ÅRSBERETNING 2014 for Forsikringsklubben for Svævefly

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSBERETNING 2014 for Forsikringsklubben for Svævefly"

Transkript

1 side 1 af 6 FORSIKRINGSKLUBBEN Februar 2015 ÅRSBERETNING 2014 for Forsikringsklubben for Svævefly Bestyrelsen bestod i 2014 af: Formand Torben Lund Simonsen Bestyrelsesmedlem Lars Sverre Rasmussen Bestyrelsesmedlem Christian Skov Suppleant Frank Drinhaus Året 2014 er det femte år i Forsikringsklubbens 41 årige historie, hvor Forsikringsklubben har været selvadministrerende med kaskoforsikringen, hvilket har resulteret i lavere forsikringspræmier, større tilbagebetalinger og ikke mindst markedets bedste forsikringsdækning. Forsikringsklubben tilbyder i dag flyforsikringer omfattende tredjemandsansvar, passageransvar og kasko, forsikring til trailere / transportvogne samt ansvarsforsikringer til klubbernes selvkørende uindregistreret materiel. Forsikringsklubbens kasko-reassurancen er fortsat i Inter Hannover, og det er vi glade for. QBE-Forsikring har lukket sin flyforsikringsafdeling pr. 1. januar Forsikringsklubben vil igen sondere forsikringsmarkedet til Det har resulteret i, at vi fortsætter samarbejdet med de nuværende selskaber, og vi har samtidig fået justeret aftalerne, hvor vi følte et behov for dette. Som tidligere oplyst blev kaskopræmierne for summerne over kr ,- både for privat- og klubfly nedsat pr. 1. juli 2013, for at imødegå konkurrencen fra de øvrige forsikringsselskaber. Forsikringsklubbens bestyrelse valgte at afskaffet den ekstra selvrisiko på 50 % i 2 år, som normalt ville være for en pilot, som laver en skade. Årsagen hertil er, at der har været ganske få skadestilfælde samt at selvrisikobeløbet er afhængig af den valgte selvrisiko på policen. Alle præmietakster fra 2014 fortsætter i 2015, dog med en mindre indeksregulering. Motoransvarsforsikringer til klubbernes uindregistrerede motorkøretøjer: Forsikringsklubben har siden 1. januar 2008 tilbudt motoransvarsforsikringer til klubbernes uindregistrerede motorkøretøjer med over 20 HK igennem forsikringsselskabet Concordia / Himmerland. Den årlige præmie er pr. 1. januar 2015 på kr. 817,- pr. motorkøretøj. Alle selvkørende motorkøretøjer op til 20 HK er gratis dækket af DIF-Forsikringsordningen, men det omfatter kun små græsslåmaskiner og lignende til ejendommens drift. Klubbernes selvkørende køretøjer, traktorer, uindregistrerede biler kan betjenes af klubbens medlemmer såfremt de har et kørekort til traktor (16 år) eller til bil (18 år).

2 side 2 af 6 Forsikringsklubben har aftalt med forsikringsselskabet at lastbiler monteret med spil, som kun kører på flyveklubbens eget område, kan føres at medlemmer med almindeligt lille kørekort (B) til 3500 kg. Spil som ikke er selvkørende, men trækkes af andet køretøj, skal ikke omfattes af en motoransvarsforsikring, da det er omfattet af det trækkende motorkøretøjs ansvarsforsikring. Golf-vogne skal i lighed med de øvrige uindregistrerede køretøjer have en motoransvarsforsikring, men kan betjenes af DSvU-medlemmer med minimum knallert kørekort (16 år). Der var ved årsskiftet 99 motoransvarsforsikringer i kraft. (tilbagegang på 1 stk.). Der mangler fortsat enkelte større klubber i denne billige og fordelagtige ordning. Vi skal gøre opmærksom på, at uanset om man ejer sin egen plads eller ej, så er pladsen at betragte som en offentlig plads. De uindregistrerede køretøjer, man anvender i den daglige drift, skal være ansvarsforsikrede, og klubben løber en unødvendig risiko, hvis der ikke tegnes ansvarsforsikring på disse køretøjer, samt at det er et krav, at føreren har et kørekort. Flyansvarsforsikringen: Forsikringsklubben har siden 1. januar 2006 tilbudt klubberne fordelagtige flyansvarsforsikringer. Fællespolicen var oprindeligt tegnet igennem Inter Hannover, har været i QBE i og nu tilbage i Inter Hannover fra 1. januar Pr. 1. januar 2015 kostede ansvarsforsikring kr. 970,- og passagerforsikring kr. 970,-. Forsikringsklubben er opmærksom på en EU regulering 785/2004 som oplyser at der ikke kræves passager-ansvarsforsikring til 2 sædet fly med en MTOM på under 500 kg. Bestyrelsen for Forsikringsklubben har den holdning at vi kun tegner forsikringer til 2 sædet fly med passager-ansvarsforsikring. Flyvning uden for Europa: Flyansvarsforsikringen omfatter som standard kun Europa, men kan mod et tillæg på 50 % udvides til andre geografiske områder, hvilket skal aftales fra gang til gang med Forsikringsklubben. Fly-Kaskoforsikringen: Som nævnt indledningsvis er året 2014 det femte år i Forsikringsklubbens 41 årige historie, hvor Forsikringsklubben har været selvadministrerende på kaskoforsikringen, og som følge heraf har Forsikringsklubben opnået en betydelig administrativ besparelse, samt at vi er selvbestemmende på de indbyrdes præmieniveauer mellem klubfly og privatfly og ikke mindst på forskudspræmien. Bestyrelsen besluttede pr. 1. juli 2013 at nedsætte kaskopræmierne med ca. 20 % på summerne som ligger over kr ,- både for privat- og klubfly, blandt andet for at imødegå konkurrencen fra de øvrige forsikringsselskaber. Forsikringsklubben har igen set nærmere på præmieniveauet på de enkelte typer, f.eks. fly uden motor / med turbo motor / selvstartende (ikke TMG), men vi har ikke fundet anledning til at ændre dette set ud fra skadestatistikken. Det er bekymrende, at der hvert år sker mindst en dyr skade på grund af uhensigtsmæssig håndtering af motoren.

3 side 3 af 6 Disse skader har været ret kostbare ( ) pr. skade) Forsikringsklubbens kasko-forsikringsbetingelser er uændret, men der er en selvrisiko på minimum kr ,- for hoodskader. Vi må her gøre opmærksom på, at kaskoforsikringen kun dækker tyveri af løst- og fastmonteret udstyr såfremt bygningen / hangaren / transportvognen eller flyet var aflåst på skadetidspunktet. Fabrikkerne som leverer dele til DG- og LS-fly opkræver ret store årlige gebyrer i forbindelse med vedligeholdelse af dokumentationen til flyene. Forsikringsklubbens bestyrelse har besluttet med baggrund i tilkendegivelserne på repræsentantskabsmødet for et par år siden, at disse gebyrer ikke er omfattet af kaskoforsikringen i forbindelse med en kaskoskade. Forsikringsbetingelserne for kaskoforsikringen og ansvarsforsikringen findes på Forsikringsklubbens hjemmeside, Transportomkostninger: Refusion af transportomkostninger i forbindelse med en kaskoskade er max. kr ,-, og der refunderes ikke for omkostninger til overnatning eller fortæring. Transportvogns Kaskoforsikringen: Forsikringsklubben etablerede ligeledes pr. 1. januar 2010 en transportvogns-kaskoforsikring i Concordia / Himmerland Forsikring på en fællespolice med fordelagtige vilkår og præmier. Her skal specielt henledes opmærksomhed på at transportvognen skal være aflåst ved tyveri, ellers er det dobbelt selvrisiko! Der er 6 grupper / summer: Transportvogn op til kr Årlig præmie kr. 675 Transportvogn op til kr Årlig præmie kr. 785 Transportvogn op til kr Årlig præmie kr. 895 Transportvogn op til kr Årlig præmie kr Transportvogn op til kr Årlig præmie kr Transportvogn op til kr Årlig præmie kr Transportvogn op til kr Årlig præmie kr Selvrisiko kr ,- af enhver skade, dog dobbelt = kr ,- (2015-niveau) hvis transportvognen ikke var aflåst på skadetidspunktet. Hvis transportvognen bliver synet og godkendt til Tempo-100 (det betyder at man lovligt må køre 100 km i timen i de lande hvor dette er tilladt), er der visse krav som skal opfyldes, bl.a. at dækkene ikke må være ældre end 6 år samt at dækkenes hastighedsmærkning som minimum skal være til 120 km/h. Vi må gøre opmærksom på, at det kun er muligt at forsikre indregistrerede transportvogne, samt at der i nogle tilfælde kræves et B/E kørekort, for at forsikringen på bilen og transportvognen er gældende.

4 side 4 af 6 Transportvogne med værdier på over kr ,- skal foruden trailerlås være forsynet med satellitsporingsudstyr, som gør det muligt enten via internettet eller mobiltelefonnettet at spore traileren, hvilket fremover vil blive påført policen. Flyvning uden for Europa: Her vil forsikringsbestyrelsen pege på forsikringsbetingelserne 2, Geografisk område, at flyejerne skal have flyvetilladelse til det pågældende land af sin klubs flyveledelse. Flyansvarsforsikringen omfatter som standard kun Europa, men kan mod et tillæg på 50 % udvides til andre geografiske områder, hvilket skal aftales fra gang til gang med Forsikringsklubben. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at udvide kaskoforsikringen på transportvognen til at omfatte forsikringsdækning uden for Europa hvorved denne forsikringsdækning enten skal tegnes lokalt eller sammen med en transportforsikring i forbindelse med f.eks. søtransporten. Næsten overalt i Europa dækker det trækkende motorkøretøjs motoransvarsforsikring skader som transportvognen forvolder. Denne regel findes ikke i alle lande, men f.eks. i de oversøiske lande skal der tegnes en særskilt ansvarsforsikring til transportvognen. Havarier og skader i 2014: Forsikringsklubbens skaderegnskab omfatter 16 erstatningssager mod 9 stk. i En gennemgang af uheldene viser, at der er et bredt spektrum af omstændigheder / faktorer / faser af flyvningen, fra klargøring og vurdering før flyvning, starter med spil, flyvning, forberedelse til landing, vindforhold og selve landingen. Der sker mange skader, der ikke har med flyvning at gøre, f. eks. under håndtering af flyene i hangaren. På det årlige møde med Flyvechefer og S-kontrollanter blev skaderne gennemgået og især de unødige skader, som ikke har med flyvning at gøre, blev fremhævet, da disse skader ser ud til at skyldes, at vi ikke behandler vort materiel med den fornødne respekt. Også skaderne, som sker som følge af den ofte forcerede landing, der skal foretages, når motoren ikke starter, er bekymrende. DSvU har i de seneste mange år haft dette punkt på agendaen ved møderne med Flyvechefer og S-kontrollanter, men alligevel har vi cirka et meget dyrt uheld af slagsen pr. år. For at minimere de fejl der opstår / skabes under udøvelse af svæveflyvning, gælder det om at alle der beskæftiger sig med svæveflyvning, skal have en professionel attitude, både elever, piloter, instruktører, ledelse, materiel- og S-kontrollanter. Tabellen nedenfor viser fordelingen af skadestyper Fordeling på skadestyper: Landing på hjemmeflyveplads Landing på fremmed flyveplads Marklanding Skoleflyvning, solo (landing) Skoleflyvning m/instruktør (landing) Skader opstået på jorden Havari under flyvning Indbrud/tyveri/hærværk/brand

5 side 5 af 6 Spilstarter Flyslæb Selvstart Transportvogne Vejtransport af fly Manglende cockpittjek Gammel skade, efterrepareret Skader opstået på jorden er håndteringsskader. Alene denne type skader er ofte meget dyre, da det tit er hoodskader. En udskiftning af en hood koster i området kr. pr. stk.! Bemærk: ud af de 16 skader skyldes de 3 skader andre begivenheder end flyvning!! Selvom vi dyrker en amatørsport, skal alle være professionelle i udøvelse af alle funktioner, der fører frem til og ender med en god flyveoplevelse. NØGLETAL KASKOFORSIKREDE FLY Forsikrede fly, værdi samt ejerforhold: Antal forsikrede År fly Værdi kr. Private fly Klubfly Transport- vogne: Værdi kr (44,0 %) 182 (56,0 %) (42,5 %) 184 (57,5 %) (42,3 %) 188 (57,7 %) (42,4 %) 190 (57,6 %) (44,4 %) 188 (55,6 %) (47,6 %) 184 (52,4 %) (47,5 %) 192 (52,5 %) (49,3 %) 187 (50,7 %) (48,2 %) 197 (51,8 %) (49,2 %) 199 (50,8 %) (50,7 %) 200 (49,3 %) (50,8 %) 203 (49,2 %) (49,7 %) 200 (50,3 %) (48,8 %) 173 (51,2 %) (48,4 %) 167 (51,6 %) (50,7 %) 157 (49,3 %) (50,7 %) 154 (49,3 %) (50,2 %) 156 (49,8 %) (50,1 %) 154 (49,9 %) Af- og tilgang i 2014: Tilgang: Afgang: Solgt til udlandet 12 stk. Nyt eller brugt fra udlandet 11 stk. Solgt, ikke forsikret mere 3 stk. Fra andet selskab 2 stk. Havareret, ikke i brug 3 stk. Nye ejere, ikke tidligere forsikret 1 stk. Til andet selskab Stk. Genopbygget stk. Slettet Stk. I alt 18 stk. I alt 14 stk. Der har været en mindre ændring i antal forsikrede fly. Vi forsikrer 309 svævefly med en samlet værdi på knap kr. 123 millioner, hertil kommer værdien af 193 trailere på over kr. 11 millioner.

6 side 6 af 6 Som det kan ses, har vi i 2014 haft en tilgang på 14 fly og en afgang på 18 fly. Der har været en tilgang på 7 trailere, idet der som regel medfølger en trailer ved køb af et nyt eller brugt fly. Samtidig har flere udskiftet en gl. trailer og ladet den nye kaskoforsikre. Skadefordeling mellem privat- og klubfly: Siden 1992 har vi opgjort skadefordeling mellem privat- og klubfly, tabellen starter ved år ÅR PRIVAT KLUB I ALT Antal Skadeudgift Antal skader skader Skadeudgift Skadeudgift Antal Skader Kr. % Kr. % Kr , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,733 51, , , , , , , , , , Gennemsnitlig skadesudgift Private svævefly Klubsvævefly Tilbagebetalingsprocenten er beregnet til 29 % af flykaskopræmier. Valg til forsikringsbestyrelsen: På valg til bestyrelsen er: På valg som suppleant er: Lars Sverre Rasmussen (udpeges af DSvU) Frank Drinhaus (villig til genvalg - vælges for en 1 årlig periode) På bestyrelsens vegne Torben Lund Simonsen

ÅRSBERETNING 2013 for Forsikringsklubben for Svævefly

ÅRSBERETNING 2013 for Forsikringsklubben for Svævefly side 1 af 9 FORSIKRINGSKLUBBEN Februar 2014 ÅRSBERETNING 2013 for Forsikringsklubben for Svævefly Bestyrelsen bestod i 2013 af: Formand Torben Lund Simonsen Bestyrelsesmedlem Lars Sverre Rasmussen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 for Forsikringsklubben for Svævefly

ÅRSBERETNING 2011 for Forsikringsklubben for Svævefly side 1 af 9 FORSIKRINGSKLUBBEN Februar 2012 ÅRSBERETNING 2011 for Forsikringsklubben for Svævefly Bestyrelsen bestod i 2011 af Formand Torben Lund Simonsen Bestyrelsesmedlem Lars Sverre Rasmussen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Unionshåndbog. Forsikringer. Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer.

Unionshåndbog. Forsikringer. Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer. Side nr.: 1 (8) OVERSIGT i Dansk Svæveflyver Union Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer. DSvUs klubber har et stort ansvar på mange områder, og det kan være

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser MOTORCYKELFORSIKRING VERSION 20-201 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Motorcykelforsikring

Læs mere

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601 Forsikringsbetingelser Trailerforsikring Version 20-601 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

Unionshåndbog FORSIKRINGER. Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer.

Unionshåndbog FORSIKRINGER. Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer. Side nr.: 1 af 8 Forsikringer i Dansk Svæveflyver Union Oversigt over forsikringer med relevans for DSvU, DSvUs klubber og deres medlemmer. DSvUs klubber har et stort ansvar på mange områder, og det kan

Læs mere

Bilforsikring 2012. Billigere bilforsikring til gode bilister

Bilforsikring 2012. Billigere bilforsikring til gode bilister Bilforsikring 2012 Billigere bilforsikring til gode bilister Overskud er Velkommen til GF og forsikring med overskud Hos GF er vi ikke som de andre. Vi vil kun forsikre gode bilister i fornuftige biler,

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - ansvar. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - ansvar. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - ansvar Bet. nr. 2204.01.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

DSvU PFT spørgsmål 2017

DSvU PFT spørgsmål 2017 Forord Disse spørgsmål er stillet klubberne til rådighed, som grundlag for PFT-teori med fokus på flysik og holdninger. Klubberne kan selv klippe i spørgsmålene eller tilføje yderligere, for dermed at

Læs mere

Markedet for tillægsforsikringer

Markedet for tillægsforsikringer Markedet for tillægsforsikringer Tillægsforsikringer defineres i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Undersøgelse af markedet for tillægsforsikringer som en særskilt forsikring, der dækker de skader, der

Læs mere

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 2014 Flyvereglement for Aarhus Svæveflyveklub Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 Klubbens flyvereglement er reglerne for hvad medlemmerne må og ikke må i forhold til den daglige gang i

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri Bet. nr. 2204.05.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Agenda. Forsikringsmøde med JSK Den 7. februar 2013. Velkomst og introduktion. JSK forsikringsdækning JSK Erstatninger.

Agenda. Forsikringsmøde med JSK Den 7. februar 2013. Velkomst og introduktion. JSK forsikringsdækning JSK Erstatninger. Forsikringsmøde med JSK Den 7. februar 2013 Mobile +45 40 20 71 55 sly@firstmarine.dk Velkomst og introduktion JSK forsikringsdækning JSK Erstatninger Agenda Forsikringsår JSK Skader Særlige tiltag Fælles

Læs mere

FIAT FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

FIAT FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF 500 FIAT FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER: Introforsikring Intro Kasko Intro Super ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING Dækker skader på din bil. Lånebil

Læs mere

ALFA ROMEO FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

ALFA ROMEO FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF ALFA ROMEO FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: Introforsikring Intro Kasko Intro Super Ansvarsforsikring (lovpligtig) Kaskoforsikring Dækker skader på din bil. Lånebil

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301 Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Version 20-301 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

Knallertforsikring. Ansvarsdækning. Hvad omfatter ansvarsdækningen. ikke? Hvor dækkes ansvaret? Hvordan dækkes ansvaret? Forsikringsbetingelser

Knallertforsikring. Ansvarsdækning. Hvad omfatter ansvarsdækningen. ikke? Hvor dækkes ansvaret? Hvordan dækkes ansvaret? Forsikringsbetingelser Ansvarsdækning i tilknytning til gældende lov om forsikringsaftaler. For ansvarsdækningen gælder nedenstående betingelser samt fællesbestemmelser for Codan Knallertforsikring. Hvad omfatter ansvarsdækningen?

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. FORDELE VED BMW FORSIKRING VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU KUN 1.500 KR. I SELVRISIKO VED UDSKIFTNING AF

Læs mere

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Flyvereglement for Svævethy 2015 1. Indledning: De til enhver tid gældende regler og bestemmelser for svæveflyvning samt dette reglement skal altid

Læs mere

Forslag til RISIKO- OG FORSIKRINGSPOLITIK

Forslag til RISIKO- OG FORSIKRINGSPOLITIK Forslag til RISIKO- OG FORSIKRINGSPOLITIK Udarbejdet 15. januar 2007 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forsikringsmarkedet historisk og p.t.... 2 Hvordan appelleres bedst til markedet... 3 Formål med en risiko- og

Læs mere

FORSIKRINGSVILKÅR NR. 2.2

FORSIKRINGSVILKÅR NR. 2.2 Forsikringsvilkår af januar 2010 Bilforsikring FORSIKRINGSVILKÅR NR. 2.2 Årsberetning og regnskab Side 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Din forsikring omfatter Ansvarsforsikring

Læs mere

Flyvechef- og S-kontrollant møde

Flyvechef- og S-kontrollant møde 1 DSvU 2015 Velkommen til: Flyvechef- og S-kontrollant møde 30. januar 2016 FC- og S-kontrollantmøde Dagsorden 1. Ankomst og registrering 2. Velkomst 3. S-kontrollanternes virke 4. Kommentarer til S-kontrollantrapporterne

Læs mere

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Omskolingsregler 3. Passagertilladelse 4. Sikkerhedspilot 5. Brug af motoren i Discus bt og Duo Discus T 6. Soloflyvning 7.

Læs mere

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? ? Måske er du en af de mange, der tit har tænkt på, at det ville være vidunderligt at dyrke en flyves Hvem kan lære at svæveflyve? Stort set alle, der kan lære at køre bil, kan også lære at svæveflyve.

Læs mere

NORDISK VETERAN. Vi hjælper dig på livets vej

NORDISK VETERAN. Vi hjælper dig på livets vej NORDISK VETERAN Vi hjælper dig på livets vej Gammel kærlighed ruster ikke Dit veterankøretøj er ikke bare et køretøj, det er i høj grad også en værdigenstand. Derfor er det vigtigt med en Veterankøretøjs-forsikring.

Læs mere

Forsikringsklubben for Svævefly

Forsikringsklubben for Svævefly Kaskoforsikring af svævefly Forsikringsbetingelser 01-01-2013 Kaskoforsikring. Svævefly Mirabellevej 5, DK-7500 Holstebro Kaskoforsikring. Flytrailere Tlf. nr.: 6170 6872 9742 6872 Flyansvarsforsikring

Læs mere

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 3 FORDELE VED MINI FORSIKRING. Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

Fri og fuldt forsikret

Fri og fuldt forsikret Fri og fuldt forsikret en fast del af leasingydelsen Når du privatleaser en bil, har du brug for en lovpligtig ansvarsforsikring og en kaskoforsikring præcis som til en privatejet bil. Hos os får du en

Læs mere

FORD FORSIKRING. til erhvervskunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til erhvervskunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til erhvervskunder i samarbejde med If AUTORISERET VÆRKSTED HVER GANG Når du har en Ford Forsikring, kan du være sikker på, at du altid bliver henvist til et autoriseret værksted, der bruger

Læs mere

Knallertforsikring VERSION

Knallertforsikring VERSION Knallertforsikring FORSIKRINGSBETINGELSER VERSION 34-200818-1 Certus Forsikringsagentur ApS Indholdsfortegnelse DÆKNINGSSKEMA FOR KNALLERTFORSIKRING... 3 FORSIKRINGSBETINGELSER... 4 1 GENERELT / INDLEDNING...

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 3 FORDELE VED BMW FORSIKRING VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU KUN 1.500 KR. I SELVRISIKO VED UDSKIFTNING AF

Læs mere

Motorcykelforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-201

Motorcykelforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-201 Forsikringsbetingelser Motorcykelforsikring Version 20-201 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til privatkunder i samarbejde med If AUTORISERET VÆRKSTED HVER GANG Når du har en Ford Forsikring, kan du være sikker på, at du altid bliver henvist til et autoriseret værksted, der bruger

Læs mere

Janus køber knallert. Elevark

Janus køber knallert. Elevark Janus køber knallert Elevark Jeppe og Janus er brødre. Jeppe er 12 år, og Janus er 15 år. De går begge to op i motorer og knallerter, og storebror Janus er ved at tage knallertkørekort. I Danmark kan man

Læs mere

DOKUMENTET ER BLOT EN GUIDE EN HJÆLP TIL OVERBLIK DOKUMENTET ERSTATTER IKKE FORSIKRINGSBETINGELSERNE! Afsnit 1. Fællesbestemmelser

DOKUMENTET ER BLOT EN GUIDE EN HJÆLP TIL OVERBLIK DOKUMENTET ERSTATTER IKKE FORSIKRINGSBETINGELSERNE! Afsnit 1. Fællesbestemmelser Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af gamle betingelser AU 1406 med de tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2206.01.01 Aftalegrundlaget Din Transportforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If

Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If 3 fordele ved Renault Forsikring - Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? - Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på.

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Pilotaftale 2015 Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre og nedenstående pilot er følgende aftalt. Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Følgende

Læs mere

ŠKODA FORSIKRING TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. Citigo

ŠKODA FORSIKRING TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. Citigo ŠKODA FORSIKRING TIL KUNDER I SAMARBEJDE MED IF Citigo 3 FORDELE VED ŠKODA FORSIKRING Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

BMW Forsikring i samarbejde med If. Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

BMW Forsikring i samarbejde med If. Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF BMW Forsikring i samarbejde med If Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER Ansvarsforsikring (lovpligtig). Kaskoforsikring.

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser MC-FORSIKRING VERSION 20-202 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk MC-Forsikring Indholdsfortegnelse

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand Bet. nr. 2204.02.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Motorcykelforsikring VERSION

Motorcykelforsikring VERSION Motorcykelforsikring FORSIKRINGSBETINGELSER VERSION 33-200818-1 Certus Forsikringsagentur ApS Indholdsfortegnelse DÆKNINGSSKEMA FOR MOTORCYKELFORSIKRING... 3 FORSIKRINGSBETINGELSER... 4 1 GENERELT / INDLEDNING...

Læs mere

Lille knallertforsikring

Lille knallertforsikring Lille knallertforsikring Forsikringsbetingelser Ansvarsdækning (Gælder kun, hvis det fremgår af Deres police.) For Ansvarsdækningen gælder følgende betingelser samt fællesbestemmelserne for Privatsikring

Læs mere

Sammenligning Ulykkesforsikring Side 1

Sammenligning Ulykkesforsikring Side 1 Sammenligning Ulykkesforsikring Side 1 Afsnit 1 fællesbestemmelser 2. Hvor dækker forsikringen? 2.1 1.2.1. Uden tidsbegrænsning i Norden og i Grønland. Uden tidsbegrænsning i Norden, Grønland, Færøerne

Læs mere

Månedspræmie fra kun 357 kr. pr. måned. Bilforsikring technoforsikring.dk

Månedspræmie fra kun 357 kr. pr. måned. Bilforsikring technoforsikring.dk Månedspræmie fra kun 357 kr. pr. måned Bilforsikring 2018 technoforsikring.dk Du kan blive elitebilist hos os allerede som 21-årig Vælg den rigtige forsikring til din bil For de fleste mennesker er bilen

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 02 FLYVNING NR. 01 Vedr. Instruktørkurser 2005. DATO: 12.01.05 Hermed fremsender

Læs mere

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF 100% ORIGINAL = KVALITET Med Forhandlerforeningens Bilforsikring henvises du altid til et autoriseret Peugeot værksted, hvor der benyttes originale

Læs mere

Gebyrreglement Kontingent

Gebyrreglement Kontingent Kontingent Medlemskategori Voksen Junior Aktive 570 kr./md 285 kr./md Vedligeholdelse 340 kr./md - Vedligeholdelse motor 445 kr./md - Hvilende 100 kr./md - Passive 50 kr./md Opkrævninger: Hvilende og passive

Læs mere

Renault FORSIKRING i samarbejde med If

Renault FORSIKRING i samarbejde med If Renault FORSIKRING i samarbejde med If 100% original = kvalitet Med en Renault Forsikring henvises du altid til et autoriseret Renault værksted, hvor der benyttes originale reservedele. - Vil du sikre

Læs mere

Knallertforsikring. 5 Vejr og vind. Hvad omfatter kaskodækningen? 6 6. Slitage. 1 Skader på knallerten. 7 Naturkatastrofer o.lign.

Knallertforsikring. 5 Vejr og vind. Hvad omfatter kaskodækningen? 6 6. Slitage. 1 Skader på knallerten. 7 Naturkatastrofer o.lign. Knallertforsikring Forsikringsbetingelser Kaskodækning (Gælder kun, hvis det fremgår af Deres police) For kaskodækningen gælder nedenstående betingelser samt fællesbestemmelser for Privatsikring Knallertforsikring.

Læs mere

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende:

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende: Familiens bedste forsikringsselskab Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01 Forsikringsaftalen med Aros Forsikring udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Autohjælp for. Postbudenes Auto-Forsikringsklub

Autohjælp for. Postbudenes Auto-Forsikringsklub Autohjælp for Postbudenes Auto-Forsikringsklub Klubben samarbejder med SOS Dansk Autohjælp, der yder assistance ved alle uheld, der forhindrer viderekørsel ved egen hjælp. Autohjælpen omfatter det forsikrede

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU EN EKSTRAGOD GLASSKADEDÆKNING PÅ DIN FORRUDE? VIL DU UNDGÅ AT BEKYMRE DIG

Læs mere

Kunstflyvning Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017.

Kunstflyvning Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017. Kunstflyvning 2017 Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017. Forslag fra Kunstflyvningsgruppen: Særtakst for Flyslæb og Færgeflyvning afskaffes til fordel

Læs mere

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 100% ORIGINAL = KVALITET. MED EN MINI FORSIKRING HENVISES DU ALTID TIL ET AUTORISERET MINI VÆRKSTED, HVOR DER BENYTTES ORIGINALE RESERVEDELE. Vil

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Prøvenummerpladeforsikring. (udgave per. 1.12.2008)

Forsikringsbetingelser for Prøvenummerpladeforsikring. (udgave per. 1.12.2008) Forsikringsbetingelser for Prøvenummerpladeforsikring (udgave per. 1.12.2008) Indholdsfortegnelse Forsikringens omfang. 1. Hvem er dækket af forsikringen? 2. Hvor dækker forsikringen? Ansvarsforsikring

Læs mere

I LØNTILSKUD, VIRKSOMHEDSPRAKTIK, VEJLEDNING OG OPKVALIFICERING

I LØNTILSKUD, VIRKSOMHEDSPRAKTIK, VEJLEDNING OG OPKVALIFICERING Hillerød Kommune FORSIKRING AF BORGERE I LØNTILSKUD, VIRKSOMHEDSPRAKTIK, VEJLEDNING OG OPKVALIFICERING Vejledning om forsikringsforhold til virksomheder, der stiller arbejdspladser til rådighed for borgere

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser BILFORSIKRING VERSION 20-101 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Bilforsikring Indholdsfortegnelse

Læs mere

FIAT FORSIKRING - Giver dig mange fordele

FIAT FORSIKRING - Giver dig mange fordele - Giver dig mange fordele en af markedets bedste og billigste bilforsikringer - kun til fiat kunder MASSER AF FORDELE MED EN ingen kilometerbegrænsning ingen krav om skadefri kørsel Samme pris - uanset

Læs mere

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB Er svæveflyvning i Lemvig Svæveflyveklub noget for dig? Svæveflyvning er en fantastisk sport, der både giver spændende udfordringer og store oplevelser. Svæveflyvning

Læs mere

Veterankøretøjsforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-401

Veterankøretøjsforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-401 Forsikringsbetingelser Veterankøretøjsforsikring Version 20-401 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser 2015. DATO: 12.01.15 Hermed fremsender

Læs mere

Betingelsessammenligning

Betingelsessammenligning Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Bilforsikring Nr. 9062 Nr. AU 1901 AU 9062 AU 1901 Sammenligning af Bilforsikringsbetingelser Nedenfor er

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade Bet. nr. 2204.04.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 5.6.2015, og

Læs mere

Der er også sket ændringer på indboforsikringen, hvor der nu tages hensyn til hvor mange der er i husstanden, og hvor gamle de er.

Der er også sket ændringer på indboforsikringen, hvor der nu tages hensyn til hvor mange der er i husstanden, og hvor gamle de er. Beretning for 2015 Året startede som det sluttede med meget hård konkurrence på forsikringsmarkedet. Klubben ansatte en assurandør pr 1. februar. Ansættelsen af en assurandør, er sket med baggrund i at

Læs mere

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til privatkunder i samarbejde med If 100% ORIGINAL = KVALITET Med en Ford Forsikring henvises du altid til et autoriseret Ford værksted, hvor der benyttes originale reservedele. SERIØSE

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat af S-Kontrollant- og FC-møde Forsamlingshuset i Arnborg, 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst 2. S-kontrollanternes

Læs mere

DOBBELTFORSIKRINGSSAFTALEN af 1. april 2011. Indholdsfortegnelse:

DOBBELTFORSIKRINGSSAFTALEN af 1. april 2011. Indholdsfortegnelse: DOBBELTFORSIKRINGSSAFTALEN af 1. april 2011 01.04.2011 Indholdsfortegnelse: Side Dobbeltforsikringsaftalen 2011 2 1. Formålsbestemmelse 2 2. Definitioner 2 3. Tilfælde af ren dobbeltforsikring 2 4. Særregler

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUBs SELVRISIKOFOND 1996/jec

ROSKILDE FLYVEKLUBs SELVRISIKOFOND 1996/jec ROSKILDE FLYVEKLUBs SELVRISIKOFOND 1996/jec VEDTÆGTER 1 Formål 1. Selvrisikofonden blev etableret ved en ekstraordinær generalforsamling i Roskilde Flyveklub den 20. marts 1980. 2. Formålet med Selvrisikofonden

Læs mere

Hyundai Forsikring - lidt mere tryghed

Hyundai Forsikring - lidt mere tryghed Hyundai Forsikring - lidt mere tryghed Nyhed Nu inkl. lånebil Forsikringsvilkår. Vær godt dækket ind - hele vejen rundt. Nyhed Nu inkl. lånebil Hyundai Forsikring omfatter ansvars- og kaskoforsikring.

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR SENIOR - BIL I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR SENIOR - BIL I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse FORSIKRINGSBETINGELSER FOR SENIOR - BIL I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche M06-1 M09-33 Betingelser 150317 Side A. Forsikringens omfang... 2 1

Læs mere

Statusrapport for Frederikshavn Forsyning A/S 2009 - inkl. datterselskaber

Statusrapport for Frederikshavn Forsyning A/S 2009 - inkl. datterselskaber Statusrapport for Frederikshavn Forsyning A/S 2009 - inkl. datterselskaber Statusrapport for 2009 Indholdsfortegnelse Statusrapportens formål...2 Status på Frederikshavn Forsynings forsikringsordning...2

Læs mere

Forsikringsbetingelser for KNALLERT / EU-KNALLERT

Forsikringsbetingelser for KNALLERT / EU-KNALLERT Udflytternes Forsikring Frederiksborg Brand Stevns Brand Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lofo.dk Forsikringsbetingelser for KNALLERT / EU-KNALLERT i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler

Læs mere

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice.

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice. Q8 Low RisQ Forsikringsbetingelser 1. Sikrede bil 1.1 Sikrede bil er den, som fremgår af policen defineret ved registreringsnummer. Sikrede bil skal være indregistreret i Danmark, anvendes primært til

Læs mere

Volkswagen Forsikring til privatkunder i samarbejde med If.

Volkswagen Forsikring til privatkunder i samarbejde med If. Volkswagen Forsikring til privatkunder i samarbejde med If. Seriøse fordele Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du en ekstra god glas skadedækning på din forrude? Vil

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER MOTORKØRETØJ

FORSIKRINGSBETINGELSER MOTORKØRETØJ MOTORKØRETØJ Indholdsfortegnelse A. GENERELT... 3 1. Aftalegrundlag... 3 2. Sikrede personer... 3 3. Sikrede motorkøretøjer... 3 4. Geografisk område... 3 5. Præmiens betaling... 3 6. Indeksregulering

Læs mere

Lille knallertforsikring

Lille knallertforsikring Lille knallertforsikring Forsikringsbetingelser Ansvarsdækning (Gælder kun, hvis det fremgår af Deres police.) For Ansvarsdækningen gælder følgende betingelser samt fællesbestemmelserne for Codan Knallertforsikring.

Læs mere

HONDA FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

HONDA FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF HONDA FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du en ekstra god glasskadedækning på din forrude? Vil du undgå at bekymre dig om buler og småskader,

Læs mere

Dansk Svæveflyver Union

Dansk Svæveflyver Union Dansk Svæveflyver Union Radiofrekvenser Arnborg trafikleder 122,650 MHz skal anvendes tæt på pladsen Afgangsmelding 130,750 MHz senest 30 min. efter afgang Arnborg ankomst 122,650 MHz opkald senest 10

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER AUTOFORSIKRING, FÆLLESPOLICE. Forsikringsbetingelser nr. FPA1

FORSIKRINGSBETINGELSER AUTOFORSIKRING, FÆLLESPOLICE. Forsikringsbetingelser nr. FPA1 FORSIKRINGSBETINGELSER AUTOFORSIKRING, FÆLLESPOLICE Forsikringsbetingelser nr. FPA1 Aftalegrundlag Forsikringsaftalen med Tryg udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne. For

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND S-kontrollant og FC-møde 28. januar 2012. Fasterholt forsamlingshus 1 - Ankomst og registrering (LAP) 2 - Velkomst

Læs mere

ADIS AutoPulje. Forsikringsbetingelser. Codan Forsikring A/S

ADIS AutoPulje. Forsikringsbetingelser. Codan Forsikring A/S ADIS AutoPulje Forsikringsbetingelser Codan Forsikring A/S Særlige Vilkår Nærværende forsikringsbetingelser er gældende for forsikringsaftaler gennem ADIS Autopulje. Det skal understreges at forsikringsaftalens

Læs mere

BILFORSIKRING HOS OS KAN DU BLIVE ELITEBILIST SOM 21 ÅRIG. Månedspræmie fra kun 391 kr. pr. md.

BILFORSIKRING HOS OS KAN DU BLIVE ELITEBILIST SOM 21 ÅRIG. Månedspræmie fra kun 391 kr. pr. md. BILFORSIKRING 2019 HOS OS KAN DU BLIVE ELITEBILIST SOM 21 ÅRIG Månedspræmie fra kun 391 kr. pr. md. BILFORSIKRING SELSKAB: KØBSTÆDERNES FORSIKRING / PRODUKT: BILFORSIKRING / DANMARK I dette dokument får

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR Varebil og lastbil. Indholdsfortegnelse. Branche M20. Betingelser 010116

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR Varebil og lastbil. Indholdsfortegnelse. Branche M20. Betingelser 010116 FORSIKRINGSBETINGELSER FOR Varebil og lastbil Branche M20 Betingelser 010116 Side A. Forsikringens omfang... 2 1 Hvem er dækket af forsikringen... 2 2 Hvor dækker forsikringen... 2 3 Forsikringen dækker

Læs mere

FORSIKRINGS BETINGELSER

FORSIKRINGS BETINGELSER FORSIKRINGS BETINGELSER Rådhuspladsen 4-1550 København V (Hovedkontor) Web: www.icareforsikring.dk - Email: mail@icareforsikring.dk Tlf: 70 30 22 88 Cvr. Nr. 36028513 Bank: Handelsbanken: Reg nr 7636 Konto

Læs mere

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice.

2.1 Forsikringens dækningsperiode fremgår af den udstedte forsikringspolice. Q8 LowRisQ Trailer Forsikringsbetingelser 1. Sikrede Trailer 1.1 Sikrede trailer er den, som fremgår af policen defineret ved registreringsnummer. Sikrede trailer skal være indregistreret i Danmark, anvendes

Læs mere

Sammenligning Ulykkesforsikring Side 1

Sammenligning Ulykkesforsikring Side 1 Sammenligning Ulykkesforsikring Side 1 Afsnit 1 fællesbestemmelser 2. Geografisk område 2.1 1.2.1. I Norden og på Grønland Uden tidsbegrænsning i Norden, Grønland, Færøerne og alle medlemslande i EU. Dækker

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PÅHÆNGSVOGNE I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PÅHÆNGSVOGNE I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse FORSIKRINGSBETINGELSER FOR PÅHÆNGSVOGNE I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche M75 Betingelser M75-3 Side 1. Forsikringens omfang... 2 1.1 Sikrede...

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst Knallertforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 JULI 2012 Administration Vestervænget 6, 8381 Tilst Telefon: 70 228 448 Email: mail@prosam.dk Web: prosam.dk Cover underwritten 100% by Qudos Insurance

Læs mere

FRONTRUDEFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR F

FRONTRUDEFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR F FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. 52.01F INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Forsikringens oprettelse og ikrafttrædelse...3 2.0 Hvad er dækket af forsikringen?...3 3.0 Hvor dækker forsikringen?...3 4.0 Ændringer

Læs mere

Vilkår for autohjælp 01.07.14

Vilkår for autohjælp 01.07.14 Vilkår for autohjælp (I samarbejde med SOS Dansk Autohjælp) Ikrafttrædelse Forsikringen træder i kraft på det ønskede tidspunkt dog tidligst 24 timer efter, at selskabet har modtaget begæring herom. Biler

Læs mere

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING Dækker skader på din bil. Lånebil ved

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

Abonnement Erhvervstrailer

Abonnement Erhvervstrailer Abonnementsbetingelser Abonnementets dækningsområde Abonnementet er gældende i Danmark (med undtagelse af Færøerne og Grønland). Der er ingen udlandsdækning. Abonnementet dækker efter de danske betingelser

Læs mere