens 86, stk. 2, er karakteriseret ved, at offentlige tv- og radiovirksomheder er i konstant konkurrence med tilsvarende privatejede foretagender, og at der derfor i loven er indbygget en sondring mellem på den ene side (a) deres programvirksomhed og forretningsmæssige forhold og på den anden side (b) alle andre forhold hos disse virksomheder, således at der ingen aktindsigt er i (a) programvirksomhed og forretningsmæssige forhold, men normal aktindsigt i (b) alle andre forhold.

8 8 Idet jeg lader programvirksomhed ude af betragtning i nærværende sammenhæng og koncentrerer mig om de forretningsmæssige forhold, forekommer det mig, at både kommunen (ud fra politiske hensyn) og havnen (ud fra forretningsmæssige hensyn) burde kunne leve med en ordning, hvorefter der (a) ingen aktindsigt er i forretningsmæssige forhold, men (b) hvor der er normal aktindsigt i alle andre forhold. Rent praktisk forestiller jeg mig, at både kommunens politiske hensyn og havnens forretningsmæssige hensyn herved opnår noget, nærmere bestemt således: Havnen opnår, at forretningsmæssige hensyn bliver iagttaget på områder, hvor havnen er stærkt udsat for konkurrence. Kommunen opnår en meroffentlighed på ikke mindre end tre niveauer, dvs. en meget høj grad af åbenhed om havnens forhold. Havnens forretningsmæssige hensyn tilgodeses således: Aalborg Havn A/S undtages fra offentlighedsloven i medfør af 4, stk. 2, men accepterer alligevel åbenhed på en lang række områder, trods anvendelsen af 4, stk. 2. Kommunen opnår en meroffentlighed på tre niveauer, dvs. en meget udstrakt grad af offentlighed, nemlig således: Selv om Aalborg Havn A/S undtages fra offentlighedsloven i medfør af 4, stk. 2, accepterer havnen gennem sine vedtægter, at der er aktindsigt efter offentlighedslovens regler om aktindsigt på alle andre områder, end hvor de forretningsmæssige hensyn gælder. Selv om offentlighedslovens regler om aktindsigt kun gælder for selskaber, hvori det offentlige ejer 75 pct. eller mere af selskabskapitalen, accepterer Aalborg Havn A/S, at lovens regler om aktindsigt gælder, så længe kommunen blot har mere end 50 pct. af stemmerne. Aalborg Havn A/S accepterer, at alle sager, hvor havnen vil afslå aktindsigt, afgøres af kommunen ud fra offentlighedslovens regler.

9 9 En bestemmelse herom i vedtægterne for havnen kan eventuelt udformes således, idet jeg i øvrigt henviser til at søge råd hos havnens advokater, såfremt den her nævnte kompromisløsning har kommunens og havnens interesse: I overensstemmelse med Aalborg Kommunes ønske om størst mulig åbenhed gælder der følgende, hvis selskabet ikke omfattes af lov om offentlighed i forvaltningen: Der kan kræves aktindsigt, som om selskabet var omfattet af lovens 4, stk. 1. Sager og dokumenter om selskabets forretningsmæssige forhold er dog undtaget fra aktindsigt. Hvis selskabet vil afslå aktindsigt, oversender det anmodningen til kommunens afgørelse. Disse bestemmelser bortfalder, hvis kommunen ikke besidder et flertal af stemmerne i selskabet. Aalborg, den 4. januar 2014 Erik Werlauff professor, dr. jur.

STATUS PÅ IMPLEMENTERINGEN AF DEN NYE OFFENTLIGHEDSLOV

STATUS PÅ IMPLEMENTERINGEN AF DEN NYE OFFENTLIGHEDSLOV STATUS PÅ IMPLEMENTERINGEN AF DEN NYE OFFENTLIGHEDSLOV FORENINGEN FOR KOMMUNAL- OG FORVALTNINGSRET I DANMARK Anders Valentiner-Branth 26. november 2015 KOMPLEKSITETEN ER FOR OVERVÆLDENDE side 2 Vores fornemmelse

Læs mere

Dr Nyheder Att.: Journalist Lars Munck Rasmussen rsm@dr.dk. Vedr.: Anmodning om aktindsigt fra journalist Lars Munck Rasmussen.

Dr Nyheder Att.: Journalist Lars Munck Rasmussen rsm@dr.dk. Vedr.: Anmodning om aktindsigt fra journalist Lars Munck Rasmussen. Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø Telefon: 35 29 10 00 - Telefax: 33 30 76 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 2. september 2011 (J.nr. 2011-0024373)

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Ballerup Kommunes afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Ballerup Kommunes afslag på aktindsigt 2015-32300 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 2 4-09- 2015 Henvendelse vedrørende Ballerup Kommunes afslag på aktindsigt Du har den 6. maj 2015 klaget over Ballerup Kommunes afgørelse af

Læs mere

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt 2015-38 Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt Den 17. december 2014 bad en journalist Justitsministeriet om aktindsigt i en supplerende redegørelse fra Udlændingestyrelsen

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets formål og baggrund. Siden lov om undersøgelseskommissioner trådte i kraft den 1. juli 1999, har to undersøgelseskommissioner afgivet

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 23. februar 2010 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 23. februar 2010 hedder det: Kendelse af 5. november 2010 (J.nr. 2010-0021307) Sag hjemvist til Finanstilsynets stillingtagen til om retten til aktiindsigt skal begrænses efter forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Værdipapirhandelslovens

Læs mere

Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller

Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller 2015-47 Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller 7. september 2015 En journalist anmodede om aktindsigt i oplysninger om en politikreds indsats vedrørende hastighedskontrol

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse 17-4. Forvaltningsret 11241.2 114.3 1.4 1.5 13.1. Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse Udenrigsministeriet imødekom delvis en journalists anmodning om indsigt i ministeriets

Læs mere

Støttepædagogen fik en påtale af den kommune hun var ansat i, fordi kommunen mente at hun havde brudt sin tavshedspligt.

Støttepædagogen fik en påtale af den kommune hun var ansat i, fordi kommunen mente at hun havde brudt sin tavshedspligt. 2009 20-7 Støttepædagogs omtale af et barn i et offentligt forum. Tavshedspligt En støttepædagog fortalte en tidligere kollega om et bestemt barn mens de kørte i bus. Barnet blev omtalt meget negativt.

Læs mere

Morsø Kommune Aktindsigt i referat og bilag til lukket punkt på udvalgsmøde. Statsforvaltningens brev til en borger.

Morsø Kommune Aktindsigt i referat og bilag til lukket punkt på udvalgsmøde. Statsforvaltningens brev til en borger. Morsø Kommune Aktindsigt i referat og bilag til lukket punkt på udvalgsmøde Statsforvaltningens brev til en borger. 2015-7436 Dato: 08-12- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Morsø Kommune om aktindsigt

Læs mere

Oplæg til retsudvalget om god forvaltningsskik

Oplæg til retsudvalget om god forvaltningsskik Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 118 Offentligt Oplæg til retsudvalget om god forvaltningsskik Efter ombudsmandsloven skal ombudsmanden udover gældende ret også efterprøve om forvaltningsmyndighederne

Læs mere

Energi & Forsyning. Offentlighedsloven og offentligt ejede forsyningsselskaber

Energi & Forsyning. Offentlighedsloven og offentligt ejede forsyningsselskaber Energi & Forsyning Offentlighedsloven og offentligt ejede forsyningsselskaber Indledning Den nye lov om offentlighed i forvaltningen (offentlighedsloven) trådte i kraft den 1. januar 2014 og har betydning

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013 2013-5 Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt En mand ansøgte om at gå på efterløn pr. 16. januar 2009, hvilket var to år efter, at manden fyldte 60 år og havde modtaget

Læs mere

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der 2014-3 Ikke aktindsigt i dokumenter udarbejdet af særlig rådgiver som led i ministers partiarbejde To journalister klagede uafhængigt af hinanden til ombudsmanden over, at Skatteministeriet havde givet

Læs mere

Clemens Advokater Advokataktieselskab Sct. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8100 Århus C. Vedr. henvendelse om aktindsigt

Clemens Advokater Advokataktieselskab Sct. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8100 Århus C. Vedr. henvendelse om aktindsigt Clemens Advokater Advokataktieselskab Sct. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8100 Århus C 24-04- 2009 TILSYNET Vedr. henvendelse om aktindsigt Advokatgruppen Århus har på vegne af A i brev af 19. september

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler.

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 8. oktober 2003 af Arresthuset i Hjørring. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. juli 2014 (J.nr. 2014-0036519) Ændring af vedtægter

Læs mere

Spilleregler. For byrådskandidaters adgang til information, virksomhedsbesøg, aktindsigt m.v.

Spilleregler. For byrådskandidaters adgang til information, virksomhedsbesøg, aktindsigt m.v. Spilleregler For byrådskandidaters adgang til information, virksomhedsbesøg, aktindsigt m.v. For at servicere de politiske partier og disses byrådskandidater til det kommende byrådsvalg på en hensigtsmæssig

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport 2015-15171 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 26-01- 2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport Statsforvaltningen har fået indbragt en sag vedrørende Nyborg Kommune,

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

+ bilag. A-inspektion A/S; Deres j.nr. 17796/dj. Jeg har nu færdigbehandlet sagen.

+ bilag. A-inspektion A/S; Deres j.nr. 17796/dj. Jeg har nu færdigbehandlet sagen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Advokat Kim Håkonsson Tuborg Havnevej 18 2900 Hellerup Dato: 13. marts 2008

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S V E D T Æ G T E R for TV 2/DANMARK A/S 1.0 Selskabets navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er TV 2/DANMARK A/S. 1.2 TV 2/DANMARK A/S er et statsligt aktieselskab etableret med hjemmel i lov nr. 438 af

Læs mere

Vedtægter for VP SECURITIES A/S

Vedtægter for VP SECURITIES A/S 1. Navn 1.1. Selskabets navn er VP SECURITIES A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene VÆRDIPAPIRCENTRALEN A/S og VP A/S. 2. Formål Selskabets formål er at drive virksomhed som værdipapircentral

Læs mere

i DEC. 2015 ]USTITSM N ITERI ET Peter Kofod rnail@peterkofod.dk

i DEC. 2015 ]USTITSM N ITERI ET Peter Kofod rnail@peterkofod.dk Kontor: Forvaltningsretskon toret Sagsbch. Jørgen.Iørgensen Sagsnr.: 201 5-t)940-1 sol Dok.: 1811065 rnail@peterkofod.dk i DEC. 2015 i., 1216 København K. Telefon 7226 8400 Telefax 33933510 www.justitsrninisteriet.dk

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2014-213751 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har den 17. og 19. september 2014 oplyst Region Hovedstaden ved Rigshospitalet om, at

Læs mere

Høringssvar vedrørende granskning af ebh-fonden

Høringssvar vedrørende granskning af ebh-fonden PROFESSOR, DR. JUR. ERIK WERLAUFF 1 Høringssvar vedrørende granskning af ebh-fonden Erhvervs- og Selskabsstyrelsens j. nr. 2009-0018916 Styrelsens udkast af 21. januar 2010 til udtalelse. Høringssvar af

Læs mere

Aktindsigt i lovsag. Ekstrahering af oplysninger om udenlandsk ret. 30. juni 2009

Aktindsigt i lovsag. Ekstrahering af oplysninger om udenlandsk ret. 30. juni 2009 2009 1-2 Aktindsigt i lovsag Ekstrahering af oplysninger om udenlandsk ret Et forbund bad Beskæftigelsesministeriet om aktindsigt i to lovsager og tilhørende aktlister. Begge sager drejede sig om ændring

Læs mere

Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt

Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt 2011 20-10. Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt En kommune modtog oplysninger fra en borger om at der ulovligt blev udbragt flydende husdyrgødning på en landejendom.

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir

Statsforvaltningens brev til en journalist. Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir 2014-216254 Statsforvaltningens brev til en journalist Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir Henvendelse vedrørende Viborg Kommunes afgørelse om delvist afslag på

Læs mere

Svar: Jamen, jeg vil da indlede med at takke Finansudvalget for anledningen til at følge op på samrådet fra april.

Svar: Jamen, jeg vil da indlede med at takke Finansudvalget for anledningen til at følge op på samrådet fra april. Finansudvalget 2009-10 FIU alm. del Svar på 17 Spørgsmål 11 Offentligt T A L E september 2010 Samråd i FiU den 14. september 2010 kl. 10 om ferie-/efterløn 2010-0003606 Samrådsspørgsmål B til 17: Ministeren

Læs mere

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163149 DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ 1. INDLEDNING I

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006

Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006 Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006 K E N D E L S E J. Olsen A/S Entreprenør- & nedrivningsfirmaet og Jens Olsen (advokat Anders Hein, København)

Læs mere

NOTAT. Side 1 / 5. Grundsætningerne for kommunalt grundsalg

NOTAT. Side 1 / 5. Grundsætningerne for kommunalt grundsalg NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Jura, udbud og forsikring Grundsætningerne for kommunalt grundsalg Når en kommune skal afhænde jord, fast ejendom eller grundarealer, så skal det gøres med øje

Læs mere

Det er endvidere statsforvaltningens opfattelse, at Køge Kommune ved afslaget på aktindsigt efter offentlighedslovens

Det er endvidere statsforvaltningens opfattelse, at Køge Kommune ved afslaget på aktindsigt efter offentlighedslovens Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune ikke har haft hjemmel til at give afslag på aktindsigt i det mellem kommunen og Agens International indgåede forlig efter offentlighedslovens 10, nr.

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

Region Hovedstaden - Aktindsigt I Korrespondance. Statsforvaltningens brev til en journalist

Region Hovedstaden - Aktindsigt I Korrespondance. Statsforvaltningens brev til en journalist Region Hovedstaden - Aktindsigt I Korrespondance Statsforvaltningens brev til en journalist 2014-189522 Dato: 28-09- 2015 Henvendelse vedrørende Region Hovedstadens afgørelse om aktindsigt. Du har anmodet

Læs mere

Medarbejdere fik for sent besked om indstilling der kunne føre til opsigelse

Medarbejdere fik for sent besked om indstilling der kunne føre til opsigelse Medarbejdere fik for sent besked om indstilling der kunne føre til opsigelse En avis bragte en artikel om afskedigelse af to kommunale medarbejdere. Ifølge artiklen havde formanden for et af kommunens

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen

Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen gav en kvinde afslag på aktindsigt i navnet på den lægekonsulent i Arbejdsskadestyrelsen der havde

Læs mere

Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen i folkeskolerne.

Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen i folkeskolerne. 2010 18-1 Folkeskoler kan ikke kræve at elever bruger egen computer i undervisningen Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe. 1 København, den 30. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kristian Lützau Strandvejen 347 2930 Klampenborg Nævnet har modtaget klagen den 27. september 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Forretningsorden for Byrådet

Forretningsorden for Byrådet Forretningsorden for Byrådet Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende sager

Læs mere

Kommunes krav om tilbagebetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlem

Kommunes krav om tilbagebetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlem 2011 20-1. Kommunes krav om tilbagebetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlem En del af vederlaget til et medlem af en kommunalbestyrelse var blevet udbetalt efter

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark.

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. 23-03- 2010 Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Sagen vedrører Svendborg Kommunes afslag

Læs mere

2009 20-2. Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud. 19. januar 2009

2009 20-2. Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud. 19. januar 2009 2009 20-2 Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud I en sag om opskrivning til et dagtilbud i en kommune var forældrene utilfredse med at kommunen ikke havde oplyst om den korte

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

26 udvidelser ligner spin

26 udvidelser ligner spin OFFENTLIGHEDSLOV: 26 udvidelser ligner spin 26.maj 2013 Jesper Tynell, cand. mag., journalist og Cavlingvinder, Lars Rugaard, journalist og Cavlingvinder, Erik Valeur, journalist, forfatter og Cavlingvinder

Læs mere

Tårnby Kommune. U.B. har blandt andet anført i sin mail af 6. maj 2009:

Tårnby Kommune. U.B. har blandt andet anført i sin mail af 6. maj 2009: Tårnby Kommune U.B. har ved mail af 6. maj 2009 rettet henvendelse til statsforvaltningen med klage over Tårnby Kommunes behandling af aktindsigtsbegæring af 27. januar 2009 om opførelse af nye gymnastik-

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S Advokatanpartsselskab J.nr. 18946 om/emn VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S NAVN 1.1 Selskabets navn er SKAKO A/S. 1. 1.2 Selskabets binavne er VT Holding A/S og SKAKO Industries A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

Den 6. januar 2000 modtog styrelsen kopi af 6 fakturaer fra K og i løbet af januar modtog styrelsen tilbagemelding fra 5 af de 6 tilskrevne kunder.

Den 6. januar 2000 modtog styrelsen kopi af 6 fakturaer fra K og i løbet af januar modtog styrelsen tilbagemelding fra 5 af de 6 tilskrevne kunder. Kendelse af 25. oktober 2000. 00-88.932. Klageren pålagt tilbagebetaling af modtagne tilskud og udelukket fra hjemmeserviceordningen. Lov om hjemmeservice 6, stk. 2 og 7, stk. 1. (Suzanne Helsteen, Finn

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 13. december 2007 til en borger:

Statsforvaltningens brev af 13. december 2007 til en borger: Statsforvaltningens brev af 13. december 2007 til en borger: Den 13. december 2007 Statsforvaltningen Sjælland, det kommunale Tilsyn, har via Beskæftigelsesnævnet, modtaget Deres mail af 26. august 2007,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. februar 2015 Sag 150/2014 A kærer værgebeskikkelse vedrørende B (advokat Uno Ternstrøm, beskikket for A) (advokat Dorthe Østerby, beskikket for B) I tidligere

Læs mere

Resume: Vedr. Region Sjællands afslag på aktindsigt i indkøbsprisen på 20 mg oxycodon.

Resume: Vedr. Region Sjællands afslag på aktindsigt i indkøbsprisen på 20 mg oxycodon. Resume: Statsforvaltningen finder ikke, at Region Sjælland med hjemmel i offentlighedslovens 13, stk. 1, nr. 5, med baggrund i de forhold regionen har anført, kan undtage de pågældende oplysninger om indkøbspris

Læs mere

2011 11-2. Identifikationskravet i miljøoplysningsloven. 9. maj 2011

2011 11-2. Identifikationskravet i miljøoplysningsloven. 9. maj 2011 2011 11-2. Identifikationskravet i miljøoplysningsloven FødevareErhverv og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri gav en mand afslag på indsigt i en række oplysninger om samtlige markblokke i Danmark

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 2016-32751 Dato: 14-02-2017 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har ved e-mail af 5. april 2016 meddelt Region Midtjylland, at du ønsker at klage over

Læs mere

1 5. juni 2011. Ombudsmanden for Inatsisartut Postboks 1606 3900 Nuuk Grønland

1 5. juni 2011. Ombudsmanden for Inatsisartut Postboks 1606 3900 Nuuk Grønland 1 5. juni 2011 Ombudsmanden for Inatsisartut Postboks 1606 3900 Nuuk Grønland Klage over Råstofdirektoratets afslag på aktindsigt i en række dokumenter med relation til olieefterforskning i Vestgrønland,

Læs mere

Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter

Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter - 1 Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I denne artikel omtales en ny lov om skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Læs mere

Lov om offentlighed i for valtningen nogle hovedprincipper(kl notat, 12. nov. 1996)

Lov om offentlighed i for valtningen nogle hovedprincipper(kl notat, 12. nov. 1996) N O T A T Lov om offentlighed i for valtningen nogle hovedprincipper(kl notat, 12. nov. 1996) 1. Indledning Dette notat tilstræber ikke at være nogen udtømmende vejledning om offentlighedsloven, men alene

Læs mere

2010 14-1. Afslag på tilskud til udskiftning af udstødningsrør efter bilbekendtgørelsen. 10. august 2010

2010 14-1. Afslag på tilskud til udskiftning af udstødningsrør efter bilbekendtgørelsen. 10. august 2010 2010 14-1 Afslag på tilskud til udskiftning af udstødningsrør efter bilbekendtgørelsen En handicappet borger fik af sin kommune afslag på tilskud til udskiftning af et udstødningsrør på sin bil. Det sociale

Læs mere

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Kend spillereglerne Om sagsbehandling på det sociale område 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Danske Handicaporganisationer Indhold Indledning... 3 Den rigtige afgørelse... 4

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en virksomhed. Henvendelse vedrørende Ishøj Kommune

Ankestyrelsens brev til en virksomhed. Henvendelse vedrørende Ishøj Kommune Ankestyrelsens brev til en virksomhed 2017-45299 Dato: 14-11-2017 Henvendelse vedrørende Ishøj Kommune Ishøj Kommune har på A s foranledning den 28. juni 2017 sendt sagen vedrørende kommunens afgørelse

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A.

VEDTÆGTER. for. Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A. VEDTÆGTER for Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A. Navn og hjemsted 1. Selskabets navn er Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A eller i forkortet form, Hou Lystbådehavn. Selskabets hjemsted er

Læs mere

Komparativ analyse af den nye offentlighedslov og den nuværende offentlighedslov

Komparativ analyse af den nye offentlighedslov og den nuværende offentlighedslov 1 Komparativ analyse af den nye offentlighedslov og den nuværende offentlighedslov Metodebeskrivelse Der er foretaget en gennemgang af den nye offentlighedslov og den nuværende offentlighedslov med det

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v.

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v. B 60 (som fremsat): Forslag til folketingsbeslutning om mærkning og registrering af katte, kommunalt ansvar for herreløse katte m.v. Fremsat den 6. april 2005 af Kristen Touborg (SF) og Frode Sørensen

Læs mere

Frederiksberg Kommune - Aktindsigt i udbudsmateriale. Statsforvaltningens brev til en advokat

Frederiksberg Kommune - Aktindsigt i udbudsmateriale. Statsforvaltningens brev til en advokat 2015-21818 Frederiksberg Kommune - Aktindsigt i udbudsmateriale Statsforvaltningens brev til en advokat Dato: 08-12- 2015 Henvendelse vedrørende Frederiksberg Kommune om aktindsigt Du har som advokat for

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage,

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, at Køge Kommune har en forkert forståelse af bestemmelsen i offentlighedslovens

Læs mere

Afgørelse vedrørende aktindsigt i Borgmester Anker Boyes specifikke telefonregning for perioden 1. august 2011 til 31.

Afgørelse vedrørende aktindsigt i Borgmester Anker Boyes specifikke telefonregning for perioden 1. august 2011 til 31. Odense Kommune, Flakhaven 2, 5000 Odense C Fyens Stiftstidende TV2 Fyn TV2 Borgmesterforvaltningen Flakhaven 2 5000 Odense C www.odense.dk DATO 12. maj 2015 Afgørelse vedrørende aktindsigt i Borgmester

Læs mere

TALE TIL RETSUDVALGET OM FORSLAGET TIL NY OFFENTLIGHEDSLOV. Onsdag den 26. februar 2011. Professor, dr.jur. Niels Fenger

TALE TIL RETSUDVALGET OM FORSLAGET TIL NY OFFENTLIGHEDSLOV. Onsdag den 26. februar 2011. Professor, dr.jur. Niels Fenger TALE TIL RETSUDVALGET OM FORSLAGET TIL NY OFFENTLIGHEDSLOV 1. Overordnede pointer Onsdag den 26. februar 2011 Professor, dr.jur. Niels Fenger Tak for invitationen til at komme her i dag og give en indledende

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt 2016-22035 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 01-06-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt Du har som journalist på JydskeVestKysten den 7.

Læs mere

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven:

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven: Notat Til: Repræsentanter for klagerådet Cc: [Klik her, og skriv navnet] Fra: Myndighedschef Bjarne H Rasmussen Dato: 21-02-2007 Vedr.: De lovmæssige rammer for klagerådets virke. Uddrag af serviceloven:

Læs mere

Statsretlig vurdering af muligheden for nedsættelse af alderen for valgret til folketinget til 16 år m.v.

Statsretlig vurdering af muligheden for nedsættelse af alderen for valgret til folketinget til 16 år m.v. Kommunaludvalget 2008-09 B 13 Bilag 1 Offentligt Statsretlig vurdering af muligheden for nedsættelse af alderen for valgret til folketinget til 16 år m.v. 20-11-2008 Af professor, dr.jur. Michael H. Jensen

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat:

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningen Syddanmark har den 1. oktober 2010 modtaget din anmodning om genoptagelse af statsforvaltningens afgørelse af 28. september

Læs mere

Offentlighed i forvaltningen. aktindsigt og sagsindsigt. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 2620 Albertslund

Offentlighed i forvaltningen. aktindsigt og sagsindsigt. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 2620 Albertslund Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 2620 Albertslund Offentlighed i forvaltningen www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 aktindsigt og sagsindsigt Formål Albertslund Kommune oplever

Læs mere

Helsingør Fjernvarmeforsyning over Energitilsynet af 2. juli 2007 afslag på aktindsigt

Helsingør Fjernvarmeforsyning over Energitilsynet af 2. juli 2007 afslag på aktindsigt (Varmeforsyning) Helsingør Fjernvarmeforsyning over Energitilsynet af 2. juli 2007 afslag på aktindsigt Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør, cand.oecon.

Læs mere

Den nye offentlighedslov og ændring af Forvaltningsloven

Den nye offentlighedslov og ændring af Forvaltningsloven Den nye offentlighedslov og ændring af Forvaltningsloven Forslag til ny offentlighedslov - 2 De vigtigste nyheder i offentlighedsloven og forvaltningsloven Udvidelser eller forbedringer af adgangen til

Læs mere

Lovtidende A. 2016 Udgivet den 3. juni 2016. Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1)

Lovtidende A. 2016 Udgivet den 3. juni 2016. Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1) Lovtidende A 2016 Udgivet den 3. juni 2016 1. juni 2016. Nr. 566. Bekendtgørelse om oplysnings- og underretningspligter vedrørende net- og informationssikkerhed 1) I medfør af 4, 7 og 14, stk. 2, i lov

Læs mere

RÅDGIVNING af børn og unge

RÅDGIVNING af børn og unge Af Jannie Dyring og Ida Koch RET & PLIGT AF JANNIE DYRING OG IDA KOCH Hvad må og skal man, når man som psykolog yder åben, anonym rådgivning til børn og unge? Og hvordan er sammenhængen mellem notatpligt

Læs mere

fonde. Denne undersøgelse er nu blevet opdateret på grundlag af de seneste årsregnskaber for at vise udviklingen i bestyrelseshonorarerne i fondene.

fonde. Denne undersøgelse er nu blevet opdateret på grundlag af de seneste årsregnskaber for at vise udviklingen i bestyrelseshonorarerne i fondene. 29. december 2003 Bestyrelseshonorar i erhvervsdrivende fonde i 2003 Indledning I det seneste stykke tid har medierne fokuseret meget på erhvervsdrivende fonde i Danmark. Spørgsmålet har blandt andet været,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: 1/7 Den 22. maj 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 22. og 23. marts 2007 af Statsfængslet på Kragskovhede. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

Statsforvaltningens brev til Odense Kommune

Statsforvaltningens brev til Odense Kommune 2014-212824 Statsforvaltningens brev til Odense Kommune Dato: 0 9-0 6-2015 Henvendelse vedrørende Odense Kommunes afgørelse om afslag på aktindsigt i specifikationer i borgmester Anker Boyes telefonregning

Læs mere

Lad os begynde med begyndelsen.

Lad os begynde med begyndelsen. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 14. maj 2008 Kontor: Retsstillings og Internationalt kt. J.nr.: 2008-16200- Sagsbeh.: Iho Fil-navn: Samrådstale Y Tale samråd Y Erstatning til ventende kræftpatienter

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (Lovforslag L 200)

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (Lovforslag L 200) Forsvarsudvalget 2015-16 L 9 Bilag 1 Offentligt KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (Lovforslag L 200) Maj 2015 Et udkast til lovforslag

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 12. april 2011 til en fagforening

Statsforvaltningens brev af 12. april 2011 til en fagforening Statsforvaltningens brev af 12. april 2011 til en fagforening 12-04- 2011 Fagligt Fælles Forbund (3F) Kolding har i brev af 19. marts 2010 klaget over Kolding Kommunes afslag på aktindsigt i partnerskabsaftalen

Læs mere

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE Denne vejledning beskriver de forskellige former for kapitalnedsættelse UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen November 2011 Indholdsfortegnelse 1. De forskellige former for kapitalnedsættelse...

Læs mere

I forbindelse med driften af de 2 anlæg ønskes følgende problemstillinger afklaret:

I forbindelse med driften af de 2 anlæg ønskes følgende problemstillinger afklaret: Århus, den 13. september 2004 Kære Mogens Birch Det overordnede spørgsmål, der ønskes besvaret er, hvorvidt anlæggene på Kalvebod Miljøcenter (KMC) og Prøvestenen drives i overensstemmelse med hvile i

Læs mere

Her følger en gennemgang af sagen og en begrundelse for resultatet af min undersøgelse.

Her følger en gennemgang af sagen og en begrundelse for resultatet af min undersøgelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Direktoratet for Kriminalforsorgen Strandgade 100 1401 København K Dato: J.nr.:

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. maj 2013 (J.nr. 2012-0032589) Revisor ikke

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 25. marts 2009 til en borger.

Statsforvaltningens brev af 25. marts 2009 til en borger. Statsforvaltningens brev af 25. marts 2009 til en borger. 25-03- 2009 Statsforvaltningen Syddanmark har modtaget din henvendelse af 16. november 2008 vedrørende klage over afslag på aktindsigt i lejekontrakt

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 21. august 2008 til et firma (E).

Statsforvaltningens brev af 21. august 2008 til et firma (E). Statsforvaltningens brev af 21. august 2008 til et firma (E). 21-08- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE Daværende Statsamtet Sønderjylland har den 20. oktober 2006 modtaget Deres klage over, at daværende Faaborg

Læs mere

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes.

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 131 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2.februar 2010 Kommissionens forordning (EU) om anvendelse af Traktatens artikel 101, stk. 3, på kategorier

Læs mere

Tilbageholdsret i firmabiler i forbindelse med ansættelsesforholdets ophør

Tilbageholdsret i firmabiler i forbindelse med ansættelsesforholdets ophør Tilbageholdsret i firmabiler i forbindelse med ansættelsesforholdets ophør Indledning I forbindelse med undervisning på 3. år i Gomards Obligationsret del 2 udskrev underviseren en lille forelæsningskonkurrence

Læs mere

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT GIUSEPPE TESAURO fremsat den 27. januar 1994 '"'

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT GIUSEPPE TESAURO fremsat den 27. januar 1994 '' FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT GIUSEPPE TESAURO fremsat den 27. januar 1994 '"' Hr. afdelingsformand, De herrer dommere, 2. For at forstå spørgsmålenes rækkevidde vil jeg først kort redegøre

Læs mere