Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Side 1 af 15 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 1 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. januar 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr. 1 Konstituering af formand og næstformand for Undervisningsudvalget i perioden Nr. 2 Godtgørelse til skolebestyrelsesmedlemmer Nr. 3 Tilskud til efterskoleophold Nr. 4 Frigivelse af rådighedsbeløb Dagnæsskolen Nr. 5 Vedrørende harmonisering af lukkedage SFO Nr. 6 Ændringer til styrelsesvedtægt for folkeskoler i Horsens Kommune Nr. 7 Forventninger til klubområdet Nr. 8 Orientering

2 Side 2 af 15

3 Side 3 af 15 ÅBEN DAGSORDEN Nr. 1 J.nr A14/ Konstituering af formand og næstformand for Undervisningsudvalget i perioden Kontaktperson: Kjeld Kristensen Valg af formand og næstformand for Undervisningsudvalget. Undervisningsudvalget har følgende medlemmer: Lone Ørsted Lene Offersen Jørn Steffensen Helle Frost Tina Naldal Nielsen Allan Kristensen Elise Gerstrøm Dorthe Mogensen Sven Jørgensen Indstilling: Direktionen indstiller, at Undervisningsudvalgets medlemmer konstituerer formand og næstformand for udvalget. Undervisningsudvalget valgte Lone Ørsted som formand og Lene Offersen som næstformand.

4 Side 4 af 15 Nr. 2 J.nr G01/ Godtgørelse til skolebestyrelsesmedlemmer Kontaktperson: Anna Marie Illum Kommunalbestyrelsen kan i henhold til bekendtgørelse nr. 903 af om valg af repræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser i folkeskolen beslutte, at yde vederlag eller diæter til skolebestyrelsens forældrevalgte medlemmer og elevrepræsentanter. Status i Gedved, Brædstrup og Horsens: De tidligere beslutninger om godtgørelse til skolebestyrelsesmedlemmer er forskellige i de tre kommuner. Gedved og Brædstrup Kommuner har ikke ydet godtgørelse. Horsens Kommune har ydet diæter til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelserne. Hvis kommunalbestyrelsen beslutter, at der skal ydes vederlag eller diæter, kan kommunalbestyrelsen vælge mellem følgende alternativer: a. Fast vederlag for deltagelse i skolebestyrelsens møder. Vederlaget udgør kr. årligt til forældrerepræsentanter og kr. årligt til elevrepræsentanter. Herudover udbetales diæter i forbindelse med forældre- og elevrepræsentanters deltagelse i andre møder og kurser der anses for at have betydning for skolebestyrelsesarbejdet. b. Diæter i forbindelse med deltagelse i skolebestyrelsens møder. Diæter udgør pr. dag 320 kr. til forældrerepræsentanter og 100 kr. til elevrepræsentanter. For dage, hvor hvervet beslaglægger mere end 4 timer, ydes dobbeltdiæt. Diæter udbetales ved forældre- og elevrepræsentantens deltagelse i skolebestyrelsesmøder i andre møder og kurser der anses for at have betydning for skolebestyrelsesarbejdet. Kommunalbestyrelsen kan beslutte at der kun ydes diæter inden for en nærmere angivet grænse, dvs. et bestemt antal møder. Foruden vederlag eller diæter kan der ydes godtgørelse for dokumenterede merudgifter. Økonomi: Hvis alle skolebestyrelsesmedlemmer (forældre og elever) på alle skoler deltager i 6 skolebestyrelsesmøder og 3 kursusforløb af en varighed på under 4 timer, vil den samlede udgift være kr. Skolebestyrelsesmøder i forbindelse med ansættelse af skoleinspektør eller viceskoleinspektør vil for en samlet skolebestyrelse koste kr. (varighed på under 4 timer) eller kr. (varihged over 4 timer). Der er i budget 2007 samlet afsat kr. til mødediæter på området. Budgetbeløbet udgør jævnfør ovenstående økonomioplysninger 78 % af den maksimale beregnede udgift til diæter (ekskl. Inspektøransættelser). Det er forvaltnignens vurdering, at udgifterne vil kunne holdes inden for budgettet. Bemærkninger: Den centrale økonomifunktion har ingen bemærkninger da udgifterne holdes indenfor Børn- og Ungeområdets budget.

5 Side 5 af 15 Indstilling: Direktionen indstiller, at der udbetales diæter i forbindelse med forældre- og elevrepræsentanters deltagelse i skolebestyrelsesmøder samt andre møder og kurser der anses for at have betydning for skolebestyrelsesarbejdet. at der maksimalt kan udbetales for 6 skolebestyrelsesmøder af under 4 timers varighed pr. gang pr. år. at der yderligere kan honoreres maksimalt 3 kursusdage af under 4 timers varighed pr. skole. at der kan honoreres maksimalt 2 skolebestyrelsesmøder i forbindelse med ansættelse af skoleinspektør eller viceskoleinspektør. Der er ingen tidsbegrænsning på disse 2 møder. Møder over 4 timers varighed udløser dobbeltdiæt. at der ikke udbetales godtgørelse for dokumenterede merudgifter herunder befordringsgodtgørelse. at ikrafttrædelsestidspunktet fastsættes til 1. januar at sagen videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget Undervisningsudvalget tiltrådte Direktionens indstilling.

6 Side 6 af 15 Nr. 3 J.nr Ø40/ Tilskud til efterskoleophold Kontaktperson: Anna Marie Illum Lovbekendtgørelse nr. 822 af 10. juli 2006 af lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler) giver Kommunalbestyrelsen i den kommune, hvori skolen ligger, eller hvori eleven er tilmeldt folkeregistret, mulighed for at yde tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand. Kommunalbestyrelsen har også mulighed for at yde tilskud til nedsættelse af en elevs elevbetaling Status i Gedved, Brædstrup og Horsens: Den nuværende procedure for tilskud til efterskole er forskellig i de tre kommuner. Gedved Kommune yder tilskud til efterskoleelever med specielle behov efter bevilling fra visitationsudvalg. Brædstrup Kommune yder tilskud til nedsættelse af en elevs elevbetaling til efterskoleelever, som henvises til specialefterskoler af PPR. Horsens Kommune yder ikke tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand eller tilskud til nedsættelse af en elevs elevbetaling. Alle kommuner betaler desuden årlige bidrag til staten for elever (modregning i bloktilskuddet), som går på efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskolen. Bidraget beregnes for hver elev, som pr. 5. september er registreret på en efterskole, husholdnings- og håndarbejdsskole. Beløb, som modregnes i 2006, udgør kr. pr. elev på efterskole og kr. pr. elev på husholdnings- og håndarbejdsskole. Sammenlægningsundervisningsudvalget vedtog den 9. november 2006: Sammenlægningsundervisningsudvalget anmoder forvaltningen om til næste udvalgsmøde at udarbejde en redegørelse for de tilbud til den berørte elevgruppe, der forventes tilbudt i den nye Horsens Kommune. Endvidere ønskes en redegørelse for eksisterende visitationskriterier i de tre nuværende kommuner samt et forslag til eventuelle fremtidige visitationskriterier. Afslutningsvis ønskes en redegørelse for de mulige tilskudstyper på området. Sagen er sendt til udtalelse i Handicaprådet. Svar fra Handicaprådet forventes først at foreligge efter Undervisningsudvalgets møde. Bemærkninger: Den centrale økonomifunktion har ingen bemærkninger da udgifterne holdes indenfor Børn- og Ungeområdets budget. Indstilling: Direktionen indstiller, at Horsens kommune fremover yder tilskud til elever på specialefterskoler.

7 Side 7 af 15 at afgørelse om at yde ekstra støtte fra kommunen afgøres på grund af en konkret indstilling fra PPR til visitationsudvalget. at der ydes et tilskud pr. skoleuge til nedsættelse af egenbetalingen, og at beløbet udgør 300 kr. pr. skoleuge (41 uger) /i alt kr. i skoleåret 07/08. at tilskudsordningen træder i kraft den 1. august at udgiften afholdes inden for rammen til tilskud til efterskoler og specialundervisning. Vedtaget som indstillet af Direktionen. Dog fastsættes tilskud pr. skoleår til kr. Udtalelse fra Handicaprådet forsøges administrativt indarbejdet når udtalelse foreligger.

8 Side 8 af 15 Nr. 4 J.nr S05/ Frigivelse af rådighedsbeløb Dagnæsskolen Kontaktperson: Erik Kjær Hansen I forbindelse med vedtagelse af budget 2006 blev der afsat et rådighedsbeløb på 0,25 mio. kr. i 2006 og et tilsvarende beløb i 2007 til Dagnæsskolen med henblik på etablering af legeplads. Horsens Byråd har den 15. august 2006 givet anlægsbevilling på kr., som er anvendt til første del af etablering af legeplads ved Dagnæsskolen. Der ansøges om forhøjelse af anlægsbevillingen med kr. finansieret af det i budget 2007 optagne rådighedsbeløb på kr. til Dagnæsskolens legepladsprojekt. Bemærkninger: Den centrale økonomifunktion har ingen bemærkninger da udgifterne holdes indenfor Børn- og Ungeområdets budget. Indstilling: Direktionen indstiller, at anlægsbevillingen til Dagnæsskolens legepladsprojekt forhøjes med kr. Undervisningsudvalget tiltrådte Direktionens indstilling.

9 Side 9 af 15 Nr. 5 J.nr P12/ Vedrørende harmonisering af lukkedage SFO Kontaktperson: Anna Marie Illum Personalenormeringen i SFO er baseret på en årlig åbningstid på 1306 timer, sammensat af 40 uger a` 22,5 timer 8 uger a` 50,75 timer. Det indebærer, at SFO er lukket i alt 4 uger om året. 15 dage/3 uger placeres i sommerferien. Placeringen af de 3 uger skal være de samme som på institutionsområdet. I sommerperioden stilles der i samarbejde med daginstitutionsområdet pasning til rådighed for de forældre, der har behov for det. Forældrene vil i løbet af marts måned få mulighed for at tilmelde sig feriepasningen i udvalgte institutioner. Institutionerne bliver udvalgt, således at der er en geografisk spredning i kommunen. Med hensyn til den 4. lukkeuge/5 dage er der flere muligheder. Beslutningen om placeringen af disse lukkedage kan træffes centralt af udvalget, eller beslutningen kan delegeres til skolebestyrelsen på den enkelte skole. Argumentet for en central beslutning kan være, at borgerne oplever den samme service uanset hvilken SFO de er tilmeldt, og argumentet for en decentral beslutning kan være, at det giver den enkelte skole mulighed for at imødekomme brugernes ønsker. Det samme forhold gør sig gældende i forhold til fastsættelse af den daglige åbningstid. Beslutningen herom kan træffes central af udvalget eller kompetencen kan delegeres til skolebestyrelsen. Argumenterne vil være de samme som i forhold til lukkedagene. Indstilling: Direktionen indstiller, at placeringen af de 3 lukkeuger i sommerperioden besluttes centralt og i dialog med Børneudvalget. at der i samarbejde med daginstitutionsområdet stilles pasning til rådighed i disse 3 uger. at den 4. lukkeuge placeres mellem jul og nytår og at det overlades til den enkelte skole at placere eventuelle restdage efter aftale med skolebestyrelsen. at der ikke stilles pasning til rådighed i forhold til den 4. lukkeuge/enkeltdagene. at den daglige åbningstid tilrettelægges på den enkelte skole på baggrund af dialog med brugerne og fastlægges i skolebestyrelsen. at ordningen på den enkelte skole fremgår af skolens hjemmeside. Vedtaget som indstillet af Direktionen med tilføjelser af at ikrafttræden af beslutningen fastsættes til

10 Side 10 af 15

11 Side 11 af 15 Nr. 6 J.nr P24/ Ændringer til styrelsesvedtægt for folkeskoler i Horsens Kommune Kontaktperson: Anna Marie Illum I henhold til folkeskolelovens 41 skal kommunalbestyrelsen fastsætte en styrelsesvedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen. Sammenlægningsudvalget vedtog den 26. september 2006 en styrelsesvedtægt for de almindelige folkeskoler I Horsens Kommune. I forlængelse af organisationsændring vedtaget den 15. november 2006 foreslås styrelsesvedtægten udvidet til også at rumme specialskolerne, som er omfattet af de samme bestemmelser i lovgivningen som de almindelige folkeskoler Vedtægten skal indeholde bestemmelser om: - antallet af forældrerepræsentanter i skolebestyrelserne. - udpegning af evt. kommunalbestyrelsesmedlem til skolebestyrelsen. - fremgangsmåder ved valg af medarbejderrepræsentanter. - sammensætning af eventuelle rådgivende organer for det kommunale skolevæsen. - beskrivelse af eventuelle beføjelser, der er delegeret til skolebestyrelserne i medfør af folkeskolelovens 40 stk. 4. I forhold til den allerede vedtagne styrelsesvedtægt foreslås følgende ændringer: I 2 tilføjes: Skolebestyrelsen på Bakkeskolen består af 3 forældrerepræsentanter udpeget af skolebestyrelserne på kommunens øvrige skoler via Det Koordinerende Forum, 1 medarbejderrepræsentant og evt. 1 elevrepræsentant. Skolebestyrelsen på Lundagerskolen består af 5 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og evt. 2 elevrepræsentanter Skolebestyrelsen på Sejet Skole består af 3 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og evt. 1 elevrepræsentant. Bemærkning: Kommunalbestyrelsen har mulighed for at fravige de generelle bestemmelser ved specialskoler. Muligheden tager navnlig sigte på, at man på skoler, hvortil elever henvises for en kortere periode, har mulighed for at godkende oprettelse af skolebestyrelser med en forældrerepræsentation, der f. eks. udpeges af skolebestyrelserne ved kommunens øvrige skoler. 29 stk. 3 ændres til Det Koordinerende Forum består af: 9 medlemmer af Byrådet (Undervisningsudvalget) 1 repræsentant fra hver skolebestyrelse 2 elever udpeget af Horsens Børnebyråd (blandt elever i det kommunale skolevæsen) 3 repræsentanter fra det pædagogiske personale, heraf 2 udpeget af Horsens Lærerforening og 1 af BUPL 3 repræsentanter valgt blandt skolelederne 1 repræsentant valgt af og blandt lederne på specialskolerne chefen for undervisningsområdet direktøren for Børn og Unge- området

12 Side 12 af 15 Bemærkning: Ændringen består her i, at lederne for specialskolerne særskilt tildeles en plads. De øvrige ændringer i afsnittet relaterer sig til den besluttede organisationsændring. Forud for vedtagelse af en styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet skal skolebestyrelserne have lejlighed til at udtale sig. Forslaget skal derfor sendes til høring på Bakkeskolen, Lundagerskolen og Sejet Skole. Til styrelsesvedtægten knytter sig normalt en række bilag, der udmønter de beslutninger, kommunalbestyrelsen træffer vedrørende skolestruktur, tildelingsprincipper m.m.. Bilagene har først og fremmest til formål at opfylde et informationskrav.der knytter sig ikke særlige procedurekrav til disse bilag bortset fra beslutninger om ændringer i skolestrukturen. Praksis er, at man giver skolerne mulighed for at udtale sig forud for eventuelle ændringer, hvis det tidsmæssigt er muligt. Bilagene vil være en konsekvens af de politiske beslutninger, der i løbet af 2007 træffes vedrørende skoleområdet, herunder specialskolerne. Indstilling: Direktionen indstiller, at undervisningsudvalget fremsender forslag til styrelsesvedtægt for folkeskolen til udtalelse på Bakkeskolen, Lundagerskolen og Sejet Skole. Bilag: 1. Styrelsesvedtægt vedtaget den 26. september Vedtægter for styrelsen af de amtskommunale folkeskoler i Vejle Amt styrelsesvedtægt efter høring.doc Vedtægter for styrelsen af deamtskommunale folkeskoler i Vejle Amt.doc Undervisningsudvalget vedtog Direktionens indstilling.

13 Side 13 af 15 Nr. 7 J.nr G01/ Forventninger til klubområdet Kontaktperson: Kjeld Kristensen Byrådet i gl. Horsens Kommune vedtog som en del af Kommuneplanforslaget for , at der skulle ske en reorganisering af klubområdet med henblik på at lave en ændret struktur med specielt fokus på aldersfordeling i de forskellige klubtilbud. Børn- og Ungeudvalget besluttede den 5. oktober 2005 at lade klubanalysen indgå i forberedelsen af kommunesammenlægningen. Klubanalysen blev udarbejdet i fællesskab mellem de tre sammenlægningskommuner. Børn- og Ungeudvalget besluttede den 3. maj 2006, at videresende klubanalysen til Sammenlægningsundervisningsudvalget til videre behandling. Sammenlægningsundervisningsudvalget besluttede at udsætte sagen til fortsat behandling til 1. kvartal I Sammenlægningsudvalgets initiativpapir Horsens i vækst og udvikling indgår reorganiseringen af klubområdet som initiativ 5.6. Undervisningsdirektøren fremlagde på Sammenlægningsundervisningsudvalgets møde 7. september 2006, forvaltningens plan for implementering af de seks initiativer på Sammenlægningsundervisningsudvalgets område til drøftelse, herunder initiativet vedrørende reorganisering af klubområdet for børn fra klasse. Sammenlægningsundervisningsudvalget besluttede at overføre implementeringsplanen til behandling i Sammenlægningsudvalget. Af implementeringsplanen fremgik det, at der udarbejdes en hvidbog over hvilke opgaver og aktiviteter klubber m.v. udfører, herunder forventninger til klubber m.v. fra brugere, politikere og forældre. På den baggrund lægges der op til en temadebat om klubområdets organisering med særligt fokus på de emner der blev beskrevet i klubanalysen Hvilke fordele og ulemper er der ved den nuværende klubstruktur i Brædstrup, Gedved og Horsens Kommuner, forstået som de klubtilbud, der er til aldersgruppen 6-18 årige. Hvilke fordele og ulemper giver de lovgivningsmæssige muligheder for drift af klubtilbud generelt og i forhold til de forskellige aldersgrupper. Hvilke dilemmaer/overvejelser skal der være særlig opmærksomhed om i forbindelse med beslutning om fremtidig struktur/serviceniveau på området i Ny Horsens Kommune. Indstilling: Direktionen indstiller, at at Undervisningsudvalget drøfter organisering af klubområdet ud fra ovenstående emner Undervisningsudvalgets drøftelser indgår i den hvidbog der udarbejdes på klubområdet. Procesplan for initiativ på klubområdet.doc Rapport klubområdet.doc

14 Side 14 af 15 Punktet udsat til ekstarordinært møde den 7. februar 2007 kl til 19.00

15 Side 15 af 15 Nr. 8 J.nr A14/ Orientering Kontaktperson: Kjeld Kristensen Orientering fra direktøren for Børn- og Unge. Der indkaldes til et fællesmøde mellem skolebestyrelsen ved Lundagerskolen og udvalget. Mødet hævet kl Underskrifter:

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2013-08-01 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2011 Godkendt af kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2011 Redaktionelt ændret februar 2013

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2011 Godkendt af kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2011 Redaktionelt ændret februar 2013 STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2011 Godkendt af kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2011 Redaktionelt ændret februar 2013 Skolebestyrelsen Forældrevalgte rådgivende organer ved den

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR ASSENS KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

STYRELSESVEDTÆGT FOR ASSENS KOMMUNALE SKOLEVÆSEN STYRELSESVEDTÆGT FOR ASSENS KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Januar 2015 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE KAPITEL 1... 3 Indledning... 3 Skolebestyrelsens sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 5 Forretningsorden...

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Hvidovre Kommune Børn og Velfærd April 2015 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Ansvar for gennemførelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 10 INDHOLDSFORTEGNELSE

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 af 11 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 10 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 8. september 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Bjarne Sørensen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger.

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene

Læs mere

Delegationsplan for Hørsholm Kommune, Børn- og Skoleudvalget

Delegationsplan for Hørsholm Kommune, Børn- og Skoleudvalget Side 1 af 1 Delegationsplan for Hørsholm Kommune, ørn- og Skoleudvalget Delegationsplan for Hørsholm Kommune, ørn- og Skoleudvalget... 1 Lovområder administreret af center for ørn og Voksne...2 Lov om

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Forslag 21. maj 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0072587-21 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægter for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert kommunalt

Læs mere

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2.

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916 Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. april 2011 Helsingør Kommune er i gang med en kvalificering af

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

Områdeinstitutioner med tre huse

Områdeinstitutioner med tre huse Styrelsesvedtægt Områdeinstitutioner med tre huse Klakring Stationsvej 5, Klakring 7130 Juelsminde T: 79755000 Styrelsesvedtægt for kommunale områdeinstitutioner med tre huse. I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning Center for Børn & Undervisning Undervisning Dato 22-03-2016 j./sagsnr. 28.00.00-A21-1-16 Styrelsesvedtægter Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud, fritidshjem og klubber i Faxe Kommune.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 29. maj 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 29. maj 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 29. maj 2009 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume I Lov om dag-, fritids- og klubtilbud mv. til børn og unge, er der

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

FAGENHEDEN BØRN OG KULTUR

FAGENHEDEN BØRN OG KULTUR FAGENHEDEN BØRN OG KULTUR Fagenheden Børn og Kultur omfatter følgende fagområder: Daginstitutionsområdet Folkeskolen Kultur og fritid PPR Social service for vanskeligt stillede børn og familier (Sundhedsplejen)

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution.

Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution. Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution. 1 Vedtægt for privatinstitutionen Køng Idrætsvuggestue og Idrætsbørnehave 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Køng Idrætsvuggestue

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder.

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære Dagtilbud og FU-områder Den 17. december 2010 Aarhus Kommune Som anført i besparelseskataloget

Læs mere

edtægt for styrelse af fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus Kommune

edtægt for styrelse af fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus Kommune edtægt for styrelse af fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus Kommune 1 Formål Vedtægten fastlægger rammerne for fritids- og ungdomsskolebestyrelsens og forældre- og ungerådets arbejde, herunder rammerne

Læs mere

Opmærksomhedspunkter for valgprocedure om Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Opmærksomhedspunkter for valgprocedure om Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Opmærksomhedspunkter for valgprocedure om Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Baggrund Skolebestyrelserne skal godkende en ny valgprocedure for valg til skolebestyrelserne. Det skyldes

Læs mere

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Engblommevej, Engblommevej 34 4000 Roskilde. Institutionen har hjemsted i

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov LBK nr 783 af 15/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 154.64M.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LOKAL FORSIKRING G/S

VEDTÆGTER FOR LOKAL FORSIKRING G/S LOKAL FORSIKRING G/S CVR nr. 68 50 98 15 Holsted Park 15, 4700 Næstved VEDTÆGTER FOR LOKAL FORSIKRING G/S 1. Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Lokal Forsikring G/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne

Læs mere

Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger

Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger Bornholms Regionskommune spørgsmål om hvornår valgt skolebestyrelse i forbindelse med en nyoprettet folkeskole kan træffe beslutninger Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at en nyoprettet skole

Læs mere

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Forretningsorden Forslag januar 2016 Godkendt af Beredskabskommissionen for Sydvestjysk Brandvæsen den 03/02/2016 0/6 Indhold 1. Konstituering af beredskabskommission

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Vedtægter DGI Midtjylland

Vedtægter DGI Midtjylland Vedtægter DGI Midtjylland Ændringsforslag fra DGI Midtjyllands bestyrelse DGI Midtjyllands årsmøde 12. april 2011 1 - Navn Landsdelsforeningens navn er DGI Midtjylland Danske Gymnastik og Idrætsforeninger

Læs mere

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN I henhold til [ 14, stk. 1] i vedtægt af [xx.xx. 20xx] for [institution NN] er fastsat følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens

Læs mere

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c Referat fra mødet den kl. 12.30 i mødelokale c Medlemmer: Arne Hyldahl, Henning Holm, Ib Poulsen, Jens Kr. Yde, Morten Bo Bertelsen, Arne Kaspersen, Erik Hove Olesen Afbud: Morten Bo Bertelsen Mødet hævet

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og

For frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, hus- og Til frie grundskoler, der modtager statstilskud, efterskoler, husholdningsskoler, håndarbejdsskoler, private gymnasier, studenterkurser og hf-kurser samt produktionsskoler Lov- og Kommunikationsafdelingen

Læs mere

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik

Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Retningslinier for Forum for Specialpædagogik Børn-og Ungeforvaltningen, Oktober 2006 2 Forord I Børn- og Ungepolitikken er en af målsætningerne, at folkeskolerne i Odense Kommune har et rummeligt, fagligt

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser BEK nr 831 af 05/07/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 2011-4522-1 Senere

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole. J. nr.: 2015.0-1 Dato: 16.04.2015

Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole. J. nr.: 2015.0-1 Dato: 16.04.2015 Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole J. nr.: 2015.0-1 Dato: 16.04.2015 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed og vedtægt for ungdomsskolens bestyrelse til ikrafttræden

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. NOTAT 20. februar 2015 Sagsbehandler: Oprettelse af 0. klasser 2015/16 Dok.nr.: 2015/0005268-1 Børne- og ungeområdet Skoleafdelingen Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN I overensstemmelse med forretningsordenens 4 stk. 3, indkaldes til ordinært bestyrelsesmøde på organisationens kontor: Torsdag, den kl. 16.00 Såfremt bestyrelsens medlemmer måtte ønske eventuelle emner

Læs mere

Vedtægter DGI Midtjylland

Vedtægter DGI Midtjylland 1 - Navn Vedtægter DGI Midtjylland Landsdelsforeningens navn er DGI Midtjylland. 2 - Formål DGI Midtjylland vil styrke de frivillige foreninger som ramme om idræt med vægt på fællesskab, udfordring og

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik J.nr.: 00-01-06-1-14 Dato: 03.01.2014 Initialer: UG Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Sted: Torsdag, den 23. januar 2014 kl. 9.30 12.30 (umiddelbart efter repræsentantskabsmødet) Hotel Skibelund

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Samarbejde med skolebestyrelserne om en ny skole

Samarbejde med skolebestyrelserne om en ny skole Samarbejde med skolebestyrelserne om en ny skole En ny folkeskole 2 Samarbejde med skolebestyrelserne om en ny skole 1. Om materialet Samtidig med at folkeskolereformen træder i kraft 1. august 2014, tiltræder

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2011

Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelse Skolebestyrelsen består pt. af Folkevalgte: Per Thomsen Erik Kobberøe Morten Korsbo Dorthe Pedersen Preben Jensen (næst formand) Marie Jakobsen (suppleant

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget Direktionssekretariat

Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget Direktionssekretariat Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget Direktionssekretariat Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed

Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Dato: 02.04.07 J. nr.: 2007.0-0 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Ikrafttræden august 2007 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Efter Bekendtgørelse af lov ungdomsskoler

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet.

I det tilrettede økonomiprotokollat er opgørelse af rammen for henholdsvis henvisningsårsag 1-9 samt 10-11 beskrevet. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 036-12 Revideret økonomiprotokollat for Overenskomst om psykologhjælp

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet Anmodning om vejledende udtalelse vedrørende inhabilitet for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S 07-05- 2012 Helsingør Kommune har ved brev

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution

Vedtægt for den selvejende institution Vedtægt for den selvejende institution AFUK s Produktionsskole Navn, hjemsted og formål Kapitel 1 1 AFUK s Produktionsskole er en selvejende institution, der i sit virke er uafhængig. Skolen har hjemsted

Læs mere