1.000 kr. Kval. Lån I alt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.000 kr. Kval. Lån I alt"

Transkript

1 Drift og Anlæg: kr. Kval. Lån Etablering af hundeskov i genbrugsskoven Offentlige toiletter - renovering m.m I alt = udgift, - = indtægt Etablering af hundeskov i genbrugsskoven: Resume: Der har blandt byens borgere og turister jævnligt været efterspurgt en hundeskov i Svendborg Kommune. Der har i en del år været løsgående hunde i Gammel Hestehave, men området er aldrig blevet udlagt som officiel hundeskov. Hunde skal føres i snor i skoven og løse hunde er til gene for vildtet og skovgæster. Vest for Genbrugsskoven ved Odensevej og Genbrugsstationen ligger et delvist beplantet areal, udlagt til rekreativt område. Arealet kan med fordel benyttes som hundeskov. Der er gode adgangsforhold til området og eventuelt kan de nærliggende regnvandsbassiner inddrages. Sagsfremstilling: Etablering af hundeskov i Gl. Hestehave ses som en konfliktfyldt model uden åbne græsarealer. Løsningen i Gl. Hestehave vil medføre en stærkt forringet synlighed til de mange gravhøje i Gl. Hestehave, der i forvejen er et populært besøgs mål og udpeget som kulturminde. Det giver konflikter mellem en hundeskov og formidlingsprojekterne i Gl. Hestehave. Etablering af en hundeskov ved Genbrugsskoven vil fra ibrugtagningen give hundeejerne mulighed for at lufte og træne deres hunde i flere naturtyper (skov/krat, åbne arealer og søer). Der er i denne løsning klare retningslinjer for både hundeejere og andre brugere på kommunens arealer. Etablering af en hundeskov ved Genbrugsskoven omfatter hegning af området, etablering af primitive stier, opsætning af skilte samt etablering af en p-plads med plads til ca. 20 biler. Påvirkning på andre områder:

2 Afledt drift: Økonomi (udvidelse / ændring i forhold til anlægsrammen): Faseopdelt. Budget kr Efter Anlægsudgift: Projektering - Udførelse Afslutning Finansiering Afledt drift Netto Den samlede udgift er kr., hvoraf der er en egenfinansiering på kr.

3 Offentlige toiletter renovering m.m.: Resume: Miljø og Teknik har på baggrund en række klager fra brugere af de offentlige toiletter foretaget registrering af standarden på såvel rengøring som vedligeholdelse. Sagsfremstilling: Svendborg Kommune har i alt 17 offentlige toiletter. Registreringen af toiletternes vedligeholdelse giver følgende billede: - toilet ved Lundeborg Strand bør af sikkerhedsmæssige årsager lukkes, nedrives og eventuelt erstattet af en ny toiletpavillon, da renoveringsomkostninger vurderes at udgøre ca kr. - Toiletterne ved Centrumpladsen, Dronningemaen og Torvet trænger til renovering af især sanitet og flisebelægninger, omkostningsniveau vurderes at udgøre ca kr. - Toiletter ved Lehnskov Strand, Vindeby Havn, Stokkebæk Strand, Skårupøre Strandvej og Christiansminde (Engen) trænger til middel renovering, omkostningsniveau vurderes at udgøre ca kr. - Øvrige toiletter trænger til mindre renovering og generel opfriskning, ca kr. - Samlet beregnet omkostningsniveau for udskiftning/renovering/opfriskning af kommunens 17 toiletter vurderes at udgøre ca kr. Det er endvidere ved registreringen konstateret, at rengøringsniveauet ikke er blevet udført i henhold til det krævede serviceniveau. For opfyldelse af det krævede serviceniveau er der fra administrationens side fulgt op i forhold til kommunens eksterne entreprenør på området. Påvirkning på andre områder: Afledt drift:

4 Økonomi (udvidelse / ændring i forhold til anlægsrammen): Faseopdelt. Budget kr Efter Anlægsudgift: Projektering - Udførelse Afslutning Finansiering Afledt drift Netto

5 Natur og Klima: kr. Kval. Lån Revision af vandløbsregulativer Natur og Friluftsliv Behandling af Sørup Sø med aluminium og eventuelt biomanipulation I alt = udgift, - = indtægt Revision af vandløbsregulativer: Resume: Ved de sidste 2 års budgetforhandlinger havde Miljø og Teknik foreslået, at der blev afsat penge til revision af vandløbsregulativerne. Der er i perioden 2012 til 2015 afsat 1,0 mio. kr., hvoraf 0,2 mio. kr. er overført til projektet Sørup Sø. Det er vurderet, at en revision af regulativerne vil koste cirka 4,0 mio. kr. Sagsfremstilling: Administrationen har i 2011 bedt Orbicon lave en beregning, der konkluderer, at en regulativrevision vil koste cirka 4,0 mio. kr. Der er flere grunde til, at det er nødvendigt at revidere regulativerne på nuværende tidspunkt. I Vandplanerne er der nogle indsatskrav der nødvendiggør en ændring af regulativerne (fjernelse af spærringer, ændret vedligeholdelse, åbning af rørlagte strækninger). Specielt den ændrede vedligeholdelse kræver en nøjere gennemgang, hvilket også er årsagen til at disse ændringer skal godkendes i Naturstyrelsen. I de fleste regulativer er det vedtaget, at regulativerne skal revideres hvert 10. år. Alle regulativer i Svendborg Kommune er mere end 10 år gamle, men det er blevet besluttet, at udsætte revisionen til Vandplanerne blev færdige. Når et regulativ er mere end 10 år gammelt, vil der oftest være sket en del ændringer dels i vandløbet og dels i oplandet til vandløbet. Der kan f.eks. være tildelt mere vand fra nyudstykninger, der kan være sket dræninger af nye områder og lignende. Dette kan bevirke at forudsætninger for regulativerne er ændret.

6 Flere steder i kommunen er der blevet lavet restaureringsprojekter. For nogle af projekternes vedkommende har man lavet et tillæg til det gældende regulativ og andre steder har man ikke, hvilket i princippet vil sige, at man i dag ikke har et gældende regulativ på afgrænsede strækninger. De eksisterende regulativer er udarbejdet af de 3 gamle kommuner samt Fyns Amt. Regulativerne er således ikke ensrettede, og der gælder derfor ikke de samme vilkår for alle lodsejere i kommunen. En sidegevinst ved en revision vil desuden være, at det letter administrationen af vandløbene. Påvirkning på andre områder: Afledt drift: Ingen Økonomi (udvidelse / ændring i forhold til anlægsrammen): Faseopdelt. Budget kr Efter Anlægsudgift: Projektering - Udførelse Afslutning Finansiering Afledt drift Netto Der er i det nuværende budget afsat 1,0 mio. kr. til vandløbsregulativer, hvoraf 0,2 mio. kr. er overført til projektet Sørup Sø. Der mangler således 3,2 mio. kr. af de 4,0 mio. kr. der er nødvendige for en revidering. Det foreslås derfor, at der afsættes 0,8 mio. kr. ekstra pr. år til revision af vandløbsregulativerne i perioden

7 Natur og Friluftsliv: Resume: Et af kommunens største aktiver er vores natur og landskaber. Det tiltrækker både nye borgere, turister og er med til at give os et sundere og rigere liv. Ved at styrke indsatsen for Natur og Friluftsliv styrkes mulighederne også for vækst i turisterhvervet. Sagsfremstilling: En bærende tanke i planen for Natur og Friluftsliv er, at natur og friluftsliv kan løfte hinanden gennem en balanceret indsats, hvor vi sikrer, at der er spændende natur at opleve, og at oplevelsen gøres tilgængelig ved forbedret adgang, faciliteter og formidling. Hertil kommer, at vi skaber historien om oplevelsen gennem branding og markedsføring og herved styrker oplevelsesøkonomien. Planen for Natur og Friluftsliv, har fokus på handlinger, og der indgår en handleplan for med konkrete indsatser, der ligger ud over de lovfæstede vand- og Natura 2000-indsatser. Som led i vand- og Natura 2000-planerne skal kommunen iværksætte mange indsatser de kommende år. Indsatsen for vandmiljøet dækker hele kommunen, mens Natura indsatsen er begrænset til Natura 2000-områderne, der kun udgør 4,5 % af kommunens landareal. Jævnfører Strategi Svendborg Kommune -12 ønsker Byrådet at pleje og udvikle naturen i hele kommunen, og at de store investeringer i vand og natur også skal komme borgerne til gode i form af flere rekreative muligheder. I forbindelse med workshop forud for udarbejdelse af Strategi -12 og workshop om naturen i Svendborg Kommune er fremkommet mange borgerønsker om udvikling af friluftslivets muligheder. I forlængelse af udnævnelsen som årets Friluftskommune 2012 har kommunen sat en række friluftsaktiviteter og -projekter i gang. Handleplanen i Natur og Friluftsliv understøtter disse borgerønsker og viderefører det arbejde, som kommunen har sat i gang i forbindelse med Friluftskommunen - samtidig med, at naturen udbygges med større og flere borger-rettede projekter (aktivt medborgerskab). Med det nuværende budget er der til og med 2015 afsat 0,3 mio. kr. årligt til naturudvikling uden for Natura 2000-områderne samt til friluftsliv i det hele taget, og 0,6 mio. kr. årligt til gennemførelse af de lovfæstede kommunale Natura 2000-indsatser. Takten i gennemførelsen af Natur og Friluftsliv afhænger af kommunens økonomi, muligheder for eksterne midler og frivillige indsatser fra borgere og foreninger. Påvirkning på andre områder:

8 En styrket indsats på Natur- og friluftsområdet forventes at have en gavnlig effekt på Sundheds- og Forebyggelsesområdet. Afledt drift: På baggrund af erfaringer fra Friluftskommuneåret vurderes det, at der er behov for et ekstra årsværk til at løfte de opgaver der er forbundet med Natur og Friluftsliv på 0,5 mio. kr. samt et rådighedsbeløb på 0,15 mio. kr. til blandt andet formidling, herunder guidede ture og koordinering af frivillige initiativer samt udvikling af information via elektroniske medier. Erfaringen viser, at det kræver mange forhandlinger med lodsejerne at få tilslutning til samlede stiforløb, idet grundlaget for sagsbehandlingen er frivillighed. Økonomi (udvidelse / ændring i forhold til anlægsrammen): Budget kr Efter Anlægsudgift: Projektering - Udførelse Afslutning Finansiering Afledt drift Netto Indenfor udvalgets eksisterende økonomiske ramme er der ikke frie midler til en styrket indsats for naturudvikling og friluftsliv. Det foreslås afsat yderligere midler til Natur og Friluftsliv : 0,5 mio. kr. årligt til anlæg i 2014 og 2015, og 0,8 mio. kr. fra 2016 og fremefter samt, 0,65 mio. kr. årligt til afledt drift I forbindelse med frigivelse af anlægsbudgettet de enkelte år vil den endelige prioritering af tiltag for natur og friluftsliv blive forelagt.

9 Behandling af Sørup Sø med aluminium og eventuelt biomanipulation: Resume: I henhold til de statslige vandplaner skal Svendborg Kommune restaurere Sørup Sø for at sikre et rent miljø i søen inden udgangen af forslår endvidere, at statens krav om en aluminiumsbehandling suppleres med en ekstra og frivillig biomanipulation, som skal sikre en fremtidig fastholdelse af søens rene tilstand. Sagsfremstilling: I henhold til de statslige vandplaner er kommunerne i Danmark ansvarlige for at restaurere i alt 18 danske søer, så de er rene inden udgangen af besluttede på sit møde den 12. august 2013 at indstille, at der skal gennemføres en restaurering af Sørup Sø med aluminiumsbehandling i Detaljeret information om projektet fremgår af dagsordenspunktet. Udvalget foreslår yderligere, at der også gennemføres en biomanipulation (opfiskning af skaller og brasen). Denne indsats, som er frivillig for kommunen, skal sikre, at aluminiumsbehandlingen holder på længere sigt. Syddansk Universitet har tilbudt at gennemføre overvågningen af Sørup Sø, hvis restaureringen suppleres med biomanipulation. Her spares udgifterne til overvågning. Lystfiskere har vist interesse for at løfte opgaven med biomanipulation på frivillig basis, såfremt at de har resurserne til det. Foretages den supplerende biomanipulation har Syddansk Universitet tilbudt at gennemføre (og afholde udgifter til) den efterfølgende overvågning. I forbindelse med gennemførelsen af statens vandplaner kompenseres Svendborg Kommune i et vist omfang via DUT-midler. DUT-midlerne skal dække forundersøgelser, indsats og efterfølgende overvågning, samt administration og myndighedsbehandling. Andelen til sørestaurering udgør ca. 0,185 mio. kr. fordelt over tre år. Beløbet indgår i gennemførelsen af de statslige vandplaner generelt. Der er ikke afsat anlægsmidler til projektgennemførelse. Påvirkning på andre områder: Afledt drift:

10 Økonomi (udvidelse / ændring i forhold til anlægsrammen): Faseopdelt. Budget kr Efter Anlægsudgift: Projektering - Udførelse Afslutning Finansiering Afledt drift Netto Udgiften til aluminiumsbehandling anslås at ville beløbe sig til ca. 0,5 mio. kr. Ved at lystfiskerne løfter opgaven med biomanipulation vil denne del kunne gøres ca. 0,075 mio. kr. Skulle det vise sig, at lystfiskerne alligevel ikke har resurser til opgaven, kan en rådgiver gennemføre indsatsen for ca. 0,3 mio. kr. indstiller, at biomanipulationen gennemføres via en frivillig indsats.

11 Erhvervskontakten: kr. Kval. Lån Bevaringsfond for bygninger og gadebilleder I alt = udgift, - = indtægt Bevaringsfond for bygninger og gadebilleder: Resume: Bevaringsfondens formål skal være at medvirke til bevaringen eller genskabelsen af bevaringsværdige bygninger og gadebilleder, herunder til bevarelse af kulturhistorisk eller arkitektonisk værdifulde huse og miljøer og andre kulturværdier overalt i Svendborg Kommune. Sagsfremstilling: Svendborg Kommune, By- og Land Sydfyn og Svendborg Museum har drøftet muligheden for at oprette en bevaringsfond i Svendborg Kommune. Fondens formål skal være at medvirke til bevaringen eller genskabelsen af bevaringsværdige bygninger og gadebilleder, herunder til bevarelse af kulturhistorisk eller arkitektonisk værdifulde huse og miljøer og andre kulturværdier overalt i Svendborg Kommune. Fonden kan endvidere yde støtte til information om bevaring af bygninger og bymiljøer. Fonden skal ikke yde støtte til projekter, som varetages af Bygningsforbedringsudvalget. Bygningsforbedringsudvalget midler er via lovgivningen øremærket til bevaringsværdige boliger, mens bevaringsfonden kan støtte mere bredt. Eksempelvis kunne fonden have støttet renoveringen af udendørsscenen ved Rottefælden eller Vejerboden på Svendborg Havn. Fonden kan ligeledes støtte ældre erhvervsbygninger, driftsbygninger til gårde og lignende altså bygninger og anlæg, der anvendes til andre formål end bolig. Det er tanken, at fonden skal være med til at fortælle den gode historie omkring de mange bevaringsværdige aktiver, der findes i Svendborg Kommune, både ved at tildele økonomisk støtte til konkrete projekter, men også ved at informere om bevaring af bygninger og bymiljøer. Fonden er tænkt som en beredskabsfond der skal kunne arbejde hurtigt og smidigt sammen med bygherre om en bevarende indsats, der hvor det ønskes.

12 Økonomi (udvidelse / ændring i forhold til anlægsrammen): Budget kr Efter Anlægsudgift: Projektering - Udførelse Afslutning Finansiering Afledt drift Netto Der bør tages afsæt i en grundkapital på 0,25 mio. kr. til oprettelse af fonden. Grundkapitalen tilvejebringes ved kontant indskud fra hhv. Svendborg Kommune på 0,125 mio. kr. og By- og Land Sydfyn på 0,125 mio. kr. Fondens grundkapital må ikke anvendes. Fonden vil alene kunne anvende dens indtægter, herunder rentetilskrivning af grundkapitalen. Svendborg Kommune skal herudover yde et årligt driftstilskud på 0,25 mio. kr. til fonden, medmindre andet vedtages ved det årlige kommunale budget. Til orientering kan det oplyses, at det ikke er muligt at omfordele nogle af de midler som, Svendborg Kommune har sat af til Bygningsforbedringsudvalget, da anlægsbudgettet til bygningsforbedring indgår i lånerammen, og derfor ikke kan indgå som finansiering til andre projekter. At kommunen er tilskudsyder forhindrer ikke fonden i at søge og modtage bidrag fra andre private eller offentlige aktører. Hvis kommunen ikke bidrager økonomisk er det derimod arbejdsgruppens vurdering, at fonden ikke bliver en realitet.

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Helle Mølgaard d. 04-01-2016 Acadre 12/33135 Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Baggrund I de senere år har der jævnligt blandt byens borgere og turister, været efterspurgt en hundeskov i Svendborg

Læs mere

Budget 2014 Basis Anlæg 2014-17

Budget 2014 Basis Anlæg 2014-17 Udvalget for Teknik og Miljø Budget 1.000 kr. 2014 2015 2016 2017 Drift og anlæg: Vedligehold af ejendomme 1.019 1.019 1.019 1.019 Små trafiksikkerhedsprojekter 1.529 1.529 1.529 1.529 Ny skolestruktur

Læs mere

Til Naturstyrelsen September 2013

Til Naturstyrelsen September 2013 Til Naturstyrelsen September 2013 Høringssvar til de statslige vandplaner fra Svendborg Kommune Staten har på ny sendt forslag til de statslige vandplaner i offentlig høring i perioden fra den 17. juni

Læs mere

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Rudersdal Kommune og Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) har aftalt, at Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) i perioden

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer. Om fosfor-ådale og lidt mere. Af Irene Paulsen Skanderborg kommune

Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer. Om fosfor-ådale og lidt mere. Af Irene Paulsen Skanderborg kommune Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer Om fosfor-ådale og lidt mere Af Irene Paulsen Skanderborg kommune Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer Udkast til Vand og Natura 2000 planer er udsendt

Læs mere

Byggeri og Beredskab - beredskabsområdet:

Byggeri og Beredskab - beredskabsområdet: Byggeri og Beredskab - beredskabsområdet: 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 1: Ændrede lovkrav 235 235 235 235 2: Pumpe oversvøm. 235 I alt 470 235 235 235 1: Ændrede lovkrav Folketinget har indgået et nyt

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

Teknisk Anlæg. Nr Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14.

Teknisk Anlæg. Nr Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14. Teknisk Anlæg Nr. 2019 2020 2021 2022 2023 2024 17-1 Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14.100 17-2 Ny Glumsø Station 3.100 17-3 Nyanlæg af Teatergade i forbindelse

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne Møde med Grønt Råd 16. august 2012 Status Vand- og naturhandleplanerne Proces og tidsplan Forslag til handeplan, senest ½ år efter vedtaget statslig plan 28. marts 2012. Grønt Råd - drøftelse af handleplaners

Læs mere

Natura 2000 handleplaner - gennemførelse

Natura 2000 handleplaner - gennemførelse Natura 2000 handleplaner - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013-2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

I alt Resume: Etablering/udbygning af 3 dagtilbud for 4-Kløveren, Gudme Børnehave og Humlebien.

I alt Resume: Etablering/udbygning af 3 dagtilbud for 4-Kløveren, Gudme Børnehave og Humlebien. Dagtilbudsområde: 4-Kløveren x 3.000 2.500 Gudme Børnehave x 855 1.912 12.752 0 Nyt dagtilbud/humlebien x 4.160 21.071 7.272 medfinansiering x -10.000-16.100 0 I alt -1.985 9.383 20.024 0 + = udgift, -

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land. Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts

Nationalpark Skjoldungernes Land. Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts Nationalpark Skjoldungernes Land Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts Indhold Nationalpark Skjoldungernes Land lidt status Projekteksempler Partnerskabsprogram - hvad tilbydes en partner med

Læs mere

Budget 2013 Udvalget for Kultur- og Planlægning

Budget 2013 Udvalget for Kultur- og Planlægning Politikområde 1: Tankefuld 1.000 kr. Etape 1 2013 2014 2015 2016 1. Projektudvikling 1.037 1.037 2. Salgsfremme 1.016 508 508 508 3. Afdrag lån -2.600 2.300 600-600 4. Grundsalg 5.000-13.000 6.000 5. Grønne

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Genopretning af. Søborg Sø. møde den 6. marts 2018

Genopretning af. Søborg Sø. møde den 6. marts 2018 Genopretning af Søborg Sø møde den 6. marts 2018 Historik Videnskabernes selskabs kort 1768 Dannet i sidste istid I stenalderen en bred fjord Oprindelig 4. største sø i Nordsjælland Afvanding til landbrugsjord

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Vandrådets kommentarer til Opgave 1 Til: Vandrådsmøde den 10. august 2017 Dato: 10. august 2017 Sagsbeh.: tg/rådgiver Sagsnr.: 06.02.00-G01-5-17 Opgave 1 Hvilke

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

forsyn #8 Vandløb og Vådområder

forsyn #8 Vandløb og Vådområder www.ramboll.dk forsyn #8 Vandløb og Vådområder www.ramboll.dk VANDLØB OG VÅDOMRÅDER Rambøll arbejder bredt med en lang række opgaver indenfor vandløb og vådområder og kan tilbyde totalrådgivning lige fra

Læs mere

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vejle 18. januar 2011 Vicedirektør Helle Pilsgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Proces frem mod de endelige planer Forhøring Offentlig høring G.V. 2.0

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg 2010-2013 Oversigt over Anlæg Anlæg totalt 24.475 7.500 7.500 7.500 Afledt drift totalt 0 200 200 200 Udvalg I alt nye sforslag 6.500 3.500 3.500 3.500 Afledt drift af ovenstående Tude Ådal - naturgenopretning

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017

NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 NATURSTRATEGI GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 Teknik- & Miljøudvalgets ambitioner for natur er: Skabe mulighed for rekreativ anvendelse af naturen og at skaffe bedre adgang til natur Bevare, udvikle og pleje

Læs mere

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne Uddybende projektbeskrivelse Ridestier på Sydfyn og Øerne Indledningsvis præsenteres partnerskabet Naturturisme I/S, og den udvikling som partnerskabet har besluttet at igangsætte på Sydfyn og Øerne. Dette

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

Møde i Det Grønne Råd, Ærø Kommune den 26. februar 2015

Møde i Det Grønne Råd, Ærø Kommune den 26. februar 2015 Møde i Det Grønne Råd, Ærø Kommune den 26. februar 2015 Punkt 4: Vandhandleplan 2015 Punkt 5: Vandområdeplaner 2015-2021 Af: Terkel Broe Christensen, Svendborg Kommune Vandhandleplan 2015 Ærø Kommune Møde

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Høringssvar til Budget fra Greve Museums bestyrelse til Kultur og Fritidsudvalget

Høringssvar til Budget fra Greve Museums bestyrelse til Kultur og Fritidsudvalget 31. august 2016 Høringssvar til Budget 2017 2020 fra Greve Museums bestyrelse til Kultur og Fritidsudvalget Greve Museums bestyrelse er fuldt klar over, at hver en krone vendes i budgetforhandlingerne,

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 14. September 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover?

Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover? Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 539 Offentligt Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover? Flemming Lehbert Sørensen

Læs mere

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009

Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Forslag til retningslinier for landområderne i Kommuneplan 2009 Furesø Kommunes landområder omfatter alle arealer, der ikke er udlagt til byzone eller planlagt til fremtidig byudvikling. I landområderne

Læs mere

Bilag 5. Sagsnr

Bilag 5. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 5 Notat vedrørende træpolitikkens økonomiske konsekvenser Nærværende notat indeholder en vurdering af de økonomiske konsekvenser af forslaget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget

Bygningsforbedringsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 14. april 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Møde afsluttet: 18:15 Mødelokale: Kystagerparken, Høvedstensvej 45 Medlemmer: René Langhorn, Maria Staghøj Durhuus, Peter Lougart, Morten Høybye

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Miljø, Klima og Kyst

Oversigt over besparelsesforslag på Miljø, Klima og Kyst Oversigt over besparelsesforslag på Miljø, Klima og Kyst Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 9.097 9.097 9.097 9.097 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021

Læs mere

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune Naturpark Åmosen Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen Holbæk Kommune Sorø Kommune Foto: Jacob Eskekjær KOM FREM MED DIN MENING OG DINE IDEER Med denne pjece til samtlige lodsejere

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, ETAPE 2 1.000 kr. Projektering og arkæologi 8.000 Byggemodning - grunde, interne veje 20.000 14.000 Byggemodning - grøn og salgsfremme 500 3.500 3.100 Afdrag lån 1.200 4.500

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

Natur. Administration Lovgivningen, hvor kommunerne har ansvar for administration og tilsyn, omfatter:

Natur. Administration Lovgivningen, hvor kommunerne har ansvar for administration og tilsyn, omfatter: Natur Kommunerne har en forpligtigelse og væsentlig rolle i at sikre og udvikle den danske natur og ligeledes sikre og forbedre mulighederne for friluftslivet. Det sker gennem administration af en bred

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm Svendborg og Nyborg N120: Skove og søer syd for Brahetrolleborg Svendborg og FaaborgMidtfyn

Læs mere

Plan for Grønne Områder Hvidbog opsamling, kommentarer og indstilling på baggrund af høringssvar fra medlemmer af Det Grønne Råd

Plan for Grønne Områder Hvidbog opsamling, kommentarer og indstilling på baggrund af høringssvar fra medlemmer af Det Grønne Råd Høringspart Relevant afsnit Resumé af høringssvar Administrationens Kommentarer Dansk Skovforening Skove Tilvækst på 1.500 m 3 er Ja, gamle tal korrekt tal for lille er ca. 2.400 m 3 Skovning 1.600 m 3

Læs mere

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg.

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg. 1 of 5 7. april 2016 Til økonomiudvalg og byråd Kvartalslig opfølgning pr. 29. februar 2016. Anlæg. 1 Resume den samlede anlægsvirksomhed i Den oprindeligt terede anlægsudgift i 2016 på netto 79,3 mio.

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering. I alt 730 330 330 330

Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering. I alt 730 330 330 330 Navn på tema: Afgræsning af kommunale arealer Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering I alt 730 330 330 330 Alternativ 2 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Kommissorium for samarbejde omkring Odense Fjord

Kommissorium for samarbejde omkring Odense Fjord Kommissorium for samarbejde omkring Odense Fjord Projektets navn Evt. projektnr. Del af projektprogram Baggrund Odense Fjord-samarbejdet Odense Fjord med Kertinge Nor rummer store naturværdier, hvoraf

Læs mere

Bilag 1. Ressourcesituationen i Center Natur og Miljø

Bilag 1. Ressourcesituationen i Center Natur og Miljø Ressourcesituationen i Center Natur og Miljø Bilag 1 Nedenfor følger en beskrivelse af de udfordringer, der er i de syv faggrupper i Center Natur og Miljø. Grupperne er: affald, grundvand, landbrug, natur,

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Vådområdeprojekt Vilsted Sø

Vådområdeprojekt Vilsted Sø Vådområdeprojekt Vilsted Sø Tillæg til Regionplan 2001 Regionplantillæg nr. 82 Oktober 2002 Forsidebillede Vilsted by med søen i baggrunden i starten af 1900-tallet. Titel Regionplantillæg nr. 82 Udgivet

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag Nr. A-601 Anlæg i landsbyerne 603 Det kulturelle område Anlægsforslaget indgår i det vedtagne budget 2016-19 med 200.000 kr. i 2016 og 200.000 kr. i overslagsårene. Der er således tale om en genfremsættelse

Læs mere

Statens Natura 2000-planer for blev offentliggjort den 20. april Hovedformålet med Natura planerne for er, at:

Statens Natura 2000-planer for blev offentliggjort den 20. april Hovedformålet med Natura planerne for er, at: Statens Natura 2000-planer for 2016 2021 blev offentliggjort den 20. april 2016 Hovedformålet med Natura 2000- planerne for 2016-2021 er, at: 1) færdiggøre og vedligeholde indsatsen fra 1. planperiode

Læs mere

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne DDER OMMUNE -det er da ret OK Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne 1 Udarbejdet af Teknik & Miljø, Team Plan Juli 2016 - revideret april 2017 2 Formidlingsstrategi

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

INDSATS TEKNIK & MILJØ

INDSATS TEKNIK & MILJØ INDSATS TEKNIK & MILJØ Målsætning, som indsatsen vedrører (Derfor vil vi i sundheds-politikken 2019-2022) Indsatsen vedrører følgende to målsætninger fra Hjørring kommunes sundhedspolitik (side 7) Sikre

Læs mere

Et eksempel på planlægning for naturen mm.

Et eksempel på planlægning for naturen mm. Natur og Miljø 2013 Session 1: Borgeren og naturen Et eksempel på planlægning for naturen mm. Jørgen Jørgensen Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune Grønne Sammenhænge Natur- og Parkpolitik for Viborg

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Forslag til. Møde i Det Grønne Råd den 11. april 2012 /dof

Forslag til. Møde i Det Grønne Råd den 11. april 2012 /dof Forslag til Natura 2000-handleplaner Møde i Det Grønne Råd den 11. april 2012 /dof Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm*

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for NATUR OG MILJØ VISION Kommunens overordnede natur- og miljøvision: Vordingborg Kommune har et smukt kystlandskab og en mangfoldig natur, der får kommunen

Læs mere

Vand- og Naturplaner / Vådområder

Vand- og Naturplaner / Vådområder Vand- og Naturplaner / Vådområder ATV Vintermøde 2010 Afdelingschef Lars Kaalund Orbicon Leif Hansen ATV Vintermøde 2010 Lars Kaalund Orbicon Leif Hansen 23. marts 2010 1 Workshop Kort status Oplæg til

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej Helsinge Masnedøgade København Ø Telefon: Mail:

Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej Helsinge Masnedøgade København Ø Telefon: Mail: Dato: 12/10-2016 Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej 3 3200 Helsinge Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Orientering om planlagt fredning af Esrum Søs

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Odsherred Kommune & Odsherred Forsyning

Odsherred Kommune & Odsherred Forsyning Odsherred Kommune & Odsherred Forsyning Introduktion til projektet: Grønnehave Bæk og Regnvandshåndtering Offentligt møde d. 21. april 2018, Pakhuset, Vig. Henrik Lynghus rådgiver og projektleder 1 20

Læs mere

Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016

Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016 Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016 Storplettet perlemorssommerfugl Løvfrø Overdrev ved stråruplund i nærheden af Skamlingsbanken Dagsorden Kl. 15.00 kl. 15.05 Kl. 15.30 Kl. 16.00

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Nedbrydning af opstemning og oprensning af sand... 4 2.2 Lukning af omløbsstryg

Læs mere

Svendborg Kommunes vandplansindsats i 2015

Svendborg Kommunes vandplansindsats i 2015 Svendborg Kommunes vandplansindsats i 2015 Orienteringsmøde for lodsejere Den 19. februar 2015 Udarbejdet af: Christian Vinther Mette Serup Terkel Broe Christensen Dagens program 16.00 Velkomst 16.05 Oplæg

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 NOTAT Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 Billund kommunes overordnede økonomiske politik, har i en årrække i hovedsagen været koncentreret om, at sikre et ordinært overskud på den skattefinansierede

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Forslag til vandhandleplan Borgermøde 19. juni 2012

Forslag til vandhandleplan Borgermøde 19. juni 2012 Forslag til vandhandleplan 2012-2015 Borgermøde 19. juni 2012 Program 1. Velkomst 2. Baggrund og formål 3. Vandløbsindsatser og prioritering 4. Pause 5. Fra plan til handling 6. Høringssvar 7. Spørgsmål

Læs mere

Notat. Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg. Kopi til: Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012.

Notat. Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg. Kopi til: Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012. Notat Emne: Til: Kopi til: Notat til udvalgsbehandling Teknisk Udvalg Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 17. september 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 13. september 2012

Læs mere

Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov.

Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov. Forslag Titel: Natura 2000-handleplan Nordlige del af Sorø Sønderskov. Udgiver: Sorø Kommune, Teknik, Miljø og Drift, Rådhusvej 8, 4180 Sorø Kommune. År: Udkast 2016 Forsidefoto: Gammelt asketræ, langs

Læs mere

Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling v/ Per Breddam

Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling v/ Per Breddam Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Indsigelse til Forslag til Strategi for Kommuneplan 2013 og Lokal Agenda 21 Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan

Udkast til Natura 2000-handleplan Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde H50 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54

Læs mere

Vandløb - definitioner af god kvalitet samt naturlige og modificerede vandløb. Trine Balskilde Stoltenborg

Vandløb - definitioner af god kvalitet samt naturlige og modificerede vandløb. Trine Balskilde Stoltenborg Vandløb - definitioner af god kvalitet samt naturlige og modificerede vandløb Trine Balskilde Stoltenborg Fokuspunkter Processen omkring udpegningen af vandløbene, herunder særligt vedr. undtagelsesbestemmelserne

Læs mere

Lokalgruppe skovbrug c/o Skovdyrkerforeningen Fyn Lombjergevej 1 6262 4747 5750 Ringe ffn@skovdyrkerne.dk

Lokalgruppe skovbrug c/o Skovdyrkerforeningen Fyn Lombjergevej 1 6262 4747 5750 Ringe ffn@skovdyrkerne.dk En gruppe skovbrugere har dannet en lokalgruppe i regi af Nationalpark i Det Sydfynske øhav. Indbudte er medlemmer af Dansk Skovforening, Skovdyrkerforeningen Fyn, Hede Danmark FYN samt private skovrådgivere.

Læs mere

Handleplan for vandområderne i København 2012-2020. Sammendrag

Handleplan for vandområderne i København 2012-2020. Sammendrag Handleplan for vandområderne i København 2012-2020 Sammendrag 1 Indledning EU's vandrammedirektiv kræver, at alle EU-lande skal sikre, at de har et godt vandmiljø. Derfor har den danske stat lavet vandplaner

Læs mere

Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale vandplanindsats

Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale vandplanindsats Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale vandplanindsats 2012-2015 KL s temadag om politisk styring af vand- og naturindsatsen 13. April 2012 i Vejle Ved Anni Kær Pedersen, akp@kl.dk, tlf. 3370-3241

Læs mere

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording Ikast-Brande Kommune Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Vedrørende Bording, september 2012 Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording På vegne af hundeejere i Bording ansøger vi om etablering af en indhegnet hundeskov

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen Notat Revurdering af anlægsrammen for 2019-2022 I forbindelse med Økonomiudvalgsmødet den 7. august 2018 blev Notat Status budget 2019. Foreløbigt overblik til Økonomiudvalgets møde 7.8.2018, fremlagt

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

Anlæg - Budgetlægningen

Anlæg - Budgetlægningen BILAG NR. 5 NOTAT Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Fax. 74 34 01 54 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 01 72 bbch@haderslev.dk 26-08-2015 Sagsident: 15/6642 Sagsbehandler:

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere