Referat. Bornholms Vækstforum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Bornholms Vækstforum"

Transkript

1 1 Referat Den 19. april 2006, holdt konstituerende møde på SAS Radissson Fredensborg Hotel.

2 2 Mødet hævet kl Medlemmer: Lars Nørby Johansen Bjarne Kristiansen Jacob Kjøller Thomas Thors Annelise Molin Birte Skot-Hansen Steen Colberg Jensen Peter Billing Karin Topsø Larsen Laust Joen Jakobsen Jane Wichmann Lone Njor Michael Almeborg Karsten Christensen Roar Schou Thor Gunnar Kofoed Ole Ligaard Klaus Nielsen Ernst Jensen Steen Nielsen Observatører: Mads O. Krage Lars Vesløv Leif Olsen Jeppe Kofod Joan Erlandsen

3 3 Fraværende medlemmer: Ernst Jensen og Laust Joen Jokobsen Fraværende observatører: Mads O. Krage, Jeppe Kofod og Joan Erlandsen Annelise Molin deltog fra pkt. 10. Endvidere deltog: Carsten Gjessing, Jørgen Kvist, Steen Schønemann og Karen-Margrethe Hansen Bager. Bemærkninger til dagsorden: Ingen.

4 4 Indholdsfortegnelse: 1 Velkomst og præsentation 2 Overgang fra midlertidigt vækstforum til permanent vækstforum 3 Godkendelse af forretningsorden 4 af formand for 5 Forslag om observatør fra Det lokale Beskæftigelsesråd 6 Genudpegning af medlem til bestyrelsen for Center for Regional- og Turismeforskning 7 Organisering af sekretariats-arbejdet for 8 Oplæg til informationsindsats 9 Fremlæggelse af strategioplæg fra det midlertidige vækstforum 10 Tids- og handlingsplan for arbejdet i, Høring af udkast til strategisk dokument samt regional- og socialfondsprogrammer Høringssvar til regeringens forslag til Landsplanredegørelse Aktuelt - gensidig orientering 14 Forslag til møderække for resten af Eventuelt

5 5 1 Velkomst og præsentation G Borgmester Bjarne Kristiansen byder velkommen til medlemmer og observatører af Bornholms Vækstforum, og der gennemføres en kort præsentationsrunde. Sekretariatet indstiller, at punktet tages til efterretning. 19. april 2006: Til efterretning.

6 6 2 Overgang fra midlertidigt vækstforum til permanent vækstforum G Det midlertidige vækstforum for Bornholm blev formelt nedsat af økonomi- og erhvervsministeren, og der blev holdt konstituerende møde 27. september Det midlertidige vækstforum har holdt fem møder, afsluttende med mødet 20. marts 2006, hvor også Bendt Bendtsen deltog. Det midlertidige vækstforum har udarbejdet et oplæg til en erhvervsudviklingsstrategi, som vil blive forelagt ved det konstituerende møde i. Det er Bornholms Kommunalbestyrelse, der har udpeget de 20 medlemmer af øens vækstforum. Sagsbeskrivelse Lov om erhvervsfremme fastsætter rammerne for de permanente vækstfora, herunder for Bornholms Vækstforum. Det fremgår af lovens 10, at de regionale vækstfora har til opgave: 1. inden for de nationale rammer at udarbejde en regional erhvervsudviklingsstrategi for regionen eller den del heraf, som det enkelte vækstforum dækker, med udgangspunkt i områdets rammevilkår og erhvervsspecialisering og med fokus på yderområderne, 2. at overvåge de regionale og lokale vækstvilkår, 3. inden for den fastlagte erhvervsudviklingsstrategi at udvikle og afgive indstilling om medfinansiering af regionale erhvervsudviklingsinitiativer til staten for så vidt angår anvendelse af strukturfondstilskud og til Bornholms regionskommune for så vidt angår anvendelse af regionale og lokale udviklingsmidler til erhvervsformål. Økonomi- og Erhvervsudvalget forventes ved sit møde 18. april 2006 at træffe beslutning om, hvor stor en andel af den lokale erhvervsfremmepulje, der reserveres til disposition efter indstilling fra. Derudover kommer til at varetage indstillingsfunktionen for relevante statslige støtteordninger, fx Videnskabsministeriets bevilling til udviklingsaktiviteter på Bornholm. får i 2006 primært til opgave at udarbejde en erhvervsudviklingsstrategi, bl.a. på baggrund af de analyser og rapporter, der er gennemført eller iværksat af Det midlertidige vækstforum for Bornholm. Særskilt punkt om tids- og handlingsplan for vækstforummets arbejde fremgår af senere punkt på dagsordenen. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning

7 7 Bilag: - Udkast til referat fra mødet 20. marts 2006 i det midlertidige vækstforum. 19. april 2006: Orienteringen blev taget til efterretning.

8 8 3 Godkendelse af forretningsorden A Jf. lov om erhvervsfremme fastlægger det enkelte regionale vækstforum selv sin forretningsorden. Sagsbeskrivelse Sekretariatet har med udgangspunkt i forretningsordenen for Det midlertidige vækstforum for Bornholm lavet udkast til forretningsorden for. Udkastet til forretningsordenen indeholder flg. paragraffer: 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - sdygtighed 6 Møder 7 - Skriftlig høring 8 - Habilitet og tavshedspligt 9 - Sekretariatsbetjening 10 - Vedtagelse og ikrafttræden Som væsentlige ændringer i forhold til forretningsordenen for det midlertidige vækstforum kan nævnes: - At der gives mulighed for at lade sig repræsentere af en stedfortræder, hvis man ikke har mulighed for at deltage i mødet; - At det præciseres, at valgperioden er gældende for 4 år; - At sekretariatsbetjeningen forestås af Bornholms Regionskommune. Sekretariatet indstiller, at forretningsordenen godkendes. Bilag - Udkast til forretningsorden for 19. april 2006: Forretningsordenen blev godkendt.

9 9 4 af formand og valg af næstformand for A Medlemmerne af skal vælge en formand og en næstformand. Sagsbeskrivelse Da det er Bornholms Kommunalbestyrelse, der formelt nedsætter skal valget af formand indstilles til endelig godkendelse i kommunalbestyrelsen. Denne godkendelse ventes at ske ved kommunalbestyrelsens møde 27. april For så vidt angår valget af næstformand, lægger udkastet til forretningsordenen op til, at næstformanden automatisk er borgmesteren, såfremt han ikke vælges som formand. Og såfremt borgmesteren vælges som formand, skal næstformanden være en ikke-politiker. Sekretariatet anbefaler, at der indstilles en formand til kommunalbestyrelsens godkendelse og vælges en næstformand. 19. april 2006: Lars Nørby Johansen blev indstillet som formand - og Bjarne Kristiansen valgt som næstformand.

10 10 5 Forslag om observatør fra Det lokale Beskæftigelsesråd A Udkastet til forretningsordenen for giver mulighed for, at der kan inviteres andre, end dem er er nævnt i forretningsordenen, med til møderne. Sagsbeskrivelse I Det midlertidige vækstforum for Bornholm havde Det regionale Arbejdsmarkedsråd en observatørplads. Det foreslås, at en repræsentant fra det kommende lokale beskæftigelsesråd får en lignende observatørplads. Det kan endvidere oplyses, at det i bemærkningerne til lov om erhvervsfremme fremgår, at vækstforaene får mulighed for at udpege en observatør til de regionale beskæftigelsesråd. For betyder det en mulig observatørplads i beskæftigelsesrådet for beskæftigelsesregion Sjælland (inkl. hovedstaden). Udpegningen af denne mulige observatørplads afventer en anmodning derom. Sekretariatet indstiller, at Vækstforummet træffer beslutning, om at det kommende lokale beskæftigelsesråd skal have en observatørplads i. 19. april 2006: en blev godkendt.

11 11 6 Genudpegning af medlem til bestyrelsen for Center for Regional- og Turismeforskning A Vedtægterne for Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) fastslår, at ét af medlemmerne i centerets bestyrelse er udpeget efter indstilling fra øens vækstforum. Det midlertidige vækstforum for Bornholm udpegede ved sit møde 12. december 2005 direktør Karsten Christensen som vækstforummets medlem af CRT s bestyrelse, og indstillingen er efterfølgende godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse. Sagsbeskrivelse Da det midlertidige vækstforum nu er overgået til et permanent vækstforum, og da der er kommet nye medlemmer i forummet, skal der for god ordens skyld ske en genudpegning af vækstforummets medlem af CRT s bestyrelse. Sekretariatet anbefaler, at der sker en genudpegning af vækstforummets medlem af bestyrelsen for Center for Regional- og Turismeforskning. 19. april 2006: Karsten Christensen blev genudpeget som Vækstforummets medlem af CRT's bestyrelse.

12 12 7 Organisering af sekretariats-arbejdet for Bornholms Vækstforum P Det fremgår af lov om erhvervsfremme, at det er regionsrådet (læs Bornholms Kommunalbestyrelse), der stiller sekretariat til rådighed for vækstforummet. Og det præciseres i bemærkningerne til lovforslaget, at såfremt der nedsættes mere end et vækstforum i en region, er regionen forpligtet til at sikre, at der stilles særskilte sekretariatsressourcer til rådighed for hvert vækstforum. Sagsbeskrivelse Bornholms Regionskommune, nærmere betegnet Erhvervs- og Arbejdsmarkedssekretariatet, har pr. 1. april 2006 overtaget den koordinerende rolle, Erhvervs- og Byggestyrelsen tidligere havde i forhold til udarbejdelse af dagsordensmateriale, referater og opfølgning til det midlertidige vækstforum. Erhvervs- og Arbejdsmarkedssekretariatet står således nu som koordinator for udarbejdelse og udsendelse af dagsordensmateriale, referater, oplæg m.v. til. Arbejdet sker i tæt samarbejde med de lokale erhvervsfremmeaktører, herunder Bornholms ErhvervsCenter, Center for Regional- og Turismeforskning, Destination Bornholm og Bornholms Akademi - samt de organisationer, der fortsat ønsker at bidrage til det videre arbejde. Endvidere har Erhvervs- og Byggestyrelsen tilkendegivet, at de fortsat ønsker at følge arbejdet i. Den endelige bemanding af sekretariatet afventer en udmelding om, hvor mange ressourcer der er til rådighed. Kontaktgruppe Sekretariatet lægger stor vægt på åbenhed omkring arbejdet og ønsker at inddrage flest mulige synsvinkler og kompetencer, hvorfor arbejdet i den tidligere nedsatte Kontaktgruppe fortsætter. Kontaktgruppen er en åben gruppe, hvor alle interesserede, der ønsker at bidrage til arbejdet i kan deltage. Kontaktgruppen bistår Bornholms Regionskommune med forberedelse og opfølgning på møderne i. Der holdes møder i Kontaktgruppen før og efter hvert møde i. Der er endvidere en gruppe af organisationer, der har anmodet om at få tilsendt dagsordensmaterialet samt referater fra vækstforumsmøderne til orientering - men som ikke ønsker at deltage i Kontaktgruppemøderne. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

13 april 2006: Orienteringen blev taget til efterretning.

14 14 8 Oplæg til informationsindsats G For at sikre det størst mulige kendskab til arbejdet i, lægges der op til en åben og aktiv informationsindsats. Sagsbeskrivelse I forbindelse med formidling af arbejdet omkring Det midlertidige vækstforum for Bornholm, blev der etableret en speciel hjemmeside i tilknytning til Bornholms Regionskommunes hjemmeside ( Denne hjemmeside foreslås at skulle fortsætte i opdateret form. Det har været overvejet, om Hjemmesiden både skulle indeholde en ekstern og intern del. Hjemmesiden indeholder i øjeblikket udelukkende en ekstern del. Kontaktgruppen har vurderet, at der p.t. ikke er behov for en intern del. Den eksterne del omfatter alle færdige versioner af dagsordener, bilag og referater fra møderne samt udarbejdelse af analyser og rapporter iværksat af vækstforummet. Presse Der lægges op til fuld åbenhed om forummets arbejde. Dog er møderne lukkede, men dagsordensmateriale samt referat vil kunne downloades fra hjemmesiden. Arbejdet vil også kunne følges op med pressemeddelelser og evt. pressemøder efter møderne. Sekretariatet aftaler fra møde til møde med formandskabet, hvordan pressen orienteres om de aktuelle sager. Sekretariatet arbejder videre med en idé om at udarbejde et lille faktuelt blad/nyhedsbrev, der kan udsendes til en bredere kreds efter hvert møde. Endvidere undersøges muligheden for også at få et link til den kommende, lokale erhvervsportal Bornholm.Biz, der ventes at få stor bevågenhed fra øens erhvervsliv. Sekretariatet indstiller, at oplægget tages til efterretning. 19. april 2006: Oplægget blev taget til efterretning med de tilføjelser, at nyhedsbrevet også kan bruges til at videregive de positive historier, og at der følges op med pressemeddelelser om vækstforummets arbejde. Sekretariatet kommer med oplæg til layout og målgruppe for nyhedsbrevet ved næste møde.

15 15 9 Fremlæggelse af strategioplæg fra det midlertidige vækstforum G Det midlertidige vækstforum for Bornholm diskuterede ved sit møde 20. marts 2006 et endeligt udkast til det strategioplæg, der skulle afleveres som grundlag for det permanente vækstforums videre arbejde med en erhvervsudviklingsstrategi for Bornholm. På baggrund af de bemærkninger, der faldt ved mødet, har Erhvervs- og Byggestyrelsen tilrettet oplægget, og det har efterfølgende været fremsendt i skriftlig høring blandt medlemmerne af det midlertidige vækstforum. Sagsbeskrivelse Som det fremgår af forordet til strategioplægget, er der tale om et faktagrundlag og et diskussionsoplæg til det permanente vækstforum til brug for det videre arbejde med formuleringen af en regional erhvervsudviklingsstrategi. Oplægget sammenfatter flg. vision for erhvervsudviklingsstrategien: Det unikke Bornholm vækst via kreativitet og kvalitet. Strategioplægget identificerer ni indsatsområder under hovedoverskrifterne tværgående rammebetingelser og de fire vækstdrivere menneskelige ressourcer, innovation, IKT og Iværksætteri. De ni indsatsområder er: 1. en strategisk erhvervsindsats 2. trafikal tilgængelighed 3. markedsføring af Bornholm 4. styrkelse af det generelle uddannelsesniveau 5. styrkelse af virksomhedernes uddannelsesniveau 6. tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft 7. innovation skal fremmes på bornholmske vilkår 8. styrket anvendelse af IKT i virksomhederne 9. en styrket iværksætterindsats For hver af indsatsområderne opstilles overordnede mål samt gives bud på konkrete indsatsfelter. Der lægges afslutningsvis op til Den videre proces for arbejdet, hvor sekretariatet anbefaler en systematisk viderebearbejdelse omkring indsatsområder og erhvervsmæssige styrkeområder samt sker en yderligere gennembearbejdning af tidligere og nye rapporter samt analyser. Sekretariatet indstiller, at vækstforummet tager oplægget til efterretning og lægger det til grund for det videre arbejde med erhvervsudviklingsstrategien.

16 16 Bilag - Strategioplæg fra Det midlertidige vækstforum for Bornholm Det unikke Bornholm vækst via kreativitet og kvalitet. 19. april 2006: Strategioplægget blev taget til efterretning og vil nu blive lagt til grund for det videre arbejde med formulering af erhvervsudviklingsstrategien.

17 17 10 Tids- og handlingsplan for arbejdet i Bornholms Vækstforum, G For at få en fælles forståelse for, hvilket arbejde der venter i for resten af 2006, har sekretariatet lavet et oplæg til en tids- og handlingsplan. Den umiddelbart vigtigste opgave bliver at få udarbejdet et forslag til en erhvervsudviklingsstrategi på baggrund af de analyser og det konkrete strategioplæg, Det midlertidige vækstforum for Bornholm har udarbejdet. Der er samtidig sat en række supplerende analyser i værk, som skal afsluttes og indarbejdes i den videre proces. Der lægges op til yderligere fire møder i i Sagsbeskrivelse Konstituerende møde: Ved det konstituerende møde præsenteres det udarbejdede strategioplæg fra det midlertidige vækstforum til det permanente vækstforum, og der ventes at ske en drøftelse af, i hvilken udstrækning oplægget skal bruges, herunder om der er tilslutning til at arbejde videre efter den foreslåede systematik i afsnittet Den videre proces. For at styrke strategiformuleringen foreslår sekretariatet, at der nedsættes en række arbejdsgrupper med udgangspunkt i de erhvervsmæssige styrkeområder og de indsatsområder, der er identificeret i strategioplægget: - Fødevarer - Turisme og oplevelsesøkonomi - Maskiner og teknik - Bygge og anlæg - Medier og kommunikation - Forskning og innovation - Anvendelse af ny teknologi - Iværksætteri - Menneskelige ressourcer - Markedsføring af Bornholm Juni 2006 Ved mødet i juni forventes resultaterne fra de iværksatte, supplerende analyser at kunne præsenteres: - Undersøgelse af potentialer og barrierer inden for landbruget og forslag til, hvorledes dette kan indgå i erhvervsudviklingsstrategien

18 18 - Præsentation af oplysninger om virksomhedernes erhvervsindtjening - Barometer for Bornholm : Oplæg til system af oplysningerne, der skal udgøre grundlaget for prioritering af mål for erhvervsudviklingsstrategien og løbende opfølgning på disse. - Afrapportering vedr. Brobygning mellem uddannelse og erhverv og forslag til. hvorledes dette indgår i erhvervsudviklingsstrategien. - Væsentlige pointer fra den tidligere udarbejdede SWOT-analyse (december 2004) En høring af de danske forslag til strukturfondsprogrammer kan også ventes på dette møde. September Mulig invitation af Jørgen Mads Clausen for fremlæggelse af den sønderjyske rapport om klynger hvad kan bruges på Bornholm? Endelig behandling af oplæg til turismestrategi. Første afrapportering fra arbejdsgrupper. Diverse aktuelle sager. Evt. indstilling af initiativer finansieret af de lokale erhvervsfremmemidler. Oktober Præsentation af første udkast til erhvervsudviklingsstrategi med kvalificering af indsatsområder og mål. Diverse aktuelle sager. Evt. indstilling af initiativer finansieret af de lokale erhvervsfremmemidler. December Endelig vedtagelse af erhvervsudviklingsstrategien til fremsendelse til kommunalbestyrelsen. Igangsættelse af konkrete initiativer. Diverse aktuelle sager. Evt. indstilling af initiativer finansieret af de lokale erhvervsfremmemidler. Sekretariatet indstiller, at der tages en drøftelse af tids- og handlingsplanen, og at det bemyndiges formandskabet i samarbejde med sekretariatet at arbejde videre med forslag til nedsættelse af arbejdsgrupper. 19. april 2006: en blev tiltrådt efter en længere drøftelse, hvor der var enighed om, at arbejdsgrupperne skal tage udgangspunkt i de bornholmske erhvervsklynger. En organisationsplan for arbejdsgrupperne vil blive præsenteret ved næste møde. Jørgen Mads Clausen vil blive inviteret til øen for at præsentere de sønderjyske erfaringer med klyngedannelser ved et åbent arrangement. Det blev endvidere præciseret, at oplægget til en turismestrategi vil blive præsenteret ved junimødet.

19 19 11 Høring af udkast til strategisk dokument samt regionalog socialfondsprogrammer Ø Erhvervs- og Byggestyrelsen har den 5. april 2006 fremsendt: Revideret udkast til Danmarks strategiske dokument: Regional konkurrenceevne og beskæftigelse i Danmark, dateret 29. marts 2006 Revideret udkast til program for Den Europæiske Regionalfond i Danmark : Innovation og Viden Revideret udkast til program for Den Europæiske Socialfond i Danmark : Flere og bedre jobs Erhvervs- og Byggestyrelsen indstiller, at de regionale vækstfora drøfter udkastene og tilslutter sig programmerne i den foreliggende form. Sagsbeskrivelse Udkast til strategisk dokument Det midlertidige vækstforum behandlede på sit møde den 24. oktober 2005 første udkast til strategisk dokument. Der blev efterfølgende fremsendt et høringssvar, der i alt væsentligt vedrørte manglende beskrivelser af afgrænsningen til andre programmer. Denne afgrænsning afventes fortsat. Det strategiske dokument er udvidet med uddybende afsnit med henblik på at underbygge argumentationen for den valgte danske strategi over for EU-kommissionen. Herudover er der ingen væsentlige indholdsmæssige ændringer. Udkast til Regionalfondsprogram Det reviderede udkast til program åbner fortsat ikke mulighed for direkte støtte til enkeltvirksomheder. Dette forhold vil være en hæmsko for Bornholm både hvad angår bevarelse af konkurrenceevnen og tiltrækning af erhvervsmæssige investering til øen, jf. Det midlertidige vækstforums høringssvar af 3. april i forlængelse af Det midlertidige vækstforums møde den 20. marts 2006 (vedlagt som bilag). Programmet åbner i sin nuværende form således heller ikke mulighed for tilskud til virksomhedernes produktudviklingsprojekter eller mulighed for at anvende EU-midler til en venturefond for iværksættere. Endelig ses der ikke at være åbnet mulighed for EU-tilskud til bløde projekter i relation til trafikal infrastruktur, hvilket også var nævnt i høringssvar af 3. april. Udkast til Socialfondsprogram Der ses ikke i det reviderede udkast at være væsentlige indholdsmæssige ændringer i mulighederne for anvendelse af socialfondsmidler i forhold til det udkast, der forelå til sidste møde i Det midlertidige vækstforum.

20 20 Fordeling af midler Det fremgår af de 3 udkast, at midlerne vil blive fordelt på de 5 regioner efter en model, som vil blive nærmere forhandlet. Det er væsentligt, at denne fordelingsmodel tager højde for regeringens løfte om, at yderområderne skal have mindst samme andel af strukturfondsmidlerne som hidtil, og at Bornholm i den forbindelse indgår i fordelingsnøglen med sin egen pulje. Vækstforummets rolle er at indstille og dermed prioritere strukturfondsmidlerne. En sådan prioritering forudsætter, at midlernes omfang er kendte, d.v.s. at der afsættes en selvstændig pulje til Bornholm. Det indstilles, At tilslutter sig indholdet i Danmarks strategiske dokument, idet der fortsat afventes beskrivelser af afgrænsning til andre programmer, At anbefaler, at der arbejdes videre på baggrund af de foreliggende programudkast, med forbehold for bemærkningerne i Det midlertidige vækstforums høringssvar af 3. april 2006, og med ønsket om at indgå i den økonomiske fordelingsnøgle med egen pulje, At høringssvar af 3. april 2006 fremsendes til Erhvervs- og Økonomiministeren og genfremsendes til Erhvervs- og Byggestyrelsen. Bilag Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne Kopi af høringssvar fra Det midlertidige vækstforum på Bornholm af 3. april april 2006: en blev tiltrådt.

21 21 12 Høringssvar til regeringens forslag til Landsplanredegørelse G Miljøminister Connie Hedegaard har fremlagt regeringens forslag til Landsplanredegørelse 2006 Det nye Danmarkskort planlægning under nye vilkår. Der lægges op til, at der fremsendes et fælles høringssvar fra Bornholms Regionskommune og. Sagsbeskrivelse Landsplanredegørelsen er en politisk udmelding fra regeringen og har til formål at fremlægge regeringens vision for hele landets udvikling og en overordnet stillingtagen til planlægningen i de forskellige dele af landet. Udviklingsbetingelserne og kravene til den fysiske planlægning er forskellige rundt omkring i landet. Derfor lægger forslaget op til en differentieret planlægning i flg. fem forskellige områder af landet: 1) Hovedstadsområdet og Øresundsregionen, 2) Sjælland, 3) Østjylland, 4) Det centrale Jylland og Fyn samt 5) Yderområder herunder Bornholm. For sidstnævnte fastslår redegørelsen, at det er en statslig prioritet, at den fysiske planlægning i yderområderne fremhæver deres naturgivne kvaliteter som væsentlige potentialer for udviklingen. Forslaget til Landsplanredegørelse 2006 peger på flg. fem pejlemærker, som skal være gældende for den fysiske planlægning: Fastholde adskillelsen og forskellen mellem land og by. Udviklingen skal komme hele landet til gode. Planlægningen skal basere sig på respekt for naturen, miljøet og landskabet. Den fysiske planlægning og den overordnede transportstruktur skal spille tæt sammen. Den fysiske planlægning skal være helhedsorienteret bl.a. sikre dynamik mellem by og land og funktionaliteten i den enkelte by. Udkastet til høringssvaret lægger op til at redegørelsen tages til efterretning med en række opfordringer til ministeren, herunder - at der virkelig sker en ligelig udvikling af hele landet - at yderområder får særlig bevågenhed - at der gives mulighed for udlægning af yderligere sommerhusgrunde på Bornholm. - At Bornholm skal være trafikalt ligestillet med andre dele af landet. Endvidere fastslås det i høringssvaret, at den foreliggende landsplanredegørelse ikke indeholder tilstrækkeligt konstruktive bud fra regeringen på, hvordan Bornholm rent praktisk kan sikres andel i udviklingen.

22 22 Sagen har været behandlet i Teknik- og Miljøudvalget 27. marts 2006 og er videresendt til behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget 18. april Der vil på mødet blive orienteret om beslutningen herfra. Sekretariatet indstiller, at bliver medunderskriver på høringssvaret, som blev behandlet i Økonomi- og Erhvervsudvalget 18. april Bilag - Dagsordenspunkt fra Teknik- og Miljøudvalget 27. marts 2006 samt Økonomi- og Erhvervsudvalget 18. april 2006 om Forslag til landsplanredegørelse Udkast til fælles høringssvar 19. april 2006: en blev tiltrådt.

23 23 13 Aktuelt - gensidig orientering G Medlemmer og observatører har under dette punkt mulighed for at informere om aktuelle sager af interesse for de øvrige vækstforums-deltagere. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. 19. april 2006: Den gensidige orientering blev taget til efterretning, herunder - Thor Gunnar Kofoeds orientering om landbrugets initiativer med at gennemføre miljøforskningsprojekter på øen; - Roar Schous orientering om positiv merbeskæftigelse hos "Bech Pack Systems A/S"; - Jacob Kjøllers redegørelse omkring erhvervsambassadøren, der indgår som en del af den politiske konstitueringsaftale. Økonomi- og Erhvervsudvalget har besluttet at få udarbejdet en stillingsbeskrivelse. - Annelise Molin spurgte til opfølgning på vækstforummets henvendelse til økonomi- og erhvervsministeren vedr. etablering af iværksætterhuse, hvilket sekretariatet følger op på.

24 24 14 Forslag til møderække for resten af G Det fremgår af udkast til forretningsordenen, at der på årets første møde skal fremlægges et oplæg fra sekretariatet til mødefrekvens og tidspunkter frem til årets udgang. Sagsbeskrivelse Der foreslås flg. møder: Fredag den 23. juni kl Fredag den 22. september kl Tirsdag den 31. oktober kl Mandag den 11. december kl Det indstilles, at vækstforummet fastsætter datoer for resten af årets møder med udgangspunkt i sekretariatets forslag. 19. april 2006: De foreslåede mødedatoer blev taget til efterretning. Der var ønske om møderne forsøges afviklet på nogle af øens virksomheder.

25 25 15 Eventuelt G Sidste chance, hvis nogen har noget mere på hjertet og tiden tillader det. Til orientering 19. april 2006: - Ole Ligaard henviste til Bornholms Tidendes tema-serie om vækst - og foreslog vækstforummets medlemmer at deltage i Bornholms Tidendens konkurrence om vækst af solsikke-planter. - Thor Gunnar Kofoed refererede fra netop afholdt "tunnel-møde" og beslutningen om den videre proces, hvor en arbejdsgruppe sammen med rådgivningsfirmaet COWI skal udarbejde et oplæg til en egentlig forundersøgelse af muligheden for en tunnelforbindelse mellem Bornholm og Sverige.

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2018-31. marts 2022 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Forretningsorden Bornholms Vækstforum

Forretningsorden Bornholms Vækstforum Forretningsorden Bornholms Vækstforum 1. april 2014-31. marts 2018 1 - Navn og adresse 2 - Lovgrundlag 3 - Sammensætning 4 - Opgaver og kompetencer 5 - Beslutningsdygtighed 6 - Møder 7 - Skriftlig høring

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Fraværende: Jens Andresen med anmeldt forfald. Gruppemøder: 19. januar 2006 1

Læs mere

Påstande og fakta angående vækstforaene

Påstande og fakta angående vækstforaene Påstande og fakta angående vækstforaene UDDYBNING: Påstand 1: Det meste af tiden i vækstforum går med at behandle ansøgninger I 2007 er omkring 25 pct. af tiden i gennemsnit anvendt til at behandle ansøgninger.

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret MØDEINDKALDELSE Emne: Dagsorden for møde i Handicaprådet Mødedato: 8.september 2014 Kl.: 16-19 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Svendborg

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 17. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 4: Torsdag den 24. august 2006 kl. 08.00 10.30

Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 4: Torsdag den 24. august 2006 kl. 08.00 10.30 Medlemmerne af midlertidige bestyrelse 31. august 2006 Mødereferat Udvalg: Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 4: Torsdag den 24. august 2006 kl. 08.00 10.30 Mødested:

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D DAGSORDEN 2014 K K R S J Æ L L A N D Dato: 28-01-2014 10:30 Sted: Sørup Herregård, Sørupvej 26, 4100 Ringsted. Mulighed for gruppemøder fra kl. 9.00 Mission KL bidrager til at udv ikle og f astholde et

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder EU som løftestang for vækst i Danmark - arrangementet i billeder Godt 130 deltog i DAcoB og EU-repræsentationens debatarrangement om EU som løftestang for vækst i Danmark. Debatpanellet bestod af uddannelses-

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 21. november 2011 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Søs Haugaard Lars Vesløv Henrik

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 26/3 2010

FORRETNINGSORDEN 26/3 2010 26/3 2010 Revideret 3/6 2014 Forretningsorden for Centerråd ved VEU Center Fyn 1 - Sammensætning Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. 20. december 2010 Sag 10/19799 ebst Mandag den 22. november 2010, kl. 11.00-17-30, Scandic

Læs mere

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politik... 3 Strategi... 4 Lokalrådene... 4 Nærdemokratiudvalget... 5 Administrationen... 6 Samarbejde og dialog

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro

BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro Dagsorden BESLUTNINGSREFERAT Formandskabsmøde, RAR Østjylland 7. december 2015 Kl. 13 15, Sabro Kro 1. Opfølgning på møde med ministeren/ber/øvrige RAR 30. november 2015. 2. Opfølgning på temadrøftelsen

Læs mere

nr.: 20.4.3. følgende første møde vedtægtens formand og øverste leder indsigt i og som øvrigt stk. 4 her. OPGAVER

nr.: 20.4.3. følgende første møde vedtægtens formand og øverste leder indsigt i og som øvrigt stk. 4 her. OPGAVER 1 Den 24. febr. 2011 Bestyrelsesmødet den 24. februarr 2011. Bilag nr.: 20.4.3. FORRETNINGSORDEN OG INSTRUKSER Forretningsorden og instrukser for bestyrelsen ved Århus Social og Sundhedsskole. I henhold

Læs mere

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges)

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges) DET LOKALE afholder møde torsdag den kl. 14.00 i Jobcenter Vejens mødelokale Rådhuspassagen 8, 2. sal i Vejen Fraværende med anmeldt forfald: Marianne Pedersen Henry Johannsen deltog som suppleant Hans

Læs mere

REFERAT Politisk forberedelsesgruppe 11. november 2015. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Forslag til forretningsorden REFERAT

REFERAT Politisk forberedelsesgruppe 11. november 2015. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Forslag til forretningsorden REFERAT Forum: Fælles beredskab Politisk Forberedelsesgruppe Dato: 11. november 2015 Tid: kl. 12.30 14.00 Sted: Gearhallen, Gl. Køge Landevej 22, Valby, Kriseledelseslokalet Mødedeltagere: Steen Christiansen (Albertslund),

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 9. december 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 9. december 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 9. december 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Steen Colberg Jensen Michael Dam Jonna

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsplan Følgegruppemøde

Referat Trafiksikkerhedsplan Følgegruppemøde Referat Følgegruppemøde Mødedato: 25. september 2007 Tidspunkt: 16:00 Mødenr.: 2 Sted: Administrationsbygningen Faaborg, Mødelokale M21 Deltagere: Jack Foged Erhvervsrådet Torben Smith Handicaprådet Peter

Læs mere

Referat for Handicaprådets møde den 18. august 2010 kl. 18.00 21.00 i værelse 381 på Århus Rådhus.

Referat for Handicaprådets møde den 18. august 2010 kl. 18.00 21.00 i værelse 381 på Århus Rådhus. Referat for Handicaprådets møde den 18. august 2010 kl. 18.00 21.00 i værelse 381 på Århus Rådhus. Deltagere: Claus Bjarne Christensen Helle Kaas Schmidt Marianne Banner Peter Bach-Nielsen Keld Hvalsø

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 2. april 2014 J.nr.: 13/03872 /lonros Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 Udkast til nationalt program for EU s Socialfond og udkast til nationalt

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 20. april 2006 Vedrørende dagsordenens pkt. 6 /lnj-ebst Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 2006-2013. Pr. 1. januar 2007 får de regionale vækstfora ansvaret for at

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. 6. juli 2011 Sag 11/02508 /lok-ebst Torsdag den 16. juni 2011, kl. 10.00 17.00, Langelinie

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden

Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Møde/referat nr.: 464 Dato: 28. januar 2009 Sted: Hotel Koldingfjord Lokale: Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine L. Holmberg TLH Sekretær

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder Referat af møde i Haderslev Katedralskoles midlertidige bestyrelse mandag d.30.10.2006 kl.19.30. Til stede Fra bestyrelsen: Søren Vang Rasmussen, Ella Skjellerup, Per A. Laursen, Georg Lauridsen, Anne

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Dagsorden Ekstraordinært møde den 28. april 2011 kl. 10.00

Dagsorden Ekstraordinært møde den 28. april 2011 kl. 10.00 Bornholms Regionskommune Tirsdag den side 1 Dagsorden Ekstraordinært møde den 28. april 2011 kl. 10.00 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...3 2. Referat fra mødet den 12. april 2011...3 3.

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. oktober 2014 Europaudvalget (EUU) Europaudvalget holder normalt møde om fredagen kl. 10.00 eller kl.

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Referat. fra møde i. Bornholms Vækstforum

Referat. fra møde i. Bornholms Vækstforum 61 Referat fra møde i Den 22. september 2006 på SAS Radisson Fredensborg Hotel 62 Mødet hævet kl. 10.45 Medlemmer: Lars Nørby Johansen Bjarne Kristiansen Jacob Kjøller Thomas Thors Annelise Molin Birte

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik BORNHOLMS VÆKSTFORUM Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: regionaludvikling@brk.dk Kommunikationspolitik Bornholms Vækstforum Vedtaget den 4. april 2011 Indledning Vækstforum er

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd.

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd. Møde Nr. 17 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 27. april 2015 10.00 13.00 Sted Hillerød Rådhus lokale Leen Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 29. oktober 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 22. oktober 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Dagsorden Der indkaldes til konstituerende kredsbestyrelsesmøde Tirsdag den 17. november 2015 kl. 13.00 til 17.00 Mødet afholdes på kredsens kontor Møllevej 13, 4140

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Henrik Wigh Poulsen, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen, Mikael

Læs mere

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Aalborg Kommunes integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Forretningsorden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. Kommuner: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø.

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej 7 9575 Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej 7 9575 Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Onsdag d. 7. januar Mødetidspunkt: Kl. 16.00 Sted: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Bjarne Hansen Vibeke Sunde Michael Sasserson Lone

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll Kort intro til Vækstforums arbejde 31. marts 2014 Borgmester Winni Grosbøll 1 Erhvervsfremmelov overordnet ramme Vækstforums opgaver: 1. Udarbejde de erhvervs- og vækstrettede dele af den regionale vækst-

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S Dato: Onsdag den 21. marts 2007 Tidspunkt: kl. 10.30 13.00 Sted: Forskerparken, Kullinggade 31E, 5700 Svendborg Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Otto Jørgensen

Læs mere

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Dagsorden til møde i Lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 24. august 2009 kl. 13.00 15.30 på social og sundhedsskolen syd. Lokale 1.2 Medlemmer: Alice Andersen FOA formand

Læs mere

Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen

Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Dagsorden uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Mødedato: Tirsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Kl.14.00. Kl.16.00 Campus Roskilde Trekroner Forskerpark 4, 4000

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 2. december 2013 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Mødesal F, Slotsholmsgade 12, 1216 København K 1. Besøg af erhvervs- og vækstministeren: Diskussion

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. REGIONAL UDVIKLING. Klokken 9:30-12:00 med efterfølgende frokost 12:00 13:00. Mødelokale anvises ved receptionen

UNDERUDVALGET VEDR. REGIONAL UDVIKLING. Klokken 9:30-12:00 med efterfølgende frokost 12:00 13:00. Mødelokale anvises ved receptionen DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 1. december 2009 Klokken 9:30-12:00 med efterfølgende frokost 12:00 13:00 Sted: Rungstedgaard Rungsted Strandvej 107 2960 Rungsted Mødelokale: Mødelokale anvises

Læs mere

Dagsorden/referat. Kredsrådet i Fyns Politikreds. 37 Godkendelse af dagsorden.

Dagsorden/referat. Kredsrådet i Fyns Politikreds. 37 Godkendelse af dagsorden. Dagsorden/referat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Tirsdag den 24. november 2009 kl. 0930 Sted: Politigården i Odense, biblioteket 1. sal, 5000 Odense C. Afbud ingen Indholdsfortegnelse: 37. Godkendelse

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol 01-06-2015 08:30 D116 Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse

Læs mere

Samarbejdsaftale om analysearbejde mellem Region Midtjylland og Beskæftigelsesregion Midtjylland

Samarbejdsaftale om analysearbejde mellem Region Midtjylland og Beskæftigelsesregion Midtjylland Samarbejdsaftale om analysearbejde mellem Region Midtjylland og Beskæftigelsesregion Midtjylland Indhold 1. Baggrund...1 2. Formål...1 3. Overvågningsopgaven...2 3.1 Overvågningsopgave for Region Midtjylland...2

Læs mere

Beretning. udvalgets virksomhed

Beretning. udvalgets virksomhed Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne Alm.del UET - Beretning 1 Offentligt Beretning nr. 7 Folketinget 2005-06 Beretning afgivet af Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne den 13. september

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15

REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15 REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15 Tid: Lørdag den 22. august 2015 kl. 12.30 16.00 (internt møde kl. 10.00 12.00) Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Søren P.

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Den 10. februar 2010 kl. 19.00-21.00 Stenderup-Krogager Afbud fra: Hans Hostrup, Erling Christensen og Torben Holt Vejen, den 11. februar 2010 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler.

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Information til jobcentre: Varslingssager Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Ansvaret for indsatsen er delt mellem landets jobcentre

Læs mere

Forretningsorden for Byrådet

Forretningsorden for Byrådet Forretningsorden for Byrådet Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende sager

Læs mere

Særligt udvalg til forberedelse. Kommunale Forsyning A/S. Beslutningsreferat

Særligt udvalg til forberedelse. Kommunale Forsyning A/S. Beslutningsreferat Særligt udvalg til forberedelse af Halsnæs Kommunale Forsyning A/S Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 21 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING

Læs mere

Ældrerådet i. Halsnæs Kommune. Referat

Ældrerådet i. Halsnæs Kommune. Referat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Referat af møde den kl. 9.15 i Paraplyen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 1 GODKENDELSE AF REFERAT FRA SIDSTE MØDE... 4 2 GODKENDELSE AF DAGSORDEN...

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Mødereferat af konstituerende bestyrelsesmøde i den kommende bestyrelse

Mødereferat af konstituerende bestyrelsesmøde i den kommende bestyrelse Mødereferat af konstituerende bestyrelsesmøde i den kommende bestyrelse Mødedato: Mandag den 29. marts 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere