Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl. 09.30 15.15 på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C"

Transkript

1 Deltagere: ESB-styregruppen o Anette Halvgaard, Erhvervsskolen Nordsjælland (AH) o Anne Albertsen, Tech College Aalborg (AA) o Karen Jespersen, SOSU Aarhus (KJ) o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen (KH) o Lars Michael Madsen, Randers Tekniske Skole (LMM) o Lisbeth Jensen, Specialundervisningscentret Egedam (LJ) o Michael Kaas-Andersen, Selandia CEU (MKA) o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg (MS) o Vibeke Marcussen, VIA University College (VM) ESB-styregruppe suppleanter o Karin Rosenmejer, København VUC (KR) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) o Jens Chr. Agger (JCA) Ennova o Morten Hvideland-Olsen (MHO) o Nicolai Malbek (NM) ESB-suppleanter: o Birgitte A. Quelle, VIA University College (BQ) o Morten Holst Nielsen, TEC (MN) o Ole Enelund, SOSU C (OE) Afbud: ESB-styregruppe: o Kent West Kristensen, VUC Holstebro-Lemvig-Struer (KWK) Ikke mødt: o Anders la Cour, København Tekniske Skole (AlC) December 2008 Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C Velkomst v /AH o AH bød velkommen til mødet og til de nye styregruppemedlemmer herefter kort præsentation af den nye ESB-styregruppe o Suppleanter vælges til ESB-styregruppen på Årsmøde skrives ind i retningslinjerne 1.

2 A. Opsamling Årsmøde 2008 v /MKA - herunder a.1 Konstituering af FU Så vidt det er muligt, skal alle skoleformer repræsenteres i ESB-netværkets forretningsudvalg. FU fastlægger på sit 1. møde forretningsorden for sit virke Følgende styregruppemedlemmer blev valgt til FU: Kent West Kristensen VUC Holstebro-Lemvig-Struer Anne Albertsen, Tech College Aalborg Michael Kaas-Andersen, Selandia CEU Anette Halvgaard, Erhvervsskolen Nordsjælland NB. På første styregruppemøde den 19. marts 2009 aftales det, hvem der er valgt for 1 år og 2 år. a.2 Sekretariat / konsulentfunktion ESB-styregruppen besluttede at: o Sekretariatet får 20 timer ugentligt til varetagelse af sekretariatsfunktionen jf. bilag 1 o Konsulenter inddrages ad hoc i forhold til behovet og opgaverne. a.3 Opgavefordeling og forretningsorden Styregruppe og Forretningsudvalg JCA orienterede om baggrunden for det udsendte oplæg til forretningsorden for ESB-styregruppen. Jf. bilag 2 Opgavefordeling styregruppen og forretningsudvalg Det udsendte oplæg om opgavefordeling blev godkendt (bilag 2a) Forretningsorden for styregruppen Tilføjelser til udsendt oplæg: Dagsorden til styregruppemøder udsendes 14 dage før mødet og evt. punkter til dagsorden skal tilsendes sekretariatet 3 uger før mødets afholdelse. Drøftelse af hvem der kan udtale sig på netværkets vegne tidligere har det kun været FU, der har udtalt sig på netværkets vegne og det blev aftalt, at det er det fortsat. I meget principielle sager indhentes styregruppens holdninger før FU udtaler sig. Dette tilføjes forretningsordenen for styregruppen og FU. På hvert styregruppemøde orienterer FU om de drøftelser, man har haft i de mellemliggende perioder med samarbejdspartnere, brancheorganisationer m. fl. Forretningsudvalgets opgaver Af bilag 2a fremgår FU s opgaver, som blev besluttet på styregruppemødet. 2.

3 B. Forslag til fremtidige aktiviteter i ESB-netværket v /AH Det fremsendte oplæg blev drøftet nedenstående er fra drøftelserne og forslag til nye aktiviteter. Jf. bilag 3 s hovedområder. o Videreudvikling af koncepter I forhold til ETU er der nedsat en styregruppe, som skal varetage videreudviklingen i regi af lederforeningerne. Der skal udarbejdes en spørgeramme, IT-værktøj og et rapporteringsværktøj. Pt. forestår opgaven med at udvælge et konsulentfirma o Lederforeningerne på de berørte uddannelsesområder har taget ansvar for udviklingen af konceptet for ETU, så der fremadrettet udarbejdes et fælles spørgeskema. o ESB-netværkets fremtidige virke er at medvirke til udvikling af en evalueringskultur, hvor uddannelsesinstitutionerne bl.a. kan arbejde med tilfredshedsundersøgelser og få lærerne på til at tage et medarbejderskab. o UVM finansierer processen med at udvikle en fælles spørgeramme. o Holdevaluering / fagevaluering er et emne, der skal tages op i ESB-netværket men det skal være et frivilligt modulkoncept i forhold til uddannelsesinstitutionernes behov og forskellighed. o ESB-styregruppen drøfter det på et kommende møde. o Frafaldskonceptet ESB-netværket udarbejder en BM-rapport i forhold til UVM s koncept. o Frafald sættes på dagsordenen på næste FU-møde. o Der stilles forslag om, at der afholdes et temamøde, idet der er behov for at dele viden og erfaringer bl.a. set i forhold til forløbsstatistikker-/analyser o AA orienterede om en kontakt fra Datamind om et værktøj til frafaldsanalyser. Værktøjet kan se variable sammenhænge i datasættet. AA er med i en arbejdsgruppe til videreudvikling. o Læringsmiljøer o Tages op på næste FU-møde ift. ESB-netværkets behovsanalyse pkt. 2b. o Medlemsaktiviteter o Ingen nye punkter o Projekter o MKA orienterede kort om et Leonardo-projekt omhandlende efteruddannelsesaktiviteter og kvaliteten af læringsprocessen. o Klynger o Etableres kun i forhold til behov og interesse o Eventuel klyngedannelse skal supportere medlemsaktiviteter ift. netværkets formål, og hvor det er relevant for enkelte skoleformer 3.

4 o Inspirationsforum o Et ekstra tilbud til netværkets medlemmer o Næste møde i koordineringsgruppen afholdes den 10. december, hvor gruppen drøfter de mange forslag til aktiviteter, som fremkom på møde den 22. oktober o Proceskonsulentuddannelse løftes over i kvalitetsrejseprojektet, da SCKK er interesseret i at finansiere uddannelsen i forbindelse med projektet. o Ledelses-/organisationsudvikling o Fagrettede ledernetværk Der er nedsat forskellige selvstændige fagrettede ledernetværk blandt andet inden for El-området og VVS området. Konklusion o Hvis der senere opstår behov for etablering af fagrettede ledernetværk i regi af ESBnetværket kan skolerne melde ind til sekretariatet. o Evalueringskultur ESB-styregruppen drøftede ESB-netværkets nye idegrundlag: ESB-netværket skal bistå medlemmerne med at udvikle og virkeliggøre en evalueringskultur på den enkelte institution og institutionerne imellem. Konklusion o Der vil være forskellige behov ift. institutionsform. o Forslag om temadag i styregruppen gående på hvordan vi kommer videre ift. hovedkonklusioner fra medlemsanalysen og får nogle værktøjer til, hvordan implementeringen skal ske på institutionerne. o Drøftelse af en fælles konklusion på hvad evalueringskultur egentlig betyder for netværkets medlemmer. o Evalueringskultur skal prioriteres ledelsesmæssig på institutionerne for derved at sikre implementering måske skal evalueringskulturen skrives ind i skolernes virksomhedsplan. o Evt. afholdelse af konference efter styregruppens drøftelser af evalueringskultur på en temadag. o Institutionernes bestyrelser kan eventuelt inviteres for at skabe opmærksomhed om evalueringskultur. o ESB-styregruppe / sekretariat / konsulentfunktioner o Videreudvikling af værktøjer til brug for netværkets medlemmer blandt andet Action Plan fra Ennova. Værktøjet tager udgangspunkt i tilfredshedsundersøgelser. o Markedsføring 4.

5 o Folder skal udarbejdes med netværkets retningslinjer både på dansk og engelsk. UVM vil være behjælpelig med oversættelsen til engelsk. o Der er ikke det store behov for decideret markedsføring, idet netværket nu har en størrelse, hvor der helt automatisk er fokus på os. o Det kan måske være aktuelt med international markedsføring blandt andet i forhold til Leonardo-projekter. o Markedsføring ift. gymnasieskolerne sker ved, at lederforeningen markedsfører det kommende kvalitetsrejseprojekt på deres hjemmeside og opfordrer gymnasieskolerne til at være med i projektet. o Det er hensigtsmæssigt at Uddannelsesbenchmark og ESB-netværket i højere grad samarbejder i fremtiden. o Konsulentydelser o Flere skoler efterlyser konsulenthjælp til at komme videre efter tilfredshedsundersøgelser og med kvalitetsudviklingsaktiviteter i øvrigt. o Samarbejdspartnere o Fremgår af ESB-netværkets adresseliste. o Anonymiserede BM-rapporter fremsendes til samarbejdspartnere. o Der kan være behov for nye samarbejdspartnere i ESB-netværket. SOSU foreslår kommuner og regioner som nye samarbejdspartnere o AH tager det op på et senere tidspunkt i styregruppen. C. Orientering om c.1 Kvalitetsrejseprojektet o Der har været afholdt møder med SCKK om behovsbeskrivelsen o SCKK vil gerne være med til at støtte en videreudvikling af en KVIK-light model. Endvidere vil de også gerne støtte en proceskonsulentuddannelse samt almindelig kompetenceudvikling af medarbejderne på institutionerne. o UVM vil gerne være med til at støtte ledelsesudvikling. o Der stilles forslag om at en KVIK-light model evt. gøres uddannelsesorienteret. o VM fremsender selvevalueringsmateriale fra VIA University College, som er udviklet med støtte fra SCKK. c.2 Inspirationsforum o Se under pkt. B. c.3 ETU-2008 Præsentationsmøde den 12. januar 2009 o LAP udsender en mail til alle skolers kontaktpersoner, at formiddagens møde også er relevant for de skoler, som ikke pt. har deltaget i ETU. 5.

6 c.4 Informationsmøde MTU-2009 den 22. januar 2009 o Der er udsendt indbydelse til alle netværkets kontaktpersoner. Ennova præsenterer på mødet MTU-2009-spørgerammen. D. Ennova MHO og NM præsenterede MTU-2009 (jf. bilag 4). Nedenstående er korte noter fra præsentationen. Præsentation af MTU 2009-spørgeramme inkl. APV o Spørgerammen inkl. ændringer Forbedring af den grundlæggende model og tillægsblokke til omdømme/image, nærmeste leder og det daglige arbejde ift. EEI modellen 2008 o Kort drøftelse af ordet omdømme/image - styregruppen beslutter, at omdømme bruges fremadrettet. Optimering af APV-modulet Nyt tema: Employer branding (tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere) o Tidsplan MHO gennemgik MTU-2009 tidsplanen Ennovas præsentation vedlagt referatet Informationsmøde 22. januar Tidsfrist for tilmelding til undersøgelsen 27. februar Dataindsamling start 15. april Dataindsamling slut 29. april Levering af rapporter 20. maj (benchmarking- og skolerapporter) Levering af rapporter (enhedsrapporter) o Prismodel for MTU-2009 MHO gennemgik prismodellen, som skal: a. Afspejle Ennovas effektivisering af processen for MTU b. Øge ESB-netværkets medlemmers incitament til at bringe flere skoler med i BMundersøgelserne c. Gøre det attraktivt for små skoler at deltage i MTU o Nedsættelse af MTU-2009 Arbejdsgruppe Til drøftelse i arbejdsgruppen: a. Tilpasning af tillægsblokkene: 1) omdømme/image 2) nærmeste leder 3) det daglige arbejde o Evt. luge ud og evt. inddragelse nye spørgsmål b. Følgende udpeget til arbejdsgruppen: o Michael Kaas-Andersen, Selandia CEU o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Karin Rosenmejer, København VUC 6.

7 o Anette Halvgaard, Erhvervsskolen Nordsjælland o Præsentation af Action Plan et opfølgningsværktøj til MTU/ETU o NM orienterede om Action Plan og de muligheder, der er i værktøjet for opfølgning på tilfredshedsundersøgelser a. Understøtter forbedringsarbejdet i forlængelse af tilfredshedsundersøgelser Værktøjet kan i. Prioritere målepunkter ii. Fastsætte mål iii. Oprette detailbeskrivelser iv. Fastsætte ansvar og milepæle v. Downloade og printe målsætninger og handlingsplaner b. Anvendelsesmuligheder i. Giver overblik på virksomheds- og områdeniveau ii. Sikrer en fælles, systematisk og ensartet opfølgning iii. Bedre kobling mellem indsats og resultater iv. Dialogværktøj v. Videndeling Konklusion: Det aftales at Ennova udarbejder oplæg til MTU spørgerammen og rundsender til arbejdsgruppen til kommentarer. Spørgerammen skal være færdigbearbejdet til den 22. januar 2009, hvor der afholdes MTU-2009 informationsmøde. E. Møderække 2009 Styregruppemøder blev fastsat som nedenstående o 2. møde: Uge 12 torsdag den 19. marts 2009 kl , Odense Tekniske Skoles kostskole og kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ o 3. møde: Uge 35 onsdag den 26. august 2009 kl , Odense Tekniske Skoles kostskole og kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ o 4. møde: Uge 47 (dagen før årsmødet) tirsdag den 17. november 2009 kl med middag og overnatning nærmere om sted senere. Årsmødedato 2009 fastsat til: o Onsdag den 18. november 2009 FU drøfter på førstkommende møde, hvor årsmødet skal afholdes. FU-møder fastsat som nedenstående o Den 7. januar 2009 kl evt. på København VUC, Vognmagergade 8, 1120 København K, lokale 316, 3. sal. 7.

8 o møde: Uge 18 aftales på første FU-møde o møde: Uge 34 aftales på første FU-møde o møde: Uge 43 aftales på første FU-møde F. Eventuelt og tak for i dag o Ingen bemærkninger G. Note vedr. økonomi tilføjet efter styregruppemødet: I følge aftale med mødeleder AH tilføjes nedenstående orientering om ESB-netværkets økonomi: Udviklingspuljen 2009 Udviklingspuljen pr. 1. november 2008 kr Driftsunderskud i ESB-netværket 2008 (nov. 2008) kr Udviklingspuljen pr. 1. december 2008 kr Opkrævning for ETU-2008 pr. medio december 2008 kr *) Udviklingspuljen pr. 1. januar 2009 kr NB! På styregruppemøde den 26. august 2008 vedtog man at bevillige kr ,- af Udviklingspuljen til udbetaling primo 2009 til initiering af kvalitetsrejseprojektet. Driftsbudget 2009 Kontingent 73 medlemmer 2009 (pr. dec. 2008) kr Forventet sekretariatsbistand kr ,- Forventet konsulentydelser kr ,- Møder/rejser/adm. kr ,- Udgifter i alt kr ,- kr Forventet overskud kr *) På styregruppemødet d blev det besluttet - for nye skoler som ønsker deltagelse i ETU at de kun skal betale det halve af engangsafgiften på kr d.v.s kr , fordi tidspunktet nærmer sig, hvor ETU overgår til lederforeningerne). Engangsafgiften på ETU bortfalder, når lederforeningerne overtager forpligtelsen for gennemførelsen af fremtidige ETU er (se referatet pkt. B). For deltagelse i VTU skal nye skoler fortsat betale den fulde engangsafgift på kr , fordi det fortsat er medlemsinstitutionerne i ESB-netværket, der ejer dette koncept. 8.

9 Referent: Lajla Pedersen, ESB-sekretariatet 4. december 2008 Godkendt af AH før udsendelse til ESB-styregruppen Efter styregruppens godkendelse udsendes referatet til medlemmer og samarbejdspartnere og lægges på Godkendt af ESB-styregruppen den 19. december

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Anne Albertsen (AA) o Kent W. Kristensen (KWK) o Michael Kaas-Andersen (MKA) ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger (JCA) o Lajla Pedersen

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Karin Rosenmejer,

Læs mere

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SG) o Carl Edward Tronhjem, SOSU Sjælland (CET)

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch Kristensen, TEC (KBK) o Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland (KH) o Signe Gylling,

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Tradium Kent W. Kristensen, VUC Skive-Vibrg ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København

Læs mere

Afbud: Birgitte Quelle Michael Welling Keld Mogensen Søren B. Schmidt Anette Chur. August 2008/lap

Afbud: Birgitte Quelle Michael Welling Keld Mogensen Søren B. Schmidt Anette Chur. August 2008/lap Deltagere: ESB-styregruppen Lars M. Madsen Michael Kaas-Andersen Anders la Cour Britta Raaballe Gudrun K. Petersen Anette Halvgaard Kent West Kristensen Gitte Lykkehus Anne Albertsen Jens Chr. Agger Lajla

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

ESB-netværkets retningslinjer

ESB-netværkets retningslinjer ESB-netværkets retningslinjer 1. Netværkets navn Netværkets navn er Evaluering Samarbejde Benchmarking-netværket. Navnet forkortes ESBnetværket. 2. ESB-netværkets medlemsgrundlag og samarbejdspartnere

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Jan Havreland,

Læs mere

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver Årsmøde i ESB-netværket 16. marts 2017 - Odense Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde v/ Ebbe Schou Hargbøl, ESB-sekretariatet

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne.

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012. Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012. I forlængelse af tidligere drøftelser i ESB-styregruppen var konsulent Julie Sigsgaard, Clavis inviteret til at facilitere styregruppens

Læs mere

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-styregruppen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning o Sanne Sandal, ZBC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Ole

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt.

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt. Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Ole Roemer, SOSU C o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Peter Madsen, SOPU ESB-sekretariatet

Læs mere

2. Orientering om økonomi v /AH Økonomisk oversigt uddelt og AH orienterede kort om de enkelte økonomipunkter.

2. Orientering om økonomi v /AH Økonomisk oversigt uddelt og AH orienterede kort om de enkelte økonomipunkter. Deltagere ESB- styregruppens medlemmer g suppleanter Anne Birthe Mrtensen, Randers TS (ABM) Anders la Cur, København TS (AlC) Lisbeth Jensen, Specialundervisningscentret Egedam (LJ) Karen Jespersen, SOSU

Læs mere

1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010

1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010 1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010 ESB-netværkets styregruppe har for at sikre, at netværket varetager de opgaver, som medlemsinstituionerne ønsker, afholdt en missionsdag. Formålet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: Afbud: ESB-styregruppen Anne Birthe Mrtensen (ABM) Karen Jespersen (KJ) Karin Rsenmejer (KR) Kent W. Kristensen (KWK) Kirsten Habekst (KH) Lisbeth Jensen (LJ) Mgens Schlüter (MS) Ole Enelund

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SASA) o Heidi B. Nielsen, CELF (HBNI) o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde (HRL) o Tue Sanderhage, HF & VUC

Læs mere

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole Rømer, SOSU C (OR)

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal,

Læs mere

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014 Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

Nr. 2 Oktober 2008 Redaktion: Lars M. Madsen, ESB-netværkets FU / Lajla Pedersen og Jens Chr. Agger ESB-sekretariatet

Nr. 2 Oktober 2008 Redaktion: Lars M. Madsen, ESB-netværkets FU / Lajla Pedersen og Jens Chr. Agger ESB-sekretariatet ESB-netværkets styregruppe vedtog i januar, at skulle være et forandringsår, forstået på den måde, at der er behov for efter ESB-netværkets start i 2003 at rette et stærkere fokus på ESBnetværkets idegrundlag,

Læs mere

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag.

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Jan

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Randers Tekniske Skle ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København Tekniske Skle Kent

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 22. februar 2010 kl. 16.00 til 17.35 hos Selandia-CEU Deltagere: Flemming Lassen, EUC NVS/3F Lars Thore Jensen, VUC NVS/UCSJ Ulla Koch, VUC VSS/UCSJ Lars Hansen, SOSU/Slagelse

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Konstituerende bestyrelsesmøde

Konstituerende bestyrelsesmøde Konstituerende bestyrelsesmøde Onsdag den 3. maj 2017 kl. 11.30-12.00 afholdes i Kræmmerstuen Deltagere: Lars Goldschmidt (Niels Brock), formand Per Påskesen (TEC), næstformand Referat Bjarne Høpner (Next

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne 15. september 2010 Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne Med henblik på ressourceregnskabet for 2010 skal skolerne gennemføre elevtrivselsmålinger på erhvervsuddannelserne i uge 41-44. Undervisningsministeriet,

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle Deltagere ESB-netværkets FU Yvonne Andersen Signe Gylling Mogens Schlüter ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Planlagt afbud : Heidi B. Nielsen Maj 2014 Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe Anne Birthe Mrtensen, Randers Tekniske Skle (AMB) Mia Rasmussen, Århus tekniske Skle (MR) Yvnne Andersen, Syddansk Erhvervsskle (YA) Kirsten Habekst, VUC Vestegnen

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova:

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova: Deltagere: ESB-kontaktpersoner Sanne Sandal, SOSU Sjælland Anette Fuglkjær, Rybners Marie Houmann Lyngs, NEXT København Lea Bergstedt, Roskilde TS Ennova Henrik Madsen Raben ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden marts 2010/jca Bestyrelsens forretningsorden 1. Hjemmel Iht. vedtægter 6 stk. 6a : Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden dog under hensyn til stk. 6b.6e. Henvisningerne i stk. 6b..6e er indarbejdet

Læs mere

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag.

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag. Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Peter Müller,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-12.-2014 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. december 2014 Tidsrum 10.00 12.00 (med efterfølgende spisning

Læs mere

Forretningsorden for VEU-center Østjyllands Centerråd

Forretningsorden for VEU-center Østjyllands Centerråd Forretningsorden for VEU-center Østjyllands Centerråd 1. Centerrådets konstituering 1.1. Sammensætning Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og

Læs mere

Konstituerende bestyrelsesmøde

Konstituerende bestyrelsesmøde Konstituerende bestyrelsesmøde Tirsdag den 24. maj 2016 kl. 12.00-12.30 afholdes i salon 24 Dagsorden Deltagere: Per Påskesen (TEC), formand Søren Sørensen (Tradium), næstformand Bjarne Høpner (Next -

Læs mere

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Inviterede. Mandag d. 1.10.18 kl. 16.30-18.00 Esbjerg Rådhus, Mødelokale 2, 2. sal. Rasmus Peter Rasmussen

Læs mere

Status på ressourceregnskabet og måling af elevtrivsel i hhx/htx/eud

Status på ressourceregnskabet og måling af elevtrivsel i hhx/htx/eud 28. juni 2010 Status på ressourceregnskabet og måling af elevtrivsel i hhx/htx/eud Undervisningsministeriet og lederforeningerne for gymnasieskolerne, VUC og erhvervsskolerne har netop afholdt to regionale

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser.

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser. Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 14. marts 2018 kl. 16.00 17.30 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Damian Eis Christian Jørgensen

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Torvet 3, 8500 Grenaa Dato: Mandag den 9. december 2013 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Erik Madsen Birgit Jensen Erik Laursen

Læs mere

Administrationslederen gennemgik budgettet med tilhørende noter og bilag. Der var enkelte spørgsmål undervejs, som blev besvaret.

Administrationslederen gennemgik budgettet med tilhørende noter og bilag. Der var enkelte spørgsmål undervejs, som blev besvaret. Referat af mødet i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 26. januar 2011 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Birthe Hesdorf, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen

Læs mere

Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt.

Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt. Referat fra Skolebestyrelsesmøde nr. 2: Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt. Referat fra 16.

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense.

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense. Dannebrogsgade 31, 1. mf. 1660 København V www.kulturbestyrelser.dk 20. marts 2016 Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl. 17.45 til 19.45. Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21,

Læs mere

Styregruppe - Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg

Styregruppe - Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg Styregruppe - Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg Dansk Naturvidenskabsfestival... 2 Baggrund for Naturvidenskabsfestival Aalborg... 2 Formålet med Dansk Naturvidenskabsfestival Aalborg... 2 Styregruppen

Læs mere

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 Medlemmer af bestyrelsen: Afbud: Fraværende: Fra skolen: Jørn Vejgaard, Tage Hjortkjær, Karin Østerby, Michael Nederby, Erik Damborg, Kurt K. Nielsen,

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden På sommerferie midt i reformforberedelser! Så står en sommerferie igen lige for døren, og vi skal for en stund have rystet EUD-reformforberedelserne af os. ESB-netværket er sammen med UddannelsesBenchmark

Læs mere

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Dato: Tirsdag den 25. okt. 2016, kl. 19.00 Mødested: Tilstede: Afbud: Referent: TMG Halhuset Anders Kjær, Anette Poulsen, Finn Larsen, Poul Håkon Poulsen, Carsten

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter.

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger o Lajla Pedersen

ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger o Lajla Pedersen Deltagere: ESB-styregruppen Anders la Cur (AlC) Anette Chur (AC) Anette Halvgaard (AH) Anne Albertsen (AA) Birgitte Ashrn Quelle (BQ) Gitte Lykkehus (GL) Gudrun Kirk Petersen (GKP) Keld Mgensen (KM) Kent

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl. 9.00-15.00 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ulla Mulbjerg Deltagere: Christian G. Hansen, Thomas Søndergaard Larsen, Gitte Stokholm,

Læs mere

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport-centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 www.uu-nordvestjylland.dk REFERAT Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Tid: Fredag den

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

07.06 Redegørelse for møde blandt de forbrugerejede værker ift. Apple v/formanden

07.06 Redegørelse for møde blandt de forbrugerejede værker ift. Apple v/formanden Referat 07. møde 2015 Vedr. : Ordinært bestyrelsesmøde Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Torsdag den 28. maj 2015 kl. 17.00-20.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Ewa Sørensen

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse torsdag den 16.juni 2016 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse torsdag den 16.juni 2016 kl Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse torsdag den 16.juni 2016 kl. 13.15 14.45 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Det indstilles at dagsorden godkendes 8.juni 2016 2. Godkendelse

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

Møde i det lokale uddannelsesudvalg (LUU)

Møde i det lokale uddannelsesudvalg (LUU) Møde i det lokale uddannelsesudvalg (LUU) Tidspunkt Torsdag d. 4/10 2018 kl. 9-13 Sted SOPU, Milnersvej 40, Hillerød, lokale 6205 Emne/Dagsordenspunkt Beslutning/opfølgning Tidshorisont/ ansvarsfordeling

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Roskilde/Lejre. Styregruppemøde - Fredag den 8. juni Astersvej 15D, Roskilde

Roskilde/Lejre. Styregruppemøde - Fredag den 8. juni Astersvej 15D, Roskilde Roskilde/Lejre Styregruppemøde - Fredag den 8. juni 2018 - Astersvej 15D, Roskilde Dagsorden 1. Godkendelse af referat 2. Det daglige samarbejde i Uddannelsessamarbejdet Vejledersaloner, herunder tilbagemelding

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Anette Byriel Andersen Angela Kühl Jensen Inge Hynkemejer Peter Petersen Niels Lind Brunsborg Afbud: Birthe Hesdorf, næstformand Alis

Læs mere