Årsplan dansk/emne i 6. klasse 2012/2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan dansk/emne i 6. klasse 2012/2013"

Transkript

1 Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf , Årsplan dansk/emne i 6. klasse 2012/2013 Eleverne i Gul Gruppe har dansk/emne i 10 lektioner om ugen. I disse timer arbejdes der med dansk i samspil med andre fag såsom de praktisk-musiske fag: billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og sløjd. I nogle uger er dansk i fokus mens det i andre uger kan være et andet fagområde eller flere i samspil, der har fokus - dette ud fra det emne der arbejdes med. Dette afgøres af den enkelte klasses årsplan. Ca. en gang hver uge er 4 af de ugentlige dansk/emne lektioner Gul Dag, hvilket betyder, at alle 3 gule klasser arbejder en hel med et fælles fagområde, emne mm. Se årsplan + særkilt plan for Gule Dage. Uge(r) Hvad skal der ske? 33 Velkommen til 6.klassse! Uge 33: Fre d. 17/8 = Gul Intro Hvordan? Med hvilket formål? Øvrige fagområder der indgår eller inkluderes. Vi laver øvelser der hjælper med at genfinde En god og hyggelig opstart klassefølelsen og samtdig gør at vi får fortalt hinanden om vores ferie. Indretter lokalet så det passer til os. Vi gennemgår skema, genopfrisker skolestruktur.

2 34-37 Fandango for sjette - nu som IT-bog. Uge 36: Fre d. 7/9 = Gul Introduktion til arbejdet med Fandango som It-bog. Kapitlerne Litteratur hvad er det? Og Reflekser som en Ninja Genopfriskningskursus i Skolekom Starte op med diktat igen som vi kender det fra 5. Klasse. De første par gange i kopiform for at finde niveauet derefter bestilles en bod til alle. At integrere computeren endnu mere i undervisningen. Give eksempler på måder at inddrage den bærbare. Træne opgaveprocedure med brug at computer, så dette bliver naturligt. Få de gode arbejdsvaner og lektievaner skudt i gang. Vise og træne i brug af Skolekom som et sted at hente informationer om lektier mm. og et sted at aflevere stile, opgaver, boganmeldelser mm. Dette forløb har fokus på det danskfaglige og på at få både læsning og skrivning godt i gang. Arbejde med IT-baseret undervisning. 38 Gul Lejr på Venø, man tors Turen går til Venø Hvor vi skal bo i Firbjergsande-lejren Husk fre er skole. (Hvor vi dog hygger lidt ekstra, da vi nok alle er trætte ) Socialt samvær og gode oplevelser med Gul Gruppe. Indblik i livet på en mindre ø i Danmark naturen, folkene mm. Social samvær og trivsel i højsædet. Hjemkundskab er i fokus. Eleverne med til alt hvad der hedder madlavning, opvask, rengøring, oprydning mm. hele ugen. Dette både i planlægning og udførsel. Eleverne skal på lejren lave forskellige opgaver på blandede hold, hvor dansk/drama, billedkunst, biologi og idræt vil indgå. Som tilvalgsaktivitet er der snitteværksted (sløjd) og idrætsaktiviteter løbende.

3 39-41 Fandango + Aktiv Rundt i Danmark Uge 39: Fre d. 28/9 = Gul Uge 40: tors d.4. = fælles tema fre d. 5. oktober = fælles tema Lør d. 6. Oktober = Skolens Fødsels (skole) Vi arbejder med kapitlerne Hooked på Baggårde om miljø og Alt kan ske i en historie om komposition. Vi giver de sunder vaner ekstra fokus og er en del af den landsdækkende kampagne Aktiv rundt i Danmark. I denne periode vil vi derfor gøre mere ud af at få bevægelse ind i skolehveren og se på madvaner. At integrere computeren endnu mere i undervisningen både når vi læser og når vi skriver/laver opgaver. Litteraturarbejde. + Viden om betydningen af kost og motion for vores velvære og redskaber til at inddrage det i hveren. Vi fortsætter danskarbejdet i Fandangobogen. Dette suppleres med inddragelse af idræt og hjemkundskab idet vi laver øvelser om og snakker om og arbejder med Krop, kost og sundhed som en del af kampagnen Aktiv rundt i Danmark 42 Efterårsferie Få hygget og slappet af og måske læse lidt i en god bog Verdenskrig og Efterkrigstiden Uge 43: Fre d. 26/10 = Gul i Zoo Uge 45: Fre d. 9/11 = Gul -Smagekasser Praktikant, Kasper står for undervisningen Sideløbende med Kaspers undervisning afholder jeg elevsamtaler der skal være med til at danne baggrund for de lukkede samtaler i uge Gruppearbejde - Besøg på Forsvars- og - At tilegne sig viden om en historisk periode. - At samarbejde i grupper om at besvare arbejdsspørgsmål. - At lave et produkt (propagandaplaktat) - At fremlægge sit arbejde for andre Elever skal i grupper med underemner til hovedemnet og igennem dette skal de kombinere dansk og historie i kraft af at læse og anvende ting, tekster, film mm. om en historisk periode. De skal desuden arbejde med billedkunst og med plakatfremstilling opbygning, farvevalg mm.

4 Garnisonsmusset i Aalborg. - Læse og se film om emnet. - Fortælle/vise de andre grupper det man har fundet ud af Hands On Brug hænderne til at sy, male og hamre! Uge 48: Fre d. 30. November = Juleklippe Uge 49: Fre d. 27/12 = Gul Vi læser om og arbejder med farvelære og med materialelære. Efterfølgende skal vi skal være skabende og lave billeder. Vi skal tage kørekort til symaskine(forsøge os med at lave puder, tørklæder, mobilsokker/punge, penalhus og lignende) Vi skal også ud af huset og se hvordan professionelle griber billedarbejde og håndarbejde/sløjd an. At læse om et givent emne og kunne bruge det læste aktivt efterfølgende. At dykke ekstra ned i billekunstfeltet for en stund og give plads til ideer, fordybelse og kreativitet. At få lavet nogle produkter, der kan udsmykke på skolen eller derhjemme. Fokus vil være på billedkunst og håndarbejde i denne periode. Vi skal bruge vores danskfærdigheder til at læse teori. Arbejdet kan føre til julegaver eller måske bare gode oplevelser 52-1 JULEFERIE Tid til at fejre julen og hygge med sine kære

5 2-4 Tossernes kærlighed Uge 2: Fre d. 11/1 = Gul Uge 5: Fre d. 1/2 = Gul Vi læser og arbejder med Tossernes kærlighed af Bent Haller. At arbejde med læsning og læseforståelse. Med udgangspunkt i bogen vil vi arbejde med emner såsom: at være anderledes, forelskelse, familie, sommerferie mm. Tekst- og litteraturarbejde (dansk) i fokus men med inddragelse af billedkunst til fremstilling af billeder og andet til teksten. 7 GUL emneuge Fre d. 15/2 = Friskolefastelavn I 6. Klasse arbejder vi med Ungdomsliv som indeholder arbejde med puberteten, krop, kost og sundhed. Ugen stykkes sammen ud fra hvad klassen selv har lyst til og/eller behov for at arbejde med. (4. og 5. klasse arbejder med geografi og historie.) 8 Vinterferie Tid hygge og til at nyde vinteren lidt ekstra. At give eleverne viden om mange af de ting de vil møde i puberteten, så de forhåbentlig bliver endnu bedre rustede. At give eleverne et godt og afslappet forhold til at gå fra at være barn til i højere grad at være ung. At eleverne bliver medbestemmende for ugens indhold og at vi hygger os med emnet og hinanden. Der arbejdes med dansk idet vi skal læse og tilegne os viden om emnet. Der arbejdes med billedkunst idet vi skal udtrykke os gennemform og farver mm. Der arbejdes med hjemkundskab idet vi skal tilegne os viden om samt lave eksempler på sunde snacks. 9 Intro til Frit Emne + intro til arbejdskendskab Eleverne lægger sig fast på emne og vi gør de indledende øvelser og får sat arbejdet med frit emne lidt i gang, så eleverne kan holde det kørende i den kommende - At tage stilling til hvad man kunne være interesseret i at arbejde med. - At tage kontakt til en arbejdsgiver. Der arbejdes med dansk idet vi skal læse og tilegne os viden om emnet og arbejdsformen samt søge viden om muligheder.

6 uge. Eleverne får info om og vi hjælper hinanden med at navigere i hvad arbejdskendskab er. 10 Arbejdskend-skab for 6. klasse En uge hvor 6. Klasse snuser til arbejdslivet og bliver klædt på til den praktik der venter i grøngruppe. Timetallet vil svare til en skoleuge og eleverne forventes at føre bog over ene i arbejdskendskab, som afleveres umiddelbart efter. Vi laver mini-fremlæggelser, hvor hver elev sætter sine klassekammerater ind i det fag/sted de har arbejdet. At opleve en arbejds. At kunne beskrive sin oplevelser. Denne uge vil være praktisk funderet for de fleste, så fagområderne vil optræde forskelligt. Dansk vil indgå idet eleverne skal skrive om deres oplevelser Frit emne Eleverne skal i vinterferien have besluttet hvilket emne, de ønsker at arbejde med. Eleverne arbejder problemorienteret med et selvvalgt emne. Her kan eleverne selv vælge om de vil arbejde individuelt eller i grupper. Arbejdet skal munde ud i produkt (film, PowerPoint, At kunne søge litteratur på bibliotek til egen læsning. At kunne læse sig til faglig viden om et givent emne. Mulighed for at fordybe sig i et emne, som er valgt ud fra egne interesser. At kunne udtrykke tanker, erfaringer, Der arbejdes med dansk idet vi skal læse og tilegne os viden om emnet og arbejdsformen samt søge viden om muligheder. Billedkunst/håndarbejde/IT vil indgå som en del af det produkt eleverne skal aflevere og fremlægge ud fra.

7 planche, brochurer eller andet) samt fremlæggelse af produkt. viden o.a. i sammenhængende form. At kunne fremlægge sine viden og sit arbejde for andre. Træne dét at lytte aktivt til andre og følge op med gode spørgsmål og konstruktiv feedback manda g i uge 14 PÅSKEFERIE Pust og mal æg. Klip et gækkebrev. Der er basis for alle mulige påskeløjer Fandango Uge 14: Fre d. 5/4 = Gul Uge 16: tors d.18. april = fælles tema fre d. 19. april = fælles tema Lør d. 20. April = APRILFESTIVAL (skole) Vi arbejder med noget vi kender nemlig Fandangobogen. Kapitlerne Du panikker let om fortælleren og synsvinkler + Jeg får sgu ondt i maven hver gang jeg ser hende om tema. Læse forskellige tekster, der kan udvikle eleverne sprogligt. Arbejde med forskellige læsestrategier. Dansk vil være i fokus i disse uger gennem arbejde med bogsystem samt diverse øvelser. Temaene vil have praktiskmusisk indhold GUL MUSICAL Der laves læseprøver, sangprøver, rekvisitter, sceneopsætning, For blive bedre til at turde stå frem foran et publikum, videreudvikle eller ope nye ting om sig selv Musik, Drama, billedkunst og håndarbejde er i fokus i dette forløb.

8 musikprøver og meget mere. samt samarbejde med de øvrige elever om et fælles projekt Eleverne arbejde både som skabere og udøvere med disse ting. Desuden er der tekstarbejde med sangskrivning og manus, hvor dansk indgår Fandango Uge 21: 24/5 = Gul Uge 23: 7/6 = Gul Afrunding Uge 25: 21/6 = Gul Outro Arbejde med Fandangobogen kapitlerne Der er nok at tage fat på her i digternes land om intertekstualitet + Drengen i den stribede pyjamas om film. Plads til repetition. Sommerferien står for døren og vi skal have styr på klasselokale, alt vores grej og ikke mindst evaluere på året, der er gået. Arbejde med analyse og selv få prøvet dette i forskellige former. Arbejde med litteratur og film. Vi afslutter arbejdet for i år, rykker i nyt klasselokale, ser tilbage på skoleåret mm. Evaluering af skoleåret. Få afsluttet skoleåret på en god måde Dansk i fokus i denne periode. Billedkunst vil indgå som en del af analyse arbejde, hvor tidligere gennemgået teori vil komme i spil. Diktater Igen i år vil vi have diktat som en fast del af det ugentlige skema, så vidt muligt. Dette betyder, at der mere eller mindre hver uge vil være diktatforberedelse, øvning af diktat (hjemmearbejde) og diktat, som rettes. Vi indleder skoleåret med et par prøvediktater for at finde en rytme og et niveau. Efter jul vil vi gå fra det system vi kender til et andet system, der i højere grad forbereder eleverne på den måde, der arbejdes med diktat på i Grøn gruppe.

9 Stile/afleveringer: Eleverne vil i år skulle aflevere ca. 5 større skriftlige opgaver/stile i løbet af skoleåret. Emner for stile samt afleveringsdatoer vil blive meldt ud i god tid og fremgå af lektiekalenderen på Skolekom. Fresmøder: Vanen tro vil 5. time fre blive brugt til klassens time/ fresmøde. Her vil vi, udover at hygge os med lækkerier af den ene eller den art, tage fat på de sociale ting, der rører på sig i klassen. Dette vil ske ud fra min vurdering af, hvad der er behov for at tage fat på, men endnu mere ud fra det eleverne giver udtryk for at ville tage fat i. I er naturligvis også velkomne til at komme med input til, hvad der skal arbejdes med/snakkes om ol. Ret til ændringer forbeholdes - Lotte

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf , Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf ,   Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 Hvad skal der ske Uge-nr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Årsplan 5. klasse 2010-2011

Årsplan 5. klasse 2010-2011 Årsplan 5. klasse 2010-2011 Hvad skal der ske? Hvornår? Hvordan? Med hvilket formål? Opstart + Gul intro Uge 32 Emneuge Uge 33 Se infobrev Se infobrev Kloge Åge Personkarakteristik Uge 34 og 35 Ud fra

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Periode Emne Aktiviteter Evaluering

Periode Emne Aktiviteter Evaluering Årsplan for faget dansk i 5a indenfor skoleåret 2015/16 Der tages udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål for faget dansk. Faghæfte, udgivet af Undervisningsministeriet. Signalement, kompetencemål, videns-

Læs mere

Årsplan for idræt i 9.kl 2010-2011

Årsplan for idræt i 9.kl 2010-2011 Årsplan for idræt i 9.kl 2010-2011 Målet er: - at alle elver udvikler tillid og lyst til det at bruge kroppen fysisk. - at alle er i bevægelse, fysisk, mentalt og færdighedsmæssigt - Målet er at alle får

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Fagårsplan 13/14 Fag: Dansk Klasse: 7. A Lærer: Sabine Kofod Fagområde/ emne

Fagårsplan 13/14 Fag: Dansk Klasse: 7. A Lærer: Sabine Kofod Fagområde/ emne Fagårsplan 13/14 Fag: Dansk Klasse: 7. A Lærer: Sabine Kofod Fagområde/ emne Periode Mål Eleverne skal: Arbejdsform Materialer Evaluering Hvem er I? Hvem er jeg? Hvad vil vi i klassen? Fællesskaber: grupper

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017

Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017 Årsplan for engelsk i 6. klasse Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Vi arbejder både i grupper, i par og enkeltvis. Desuden

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring Nye veje for skolens ældste elever Motivation Engagement Læring Linjeklasser Frederiks Skole Skoleåret 2014-2015 SCIENCELINJEN Linjen er for dig der synes, naturvidenskab er spændende. der har lyst til

Læs mere

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål:

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål: Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: - Barnet føler glæde og velvære ved at bruge sin krop. - Barnet udvikler kropsbevidsthed. - Barnet udvikler sin grov- og finmotorik. - Barnet selv klarer af

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en skoleuge Den gode skole skaber vi sammen Indledning Kære forældre Vi har nu orienteret eleverne fra 3. klasse og op om næste skoleår, og har gennemgået

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO.

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO. Pædagogisk praksis i førskolen Langhøjs SFO. Barnets alsidige og personlige udvikling. - Gode opstarts forløb med nye børn og forældre. så man føler sig velkommen og godt modtaget, når man starter i. -

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Årsplan for dansk i 3.A, 3.B og 3.C 2016/2017

Årsplan for dansk i 3.A, 3.B og 3.C 2016/2017 Årsplan for dansk i 3.A, 3.B og 3.C 2016/2017 Undervisningen på Iqra Privatskole tager udgangspunkt i fælles mål for faget dansk, herunder trinmål efter 4. klassetrin og læseplanen for 3. 4.klasse. Der

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17 BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17 Kære lærere Her er ernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2016/17. Tilbuddene understøtter dansk, historie, samfundsfag samt IT og medier. Mål:

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 Informationsmøde om 0. klasse 2016/17 er den 5/11 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole er en privat gymnasieskole, der har et sammenhængende forløb fra 0. klasse til

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Årsplan for dansk i 5. klasse 2015-2016

Årsplan for dansk i 5. klasse 2015-2016 Fælles Mål for Dansk: Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Mig som professionel. Fagidentitet

Mig som professionel. Fagidentitet Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet: - Møde andre mennesker på en etisk og respektfuld måde samt forstå betydningen af egen rolle i mødet med andre mennesker. - Mens vi

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2016/17

Årsplan engelsk 1. klasse 2016/17 Årsplan engelsk 1. klasse 2016/17 Hovedvægten i engelskundervisningen lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges således

Læs mere

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK 2015-16 Lærer: KC Forord til faget i klassen I den daglige undervisning vil vi skifte mundtligt og det skriftligt arbejde. Dette gør vi bl.a. gennem fællessnak på klassen og med hinanden og gennem forskellige

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Sprog og læsning 2016

Sprog og læsning 2016 Sprog og læsning 2016 I Ørsted Børneby er målet at leve op til den kommunale handleplan for læsning, som sigter mod, at 90 % børnene skal være sikre læsere. Den sproglige udvikling er en vigtig del af

Læs mere

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole X-perimentariet Fortællinger Sundhed kost og motion International Linjefag Ikast Vestre Skole Så skal der vælges linjefag Lærerne på Ikast Vestre Skole er hermed klar til at præsentere jer for skolens

Læs mere

Overvåget samvær. En pjece til forældre

Overvåget samvær. En pjece til forældre Overvåget samvær En pjece til forældre 1 Hvad er overvåget samvær? Overvåget samvær betyder, at barnets samvær med sin far eller mor skal foregå i Statforvaltningen, mens der er en professionel børnesagkyndig

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Undervisningsplan for dansk Mellemafdelingen, 3., 4. og 5. klasse

Undervisningsplan for dansk Mellemafdelingen, 3., 4. og 5. klasse M E L L E M A F D. Undervisningsplan for dansk Mellemafdelingen, 3., 4. og 5. klasse Det følgende er faste elementer i undervisningen. Planlægningen og placeringen i årsplanen er med til at sætte rammen

Læs mere

Velkommen som fagforeningskunde. krifa.dk

Velkommen som fagforeningskunde. krifa.dk Velkommen som fagforeningskunde i Krifa krifa.dk Vi er glade for, at du har valgt os som din fag forening, og vi glæder os til at være din sparringspartner gennem hele dit arbejdsliv. Du kan regne med,

Læs mere

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Konference for Undervisningsministeriets samarbejdskommuner 12. maj 2015 Uddannelseskonsulent Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Agenda

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

VALGFAGSFOLDER. Uge 33-41

VALGFAGSFOLDER. Uge 33-41 VALGFAGSFOLDER Uge 33-41 Valgfag nr. 1 Friluftsskolen 24 Max. 16 deltagere Mærk blæsten, føl vandet og duft naturen, mens du bruger både krop og hoved i en action packed Friluftsskole. Friluftsskolen 24

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter Bilag 1: Beskrivelse af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Følgende redegørelse er baseret på skriftlig information fra DFUNK s sekretariat omkring deres ung-til-ung grupper, informationer fra organisationens

Læs mere

Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012

Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012 Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012 Skoleåret igennem vil eleverne møde idrætsformer, som er anderledes end de færdige spil, de ofte møder i idrætsklubberne. Det grundlæggende i hele idrætsundervisningen

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF SKAB EN SUCCESFULD FORENING med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Prøveform B Afgangsprøven i mundtlig dansk sommeren 2014

Prøveform B Afgangsprøven i mundtlig dansk sommeren 2014 Prøveform B Afgangsprøven i mundtlig dansk sommeren 2014 Tidsplanen: D. 6/3 Intro til forløbet D. 10/4 Lodtrækning blandt fordybelsesområderne. Tina på biblioteket kl. 14-15. D. 11/4-21/4 Ferie, læse tekstopgivelserne

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Lærervejledning Freddy finder vej i flere tekster

Lærervejledning Freddy finder vej i flere tekster Materialet Freddys finder vej i flere tekster er et materiale til den eksplicitte undervisning i læseforståelsesstrategier i indskolingen. Materialet kan bruges i såvel klasse- som gruppeundervisningen

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever 2011 Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse- elever 2011 Danmarks Evalueringsinstitut Citat

Læs mere

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Emneuge Gul Klåge Åge Denne emneuge sætter fokus på hvordan man lære på mange forskellige måder. Børnene prøver kræfter med forskellige værksteder i emneugen.

Læs mere

UGE EMNE/ TEMA Færdighedsmål Vidensmål

UGE EMNE/ TEMA Færdighedsmål Vidensmål Årsplan dansk 3. klasse Denne årsplan er lavet med sigte på Forenklede fælles mål for 3.-4. klasse ( se www.uvm.dk ). Arbejdsformen vil variere mellem værkstedsundervisning, fælles oplevelser, oplæg samt

Læs mere

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag DALMOSE SKOLE Valg og profilfag Skoleåret 2015-2016 Tysk er obligatorisk fra 5. klasse til 9. klasse. Det er kun i helt særlige tilfælde, at en elev kan fritages for tysk. Det kan kun ske ved skriftlig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag.

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Indhold: 1. Overordnet plan for grundforløbet Tema 1: Kulturelt område

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Til eleverne på Formatskolen

Til eleverne på Formatskolen Til eleverne på Formatskolen Nr. 94 Formatskolen har til næste skoleår fået 375.000 kroner ekstra af kommunen. I Skolebestyrelsen har vi udarbejdet 4 forslag til, hvordan pengene kan bruges. Da de fire

Læs mere

INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS

INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS SKOLERNE I SNEKKERSTEN INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS temalinjer i udskolingen 16/17 VEL KOM MEN UDSKOLINGSAFDELING PÅ SKOLEN VED RØNNEBÆR ALLÉ 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SKOLERNE I SNEKKERSTEN

Læs mere

Hjemområde G 2010-2011

Hjemområde G 2010-2011 Hjemområde G 2010-2011 VELKOMMEN TIL HJEMOMRÅDE G Teamets lærere består af: CHARLOTTE VELIN MØGELVANG Underviser i dansk, idræt, naturteknik og håndarbejde. Er klasselærer for 5.G charlotte.velin.moegelvang@skolekom.dk

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs. Forældrehåndbog. www.faaborg-gym.dk. Vigtige datoer i dette skoleår. I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer:

FAABORG GYMNASIUMs. Forældrehåndbog. www.faaborg-gym.dk. Vigtige datoer i dette skoleår. I dette skoleår frigives karaktererne på følgende datoer: Vigtige datoer i dette skoleår Ons d. 12. august Tors d. 13. august Fre d. 21. august Fre d. 4. september Ons d. 16. september Lør d. 10. oktober Ons d. 28. oktober Ons d. 4. november Tors d. 19. november

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

INKLUDERET EVALUERING. Hvordan kan vi undervise og evaluere på samme tid? Inkluderet evaluering

INKLUDERET EVALUERING. Hvordan kan vi undervise og evaluere på samme tid? Inkluderet evaluering INKLUDERET EVALUERING Hvordan kan vi undervise og evaluere på samme tid? Inkluderet evaluering 1 Undervisningsprocessen Statements For den der ikke ved hvilken havn han styrer imod, er ingen vind gunstig

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Hotel og Restaurant Opfølgningsplan 2014

Hotel og Restaurant Opfølgningsplan 2014 Opfølgning og evaluering på sidste års indsatser udfyldes. Derefter udvælges mindst 5 indsatser indenfor prioriteringsområderne til forbedring jvf. skolens kvalitetscirkel ud fra dataindsamlingen i 2013

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere