SELSKABSRETLIG A-Z GUIDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SELSKABSRETLIG A-Z GUIDE"

Transkript

1 SELSKABSRETLIG A-Z GUIDE Opdateret september 2012

2 Indholdsfortegnelse A... 3 B... 5 C... 5 D... 5 E... 6 F... 7 G... 8 H... 8 I... 9 K L M N O P, Q R S T U V W, X, Y, Z... 18

3 A Aktier En aktie er en kapitalandel af et selskabs nominelle selskabskapital. Som udgangspunkt har alle aktier lige ret i selskabet, jf. 45, 1. pkt. Generalforsamlingen kan indføre aktier uden stemmeret, jf. 46, stk. 1. Aktier kan udstedes med nominel værdi eller som stykkapitalandele, således at den pågældende aktie ikke har en nominel værdi, men derimod repræsenterer en forholdsmæssig andel af den samlede selskabskapital, jf. 47, stk. 2. Har et selskab eksempelvis en selskabskapital på kr , og der er udstedt 500 aktier som stykkapitalandele, vil hver aktie således repræsentere kr af selskabskapitalen. Forhøjes kapitalen til f.eks. kr. 1 mio. med nye aktier, vil hver aktie herefter kun repræsentere kr. 500 af selskabskapitalen. De to udstedelsesformer kan ligeledes kombineres, jf. 47, stk. 1. Aktieselskaber Et kapitalselskab, hvor kapitalandelene (aktierne) kan udbydes til offentligheden, herunder via fondsbørser og andre regulerede markedspladser, jf. 5, nr. 1. Et aktieselskab skal have en minimumskapital på kr , jf. 4, stk. 2. Under aktieselskaber hører også partnerselskaber, hvor den indskudte kapital er fordelt på aktier. Aktionærhæftelsen er alene begrænset til kapitalindskuddet, jf. 1, stk. 2. Aktionærlån Det er kun muligt for et kapitalselskab at yde lån til kapitalejerne, medlemmerne af ledelsen i selskabet eller til et moderselskab, såfremt det sker som led i selvfinansiering, jf. 210, stk. 2. Kapitalselskaber kan yde lån til moderselskaber, jf Omfattet er dels selskaber beliggende inden for EU/EØS og dels selskaber fra andre lande, jf. Erhvervsstyrelsens nærmere bestemmelser herom. Aktionær- og anpartshaveroverenskomster Aktionær- og anpartshaveroverenskomster er ikke bindende for selskabet. De pågældende overenskomster benævnes i loven ejeraftaler.

4 Anparter En anpart er en kapitalandel af et selskabs nominelle selskabskapital. Som udgangspunkt har alle anparter lige ret i selskabet, jf. 45, 1. pkt. Generalforsamlingen kan indføre anparter uden stemmeret, jf. 46, stk. 1. Anparter kan udstedes som anparter med nominel værdi, som stykkapitalandele eller som en kombination heraf, jf. 47, stk. 1. Stykkapitalandele er beskrevet nærmere under Aktier. Anpartsklasser og aktieklasser Se Kapitalklasser. Anpartsselskaber Et kapitalselskab, hvor kapitalandelene (anparterne) ikke kan udbydes til offentligheden, herunder via fondsbørser og andre regulerede markedspladser, jf. 5, nr. 2. Et anpartsselskab skal have en minimumskapital på kr , jf. 4, stk. 2. Hæftelsen for anpartshaverne er alene begrænset til kapitalindskuddet, jf. 1, stk. 2. Anpartskapitalen kan ved stiftelse tegnes af stifterne af selskabet eller af andre. Dette kan eksempelvis være relevant, hvis udenlandske selskaber ønsker at tegne anparter i forbindelse med stiftelse, da registrering af et selskab med et udenlandsk selskab som stifter erfaringsmæssigt kan medføre, at selskabet ikke kan registreres elektronisk. Apportindskud Apportindskud er, når der indskydes andre værdier end kontanter i forbindelse med stiftelse af et kapitalselskab, jf. 35. Der skal udarbejdes en vurderingsberetning, jf. 36. Vurderingen skal være foretaget mere end fire uger før stiftelsesdokumentet underskrives, jf. 36, stk. 2. Vurderingen kan undlades, såfremt det indskudte aktiv er individuelt målt og præsenteret i et års- eller koncernregnskab for det forudgående regnskabsår eller er et værdipapir eller andet pengemarkedsinstrument, som optages til den gennemsnitskurs, hvortil det er blevet handlet på et reguleret marked mere end fire uger før stiftelsesdokumentet underskrives, jf. 38. Anvendes apportindskud, skal hele selskabskapitalen være fuldt indbetalt, jf. 33, stk. 1, 4. pkt. Ved efterfølgende erhvervelser (efterstiftelse) er det kun nødvendigt at indhente en vurderingsberetning, såfremt erhvervelsen (f.eks. køb af en ejendom, der ville kunne have været indskudt som apportindskud i forbindelse med stiftelsen) sker fra en stifter inden for to år efter selskabets registrering, og vederlaget for erhvervelsen overstiger 10 % af aktiekapitalen, jf. 42 og 43. Reglerne om efterfølgende erhvervelse (efterstiftelse) gælder kun for aktieselskaber, jf. 42.

5 B Bestemmende indflydelse i koncerner Ved bestemmende indflydelse forstås beføjelsen til at styre en dattervirksomheds økonomiske Bestyrelse og driftsmæssige beslutninger, jf. 7. Aktieselskaber og anpartsselskaber kan ledes af en bestyrelse og en direktion eller af et tilsynsråd og en direktion, jf Anpartsselskaber kan også ledes af en direktion alene. Bestyrelsen skal i aktieselskaber bestå af mindst tre medlemmer. Flertallet af bestyrelsesmedlemmer kan ikke være direktører. Bestyrelsens formand eller næstformand kan ikke være direktør. I aktieselskaber skal flertallet af medlemmerne vælges af generalforsamlingen. C Corporate governance De overordnede strukturer og principper om god selskabsledelse, der regulerer samspillet mellem selskabet, kapitalejerne og berørte tredjemænd. D Dattervirksomhed Direktion En dattervirksomhed foreligger, når et selskab er underlagt bestemmende indflydelse af et moderselskab, jf. 5, nr. 3. Direktionen udgør en del af ledelsen i et kapitalselskab, jf Aktieselskaber kan ledes af en direktion underlagt en bestyrelse eller have en direktion som det centrale ledelsesorgan i selskabet. I sidstnævnte tilfælde skal der oprettes et tilsynsråd, jf. 111, stk. 1, nr. 2. Tilsynsrådet er en del af ledelsen i selskabet, men har ikke ledelsesbeføjelser. Derimod skal det føre tilsyn med direktionen, jf Anpartsselskaber kan have samme ledelsesstruktur som aktieselskaber. Anpartsselskaber kan også ledes af en direktion alene. Et medlem af direktionen kan ikke være medlem af tilsynsrådet, jf. 111, stk. 1, nr. 2, 3. pkt.

6 E Egne kapitalandele Aktieselskaber og anpartsselskaber kan erhverve egne kapitalandele, såfremt disse er fuldt indbetalt, jf. 196, stk. 1, 1. pkt. Egne kapitalandele kan erhverves til eje såvel som pant, jf. 196, stk. 1, 2. pkt. Hverken et aktieselskab eller et anpartsselskab kan tegne nye egne kapitalandele, jf. 205, stk. 1. Bemyndigelse fra generalforsamlingen til det centrale ledelsesorgan dvs. bestyrelsen, hvis selskabet har en bestyrelse, og ellers direktionen er påkrævet for erhvervelse af egne kapitalandele. Bemyndigelse kan gives i op til fem år, jf. 198, stk. 2. Selskabet kan erhverve egne kapitalandele i det omfang, det har frie reserver samt overskud i indeværende regnskabsår, jf. 197, stk. 1, 1. pkt. Egne kapitalandele medregnes ikke i relation til kravet om minimumskapital, hvorfor der altid Ejeraftaler skal være andre kapitalejere end selskabet for henholdsvis minimum kr for aktieselskaber og kr for anpartsselskaber, jf. 197, stk. 1, 2. pkt. Loven anvender begrebet Ejeraftaler som en fælles betegnelse for aktionær- og anpartshaveroverenskomster. Det fremgår udtrykkeligt af loven, at ejeraftaler ikke er bindende for selskabet. Ejerbevis Bevis for ejerskab til en kapitalandel, jf. 59 og 60. Ejerbog En fortegnelse over aktionærer eller anpartshavere, som føres af kapitalselskabet, jf. 50. Selskaberne vil kunne føre ejerbogen ved direkte indberetning til Erhvervsstyrelsen, jf. 50, stk. 2. Denne bestemmelse er endnu ikke trådt i kraft. Bestemmelsen vil formentlig træde i kraft, når Erhvervsstyrelsen har tilpasset sine it-systemer til at håndtere dette. Ejerregister Selskabet skal registrere de meddelelser, som det modtager fra ejere af betydelige kapitalposter, jf. 55, stk. 1, i Erhvervsstyrelsens it-system, jf. 58, stk. 1. Disse offentliggøres, jf. 58, stk. 3.

7 F Flertalskrav Beslutninger på generalforsamlingen træffes som udgangspunkt med simpelt flertal, mens beslutninger, der indebærer vedtægtsændringer, som udgangspunkt træffes med 2/3 af stemmerne og 2/3 af den på generalforsamlingen repræsenterede kapital. Det er muligt i vedtægterne at angive, at bestemte typer af forslag skal vedtages med større Fond majoritet end foreskrevet af loven, jf Selvejende institution uden ejerkreds. Fondsandele Fusion En kapitalforhøjelse, hvor reserver overføres til bunden selskabskapital, der sker ved fondsudstedelse af aktier eller anparter, jf En overførsel af et eller flere selskabers aktiver og forpligtelser til et eksisterende selskab ved opløsning af det ophørende selskab (uegentlig fusion) eller til et nyt selskab ved opløsning af alle de ophørende selskaber (egentlig fusion). Ved fusion gælder universalsuccession for det modtagende selskab. Ejerkredsen kan i enighed beslutte, at der ikke skal indhentes en vurderingsmandsudtalelse om fusionsplanen, herunder om vederlaget, jf. 241, stk. 1, 2. pkt. I anpartsselskaber kan anpartshaverne i enighed fravælge redegørelse, jf. 238, stk. 2, og mellembalance, jf. 239, stk. 2. I anpartsselskaber kan anpartshaverne i enighed fravælge fusionsplanen, såfremt der i fusionen alene deltager anpartsselskaber, jf. 237, stk. 2. Ejerkredsen kan i enighed fravælge vurderingsmandens kreditorerklæring, mod at kreditorerne kan forlange deres krav indfriet, jf. 242 og 243. Som altovervejende hovedregel er der krav om indsendelse og offentliggørelse af planer mv. til Erhvervsstyrelsen, mindst fire uger før fusionen kan vedtages, jf. 245, stk. 1. Fristen kan fraviges i anpartsselskaber, når der er enighed herom, når der i fusionen kun deltager anpartsselskaber, og der tillige foreligger en positiv ( blank ) kreditorerklæring, jf. 245, stk. 2. I sådanne tilfælde kan fusionen gennemføres straks.

8 G Generalforsamling Afholdes som udgangspunkt på dansk, men det kan ved simpelt flertal besluttes, at et andet sprog skal anvendes, jf. 100., stk. 2 Kan afholdes som fysisk forsamling eller elektronisk, jf. hhv. 87 og 77, stk. 2. Delvis elektronisk generalforsamling, hvilket er et supplement til den fysiske generalforsamling, kan afholdes efter det centrale ledelsesorgans beslutning herom, jf. 77, stk. 1. Dette giver kapitalejerne mulighed for at deltage i og stemme på generalforsamlingen uden at være fysisk til stede. Fuldstændig elektronisk generalforsamling, som træder helt i stedet for den fysiske generalforsamling, kan afholdes ved generalforsamlingens beslutning herom, hvilket skal optages i vedtægterne, jf. 77, stk. 2. Grænseoverskridende flytning af hjemsted Der afventes et fælles EU-regelsæt på området. Grænseoverskridende fusion og spaltning Uanset, om der er enighed i ejerkredsen, kan kravene om hhv. fusions- eller spaltningsplan ikke fraviges ved grænseoverskridende fusioner eller spaltninger, jf. hhv. 272, 273, 292 og 293. I anpartsselskaber kan anpartshaverne i enighed fravælge mellembalance ved fusion, jf. 274, stk. 2. Mellembalance kan uanset selskabsform fravælges ved spaltning, hvis ejerkredsen er enig, jf. 294, stk. 2. Ejerkredsen kan ved enighed fravælge vurderingsmandens kreditorerklæring, mod at kreditorerne kan forlange deres krav indfriet, jf. hhv. 277 og 297. Fire-ugers kravet for offentliggørelse kan ikke fraviges, jf. hhv. 280 og 300. H Hæftelse Grænseoverskridende fusion og spaltning kan tillægges regnskabsmæssig virkning efter beslutningstidspunktet. En kapitalejer hæfter kun med selskabskapitalen, jf. 1, stk. 2.

9 Såfremt der sker overdragelse af en kapitalandel, der endnu ikke er fuldt indbetalt, hæfter overdrageren solidarisk med erhververen og senere erhververe for indbetalingsforpligtelsen, jf. 34, stk. 6. I Indbetaling af kapitalandele Aktieselskaber og anpartsselskaber skal have en nominel selskabskapital på henholdsvis kr og kr , jf. 4, stk. 2. Det er nok, at 25 % af selskabskapitalen indbetales, dog altid mindst kr , jf. 33, stk. 1, 1. pkt. Det resterende beløb kan kræves indbetalt på anfordring fra selskabets centrale ledelsesorgan. Indbetalingen skal være selskabet i hænde inden for to uger. Vedtægterne kan dog bestemme, at fristen skal være op til fire uger, jf. 33, stk. 2. Tegnes selskabskapitalen til overkurs, skal hele overkursen indbetales samt minimum 25 % af selskabskapitalen set i forhold til kapitalandelen, jf. 33, stk. 1, 2. pkt. Det kan i vedtægterne bestemmes, at nogle kapitalklasser skal indbetale mere end andre klasser. En kapitalklasse kan dog aldrig indbetale mindre end 25 % af den samlede selskabskapital inden for kapitalklassen. Stiftes et selskab således med en kapital på kr , hvoraf kr er A-aktier, der skal indbetales fuldt ud, og resten er B-aktier, hvoraf mindst muligt skal indbetales, vil B-aktionærerne skulle indbetale minimum 25 % af kr svarende til kr Det kan i vedtægterne bestemmes, at nogle kapitalklasser kan indkaldes til betaling før andre. Indbetalingen skal være ens for kapitalandele i samme klasse, hvilket indebærer, at en tegner af andele ikke kan indbetale 50 % af kapitalandelen, mens en anden slet ikke indbetaler sin kapitalandel, hvis der er tale om kapitalandele i samme kapitalklasse. Vælger en kapitalejer at indbetale sit indskud i andre værdier end kontanter, skal alle kapitalejere indbetale den fulde selskabskapital, uanset at andre har indbetalt tegningsbeløbet kontant, jf. 33, stk. 1, 4. pkt. Minimumsgrænsen på 25 % finder således ikke anvendelse. Indbetaler en kapitalejer ikke på anfordring sin resterende kapitalandel til selskabet, mistes retten til at udøve stemmeret på generalforsamlingen for nogen del af kapitalejerens kapitalpost i selskabet. Ligeledes anses kapitalandelen ikke for rærende repræsenteret på generalforsamlingen, jf. 34, stk. 3, 1. pkt. Dog bibeholdes retten til udbytte samt retten til nye kapitalandele ved kapitalforhøjelse, jf. 33, stk. 3, 2. pkt. Overdrages en ikke fuldt indbetalt kapitalandel til tredjemand, hæfter den oprindelige kapitalejer solidarisk for indbetalingen af kapitalandelen, jf. 34, stk. 6.

10 K Kapitalandel En aktie eller anpart, jf. 5, nr. 14. Uanset om en kapitalandel er fuldt indbetalt eller ej, opretholder kapitalejeren sine rettigheder efter loven. Stemmeretten på generalforsamlingen kan dog ikke udøves, hvis kapitalejeren har undladt at indbetale sin kapitalandel, efter at det centrale ledelsesorgan har fremsat anmodning herom. Generalforsamlingen kan vedtage at udstede stemmeløse kapitalandele, jf. 46, stk. 1, 2. pkt. Kapitalandele kan udstedes som stykkapitalandele uden en nominel værdi, jf. 47, stk. 2. Kapitalejer En ejer af en eller flere kapitalandele, jf. 5, nr. 15. Kapitalforhøjelse Ved kapitalforhøjelse i aktieselskaber er det muligt at fravælge udarbejdelse af det centrale ledelsesorgans beretning og erklæring fra selskabets revisor, hvis alle aktionærer er enige herom. Kapitalklasser En gruppe kapitalandele, hvortil der er knyttet de samme rettigheder eller pligter. Kapitalnedsættelse Ved kapitalnedsættelse i aktieselskaber er det muligt at fravælge udarbejdelse af det centrale ledelsesorgans beretning og revisorerklæring, hvis aktionærerne er enige herom. Kreditorer skal opfordres til inden for en frist på fire uger at anmelde deres tilgodehavende, hvis kapitalnedsættelsen sker til udbetaling eller henlæggelse til en særlig reserve, jf Efter udløbet af fire-ugers fristen registreres ændringen i selskabets vedtægter automatisk af Erhvervsstyrelsen, jf. 193, stk. 1. Det centrale ledelsesorgan i selskabet er forpligtet til at reagere, såfremt nedsættelsen ikke længere er forsvarlig, jf. 193, stk. 2. Sker nedsættelsen for at dække underskud i selskabet, er det ikke nødvendigt at indhente en revisorerklæring. Det centrale ledelsesorgan er dog ansvarligt for, at underskuddet mindst svarer til nedsættelsesbeløbet.

11 Kapitalselskab Samlet betegnelse for et aktieselskab (herunder et partnerselskab) eller et anpartsselskab, jf. 5, nr. 17. Kapitaltab Et kapitalselskabs ledelse er forpligtet til at sikre afholdelse af generalforsamling, når det konstateres, at selskabets egenkapital er mindre end halvdelen af selskabskapitalen, jf. 119, 1. pkt. Udgør et selskabs egenkapital mindre end kr , skal der indkaldes til generalforsamling, uanset hvor stor selskabskapitalen måtte være, jf. 119, 2. pkt. Koncerner Hvis der er kapitalandele, der ikke er fuldt indbetalte, vil den ikke-indbetalte del være et tilgodehavende for selskabet og dermed et aktiv. At et selskab således stiftes med en nominel kapital på kr , og der indbetales kr , er således ikke et udtryk for, at selskabet er i en kapitaltabssituation. En koncern består af et moderselskab og dets dattervirksomheder, jf. 5, nr. 18. Konstituerende generalforsamling Der kan afholdelses en konstituerende generalforsamling i forbindelse med stiftelse af et kapitalselskab, men dette er ikke et krav. L Ledelsesstruktur I aktieselskaber er det muligt at vælge at have en bestyrelse og en direktion eller at vælge at have et tilsynsråd og en direktion. I anpartsselskaber er fleksibiliteten endnu større. Det tillades at have en direktion alene, en direktion og en bestyrelse eller en direktion og et tilsynsråd. Ligeretsgrundsætning Det er ikke muligt at differentiere mellem anparter uden at oprette anpartsklasser. Det er dog muligt at indgå ejeraftaler, men disse vil ikke være bindende for selskabet, hvilket er beskrevet under omtalen af disse.

12 M Medarbejder- og koncernrepræsentation En række af reglerne kan fraviges efter aftale med selskabet og medarbejderne. De nærmere regler herom fastlægges af Erhvervsstyrelsen ved bekendtgørelse, jf Der er mulighed for at give medarbejdere i visse udenlandske selskaber stemmeret, jf Såfremt et selskab har et tilsynsråd, men ikke en bestyrelse, vælges medarbejderrepræsentanterne til tilsynsrådet. Medarbejderne kan ikke stille krav om, at der etableres en bestyrelse. Minimumskapital Se under anpartsselskaber og aktieselskaber. Moderselskab Et moderselskab er et kapitalselskab, der har en bestemmende indflydelse over en eller flere dattervirksomheder, jf. 5, nr. 20. Et selskab kan kun have ét direkte moderselskab. Moderselskabet er det selskab, der udøver Møderet den bestemmende indflydelse over de økonomiske og driftsmæssige beslutninger, jf. 6. Se Generalforsamling. N Nominel værdi Kapitalandele kan udstedes med en nominel værdi, som stykkapitalandele eller en kombination heraf, jf. 47, stk. 1. Hvis kapitalandele udstedes med en nominel værdi, har disse en pålydende værdi. Den pågældende kapitalandels andel i den samlede selskabskapital beregnes på baggrund heraf. O Omdannelse af andelsselskab Ved omdannelse af et andelsselskab med begrænset ansvar til et aktieselskab gælder visse krav, jf

13 Der skal udarbejdes en omdannelsesplan, en omdannelsesredegørelse og en mellembalance, jf De to sidstnævnte kun i det omfang, andelshaverne ikke i enighed beslutter at undlade dette, jf. hhv. 327, stk. 2 og 328, stk. 2. Der skal hertil udarbejdes vurderingsberetning om apportindskud, en vurderingsmandsudtalelse om omdannelsesplanen og en vurderingsmandserklæring om kreditorernes stilling, jf Udtalelsen om omdannelsesplanen er kun påkrævet i det omfang, andelshaverne ikke i enighed beslutter at undlade denne, jf. 330, stk. 1, 2. pkt. Overdragelse af kapitalandele Kapitalandele kan overdrages med de begrænsninger, som følger af vedtægterne, herunder forkøbsret, overdragelsessamtykke, indløsningsret og amortisation, jf Uanset om kapitalandelene er fuldt indbetalte eller ej, kan de overdrages. Dog gælder det for kapitalandele, som ikke er fuldt indbetalte, at den overdragende kapitalejer ikke kan frigøre sig for indbetalingspligten. Overdrager, erhverver og eventuelle efterfølgende erhververe hæfter solidarisk for indbetalingsforpligtelsen, jf. 34, stk. 6. Overgangsregler Der er ikke fastsat dato for tredje og sidste fase af selskabslovens ikrafttræden. Denne omhandler blandt andet et offentligt ejerregister, der ikke kan træde i kraft før end Erhvervsstyrelsen har udbygget deres it-platform, hvorfor denne del af fasen først forventes i kraft om to til tre år. P, Q Partnerselskab Reglerne for aktieselskaber finder også anvendelse på partnerselskaber, dog med de lempelser, som er nødvendige, jf R Registreringsdato I børsnoterede selskaber ligger registreringsdatoen en uge før generalforsamlingen. I børsnoterede selskaber opgøres det på denne dato, hvem der enten er noteret som kapitalejere eller har anmeldt deres besiddelse, men som endnu ikke er noteret. Dette er afgørende for, hvem der er stemmeberettiget på generalforsamlingen.

14 Da indkaldelse i børsnoterede virksomheder skal ske senest tre uger før generalforsamlingen, jf. 99 hvis vedtægterne ikke foreskriver en længere frist betyder dette, at kapitalejere kan nå at anmelde deres besiddelse af kapitalandele, efter generalforsamlingen er indkaldt og dermed opnå stemmeret. Ikke-børsnoterede selskaber kan frivilligt vælge at benytte sig af en registreringsdato. Repræsentationsret Kapitalandele med stemmeret har altid repræsentationsret. Repræsentationsret er en rettighed, som kan tillægges stemmeløse aktier, jf. 46, stk. 2. Rettigheden giver mulighed for at indgå i opgørelsen af den repræsenterede kapital på generalforsamlingen samt give møde herpå. S Selskabskapital Indskuddet, med hvilket kapitalejernes hæftelse er begrænset i medfør af selskabsloven, jf. 5, nr. 27. Selskabskapital opgøres i danske kroner eller euro, jf. 4, stk. 1. Kapitalkravene til aktie- og anpartsselskaber er omtalt under indbetaling af kapitalandele. Selvfinansiering Spaltning Et kapitalselskab kan yde lån til erhvervelse af kapitalandele i selskabet eller dets moderselskab, jf. 206, stk. 2. Generalforsamlingen skal godkende dette med vedtægtsmajoritet, ligesom beslutningen skal være forsvarlig henset til selskabets økonomiske stilling. Det centrale ledelsesorgan skal udarbejde en redegørelse, og lånet skal ydes på sædvanlige markedsvilkår. Lån må kun ydes med midler, der kunne være blevet udloddet som udbytte, dvs. lån må kun ydes inden for selskabets frie reserver. Ved en spaltning overdrages et selskabs aktiver og forpligtelser som helhed til flere bestående eller nystiftede aktie- eller anpartsselskaber mod vederlag til det indskydende kapitalselskabs kapitalejere. Uanset selskabsform kan ejerkredsen i enighed fravælge redegørelse, jf. 256, 3. pkt., og mellembalance, jf. 257, stk. 2. Ejerkredsen kan i enighed beslutte, at der ikke skal indhentes en vurderingsmandsudtalelse om spaltningsplanen, herunder om vederlaget, jf. 259, 2. pkt.

15 I anpartsselskaber kan anpartshaverne i enighed fravælge spaltningsplanen, såfremt der kun deltager anpartsselskaber i spaltningen, jf. 255, stk. 2. Ejerkredsen kan i enighed fravælge vurderingsmandens kreditorerklæring mod, at kreditorerne kan forlange deres krav indfriet, jf. 260, 2. pkt. Som altovervejende hovedregel er der krav om indsendelse og offentliggørelse af planer mv. til Erhvervsstyrelsen, mindst fire uger før spaltningen kan vedtages, jf. 263, stk. 1. Fristen kan fraviges i anpartsselskaber, når der er enighed om, at der i spaltningen kun deltager anpartsselskaber, og at der tillige foreligger en positiv ( blank ) kreditorerklæring, jf. 263, stk. 2. Sprog i dokumenter til Erhvervsstyrelsen Oplysninger, som registreres i Erhvervsstyrelsens it-system skal være på dansk. For kapitalselskaber kan næsten alle dokumenter beskrevet i selskabsloven indsendes på dansk, norsk eller svensk. For filialer af udenlandske kapitalselskaber kan de dokumenter, som skal indsendes til Erhvervsstyrelsen, være på dansk, norsk, svensk eller engelsk. Selskabets formål og tegningsregel skal dog være på dansk med henblik på registrering. Sprog på bestyrelsesmøder og i tilsynsrådet Sproget er som udgangspunkt dansk, jf. 126, stk. 1. Der er mulighed for med flertal at bestemme, at sproget kan være andet end dansk, hvis der samtidig gives mulighed for simultantolkning for samtlige deltagere. Vælges et andet sprog end dansk uden simultantolkning for samtlige medlemmer, kan dette besluttes ved enstemmighed i bestyrelsen eller tilsynsrådet, jf. 126, stk. 2. Svensk, norsk eller engelsk som sprog ved møderne og uden simultantolkning kan vælges uden særskilt beslutning herom, såfremt det pågældende sprog er optaget i vedtægterne som koncernsprog, jf. 126, stk. 3. Dokumenter udformet på et andet sprog end dansk kan af ethvert medlem af bestyrelsen eller tilsynsrådet kræves oversat til dansk. Er dokumentet affattet på svensk, norsk eller engelsk, kan dette ikke forlanges oversat, såfremt det pågældende sprog er optaget som koncernsprog i vedtægterne, jf. 126, stk. 4. Det skal dog præciseres, at ethvert medlem er berettiget til at tale dansk, norsk eller svensk, hvad enten mødet foregår på dansk, norsk eller svensk. Dette begrundes med det nordiske sprogfællesskab.

16 Sprog på generalforsamlingen På generalforsamlingen er sproget dansk, jf. 100, stk. 1. Det kan dog med almindeligt simpelt flertal besluttes, at sproget skal være et andet, når der samtidig gives adgang til simultantolkning, jf. 100, stk. 2. Vælges det med simpelt flertal, at sproget skal være svensk, norsk eller engelsk, er det ikke nødvendigt med simultantolkning, jf. 100, stk. 3. Begge beslutninger kan optages i vedtægterne, uden at der behøves særlig vedtægtsmajoritet. Det er også muligt at vælge et andet sprog end dansk, svensk, norsk eller engelsk på generalforsamlingen, uden at der gives mulighed for simultantolkning. En sådan vedtagelse kræver 9/10 af de afgivne stemmer samt af den repræsenterede kapital, jf. 100, stk. 4. Har man før valgt et andet sprog end dansk på generalforsamlingen, kan det med simpelt flertal altid besluttes at gå tilbage til dansk, jf. 100, stk. 5. Dette kan optages i vedtægterne uden særlig vedtægtsmajoritet. Som udgangspunkt skal de dokumenter, der benyttes på generalforsamlingen, affattes på dansk, jf. 100, stk. 6. Generalforsamlingen kan med simpelt flertal beslutte, at dokumenterne kan affattes på svensk, norsk eller engelsk. Beslutningen kan optages i vedtægterne uden vedtægtsmajoritet, jf. 100, stk. 7. Såfremt det vælges, at dokumenterne skal affattes på et andet sprog end dansk, svensk, norsk eller engelsk, kræver dette tilslutning fra 9/10 af de afgivne stemmer samt af den repræsenterede kapital, jf. 100, stk. 8. Stemmeløse kapitalandele Som udgangspunkt har alle kapitalandele stemmeret. Dog kan der udstedes stemmeløse kapitalandele, som skal fremgå af vedtægterne, jf. 46, stk. 1, 2. pkt. Som udgangspunkt har stemmeløse kapitalandele ingen repræsentationsret og skal derfor ikke medregnes ved de beslutninger, der træffes af generalforsamlingen, jf. 106 og 107. En sådan repræsentationsret kan dog tillægges i vedtægterne, jf. 46, stk. 2. Stemmeværdi Det er muligt at differentiere mellem kapitalklasserne angående stemmeværdien af hver klasse. Differentieringen er ubegrænset. Det betyder, at der f.eks. kan tillægges en kapitalklasse 20 gange flere stemmer pr. kapitalandel end en anden kapitalklasse. En kapitalklasse kan også gøres stemmeløs. Se afsnit om stemmeløse kapitalandele. Stiftelse Stiftelse af et kapitalselskab sker ved udarbejdelse af et stiftelsesdokument, jf. 25. Anmeldelsesfristen for registrering hos Erhvervsstyrelsen er to uger og løber fra tidspunktet for underskrivelse af stiftelsesdokumentet, jf. 40, stk. 1.

17 Registrering af stiftelsen kan kun ske, såfremt 25 % af kapitalen - dog mindst kr er indbetalt, jf. 40, stk. 2. Overkurs skal dog altid være fuldt indbetalt, jf. 33, stk. 1, 2. pkt. Stiftelse af et selskab kan ske med et bagudrettet eller fremadrettet virkningstidspunkt i forhold til beslutningstidspunktet, jf. 40. Indtil virkningstidspunktet for stiftelsen kan selskabet dog ikke påtage sig forpligtelser, jf. 41, stk. 2. Stykkapitalandele Det er muligt at udstede aktier og anparter som stykkapitalandele, dvs., at aktierne eller anparter ikke har nogen pålydende værdi. Hver stykkapitalandel udgør en lige stor del af selskabskapitalen, jf. 47, stk. 2. Aktie- og anpartsselskaber kan også omdanne eksisterende nominelle kapitalandele til stykkapitalandele. T Tilsynsråd Kapitalselskabers ledelse kan bestå af et tilsynsråd og en direktion, jf. 111, stk. 1, nr. 2. Selv om tilsynsrådet udgør en del af ledelsen i selskabet, har det ingen ledelsesbeføjelser, jf. 116 om tilsynsrådets opgaver. For aktieselskaber gælder særligt, at tilsynsrådet skal bestå af mindst tre medlemmer, jf. 111, stk. 2, og at det skal ansætte direktionen, jf. 111, stk. 1, nr. 2, 2. pkt. Tilsynsrådets medlemmer har ikke tegningsret, jf. 135, stk. 2, 2. pkt. Modsat bestyrelsen skal tilsynsrådet føre tilsyn og ikke lede selskabet, og fokus ligger på intern kontrol med direktionen. Lig bestyrelsen skal tilsynsrådet have en forretningsorden og underskrive årsrapporten sammen med direktionen. U Udbytte Der skal ske registrering af medlemmerne af tilsynsrådet hos Erhvervsstyrelsen efter de samme regler, som gælder for medlemmer af direktioner og bestyrelser, jf. 10, stk. 1 Udbytte kan udbetales som ordinært og ekstraordinært udbytte. Det er ingen hindring for udbetaling af udbytte, at hele selskabskapitalen ikke er indbetalt, jf. 182.

18 Ved ekstraordinært udbytte i aktieselskaber skal beslutningen vedlægges en balance, jf. 183, stk. 1. Er balancen fra årsrapporten mere end seks måneder gammel, skal der dog udarbejdes en mellembalance, jf. 183, stk. 2. Ved ekstraordinært udbytte i anpartsselskaber er det op til det centrale ledelsesorgan at vurdere, om beslutningen skal vedlægges en balance, jf. 183, stk. 3. Dog skal der udarbejdes en mellembalance, hvis balancen fra sidste årsrapport er mere end seks måneder gammel. Underskudsdækning En kapitalnedsættelse kan ske til dækning af underskud, jf Det centrale ledelsesorgan V Vedtægter er ansvarligt for, at underskuddet mindst svarer til nedsættelsesbeløbet. Erhvervsstyrelsen har nogle faste skabeloner for vedtægter, der kan anvendes og suppleres med specifikke oplysninger om den individuelle virksomhed. Vedtægtsændringer Beslutning om vedtægtsændring kræver 2/3 flertal af såvel de afgivne stemmer som den på generalforsamlingen repræsenterede kapital, jf. 106, stk. 1, eller 9/10 flertal af såvel de afgivne stemmer som den på generalforsamlingen repræsenterede kapital, jf. 107, stk. 2, alt efter hvilken vedtægtsændring beslutningen angår. De stemmeløse kapitalandele skal ikke medregnes ved beregning af den repræsenterede kapital, medmindre disse er tillagt repræsentationsret. Vurderingsberetninger Muligheden for at indskyde værdier i andet end kontanter ved stiftelse såvel som ved en senere kapitalforhøjelse indebærer som udgangspunkt, at der skal laves en vurderingsberetning for at anslå værdien af det indskudte, jf. 36, stk. 1. Ved indskydelse af visse aktiver og aktier, kan vurderingsberetningen erstattes af en erklæring fra det centrale ledelsesorgan, jf. 38. W, X, Y, Z Warrants Warrants er dokumenter, der giver ret, men ikke pligt, til at tegne kapitalandele i et selskab, og repræsenterer dermed en mulighed for at foretage en forhøjelse af selskabskapitalen.

19 Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information om den nye selskabslov, er du velkommen til at kontakte advokat Dan Moalem eller advokat Henning Hedegaard Thomsen Ovenstående er ikke juridisk rådgivning, og Moalem Weitemeyer Bendtsen indestår ikke for, at indholdet af ovenstående er korrekt. Moalem Weitemeyer Bendtsen har med ovenstående ikke påtaget sig ansvar af nogen art som konsekvens af en læsers benyttelse af ovenstående som grundlag for beslutninger eller overvejelser.

20 Kontakt Dan Moalem, Partner Tel Mob Henning Hedegaard Thomsen, Advokat Tel Mob

Selskabsretlige erklæringer beslutningstræer. Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen

Selskabsretlige erklæringer beslutningstræer. Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Selskabsretlige erklæringer beslutningstræer Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Generelt om beslutningstræerne 2 Generelt om beslutningstræerne (1:2) Dette hæfter indeholder en række

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106)

V E D T Æ G T E R. for NEUROSEARCH A/S. (CVR nr. 12546106) V E D T Æ G T E R for NEUROSEARCH A/S (CVR nr. 12546106) 1 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED og FORMÅL Selskabets navn er NeuroSearch A/S. 1. 2. Selskabets formål er at drive investering, forskning, handel, fabrikation

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80)

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Ny selskabslov nye muligheder ved generationsskifte

Ny selskabslov nye muligheder ved generationsskifte nye muligheder ved generationsskifte 1. Ikrafttræden (ikrafttrædelsesbekendtgørelsen) 2. Kort om væsentlige nydannelser 3. Egne kapitalandele 4. Selvfinansiering 5. Ejeraftaler (aktionæroverenskomster)

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S VEDTÆGTER for Udvikling Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0010 MMR/ dm 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Udvikling Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Developing Fyn P/S. 1.3. Selskabets hjemsted

Læs mere

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232

123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 123-139629 PCH/dha VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s. 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle

Læs mere

Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660 VEDTÆGTER. for.

Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660    VEDTÆGTER. for. Ret&Råd Sundhuset Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660 E-mail: info@sundhuset.dk www.sundhuset.dk J.nr.: 21-80258 PEA/THJ VEDTÆGTER for Billund Trav A/S CVR-nr. 32 80 07 18 Selskabets

Læs mere

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 31.3.2010 GKJ - NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Kolonne 1 angiver de gældende bestemmelser i selskabsloven (lov nr. 470 af 12. juni 2009) og ikrafttrædelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse

Læs mere

Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern

Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern Bilag A Oversigt over og beskrivelse af dokumenter til brug for etablering af Furesø Kommunes Forsyningskoncern Som beskrevet i dagsordenens sagsfremstilling foregår processen i forbindelse med etablering

Læs mere

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE

VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE VEJLEDNING OM KAPITALNEDSÆTTELSE Denne vejledning beskriver de forskellige former for kapitalnedsættelse UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen November 2011 Indholdsfortegnelse 1. De forskellige former for kapitalnedsættelse...

Læs mere

Global Transport and Logistics. Vedtægter for DSV A/S

Global Transport and Logistics. Vedtægter for DSV A/S Global Transport and Logistics samlet beløb på op til nominelt 25 millioner kr. Ovennævnte bemyndigelse kan udnyttes ad én eller flere gange. Selskabets aktionærer skal ikke have fortegningsret ved bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Solar A/S. vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016

Vedtægter for Solar A/S. vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016 Vedtægter for Solar A/S 1 vedtaget på generalforsamlingen den 1. april 2016 Indholdsfortegnelse Selskabets navn og formål... 3 Selskabets kapital og kapitalandele... 3 Bemyndigelse til gennemførelse af

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Vedtægter for. Vestas Wind Systems A/S

Vedtægter for. Vestas Wind Systems A/S Vedtægter for Vestas Wind Systems A/S vestas.com Indholdsfortegnelse Selskabets navn, hjemsted og formål... 3 Selskabets kapital og aktier... 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse... 3

Læs mere

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Admiral Capital A/S. 1.2 Selskabets binavne er Re-Cap A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Greentech Energy Systems A/S. (CVR-nr. 36696915)

V E D T Æ G T E R. for. Greentech Energy Systems A/S. (CVR-nr. 36696915) V E D T Æ G T E R for Greentech Energy Systems A/S (CVR-nr. 36696915) 1. Selskabets navn: Selskabets navn er Greentech Energy Systems A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene GES Wind Development

Læs mere

Juni 2009 SELSKABSLOVEN OVERSIGT OVER ÆNDRINGER. Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 1553 København V

Juni 2009 SELSKABSLOVEN OVERSIGT OVER ÆNDRINGER. Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 1553 København V Juni 2009 SELSKABSLOVEN OVERSIGT OVER ÆNDRINGER Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 1553 København V Ny selskabslov (A/S og ApS) Oversigt over ændringer Den 29. maj 2009 vedtog Folketinget

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Greentech Energy Systems A/S. (CVR-nr. 36696915)

V E D T Æ G T E R. for. Greentech Energy Systems A/S. (CVR-nr. 36696915) V E D T Æ G T E R for Greentech Energy Systems A/S (CVR-nr. 36696915) 1. Selskabets navn: Selskabets navn er Greentech Energy Systems A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene GES Wind Development

Læs mere

Præsentation af den nye selskabslov. Formuepleje seminar februar 2010. Holst, Advokater

Præsentation af den nye selskabslov. Formuepleje seminar februar 2010. Holst, Advokater Præsentation af den nye selskabslov Formuepleje seminar februar 2010 Holst, Advokater 1. Introduktion Dagens program: 1. Introduktion 2. Stiftelse 3. Kapitalandele, ejerbog og ejerregister 4. Ledelse 5.

Læs mere

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14

VEDTÆGTER. for INVEST ADMINISTRATION A/S. CVR-nr. 34 92 70 14 VEDTÆGTER for INVEST ADMINISTRATION A/S CVR-nr. 34 92 70 14 Navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets navn er INVEST ADMINISTRATION A/S. Dets hjemsted er Københavns kommune. Selskabets formål er at drive

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187 V E D T Æ G T E R for BAVARIAN NORDIC A/S CVR nr. 16271187 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED og FORMÅL Selskabets navn er Bavarian Nordic A/S. 1. 2. Ophævet Selskabets formål er at drive forskning, handel, fabrikation

Læs mere

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a.

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Viborg Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER for KlimaInvest A/S

VEDTÆGTER for KlimaInvest A/S VEDTÆGTER for KlimaInvest A/S 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er KlimaInvest A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet Klima Invest A/S. 1.3 Selskabets formål er at drive

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen 18.11.2009 UDKAST Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af selskabsloven, ophævelse af aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven og overgangsbestemmelser

Læs mere

BERLIN III A/S VEDTÆGTER

BERLIN III A/S VEDTÆGTER BERLIN III A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Berlin III A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte i ejendomme, herunder ved ejerskab af aktier (kapitalandele)

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

NY SELSKABSLOV LOVENS SYSTEMATIK

NY SELSKABSLOV LOVENS SYSTEMATIK LOVENS SYSTEMATIK Reglerne om kapitalselskaber i SL er, hvor ikke andet særligt er angivet i loven, fælles for aktie- og anpartsselskaber. NYE UDTRYK OG BEGREBER Jfr. 5 (definitioner): Kapitalselskaber

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gistrup Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1 formål Selskabets formål er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. medlemmer 3 VEDTÆGTER FOR SENGELØSE VANDVÆRK A.m.b.a. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. For ejendomme, der er opdelt i andels- eller

Læs mere

DATASAMMENSKRIVNING. Lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) 1)

DATASAMMENSKRIVNING. Lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) 1) Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Den 25. februar 2011 DATASAMMENSKRIVNING Lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) 1) Herved sammenskrives lov nr. 470 af 12. juni 2009 om aktie- og anpartsselskaber

Læs mere

1 medarbejderrepræsentation november 2010

1 medarbejderrepræsentation november 2010 november 2010 Den nye selskabslov medarbejderrepræsentation I store træk er reglerne om medarbejderrepræsentation uændrede ved den nye selskabslov, der i relation til reglerne om medarbejderrepræsentation

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Færøerne om anmeldelse, registrering og offentliggørelse m.v. hos den færøske registreringsmyndighed (Anmeldelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1382 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014838

Læs mere

S E R V I C E T J E K A F S E L S K A B S L O V E N

S E R V I C E T J E K A F S E L S K A B S L O V E N 9. januar 2013 S E R V I C E T J E K A F S E L S K A B S L O V E N Et udvalg under Erhvervsstyrelsen har haft Selskabsloven til et servicetjek. Den velfungerende 2010-Selskabslov indeholder en forudsætning

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Vedtægter Nordic Shipholding A/S

Vedtægter Nordic Shipholding A/S Vedtægter Nordic Shipholding A/S Side 2 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Nordic Shipholding A/S. 2 Formål 2.1 Selskabets formål er at udføre aktiviteter som dels et rederi og dels et skibsinvesteringsselskab

Læs mere

VEDTÆGTER For Erhverv og Landsby i Udvikling ApS (under stiftelse) 2. Selskabets hjemsted. 3. Selskabets formål

VEDTÆGTER For Erhverv og Landsby i Udvikling ApS (under stiftelse) 2. Selskabets hjemsted. 3. Selskabets formål VEDTÆGTER For Erhverv og Landsby i Udvikling ApS (under stiftelse) 1. Selskabets navn Selskabets navn er Erhverv og Landsby i Udvikling ApS 2. Selskabets hjemsted Selskabets hjemsted er Thisted Kommune.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Dantherm A/S

V E D T Æ G T E R. Dantherm A/S ADVOKAT Kim Ricken Jørgensen Lundborgvej 18 8800 VIBORG TLF. 87 27 11 00 J. NR. 061362-250-KRJ-CCH V E D T Æ G T E R FOR Dantherm A/S CVR-nr. 30 21 43 15 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Selskabets navn

Læs mere

Til aktionærerne i. CVR-nr. 30 21 43 15. Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Dantherm A/S. onsdag den 29. april 2015 kl. 15.

Til aktionærerne i. CVR-nr. 30 21 43 15. Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Dantherm A/S. onsdag den 29. april 2015 kl. 15. Til aktionærerne i CVR-nr. 30 21 43 15 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Dantherm A/S onsdag den 29. april 2015 kl. 15.00 på Marienlystvej 65, 7800 Skive Dagsordenen for generalforsamlingen

Læs mere

Formuepleje Optimum A/S VEDTÆGTER

Formuepleje Optimum A/S VEDTÆGTER Formuepleje Optimum A/S VEDTÆGTER FORMUE PLEJE Optimum FORMUEPLEJE OPTIMUM A/S VEDTÆGTER 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 2. Selskabets kapital og aktier 1.1 Selskabets navn er Formuepleje Optimum

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 MEDICAL PROGNOSIS INSTITUTE A/S Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Medical Prognosis Institute A/S,

Læs mere

Følgende dele af loven forventes sat i kraft

Følgende dele af loven forventes sat i kraft Følgende dele af loven forventes sat i kraft Kapitel 1 Indledende bestemmelser De nye definitionsbestemmelser, der bl.a. er konsekvens af, at reglerne for aktie- og anpartsselskaber samles i én lov og

Læs mere

Iværksætterselskaber og nedsættelse af ApS-kapitalkrav fra 1. januar 2014

Iværksætterselskaber og nedsættelse af ApS-kapitalkrav fra 1. januar 2014 Deloitte Iværksætterselskaber og nedsættelse af ApS-kapitalkrav fra 1. januar 2014 Fra 1. januar 2014 bliver det muligt at stifte et iværksætterselskab med en kapital på 1 kr. og stifte et anpartsselskab

Læs mere

Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69 74 99 17

Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69 74 99 17 Fondsbørsmeddelelse nr. 7/2008 11. april 2008 Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69 74 99 17 Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Coloplast A/S. Selskabet driver endvidere virksomhed

Læs mere

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015 Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 Erik Hovgaard Partner, advokat (H) eh@lundelmersandager.dk

Læs mere

Nye regler i selskabsloven er nu vedtaget

Nye regler i selskabsloven er nu vedtaget Nye regler i selskabsloven er nu vedtaget Af Henrik Steffensen og Martin Kristensen Den 16. maj 2013 har folketinget vedtaget en række ændringer i selskabsloven. De væsentligste ændringer af loven vedrører:

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TYLSTRUP VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR TYLSTRUP VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR TYLSTRUP VANDVÆRK A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 1. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Tylstrup Vandværk A.m.b.a. 2. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 2

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S. fredag den 26. februar 2016, kl. 10.30

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S. fredag den 26. februar 2016, kl. 10.30 Side 1 af 6 Selskabsmeddelelse nr. 4/2016 29. januar 2016 Indkaldelse til ordinær generalforsamling Til aktionærerne i Auriga Industries A/S Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Auriga

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele) 3 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009

NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009 NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009 CORPORATE COMMERCIAL Lovforslag om den nye selskabslov Af Advokat Jacob Christensen og Advokatfuldmægtig Husna Sahar Jahangir I forsættelse af vores nyhedsbrev af november

Læs mere

Stiftelse af ApS og A/S

Stiftelse af ApS og A/S Vejledning Stiftelse af ApS og A/S Denne vejledning handler om reglerne om stiftelse af anpartsselskaber og aktieselskaber, herunder blandt andet hvilke dokumenter der skal udarbejdes, og hvad de skal

Læs mere

NASDAQ OMX Copenhagen A/S t +45 89 38 60 00 f +45 89 38 60 19 www.aarhus-elite.dk

NASDAQ OMX Copenhagen A/S t +45 89 38 60 00 f +45 89 38 60 19 www.aarhus-elite.dk Århus, den 13. marts 2009 Århus Elite A/S Stadion Allé 70 DK-8000 Århus C. NASDAQ OMX Copenhagen A/S t +45 89 38 60 00 f +45 89 38 60 19 www.aarhus-elite.dk Meddelelse nr. 03/2009 KAPITALFORHØJELSE I ÅRHUS

Læs mere

Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a. 1 Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a. Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 7. februar 1998, er et Andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Bjørnø Vandværk. Selskabet har hjemsted

Læs mere

DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER

DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER MARTS 2010 DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER Den 1. marts 2010 trådte hovedparten af den nye selskabslov i kraft. Den nye selskabslov erstatter den aktieselskabslov og anpartsselskabslov og

Læs mere

Nye regler i selskabsloven

Nye regler i selskabsloven Nye regler i selskabsloven Af Henrik Steffensen og Martin Kristensen Kontakt Henrik Steffensen Telefon: 3945 3214 Mobil: 2373 2147 E-mail: hns@pwc.dk Martin Kristensen Telefon: 3945 3683 Mobil: 5120 6478

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

Sparekassen Bredebro

Sparekassen Bredebro Vedtægter for Sparekassen Bredebro Sparekassen Bredebro Navn- Hjemsted - Formål 1 stk. 1 Sparekassens navn er Sparekassen Bredebro, dens hjemsted er Tønder Kommune. Sparekassens binavne er Skærbæk Sparekasse,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187 V E D T Æ G T E R for BAVARIAN NORDIC A/S CVR nr. 16271187 SELSKABETS NAVN, FORMÅL OG KONCERNSPROG Selskabets navn er Bavarian Nordic A/S. 1. Selskabets formål er at drive forskning, handel, fabrikation

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

Fuldstændige forslag til dagsordenen for den ordinære generalforsamling 2016 i Solar A/S

Fuldstændige forslag til dagsordenen for den ordinære generalforsamling 2016 i Solar A/S Fuldstændige forslag til dagsordenen for den ordinære generalforsamling 2016 i Solar A/S Side 1 af 7 I henhold til selskabslovens 99 fremlægges herved de fuldstændige forslag til dagsordenen for ordinær

Læs mere

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 19.3.2010 GKJ Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven 1. Indledning Mange af bestemmelserne i den nye selskabslov (nr. 470

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880 Vedtægter for Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Stiftet 1880 2016 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er GL. Roskilde Amts Biavlerforening. 1.2 Foreningens adresse er den til enhver tid siddende formands

Læs mere

Hvad er der sket på det selskabsretlige område?

Hvad er der sket på det selskabsretlige område? Hvad er der sket på det selskabsretlige område? Ved Monica Reib, partner Uddannelsesdagen 2016 2 Emner I. Indførelse af register over reelle ejere II. III. IV. Rullende kapital Nye vejledninger fra Erhvervsstyrelsen

Læs mere

UDKAST. Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) Indholdsfortegnelse

UDKAST. Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) Indholdsfortegnelse Erhvervsstyrelsen, Grejen, 21. juli 2015 J.nr. 2015-7775 UDKAST Resumé anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Generelt

Læs mere

NOTAT 1. marts 2010 SØREN THEILGAARD. Emne: Ændringer i selskabsloven 2010

NOTAT 1. marts 2010 SØREN THEILGAARD. Emne: Ændringer i selskabsloven 2010 SØREN THEILGAARD Advokat, møderet for Højesteret Søren Theilgaard Advokatanpartsselskab, CVR.nr. 16 93 63 08 H.C. Ørstedsvej 38. 2.th. 1879 Frederiksberg C e-mail: theilgaardlaw@gmail.com www.theilgaardlaw.dk

Læs mere

Vedtægter for Indsæt navn vejlaug.

Vedtægter for Indsæt navn vejlaug. Matr.nr.: Indsæt matr.nre. Anmelder: Anmelders navn Anmelders adresse Ejerlavsbetegnelse: Beliggende: ved Indsæt vejens navn(e) Vedtægter for Indsæt navn vejlaug. Vejlaugets navn er: Indsæt vejlaugets

Læs mere

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: onsdag, den 27. april 2011, kl.

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: onsdag, den 27. april 2011, kl. Fondsbørsmeddelelse 120 Til aktionærerne i Comendo A/S Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: onsdag, den 27. april 2011, kl. 11:00

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187

V E D T Æ G T E R. for BAVARIAN NORDIC A/S. CVR nr. 16271187 V E D T Æ G T E R for BAVARIAN NORDIC A/S CVR nr. 16271187 SELSKABETS NAVN, FORMÅL OG KONCERNSPROG Selskabets navn er Bavarian Nordic A/S. 1. Selskabets formål er at drive forskning, handel, fabrikation

Læs mere

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten Monica Reib, Partner 2 Udvalgte emner 1. Revision af Selskabsloven 2. Det Offentlige Ejerregister 3. Ihændehaveraktier 4. Registrering af de reele ejere

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

KORSØR SVØMME- & LIVREDNINGSKLUB (K.S.L.)

KORSØR SVØMME- & LIVREDNINGSKLUB (K.S.L.) VEDTÆGTER FOR KORSØR SVØMME- & LIVREDNINGSKLUB (K.S.L.) Senest revideret 2012 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Korsør Svømme- & Livredningsklub, og foreningen er hjemhørende i Slagelse kommune. Foreningen

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalafgang

Orientering om den nye selskabslov Kapitalafgang Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalafgang Side 2 Kapitalafgang Reglerne om kapitalafgang er ændret indenfor følgendeområder: Præcisering af ledelsens ansvar ved kapitalafgang Vurderingsberetning

Læs mere

Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af lov om aktieselskaber og anpartsselskaber (selskabsloven)

Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af lov om aktieselskaber og anpartsselskaber (selskabsloven) BEK nr 172 af 22/02/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 28. august 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2010-0021182

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

VEDTÆGTER A/S STOREBÆLTSFORBINDELSEN

VEDTÆGTER A/S STOREBÆLTSFORBINDELSEN VEDTÆGTER A/S STOREBÆLTSFORBINDELSEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 2 SELSKABETS KAPITAL OG AKTIER... 3 3 GENERALFORSAMLINGEN... 4 4 BESTYRELSE OG DIREKTION... 6 5 BESTYRELSENS

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser

Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser Side 2 Kapitalforhøjelser Reglerne om kapitalforhøjelser er ændret indenfor følgende områder: Beslutning Bemyndigelse Procedurekrav Beslutningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKÆRBÆK BÅDEKLUB

VEDTÆGTER FOR SKÆRBÆK BÅDEKLUB SKÆRBÆK BÅDEKLUB VEDTÆGTER FOR SKÆRBÆK BÅDEKLUB 29. november 2000 1: Foreningens navn og hjemsted: 1. Klubbens navn er SKÆRBÆK BÅDEKLUB SBK. Dens hjemsted er Skærbæk i Fredericia kommune. 2: Formål: 1.

Læs mere

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S Vedtægter for 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: Novo Industri A/S Novo Terapeutisk Laboratorium A/S Nordisk Gentofte A/S Nordisk Insulinlaboratorium

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN ERHVERV A/S

VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN ERHVERV A/S VEDTÆGTER FOR RINGKØBING-SKJERN ERHVERV A/S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Ringkøbing-Skjern Erhverv A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Ringkøbing-Skjern Kommune. 2. Selskabets formål 2.1 Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Aarhus Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og relationer.... 3 1 Navn......... 3 2 Relationer.... 3 Kapitel 2: Vision og formål... 3 3 Vision...

Læs mere

VEDTÆGTER. Selskabets navn. Selskabets formål

VEDTÆGTER. Selskabets navn. Selskabets formål VEDTÆGTER 1 Selskabets navn Selskabets navn er: Sampension KP Livsforsikring a/s Selskabets binavn er: Kommunernes Pensionsforsikring Aktieselskab Selskabets hjemsted er Gentofte Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015.

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. Ref. ANBEFALING FØLG ELLER FORKLAR 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Løgum Idrætsforening

Vedtægter for Løgum Idrætsforening Vedtægter for Løgum Idrætsforening 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Løgum Idrætsforening Foreningen er stiftet d. 10. januar 1968 Foreningens hjemsted er Tønder kommune 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Aktionærerne/anpartshaverne er blevet direkte ejere af moderselskabet og ejer kun indirekte det gamle selskab.

Aktionærerne/anpartshaverne er blevet direkte ejere af moderselskabet og ejer kun indirekte det gamle selskab. Ordbog i selskabsret Aktiebog/aktiebogsfører Fortegnelse over aktierne i selskabet. Selskabets bestyrelse eller en aktiebogsfører fører aktiebogen. Aktiebogen skal ligge på selskabets kontor. Aktiebogen

Læs mere

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 79 Offentligt 27. november 2008 /adf/che Sag Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber 1. Sammenfatning af lovforslagets enkelte kapitler

Læs mere

Indberetning af visse kapitalposter (den legale ejer) Den nye indberetningspligt

Indberetning af visse kapitalposter (den legale ejer) Den nye indberetningspligt 2. marts 2016 N Y E R E G L E R O M R E G I S T R E R I N G A F R E E L L E E J E R E Folketinget vedtog den 1. marts 2016 en ændring af Selskabsloven, Erhvervsvirksomhedsloven, Erhvervsfondsloven samt

Læs mere

Sammenfatning af indholdet i loven om aktie- og anpartsselskaber. 1. Sammenfatning af lovens enkelte kapitler

Sammenfatning af indholdet i loven om aktie- og anpartsselskaber. 1. Sammenfatning af lovens enkelte kapitler 15. september 2009 /adf/che Sag Sammenfatning af indholdet i loven om aktie- og anpartsselskaber 1. Sammenfatning af lovens enkelte kapitler Kapitel 1 - Indledende bestemmelser. Kapitlet indeholder en

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Danmarks Skibskredit A/S. CVR-nr. 27 49 26 49

V E D T Æ G T E R. for. Danmarks Skibskredit A/S. CVR-nr. 27 49 26 49 V E D T Æ G T E R for Danmarks Skibskredit A/S CVR-nr. 27 49 26 49 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er "Danmarks Skibskredit A/S". 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne:

Læs mere