Den effektive messestand!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den effektive messestand!"

Transkript

1 Den effektive messestand! - få mere ud af din messestand

2 2 Tillykke med din beslutning om at gøre din næste messe effektiv. I SalgsPiloterne har vi været på rigtig mange messer. Uanset hvor i verden, vi har udstillet, har vi set de samme kedelige tendenser. Rigtig mange udstillere har ingen anelse om, hvor ineffektiv deres stand faktisk er: De sidder ved borde og keder sig åbenlyst. Standpersonalet står i klynger og snakker højlydt. De, der bemander standen, har tømmermænd og har fået alt for lidt søvn. Når man taler med dem, bekræfter lugten af værtshus mistanken om, at der var fest i aftes. Visitkort og data bliver samlet ind i store mængder, men man bliver aldrig igen kontaktet af virksomheden. Standen bugner af produkter, så der næsten ingen plads er til menneskene. Væggene er tætskrevne uddrag af deres brochure og tager 5-10 minutter at læse sig igennem. Sådan kunne vi blive ved. Hovedanken er, at få fuldt og helt forstår at gøre deres messer effektive. De overvurderer den fysiske tilstedeværelse på messen og undervurderer den menneskelige indsats. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du gør din næste messe endnu mere effektiv. Når vi udstiller, er vores stand konstant befolket af besøgende - også når alle andre stande er tomme. Vi ved, hvad der gør en forskel, og vi vil gerne dele det med dig. Lad det aldrig være uskrevet, at vi gerne vil have, at du vælger SalgsPiloterne til at træne dit standpersonale op til den næste messe. Men vi vil af hjertet også, at du får så meget ud af din næste messe som muligt, også selvom det bliver uden, at du bruger os til at træne dig og dit standpersonale. Her har du vores bedste råd. Når du faktisk bruger dem, vil du opleve, at din næste messe bliver en langt bedre oplevelse for dig, dine kolleger og især for de, der besøger jeres stand. Rigtig god messe Tony Evald Clausen SalgsPiloterne - få dit salg til at lette Axel Gruhns Vej 2B 8270 Højbjerg salgspiloterne@salgspiloterne.dk

3 3 Forberedelse Effektive messer kræver den gode forberedelse, som er lig med en indsats, der ligger langt ud over blot at have en messestand og møde op på den. Her er de enkle og krævende, men uhyre godgørende, ting, du skal gøre i den gode forberedelse: Hvad er målet? Hvad er jeres mål med at bruge tid og penge på at udstille? Vær så konkret som du kan. Opstil mål. Vi vil have x antal besøgende på standen. Vi vil have x antal leads. Vi vil have disse personer fra disse konkrete virksomheder i tale. Hvad I end vælger som jeres mål, så gør dem konkrete. Du kan aldrig vide, om du er i mål, hvis intet mål findes. At udstille koster kassen; så sørg for at have konkrete mål. Hav fokus Forsøg ALDRIG at fortælle om ALLE dine produkter på én gang. De fleste mennesker har svært ved at overskue mere end 3 ting ad gangen. Vælg 1-3 produkter, der giver mening i forhold til dem, der besøger messen. Uanset hvad I laver, er det umuligt for en udenforstående at overskue alle jeres produkter. Less is more. Vælg medarbejderne Først og fremmest skal de medarbejdere, der betjener standen, have lyst til at være der. Træk aldrig lod om, hvem der skal sendes afsted, og send aldrig dem, der blot kan undværes, på messe. Send de kolleger med lyst til at stå på messen - og som er gode til at snakke med mennesker. Din investering er alt for stor til, at kollegerne står og ser ud, som om de hellere vil være til tandlæge. Den udstråling finder man ofte rigeligt af på de andre stande. Vælg de medarbejdere, der har lyst og er udadvendte. Det lønner sig. Adfærdstræning Det er vigtigt, hvordan man opfører sig på standen. Træn dine kolleger i messeadfærd. Eller køb SalgsPiloterne til det - vi leverer den lette effektive løsning. Giv jer selv tid til at træne god messeadfærd, uanset om I selv står for træningen eller får os til gøre det. Jeres samlede udstråling gør en kæmpe forskel. Salgstræning Træn standpersonalet i de 1-3 produkter, der er messens fokusprodukter. Forvis dig om, at de kender fordelen og udbyttet af produktet. De skal på sekunder kunne fortælle besøgende, hvad de får ud af jer og jeres produkter. Fortæl aldrig blot teknisk produktviden. Dine medarbejdere på standen skal vide nok til, at de kan lave en elevatortale (se vores video om elevatortalen her), og skabe interesse hos den besøgende på kort tid. Du skal sikre dig, at alle kan elevatortalen på rygraden og i søvne. Den tid er godt brugt - især i forhold til den samlede investering. Lav en huskeseddel til standpersonalet med fordele og udbytte af jeres fokusprodukter på messen.

4 4 Billeder er bedre Hvis publikum skal læse en mindre roman på jeres vægge og roll-ups, vil de fleste bare gå videre. Brug gode interessante billeder (i høj opløsning) til at skabe interesse for jeres stand og trække nysgerrige til. Billeder siger mere end ord. Påklædning Koordinér hvilket tøj standpersonalet har på. Ensartet tøj ser godt ud, og publikum har lettere ved at identificere henholdsvis standpersonalet og de besøgende. Måske koordinerer I i så udstrakt en grad, at tøjet vil virke som en uniform; en sådan ensartethed er af det gode. I bliver omvandrende reklamesøjler for jeres stand. Publikum kan nemt finde jer, og samlet set vil I virke som én stærk enhed. Et ensartet udtryk gavner også det interne sammenhold. Gratis gaver & konkurrencer Giv gaver til besøgende. Alle elsker at få noget gratis. Med gaver skaber I interesse for jeres stand og trækker flere besøgende til. Det samme gælder konkurrencer. Planlæg hvad du vil give til besøgende, og hvilken konkurrence du vil afholde. Sørg dog altid for, at en konkurrence er relevant i forhold til jeres produkter. At forhandle kontormøbler og udlodde en cykel giver ingen mening, men det ses desværre på messer. Lad dine gaver og dine konkurrencer lægge sig op ad jeres produkt, og hvad I vil have, at de besøgende skal huske jer for. Vær unik At planlægge ud fra, hvad I plejer at gøre, og hvad andre gør, er nemt. Det er også ret kedeligt. Gør noget som ingen andre gør - og lad dig aldrig afholde fra at gøre noget, fordi du er den eneste, der gør det. At være på messe handler om at få opmærksomhed. Skab opmærksomhed ved at gøre noget, ingen andre gør. Prislister, brochure & visitkort Husk prislister og brochurer. At du har for mange er bedre end at have for lidt. Det virker alt andet end professionelt, hvis du løber tør for begge dele. Alle på standen skal have et visitkort og skal dele så mange som muligt ud. Brug internettet Skriv på jeres hjemmeside, at I er på messen. Læg samme besked i bunden af alle mails, I sender, og gør begge dele 3-4 uger før messen. Brug de sociale medier aktivt lige før og under messen. Læg løbende billeder op på jeres Facebook-profil og skriv opdateringer på virksomhedens LinkedIn-profil. Det kan KUN gøre gode ting for jer, at alle, der kommer i kontakt med jer, ved, at I er på messen.

5 5 Messen Efter den gode forberedelse kommer den gode udførsel. Udførsel er de ting, I skal træne som god messeadfærd, og reglerne under messen er: Alle er klar til start! Al standpersonale SKAL møde op på standen 30 minutter, før messen åbner. I skal sammen gennemgå jeres fokusprodukter og elevatortale - og sikre jer, at standen er ren, og at der er fyldt op af brochurer, vand, kaffe etc. Vagtordning Det er hårdt at stå på messe. Lav en vagtordning hvor alle har faste pauser. Læg en pause ind hver 45 minut og hold pause i 15 minutter. Det er meget vigtigt, at man er åndsfrisk og mentalt til stede, når man er på. Pauser er utroligt vigtige, især hvis messen varer mere end 1 dag. Lav et skema og FØLG det! Alle pauser foregår udenfor standen. Intern konkurrence Lav en konkurrence om opnåelse af de mål, I har sat. At den, der får flest aftaler med besøgende, får en belønning efter messen, gør kun godt. Beløn alle på standen, når I får x antal visitkort hver dag. Interne konkurrencer og kollektive belønninger virker meget fremmende for standpersonalets aktivitet. Gode sko & behageligt tøj Som du vil opdage lidt længere nede, skal du stå meget op. Alle skal tage gode sko på og have tøj på, der er behageligt at stå i. I skal nemlig - netop - STÅ på messe. Søg kontakt I er på messen for at få kontakt med de besøgende. Alle på standen skal have fokus på gangen. Den næste besøgende på standen kommer fra gangen. Bare at stå og glo bliver hurtigt ret kedeligt. Se på dem, der går forbi - aldrig på dem, der allerede er på standen. Søg kontakt. Lad være med at overfalde de, der går forbi jeres stand, ved at tale om jeres produkt. Hvis du oplever det som svært for dine medarbejdere på eget initiativ at søge kontakt med besøgende, kan vi anbefale, at du bruger SalgsPiloternes partner Mikkel Gundersen eller andre som ham. Han skaber opmærksomhed ved at trylle for de besøgende og trække dem ind til jeres personale. På den måde undgår personalet at skulle gå ind i den første svære kontakt. Skab sympati Stå afslappet med armene ned langs siden, smil og hils/nik til alle, der kommer forbi. Vis overskud. Mennesker med overskud er langt mere interessante end mennesker, der står og hænger (du kan se vores video om at skabe sympati her). Du har intet at tabe. Du får kun en bedre messe af at have skabt kontakt til så mange som muligt.

6 6 Stil åbne spørgsmål Hvad har været godt ved messen? Hvad har du set af interessante ting? Hvorfor er du på messe? Hvad leder du efter på messen? Åbne spørgsmål er fantastiske til at skabe kontakt med dem, der går forbi. Efter du har smilet og hilst, stiller du et åbent spørgsmål. Spørgsmålet skaber grundlag for en samtale. Den, du spørger, vil i 80% af tilfældene stille dig spørgsmålet: Hvad laver I så?. Her kommer din indøvede elevatortale til sin ret. På sekunder fortæller du, hvad I laver, og hvad den besøgende får ud af at lære jer bedre at kende. Du kan ALDRIG vide, hvem der er en stor potentiel kunde, eller om vedkommende kender en, der kan være jeres næste store kunde. Derfor skal du stille åbne spørgsmål til alle, der kommer forbi. Visitkort og materialer Når standpersonalet afslutter en samtale med en besøgende, skal de altid give deres visitkort og sikre sig, at den besøgende har relevant materiale fra jer. Få altid et visitkort af den besøgende og aftal, om der skal være en opfølgende kontakt efter messen. Visitkort fra besøgende samles ind hver dag hos én person. Lav aftaler med det samme Hvis der er god kontakt med en besøgende, så aftal hvornår der igen skal være kontakt. Konkret dato og tid. Det er typisk, at uøvet standpersonale blot aftaler vi ringes ved i næste uge. Ulempen er, at der er stor sandsynlighed for, at aftalen glemmes af begge parter. Få derfor næste kontakt i kalenderen med det samme. Alle står op Det eneste tidspunkt, standpersonale sidder ned, er, når de er til pause eller i møde. Når du sidder ned, fortæller du indirekte, at du er optaget. Færre vil besøge jeres stand. Alle skal stå op - altid! Derfor skal I have gode sko og behageligt tøj på. Stå spredt Sørg for altid at stå spredt på standen. Det er hyggeligt at stå og tale i klynger med kolleger. Men for en udenforstående er det afskrækkende at opsøge kontakt med en gruppe i samtale. Stå spredt - også når der er mindre at lave. Det maksimale antal er to personer i en gruppe. Spisetid Al spisning skal uden undtagelse foregå UDENFOR jeres stand. De besøgende har ingen umiddelbar lyst til at forstyrre en, der spiser. I er der for at få opmærksomhed; lad det aldrig være fordi I spiser på standen.

7 7 Tyggegummi og rygning Tyggegummi er forbudt for standpersonale. Er der rygere, skal de tage en pastil, efter de har røget. Intet er mere ulækkert for en ikke-ryger end lugten ud af munden på en, der netop har røget. Det samme gælder at tale med en, der tygger tyggegummi. Begge dele skaber det modsatte af sympati og positiv opmærksomhed. Gaver og konkurrencer Hvis I giver gaver til besøgende, så giv dem udelukkende til besøgende. Undlad at stå på gangen og dele ud. Læg et anker i alle, der får jeres gave, ved, at de først får den efter en kort samtale. Den oplevede værdi af gaven højnes og lægger en bedre hukommelse ind om jer. Hvis I har konkurrencer, så gør det samme. Samtal først med den besøgende (og det kommer af sig selv, hvis du gør det, der står under Skab sympati og Stil åbne spørgsmål ) og spørg derefter, om de vil være med i jeres konkurrence. Vand og snacks At være på messe er fysisk hårdt. Hav masser af vand på flaske til personalet. At give vand til de besøgende giver også god karma. Snacks er en god ide, både til personale og besøgende, men vær opfindsom. Alle andre har chokolade eller slik. Gør noget andet - gulerødder, frugt, knækbrød eller noget andet sundt. Lad din stand være stedet, de besøgende kommer for at få noget sundt og forfriskende. Du og din stand vil blive forbundet med sund. Travlhed Når du gør alle de ovenstående ting, vil din stand konstant være fyldt med besøgende. Også når der er tomt hos alle andre. Derfor er du og dit standpersonale optaget af samtale med besøgende. Der vil komme besøgende på standen, som ingen kan nå at tale med. Her bliver du nødt til at være fuldt og helt til stede hos den, du taler med. Se kort på den, der venter, smil og nik, og fokusér så tilbage på den, I taler med. Da du aldrig kan vide, hvem der er ordrer i, og hvem, der bare vil tage din tid, må du nødvendigvis give alle opmærksomhed i mindst 2-3 minutter. Der vil være snakke-hoveder, men hvis du giver dem 2-3 minutters opmærksomhed og så undskylder dig, vil de stadigvæk have et positivt indtryk af dig og jeres virksomhed. Vi fester, når vi lukker Der er tradition for, at standpersonalet bruger aftenen til fest. Nogle medarbejdere ser deltagelsen på en messe som en lejlighed til at drikke sig fulde og feste hele natten. Ulempen er, at de står på standen næste dag og ligner nogen, der har været i byen hele natten. Dertil skal lægges det faktum, at uanset hvor mange halspastiller, du spiser, så vil kroppen stadig fordampe spiritus igennem huden, og det kan lugtes. Tillad aldrig at dit standpersonale drikker sig fulde og kun får 2-3 timers søvn. Forbered dem på, at I giver den gas den aften, hvor messen lukker. Hvem gider besøge en stand, hvor de ligner tømmermænd og lugter af værtshus?

8 8 Efter Messen Efter den fysiske og økonomiske indsats, messen kræver, er det helt naturligt, hvis I har et ønske om at vende tilbage til det daglige arbejde. Messen er dog kun fysisk færdig. Opfølgningen og evalueringen af messen er noget, som kun de færreste virksomheder gør rigtigt. Selv virksomheder, der investerer millioner på messer, har en tendens til at hoppe efterforløbet over. I forhold til den tid og de penge, du har brugt på messen, giver det kun mening, at du gør følgende: Send en personlig mail Du og dit standpersonale har samlet en bunke af visitkort. Samme dag som messen slutter, sender I en mail til alle, der besøgte jer. I mailen ønsker I dem tillykke med besøget på jeres stand. Skriv en kort udgave af jeres elevatortale og fortæl, hvem de skal kontakte for mere information. De fleste besøger 20 stande på en messe. Du skal sørge for, at de husker dig. Det gør de endnu bedre, når de får en mail. Skriv en personlig mail; undlad at sende en masse -mail. Den tid, du bruger på at få hver eneste, der lagde deres visitkort på din stand, til at føle sig som noget særligt, er godt givet ud. Du og din virksomhed bliver husket endnu bedre og i et endnu mere positivt lys. Evalueringsmøde! Minimum 48 timer efter messe skal du samle standpersonalet. Sammen skal I evaluere, hvad der virkede, og hvad der aldrig virkede så godt som ønsket. Find ud af om jeres mål med messen blev mødt. Skriv alle input ned, så du har dem som en vidensbank til jeres næste messe. Opfølgning Sørg for at de medarbejdere, der lavede aftaler med besøgende, også får tid til at følge op og sørg for, at de rent faktisk får fulgt op. Aktiver visitkortene Brug de visitkort I har samlet til at opdatere jeres database. Del visitkortene mellem jeres sælgere og bed dem række ud til kontakterne på LinkedIn og lignende sociale medier. Mål på salget I perioden efter messen skal du måle hvor meget af det salg, du har, der direkte eller indirekte kommer fra jeres deltagelse på messen. Mange mener, at messer intet giver af sig, men de færreste måler på det. Mål på jeres salg og VID, hvordan messen påvirkede jeres salg.

9 9 Nu skal du bare få det gjort. At få mere ud af messer kræver en indsats, der sandsynligvis er større, end det du plejer at gøre. Du vil derfor helt naturligt forfalde til at hoppe de mest krævende dele af rådene over. Det er dit valg. Men hver gang du hopper over en indsats, spilder du dine penge og tid. Messer skal ses som en Før-Under-Efter-reklamekampagne. Hvis du undlader en af faserne, mister du muligheder og taber ved din investering. Du skal tage messedeltagelse ligeså alvorligt som et salg. Planlæg - Udfør - Følg op. FÅ DET GJORT! Efter at have læst denne folder, har du ingen konkret grund til at lade være - med mindre du helt undlader at deltage på messer. Rigtig god fornøjelse med din næste effektive messe.

10 Den effektive messestand! - få mere ud af din messestand. SalgsPiloterne - få dit salg til at lette Axel Gruhns Vej Højbjerg salgspiloterne@salgspiloterne.dk

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe.

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Ofte ses der desværre flere kedelige tendenser når firmaet drager på messetur. Det kan være, at I simpelthen har så mange produkter at vise frem,

Læs mere

John Harmsen.dk. Få det optimale ud af messer og udstillinger. ArbejdsglædeMinisteriet.dk. SalgsTræner.dk

John Harmsen.dk. Få det optimale ud af messer og udstillinger. ArbejdsglædeMinisteriet.dk. SalgsTræner.dk John Harmsen.dk SalgsTræner.dk -.dk Få det optimale ud af messer og udstillinger 5 sikre til en dårlig, kedelig og laaang messe 1. Du er erfaren. Du kan se på lang afstand at en kunde ikke er interessant

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

Guide: Få mere ud af messer. Gode råd til at få det fulde udbytte af at udstille på messer

Guide: Få mere ud af messer. Gode råd til at få det fulde udbytte af at udstille på messer Guide: Få mere ud af messer Gode råd til at få det fulde udbytte af at udstille på messer Messedeltagelse kræver hårdt benarbejde Enrico Krog Iversen er administrerende direktør i robotvirksomheden Universal

Læs mere

Klar til messen. Planlægning og forberedelse Kundetyper

Klar til messen. Planlægning og forberedelse Kundetyper Klar til messen Planlægning og forberedelse Kundetyper Indhold Planlægning og forberedelse Hvad er målet med jeres deltagelse Aktiviteter på standen Valg af tøj Under messen Opfølgning Kundertyper Den

Læs mere

Internt trænings- & repetitionsprogram. Indvendinger. En-til-en træning med indvendinger

Internt trænings- & repetitionsprogram. Indvendinger. En-til-en træning med indvendinger Internt trænings- & repetitionsprogram Indvendinger En-til-en træning med indvendinger To kolleger træner sammen En af jer træner som kunden. En af jer træner som sælgeren. Næste gang I træner, bytter

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne

Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne Håndværkerne -1 Svarandel 46% af adspurgte Svarandel 46% af adspurgte 2 Håndværkerne - 2 Svarandel 46% af adspurgte Svarandel 46% af adspurgte 3 Hvad var det

Læs mere

Der er ofte flere formål med at deltage på en vinmesse. Det er først og fremmest ønsket om at opnå mersalg på kort såvel som på langt sigt.

Der er ofte flere formål med at deltage på en vinmesse. Det er først og fremmest ønsket om at opnå mersalg på kort såvel som på langt sigt. Vedbæk, 14. januar 2015/bbr Messedeltagelse Et led i salgs- og marketingstrategien Indledning Deltagelse i vinmesser er et spørgsmål om strategi og follow-up for at tage nogle af yderpunkterne. Hvis salgs-

Læs mere

Hvor svært kan det være? salgs3ner.dk Træning med vilje JohnHarmsen.dk

Hvor svært kan det være? salgs3ner.dk Træning med vilje JohnHarmsen.dk Salg Hvor svært kan det være? Dagsorden 10.00-11:15 Velkomst & Generelle salgsværktøjer 11.15-12.00 Gruppearbejde & Fremlæggelse 12.00-12.30 Frokost 12.30-14.00 Gruppearbejde & Fremlæggelse 14.00-14.30

Læs mere

Nye Vinde - nye muligheder. Abelone Glahn. Tilfældighed eller forberedelse?

Nye Vinde - nye muligheder. Abelone Glahn. Tilfældighed eller forberedelse? Med en baggrund som forfatter og journalist har Abelone Glahn mange års erfaring med at holde oplæg om det at skabe nye kontakter og danne netværk. Abelone holder foredrag om netværksprocesser om det at

Læs mere

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen Styrk dit nærvær E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen Jeanette Selvig Sørensen Du modtager denne e-bog fordi du har skrevet dig op til mit nyhedsbrev - så tak for din interesse!

Læs mere

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder.

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE MEDIER OG E-MAIL Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. Booster salget i dit firma 2015 Leon

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM

3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM 3 FORSKELLIGE SLAGS FORSTYRRELSER OG HVORDAN DU HÅNDTERER DEM Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden 3 forskellige slags forstyrrelser og hvordan du håndterer dem. Jeg går ud fra, at du har

Læs mere

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN.

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN. UNDERVISNING 1 Forberedelse. 2 Musikken. 3 Step Sheet. 4 Program for en danseaften. 5 Evaluering. 6 Vær altid opmærksom på. 7 Planlægning af en sæson. 8 Etik på dansegulvet. 9 Mine gode råd. 1 Forberedelse

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Messesalg. Af Robert Jakobsen

Messesalg. Af Robert Jakobsen Messesalg Af Robert Jakobsen Vær klar forberedelse inden messen Det er vigtigt at gøres sig klart hvad målet er med messen. Lancering af et nyt produkt Styrke vores image Møde nye kunder Få flere kundeemner

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 2 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der Kender du det her Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der INTET. Ingen trafik ingen salg ingen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 Flere af de symptomer, som du kan opleve, når du lever med multipel sklerose, kan påvirke din mobilitet og dermed også din evne til at komme fra A til B. Hvis du oplever

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Guide til praktik 3 opgaven: Sammenhæng i borgerens forløb. Vejledning til uddannelsesansvarlige og praktikvejledere

Guide til praktik 3 opgaven: Sammenhæng i borgerens forløb. Vejledning til uddannelsesansvarlige og praktikvejledere Guide til praktik 3 opgaven: Sammenhæng i borgerens forløb Vejledning til uddannelsesansvarlige og praktikvejledere Studieunit Maj 2019 Formål med praktik 3 opgave At eleven kan koordinere, formidle og

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 Der er forskel på, hvordan multipel sklerose påvirker den enkeltes mobilitet. For at få bedre viden om emnet, gennemførte man for nogle år siden en stor international undersøgelse.

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Samtaleguiden TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

Samtaleguiden TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot bruge

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

De 10 bud til en bedre Linkedin profil

De 10 bud til en bedre Linkedin profil De 10 bud til en bedre Linkedin profil + = $ Første bud LinkedIN er dine kontakters visitkort! Når du får et visitkort Visitkort er i papir, det er folks LinkedIn profil ikke, så sørg for at forbinde hurtigt,

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

... afholdes kundebesøget

... afholdes kundebesøget II!... afholdes kundebesøget Kære læser... Vi håber at du har fået så god inspiration og succes efter at have læst SÅDAN!... booker du dine møder, at du nu er klar til få succes med dine kundebesøg. Vi

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

TRAIN! Company. Øger effektivitet og arbejdsglæde. Inspiration til mere effektive netværk! Se mere på

TRAIN! Company. Øger effektivitet og arbejdsglæde. Inspiration til mere effektive netværk! Se mere på TRAIN! Company Øger effektivitet og arbejdsglæde de Inspiration til mere effektive netværk! Effektive netværk? Er netværk svært? The Basics Valg Investering De 4 Netværkstyper Hvilken type er du? Praktisk

Læs mere

PROCESKONFIRMERING! - hvordan du som leder kan facilitere løbende forbedring og fastholde en standard!

PROCESKONFIRMERING! - hvordan du som leder kan facilitere løbende forbedring og fastholde en standard! PROCESKONFIRMERING - hvordan du som leder kan facilitere løbende forbedring og fastholde en standard Proceskonfirmering er ikke et udbredt fænomen i danske virksomheder, hvilket kan skyldes, at det minder

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Rygning og alkohol. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Rygning. Oversæt til eget sprog - forklar

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Rygning og alkohol. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Rygning. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Rygning og alkohol Her kan du lære danske ord om rygning og alkohol. Du kan også få viden om, hvad rygning og

Læs mere

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. NYE ORD Rygning

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. NYE ORD Rygning Sundhedsdansk Rygning og alkohol Her kan du lære danske ord om rygning og alkohol. Du kan også få viden om, hvad rygning og alkohol gør ved kroppen. NYE ORD Rygning Match tekst med billede. Læs sætningen.

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at 33 JESUS-PLANEN - UDAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 33 Jesus-planen Introduktion til denne Ud-aften Denne ud-aften skal foregå hjemme hos en gæstfri sjæl i gruppen Husk at invitere til aftenen med god

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Chris MacDonald: Husk, dit barn skal sove

Chris MacDonald: Husk, dit barn skal sove Chris MacDonald: Husk, dit barn skal sove Søvn er lige så vigtig som mad og bevægelse, og dit barn skal have rigeligt af den Af Chris MacDonald, oktober 2012 03 Husk, dit barn har et stort søvnbehov 06

Læs mere

ø1: Registrering af fremmøde Forløb:

ø1: Registrering af fremmøde Forløb: ø1: Registrering af fremmøde Forløb: DELTAGER 1. MØDEGANG 2. MØDEGANG 3. MØDEGANG 4. MØDEGANG 5. MØDEGANG ø2: Notatskema STARTDATO: FORLØB: DELTAGERNAVN: SMS: 1. 2. 3. 4. 5. DELTAGER NIKOTINERSTATNINGENS

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Indvendinger. Psykologisk glidning

Indvendinger. Psykologisk glidning 144 Indvendinger Psykologisk glidning I forhold til ubeslutsomme kunder, der har behov for et ekstra skub, og kunder der ikke helt har forstået værdien af produktet, kan det være gavnligt at anvende en

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Case-kataloget kan bruges på en række forskellige måder og skabe bredde og dybde i din undervisning i Psykisk førstehjælp. Casene kan inddrages som erstatning

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Selvevaluering 06/07

Selvevaluering 06/07 Selvevaluering 6/7 Emne: Det store fællesskab blandt eleverne. Emnebegrundelse og metode: På KIE tillægger vi det store fællesskab eleverne imellem stor værdi. En af vore målsætninger er bl.a. at skabe

Læs mere

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet Sådan styrker du samarbejdet med lægen - og får bedre behandling og livskvalitet Det handler om indsigt og kontrol I dette hæfte finder du vejledning og konkrete værktøjer til, hvordan du styrker samarbejdet

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Nu har vi altså jul igen

Nu har vi altså jul igen Nu har vi altså jul igen Råd og vejledning til at håndtere højtiden, når man er ramt af en hjerneskade. Webinar 22. november Disposition Højtidens farer og fristelser Forberedelse, forberedelse, forberedelse

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt.

Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt. Vores varemærke eksponeres til en lang række opinionsdannere, der på deres side påvirker en lang række almindelige brugere. Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt. Nu-gruppen 2009, uddrag

Læs mere

LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Akutafsnit 1

LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Akutafsnit 1 LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Akut indlagte patienter Akutafsnit 1 Akutafdelingen Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening?

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? imod nye Tag godt Det er nok det med, at de fleste af os i bestyrelsen er gode til lige at gå hen og lige sige hej, hvis

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Tidsplan for Kommunikation

Tidsplan for Kommunikation Tidsplan for Kommunikation 09:00 Introduktion til AI og Værdsættende Samtale 09:45 Kaffepause 10:00 Gruppeinterview 11:00 Opsamling og spørgsmål 12:00 Frokost 14:00 Kommunikation og kropssprog 14:15 Øvelse

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en nedsmeltning Jeg har været dér, hvor du er og ved, hvordan det føles, når

Læs mere

Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse

Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse Sidste skoledag... - en god fælles oplevelse Til skolen... Sidste skoledag er et farvel til skolen, som har været rammen om en stor del af livet i 9 eller 10 år. Derfor er det vigtigt, at sidste skoledag

Læs mere

hvis eleverne og lærerne i fællesskab drøfter og planlægger dagen.

hvis eleverne og lærerne i fællesskab drøfter og planlægger dagen. Til skolen Sidste skoledag er et farvel til skolen, som har været rammen om en stor del af livet i 9 eller 10 år. Derfor er det vigtigt, at sidste skoledag bliver en positiv oplevelse, og en god dag se

Læs mere

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve FDF Ellevang-Risskov Tværmarksvej 20A 8240 Risskov FDF.dk/ellevang-risskov Hjemve Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve Udarbejdet af Gitte Taasti på vegne af FDF Ellevang-Risskov

Læs mere

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version Den gode overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave Brønderslev Kommune 2018 Version 150218 Kære forældre Tiden er nu kommet til, at jeres barn snart skal starte i børnehave. Starten i børnehave er

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES. Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide.

BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES. Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. 1/6 BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. Hvis du har nogen spørgsmål, så chat med os på vores

Læs mere

Løb og eksistentielle samtaler

Løb og eksistentielle samtaler Drejebog: Løb og eksistentielle samtaler Løb, podcastlytning og samtaler om livet Forberedelsestid: Kræver et minimum af forberedelse ud over pr. Udgifter: Indkøb af øl/vand Varighed: Ca. 1 time Person-ressourcer:

Læs mere

Erfaringer med multimodalitet i arbejdet med Studievalgsportfolio på 8.årg.

Erfaringer med multimodalitet i arbejdet med Studievalgsportfolio på 8.årg. Erfaringer med multimodalitet i arbejdet med Studievalgsportfolio på 8.årg. Studievalgsportfolio - skal hjælpe eleven med at opdage, ordne, forholde sig til muligheder for uddannelse og job, og reflektere

Læs mere

teknikker til videndeling & networking

teknikker til videndeling & networking teknikker til videndeling & networking et succesfuldt netværksmøde... er et faciliteret netværksmøde I Danmark har vi ikke kultur for at kaste os ud i at tale med fremmede, så selvom mødedeltagere bekræfter

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Undgår du også tandlægen?

Undgår du også tandlægen? STYRK munden Undgår du også tandlægen? HJÆLPER DIG! Få det bedre med at gå til tandlæge Tandlægeskræk er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk

Læs mere

Brug af Sensory Profile til forebyggelse og reduktion af adfærdsforstyrrelser.

Brug af Sensory Profile til forebyggelse og reduktion af adfærdsforstyrrelser. Brug af Sensory Profile til forebyggelse og reduktion af adfærdsforstyrrelser. Tinna Klingberg, Assisterende leder ved Aalborg Kommunes Videns center for Demens. Demensdagene 2016 Hvorfor har vi valgt

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Tjekliste til en professionel hjemmeside

Tjekliste til en professionel hjemmeside Tjekliste til en professionel hjemmeside Hej med dig. Tak fordi du har downloadet vores tjekliste! Hvis du har en del af ansvaret for, at jeres virksomhed får det optimale ud af jeres hjemmeside så er

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at:

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at: Hånden på hjertet hvor gode er de møder I holder? Går deltagerne fra møderne og er helt høje fordi der var en super stemning, de fik lov til at bidrage med en masse gode ideer og der blev produceret noget

Læs mere