Active Business Communication 1. udgave, Hurtigt overblik Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Active Business Communication 1. udgave, 2014. Hurtigt overblik Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation."

Transkript

1 Systime Active Business Communication 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Michael Pierce Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. 40 billeder 20 opgaver 25 eksempler 120 sider Active Business Communication - 1 år Active Business Communication - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Active Business Communication ibog giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. De elektroniske medier med deres muligheder for hurtig og geografisk fleksibel kommunikation kombineret med mere afslappede omgangsformer betyder ændringer i kommunikationsformer. Active Business Communication beskriver elektroniske mediers anvendelse i den nutidige virksomhedskommunikationen som fx: SMS blogs instant messaging elektroniske nyhedsbreve Hvert emne indeholder en præsentation efterfulgt af elevaktiverende opgaver, så teorien kan blive omsat til erfaring. ibogsversionen vil blive udvidet med flere øvelser. Afsætning B til EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Morten Haase, René Mortensen, Michael Bregendahl, Jan Halberg Madsen, Birte Ravn Østergaard Grundbog med metode, cases og opgaver til alle kernestofområder i afsætning B på EUX. 100 interaktive opgaver 30 videoklip 80 skabeloner 550 illustrationer 190 opgaver 430 ordforklaringer 700 sider Afsætning B til EUX - 1 år Afsætning B til EUX - 4 år 225,00 DKK 450,00 DKK Grundbog med metode, cases og opgaver til alle kernestofområder i afsætning B på EUX. Afsætning B til EUX indeholder en kort og præcis præsentation af alle begreber, teorier og modeller, som er kernestof i afsætning B. De enkelte kapitler kan bruges som udgangspunkt for gennemgang af afsætningsøkonomisk teorier og modeller. I lærervejledningen til Afsætning B til EUX ligger der en detaljeret oversigt over, hvilke emner, der er gennemgået i Afsætning C.

2 Afsætning til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nettie Pape, Bruno Sørensen, Thomas Bach, André Krogh Udgivelsen afsc.systime.dk åbner faget Afsætning C og gør brug af netmediets mange muligheder. 15 videoer 130 interaktive opgaver 110 opgaver 8 cases 150 illustrationer 160 ordforklaringer ca.150 sider Afsætning til EUD/EUX - 1 år Afsætning til EUD/EUX - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Udgivelsen afsc.systime.dk åbner faget Afsætning C og gør brug af netmediets mange muligheder. Materialet er tilrettelagt, så der er mange forskellige veje ind i faget for at gøre det lettere at lave differentiering og variation. Materialet er opbygget i F-, E- og et D og C-niveau, så det kan benyttes bredt på Erhvervsuddannelserne. Gennemgående figurer i materialet er familien Sund og Starkesen, som du følger både som forbrugere og som ansatte i forskellige virksomheder. Familien bor i nærheden af City Center, som rummer en lang række virksomheder. Familien kommer i dagligdagen i berøring med virksomhederne. De træner fx i City Motion, køber ind i City Super og hænger ud i Street Coffee. Datteren Liv har et studiejob i analysebureauet McPhone A/S, sønnen Bo er i lære i supermarkedet City Super, og mor Rie er salgsassistent i skobutikken Fashion Shoe. Med familien som hovedpersoner og City Center som baggrund gennemgås den relevante teori i en naturlig progression, som matcher bekendtgørelsen. I krydsfeltet mellem familien og virksomhederne opstår der opgaver, som eleverne kan arbejde med helhedsorienteret ved at følge én eller flere virksomheder. Alternativet kan der arbejdes mere emneorienteret. Virksomhederne i lokalområdet og City Center er omdrejningspunktet og referencerammen, og eleverne kan arbejde innovativt ved at inddrage det tomme butikslokale, der også findes i centret. Materialet rummer varierede opgavetyper, fx 5 hurtige til de små grå, foto- og researchopgaver, gruppebaserede opgaver, quizzer, vendespil, krydsord og andre interaktive opgaver. Materialet er tænkt praksisnært og er casebaseret. Desuden er der udarbejdet præsentationer og videoopgaver til materialet.

3 At læse Karen Blixen 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ivan Z. Sørensen, Johan Rosdahl En udgivelse der indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen. 15 videoer 75 billeder 15 opgaver 12 primærtekster 100 ordforklaringer 180 fodnoter 240 sider ebog At læse Karen Blixen - 1 år At læse Karen Blixen - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen; dertil et udvalg af bearbejdninger af Blixens værker i forskellige medier, bl. a. Emidio Grecos filmatisering af fortællingen Ehrengard. Denne ibog introducerer litterære metoder og teorier og viser konkret, hvordan forskellige læsestrategier giver forskellige analyse- og tolkningsresultater. Et stort antal ukonventionelt udvalgte illustrationer ledsager tekster og introduktioner. Denne ibog kan bruges både i danskundervisningen og af litteraturinteresserede læsere i almindelighed. Den er skrevet med stor indsigt og overskud: Det skal være fornøjeligt at læse Karen Blixen. Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Frank Bornakke, Cecilie Bornakke Dækker det uddannelsesspecifikke fag på den nye GF2 med retning mod pædagogisk assist. Over 200 opgaver 10 quizzer 6 projekter Værktøjskasse med case, lege og cafédebat 337 sider Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning - 1 år Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning - 4 år 150,00 DKK 295,00 DKK Barndom og sundhed dækker det uddannelsesspecifikke fag på den nye GF2 med retning mod pædagogisk assistent. Sproget er enkelt og letforståeligt. Udgivelsen er bygget op af korte kapitler, der slutter af med varierede opgaver, cases og forslag til projekter. Barndom og sundhed indeholder et hav af nytænkende opgaver, der kobler til praksis og gør eleverne aktive. Tekster og opgaver fokuserer på elevernes egen personlige udvikling, f.eks. ved at sammenkæde deres egen sundhed med deres muligheder for at blive positive rollemodeller for børn. Ligesom Systimes andre ibøger er der mulighed for at læse teksten på skærmen og ordblinde og svage læsere få den læst højt. Det er også muligt at udskrive hele bogen, så eleverne får deres eget udskrift, hvor de kan markere og skrive noter til. Udgivelsen er skrevet af Frank Bornakke og Cecilie Bornakke. Frank Bornakke er grundforløbsunderviser på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg. Desuden har han skrevet mere end 25 bøger fortrinsvis bøger til undervisning. Cecilie Bornakke er kandidat i folkesundhedsvidenskab.

4 Berliner Leben - Del udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann Indeholder Berliner Leben 1+2: 340 interaktive opgaver 120 opgaver 65 lydklip 35 skabeloner 40 aktiviteter 80 tekster 210 illustrationer ca ordforklaringer 310 sider Berliner Leben - Del år Berliner Leben - Del år 185,00 DKK 345,00 DKK Berliner Leben ibog indeholder: korte, interessante tekster, der er relevante for unge mennesker og bliver oplæst af native tysktalende et grammatikkursus, der forklarer reglerne på en letforståelig måde og giver brugeren mulighed for at øve reglerne gennem mange, interaktive opgaver mange elevaktiverende opgaver i tilknytning til teksterne, der gør indlæringen aktiv og sjov testopgaver i ordforråd, grammatik og Landeskunde. De første tekster er på basisniveau, men sværhedsgraden stiger til niveau G i den første tredjedel af udgivelsen og slutter med tekster på niveau D. Alle teksterne er rigt forsynet med gloser, så de kan læses af alle. Desuden kan de kombineres på tværs af de emner, der er angivet. Næsten alle tekster har en forbindelse til Berlin i form af personlige beretninger, seværdigheder, politikere, unge punkere eller fodbold.

5 Billeder på integration 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. 130 videoklip 8 cases 80 opgaver 85 illustrationer 65 kernebegreber ca. 250 sider ebog Billeder på integration - 1 år Billeder på integration - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Der er bl.a. fokus på de politiske, kulturelle og økonomiske aspekter af integration. Udgivelsen er opgavebaseret og giver grundige definitioner af faglige begreber. Billeder på integration indeholder: cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever, kursister og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. en historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Udgivelsen giver et globalt perspektiv på temaer som identitet, tilhørsforhold og sted ved at hente eksempler fra bl.a. Syrien, New Delhi, Tranquebar og Tanzania. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode: deltagerobservation brug af kamera og video interviews spørgeskemaer statistik. Udgivelsen introducerer også til feltarbejderens etiske og metodiske dilemmaer. Billeder på integration kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultursamfundsfaggruppen og AT. En række af bidragsyderne er forskere, og Billeder på integration vil derfor også naturligt kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

6 C Samf 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow 6 videoklip 160 interaktive opgaver 50 fokusspørgsmål 11 caseopgaver 260 ordforklaringer 230 billeder 300 sider. OBS: NY UDGAVE TIL EUX OG EUD ER UDKOMMET. Se isamf og køb adgang. C Samf - 1 år C Samf - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. C Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra EUD. Hvert kapitel og afsnit i Bogen indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Udgivelsen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Teknologi og samfund Forskellige kulturer Forbrugeradfærd og købemotiver Sociologiske metoder Centrale politiske ideologier Aktuelle politiske problemstillinger Det udvidede økonomiske kredsløb Økonomisk politik Økonomi overfor miljø Det indre marked i EU og WTO C Samf er en fortsættelse af FED Samf og retter sig til samfundsfag på hg på C-niveau. Materialet opdateres ikke efter 1. maj 2016 grundet ny udgivelse. Canal Commerce 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Vibeke Bruun Dahl 20 øvelser 575 ordforklaringer 30 illustrationer 25 eksempler 115 sider Canal Commerce - 1 år Canal Commerce - 4 år 95,00 DKK 195,00 DKK Udgivelsen henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog på bl.a. hhx. Canal Commerce fokuserer på det erhvervssprog, der knytter sig til enkle, basale situationer og forretningsgange i virksomhedens interne og eksterne kommunikation. Materialet tager udgangspunkt i en konkret fransk virksomhed, og lægger først og fremmest op til skriftligt arbejde med temaer som: virksomheden, produktet, markedet, køb og salg, betaling, distribution og transport.

7 Computerspil i dansk - Play the game. 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Julie Baden Korch-Frandsen, Pernille Koksbang En danskfaglig værktøjskasse til arbejdet med computerspil. 25 videoklip 13 opgaver 10 primærtekster 50 illustrationer Ca. 90 sider Udgivelsen indeholder nyt og spændende materiale til undervisningen i medieområdet i dansk. Både elever og lærere får en danskfaglig værktøjskasse til arbejdet med computerspil. Den historiske introduktion fortæller historien fra computerspillets fødsel i 1952 over arkadespil og spilkonsoller til fremtiden med virtual reality. Kapitlerne om genre og analyse fokuserer bl.a. på computerspillenes narratologi, ludologi, det medskabende, komposition, fokalisation, avatarer, gamerules og missioner. Alle begreber forklares grundigt med eksempler, og læringen understøttes af opgaver og videoklip. Det sidste hovedkapitel indeholder perspektiverende tekster til følgende temaer: køn og gamingkultur etikken bag udvikling af spil: er det fx acceptabelt at lade terrorangrebene 9/11 indgå som underholdning i et computerspil? gaming som sportsbegivenhed. Computerspil i dansk play the game indeholder desuden en meget grundig lærervejledning med fokus på faglige mål og eksempler på undervisningsforløb. Creative Writing 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Domenic Macaulay Creative writing gennemgår analyse af forskellige tekstgenrer fiktion og non-fiktion. Creative Writing - 1 år Creative Writing - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Creative writing gennemgår analyse af forskellige tekstgenrer fiktion og non-fiktion. Præsentationen af den engelskfaglige terminologi suppleres med kreative øvelser. Med inddragelse af tekstanalysen viser bogen gennem eksempler og øvelser, hvordan essayopgaven kan struktureres og skrives.

8 Danske forfattere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Udgivelsen giver et overblik over danske forfattere fra 60'erne frem til nutiden. 400 videoklip 165 interaktive opgaver 90 primærtekster 125 illustrationer 200 ordforklaringer ca. 805 sider Danske forfattere - 1 år Danske forfattere - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Kernestoffet i Danske forfattere er omfattende introduktioner til mere end 60 ældre, nyere og nye forfattere suppleret med en repræsentativ primærtekst pr. forfatter. Forfatterintroduktionerne understøttes af oplæsninger og videointerviews med mere end 30 forfattere. Danske forfattere henvender sig primært til udskolingen samt til elever og kursister på ungdomsuddannelserne. Lærerne kan med dette materiale selv sammensætte såvel fordybelses- og oversigtslæsning som periode- og temaforløb. Début 1 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Aktuel bog der giver et godt indblik af det moderne Frankrig. 100 lydklip 18 videoklip 110 interaktive opgaver 45 opgaver 90 sider Tilhørende ordbog ebog Début 1-1 år Début 1-4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. ibogen samler grundgramamtik, øvelser og oplæsninger på samme platform Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk. Med Debut 1 får du: Bogens tekster Opgaver som tidligere var på websitet Oplæsninger

9 Début 3 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Début 3 tager udgangspunkt i autentiske tekster om emner, der vedrører de unges liv i nutidens Frankrig. Aktiviteter har fokus på træning af ordforråd og kommunikativ kompetence. Début 3-1 år Début 3-4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Début 3 udbygger ordforråd og sproglige emner fra Début 1 og Début 2. Ligesom i de to første Début-bøger er der i Début 3 fokus på udvidelse af ordforråd og kommunikativ kompetence. De mange forskellige aktiviteter danner grundlag for progressionen i sprogproduktionen. Der fokuseres fortsat på, at eleven producerer så meget fransk sprog som muligt, både mundtligt og skriftlig. Début 3 indeholder autentiske tekster, der lægger op til debat om forskellige problemstillinger i det franske samfund så som: at flytte hjemmefra for at studere at være studerende i udlandet at have studiejob. Der er tekster om forskellige marginaliserede: prostituerede, hjemløse, Romaer og illegale indvandrere. Sidste afsnit beskæftiger sig med unges drømme om berømmelse og den perfekte krop. Attention-afsnittene forklarer nogle af de lidt sværere grammatiske områder, bl.a. konjunktiv og passé récent. Det er hensigten, at progressionen i den sproglige indlæring således fortsættes.

10 Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Rikke Taber, Martin Graverholt En interaktiv antologi med skønlitterære tekster og sagprosa på tysk. 35 videoklip 45 lydklip 30 illustrationer ca ordforklaringer 20 primære tekster 230 interaktive opgaver 570 opgaver 13 opgaver til print til læreren 200 sider ebog Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog - 1 år Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog er en interaktiv antologi med skønlitterære tekster og sagprosa. Samtlige tekster suppleres med interaktive opgaver, gloser og oplæsning ved native speakers. Dein Deutschland indeholder desuden videointerviews, reklamer, diverse illustrationer, sproglige gambitter og meget mere. Antologien rummer 4 overordnede emner: Landeskunde Light Die moderne Familie Der Krimi Migrantenliteratur. I arbejdet med emnerne er der lagt vægt på at styrke elevernes redegørelses-, analyse- og fortolkningsevner, samt deres mundtlige sprogfærdighed. Dette sikres gennem læsefokusspørgsmål, tekstnære interaktive opgaver og mundtlige øvelser. Dein Deutschland henvender sig til 1.g og 2.g på ungdomsuddannelserne. Departures 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Eva Rosenvold, Rene Bühlmann, Per Rene Jensen, Chris Plougheld, Vibeke Margrethe Hansen 155 interaktive opgaver 30 lydklip 110 øvelser 25 illustrationer 45 primærtekster ca ordforklaringer ca. 230 sider ebog Departures - 1 år Departures - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Antologiens tekster omfatter noveller og digte på tværs af tid og lande. Forfatterne er bl.a. Bret E. Ellis, Simon Armitage, Raymond Carver og Anna Lee Walters med flere. Temaerne er: Trapped Clash of Cultures Dreams and Nightmares In the Country. Teksterne er oplæst af native speakers fra teksternes landeområder.

11 El Sur 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e), Marcelo Cea, Fernando López Serrano, Lilia Margrethe Cleves Kristensen En lærerig spanskbog der bl.a tilbyder lydklip og oplæsning af tekster af native speakers. 120 lydfiler - heraf 50 dialoger 140 interaktive quizspørgsmål 60 billeder 145 øvelser 1340 gloser ebog El Sur - 1 år El Sur - 4 år 225,00 DKK 450,00 DKK El Sur er et nyt bud på et begyndersystem til spansk. Teksterne er læst op ved native speakers, og lydklippene er sat ind i forhold til teksterne, så eleverne kan læse og lytte samtidigt. I tilknytning til teksterne er der en kortfattet grammatikpræsentation og interaktive opgaver til træning af reglerne. Med udgangspunkt i fantasifulde situationer er der mange kreative og elevaktiverende opgaver til træning af den kommunikative kompetence. Tekster og opgaver tager udgangspunkt i unges livsstil og problemstillinger.

12 En la pandilla somos familia. Bander og maras i Mellemamerika 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Suzan Desezar Videobaseret undervisningsmateriale til spansk, som lægger op til samarbejde med samfundsfag, engelsk og religion. En la pandilla somos familia. Bander og maras i Mellemamerika - 1 år En la pandilla somos familia. Bander og maras i Mellemamerika - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK En la Pandilla somos Familia ibog kredser omkring bandeproblematikken i Mellemamerika. Udgivelsen behandler emner som borgerkrig, fredsproces og stigmatisering i El Salvador, Honduras og Nicaragua. Og samtidig fortæller den også historier: ofrenes, kæresternes, tidligere og nuværende bandemedlemmers med input fra sociologer, socialarbejdere og psykologer. Mere end 55 autentiske videointerviews fanger eleverne og giver dem mulighed for at komme hurtigt i gang med egen sprogproduktion. Denne ibog er et digitalt overflødigshedshorn, der med brugen af video og glosetræning vender den traditionelle didaktik på hovedet. Alle de spanske videoer er transskriberet samt forsynet med danske undertekster. Der er tilknyttet fokusgloser til alle videoer for at lette elevernes egen sprogproduktion, og man kan altid tilgå de samtalebefordrende Småord og Hitverber. Sigtet er, at eleverne så hurtigt som muligt kommer i gang med at danne sætninger med gloserne. De forskellige opgaver til de enkelte videoer er udarbejdet, så det med udgangspunkt i fokusgloserne er muligt at formulere enkle svar og besvare opgaverne. At videoerne er forsynet med undertekster, giver desuden de elever, der ofte giver op over for en større tekstmængde, mulighed for at deltage aktivt. Materialet giver god mulighed for individuel fordybelse og læring, men da sprog produceres bedst i sociale sammenhænge, lægger en del af opgaverne op til elevfremlæggelser og kreative øvelser, fx rollespil, telenovela og tegneserier. Også fotoserierne om tatoveringer og kønsroller er meget inspirerende for sprogproduktionen. Se en trailer for ibog En la Pandilla somos Familia på YouTube. En la Pandilla somos Familia vandt undervisningsmiddelprisen 2016 og er udgivet med støtte fra Danidas oplysningsbevilling.

13 Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær En udgivelse der besvarer alle dine basisspørgsmål om engelsk grammatik 425 interaktive opgaver 40 lydfiler 85 tabeller 9 skabeloner 45 øvelser 40 illustrationer 180 gloser 170 sider ebog Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 1 år Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Hvert kapitel indeholder en række opgaver. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau. Engelsk Multimedie Grammatik 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Frede Salling Pedersen, Ole Bønnerup, Knud Børge Bendtsen Ca lydfiler 250 interaktive opgaver 220 sider 80 oversættelser 80 illustrationer 22 hints ebog Engelsk Multimedie Grammatik - 1 år Engelsk Multimedie Grammatik - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Engelsk MultiMedie Grammatik ibog erstatter den tidligere papirbog med tilhørende hjemmeside. Med denne ibog får du adgang til en meget udførlig engelsk grammatik, og udgivelsen kombinerer de grammatiske regler for engelsk med oplæsning af engelske eksempelsætninger. Der er lavet interaktive opgaver til hver grammatiske paragraf og disse opgaver kan deles med læreren, der vil være i stand til at se elevens resultat. Materialet indeholder derudover en synonymordbog, en basisgrammatik, en oversigt over forskelle på britisk engelsk og amerikansk engelsk samt mange oversættelser, der kan anvendes i undervisningen.

14 Engelsk til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Benedikte Herold Jensen En tekst- og opgavebaseret udgivelse, der henvender sig til EUD/EUXmålgruppen 50 opgaver 11 øvelser 6 lydeksempler 20 originaltekster 40 interaktive opgaver Engelsk til EUD/EUX - 1 år Engelsk til EUD/EUX - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Engelsk til EUD/EUX ibog rummer lettilgængelige tekster på engelsk om emner, der har udgangspunkt i elevernes egen erfaringsverden, og som derfor umiddelbart appellerer til eleverne. Samtidig dækker udgivelsen de tre obligatoriske emneområder i EUD/EUXbekendtgørelsen for fremmedsprog: Personlige forhold, samfundsmæssige og kulturelle forhold samt uddannelses- og erhvervsmæssige forhold. Udgivelsen er bygget op om følgende emner: Health and Habits Across cultures Work and Leisure Entrepreneurship Denmark as a brand Tekster og opgaver er markeret med forskellige sværhedsgrader, der dækker behovet for undervisningsdifferentiering. Udgivelsen kan med fordel anvendes på niveau E, D og C. Engelsk til EUD/EUX ibog udnytter netmediets multimodale muligheder og indeholder oplæsninger af teksterne ved native speakers. I tilknytning til teksterne findes opgaver i forskellige sværhedsgrader, der lægger op til såvel individuelt arbejde som til par- eller gruppearbejde. Blandt opgavetyperne finder man blandt andet prereading og opgaver, der fokuserer på kommunikative kompetencer. En række interaktive opgaver, hvor eleven får direkte feedback, motiverer eleven og træner ordforråd og forståelse på en varieret måde. Materialet rummer en lærervejledning, der giver tips og idéer til brug af udgivelsen på hold med flere forskellige niveauer. Der vil være vejledning til brug af de forskellige opgavetyper og desuden forslag til, hvordan udgivelsens emner kan bruges i sammenhæng med andre fag, herunder erhvervsfag. Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship i EUD regi - 1 år Entreprenørship i EUD regi - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Grundbog til EUD om innovation og iværksætteri, som tager udgangspunkt i UVM's målpinde. Indholdet giver indblik i begrebet innovation, at starte virksomhed og de finansielle udfordringer.

15 Erhvervsfag 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Jesper Navne, Finn Møller Kristensen, Frank Bornakke Et fleksibelt undervisningsmateriale, der understøtter undervisningen i erhvervsfag. Værktøjer og metoder Over 250 opgaver - herunder interaktive og videobaserede 70 videoer 8 projektforløb Rigt illustreret med modeller og billeder 490 sider Erhvervsfag - 1 år Erhvervsfag - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Erhvervsfag ibog er et fleksibelt undervisningsmateriale, der understøtter undervisningen i erhvervsfag 1, 2 og 3 og introducerer eleven til erhvervsfaglige uddannelser og arbejdsprocesser og danner basis for afklaring. Erhvervsfag retter sig især mod grundforløb 1 og byder på værktøjer og metoder til at forstå, tage del i og forholde sig til erhvervsfaglige processer i en virksomhed. Materialet tilgodeser undervisningsdifferentiering alt efter elevernes forudsætninger, baggrund, indgang og fagretning. Erhvervsfag er bygget op omkring overskuelige og letlæselige afsnit med overskrifterne: Erhvervsfag 1 et introducerende erhvervsfag, der skal styrke valgkompetencen Erhvervsintroduktion Erhvervsfag 2 hvor eleverne opnår generelle kompetencer Arbejdspladskultur Praktikpladssøgning Samfund og sundhed. Erhvervsfag 3 erhvervsfaglige videns-, proces- og metodefag. Arbejdsplanlægning og samarbejde Faglig dokumentation Faglig kommunikation Innovation Metodelære Materialet guider eleverne gennem fagene med definitioner, refleksionsspørgsmål, interaktive opgaver, vedkommende eksempler samt praksisnære cases, som tager elevernes afsæt. Omdrejningspunktet er temaforløb og projekter, der er tværfaglige og inddrager såvel erhvervs- som grundfag, og samtidig er helhedsorienterede og praksisbaserede. Forløbene knytter an til skolernes fagretninger og lægger op til kollaborativ læring, bevægelse og innovative metoder: Cafeprojekt - byg din egen sandwich IKEA Den gode børnehave Camping Start af virksomhed Rejseguide Event-koordinator Magasin for unge Projekterne trækker på teorimateriale fra de enkelte erhvervsfag. Nogle af projekterne er generelle, mens andre er tonet til konkrete indgange og fagretninger. Udgivelsen giver samtidig bud på evaluering og bedømmelse.

16 Erhvervsret C - juraens-grundregler.dk 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ulla Rosenkjær, Anne Lind Gleerup 40 videoer 50 interaktive quizzer m. sammenlagt ca 300 spørgsmål 3 refleksionsopgaver med i alt 20 spørgsmål 367 opgavespørgsmål (Check- og caseopgaver) 220 lovtekster 25 UfR-afgørelser 24 introspørgsmål ("Hvad nu"-cases) 10 domsreferater 8 filer til download 25 resuméer 250 illustrationer 395 ordforklaringer ca. 612 sider Vejledende løsninger. Erhvervsret C - juraens-grundregler.dk - 1 år Erhvervsret C - juraens-grundregler.dk - 4 år 225,00 DKK 450,00 DKK Med denne ibog får du eksempler og opgaver integreret med teori. Erhvervsret C - juraens grundregler giver en teoretisk gennemgang af fagplanens emner og rummer herudover interaktive opgaver, illustrative eksempler, oversigter, dokumenter, domme, paragraffer og screencasts, hvor forfatterne gennemgår juridiske begreber på video. Alle kapitler indledes med en problemstilling Hvad nu? og afrundes med en løsning Sådan! samt et resumé. Desuden er der interaktive ordforklaringer i den løbende tekst, og efter hvert kapitel er der en oversigt over vigtige begreber i kapitlet. Ordforklaringerne er også samlet alfabetisk i Juraens ordbog. Erhvervsret C opdateres løbende med den nyeste lovgivning på en separat nyhedsside. Hver sommer integreres den nye lovgivning og retspraksis i teksten. Denne ibog er en udvidet og opdateret version af den trykte bog juraens-grundregler.dk.

17 Erhvervsøkonomi til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark Samler såvel teori som opgaver og dækker niveauerne F-C. 130 caseelementer 30 revisorvideoer 12 Thaysen/Christensen-videoer 13 GrünBag-videoer 20 e-conomic hjælpevideoer 290 opgaver med interaktive elementer 15 informationssøgningsopgaver 10 caseopgaver 10 selvrettende opgaver 4 større gruppeopgaver værktøjskasse med oversigter og Excel-skabeloner bl.a. til regnskabsopstilling vejledende løsninger Erhvervsøkonomi til EUD/EUX - 1 år Erhvervsøkonomi til EUD/EUX - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Erhvervsøkonomi til EUD/EUX samler såvel teori som opgaver, men også videoklip, interaktive opgaver, selvrettende opgaver, præsentationer og quizzer. Udgivelsen dækker niveauerne F-C og henvender sig især til den merkantile indgang på EUD/EUX: Kontor, handel og forretningsservice. Bemærk: Materialet er tilpasset bekendtgørelse og vejledning gældende for elever, der påbegynder uddannelsen efter 1. august Vi møder Rikke Bæk fra Fashion Shoe, der illustrerer de forskellige teoretiske emner og sikrer det praksisnære. Udgivelsen er formuleret i et letlæseligt sprog og med grafiske elementer, der støtter eleverne og hurtigt giver et overblik over økonomiske grundbegreber og stofområder. Denne udgivelse er bygget op omkring 10 kapitler og følger fagbilagets opbygning. Den indeholder et bredt udvalg af opgaver formuleret i et letforståeligt sprog med indbygget progression. Opgaverne følger fire gennemgående virksomheder, som danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer.

18 FED engelsk - Task-based Business English 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard En opgave-baseret udgivelse, der henvender sig til eleverne på EUD/EUX. 8 interaktive opgaver 5 cases 13 Word skabeloner til download 200 spørgsmål og opgaver 23 tekster af varierende længde 2 dialoger 80 illustrationer 700 ordforklaringer 9 "How to" modeller 210 sider ebog FED engelsk - Task-based Business English - 1 år FED engelsk - Task-based Business English - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK En opgave-baseret udgivelse, der henvender sig til eleverne på hg. Udgivelsen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics, Sales, the American Dream og Storytelling. Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation. FED engelsk vil indeholde oplæsninger af bogens tekster ved native speakers og interaktive opgaver til træning af sproglige og grammatiske aspekter. Desuden kommer der analysemodeller til film, reklamer og tekster.

19 FED Samf 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow 95 interaktive opgaver 390 fokusspørgsmål 20 caseopgaver 55 eksempler 260 ordforklaringer 260 illustrationer ebog OBS: NY UDGAVE TIL EUX OG EUD ER UDKOMMET. Se isamf og køb adgang. FED Samf - 1 år FED Samf - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. FED Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra EUD. Teksten åbnes med spørgsmål som fx Hvorfor er det egentligt, vi skal have demokrati? Er det ikke meget lettere, hvis det bare er én person, der bestemmer og tager beslutningerne?. Udgivelsen har også ordforklaringer, der bliver vist, når man holder musen hen over ordet. Hvert afsnit af FED Samf indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Materialet er opbygget i F-, E- og D-niveau, og niveauet er tydeligt markeret i navigationen. Udgivelsen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Forskelle i det danske samfund Det danske arbejdsmarked Det demokratiske Danmark Konkurrence på det internationale marked Partierne i folketinget Den danske økonomi Sociale og kulturelle mønstre Dansk politik Økonomisk politik Materialet opdateres ikke efter 1. maj 2016 grundet ny udgivelse.

20 Finansiering og Privatøkonomi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen, Peter Bang-Sudergaard 190 opgaver 20 interaktive opgaver 40 opgaveark 100 definitioner 70 eksempler 200 ordforklaringer 170 billeder 500 sider ebog Finansiering og Privatøkonomi - 1 år Finansiering og Privatøkonomi - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Lærebøgerne Finansiering og Privatøkonomi udkommer nu som en samlet ibog. Sammen dækker Privatøkonomi og Finansiering læreplanens krav i faget finansiering på C- og B-niveau. Denne ibog består af i alt 4 dele, hvor de første tre giver en grundig introduktion om finansielle institutioner, produkter og investeringer. Finansiering navigerer både på et mikro- og et makroøkonomisk niveau. Materialet fokuserer på virksomhedens beslutninger omkring finansiering og finansiel investering under hensyntagen til den samfundsøkonomiske udvikling. Del 4 er helliget Privatøkonomi og henvender sig til alle, som har behov for en overskuelig og letlæst introduktion til privatøkonomi. ibogen giver en grundlæggende introduktion til begreber som personlig indkomst, skat, rådighedsbeløb, løbende og faste udgifter, opsparing, livsindkomst og pension. De enkelte emner introduceres kort og illustreres med relevante eksempler. Desuden er der til hvert emne udarbejdet korte opgaver, så man kan arbejde videre med begreberne i praksis. Focus on Culture - Cultural Encounters 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Anne Skaarup Rasmussen Indeholder en introduktion til forskellige teoretikeres ideer om kulturbegrebet samt en beskrivelse af forskellige kulturkarakteristika. 60 tasks and assignments 6 texts on cultural issues 100 pages Focus on Culture - Cultural Encounters - 1 år Focus on Culture - Cultural Encounters - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Focus on Culture - Cultural Encounters ibog indeholder en introduktion til forskellige teoretikeres ideer om kulturbegrebet samt en beskrivelse af forskellige kulturkarakteristika. Via kendskabet til disse teorier kan eleverne opbygge og udvide deres egne interkulturelle kompetencer indenfor kulturområdet. Focus on Culture indeholder desuden forrskellige aktiviteter såsom kulturassimilatorer, rollespil, diskussioner, cases og meget andet, som lægger op til en beskrivelse af specifikke kulturer samt en sammenligning mellem forskellige kulturer under anvendelse af de introducerede kulturteorier. Focus on Culture henvender sig til ungdomsuddannelsernes A- og B- niveau specielt på HHX og EUX.

21 Fornyet fokus på kultur 01. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Anne Skaarup Rasmussen Indeholder en introduktion til forskellige teoretikeres ideer om kulturbegrebet samt en beskrivelse af forskellige kulturkarakteristika. 14 Landeportrætter 18 Eksempler på dialog 67 Billeder 190 sider Fornyet fokus på kultur - 1 år Fornyet fokus på kultur - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Fornyet fokus på kultur er et godt og nyttigt værktøj til alle, der beskæftiger sig med kulturforståelse, og som ønsker viden om kulturteori og interkulturel kompetence. Materialet som ibog indeholder eksempler på, hvilke misforståelser der kan opstå, når repræsentanter fra forskellige kulturer mødes uden at kende hinandens kulturelle baggrund samt forklaringer på, hvorfor disse misforståelser sker. Ud over kulturteori og modeller til kulturanalyse indeholder udgivelsen tekster med fokus på kulturelle aspekter, landeportrætter og forslag til feltarbejde. Fra ord til sætning 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lone Milling, Heine Norsk, Elisabeth Nedergaard Basisgrammatik både i dansk og fremmedsprogene. 75 interaktive opgaver 75 opgaver ca. 70 sider ebog Fra ord til sætning - 1 år Fra ord til sætning - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Fra ord til sætning er en basisgrammatik, der giver eleverne et fælles grundlag for det videre arbejde, både i dansk og i fremmedsprogene. Denne ibog er inddelt i fire afsnit. De første to afsnit om ordklasser og sætningsled er opsamlingsmoduler, som gennemgår og træner den basale grundgrammatik gennem fælles øvelser. De to moduler om verber og om helsætningsanalyse bygger videre på denne basisviden og indeholder trindelte raketøvelser, hvor eleverne går fra basal grundviden i trin 1 til mere avanceret grammatisk tænkning i trin 3. Fra ord til sætning er både en opsamlingsgrammatik for eleverne og en optimering af deres grammatiske viden. Med ibog Fra ord til sætning får du: Bogens materiale Interaktive opgaver Downloads

22 Fransk NU udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen En samling af bøger med fokus på fransk sprog, kultur og et indblik i de forskellige områder i Franrkig. 895 interaktive opgaver 165 lydfiler 150 billeder 45 tabeller 260 sider Ordbog med mere end 2300 ord Fransk NU år Fransk NU år 195,00 DKK 395,00 DKK På 4 niveauer giver FranskNU et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cd-rom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet. Fransk NU 2 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen 230 Interaktive opgaver 40 Lydfiler 50 Illustrationer 60 Sider Fransk NU 2-1 år Fransk NU 2-4 år 105,00 DKK 195,00 DKK På 4 niveauer giver FranskNU et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cd-rom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet. Franskbogen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En opdatering af Franskbogen (2010) 250 interaktive opgaver 90 lydklip 50 tekster 50 opgaver 30 aktiviteter 180 illustrationer ca ordforklaringer 225 sider ebog Franskbogen - 1 år Franskbogen - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Den seneste udgave af Franskbogen (2010) bliver nu udgivet som ibog. Brugeren får hermed udgivelsens mange fordele og nye muligheder: Oplæsning af bogens tekster anbragt i forhold til teksterne Interaktive opgaver til træning af grammatik Notefunktion Mange billeder. Kort sagt: Man har hele undervisningsmaterialet + egne noter samlet ét sted.

23 From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen 250 interaktive opgaver 215 lydfiler 45 videoer 85 opgaver 30 illustrationer 1750 ordforklaringer 180 sider ebog From Where You Are - Engelsk grundbog - 1 år From Where You Are - Engelsk grundbog - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK En engelsk grundbog med sagprosa og skønlitterære tekster. Teksterne suppleres med quizzer, oplæsning af alle tekster ved native speakers og videointerviews med eksperter inden for bogens emneområder. Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding. Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Der er også analysemodeller inden for forskellige genrer. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g. From Where You Are - engelsk/engelsk 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen An English, digital anthology with literary and non-fiction texts. From Where You Are - engelsk/engelsk - 1 år From Where You Are - engelsk/engelsk - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK From Where You Are is an English, digital anthology with literary and non-fiction texts organized in the following themes relating to young people s lives and their self-understanding: Food Football Gaming Drinking Branding. Readings by native speakers and video interviews with Anglo Saxon experts on these topics accompany the texts to enhance the reading experience. Pre-reading and textual understanding activities as well as interactive exercises support the reader s understanding of the texts. Post-reading and interdisciplinary activities place the themes in a broader context and relate them to issues within social science. Additionally, there is a section on models for textual analysis. The texts vary in levels of difficulty but can generally be used from the 1st year of the upper secondary level.

24 From Where You Are 2 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen 30 kapitler med tekster og arbejdsspørgsmål 40 billeder 25 lydfiler (tekstoplæsning) 8 videoklip 1400 ordforklaringer 7 filer til download 125 opgaver 150 interaktive øvelser 250 sider From Where You Are 2-1 år From Where You Are 2-4 år 160,00 DKK 295,00 DKK From Where You Are 2 ibog dækker emnerne: Family Social Media War Forældre/børn-relationer belyses i tekster af forfatterne Carol Ann Duffy, William Boyd og Jonathan Franzen. Vores forbrug og overforbrug af sociale medier vises gennem tekster af bl.a. Jonathan Safran Foer og kortfilmen 'Noah'. Fra Shakespeare over Tim O Brien til Sebastian Junger berøres spørgsmålet om, hvad der fascinerer og frastøder os ved krig. Teksterne suppleres af arbejdsspørgsmål, gloser, interaktive opgaver og oplæsninger ved native speakers. Henvender sig til 2. og 3. g.

25 Genrefilm og filmgenrer 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Erling Sørensen Interaktiv basisbog til arbejdet med genrefilm i mediefag og dansk på de gymnasiale uddannelser. 6 videoklip 30 arbejdsogaver 17 eksempler 9 faktabokse 7 interaktive opgaver 18 oversigter Genrefilm og filmgenrer - 1 år Genrefilm og filmgenrer - 4 år 95,00 DKK 195,00 DKK Bogen giver mulighed for at arbejde med populære genrer som fx horror, science fiction, den romantiske komedie, melodrama og superheltefilm på et begrebsmæssigt og analytisk sikkert niveau. Udgivelsens teori og opgaver inviterer til at omforme elevernes intuitive forståelse af genrer til en teoretisk og analytisk forståelse. Målet er at skabe overblik og skærpe elevernes kritiske sans. Bogen kan med lige stor faglig ret anvendes i mediefag og dansk. I forhold til mediefag dækker bogen områder som: Centrale genrer Filmsprogets terminologi Dramaturgiske modeller og fortælleforhold Analysemetoder Karakteristika ved fakta, fiktion og blandinger mellem disse former. I forhold til dansk dækker bogen områder som: Genrebegreber/mediebegreber Film og kommerciel kommunikation Visuelle udtryksformer Et medieværk Fiktionskoder og faktakoder Nyhedstekster/journalistik. Endvidere er udgivelsen oplagt til tværfaglige forløb med bl.a. sprogfag, økonomiske fag samt historie og samfundsfag. Det er ligeledes tanken, at elever og kursister på baggrund af bogen kan diskutere, vurdere og tage stilling til genrefilmenes temaer og budskaber, hvilket er vigtige dannelseselementer. Gramatica basica 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lucas Ruiz 1050 lydafspilninger 50 interaktive opgaver 55 uddybende forklaringer 2 eksempler 45 ordforklaringer 4 definitioner 120 sider ebog Gramatica basica - 1 år Gramatica basica - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Gramática Básica er en nyskrevet minigrammatik. Den er didaktisk opbygget og tilbyder eleverne mange enkle og klare forklaringer, eksempler, opsamlende skemaer og huskeregler. Gramática Básica ibog kombinerer teori med mange interaktive træningsopgaver, som har en målrettet og velfunderet feedback.

26 Grundbog i dansk og international politik 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ole Hedegaard Jensen En introduktion til politik til ungdomsuddannelserne. 125 opgaver 30 eksempler 70 billeder 200 ordforklaringer 260 sider ebog Grundbog i dansk og international politik - 1 år Grundbog i dansk og international politik - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Grundbog i dansk og international politik er en introduktion til politik til ungdomsuddannelserne. Grundbogen samler kernestoffet i politik og international politik på både B- og A-niveau på stx i én udgivelse. Strukturen gør det lettere at koble danske og internationale fænomener fx når Danmarks deltagelse i en række krige ses i lyset af både danske og internationale politiske beslutningsprocesser. Materialet er letlæst og inddrager aktuelle eksempler fra dansk såvel som international politik. Fremstillingen tager udgangspunkt i relevante teorier og alle kapitler afrundes af en oversigt over kernebegreber. Denne ibog opfylder kravene til faglig dybde og præcision, men bør kombineres med aktuelle artikler og andet supplerende materiale. Grundbog til dansk - i de gymnasiale uddannelser 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Poulsen Denne ibog rummer alt til dansk i det treårige forløb på gymnasiet 120 primærtekster 25 videoer 670 ordforklaringer 110 opgaver 140 billeder Ca. 560 sider ebog Grundbog til dansk - i de gymnasiale uddannelser - 1 år Grundbog til dansk - i de gymnasiale uddannelser - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Denne ibog rummer alt til dansk i det treårige forløb på gymnasiet: stof om sprog, litteratur og medier indføringer i fagets generelle og stofområdespecifikke metoder og væsentligste begreber materialer til de obligatoriske forløb om mundtlighed og skriftlighed anskuelige og tilpas komplekse tekster i mange genrer og formater. Den pædagogiske indfaldsvinkel er, at eleverne med fordel vekselvis kan arbejde med stofområderne hver for sig og på tværs af dem og dertil egner netop ibogsformatet sig særlig godt.

27 i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Rune Valentin Gregersen, Birte Ravn Østergaard, Kirsten Oldenburg Lauta, Julie Skaar Et komplet materiale til faget innovation. 725 sider 80 videoer 250 billeder 80 opgaver 190 interaktive øvelser 140 cases 20 undervisningsforløb 40 konkrete metoder i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 1 år i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Et komplet materiale til faget innovation skrevet af forfattere fra alle skoleretninger og fagets forskellige niveauer. Udgivelsen er opbygget som en meget struktureret anvisning af kernestof, eksempler, forløb, quizzer og casemateriale. En interaktiv og visuelt stimulerende forside giver adgang til materialet på en måde, der tilgodeser de enkelte skoleformer og niveauer af faget. Der er forløb og kernestof, der dækker behov og bekendtgørelser på stx, htx, hhx, eud og ea.

28 idansk 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Conni Paldam, René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Ruth Sillemann, Pia Jakobsen, Anne-Stine Larsen, Tove Jensen 40 videoklip 60 interaktive opgaver 240 opgaver 40 primærtekster 180 illustrationer 270 ordforklaringer ca. 520 sider idansk - 1 år idansk - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK idansk ibog giver eleven en hurtig og nem tilgang til overskuelige teoretiske afsnit med visuelle elementer, videoer, interaktive opgaver og eksempler på fx kommunikations- og analysemodeller. Faget har en central placering i grundforløb 1 og i erhvervsuddannelserne generelt. idansk ibog rummer både det almene og det erhvervsfaglige aspekt og sætter kompetencerne i spil: At tale At samtale At præsentere At lytte At læse At skrive At se Centralt i materialet står de tværfaglige temaforløb, der er tilpasset de forskellige indgange og inddrager erhvervsfagene: Identitet Iværksætteri med virksomhedstekster Film og bio Sundhed Eventkoordinator.

29 Informationsteknologi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Jens Studsgaard Sørensen, Peder Meyhoff, Martin Damhus, Elisabeth Husum, Henrik Olsen, Mette Bahn Bertram Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget. 90 interaktive opgaver 200 opgaver 270 illustrationer 250 ordforklaringer ca. 620 sider ebog Informationsteknologi - 1 år Informationsteknologi - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget med samme navn. Vi tilbyder her en kerne af solid og grundig teorigennemgang med foreløbig disse emner: Computeren Processor og maskinsprog Operativsystem og kerne Internettet Netværk Programmering Databaser Digitale multimedier It-sikkerhed Projektarbejde It-historie Kommunikation Målgrupper og segmentering Etik, love og regler Teorien bliver koblet med en lang række opgaver og interaktive quizzer.

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUX (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Active Business Communication 1. udgave, Hurtigt overblik Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation.

Active Business Communication 1. udgave, Hurtigt overblik Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. Systime Active Business Communication 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761670649 Forfatter(e) Michael Pierce Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. 40 billeder 20 opgaver

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som alment

Læs mere

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag.

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Indhold: 1. Overordnet plan for grundforløbet Tema 1: Kulturelt område

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Grundforløb, efterår 2009 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12 SPANSK 2017/2018 Indhold En la pandilla somos familia 6 Por Dios 7 En Vivo-serien 8 A que sí? og A que no? 9 El deporte rey 10 Spontant spansk 11 Gramática Básica 12 El sur 13 Nyt begyndersystem til spansk

Læs mere

Læseplan for valgfaget filmkundskab

Læseplan for valgfaget filmkundskab Læseplan for valgfaget filmkundskab Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Filmproduktion 4 Filmanalyse 6 Indledning Faget filmkundskab som valgfag er etårigt og kan placeres i 7., 8.

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Hvad lærer børn når de fortæller?

Hvad lærer børn når de fortæller? Liv Gjems Hvad lærer børn når de fortæller? Børns læreprocesser gennem narrativ praksis Oversat af Ea Tryggvason Bay Indhold Dansk introduktion af Ole Løw 5 Forord 7 Kapitel 1 Indledning 9 Børns læring

Læs mere

Formål for faget engelsk. Delmål for 2. 4. klasse. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug

Formål for faget engelsk. Delmål for 2. 4. klasse. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug Formål for faget engelsk Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Læseplan for valgfaget spansk

Læseplan for valgfaget spansk Læseplan for valgfaget spansk Indhold Indledning 3 Trinforløb 7./8./9. klasse 4 Kommunikation 4 Kultur og samfund 6 Spansk som flerårigt forløb 6 Indledning Faget spansk som valgfag er etårigt i Folkeskolen

Læs mere

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 Kulturforståelse Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 ISBN 13 9788761691934 Forfatter(e) Kasper Asklund Belyser grænsefeltet mellem kultur, samfund og forretningsverdenen i en

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

HF-it forsøget. FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile

HF-it forsøget. FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile HF-it forsøget FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile Forsøg med netadgang hf Forsøget blev igangsat i 2014 med første eksamen 2015. Alle vejledende sæt blev udsendt til skolerne i 2015 inklusiv et

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb)

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb) Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUC Vest HTX Engelsk B Else Simonsen (fælles grundforløb)

Læs mere

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 Bilag 25 Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kulturforståelse er et humanistisk fag, og faget har berøringsflader til den samfundsvidenskabelige faggruppe. Kulturforståelse

Læs mere

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling.

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling. Læringsaktiviteter Læringsaktivitet: Dansk (EUD) Elevrettet beskrivelse: EUD grundforløb 1: Under læringsaktiviteten Dansk vil du arbejde med at styrke dine forudsætninger for at benytte det danske sprog

Læs mere

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 Engelsk A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761613219 Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Over There Across Time

Over There Across Time Selvevaluering Engelsk 8.-9. klasse 2013-14 Over There Across Time Hvordan var det for vores forfædre at rejse ud i verden og bosætte sig i fremmede egne. Hvorfor gjorde de det? Hvad oplevede de? Og hvordan

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne:

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne: Historie B 1. Fagets rolle Historie beskæftiger sig med begivenheder, udviklingslinjer og sammenhænge fra oldtiden til i dag i såvel et globalt som et grønlandsk perspektiv. Fagets kerne er menneskers

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU. Fagretninger: Sundhed & Udvikling. Læring & Leg. Innovation, sundhed & pædagogik EUX

Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU. Fagretninger: Sundhed & Udvikling. Læring & Leg. Innovation, sundhed & pædagogik EUX Lokal undervisningsplan for Grundforløbets første del på SOPU Fagretninger: Sundhed & Udvikling Læring & Leg Innovation, sundhed & pædagogik EUX Udarbejdes i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Cpr.nr. Samlet indstilling uddannelsesparat Delvis uddannelsesparat Ikke uddannelsesparat

Cpr.nr. Samlet indstilling uddannelsesparat Delvis uddannelsesparat Ikke uddannelsesparat Bilag 1a Dansk: den obligatoriske optagelsesprøve Prøvegrundlag: en tekst af max 1 normalsides omfang. Teksttyperne kan være prosa, lyrik eller sagprosa. Herudover kan indgå et mindre skriftligt arbejde

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Bilag 50. Forsøgslæreplan for samfundsfag B stx, marts 2014. 1. Identitet og formål

Bilag 50. Forsøgslæreplan for samfundsfag B stx, marts 2014. 1. Identitet og formål Bilag 50 1. Identitet og formål Forsøgslæreplan for samfundsfag B stx, marts 2014 1.1. Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium Hhx Samfundsfag

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Vejledning til AT-eksamen 2016

Vejledning til AT-eksamen 2016 Sorø Akademis Skole Vejledning til AT-eksamen 2016 Undervisningsministeriets læreplan og vejledning i Almen Studieforberedelse kan findes her: http://www.uvm.dk/uddannelser/gymnasiale-uddannelser/fag-og-laereplaner/fagpaa-stx/almen-studieforberedelse-stx

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi A hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi A hhx, marts 2014 [Bilag 16] 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Forsøgslæreplan for international økonomi A hhx, marts 2014 International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Lokal undervisningsplan eux Uddannelsesniveau Roskilde Handelsskole

Lokal undervisningsplan eux Uddannelsesniveau Roskilde Handelsskole Lokal undervisningsplan eux Uddannelsesniveau Roskilde Handelsskole Indhold: Grundforløb 1 (GF1) Grundforløb 2 (GF2) Studieforberedende år Oversigt over eux forløbet: Oversigt over GF 1 uger GF 2 uger

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål Bilag 7 avu-bekendtgørelsen, august 2009 Dansk, niveau D 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. Dansk er på én gang et sprogfag og et fag, der beskæftiger

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

KONTAKT, KOMMUNI- KATION OG HANDLEMÅDER

KONTAKT, KOMMUNI- KATION OG HANDLEMÅDER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: KONTAKT, KOMMUNI- KATION OG HANDLEMÅDER - MÅLRETTET KONTAKTPERSONER (KONTAKTLÆRERE, LÆRERE OG ELEVCOACHES) VED ERHVERVSUDDANNELSERNE - Bestående

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015/2016 Institution Silkeborg Business College, Handelsskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således:

Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således: Til undervisere i AP: Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således: Screeningstest (½ modul), midtvejstest (½ modul) + afslutningstest (1 modul) Ordklasser:

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2013 Marie Kruses Skole Stx Samfundsfag

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES

NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES BAGGRUND I foråret 2015 foretog Analyse & Tal en spørgeskemaundersøgelse blandt landets studerende. 2884 studerende fordelt på alle landets universiteter på nær

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: Den 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 28. marts 2015 om erhvervsuddannelsen til. 2.

Læs mere

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test Afdeling for Almen Uddannelse og Tilsyn Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Opgaveproduktion og kvalitetssikring

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samfundsfag

Læs mere

Lokal undervisningsplan for. på Herningsholm Erhvervsskole

Lokal undervisningsplan for. på Herningsholm Erhvervsskole Lokal undervisningsplan for EUX Business på Herningsholm Erhvervsskole 1 Indhold 1. Generelt for skolen... 3 1.1. Praktiske oplysninger... 3 1.2. Skolens fælles didaktiske og pædagogiske grundlag (FDPG)...

Læs mere

Sprog og læsning 2016

Sprog og læsning 2016 Sprog og læsning 2016 I Ørsted Børneby er målet at leve op til den kommunale handleplan for læsning, som sigter mod, at 90 % børnene skal være sikre læsere. Den sproglige udvikling er en vigtig del af

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Varde Handelsskole og Handelsgymnasium

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. AVU (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Privat foto. Et undervisningsforløb om erindringer

Privat foto. Et undervisningsforløb om erindringer Privat foto Et undervisningsforløb om erindringer MIT DANMARK Et projekt, der sætter ord og billeder på vores mangfoldighed. Projektet er et danskfagligt forløb med inddragelse af forskellige medier. (udskoling)

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 - juni 2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014 Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk B, hf... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet... 1 Bedømmelsen... 1 Opgaveinstruksens

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Vi er kirken. 1. episode. En storyline af Niels-Peter Jacobsen og Edith Mark

Vi er kirken. 1. episode. En storyline af Niels-Peter Jacobsen og Edith Mark Vi er kirken En storyline af Niels-Peter Jacobsen og Edith Mark Vi er kirken er en storyline, som skal give konfirmander anledning til at arbejde med fænomenet kirke. Hvad er en kirke? Hvad sker der i

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan

Evalueringsstrategi og eksamensplan hhx-uddannelsen 2015-2016 Evalueringsstrategi og eksamensplan Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige kompetencer...

Læs mere

øger bevidsthed om indlæringsprocessen

øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz, forfattere IT øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ægteparret Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz er forfattere på de spanske Systime-udgivelser Espacios og La Lengua de las

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Digital foto

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Digital foto Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Digital foto April 2016 Fælles mål Digital foto Introduktion Nye digitale teknologier gør det i dag muligt at lave fotos og medieproduktioner

Læs mere

Eleverne skal på et fagligt grundlag kunne indgå kompetent i sociale sammenhænge og være aktive, kreative og reflekterende brugere af film og tv.

Eleverne skal på et fagligt grundlag kunne indgå kompetent i sociale sammenhænge og være aktive, kreative og reflekterende brugere af film og tv. Mediefag C 1. Fagets rolle Mediefagets genstandsfelt er levende billeder i en æstetisk, kulturel og kommunikativ sammenhæng. Faget forener en teoretisk-analytisk og en praktisk-produktionsmæssig tilgang

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

FRA TIS TIL ØL LÆRERVEJLEDNING

FRA TIS TIL ØL LÆRERVEJLEDNING 1 FRA TIS TIL ØL LÆRERVEJLEDNING visnings r e d n u løb ende fs kreds o Suppler t s l æ v le om k materia 8. og 9. klasse til 2 LÆRER- VEJLEDNING Materialet Fra tis til øl beer cycling kan anvendes som

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Uge Tema/Emne Formål Aktiviteter 33-35 - Den levende verden s. 8-13 - Om sanserne

Uge Tema/Emne Formål Aktiviteter 33-35 - Den levende verden s. 8-13 - Om sanserne Årsplan for Natur/Teknik 3.klasse 2016/17 http://www.emu.dk/omraade/gsk-l%c3%a6rer/ffm/naturteknologi Materialer Der vil her blive arbejdet med følgende undervisningsmaterialer: Grundbog for 3.klasse -

Læs mere

Vejledning til skriftlig prøve i biologi

Vejledning til skriftlig prøve i biologi Vejledning til skriftlig prøve i biologi Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mål og krav... 4 Indhold... 5 Hjælpemidler... 5 Opgavetyper... 6 Vurdering

Læs mere

SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014

SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014 SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 2. semester Hvilke kurser på 8. semester Tysk -

Læs mere

Det fagdidaktiske valgs rødder. Lærerens fagsyn FAGDIDAKTIK. Videnskabsfagets diskurs. Skolefagets diskurs. Politisk diskurs

Det fagdidaktiske valgs rødder. Lærerens fagsyn FAGDIDAKTIK. Videnskabsfagets diskurs. Skolefagets diskurs. Politisk diskurs Biologi FAGDIDAKTIK Det fagdidaktiske valgs rødder Lærerens fagsyn Videnskabsfagets diskurs Skolefagets diskurs Politisk diskurs Formålet med biologi c (stx) Er, at eleverne opnår biologisk indsigt og

Læs mere

Fagplan for tysk. Enghaveskolen Fagplan Tysk- side 1. Fagformål. Centrale kundskabs- og færdighedsområder

Fagplan for tysk. Enghaveskolen Fagplan Tysk- side 1. Fagformål. Centrale kundskabs- og færdighedsområder Fagplan for tysk Fagformål Eleverne skal i faget tysk udvikle kompetencer til at forstå og udtrykke sig på tysk både mundtligt og skriftligt i et forståeligt og sammenhængende sprog. Eleverne skal samtidig

Læs mere

Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende. 10. klasse

Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende. 10. klasse Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Læsning 5 Lytning 6 Skrivning 7 Tale 8 It og medier 9 Innovation og entreprenørskab 10

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 december 2016 Institution Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Gamemani ac AfMe t t eal mi ndpe de r s e n Mål gr uppe: 5. 7. k l as s e Undervisningsforløb til 5.-7. klasse Game-maniac et undervisningsforløb om gaming til 5.-7. klasse Af Mette Almind Pedersen, lærer

Læs mere

Oversigt Særlige forløb og skriftlige opga aver på Vesthimmerlands Gymnasium og HF - 2012/2013

Oversigt Særlige forløb og skriftlige opga aver på Vesthimmerlands Gymnasium og HF - 2012/2013 Over sigt Særlige forløb og skriftlige opgaver på Vesthimmerlands Gymnasium og HF - 2012/2013 Oversigt over særlige forløb og skriftlige opgaver mv. på Vesthimmerlands Gymnasium og HF 2012/13 STX AT forløb

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere