Fyns Amt 29.april 2003 EPJ-sekretariatet lty. Referat. 2. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe mandag den 28. april 2003, kl kl. 16.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fyns Amt 29.april 2003 EPJ-sekretariatet lty. Referat. 2. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe mandag den 28. april 2003, kl. 13.00 kl. 16."

Transkript

1 Fyns Amt 29.april 2003 EPJ-sekretariatet lty Referat af 2. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe mandag den 28. april 2003, kl kl Mødedeltagere: Direktør Niels Mortensen, Fyns Amt [Formand] Områdedirektør Jens Otto Jeppesen, OUH Cheflæge Peder Jest, SHF IT-chef Ole Wintoniak, Amtsgården, afbud Informatikchef Jens Ole Henriksen, OUH IT-chef Svend Ulka Petersen, SHF Adm. Overlæge Søren Jakobsen, afd. G, SHF, afbud Oversygeplejerske Lisbeth Jensen, afd. M, SHF Adm. Overlæge Sten Grove Thomsen, afd. D, OUH Centerchef Inge Skov Andersen, Patientcenter Rød, OUH IT-koordinator Bjarne Hjorth, Røntgen afdelingen, OUH Vicekontorchef Tove Lehrman, FynCom EPJ-konsulent Lone Tynan, SHF [Referent] EPJ-konsulent Henrik Lindholm EPJ-konsulent Niels R. Larsen [NM] [JOJ] [PJE] [OW] [JOH] [ULKA] [SOJA] [LHJE] [SGT] [ISA] [BJH] [TLE] [LTY] [HENL] [NILA] Dagsorden: 1. Velkomst og indledning til mødet v/niels Mortensen 2. Godkendelse af referat fra sidste møde. a. Bilag: Revideret udgave af kommissorium for styregruppen. 3. Meddelelser 4. Fyns Amt overordnede strategi for opfyldelse af Regeringens og Amtsrådsforeningens mål vedrørende EPJ inden 1. januar Overordnet implementeringsstrategi MediCare i Sygehus Fyn? 5. Udbudsform for EPJ i Fyns Amt. a. Orientering om amtsrådsforeningens arbejde omkring fælles rammeudbud. 6. EPJ-modtagegrupperne. a. Bilag: Udkast til kommissorier til grupperne 7. Kvalitetssikringsprojekt vedrørende enstrenget elektronisk medicinmodul i Fyns Amt. a. Bilag: Projektbeskrivelse b. Bilag: Indstilling fra kvalitetsudvalget i Fyns Amt

2 8. Projekt vedrørende fælles EKG-database i Fyns Amt. c. Bilag: Notat vedr. digitalt EKG system til Fyns Amt d. Bilag: Indstilling til Fælles Områdeledelse 9. Eventuelt Ad1. Velkomst NM bød velkommen til andet møde i EPJ-styregruppen i Fyns Amt. De 3 nyansatte konsulenter i EPJ-sekretariatet var tilstede for første gang, hvorfor mødet startede med en kort præsentationsrunde. NM gjorde desuden opmærksom på, at formanden for kvalitetsudvalget, konstitueret chefsygeplejerske Bent Schwarz, ville komme og deltage sidst på mødet, i relation til punktet om elektronisk medicinmodul. Ad 2. Godkendelse af referat. Referatet fra mødet den 6.marts 2003 blev godkendt uden kommentarer. Ad 2 a. Kommissorium for styregruppen. En revideret udgave af kommissorium for styregruppen var udsendt til medlemmerne inden mødet. Der var nogle få rettelser til det indledende kapitel om styregruppens benævnelse og overordnede funktion. Herefter blev kommissoriet godkendt. Se vedlagte (Bilag 1). Det blev besluttet at sende kommissoriet til Fælles områdeledelse. EPJsekretariatet sørger for dette. Ad 3. Meddelelser. a) NM orienterede om, at styregruppen for det regionale samarbejde i Region Syd ved flere lejligheder har drøftet samarbejdet mellem amterne. Det er besluttet, at der skal udarbejdes notater med indstillinger til amtsrådet på følgende 2 områder: 1. Telemedicinområdet 2. Sygehus IT-samarbejdet, herunder især EPJ-området. ULKA har udarbejdet et notat på dette område, som vedlægges dette referat. (Bilag 2.) Amterne er desuden enige om at støtte op omkring de initiativer, som er igangsat i henholdsvis ARF-, samt i MedCom-regi. Der er desuden nedsat en arbejdsgruppe i regionen m.h.p. at undersøge muligheden for at der kan oprettes en fælles SUP-database i regionen. ULKA deltager i denne arbejdsgruppe. b) ULKA orienterede om, at Ph.D. studerende Signe Svenningsen den 20. maj 2003 skal forsvare sin Ph.D. opgave om organisatoriske effekter af EPJ på Handelshøjskolen i København. Hun vil efterfølgende deltage i et Gå-hjem møde på Sygehus Fyn Svendborg, den 16. juni 2003 kl i Salen, Valdemarsgade 51 A, Svendborg, hvor hun vil fortælle om sine observationer og konklusioner i forbindelse med hendes studie af EPJ, og dennes konsekvenser for sundhedsfaglig praksis på sygehuset i Svendborg. ULKA inviterede styregruppen til dette arrangement. - Da det er samme dato som næste styregruppemøde, blev det besluttet, at afholde styregruppemødet i Svendborg. Næste styregruppemøde afholdes derfor mandag den 16. juni 2003 kl i mødelokale 1, Valdemarsgade 51 B 3. sal, Svendborg.

3 c) LTY orienterede om, at hun netop havde gennemført et kursus i projektledelse kaldet PRINCE2. PRINCE2 er en international anerkendt projektstyringsmetode, som netop er ved at vinde indpas i den offentlige sektor i Danmark. LTY oplyste, at der også tilbydes 1 dags kursus for offentlige ledere med styregruppeansvar og politisk-økonomisk ansvar for gennemførelsen af strategiske projekter i egen organisation. Undervisningen leveres af undervisere fra Rovsing management A/S, og gennemføres gerne hos kunden. Se vedlagte kursusbeskrivelse (Bilag 3). d) NM orienterede om, at der i forskellige amter, bl.a. i Viborg amt, Århus amt og på Amager Hospital foregår aftestning af G-EPJ og F-LPR. De første erfaringer herfra viser, at når det forløbsbaserede LPR erstatter det kontaktbaserede, skal der ske store ændringer i forhold til DRG-beregningerne. Denne problemstilling diskuteres i Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen. Det er dog endnu for tidligt at konkludere på udfaldet af dette, men det kan betyde, at det nye system vi anskaffer, i første omgang skal indberette i forhold til kontaktbaserede system. Ad 4. Fyns Amts overordnede strategi for EPJ i Fyns Amt Efter et kort oplæg fra ULKA om argumentationen for evt. fortsat udrulning af MediCare i Sygehus Fyn, og en længere debat mellem styregruppemedlemmerne, blev det besluttet, at udbrede MediCare komplet i Sygehus Fyn, og at den nye EPJ-løsning, som anskaffes i første omgang implementeres på OUH. Styregruppen påpegede, at det er meget vigtigt, at der snarest meldes en overordnet plan ud til alle berørte parter i Fyns Amt. Det skal kommunikeres ud, hvad EPJ-strategien er i Fyns Amt, og hvad argumentationen er for at vælge denne strategi. Det er vigtigt, at alle ledere og medarbejdere ved, hvad der skal ske, og hvornår det forventes at berøre dem. Det er desuden vigtigt at sikre, at den erfaring, som findes blandt EPJ-brugerne i dag, vedligeholdes og bruges i relation til den kommende proces med anskaffelse af en fælles løsning til Fyns Amt. Personalet fra EPJ-afdelingerne i Sygehus Fyn, skal således spille en aktiv rolle i de arbejdsgrupper, der nedsættes for at kvalificere kravspecifikationen til den kommende løsning. Det blev påpeget fra EPJ-sekretariatet, at det er meget vigtigt, at udbredningen af MediCare kan foregå hurtigst muligt. - For at det kan lade sig gøre at speede processen op, må der tilføjes ressourcer til dette fra den fælles EPJ-pulje, og gøre projektet til en del af EPJ-sekretariatets ansvarsområde. Det vurderes fra ULKA, at der kræves yderligere ca. 2. mio. kr. for at udbrede MediCare færdig i Sygehus Fyn. EPJ-sekretariatet fik i opdrag at skrive et notat, som redegør for Fyns Amts EPJ-strategi, og hvori det klart fremgår, at målet på sigt er en fælles EPJ på Fyn. Under hensyntagen til de landspolitiske aftaler betyder det, at man ikke nødvendigvis har det samme EPJ-system pr. 1. januar 2006 i de to sygehusområder.

4 Notatet skal desuden beskrive argumentationen for at vælge en løsning, hvor Sygehus Fyn i første omgang udbreder MediCare og planlægger en migreringsstrategi, og hvor den nye EPJ-løsning i første omgang implementeres på OUH. NM påpegede, at det er vigtigt, at skrive i notatet, at hele Fyns Amt vil få gevinst af denne model i og med, der hurtigere kommer en organisationsmodning, hvilket er nøglen til succes. Strateginotatet skrives hurtigst muligt af sekretariatet, og kommunikeres ud til styregruppen på mail til kommentering. Herefter sendes det til fælles områdeledelse sidst i maj måned til godkendelse. Ad 5. Udbudsform for EPJ i Fyns Amt. ULKA orienterede om Amtsrådsforeningens (ARF) behandling af udbudsregler i forbindelse med EPJ-anskaffelsen til de enkelte amter. Anbefalingen fra ARF er foreløbig, at projektkonkurrence ikke er en farbar vej for det enkelte amt, og at projektkonkurrence kun kan anvendes, hvis amterne vælger at gå sammen om udbudet. I ARF-regi arbejdes der på at lave en fælles kravspecifikation for medicinmodul og notatmodul. Der diskuteres også muligheden for, at amterne kan vælge at gå i fælles udbud inden for de enkelte moduler. Dette fritager dog ikke de enkelte amter for at overveje, hvilket fundament de ønsker at bygge EPJ-modulerne på. Medicinmodul-kravspecifikationen forventes at være færdig til 1. juli Både HENL og LTY, som er med i arbejdsgrupperne i ARF-regi, er bekymret for, om denne tidsplan kan holde. Notatmodul-kravspecifikationsprocessen igangsættes først nu, og vurderes at være en noget mere kompliceret proces end beskrivelse af medicinmodulet. På mødet blev det diskuteret, hvor længe vi kan holde til at vente på ARF processen. Hele platforms strategien blev diskuteret grundigt, og NM fremhævede, at det er vigtigt at sende 2 budskaber: Der er grænser for, hvilken risiko vi tør løbe i forhold til tidsperspektivet Vi vil ikke være alene om ikke at opfylde regeringens målsætning. Det må ikke være sværere at kommunikere med Fyns Amt end f.eks. med Århus Amt. ULKA fremhævede, at vi kan blive nødt til at angribe dette fra en pragmatisk vinkel. Finde ud af, om der findes en leverandør, der kan levere notatmodul og medicinmodul, og evt. lade leverandøren rådgive om, hvilken platform de vil anvende.

5 EPJ-sekretariatet fik i opdrag at udarbejde et notat til det politiske niveau, om hvilken løsning vi ønsker at gå i udbud med, og hvordan processen anbefales at skulle gribes an. Dette notat skal være færdig i slutningen af maj måned. Ad 6. EPJ-modtagegrupperne Der var forud for mødet udsendt et udkast til kommissorium for de 2 EPJ-modtagegrupper i Fyns Amt. Kommissoriets formål er at beskrive, hvilke opgaver grupperne skal varetage. Det er bygget op med rådgivende, koordinerende og besluttende opgaver i relation til EPJprojektet. Det er vigtigt at skabe en balance, hvor man kan tilgodese både normalorganisationen og projektet. Styregruppen diskuterede navnet: EPJ-modtagegrupperne, som nogle mente var en dårlig benævnelse. EPJ-sekretariatet fik til opgave at finde et andet navn til grupperne. Det skal desuden præciseres, at grupperne er til på områdeledelsernes præmisser. Det er områdeledelserne, som har til ansvar at etablere grupperne, og sikre ledelsesforankringen. Det besluttes, at EPJ-sekretariatet skal foretage enkelte rettelser i kommissoriet, og herefter sende det til fælles områdeledelse, samt til styregruppen. (Bilag 4.) Ad 7. Kvalitetssikringsprojekt vedrørende enstrenget elektronisk medicinmodul i Fyns Amt. EPJ-sekretariatet havde op til mødet analyseret projektet og forholdt det til den forestående EPJ-proces i amtet. HENL fremlagde konklusionerne af dette arbejde. Der blev fremlagt fem mulige veje man kunne vælge at gå på baggrund af de nærværende informationer og analyser. Uanset hvilken af de skitserede veje man vælger at gå, så baseres vurderingen af projektet i forhold til EPJ-projektet, der har en yderst stram tidshorisont. Model 1. Projektet sættes i gang som beskrevet. Det vil rejse problemer om hhv. økonomi, software og tidsperspektivet, og vil forudsætte som betingelser, at der anvendes standardsoftware samt nogle organisatoriske elementer skal analyseres nærmere, f.eks. apotekets rolle i processen. Model 2. Projektet modificeres og nødvendige ressourcer tilføjes. Det har følgende plussider; projektet igangsættes og erfaringer kan opsamles. På minus-siden vil dog være følgende; det trækker ressourcer i form af timer og kroner ud af amtets samlede pulje og der vil være risiko for forhaling af den centrale proces. Endvidere vil nye teknologiske muligheder kunne vurderes. Model 3. Projektet kan forceres og ændres til at være det egentlige medicinudbud. Det vil betyde at projektet igangsættes, men også at der kan være risiko for at EPJ-projektet

6 fragmenteres, og at EPJ-platformen ikke vil være tilstrækkelig solid til det store samlede projekt. Endelig vil det betyde, at notatdelen udskydes. Model 4. Projektet udskydes, og i stedet udpeges nøglepersoner til at være centrale i en medicin-gruppe under EPJ-projektet. Det betyder at inertien bevares og ressourcerne disponeres. Ulempen er, at der lægges et år til projektet. Model 5. Man kan vælge at stoppe projektet. Det vil formentlig betyde at motivationen fjernes, og at et godt forarbejde ikke anvendes, tillige vil påbegyndelse af væsentlige organisatoriske processer sættes i stå. Det positive ved det er, at både de tidsmæssige og økonomiske ressourcer bevares. Løsningsmodel 4 blev valgt. Dette betyder, at det blev besluttet at udskyde projektet, og i stedet invitere centrale personer blandt de involverede til at indgå i den projektgruppe, der skal udgøre medicineringsgruppen i Fyns amts EPJ-projekt. Det betyder, at med det forarbejde, der allerede er gjort, vil EPJ-projektet kunne kvalificeres betydeligt. Styregruppen ønskede at få præciseret, at det er vigtigt at sikre en tæt konneks til Kvalitetsgruppen i Fyns Amt i det fremtidige arbejde. (De slides, der blev anvendt til mødet kan ses på EPJ-sekretariatets drev V). EPJ-sekretariatet aftaler efter mødet med Bent Schwartz, hvordan der skal følges op i forhold til arbejdsgruppen under kvalitetsudvalget. Ad 8. Projekt vedrørende digitalt EKG-system til Fyns Amt LTY fremlagde problemstillingen med det EKG-system, som pt. anvendes i relation til MediCare i Sygehus Fyn. Der har været nedsat en EKG-arbejdsgruppe, hvis anbefaling det er, at der anskaffes en fælles EKG-database til Fyns Amt Konklusionen på dette punkt var, at det er et vigtigt område at få afklaret, og at det måske kan tages op i relation til amterne i Region syd. Ad 9. Eventuelt JOH efterspurgte de slides og konklusioner, som blev produceres på Kick-off seminaret den 30. og 31. januar Disse vedlægges referatet. (Bilag 5). PJE forslog, at styregruppemedlemmerne kunne sende alt relevante kursus aktiviteter til EPJ-sekretariatet, som så skulle sørge for at samle aktiviteterne i en mappe. Styregruppen kunne så aftale, hvem der deltager i hvad, da vi ellers drukner i alle de forskellige aktiviteter, som foregår hele tiden, og som vi er nødt til at følge med i. EPJ-sekretariatet gjorde opmærksom på, at de i den nærmeste fremtid vil tage en tur rundt til de forskellige interne interessenter i amtet.

Fyns Amt 15. januar 2003 EPJ-sekretariatet LTY. Referat. 7. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe Mandag den 12. januar 2004, kl kl. 16.

Fyns Amt 15. januar 2003 EPJ-sekretariatet LTY. Referat. 7. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe Mandag den 12. januar 2004, kl kl. 16. Fyns Amt 15. januar 2003 EPJ-sekretariatet LTY Referat af 7. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe Mandag den 12. januar 2004, kl. 14.30 kl. 16.00 Mødedeltagere: Direktør Niels Mortensen, Fyns Amt [Formand]

Læs mere

Referat. 4. EPJ-styregruppemøde 15.september 2003, Amtsgården mødelokale 4

Referat. 4. EPJ-styregruppemøde 15.september 2003, Amtsgården mødelokale 4 EPJ-sekretariatet 24. september 2003 J.nr. - henl Referat af 4. EPJ-styregruppemøde 15.september 2003, Amtsgården mødelokale 4 Mødedeltagere: Direktør Niels Mortensen, Fyns Amt [Formand] [NM] Områdedirektør

Læs mere

Fyns Amt 31. marts 2004 EPJ-sekretariatet LTY. Referat. 8. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe Mandag den 29. marts 2004, kl. 13.00 kl. 16.

Fyns Amt 31. marts 2004 EPJ-sekretariatet LTY. Referat. 8. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe Mandag den 29. marts 2004, kl. 13.00 kl. 16. Fyns Amt 31. marts 2004 EPJ-sekretariatet LTY Referat af 8. møde i Fyns Amts EPJ-Styregruppe Mandag den 29. marts 2004, kl. 13.00 kl. 16.00 Mødedeltagere: Direktør Niels Mortensen, Fyns Amt [Formand] Områdedirektør

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

lty Projektledelse Notat Afprøvning af elektronisk medicinmodul [EMM]

lty Projektledelse Notat Afprøvning af elektronisk medicinmodul [EMM] Fyns Amt 17. marts 2003 Sygehus Fyn IT-afdelingen lty Projektledelse Notat Afprøvning af elektronisk medicinmodul [EMM] Indledning Kvalitetsudvalget har behandlet projektforslag fra medicineringsgruppen

Læs mere

Velkommen til Kick-off for EPJ-projektet i Fyns Amt

Velkommen til Kick-off for EPJ-projektet i Fyns Amt i Fyns Amt Velkommen til Kick-off for EPJ-projektet i Fyns Amt v. Niels Mortensen, direktør Onsdag den 8. oktober 2003 Kl. 09:30 12:00 Program 09.30 Velkomst og formål med dagen. v. direktør Niels Mortensen

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Fyns Amt 27. april 2004 EPJ-sekretariatet Brln. Referat. Af ekstraordinært møde i Fyns Amts EPJ-styregruppe

Fyns Amt 27. april 2004 EPJ-sekretariatet Brln. Referat. Af ekstraordinært møde i Fyns Amts EPJ-styregruppe Fyns Amt 27. april 2004 EPJ-sekretariatet Brln Referat Af ekstraordinært møde i Fyns Amts EPJ-styregruppe Mandag den 26. april 2004 kl. 15-17 Børstenbindervej, mødelokale 13 Mødedeltagere: Direktør Niels

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Mødedato. : 19.11.2015

Mødedato. : 19.11.2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : Ref.... : Administrativ styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 19.11.2015 Deltagere: Ulla Agerskov, Bjarne Holm Markussen, Pernille Holmgaard, Christian Rønn Østeraas,

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 4. November 2015 Regionshuset i Vejle, mødelokale 5 Kl. 10:00 til 12:00.

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 4. November 2015 Regionshuset i Vejle, mødelokale 5 Kl. 10:00 til 12:00. Referat Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 4. November 2015 Regionshuset i Vejle, mødelokale 5 Kl. 10:00 til 12:00 Deltagere: Kommunale: Arne Nikolajsen, Esbjerg kommune, Sundheds direktør

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Læge i Region Hovedstaden

Læge i Region Hovedstaden Læge i Region December 2014 Lægeforeningen Se nyhedsarkiv Status på Sundhedsplatformen Spørgeskemaundersøgelse om IT-systemer på Region s hospitaler Herfra kan du også printe nyhedsbrevet Kalender for

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Mødereferat 4 Byggeudvalg Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj

Mødereferat 4 Byggeudvalg Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Mødereferat 4 Byggeudvalg Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Møde: Byggeudvalgsmøde 4 Tid: Mandag den 10. oktober 2011 kl. 11.00 12.30 Sted: Kulturcenter Mariehøj, Kulturs mødelokale Deltagere: Birgit

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Sygehusapotek Fyn

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Sygehusapotek Fyn Arbejdsmiljøredegørelse for Sygehusapotek Fyn Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for er anden version af den årlige redegørelse

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

BORGMESTERFORUM PÅ FYN

BORGMESTERFORUM PÅ FYN BORGMESTERFORUM PÅ FYN Sekretariat: Finn Boe-Hansen Tlf. 6551 1188 Mail: FBH@odense.dk Den 5. marts 2008 Til borgmestre og kommunaldirektører i de 10 kommuner på Fyn Referat fra møde i "Borgmesterforum

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING Tema Side 2 af 5 NETVÆRKS- INDBYDELSE Strategi og digitalisering hånd i hånd Tema Side 3 af 5 Strategi og digitalisering hånd i hånd

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00 DMT-repræsentanter: Aage K. Feddersen Heidi Moisen Peter Kobjevsky Skrædderlauget-repræsentanter: Johnny Wichmann Tilforordnede: Jette Rosendal Sørensen, TEKO Kim von Bülow, CPH West Karin Jespersen, EUC

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden version af den

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30

Referat af bestyrelsesmøde. torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30 Røde Kors Odense Referat af bestyrelsesmøde torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30 1) Tilstede: Gerda Madsen, Bente Danholt, Claus Fuglsang Nielsen, Tommy Petersen, Dorte Schmidt samt Ole Eskegaard

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4 HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Rådhuset, Lokale A3.31 Fraværende: 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side 1 Godkendelse af referat fra møde i et den 23. september

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 Tirsdag den 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Jan Rod Jensen byder velkommen. 2. Valg af mødeleder og referent kl. 10.20 10.25 Faggruppeformanden

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Gynækologisk / Obstetrisk Afdeling D

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Gynækologisk / Obstetrisk Afdeling D Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Gynækologisk / Obstetrisk Afdeling D Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden

Læs mere

Projekttitel: Calcaneus forlængelses osteotomi ved plano valgus deformitet. Deltagerinformation

Projekttitel: Calcaneus forlængelses osteotomi ved plano valgus deformitet. Deltagerinformation Deltagerinformation Syntetisk knogletransplantat ved opretningsoperation for bagfodsplatfod Den 11-01-2011 VEK journal nr. 23442 Side 1 af 5 Til patient og forældre I er henvist til Børnesektoren, Ortopædkirurgisk

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Højvandsikring af område 3 - Halskov

Højvandsikring af område 3 - Halskov Højvandsikring af område 3 - Halskov Mandag d. 11. Januar 2016 /Medborgerhuset på Halsskov Dagens program Velkomst Baggrund og den videre proces Præsentation af skitseprojekt ved NIRAS Tekniske Spørgsmål

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

PreviaSundhed PowerPoint præsentation. - template til præsentationer

PreviaSundhed PowerPoint præsentation. - template til præsentationer PreviaSundhed PowerPoint præsentation - template til præsentationer Trin for trin 1. Sæt processen i gang. Nedsæt et kostudvalg + 2. Formuler politikken - Lav målsætninger gøres færdig næste gang - Lav

Læs mere

Evalueringsaspektet erfaring med brug af erfaring

Evalueringsaspektet erfaring med brug af erfaring i Fyns Amt Evalueringsaspektet erfaring med brug af erfaring EPJ-konsulent Niels R. Larsen Fyns Amt Disposition: EPJ i Fyns Amt Før, nu og nærmeste fremtid Erfaringer med evaluering i Fyns Amt EPJ-strategien

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Peter Hansen. Ole Slot. Martin Kruse Nielsen

Peter Hansen. Ole Slot. Martin Kruse Nielsen Dato: 21.10.2015 Rettet af: Martin Kruse Nielsen Version: 3 Projektindstilling Projekt: Borgernes udviklingsplan Brørup Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé Baggrund

Læs mere

Skriv en kommunikationskontrakt

Skriv en kommunikationskontrakt Skriv en kommunikationskontrakt Dette er et værktøj for dig, som vil Udvikle kommunikationen i din arbejdsgruppe Skabe klare rammer, roller og ansvar for dig og dine medarbejderes kommunikation Tydeliggøre

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts

Læs mere

Erfaringer med EPJ i Sygehus Fyn

Erfaringer med EPJ i Sygehus Fyn Erfaringer med EPJ i Sygehus Fyn EPJ-Observatoriet Årskonference 2002 Lone Tynan, Projektleder 3 generationer af EPJ i Fyns Amt Amtslig EPJ EPJ -Rudkøbing 1990-1997 afdeling SHIFT-EPJ 1997-2001 center

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger 18. januar 2012 Bygherreforeningens første temamøde i 2012 tog fat på bygherres muligheder for at arbejde med oplevelser,

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk

ANALYSE. Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet. April 2016. Side 1 af 7. www.fsr.dk Selskabernes brug af revisorerklæringer på årsregnskabet ANALYSE April 2016 www.fsr.dk Side 1 af 7 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER

FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER FAMILIE OG EVIDENS CENTER DANMARK EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER EVIDENS - INTELLIGENT STYRING AF BØRN OG UNGEOMRÅDET VIA VIDEN, DER VIRKER Demings opfordring

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN I overensstemmelse med forretningsordenens 4 stk. 3, indkaldes til ordinært bestyrelsesmøde på organisationens kontor: Torsdag, den kl. 16.00 Såfremt bestyrelsens medlemmer måtte ønske eventuelle emner

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Omsorg og Udvikling Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj 1. Resume Antallet af ældre vil stige i de kommende

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V Arbejdsmiljøredegørelse for Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for er anden version

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Referat. Referat: Referatet fra mødet den 21. maj 2015 blev godkendt.

Referat. Referat: Referatet fra mødet den 21. maj 2015 blev godkendt. Referat Møde Fælles Rådgivende Organ Tid 10. september 2015 kl. 18-20 Sted Skoleforvaltningen, Godthåbsgade 8, Nørresundby Sekretariat, HR og Udvikling Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Læs mere

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN Sorø Kommune Byrådet Sorø Kommune - Politik for mødet med borgeren. Indledning og formålsbeskrivelse God servicering af borgerne handler om Mødet med borgeren

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere