Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe. Dato & Tid: Tirsdag d. 31. maj 2016 kl. 20:00 22:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe. Dato & Tid: Tirsdag d. 31. maj 2016 kl. 20:00 22:00"

Transkript

1 Einarsvej d. 27. maj 2016, dagsorden v02 dagsorden Side 1 af 13 Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 31. maj 2016 kl. 20:00 22:00 Sted: Tilstede Kopi: Dagsorden udarbejdet af: Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Anders Theilgaard Madsen (Gruppeleder) Asbjørn Thegler (tropsleder) afbud Bjørn Møller Jensen (juniorleder) Ellen Vaarby Laursen (Forælder, junior, formand) Helle Rejmers (mikroleder) Mark White (Forælder, mini, junior, klan) Michael Kristensen (forælder, Trop) Peder Steiner (Forælder, junior, kasserer) Sebastian Andersen (Klanleder) Søren Dahlberg-Garde (forælder, trop, klan) Tina Thønnings (minileder) Ledergruppen Særligt interesserede derudover: Adam Stoot ; Joakim + Brix (hjælpeleder) og GL Camilla Ellen Vaarby Laursen Dagsorden: Dirigent: Ellen Vaarby Laursen Referent: Søren Dahlberg-Garde Forplejning: Sebastian Andersen 1. Kl. 20:00 2. Kl. 20:05 Velkommen Navneleg Godkendelse af a. Dagsorden Alle Alle O

2 dagsorden Side 2 af Kl. 20:10 b. Referat fra sidst (Sørens referat blev udsendt af Ellen d. 29/3-16, ligger på e.dds.dk/node/267 ) Opfølgning på aktioner fra sidst som ikke behandles i selvstændigt punkt: Helle: Undersøge mulighed igennem BUS for foredrag om børn med særlige behov for ledergruppen Torben undersøger mulighed for billigere internetpakke til Sambo (lav cc: Asbjørn) (pris pt. Er 361,25 pr. måned hos Fullrate) Peder går videre med diverse tilbud og undersøger om de har deres holdbarhed i praksis, Helle giver nuværende fakta videre til Peder. Trailer til erstatning af den i 2015 kasserede. Status Anders+Bjarne samarbejde? Ellen: Tjek om der er tjek på udelys, lamineret vejledning og beskyttelseskasse mv. Alle OK; godkendt. O/A Mail afsendt om hvorvidt de har lyst til at komme med et foredrag. Har kontaktet Fullrate med ønske om at få en lavere pris. De gik med til et afslag på 110,-. Sebastians forældre står for at skulle flytte, og vil derfor til august/september gerne afgive deres trailer til Bagsværd Gruppe. Højt applaus fra forsamlingen. Iflg Sara er lamineret vejledning på vej. Skulle være liiige at blive bestilt.

3 dagsorden Side 3 af Kl. 20:15 (2 min) 5. Kl. 20:17 6. Kl. 20:22 (3 min) Nyt fra Formanden Inkl: Tjek på børneattester Nyt fra Gruppeledelsen Inkl.: a. Lederstatus efterår 2016 b. Ledersamtaler c. Tilmelding til efterårets spejderkurser d. Sommerferieaktiviteter 2016 Ellen Anders Nyt fra Kassereren, Peder / Helle Prøver sig frem med mødestrukturen. Det var fint med lidt kreativitet omkring dagsordenen som sidst. Det er fint med besøg fra seniorerne. Følger op på børneattesterne, regner med at få besked fra korpset hvis / når der er ledere der mangler børneattester. Læner sig op af hjælp fra administrator-helle, der bestyrer Blåt Medlem. a)fra efteråret lidt rokader i gruppeledelsen ( se fodnote.) i b)nogle er afholdt - r. lederrokader, dybere samtaler følger til efteråret. c)nye inspirerende kurser er på programmet til en fælles kursus-weekend. Har oparbejdet et prima rygte i korpset - lejrbål og rødvin. Internt kano-klatringkursus afholdes om 14 dage. Har gennemgået det kommunale kano-kursus så ledelsen har adgang til Tyrolerhuset inkl. Kanoer. d) Peter er just at løbe aktiviteterne i gang.. Fællestur for forældre, spejdere og bestyrelse under opsejling. Vi skal underskrive en bestyrelses oversigt, så Anders bliver fuldmagtshaver. Det går fint med at søge tilskud, men savner regnskab fra Diviturneringen/jubilæet. Vil meget gerne have besked hvis man ikke kan deltage på en tur som man er tilmeldt, således at Helle ikke søger uberettiget tilskud. Savner også afregning fra Grupperådsdagen + arbejdsdagen. Nogle må have penge til gode. Det myldrer ind med sommerlejr tilmeldinger, og kontoen har IKKE lavvande. 7. Kl. 20:25 (10 min) Økonomiopfølgning Kasserer Peder gennemgår hvordan økonomien aktuelt ser ud. Beslutning: Er bestyrelsen tryg Peder Fremlagde resultatopgørelse; der blev omdelt. Indtægter følger budget. Ikke helt så mange tur-tilmeldinger som budgetteret men udgifterne er dermed tilsvarende lavere, så balancen er fin.

4 dagsorden Side 4 af 13 situationen? Tina spurgte efter en gren-konto opgørelse, det vil Helle følge op på. Der er indkøbt to telte, et samlings-stjerne-telt samt en patruljekasse. Alt i alt meget fornuftig økonomi. 8. Kl. 20:35 Udviklingsplan 2016, Faciliteter: formål, indhold, fremdrift og planer for arbejdet i Dannelse af Fixt Værksted Patruljen. Ansvarlige Asbjørn og Bjørn Asbjørn Det nye værksted er taget i mod med fornøjelse. 9. Kl. 20:40 Udviklingsplan 2016, Voksenspejd: formål, indhold, fremdrift og planer for Bonus Patruljen. Ansvarlige Tina og Brix Tina + Brix Der laves dage/arrangementer med emner hvor alle kan være med. Der har også været afholdt en sejltur med Ran. Der er flere ideer i støbeskeen. Går videre med sidste års udviklingsplan, r. mentor ordning for mindre erfarne ledere. En slags føl-ordning for folk der lige skal snuse til tilværelsen som spejderleder. 10. Kl. 20:45 Udviklingsplan 2016, Kommunikation: formål, indhold, fremdrift og planer for arbejdet i HR & PR Patruljen. Ansvarlige: Ellen, Sidsel, Anders, Camilla Anders Sørger for at aktørernes kommunikation glider gnidningsløst; der skrives på Facebook m.m. for at bringe de gode historier i spil. Tina har lavet en superflot plakat om forældrejobs og -ressourcer. Se efter post-it lapper for at se hvad der aktuelt er behov for Stor og velfortjent ros for et flot arbejde!!! 11. Kl. 20:50 Udviklingsplan 2016, Klanudvikling: formål, indhold, fremdrift og planer for arbejdet i Sebastian Der er lagt mange planer og tanker for aktiviteter. GL erne kom og promoverede diviturneringen, hvilket resulterede i at klan 2½ var klar den bedst repræsenterede klan til divi-jubilæumsweekenden.

5 dagsorden Side 5 af Kl. 20: Kl. 21:00 (10 min) Klanliv er Godt Patruljen. Ansvarlige: Sebastian, Tobias HR, Camilla og Anders PAUSE til Forældrepatruljerne Er der noget bestyrelsen kan gøre for forældrepatruljerne? Er der noget forældrepatruljerne kan gøre for spejderne? a. Spørgsmål fra Pengemaskinepatruljen/Pe der til bestyrelsen: Vi har fået bevilliget penge fra NordeaFonden også til bålhytten (30.000,- kr.) og er dermed op på i alt ,- kr., så jeg kunne godt tænke mig at vi på bestyrelsesmødet også beslutter/diskuterer hvornår vi har samlet penge nok ind til at starte projektet op (dvs. hvor stor en egenbetaling vi i princippet kan acceptere), præcis hvor bålhytten Michael og Peder Der arbejdes også med at gøre klan lokalet mere opholdsvenligt for at alle kan få lyst til at tage en chiller i dette lokale. Planer om at bygge ny slagbænk, male vægge samt installere flere lamper. Der arbejdes fra sådan ca. nu til hen på den anden side af sommerferien. Anders bad om at der sendes et projekt-prospekt ud til bestyrelsen som vi så forhåbentlig kan tage. Umiddelbart får klanen ca ,- til materialer. D/B/A a) Peder fremlagde budget, inkl. Forhånds bevilling fra BUS, der mangler dog lige endnu kr (egenbetaling). En bålhytte er et stort ønske der vil kunne løfte spejderarbejdet gevaldigt da spejdere strømmer til og Sambo vokser jo ikke ligefrem. Bestyrelsen tager at arbejdet sættes i gang, der kan stadig søges flere penge. Vi mangler dog endnu byggetilladelse fra kommunen, vi monterer selv bund og sider ; så der er lidt egen-aktivitet involveret ( også af hensyn til sponsorer). Der planlægges med at arbejdet sættes i gang til september. Peder bestemmer en dato.

6 dagsorden Side 6 af 13 skal placeres på grunden (så vi kan søge kommunen om tilladelse) og om det nu er den rigtige bålhytte for spejderne inden det er for sent at ændre det. Se hæftede dokumenter: Bålhytte-projektbeskrivelse ver 5.pdf Tildelingsbrev Nordeafonden.pdf Intet at berette. Hvidvask-patruljemedlemmer er i alt fald aktive- stor tak til dem. Urskovs-patruljen har også været i sving. 14. Kl. 21:10 (10 min) Juli revideret tilbud på bålhytte DDS Bagsværd v Peder Steiner.pdf b. Øvrige forældrepatruljer Opfølgning på udviklingsplan 2015 Diskussion: Er der noget vi skal gøre mere angående: A. BEDRE KOMMUNIKATION Herunder: Velkomstpakke til nye ledere. Håndtering af børn med særlige behov Hvordan gør man som leder det let at være forælder til en Ellen Der er ønsker om at der etableres en mere hæk/hegn-agtig bevoksning ud mod p- pladsen stationen. Vi har en forpligtelse r. bepantning iflg. Lejekontrakt. O/D/A Der er et arbejde under opsejling. BUS kommer forhåbentlig med et foredrag - se ovenfor.

7 dagsorden Side 7 af 13 spejder? Hvordan gør man som forælder det let at være spejderleder? Samtaler mellem lederne desangående er iværksat. B. LEDERFOKUS PÅ MÅL FOR SPEJDERARBEJDE Er også iværksat. C. FÆLLESSKAB arbejdsgruppen Herunder: Mentor- og praktikordning for nye ledere og nysgerrige Flere fællesskabsarrangementer 15. Kl. 21:15 Nyt fra Divisionsråd 2016 Fra Bagsværd Gruppe deltog de fem på Grupperåd 2016 valgte medlemmer med stemmeret (Helle, Søren, Karin, Ellen og Anders) samt nye mikroleder Mette. Referat ligger som Ellen O Ellen refererede kort, og henviste til Divisionens hjemmeside. Vi fik indtryk af en aktiv og rutineret divisionsledelse med fart på gruppeudvikling og udvidelse af Nejlingegrundene.

8 dagsorden Side 8 af Kl. 21: Kl. 21: Kl. 21:30 m_2016.pdf Bilag på: Ledernes rengøringsliste Er der styr på hvornår lederne sætter forældrene/grenene i sving med Sambo-rengøring i 2016/2017? Bagsværd Gruppes Regler mht. søsikkerhed. Opfølgning fra sidste bestyrelsesmøde: Forslag til forældre-godkendelse udarbejdes af Anders inden næste bestyrelsesmøde d Sommerlejrbudgetter Opfølgning, nyt fra Klan og Mini i forhold til sidst: a. Klanen Sebastian, vandretur i Jotunheimen - største udgiftspost er letvægts-proviant og transporten afhænger delvist af antallet af deltagere. Husk depositum (1. rate) således at færgebilletter kan købes til fornuftig pris i god tid. Anders Anders Sebastian og Tina A Det er så som så med rengøringen, hvilket nok hænger sammen med en lidt rodet periode. Hvilken liste gælder? DEN LILLE LISTE i køkkenet gælder indtil sommerferien, der er lavet en ny liste af Camilla der hænges op meget snart på køkkenets opslagstavle. B Nye regler taget og de er pr. d.d. finskrevet Anders, der omdelte det fine papir. Alle vore justeringer er medtaget. Der er fra d.d. 14 dages høringsfrist - ellers sættes det i gang om 2 uger til lederweekenden. B a) status _ Sebastian har lavet et budget der er stort set uændret i.f.t. sidst. Der laves en buffer på 20 %. Afgang i uge 27 (ca.) Budgetteret deltagerbetaling 2500,- (indeholdende dyr fjell-mad og guidet bræ-tur). Spørg gerne de ikke tilmeldte klanspejdere om det skyldes den forholdsvis høje pris.

9 dagsorden Side 9 af Kl. 21: KKl. 21:40 l (3 min). b. Tina udleverer et mini-budget til deres 7-dages stenalder-lejr i omegnen af Roskilde. Antager en deltagerpris på 1000,-. Tina gav en mundtlig gennemgang af de forventede udgifter, bestyrelsen godkendte med en deltager-pris ramme op til 1200,-. Tina udsender budget til samtlige pr. . Sikkerhed Er der noget bestyrelsen skal tage stilling til i forhold til sikkerhed : a. Trops sommerlejr, kano og svømmeveste. b. Klan og Norge Seminar i Værløse d. 11. juni om skabelse af (penge til) bedre Friluftsfaciliteter Er deltagelse noget for os? Til bålhytten? Udekøkken? Lederne er optaget af lederweekend, men er der andre der ville deltage? Se omtale: age.aspx?func=course.info&cno= (tekst indsat som bilag efter dagsordenen) Input fra Anders og Sebastian Ellen b)tina har lavet et budget, med en deltagerpris på 1000,- har tre tilmeldte nu, men regner fortsat med 10 deltagere. Budget udsendes indenfor nær fremtid. Mangler endnu en sikker info om at lejrpladsen ikke er optaget ( Det skulle være meget overraskende hvis det skulle være tilfældet) Tina ringer til udlejer, da der er meget lang svar-tid på . B Anders vil gerne have lov til at bruge svømmeveste frem for redningsveste. Bestyrelsen godkender anmodningen. Sebastian og klan arbejder videre for at sikre optimal sikkerhed under fjell-turen. Gruppelederen gennemgår turen sammen med klanen på næste klanmøde. Bestyrelsen godkender. A Det er gratis, man kan tilmelde sig via bilag / hæftning. Hold jer ikke tilbage hvis I har mulighed for at deltage.

10 dagsorden Side 10 af Kl. 21:43 ( 2 min) 22. Kl. 21:45 Oprykning 2016 Dato? Er der brug for bestyrelsens hjælp? Til at stå på en post i skoven? Hvilke regler, retningslinier og emner ønsker bestyrelsen at tage op i 2016? Anders Ellen O/A Det bliver lørdag d. 13. august i Hareskoven. Der er ikke umiddelbart brug for bestyrelsen, men det er tænkeligt at noget opstår. Det er en ren spejder-aktivitet uden forældre. D+B Førstehjælpskurser hvert andet år. Evt. tilsat lidt fjell-videnskab. 23. Kl. 21:50 Datoer for bestyrelsesmøder efterår 2016 Forslag: Ellen OK, udkast til dagsorden godkendt. Operation efterårsstorm tilføjes dagsordenen. Tirsdag d. 13. september 2016 kl i Sambo Dirigent: Formand, Referent: Søren, Forplejning:? Foreløbige emner: opfølgning på aktioner nyt fra Formand, Kasserer, Gruppeledelse, Udviklingspatruljer, Forældrepatruljer Grenenes planer for spejderarbejde i efteråret 2016 evaluering oprykning Dato grupperåd Skal vi i Skoven? forberedelse, deltagelse i korpsråd 2016 d /11.

11 dagsorden Side 11 af 13 næste møde Tirsdag d. 25. oktober 2016 kl i Sambo Dirigent: Formand, Referent: Søren, Forplejning:? Foreløbige emner: opfølgning på aktioner nyt fra Formand, Kasserer, Gruppeledelse, Udviklingspatruljer, Forældrepatruljer Økonomiopfølgning Ledernes ønsker til budget 2017 Ekstra indtægtskilde i 2017? forberedelse, deltagelse i

12 dagsorden Side 12 af 13 korpsråd 2016 d /11. Dato og format for udviklingsdag? Næste møde Tirsdag d. 6. december 2016 kl i Sambo Dirigent: Formand, Referent: Søren, Forplejning: Ellen 24. Kl. 21:55 Opfølgning på aktioner nyt fra Formand, Kasserer, Gruppeledelse, Udviklingspatruljer, Forældrepatruljer Grupperåd 2017, inkl. formandsvalg Budget 2017 Fastlæg bestyrelsesmøder første halvår 2017 Bestyrelsesjulehygge, inkl. Nyt fra Korpsrådet = Korpsrådshygge Eventuelt Alle O

13 dagsorden Side 13 af i Ledere pr. august 2016 Lederfordeling pr. August: Mikro ledelse: Mads Løkke, Mette, Trine, Stine D. Mini ledelse : Suzette & Helle Junior ledelse : Tina, Christian Brix, Sebastian, Sidsel, Juan? Trop ledelse : Aske, Peter, Asbjørn Klan : Joachim, Sebastian Gruppeledelse: Camilla, Anders Der kan blive behov for en yderligere TL/TA

Referataf til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referataf til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Side 1 af 5 Referataf til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 3. marts kl. 20:00 22:00 Sted: Til: Kopi: Dagsorden udarbejdet af: Dagsorden: Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Anders

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 27. januar kl. 20:00 22:00 Sted: Til: Kopi: Dagsorden udarbejdet af: Dagsorden: Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Anders Theilgaard

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde søndag d. 28-02-2016

Referat af Grupperådsmøde søndag d. 28-02-2016 Referat af Grupperådsmøde søndag d. 28-02-2016 Formand Berit, byder velkommen 1. Valg af dirigent og referent Anders Bennetsen bliver indstillet og valgt som dirigent Daniel Michaelsen indstilles og vælges

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Et dejligt sommerhus d.10. september 2016, dagsorden v01 dagsorden Side 1 af 9 Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 13. september 2016 kl. 20:00 22:00 Sted: Til: Sambo

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Grupperådsmøde 2012 Kære forældre, ledere og medlemmer over 14 år. Myretuen Gruppe Engløbet 22 2730 Herlev www.dds.dk/hareskov/myretuen Vi håber, at rigtig mange

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Einarsvej d. 9. december 2015. Referat version 2. Side 1 af 7 Referat af bestyrelsesmøde i agsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 8. december 2015 kl. 20:00 22:00 Sted: Til stede: Også til stede: Dagsorden

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Einarsvej d. 2. december 2015, dagsorden v01 Side 1 af 13 Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 8. december 2015 kl. 20:00 22:00 Sted: Til: Kopi: Dagsorden udarbejdet

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

a. Kort fremlæggelse af Bagsværd Gruppes udviklingsplan ved Mads Løkke se bilag i. Ingen opklarende spørgsmål, beretningen godkendelse.

a. Kort fremlæggelse af Bagsværd Gruppes udviklingsplan ved Mads Løkke se bilag i. Ingen opklarende spørgsmål, beretningen godkendelse. Side 2 af 4 Punkt Programpunkt 1 Ad Valg af a. Dirigent: Gruppeleder Mads Nygaard valgt b. Referent: Camilla Blommegård valgt 2. Ad Formalia a. Godkendelse af dagsorden: Godkendt b. Er Grupperådet lovligt

Læs mere

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK Alle skal have mulighed for at blive en del af vores fællesskab En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK EN GUIDE TIL AF NYE SPEJDERE Spejdergrupper over hele landet laver uge efter uge gode

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Referat af Bestyrelsesmøde, lørdag den 4. oktober 2014 i dommerteltet på Mosede Fortet Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Afbud: Jan

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Grupperådsmøde. Kære spejdere og forældre i Ballerup Gruppe

Grupperådsmøde. Kære spejdere og forældre i Ballerup Gruppe Grupperådsmøde Kære spejdere og forældre i Ballerup Gruppe Kom til det årlige grupperådsmøde og informationsmøde om Spejdernes Lejr onsdag den 22. februar fra 18.00 til 20.00 i Kantinen på Egebjergskolen.

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Thistedspejdernes Udviklingsplan for 2016-2018

Thistedspejdernes Udviklingsplan for 2016-2018 I Thistedspejderne har vi siden 2013 arbejdet for, at alle frivillige i foreningen kan have indflydelse på udviklingsplanen. Målet med dette har været at give alle bestyrelsesmedlemmer, ledere, assistenter,

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 2 ØKONOMI 4 EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden

Læs mere

Arsregnskab 2017 og budget 2018

Arsregnskab 2017 og budget 2018 Bla spejder Arsregnskab 2017 og budget 2018 Godkendt af bestyrelsen: for BagsvaBrd Gruppe Det Danske Spejderkorps )ato /S0ren Dahlberg-G^e Formand Anders Theilqaard Theilgaard Mac Madsen Gruppeleder Sebastian

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde 2015

Referat fra Grupperådsmøde 2015 Broager Drengegruppen Referat fra Grupperådsmøde 2015 Søndag 22. Februar 2015 Sted : Stevninghus Referatet indeholder yderligere informationer og beslutninger fra Grupperådsmøde, som ikke er indeholdt

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Formål: At sørge for at juniorarbejdet (miniputter, lilleputter, juniorer, ung seniorer) i Odense Golfklub skaber de bedst mulige rammer

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

REFERAT. Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015

REFERAT. Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015 REFERAT Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015 Bestyrelses møde 82. d. 9/6 2015. Til stede: Ole Holmer-Bretlau, Alice Østergaard, Bente Nilsson, Søren Sigaard og Ann Mønster.

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen ',-.//%/',0121/34/#!/0 Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen 9 cm tykt sort granit med et flot blåt farvespil er brugt som bordplade på kogeøen. Samme granit går igen på gulvet i badeværelserne. Det beviste

Læs mere

Grupperådsmøde 2012 Forældrerepræsentanter (5 i alt, der skal vælges 4):

Grupperådsmøde 2012 Forældrerepræsentanter (5 i alt, der skal vælges 4): 1) Valg af dirigent (Forslag: Susanne Hillbrandt) 2) Valg af referent (Forslag: Anders Skytte) 3) Beretning fra lederne samt bestyrelsen 4) Regnskab 2011 og Budget 2012 5) Indkomne forslag. Forslag skal

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd 1: Elevrådets navn Rådets navn er Ribe Katedralskoles Elevråd, forkortet RKE. 2: Elevrådets formål Elevrådets formål er at varetage elevernes interesser, fagligt

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015.

Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015. Referat fra SL-senior udvalget, den 4. marts 2015. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Beretning 4. Regnskab 5. Indkomne forslag 6. Fremtidigt arbejde 7. Budget 8. Valg: a) Formand b)

Læs mere

Referat af grupperådsmøde 28. februar 2010. Første stop Formandens beretning. S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V

Referat af grupperådsmøde 28. februar 2010. Første stop Formandens beretning. S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Referat af grupperådsmøde 28. februar 2010 Alle samledes uden for varmestuen, hvor formand Klaus forklarede om dagens program og den anderledes gå-turs-generalforsamling. Formanden foreslog sig selv som

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Sambo d. 27. oktober 2015, referat v01 Side 1 af 9 Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 27. oktober 2015 kl. 20:00 22:00 Sted: Til stede: Andre tilstedeværende: Dagsorden

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

1. Søborg Gruppe Bestyrelsen

1. Søborg Gruppe Bestyrelsen Referat af Bestyrelsesmøde 7. marts 2016 19:30 i flokhytten (Maglestien 9, 2860 Søborg) Til stede: Søren, Niels BP, Jesper H, Dorthe, Kirstine, Stinne, Knud-Erik, Sofie, Casper, Trine, Niels A, Daniel,

Læs mere

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune Mini-projektbeskrivelse Cykling uden alder Holbæk Kommune 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Formål... 3 Projektets ide og forventede forandring... 4 Cykling uden alder Konceptet... 4 Budget...

Læs mere

Havneforsamling 2015 1

Havneforsamling 2015 1 Havneforsamling 2015 1 Sonny Havneforsamling 2015 2 Havneforsamling 2015 3 Havneforsamling 2015 4 Havneforsamling 2015 5 Havneforsamling 2015 6 Havneforsamling 2015 7 Havneforsamling 2015 8 Havneforsamling

Læs mere

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 For private institutioner kan der søges om støttemidler til børn. For alle institutioner kan der søges om

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

DDS 2. Lyngby Optaya Regnskab for 2009 og Referat af Grupperådsmøde Tirsdag den 26. januar 2010 Spejdermarken Gedvad 45 Kl.

DDS 2. Lyngby Optaya Regnskab for 2009 og Referat af Grupperådsmøde Tirsdag den 26. januar 2010 Spejdermarken Gedvad 45 Kl. FEBRUAR 2010 DDS 2. Lyngby Optaya Regnskab for 2009 og Referat af Grupperådsmøde Tirsdag den 26. januar 2010 Spejdermarken Gedvad 45 Kl. 18:00 til 21:00 DDS, 2. Lyngby Optaya Gruppe Grupperådsmøde den

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Velkommen i praktik på Gistrup Skole

Velkommen i praktik på Gistrup Skole Velkommen i praktik på Gistrup Skole Gistrup Skole Gistrup skole gennemgik en større renovering for 2 år siden og fremstår som en moderne skole med plads til mange arbejdsformer. På Gistrup Skole har vi

Læs mere

AMOK Amager Orienterings Klub

AMOK Amager Orienterings Klub Referat af AMOK s ordinære generalforsamling TIRSDAG d. 22. marts 2011 kl. 19. Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent. Peter valgt som dirigent. Svend valgt som referent. Dirigenten konstaterede at

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016.

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening afholdt den 10. marts 2016 kl. 15.00 generalforsamling på Politigården i Skive.

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn. Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang

Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn. Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang Du er altid velkommen til at tage en ven med! Marts 2012 44. årgang Sofie bliver døbt og får sit ulvenavn Arbejdsdag på Frydenborg Side 1 LINIEN UD Side 2 Endelig tilmelding til Spejderneslejr Side 3 Gruppelederne:

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Skriv en kommunikationskontrakt

Skriv en kommunikationskontrakt Skriv en kommunikationskontrakt Dette er et værktøj for dig, som vil Udvikle kommunikationen i din arbejdsgruppe Skabe klare rammer, roller og ansvar for dig og dine medarbejderes kommunikation Tydeliggøre

Læs mere

genbrug KURSUSKATALOG 2016

genbrug KURSUSKATALOG 2016 genbrug KURSUSKATALOG 2016 Foto: Kaspar Wenstrup Vi er med til at redde liv og skabe håb for verdens fattigste. 2 KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for igen at kunne

Læs mere

BESLUTNING: Regnskabet er godkendt. Der er et minimalt overskud. Udvalget opponerer over administrationsgebyr til Nyreforeningen på 13.000 Kr.

BESLUTNING: Regnskabet er godkendt. Der er et minimalt overskud. Udvalget opponerer over administrationsgebyr til Nyreforeningen på 13.000 Kr. REFERAT FERIEHUSUDVALGET 14. MARTS 2016, KLOKKEN 13:00 GRØNBÆK FERIEBOLIG INDKALDTE: ANN BELLIS HANSEN, SVEND ARNE JØRGENSEN, BIRTHE NIELSEN Alle til stede til mødet. DAGSORDEN. 1. GODKENDELSEAF REFERAT

Læs mere

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Vi vil gøre opmærksom på at oplysningerne i dette brev vil blive revurderet i løbet af året dokumentet skal ses som en vejledning, så du som træner føler

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Status: Gældende Principafgørelse om: efterværn - personkreds - positiv udvikling Lov:

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Telefoni Brugervejledning

Telefoni Brugervejledning Telefoni Brugervejledning pr. 1. NOVEMBER 2012 tv, fiberbredbånd og telefoni til os i midt- og vestjylland Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Tlf. 70 300 600 www.altibox.dk info@altibox.dk

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Forventninger til divisionsledelserne

Forventninger til divisionsledelserne Forventninger til divisionsledelserne Divisionsledelsernes formål Divisionsledelser i Det Danske Spejderkorps har til formål at understøtte gruppernes daglige arbejde, udvikling og vækst. Divisionsledelsernes

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. afholdt tirsdag den 13. august 2013. Mødet blev afholdt i klubhuset, Asmindrupvej 100, 4390 Vipperød.

Referat af bestyrelsesmøde. afholdt tirsdag den 13. august 2013. Mødet blev afholdt i klubhuset, Asmindrupvej 100, 4390 Vipperød. Referat af bestyrelsesmøde afholdt tirsdag den 13. august 2013 Mødet blev afholdt i klubhuset, Asmindrupvej 100, 4390 Vipperød. Til stede: Steen, Buller, Stine, Jette, Michael, Lisbeth, Helle og Lars Afbud:

Læs mere

På vegne af Red Barnet Ungdom i Fredericia Kommune, sender jeg her vores 18 ansøgning til dig. Vedhæftet denne mail er følgende:

På vegne af Red Barnet Ungdom i Fredericia Kommune, sender jeg her vores 18 ansøgning til dig. Vedhæftet denne mail er følgende: Ann Louise Kannegaard From:Ann Louise Kannegaard To:Hanne Bylov Subject: 18 ansøgning - Red Barnet Ungdom Kære Hanne. På vegne af Red Barnet Ungdom i Fredericia Kommune, sender jeg her vores 18 ansøgning

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Broager Drenge 29/4 2015 kl. 19.00

Referat fra bestyrelsesmøde Broager Drenge 29/4 2015 kl. 19.00 Referat fra bestyrelsesmøde Broager Drenge 29/4 2015 kl. 19.00 Deltagere: Aage, Carsten, Ursus, Tina, Charlotte, Gregers, Flemming, Henrik, John, Lindy, Tine, Flemming J. Ikke til stede: Vicki Elling,

Læs mere

Strømmens Bestyrelsesmøde I klubhuset, Østre Hougvej 104 den 3/11 2011 fra kl. 19-21

Strømmens Bestyrelsesmøde I klubhuset, Østre Hougvej 104 den 3/11 2011 fra kl. 19-21 Strømmens Bestyrelsesmøde I klubhuset, Østre Hougvej 104 den 3/11 2011 fra kl. 19-21 1.1 Delta gere Fraværende Referatet offentliggøres Mogens K Hansen (MH), Mads Jørgensen (MJ), Jørgen Flemming Henriksen

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Samlet tilfredshed med tandplejen Samlet tilfredshed - Hvor tilfreds er du med Tandplejen alt i alt? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk Indhold Bianca Rauff Hofman Martin Opstillede til generalforsamlingen 2016

Læs mere

Til stede: Jacob, Flemming, Hannibal, Ulrik, Tine, Sille, Nanna og Vibe

Til stede: Jacob, Flemming, Hannibal, Ulrik, Tine, Sille, Nanna og Vibe Referat af møde i Magistra Vitaes bestyrelse, 8. maj 2012 Dagsorden: 1. Formalia 2. Bornholm 3. Evaluering af quiz og Syrienforedrag 4. Kanalrundfart 5. Bruxelles 6. Efterårsseminar 7. Vil Helle uddele

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Retningslinjerne i kredshåndbogen (findes på DKKs hjemmeside) gælder for alle kredsens aktiviteter.

Retningslinjerne i kredshåndbogen (findes på DKKs hjemmeside) gælder for alle kredsens aktiviteter. Retningslinjer for bestyrelse og udvalg i DKK kreds 8. Retningslinjerne i kredshåndbogen (findes på DKKs hjemmeside) gælder for alle kredsens aktiviteter. Udvalg. For hver af de løbende aktiviteter har

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere