DET GODE LIV. Sundhedstilbud i Vallensbæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET GODE LIV. Sundhedstilbud i Vallensbæk 2015-2016"

Transkript

1 DET GODE LIV Sundhedstilbud i Vallensbæk

2

3 DET GODE LIV Sundhedstilbud i Vallensbæk I Vallensbæk Kommune ser vi sundhed som en ressource i hverdagen, der kan være med til at højne livskvaliteten og dermed det gode liv hos Vallensbæks borgere. Et sundt liv starter hos borgeren selv, i borgerens dagligdag og nærmiljø, og det er vores opgave som kommune at skabe rammerne for et sundt liv og støtte borgernes sundhed. Den enkelte borger kan selv gøre meget for at være sund, men kommune og foreninger kan bidrage til at gøre det lettere for borgeren at komme i gang og holde de gode vaner. Vi skal sikre os optimale forhold til at understøtte dette. I Vallensbæk Kommune arbejder vi med tidlig forebyggelse og sundhedsfremme, så borgerne bliver motiverede så tidligt i deres liv som muligt for et sundere liv og herved forebygger sygdom og dårlig trivsel. For at skabe de bedste betingelser for det gode liv, har vi relevante tilbud både til børn, unge, voksne og ældre, som du alle kan finde i denne pjece. Vi håber, at du finder et tilbud, som du kan bruge. Gode hilsner fra Center for Sundhed og Forebyggelse Vallensbæk Kommune

4 INDHOLD 03 MOTION 07 KOST 08 OVERVÆGT 09 RYGESTOP 10 ALKOHOL 11 STOFFER 12 KRONISK SYGDOM - Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) - Type 2-diabetes - Hjertekarsygdom - Kræft - Nyopstået rygproblematik - Demens - Pårørendegrupper 16 FAMILIERÅDGIVNING 17 SUNDHEDSPLEJE 19 TANDPLEJE 20 SOCIALT

5 MOTION GANG I VALLENSBÆK Gang i Vallensbæk er et gå-fællesskab, hvor du sammen med andre kan gå dig i bedre form. Du kan deltage på forskellige niveauer, så du kommer til at gå med andre på samme niveau og komme i bedre form i et tempo, som passer dig bedst. Vi går om aftenen. GÅTURE FOR GANGBESVÆREDE Der er også et tilbud til dig, som finder det udfordrende at gå. Måske bruger du rollator, har KOL eller ønsker blot at gå sammen med andre i et stille og roligt tempo. Vi går tur om dagen. Efter turen er der kaffe og socialt samvær. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion. Tlf:

6 MOTION LØB I VALLENSBÆK Løb i Vallensbæk er et tilbud om 30 ugers social, sjov og seriøs løbetræning. Du kan vælge imellem 6 forskellige niveauer, så du kan være med, uanset om du er nybegynder eller øvet. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion eller klik ind på Tlf: SENIORGYMNASTIK Seniorgymnastik er for dig, der er fyldt 60 år, er efterlønsmodtager eller pensionist, og som har lyst til motion og hyggeligt samvær med andre. Seniorgymnastikken foregår under kyndig ledelse af en uddannet instruktør. Hvert hold varer ca. 45 minutter. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion. Tlf:

7 MOTION UNGE MOTIONSVENNER Unge motionsvenner instruerer ældre, som har lyst til et anderledes motionstilbud, i forskellige bevægelsesøvelser og sjove lege. Motionen foregår enten i grupper eller individuelt i dit hjem. De unge motionsvenner går i klasse og er blevet uddannet af en fysioterapeut. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion. Tlf: LEG I ÅBEN HAL Leg i Åben hal er et sjovt tilbud for børn op til 10 år. En instruktør fra VI39 Gymnastik fylder hallen op med redskaber og sætter gang i legene. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion Tlf:

8 MOTION SELVTRÆNING I SUNDHEDSHUS NORDMARKEN I Sundhedshus Nordmarken er der fitnessmaskiner og redskaber, hvor du kan træne, hvis du er visiteret til selvtræning af kommunens sundhedspersonale, træningsterapeuter i Ishøj eller egen læge. For at kunne selvtræne skal du enten have en kronisk sygdom, deltage eller have deltaget i undervisning i et forløbsprogram eller være kontanthjælpsmodtager med et BMI over 30. Du skal kunne forstå, huske og følge et træningsprogram. Hjemmeside: Klik på bjælken: Sundhedshus Nordmarken Tlf: GENOPTRÆNING Vallensbæk Kommune tilbyder i samarbejde med Ishøj Kommune genoptræning for dig med nedsat fysisk funktionsevne. Du kan ansøge om træning ved at udfylde et ansøgningsskema (se hjemmesiden). Du kan blive tilbudt fysioterapi og/eller ergoterapi afhængig af dine behov og ønsker. Terapeuterne vil lave et program tilpasset dig. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion 06 Træningscenteret, Ishøj Boulevard 2, 2635 Ishøj Hjemmeside: :

9 KOST KOSTVEJLEDNING Du kan få kostvejledning ved kommunens autoriserede kliniske diætist, hvis du har enten type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, KOL, hjertekarsygdom, kræft, konstateret utilsigtet vægttab eller er gravid og overvægtig. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion Tlf: FARS KØKKENSKOLE På Fars køkkenskole viser en kok og en assistent, hvordan mænd (også for onkler, fætre og mandlige bedsteforældre) og deres børn med nemme tricks kan lave sundere mad. Først hygger vi os med at lave mad for derefter at spise den sammen. Fars køkkenskole strækker sig over 6 gange. Pris: 300 kr. for 1 voksen børn og mad. Tilmeld jer på Hjemmeside: Facebook: https://www.facebook.com/farskoekkenskole Tlf.:

10 OVERVÆGT KICK-START - FOR BØRN I KLASSE Kick Start er et sundhedstilbud til børn, der vejer for meget. Tilbuddet strækker sig over 6 måneder og giver børnene mulighed for at komme i gang med en sundere hverdag med fokus på kost og motion. Tilbuddet er hele familiens projekt. Det er derfor vigtigt, at forældrene deltager i de aktiviteter, de bliver inviteret med til. Hjemmeside: Klik på bjælken Kost og motion Tlf: FEEL THE POWER - FOR UNGE I KLASSE Feel the power er et sundhedstilbud til unge, der vejer for meget. Tilbuddet strækker sig over 6 måneder og giver de unge mulighed for at komme i gang med en sundere hverdag med fokus på kost og motion. Klik på bjælken Kost og motion Tlf:

11 RYGESTOP RYGESTOPVEJLEDNING Du kan få hjælp til rygestop ved at deltage i et gruppekursus. Kommunens rygestopvejleder giver dig råd og redskaber, der skal hjælpe dig med at kvitte røgen og vedligeholde dit rygestop. Du kan også få individuel vejledning ved at kontakte STOPLINIEN. Ring til tlf.: eller SMS rygestop til 1231 så bliver du ringet op. Hjemmeside: Klik på bjælken Rygestop Tlf:

12 ALKOHOL ALKOHOL - RÅDGIVNING OG BEHANDLING Der er forskellige muligheder for hjælp, hvis du har behov for at trappe ud af et stort forbrug af alkohol eller ønsker råd og vejledning. Pårørende kan også henvende sig. Sundhedshus Nordmarken og Rønnebækhus: Har du eller en pårørende udfordringer med alkohol, kan du få en anonym snak med alkoholrådgiver Connie Mørck i: Rønnebækhus, Vallensbæk Stationstorv 6 - hver torsdag kl fra den 27. august - eller i Sundhedshus Nordmarken på Tværbækvej 1 - hver tirsdag kl Mød op personligt, ring på tlf.: ; mob/skype: eller til Ishøj Borgerservice tillbyder behandling og rådgivning til borgere med et overforbrug af alkohol. Ring på tlf.: og bed om at tale med en misbrugskonsulent eller skriv en til: Se mere på Lænkeambulatoriet Glostrup tilbyder rådgivning og behandling ved et overforbrug af alkohol. Ring på tlf.: eller dk. Se mere på Landsforeningen Lænken Du kan indgå i et netværk med andre og frivillige, der selv har haft alkoholproblemer inde på livet, enten som drikkende eller pårørende. 10 Hjemmeside: Klik på bjælken Alkohol og stoffer Tlf:

13 STOFFER STOFFER - RÅDGIVNING OG BEHANDLING Har du behov for hjælp til at trappe ud af et stofmisbrug, kan du kontakte Ishøj Borgerservice på tlf.: Bed om at tale med en misbrugskonsulent. Du kan også skrive en til: Pårørende kan også henvende sig. Hjemmeside: Klik på bjælken Alkohol og Stoffer. Tlf:

14 KRONISK SYGDOM KOL (KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM) Har du fået konstateret KOL med en lungefunktion på under 80%, kan du deltage i KOL-skolen. Her får du viden om sygdommen og hjælp til at komme i gang med motion. Forløbet indeholder undervisning om KOL, vejledning og træning og afholdes af en sygeplejerske, en fysioterapeut og en klinisk diætist. Du kan også få et rygestopforløb. TYPE 2-DIABETES Har du fået konstateret type 2-diabetes, kan du deltage i Diabetesskolen. Her får du viden om sygdommen og hjælp til at ændre kost- og motionsvaner. Forløbet indeholder vejledning og træning og afholdes af en sygeplejerske, en fysioterapeut og en klinisk diætist. Du kan også få et rygestopforløb. Endelig kan du deltage i DiabetesCaféen, hvor du møder andre med diabetes, sundhedspersonale, repræsentanter fra lokale diabetesforeninger og hører relevante oplæg. HJERTEKARSYGDOM Har du fået konstateret en hjertekarsygdom (akut koronart syndrom, hjertesvigt eller stabilt angina pectoris), kan du deltage i Hjerteskolen. Her får du viden om sygdommen og hjælp til at komme i gang med motion. Forløbet indeholder undervisning, vejledning og træning og afholdes af en sygeplejerske, en fysioterapeut og en klinisk diætist. Du kan også få et rygestopforløb. 12

15 KRONISK SYGDOM KRÆFT Har du fået konstateret kræft, kan du deltage i Platformen. Her får du inspiration af undervisere og medkursister til fx at håndtere sociale og arbejdsmæssige problemstillinger, psykiske reaktioner og fysiske gener, så du nemmere kan klare en hverdag med kræft. Der er også madlavning på programmet. Undervisningen varetages af en sygeplejerske, en fysioterapeut og en klinisk diætist. Du kan også få træning, kostvejledning og et rygestopforløb. NYOPSTÅET RYGPROBLEMATIK Hvis du af din læge har fået konstateret nyopstået rygproblematik, kan du få et tilbud om samtale, undersøgelse, holdtræning, et tilrettelagt øvelsesprogram og undervisning, hvor temaerne vil være ryggen og smerteforståelse, håndtering af hverdagen og livsstil og sundhedsfremme din sunde ryg i fremtiden. Hjemmeside: Kik på bjælken KOL, hjerte/kar, diabetes, kræft, ryg. Tlf:

16 KRONISK SYGDOM DEMENS Hvis du selv eller en nærtstående genkender et eller flere af følgende symptomer, er der god grund til at få undersøgt, om der er tale om en demenssygdom: Hukommelsesproblemer, vanskeligheder med at udføre kendte opgaver eller tænke abstrakt, sproglige problemer, usikker orientering i tid og sted, nedsat dømmekraft, ting bliver væk, forandringer i humør, adfærd og personlighed, initiativløshed. Få en samtale med kommunens demenskoordinator, som kan hjælpe med at afdække årsager til mistanken og rådgive om en evt. undersøgelse. Hjemmeside: Klik ind på og skriv Demens i søgefeltet. Tlf: CAFÉ HUSK Café Husk er et tilbud for borgere med erkendt eller diagnosticerede hukommelsesproblemer - gerne sammen med en selvvalgt ledsager. I Café Husk har vi fokus på uformelt og hyggeligt samvær med ligesindede. Hjemmeside: Klik ind på og skriv Café Husk i søgefeltet. Tlf:

17 KRONISK SYGDOM PÅRØRENDEGRUPPER Hvis du er pårørende til en person med kronisk sygdom, kan du være med i en pårørendegruppe. At være pårørende til en person med kronisk sygdom kan være givende og betydningsfuldt, men også udfordrende. En pårørendegruppe kan give et frirum, hvor du kan få øje på nye muligheder og ressourcer i dit liv som pårørende. En pårørendegruppe er for ægtefæller, børn, svigerbørn, børnebørn eller en nærtstående ven til en kronisk syg. Du skal være 18 år for at deltage. For dig, der er pårørende til en person med demens fx Alzheimers sygdom, Vaskulær-, Lewey Body-, eller Parkinson- demens. Vi taler bl.a. om de symptomer sygdommen kan give, og om hvordan personen med demens bedst støttes, vi drøfter særlige juridiske forhold, kommunens støttemuligheder og betydningen af at tage vare på egen sundhed. For dig, der er pårørende til en person med en anden kronisk sygdom end demens, fx KOL, diabetes, kræft, hjertekarsygdomme, sklerose eller psykisk sygdom. Vi taler bl.a. om, hvad mestring er, og om hvordan du bedst muligt varetager omsorgen for dit syge familiemedlem. Vi taler også om, hvordan du kan håndtere en hverdag med sygdom og samtidig tage vare på egen sundhed, fx vha. kost og motion. Hjemmeside: Klik ind på Klik på bjælken Demens eller KOL, hjerte/kar, diabetes, kræft, ryg. Tlf:

18 FAMILIERÅDGIVNING VALLENSBÆK FAMILIERÅDGIVNING Du/I kan have gavn af Vallensbæk Familierådgivning, hvis du og/eller din familie har brug for en uforpligtende snak, psykologisk rådgivning eller et terapeutisk forløb.andre familier har fået vores hjælp, fordi de oplevede at: de var kørt fast eller følte sig som utilstrækkelige forældre, de var glade for at have fået familieforøgelse, men ikke trivedes i den nye situation, de havde konflikter i parforholdet, der påvirkede deres børn, de var uenige om opdragelsen, de skulle skilles og var i tvivl om, hvordan de gjorde det bedst i forhold til børnene, deres barn havde problemer i forhold til kammerater og/eller voksne, deres barn havde ændret adfærd eller humør - eller noget helt andet. Hjemmeside: Klik på bjælken Familierådgivningen Tlf:

19 SUNDHEDS- PLEJE SUNDHEDSPLEJEN Sundhedsplejen giver personlig eller telefonisk råd og vejledning til gravide og til familier med spædbørn/småbørn, laver sundhedstjek og har sundhedssamtaler på skolerne. Derudover har sundhedsplejen tilbud til forældre med et for tidligt født barn og til mødre med anden etnisk baggrund end dansk. Via kan du kommunikere med din sundhedsplejerske pr. mail. Her kan du stille spørgsmål om dit barns sundhed, ernæring, trivsel og udvikling. SUNDHEDSBUTIKKEN Sundhedsbutikken er for alle forældre med småbørn i aldren 0-6 år. Her kan mindre spørgsmål afklares fx vedrørende vægt, hudproblemer, kost og søvn. 17

20 SUNDHEDS- PLEJE PRÆMATUR-CAFÉ I samarbejde med sundhedsplejen i Ishøj tilbyder Sundhedsplejen Præmatur-caféen til dig, der har et for tidligt født barn. I caféen er der mulighed for at udveksle erfaringer med andre forældre, der lige har fået eller har et for tidligt født barn. ÅBENT HUS Åbent hus er et tilbud til mødre med anden etnisk baggrund end dansk, som har børn i alderen 0-6 år. Her er der altid en eller to sundhedsplejersker til stede. Du har mulighed for at få dit barn vejet eller få anden rådgivning og vejledning, ligesom der er mulighed for socialt samvær med andre mødre, der har småbørn. SKOLESUNDHEDSPLEJEN På skolerne udfører Sundhedsplejen sundhedssamtaler i 0., 4. og 6. klasserne, helbredsundersøgelser i 1. og 9. klasserne, undervisning i 4. og 7. klasserne og afholder Sundhedsdag i 9. klasserne. Hjemmeside: Klik ind på og skriv Sundhedsplejen i søgefeltet. Tlf:

21 TANDPLEJE TANDPLEJEN Tandplejen arbejder for, at børn, unge og voksne kan bevare sunde tænder hele livet. Tandplejen indkalder automatisk børn i alderen 0-15 år til undersøgelse, forebyggende indsatser og evt. behandling. Unge på år kan vælge mellem de kommunale tandklinikker eller en privat tandlæge - kommunen dækker regningen. På hjemmesiden kan du se, hvordan du får adgang til dit barns tandjournal. Tandplejen tilbyder også omsorgs- eller specialtandpleje, hvis du er over 18 år og har kronisk nedsat førlighed eller vidtgående fysisk eller psykisk handicap. Der er også mulighed for akut behandling. Hjemmeside: Klik ind på Klik på bjælken Tandplejen Tlf:

22 SOCIALT SENIORHUSET KORSAGERGÅRD Er du pensionist, 60 år eller derover, og har du mod på en aktiv, sund og hyggelig hverdag, så er Seniorhuset Korsagergård noget for dig. Korsagergård er en brugerstyret ombygget gård med hyggelige stuer, værksteder og grønne omgivelser, som danner rammen om spændende aktiviteter og samvær med interessante mennesker. Hjemmeside: Tlf:

23 SOCIALT AKTIVITETSCENTRET RØNNEBÆKHUS OG DAGHJEMMET HØJSTRUPHAVE Tilbuddene er for dig, der har brug for støtte til at trives udenfor hjemmet og være sammen med andre. I Aktivitetscentret Rønnebækhus og Daghjemmet Højstruphave har brugerne adgang til en terrasse, går sammen om at lave mad i køkkenet, laver aktiviteter i de hyggelige mm. Du kan blive visiteret til tilbuddene ved at udfylde et ansøgningsskema, som du kan rekvirere via kommunens hjemmeside eller via nedenstående adresse. Den udfyldte ansøgning skal sendes til samme adresse. Hjemmeside: Klik på bjælken Ældre- og plejeboliger. Tlf.: Adresse: Daghjemmet Højstruphave/Aktivitetscentret Rønnebækhus, Visitationen, Højstrupparken 81, 2665 Vallensbæk Strand 21

24 Center for Sundhed og Forebyggelse Vallensbæk Rådhus Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Tlf.:

DET GODE LIV. Sundhedstilbud i Vallensbæk 2015-2016

DET GODE LIV. Sundhedstilbud i Vallensbæk 2015-2016 DET GODE LIV Sundhedstilbud i Vallensbæk 2015-2016 DET GODE LIV Sundhedstilbud i Vallensbæk 2015-2016 I Vallensbæk Kommune ser vi sundhed som en ressource i hverdagen, der kan være med til at højne livskvaliteten

Læs mere

SUNDHEDSKONSULENTERNE

SUNDHEDSKONSULENTERNE SUNDHEDSKONSULENTERNE ÅRSRAPPORT 2012 Center for Sundhed og Forebyggelse 0 1 Rygestop... 3 Rusmidler... 4 Kickstart et sundhedstilbud til børn i 4.-6. klasse... 5 Sommergymnastik... 6 Ung motionsven...

Læs mere

1 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2014

1 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2014 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2014 1 2 Forsidefoto: Jørgen Bresson 3 Kære pensionist Fremtidens Borgerhus, Social Service og Center for Sundhed og Forebyggelse har produceret denne håndbog for at oplyse

Læs mere

Sundheden frem i hverdagen. Sundhedsstrategi Kort version

Sundheden frem i hverdagen. Sundhedsstrategi Kort version Sundheden frem i hverdagen Sundhedsstrategi Kort version Forord Vi taler om det. Vi bliver bombarderet med det. Vi gør det eller vi får dårlig samvittighed over ikke at gøre det. Sundhed er blevet en vigtig

Læs mere

Pensionist i Vallensbæk Kommune 2013

Pensionist i Vallensbæk Kommune 2013 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2013 2 3 Kære pensionist Borgerservice, Center for Sundhed & Forebyggelse og Socialsekretariatet har produceret denne håndbog for at oplyse dig om dine muligheder og rettigheder,

Læs mere

SUNDHED & PSYKIATRI TILBUD TIL VESTEGNENS PSYKIATRIBRUGERE ET SHARED CARE-SAMARBEJDE I MELLEM:

SUNDHED & PSYKIATRI TILBUD TIL VESTEGNENS PSYKIATRIBRUGERE ET SHARED CARE-SAMARBEJDE I MELLEM: SUNDHED & PSYKIATRI TILBUD TIL VESTEGNENS PSYKIATRIBRUGERE 2014 ET SHARED CARE-SAMARBEJDE I MELLEM: VELKOMMEN til Shared Care-guiden over sundheds- og psykiatritilbud på Vestegnen 2014. Du sidder nu med

Læs mere

VALLENSBÆKNU SOMMERGYMNASTIK. SANKTHANS Bagsiden Sommerens åbningstider. Vi skal kæmpe FOR DE SVAGESTE 3. Sundhedsmøder har GJORT EN FORSKEL 9

VALLENSBÆKNU SOMMERGYMNASTIK. SANKTHANS Bagsiden Sommerens åbningstider. Vi skal kæmpe FOR DE SVAGESTE 3. Sundhedsmøder har GJORT EN FORSKEL 9 VALLENSBÆKNU NUMMER 5 18. JUNI 2013 VALLENSBAEK.DK 05 SANKTHANS Bagsiden Sommerens åbningstider SOMMERGYMNASTIK Vi skal kæmpe FOR DE SVAGESTE 3 Sundhedsmøder har GJORT EN FORSKEL 9 Ungdomskriminaliteten

Læs mere

håndbog 2008 forebyggende hjemmebesøg til ældre

håndbog 2008 forebyggende hjemmebesøg til ældre håndbog 2008 forebyggende hjemmebesøg til ældre Bogen er udgivet i 2008: Tekster: Ankestyrelsen og Identitet & Design A/S Foto: Velfærdsministeriet, Identitet & Design A/S, DKbilleder, Schutterstock, Gettyimages,

Læs mere

SAMMEN OM ET BEDRE LIV

SAMMEN OM ET BEDRE LIV SAMMEN OM ET BEDRE LIV Aarhus Kommune 2015 SAMMEN OM ET BEDRE LIV Forord... 3 Frivillighed og aktiviteter... 4-9 Sundhed... 10-11 Træning og rehabilitering... 12-15 Personlig pleje... 16-17 Praktisk hjælp...

Læs mere

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan efterår 2014

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan efterår 2014 Rådgivningscenter aalborg Aktivitetsplan efterår 2014 1 INDHOLD 3-6 Temamøder/fordrag 7 Kurser 8 Motion 9 Uderådgivning 10-11 Faste tilbud Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling i Aarhus Center for Alkoholbehandling er Aarhus Kommunes behandlingstilbud til borgere, som ønsker hjælp til at ændre alkoholvaner.

Læs mere

Udkast til. Kvalitetsstandarder på ældreområdet 2015

Udkast til. Kvalitetsstandarder på ældreområdet 2015 Udkast til Kvalitetsstandarder på ældreområdet 2015 Indhold Indledning...4 Ældrepolitiske pejlemærker...4 Kvalitetsstandarder...5 Sundhed og forebyggelse...7 Demensvejledning...7 Forebyggende hjemmebesøg

Læs mere

God sommer VALLENSBÆKNU. Sommerens åbningstider. Håndholdt vejledning til Vallensbæks unge KRÆFTRAMTE HJÆLPER HINANDEN 11

God sommer VALLENSBÆKNU. Sommerens åbningstider. Håndholdt vejledning til Vallensbæks unge KRÆFTRAMTE HJÆLPER HINANDEN 11 VALLENSBÆKNU NUMMER 05 16.-17. JUNI 2015 VALLENSBAEK.DK 05 Håndholdt vejledning til Vallensbæks unge God sommer SANKTHANSAFTEN Bagsiden Sommerens åbningstider MADMOR FOR 100 UNGDOMSSEJLERE 3 BEDRE RAMMER

Læs mere

Håndbog for pensionister

Håndbog for pensionister 013 Håndbog for pensionister 1 Ishøj Kommune 2 Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: Cpr. nr.: Håndbog for pensionister 2013 Er udgivet af Ishøj Kommune Foto: Thomas Mikkel Jensen, Per Egelund Nielsen,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Januar 2015 Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Indledning Formålet med kvalitetsstandarden er at gøre det tydeligt, hvilke tilbud du kan få i Skive Kommune. Kvalitetsstandarden beskriver også

Læs mere

-- et KRAMM til sundheden. Sundhedspolitik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2012-15

-- et KRAMM til sundheden. Sundhedspolitik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2012-15 -- et KRAMM til sundheden Sundhedspolitik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2012-15 Marts 2012 Sundhedspolitikken... skaber rammerne for sunde liv tager udgangspunkt i borgernes indstilling til Det Gode Liv understøtter

Læs mere

Indsatskatalog Tværfaglig indsats. Faxe Kommune

Indsatskatalog Tværfaglig indsats. Faxe Kommune Indsatskatalog Tværfaglig indsats Faxe Kommune Indsatskataloget og dets opbygning Tilbuddene i Indsatskataloget er struktureret efter ti opgavetyper, som samlet set er dækkende for, hvilke opgaver, der

Læs mere

Sundhedspolitik 2011-2015

Sundhedspolitik 2011-2015 Sundhedspolitik 2011-2015 Sundhedsafdelingen FORORD Lemvig Kommunes sundhedspolitik er en del af kommunens planstrategi, hvis vision bl.a. er: Udvikling skal baseres på vækst, bæredygtighed og sundhed

Læs mere

Hvilke støttemuligheder har kræftramte og deres pårørende i Faxe Kommune?

Hvilke støttemuligheder har kræftramte og deres pårørende i Faxe Kommune? Hvilke støttemuligheder har kræftramte og deres pårørende i Faxe Kommune? At få konstateret kræft kan være svært og til tider næsten uoverskueligt. Når du bliver syg, er det i første omgang din egen læge

Læs mere

Læge Vil du med indenfor?

Læge Vil du med indenfor? Sundhed og Sygdom Dialogliste - Dansk Introduktion Sundhed og Sygdom (01.12)Speak I dag er der meget fokus på sundhed. Det er der, fordi sundhed og det at leve sundt er en af de bedste måder at forebygge

Læs mere

Sundhed og Sygdom Dialogliste Dansk

Sundhed og Sygdom Dialogliste Dansk Sundhed og Sygdom Dialogliste Dansk Introduktion Titel: Sundhed og Sygdom (2.02) Eremitageløbet i Dyrehaven Speak (2.10) I dag er der meget fokus på sundhed. Det er der, fordi sundhed og det at leve sundt

Læs mere

Susanne Ohrt og Lene Poulsen. at være Pårørende til en parkinsonramt

Susanne Ohrt og Lene Poulsen. at være Pårørende til en parkinsonramt Susanne Ohrt og Lene Poulsen at være Pårørende til en parkinsonramt formål Parkinsonforeningen har udarbejdet denne pjece for at støtte pårørende, der ligesom den parkinsonramte er blevet kastet ud i en

Læs mere

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan forår 2014

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan forår 2014 Rådgivningscenter aalborg Aktivitetsplan forår 2014 1 indhold 3-6 Temamøder/fordrag 7 Kurser 8 Uderådgivning 9-11 Faste tilbud Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

Når sundheden skal frem Holbæk Kommunes Sundhedspolitik

Når sundheden skal frem Holbæk Kommunes Sundhedspolitik Når sundheden skal frem Holbæk Kommunes Sundhedspolitik 1 Sundheden skal frem i Holbæk Kommune Sundhed er med til at skabe livskvalitet. Når du er sund og rask, kan du bedre leve dit liv fuldt ud. Du kan

Læs mere

rådgivning Aktivitetsplan efterår 2015 Region midt- og nordjylland Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig

rådgivning Aktivitetsplan efterår 2015 Region midt- og nordjylland Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig rådgivning Region midt- og nordjylland Aktivitetsplan efterår 2015 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-10 Aktiviteter i Rådgivning Aarhus 11-12 Aktiviteter

Læs mere

Patientvejledning. Medicinsk kræftbehandling. Onkologisk Afdeling

Patientvejledning. Medicinsk kræftbehandling. Onkologisk Afdeling Patientvejledning Medicinsk kræftbehandling Onkologisk Afdeling Patientvejledning om medicinsk kræftbehandling Denne vejledning handler om de spørgsmål og problemer, der ofte melder sig ved kræftsygdom

Læs mere

Rådgivning Region sjælland og hovedstaden

Rådgivning Region sjælland og hovedstaden Rådgivning Region sjælland og hovedstaden Aktivitetsplan efterår 2015 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-8 Aktiviteter i Rådgivning København 8-9 Aktiviteter

Læs mere

Seniorguide. Livskraft hele livet sundheden frem i hverdagen

Seniorguide. Livskraft hele livet sundheden frem i hverdagen Seniorguide Livskraft hele livet sundheden frem i hverdagen Indholdsfortegnelse Side 3 Velkommen til Seniorguiden 2013 Side 4 Side 5 Side 8 Side 14 Side 15 Side 17 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Side

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

Jul VALLENSBÆKNU. Glædelig. Mød den nye kommunalbestyrelse ÅBENT OG LUKKET MELLEM JUL OG NYTÅR. MILLIONER TIL STØJSIKRING Bagsiden

Jul VALLENSBÆKNU. Glædelig. Mød den nye kommunalbestyrelse ÅBENT OG LUKKET MELLEM JUL OG NYTÅR. MILLIONER TIL STØJSIKRING Bagsiden VALLENSBÆKNU NUMMER 10 17. DECEMBER 2013 VALLENSBAEK.DK Mød den nye kommunalbestyrelse 10 Jul Glædelig MILLIONER TIL STØJSIKRING Bagsiden ÅBENT OG LUKKET MELLEM JUL OG NYTÅR Sort bælte I SELVTILLID 3 Første

Læs mere