BESKRIVELSE AF PRAKSIS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESKRIVELSE AF PRAKSIS"

Transkript

1 BESKRIVELSE AF PRAKSIS Lægehuset Birkevej 2 blev opført i 1976 af bl.a. lægerne Bjørn R. Olsen og Otto Brysting, som gik på pension Deres praksis blev da overtaget af lægerne Lili Tronegård-Madsen og Michael S. Schmidt. Udover vores praksis er der i lægehuset en solopraksis (Morten Toftager), samt endnu en kompagniskabspraksis bestående af lægerne Hanne Nielsen og Simon Glenthøj. Lægehusets placering og indretning Lægehuset ligger i Kerteminde (se bilag 1, kort over Kerteminde). Kerteminde kommune har ca indbyggere, hvoraf de bor i Kerteminde by. Kerteminde er en udpræget turistby, hvorfor befolkningstallet stiger i sommermånederne (campingpladser og store sommerhusområder). Dette mærkes i konsultationen i sommermånederne, bl.a. er der her udenlandske patienter primært tysk- eller engelsktalende. Resten af året er der kun få ikke-dansktalende patienter, idet antallet af flygtninge/indvandrere i Kerteminde kommune er begrænset. Den vigtigste erhvervskategori i kommunen er servicevirksomheder. Lægehuset er indrettet med et stort fælles venteværelse for patienter til alle 5 læger. Herudover er der fælles laboratorium samt fælles personalerum/køkken og personaletoiletter/baderum. Praksis optageområde Patienterne kommer primært fra Kerteminde kommune både fra selve byen og fra oplandet. Oplandet består af en række landsbyer og egentlige landbrugsområder. Praksis har ca gruppe 1 patienter hvoraf ca. 600 er børn. Herudover er der få gruppe 2 patienter. Lægerne Lili Tronegård-Madsen og Michael S. Schmidt Lili Tronegård-Madsen er født i Lili dimitterede fra Odense Universitet (nu Syddansk Universitet) i Lili havde turnus i Fyns Amt og blev speciallæge i almen medicin i Lili har haft ansættelser på forskellige sygehusafsnit på Fyn, bl.a. 1 år på Ringe Sygehus og 2 år på psykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital. I 3 år var Lili sociallæge i Odense Kommune, inden hun i juni 1997 blev ansat som aflastnings-amanuensis hos lægerne B. R. Olsen og O. Brysting. Lili deltager ikke i de praktiserende lægers vagtsamarbejde i Region Syddanmark. Michael S. Schmidt er født i Michael dimitterede fra Odense Universitet i Herefter havde han turnus i Fyns Amt. Af ansættelser kan nævnes, at Michael har arbejdet 1 år på kirurgisk afdeling på Grindsted Sygehus, 3 mdr. i en almen praksis i Norge, for derefter at være ansat i en blokstilling i Fyns Amt. Michael blev speciallæge i almen medicin i Ved siden af praksis har Michael fra været børne-unge-læge for Kerteminde kommune.. Michael har været medlem af praksisudvalget for Fyns Amt og senere Region Syddanmark. Michael deltager ikke aktuelt i de praktiserende lægers vagtsamarbejde i Region Syddanmark..

2 2 Personale I praksis er der følgende personale: Henriett Fogh Rasmussen lægesekretær arbejder 28 timer om ugen. Hanne Skovbo Christensen lægesekretær arbejder 28 timer om ugen. Sanne Nygaard sygeplejerske arbejder 34 timer om ugen. Anne-Marie Sahl Sørensen sygeplejerske arbejder 28 timer om ugen. Herudover er der ansat en bioanalytiker, Pernille Frost Gjengedal, fælles for de 5 læger i huset. Laboranten arbejder dagligt 6 timer. Laboratoriet åbent for blodprøver og EKG dagligt fra Dagsrytme Praksis har dagligt telefontid kl Konsultationstid mandag, tirsdag og onsdag: torsdag : og fredag: Vagtsamarbejde med de øvrige læger i huset samt med lægerne i Muusgården, Kerteminde og læge Morten S. Jensen, Mesinge ( Kerteminde kommune) : mandag, tirsdag og onsdag: torsdag fredag Middagspause , fælles med det øvrige personale i huset. Uddannelseslægens arbejdstid mandag, tirsdag og onsdag: (16.00) torsdag (16.00) lige uger (12.00) ulige uger fredag (16.00) Når det er praksis, der har vagtforpligtigelsen (2 uger/8 uger), er det uddannelseslægen, der varetager denne med en af tutorlægerne som bagvagt. Sygdom Meldes pr. telefon til enten Lili eller Michael inden Lili mobil: Michael mobil: Ferie Praksis har sædvanligvis lukket 1 uge i juli (oftest uge 29) og 2-3 dage i skolernes efterårsferie og vinterferie.

3 3 Ferie i øvrigt holdes efter aftale. Vi prøver så vidt muligt at efterkomme uddannelseslængens ønsker. Praktiske forhold i praksis Se bilag 2. Vagtlægekørsel Følgevagter arrangeres ved kollegaer (oftest tidligere uddannelseslæge), da vi ikke selv kører vagter. Vi er begge til rådighed som bagvagter. Vi har lægetaske som stilles til rådighed for uddannelseslægen. Samarbejdspartnere Sygehuse: Her benyttes oftest Svendborg/Nyborg sygehus eller OUH. Speciallæger: Odense/Nyborg (evt. andre efter patientens ønske) Hjemmeplejen, sundhedsplejersker, fysioterapeuter, kiropraktorer, apotek m.m. Se bilag 3.

4 4 BESKRIVELSE AF UDDANNELSESFORLØB Introduktion Den første dag møder du kl. 9.00, hvor en af lægerne vil vise dig rundt i huset og præsentere dig for det øvrige personale. Herefter vil vore sekretærer Hanne og Henriett vise dig, hvordan telefon og EDB-systemet fungerer. Om eftermiddagen følges du med en af lægerne. Dag 2 følges du med den anden læge. Dag 3 følges du med sygeplejerskerne. Dag 4 formiddag hos bioanalytiker Pernille, eftermiddag egne patienter. De første uger har du 2 patienter i timen. Hver dag mellem og gennemgår vi de sete patienter, og tutorlæge vil endvidere gennemgå enkelte relevante patienter, som han/hun har haft i løbet af dagen. Det skal endvidere pointeres, at du endelig skal kontakte turorlægerne ved mindste tvivlsspørgsmål (eller evt. sygeplejerske). De kliniske færdigheder erhverves gennem det daglige arbejde og for at få styr på disse, benyttes tjeklister/kompetencer, som det fremgår af uddannelsesplanen. Månedligt har vi undervisningseftermiddag, hvor vi f.eks. fremlægger nyt fra kurser, har specifikt emne (gerne efter uddannelseslægens ønske), og hvor uddannelseslægen er underviseren. Vejledning og evaluering i din ansættelse I løbet af de første dage bliver der, som beskrevet, afsat tid til en introduktionssamtale, hvor vi finder ud af, hvilke forudsætninger, du møder op med, og hvad denne praksis kan tilbyde dig. Vi vil sammen gennemgå uddannelsesprogrammets kompetencer, så de kommer til at fungere som din kontrakt med vores praksis. Den første tid i praksis er introduktionsperioden, som er beskrevet tidligere. De første måneder vil en af lægerne dagligt gennemgå dine patienter med dig. Vi vil gerne kontaktes, hvis der er noget, du er i tvivl om, eller hvis du vil spørge til vores behandlingsprincipper. Vi vil også gennemgå vores patienter, så du kan få et indblik i vores dag. Temabaseret undervisning af dine konsultationer indgår også i den løbende uddannelse og evaluering. Efter 1 måned er der skemalagt en justeringssamtale, hvor vi kan få rettet evt. skævheder og få lagt en god plan for dine næste 5 måneder hos os. Efter 3 måneder er der afsat tid til midtvejs-evaluering, hvor vi gør op, hvor langt du er nået med kompetencerne og med det, der i øvrigt blev aftalt i introduktionssamtalen. Vi vil lægge konkrete planer for, hvordan du skal komme gennem de ting, du mangler. I den sidste tid skal du gerne arbejde i samme tempo som tutorlægen. Umiddelbart før afslutningen på dit ophold er der slut-evaluering af det samlede forløb, specielt om de opstillede mål i uddannelsesprogrammet er blevet opfyldt. Evalueringen, der skal være skriftlig, skal rumme både tutorlægens vurdering af dig og din vurdering af os og praksis som uddannelsessted. Evalueringen af praksis sendes til videreuddannelsesudvalget. Du beholder evaluering af dig selv.

5 5 Lægerne i praksis vil søge at dele vejlederfunktionen efter hvad, der har hver enkelts særlige interesse. Vi føler os alle ansvarlige for dit ophold, men én af lægerne vil være den hovedansvarlige. Klinisk uddannelse De kliniske færdigheder erhverves gennem det daglige arbejde. Denne tilegnelse er i sagens natur gradvis og vil derfor være vanskelig erkendbar med mindre, man har gjort status i begyndelsen af perioden, og sammenligner dette med opnået niveau på udvalgte tidspunkter, som her er efter 3 måneder og til slut. Få at få fornuftigt styr på dette, benytter vi tjeklister/kompetencer, som de fremgår af denne uddannelsesplan og din logbog. Det forventes, at du især i begyndelsen søger råd hos tutorlægerne ved alle tvivlsspørgsmål. Det er en måde at lære hinanden at kende på, det øger vores viden om hvad du evner, og det skal gerne give alle parter øget tryghed. Den i begyndelsen daglige gennemgang af dine og også gerne tutorlægens notater vil på samme måde afstemme behandlingsprocedurer og give anledning til relevant problemorienteret diskussion. I almindelighed ønsker vi ikke et fuldt udfyldt notat efter den problemorienterede model (PSOAP), da det fylder for meget, men notatet må gerne være tænkt sådan. Journalnotater, der skal overføres til henvisninger, bør ideelt set være skrevet efter PAOAP-model. De første henvisninger skal konfereres med en af lægerne. Teoretisk selvstudium Litteratur og læsning Det forventes, at du under opholdet i praksis aktiverer dig i selvstudier og vedligeholder teoretisk viden via opslag på nettet og opslag i medicinske håndbøger, som forefindes i praksis eller tilsvarende, anbefalet af praksis. Skal som minimum desuden følge med i praksisrelaterede artikler i Ugeskrift for Læger samt Månedsskrift for praktisk lægegerning. Idé-katalog Lægehåndbogen, sundhed.dk Almenmedicin, klinisk arbejde, Gyldendal, Norsk forlag. Håndbog for specialistuddannelse i almen medicin. Pendleton, the Consultation, Oxford University Press. Attesthæfte, ISH, Odense Universitets Trykkeri. Vejledning om forebyggende sundhedsydelser, Sundhedsstyrelsen 2011 Retningslinier for svangerskabshygiejne og fødselshjælp, Sundhedsstyrelsen. Månedsskrift for praktisk Lægegerning, Lægeforeningens forlag. Læge-Karnov, Karnovs forlag A/S. Medicinsk Årbog, Munksgaard. Mabeck, Lægen og Patienten. Ramian, Livets langsigtede virkninger, Komiteen for Sundhedsoplysning. EPI-NYT. Og naturligvis problem-orienteret læsning i lærebøger. Medicinsk kompendium.

6 6 Kirurgisk kompendium. Pædiatrisk kompendium. Vejledning for praksisreservelæger og tutorlæger, DSAM. Klinik Nyt. Lægeforeningens Vejviser. Torben Bendix. Michael Balint. Wulf: Rationel Klinik. Vejen til almen praksis, DSAM. Smitsomme sygdomme hos børn, Sundhedsstyrelsen. Visinfo. Konferencer m.v. 1. Daglig/ugentlig supervision hos tutorlæge. 2. Konference i lægehuset med sygeplejerske/sundhedsplejerske, socialrådgiver og evt. andre. 3. Månedlige returdage. 4. Evt. deltagelse i 12-mandsmøde. 5. Besøg i speciallægepraksis. Forskning Praksis deltager jævnligt i forskningsprojekter, aktuelt fase 3 stadie Compose III Tutorlægerne deltager løbende i kurser, og Michael er medlem af 12-mandsgruppe samt supervisionsgruppe. Andre samarbejdspartnere Vi samarbejder med hjemmeplejen, fysioterapeuter, sundhedsplejersker, apoteker etc. samt øvrige læger i kommunen. Økonomi i almen praksis En almen praksis er også en privat erhvervsvirksomhed. I en sådan er det naturligt, at alle, inklusive praksisreservelægen, er opmærksomme på de økonomiske konsekvenser af deres handlinger. Det gælder lige fra de små detaljer til det store samfundsøkonomiske perspektiv. Lægens faglige tiltag kan have store økonomiske konsekvenser. Almen praksis er ansvarlig for en stor del af det samlede ressourceforbrug i sundhedssektoren. VÆR OPMÆRKSOM PÅ: Hvad den medicin, der ordineres, koster patienten og samfundet. Findes der acceptable, billigere alternativer. Hvad de diagnostiske undersøgelser, der ordineres, koster. Mange laboratorieprøver er kostbare. Er de nødvendige? Hvad med røntgenundersøgelser, podninger, dyrkninger? Store sociale udgifter udløses ofte på basis af vores erklæringer og sygemeldinger. Derfor bør enhver af disse være velovervejede med tanke på de økonomiske konsekvenser både for patienten og for samfundet. Sygesikringen er begyndt at fortælle hver enkelt praksis, hvordan dens niveau er for forskellige ydelser i forhold til gennemsnittet i amtet de såkaldte nøgletal.

7 7 Holdninger og etik Under hele opholdet i praksis skal du demonstrere respekt for de patienter, der opsøger dig professionelt. I al daglig, faglig håndtering og i temadiskussionerne bør indgå en etisk dimension, sådan som vi er forpligtede af lægeløftet og de internationale regler og deklarationer. Tutorlægerne tilstræber i deres daglige optræden selv at være bevidste om, at de i denne sammenhæng vil bliver opfattet som modeller. Emnet bør direkte berøres i supervisionssamtalerne, dels for at berøre lovgivningen og deklarationerne, men også helt konkret for at adskille en empatisk, medmenneskelig, respektfuld holdning fra mistanken om økonomisk begrundet patientpleje. Du bør arbejde med egne fordomme og barrierer og lære dig håndgreb til at erkende, hvorfor du reagerer uventet eller uhensigtsmæssigt i visse situationer. Du må arbejde så meget med egne følelser og holdninger, at du bevidst kan bruge dig selv i konsultationen. Du må til stadighed forholde dig kritisk til dit faglige arbejde. Kendskab til funktion og struktur i velfungerende 12-mandslægeforeninger eller Ballintgrupper, hvor der også arbejdes med sådan selverkendelse eller selvindsigt, anbefales.

8 8 BESKRIVELSE AF PRAKTISKE FORHOLD I PRAKSIS Instrumenter I hver konsultation findes GU-sæt Strep-A Graviditetstest Urinstix I fælles operationsrum findes I skab på gang I garderobe ved køkken Fasekontrastmikroskop EDB Laboratorie (fra kl ) GU-sæt (+GU-sæt til spiraloplægning) Sutursæt Skarpske Rektoskop Diverse tænger Lungefunktionsundersøgelse Pessarsæt Spiraler Rør til spirare-peakflow Oplivningskuffert Hjertestarter Mikroskopi af urin Wet-smear Svamp Evt. ledvæske Novax EKG Vitalograf HB SR CRP B-glukose INR Glukosebelastning Saturationsmåler

9 9 LOKALE SAMARBEJDSPARTNERE Bilag 2. Læger og medarbejdere i egen praksis Hanne Nielsen, S. Glenthøj Birkevej Morten Toftager Birkevej Alment praktiserende læger (vagtringe, 12-mandsforening osv.) Morten Steen Jensen Mesinge Lægerne i Muusgården Muusgården Apoteker Kerteminde Apotek Langegade 37 Tlf , fax Speciallæger Se listen Hospitaler/-afdelinger (inkl. centrallab. og røntgen) Se listen Falck-stationer/kørselsordning/taxa Falck Plejehjem Se listen

10 10 Primærkommuner (spec. hjemmesygepleje, sundhedspleje, fysio/ergo) Kerteminde kommune Primærkommuner (spec. socialforvaltninger) Kerteminde kommune Region Syddanmark (herunder Sygesikringen) Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle Fysioterapeuter/kiropraktorer A.M.Ilskov, fysioterapi Skolegade 11, Kerteminde Klinik for fysioterapi Nørregade 4, Munkebo Klinikken Fysioterapeut Dorthe Kemph/ Kiropraktor Bo Kemph Bycentret 202, Munkebo Klintevej 6A, Kerteminde Embedslægeinstitution/Sundhedsstyrelse/Lægemiddelstyrelse Bilag 3. Revideret oktober 2014

11 11

Der er ansat en bioanalytiker, som betjener alle praksis. Det øvrige personale er ansat i de enkelte praksis.

Der er ansat en bioanalytiker, som betjener alle praksis. Det øvrige personale er ansat i de enkelte praksis. Orientering til uddannelseslæge Beskrivelse af praksis: Lægepraksis Morten Toftager er en solopraksis i en samarbejdspraksis i Lægehuset i Kerteminde. Lægehuset på Birkevej 2 i Kerteminde er opført i 1976.

Læs mere

Bryrup Lægepraksis. Du har dit eget klinikrum, fuldt udstyret med EDB ( XMO), internet-adgang, undersøgelsesleje og alt til faget hørende.

Bryrup Lægepraksis. Du har dit eget klinikrum, fuldt udstyret med EDB ( XMO), internet-adgang, undersøgelsesleje og alt til faget hørende. Bryrup Lægepraksis Til vores kommende praksisreservelæge. Bryrup 30-01-2011 Bryrup lægepraksis er en solopraksis beliggende i Bryrup by. Adressen er Sportsvej 17. Kommer du fra Silkeborg drejer du til

Læs mere

Praksisbeskrivelse Lægerne Schmidt og Brødbæk

Praksisbeskrivelse Lægerne Schmidt og Brødbæk Praksisbeskrivelse Lægerne Schmidt og Brødbæk Historie: I 2007 købte Elisabeth Schmidt og Herdis Brødbæk et ydernummer af Ole Vissing. Dengang lå praksis i Grønnegade i centrum af Odense. I 2009 købte

Læs mere

Anette Langdahl. Anette er vores hovedansvarlige KOL sygeplejerske. Derudover tager hun sig også af børn med astma.

Anette Langdahl. Anette er vores hovedansvarlige KOL sygeplejerske. Derudover tager hun sig også af børn med astma. Hej og velkommen til vores praksis Nu er tiden kommet hvor du snart skal starte hos os og det glæder vi os til. Vi vil med dette brev fortælle dig lidt om vores praksis Lægegruppen består af Kim Kristiansen,

Læs mere

Præsentation af praksis

Præsentation af praksis Præsentation af praksis Læge Annemette Als, Kongevej 37, 6300 Gråsten, Tlf.nr. 74 65 48 20 Indledning I 1995 blev Annemette Als praktiserende læge i den ene kompagniskabs-praksis i Lægehuset i Gråsten.

Læs mere

Vejleder for læger i hoveduddannelse

Vejleder for læger i hoveduddannelse Gode råd og anbefalinger Vejleder for læger i hoveduddannelse i almen medicin www.videreuddannelsen-syd.dk Den Lægelige Videreuddannelse Region Syd Region Syddanmark og Grønland Kort om uddannelsen Uddannelsen

Læs mere

Lægeklinikken på Ramsherred 8 er etableret af læge Ida Gjessing i 2008 og er en solopraksis med adresse og adgang fra gågaden i Aabenraa.

Lægeklinikken på Ramsherred 8 er etableret af læge Ida Gjessing i 2008 og er en solopraksis med adresse og adgang fra gågaden i Aabenraa. Praksisbeskrivelse Læge Ida Gjessing, Ramsherred 8, Aabenraa Lægeklinikken på Ramsherred 8 er etableret af læge Ida Gjessing i 2008 og er en solopraksis med adresse og adgang fra gågaden i Aabenraa. Klinikken

Læs mere

PRAKSISBESKRIVELSE. Lægerne Hunderupvej, Hunderupvej 120 st, 5230 Odense M. Tlf.: 66131710/30131705 (hemmeligt) E-mail: kontakt@lhv.

PRAKSISBESKRIVELSE. Lægerne Hunderupvej, Hunderupvej 120 st, 5230 Odense M. Tlf.: 66131710/30131705 (hemmeligt) E-mail: kontakt@lhv. PRAKSISBESKRIVELSE Lægerne Hunderupvej, Hunderupvej 120 st, 5230 Odense M. Tlf.: 66131710/30131705 (hemmeligt) E-mail: kontakt@lhv.dk Hjemmeside: www.lhv.dk Christian mobil: 22555885 Daniel mobil: 20913013

Læs mere

Ud over den daglige supervision afholdes i forløbet minimum 4 formaliserede samtaler:

Ud over den daglige supervision afholdes i forløbet minimum 4 formaliserede samtaler: Praksisbeskrivelse Lægehuset Enghavevej 11,1 er en samarbejdspraksis dannet i 2007 af 3 solopraksis. Vores værdigrundlag er bygget på begreberne: respekt, fagliglighed, humor og socialt engagement. Samarbejdspraksis

Læs mere

Lægerne i Vamdrup Praksisbeskrivelse

Lægerne i Vamdrup Praksisbeskrivelse Lægerne i Vamdrup Praksisbeskrivelse Adresse: Sydbanegade 4, 6580 Vamdrup Tlf.: 7558 1011 E-mail: vamdrupdoc@gmail.com Hjemmeside: www.vamdrupdoc.dk Historie: I 1966 blev to sololægepraksis drevet af Frede

Læs mere

BESKRIVELSE AF PRAKSIS

BESKRIVELSE AF PRAKSIS BESKRIVELSE AF PRAKSIS Lokalisation Lægerne Eithz og Væsel JC Stillingsvej 37 7800 Skive Tlf: 97521088, 26751088 Ydernr:070734 E-mail: klinik@etihz-vaesel.dk Internet adresse: www.eithz-vaesel.dk By praksis

Læs mere

Lægerne Klinikgården Vestergade 22, 8850 Bjerringbro

Lægerne Klinikgården Vestergade 22, 8850 Bjerringbro Lægerne Klinikgården Vestergade 22, 8850 Bjerringbro 8668 2200 Lokalisation Praksis ligger på Vestergade 22, hvortil vi flyttede i november 2003. Byens anden praksis, som vi deler vagten fredag eftermiddag

Læs mere

Beskrivelse af praksis

Beskrivelse af praksis Beskrivelse af praksis Lægerne I Kongensgade, Kongensgade 27, 4.sal, 5000 Odense C Tlf: 66116466 E-mail: laegerneikongensgade@hotmail.com, oerum@dadlnet.dk, ove.jacobsen@dadlnet.dk. Hjemmeside: www.cure4you.dk/976

Læs mere

Lægerne Busgadehuset Frederiksgade 25,2 8000 Aarhus C

Lægerne Busgadehuset Frederiksgade 25,2 8000 Aarhus C Lægerne Busgadehuset Frederiksgade 25,2 8000 Aarhus C Beskrivelse af praksis Vi er en kompagniskabspraksis bestående af 4 læger: Læge Dorthe Houe, læge Line Staehelin, læge Lars Ebbe Petersen og læge Christina

Læs mere

LÆGERNE KLØVERVEJ 10

LÆGERNE KLØVERVEJ 10 LÆGERNE KLØVERVEJ 10 Praksisbeskrivelse til kommende uddannelseslæger Adresse: Lægerne Kløvervej 10 C, 7190 Billund Tlf.: 75331318 E-mail: laegerne@kloevervej10.dk Hjemmeside: kløvervej10.dk Historie Bente

Læs mere

Præsentation af uddannelsesforløbet og praksis Adressen Klinikken Lægerne Elsebeth Rasmussen Inger Ahnfeldt-Mollerup Peder Ahnfeldt-Mollerup

Præsentation af uddannelsesforløbet og praksis Adressen Klinikken Lægerne Elsebeth Rasmussen Inger Ahnfeldt-Mollerup Peder Ahnfeldt-Mollerup Præsentation af uddannelsesforløbet og praksis Adressen Gunhilds Plads 4 A, Vejle Tlf. 75836222 eller 75822708 Hjemmeside: www.lægehusetvejle.dk Lægehuset ligger midt i Vejle by, tæt på apoteker og gågade,

Læs mere

Praksisbeskrivelse for uddannelseslæger i Brørup lægehus:

Praksisbeskrivelse for uddannelseslæger i Brørup lægehus: Praksisbeskrivelse for uddannelseslæger i Brørup lægehus: Indhold: Værdigrundlag og visioner: Side 1 Historie: 1 Patientgrundlag: 2 Læger og personale: 2 Arbejdsdagen i Brørup lægehus: 3 Supervision af

Læs mere

Lægehuset Augustenborg. velkommen

Lægehuset Augustenborg. velkommen Lægehuset Augustenborg velkommen Historie Historie: Praksis blev oprettet i 1929 af Gregers Jensen, der drev praksis fra aktuelle lokaler, der samtidigt var privatbolig. I 1960 overtog hans søn Arvid Gregers

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Medicinsk afdeling, diagnostisk center. Besøgsdato 11-03-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Medicinsk afdeling, diagnostisk center. Besøgsdato 11-03-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002342 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling, diagnostisk center Hospitalsnavn Regionshospitalet Silkeborg

Læs mere

Præsentation af Them Lægepraksis, læger og personale samt uddannelsesforløb.

Præsentation af Them Lægepraksis, læger og personale samt uddannelsesforløb. Præsentation af Them Lægepraksis, læger og personale samt uddannelsesforløb. Praksisbeskrivelse Beliggenhed: Them Lægepraksis, Mølleløkken 7, 8653 Them Hjemmeside: www.themlaegepraksis.dk E-mail: them@themlaegepraksis.dk

Læs mere

Unavngivet. Beskrivelse af Simon Glenthøjs og Hanne Nielsens praksis.

Unavngivet. Beskrivelse af Simon Glenthøjs og Hanne Nielsens praksis. Beskrivelse af Simon Glenthøjs og Hanne Nielsens praksis. Lokalisation: Kerteminde Lægehus har en central beliggenhed i Kerteminde. Det ligger lige bag ved gamle Sygehus, som igen ligger i Vestergade,

Læs mere

halspodninger, vaccinationer, urinundersøgelser, sårbehandling, lungefunktionsundersøgelser, øreskylning, telefonpasning og receptskrivning.

halspodninger, vaccinationer, urinundersøgelser, sårbehandling, lungefunktionsundersøgelser, øreskylning, telefonpasning og receptskrivning. Uddannelsesprogram. Rosengårdslægerne. Stærmosegårdsvej 44. 5230 Odense M, Tlf.:65930006 Historie: Rosengårdslægerne har til huse i Odenses sydøstlige del på Stærmosegårdsvej 44. Her flyttede vi ind efter

Læs mere

Begrebskort: Rollen som leder, administrator og samarbejder

Begrebskort: Rollen som leder, administrator og samarbejder 36 Begrebskort: Rollen som leder, administrator samarbejder Begrebskortet viser, at det centrale element så i denne rolle er læge-patientmødet. ligner på store områder de øvrige dele af sundhedsvæsenet,

Læs mere

Beskrivelse af Lægehuset i Strib

Beskrivelse af Lægehuset i Strib Adresse: Idrætsvej 21, Strib 5500 Middelfart Tlf.: 64 40 10 66 Fax: 64 401 056 Hjemmeside: www.64401066.dk Beskrivelse af Lægehuset i Strib Læger i kompagniskabet: Vibeke Munch-Jensen født 1960 Kandidat

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

Praksisbeskrivelse Lægerne J. B. Winsløws Vej

Praksisbeskrivelse Lægerne J. B. Winsløws Vej Historie Januar 2005 blev APU Odense (almen praksis med tilknytning til Syddansk Universitet) etableret, efter opkøb af 4 lokale solo praksis. Praksis var da ejet af APU fonden, som var etableret af Amtsrådsforeningen

Læs mere

Lægerne Toldbodvej I/S

Lægerne Toldbodvej I/S Lægerne Toldbodvej I/S Velkommen Velkommen som læge hos Lægerne Toldbodvej. Praksis er en 3-mands kompagniskabspraksis i hjertet af den maritime købsstad Svendborg. Kompagniskabet består af Gorm Palludan

Læs mere

Lægehuset i Ullerslev Præsentation for uddannelseslæger

Lægehuset i Ullerslev Præsentation for uddannelseslæger Lægehuset i Ullerslev Præsentation for uddannelseslæger 1. juni 2015 Kære Med denne præsentation af uddannelsesforløbet i Lægehuset i Ullerslev ønsker vi dig velkommen og håber, at vi får et godt samarbejde.

Læs mere

Uddannelsesprogram for Yngre læger i lægehuset i Tarm.

Uddannelsesprogram for Yngre læger i lægehuset i Tarm. Uddannelsesprogram for Yngre læger i lægehuset i Tarm. Kære kommende uddannelseslæge. Velkommen til Lægehuset i Tarm! Vi ser frem til at have dig ansat i de kommende 6 måneder. Inden du starter hos os

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Praksis drives som kompagniskabspraksis fra lejede lokaler. Vi råder over 273 m2. Vi har ca 3200 patienter pr. 1.3.2015.

Praksis drives som kompagniskabspraksis fra lejede lokaler. Vi råder over 273 m2. Vi har ca 3200 patienter pr. 1.3.2015. Praksisnavn: Familielægerne Store Torv V/Lone Bækby & Rune Christiansen Store Torv 5 1.sal, t.h. 8000 Århus C Telefon:86201199, Fax:86201170.Mobil Lone: 61268620, mobil Rune: 31653277. Vores akutnummer:

Læs mere

OUH. Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje OUH. Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus. Oktober 2014

OUH. Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje OUH. Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus. Oktober 2014 Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje Oktober 2014 LokalUddannelsesRådet (LUR) Fyn OUH Stræber efter kvalitet i alt OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus Specialuddannelsen

Læs mere

PRAKSISBESKRIVELSE, LÆGERNE SANDVEJ OG LYNGHOLM

PRAKSISBESKRIVELSE, LÆGERNE SANDVEJ OG LYNGHOLM PRAKSISBESKRIVELSE, LÆGERNE SANDVEJ OG LYNGHOLM Lægerne Sandvej og Lyngholm, Otte Ruds Gade 98, 1 tv, 8200 Århus N. Tlf 86168544 PRÆSENTATION AF PRAKSIS, LÆGER OG PERSONALE Praksis er en to-mands kompagniskabspraksis

Læs mere

Uddannelsesprogram for yngre læger i Lægeklinikken Regionshospitalet Skive.

Uddannelsesprogram for yngre læger i Lægeklinikken Regionshospitalet Skive. Uddannelsesprogram for yngre læger i Lægeklinikken Regionshospitalet Skive. Kære kommende uddannelseslæge; Velkommen til Lægeklinikken. Vi ser frem til at have dig ansat her i de næste 6 måneder. Inden

Læs mere

Praksis er en 5-lægers kompagniskabspraksis med 5 ydernumre. Vi er følgende læger:

Praksis er en 5-lægers kompagniskabspraksis med 5 ydernumre. Vi er følgende læger: Lægerne Sallvej, Hammel Introduktion og præsentation af praksis for uddannelseslæger Rev. Juni 2015 Præsentation af praksis, læger og personale Lægerne Sallvej ApS Ydernr.: 062928 Sallvej 16 Tlf.: 8696

Læs mere

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation Præsentation af hovedresultater af survey blandt 1720 patienter maj 2011 Eva Draborg, Mickael Bech,

Læs mere

Handlingsplaner/tidshorisont: Sundhedsplejen er en del af Norddjurs kommunes tilbud til borgerne.

Handlingsplaner/tidshorisont: Sundhedsplejen er en del af Norddjurs kommunes tilbud til borgerne. I Norddjurs kommune skal alle have lige og let adgang til sundhed uanset fysisk, psykisk social og kulturel forskellighed. Børn/unge i familier, hvor der er fysisk eller psykisk sygdom, sociale problemer

Læs mere

Vi glæder os meget til at se dig og at arbejde sammen med dig i vores klinik.

Vi glæder os meget til at se dig og at arbejde sammen med dig i vores klinik. Praksisbeskrivelse Lægerne Sønderåparken Borgvold 14 D 7100 Vejle Ydernr: 052183 Vi glæder os meget til at se dig og at arbejde sammen med dig i vores klinik. Historie Klinikkens historie fører tilbage

Læs mere

LÆGERNE MIDDELFARTVEJ 129

LÆGERNE MIDDELFARTVEJ 129 LÆGERNE MIDDELFARTVEJ 129 Praksisbeskrivelse Adresse: Lægerne Middelfartvej 129, Middelfartvej 129, 1., 5200 Odense V Tlf.: 66 16 63 35 E-mail: Hjemmeside: Hannenybo@dadlnet.dk, mettehesselbjerg@hotmail.com,

Læs mere

Patientvejledning. Information om nyretransplantation

Patientvejledning. Information om nyretransplantation Patientvejledning Information om nyretransplantation Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Patientvejledning I denne pjece vil vi fortælle lidt om udredningsforløbet til nyretransplantation. Der er

Læs mere

Beskrivelse af egen praksis:

Beskrivelse af egen praksis: Beskrivelse af egen praksis: Lokalisation: Vesterbro 101, 1. tv. 9000 Aalborg Jeg har tilmeldt ca. 1870 patienter, hvoraf 200 er børn. Der er kun ganske få gruppe II patienter. Praksishistorie: I sin tid

Læs mere

Uddannelsesplan for 9. semester medicinstuderende ved Ortopædkirurgisk Afdeling - Kolding Sygehus

Uddannelsesplan for 9. semester medicinstuderende ved Ortopædkirurgisk Afdeling - Kolding Sygehus 1 Uddannelsesplan for 9. semester medicinstuderende ved Ortopædkirurgisk Afdeling - Kolding Sygehus Ortopædkirurgisk afdeling ved Kolding Sygehus varetager diagnostik og behandling af lidelser og skader

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Vi er i samarbejde med Lægerne Venusvej afd. Øst. (Marianne Bendtsen og Troels Kjær Hansen).

Vi er i samarbejde med Lægerne Venusvej afd. Øst. (Marianne Bendtsen og Troels Kjær Hansen). PRAKSIS HISTORIE Tidligere Lægepraksis : Gothersgade 57, 7000 Fredericia. Periode: 1917-2003 Nu Lægekompagniet Tina Asp Hansen, Maribel Kjærhus, Lis Thomsen, Mogens Zarling Venusvej 2, 7000 Fredericia.

Læs mere

Præsentation af Lægehuset og uddannelsesforløb.

Præsentation af Lægehuset og uddannelsesforløb. Præsentation af Lægehuset og uddannelsesforløb. Beskrivelse af praksis: Lægehuset i Stenstrup, Egevænget 4, 5771 Stenstrup. Tlf. 6226 1015 e-mail: info@laegehusetistenstrup.dk Historie: Stenstruplægerne

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Århus Universitetshospital THG Besøgsdato 07-05-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Århus Universitetshospital THG Besøgsdato 07-05-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002143 Afdelingsnavn Radiologisk Afdeling Hospitalsnavn Århus Universitetshospital THG Besøgsdato

Læs mere

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H.

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Indledning Dronning Ingrids Hospital tjener som lokalsygehus for distriktet Nuuk og som landsdækkende sygehus for de øvrige distrikter. Optageområdet

Læs mere

Lægeklinikken Hans Bertelsen, 5970 Ærøskøbing. Tlf.: 66 16 63 35/.. (hemmeligt), E-mail: hhb@dadlnet.dk. Hjemmeside: www.arredoc.

Lægeklinikken Hans Bertelsen, 5970 Ærøskøbing. Tlf.: 66 16 63 35/.. (hemmeligt), E-mail: hhb@dadlnet.dk. Hjemmeside: www.arredoc. Godkendt 1.11.2014 Martin Munk. Beskrivelse af praksis Lægeklinikken Hans Bertelsen, 5970 Ærøskøbing. Tlf.: 66 16 63 35/.. (hemmeligt), E-mail: hhb@dadlnet.dk. Hjemmeside: www.arredoc.dk Historie: Jeg

Læs mere

Skriv en kommunikationskontrakt

Skriv en kommunikationskontrakt Skriv en kommunikationskontrakt Dette er et værktøj for dig, som vil Udvikle kommunikationen i din arbejdsgruppe Skabe klare rammer, roller og ansvar for dig og dine medarbejderes kommunikation Tydeliggøre

Læs mere

Præsentation af praksis- Lægerne i Svenstrup. Præsentation af lægerne: Præsentation af praksis: Praksis indehaves af lægerne:

Præsentation af praksis- Lægerne i Svenstrup. Præsentation af lægerne: Præsentation af praksis: Praksis indehaves af lægerne: Præsentation af praksis- Lægerne i Svenstrup Præsentation af lægerne: Praksis indehaves af lægerne: Mette Fredberg Greth, Født 1975, Speciallæge i almen medicin i 2011 Morten Huse Koldsø, Født 1974, speciallæge

Læs mere

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Opslag: 6. december 2015 Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Ansøgningsfrist: 15. marts 2015 kl. 24 Postdocpuljen støtter frikøb af tid til den forskningsmæssige del af ansættelsen i en klinisk postdoc-stilling

Læs mere

Mig som professionel. Fagidentitet

Mig som professionel. Fagidentitet Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet: - Møde andre mennesker på en etisk og respektfuld måde samt forstå betydningen af egen rolle i mødet med andre mennesker. - Mens vi

Læs mere

Inspektorrapport Temaer

Inspektorrapport Temaer Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002341 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling : Reumatologisk ambulatorium Hospitalsnavn Slagelse Sygehus

Læs mere

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet gynækologi og obstetrik under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere

Læs mere

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 31. august 2010 Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 Møde nr. 5 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

Beskrivelse af Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt

Beskrivelse af Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt Beskrivelse af Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt Rygcenter Syddanmark: Rygcenter Syddanmark er en del af Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet. Rygcenter Syddanmark består af en medicinsk og

Læs mere

PLO-Nordjylland. Nyhedsbrev April 2013

PLO-Nordjylland. Nyhedsbrev April 2013 April 2013 PLO-Nordjylland PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Nordjylland Lægernes Hus, Rømersvej 10, 9000 Aalborg, tlf. 35448189, lfnord@dadl.dk, www.lfnord.dk Side 1 Fastfrysning af ydernumre Samarbejdsudvalget

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Sundhedsplejersketelefonen

Sundhedsplejersketelefonen Sundhedsplejersketelefonen Årsberetning 2011 KOMMUNERNE I REGION SJÆLLAND & BORNHOLM 22. april 2012 Udarbejdet af: Gitte W. Lund koordinator for Sundhedsplejersketelefonen Sundhedsplejersketelefonen Årsberetning

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Elevbrochure 2015-16

Elevbrochure 2015-16 Elevbrochure 2015-16 Lemvig Gymnasium Studieområdet 3. del Det Internationale Område Studieområdet 3. del Det Internationale Område Studieområdet 3. del afvikles på 3. år af hhx-uddannelsen, og omfatter

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

LEDELSESRUMMET for UDDANNELSESANSVARLIG OVERLÆGE

LEDELSESRUMMET for UDDANNELSESANSVARLIG OVERLÆGE LEDELSESRUMMET for UDDANNELSESANSVARLIG OVERLÆGE Georg Jørgensen Medicinsk afdeling M, OUH-Svendborg Vores erfaringer som UAO er Medicinsk afdeling i Svendborg Ca 45 yngre læger under uddannelse 8 KBU,

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave

Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk. 3. praktikperiode 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave 2. Rejsebrev 3.praktik i Esther Børnehave på Grønland Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

Børnehuset Molevittens formål;

Børnehuset Molevittens formål; Den 4.9.2012 Børnehuset Molevittens formål; Institutionens formål er at skabe et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring. Vi vil sikre barnets

Læs mere

Trustrup lægehus, Århusvej 190, 8570 Trustrup. Tlf. 8633 4211. Fax 8633 4775. Praksisbeskrivelse

Trustrup lægehus, Århusvej 190, 8570 Trustrup. Tlf. 8633 4211. Fax 8633 4775. Praksisbeskrivelse Praksisbeskrivelse Vi hedder Trustrup lægehus og ligger i en landsby med et ganske stort opland ca. 10 km fra Grenaa og 50 km fra Århus. Vore patienter er en blanding af land- og byboere, mange ældre mennesker

Læs mere

Praksisbeskrivelse Lægehuset Søndergade 42, 9600 Aars

Praksisbeskrivelse Lægehuset Søndergade 42, 9600 Aars Praksisbeskrivelse Lægehuset Søndergade 42, 9600 Aars www.98624050.dk Den historiske baggrund for lægearbejde i Aars strækker sig tilbage til 1890 med en læge. Fra 1920 var der 2 læger i byen. Fra 1955

Læs mere

HVAD SKAL DEN STUDERENDE?

HVAD SKAL DEN STUDERENDE? 21. OKTOBER 2015 HVAD SKAL DEN STUDERENDE? Opleve at du som tutorlæge demonstrerer Sådan gør jeg, så din glæde og dit engagement ved arbejdet med patienterne smitter af på studenten. Den studerende skal

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Praksisbeskrivelse. Lægerne Nr. Voldgade 58, Nyborg

Praksisbeskrivelse. Lægerne Nr. Voldgade 58, Nyborg Praksisbeskrivelse Lægerne Nr. Voldgade 58, Nyborg Kære Inden længe skal du i et uddannelsesforløb hos Lægerne Nr. Voldgade 58, Nyborg, og vi sender dig hermed en praksisbeskrivelse, så du på forhånd kan

Læs mere

Lægehuset Gl. Stillingvej 409, Harlev

Lægehuset Gl. Stillingvej 409, Harlev Lægehuset Gl. Stillingvej 409, Harlev Præsentation af praksis, læger og personale Lægehuset Gl. Stillingvej 409 Ydernr.: 066788 Gl. Stillingvej 409, Tlf.: 8694 1950 8462 Harlev J. Fax: 8694 2609 www.laegehuseharlev.dk

Læs mere

De unge elever er åbne, dejlige, opsøgende og engagerede de er også krævende og egoistiske

De unge elever er åbne, dejlige, opsøgende og engagerede de er også krævende og egoistiske De unge elever er åbne, dejlige, opsøgende og engagerede de er også krævende og egoistiske K. Jensen, oplæringsansvarlig De fleste elevforløb går godt rigtig godt endda. Men nogle elevforløb går skævt

Læs mere

Værdigrundlag Alle patienter behandles ligeværdigt. Behandlingen tager udgangspunkt i patientens ønsker og behov (patientcentreret).

Værdigrundlag Alle patienter behandles ligeværdigt. Behandlingen tager udgangspunkt i patientens ønsker og behov (patientcentreret). BHansen@health.sdu.dk 20090317 Kære: Lægerne Hansen og Stokholm Fisketorvet 4-6, 4 sal 5000 Odense C Historie Lægerne Bjarne Lühr Hansen og Kurt Stokholm startede samarbejdspraksis i 1992 og indgik kompagniskabspraksis

Læs mere

DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL

DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL EKSPERIMENT: "Tværfagligt refleksionsrum uden vejleder" - en håndbog Hospitalsenheden Vest i samarbejde med MidtLab 2009 Opdateret juli 2010 UG/JH 1 HÅNDBOG for "Tværfagligt

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden version af den

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Patientinformation om deltagelse i et videnskabeligt projekt

Patientinformation om deltagelse i et videnskabeligt projekt Patientinformation om deltagelse i et videnskabeligt projekt Non-sedation sammenlignet med sedation og et dagligt opvågningsforsøg Vi vil gerne spørge, om du vil deltage i et sundhedsvidenskabeligt forskningsprojekt.

Læs mere

Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 2005

Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 2005 Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 August 2006 Danske Regioner 1. Indledning Siden midten af 1990 erne har indsatsen for psykisk syge børn og unge påkaldt sig

Læs mere

Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009

Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009 Målbeskrivelse for klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Holstebro Kommune Januar 2009 Klinisk undervisning Holstebro Kommune 1 1. Det kliniske undervisningssteds ergoterapeutiske grundlag

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

i Akutmodtagelsen på AAUH

i Akutmodtagelsen på AAUH Fremtidens Tryghedsskabende Patientstue har til formål at forbedre oplevelsen for patienter og personale under behandlingen. i Akutmodtagelsen på AAUH Tanken bag det nye koncept er, at gøre de fysiske

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Beskrivelse af praksis

Beskrivelse af praksis Beskrivelse af praksis Lokalisation: Klinikken er beliggende Bispebroen 2 B, 1.sal, 6100 Haderslev. Der er handikapvenlig adgang via elevator. I samme bygning findes en lægeklinik på 2. sal. Der er et

Læs mere

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Dato: 25. august 2015 Brevid: 2579762 Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemmeside, hvor faktabokse og links

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region:

Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: Ansøgningsskema til pulje på 5 mio. til samfinansiering af projekter mellem kommuner og region: 1 Ansøger Sund i Brøndby, Social- og Sundhedsforvaltningen, Brøndby Kommune 2 Kontaktperson/projektleder

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

Genoptræning og vedligeholdende træning

Genoptræning og vedligeholdende træning 2013 Genoptræning og vedligeholdende træning Kvalitetsstandard for kommunal genoptræning, uden forudgående sygehusindlæggelse, og vedligeholdende træning Lovgrundlag Lov om Social Service 86. Hvad er vedligeholdende

Læs mere