Tjen mer på turister!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tjen mer på turister!"

Transkript

1

2 V. Eva Steensig Sociolog, trendforsker og direktør i LHBS A/S For Helsingør Kommune og VisitNordsjælland

3 Baggrund

4 Helsingør og turismen Nye store kulturinstitutioner, museer og events i verdensklasse Turismen i Helsingør Kommune er landets 10. største; ca. 2,1 mio. overnatninger og turister samt 1,6 mia. kr. i turismeforbrug Mystery shopper analysen fra 2015 konkluderer; et par kritiske resultater inden for detailhandel og restaurationsbranchen VisitDenmark: Danskerne er meget vellidte blandt vores udenlandske besøgende, men vi danskere skal blive endnu bedre (ny rapport fra turismeanalysebureauet TCI Research) Detailhandelen kan skabe en meromsætning på potentielt 50 mio kr. fra turister.

5 Hvorfor er værtskab vigtigt?

6 Service og værtskab - det ny sort I takt med at ydelsesniveauet bliver højere, grundleverancerne mere ensartede og digitaliseringen en kendsgerning, kommer man til at skulle differentiere sig på andet end fysiske forskelle. Her er ikke tale om effektiviserende digitale løsninger, men om services i form af strømlinede professionelle servicekoncepter eller det helt personlige værtskab som bliver udslagsgivende for hoteller, restauranter, attraktioner og destinationer. Hvorfor? Når mulighederne er mange og prisforskellen på diverse ydelser stor, skal der være en bevidst grund til at gæsten vælger den ene frem for den anden ydelse. Her kan servicen netop være det, der gør, at gæsten gerne betaler mere, bruger mere, bliver længere eller kommer igen. Hvor bevæger vi os hen? Vi ser forskellige og mange aktører blive bedre til at se, finde ud af, og levere det, som gæsterne har af små som store, men vigtige service-elementer, der kan gøre en oplevelse meget bedre for den enkelte. Netop service vil være det, der kan differentiere aktørerne inden for turisterhvervet.

7 Service og værtskab - det ny sort Fokus på alle touch points bedømmelsen beror på hele leverancen NPS og andre redskaber til at måle kundetilfredshed Værtskab som disciplin Servicekoncepter i kraftig fremvækst Forventningsstyring ofte har billige udbydere højere kundetilfredshed! Professionalisering af service potentiel ny luft til service-faglighed Træning i gennemførte servicekoncepter

8 Service og værtskab - det ny sort Grand Hyatt Regent i Melbourne har introduceret en service, så de rejsende kan efterlade deres baggage på hotellet. Det officielle Tokyo kommer både restauratører og turister i møde med en ny sprog-service. Room Shopping lader gæsterne bestille alverdens varer fra den lokale shopping gade 9 Straatjes. Svensker: de vidste lige præcis hvad det var jeg ledte efter

9 Share-værdien

10 Share-værdien Oplevelser er noget af det mest dyrebare for forbrugerne. Det er med til at iscenesætte dem, og betyder ekstremt meget for hvem man er set med omverdenens øjne. Det er bl.a. derfor man ser opslag på de sociale medier fra oplevelser og ferier. Forbrugerne er glade for at fortælle om deres oplevelser, og det skaber muligheder for at få dem til at fortælle om den oplevelse de har, når de eksempelvis er på tur til Helsingør positiv som negativ oplevelse. Hvorfor? Der udspiller sig en kamp om hvem der har oplevet det mest unikke, ekstreme og spektakulære. Forbrugerne viser og deler derfor gerne deres oplevelser. Baggrunden er, at det er den personlige historie fyldt med oplevelser der er det, som adskiller det enkelte individ fra mængden og danner identitet. Hvor bevæger vi os hen? Der er kommet flere kommunikationskanaler til, hvor forbrugerne kan fortælle hele verden eller bare deres nærmeste venner, om den oplevelse de har haft. Dette mener vi blot forstærkes med mere og mere ekstreme/unikke oplevelser med høj shareværdien.

11 Share-værdien Kulturturisten: Et billede af mig i installationen er perfekt til Instagram Marriott Hotels gik sammen med GoPro, hvor Marriotts gæster kunne afprøve det nye GoPro Hero4 kamera. Danski tilbød og markedsførte deres Ski TeenCamp på, at der ville blive filmet med GoPro-kameraer, når teenagerne var på pisterne. Water Wolf er et specialfremstillet kamera, der er lavet til lystfiskerne, som vil se, hvad der foregår under vandet. Familie: Det billede skal på Facebook

12 GÆSTEN SOM CENTRUM I OPLEVELSEN

13 Hvad forventer gæsterne?

14 Kravene flytter sig fra at levere grundleverance til at levere unikke oplevelser UNIKKE OPLEVELSER TOTALOPLEVELSE STABILT OG HØJT NIVEAU PÅ GRUNDLEVERANCE

15 Grundleverance STABILT OG HØJT NIVEAU PÅ GRUNDLEVERANCE Varen leveres. Gedigen betjening, ingen fejl, sammenhæng ml. produkt og oplevet værdi, kompetent, struktureret service. Sikring af grundleverance. Digital tilstedeværelse.

16 Totaloplevelser TOTALOPLEVELSE Samarbejde. Oplevelsen rækker ud over hvad den enkelte kan mobilisere. Helstøbte oplevelser der hænger sammen fra a-z. Spektakulære/konceptuelle oplevelser. Digitale oplevelser hænger sammen med fysiske. STABILT OG HØJT NIVEAU PÅ GRUNDLEVERANCE Varen leveres. Gedigen betjening, ingen fejl, sammenhæng ml. produkt og oplevet værdi, Kompetent struktureret service. Sikring af grundleverance. Digital tilstedeværelse.

17 Unikke oplevelser UNIKKE OPLEVELSER Personligt, nærværende, opmærksomt. Engagement. Oplevelsen bliver unik fordi den afhænger af de personer der skaber den og den situation der opstår. TOTALOPLEVELSE Samarbejde. Oplevelsen rækker ud over hvad den enkelte kan mobilisere. Helstøbte oplevelser der hænger sammen fra a-z. Spektakulære/konceptuelle oplevelser. Digitale oplevelser hænger sammen med fysiske. STABILT OG HØJT NIVEAU PÅ GRUNDLEVERANCE Varen leveres. Gedigen betjening, ingen fejl, sammenhæng ml. produkt og oplevet værdi, Kompetent struktureret service. Sikring af grundleverance. Digital tilstedeværelse.

18 Unikke oplevelser UNIKKE OPLEVELSER VÆRTSKAB Personligt, nærværende, opmærksomt. Engagement. Oplevelsen bliver unik fordi den afhænger af de personer der skaber den og den situation der opstår. TOTALOPLEVELSE Samarbejde. Oplevelsen rækker ud over hvad den enkelte kan mobilisere. Helstøbte oplevelser der hænger sammen fra a-z. Spektakulære/konceptuelle oplevelser. Digitale oplevelser hænger sammen med fysiske. STABILT OG HØJT NIVEAU PÅ GRUNDLEVERANCE Varen leveres. Gedigen betjening, ingen fejl, sammenhæng ml. produkt og oplevet værdi, Kompetent struktureret service. Sikring af grundleverance. Digital tilstedeværelse. SERVICEKONCEPT SERVICE

19 Hvad er service

20 Service og grundleverance Elastik om æggene i Irma McDonald s QSCV Holde døren for kunder i brillebutikken

21 Hvad er et servicekoncept

22 Servicekoncepter Abercrombie & Fitch Build a Bear Joe & The Juice

23 Hvad er værtskab

24 Værtskab Det gode værtskab er at få mennesker til at føle sig ventet. Det er det, vi privat ønsker som vært, hvilket ikke er anderledes end det, den professionelle aktør inden for oplevelsesindustrien ønsker. Det gode værtskab er ikke det samme som service, som man hidtil har slået på. Service kan læres og kommer fra hjernen. Alt, hvad der kommer fra hjernen, er hvor man gør det, man plejer og bliver bedt om. Det gode værtskab kommer fra hjertet og er situationsbestemt. Alt, hvad der kommer fra hjertet, er hvor man reagerer impulsivt på situationen og gør det, man ikke bliver bedt om.

25 Eksempel 1: Hotel på Fyn På hotellet går ejeren rundt under middagen og hilser på og taler med hver og et af bordene i restauranten. Han tager sig tid til at lytte og spørge interesseret og nysgerrigt han husker stamkundernes små detaljer og kan referere til tidligere oplevelser og restauranten husker stamkundernes ønsker og præferencer. Man føler sig svøbt i omsorg og imødekommenhed uden at det på noget tidspunkt er omklamrende og man har som gæst haft enhver tænkelig mulighed for at sige, hvis der er noget som helst ved opholdet, der ikke falder i ens smag. Dvs. utilfredshed og potentielle klager/brok er afmonteret på stedet.

26 Eksempel 2: Tyrkisk bad Et fint halvoffentligt tyrkisk bad, ikke prangende, men fint og velholdt. Man mødes ved skranken af medarbejdere som ivrigt fortæller om alle de muligheder, der er på stedet. I løbet af vores ophold kommer en medarbejder ind og viser/instruerer og hjælper, uden at det på noget tidspunkt bliver generende derimod inspirerer han os og hans begejstring smitter. De 350 kroner vi skal betale inkl. håndklæder og badekåbe forekommer billigt i forhold til oplevelsens kvalitet, varighed og særegenhed.

27 Hvad består værtskab af Opmærksom Hjælpsom Nærværende Personlig Ægte Uventet Lyst Nysgerrighed Stolthed Værtskab kræver, at alle medarbejdere er motiverede og synes det er stimulerende at gå på arbejde. Det kræver at medarbejderne har lyst til at give lidt af sig selv og engagere sig i gæsterne. Værtskabsledelse: Ledere går i front og viser hvordan værtskab leveres og stimulerer medarbejdere til at levere den lille smule ekstra til gæsten.

28 Hvad gør vi for at skabe værtskab?

29 Gæsterejsen

30 Før Under - Efter Før Hvilke steps er der typisk før ankomst (finde, booke, maile/ringe m.m.) Hvad forventes i de forskellige steps? Hvad kan vi gøre i de forskelige steps? Under Hvilke steps er der typisk under oplevelsen (ankomst, div. kontakter, restaurant, komme rundt, butik, mad, afgang, klager, special requests) Hvad forventes i de forskellige steps? Hvad kan vi gøre i de forskelige steps? Efter Hvilke steps er der typisk efter ophold (tak for sidst, genbooking, m.m) Hvad forventes i de forskellige steps? Hvad kan vi gøre i de forskelige steps?

31 Vær opmærksom på de centrale trin på rejsen Husk shareværdien 1. møde Oplevelsen er i gang Afslutning/opfølgni ng Kontakt Hvad siger andre Informationssøgen Søgning og muligheder Dommen falder

32 Oplagt værtskabsområde i Helsingør: Byde de mange gæster velkommen i bykernen

33 Én by, to områder Helsingør Kommune: Kulturpromenade og bykendskabsture

34 Transport med bus? Et eksempel på at transportere folk rundt kunne være ved ganske simpelt at bestille en bus, som kørte gæster rundt i byen ved forskellige events. Et telefonisk prisoverslag viser, at leje af 50 personers bus med chauffør koster: kr. for 8-10 timers kørsel. V. 50 aktører: 200 kr. V. 100 aktører: 100 kr. V. 150 aktører: 67 kr.

35 Konklusion

36 OPLEVELSESFORBRUGET BLIVER MERE OG MERE SPECIALISERET OG FOKUSERET PÅ ENESTÅENDE TOTALOPLEVELSER KRAVENE TIL GENNEMFØRSELSGRAD HAR ALDRIG VÆRET STØRRE GÆSTEN I CENTRUM BEHOV BLIVER VIGTIGERE END DESTINATION. DET MAN ØNSKER AT OPLEVE STYRER VALG AF PRODUKT OG DESTINATION MERSALG OG KRYDSSALG OPLEVES SOM GOD SERVICE ÅBENHEDEN OG OPLEVELSESLYSTEN HAR ALDRIG VÆRET STØRRE MULIGHEDEN FOR AT SKABE UNIKKE OPLEVELSER OG TJENE PENGE PÅ GÆSTERNE HAR ALDRIG VÆRET STØRRE

37

38 23 Disclaimer This Presentation has been prepared by LHBS A/S. This presentation is for the exclusive use of the recipients to whom it is addressed. This Presentation and the information contained herein is confidential. In addition to the terms of any confidentiality undertaking that a recipient may have entered into with LHBS A/S, by its acceptance of the Presentation, each recipient agrees that it will not, and it will procure that each of its agents, representatives, advisors, directors or employees (collectively, representatives), will not, and will not permit any third party to, copy, reproduce or distribute to others this Presentation, in whole or in part, at any time without the prior written consent of LHBS A/S.

Tjen mer på vores gæster

Tjen mer på vores gæster V. Eva Steensig Sociolog, trendforsker og direktør i LHBS A/S For Helsingør Kommune og VisitNordsjælland Baggrund Helsingør og turismen Nye store kulturinstitutioner, museer og events i verdensklasse Turismen

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way DEN DIGITALE TURIST Opstarts workshop for udviklingen af den fælles digitale strategi for dansk turisme V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S De vigtigste digitale

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Health for sale Indstik 2015 For Danske Fysioterapeuter V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S I 2013 havde 1,85 mio.personer en sundhedsforsikring. De sundhedsforsikrede

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way HVAD EFTERSPØRGER FREMTIDENS BORGER OG HVORDAN PÅVIRKER DET SAMSPILLET MELLEM BORGER OG KOMMUNE? KL s Sundhedskonference 2016 V. Sociolog Eva Steensig Hvad kendetegner

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Hvorfor forbruger vi? Hvad forbinder forbrugerne med bæredygtighed og hvilken rolle spiller det for forbrugernes adfærd V. Eva Steensig sociolog og stifter af LHBS A/S

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Morgendagens bevidste forbrugere Hvad sker der af adfærdsændringer omkring os og hvordan påvirker det CSR? V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S Værdier Forbrugerne

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK

VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK INTRODUKTION Den 01.07.2014 gik visitsonderjylland.dk i luften Portalen indeholder bookbare produkter fra hele Sønderjylland: Oplevelser: 35 Overnatning: Mere end 700

Læs mere

Kursusmål. Instruktører. Værtskab i Verdensklasse

Kursusmål. Instruktører. Værtskab i Verdensklasse Kursusmål Målet med kursusforløbet er, at lederne/ejerne: får en forståelse for deres USP (Unique Selling Proposition) får udarbejdet et servicekoncept for netop deres virksomhed får en forståelse for,

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Modul 1 Værtskab og gæster LEVERANCEN PRODUKTET KERNEYDELSE - MEDVÆRDI LEVERANCENS DIMENSIONER Udfyld jeres egen produktcirkel QSCV Sticks and Sushi Gennemført oplevelse

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Aalborg Universitet. Empty nesters madpræferencer på feriehusferie Baungaard, Gitte; Knudsen, Kirstine ; Kristensen, Anja. Publication date: 2011

Aalborg Universitet. Empty nesters madpræferencer på feriehusferie Baungaard, Gitte; Knudsen, Kirstine ; Kristensen, Anja. Publication date: 2011 Aalborg Universitet Empty nesters madpræferencer på feriehusferie Baungaard, Gitte; Knudsen, Kirstine ; Kristensen, Anja Publication date: 2011 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Link to publication

Læs mere

Et møde på Villa Blide er et møde med det fri

Et møde på Villa Blide er et møde med det fri Velkommen Et møde på Villa Blide er et møde med det fri PLADS TIL RO OG REFLEKSION Villa Blide er et mindre kursussted midt i den smukke danske natur i skoven ved Jonstrupvang og tæt på København. De skønne

Læs mere

Selvværdsbaseret talentudvikling

Selvværdsbaseret talentudvikling SCANLEAD - Scandinavian Leadership development Selvværdsbaseret talentudvikling - om selvværdsbaseret ledelse - om udviklende relationer og resultater Præsentation med diskussion undervejs November 2011

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

Personale på de kommunale færgefarter

Personale på de kommunale færgefarter Juni 2012 F O A F A G O G A R B E J D E FOA Søfart Personale på de kommunale færgefarter kundeservice øboernes livsnerve miljø- og klimabevidste turisme tur-arrangører vitaminer til små samfund brand og

Læs mere

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S April 2014 Uddannelse af ledere/ejere Formål: Lederne og virksomhedsejerne skal have en indsigt i, hvordan deres

Læs mere

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014 Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Agenda 1. Velkomst Præsentationer bordet rundt 2. Nyeste viden Hvordan

Læs mere

Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus. Skanderborg 13. april 2016

Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus. Skanderborg 13. april 2016 Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus Skanderborg 13. april 2016 Agenda Baggrund Status Gæsteservice i Aarhus Baggrund Kommunerne iværksatte i 2014 en proces i regi af Business Region

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere 2015 Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere Lykke Burmølle Andersen Håndboldafdelingen Bjerregrav Boldklub 08-09-2015 Indhold Forord... 1 God jul & Godt Nytår... 2 Fotografering i

Læs mere

Turen går til Tyskland og Schweiz:

Turen går til Tyskland og Schweiz: Turen går til Tyskland og Schweiz: Det er efterhånden længe siden, at HSO har været i udlandet for at spille, men nu nærmer tiden sig. I Tyskland gælder besøget Burgsteinfurt, som en del af Jer kender

Læs mere

CONNECTSPORT NEWS SOLEN SKINNER PÅ CONNECTSPORT

CONNECTSPORT NEWS SOLEN SKINNER PÅ CONNECTSPORT CONNECTSPORT NEWS JUNI 2016 SOLEN SKINNER PÅ CONNECTSPORT ConnectSport begynder at tage form, og det begynder at tage fart. Vi er meget glade for den massive opbakning fra alle, og vi holder konceptet.

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Hvem er den internationale kulturturist? Eva Steensig LHBS A/S Teaser Analysearbejde frem imod målgruppebeskrivelse/personas Workshop med aktører indenfor turisme og kultur

Læs mere

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 I dag står mange op hver morgen for sammen at hæve standarden for dialog, smag og sanselighed AXELBORG OSER AF STEMNING og inviterer

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S 2012 til 2015 4. april 2016 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Brugerkontekstuelle analyser

Brugerkontekstuelle analyser Brugerkontekstuelle analyser SMP Analyse og Model Da vi skal udvikle en app, forudsætter det at vi fastlægger vores konsumentenheder til at skulle have en Smartphone. Derudover er appen rettet mod en bestemt

Læs mere

Det er kærligheden til detaljen i hvert enkelt element, der skaber den fuldendte oplevelse. Alan Evensen, D Angleterre!

Det er kærligheden til detaljen i hvert enkelt element, der skaber den fuldendte oplevelse. Alan Evensen, D Angleterre! DI NE 1 2 3 Det er kærligheden til detaljen i hvert enkelt element, der skaber den fuldendte oplevelse. Alan Evensen, D Angleterre! 4 5 ALAN EVENSEN Hvordan er det at være Creative Director for en institution,

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 FORMÅL OG PROCES Denvigtige sønderjyske turisme I 2010 brugte turister 3,3 mia. kr. i destinationen lig med en værditilvækst på 1,7 mia. kr. i

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 Rejsebehov hos loyale, tidligere og nye turister Fokus pårejsebehov og oplevelsesønsker hos tyske turister både blandt de som kommer til Danmark,

Læs mere

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice Forslag til model for partnerskab for drift af turistservice 9. juni 2010 Indhold: 1. Turismen i Hjørring Kommune...2 2. Partnerskab med lokale turismeoperatører...4 3. Model for partnerskab...5 4. Økonomi...7

Læs mere

Ressourcedansk. Indledning

Ressourcedansk. Indledning Interview # 5 SPROG Vi er vant til at tale om ydelser, høringer, aktivering af borgeren og så videre. Den går ikke længere. De ord refererer til et system og en tænkning, som vi arbejder hårdt på at ændre.

Læs mere

INTRODUKTION TIL HELÅRSTURISME PÅ DJURSLAND

INTRODUKTION TIL HELÅRSTURISME PÅ DJURSLAND Antallet af biosupermarkeder er steget og vurderes fortsat at stige Vi vil have sund og næringsrig mad, men det skal gå hurtigt INTRODUKTION TIL HELÅRSTURISME PÅ DJURSLAND Danskerne skaber fællesskaber

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 26. februar 2016 Indhold Ordforklaring Kommentarer

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene:

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene: Værdier i Institution Hunderup, bearbejdet i Ådalen. Sammenhæng: Vi har siden september 2006 arbejdet med udgangspunkt i Den Gode Historie for at finde frem til et fælles værdigrundlag i institutionen.

Læs mere

YOUTH CUP. powered by

YOUTH CUP. powered by YOUTH CUP powered by HVD ER 24SEVENS Youth Cup? Lev og ånd fodbold! Det sensationelle mål, den pinefulde afbrænder, eller den perfekte aflevering, der afgjorde kampen til dit eller modstanderens hold -

Læs mere

Sommercamp i Barretstown for søskende

Sommercamp i Barretstown for søskende Sommercamp i Barretstown for søskende Hvad er Barretstown? Barretstown er en specialdesignet camp i Irland, der tilbyder rekreationsophold til henholdsvis børn med alvorlige sygdomme og deres søskende.

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

Foreningen ZORA Svendborg

Foreningen ZORA Svendborg Foreningen ZORA Wandalshaven 3 5700 Svendborg Tlf.: 60 54 19 32 En hånd til Værestedet "FISKEN" / Haskovo Foreningen ZORA Svendborg Introduktion STØTTES I 2014 AF "Børnenes Kontor" / Århus Organisationen

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

FanøKalender.dk. Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE

FanøKalender.dk. Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE FanøKalender.dk Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE To forskelligere måder den ene er mere online end den anden Fanoekalender.dk Det er et problem, at Fanø ikke har en fælles kalender, der anvendes

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen Herberger langs Hærvejen Steder at stoppe op Stilen er simpel på herberget Nørrelide i Jelling. Væggene står rå og nøgne, uden isolering eller pynt, og rummets 24 senge er simple køjesenge. Men man skal

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN Moderne og hyggelige rammer med sjæl og intimitet Best Western Hotel Jens Baggesen er et romantisk og hyggeligt byhotel beliggende i den gamle bydel i Korsør.

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende Ældre, sundhed og Forfatter: Af Julie Bønnelycke, videnskabelig assistent, Center

Læs mere

HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2012 gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse

HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2012 gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2012 Konjunkturundersøgelse 2012 Del 1: Forårstegn i hotel-, restaurantog turisterhvervet Stadig flere virksomheder i hotel-, restaurant- og turismeerhvervet melder om

Læs mere

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Oplæg ved Kvalitetspatruljens temakonference 2011 Hvordan skabes de bedste rammer for et grundforløb Pointerne Engagement i uddannelsen er

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

TORM - Project Mjolnir

TORM - Project Mjolnir TORM - Project Mjolnir Likviditetsanalyse 6 februar 2015 FORVENTET PENGESTRØM TIL BETALING AF YDELSER PÅ GÆLD KOMMENTARER TCE-omsætning forventes at stige i løbet af prognoseperioden i takt med stigende

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42 3 dage i efterårs ferien (uge 42) mandag - onsdag afholder vi Basanta sport, Basanta sport er 3 dage med sjov og lidt anderledes motion. Vi laver sund og lækker mad og vi vil have forskellige boder. De

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

MADKVALITET I DANSK TURISME

MADKVALITET I DANSK TURISME MADKVALITET I DANSK TURISME AGENDA Data Egne observationer og analyse Erfaringer fra udlandet FOODs egne projekter plus et par bonus-events Bud på fremadrettet indsats Data fra Danmark TURISMEERHVERVET

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Aalborg Universitet. Økonomisk ulighed og selvværd Hansen, Claus Dalsgaard. Publication date: 2011

Aalborg Universitet. Økonomisk ulighed og selvværd Hansen, Claus Dalsgaard. Publication date: 2011 Aalborg Universitet Økonomisk ulighed og selvværd Hansen, Claus Dalsgaard Publication date: 2011 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication from Aalborg University Citation

Læs mere

Information 19.05.2009 1. sektion Side 2 / 3 780 ord artikel-id: e18633d5 Ledende artikel: Mavepine

Information 19.05.2009 1. sektion Side 2 / 3 780 ord artikel-id: e18633d5 Ledende artikel: Mavepine Information 19.05.2009 1. sektion Side 2 / 3 780 ord artikel-id: e18633d5 Ledende artikel: Mavepine Børnene overlades i alt for høj grad til sig selv i daginstitutionerne. Min vurdering er, at det kommer

Læs mere

Nichlas Weber Fenst IT & Kommunikation Eksamensprojekt Kursist: 41034

Nichlas Weber Fenst IT & Kommunikation Eksamensprojekt Kursist: 41034 Opgave 3: Kultur- og/eller samfundsfaglig formidling. Distortion Kampagne: Projektet kan omhandle oplysning og/eller promovering af kultur- eller Samfundsvidenskabelige forhold, i bred forstand. Der kan

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

Bjergets Helt. www.bubutales.com

Bjergets Helt. www.bubutales.com Bjergets Helt www.bubutales.com This ebook is distributed under Creative Common License 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ You are free to copy, distribute and transmit this work under

Læs mere

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde Engagement, tillid og samarbejde Vi viser vejen! Et godt børneliv kræver synlige og troværdige voksne, der kan og vil vise vej. Vi er professionelle! Vi er et engageret personale, som tør stå ved vores

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale 1 BØRN FORÆLDRE PERSONALE TRIVSEL Tryghed: At kende de voksne og børnene imellem. Ligeværdighed børnene

Læs mere

University Colleges. Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard. Publication date: 2011

University Colleges. Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard. Publication date: 2011 University Colleges Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Kristensen, Kitte Søndergaard Publication date: 2011 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication Citation for

Læs mere

Talent DK. Coaching i teori og praksis. Mads Langer og René Bach. København, oktober, 2008 S T R I C T L Y C O N F I D E N T I A L

Talent DK. Coaching i teori og praksis. Mads Langer og René Bach. København, oktober, 2008 S T R I C T L Y C O N F I D E N T I A L S T R I C T L Y C O N F I D E N T I A L Talent DK Coaching i teori og praksis Mads Langer og René Bach København, oktober, 2008 This presentation is for the exclusive use of the Client and may not be relied

Læs mere

Nutidsscenarie af Samsø Af Line, Carsten, Claus og Anne-Marie

Nutidsscenarie af Samsø Af Line, Carsten, Claus og Anne-Marie NutidsscenarieSamsø Facts SamsøerenlilleøiKattegatudforØstjylland,denmåler114.26km²oghar4085 indbyggere. 1 Derfindes22landsbyerpåSamsø,hvorafTranebjerg,somliggerimidtenaf Sydsamsø,erdenstørste.MankommertiløenvedattagefærgenfraentenHoviJylland

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

DU KAN FORVENTE WUAV MØDE- LOKALER VIDEO- KONFER- RENCE DIGITAL SKILTNING LYD- SYSTEMER PROJEK- TORER LED-STOR- SKÆRME OG PYLONER VIDEO- OVER- VÅGNING

DU KAN FORVENTE WUAV MØDE- LOKALER VIDEO- KONFER- RENCE DIGITAL SKILTNING LYD- SYSTEMER PROJEK- TORER LED-STOR- SKÆRME OG PYLONER VIDEO- OVER- VÅGNING DU KAN FORVENTE WUAV DIGITAL VI HØRER DET IGEN OG IGEN. KUNDERNE - OG KUNDERNES KUNDER - SIGER WUAV. DET ER VI STOLTE AF. DERFOR HEDDER VI WUAV, MED DET LILLE LINK I NAVNET, AT DET HANDLER OM AV-TEKNIK

Læs mere

KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN

KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN December 2015 Kompetencer I hvilken grad har virksomheden inden for det sidste år oplevet problemer med at skaffe

Læs mere

DET GODE LIV/TYSKLAND

DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV Tyskland Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Besøge familie og

Læs mere

Danmark i de internationale medier. Omtale genereret af VisitDenmarks pressemedarbejdere i 2015

Danmark i de internationale medier. Omtale genereret af VisitDenmarks pressemedarbejdere i 2015 Danmark i de internationale medier Omtale genereret af VisitDenmarks pressemedarbejdere i 2015 Udgivet af VisitDenmark Maj 2016 Kontaktperson Mikkel Thrane, Kommunikations- og Pressechef E-mail mt@visitdenmark.com

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

De unge mennesker (der ønsker at være anonyme) fortæller, at projektet (eller kurset som nogle af dem vælger at kalde det) har mange fordele for dem

De unge mennesker (der ønsker at være anonyme) fortæller, at projektet (eller kurset som nogle af dem vælger at kalde det) har mange fordele for dem Fredagshold Denne fredag, hvor disse billeder er taget, sidder der 4 unge mennesker rundt om et bord i Spilleriet. De sidder alle sammen med malerpensler og maler teatermasker, imens den ene læser op fra

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Gennemførelse Gennemførelsen af forløbet er beskrevet med afsæt i en lektionsplan.

Gennemførelse Gennemførelsen af forløbet er beskrevet med afsæt i en lektionsplan. Gennemførelse Gennemførelsen af forløbet er beskrevet med afsæt i en lektionsplan. 1. - 2. lektion overblik: Læreren præsenterer temaet og sætter eleverne i gang med at planlægge deres rejse. Eleverne

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Det er en side af kristendommen, som vi nok er lidt for dårlige til at sætte fokus på. Det, at vi skal stå til regnskab for vore handlinger.

Det er en side af kristendommen, som vi nok er lidt for dårlige til at sætte fokus på. Det, at vi skal stå til regnskab for vore handlinger. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 17. august 2014 Kirkedag: 9.s.e.Trin/B Tekst: Luk 12,32-48 Salmer: SK: 747 * 447 * 366 * 367 *277,3+4+8 LL: 747 * 447 * 448 * 366 * 367 *369,6 * 277 Når

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune

Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune Indledning Indholdsfortegnelse Det er vigtigt at kommunikere med turisterne online. Google og sociale medier er en del af turisternes hverdag. De

Læs mere

Medarbejdertilfredshed 2010 - Den gode tilbagemelding til dine medarbejdere

Medarbejdertilfredshed 2010 - Den gode tilbagemelding til dine medarbejdere Medarbejdertilfredshed 2010 - Den gode tilbagemelding til dine medarbejdere Klassiske udfordringer - Ved du hvordan du skal gribe tilbagemeldingen an? - Viser undersøgelsen dårlige resultater om dig som

Læs mere

Bangkok Asiens New York

Bangkok Asiens New York Bangkok Asiens New York Bangkok er Asiens centrum for de seneste trends og nyheder og er i den senere tid blevet kaldt for Asiens New York. Byen kombinerer eksklusiv shopping med lokale aftenmarkeder,

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

- Om at tale sig til rette

- Om at tale sig til rette - Om at tale sig til rette Af psykologerne Thomas Van Geuken & Farzin Farahmand - Psycces Tre ord, der sammen synes at udgøre en smuk harmoni: Medarbejder, Udvikling og Samtale. Det burde da ikke kunne

Læs mere

Nationens tilstand. Eller noget lidt andet Anders N. Hoffmann

Nationens tilstand. Eller noget lidt andet Anders N. Hoffmann Nationens tilstand. Eller noget lidt andet Anders N. Hoffmann Lysten til at starte ny virksomhed: CVR-registreringer: Danmark 180 Antal CVR-registeringer (2001=100) 160 140 120 100 80 1 2 3 4 1 2 3 4 1

Læs mere