Standard forsikringsbetingelser for Luftfartsforsikring WRB AV DK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Standard forsikringsbetingelser for Luftfartsforsikring WRB AV 14100 DK"

Transkript

1 Standard forsikringsbetingelser for Luftfartsforsikring WRB AV DK

2 BETINGELSER FOR SEKTION 1 TREDJEMANDS ANSVARSFORSIKRING 1. Forsikringen dækker Ansvar, som forsikrede måtte ifalde overfor tredjemand enten i henhold til kapitel 10 i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 731 af 21. juni 2007 (Luftfartsloven) - med senere ændringer - eller efter almindelige erstatningsregler for skade, der tilføjes tredjemands person eller ejendom udenfor luftfartøjet. Forsikredes eventuelle forpligtelse til destruktion eller fjernelse af luftfartøjsvraget eller dele heraf fra havaristedet i den udstrækning omkostninger herved ikke er dækket af kaskoforsikringen. Selskabet hæfter uanset forsikringens ophør over for tredjemand i 2 måneder efter, at selskabet til Trafikstyrelsen har anmeldt forsikringens ophør, medmindre luftfartøjet forinden er blevet slettet af nationalitetsregistret, eller en eventuel tilladelse til forsøgsluftfart efter luftfartsloven er tilbagekaldt. 2. Forsikringen dækker ikke (f) Personskade (fatal eller anden) eller tab, som lides af enhver direktør eller ansat i forsikredes virksomhed, mens vedkommende handler som led i sin ansættelse hos forsikrede eller udfører sine pligter for forsikrede. Personskade (fatal eller anden) eller tab, som lides af luftfartøjets besætning, kabinebesætning eller andet personel, mens disse er i gang med at betjene luftfartøjet. Personskade (fatal eller anden) eller tab, som lides af enhver passager, mens vedkommende er i færd med at gå ombord på luftfartøjet, er ombord på luftfartøjet eller forlader luftfartøjet. Ansvar for skade på ting, som tilhører forsikrede, eller som forsikrede har til lån, leje eller opbevaring eller af anden årsag har i varetægt eller har sat sig i besiddelse af. Ansvar for skade, som opstår ved nedkastning eller spredning af kemikalier eller andet materiale eller væske, med mindre det af policen udtrykkeligt fremgår, at denne risiko er meddækket. Ansvar for skade ved forurening af en hvilken som helst art, med mindre skaden er opstået som følge af et havari eller en anden nødsituation. 3. Særlige forhold i henhold til Luftfartslovens kapitel 10 I det omfang selskabet har måttet dække forsikredes ansvar i henhold til luftfartslovens kapitel 10 for skader, der er undtaget fra forsikringsdækningen - herunder selvrisikobestemmelserne - skal forsikrede holde selskabet skadesløs herfor. Skadelidte tredjemand berøres ikke af forsikringsselskabets eventuelle regreskrav mod skadevolder eller af eventuel aftale om selvrisiko.

3 BETINGELSER FOR SEKTION 2 LUFTBEFORDRINGSANSVARSFORSIKRING 4. Forsikringen dækker ENTEN Ansvar, som forsikrede efter almindelige erstatningsregler kan ifalde for skade eller tab, som tilføjes passagerer og rejsegods, der befordres med luftfartøjet, når befordringen ikke er underkastet luftfartslovens bestemmelser. ELLER Ansvar, som forsikrede i henhold til luftfartslovens kapitel 9, jf. lovbekendtgørelse nr. 731 af 21. juni 2007 og forordning (EF) nr. 889/2002 af 13. maj 2002 om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2027/97 om luftfartsselskabers erstatningsansvar i tilfælde af ulykker med senere ændringer kan ifalde for skade eller tab, som tilføjes passagerer, rejsegods eller gods under Iuftbefordring udført af et luftfartsselskab eller udført af andre mod vederlag. Ved rejsegods skal forstås både indskrevet rejsegods og håndbagage samt personlige effekter - herunder beklædning - som passagererne medbringer på rejsen. Forsikrede skal sikre opfyldelse af luftfartslovens til enhver tid gældende formkrav med hensyn til befordringsdokumenter (passagerbillet, rejsegodsbevis og luftfragtbrev) eller lignende. Dækningen under Sektion 2 - Luftbefordringsansvarsforsikring ophører for passagerer, som lader sig befordre med luftfartøjet i den hensigt at foretage faldskærmsudspring, når den eller de pågældende forlader luftfartøjets kabine ved springets begyndelse eller - hvis springet ikke skal foretages fra kabinen - forlader kabinen ved at bringe sig i den position, hvorfra springet skal foretages. 5. Forsikringen dækker ikke Medmindre andet fremgår af policen dækker forsikringen ikke personskade (fatal eller anden), som lides af enhver direktør eller ansat hos forsikrede eller som er partner i forsikredes virksomhed, mens vedkommende handler som led i sin ansættelse hos forsikrede eller udfører sine pligter for forsikrede. luftfartøjets besætning, kabinebesætning eller andet personel, mens disse er i gang med at betjene luftfartøjet. Ansvar udover de gældende ansvarsbegrænsningsbeløb som følge af manglende opfyldelse af formkrav til befordringsdokumenter. Ansvar udover luftfartslovens begrænsningsbeløb pr. kilo for fragtgods, for hvilket afsenderen har angivet en særlig interesse (deklareret værdi), selvom fragttillæg er betalt, med mindre det af policen udtrykkeligt fremgår, at denne risiko er meddækket. Ansvar for forsinkelse af passagerer og rejsegods. Ansvar i forbindelse med færgeflyvning mellem verdensdele. 6. Særlige forhold i henhold til Luftfartslovens kapitel 9 I det omfang selskabet har dækket forsikredes ansvar i henhold til luftfartslovens kapitel 9 for skader, der er

4 undtaget fra forsikringsdækningen, herunder selvrisikobestemmelserne, skal forsikrede holde selskabet skadesløs herfor. Skadelidte tredjemand berøres ikke af forsikringsselskabets eventuelle regreskrav mod skadevolder eller af eventuel aftale om selvrisiko.

5 BETINGELSER FOR SEKTION 3 KASKOFORSIKRING 7. Forsikringen dækker Medmindre andet fremgår af policen dækker forsikringen: AI skade på luftfartøjet, herunder totalskade og partiel skade, som følge af pludselig fysisk påvirkning. Tyveri af luftfartøjet eller dele heraf. Luftfartøjets forsvinden, hvorved forstås, at der ikke foreligger oplysning om luftfartøjet efter 30 dage fra luftfartøjets sidst kendte start. 8. Begrænsning i dækning Medmindre andet er aftalt, er dele af luftfartøjet, som midlertidigt er afmonteret, alene dækket mod brandskade, indbrudstyveri og vandskade. Dækning for afmonterede dele ophører, hvis nye/andre dele monteres på luftfartøjet. Stilstandsforsikring dækker udelukkende tab og skade på luftfartøjet, når dette befinder sig på jorden og uden brug af motor. Taxiing er ikke tilladt med egen motor. Motorprøvning er dog tilladt, forudsat at flyet er forsvarligt sikret mod bevægelse minimumskrav er klodser for hovedhjul. 9. Forsikringen dækker ikke Medmindre andet fremgår af policen dækker forsikringen ikke: (f) (g) (h) (j) Skade på eller i luftfartøjets motor(er) samt elektriske ledninger og komponenter, medmindre skaden skyldes en udefra kommende fysisk påvirkning. Forsikring dækker dog skade som følge af karburatorbrand. Skade, der opstår under transport af luftfartøjet med andet transportmiddel, medmindre transporten sker i forbindelse med reparation af skade, som er dækket af forsikringen. Tyveri af dele og/eller udstyr fra uaflåst cockpit, fra kabine eller fra bagagerum, samt dele og/eller udstyr, som uden brug af vold eller værktøj kan fjernes fra luftfartøjet. Skade på dæk og slanger, når skaden alene skyldes eksplosion eller ved en punktering. Skade, der udelukkende skyldes temperaturpåvirkning, nedbør, væde eller fugtighed. Slitage, korrosion, materialefejl samt gradvis nedbrydende forandring og mangelfuld vedligeholdelse. Skade på luftfartøjet som følge af funktionssvigt af elektronisk udstyr med datostyrede funktioner, med mindre forsikrede har truffet alle rimelige forholdsregler mod sådanne funktionssvigt. Skade anmeldt senere end 3 måneder efter forsikringens ophør. Skade på computersystemer og computer-software som følge af computer-hacking og virusangreb. Skade opstået under flyvning i forbindelse med udførelse af de første 5 timers flyvning ( airborne time ) efter konstruktion af det hjemmebyggede luftfartøj. Efter de første 5 timers flyvning dækker forsikringen på almindelige betingelser.

6 10. I tilfælde af skade Selvrisikoen nævnt på policen forhøjes dog til det dobbelte for skade, indtruffet i perioden indtil luftfartøjet har fuldført prøveflyvningsprogrammet og opnået luftdygtighedsbevis. Der må ikke påbegyndes afmontering eller reparation uden selskabets samtykke, undtagen hvis det er sikkerhedsmæssigt nødvendigt, for at forhindrer yderligere skade eller for at opfylde ordrer, som er givet af myndighederne. Selskabet betaler kun for den mest økonomisk fordelagtige reparation samt transport af arbejdskraft og materialer, medmindre selskabet har aftalt andet med forsikringstageren. Forsikringstageren skal lade luftfartøjet reparere hos en reparatør anvist af selskabet. Følges anvisningerne ikke, er selskabets ansvar begrænset til den udgift, som anvisningen ville have medført. Reparationsordre afgives af forsikringstager til anvist værksted efter godkendelse af reparationsestimat. De af selskabet godkendte udgifter, med eventuelle fradrag i henhold til forsikringsbetingelserne, kan betales af selskabet direkte til værkstedet. 11. Erstatningsopgørelse Totalskade herunder tyveri af luftfartøjet og luftfartøjets forsvinden erstattes med et beløb svarende til luftfartøjets forsikringssum, med fratræk af eventuel selvrisiko. Ved erstatning for totalskade overgår ejendomsretten over luftfartøjet til selskabet, hvis dette ikke skriftligt har givet afkald herpå. Partiel skade erstattes med dokumenterede reparationsudgifter, med fratræk af eventuel selvrisiko. Dog kan erstatningen ikke overstige luftfartøjets forsikringssum. (iii) Selskabet har ret til efter eget valg at erstatte partielskader ved reparation eller udskiftning af skadede dele eller et kontant beløb. Forsikringen erstatter endvidere omkostninger til bjærgning og transport af luftfartøjet som er nødvendig for reparationens gennemførelse. Erstattes skade ved reparation eller udskiftning af gangtids- eller kalendertidsbestemte dele eller komponenter, modregnes værdien af evtentuel opnået gangtids- eller kalendertidsforbedring (hvad der måtte komme først) i erstatningen. Merudgifter til overarbejde og ekstraordinære udgifter til fremstilling eller fremskaffelse af reservedele erstattes ikke. Forsikringen dækker ikke indirekte tab, herunder driftstab, afsavn, rejseudgifter og eventuel værdiforringelse af luftfartøjet efter reparation. 12. Voldgift I tilfælde af uoverensstemmelse vedrørende erstatningsopgørelse af en kaskoskade, vælger hver af parterne en sagkyndig vurderingsmand, og de valgte vurderingsmænd fastsætter erstatningen i fællesskab. Kan vurderingsmændene ikke blive enige, udpeger Præsidenten for Sø- og Handelsretten i København en opmand, der fastsætter erstatningen. Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for domstolene. Parterne betaler hver sin vurderingsmand. Udgiften til opmandens honorar og eventuelle andre omkostninger ved vurderingen deles ligeligt mellem parterne.

7 BETINGELSER FOR SEKTION 4 SÆDEULYKKESFORSIKRING 13. Forsikringen dækker Medmindre andet fremgår af policen dækker forsikringen følger af ulykkestilfælde. Ved "ULYKKESTILFÆLDE" skal forstås en pludselig hændelse, der forårsager personskade. Brok, lændehold, muskel- og senebrist, forvridninger, forstuvninger og forstrækninger betragtes ikke som ulykkestilfælde, medmindre de er forårsaget ved et ulykkestilfælde under udførelse af de(n) anvendelse(r) der er nævnt i policen. 14. Forsikringen dækker ikke (f) Enhver sygdom og udløsning af latente sygdomsanlæg, selvom sygdommen er opstået eller forværret ved et ulykkestilfælde, såvel som ulykkestilfælde, der skyldes sygdom, og forværring af følgerne af ulykkestilfælde, der skyldes en tilstedeværende eller tilfældig tilstødende sygdom. Allerede eksisterende syns- og hørenedsættelse og den nedsættelse, der ofte opstår, når folk bliver ældre. Ulykkestilfælde opstået eller forværret på grund af bestående syns- og/eller hørenedsættelse, blind- og/eller døvhed. Ulykkestilfælde opstået eller forværret på grund af allerede eksisterende invaliditet. Enhver sygdom, herunder sygdom der opstår på grund af smitte med virus, bakterier og andre mikroorganismer eller lignende, samt skader der skyldes forgiftning fra mad, drikke og nydelsesmidler. Følger af lægelig behandling, som ikke er nødvendiggjort af et af forsikringen omfattet ulykkestilfælde, samt følger efter alternativ behandling, der ikke er godkendt af Sundhedsstyrelsen. Følger af ulykkestilfælde, der skyldes den forsikredes: (iii) (iv) (v) forsætlige handlinger, grove uagtsomhed, deltagelse i slagsmål, selvforskyldte beruselse eller påvirkning af narkotika, medicin eller andre former for sløvende eller euforiserende giftstoffer. Er ulykkestilfældet fremkaldt af en anden sikret under en af de under pkt. 14 (f) nævnte omstændigheder, mister denne sin ret til erstatning. Disse bestemmelser finder anvendelse uanset forsikredes eller sikredes sindstilstand ved fremkaldelsen af ulykkestilfældet. (g) Ulykkestilfælde - medmindre policen har påtegning herom - der indtræffer: under forsøgsflyvning, hvorved luftfartøjet udsættes for en særlig risiko, under konkurrenceflyvning, rekordflyvning eller træning dertil eller under anden form for flyvning, hvor luftfartøjets ydeevne af forsikrede eller med forsikredes viden i kortere eller længere tid udnyttes unormalt,

8 (iii) under ekspeditioner eller opdagelsesrejser. (h) Såfremt luftfartøjet med forsikredes vidende eller vilje føres af en person, som ikke er i besiddelse af et til luftfartøjet gyldigt certifikat. Følger af ulykkestilfælde, der direkte eller indirekte er en følge af krig, oprør eller borgerlig urolighed. Forsikringen dækker dog under sådanne forhold, når forsikrede er på rejse i et land udenfor Danmark, dog i højst i indtil 1 måned efter konfliktens udbrud. Det er en forudsætning for dækning, at: forsikrede ikke rejser til et land, der befinder sig i en af de ovennævnte situationer, og forsikrede ikke selv deltager i handlingerne. 15. Særlige undtagelser for personlige genstand Briller, kontaktlinser, høreapparater, tøj, smykker og lignende dækkes ikke. 16. Hvem dækker forsikringen Medmindre andet fremgår af policen dækker forsikringen den forsikrede: Under flyvning enten som pilot, besætningsmedlem eller passager i civile luftfartøjer, uanset art og type, samt under på- og afstigning af disse, medmindre andet fremgår af policen. Under start af motor efter nødlanding udenfor godkendt offentlig flyveplads, når dette sker efter anmodning fra flyets pilot. Under ophold på nødlandingsplads samt under rejse herfra og frem til beboet område. Ved faldskærmsudspring er forsikringen gældende under flyvning med det fly, hvorfra der skal springes, og indtil udspringeren har påbegyndt sit spring. 17. Forsikringsomfang og -sum Forsikringsomfang og forsikringssum fremgår af policen. Dødsfaldsdækning: (iii) Forsikringen omfatter legemsbeskadigelse med døden til følge, der rammer den forsikrede som følge af et ulykkestilfælde. Dødsfaldserstatning udbetales til forsikredes nærmeste pårørende, medmindre andet skriftligt er meddelt selskabet, og policen er blevet påtegnet herom. Et ulykkestilfælde giver ikke ret til erstatning for både mén og død, og en evt. udbetalt ménerstatning vil blive fradraget i dødsfaldserstatningen, uanset om forsikringen er tegnet i et andet selskab. Ménerstatning og særlige ydelser: Forsikringen omfatter legemsbeskadigelse med varigt mén til følge, der rammer den forsikrede som følge af et ulykkestilfælde. Hvis et dækningsberettiget ulykkestilfælde bevirker, at den forsikrede får varigt mén, betales

9 erstatning med så mange procent af forsikringssummen, som méngraden er fastsat til. (iii) Méngrader på under 5% berettiger ikke til erstatning. (iv) Méngraden for følger af samme ulykkestilfælde kan ikke sættes højere end 100%. (v) (vi) (xii) (xiii) (ix) Méngraden fastsættes på grundlag af de lægelige oplysninger der foreligger og ud fra Arbejdsskadestyrelsens méntabel uden hensyn til forsikredes erhverv. Der betales ikke erstatning for et før ulykkestilfældet bestående mén og et sådant kan ikke bevirke, at méngraden ansættes højere, end hvis den forsikrede ikke havde haft mén før ulykkestilfældet. Uenighed om en afgørelse truffet af selskabet kan indbringes for Arbejdsskadestyrelsen, hvis afgørelse er bindende for begge parter. Ændres afgørelsen til fordel for den forsikrede, betaler selskabet de hermed forbundne omkostninger. Ménerstatningen udbetales til forsikrede. Summerne nævnt i policen er faste og indexreguleres ikke. 18. I tilfælde af et ulykkestilfælde Enhver skade skal straks anmeldes til selskabet. Skadesanmeldelse fås hos selskabet. Tilskadekomne skal være under stadig lægebehandling og følge lægens forskrifter. Så snart lægebehandlingen er afsluttet, eller skadens blivende følger kan bedømmes, skal lægen indsende slutattest. Selskabet er berettiget til at indhente oplysninger hos enhver læge, der behandler eller har behandlet tilskadekomne og lade forsikrede undersøge af en af selskabet valgt læge. Har ulykkestilfældet medført forsikredes død, skal dødsfaldet anmeldes til selskabet inden udløbet af 48 timer, og selskabet kan kræve obduktion. (f) Selskabet betaler udgifterne til de attester, erklæringer og undersøgelser, som selskabet finder nødvendige for sagens behandling.

10 FÆLLESBETINGELSER FOR ALLE POLICENS SEKTIONER 19. Lovgivning Bestemmelserne i Lov nr.129 af 15. april 1930 om Forsikringsaftaler med senere ændringer og tilføjelser gælder for forsikringen, hvis de ikke er fraveget ved denne polices betingelser og eventuelle særlige vilkår. 20. Forsikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og, hvis denne ikke er ejer af luftfartøjet, også den registrerede ejer samt enhver, der er nævnt i policen som bruger af luftfartøjet, under udførelse af den anvendelse nævnt i policen. 21. Forudsætning for gyldighed Det er en forudsætning for forsikringens gyldighed, at der ved enhver flyvning foreligger gyldigt luftdygtighedsbevis eller flyvetilladelse for luftfartøjet eller speciel tilladelse til dets benyttelse til det pågældende formål. Det er en forudsætning for forsikringens gyldighed, at luftfartøjets besætning under enhver flyvning/taxiing er i besiddelse af gyldigt certifikat eller anden tilladelse til den pågældende flyvning/taxiing. 22. Luftfartøjet Forsikringen omfatter luftfartøjet nævnt i policen inklusiv alt standard- og ekstraudstyr hørende til luftfartøjet. Hvis to eller flere luftfartøjer er forsikret under samme police, gælder forsikringsbetingelserne separat for hvert enkelt luftfartøj. 23. Piloter Forsikringen gælder for de piloter, der fremgår af policen. Derudover må luftfartøjet i forbindelse med piloternes skoling, inkl. duelighedscheck eller typeuddannelse, føres af behørigt certificeret instruktører. Taxiing, motor- og systemafprøvning samt prøveflyvning og færgeflyvning, som i nødvendig omfang udføres i forbindelse med vedligeholdelse eller reparation af luftfartøjet, er dækket af forsikringen under forudsætning af, at de hertil anvendte personer er godkendt af pågældende værksted og behørigt certificeret. 24. Anvendelse Forsikringen gælder for den anvendelse af luftfartøjet, der fremgår af policen. Selskabet accepterer, at luftfartøjet herudover i fornødent omfang benyttes til duelighedscheck og typeuddannelse af de piloter der fremgår af policen. Selskabet accepterer endvidere, at luftfartøjet benyttes til taxiing, motor- og systemafprøvning, prøveflyvning og færgeflyvning, som i nødvendigt omfang udføres i forbindelse med vedligeholdelse eller reparation af luftfartøjet. 25. Geografisk dækningsområde Forsikringen dækker flyvning inden for det geografiske område, der fremgår af policen.

11 26. Selskabets maksimale erstatningspligt De forsikringssummer, der er nævnt i policen, udgør den højeste grænse for selskabets erstatningspligt for hvert skadetilfælde. Dette gælder, uanset om forsikringen omfatter flere forsikrede, og uanset om skaden måtte resultere i krav fra flere skadelidte. Udover selve erstatningsbeløbet dækker forsikringen dog rimelige omkostninger, som forsikrede med selskabets forudgående accept pådrager sig ved afgørelse af ansvarskrav, også selvom forsikringssummen derved overskrides. Bøder eller tilsvarende, hvad enten de tilfalder det offentlige eller private, herunder punitive damages, samt omkostninger ved afgørelse af eventuelle straffesager erstattes ikke. 27. Forsikringen dækker ikke Medmindre andet fremgår af policen, dækker forsikringen ikke tab af eller ødelæggelse af eller skade på ejendom eller person, eller tab eller udgifter, som er et resultat af eller følger deraf eller følgeskader, eller noget juridisk ansvar som direkte eller indirekte er forårsaget af, medvirket til, af eller hidrørende fra: radioaktive, giftige, eksplosive eller andre farlige egenskaber ved et eksplosivt nukleart sammensætning eller nuklear bestanddel deraf; radioaktive egenskaber eller en kombination af radioaktive egenskaber med giftige, eksplosive eller andre farlige egenskaber, ethvert andet radioaktivt materiale mens det transporteres som last, herunder oplagring eller håndteringen forbundet hermed; ioniserende stråling eller radioaktiv forurening fra eller giftige, eksplosive eller andre farlige egenskaber ved enhver anden radioaktiv kilde overhovedet. Undtagelserne nævnt i og ovenfor, omfatter dog ikke: Depleteret uran og naturligt uran i nogen som helst form. radioisotoper, der har nået den afsluttende fase af fabrikation således at være brugbare til videnskabelige, medicinske, landbrug, handel, uddannelsesmæssige eller industrielle formål. Forsikringen dækker dog ikke tab af eller ødelæggelse af eller skade på ejendom eller person, eller følgeskader eller noget juridisk ansvar med hensyn til situationer hvor: (iii) forsikrede også er forsikret eller medforsikret under en anden forsikring, herunder enhver ansvarsforsikring af kernekraft, eller en person eller organisation er nødvendig for at opretholde den finansielle beskyttelse i henhold til lovgivningen i et land, eller forsikrede er, eller hvis denne police ikke er udstedt, ville have ret til erstatning fra en regering eller statsorgan. tab, ødelæggelse, beskadigelse, udgift eller juridisk ansvar for nukleare risici som ikke er ekskluderet i henhold til punkt, skal (med forbehold for alle andre vilkår, betingelser, begrænsninger, garantier og undtagelser i denne police) være omfattet, forudsat at: i tilfælde af et krav i forbindelse med radioaktivt materiale under transport som last, herunder oplagring eller håndteringen forbundet hermed, at en sådan transport i alle henseender har overholdt de til enhver tid gældende krav til transport af farligt gods, medmindre transporten har

12 været genstand for en mere restriktiv lovgivning, i hvilket tilfælde trasnporten skal have overholdt denne lovgivning; (iii) denne police kun gælder for de hændelse der sker i forsikringsperioden, skal et krav fra den forsikret mod Selskabet, eller en skadelidt mod den forsikrede udspringende af en sådan hændelse, være forelagt selskabet inden tre år efter skadesdatoen; i tilfælde af et krav for tab af eller ødelæggelse af eller skade på eller tab af brug af et luftfartøj, forårsaget af eller hidrørende fra radioaktiv forurening, skal omfanget af en sådan fourening have overskredet det maksimalt tilladte niveau som er fastsat af IAEA. (f) Krig, invasion, fjendtlige styrkers handlinger, fjendtligheder (uanset om der er erklæret krig eller ej), borgerkrig, oprør, revolution, opstand, militær undtagelsestilstand, militær eller civil magtovertagelse eller forsøg på magtovertagelse. Enhver fjendtlig sprængning af enhver anordning, som anvender atomfission eller kernefission og/eller - fusion eller anden tilsvarende reaktion. (iii) (iv) fjendtlig anvendelse af radioaktiv kontaminering eller radioaktivt stof. fjendtlig anvendelse af en elektromagnetisk puls. anvendelse af kemiske eller biologiske materialer, som er giftige eller patogene, som stammer fra krig, invasion, fjendtlige styrkers handlinger, fjendtligheder (uanset om der er erklæret krig eller ej), borgerkrig, oprør, revolution, opstand, militær undtagelsestilstand, militær eller civil magtovertagelse eller forsøg på magtovertagelse eller anvendelse af sådanne materialer til politiske formål eller terrorformål, og uanset om tabet eller skaden, der opstår som følge heraf, er hændelig eller tilsigtet. (g) (h) (j) (k) Strejker, optøjer, civile uroligheder eller arbejdsmarkedsrelaterede uroligheder. Enhver handling fra en eller flere personer, uanset om de er agenter fra en suveræn stat eller ej, med politiske formål eller terrorhandlinger for øje, og uanset om tabet eller skaden, der opstår som følge heraf, er hændelig eller tilsigtet. Hærværk eller sabotage. Konfiskering, nationalisering, beslaglæggelse, begrænsning, tilbageholdelse, tilegnelse, krav om bevis for adkomst eller anvendelse af heraf eller på ordrer fra enhver regering (civil, militær eller de facto) eller offentlig eller lokal myndighed. Kapring eller en anden form for ulovlig beslaglæggelse eller retsstridig kontrol over luftfartøjet eller besætningen under flyvning (herunder ethvert forsøg på en sådan beslaglæggelse eller kontrol), som foretages af enhver person eller personer ombord på luftfartøjet, der handler uden forsikredes samtykke. Denne police dækker endvidere ikke krav, der opstår, når luftfartøjet er uden forsikredes kontrol, som skyldes nogen af ovennævnte farer. Luftfartøjet anses for at være tilbage i forsikredes kontrol, når luftfartøjet vender intakt tilbage til forsikrede på en flyveplads, som ikke ligger uden for nærværende polices geografiske dækningsområde, og som er fuldstændigt egnet til betjening af luftfartøjet (en sådan sikker tilbagevending kræver, at

13 luftfartøjet parkeres med motorerne slukket, og at alt foregår uden tvang). (l) Faktisk eller påstået tilstedeværelse af eller eksponering for asbest - eller trusler herom - i nogen som helst form. Dette inkludere: Enhver form for forpligtelse, anmodning, kendelse eller krav om, at forsikrede eller andre undersøger, overvåger, renser, fjerner, indkapsler, behandler, neutraliserer, beskytter mod, holder skadesløs for alle omkostninger eller erstatninger, der er relateret til - eller på nogen anden måde svarer til - den faktiske eller påståede tilstedeværelse af asbest - eller trusler herom - i nogen som helst form. (m) (n) (o) (p) (q) (r) (s) (t) (u) (v) Skade opstået under flyvning, som overskrider de begrænsninger, der er nævnt i luftdygtighedsbeviset eller i speciel tilladelse til den pågældende flyvning. Skade opstået under benyttelse af luftfartøjet udenfor forsikringens geografiske dækningsområder, med mindre overskridelsen er forårsaget af force majeure. Skade opstået, når luftfartøjet styres af en anden person end den, der er angivet i policen, undtagen ved betjening af luftfartøjet på jorden af en person med kompetence hertil. Skade opstået, når luftfartøjet transporteres af et befordringsmiddel, medmindre transporten sker i forbindelse med en skade, som er dækket i henhold til Sektion 3 - Kaskoforsikring. Skade opstået, når luftfartøjet er ved at lande eller lette eller forsøger at gøre dette på et sted, som ikke opfylder de anbefalinger, der er fremsat af luftfartøjets fabrikant, medmindre dette skyldes force majeure. Erstatningsansvar, som forsikrede påtager sig, eller rettigheder, som forsikrede giver afkald på i henhold til nogen som helst form for aftale. Hvis det samlede antal passagerer, som transporteres i luftfartøjet, overstiger det erklærede maksimale antal passagerer, der er angivet i policen. Hvis luftfartøjets maksimale startvægt overstiger den erklærede maksimale startvægt, der er angivet i policen. Krav, som er dækket under enhver anden police, undtagen beløb overstigende den sum, som ville have været blevet tilkendt i henhold til en sådan police, hvis nærværende police ikke var blevet tegnet. Skade forvoldt af forsikrede, piloten eller af én, som forsikrede bærer ansvaret for, med forsæt, ved grov uagtsomhed eller under påvirkning af spiritus, medicin eller euforiserende stoffer. 28. Sanktioner og embargo Uanset hvad der må fremgå af policen, er følgende gældende: Hvis det, som følge af nogen lovgivning eller regler, der er gældende for Selskabet ved indgåelsen af denne forsikringsaftale, eller som bliver gældende på ethvert tidspunkt derefter, vil være ulovlig at forsikre den forsikrede, fordi forsikringen tilsidesætter en embargo eller sanktioner, skal Selskabet ingen dækning give og Selskabet har intet ansvar eller pligt til forsvare den forsikrede eller foretage nogen betaling af forsvarsrelaterede udgifter eller give nogen form for sikkerhed på vegne af den forsikrede, i det omfang at det vil være en overtrædelse af denne lov eller regler. Under omstændigheder, hvor det er lovligt for Selskabet at yde dækning i henhold til policen, men hvor betaling af et gyldigt krav kan bryde en embargo eller sanktioner, vil Selskabet træffe alle rimelige foranstaltninger for at opnå den nødvendige tilladelse til at foretage en sådan betaling.

14 I tilfælde af, at nogen lovgivning eller regler bliver gældende i forsikringsperioden, og som vil begrænse muligheden for Selskabet til at give dækning som angivet i punkt, så har både forsikrede og Selskabet har ret til at opsige policen skriftligt med 30 dages varsel. Selskabet har i sådan et tilfælde ret til pro rata andel af forsikringspræmien for den periode forsikringen var i kraft. I tilfælde af, at de indtrufne skader på opsigelsesdatoen overstiger den optjente eller pro rata præmie (hvilken en der til enhver tid er relevant) som Selskabet har til gode, og i mangel af en mere specifik bestemmelse i policen vedrørende tilbagebetaling af præmie, vil enhver tilbagebetaling af præmie være betinget af gensidig aftale. Opsigelse fra Selskabet side, vil have virkning, uanset om Selskabet tilbagebetaler præmie eller ej. 29. Risikoforandring Sker der forandring i den forsikrede risiko, herunder i luftfartøjets anvendelse eller i de piloter, som benytter luftfartøjet, skal selskabet forudgående underrettes. Selskabet bestemmer da, om - og på hvilke vilkår - forsikringen kan fortsætte. Er forandringen sket med forsikredes vidende og uden, at selskabet samtidig er blevet underrettet, dækker forsikringen kun på de vilkår og i det omfang, selskabet ville have fortsat forsikringen, hvis forandringen havde været selskabet bekendt. 30. Forhold i skadestilfælde Skader skal omgående anmeldes til selskabet. Tyveri og hærværk skal desuden anmeldes til politiet. Derudover skal forsikrede: Træffe rimelige foranstaltninger for at begrænse omfanget af skaden. Herudover må der ikke aftales igangsættelse af bjærgnings- eller reparationsarbejde uden selskabets samtykke. Fremsende alle detaljer skriftligt og straks videresende enhver meddelelse om ethvert krav sammen med alle breve eller dokumenter i forbindelse hermed. Oplyse om enhver forestående retsforfølgning. Give yderligere oplysninger og hjælp, som selskabet med rimelighed kan kræve. Ikke at handle på nogen måde, som er til skade for eller forringer selskabets interesse. Ansvar for skade må ikke anerkendes uden selskabets samtykke og selskabet træffer i øvrigt bestemmelse om sagens behandling. Selskabet er berettiget til (hvis det vælger det) på et hvilket som helst tidspunkt og i så lang tid, som det ønsker det, at overtage kontrollen med alle forhandlinger og sager fuldstændigt samt at udrede erstatning, gøre indsigelse mod en påstand eller forfølge ethvert krav i forsikredes navn. I tilfælde af at forsikrede fremsætter krav, vel vidende at sådanne krav er usande eller svigagtige hvad angår beløbet eller andre forhold, mister denne police sin gyldighed, hvorved alle krav i henhold hertil bortfalder. 31. Selskabets regresret I tilfælde af skade forvoldt af en anden end den forsikrede indtræder selskabet i enhver henseende i forsikredes eventuelle krav mod skadevolder. Forsikrede skal yde selskabet nødvendig bistand ved fremskaffelse af oplysninger, dokumenter m.v. til underbyggelse af kravet.

15 32. Præmiens betaling Første præmie forfalder til betaling ved forsikringens ikrafttræden og senere præmier på de aftalte forfaldsdage. Selskabet sender inden forfaldsdagen anmodning om betaling med angivelse af sidste rettidig betalingsdag til den adresse, som forsikrede har opgivet. Såfremt præmien ikke er betalt indenfor den nævnte frist, kan selskabet efter 14 dage opsige forsikringen med et varsel på 21 dage. Såfremt betalingen fortsat ikke er sket, ophører forsikringsaftalen. Luftfartsmyndighederne underrettes samtidig om dækningens bortfald. Selskabet er berettiget til at opkræve ekspeditionsgebyr for opkrævning af præmien samt morarenter. Selskabet kan herudover opkræve gebyr for udskrivning af dokumenter og andre serviceydelser samt opkræve gebyr for fremsendelse af betalingspåmindelser. Såfremt disse omkostninger stiger, er selskabet berettiget til at hæve renter og gebyrer, så de svarer til de faktiske omkostninger. (f) Eventuelle skatter og afgifter til staten samt ekspeditionsgebyrer opkræves sammen med præmien. I forbindelse med skade har selskabet ret til fuld præmie for hele forsikringsperioden. 33. Forsikringens varighed og ophør (f) (g) (h) Med mindre andet fremgår af policen er forsikringen fortløbende og fornyes for et år ad gangen. Selskabet kan med mindst en måneds varsel foretage ændring af præmien fra en forsikringsperiodes begyndelse. Forsikringen fortsætter med den ændrede præmie, hvis forsikrede betaler præmien i modsat fald ophører forsikringen ved forsikringsperiodens udløb, medmindre der er indgået aftale om kortere varsel, og dette er anført i policens vilkår. Selskabet kan, ved policens hovedforfald, indeksregulere præmien Forsikringen kan opsiges skriftligt af hver af parterne med mindst en måneds varsel til en forsikringsperiodes udløb. Hver af parterne kan indtil en måned efter, at selskabet har udbetalt erstatning eller afvist at yde erstatning, opsige forsikringen skriftligt med 14 dages varsel. Totalskades luftfartøjet ophører forsikringen samtidig med, at selskabet udbetaler erstatning eller afviser at yde erstatning. Ved dækningsberettiget totalskade har selskabet krav på fuld forsikringspræmie for alle policens dækninger vedrørende hele den forsikringsperiode, hvor skaden er sket, uanset om præmien betales i rater. Såfremt skadesudbetalingen ved en partiel skade overstiger policens samlede årlige forsikringspræmie, har selskabet krav på fuld forsikringspræmie for alle policens dækninger vedrørende hele den forsikringsperiode, hvor skaden er sket, uanset om præmien betales i rater. Ved opsigelse inden forsikringsperiodens udløb, er selskabet berettiget til at opkræve en

16 minimumspræmie i henhold til nedenstående skala: 1 måneds dækning præmien udgør 20% af årspræmien 2 måneders dækning præmien udgør 30% af årspræmien 3 måneders dækning præmien udgør 40% af årspræmien 4 måneders dækning præmien udgør 50% af årspræmien 5 måneders dækning præmien udgør 60% af årspræmien 6 måneders dækning præmien udgør 70% af årspræmien 7 måneders dækning præmien udgør 75% af årspræmien 8 måneders dækning præmien udgør 80% af årspræmien 9 måneders dækning præmien udgør 85% af årspræmien 10 måneders dækning præmien udgør 100% af årspræmien 11 måneders dækning præmien udgør 100% af årspræmien 12 måneders dækning præmien udgør 100% af årspræmien Opsigelse af en korttidsdækning inden forsikringsperiodens udløb, udløser ingen refusion af forudbetalt præmie. (j) Sælges luftfartøjet, ophører forsikringen automatisk og eventuel forudbetalt præmie tilbagebetales. Dette gælder dog ikke for korttidsdækninger. 34. Særlige aftaler Forsikrede skal omgående underrette selskabet om salget. Forsikringen kan ikke overdrages til den nye ejer. Særlige aftaler, som er truffet med en af selskabets repræsentanter, er kun gyldige, hvis deres indhold fremgår af policen eller på anden måde er skriftligt bekræftet af selskabet. 35. Ankenævn og domstole Hvis der er uenighed om forsikringen, kan forsikrede indbringe sagen for Ankenævnet for Forsikring. Nævnets afgørelse er vejledende for parterne. Klager over erhvervsmæssige forsikringsforhold kan kun behandles, såfremt klager ikke adskiller sig væsentligt fra klager vedrørende private forsikringsforhold. Særskilt klageskema kan rekvireres hos ankenævnet eller selskabet. Har sagen ikke været indbragt for Ankenævnet eller ønsker én af parterne ikke at følge Ankenævnets afgørelse, kan uoverensstemmelser mellem forsikrede og selskabet indbringes for domstolene jævnfør lovvalgs- og jurisdiktionsbestemmelsen i pkt Lovgivning og jurisdiktion Med mindre andet fremgår af policen, gælder dansk lovgivning og jurisdiktion for forsikringsaftalen. 37. Definitioner Ved SELSKABET skal forstås W. R. Berkley Insurance Norway NUF på vegne af Lloyd's syndikat "FLYVNING" betyder fra det tidspunkt, hvor luftfartøjet bevæger sig fremad, når det letter eller forsøger at lette, mens det er i luften, og indtil luftfartøjet fuldender landingsafløbet.

17 Et rotorluftfartøj anses for at være under flyvning, når rotorerne bevæger sig på grund af maskinkraft, den drivkraft, der genereres heraf, eller autorotation. (f) (g) (h) "TAXIING" betyder, at luftfartøjet bevæger sig af egen kraft, men uden at være under flyvning, som defineret ovenfor. Taxiing anses ikke for at ophøre, blot fordi luftfartøjet midlertidigt holder stille. "FORTØJET" betyder i forbindelse med luftfartøjer, som er beregnet til at lande på vand, at luftfartøjet flyder og ikke er under flyvning eller er i gang med taxiing, som defineret ovenfor, og omfatter risiciene ved start og optrækning. "PÅ JORDEN" betyder, at luftfartøjet hverken er under flyvning, i gang med taxiing eller er fortøjet. "PRIVAT" betyder anvendelse af luftfartøjet til private- og fornøjelsesformål, men ikke til anvendelse af luftfartøjet i erhvervsøjemed, til faglige formål eller til udlejning eller mod vederlag. "FORRETNING" betyder anvendelse i erhvervsøjemed og til faglige formål samt formål angivet under (f). Udlejning eller flyvning mod vederlag er ikke omfattet. "KOMMERCIEL" betyder forsikredes transport af passagerer, bagage og fragt i forbindelse med udlejning eller flyvning mod vederlag. "UDLEJNING" betyder leje, leasing eller chartring af luftfartøjet til en person, virksomhed eller organisation udelukkende til anvendelse til private- eller fornøjelsesformål samt i erhvervsøjemed, hvor styring af luftfartøjet er ude af forsikredes kontrol. Udlejning til andre formål er IKKE forsikret i henhold til nærværende police, medmindre dette specifikt er meddelt selskabet, og detaljerne for en sådan anvendelse fremgår af policen. Definitionerne f, g, h og i udgør standardanvendelserne og omfatter ikke under-visning, kunstflyvning, jagt, patruljetjeneste, brandslukning, tilsigtet nedkastning, sprøjtning eller udslip af noget som helst, enhver form for prøveflyvning eller konkurrenceflyvning, enhver brug der omfatter hængende last (slung load), samt enhver anden brug, som indebærer ekstraordinær fare. (j) PASSAGER betyder en ombordværende person, som ikke har eller udfører tjeneste, der kan sættes i forbindelse med flyvningen. Definition af PASSAGER omfatter ligeledes pilotelever eller piloter, som modtager undervisning - dog ikke under solo flyvning - men udelukker piloter, som er ansvarlige for at undervise eller som superviserer en anden pilot. (k) (l) (m) (n) EUROPA inkluderer Albanien, Andorra, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hviderusland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland (til Ural-bjergene), San Marino, Schweiz, Serbien, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet (til Bosporus Strædet), Tyskland, Ukraine, Ungarn, Vatikanstaten, Wales og Østrig. Ved TOTALSKADE forstås kaskoskade, hvor omkostningerne til reparation og bjærgning med tillæg af flyets restværdi overstiger luftfartøjets forsikringssum. Ved PARTIEL SKADE forstås kaskoskade, der ikke er totalskade. Ved FÆRGEFLYVNING forstås en flyvning med det formål, at

18 (iii) returnere et luftfartøj til sin base, levere et luftfartøj fra en destination til en anden, flytte et luftfartøj til og fra et værksted i forbindelse med vedligeholdelse og reparation. WRB AV DK

AVIATION Almindelige forsikringsbetingelser for flyforsikring QBE 09110 DK

AVIATION Almindelige forsikringsbetingelser for flyforsikring QBE 09110 DK AVIATION Almindelige forsikringsbetingelser for flyforsikring QBE 09110 DK QBE Insurance (Europe) Limited, England, dansk filial Vester Farimagsgade 7, 4 DK-1606 København V Danmark info@dk.qbe.com telefon:

Læs mere

AVIATION Ansvarsforsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer (UAS) QBE DK

AVIATION Ansvarsforsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer (UAS) QBE DK AVIATION Ansvarsforsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer (UAS) QBE 09155 DK QBE Insurance (Europe) Limited, England, dansk filial Vester Farimagsgade 7, 4 DK-1606 København V Danmark info@dk.qbe.com

Læs mere

T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K

T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K FORSIKRINGSPOLICE POLICENR. 102826.1 (tillæg #1 til police nr. 102806.1) UM REFERENCE TYPE FORSIKRINGSTAGER

Læs mere

Knallertforsikring. Ansvarsdækning. Hvad omfatter ansvarsdækningen. ikke? Hvor dækkes ansvaret? Hvordan dækkes ansvaret? Forsikringsbetingelser

Knallertforsikring. Ansvarsdækning. Hvad omfatter ansvarsdækningen. ikke? Hvor dækkes ansvaret? Hvordan dækkes ansvaret? Forsikringsbetingelser Ansvarsdækning i tilknytning til gældende lov om forsikringsaftaler. For ansvarsdækningen gælder nedenstående betingelser samt fællesbestemmelser for Codan Knallertforsikring. Hvad omfatter ansvarsdækningen?

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser MOTORCYKELFORSIKRING VERSION 20-201 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Motorcykelforsikring

Læs mere

Lille knallertforsikring

Lille knallertforsikring Lille knallertforsikring Forsikringsbetingelser Ansvarsdækning (Gælder kun, hvis det fremgår af Deres police.) For Ansvarsdækningen gælder følgende betingelser samt fællesbestemmelserne for Privatsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for DroneDanmark Ansvarsforsikring DDK-18-BAI

Forsikringsbetingelser for DroneDanmark Ansvarsforsikring DDK-18-BAI Forsikringsbetingelser for DroneDanmark Ansvarsforsikring DDK-18-BAI 1. Lovvalg Bestemmelserne i Lov nr. 129 af 15. april 1930 om Forsikringsaftaler med senere ændringer og tilføjelser gælder for denne

Læs mere

120.10 Forsikringen omfatter skade indtruffet i Danmark (incl. Grønland og Færøerne).

120.10 Forsikringen omfatter skade indtruffet i Danmark (incl. Grønland og Færøerne). Erhvervsansvarsforsikring - betingelser Redigeret af Kis Boel 8. august 2005 Forsikringsbetingelser i tilslutning til gældende Lov om Forsikringsaftaler, hvilken lovs bestemmelser gælder for forsikringen,

Læs mere

T I L L Æ G #2 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K

T I L L Æ G #2 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K T I L L Æ G #2 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K FORSIKRINGSPOLICE POLICENR. 102827.1 (tillæg #2 til police nr. 102806.1) UM REFERENCE TYPE FORSIKRINGSTAGER

Læs mere

Kollektiv Ulykkesforsikring

Kollektiv Ulykkesforsikring Kollektiv Ulykkesforsikring Forsikringsbetingelser for DJØF Studerende forsikring Codan A/S, CVR 5677 1212, Codan Forsikring A/S, CVR 1052 9638 1 Indholdsfortegnelse for Kollektiv Ulykkesforsikring. Invaliditetsdækning

Læs mere

AVIATION Kaskoforsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer (UAS) QBE DK

AVIATION Kaskoforsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer (UAS) QBE DK AVIATION Kaskoforsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer (UAS) QBE 09156 DK QBE Insurance (Europe) Limited, England, dansk filial Vester Farimagsgade 7, 4 DK-1606 København V Danmark info@dk.qbe.com

Læs mere

AVIATION Forsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer QBE DK

AVIATION Forsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer QBE DK AVIATION Forsikringsbetingelser for ubemandede luftfartøjer QBE 09150 DK QBE Insurance (Europe) Limited, England, dansk filial Vester Farimagsgade 7, 4 DK-1606 København V Danmark info@dk.qbe.com telefon:

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser Almindelige salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse og gyldighed Enhver leverance sker på grundlag af nedenstående salgs- og leveringsbetingelser, medmindre anden skriftlig aftale er indgået mellem

Læs mere

VILKÅR FOR NETBANKFORSIKRING (02/11)

VILKÅR FOR NETBANKFORSIKRING (02/11) Ord og begreber markeret med * i vilkårene er nævnt i alfabetisk orden i Ordforklaringen. Ordforklaringen skal betragtes som en del af vilkårene. Hvis samme ord eller begreb anvendes flere gange i samme

Læs mere

Indhold Indhold. Opsigelse 7 Præmieregulering 8 Præmiens betaling 9 Forhold ved skadetilfælde 10 Forsikrings andetsteds 11 Værneting og lovvalg 12

Indhold Indhold. Opsigelse 7 Præmieregulering 8 Præmiens betaling 9 Forhold ved skadetilfælde 10 Forsikrings andetsteds 11 Værneting og lovvalg 12 FORSIKRINGSBETINGELSER ANSVARSFORSIKRING FOR MEDLEMMER AF LÆGEFORENINGEN Forsikringsbetingelser 1097 (18.02.2014) For forsikringen gælder reglerne i Lov nr. 129 af 15. april 1930 med senere ændringer om

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Maskinhaveriforsikring. Betingelser nr. 601810

Forsikringsbetingelser for. Maskinhaveriforsikring. Betingelser nr. 601810 Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER I tilslutning til dansk forsikringsaftalelov m.v.

FORSIKRINGSBETINGELSER I tilslutning til dansk forsikringsaftalelov m.v. Knallert/EU-knallert Version 1-2010 FORSIKRINGSBETINGELSER I tilslutning til dansk forsikringsaftalelov m.v. Forsikringen omfatter en af følgende dækninger, når det fremgår af policen: A. Ansvarsforsikring

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende:

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende: Familiens bedste forsikringsselskab Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01 Forsikringsaftalen med Aros Forsikring udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Transportforsikring. (udgave per. 1.12.2008)

Forsikringsbetingelser for Transportforsikring. (udgave per. 1.12.2008) Forsikringsbetingelser for Transportforsikring (udgave per. 1.12.2008) Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde 2 Dækkede risici og skader 3 Dækkede omkostninger 4 Undtagelsesbestemmelser 5 Undtagne varer

Læs mere

NetProtect - Elektronisk Forsikring

NetProtect - Elektronisk Forsikring NetProtect - Elektronisk Forsikring Hvem er dækket? Forsikringen dækker den i forsikringsaftalen anførte virksomhed (sikrede) på de i forsikringsaftalen anførte forsikringssteder. Hvad er dækket? Ethvert

Læs mere

3 Formandens løn bestemmes af generalforsamlingen. Repræsentanternes kørselsgodtgørelse bestemmes af generalforsamlingen.

3 Formandens løn bestemmes af generalforsamlingen. Repræsentanternes kørselsgodtgørelse bestemmes af generalforsamlingen. 1 1 Foreningens navn er Marslev Gensidige Heste-Assurance-Forening. Foreningens hjemsted er Fyn. Foreningens formål er ved dens medlemmers gensidige forsikring at erstatte tab, som disse måtte lide ved

Læs mere

T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K

T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K FORSIKRINGSPOLICE POLICENR. 102826 (tillæg #1 til police nr. 102806) UM REFERENCE TYPE FORSIKRINGSTAGER B0502A141306

Læs mere

AVIATION Forsikringsbetingelser QBE 09110 DK

AVIATION Forsikringsbetingelser QBE 09110 DK AVIATION Forsikringsbetingelser QBE 09110 DK Forsikringsbetingelser er gældende med undtagelse af sektion 3 og sektion 4., der erstattes af betingelserne for Forsikringsklubben for Svævefly: QBE 2010-1K.

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser BILFORSIKRING VERSION 20-101 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Bilforsikring Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsgiveransvar nr

Arbejdsgiveransvar nr Indholdsfortegnelsen er ikke en del af de almindelige betingelser for Arbejdsgiveransvar Afsnit Indhold Side nr. 1 De sikrede... 1 2 Forsikringen omfatter... 1 3 Forsikringen omfatter ikke... 1 4 Undladelse

Læs mere

T I L L Æ G #2 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K

T I L L Æ G #2 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K T I L L Æ G #2 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K FORSIKRINGSPOLICE POLICENR. 102827 (tillæg #2 til police nr. 102806) UM REFERENCE TYPE FORSIKRINGSTAGER B0502A141306

Læs mere

Codan Care Forsikringsbetingelser

Codan Care Forsikringsbetingelser Fællesbetingelser for Codan Care - gruppeforsikringer i Codan Forsikring A/S (i det følgende kaldet Codan) i tilslutning til lovbekendtgørelse nr. 726 af 24. oktober 1986 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

Vilkår for Maskinforsikring - ikke stationære

Vilkår for Maskinforsikring - ikke stationære Vilkår for Maskinforsikring - ikke stationære 9908-1 Juni 2011 Generelle oplysninger Aftalen er indgået med Topdanmark Forsikring A/S, i det følgende kaldet Topdanmark. Personoplysninger mv. Som kunde

Læs mere

FORSIKRINGSVILKÅR NR. 2.2

FORSIKRINGSVILKÅR NR. 2.2 Forsikringsvilkår af januar 2010 Bilforsikring FORSIKRINGSVILKÅR NR. 2.2 Årsberetning og regnskab Side 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Din forsikring omfatter Ansvarsforsikring

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER AUTOFORSIKRING, FÆLLESPOLICE. Forsikringsbetingelser nr. FPA1

FORSIKRINGSBETINGELSER AUTOFORSIKRING, FÆLLESPOLICE. Forsikringsbetingelser nr. FPA1 FORSIKRINGSBETINGELSER AUTOFORSIKRING, FÆLLESPOLICE Forsikringsbetingelser nr. FPA1 Aftalegrundlag Forsikringsaftalen med Tryg udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne. For

Læs mere

T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E

T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E Starr Underwriting Agents Limited Norway Branch C.J. Hambros Plass 2c, 0164 Oslo, Norway Telephone: +47 91 69 76 26 T I L L Æ G #1 T I L F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A

Læs mere

Knallert- forsikring

Knallert- forsikring Knallert- forsikring Betingelser nr. OK 12-2 maj 2016 OK Forsikring i samarbejde med GF Forsikring OK Forsikring Jernbanevej 65 5210 Odense NV Tlf. 72 24 40 10 ok@gfforsikring.dk www.ok-forsikring.dk Information

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER

FORSIKRINGSBETINGELSER FORSIKRINGSBETINGELSER A/S Gammelgårdsvej 20 DK-4000 Roskilde Telefon +45 70 70 75 76 info@fodan.dk CVR nr. 36 42 83 68 Forsikringsbetingelser for påhængsvogne 1. Generelt 1.1 Selskabets forsikring for

Læs mere

Kundeforhold Liv og ulykke

Kundeforhold Liv og ulykke Kundeforhold Liv og ulykke Forsikringsbetingelser AFSNIT 1. FÆLLES BESTEMMELSER 1. FORSIKRINGEN Stk. 1. Kundeforholdsforsikring er oprettet på grundlag af aftaler mellem ForSikringsSamarbejde A/S (FSS)

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR Varebil og lastbil. Indholdsfortegnelse. Branche M20. Betingelser 010116

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR Varebil og lastbil. Indholdsfortegnelse. Branche M20. Betingelser 010116 FORSIKRINGSBETINGELSER FOR Varebil og lastbil Branche M20 Betingelser 010116 Side A. Forsikringens omfang... 2 1 Hvem er dækket af forsikringen... 2 2 Hvor dækker forsikringen... 2 3 Forsikringen dækker

Læs mere

Udvidede Betingelser for Værktøj, Instrumenter o.lign.

Udvidede Betingelser for Værktøj, Instrumenter o.lign. Forsikringsbetingelser af juni 2012 Udvidede Betingelser for Værktøj, Instrumenter o.lign. Forsikringsbetingelser R336 12J Indholdsfortegnelse Side 3 Fællesbetingelser Afsnit 1-13 Side 6 Udvidede Betingelser

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR SENIOR - BIL I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR SENIOR - BIL I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse FORSIKRINGSBETINGELSER FOR SENIOR - BIL I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche M06-1 M09-33 Betingelser 150317 Side A. Forsikringens omfang... 2 1

Læs mere

CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE

CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE CHUBB INSURANCE COMPANY OF EUROPE SE Strandvejen 104 B, DK-2900 Hellerup, Denmark Tlf: +45 39 25 65 00 Fax: +45 39 25 65 75 www.chubb.com/dk FORSIKRING FOR NETBANKINDBRUD ALMINDELIGE BETINGELSER For forsikringen

Læs mere

Forsikringsklubben for Svævefly

Forsikringsklubben for Svævefly Kaskoforsikring af svævefly Forsikringsbetingelser 01-01-2013 Kaskoforsikring. Svævefly Mirabellevej 5, DK-7500 Holstebro Kaskoforsikring. Flytrailere Tlf. nr.: 6170 6872 9742 6872 Flyansvarsforsikring

Læs mere

De har valgt rigtigt med Deres nye Opel. De ejer nu en bil, der står for køreglæde, pålidelighed,

De har valgt rigtigt med Deres nye Opel. De ejer nu en bil, der står for køreglæde, pålidelighed, Opel Assistance Opel Assistance De har valgt rigtigt med Deres nye Opel. De ejer nu en bil, der står for køreglæde, pålidelighed, komfort og sikkerhed. I den generelle sikkerhed indgår der individuel service,

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS og på Færøerne

Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS og på Færøerne Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS og på Færøerne Indholdsfortegnelse I denne pjece kan du læse om følgende: 1. Indledning om arbejde mv. i EØS og på Færøerne 2. Danske dagpenge, mens du søger arbejde

Læs mere

Alm. betingelser for forsikring af rejsekollektioner. Forsikringsbetingelser R335 13K

Alm. betingelser for forsikring af rejsekollektioner. Forsikringsbetingelser R335 13K Alm. betingelser for forsikring af rejsekollektioner Forsikringsbetingelser R335 13K Gælder fra maj 2013 Indholdsfortegnelse 1. Fællesbetingelser afsnit 1-13 Side 3 2. Alm. betingelser for forsikring af

Læs mere

FORSIKRINGS BETINGELSER

FORSIKRINGS BETINGELSER FORSIKRINGS BETINGELSER Rådhuspladsen 4-1550 København V (Hovedkontor) Web: www.icareforsikring.dk - Email: mail@icareforsikring.dk Tlf: 70 30 22 88 Cvr. Nr. 36028513 Bank: Handelsbanken: Reg nr 7636 Konto

Læs mere

PERSON- OG VAREBIL FORSIKRINGSBETINGELSER FOR. i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed

PERSON- OG VAREBIL FORSIKRINGSBETINGELSER FOR. i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed M05 M09-34 M09-35 M16 M20 Betingelser 150307 FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PERSON- OG VAREBIL i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Forsikringens omfang fremgår

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PÅHÆNGSVOGNE I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PÅHÆNGSVOGNE I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PÅHÆNGSVOGNE I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche M75 Betingelser M75-3 Side 1. Forsikringens omfang... 2 1.1 Sikrede...

Læs mere

Sammenligning Hesteforsikring Side 1

Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Afsnit 1. fællesbestemmelser 1.2. Geografisk område 2. 1.2. Forsikringen dækker i Skandinavien samt under rejser og ophold i det øvrige Europa i indtil 6 måneder. Forsikringen

Læs mere

Bilforsikring - i samarbejde med CarHub Bilforsikring leveres i samarbejde med If Skadeforsikring

Bilforsikring - i samarbejde med CarHub Bilforsikring leveres i samarbejde med If Skadeforsikring Indledning Forsikringstager er CarHub, som efterfølgende benævnes som CarHub, der driver hjemmesiden CarHub.dk Bilejer er ejer af personbilen, og som har bilen registreret i det Digitale Motorregister

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens tjeneste værende personer.

1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens tjeneste værende personer. ERHVERVSANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser EA-05-01 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens

Læs mere

Motorcykelforsikring. Forsikringsbetingelser for MC standard. Indhold

Motorcykelforsikring. Forsikringsbetingelser for MC standard. Indhold Forsikringsbetingelser for MC standard Indhold Fællesbestemmelser for Lloyds v/ First A/S motorcykelforsikring... 2 Definitioner... 2 Det er en forudsætning, at... 2 Generelt... 2 1. Hvem er dækket?...

Læs mere

Autoforsikring Forsikringsbetingelser

Autoforsikring Forsikringsbetingelser Autoforsikring Forsikringsbetingelser ERHVERV-GF-2016-01-301-GLOBAL Vilkårene er opdelt i afsnit med følgende indhold: A Fællesbestemmelser 1. Hvem er dækket 2. I hvilke lande dækker forsikringen 3. Præmiebetaling,

Læs mere

Kriminalitet forsikring

Kriminalitet forsikring Forsikringsbetingelser af juni 2012 Kriminalitet forsikring Forsikringsbetingelser R337 121 Indholdsfortegnelse Side 3 Fællesbetingelser afsnit 1-14 Side 6 Kriminalitet afsnit 15-16 Side 7 Erstatningsregler

Læs mere

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016 Kunder optaget før 01.07.1999 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring - tegnet i tilknytning til pensionsordning i PenSam 1. Tegning Forsikringen

Læs mere

Forsikringsbetingelser for ERHVERVSANSVARSFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for ERHVERVSANSVARSFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ERHVERVSANSVARSFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 10 Hvem er

Læs mere

lã=~í=î êé=~êäéàçëä ëüéçëñçêëáâêéí=á=bõp==

lã=~í=î êé=~êäéàçëä ëüéçëñçêëáâêéí=á=bõp== Indholdsfortegnelse I denne pjece kan du læse om følgende: 1. Indledning om arbejde mv. i EØS 2. Danske dagpenge, mens du søger arbejde i et andet EØS-land 3. Overførsel af forsikrings- og arbejdsperioder

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Lystfartøjsansvarsforsikring. Betingelser nr. 950110

Forsikringsbetingelser for. Lystfartøjsansvarsforsikring. Betingelser nr. 950110 Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Påhængsvogn til lastbil. (udgave per. 1.12.2008)

Forsikringsbetingelser for Påhængsvogn til lastbil. (udgave per. 1.12.2008) Forsikringsbetingelser for Påhængsvogn til lastbil (udgave per. 1.12.2008) 1 Forsikringens omfang: 1.1 Sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og enhver, der med lovlig adkomst benytter køretøjet,

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem dig

Læs mere

Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05)

Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05) Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05) 1. HVEM ER SIKRET Forsikringen dækker forsikringstageren og de personer, der er i forsikringstagerens tjeneste. 2. DEFINITIONER 2.1. Forsikringssum Policens

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. All-risksforsikring for musikinstrumenter

Forsikringsbetingelser. for. All-risksforsikring for musikinstrumenter Betingelser nr. 605401 Forsikringsbetingelser for All-risksforsikring for musikinstrumenter KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR CAMPINGVOGNS- FORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR CAMPINGVOGNS- FORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed FORSIKRINGSBETINGELSER FOR CAMPINGVOGNS- FORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche M70 Betingelser 310308 Side Fællesbetingelser... 2 1 Hvem

Læs mere

Betingelser 01.01.2014. FOA Ulykke kollektiv ulykkesforsikring tegnet af FOA i PenSam Forsikring

Betingelser 01.01.2014. FOA Ulykke kollektiv ulykkesforsikring tegnet af FOA i PenSam Forsikring Betingelser 01.01.2014 FOA Ulykke kollektiv ulykkesforsikring tegnet af FOA i PenSam Forsikring ULY FOA 3 2 BETINGELSER FOR KOLLEKTIV ULYKKESFORSIKRING TEGNET AF FOA 1 HVEM ER DÆKKET AF FORSIKRINGEN Kontingentdækkede

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser DAGPENGE + Forsikringsbetingelser Dag-2 Gældende fra 01.02.2016 Forsikringsbetingelser PenSam Forsikring A/S Jørgen Knudsens Vej 2 3520 Farum Telefon 44 39 39 99 forsikring@pensam.dk www.pensam.dk/forsikring

Læs mere

Betingelser nr. 12-2 Knallertforsikring

Betingelser nr. 12-2 Knallertforsikring Betingelser nr. 12-2 Knallertforsikring Fortrydelsesret Du kan fortryde den indgåede aftale efter forsikringsaftalelovens 34i. Fortrydelsesfristen Fortrydelsesfristen er altid 14 dage. Fortrydelsesfristens

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S BEKIDAN MASKINFABRIK A/S ERHVERVSVANGEN 18 DK-5792 ÅRSLEV TLF. +45 6599 1635 CVR-nr. DK 10511038 e-mail: bekidan@bekidan.dk www.bekidan.dk Anvendelse Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik

Læs mere

Forsikringsbetingelser til Udvidet Rejse EuropaPlus Gældende fra den 1. januar 2016

Forsikringsbetingelser til Udvidet Rejse EuropaPlus Gældende fra den 1. januar 2016 Udvidet Rejse EuropaPlus er omfattet af forsikringsbetingelserne for Rejse EuropaPlus. Udvidet Rejse EuropaPlus er et tilvalg, der dækker som nævnt nedenfor. DÆKNINGSOVERSIGT EUROPAPLUS Rejser under 1

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Arbejdsredskabsforsikring. (udgave per )

Forsikringsbetingelser for Arbejdsredskabsforsikring. (udgave per ) Forsikringsbetingelser for Arbejdsredskabsforsikring (udgave per. 1.12.2008) Indholdsfortegnelse for Arbejdsredskabsforsikring 1. Kørselskaskodækning 2. Kaskodækning 3. Fællesbestemmelser 3.1. Hvem er

Læs mere

Bestyrelses- og direktionsansvarsforsikring nr. 06-2005

Bestyrelses- og direktionsansvarsforsikring nr. 06-2005 Afsnit Indhold Side nr. 1 Sikrede... 1 2 Koncernen... 1 3 Dækningsomfang... 2 4 Geografisk område... 3 5 Undtagelser... 3 6 Forsikringstid... 5 7 Ret til køb af afløbsdækning... 5 8 Dækningssum og selvrisiko...

Læs mere

Betingelser for professionel ansvarsforsikring. for bilsyn

Betingelser for professionel ansvarsforsikring. for bilsyn Betingelser for professionel ansvarsforsikring for bilsyn Indholdsfortegnelse 1 Hvem er sikret...2 2 Definitioner...2 2.1 Forsikringssum...2 2.2 Erstatningskrav rejst...2 3 Hvem er dækket...2 4 Hvad er

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri Bet. nr. 2204.05.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR RESTGÆLDSFORSIKRING TEGNET I NYKREDIT LIVSFORSIKRING A/S

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR RESTGÆLDSFORSIKRING TEGNET I NYKREDIT LIVSFORSIKRING A/S FORSIKRINGSBETINGELSER FOR RESTGÆLDSFORSIKRING TEGNET I NYKREDIT LIVSFORSIKRING A/S 1. Personkreds Forsikringen kan tegnes af realkreditkunder i Nykredit A/S. Kunden skal være fyldt 18 år, men endnu ikke

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K

F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K F O R S I K R I N G S A F T A L E M O D E L F L Y V N I N G D A N M A R K Indholdsfortegnelse 1. Forsikringspolice side 3 2. Forsikringsbetingelser side 5 1. Lovvalg side 6 2. Lovgivning og jurisdiktion

Læs mere

Indhold Indhold. Forsikringens omfang 1 Forsikringstid 2 Ophør af virksomheden 3 Forsikringssum 4 Undtagelser 5 Forhold til anden ansvarsforsikring 6

Indhold Indhold. Forsikringens omfang 1 Forsikringstid 2 Ophør af virksomheden 3 Forsikringssum 4 Undtagelser 5 Forhold til anden ansvarsforsikring 6 FORSIKRINGSBETINGELSER ANSVARSFORSIKRING FOR MEDLEMMER AF LÆGEFORENINGEN Forsikringsbetingelser 1097 (01.07.2018) For forsikringen gælder reglerne i Lov nr. 129 af 15. april 1930 med senere ændringer om

Læs mere

Hundeforsikring. Forsikringsbetingelser 2150002

Hundeforsikring. Forsikringsbetingelser 2150002 Hundeforsikring Forsikringsbetingelser 2150002 Gælder fra juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Fællesbetingelser for hundeforsikring afsnit 1-16 Side 3 2. Lovpligtig hundeansvar afsnit 17-19 Side 6 3. Fortrydelsesret

Læs mere

Betingelser for Bestyrelsesansvarsforsikring. Andelsbolig-, ejer- og grundejerforeninger Bet. nr

Betingelser for Bestyrelsesansvarsforsikring. Andelsbolig-, ejer- og grundejerforeninger Bet. nr Betingelser for Bestyrelsesansvarsforsikring Andelsbolig-, ejer- og grundejerforeninger Bet. nr. 2201.10.15 Indholdsfortegnelse Aftalegrundlaget... 3 1. Hvem er forsikret?... 3 2. Hvad omfatter forsikringen?...

Læs mere

FORSIKRINGS BETINGELSER

FORSIKRINGS BETINGELSER FORSIKRINGS BETINGELSER Rådhuspladsen 4-1550 København V (Hovedkontor) Web: www.icareforsikring.dk - Email: mail@icareforsikring.dk Tlf: 70 30 22 88 Cvr. Nr. 36028513 Bank: Handelsbanken: Reg nr 7636 Konto

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ULYKKESFORSIKRINGEN I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ULYKKESFORSIKRINGEN I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ULYKKESFORSIKRINGEN I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche U07 Betingelser 011012 Side Fællesbestemmelser... 2 1 Generelt...

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar

Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar Indholdsfortegnelse 1.0 De sikrede... 2 2.0 Erhvervsansvar/dækningsomfand... 2 4.0 Afværgelse af skade... 3 5.0 Aftaler om ansvar og erstatning...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Hvem kan tegne forsikringen? 2. Hvad er DAGPENGE + 3. Oplysninger. 4. Ikrafttræden. 5. Karens. 6.

Indholdsfortegnelse. 1. Hvem kan tegne forsikringen? 2. Hvad er DAGPENGE + 3. Oplysninger. 4. Ikrafttræden. 5. Karens. 6. Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan tegne forsikringen? 2. Hvad er DAGPENGE + 3. Oplysninger 4. Ikrafttræden 5. Karens 6. Selvrisiko 7. Hvornår udbetales ydelsen? 8. Hvem modtager ydelsen? 9. Hvor stor er

Læs mere

DFA/Indigo gruppelivsvilkår 2016

DFA/Indigo gruppelivsvilkår 2016 I tilslutning til dansk forsikringsaftalelov m.v. Indholdsfortegnelse 1. Indtrædelse 2. Udbetaling ved død 3. Medforsikret ægtefælle 4. Ægteskabslignende forhold 5. Skatte- og afgiftsforhold 6. Undtagen

Læs mere

Mobilitet. når som helst, hvor som helst. Ring til følgende telefonnummer for at få hjælp i Danmark og i udlandet: + 45 70 20 18 58

Mobilitet. når som helst, hvor som helst. Ring til følgende telefonnummer for at få hjælp i Danmark og i udlandet: + 45 70 20 18 58 SEAT Vejhjælp SEAT Vejhjælp Service Mobilitet når som helst, hvor som helst Med SEAT Vejhjælp Service Mobilitet er du garanteret du garanteret fuld og pålidelig fuld og pålidelig vejhjælp uden vejhjælp

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER Yderligere oplysninger Yderligere oplysninger om dækningerne på denne forsikring kan fås på www.first.dk, www.forsikringsoplysningen.dk eller www.ankeforsikring.dk. Aftalegrundlag

Læs mere

Forsikringsbetingelser FÆLLESBETINGELSER ERHVERV

Forsikringsbetingelser FÆLLESBETINGELSER ERHVERV Forsikringsbetingelser FÆLLESBETINGELSER ERHVERV VERSION 30-501 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Fællesbetingelser

Læs mere

Betingelser nr. 32-3 Hundeansvarsforsikring

Betingelser nr. 32-3 Hundeansvarsforsikring Betingelser nr. 32-3 Hundeansvarsforsikring Fortrydelsesret Du kan fortryde den indgåede aftale efter forsikringsaftalelovens 34i. Fortrydelsesfristen Fortrydelsesfristen er altid 14 dage. Fortrydelsesfristens

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Kollektiv ulykkesforsikring. (udgave per. 1.12.2008)

Forsikringsbetingelser for Kollektiv ulykkesforsikring. (udgave per. 1.12.2008) Forsikringsbetingelser for Kollektiv ulykkesforsikring (udgave per. 1.12.2008) Indholdsfortegnelse Forsikringens omfang. 1. Hvem er dækket af forsikringen? 2. Hvor gælder forsikringen? 3. Hvilke skader

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Forsikringsbetingelser 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 FORSIKRINGENS OMFANG... 4 1.0 SIKREDE PERSONER...4 2.0 DÆKNINGSOMRÅDE...4 3.0 HVAD DÆKKER FORSIKRINGEN?...4 4.0 DÆKNINGSSUMMER...4

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko

Forsikringsbetingelser. for. Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko Betingelser nr. 950901 Forsikringsbetingelser for Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf 77 32 50 00, CVR-nr.: 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Professionelt ansvar/rådgiveransvar nr

Professionelt ansvar/rådgiveransvar nr For forsikringen gælder reglerne i lov nr. 129 af 15. april 1930 med senere ændringer om forsikringsaftaler, for så vidt de ikke er fraveget ved de almindelige og særlige forsikringsbetingelser. 1 Forsikringens

Læs mere

Betingelser for Erhvervsansvarsforsikring - Bet. nr

Betingelser for Erhvervsansvarsforsikring - Bet. nr Betingelser for Erhvervsansvarsforsikring - Bet. nr. 2201.02.01 Aftalegrundlaget Din Erhvervsansvarsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringen er tegnet i Alpha Insurance A/S. CVR nr. 21064440

Forsikringen er tegnet i Alpha Insurance A/S. CVR nr. 21064440 ULYKKESFORSIKRING Ulykkesforsikring Almindelige forsikringsbetingelser i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler. A. Sikret efter denne police er Sikrede efter denne police er alene de personer,

Læs mere

Tandlægernes Tryghedsordninger

Tandlægernes Tryghedsordninger Tandlægernes Tryghedsordninger Forsikringsbetingelser den 1. januar 2008 Arbejdsudygtighedsforsikring for Praktiserende Tandlæger Arbejdsudygtighedsforsikring for Praktiserende Tandlæger bygger på samarbejde

Læs mere

Veterankøretøjsforsikring. Ansvarsdækning i tilknytning til gældende lov om forsikringsaftaler. Hvad omfatter ansvarsdækningen ikke?

Veterankøretøjsforsikring. Ansvarsdækning i tilknytning til gældende lov om forsikringsaftaler. Hvad omfatter ansvarsdækningen ikke? Ansvarsdækning i tilknytning til gældende lov om forsikringsaftaler. 1. For ansvarsdækningen gælder nedenstående betingelser samt de i denne police anførte Fællesbetingelser for Codan Veterankøretøjsforsikring.

Læs mere

Erhvervsrejseforsikring Rejseforsikring til kortere erhvervsrejser

Erhvervsrejseforsikring Rejseforsikring til kortere erhvervsrejser Erhvervsrejseforsikring Rejseforsikring til kortere erhvervsrejser Bestil online på www.er.dk/erhverv Erhvervsrejseforsikring din sikkerhed, når du rejser i forbindelse med dit arbejde Hvorfor en erhvervsrejseforsikring?

Læs mere

Autohjælp. Betingelser

Autohjælp. Betingelser Autohjælp Betingelser Betingelser Auto-1 Gældende fra 01.09.2014 2 Betingelser for autohjælp GENERELT Det fremgår af din police, om din bilforsikring omfatter autohjælp. Betingelserne træder i kraft den

Læs mere

Instruktør- og kontrollantansvarsforsikring

Instruktør- og kontrollantansvarsforsikring Instruktør- og kontrollantansvarsforsikring Aftale mellem Forsikringsmæglerne på Roskilde Lufthavn A/S Lufthavnsvej 46 4000 Roskilde Telefon: 70 20 19 27 E-mail: maegler@simons1.dk og Beta Aviation ApS

Læs mere

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og lov om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Vilkår for gruppeforsikring Januar 2015 (01)

Vilkår for gruppeforsikring Januar 2015 (01) Gruppeforsikringsvilkår ved død, førtidspensionering og visse kritiske sygdomme 1. Gruppeforsikring 2 2 Gruppemedlemmer og forsikringsdækning 2 3. Betydningen af udtryk anvendt i gruppeforsikringsvilkårene

Læs mere