UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM"

Transkript

1 - PEJ UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 14. januar 2013 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Lisbet Friis og Poul Hartvig Nielsen V Poul Stig Briller A/S (Advokat Henrik Amand Holtegaard) mod Poul Stig Holding A/S (Advokat Heidi Højmark Steen Jensen) Poul Stig havde igennem mange år designet brillestel og solgt briller, kontaktlinser mv. fra forretningen Poul Stig Briller, som han drev han gennem selskabet Poul Stig Briller A/S, som var et datterselskab af Poul Stig Holding A/S. Ved aftale af 14. september 2005 (i det følgende: Aftalen) overdrog Poul Stig Holding A/S (i det følgende: Sælger) hele aktiekapitalen i Poul Stig Briller A/S (i det følgende: Det Solgte Selskab eller blot: Selskabet) til MC Axel Holding A/S, som ejes af Morten og Charlotte Axel.

2 - 2 - Under denne sag skal retten tage stilling til forskellige påstande vedrørende rettighederne til at bruge varemærkerne POUL STIG og POUL STIG BRILLER, som Det Solgte Selskab havde taget i brug for briller og kontaktlinser på tidspunktet for overdragelsen af aktiekapitalen, men endnu ikke registreret i varemærkeregistret. Retten til domænenavnene og tilkom ubestridt Det Solgte Selskab på tidspunktet for overdragelsen af aktiekapitalen. Aftalen Aftalen af 14. september 2005 fastsatte bl.a. følgende: 10. Sælgers indeståelser og garantier Sælger indestår for, at der ikke siden afslutning af regnskabsåret 2004/2005 har været væsentlige ændringer i Selskabets virksomhedsførelse, økonomiske stilling eller er sket væsentlige ændringer i forbindelse med de lejede lokaler, hvorfra Selskabet driver virksomhed, herunder (v) at Selskabet ikke har solgt eller på anden måde overdraget rettigheder til Selskabets uregistrerede varemærker Poul Stig Briller og Poul Stig i Danmark til tredjemand eller i øvrigt forringet værdien af Selskabets immaterielle værdier, idet Sælger samtidig oplyser, at Selskabet ikke har nogen rettigheder til design, brugsmodeller eller lignende til de briller, der bærer navnet Poul Stig 18. Ret til navn og varemærke Overdragelsen omfatter Selskabets navn ( Poul Stig Briller ) og logo. Det er dog aftalt mellem Parterne, at Sælger er berettiget til at fastholde sit navn ligesom Sælgers nuværende (Gitte og Poul Stig Design ApS) og eventuelle fremtidige koncernforbundne selskaber er berettiget til at anvende navnet Poul Stig Gitte og Poul Stig Design ApS har i forbindelse med selskabets virksomhed ret til royaltyfrit at benytte varemærkerne Poul Stig Briller og Poul Stig... Det Solgte Selskabs senere varemærkeregistreringer Den 20. september 2010 har Selskabet med virkning fra den 15. juni 2010 registreret ordmærket POUL STIG BRILLER for klasse 9, 10 og 44 (VR ).

3 - 3 - Den 27. april 2012 har Selskabet endvidere med virkning fra den 22. november 2011 registreret ordmærket POUL STIG BRILLER OG KONTAKTLINSER for klasse 9, 10 og 44 (VR ). Disse mærker anvender Poul Stig Briller A/S på sine facadeskilte, på Facebook og på hjemmesiderne og Sælgers senere registreringer Den 6. maj 2008 har Sælger under VR registreret nedenstående figurmærke med teksten Poul Stig (skrevet med to prikker over i et) for: Klasse 9: Videnskabelige, nautiske, geodætiske, fotografiske, kinematografiske og optiske apparater og instrumenter samt apparater og instrumenter til vejning, måling, signalering, kontrol, livredning og undervisning; apparater og instrumenter til ledning, omkobling, transformation, akkumulering, regulering eller kontrol af elektricitet; apparater til optagelse, transmission og gengivelse af lyd eller billede; magnetiske databærere, lydplader; salgsautomater og mekanismer til møntopererede apparater; kasseapparater, regnemaskiner og databehandlingsudstyr; ildslukningsapparater. Klasse 10: Kirurgiske, medicinske, odontologiske og veterinære apparater og instrumenter samt kunstige lemmer, øjne og tænder, ortopædiske artikler, suturmaterialer. Klasse 44: Lægevirksomhed, veterinærvirksomhed, sundheds- og skønhedspleje af mennesker og dyr, landbrugs-, havebrugs- og skovbrugsvirksomhed. Det Solgte Selskab blev først senere opmærksom på registreringen, mod hvilken Selskabets advokat den 18. maj 2010 gjorde indsigelse under henvisning til Selskabets varemærkerettigheder. Den 11. juni 2011 har Sælger endvidere registreret domænenavnet

4 - 4 - Påstande Det Solgte Selskab har nedlagt påstand om, at Sælger skal anerkende, at registreringen under VR af figurmærket Poul Stig ophæves, og at sælger vederlagsfrit skal overføre domænenavnet poulstig.com til Selskabet, subsidiært anerkende at være uberettiget til at registrere, anvende og opretholde dette domænenavn. Sælger har påstået frifindelse og nedlagt selvstændig påstand om, at Det Solgte Selskab skal anerkende at være berettiget til kun at anvende kendetegnet POUL STIG med tilføjelsen BRILLER uden yderligere tilføjelser, og forbydes at anvende dette kendetegn med tilføjelsen BRILLER OG KONTAKTLINSER i den udformning, der er vist i sagens bilag D og E, og i øvrige udformninger, hvor BRILLER er i samme eller tilsvarende typografi som KONTAKT- LINSER. Forklaringer Der er under sagen afgivet forklaring af Morten og Charlotte Axel, af Poul og Gitte Stig og af advokat Hans U.V. Pedersen. Morten Axel, hvis forklaring er tiltrådt af Charlotte Axel, har forklaret, at han blev uddannet optiker i 1990, hvorefter han blev ansat hos Poul Stig og Gitte Stig. Han var ansat frem til 2002, hvor han talte med dem om at købe forretningen. Han havde dog ikke råd på dette tidspunkt. I maj 2004 fortalte Poul Stig ham, at de nu gerne ville sælge forretningen. De lå meget langt fra hinanden med hensyn til prisen, men enedes sluttelig om en meget høj købesum. Han og hans hustru Charlotte blev præsenteret for et udkast til en overdragelsesaftale. Udkastet blev rettet undervejs i forløbet. De afholdt 2-3 møder sammen med begge parters advokater. Ifølge Aftalen blev Selskabets varemærker overdraget sammen med dette. Det blev ikke nævnt under drøftelserne, at varemærket Poul Stig ikke var omfattet af overdragelsen.

5 - 5 - Bestemmelsen i Aftalens punkt 18.2 var affattet af Sælger. Det var meningen, at Poul Stig skulle tegne briller for dem i 5 år, og derfor accepterede de vilkåret. Poul Stig Briller A/S sælger også Poul Stigs design. Poul Stig fortsatte med at arbejde i forretningen hver lørdag i et par år efter salget, ligesom han fortsatte med at tegne briller. Poul og Gitte Stig kom i øvrigt ofte i forretningen, men i dag er der ikke længere noget samarbejde med Poul Stig. Han blev opmærksom på Sælgers registrering af figurmærket Poul Stig i foråret 2010, idet Poul Stig Briller A/S gerne ville have registreret sit varemærke POUL STIG. Han ringede til Poul Stig, som mente, at han var i sin gode ret til at registrere mærket. De holdt et møde i forretningen i foråret 2011, men kunne ikke finde en løsning på konflikten. Skiltet på forretningen ser ud som i 2005, blot er den tegnede brille udskiftet med teksten BRILLER, ligesom skrifttypen er ændret i Poul Stig har helt sikkert set det nye skilt, men har ikke kommenteret på det. Varemærket POUL STIG BRILLER OG KONTAKTLINSER tog de i brug, da de åbnede en butik på Strandvejen i Hellerup i De sælger samme type briller i den nye forretning som i forretningen på Strøget i København. Der står Poul Stig Design Copenhagen på alle de briller, som de har købt af Poul og Gitte Stig, og således ikke Poul Stig eller Poul Stig Briller. Selskabet markedsfører sig under kendetegnene POUL STIG og POUL STIG BRILLER, og de ønsker de at fortsætte hermed, idet de også er kendt under disse navne på messer og lignende. De har registreret varemærket POUL STIG BRILLER OG KONTAKTLINSER for at kunne udvide varesortimentet. Der var også salg af kontaktlinser, da Poul og Gitte Stig ejede forretningen, men det var ikke ret stort. De bruger ikke navnet POUL STIG alene, da alt i deres forretning relaterer sig til briller. Han har forstået bestemmelsen i punkt 15.1 således, at Poul Stig ejer sit design og de ting, som han selv har lavet, herunder ophavsrettigheder og brugsrettigheder. Konkurrenceklausulen i punkt 17 skal sikre, at Poul og Gitte Stig ikke driver forretning på den anden side af gaden.

6 - 6 - Poul Stig, hvis forklaring er tiltrådt af Gitte Stig, har forklaret, at hans fulde navn er Poul Korbæk Stig. Han er uddannet optiker og fik egen forretning i Umiddelbart herefter begyndte han at designe briller. Han havde stor succes hermed, og i 1982, hvor de også solgte kontaktlinser, blev forretningen flyttet fra Nørrebrogade til Strøget i København. Han og hustruen Gitte Stig solgte forretningen på Strøget på grund af helbredsproblemer. De havde tænkte meget over det. Der havde igennem årene været flere interesserede købere. De ville imidlertid gerne sælge med hjertet og solgte til Morten og Charlotte Axel. Det var primært Selskabet, der skulle sælges, og det var også det, de solgte ved Aftalen. De havde ingen planer om at sælge deres designvirksomhed, som har været hans hobby i mange år. Han designer fortsat. Da de ejede forretningen på Strøget, stod der POUL STIG BRILLER med tekst på skiltet. Det er ikke korrekt, at der var en tegning af en brille. I forbindelse med forhandlingerne blev det ikke drøftet, at Køberen skulle have ret til at bruge hans personnavn. Det var kun forretningen, der skulle have ret hertil, og der blev efter hans opfattelse ikke givet tilladelse til at bruge navnet alene. Det har været en forudsætning for ham, at han frit kunne bruge sit eget navn i enhver henseende. Han bliver ofte spurgt af folk, om han har åbnet en ny forretning på Strandvejen, fordi der står Poul Stig på denne forretnings skilt. Logoet POUL STIG BRILLER & KONTAKTLINSER er skrevet, således at læseren hæfter sig ved navnet POUL STIG, idet de andre ord ikke er lige så lette at læse. Det er rigtigt, at han har registreret domænenavnet men hvis man går ind på denne internetadresse, vil man se, at der ikke knyttet nogen aktiv hjemmeside til dette domænenavn. Parternes synspunkter Selskabet har gjort gældende, at Aftalens punkt 10.5.(v) dokumenterer, at Selskabet havde retten til de uregistrerede varemærker POUL STIG og POUL STIG BRILLER på tidspunktet for overdragelsen af aktiekapitalen heri. Ved overdragelsen af Selskabet fulgte disse varemærker derfor med.

7 - 7 - Aftalens punk omhandler alene Selskabets navn, og punkt 18.2 ville savne mening, såfremt ejendomsretten til varemærkerne var forblevet hos Sælger, idet det i så fald ikke ville have været nødvendigt at sikre, at Gitte og Poul Stig Design ApS fortsat havde brugsret til varemærkerne. Det følger af varemærkelovens 38, stk. 2, at når en virksomhed overdrages, går retten til virksomhedens varemærker over til erhververen, med mindre andet er aftalt. Såfremt varemærket Poul Stig ikke skulle have været overdraget til Køber, måtte Sælger have anført dette i Aftalen, som Sælger i øvrigt selv konciperede. Sælger foretog da også først registrering af figurmærket Poul Stig den 6. maj 2008 og således 3 år efter overdragelsen, hvilket dokumenterer, at Sælger selv var af den opfattelse, at varemærket POUL STIG var overdraget sammen med Selskabet. Sælger har været uberettiget til at foretage registrering af figurmærket med teksten Poul Stig, og da registreringen heraf er sket i ond tro, skal registreringen ophæves ved dom, jf. varemærkelovens 28, jf. 29. Sælgers registrering af domænenavnet er i strid med varemærkelovens 4 og markedsføringslovens 1 og 5, idet domænenavnet er identisk med Selskabets varemærke POUL STIG og Købers domænenavn som ubestridt blev overdraget ved Aftalen. Sælger bør derfor pålægges vederlagsfrit at overføre domænenavnet. Selskabet er som indehaver af varemærket POUL STIG berettiget til at anvende dette mærke både med og uden tilføjelsen Briller. Dernæst er det i medfør af varemærkelovens 24 tilladt at foretage en grafisk opstramning af et mærke, når helhedsindtrykket ikke ændres. Tilføjelsen af ordene BRILLER OG KONTAKTLINSER i den udformning, som ses i bilag D, kan ikke forbydes. Sælger har gjort gældende, at varemærket POUL STIG ikke tilhørte Selskabet og derfor ikke fulgte med dette ved aktieoverdragelsen. Sælgers registrering af figurmærket Poul Stig er berettiget. Det var hensigten, at Poul Stig fortsat skulle kunne bruge sit navn erhvervsmæssigt efter overdragelsen. Retten hertil følger allerede af varemærkelovens 5, hvorefter indehaveren af en varemærkeret ikke kan forhindre andre i at bruge deres eget navn. Det følger endvidere af Aftalens punkt 18.1, at Sælger fortsat var berettiget til at anvende sit navn.

8 - 8 - Aftalen kunne være formuleret mere klart. Det er dog ikke dokumenteret, hvem der har konciperet de enkelte bestemmelser. Koncipistreglen finder ikke anvendelse, når begge parter har været repræsenteret af en advokat. Selskabet kan ikke få ophævet Sælgers registrerede figurmærke, der ikke er forveksleligt med et varemærke, hvortil retten tilkommer Selskabet. Der er heller ikke vareartslighed, idet Sælgers figurmærke f.eks. ikke er registreret i klasse 35, som relaterer sig til detailhandel og reklamevirksomhed. Sælger er ligeledes berettiget til at registrere domænenavnet Hr. Poul Stig har en legitim interesse i at bruge sit navn og kan ikke pålægges at overføre domænenavnet til Selskabet. Sælger havde alene til hensigt at sælge forretningen på Strøget, og Aftalen skal forstås med denne forudsætning in mente. Efter Aftalens punkt omfatter overdragelsen Selskabets navn og logo. Forretningen er konsekvent blevet omtalt som Poul Stig Briller, hvorfor det ikke kan statueres, at der eksisterede en varemærkeret til Poul Stig i Selskabet. Selskabet er alene berettiget til at anvende varemærket POUL STIG BRILLER, men ikke POUL STIG alene uden tilføjelsen BRIL- LER. Af samme grund er Selskabet heller ikke berettiget til at anvende kendetegnet POUL STIG, som det er udformet i sagens bilag D, hvor POUL STIG står med store bogstaver og BRILLER OG KONTAKTLINSER med små bogstaver. Sø- og Handelsrettens afgørelse Det lægges ved afgørelsen til grund, at virksomhedsoverdragelsen skete ved, at Sælger overdrog 100 % af aktiekapitalen i Selskabet til MC Axel Holding A/S. I mangel af modstående aftale forblev alle Det Solgte Selskabs varemærkerettigheder i Selskabet, jf. varemærkelovens 38, stk. 2. Ved punkt 10.5 i Aftalen af 14. september 2005 tilsikrede (garanterede) Sælger, at der siden afslutningen af regnskabsåret 2004/2005 ikke var indtrådt væsentlige ændringer i Selskabets virksomhedsførelse, herunder at Selskabet ikke havde overdraget rettigheder til Selskabets uregistrerede varemærker POUL STIG og POUL STIG BRILLER til tredjemand. Det var således ved Aftalen lagt til grund og således tiltrådt også af Sælger, at Det Solgte Selskab allerede da var indehaver af begge disse varemærker, og det lægges efter Poul Stigs forkla-

9 - 9 - ring og det i øvrigt fremkomne til grund, at disse varemærkerettigheder var stiftet ved Selskabets ibrugtagning og vedvarende anvendelse af disse mærker for briller, kontaktlinser, brilleetuier, pudseklude mv. Det figurmærke, som Sælger senere lod registrere, adskiller sig i realiteten alene fra Selskabets ordmærke ved, at der er to prikker over i et i ordet Stig. Sælgers registrering af dette figurmærke (VR ) strider derfor mod Selskabets rettigheder til ordmærket POUL STIG for så vidt angår de varer, for hvilke Selskabet havde taget ordmærket i brug, dvs. briller, kontaktlinser, brilleetuier, pudseklude mv., og figurmærket kan derfor kræves ophævet for så vidt angår disse varer. Sælgers registrering af det nævnte figurmærke omfatter imidlertid tillige en lang række andre varer i klasserne 9, 10 og 44, og Sælger kan for så vidt angår sådanne andre varer fortsat nå at opfylde sin brugspligt efter varemærkelovens 25. Herefter, og idet det ikke er gjort gældende, at varemærket POUL STIG er velkendt og derfor nyder beskyttelse også i forhold til andre varer end dem, for hvilke det er taget i brug eller registreret, tages Selskabets påstand om, at Sælger skal anerkende, at registreringen under VR af figurmærket POUL STIG ophæves, alene til følge for så vidt angår briller, kontaktlinser, brilleetuier, pudseklude mv. Retten til domænenavnene og tilhørte ubestridt Det Solgte Selskab på tidspunktet for overdragelsen af aktierne heri. Domænenavnet retter sig i realiteten (også) mod Danmark, og Sælgers registrering af dette domænenavn strider derfor mod Selskabets ret til varemærket POUL STIG for briller, kontaktlinser, brilleetuier, pudseklude mv. Det er i den forbindelse uden betydning, at Gitte og Poul Stig Design ApS og fremtidige koncernforbundne selskaber efter Aftalens punkt 18.1 er berettigede til at anvende navnet Poul Stig. På tidspunktet for indgåelsen af aftalen om overdragelse af aktierne i Selskabet var Sælger, Poul Stig Holding A/S, ikke noget fremtidigt selskab, men derimod et allerede eksisterende selskab, som således ikke er berettiget til at anvende Poul Stig efter bestemmelsen i Aftalens pkt Det kan ikke føre til noget andet resultat, at indehaveren af Sælger er Poul Stig, idet det ikke er Poul Stig, som har registreret domænenavnet, men derimod Sælger, Poul Stig Holding A/S.

10 Det Solgte Selskabs påstand om, at Sælger vederlagsfrit skal overføre domænenavnet poulstig.com til Selskabet, tages herefter til følge. Idet der i forbindelse med salget af aktiekapitalen i Det Solgte Selskab ikke blev aftalt nogen indskrænkninger i Det Solgte Selskabs rettigheder til de nævnte varemærker, havde Det Solgte Selskab i forhold til Sælger ret til at fortsætte med at anvende de nævnte varemærker POUL STIG og POUL STIG BRILLER for briller, kontaktlinser, brilleetuier, pudseklude og andre varer, for hvilke de var taget i brug, jf. herved varemærkelovens 38, stk. 2. Allerede fordi Det Solgte Selskab havde taget varemærkerne i brug ikke blot for briller, men tillige for kontaktlinser mv., som er tæt forbundet med og har nær vareartslighed med briller, har Selskabet ikke været uberettiget til at tage ordmærket POUL STIG BRILLER OG KONTAKTLINSER i brug herfor og at lade det registrere for klasse 9, 10 og 44 den 27. april 2012 med virkning fra den 22. november 2011 (VR ). Selskabet frifindes derfor for Sælgers selvstændige påstand om at skulle anerkende kun at måtte bruge varemærket POUL STIG med tilføjelsen BRILLER uden yderligere tilføjelser, og om at skulle forbydes at anvende dette kendetegn med tilføjelsen BRILLER OG KONTAKTLINSER i den udformning, der er vist i sagens bilag D og E, og i øvrige udformninger, hvor BRILLER er i samme eller tilsvarende typografi som KONTAKTLINSER. Efter sagens udfald skal Sælger i sagsomkostninger til Selskabet betale kr. til dækning af advokatomkostninger. T H I K E N D E S F O R R E T Poul Stig Holding A/S skal inden 14 dage fra denne doms dato anerkende, at registreringen under VR af figurmærket POUL STIG ophæves for så vidt angår briller, kontaktlinser, brilleetuier, pudseklude mv., overføre domænenavnet til Poul Stig Briller A/S, og betale Poul Stig Briller A/S kr. i sagsomkostninger, der forrentes efter rentelovens 8 a. Lisbet Friis Michael B. Elmer Poul Hartvig Nielsen (Retsformand)

11 (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes Sø- og Handelsretten, den

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. juni 2010 Sag 319/2007 (2. afdeling) Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat H. C. Vinten) mod Jet-Trade ApS (advokat Tom Deichmann) I tidligere instans er

Læs mere

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I NÆSTVED Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 10. september 2015 i sag nr. BS 50-1388/2013: Palle Flebo-Hansen Chr.gave 11 4220 Korsør og Gitte Løvstrøm Hansen Chr.gave 11 4220 Korsør mod HF Strandparken

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M. Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere,

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M. Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere, - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere, direktør Torben Svanberg og direktør Per Sjøqvist

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 4. december 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Thorkild Juul Jensen og Jan

Læs mere

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk.

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk. Udskrift af dombogen Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: S mod Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk afsagt DOM Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte var berettiget til at afbryde

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1702002 - JJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 28. september 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Tine Vuust og Anders Raagaard (kst.)). 20. afd. nr. B-1702-14:

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 8. juli 2011 kl. 10.00 V-92-10 The Travelers Indemnity Company (advokat Susie P. Arnesen) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 17. marts 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 17. marts 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 17. marts 2011 Sag 3/2010 (1. afdeling) Jørgen Nørgaard (advokat Janus Fürst) mod Alm. Brand Ejendom II A/S (advokat Carl Henrik Petersen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 10. oktober 2014 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. C 263/13 (Retten i Grønlands sagl.nr. RIG-NUU-CS-0165-2013) SIK som mandatar for Appellanten

Læs mere

D O M. Afsagt den 9. marts 2015 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Henrik Bitsch, M. Lerche og Mette Lyster Knudsen (kst.)).

D O M. Afsagt den 9. marts 2015 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Henrik Bitsch, M. Lerche og Mette Lyster Knudsen (kst.)). D O M Afsagt den 9. marts 2015 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Henrik Bitsch, M. Lerche og Mette Lyster Knudsen (kst.)). 8. afd. nr. B-4013-13: Tandlæge A (advokat Eigil Lego Andersen) mod

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014 Sag 16/2013 (1. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) mod City Parkeringsservice A/S (tidligere City Parkeringsservice

Læs mere

AN 2014 00040 VR 2013 01549 PAJO <w> Administrativ ophævelse - Forveksling

AN 2014 00040 VR 2013 01549 PAJO <w> Administrativ ophævelse - Forveksling RESUMÉ: AN 2014 00040 VR 2013 01549 PAJO Administrativ ophævelse - Forveksling Der blev fremsat anmodning om administrativ ophævelse af registreringen VR 2013 01549 PAJO . Anmodningen blev begrundet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG V0163000 - KRE UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7.april 2006 blev af retten i sagen V-163-04 Lidl Stiftung & Co. KG (Advokat Susie P. Arnesen) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker ( Kammeradvokaten

Læs mere

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a.

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a. " Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. februar 2013 i sag nr. BS A mod Ankestyrelsen Amaliegade 25 1022 København K Sagens baggrund og parternes påstande. Denne sag er anlagt den 23.

Læs mere

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag D O M afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag V.L. B 2350 14 C.F.P. Ejendomme A/S (advokat Grit Andersen, København) mod Natur-

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011 Sag 187/2008 (1. afdeling) Gorm Lokdam (tidligere Royal Classic ved Gorm Lokdam) (advokat Erik Høimark) mod Rosendahl A/S (advokat Christian L. Bardenfleth)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0250 Klager: Kristian von Hornsleth ApS c/o Iversen & Co. ApS Bredgade 25 H 2 1260 København K v/advokat Stig Gøtzshe Indklagede: Als Offset ApS. Industrivej 4 6440 Augustenborg Parternes påstande:

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 10. februar 2010 V-51-09 Cembrit A/S (advokat Louise Unmack) mod Eternit-Specialisten v/ Kim Rønne Nielsen Indledning Denne sag vedrører spørgsmålet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0069 Klager: Samsonite IP Holdings S.à.r.l. 13-15 avenue de la Liberté L-1931 Luxembourg Luxembourg v/advokat Lone Prehn Indklagede: Helm Nørregade 31-33 7500 Holstebro

Læs mere

Den 28. april 1984 giftede C sig med A, og den 25. juni 1989 fik de sammen datteren D.

Den 28. april 1984 giftede C sig med A, og den 25. juni 1989 fik de sammen datteren D. DOM Afsagt den 11. juni 2013 i sag nr. BS SKSd-1099/2012: A mod B Sagens baggrund og parternes påstande C afgik ved døden den 21. november 2011. Boet behandles som et bobestyrerbo. Sagen drejer sig om,

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV DOM:

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV DOM: UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR RETTEN I NAKSKOV B.s. 222/1996 Boligforeningen B mod Andelsselskabet Søllested Vandforsyning Afsagt den 4. marts 1998. DOM: Under denne sag, der er anlagt den 7. juni 1996, og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015 Sag 188/2015 FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) mod Frese A/S (advokat Eigil Lego Andersen) I tidligere instans er afsagt dom af Sø-

Læs mere

Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen. Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F. mod.

Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen. Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F. mod. Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: L Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F mod N afsagt DOM: Parternes påstande: Under denne sag, der er anlagt

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM Afsagt den 21. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, direktør Peter G.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0159 Klager: DRYCON IVS Ravnsborg Tværgade 3, 2. th. 2200 København N Indklagede: Powerby ApS Østre Alle 6 9530 Støvring Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

J.nr. 2010-0138 aq. København, den 14. april 2011 KENDELSE. Klager. ctr.

J.nr. 2010-0138 aq. København, den 14. april 2011 KENDELSE. Klager. ctr. 1 København, den 14. april 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Michael Riis V /advokat Henrik Rise Jensen Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 7. juni

Læs mere

VOLDGIFTSKENDELSE TILSIDESAT SOM UGYLDIG PRINCIPPER FOR ERSTATNINGSOPGØRELSE VED BYG- NINGSSKADE

VOLDGIFTSKENDELSE TILSIDESAT SOM UGYLDIG PRINCIPPER FOR ERSTATNINGSOPGØRELSE VED BYG- NINGSSKADE 6. MAJ 2015 VOLDGIFTSKENDELSE TILSIDESAT SOM UGYLDIG PRINCIPPER FOR ERSTATNINGSOPGØRELSE VED BYG- NINGSSKADE En ny dom illustrerer, at såfremt en voldgiftsret behandler og afgør en sag på en anden måde

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund mod SKAT Tvisten Tvisten angår fortolkningen af en aftale mellem SKAT og bl.a. AC-Landsklubben om flekstid

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B0386005 - KLA UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. januar 2016 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Arne Brandt, Lene Jensen og Morten Christensen). 22. afd. nr. B-386-15:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. januar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. januar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. januar 2012 Sag 227/2009 (1. afdeling) Hermès International S.A. (advokat Jeppe Brogaard Clausen) mod Handelsselskabet Rudi og Harald Nielsen A/S (advokat Frank Bøggild)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. juni 2011 Sag 306/2009 (1. afdeling) Lulu Baby ApS (tidligere Basson Baby ApS) (advokat Mads Marstrand-Jørgensen) mod Peter Opsvik og Stokke AS (advokat Per Håkon

Læs mere

D O M. afsagt den 24. marts 2014 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Annette Dellgren og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.

D O M. afsagt den 24. marts 2014 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Annette Dellgren og Mai-Britt Bæk Johansen (kst. D O M afsagt den 24. marts 2014 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Annette Dellgren og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.)) i ankesag V.L. B 2903 12 Maren Holding ApS (advokat Jeppe Wedel

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 294 2014-9727 AA mod Ejendomsmægler BB [Adresse] [By] og CC [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomheden DD [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail 3. november

Læs mere

DOM. Afsagt den 15. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident

DOM. Afsagt den 15. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident DOM Afsagt den 15. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, industriel designer Karin Schou Andersen, designer mdd Christian

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 248 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 28. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og trainee CC for Disciplinærnævnet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juni 2016 Sag 23/2016 A (advokat Brian Pihl Pedersen) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Trine Schmidt Nielsson) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 26. maj 2008

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 26. maj 2008 Udskrift af Arbejdsrettens dom af 26. maj 2008 i sag nr. A2007.183: Landsorganisationen i Danmark for Dansk El-Forbund (advokat Ane K. Lorentzen) mod Dansk Arbejdsgiverforening for TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 22. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 22. december 2015 Lukkede døre (Det forbydes offentligt at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre partens identitet) HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 22. december 2015 Sag 213/2015 Anklagemyndigheden

Læs mere

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 18. august 1998 af Vestre Landsrets 5. afdeling i ankesag S-1897-98 Anklagemyndigheden mod T (Advokat Sv. E. Albrechtsen, Skive). Den indankede

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - IDI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 27. november 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Torben Svanberg og Henrik Gundelach

Læs mere

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst. D O M afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1033 15 A (advokat Leo Jantzen, Åbyhøj) mod C (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010 Sag 131/2007 (2. afdeling) Digital Marketing Support ApS og Anani Voulé (advokat Michael Elkiær Andersen for begge) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi

Læs mere

A/B Livjægergade 44/Næstvedgade 2 har nedlagt påstand om frifindelse.

A/B Livjægergade 44/Næstvedgade 2 har nedlagt påstand om frifindelse. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. marts 2016 i sag nr. BS 45C-3736/2015: Ask Frellesvig Livjægergade 44, 2. tv. 2100 København Ø og Iben Frellesvig Livjægergade 44, 2. tv. 2100 København

Læs mere

Finanstilsynets bemærkninger efter undersøgelse i et pengeinstitut, herunder om samlet opgørelse af nogle engagementer.

Finanstilsynets bemærkninger efter undersøgelse i et pengeinstitut, herunder om samlet opgørelse af nogle engagementer. Kendelse af 30. maj 1994. 92-37.913. Finanstilsynets bemærkninger efter undersøgelse i et pengeinstitut, herunder om samlet opgørelse af nogle engagementer. Bank- og sparekasselovens 23. (Kjelde Mors,

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

U D S K R I F T AF D O M B O G E N

U D S K R I F T AF D O M B O G E N R E T T E N I R A N D E R S U D S K R I F T AF D O M B O G E N ik D 0 M : afsagt den 21. januar 1993 af RETTEN I RANDERS, 2. AFDELING, i B.S. 2001/92 mod Ved gældsbrev af 10. marts 1980 fik sagsøgeren

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

26. maj 2015 Sikkerheds- og kreditorrettigheder 1306

26. maj 2015 Sikkerheds- og kreditorrettigheder 1306 Spørgsmål 1 Bonitetsbanken (herefter: BB) har sikkerhed for sit krav mod Kasper Kristensen (herefter: KK) i et almindeligt pantebrev. Pantebrevet er tinglyst den 1. januar 2013, og BB har således iagttaget

Læs mere

UDSKRIFT A F DOMBOGEN

UDSKRIFT A F DOMBOGEN UDSKRIFT A F DOMBOGEN FOR KØBENHAVNS BYRETS AFDELING G Den 7. januar 1997 blev i sag nr. G 524/1995, mod afsagt sålydende D 0 M : Under denne sag har sagsøgerne, G J, påstået sagsøgte,, dømt til at betale

Læs mere

Afgørelse i indsigelse

Afgørelse i indsigelse Den 2. november 2012 traf Patent- og Varemærkestyrelsen følgende Afgørelse i indsigelse i sagen VR 2011 02900, mellem: Indsiger: Markant Handels und Service GmbH v/ fuldmægtig: Sandel, Løje & Partnere

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 24. september 2014 blev der i sag 252 2013 AA [Adresse] [By] mod Dich Peter Sieu Mac Ryumgårdsvej 5 2770 Kastrup og BB [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 9. december 2014 har AA ved

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1465 Klager: EKKO A/S Pontoppidansvej 8 7400 Herning v/advokat Keld Frederiksen Indklagede: Hvidevareland Finans ApS Engdahlsvej 2 7400 Herning v/advokat Søren Thygesen Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at betale sagsøger 526.000 kr. med tillæg af procesrente fra sagens anlæg.

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at betale sagsøger 526.000 kr. med tillæg af procesrente fra sagens anlæg. DOM Afsagt den 29. november 2013 i sag nr. BS 10H-3919/2012: Anker Hansen & Co. A/S Kaløvej 3 3600 Frederikssund mod Tryg Garantiforsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. september 2014 Sag 293/2013 (1. afdeling) DuPont Nutrition Biosciences ApS og Danisco US Inc. (advokat Nicolai Lindgreen for begge) mod Novozymes A/S (advokat Sture

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

Ligningslovens 7 A medarbejderobligationer - virksomhedens konkurs - SKM2013.27.SR

Ligningslovens 7 A medarbejderobligationer - virksomhedens konkurs - SKM2013.27.SR - 1 Ligningslovens 7 A medarbejderobligationer - virksomhedens konkurs - SKM2013.27.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet fandt ved et bindende svar af 20/11 2012, ref. i SKM2013.27.SR,

Læs mere

LEJELOVENS TILBUDSPLIGT UDVALGTE EMNER. Advokat, partner Jesper Bøge Pedersen, Bech-Bruun 28. maj 2013

LEJELOVENS TILBUDSPLIGT UDVALGTE EMNER. Advokat, partner Jesper Bøge Pedersen, Bech-Bruun 28. maj 2013 LEJELOVENS TILBUDSPLIGT UDVALGTE EMNER Advokat, partner Jesper Bøge Pedersen, Bech-Bruun 28. maj 2013 Disposition 1. Selskabsoverdragelse hvilke vilkår skal tilbydes lejerne? 2. Fredningsreglen i 103,

Læs mere

Immaterielle rettigheder og kontrakter. Ved partner Mikkel Friis Rossa

Immaterielle rettigheder og kontrakter. Ved partner Mikkel Friis Rossa Immaterielle rettigheder og kontrakter Ved partner Mikkel Friis Rossa 2 Agenda Immaterielle rettigheder (IP) hvad er det for noget? Aftaletyper hvor indgår der typisk IP? Sikring af egen IP Øvrige relevante

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 26. januar 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 26. januar 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 26. januar 2016 Sag 208/2014 (1. afdeling) Sydbank A/S (advokat Søren Halling-Overgaard) mod Maren Holding ApS (advokat Niels W. Kjærgaard) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7. marts 2008 blev af retten i sagen V 146 06 Novartis Medical Nutrition (Sweden) AB (Advokat Susanne Mark) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. maj 2016 Sag 65/2015 (1. afdeling) RF Holding ApS (advokat Bente Møll Pedersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Søren Horsbøl Jensen) I tidligere

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift

Opmandskendelse i Faglig Voldgift Opmandskendelse i Faglig Voldgift Finansforbundet (advokat Lars Dahl Gulmann) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening på egne vegne og for Comwell Klarskovgaard A/S (advokat Merete Preisler) afsagt den

Læs mere

Den 23. oktober 2013 blev der i. sag nr. 2/2012. B ApS. mod. Statsautoriseret revisor Henrik Bjerre. afsagt sålydende. kendelse:

Den 23. oktober 2013 blev der i. sag nr. 2/2012. B ApS. mod. Statsautoriseret revisor Henrik Bjerre. afsagt sålydende. kendelse: Den 23. oktober 2013 blev der i sag nr. 2/2012 B ApS mod Statsautoriseret revisor Henrik Bjerre afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 18. januar 2012 har B ApS i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Tilbageholdsret i firmabiler i forbindelse med ansættelsesforholdets ophør

Tilbageholdsret i firmabiler i forbindelse med ansættelsesforholdets ophør Tilbageholdsret i firmabiler i forbindelse med ansættelsesforholdets ophør Indledning I forbindelse med undervisning på 3. år i Gomards Obligationsret del 2 udskrev underviseren en lille forelæsningskonkurrence

Læs mere

Konkurrenceklausul i forbindelse med køb af containerkran

Konkurrenceklausul i forbindelse med køb af containerkran Konkurrenceklausul i forbindelse med køb af containerkran Rådsmødet den 27. maj 1998 1. Resumé A. Henriksen Shipping har overfor Konkurrencestyrelsen klaget over en tidsubegrænset konkurrenceklausul, som

Læs mere

KENDELSE. i voldgiftssagen. Håndbold Spiller Foreningen som mandatar for XX (direktør Annelise Vidø) Slagelse FH (advokat Jørgen Thusholdt)

KENDELSE. i voldgiftssagen. Håndbold Spiller Foreningen som mandatar for XX (direktør Annelise Vidø) Slagelse FH (advokat Jørgen Thusholdt) 1 KENDELSE afsagt af Håndboldens Voldgiftsret den 3. november 2009 i voldgiftssagen Håndbold Spiller Foreningen som mandatar for XX (direktør Annelise Vidø) mod Slagelse FH (advokat Jørgen Thusholdt) Tvisten

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

AN 2013 00023 MP 967683 Best in Town <fig> - Indsigelse Forvekslelighed

AN 2013 00023 MP 967683 Best in Town <fig> - Indsigelse Forvekslelighed RESUMÉ: AN 2013 00023 MP 967683 Best in Town - Indsigelse Forvekslelighed Indehaveren af VR 1989 02704 IN TOWN gjorde indsigelse mod endelig designering af MP 967683 Best in Town med henvisning

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 Sag 228/2013 (1. afdeling) Danske Familierestauranter A/S og Jensen s Bøfhus A/S (advokat Lasse A. Søndergaard Christensen for begge) mod Sæby Fiskehal

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 Sag 212/2007 (2. afdeling) Jürgen Carsten Thews og Fiberline Composites A/S (advokat Ulrik Christrup for begge) mod Energiklagenævnet og Energistyrelsen

Læs mere

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 1 PFH & Bestyrelsen den 10.april 2013. Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 Mødet var indkaldt af bestyrelsen på baggrund en skrivelse fra PFH den 24.marts 2013.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. august 2015 Sag 106/2014 (2. afdeling) Altvika ved Charlotte Løve Lefland Højsted (selv) mod Eniro Danmark A/S (advokat Dennis Althoff-Andersen) I tidligere instanser

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg.

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg. Den 27. juni 2012 blev i sag nr. 32/2011 B (Bank) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 5. april 2011 har B (Bank) klaget over registreret revisor C. Klagen angår,

Læs mere

fr-/ J"b 8276900A - SF

fr-/ Jb 8276900A - SF fr-/ J"b 8276900A - SF UDSKRIFT AF OSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Asfte Landsrets I 1. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Perregaard (kst.)). 11.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 437 Klager: Chervò S.p.A Via 1 Maggio, 10/A, I 37010 Costermano (VR) Italien v/advokat Robin Philip Indklagede: Torben Qvist Ordrupvej 87 2920 Charlottenlund Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/dansk Industri for Grundfos A/S (advokat Thomas Nielsen)

Læs mere

SPOT ON IPR #01.2010

SPOT ON IPR #01.2010 INDHOLD: Puma forsvarer sit varemærke Styrket fokus på vildledende prisudsagn i reklamer Brug af Googles Adwords Hvem har retten til uregistrerede design? Nye designregistreringer hos OHIM SPOT ON IPR

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 29. maj 2009 af Sø og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, Jens Zimmer Christensen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 2:714-7/96-23.166 4. juni 1996 (Rosenmeier, Bente Madsen, Viggo Olesen) K E N D E L S E

Klagenævnet for Udbud 2:714-7/96-23.166 4. juni 1996 (Rosenmeier, Bente Madsen, Viggo Olesen) K E N D E L S E Klagenævnet for Udbud 2:714-7/96-23.166 4. juni 1996 (Rosenmeier, Bente Madsen, Viggo Olesen) K E N D E L S E Dansk Industri (advokat Jens Auken) mod Kolding Kommune (advokat Jon Stokholm) Denne sag er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 9. august 2011 Sag 142/2010 (1. afdeling) Lis Anderberg og Kaj Anderberg (advokat John Kahlke for begge) mod PH Byg ApS (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. februar 2016

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. februar 2016 Udskrift af Arbejdsrettens dom af 3. februar 2016 I sag nr.: AR2015.0171 Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund mod Dansk Arbejdsgiverforening for DIO II for Danren A/S Dommere: Poul

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 K E N D E L S E Brunata A/S (advokat Asger Heine Jensen, København) mod 1. Aalborg Boligselskab af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999 K E N D E L S E L.R. Service ApS (selv) mod Bramsnæs Kommune (selv) Under denne sag har klageren, L.R.

Læs mere

RESUMÉ: AN 2014 00032 VR 2013 02332 Ultimate <fig> - Indsigelse Forveksling

RESUMÉ: AN 2014 00032 VR 2013 02332 Ultimate <fig> - Indsigelse Forveksling RESUMÉ: AN 2014 00032 VR 2013 02332 Ultimate - Indsigelse Forveksling Der blev fremsat indsigelse mod endelig registrering af VR 2013 02332 Ultimate . Indsigelsen blev begrundet med, at indehavers

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0199 Klager: Security Denmark Skovhusvænget 1C 4632 Bjæverskov Indklagede: Frontline Service & Security ApS Jagtvej 209 2100 København Ø Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B265600D - BFM UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. september 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Gerd Sinding (kst.)). 10. afd. nr. B-2656-15:

Læs mere

K E N D E L S E. Danmarks Optikerforening (selv) mod Aalborg Kommune (Selv)

K E N D E L S E. Danmarks Optikerforening (selv) mod Aalborg Kommune (Selv) Klagenævnet for Udbud (Deleuran, Bundesen, Lethan) 1:714-15 den 18. november 1994 K E N D E L S E Danmarks Optikerforening (selv) mod Aalborg Kommune (Selv) Den 12. januar 1994 udbød indklagede, Aalborg

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 7. maj 2009 i Faglig voldgiftssag FV 2008.0221: CO-industri for Dansk Metal (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I ved DI organisation for erhvervslivet

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Bengtson & Frydendall A/S Nordre Frihavnsgade 71 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på betaling af arbejdsvederlag

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 11. februar 2010 *

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 11. februar 2010 * DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 11. februar 2010 *»Socialpolitik information og høring af arbejdstagere direktiv 2002/14/EF gennemførelse af direktivet ved lov og ved kollektiv overenskomst den kollektive

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 30. marts 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 30. marts 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 30. marts 2016 Sag 1/2016 A (advokat Gert Drews) mod X Holding ApS (advokat Christian Riewe) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Skifteretten i Sønderborg

Læs mere

De juridiske krav og udfordringer ved klargøring til salg. DFA Konference 20. juni 2014

De juridiske krav og udfordringer ved klargøring til salg. DFA Konference 20. juni 2014 De juridiske krav og udfordringer ved klargøring til salg DFA Konference 20. juni 2014 JURIDISKE UDFORDRINGER Strukturelle juridiske udfordringer ved salg af landbrugsselskaber Juridiske forhold der strukturelt

Læs mere

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013 2013-5 Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt En mand ansøgte om at gå på efterløn pr. 16. januar 2009, hvilket var to år efter, at manden fyldte 60 år og havde modtaget

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2014-26 FOB Officialmaksimen 20140624 TC/BD Officialprincippet og forhandlingsprincippet - overholdelse af frister for ændring af skatteansættelse - Ombudsmandsafgørelse af 19/5 2014, jr. nr.

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Autobranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) for Olsen Biler A/S (juridisk konsulent

Læs mere

+ bilag. A-inspektion A/S; Deres j.nr. 17796/dj. Jeg har nu færdigbehandlet sagen.

+ bilag. A-inspektion A/S; Deres j.nr. 17796/dj. Jeg har nu færdigbehandlet sagen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Advokat Kim Håkonsson Tuborg Havnevej 18 2900 Hellerup Dato: 13. marts 2008

Læs mere

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR - 1 Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Fratrædelsesgodtgørelse,

Læs mere