REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College"

Transkript

1 VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA, Campus Aarbus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Mødelokale BE2.01 Mødedato: 26. januar 2016 Mødetidspunkt: Deltagere Morten Møller, Sekretariatschef Odder Kommune Jakob Olesen, Sekretariatschef Regionssekretariatet Viborg Lasse Plougstrup Hansen, HR-chef Hospitalsenheden Vest Karen Marie Johansen, HR-/Personalechef Ringkøbing-Skjern Kommune Knud Vestergaard Nielsen, Rektor Aarhus Købmandsskole Annette Liboriussen, HR Konsulent Skat Lise Aaen, Specialkonsulent Moderniseringsstyrelsen Hans-Henrik Hansen, Formand HK Kommunal Østjylland Bent Klim Johansen, Formand HK Stat Østjylland Sisi P. Pedersen, Dansk Socialrådgiverforening Thomas Pallesen, Institutleder Institut for Statskundskab, AU Mads Leth Jakobsen, Lektor i offentlig forvaltning, Institut for Statskundskab, AU John Hermansen, Adm. Direktør SBK Scandinavia A/S Helle Rasmussen, Teamkoordinator Aarhus Kommune Medarbejderne ved Administrationsbacheloruddannelsen Preben Rehr, lektor cand. scient. soc. Torben Dalum, adjunkt, cand. scient. adm. REFERAT Referent: Lene Tetsche Chefsekretær J. Nr. U Dato: 26. januar /9 De studerende ved Administrationsbacheloruddannelsen Sanne Mathiasen, Administrationsbacheloruddannelsen i Viborg Erla Ree Winthereig, Administrationsbacheloruddannelsen i Aarhus. Repræsentant for VIAs ledelse Hanne Sandahl, Uddannelseschef Administrationsbacheloruddannelsen i VIA Tilforordnet Helle Johansen, Uddannelsesleder Administrationsbacheloruddannelsen i VIA Tilknyttet uddannelsesudvalget for efter- videreuddannelsesområdet Susanne Søndergaard Hansen, Områdechef, VIA Efter- og Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Mødeleder Morten Møller, formand for uddannelsesudvalget Afbud Lasse Plougstrup Hansen, Torben Dalum, Thomas Pallesen, Sisi P. Pedersen Sanne Mathiasen, Susanne Søndergaard Hansen, Hans-Henrik Hansen Gæster Chefkonsulent Karen Meisner Christensen Lektor Jens Eistrup og lektor Anders Bøggild Christensen, Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus Referent Chefsekretær Lene Tetsche Administrationsbacheloruddannelsen i VIA

2 Dagsorden 2/9 1. Velkomst og rammesætning af mødet v/morten Møller 2. Studieaktivitetsmodellen v/lektor Jens Eistrup og lektor Anders Bøggild Christensen 3. VIAs Kvalitetssystem og institutionsakkreditering v/hanne Sandahl a. Status på institutionsakkreditering b. Aftagerundersøgelse og dimittendundersøgelse 4. VIA Aftryk - strategi med fokus på de tværgående indsatser v/hanne Sandahl 5. Bordet rundt v/morten Møller 6. Eventuelt og frem mod næste møde v/morten Møller Punkt 1. Velkomst og rammesætning af mødet Morten Møller Velkomst og rammesætning af mødet Referat Morten Møller bød velkommen og rammesatte mødet. Punkt 2. Studieaktivitetsmodellen Hanne Sandahl Gæster: Jens Eistrup Anders Bøggild Christensen Sagsfremstilling Der er knyttet store forventninger til Studieaktivitetsmodellen i professionshøjskolesektoren modellen ses som et svar på flere forskellige udfordringer såsom kommunikation med studerende, planlægning af undervisning i teams, fornuftig anvendelse af sparsomme ressourcer, pædagogisk-didaktisk udvikling mv. Men hvor kommer modellen fra, hvorfor og med hvilke begrundelser blev den vedtaget og indført og hvordan opfattes den af ledere, undervisere og sidst men ikke mindst af studerende? Disse spørgsmål har vi arbejdet med i både et afsluttet og et igangværende projekt. Vi vil fortælle kort om vores konklusioner fra undersøgelsen af beslutningsprocessen bag tilblivelsen af modellen og vores analyse af, hvordan modellen forstås ud fra forskellige positioner i UC-feltet. Herudover vil vi redegøre for ideerne i vores igangværende projekt, hvor vi fokuserer mere intensivt og med en bredere empiri på, hvordan de studerende tager modellen til sig, hvad deltagerforudsætninger betyder herfor samt hvordan modellen påvirker de studerendes forståelse af ansvar og ansvarsgrænser imellem uddannelsesinstitutionen, underviserne og de studerende selv. Mulighed for drøftelse og opklarende spørgsmål.

3 Referat Jens Eistrup, lektor i samfundsvidenskab og Anders Bøggild Christensen, lektor i samfundsvidenskab gennemgik studieaktivitetsmodellen med udgangspunkt i egen forskning samt redegjorde for baggrunden for indførelsen af studieaktivitetsmodellen. 3/9 Studieaktivitetsmodellen blev udviklet som UC sektorens svar på ønsket om at få tal for hvor mange timer der undervises ugentligt. På professionsbacheloruddannelserne er der fokus på studieintensitet og læringsudbytte som vigtige pejlemærker ifm. udvikling, tilrettelæggelse og gennemførelse af uddannelserne. UC Rektorkollegiet besluttede derfor at indføre studieaktivitetsmodellen på alle professionsuddannelser på alle moduler til alle studerende. Studieaktivitetsmodellen: Skal sikre kommunikation mellem undervisere og studerende og skal præsenteres ved starten af hvert modul Anvendes af underviserne til tilrettelæggelse af undervisningen Beskriver et fuldtidsstudium, defineret i modellens cirkel, svarende til 41 studietimer ugentligt, som de studerende er ansvarlige for at udfylde med studieaktiviteter Skal ligge på uddannelserne hjemmeside. Jens Eistrup og Anders Bøggild Christensen har fået bevilliget forskningsmidler til at undersøge, hvordan de studerende oplever studieaktivitetsmodellen. I projektet deltager 8 undervisere (6 lektorer, 2 adjunkter) fra socialrådgiveruddannelsen i Aarhus og Holstebro samt 2 studerende. Forskningsprojektet afsluttes i sommeren Uddannelsesudvalget ønsker en ny præsentation, når den sidste del af undersøgelsen er afsluttet. Præsentation af studieaktivitetsmodellen er vedlagt som bilag. Punkt 3. VIAs Kvalitetssystem og institutionsakkreditering Hanne Sandahl Bilag Bilag 1: Procedure for dimittendinddragelse Bilag 2: Procedure for aftagerinddragelse Bilag 3-5 er medsendt til orientering Bilag 3: Procedure for evaluering af undervisning Bilag 4: Procedure for frafald Bilag 5: Procedure for opdatering og omsætning af videngrundlag VIAs Kvalitetssystem og institutionsakkreditering a. Status på institutionsakkreditering b. Aftagerundersøgelse og dimittendundersøgelse Sagsfremstilling a. Status på institutionsakkreditering Den november havde VIA University College besøg af ekspertpanel i forbindelse med den igangværende institutionsakkreditering. Uddannelsesudvalget orienteres om status på VIAs institutionsakkreditering, de udvalgte audit trails samt det videre forløb.

4 b) Aftagerundersøgelse og dimittendundersøgelse Som det fremgår af procedurerne for aftagerinddragelse og dimittendinddragelse skal der hvert 3. år gennemføres hhv. aftager- og dimittendundersøgelse. 4/9 Udvalget drøfter og giver input til de kommende undersøgelser. Uddannelsesudvalgets input ønskes til udarbejdelse af spørgsmål inden for relevante tematikker forud for gennemførelse af aftagerundersøgelse og dimittendundersøgelse i henhold til VIAs Kvalitetssystem i Referat Ad a) Status på institutionsakkreditering Hanne Sandahl orienterede om status på VIAs institutionsakkreditering. Som startskud til akkrediteringsprocessen afleverede VIA sin selvevalueringsrapport den 1. Oktober I november 2015 var akkrediteringspanelet på sit første besøg i VIA og interviewede aftagere fra uddannelsesudvalgene. VIAs selvevalueringsrapport havde tilfredsstillende belyst de stillede spørgsmål, hvilket betød, at akkrediteringspanelet på mødet fokuserede på, hvordan uddannelserne arbejder med kvalitet fremfor på VIAs kvalitetssystem. Såfremt uddannelsesudvalget ønsker at få selvevalueringsrapporten tilsendt kan den rekvireres ved henvendelse til Lene Tetsche. I december 2015 modtog VIA de tre audit trails, der skal dokumenteres: Audit trail 1: Uddannelsernes videngrundlag Audit trail 2: Uddannelsernes tilrettelæggelse og undervisnings- og læringsformer Audit trail 3: Inddragelse af aftagere og dimittender i sikring af uddannelsernes relevans Administrationsbacheloruddannelsen blev ikke udvalgt til institutionsakkrediteringen. De valgte uddannelser fremgår af Hanne Sandahls præsentation, der er vedlagt som bilag. Deadline for fremsendelse af dokumentationsmateriale til akkrediteringsinstitutionen for de udvalgte uddannelser er den 31. januar De udvalgte uddannelser møder akkrediteringspanelet igen i marts Beskrivelse af VIAs Kvalitetssystem er vedlagt som bilag. Lene Tetsche Ad b) Aftagerundersøgelse og dimittendundersøgelse Karen Meisner Christensen gav baggrund for punktet og satte scenen for uddannelsesudvalgets inspirations- og temadrøftelse af henholdsvis dimittendundersøgelse og aftagerundersøgelse. Som det fremgår af procedurerne for dimittendinddragelse og aftagerinddragelse gennemføres disse løbende hvert 3. år som en del af VIAs kvalitetssystem. Næste gang i efteråret Formålet med de to undersøgelser er løbende at kvalificere og udvikle VIAs uddannelser, så de er relevante for det arbejdsmarked VIA uddanner til.

5 Uddannelsesudvalgets input ønskes til udarbejdelse af spørgsmål inden for relevante tematikker forud for gennemførelsen af aftagerundersøgelse og dimittendundersøgelse /9 Dimittendundersøgelsen (kvantitativt design) Hvordan sikrer vi en høj svarprocent? (Herunder vores arbejde med at indsamle oplysninger): Formålet skal præciseres Der skal anvendes mere enkle spørgemetoder Brug SMS ikke PC. Undersøgelsen skal kunne besvares på dimittendens smartphone. Vi sender en SMS og dimittenden bruger max. 10 min. på at svare Proaktivt forberede de kommende dimittender på, at undersøgelsen kommer i efteråret, hvorfor den gennemføres og hvilken betydning den har for uddannelsen. Uddannelsen skal udnytte de relationer, dimittenderne har ift. uddannelsesinstitutionen for at skabe større ejerskab fra dimittendernes side Udsendelse af Nyhedsbrev sammen med dimittendundersøgelsen. F.eks. med et interview/profil på en dimittend, der har et spændende job - fortælle en god historie Udsendelse af en personlig mail til dimittenderne en uge før dimittendundersøgelsen gennemføres for at fastholde den personlige relation til uddannelsen Kombinere undersøgelsen med en fælles dimittendevent i Aarhus og Viborg, hvor der samtidig svares på dimittendundersøgelsen Udnytte at vi har to administrationsbachelorer ansat på uddannelsen, som de studerende kender Undersøgelsens resultater sendes til de dimittender, der har deltaget sammen med oplysning om, hvilke handlinger vi har tænkt os at igangsætte for at adressere de problemstillinger/resultater, der fremgår af dimittendundersøgelsen Brug LinkedIn Brug Alumnenetværket Etablering af mentorkorps Længde på spørgeskema: Kort spørgeskema uden alt det kvalitative, max 10 spørgsmål Tidspunkt for udsendelse af spørgeskema Dimittendundersøgelsen gennemføres så sent på efteråret som muligt Det er dimittenderne fra januar 2016, der er målgruppen for dimittendundersøgelsen 2016 Indholdet i undersøgelsen/spørgsmålene Spørgeskema i to spor (er du i job eller ledig) suppleret med en 3. mulighed: Læser du videre? : a) Er du i arbejde? o o o o Hvad er dine opgaver/jobfunktion? Er der sammenfald med de studievalg du har truffet og de opgaver du løser i dit arbejde? Kommer dine kompetencer i spil? Du kommer med en ny profession: Hvordan forholder arbejdspladsen sig til det? (Temperaturmåling på vores markedsføring og dimittendprofilen). Har dimittendprofilen betydning for modtagelsen på arbejdspladsen/arbejdspladsens forventninger? Er den kendt? Privat/offentlig ansat? Kendte du virksomheden i forvejen? Hvordan fik du jobbet? (Praktikvirksomhed, netværk, jobannonce, andet?)

6 b) Er du ledig? o Hvis du er ledig: Hvad var afslagsbegrundelsen? o Hvilke(t) job typer/titler har du søgt? Spørgsmål ift. uddannelsens relevans vs. job Afsluttende åbne spørgsmål som ønskes særligt uddybende belyst og som giver dimittenderne lejlighed til at udfolde, hvad der kunne give god mening for dem ift. dimittendperspektivet Sidste spørgsmål: Vil du anbefale uddannelsen til andre? Med mulighed for kommentarer 6/9 Aftagerundersøgelsen (metodevalg frit) Forslag til metodevalg: Fokusgruppe, telefoninterview, spørgeskema? Hvordan findes de rigtige respondenter til besvarelsen? Er der kontakter blandt aftagerne som kan bruges aktivt ifm. gennemførelsen af aftagerundersøgelse? F.eks. praktikvejledere eller andre, der har relation til uddannelsen? Hvad skal vi spørge om? Hvordan skal vi spørge? Fokusgruppeinterview for at opnå mere dybdegående svar. En god måde at få respondenter/nye aftagere i tale. Mulighed for at lære af hinanden i samme rum. Aftagerne samlestil drøftelse/dialog og aftagerundersøgelsen laves samtidig Mulighed for besvarelse pr. telefoninterview kan være hensigtsmæssigt. Måske udsende spørgeskema forud for opringningen. Besvarelse pr. mail kan også være en mulighed Kobling af spørgeskema og fokusgruppeinterview Det er lederne og kollegerne der er målgruppen. Hvordan er de nye administrationsbachelorer blevet modtaget på arbejdspladsen? Emner af særlig relevans for jer ift. jeres rolle i uddannelsesudvalget Spørgsmål om uddannelsens relevans. Styrker og evt. væsentlige mangler i uddannelsen Hvilke andre uddannelsesbaggrunde konkurrerer administrationsbachelorer med i tilsvarende stillinger? Hvordan kan kompetencer fra uddannelsen omsættes til opgaverne på den konkrete arbejdsplads? Er der opgaver aftagerne ikke vil sætte administrationsbachelorer til at udføre? Er der alternative sammenhænge, hvor aftagerne ser anvendelsesmuligheder for administrationsbachelorer? Betyder den studerendes specialisering noget for hvordan aftagerne udvælger kandidater i rekrutteringen eller er det andet der kigges på? Karrieremuligheder for administrationsbachelorer, der har været på arbejdsmarkedet i en længere periode (f.eks. ledelse, administrative funktioner) Ikke kun her og nu spørgsmål. Hvad er de store udviklingstræk ud fra arbejdsgiverperspektiv? Er administrationsbachelorerne i stand til at udføre deres arbejde om 10 år? Horisontale/vertikale karriereveje? Spørgsmål vedr. det private arbejdsmarked. Der sker et skred fra offentligt til privat ansættelse og omvendt. Godt at få belyst. Hvor ligger disse skred? Hvordan er administrationsbachelorer i stand til at håndtere disse? Er der sammenhæng mellem praktiksted og senere ansættelsessted? Tidspunkt for gennemførelse af undersøgelsen Sidst på efteråret. F.eks. i november kunne være et godt tidspunkt, Resultaterne fra dimittendundersøgelsen og aftagerundersøgelsen præsenteres for uddannelsesudvalget ultimo 2016 eller primo 2017 afhængig af gennemførelsestidspunktet for de to undersøgelser. Hanne Sandahl

7 Punkt 4. VIA aftryk - strategi med fokus på de tværgående indsatser 7/9 Hanne Sandahl Sagsfremstilling I forbindelse med VIAs strategi er der identificeret 4 aftryk, som udmøntes i konkrete projekter og indsatser. De 4 aftryk er: a. Nye læringsformer b. Privat erhvervsliv c. Samfundsengagement d. Smidig organisation På mødet præsenteres prioriterede projekter og konkrete initiativer inden for de 4 aftryk. Referat Hanne Sandahl gennemgik kort de 4 VIA aftryk og præsenterede prioriterede projekter og konkrete tværgående strategiske projekter inden for de 4 aftryk: VIA Aftryk Nye læringsformer FoU-center om digitalisering Læringsteknologier, herunder netbaserede uddannelser VIA Innovation og Entrepreneurship Lab Projekter ifm. studieglæde fastholdelse og gennemførelse Ift. læringsteknologier kommer de studerende til at mærke effekten af de strategiske beslutninger, der er truffet og de tværgående initiativer vil være relevante for de studerende. Det er sådan, de er tilrettelagt. Som et tiltag til at øge fastholdelsen har administrationsbacheloruddannelsen indført et nyt tiltag med loft på optag. Der har tidligere været frit optag på uddannelsen. Pt. er grænsen et optag på 90 studerende. VIA Aftryk Privat Erhvervsliv Partnerskaber med private virksomheder Kapacitetsopbygning og aktivitetsskabelse i forhold til efter- og videreuddannelsesaktiviteter - (smidig organisation) VIA Aftryk Samfundsengagement Byens Kulturhus Kulturby 2017 VIA Innovation og Entrepreneurship Lab VIA Aftryk - alle fire Dimittendinddragelse Tværgående indsatser i relation til Kvalitetsrapporterne Den næste Kvalitetsrapport gennemføres i foråret 2016 med udarbejdelse af efterfølgende handlingsplaner. Hanne Sandahls præsentation er vedlagt som bilag.

8 Punkt 5. Bordet rundt 8/9 Morten Møller Morten Møller: Ift. punktet Bordet rundt havde vi på sidste møde en række oplæg, som forskellige medlemmer af uddannelsesudvalget var blevet bedt om at forberede forud. Dette var interessant og en god måde at gøre det på. Fremadrettet foreslås punktet tilrettelagt på samme måde mhp. at belyse forskellige perspektiver og få en temperaturmåling ud fra uddannelsesudvalgets forskellige perspektiver med oplæg af 5 minutters varighed. Morten Møller og Hanne Sandahl rammesætter punktet og kontakter oplægsholderne fra uddannelsesudvalget i forbindelse med udarbejdelse af dagsordenen. Et par indlæg til Bordet rundt Hanne Sandahl: Succeskriteriet for den netbaserede administrationsbacheloruddannelse var studerende. Vi har pt. 70 studerende, så det må betegnes som en succes. Ift. den netbaserede administrationsbacheloruddannelse er der taget et særligt initiativ ift. samarbejde med de Vestjyske Kommuner. Anette Liboriussen: Skat er ved at komme ud af krisen og der skal ansættes mange nye medarbejdere i Jylland, og der er store forhåbninger til administrationsbachelorer i den forbindelse. Den 27. januar indrykker skat jobannoncer i første gang mhp. at rekruttere 150 nye medarbejdere primært inden for jura. Første runde: Medarbejdere til Grenå, Ringkøbing og Thisted. Anden runde: Medarbejdere til Herning, Tønder og Middelfart. Jakob Olesen har været censor i forandringsledelse og havde følgende observation: Mange af de studerende havde anvendt cases - både fra det private og det offentlige erhvervsliv. Oplevelsen var at fiktive cases ikke fungerede. Det kunne derfor være værdifuldt mere målrettet at gøre aftagerne opmærksom på administrationsbacheloruddannelsen. Spørgsmålet er derfor: Hvordan får vi gode relevante cases bragt ind fra aftagerne til uddannelsen? Helle Johansen oplyste, at der allerede er etableret en ressourcebank, hvor aftagerne kan give interessetilkendegivelser ift. f.eks. at levere cases til uddannelsen og hvorvidt man ønsker at blive kontaktet i den forbindelse. Link til ressourcebanken: Preben Rehr oplyste, at ressourcebanken har været anvendt til at udvikle Modul 2, men det fungerede ikke. Det er meget tidskrævende at få materialet koordineret og transformeret fra virksomhedens input til undervisningsmateriale, hvilket aftagerne ikke kan forventes at medvirke i. Det vil være oplagt at anvende aftagerne i censorkorpset i den forbindelse. Hanne Sandahl og Helle Johansen arbejdere videre med dette.

9 Punkt 6. Eventuelt og frem mod næste møde 9/9 Morten Møller Næste møde i uddannelsesudvalget er mandag den 31. maj. Der er afbud fra Jakob Olesen til næste møde. I forbindelse med planlægningen af næste møde kontakter Morten Møller og Hanne Sandahl et par af uddannelsesudvalgets medlemmer ift. forberedelse korte oplæg til bordet rundt. Lise Aaen og Anette Liboriussen udtrykte ønske om at overvære undervisere og studerende i aktion ift. nye læringsformer i praksis. Dette kunne kombineres med uddannelsesudvalgets ønske om en rundvisning på Campus Aarhus C.

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 27. januar 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA, Campus Aarbus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Mødelokale BE2.01 Mødedato: 21. februar 2017 Mødetidspunkt: 13.00

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA, Campus Aarbus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Mødelokale B6.07 Mødedato: 22. september 2015 Mødetidspunkt: 13.00

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00

Læs mere

Mødedato: 23. januar Mødetidspunkt:

Mødedato: 23. januar Mødetidspunkt: VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA, Campus Aarbus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Mødelokale BE2.01 Mødedato: 23. januar 2018 Mødetidspunkt: 13.00

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 15. september 2014 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA, Campus Aarbus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Mødelokale BE2.01 Mødedato: 27. september 2016 Mødetidspunkt:

Læs mere

Mødedato: 18. september 2018 Kl

Mødedato: 18. september 2018 Kl Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA Administrationsbacheloruddannelsen, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C Lokale BE2.01 Mødedato: 18. september 2018 Kl. 13.00 14.45 Medlemmer

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C Mødelokale BE2.01 Mødedato: 25. januar 2016 Mødetidspunkt: 13.00 16.00

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0160-7-04-1-13 Ref.: Lene Tetsche Dato: 17. maj 2013 Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 17. april 2012 Tid: Journalnr:

Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 17. april 2012 Tid: Journalnr: Mødereferat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Dato: 17. april 2012 Tid: 13.30 15.30 Journalnr: Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Skejbyvej 15, lokale E138 Morten Møller

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Møde i Bestyrelsen INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere

Møde i Bestyrelsen INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Hotel EUROPA ROYALE, Franceza St 60, 030106, Bucharest Sector 3, Romania Mødetidspunkt Den 30. oktober 2015 kl. 15:30-17 Deltagere

Læs mere

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Få en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Skaber værdi for både praktikant og praktiksted Få en praktikant Administrationsbacheloruddannelsen ønsker løbende at indgå

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget for forvaltnings- og administrationsuddannelserne

Møde i uddannelsesudvalget for forvaltnings- og administrationsuddannelserne Dato & tid 26. august 2015 kl. 14-16 Inge Elscurt, Metropol Referent Afbud Deltagere Annette Liboriussen, SKAT Anette Albrechtsen, Dansk Told- og Skatteforbund Nee Marianne Attle, FTF Jane Johansen Pade,

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-02) Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødedato: Fredag den 27. marts 2015, kl. 12.30-15.30 Der serveres

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 18. maj 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen

Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Mødedato: Tirsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Kl.14.00. Kl.16.00 Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Administrationsbachelor - katalog over valgmoduler september 2015

Administrationsbachelor - katalog over valgmoduler september 2015 Administrationsbachelor - katalog over valgmoduler september 2015 Professionshøjskolen Metropol VIA University College (VIA UC) University College Lillebælt (UCL) University College Sjælland (UCSJ) University

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Tirsdag den 19. marts 2013 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C Mødelokale C3.01 Mødedato: 21. september 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00

Læs mere

Uddannelsesudvalg for administrationsbacheloruddannelsen. 1. Oversigt over udvalgets medlemmer... 2. 2. Fælles uddannelsesudvalgsmøde kl. 13-14...

Uddannelsesudvalg for administrationsbacheloruddannelsen. 1. Oversigt over udvalgets medlemmer... 2. 2. Fælles uddannelsesudvalgsmøde kl. 13-14... Referat Mødedato: Onsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Journalnummer: Deltagere: Mødesekretær: University College Sjælland Slagelsevej 70-74,

Læs mere

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Bettina Maindal Kjærgaard (underviser), Johannes

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-508/MA DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget for forvaltnings- og administrationsuddannelserne

Møde i uddannelsesudvalget for forvaltnings- og administrationsuddannelserne Dato & tid 12. marts 2015 kl. 14-16 Referent Inge Elscurt Afbud Annette Liboriussen, SKAT Tina Funch Bjerregaard, Foreningen af offentlige HR-chefer Jane Johansen Pade, Moderniseringsstyrelsen Ole Gram

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent: Deltagere: Skolevangen 45, Hjørring Lokale H 75 Gitte Orlowitz Anne Krogh,

Læs mere

Kl. 13: Fælles uddannelsesudvalgsmøde. Kl. 14: Uddannelsesspecifikt uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 13: Fælles uddannelsesudvalgsmøde. Kl. 14: Uddannelsesspecifikt uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Mandag den 21.januar 2013 Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Mødelokale: Deltagere: Afbud: Kl. 13:00-14.00 Fælles uddannelsesudvalgsmøde Kl. 14:00-16.00 Uddannelsesspecifikt uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 13. februar 2014 kl. 14-16 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Afbud: Sagsnr.: Hobrovej 85, Aalborg Lokale

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C Lokale: BE2.01 Mødedato: 26. september 2016 Mødetidspunkt: 13.00 16.00

Læs mere

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser VIA University College Dato: 1. juni 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser Politikken for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1 har

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiver- uddannelsen. VIA University College. Mødetidspunkt:

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiver- uddannelsen. VIA University College. Mødetidspunkt: VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiver- uddannelsen Sted: VIA University College, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C Lokale: BE2.01 Mødedato: 7. november 2017 Mødetidspunkt: 12.00 14.30

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling.

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. ANSØGNING Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. Se vejledning til ansøgningsskema nedenfor.

Læs mere

TEKNOLOGISK INSTITUT. Metodisk note. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse

TEKNOLOGISK INSTITUT. Metodisk note. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse TEKNOLOGISK INSTITUT Metodisk note Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse Analyse og Erhvervsfremme Maj/2009 Indhold 1. INDLEDNING...3 2. UNDERSØGELSESDESIGN...3 3. KVANTITATIVT

Læs mere

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner Gør tanke til handling VIA University College NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner 21. juni 2018 1 Historik tilblivelsen af VIA VIA University College Monofaglige

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Inspirationskatalog. Arbejdsopgaver til en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Inspirationskatalog. Arbejdsopgaver til en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR Inspirationskatalog Arbejdsopgaver til en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Uddannelsen har et meget relevant indhold i forhold til mange

Læs mere

STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017

STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017 2015-2017 STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017 Side 4 EAL Strategi INTRODUKTION Erhvervsakademiet Lillebælt har i 2014 gennemført en proces, hvor bestyrelse, ledelse og medarbejdere i fællesskab har udfoldet strategigrundlaget

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Fredag den 21. november 2014, kl. 09.00 13.00 (inkl. julefrokost) i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Erna Leth (suppleant),

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Campus Holstebro Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Mødelokale A367, 2. sal. Bygn. A Mødedato: 23. maj

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

Fællesmøde med uddannelsesudvalg

Fællesmøde med uddannelsesudvalg UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Fællesmøde med uddannelsesudvalg 11. November 2015 UNIVERSITY COLLEGE PROGRAM for fællesmøde for uddannelsesudvalg Kl. 12.00 12.10 Kl. 12.10 13.10 Velkomst v. rektor Erik Knudsen

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde for Medie- og IT-uddannelserne

Referat af uddannelsesudvalgsmøde for Medie- og IT-uddannelserne Referat af uddannelsesudvalgsmøde for Medie- og IT-uddannelserne Mødet er afholdt den 9.5.16 Dato for udarbejdelse af referat: 9.5.16. Deltagere: Lars Due Juhre Jørn Vesterdal Michael Lundorff-Hansen Anders

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedato 23.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Kristian Hedegaard Charlotte Laurberg Michael Park Nielsen Lotte Møller Larsen Katrine

Læs mere

Resultatlønskontrakt NOTAT. Rektor Laust Joen Jakobsen Professionshøjskolen UCC i København. for perioden 1. januar 2015 31.

Resultatlønskontrakt NOTAT. Rektor Laust Joen Jakobsen Professionshøjskolen UCC i København. for perioden 1. januar 2015 31. NOTAT Resultatlønskontrakt Ledelsessekretariatet Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T4189 7000 www.ucc.dk Rektor Laust Joen Jakobsen Professionshøjskolen UCC i København for perioden 1. januar 2015 31.

Læs mere

Nanna Ferslev (naf), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Nanna Ferslev (naf), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 23. maj 2013 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Havestuen Journalnummer: Deltagere:

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre #ipraktik Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre Brug nogle dage i uge 37 12.-16. september på at berige dig selv og din arbejdsplads INNOVATIONSPRAKTIK Hvorfor deltage i Innovationspraktikken?

Læs mere

Uddannelsesudvalgsmøde. 19. Januar 2015 Laboratorie Fødevare og jordbrug

Uddannelsesudvalgsmøde. 19. Januar 2015 Laboratorie Fødevare og jordbrug Uddannelsesudvalgsmøde 19. Januar 2015 Laboratorie Fødevare og jordbrug Dagsorden 1. Velkomst og præsentation Helle Thastum. 2. Gennemgang af kommissorium v/helle Thastum bilag 1 3. Konstituering, der

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse i de frie skolers tradition og pædagogik ved University College Lillebælt og Den frie Lærerskole

Udbud af diplomuddannelse i de frie skolers tradition og pædagogik ved University College Lillebælt og Den frie Lærerskole Udbud af diplomuddannelse i de frie skolers tradition og pædagogik ved University College Lillebælt og Den frie Lærerskole Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer:2008-504/MA DANMARKS

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 30. september 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 30. september 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 30. september 2013 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: Susanni Kyndi Christensen (SKC) - 3F Jes Winther

Læs mere

Dagsorden referat indsat

Dagsorden referat indsat Dagsorden referat indsat Mødedato: Onsdag den 29. april 2015 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen. Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk

University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen. Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk ACE Denmark - Akkrediteringsinstitutionen University College Lillebælt Att.: Lektor og Uddannelseskonsulent Lars Hjort-Pedersen Sendt pr. e-mail: lahj@ucl.dk Akkreditering af nyt udbud af diplomuddannelsen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1.

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1. Region Midtjylland Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens Bilag til Forretningsudvalgets møde 1. april 2008 Punkt nr. 7 Vedtægter for De gymnasiale Uddannelser på Campus

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Universitet

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Universitet Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-538/GRZ DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Lokale 44.33 kl. 10-12 og 44.31 kl. 12-16.

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

Behov for samfundsfaglige akademiuddannelser på Sjælland

Behov for samfundsfaglige akademiuddannelser på Sjælland Behov for samfundsfaglige akademiuddannelser på Sjælland University College Sjælland udbyder i dag en lang række professionsbacheloruddannelser og diplomuddannelser inden for de sundheds-, lærer-, pædagog-,

Læs mere

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Dato: 14september Tid: 12:00-15:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Formand

Læs mere

1. kl. 8.30-9.30 Ansættelsesudvalgsmøde

1. kl. 8.30-9.30 Ansættelsesudvalgsmøde FOKUS-rådsmøde den 08.06.2012 Mødedato 8. juni 2012 Starttidspunkt 8:30 Sluttidspunkt 14:00 Afdeling/enhed Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Dokumentnavn Dagsorden og referat fra FOKUS-rådsmøde den 08.06.2012

Læs mere

Velkommen til en uddannelse med mening, mennesker og muligheder

Velkommen til en uddannelse med mening, mennesker og muligheder UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Velkommen til en uddannelse med mening, mennesker og muligheder UNIVERSITY COLLEGE University college? Betegnelsen university college bruges verden over om videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil...

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: UCSJ, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale: A2.16 Deltagere: Afbud:

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret MØDEINDKALDELSE Emne: Dagsorden for møde i Handicaprådet Mødedato: 8.september 2014 Kl.: 16-19 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i EVU-råd. Punkt 1 Orientering om aktuelle forhold. Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i EVU-råd. Punkt 1 Orientering om aktuelle forhold. Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i EVU-råd Mødested VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale 45.21 Mødetidspunkt Den 8. maj 2014 kl. 13.00-15.30 Deltagere Peder Østergaard, Ditte Hughes,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

1. Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem Fra uddannelserne til direktion og bestyrelse

1. Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem Fra uddannelserne til direktion og bestyrelse Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 23-okt-2013 Udarbejdet af OLSJ Journalnummer Dokumentnavn 316643.Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem.docx Dokumentnummer 1. Ledelsesinformation

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Referat Dato 24. november 2011

Referat Dato 24. november 2011 Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Dato: 23. november Tid: 9:00-12:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Horsens,

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen.

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen. Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC 2013 Enheden for kvalitetsudvikling 20. juni 2012 Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC Forår 2013 (2) Introduktion Dette er en

Læs mere

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus Akkreditering af nyt udbud af godkendt uddannelse Journalnummer: 2009-0237/JSR DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Diplomuddannelse

Læs mere

Udbud af erhvervsakademiuddannelse inden for ernæringsteknologi ved Dalum UddannelsesCenter

Udbud af erhvervsakademiuddannelse inden for ernæringsteknologi ved Dalum UddannelsesCenter Udbud af erhvervsakademiuddannelse inden for ernæringsteknologi ved Dalum UddannelsesCenter Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-520/KWJ DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af

Læs mere

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe:

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Elite- og Uddannelsesudvalget Dato 2806-2011 Sted Nykredit, Kalvebod Brygge Deltagere Lars Guldbrandt (), Bo Christiansen (BC), Henning Hansen (HH), Karina Hørdum

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 28. november 2012 Tid: Kl

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 28. november 2012 Tid: Kl Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0001-04-86-10 Ref.: LETE Dato: 30. november 2012 Dato: 28. november 2012 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden...

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... Dagsorden Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen

Læs mere