NYHEDSBREV. Arrangementskalender: Fokus på Kødkvæg og Naturpleje. Nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Arrangementskalender: Fokus på Kødkvæg og Naturpleje. Nr"

Transkript

1 NYHEDSBREV Nr Arrangementskalender: Mandag den 29. februar 2016, Dansk Kødkvægs årsmøde Start kl i Messecenter Herning Kongrescenter Se mere på Lørdag den 19. marts 2016, Åbent Hus på Aalestrup Avlsstation På dagen kan du møde raceforeningernes avlsudvalg samt sponsorerne Der bliver serveret pølser og drikkevarer Torsdag den 5. maj 2016, Kødkvægets Dag Se mere på Fokus på Kødkvæg og Naturpleje Af Henning Hansen, Formand, Dansk Kødkvæg L&F Kvæg har besluttet at Forum for Okse- og Kalvekød skal deles op i to selvstændige fora. Et for slagtekalve og et for Naturpleje og Kødkvæg. De to nye fora vil i lighed med det gamle arbejde under, og forberede og indstille beslutninger til L&F Kvæg. Denne beslutning er begrundet i, at driftsgrenene kødkvæg og slagtekalve har så store forskelligheder, at det vil være mest rationelt med en adskillelse. Samtidig nedlægges Kvægs Styregruppe for naturpleje, og dens aktiviteter placeres i Forum for Naturpleje og Kødkvæg. Forum for Naturpleje og kødkvæg kommer til at bestå af: En repræsentant for L&F Kvæg som formand En repræsentant for Dansk Kødkvæg En fra Landboforeningerne En fra Familiebruget og sandsynligvis også en fra Økologisektionen Fra SEGES deltager to væsentlige personer med stort kendskab til området, nemlig Per Spleth og Heidi Buur Holbeck Desuden skal den kvægansvarlige konsulent fra L&F sidde med i forum, når han eller hun bliver ansat. Jeg er ret sikker på, at den nye struktur vil bringe Dansk Kødkvæg lidt tættere på beslutningsprocessen omkring naturpleje, og det er jeg selvfølgelig godt tilpas med.

2 Mindre landbrug dyr i skat Af Anna Boel, Chefrådgiver, LMO Bliver landbrugsejendommen for lille, bliver den dyr i drift. Det koster nemt kr. om året, når en mindre landbrugsejendom ikke kan vurderes som landbrugsejendom, men skal vurderes som en boligejendom. Dette gælder også, når landbrugsvirksomheden er drevet til topkarakter både landbrugsfagligt og økonomisk. I den løbende drift er der altså mange penge at hente ved, at en landbrugsejendom har en størrelse, der berettiger til en offentlig ejendomsvurdering som en landbrugsejendom. Som udgangspunkt vurderes mindre landbrugsejendomme med et areal over 5,5 ha som landbrug. Er arealet under de 5,5 ha vil ejendomme som udgangspunkt få en boligvurdering. Ud over arealet størrelse har driften af ejendomme og bygningsmassens karakter også betydning for, hvilken ejendomsvurdering, ejendommen får. En ejendom på 10 ha med skrubarealer, mose mm kan derfor være en boligejendom, og en 5 ha ejendom med intensiv drift kan være en landbrugsejendom. Skat har siden 2012 haft time out i vurderingssystemet. Skat skal være klar med de næste almindelige ejendomsvurderinger på alle boliger den 1/ til udsendelse februar/marts Landbrug og andre erhvervsejendomme får næste gang en ejendomsvurdering pr. 1/ , som udsendes februar/marts Mange tænker på en 2 ha grænse. Det er landbrugsloven, der opererer med en 2 ha grænse for, om der er landbrugspligt eller ej, men denne grænse har ikke betydning for den offentlige ejendomsvurdering eller for skatten. Her kan du se et eksempel på forskellen i udgifter for en erhvervsmæssig drevet ejendom på 5,5 ha med kødkvæg på, alt efter om ejendommen er vurderet som landbrugsejendom eller vurderet som boligejendom. Ejendom på 5,5 ha. Boligvurdering Landbrugsvurdering Forskel e. 40 pct. skat Ejendomsværdiskat Boligværdi kr kr. Ejendomsskat Grundværdi: kr./ha. Promille: 22, kr. x 5 ha Stuehusværdi: kr kr kr. Grundværdi: kr./ha Promille: 7,2 423 kr. x 5 ha kr. Forsikring kr. Ikke fradrag Fradrag erhvervsdel kr kr. Vedligehold kr. Ikke fradrag Fradrag erhvervsdel kr kr. Afskriv. Driftsbygning Nej (formentlig) Ja Rentefradrag 28 pct. 40 pct kr. Samlet forskel kr.

3 Hvis man driver en mindre landbrugsejendom med boligvurdering, kan der være mange penge at tjene ved at købe jord til ejendommen, så ejendommen vurderingsmæssigt bliver en landbrugsejendom. Den gode økonomi i at drive landbrug hænger naturligvis også særligt sammen med, at landbruget drives erhvervsmæssigt og har overskud, så landbruget ikke bedømmes til at være et underskudsgivende hobbybrug uden fradragsret for evt. underskud. Som nævnt er en landbrugsvurdering en fordel i den løbende drift. Men skal den mindre landbrugsejendom sælges, vil situationen ofte være omvendt. Her vil det ofte være en skattemæssig fordel, at ejendommen er vurderet som en boligejendom. Der kan være mange penge at tjene ved at få optimeret situationen skattemæssigt, både i forbindelse med den løbende drift og i forbindelse med salg af mindre landbrugsejendomme. NYT FRA UDLANDET: Fransk ammekoproduktion i økonomisk trædemølle Af Finn Strudsholm, specialkonsulent, SEGES Den økonomiske trædemølle, hvor lavere produktpriser løbende skal kompenseres med stigende produktivitet kører for fuld kraft i den franske ammekosektor. Det viser en stor analyse fra universitetet i Clermont-Ferrand, hvor forskerne har set på økonomi og produktivitet i besætninger med ammekøer. Analysen konkluderer, at en løbende stigning i produktivitet sammen med en fortsat offentlig støtte (EU m.v.) holder hånden under indtjeningen på de franske gårde med ammekøer. Analysen dækker 719 fuldtidsbedrifter med ammekøer i en periode på 23 år fra start 90-erne til nu. Produktivitet er steget med 60 % Målt som produktion af oksekød per arbejdstime er produktiviteten steget med 60 procent over perioden. Stigningen skyldes især investeringer i arbejdslettelser på gårdene. Men også mere enkle foderplaner herunder et højere forbrug af kraftfoder og en løbende genetisk fremgang for både dyr og planter har betydning for produktiviteten. Indtjeningen hos de franske ammekoproducenter varierer fra år til år, men i faste priser er niveauet det samme i dag som for 23 år siden, og indtjeningen ligger i niveauet euro per årsværk. Større og mere ekstensive bedrifter I perioden er størrelsen af bedrifterne vokset med 53 procent og den gennemsnitlige størrelse af fokusbedrifterne nu på 112 DE mod 73 DE for 23 år siden. I perioden er der samtidig sket en vis ekstensivering af bedrifterne, som indebærer, at græsmarkerne dyrkes og afgræsses mindre intensivt end tidligere. Belægningsgraden er faldet fra 1,3 til 1,2 DE/hektar.

4 Selvforsyning med foder er godt for økonomien Der er generelt en høj selvforsyning med foder på franske ammekobedrifter. De fleste ligger i niveauet 85 til 100 procent. Den laveste selvforsyning ses på større enheder, som indkøber mere korn og kraftfoder. Indtjeningen varierer meget mellem gårde, men generelt stiger indtjeningen i takt med graden af selvforsyning. Frankrig er EU-landet med flest ammekøer Frankrig er landet med den største ammekobaserede kødproduktion i Europa og landets 4,1 millioner ammekøer udgør 1/3 af alle ammekøer i Europa. Charolais er den største af de renracede populationer, og racen udgør 1,5 millioner af de franske ammekøer. Køer af Charolais er især talrige i det centrale Frankrig i regionen Massif Centrale. Frankrig eksporterer i dag 60 procent af de fravænnede tyrekalve til Italien, hvor de fedes færdige til det italienske marked. Transporten af levende kalve fra Frankrig til Italien har været stigende og udgør i dag den største transport af levende kreaturer over grænserne i EU, skriver forskerne bag artiklen. Kilde: Animal, september 2015 Vælg tyren med omhu Af Jørgen Skov Nielsen, Landskonsulent, SEGES De avlsmæssige egenskaber som tyren er i besiddelse af præger en hel årgangs kalve, hvorfor der bør udvises stor omhu ved valg af besætningens tyr. Af hensyn til afkommets officielle afstamning skal alle avlstyre stambogsføres. Det er ærgerligt når en besætning pludselig står med en hel årgangs kalve med uofficiel afstamning, som følge af fejl, uheld eller manglende betænksomhed i forbindelse med indkøb og brug af en foldtyr. Konsekvensen af at anvende en tyr som ikke er stambogsført er, at afkommet registreres med ukendt fader. Det medfører, at afkommet ikke kan registreres med officiel afstamning og hermed heller ikke kan stambogsføres. Man taber altså muligheden for, at anvende dyret i sit fremtidige avlsarbejde. Krav ved stambogsføringen Tyrens mor skal være stambogsført. Det er markeret med et "stambog" i feltet stbnr. på koens stamtavle. Tyrens mor skal være i live, så der kan udtages blodprøve til DNA-test til faderskabsbestemmelse, såfremt dette ikke allerede er sket f.eks. i forbindelse med stambogsføring af andet afkom. Tyrens far skal være stambogsført. Tyrens afstamning skal bekræftes ved sammenligning af DNA-typer på forældrene og tyren selv. Der er ingen krav til forældrenes eller tyrens egne avlsværdital eller præstationer i øvrigt. Der dispenseres ikke fra ovenstående krav og regler.

5 Priser Der er omkostninger til DNA-bestemmelsen og stambogsføringen. Hertil kommer dyrlægens honorar for udtagning af blodprøverne. Prisen i alt beløber sig til et sted mellem og kr. Avlsmæssigt niveau. Da en enkelt tyr i mange besætninger bliver far til en hel årgangs kalve, kan man relativt let hæve besætningens niveau, når man vælger en tyr med høje avlsværdi- og eksteriørtal. Køb derfor en tyr, hvis forældre ligger på et højt avlsmæssigt niveau. Såvel far og mor skal have gode avlsværdital for de væsentligste egenskaber. S-indekset på tyren bør ligge over 110. Såfremt tyren er kåret skal tallet "helhed" være minimum 82. Endelig er en god individafprøvning en væsentlig egenskab. Mange tyre er i dag så godt deklareret, at de fleste har mulighed for at finde en tyr der tilgodeser egne krav og ønsker. Undgå indavl. I forbindelse med valg af tyr er det væsentligt at sikre sig, at den ikke er for tæt beslægtet med besætningens hundyr. I almindelighed anbefales det kun, at foretage parringer der giver mindre end 4 % indavl. Det betyder, at en kalv kan have samme tyr som oldefar to steder i sin stamtavle. Eksempel: 1. generation 2. generation 3. generation 4. generation Hannibal (Farfars far) Tyr (Far) Tyr (Farfar) Ko (Farfars mor) Kalv Ko (Farmor) Tyr (Morfar) Ko (Mor) Ko (Mormor) Hannibal (Mormors far) Ko (Mormors mor)

6 I forbindelse med beregning af indavl, tegnes en såkaldt "anecirkel" efter følgende model: 1. generation 2. generation 3. generation 4. generation Tyr (Far) Tyr (Farfar) Kalv Hannibal (fælles ane dvs. både farfars far og mormors far) Ko (Mor) Ko (Mormor) Der tegnes en cirkel fra kalven og stamtavlen rundt til den fælles ane, Hannibal. Herefter kan indavlsgraden beregnes ved at tælle de linjer der er imellem de enkelte dyr i stamtavlen, i dette tilfælde 6 linjer, og indsætte resultatet i følgende formel: 0,5 (6-1) = 0,5 x 0,5 x 0,5 x 0,5 x 0,5 = 0,03125 = 3,125 %. Parringer der giver indavlsgrader på mindre end 4 % er som nævnt acceptable.

Optimer dine skattemæssige forhold - Deltidsbrug for kødkvægsbedrifter

Optimer dine skattemæssige forhold - Deltidsbrug for kødkvægsbedrifter Hotel Bredehus, Bredsten den 23. oktober 2015 Optimer dine skattemæssige forhold - Deltidsbrug for kødkvægsbedrifter Ved Chefrådgiver Anna Boel, LMO Dagens program Mindre landbrug dyrt i skat Skat er aktive

Læs mere

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Dansk Kødkvægs Årsmøde Mandag den 26. februar 2018 Landskonsulent, Jørgen Skov Nielsen Oversigt Information fra Dansk Kødkvæg Årsstatistikken Individafprøvningen i Ålestrup

Læs mere

Hereford racen er en lukket stambog. v/ Anni Søndergaard, Nibe. 11.10.2011.

Hereford racen er en lukket stambog. v/ Anni Søndergaard, Nibe. 11.10.2011. Hereford racen er en lukket stambog. v/ Anni Søndergaard, Nibe. 11.10.2011. Denne artikel er en lille guide til opmærksomhedspunkter, når du læser en stamtavle på papir eller i Dyreregistrering, tiltænkt

Læs mere

Registrering er hjørnestenen i avl, produktion og registrering generelt

Registrering er hjørnestenen i avl, produktion og registrering generelt Registrering er hjørnestenen i avl, produktion og registrering generelt Dansk Kødkvægs Årsmøde Ann Margaret Sørensen, Dansk Kvæg Ingen registreringer Ingen avl Ingen produktionsstyring 2... 27. februar

Læs mere

12: Morfars far. 4: Farfar 5: Farmor 6: Morfar 7: Mormor

12: Morfars far. 4: Farfar 5: Farmor 6: Morfar 7: Mormor 8: Farfars far 9: Farfars mor 10: Farmors far 11: Farmors mor 12: Morfars far 13: Morfars mor 14: Mormors far 15: Mormors mor 4: Farfar 5: Farmor 6: Morfar 7: Mormor 2: Far 3: Mor 1 Proband 1 Proband Ane

Læs mere

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogrammet er revideret i februar 2017 Motiveringen herfor findes i det øgede sædsalg fra ca. 2.500 til 10.000 doser årligt og stadig stigende. Sædsalget

Læs mere

v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail:

v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail: v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail: kammerherre@kammerherre.dk Har Hereford et økonomisk potentiale i genet for Mælk? På seneste avlsdag kom genet for Mælk ind som prioritet 3. Vigtigst var

Læs mere

Avlsarbejdet med kødkvægsracerne

Avlsarbejdet med kødkvægsracerne Avlsarbejdet med kødkvægsracerne aftenmøde Fremtiden for kødkvægsproducenter efter EU-reformens gennemførelse Landskonsulent H. C. Hansen, Dansk Kvæg/Dansire Landscentret Dansk Kvæg Eksport af avlsdyr

Læs mere

Økonomi og management ved fravænning af kødkvægskalve ved 3 eller 6 mdr.

Økonomi og management ved fravænning af kødkvægskalve ved 3 eller 6 mdr. Økonomi og management ved fravænning af kødkvægskalve ved 3 eller 6 mdr. Per Spleth Teamleder, Kødproduktion Hvad gøres der i praksis? De fleste vælger at lade kalvene gå ved koen i 5-7 mdr. De fleste

Læs mere

FOKUS PÅ VÆKST - VÆRDISÆTNING AF KRYDSNINGSKALVE

FOKUS PÅ VÆKST - VÆRDISÆTNING AF KRYDSNINGSKALVE FOKUS PÅ VÆKST - VÆRDISÆTNING AF KRYDSNINGSKALVE Per Spleth, Specialkonsulent Kødproduktion Rasmus Skovgaard Stephansen,Trainee KvægKongres Herning 27.2.2017 HVORFOR KRYDSNINGSKALVE I DK? Nå målet om en

Læs mere

Ammekalve fravænnet ved 3 måneder klarer sig fint

Ammekalve fravænnet ved 3 måneder klarer sig fint Ammekalve fravænnet ved 3 måneder klarer sig fint af Finn Strudsholm 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Et nyt forsøg på Kvægbrugets Forsøgscenter viser, at kalve som er fravænnet ved 3 måneder klarer sig mindst

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 20/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 20/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17 17-05-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.0 stk. Notering = ændret Der ventes en

Læs mere

Tyrevalget påvirker ydelse, sundhed og frugtbarhed, så det kan mærkes!

Tyrevalget påvirker ydelse, sundhed og frugtbarhed, så det kan mærkes! Tyrevalget påvirker ydelse, sundhed og frugtbarhed, så det kan mærkes! Dansk Kvægs Kongres 2007 Mandag den 26. februar i Herning Kongrescenter V/ landskonsulent Ulrik Sander Nielsen Dansk Kvæg, Afdeling

Læs mere

Hvad betyder registrering af inseminering, vægt, livskraft osv. for racens avlsarbejde

Hvad betyder registrering af inseminering, vægt, livskraft osv. for racens avlsarbejde Hvad betyder registrering af inseminering, vægt, livskraft osv. for racens avlsarbejde Hvad betyder øget frekvens af registrering for racens avlsfremgang Avlsseminar for Dansk Kødkvæg Horsens Januar 2010

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,9 100,5 99,6 99,2 100,5 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 95,2 94,9 95,1 94,3 91,5 90,3

- I pct. af ugen før... 99,9 100,5 99,6 99,2 100,5 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 95,2 94,9 95,1 94,3 91,5 90,3 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 47/ -11- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.100 stk. Notering = fald Der ventes i denne

Læs mere

Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg

Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Rådgivning Kødkvæg 2011-2012 Rådgivningsteam Kødkvæg består af 16 rådgivere fordelt over landet: Rådgivningsteam

Læs mere

Nordisk skala betydning for avlsværditallene Ulrik Sander Nielsen og Morten Kargo Sørensen, Afdeling for Specialviden

Nordisk skala betydning for avlsværditallene Ulrik Sander Nielsen og Morten Kargo Sørensen, Afdeling for Specialviden Nordisk skala betydning for avlsværditallene Ulrik Sander Nielsen og Morten Kargo Sørensen, Afdeling for Specialviden Bilag til informationsmøde Overgang til NAV avlsværdital betyder store ændringer. I

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Dansk Kødkvæg Årsstatistik 2008 I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Landscentret, juli 2009 Jørgen Skov Nielsen

Læs mere

Betragtninger omkring hvordan Simmental opnår avlsmæssig fremgang for racen

Betragtninger omkring hvordan Simmental opnår avlsmæssig fremgang for racen Betragtninger omkring hvordan Simmental opnår avlsmæssig fremgang for racen Avlsseminar for Simmental Pejsegården, Brædstrup Anders Fogh November 2010 Avlsmaskinen Input: - Racen - Biologiske omstændigheder

Læs mere

- I pct. af ugen før... 91,8 91,6 93,7 93,5 90,9 91,8 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,3 96,3 96,7 97,3 97,4

- I pct. af ugen før... 91,8 91,6 93,7 93,5 90,9 91,8 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,3 96,3 96,7 97,3 97,4 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 38/ -09- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17 19-04-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 7.0 stk. Notering = stigning/fald Efter

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,3 100,7 101,1 100,4 98,8 100,0 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 93,4 94,3 93,2 93,3 91,1

- I pct. af ugen før... 99,3 100,7 101,1 100,4 98,8 100,0 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 93,4 94,3 93,2 93,3 91,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 51/ -12- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.0 stk. Notering = uændret Der ventes i denne

Læs mere

- I pct. af ugen før ,1 99,9 100,4 100,1 99,4 99,8 - I pct. af samme uge sidste år 104,5 105,3 105,3 105,1 106,6 111,0

- I pct. af ugen før ,1 99,9 100,4 100,1 99,4 99,8 - I pct. af samme uge sidste år 104,5 105,3 105,3 105,1 106,6 111,0 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 46/17 15-11-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Nordisk Avlsværdivurdering. status og muligheder International avlsværdivurdering for kødkvæg

Nordisk Avlsværdivurdering. status og muligheder International avlsværdivurdering for kødkvæg status og muligheder International avlsværdivurdering for kødkvæg v/direktør Gert Pedersen Aamand status og muligheder International avlsværdivurdering for kødkvæg 1. Hvad er NAV? 2. NAV for malkekvæg

Læs mere

DANSK KØDKVÆG 2007. Årsrapport

DANSK KØDKVÆG 2007. Årsrapport DANSK KØDKVÆG 7 Årsrapport Indhold Forord............................................... 2 Resume.............................................. 2 Eksport af avlsdyr og sæd...............................

Læs mere

Muligheder for kødkvægsproducenter Kan Feedlots være en mulighed?

Muligheder for kødkvægsproducenter Kan Feedlots være en mulighed? Muligheder for kødkvægsproducenter Kan Feedlots være en mulighed? Per Spleth, Teamleder i Kødproduktion. Udfordringer kødkvæg 10.000 besætninger med 100.000 moderdyr 1-30 køer Svært at lave en effektiv

Læs mere

DANSK KØDKVÆG 2006. Årsrapport

DANSK KØDKVÆG 2006. Årsrapport DANSK KØDKVÆG 2006 Årsrapport Indhold Forord.......................................... 2 Resume......................................... 2 Eksport af avlsdyr og sæd.......................... 4 Registreringsarbejdet.............................

Læs mere

Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 2014

Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 2014 Den 24. februar 215 Landbrugets foreløbige økonomiske resultater 214 Landbrugets indkomst faldt markant gennem 214 på grund af store prisfald i andet halvår Stort fald i investeringerne i 214 langt under

Læs mere

Praktiske overvejelser ved brug af Genvikplustyre. Informationsmøde om avl 12. oktober 2010 Morten Kargo

Praktiske overvejelser ved brug af Genvikplustyre. Informationsmøde om avl 12. oktober 2010 Morten Kargo Praktiske overvejelser ved brug af Genvikplustyre Informationsmøde om avl 12. oktober 2010 Morten Kargo Tyrenes avlsmæssige niveau NTM Brugstyre årgang 2004 tyre 20 Ungtyre årgang 2009 10 Ungtyre årgang

Læs mere

Udfordringer og muligheder ved ekstensiv græsning

Udfordringer og muligheder ved ekstensiv græsning Udfordringer og muligheder ved ekstensiv græsning Teamleder Per Spleth, Videncenter for Landbrug, Kvæg Mail: psp@vfl.dk Tlf : 8740 5301 Kvægfaglige udfordringer ved afgræsning på ekstensive arealer Økonomi

Læs mere

- I pct. af ugen før ,0 98,1 99,4 99,1 100,5 98,6 - I pct. af samme uge sidste år 93,7 91,4 93,7 94,1 91,8 89,0

- I pct. af ugen før ,0 98,1 99,4 99,1 100,5 98,6 - I pct. af samme uge sidste år 93,7 91,4 93,7 94,1 91,8 89,0 Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19-05-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.900 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Principperne for indeksberegning

Principperne for indeksberegning Principperne for indeksberegning Avlsseminar for Simmental Pejsegården, Brædstrup Anders Fogh November 2010 Avl er et stærkt redskab! Permanent genetisk fremgang fra generation til generation Forskel mellem

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 12/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 12/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 12/17-03-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.600 stk. Notering = uændret Efter sidste

Læs mere

De vigtigste produktionsfaktorer ved ammekoproduktion. Landskonsulent Arne Munk

De vigtigste produktionsfaktorer ved ammekoproduktion. Landskonsulent Arne Munk De vigtigste produktionsfaktorer ved ammekoproduktion Landskonsulent Arne Munk Tema 4: Økonomien blomstrer! Dansk Kvægs Kongres 2007 Disposition Optimisten blomstrer inkl. tilskud! Vigtige produktionsfaktorer

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19 19-06-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.700 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

Hvordan beregnes avlsværdital og hvorfor giver høje avlsværdital bedre produktionsresultater

Hvordan beregnes avlsværdital og hvorfor giver høje avlsværdital bedre produktionsresultater Hvordan beregnes avlsværdital og hvorfor giver høje avlsværdital bedre produktionsresultater Avlskursus for kødkvægsproducenter Aulum fritidscenter Januar 2010 Anders Fogh Landscentret, Disposition Grundlæggende

Læs mere

- I pct. af ugen før ,6 100,5 100,5 100,2 103,6 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 100,9 99,6 101,4 101,4 105,6 100,3

- I pct. af ugen før ,6 100,5 100,5 100,2 103,6 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 100,9 99,6 101,4 101,4 105,6 100,3 Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -07- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.400 stk. Notering = fald Der ventes

Læs mere

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Dansk Kødkvægs Årsmøde Mandag den 23. februar 2015 Landskonsulent Jørgen Skov Nielsen, Dansk Kødkvæg Årets aktiviteter Årsmøde Åbent Hus på Ålestrup Avlsstation Kødkvægets

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,1 100,6 99,2 100,0 100,9 99,8 - I pct. af samme uge sidste år 103,5 104,6 103,0 104,3 110,3 111,5

- I pct. af ugen før... 99,1 100,6 99,2 100,0 100,9 99,8 - I pct. af samme uge sidste år 103,5 104,6 103,0 104,3 110,3 111,5 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 0/ 17-01- Axelborg, Axeltorv 09 København V T +45 9 4000 F +45 9 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der ventes i denne uge

Læs mere

Bevaring og udvikling af Ertebøllefåret

Bevaring og udvikling af Ertebøllefåret Bevaring og udvikling af Ertebøllefåret Formål At beskrive, bevare og udvikle Ertebøllefåret som en egen bevaringsværdig Dansk fårerace Projektet Projektet er financieret af Genressourceudvalget Projektperiode

Læs mere

Program deltids-sessionen

Program deltids-sessionen Program deltids-sessionen Klargøring af ejendom til salg herunder sælgerfinansiering Peter Michael Mikkelsen, Landbogruppen Problemstillinger ved forskellige vurderingskoder Jannie Gade og Kirsten Kjeldal,

Læs mere

Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008

Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008 Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008 Teamleder i Kødproduktion Per Spleth, Dansk Kvæg psp@landscentret.dk Tlf 8740 5301/30921774 Udfordringer kødkvæg 10.000

Læs mere

Afgræsning af ekstensive græsarealer med kødkvæg

Afgræsning af ekstensive græsarealer med kødkvæg Afgræsning af ekstensive græsarealer med kødkvæg Specialkonsulent Heidi Buur Holbeck Videncentret for landbrug Kvægkongres 28. februar 2011 Indhold Fremtidsmuligheder som naturplejer Naturpleje som driftsgren

Læs mere

AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG

AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG LØRDAG DEN 8. MARTS 2014 Auktionsbetingelser 1. De på auktionen solgte tyre og kvier sælges med tilhørende stamtavler med de garantibestemmelser, der

Læs mere

Markedsnyt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 29 /15. Danmark

Markedsnyt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 29 /15. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /15 Markedsnyt 15-07-15 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 5.000 stk. Notering = uændret Slagtningerne

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,9 98,9 99,7 100,1 99,7 98,7 - I pct. af samme uge sidste år 92,6 93,1 93,5 93,1 87,4 87,3

- I pct. af ugen før... 99,9 98,9 99,7 100,1 99,7 98,7 - I pct. af samme uge sidste år 92,6 93,1 93,5 93,1 87,4 87,3 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 08/19-02-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der kan i

Læs mere

Holdbarhed er godt NTM er bedre Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen

Holdbarhed er godt NTM er bedre Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen Holdbarhed er godt NTM er bedre Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen En ung ko producerer oftest mindre mælk end køer i senere laktationer. Der er derfor penge i at have køer, som er længelevende, hvis

Læs mere

INSEMINERINGSPLANER BRUGERVEJLEDNING AGROMEK 2002 VIBEKE CHRISTENSEN KRISTIAN SØBORG ANDERS GLASIUS DANSK KVÆG

INSEMINERINGSPLANER BRUGERVEJLEDNING AGROMEK 2002 VIBEKE CHRISTENSEN KRISTIAN SØBORG ANDERS GLASIUS DANSK KVÆG Insemineringsplaner Agromek 2002 Side 1. INSEMINERINGSPLANER BRUGERVEJLEDNING AGROMEK 2002 VIBEKE CHRISTENSEN KRISTIAN SØBORG ANDERS GLASIUS DANSK KVÆG Insemineringsplaner Agromek 2002 Side 2. Version

Læs mere

SEGES P/S seges.dk FORBEDRET ØKONOMI MED KRYDSNINGSKALVE? INTRODUKTION

SEGES P/S seges.dk FORBEDRET ØKONOMI MED KRYDSNINGSKALVE? INTRODUKTION Teamleder Per Spleth; SEGES Specialkonsulent Morten Kargo,SEGES og AU Seniorforsker, Mogens Vestergaard, AU Møde GEFION KVÆG 9.9.215 FORBEDRET ØKONOMI MED KRYDSNINGSKALVE? INTRODUKTION Øget brug af kønssorteret

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Årsstatistik 2015 I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. SEGES, februar 2016 Jørgen Skov Nielsen Landskonsulent Indhold

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,1 99,8 99,2 99,4 96,2 100,6 - I pct. af samme uge sidste år 101,1 105,6 104,6 104,3 110,3 109,1

- I pct. af ugen før... 99,1 99,8 99,2 99,4 96,2 100,6 - I pct. af samme uge sidste år 101,1 105,6 104,6 104,3 110,3 109,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/ -04- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Ammekoholder gør IKKE som du plejer!

Ammekoholder gør IKKE som du plejer! Ammekoholder gør IKKE som du plejer! Dansk Kødkvæg aftenmøde Fremtiden for kødkvægsproducenter efter EU-reformens gennemførelse Kvægbrugskonsulent Kjell Elkjær Klemmensen, Sydvestjysk Landboforening Situationen

Læs mere

Kvægøkonomisk nyhedsbrev

Kvægøkonomisk nyhedsbrev Kvægøkonomisk nyhedsbrev Af Jannik Toft Andersen Videncentret for Landbrug, Kvæg, Team Bedrifts- og sektorstrategi jta@vfl.dk nr. 4, oktober 2010 Tingenes tilstand i kvægbruget nu og her Sammenfatning

Læs mere

- I pct. af ugen før ,0 99,3 98,6 98,7 97,9 98,3 - I pct. af samme uge sidste år 103,2 104,7 101,5 101,9 105,7 108,3

- I pct. af ugen før ,0 99,3 98,6 98,7 97,9 98,3 - I pct. af samme uge sidste år 103,2 104,7 101,5 101,9 105,7 108,3 Priser og produktionstal for oksekød Nr. / 02-05- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 8.500 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Ammekøer som naturplejere

Ammekøer som naturplejere Ammekøer som naturplejere Dansk Kødkvægs Årsmøde 28. februar 2011 Ammekoproducent Anni Assenbjerg Assenbjerg Highland Cattle, Give N Naturpleje t l j h har mange fformer Fra ekstensivt drevet landbrug

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Årsstatistik 2011 I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Videncentret for Landbrug, februar 2012 Jørgen Skov Nielsen

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa forløber uændret.

Eksporten til Sydeuropa forløber uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19 17-04-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 5.0 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Muligheder i naturpleje

Muligheder i naturpleje Muligheder i naturpleje Forum for okse- og kalveproducenter, 22. april, Koldkærgaard Specialkonsulent Heidi Buur Holbeck Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret Samfundets ønske: At sikre den biologiske

Læs mere

- I pct. af ugen før ,7 101,8 100,1 100,4 98,5 100,7 - I pct. af samme uge sidste år 98,1 98,1 97,1 97,4 92,1 97,4

- I pct. af ugen før ,7 101,8 100,1 100,4 98,5 100,7 - I pct. af samme uge sidste år 98,1 98,1 97,1 97,4 92,1 97,4 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 33/ 15-08- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.400 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

Tid og sted 8.-10. oktober 2002 hos Svensk Avel i Skara samt studietur for danske kvægavlsrådgivere den 11. oktober 2002 i området omkring Skara.

Tid og sted 8.-10. oktober 2002 hos Svensk Avel i Skara samt studietur for danske kvægavlsrådgivere den 11. oktober 2002 i området omkring Skara. Kvæg Testdagsmodeller og indavl samt studietur Tid og sted 8.-10. oktober 2002 hos Svensk Avel i Skara samt studietur for danske kvægavlsrådgivere den 11. oktober 2002 i området omkring Skara. Baggrund

Læs mere

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Dansk Kødkvægs Årsmøde Mandag den 27. februar 2012 Landskonsulent Jørgen Skov Nielsen, Dansk Kødkvæg Antal besætninger pr. 1. oktober 2011 Med renracede dyr og/eller krydsningsdyr

Læs mere

Dansk mælkeproduktion i et internationalt perspektiv

Dansk mælkeproduktion i et internationalt perspektiv Dansk mælkeproduktion i et internationalt perspektiv V/ afdelingsleder Susanne Clausen, Dansk Kvæg Indhold! Trends og tendenser i kvægbruget indtil nu! Strukturudviklingen frem mod 2015! Reformens konsekvenser

Læs mere

Tre år med Studielandbrug med ammekvæg det har vi lært om produktion

Tre år med Studielandbrug med ammekvæg det har vi lært om produktion Tre år med Studielandbrug med ammekvæg det har vi lært om produktion Tema 4 Kødkvæget overlever Konsulent Hanne Bang Bligaard Dansk Kvæg Ammekøer og græsarealet er tæt knyttet Udnyttelse af græsarealer

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 5 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 5 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 5 Offentligt Europaudvalget Folketingets Økonomiske Konsulent EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 14. november 2013 Kommissionens prognose:

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 42/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 42/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 42/17-10-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Eksport af spædkalve og salmonella

Eksport af spædkalve og salmonella Danske Slagtekalveproducenters generalforsamling den 26. februar 2018 v/lasse Olsen Småkalve priser Lad mig indlede min beretning til generalforsamlingen i år med at lægge afstand til Husdyrformidlingen

Læs mere

Fordele ved Nordisk Avlsværdivurdering

Fordele ved Nordisk Avlsværdivurdering Fordele ved Nordisk Avlsværdivurdering Direktør Gert Pedersen Aamand Nordisk Avlsværdivurdering Nordisk Avlsværdivurdering 1 Nordisk Avlsværdivurdering Stå for avlsværdivurdering af kvæg i Finland, Sverige

Læs mere

DE GRÅ SIDER. Dansk Tiroler Grauvieh. Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh. Nr. 3 - December 2016 DE GRÅ SIDER

DE GRÅ SIDER. Dansk Tiroler Grauvieh. Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh. Nr. 3 - December 2016 DE GRÅ SIDER Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh Nr. 3 - December 2016 Dansk Tiroler Grauvieh 0 Formandens klumme Sidste gang i De Grå Sider sluttede jeg med at ønske alle en god og tør høst. Jeg tror alle opnåede

Læs mere

Vejledning. Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Tilskudsåret 2014

Vejledning. Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Tilskudsåret 2014 Vejledning Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer Tilskudsåret 2014 Kolofon Vejledning Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

FAKTA OM LANDBRUGETS ØKONOMI

FAKTA OM LANDBRUGETS ØKONOMI Agri Nord 29. oktober 215 v/ Klaus Kaiser Erhvervsøkonomisk Chef, SEGES FAKTA OM LANDBRUGETS ØKONOMI 7 af 1 landbrug kører med underskud Finanskrise giver store finansielle tab Stor global landbrugsproduktion

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Årsstatistik 2016 I dette dokument findes tabeller med statistik for kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. SEGES, februar 2017 Jørgen Skov Nielsen Landskonsulent Indhold

Læs mere

Arne Munk, SEGES Økologi OMLÆGNING TIL ØKOLOGI?

Arne Munk, SEGES Økologi OMLÆGNING TIL ØKOLOGI? KvægKongres 2016 Herning 29. februar 2016 Arne Munk, SEGES Økologi OMLÆGNING TIL ØKOLOGI? ØKOLOGI? - MIN PRÆSENTATION Markedet bærer økologien frem Overvejelser økologisk kødkvægproduktion Omlægningstjek,

Læs mere

September 2018 v/anders Lynge Kjær

September 2018 v/anders Lynge Kjær September 2018 v/anders Lynge Kjær Her i skrivende stund har vi ikke fået regn i 2,5 måned. Det er ved at være alvorligt skal det sidste slæt græs ikke også gå tabt, så SKAL vi have nedbør. Jeg håber,

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 29/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 29/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17 19-07-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 6.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Årsstatistik 2017 I dette dokument findes tabeller med statistik for kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. SEGES, februar 2018 Jørgen Skov Nielsen Landskonsulent Indhold

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 14/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 14/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 14/17 05-04-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.900 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Avlsbeslutninger der passer til din

Avlsbeslutninger der passer til din Avlsbeslutninger der passer til din besætning Avlsbeslutninger der passer til din besætningavlsleder Lisbet Holm, Dansire Dansk Kvægs Kongres 2007 Et fantastisk øjeblik.. men langt fra moderne produktions-avl!

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /...

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.7.2017 C(2017) 4565 final ANNEX 1 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /... om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

KVÆGKONGRES Flere penge i. krydsningskalve. Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent

KVÆGKONGRES Flere penge i. krydsningskalve. Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent KVÆGKONGRES 2019 Flere penge i krydsningskalve Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent Indhold Hvordan påvirker kødkvægskalven malkekoen? Hvordan

Læs mere

Handlen med hjemmemarkedet er uændret fra sidste uge. Generelt ser efterspørgsel efter forfjerding ud til at ligge stabilt.

Handlen med hjemmemarkedet er uændret fra sidste uge. Generelt ser efterspørgsel efter forfjerding ud til at ligge stabilt. Oksekød Nr. /12 Markeds nyt 13. juni 12 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 41 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Slagtningerne i denne uge ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,7 100,1 100,6 99,8 102,7 100,5 - I pct. af samme uge sidste år 90,5 92,4 92,5 93,3 91,0 87,7

- I pct. af ugen før... 99,7 100,1 100,6 99,8 102,7 100,5 - I pct. af samme uge sidste år 90,5 92,4 92,5 93,3 91,0 87,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 11/19 13-03-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Økologi skal/skal ikke? KvægKongres 2016 Jens Kock og Erik Andersen ØkologiRådgivning Danmark

Økologi skal/skal ikke? KvægKongres 2016 Jens Kock og Erik Andersen  ØkologiRådgivning Danmark Økologi skal/skal ikke? KvægKongres 2016 Jens Kock og Erik Andersen jkh@jlbr.dk era@oerd.dk ØkologiRådgivning Danmark Fordi der er mangel på råvarer!!! Øvrige varer Mælk Oksekød Grønsager Æg Svinekød Frugt

Læs mere

Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd

Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd Nyhedsbrevet er sendt til: Landsudvalget for Danske Deltidslandmænd og kontaktpersoner i de lokale/regionale foreninger Nr. 2 August 2014 Årsmøde 25. oktober 2014 Danske

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 19/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 19/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 19/17 10-05-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

1. Skotsk højlandskvæg og Dyreenhedsberegning for ammekøer

1. Skotsk højlandskvæg og Dyreenhedsberegning for ammekøer Side 1 af 6 Bilag 1 - Kvæg Landbrug Afklarende spørgsmål : 1. Skotsk højlandskvæg og beregning for ammekøer 2. Hvornår kan begrebet jersey anvendes? 3. Beregning af DE for opdræt 4. Korrektion i forbindelse

Læs mere

Der ventes ikke ændringer i afregningspriserne i denne uge. Markedet for okse- og kalvekød er stort set uændret fra sidste uge.

Der ventes ikke ændringer i afregningspriserne i denne uge. Markedet for okse- og kalvekød er stort set uændret fra sidste uge. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 37 /14 Markedsnyt 10-09-14 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk slagtninger = 10.500 stk. Afregningspriser

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Årsstatistik 2013 I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Videncentret for Landbrug, februar 2014 Jørgen Skov Nielsen

Læs mere

- I pct. af ugen før ,7 99,9 100,1 99,8 100,5 100,8 - I pct. af samme uge sidste år 105,9 104,5 103,8 104,6 108,4 112,7

- I pct. af ugen før ,7 99,9 100,1 99,8 100,5 100,8 - I pct. af samme uge sidste år 105,9 104,5 103,8 104,6 108,4 112,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 50/17 13-12-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.500 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før... 98,2 98,7 101,4 101,5 99,5 98,8 - I pct. af samme uge sidste år 94,8 94,0 96,7 96,3 95,9 92,5

- I pct. af ugen før... 98,2 98,7 101,4 101,5 99,5 98,8 - I pct. af samme uge sidste år 94,8 94,0 96,7 96,3 95,9 92,5 Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -07- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 6.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

HVORDAN GØR VI DYRENE KLAR TIL SLAGTNING FOR AT SIKRE SPISEKVALITETEN.

HVORDAN GØR VI DYRENE KLAR TIL SLAGTNING FOR AT SIKRE SPISEKVALITETEN. Optimering af management af dyrene i naturplejen Specialkonsulent Per Spleth Kødproduktion, SEGES HVORDAN GØR VI DYRENE KLAR TIL SLAGTNING FOR AT SIKRE SPISEKVALITETEN. PUNKTER DER VIGTIGE Kategori af

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17-09-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.100 stk. Notering = uændret I denne uge

Læs mere

Handlen på hjemmemarkedet er præget af vinterferien.

Handlen på hjemmemarkedet er præget af vinterferien. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 07/19 13-02-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

LANDBRUGETS ØKONOMISKE RESULTATER

LANDBRUGETS ØKONOMISKE RESULTATER Webinar d. 20. maj 2016 v/ Klaus Kaiser - SEGES, Ø&V Erik Maegaard - SEGES, Planter & Miljø Susanne Clausen - SEGES, Kvæg Karsten Moesgaard Pedersen SEGES, Videncenter for Svineproduktion LANDBRUGETS ØKONOMISKE

Læs mere

Danmark går glip af udenlandske investeringer

Danmark går glip af udenlandske investeringer Den 15. oktober 213 MASE Danmark går glip af udenlandske investeringer Nye beregninger fra DI viser, at Danmark siden 27 kunne have tiltrukket udenlandske investeringer for 5-114 mia. kr. mere end det

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 32/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 32/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17 09-08-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Læserne af Markedsnyt oksekød ønskes en glædelig jul. Slagteriernes noteringer ventes også fastholdt i denne uge.

Læserne af Markedsnyt oksekød ønskes en glædelig jul. Slagteriernes noteringer ventes også fastholdt i denne uge. Oksekød uge 51 Markeds nyt. december 11 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 41 E info@lf.dk W www.lf.dk Læserne af Markedsnyt oksekød ønskes en glædelig jul Mindre slagtninger

Læs mere

NTM- nyt. Morten Kargo Anders Fogh Martha Bo Almskou

NTM- nyt. Morten Kargo Anders Fogh Martha Bo Almskou NTM- nyt Morten Kargo Anders Fogh Martha Bo Almskou Indhold Hvordan promoverer vi NTM? Hvad ved kvægbrugerne om NTM? Svar fra landmandspanelet Hvad er NTM værd? - Analyse af kvægnøglebesætninger Dokumentation

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,7 102,0 100,4 99,6 99,6 101,8 - I pct. af samme uge sidste år 91,7 92,3 94,9 95,7 89,4 88,5

- I pct. af ugen før... 99,7 102,0 100,4 99,6 99,6 101,8 - I pct. af samme uge sidste år 91,7 92,3 94,9 95,7 89,4 88,5 Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19 03-04-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 41 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Avl og indeksberegning - får

Avl og indeksberegning - får 4. Avl og indeksberegning - får Jette Lauridsen Avlsarbejdet med får i Danmark bygger på registrering af afstamning og produktionsdata i Fåreregistreringen. Vi bruger de registrerede data til beregning

Læs mere

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde.

I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Årsstatistik 2012 I dette dokument findes tabeller med statistik for Kødkvæg. Tabellerne kan anvendes frit, når Dansk Kødkvæg angives som kilde. Videncentret for Landbrug, februar 2013 Jørgen Skov Nielsen

Læs mere