X.X. Ole Lynggaard A/S: Meget mere end dansk design i absolut verdensklasse

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "X.X. Ole Lynggaard A/S: Meget mere end dansk design i absolut verdensklasse"

Transkript

1 X.X. Ole Lynggaard A/S: Meget mere end dansk design i absolut verdensklasse Da vi startede strategiprocessen i 2005, stod vi med et guldæg. Men manglede de interne kompetencer i vores organisation for at kunne udruge det Søren Lynggaard, Adm. Direktør, CEO Michel Normann, Kommerciel Direktør, CCO Hovedpointe Her har vi en case, som er spændende fordi den ikke umiddelbart handler om det man normalt ville forbinde med en virksomhed, som sælger luksusdesign. Casen om Ole Lynggaard A/S handler ikke så meget om design og brand, som den handler om, hvordan strategisk organisationsudvikling kan spille en nøglerolle i at få en strategi ført ud i livet, også når virksomheden er en kreativ virksomhed. Ole Lynggaard A/S har haft stor succes og vækst til trods for recessionen de seneste år. Virksomheden er en klassisk familieejet og -drevet, hvor familien spiller en stor rolle i den daglige drift og udvikling af virksomheden. Denne case beskriver væsentlige dele af den opskrift, som virksomheden har anvendt. I løbet af casen findes en række hovedpunkter. Det primære hovedpunkt omhandler, hvordan en virksomhed med nogle interne styrker via et strategisk fokus kan få tilført nogle flere egenskaber, der skaber fundamentet for succes og vækst. Vi møder også nogle temaer, som gør Ole Lynggaard A/S til et særlig spændende bekendtskab. Bl.a. deres måde at rekruttere, deres værdier og ledelse, samt måden at skabe kontrolleret vækst er ting, som man uden kendskab til virksomheden nok ikke havde forventet. På den måde er Ole Lynggaard A/S et forbillede på, hvordan man via brug af f.eks. 7S-modellen kan få overblik over, hvordan man kan strukturere en strategisk forandringsproces. Noget vi også finder interessant er, hvordan Ole Lynggaard A/S har haft en spændende indgangsvinkel til internationalisering, som også kan være inspiration for andre vindervirksomheder.

2 Kort om Ole Lynggaard A/S Ole Lynggaard A/S er en dansk familieejet smykkevirksomhed, som i dag har et stort internationalt brand. Virksomheden har i de senere år gennemgået en større forandring med generationsskifte og ekspansion som hovedfokus, som gør at de kan kalde sig for en international virksomhed. I dag drives forretningen primært af anden generation af Lynggaard familien fra hovedsædet i Hellerup. Selve omstruktureringen og de strategiske overvejelser i den forbindelse er kernen i denne case. Vi skal i det følgende se, hvordan en traditionsrig virksomhed drevet på et fundament af eksklusivitet, kvalitet og godt håndværk kan blomstre ved at satse benhårdt og fokuseret på interne strategiske tiltag. Historien Ole Lynggaard A/S blev grundlagt i 1963 af guldsmed Ole Lynggaard. Efter at have studeret og arbejdet flere år i udlandet vendte han tilbage til Danmark og købte et lille værksted. Dette var starten til det luksuriøse brand, vi kender i dag. Charlotte Lynggaard, der ligesom sin far er uddannet designer og guldsmed, har siden 1992 designet og formgivet smykker side om side med sin far i familiefirmaet, hvor sønnen, Søren Lynggaard, er administrerende direktør, og Charlottes mand, Michel Normann, siden 2006 har været kommerciel direktør / CCO. Familiefirmaet har gennem de seneste 47 år skabt et veletableret renommé som et luksuriøst mærke med fokus på høj kvalitet og nyskabende design - ikke kun i Skandinavien men også i mange andre dele af verden. I tæt samarbejde med de ca. 100 ansatte stræber firmaet dagligt efter at leve op til den høje kvalitet og det gennemførte design fra start til slut, når de unikke smykkekollektioner skabes. Smykkekollektionerne sælges verden over til glæde for kvinder i alle aldre. I 2008 blev Ole Lynggaard A/S udnævnt som leverandør til det Danske Kongehus. Nedenfor ses en oversigt over vigtige begivenheder i forhold til årstal. Vigtige årstal Rekordomsætning og bundlinjevækst på trods af finanskrisen Enkelte dele af produktionen af billige produkter outsources af hensyn til volumen og omkostninger 2005 Planer for ny strategi laves i samarbejde med Michel Normann, der indtræder i direktionen 1994 Søren Lynggaard indtræder i Ole Lynggaard A/S som produktionschef i 1994 og som Adm. Direktør i Charlotte Lynggaard indtræder i Ole Lynggaard A/S og lancerer sin første kollektion i 1994.

3 En stor del af de strategiske overvejelser, vi berører senere i casen, kommer direkte fra virksomhedens idégrundlag, vision, mission og ikke mindst værdisæt. Nedenfor er de fire elementer præsenteret med virksomhedens egne formuleringer efterfulgt af væsentlige nøgletal: Idégrundlag: The idea is to make women all over the world feel beautiful and special Vision Vores vision er at være et førende skandinavisk luksusvaremærke med international anerkendelse forankret i vores passion for det unikke design, formsprog og håndværk. Vi vil være det foretrukne luksusbrand for den kvalitetsbevidste kunde, der efterspørger skandinavisk smykkedesign, som kan glæde generationer. Mission Det er vores mission at begejstre og skabe passion for vores smykker og brand over hele verden ved at præsentere og levere smykker i enestående, tidløst og funktionelt design i den højeste håndværksmæssige kvalitet til vores kunder. Med en tæt relation til forhandlere og samarbejdspartnere samt en konstant fokusering på vores værdier vil vi sikre lønsom vækst, økonomisk uafhængighed og en spændende og udfordrende arbejdsplads for vores medarbejdere. Vi vil som en dansk design-, produktions- og håndværksvirksomhed bevare familiens tætte tilknytning, ejerskab og påvirkning af firmakulturen og organisationen. Værdier Passion vi brænder for virksomheden, konceptet og detaljen. Joy of Life (livsglæde) vi tror på et sjovt og motiverende arbejdsmiljø med respekt for den enkeltes evner, ressourcer og ambitionsniveau. Confidence (tillid) vi tilstræber tillid i vores virksomhedskultur og i forholdet til vores medarbejdere og samarbejdspartnere. Uniqueness vi er på forkant med innovative ideer og design og giver vores kunder en følelse af særpræg, stil og klasse. Quality vi tilstræber den højeste kvalitet i vores produkter, kommunikation, service, og organisation. Efficiency vi tilstræber en ressourceeffektiv organisation, produktion, drift og daglig arbejdsgang.

4 Omsætning Nedenfor ses nøgletal for salg ud af butik for Ole Lynggaard A/S. Figur x. x. Vision 2010 Salg ud af butik (000 Dkr) baseret på historik og målsætning for 2012 fra Ole Lynggaard A/S DK NO SE Export Total Produkter Ole Lynggaard A/S produkter spænder vidt indenfor for luksussmykker og accessories. Man arbejder med følgende fire inspirationskilder i produkterne: Naturens Vidundere Hverdagens Små Øjeblikke Skandinavisk Livsstil Anvendelighed Produkterne er fremstillet i absolut højeste kvalitet, hvor der aldrig spares på de dyreste råmaterialer. Som en del af produktet skal det også nævnes, at alle produkter sælges i form af et samlet koncept, som leveres færdigt til de butikker, der har licens til at sælge produkterne. Konceptet omfatter indretning af butikker og salgsmateriale. Brand Virksomhedens brand er en væsentlig del forretningen, man ikke kan komme uden om. Til trods for at denne case har fokus på de interne ressourcer, skal det fremhæves, at brandet er et af de hovedpunkter, som de interne ressourcer skal være med til at styrke. Hos Ole Lynggaard A/S har man igennem årene bevidst valgt at samarbejde med profiler og kvinder, der har skabt bemærkelsesværdige resultater i deres liv og som derved hviler i sig selv. Der er reelt mere tale om divaer end om modeller. Alle er de forbilleder for andre kvinder og et brand i dem selv.

5 Helena Christensen er derfor et naturligt valg efter Lene Nystrøm og tidligere Connie Nielsen, der hver især har været med til at kommunikere og udvikle Ole Lynggaard A/S i forholdet til kvalitetsbevidste kvinder i alle aldre Figur x. x. Helena Christensen som brand profil Det har også været med til at styrke brandets position som et eksklusivt luksusbrand, at en række internationale og danske berømtheder har båret virksomhedens smykker. Ydermere er Charlotte Lynggaard også kendt som en trendsætter, der optræder i diverse udvalgte blade, især inden for luksussegmentet. Således er hun også som designer en væsentlig del af brandet. Nedenfor ses en figur, som illustrerer de forskellige elementer, der bruges til at opbygge brandet.

6 Figur x. x. Brandelementer for Ole Lynggaard A/S Baggrunden for den strategiske forandringsproces I 2005 var Ole Lynggaard A/S i en situation, hvor man havde en forretning med en sund omsætning, som dog ikke gav et stort overskud. Virksomhedens platform var fantastisk. Der var bare behov for større indtjening og et længere perspektiv. Michel Normann Kommerciel Direktør, CCO Dengang havde virksomheden stadigvæk produktionen udelukkende i Danmark, og den var fragmenteret, således at forskellige afdelinger rundt omkring i landet stod for forskellige dele af forretningen. Da virksomheden gik i gang med processen, havde man et sæt stærke interne styrker primært i forhold til at være dygtige til at lave fantastiske designs, håndværk og have en stor viden om kundernes behov. Samtidigt havde man allerede et stærkt brand i Skandinavien. Man har en særlig kultur omkring måden at drive firmaet på. Stifteren Ole Lynggaard, som også har stået for en stor del af designet, har haft en særlig evne til at inddrage andre og lade dem tage ansvar. I dag er virksomheden stadigvæk kendetegnet ved, at det er en familieejet- og drevet virksomhed, hvor konsensus spiller en stor rolle. Det betyder også, at medarbejderne bliver set som værende en del af familien. Der blev dog også fundet svagheder og begrænsninger i de interne ressourcer, der kunne optimeres med henblik på at skabe en stærkere forretning. Den strategiske situation, virksomheden stod i, kan opridses vha. en simplificeret kritisk SWOT:

7 Styrker: Ole Lynggaard A/S havde allerede på daværende tidspunkt et stærkt brand og et unikt design samt medarbejdere, som var yderst kompetente indenfor for udvikling, produktion og design af luksussmykker. Der var også en særlig ledelsesform i virksomheden, i form af hvad man kan karakterisere som værdibaseret- eller skandinavisk ledelse. Svagheder: Organisationen var karakteriseret ved, at de fleste kompetencer lå inden for design dvs. man manglede evner inden for international marketing og produktion, optimering af logistik, salg og økonomi. Selve produktionen var, og er, meget omkostningstung og svær at justere i forhold til efterspørgslen. Muligheder: Virksomheden så muligheder for at komme ud på markeder uden for Skandinavien, da skandinavisk luksusdesign blev mere og mere efterspurgt. Der var gode muligheder for stigende afsætning, både i resten af Europa men også i vækstlande. Ydermere var der også gode muligheder for at benytte sig af outsourcing, idet bl.a. Thailandske producenter i stigende grad blev dygtigere til at levere kvalitet. Man øjnede også muligheden for at skabe en niche som et ægte skandinavisk luksusbrand ved at fokusere og satse benhårdt på design, da der fandtes få/ingen konkurrenter med dette fokus. Dette var på daværende tidspunkt ikkeeksisterende. Man så altså en strategisk mulighed i at skabe et internationalt skandinavisk luksusbrand, som henvendte sig til top 2%. Trusler: Virksomheden oplevede trusler fra producenter, som lavede billigere smykker. Det var især i form af bl.a. danske virksomheder, der fik produceret kopidesignsmykker i f.eks. Kina. Man var også afhængig af kun at være til stede på markeder, hvor der var samme produktlevetidscyklus man havde ikke mulighed for at genbruge produkter og arbejde skalerbart på andre markeder. Svingende guldpriser blev også identificeret som en trussel.

8 Nedenfor ses en oversigt, som viser den kritiske SWOT: Figur x. x. SWOT for Ole Lynggaard A/S Interne faktorer Eksterne faktorer Styrker (strengths) Unikt design Stærkt brand Kompetente medarbejdere Særlig skandinavisk ledelsesform Muligheder (opportunities) Voksende efterspørgsel på skandinavisk luksus design Vækstmarkeder uden for Skandinavien Mulighed for lavere produktionsomkostninger vha. outsourcing af de billigere produkter som f.eks. Sølvkollektioner Svagheder (weaknesses) Manglende kompetencer inden for international marketing og produktion, logistik, økonomi og salg Omkostningstung produktion Trusler (threats) Trusler fra lav-omkostnings spillere Voksende tendens til kopivarer fra Sydøst Asien Afhængighed af et begrænset marked med stor intern afhængighed. Stigende guldpriser Strategiprocessen Selve den strategiske forandringsproces startede med, at virksomheden fik klarlagt fremtidige mål, som skulle hjælpe med at opfylde den fremtidige vision. Man gjorde dette ved at klarlægge værdigrundlaget og en ny mission baseret på en vision for, hvor virksomheden skulle befinde sig i Nedenfor ses en illustration af dette sammenspil, som er en afledning af den tidligere fremhævede figur 6.4. Figur x. x. Sammenhæng mellem vision, værdigrundlag, ny mission og strategiske målsætninger Strategiske målsætninger Værdigrundlag + Vision 2010 Ny mission (forandringsbehov) Man havde i forbindelse med strategiprocessen identificeret en række vigtige interne styrker, som der var behov for at få iscenesat yderligere. Disse indbefattede:

9 Et fantastisk produkt Et stærkt hjemmemarked og stort kundekendskab Et stærk brand i Skandinavien En særlig ledelsesstil og tilgang til at drive virksomhed Unikke ressourcer bl.a. designerne og guldsmedene Ud fra de identificerede styrker og den kritiske SWOT, gik man i gang med at lave en plan for hvordan man ville opfylde den nye mission. Uddrag af indholdet af grundlaget for den nye mission findes nedenfor: Virksomheden Ole Lynggaard A/S udgangspunkt og fremtid bygger på over 40 års succesfuld historie i tæt tilknytning til familien Lynggaard. Vi er den klassiske, eksklusive virksomhed med vægt på design, innovation og et traditionsbundent håndværk. Alle vores produkter skal leve op til vores værdier og designes i dag af Ole Lynggaard og Charlotte Lynggaard. Vi vil begejstre og udbygge vores kunders opfattelse af mærket Ole Lynggaard Copenhagen med et gennemtænkt koncept og produkter, der tager udgangspunkt i virksomheden unikke design kompetencer, kreativitet og håndværksmæssige traditioner Hos Ole Lynggaard A/S brænder vi for vores produkter og koncept med et motiveret sælgerteam og en kundeservice, der som vores ambassadører vil gøre en helhjertet indsats for at guide, servicere og ikke mindst sikre stor kundetilfredshed og en tæt relation til vores butikker og samarbejdspartnere. Vi vil med Skandinavien som vores hjemmemarked vokse organisk internationalt i tæt samarbejde med udvalgte strategiske samarbejdspartnere og med vægt på det øvrige Europa og Japan. Vi vil til enhver tid tilstræbe en ressourceeffektiv produktion, drift og organisering samt en konstant optimering af vores daglige processer med udgangspunkt i vores værdier. Vores produktion skal til hver tid placeres, hvor vi opnår den højeste kvalitet, de bedste håndværksmæssige kompetencer og den nødvendige fleksibilitet til den rigtige pris. Design, modeludvikling og guldsmykkeproduktion vil til stadighed være hjertet i vores danske produktion. Alle vores ansatte udgør det team og den kultur der vil få vores vision til at gå i opfyldelse. Vi skal derfor tilstræbe at gøre Ole Lynggaard A/S til en motiverende, inspirerende og sjov arbejdsplads, der kan fremme og udvikle de bedste evner og en positiv holdning hos den enkelte medarbejder.

10 Transformation fra design og produktion til international handels- og brandvirksomhed Ud fra indholdet af det nye grundlag og den tidligere nævnte strategiske situation blev en række forandringsbehov defineret. Disse indbefattede: Fortsat fokus på at være designdrevet Rendyrkelse og erkendelse af at være en fokuseret luksusproducent. Konsolidering efterfulgt af ekspansion Udvikling af butikskoncept til forretninger Udvikling af egne flagship stores Investering i og udvikling af kompetencer Større fokus på informationstilgang og personuafhængighed Tættere samarbejde og relationer med butikker overgang til partnerskab frem for kunderelation. Udvikling af klar brandstrategi Dyrkelse af familiekultur og ledelsesstil. Man lavede dernæst en strategiplanche, som indbefatter de forskellige ovenstående elementer. Nedenfor ses strategiplanchen; denne danner til stadighed grundlag for den fremadrettede strategi for virksomheden. Figur x. x. Strategiplanche for Ole Lynggaard A/S Hernæst følger en sammenfatning af, hvordan Ole Lynggaard A/S brugte de 7 S er til at transformere forretningen.

11 De 7S er hos Ole Lynggaard A/S Måden hvorpå man gik til den del af selve strategiprocessen, som havde med de interne dele af virksomheden at gøre, kan beskrives vha. 7S modellen. Som nævnt tidligere indbefatter denne syv elementer, der alle beskriver en organisation internt: Figur x. x. 7 S modellen a. Strategy strategi der er valgt til at skabe konkurrenceevne, f.eks. differentiering. b. Structure organisationens struktur som f.eks. en flad organisationsstruktur c. Systems procedurerne, der får virksomheden til at arbejde og fungere. Dette kan f.eks. være IT systemer i form af CRM systemer eller lign. d. Shared values virksomhedens fælles værdier. Det kan f.eks. være, at det er bundet ind i virksomhedens kultur, at man er meget kvalitetsbevidste. e. Style ledelsesstil. Hvordan bliver ledelse praktiseret i virksomheden; har man f.eks. meget fokus på værdibaseret ledelse. f. Staff medarbejdere. Hvad karakteriserer de mennesker, som er i organisationen. g. Skills interne ressourcer, færdigheder og egenskaber. Hvad er virksomheden god til? I det efterfølgende bliver de 7 elementer skitseret i forhold til hvad der kendetegner Ole Lynggaard A/S på hvert område. En væsentlig pointe, som også fremgår i det nedenstående, er, at man aktivt har valgt at fokusere på at udvikle hvert område i 7 S modellen, for at de interne egenskaber medvirker til at realisere den fremadrettede strategi. Ad a.: Strategy Vi starter aldrig et internt møde i salg- og marketing eller en workshop, uden først at gennemgå vores vision, mission og værdier. Michel Normann Kommerciel Direktør, CCO Ole Lynggaard A/S er kendetegnet ved at være en meget differentieret nicheproducent. Deres produkter ligger i den dyreste og mest eksklusive ende af smykkemarkedet. Denne strategi er en integreret del af virksomheden og en del af dens brand. Før den nye strategi blev iværksat, valgte man også bevidst at fokusere udelukkende på Skandinavien, primært fordi man ønskede et tæt forhold til kunderne. Grunden hertil var, at man ønskede at konsolidere forretningen før ekspansion. Det tætte forhold til kunderne skulle virke som en løftestang, idet man identificerede, at netop dette punkt var nøglen til en styrkelse af brandet. Samtidigt med dette valgte man også nogle kunder fra, som ikke matchede det fokus man havde brug for fremadrettet.

12 I forbindelse med strategi processen tilføjede man følgende til strategien: Fra produkt til koncept man fandt ud af, at samlede koncepter til forretninger virkede bedre end at sælge en række produkter. Således får forretningerne nu et samlet koncept, hvis de ønsker at blive forhandlere. Man kan altså kun forhandle Ole Lynggaard A/S smykker ved at benytte dette koncept. Figur x. x. Udvalg fra butikskoncept hos Ole Lynggaard A/S Vækst fokus på vækst uden for hjemmemarkedet Skandinavien. Indførelse af strategiske nøgleord dette er et strategisk rationale, man har indbygget, således at intet kan eksekveres medmindre det overholder de følgende fem punkter:: Quality: alt man gør, skal leve op til højeste kvalitetsstandard. Figur x. x. Strategiske nøgleord Scalability: skalerbarhed i alle tiltag, således at man har fleksibilitet dette er en best-practice på tværs af organisationen Simplicity: at gøre alting simpelt og transparent er en integreret del af virksomhedens måde at agere på. Focus: Aktiviteter skal altid være understøttet af en nødvendig fokusering i forhold til at nå de strategiske mål og der skal investeres i de nødvendige ressourcer. Concept: Alle aktiviteter og beslutninger skal passe sammen med konceptet for selve forretningen. Der skal være sammenhæng i alt, hvad der gøres.

13 Ad b.:structure Til trods for outsourcing har vi stadigvæk Skandinaviens største guldsmedeproduktion som findes i Hellerup lige uden for København! Figur x. x. Guldsmedeproduktion i Hellerup, København Søren Lynggaard Adm. Direktør, CEO Før Ole Lynggaard A/S gik i gang med omstruktureringen i 2005, havde man en struktur, som var kendetegnet ved, at organisation i højere grad var fragmenteret. For at få en mere strømlinet, effektiv og ikke mindst samarbejdende organisation indførte man følgende tiltag: Fladere struktur Fokus på at have så få beslutningsled som muligt for at opnå hurtigere og mere omkostningseffektiv koordinering. Mantraet var her kompetence og gensidig tillid. Intelligente incitament strukturer Således at bl.a. sælgere var organiseret i teams og fik bonus på kundebasis og ikke individuelt salg. Effekten ved dette og lignende tiltag er, at medarbejdere begynder i større grad at arbejde i samme retning til alles fælles bedste. Færre forhandlere Formålet ved dette var at skabe større fokusering og tættere samarbejde mellem organisationen og forhandlere. Dette med henblik på at skabe øget engagement og partnerskab, samt fokus på hvad der blev solgt i butikkerne Ændring af produktions setup Virksomheden valgte at skille sig af med den del af produktionen. som ikke lå i Hellerup og flytte en del til Thailand. Som led heri valgte man en strategisk samarbejdspartner i Thailand, som er japansk. Netop denne producent blev bevidst valgt på grund af høj kvalitet i produktionen.. En ligeså vigtig pointe er, at man bibeholdt en del af produktionen i Danmark for bl.a. at skabe synergieffekter i forhold til designerne og fortsat sikre den høje kvalitet.

14 Fokus i ledelsen I ledelsen introducerede man tiltag for at sikre de rette kompetencer og fokusområder, således at man komplimenterede hinanden på bedst mulig måde. Ledelsen blev blandt andet udvidet med Supply Chain Direktør Sus Munkløv og Finansdirektør Hans Kurt Hansen Konsolidering før vækst Man valgte at konsolidere forretningen, før man ville skabe vækst. Dermed havde man indtjeningsgrundlaget i orden, før man gik i gang med en ekspansionsstrategi. Ad c.:systems Før omstruktureringen var der mindre gennemsigtighed i virksomhedens processer. Ifølge ledelsen var dette et af de største umiddelbare problemer, virksomheden stod overfor, da det var en stor bremseklods i forhold til fremtidig vækst. I den forbindelse lagde man en strategi, for hvordan man kunne skabe en større grad af transparens i virksomheden. Dette blev bl.a. gjort vedt konsekvent at benytte sig af åbne kalendersystemer og datadeling. Man har ugentlige koordineringsmøder i virksomheden, hvor alle væsentlige begivenheder bliver vendt. Derudover begyndte man at benytte sig af systemet Salesforce, som alle har adgang til og derved bliver opdaterede på, hvad der sker hos kunderne. Hertil kommer at man benytter sig af et fast mødehierarki, som sikrer transparens på tværs af virksomheden. Ydermere har man også implementeret et system til løbende at opdatere forskellige nøgleområder, således at alle er konstant ajourført. Ad d.:shared values Selve de underlæggende værdier i virksomheden har altid været en meget væsentlig del af måden, Ole Lynggaard A/S har drevet virksomhed på. I forbindelse med strategiprocessen fik man klarlagt disse værdier, som vi gennemgik i starten af casen. Man gør meget for at kommunikere de fælles værdier ud, og de gennemtrænger hele måden, man driver forretning på. Som eksempel på, hvordan man har yderligere fokus på virksomhedens værdier, kan nævnes, at man inden hver workshop eller præsentation bruger et par minutter på at gennemgå værdierne, og hvordan netop den igangværende aktivitet hænger sammen med værdierne.

15 Ad e: Style Ole Lynggaard A/S er kendetegnet ved at være typisk familiedrevet og skandinavisk, hvor konsensus spiller en meget stor rolle. I forbindelse med strategiprocessen valgte man at rendyrke dette endnu mere og gøre det til en del af missionen virksomheden er med andre ord ligesom en stor familie. Dette gør, at ledelsesstilen er meget åben og bygger på stor ligeværdighed, samt at man har en stor tillid til hver enkelt medarbejder. Desuden bygger man ledelsen på at have et meget langt sigte og sørger for, at alle tiltag er nogle, som kommer virksomheden til gode på den lange bane. Ad f.:staff I 2005 havde man nogle stærke kompetencer på medarbejdersiden, især inden for design og produktion. Dog blev man hurtigt klar over, at der manglede nogle kompetencer, hvis virksomheden skulle bringes videre og det store vækstpotentiale realiseres. Derfor valgte man at sætte meget stor fokus på at få fat i medarbejdere, som passede ind i værdisættet og var nogle af de dygtigste indenfor deres felt. Man har valgt at satse benhårdt på at hyre medarbejdere, som var decideret overkvalificerede på det tidspunkt, de blev ansat, men som har købt visionen og de fremtidige udfordringer. Det har gjort, at folk har valgt jobbet pga. fremtidsvisionen og de senere udfordringer, og dette giver et særligt aspekt i forhold til motivation og medarbejdertrivsel. I forbindelse med nyansættelser har man lavet en stram politik om, at man kun ansætter folk, hvis de har kvalifikationer, som virksomheden ikke råder over i forvejen. Ydermere har man gjort en stor indsats for at videreudvikle medarbejdernes kompetencer og givet dem mere frihed til at udføre deres arbejde. Det opsummeres ved, at forholdet til medarbejderne er lidt ligesom en familie. På den ende side giver man stor frihed og råderum, men man forventer også stor loyalitet og stærke spidskompetencer. Ad g.:skills En afgørende grund til at vi gået igennem finanskrisen med vækst på alle markeder er at vi har lyttet til vores to designere Ole og Charlotte Lynggaard Søren Lynggaard Adm. Direktør, CEO Virksomhedens absolutte kernekompetencer er til stadighed design og produktion af eksklusive smykker. Dog blev man i 2005 klar over, at der var et stort behov for at få tilført flere forretningsmæssige kompetencer udefra. Dette var især indenfor områderne: Logistik, SCM, kvalitet og international produktion Økonomistyring Brand management & PR Salg og marketing, især med internationalt fokus

16 Dette er områder man har haft løbende fokus på, da disse er nøgle områder i virksomhedens fremtidige vækst. I ledelsen traf vi det valg udelukkende at ansætte de bedste folk også gerne rekruttere udenfor branchen selvom vi størrelsesmæssigt ikke var klar til så dygtige folk. Vi ville have dem til at købe ind på visionen og den vækst der ville opfylde ønsker til faglige udfordringer over tid! Michel Norman Kommerciel Direktør, CCO

17 Bløde elementer Hårde elementer De 7 S er hos Ole Lynggaard A/S opsummeret: I de ovenstående punkter så vi, hvordan de 7 S er er blevet justeret i forhold den fremtidige vision for virksomheden. Disse punkter har vi opsummeret nedenfor ud fra teorien om de 7 S er: Figur x. x. 7 S er hos Ole Lynggaard A/S fra 2005 til Strategy Differentiering, fokusering og luksus produkt Brand fra produkt til koncept strategiske nøgleord vækst færre kunder Structure Fragmenteret organisation fladere struktur; mere effektivitet og samarbejde nye incitament-strukturer færre forhandlere og konsolidering nyt produktions-setup fokus i ledelsen Systems Kun gængse systemer system til gennemsigtighed CRM system målstyring Shared Values Stærke værdier som dog ikke var på papir fokus på at kommunikere værdier ud og få dem fattet til papir dyrkelse af værdier i forhold til beslutningsprocesser Style Typisk skandinavisk familieejet og -drevet virksomhed Konsensus har stor rolle fokus på at dyrke fordelene ved familievirksomhed. mere åbenhed fokus på ligeværdighed, frihed og fællesskab Staff Stærke medarbejdere indenfor design og produktion Stor loyalitet rekruttering af medarbejdere som tilknytter sig visionen langsigtet rekruttering af overkvalificerede medarbejdere stor fokus på medarbejder udvikling, tilfredshed og loyalitet Skills Kernekompetencer indenfor design og produktion tilføring af strategiske kompetencer indenfor forretningstekniske områder erkendelse af, at dele af produktionen skulle foregå i DK pga. kernekompetencer Ole Lynggaard A/S lagde altså en benhård strategi som indbefattede, hvilke tiltag der skulle til i organisationen for at nå visionen.

18 De 7 S er i forhold til vækst og brand? Som vi har set, så har Ole Lynggaard A/S satset på nogle signifikante strategiske tiltag i organisationen. Da man skabte den nye vision for Ole Lynggaard A/S 2010, dannede man sig et klart billede af, hvilke elementer ville være nødvendige for at komme i den ønskede retning. Udadtil havde man fokus på at styrke sit brand og på at skabe vækst både organisk men også ved i første omgang at konsolidere forretningen. Udviklingen af de indre styrker har i den forbindelse spillet en meget stor rolle; man er kommet til den erkendelse, at man var nød til både at ændre og tilføre organisationen nye ressourcer for at få virksomheden op i det rette gear. Det er meget interessant ud fra et strategisk perspektiv, at udvikling af organisationen kan føre til et styrket brand, men ved nærmere eftertanke er idéen måske ikke så fjern. Ole Lynggaard A/S brand har bl.a. haft en begrænsning ved f.eks. kun at være kendt i Skandinavien, ligesom forretningen har været begrænset i form af manglende kompetencer inden for bl.a. international produktion. På samme måde har man strategisk satset benhårdt på at drive virksomheden med meget streng overholdelse af værdisættet, som også gør, at man har opnået en ensartethed og sikret, at brandet er afspejlet internt i organisationen. Vi karakteriserer den særlige sammenhæng mellem brand, fokus på kontrolleret vækst og de indre styrker i form af de 7 S er, som netop dét, der gør Ole Lynggaard A/S til en vindervirksomhed. Sammenhængen har vi illustreret nedenfor. Figur x. x. Sammenhængen mellem Brand, Vækst og Indre styrker Brand Vækst Indre styrker (7 S er) På den måde har Ole Lynggaard A/S forenet to ting, som ikke altid bliver nævnt i samme sætning. Nemlig et stort fokus på kreativitet og eksklusivitet og benhård strategisk fokuseret forretningsdrift. I forhold til internationalisering er der nogle særlige kendetegn ved den måde, man takler udforingerne på. Det er en væsentlig del af tilgangen, at den valgte partner skal passe meget tæt sammen med de værdier, som Ole Lynggaard A/S står for. Udflytningen af produktionen er et af eksemplerne på, hvordan dette bliver taklet. Man har bevidst valgt at lade dele af produktionen blive hjemme i Danmark,

19 netop for at være sikker på at have viden om produktion tæt ved designerne i stedet for udelukkende at fokusere på de lavere omkostninger pr. arbejdstime. Netop dette er en interessant tilgang, da man oftest ser virksomheder ofre hele deres produktionsapparat og derefter miste væsentlige konkurrencefordele pga. den viden, der går tabt. Hos Ole Lynggaard A/S har man således fundet et mix af adgang til lavere omkostninger og bibeholdelse af konkurrencefordele. På den måde har de 7 S er været i spil i den måde man har grebet ekspansionen an på. I det ovenstående eksempel har man f.eks. valgt en strategisk partner til outsourcing af produktion, som har nogle af de samme værdier som Ole Lynggaard A/S nemlig den enormt høje kvalitet. Dette er en interessant tilgang til internationalisering, da man modsat andre virksomheder, der outsourcer i flæng, har bibeholdt noget af produktionen pga. sammenhængen mellem kernekompetencerne. Ligeledes er tilgangen til ekspansionen og internationalisering på salgssiden også speciel. Man har ganske enkelt valgt at basere sin indgang på nye markeder på om den rette person findes til at stå for det. Der er altså ikke tale om, at man laver dybdeborende markedsundersøgelser, men i stedet lader man det være afgørende om, man kan finde den rette partner. Vi vil betegne dette som organisk internationalisering, dvs. man ekspanderer ikke medmindre man har den rette partner. For som CCO Michel Normann siger: Vi sælger produkter, som kunderne dybest set ikke har brug for, men har en passion for. Derfor handler det aldrig om, hvorvidt der er et marked, men om der er en person, der kan skabe passionen og dermed markedet. Michel Normann Kommerciel direktør, CCO Sidst men ikke mindst så har man en gennemgående accept af, at organisationen er til for at få designernes idéer omsat til konkurrencedygtige produkter. Man kan her tale om, at Ole Lynggaard A/S er decideret designdrevet af Ole og Charlotte Lynggaard. At man netop har fået styrket organisationen på nogle væsentlige områder, er sammen med det fremsynede design og det stærke brand en af grundene til, at Ole Lynggaard A/S fortsat har en stor vækst. Afrunding Ole Lynggaard A/S er en særlig virksomhed, som man med rette kan sige har en vinderstrategi. Det var i hvert fald adm. direktør Søren Lynggaards ord til os, da vi indledte samarbejdet om denne case. Det er særligt at følge en virksomhed, der til trods for at have design, kvalitet og håndværkstraditioner som deres kernekompetencer, høster meget af deres store succes ved at fokusere hårdt på interne egenskaber. På den måde er Ole Lynggaard A/S en virksomhed, der har bevist at man faktisk kan udklække guldægget, hvis man tør satse på strategisk at udvikle de egenskaber, ens organisation har. Også virksomheden tilgang til internationalisering er en væsentlig pointe i form af, at man har gennemtænkt organisationens interne styrker og ladet disse gå igen i den måde, man agerer på i forhold til samarbejdspartnere.

20 Mange virksomheder kan også tage ved lære af den måde, Ole Lynggaard A/S bruger sine værdier på, og den proaktive tilgang man har til tilføring af ressourcer via medarbejdere. Værdierne er i alt hvad virksomheden gør, og dette udmønter sig i et stort strategisk fokus hos alle, som er med til at skabe resultaterne.

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

Strategisk udvikling af SMV 29.01.2008

Strategisk udvikling af SMV 29.01.2008 Strategisk udvikling af SMV 29.01.2008 Strategier mhp. på øget kundefokus og kundeudvikling 29.01.2008 Strategisk udvikling af SMV er 1 Dagsorden Opfølgning Markedsudviklingsmuligheder Med nogle kommentarer

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

Mission, vision og forretningsidé

Mission, vision og forretningsidé Mission, vision og forretningsidé Vision for ECCO A/S 2 Vision og mission for detailhandel 3 Fra ko til sko 4 Danske rødder 5 Forskellige forretningstyper 6 damkjær & vesterager 1 Vision for ECCO A/S ECCOs

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Ansættelseskontrakt Dato: 29-10-2013 13:18

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Ansættelseskontrakt Dato: 29-10-2013 13:18 1 af 6 1. Sammendrag K.E.A Totalentreprise agerer som samlet totalentreprenør for bygherre, vi varetager alle de ydelser, der udgør en nødvendig helhed for gennemførelse af den aftalte opgave. Vi er derfor

Læs mere

ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER

ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER 64 De kreative erhverv, og herunder modebranchen, er et af

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

ER GODT STRATEGIARBEJDE GULD VÆRD?

ER GODT STRATEGIARBEJDE GULD VÆRD? 12 TEMA: STRATEGI ER GODT STRATEGIARBEJDE GULD VÆRD? ARTIKEL AF MIKAEL VEST Oplever I som virksomhed ofte, at dagligdagens udfordringer overskygger langsigtet tænkning? Hvis ja, så er her en række tips

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Virksomhed og forretningsplan Dato: 11-11-2013 12:36

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Virksomhed og forretningsplan Dato: 11-11-2013 12:36 1 af 5 1. Sammendrag K.E.A Totalentreprise agerer som samlet totalentreprenør for bygherre, vi varetager alle de ydelser, der udgør en nødvendig helhed for gennemførelse af den aftalte opgave. Vi er derfor

Læs mere

Sammen kan vi inspirere verden.

Sammen kan vi inspirere verden. Sammen kan vi inspirere verden. Leander A/S er en international virksomhed, der er kendetegnet ved en række unikke produkter, en stærk designfilosofi, passionerede medarbejdere og et kæmpe potentiale.

Læs mere

Strategisk ledelse i skrumpende markeder

Strategisk ledelse i skrumpende markeder Strategisk ledelse i skrumpende markeder Uanset den konkrete situation ligger ansvaret for virksomhedens fremtid hos den øverste ledelse. Her er det vigtigt at være sig bevidst, om de afgørende strategiske

Læs mere

God ledelse i Haderslev Kommune

God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune handler om at sikre en attraktiv arbejdsplads. En arbejdsplads, som nu og i fremtiden, giver den enkelte

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

BERNERS KERNEVÆRDIER

BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS VÆRDIGRUNDLAG...... er vores grundlag for alle beslutninger og handlinger, som træffes og udføres i vores virksomhed. Det tjener til orientering for medarbejderne. Vores værdigrundlag

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

Administrerende direktør til VandCenter Syd

Administrerende direktør til VandCenter Syd Administrerende direktør til VandCenter Syd Brænder du for at stå i spidsen for et af Danmarks førende vandselskaber? Du bliver leder for en veldrevet og innovativ organisation, som har formået at bringe

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Fra god til vindervirksomhed - Strategi i vindervirksomheder Onsdag, den 29. februar 2012, Hotel Opus

Fra god til vindervirksomhed - Strategi i vindervirksomheder Onsdag, den 29. februar 2012, Hotel Opus Fra god til vindervirksomhed - Strategi i vindervirksomheder Onsdag, den 29. februar 2012, Hotel Opus Program Hvad er strategi? Hvornår har vi en vinderstrategi? Hvad er en vindervirksomhed? Hvordan skabes

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Tirsdag den 8. marts 2011

Tirsdag den 8. marts 2011 Tirsdag den 8. marts 2011 Yderligere info & spørgsmål? Vinderstrategi A/S Gammel Kongevej 1, 2. DK-1610 København V www.vinderstrategi.dk +45 7022 9031 vinderstrategi@vinderstrategi.dk www.facebook.com/vinderstrategi

Læs mere

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Præsentationens indhold: Indledning Mål Kritiske succesfaktorer for at nå målet Uddybning af kritiske succesfaktorer Hvordan kommer vi i gang? Uddrag

Læs mere

Teknologisk Institut. Personalepolitik

Teknologisk Institut. Personalepolitik Teknologisk Institut Personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning 3 Værdisæt det vi er 4 Brand Promise det vi lover vores kunder 5 Viden- og relationsopbygning 6 Læring og samarbejde 7 Rekruttering

Læs mere

Empowerment 2010-2011

Empowerment 2010-2011 Empowerment 2010-2011 Introduktion Bygge- og anlægsbranchen har i mange år været kendetegnet af stigende efterspørgsel og heraf særdeles flotte omsætningstal. Ikke desto mindre har det vist sig, at rigtig

Læs mere

Erhvervsservice Vækst og udvikling

Erhvervsservice Vækst og udvikling Erhvervsservice Vækst og udvikling Hvem er jeg? Erhvervskonsulent Danske Fysioterapeuter Uddannet Cand. Merc. 22 år selvstændig ledelses- og erhvervskonsulent Primære arbejdsopgaver i dag: Rådgivning af

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

5 gode råd om strategisk ledelse

5 gode råd om strategisk ledelse 5 gode råd om strategisk ledelse Verden er i forandring. Bryd med traditionerne Bedre resultater med empati Alle er sælgere Branding øger potentialet Bryd med traditionerne Virksomhedsstrategi fokuserer

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING e Indholdsfortegnelse Indledning 3 Outsourcing Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource 6

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

STRATEGI. i vindervirksomheder. Jørgen Lægaard Mikael Vest BESTSELLER BESTSELLER SOLGT I MERE END EKSEMPLARER NY REVIDERET UDGAVE

STRATEGI. i vindervirksomheder. Jørgen Lægaard Mikael Vest BESTSELLER BESTSELLER SOLGT I MERE END EKSEMPLARER NY REVIDERET UDGAVE Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI i vindervirksomheder LÆSEPRØVE BESTSELLER BESTSELLER SOLGT I MERE END 25.000 EKSEMPLARER NY REVIDERET UDGAVE SOLGT I MERE END 25.000 EKSEMPLARER NY REVIDERET UDGAVE

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Af cand. merc. Halfdan Schmidt, CMC, Konsulent i Udviklingsledelse Halfdan Schmidt LedelsesRådgivning ApS Den værdiskabende bestyrelse Det at sidde i en bestyrelse er et krævende og betroet job, der kræver

Læs mere

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP. Christian Huus Jensen, COWI

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP. Christian Huus Jensen, COWI Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram FORRETNINGSPLAN GUDP Christian Huus Jensen, COWI Forretningsplan indhold Projektets output A28 (maks1 side) Markedet og kunder A29 (maks½ side) Forretningsgrundlag

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource? 6 Pris på outsourcing

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør

Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør 1 Strategi i vindervirksomheder: Rejsebeskrivelse med fire etaper Situation Ambition Must-Win- Battles Eksekvering Lægaard Management A/S tilbyder rådgivning

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker Effektive rengøringsløsninger fra System Cleaners optimerer både kvalitet og produktionstid. Ideen bag navnet System Cleaners, som blev

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

6 Tips til, hvordan mindre organisationer kan skabe en sund kultur på en billig måde

6 Tips til, hvordan mindre organisationer kan skabe en sund kultur på en billig måde 6 Tips til, hvordan mindre organisationer kan skabe en sund kultur på en billig måde Af Thobias Laustsen Det er almindeligt kendt, at mindre organisationer ikke altid har de samme økonomiske muligheder

Læs mere

SIV: Service Innovation i Værdikæder. Innovation i servicesektoren 9. januar 2013. Mads Christiansen, DELTA. Ganske kort om ImprovAbility Modellen

SIV: Service Innovation i Værdikæder. Innovation i servicesektoren 9. januar 2013. Mads Christiansen, DELTA. Ganske kort om ImprovAbility Modellen SIV: Service Innovation i Værdikæder Innovation i servicesektoren 9. januar 2013 Mads Christiansen, DELTA Introduktion Ganske kort om ImprovAbility Modellen Case: Serviceinnovation i 4 virksomheder Resultaterne

Læs mere

KLIK FOR AT REDIGERE TITELTYPOGRAFI I. Ansøgning om pulje masteren 0l leje af offentlig bygning inden for krea0ve erhverv

KLIK FOR AT REDIGERE TITELTYPOGRAFI I. Ansøgning om pulje masteren 0l leje af offentlig bygning inden for krea0ve erhverv Klik for OLE at LYNGGAARD redigere under0teltypografien COPENHAGEN i Ansøgning om pulje 0l leje af offentlig bygning inden for krea0ve erhverv KLIK FOR AT REDIGERE TITELTYPOGRAFI I Klik for at redigere

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Strategi Kolding Gymnasium

Strategi Kolding Gymnasium Strategi 2020 Kolding Gymnasium INDHOLD Mission 3 Vision 2020 4 Identitet 5 Image 6 Strategiske temaer og mål 7 BAGGRUND Denne strategiplan er igangsat af bestyrelsen og er resultatet af et strategiforløb

Læs mere

Vi arbejder med de menneskelige aspekter, der ligger under overfladen. og skaber udvikling. PMI Personal Management International

Vi arbejder med de menneskelige aspekter, der ligger under overfladen. og skaber udvikling. PMI Personal Management International Vi arbejder med de menneskelige aspekter, der ligger under overfladen og skaber udvikling Personligt Lederskab Organisationer Personer Kick-off Workshops Teambuilding Krisehjælp Coaching PMI Personal Management

Læs mere

systems for industrial heat treatment

systems for industrial heat treatment Vision Fornax A/S vil være den foretrukne samarbejdspartner indenfor videnbaserede, kundespecifikke løsninger til industriel varmebehandling. Fornax A/S vil være kendt som en loyal og professionel samarbejdspartner,

Læs mere

Krise som brændende platform

Krise som brændende platform Krise som brændende platform Med udgangspunkt i en innovations og ledelses undersøgelse: Konklusion på undersøgelse blandt danske virksomheder Innovation som vækst motor Ledelses stilens indflydelse på

Læs mere

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Vores værdier Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. rundlag Et fælles I Associated Danish Ports A/S har vi et fælles værdigrundlag, som er det fundament,

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

KMD A/S DIAS 1. PersonaleLEDELSE Nordjysk. 6. april 2011 Af Karin Hindkjær. Hvordan skaber man en stærk performancekultur?

KMD A/S DIAS 1. PersonaleLEDELSE Nordjysk. 6. april 2011 Af Karin Hindkjær. Hvordan skaber man en stærk performancekultur? DIAS 1 PersonaleLEDELSE Nordjysk 6. april 2011 Af Karin Hindkjær Hvordan skaber man en stærk performancekultur? HVAD ER PERFORMANCE 28. OKTOBER 2010 DIAS 2 KMDLIB-#1039536-V1D KMD fra offentligt til privatejet

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

It s all about people! Lederskab med fokus på mennesker, mening og motivation

It s all about people! Lederskab med fokus på mennesker, mening og motivation It s all about people! Lederskab med fokus på mennesker, mening og motivation Social Kapital LO Højskolen, Helsingør 7. juni 2010 Alfred Josefsen adm. direktør, Irma AS adjungeret professor, CBS 08-06-2010

Læs mere

Hærens Officersskole uddanner og udvikler professionelle officerer, der kan og vil lede, føre og løse militære opgaver succesfuldt.

Hærens Officersskole uddanner og udvikler professionelle officerer, der kan og vil lede, føre og løse militære opgaver succesfuldt. Version 1.1 April 2012 2 3 Hærens Officersskoles Mission, Vision & Strategier samt Værdier Formålet med formuleringen af Hærens Officersskoles Mission, Vision & Strategier samt Værdier er at skabe et fælles

Læs mere

It s all about people!

It s all about people! It s all about people! Svaret er : Tillid CBS 14. september 2010 Alfred Josefsen adm. direktør, Irma AS adjungeret professor, CBS 15-09-2010 1 Vi har behov for nye ledelsesformer! Produktionen er allerede

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Få Succes med dit salg!

Få Succes med dit salg! Breaking Rules Få Succes med dit salg! Challenger Sale & Rule Breaking Strategy Lise Grevenkop-Castenskiold og Nicolai Jacques Sørensen hos BrainsBusiness 11/2/2015 Sådan får du succes med dit salg 09.00-09.45

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI

GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI GPS FOUR FORRETNINGS- STRATEGI Med GPS Four har vi en ambitiøs strategi og et stærkt værktøj, som kan sikre, at vi holder fast i retning og mål. Målene i GPS Four er klare: vi vil sætte yderligere fart

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis Holbæk Regionens Erhvervsråd Forretningsudvikling i teori og praksis Forretningsudvikling teori Dagsorden v/jesper Salling Nielsen Forretningsudvikling praksis v/arkitekt Thomas Kullegaard Jesper Salling

Læs mere

EVENT MARKETING PRODUCTION

EVENT MARKETING PRODUCTION dk EVENT MARKETING PRODUCTION EMP Det er vores dybeste forpligtelse, og vores løfte, at vi i samarbejde med vores partnere, vil opnå de resultater, vi har i sinde at realisere. Denne målsætning udgør fundamentet

Læs mere

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER BENJAMIN FRANKLIN, DEN AMERIKANSKE FILOSOF, FORFATTER, VIDENSKABSMAND OG JOURNALIST, STOD I SIN TID BAG ORDENE - TID ER PENGE. ET UDTRYK, DER HANDLER

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Mennesker Succes Udvikling

Mennesker Succes Udvikling Mennesker Succes Udvikling CoastZone er teambuilding og teamudvikling i hele Danmark. Vi styrker relationerne i jeres team og viser jer vejen til nyt potentiale! »Mennesker med succes skaber udvikling«c

Læs mere

The new approach to software. LittleBeacon

The new approach to software. LittleBeacon The new approach to software LittleBeacon HVEM ER VI? LITTLEBEACON er en dansk, uafhængig og privatejet software virksomhed, der blev etableret i 2008 af Christer Jensen. Siden vi startede, har vi fokuseret

Læs mere

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Dagens menu 1. Dagens menu 2. Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? 3. EnergiMidt hvad er det? 4.

Læs mere

Masterplan Horisont 2018

Masterplan Horisont 2018 Service Kvalitet Styring Trivsel Masterplan Horisont 2018 Vores fælles grundlag på Arbejdsmarkedsområdet i Haderslev Kommune Arbejdsmarked betjener borgerne, så de får mulighed for et aktivt liv på arbejdsmarkedet

Læs mere

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ...

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... Indhold COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... 4 Hovedkonklusioner fra Coaching Analysen 2004/05... 5 INTRODUKTION TIL COACHING... 6 Coaching i ledelse... 7 Hvor og hvornår er coaching relevant?... 8 Former

Læs mere

Anne-Dorte Wæver UDVIKLINGSCOACHING & SPARRING

Anne-Dorte Wæver UDVIKLINGSCOACHING & SPARRING COACHING SOM DEL AF DET MODERNE LEDERSKAB Netværk 1 INDLEDNING HVEM ER JEG? Life- og business coaching Overgade i Odense + ude på virksomheder HVAD JEG VIL PRÆSENTERE 1: Kort om life- og business-coaching

Læs mere

Velkommen til - Alle gode gange tre

Velkommen til - Alle gode gange tre Velkommen til - Alle gode gange tre Der er mange virksomheder som igen overvejer nye systemer Give mulighed for at kunder og leverandører kan møde hinanden på en ny måde Skabe en større grad af gennemsigtighed

Læs mere

Dansk Miljørengøring

Dansk Miljørengøring Dansk Miljørengøring I over 30 år har vi leveret miljø- og kvalitetsbevidst rengøring til alle typer erhvervsvirksomheder, indenfor både den offentlige og private sektor. Alt hvad vi foretager os, både

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Forretning med mening og effekt

Forretning med mening og effekt Jasper Steinhausen Sustainable Business Developer COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Lyngby Telefon 4597 2211 Direkte 4597 1812 Mobil 2135 1029 E-mail jase@cowi.dk http://www.cowi.dk Forretning med mening

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Go Relation PROFIL KATALOG. Mads Brandsen; 4158 9482; mb@gorelation.dk; Randers WWW.GORELATION.DK

Go Relation PROFIL KATALOG. Mads Brandsen; 4158 9482; mb@gorelation.dk; Randers WWW.GORELATION.DK Go Relation PROFIL KATALOG KONSULENT-, KURSUS- OG SPARRINGSFIRMA Vi tilbyder. Kursusvirksomhed. Hel og halvdagskurser. Specielt tilpassede kurser. Åben tilmelding. Kurser for enkelte medarbejdere, grupper

Læs mere

Quick Guide til bedre off-line markedsføring DEN RØDE TRÅD. Start her med et par gode råd og få flere hos Idé Bureauet Reklame & Marketing

Quick Guide til bedre off-line markedsføring DEN RØDE TRÅD. Start her med et par gode råd og få flere hos Idé Bureauet Reklame & Marketing Quick Guide til bedre off-line markedsføring DEN RØDE TRÅD Start her med et par gode råd og få flere hos Idé Bureauet Reklame & Marketing BRANDINGEN Skab troværdighed med dit brand At brande betyder at

Læs mere

Social kapital. Værdien af gode samarbejdsrelationer. Jan Lorentzen og Peter Dragsbæk

Social kapital. Værdien af gode samarbejdsrelationer. Jan Lorentzen og Peter Dragsbæk Social kapital Værdien af gode samarbejdsrelationer Jan Lorentzen og Peter Dragsbæk Samarbejdsaftalens mål og midler Aktivt samspil mellem ledelse og ansatte Motiverende ledelsesformer og aktiv medvirken

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation ECCO en dansk familievirksomhed 2 En multinational organisation 3 Hvem vil have os? 5 En mand og hans drøm 6 ECCO ejer hele værdikæden 7 ECCOs læderproduktion 8 damkjær & vesterager

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed

Socialøkonomisk virksomhed Socialøkonomisk virksomhed Case - Magneten René Risom Johansen & Jens Christian Kobberø 50i180 i Frederiksberg Kommune Marts 2015 Indledning Denne rapport er blevet til under projektet 50 akademikere i

Læs mere

Viva Danmark. Strategi 2013-16

Viva Danmark. Strategi 2013-16 Viva Danmark Strategi 2013-16 Mission Vi ønsker at forbedre udsatte børn og unges vilkår, så de får en tryg og sund opvækst med muligheder for at skabe deres egen fremtid. Vision Vi drømmer om en bevægelse

Læs mere

Den grafiske branche. hvor bevæger branchen sig hen, og er de grafiske virksomheder rustet til fremtiden? Rapport og resultater

Den grafiske branche. hvor bevæger branchen sig hen, og er de grafiske virksomheder rustet til fremtiden? Rapport og resultater Den grafiske branche hvor bevæger branchen sig hen, og er de grafiske virksomheder rustet til fremtiden? Rapport og resultater Marts 2014 Indhold Undersøgelsens hovedkonklusioner... 3 Baggrund... 3 Undersøgelsen...

Læs mere

Vi præsenterer. Talent Management

Vi præsenterer. Talent Management Vi præsenterer Talent Management Der findes desværre ikke en opskrift på vellykket Talent Management, men solidt HR-håndværk, kombineret med intelligente og effektive løsninger giver resultater. Vi deler

Læs mere

MISSION, VISION OG FORRETNINGSIDÉ

MISSION, VISION OG FORRETNINGSIDÉ MISSION, VISION OG FORRETNINGSIDÉ Vision 2 Mission 3 Oms 3,9b Forretningsidé 4 Forretningsværdi 5 Brandværdi 6 1 VISION NOBIA DK S VISION ER AT VÆRE DEN FØRENDE OG MEST INDTJENENDE KØKKENSPECIALIST I DANMARK

Læs mere

Et globalt industrikonglomerat

Et globalt industrikonglomerat Et globalt industrikonglomerat i Aarhus Sydbank: 2014 hvad nu? 31. marts 2014 Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen Schouw & Co. introduktion AT A GLANCE 135+ års historie 125 år i emballage (senest mælkekartoner)

Læs mere

Strategisk Overensstemmelse - en kort introduktion

Strategisk Overensstemmelse - en kort introduktion Strategisk Overensstemmelse, en kort introduktion 2008 Strategisk Overensstemmelse - en kort introduktion Omgivelser (marked) Segment Segment Segment Kunde interface Strategi Enhed Enhed Enhed Værdiskabelse

Læs mere

Quinn og Hilmer Strategic Outsourcing 1994

Quinn og Hilmer Strategic Outsourcing 1994 Quinn og Hilmer Strategic Outsourcing 1994 To nye tilgange, til balancering af evner og ressourcer: - Koncentrere firmaets egne ressourcer om et sæt kernekompetencer. - Strategisk outsource andre aktiviteter.

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

SALGSSUCCES I UDLANDET

SALGSSUCCES I UDLANDET SALGSSUCCES I UDLANDET Præsenteret af : Peter Rosenkrands Adm. direktør Onsdag 14. november 2012 Slide 1 NØGLETAL Placering: Etableret: 1959 Ejerskab: Ansatte: 29 Produktion: Præstø, 85 km syd for København

Læs mere

Fremtidens ledelse og fremtidens arbejdspladser

Fremtidens ledelse og fremtidens arbejdspladser Fremtidens ledelse og fremtidens arbejdspladser Videnscenter for Landbrug og fødevarer MCH Kongrescenter 24. Februar 2014 Alfred Josefsen, foredragsholder, forfatter adjungeret professor, bestyrelsesformand

Læs mere

Træfpunkt 2007. Human ressources er genvejen til organisatorisk succes. Engagerede medarbejdere skaber engagerede kunder

Træfpunkt 2007. Human ressources er genvejen til organisatorisk succes. Engagerede medarbejdere skaber engagerede kunder Træfpunkt 2007 Human ressources er genvejen til organisatorisk succes Engagerede medarbejdere skaber engagerede kunder Når Irma sætter fokus på medarbejderudvikling Alfred Josefsen, Adm. direktør, Irma

Læs mere

BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN

BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN GOVERNANCE, MÅL OG INDHOLD BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN Forslag vedtaget af SAGERA styregruppen 31.01.17 Vision Målbillede for den fælleskommunale rammearkitektur Rammearkitekturen

Læs mere