AMAGER ØST LOKALUDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AMAGER ØST LOKALUDVALG"

Transkript

1 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Drøftelse af årsplan for Miljøpunkt Amager Bydelsplan Oversigt over lokaludvalgets puljemidler august Ekstern puljemiddelansøgning, Forgrønning af Amager (Miljø & Plan) 7. Ekstern puljemiddelansøgning, Bordtennis i frikvarterer og fritid (BIFUK) 8. Ekstern puljemiddelansøgning, Juledag i Kvarterhuset 2012 (BIFUK) 9. Ekstern puljemiddelansøgning, Godnatoplæsning af lokal forfatter (BIFUK) 10. Ekstern puljemiddelansøgning, Skitseforslag den blå foreningsby (BIFUK) 11. Intern puljemiddelansøgning, Rødegårdsparken (Begrønningsgruppen) 12. Intern puljemiddelansøgning, Miniplads - Amagerbrogade (Amagerbrogade gruppen) 13. Amager Øst Lokaludvalgs deltagelse i Indbrudskampagne Forslag om lokaludvalgets videreførelse af Ama røsten 15. Evaluering af samarbejdet mellem Amager Øst og Amager Vests sekretariater 16. Høring Nedlæggelse af bunkers/dækningsgrave 17. Orientering om afgivelse af høringssvar Skybrudsplan 18. Høring - Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand 19. Høring - Tilladelse til anvendelse af affaldsforbrændingsslagger fra Amagerforbrændingen 20. Orientering vedr. ansøgning om byggetilladelse på Grækenlandsvej Statusorientering 22. Meddelelser fra formanden 23. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 24. Eventuelt

2 1. Borgerbesøg og -henvendelser

3 2. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen.

4 3. Drøftelse af årsplan for Miljøpunkt Amager 2013 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljøpunkt Amagers udkast til årsplan for at lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljø & Plan-arbejdsgruppens forslag om at AØLU-sekretariatet iværksætter en afdækning af mulighederne for at aftaler med Miljøpunkt Amager gøres flerårige. Ad.1 På Lokaludvalgsmødet den 23. august 2012, fastsatte Amager Øst Lokaludvalg flg. retningslinjer for Miljøpunkt Amagers arbejde med miljøopgaven i Amager Øst bydel i 2013; Der arbejdes med flg. 6 indsatsområder: - Vedvarende Energi - Grøn Bydel - Miljøambassadører - Elbiler og delebiler - Bicycle Innovation Lab - Klimatilpasning Med udgangspunkt i ovenstående 6 indsatsområder, har Miljøpunkt Amager nu lavet udkast til årsplan for Leder af Miljøpunkt Amager, Claus Hedegaard Knudsen vil på dette Lokaludvalgsmøde bruge minutter på at gennemgå de 6 indsatsområder. På baggrund af gennemgangen, diskuterer Amager Øst Lokaludvalg evt. tilføjelser/rettelser til årsplanen. På baggrund af de faldne kommentarer, vil der på LU-mødet, november 2012 blive fremlagt en årsplan 2013 til endelig godkendelse. Ad.2 Amager Øst Lokaludvalg har indgået en driftsaftale med Miljøpunkt Amager om varetagelsen af bydelens miljøopgave. De nærmere detaljer omkring driftsaftalen er nedfældet i en skriftlig kontrakt mellem parterne. Af kontrakten fremgår det, bl.a. at der hvert år skal udarbejdes en årsplan som angiver retningen for det lokale miljøarbejde i det efterfølgende år. I forbindelse med den endelige vedtagelse af årsplanen (på november 2012 LU-mødet), er der forud gået flg. proces; Proces for udarbejdelse af årsplan for Miljøpunkt Amager 2013 (LU-mødet, juni 2012) Retningsgivende fastsættelse af tilskud til Miljøpunkt Amager for 2013 (LU-mødet, aug.2012) Drøftelse af årsplan for Miljøpunkt Amager 2013 (LU-mødet, okt. 2012)

5 Hertil kommer behandling på Lokaludvalgsmøder i 2012 af (1) godkendelse af regnskab for miljøpunktet 2011, (2) evaluering af miljøopgaven 2011, (3) godkendelse af puljemidler til Miljøpunktet 2013, samt mindre sager om tilskud/overførsler i forbindelse med miljøfestival, etc. Er der mulighed for at Amager Øst Lokaludvalg kunne gøre aftalerne med Miljøpunkt Amager flerårige, vil der potentielt kunne reduceres i det antal gange lokaludvalget skal behandle den samme sag. Ligeledes vil det give mulighed for at arbejde mere langsigtet med miljøet i bydelen. Endelig vil Miljøpunktet have en bedre rettesnor for hvilke ansatte der kan knyttes til hvilke projekter i hvor lang tid. Der ændres dog ikke ved, at Amager Øst Lokaludvalg ikke kan garantere de årlige bevillinger til Miljøpunktet, da Lokaludvalget er afhængigt af, at der bevilges puljemidler centralt fra ØU. LØSNING 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljøpunkt Amagers udkast til årsplan for at lokaludvalget drøfter og tager stilling til Miljø & Plan-arbejdsgruppens forslag om at AØLUsekretariatet iværksætter en afdækning af mulighederne for at aftaler med Miljøpunkt Amager gøres flerårige.

6 4. Bydelsplan Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til udmelding fra Center for Byudvikling om antallet af projekter i Amager Øst lokaludvalgs Bydelsplan 2013, 2. at lokaludvalget drøfter og godkender styregruppens indstilling om bevilling af et rammebeløb på op til kr til indkøb af billede- og kortmateriale til bydelsplanarbejdet, af de allerede disponerede 2012-bydelsplanpuljemidler. 3. at lokaludvalget drøfter og godkender styregruppens forslag til Amager Øst lokaludvalgs Bydelsplan 2013, Ad 1 Antallet af projekter i Amager Øst lokaludvalgs bydelsplan 2013 Det har fra starten været en klar udmelding fra CBU (Center for Byudvikling) at der i bydelsplan 2013 gives plads til maksimalt 15 projektforslag. Styregruppen har imidlertid ikke fundet det rimeligt at skulle fravælge projekter og har som konsekvens heraf valgt at stå bag 17 projekter såfremt lokaludvalget finder dem kvalificerede. (Referat - Bydelsplan styregruppemøde 13. august 2012, pkt. 2a) Styregruppen var enige om at ville stå på mål for at indsende op til 17 projekter til ØKF, såfremt disse er grundigt gennemarbejdede og kvalificerede. Lokaludvalget vedtog efterfølgende på lokaludvalgsmødet 23. august 2012 (pkt.2), styregruppens indstilling uden bemærkninger. Sekretariatet har 10. oktober 2012, modtaget følgende udmelding fra CBU: Antal projekter. Der er vist et enkelt udvalg, som ikke har fået skåret ned til 15 projekter. I sidste ende må vi i ØKF skære ned til 15, hvor udvalget ikke selv træffer denne beslutning inden 26. oktober Sekretariatet efterspurgte uddybning vedr.: 1. Om det er AØLU der henvises til. 2. Hvad er argumentet for at AØLU ikke kan indsende 17 projekter. Og har modtaget følgende svar: Det har hele tiden været en helt klar melding, at max antallet er 15 og at det gælder for alle bydele og det har været diskuteret i vores fællesmøder for alle bydelenes projektledere.

7 Der er enkelte bydele som har færre projekter end 15 projekter, men flere bydele har kæmpet hårdt for at nedbringe projektlisten til de tilladte 15 og den samme øvelse må I igennem. Mulige løsningsmodeller kan være: 1. Lokaludvalget udvælger 15 projekter Det kan vurderes om 1 eller 2 af projektforslagene savner tid og bearbejdning, og som konsekvens kan tages ud af bydelsplanen. Disse kan i givet fald. løbe videre uden for bydelsplanens regi som ad hoc arbejdsgrupper eller 2 af projekterne skrives ind i bydelsplanens generelle del Det kan vurderes om der er projektforslag som er så visionsbårne, at de ikke behøver at stå som konkrete projektforslag. I gives fald indskrives essensen af projekterne i afsnit 1.1 Vision, eller afsnit 1.7 Lokaludvalgets forslag til den overordnede udvikling. 3. Nogle projektforslag sammenskrives Eksempelvis kan 4 af projektforslagene sammenskrives til 2 projektforslag, Dette forudsætter, at det lader sig gøre på en meningsfuld måde, samt en udsættelse af afleveringsfristen da det omfattende redigeringsarbejde er tidskrævende. 4. Samtlige 17 projekter fastholdes LU vælger at fastholde alle 17 projektforslag (en mulig konsekvens er, at CBU fjerner 2 af projektforslagene ud fra egen vurdering). 5. Alternativ løsning Er der forslag til en alternativ løsningsmodel? Ad 2 indkøb af illustrationsmateriale til bydelsplan 2013 I forbindelse med produktion af illustrationsmateriale til bydelsplanen bliver der sandsynligvis brug for indkøb af fotos, rettigheder og illustrationer. Sekretariatet vurderer at der bliver brug for op til kr til formålet. Ad 3 udkast til Bydelsplan 2013 Den 26. oktober 2012 overdrages Amager Øst lokaludvalgs bydelsplan til ØKF (Økonomiforvaltningen), CBU for grafisk opsætning og politisk behandling. Det er en forudsætning at lokaludvalget godkender udkastet til bydelsplanen og overdragelsen af udkastet til CBU, ØKF.

8 LØSNING. 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til udmelding fra Center for Byudvikling om antallet af projekter i Amager Øst lokaludvalgs Bydelsplan 2013, 2. at lokaludvalget drøfter og godkender styregruppens indstilling om bevilling af et rammebeløb på op til kr til indkøb af billed- og kortmateriale til bydelsplanarbejdet, af de allerede disponerede bydelsplan-puljemidler. 3. at lokaludvalget drøfter og godkender styregruppens forslag til Amager Øst lokaludvalgs Bydelsplan 2013, ØKONOMI Der søges om et rammebeløb på op til kr af de i allerede disponerede 2012-bydelsplanpuljemidler. BILAG Referat fra Bydelsplan-styregruppemøde d.8.oktober 2012 Bydelsplan 2013 (udsendes KUN i elektronisk form, tirsdag den 23.oktober 2012 kan fås i papirform ved henvendelse til AØLU-sekretariatet).

9 5. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler oktober 2012 Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller, 1. at lokaludvalget godkender overførsel af restmidler fra bydelsplanpuljen til ordinære puljemidler. 2. at lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. I 2012 har Amager Øst Lokaludvalg kr. i puljemidler til brug for borgerrettede aktiviteter i bydelen. Til dette udvalgsmøde er der ansøgt om kr til 5 eksterne ansøgninger og arbejdsgrupperne har indstillet, at der bevilges i alt kr Der er desuden 2 interne puljemiddelansøgninger for i alt kr Desuden er der 1 ansøgning på op til kr fra bydelsplanpuljen. Af vedlagte bilag fremgår anvendelsen af Amager Øst Lokaludvalgs puljemidler Tabellen viser puljemiddeløkonomien, dvs. puljens størrelse og disponibelt beløb til rådighed til at støtte de indkomne ansøgninger i Årets samlede puljebudget (oktober 2012): Budget Ansøgt indtil nu (dette LUmøde ikke inkl) Disponeret (bevilget) Kendt underforbrug Rest til disposition Indstillet til mødet 25. oktober Rest hvis indstillinger følges Eks. + int. Ans Miljøpunktet Borgerinddragelsespulje , Bydelsplanpuljen I alt

10 Af den resterende bydelsplanpulje, foreslås kr. holdt tilbage til udarbejdelse af pixibøger (grafisk arbejde/lay out og trykning), samt til afholdelse af 1 styregruppemøde. De resterende ca kr. foreslås overført til ordinære puljemidler til brug i resten af På november 2012 LU-mødet, vil der blive fremlagt en mere detaljeret oversigt over anvendelsen af de kr. som holdes tilbage i bydelsplanpuljen. LØSNING 1. at lokaludvalget godkender overførsel af restmidler fra bydelsplanpuljen til ordinære puljemidler. 2. at lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. BILAG Oversigt over puljemiddelforbrug, oktober 2012.

11 6. Ekstern puljemiddelansøgning, Forgrønning af Amager (Miljø & Plan) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Sundby Lokalråd på baggrund af indstillingen fra Miljø & Plan arbejdsgruppen. På vegne af Sundby Lokalråd søgte Ib Wendrup den 4. september 2012 om kr i støtte til trykning af pjecen Forgrønning af Amager. Inspirationer fra Berlin, der er et idéoplæg fra Sundby Lokalråd. Formålet er at gøre borgerne opmærksom på muligheder for at skabe nye grønne områder, herunder minigrønområder i såvel Amager Vest som i Amager Øst og medvirke til en grøn identitetsfølelse i bydelene. Målgruppen er alle beboere i Sundby Øst og Vest, og pjecen vil blive fremlagt på biblioteker og andre offentlige institutioner og uddelt gratis ved offentlige arrangementer. Pjecen er allerede blevet uddelt på den seneste markedsdag ved Amager Kulturpunkt, hvor et antal egenfinansierede pjecer blev gratis uddelt. Dette gratisprincip vil blive opretholdt. Der søges om halvdelen af trykkeomkostningerne i hvert af de to lokaludvalg. Egenfinansiering finder sted i form af udarbejdelse af tekst, optagelse og udvalg af illustrationer og udformning af pjecens layout. Arbejdsgruppen for Miljø & plan har behandlet ansøgningen på sit møde den 9. oktober 2012 og indstiller, at ansøgningen imødekommes med op til kr Ansøger opfordres til at undersøge, om trykningen kan gøres billigere. LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Sundby Lokalråd på baggrund af indstillingen fra Miljø & Plan arbejdsgruppen. ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar BILAG Vedlagt, Ansøgning + budget.

12 7. Ekstern puljemiddelansøgning, Bordtennis i frikvarterer og fritid (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Marianne Phillipson på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Sønderbro Skole søgte Marianne Phillipson den 20. september 2012 om kr i støtte til at flytte et eller to af Amager Østs bordtennisborde til Sønderbro Skole. Der er mange børn og unge, der bruger skolens område udenfor skoletiden. Med bordtennisbordene forventer skolen at kunne inkludere flere børn i fællesskab om en sund og sjov sportsaktivitet, skabe bedre rammer for frikvarterer og fremme venskaber i lokalområdet. Sønderbro Skole samarbejder med fritidshjem og klub Satellitten, Sundby Fritidshjem og Buret. Ansøger forventer at holde et indvielsesarrangement, når bordet er på plads. Sekretariatet har været i dialog med ansøger vedr. budgettet. Det ansøgte beløb omfatter flytning af bordet, samt indkøb af bats og bolde. Ansøger vil selv stå for udgifterne til indvielsesarrangementet. Det ansøgte beløb er derfor i alt kr. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 9. oktober 2012 og indstiller, at der bevilges op til kr. til flytning af bordtennisbordet, samt bats og bolde. LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Marianne Phillipson på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar BILAG Vedlagt, Ansøgning + budget.

13 8. Ekstern puljemiddelansøgning, Juledag i Kvarterhuset 2012 (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Søren Høyer på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Kvarterhuset og Sundby Bibliotek søgte Søren Høyer den 25. september 2012 om kr i støtte til Juledag i Kvarterhuset, der afholdes den 1. december Med årets arrangement videreføres en tradition gennem flere år, hvor nye gæster og daglige brugere af Kvarterhuset og biblioteket kan mødes om nogle hyggelige aktiviteter. Programmet omfatter bl.a. teaterforestilling for børn, juleworkshop og julekoncerter med bl.a. Rudolf Steiner musikskole. Arrangøren har valgt at holde fast i aktiviteter, som de ved virker, og som passer til en juledag. Der forventes ca. 500 gæster i løbet af dagen. I lighed med tidligere år vil Lokaludvalget blive inviteret til at komme og informere. Deltagerne kan desuden møde Miljøpunkt Amager, foreningen Girlz United og Bydelsmødrene. Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på kr til workshop, underholdning, forplejning m.m. Amagerbro Kultur bidrager med kr , og der forventes kr i teaterrefusion, samt en indtægt på kr. 800 fra salg af æbleskiver m.m. Ansøger har søgt Lokaludvalget om støtte til dette projekt i 2009 og 2010 og I 2009 blev der på mødet den 22.10, dagsordenspunkt 10, søgt bevilget og brugt kr I 2010 blev der på mødet den 27.10, dagsordenspunkt 16, søgt bevilget og brugt kr I 2011 blev der på mødet den 27.10, dagsordenspunkt 8, søgt kr og bevilget kr Evalueringen findes på pkt. 99. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 9. oktober 2012 og indstiller, at ansøgningen imødekommes med det ansøgte beløb. Arbejdsgruppen ser med tilfredshed på, at lokale aktører inddrages som en del af programmet. LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Søren Høyer på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen. ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar BILAG Vedlagt, Ansøgning + budget.

14 9. Ekstern puljemiddelansøgning, Godnatoplæsning af lokal forfatter (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Thomas Aagaard Skovmand på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Byens Forlag søgte Thomas Aagaard Skovmand den 24. september 2012 om kr i støtte til arrangementet Godnatoplæsning af en lokal forfatter i dit eget soveværelse, der afholdes den 7. november 2012 i forbindelse med festivalen KBH Læser. Formålet med arrangementet er at skabe en anderledes litteraturoplevelse med en lokal forfatter og samtidig skabe en fællesskabsfølelse blandt deltagerne, der også får set, hvordan andre mennesker i deres bydel bor. Idéen er, at forfatteren Thomas Aagaard Skovmand kommer rundt til 5-7 hjem i området efter en planlagt rute, hvor han læser højt af sin roman Mågejægeren, der delvist foregår på Amager. Andre skal kunne overvære oplæsningerne, så aftenen bliver en litterær tour de soveværelse, der starter ved det lokale bibliotek. De deltagende, der skal have besøg i soveværelset, melder sig via Facebook. Tanken er, at alle skal have pyjamas eller nattøj på, mens de går rundt i lokalområdet. Der kan højst deltage 30 personer pr. tur, men der kan laves flere ture, hvis der er mange tilmeldte. Ansøger har været i dialog med Bibliotekshuset om arrangementet. Det ansøgte beløb går til PR (i alt kr til annoncer, flyers/plakater m.v.) og honorar til forfatteren (kr ). Der er ingen egen- eller medfinansiering. Ansøger har ikke tidligere søgt støtte fra Amager Øst Lokaludvalg. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 9. oktober Arbejdsgruppen synes, projektet har et stort budget til PR, annoncering mv. BIFUK ønsker kun at støtte med halvdelen af PR-udgifterne, og indstiller derfor at der bevilges kr LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Thomas Aagaard Skovmand på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 10. december BILAG Vedlagt, Ansøgning + budget.

15 10. Ekstern puljemiddelansøgning, Den Blå Foreningsby på Amager Strand (BIFUK) ( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Lene Jensen på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. På vegne af Amager Strandpark og DGI Storkøbenhavn søgte Lene Jensen den 21. september om kr i støtte til udarbejdelse af et skitseprojekt til bygning og udearealer til Den Blå Foreningsby. Den Blå Foreningsby er et samarbejde mellem Amager Strandpark, DGI Storkøbenhavn og en række foreninger med aktiviteter på Amager Strand. Målet er at opføre et hus til primært udstyrsopbevaring for det frivillige foreningsliv, der etableres som en etape 2 til naturcentret, der opføres i Der vil desuden være et overdækket mødested til start og afslutning af aktiviteter, værksted m.m. Synergieffekten mellem Den Blå Foreningsby og naturcentret gør, at stedets værdi som udflugtsmål og aktivitetsknudepunkt øges markant til gavn for begge parter. De rekreative værdier, der findes på Amager Strand, forbedres ikke mindst udenfor sommersæsonen. Hovedmålgruppen er børn, unge og deres familier. I hovedsæsonen marts-oktober anslås det at der vil være ca. 800 brugere ugentligt, heraf op mod halvdelen i aldersgruppen under 25 år. I lavsæsonen forventes ca. 300 brugere ugentligt. Københavns Kommunes Klubhuspulje er ansøgt om kr. 2,8 mio. til selve byggeriet, der har et samlet anlægsbudget på kr. 3,7 mio.. Der er medfinansiering for kr Det ansøgte beløb dækker et skitseprojekt udarbejdet af arkitektfirmaet JJW inkl. Visualisering, samt udarbejdelse og trykning af præsentationshæfter og plancher. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 9. oktober 2012 og indstiller, at der ikke bevilges støtte på det foreliggende grundlag. Det forekommer lidt uklart, hvordan skitseprojektet gavner det overordnede projekt på nuværende tidspunkt. Vi undrer os over, at der ikke er kontakt med bl.a. Det Maritime Ungdomshus, som har nogle af de samme funktioner. LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Lene Jensen på baggrund af indstillingen fra BIFUKarbejdsgruppen.

16 ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar BILAG Vedlagt, Ansøgning + budget. Uddybning af ansøgningen (tovholderens kommentarer).

17 11. Intern puljemiddelansøgning, Rødegårdsparken (Begrønningsgruppen) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra begrønningsgruppen og bevilger kr. af 2012-puljemidlerne til diverse forbedringer i Rødegårdsparken. Den offentlige park Rødegården er for år tilbage blevet renoveret som en et af områdefornyelsen Øresundsvejs projekter, og en opdatering af projektet er et af Amager Øst lokaludvalgs ønsker til bydelsplanen (se denne). Man kan i grove træk opdele behovene i parken i tre kategorier: 1. Større fornyelser, som kræver en budgetbevilling fra Københavns Kommune evt. suppleret af fonde. Her tænkes på en fornyelse af boldbaner, som ikke blev renoveret samtidig med parkens øvrige renovering. Det samme gælder fx de offentlige toiletter. Og ønsket om eventuel opstilling kunst på arealet ud mod Øresundsvej. 2. En udskiftning af jord, planter, træer og inventar som følge af slid og ældre samt at man i nogle tilfælde har valgt for dårlige løsninger, da parken blev etableret. Endvidere viser brugen af parken, at der nogle steder er behov for ændringer. Legepladsen er blevet renoveret, og Park og Natur udskifter løbende træer, beplantning m.v. 3. Mindre ting, som Park og Natur ikke har mulighed for at dække på grund af stramme budgetter, men som vil gøre brugerne af parken glade her og nu. En sådan kategori 3 ansøgning lyder på: - Påmontering af sider på læskuret, så trækproblemer kan afværges kr. - Planter til begrønning af bl.a. skur/læ for vind (Park og Natur planter dem) kr. - Ekstra bord-bænkesæt ud for skuret kr. - Grusareal til bænkesættet (krav fra Park og Natur) kr. - Ekstrabord ved grillplads + grill kr. - Grusareal ved grill plads kr. - Ekstra hundepose/affaldsstativ ved indgang til parken kr. - Nye fodbolde til bordfodbold/opslag op, hvor de kan lånes 400 kr. I alt (ex. moms) kr. Efter aftale med parkforvalteren/park og natur for Amager Øst vil ovenstående kunne udføres inden 31. december LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra begrønningsgruppen og bevilger kr. af 2012-puljemidlerne til diverse forbedringer i Rødegårdsparken.

18 ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, ser begrønningsgruppen til, at regnskab afsluttes og er sekretariatet i hænde senest 1 uge før AØLU-sekretariatets regnskabsafslutning (dato kendes ikke i skrivende stund, men forventes at være medio januar 2013).

19 12. Intern puljemiddelansøgning, Miniplads - Amagerbrogade (Amagerbrogadegruppen) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra Bydelsplanarbejdsgruppen Amagerbrogade som strøg- og handelsgade og afsætter et rammebeløb på op til kr. af puljemidlerne til etablering af en miniplads på Amagerbrogade. I hvidbogen Byrumsprogrammering af strøggaden foreslås blandt andre tiltag, at der etableres en række minipladser på Amagerbrogade. Ad hoc arbejdsgruppen, Amagerbrogade som strøg- og handelsgade arbejdede gennem 2011 på realisering af minipladserne på to af de foreslåede placeringer, hvoraf pladsen ved Shetlandsgade er den ene. Med det budgetforliget 2013, blev der afsat 40 mio. kr. til første fase af en renovering at Amagerbrogade: 3 mio. kr. i 2013 til udarbejdelse af helhedsplan og forprojekt. 17 mio. kr. i 2014 og 20 mio. kr til påbegyndelse af anlægsarbejde. Da færdiggørelsen af Amagerbrogadeprojektet har et langt tidsperspektiv, ønsker bydelsplanarbejdsgruppen Amagerbrogade som strøg- og handelsgade, fortsat at arbejde med pladsen ved Shetlandsgade og herved bidrage til positiv opmærksomhed på udviklingen af Amagerbrogade. Der søges om midler til en delvis realisering af det vedlagte Forslag til miniplads v. Shetlandsgade- Amagerbrogade. De nødvendige tiltag for at skabe minipladsen er minimale, da arealet i forvejen er brolagt og gruppen i forvejen har fået gennemført flytning af cykelstativer og flytning af reklamestander. Det har i gruppens overvejelser været afgørende, at der er tale om indkøb af bænke som i fremtiden - om nødvendigt - vil kunne flyttes og indgå andetsteds i det samlede Amagerbrogadeprojekt. Af samme årsag søges der ikke om midler til den foreslåede plantning af et gadetræ. Såfremt Amager Vest lokaludvalg vælger også at støtte projektet, belastes puljemiddelbudgettet kun med op til halvdelen af det budgetterede beløb (dvs. maksimalt kr.). Budget: Københavnerbænk, 2 stk Kr Plantekasse ved gavl Kr Uforudsete udgifter Kr I alt Kr

20 LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra Bydelsplanarbejdsgruppen Amagerbrogade som strøg- og handelsgade og afsætter et rammebeløb på op til kr. af 2012-puljemidlerne til etablering af en miniplads på Amagerbrogade. ØKONOMI Der søges om et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne. BILAG Forslag til miniplads v. Shetlandsgade-Amagerbrogade

21 13. Amager Øst Lokaludvalgs deltagelse i Indbrudskampagne 2012 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til forslaget om SOSU-arbejdsgruppens deltagelse i den bydækkende kampagne mod indbrud. Lokaludvalget har modtaget en henvendelse fra Sikker By om en bydækkende kampagne mod indbrud. Kampagnen skal gennemføres i juleperioden. Kampagnen er rettet mod borgere i privat beboelse og giver gode råd om, hvad borgerne selv kan gøre for at indgå indbrud. Til gennemførelse af lokale events trækkes på Lokaludvalgene. Hvert lokaludvalg, som medvirker, vil modtage eksemplarer af kampagnematerialet til uddeling. SOSU-gruppen er positiv indstillet over for at medvirke og indstiller at sekretariatet sammen med SOSU gruppen arbejder videre med kampagnen sammen med Sikker By angående events og relevante kontaktpersoner i politi og Det kriminalpræventive råd. Det foreslås at sekretariatet retter henvendelse til Amager Centret med forespørgsel om at lægge plads til kampagnen for at nå så mange mennesker som muligt. Kan arrangementet ikke gennemføres i Amager centret overvejes om uddelingen kan gennemføres på anden vis, f.eks. ved juleoptoget på Amagerbrogade. Det indstilles ligeledes at kampagnematerialet sendes elektronisk til grundejerforeningerne i bydelen sammen med ønsket om en glædelig jul fra Lokaludvalget. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til forslaget om SOSU-arbejdsgruppens deltagelse i den bydækkende kampagne mod indbrud. BILAG Vedlagt, materiale om Indbrudskampagne 2012

22 14. Forslag om lokaludvalgets videreførelse af Ama røsten Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til Foreningen Ama røstens anmodning om videreførelse af Ama røsten i Lokaludvalgsregi. 2. at der senest på marts 2013 LU-mødet afsættes 2013-puljemidler til udgivelsen af Ama røsten for resten af at der nedsættes en redaktionsgruppe, bestående af Jan Kyrsting som tovholder, Ole Pedersen som redaktør samt interesserede Lokaludvalgsmedlemmer og/eller -suppleanter I forbindelse med Holmbladsgade-kvarterløftet så Holmbladet dagens lys, første gang i Bladet blev husstandsomdelt til alle husstande i Holmbladsgade-kvarteret. Fra og med januar 2009 tog bladet, der udgives 1 gang i kvartalet, navneforandring til Ama røsten og udvidedes til at blive omdelt i hele Amager Øst bydel ( husstande). Ama røsten udgives af foreningen Ama røsten og er siden 2008 blevet støttet af puljemidler fra Amager Øst Lokaludvalg ca kr. årligt. Udover at give bydelens borgere indblik i hvad der foregår i bydelen, bruges bladet også af politikere og forvaltninger i Københavns Kommune. Særligt førstnævnte gruppe benytter sig i stigende grad af muligheden for at ytre sig om lokale emner i bladet. Udover den trykte udgave af bladet, laves en elektronisk version som sættes på Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside. Husstandsomdelingen af bladet i Amager Øst bydel, udmærker sig derved, at det kun er 1 ud af i alt 3 lokalblade (de andre to er Amager Bladet og Lokalavisen) som udkommer i en trykt papirversion. Dette set i forholdet til det væld af nyhedsbreve og andre elektroniske orienteringer som sendes til diverse mailbokse. Ama røsten idag Pt. udgøres foreningen Ama røsten af Lokaludvalgsmedlem Jan Kyrsting, Lokaludvalgsformand Ole Pedersen og Mads Jungshoved som er ansat i Kvarterhusets sekretariat. Ama'røsten udkommer fire gange årligt. Deadlines besluttes på bestyrelsesmøder i foreningen Ama røsten. Ca. 3 uger før deadline udsender redaktøren (Ole Pedersen) en mail, som gennem en mailliste kaldet Ama'røsten kontaktliste. På denne liste er der pt. 116 personer. Listen bliver løbende revideret. Mailen er en standardmail, som giver information og deadline og forventet udgivelsesdato, og opfordrer til at skrive ind til bladet. Derefter indkommer artikler og billeder i en lind strøm og de bliver arkiveret i en bestemt mappe. Ca. en uge før deadline udsendes en ny mail hvor man erindrer om deadline.

23 Redaktionen Redaktionen består pt. af én person (Ole Pedersen). Redaktørens arbejde består i følgende: Udsende mail om deadline før hver udgivelse. Modtage og arkivere artikler og billeder fra skribenter Gennemgå og kvalitetssikre hver enkelt artikel både med hensyn til indhold og form. Selv skrive et vist antal artikler til bladet.(til seneste nr. har redaktøren skrevet 7 artikler ud af 52). Kommunikere med fotograf om billeder (i enkelte tilfælde selv tage billeder) Fremsende artikler til Layouter kontinuerligt efter de er indkommet og kvalitetssikret. Kommunikere med artikelskrivere omkring enkelte af artiklerne. Kommunikere med Layouter med hensyn til opsætning af bladet. Endeligt godkende bladet før det går i trykken. Fra start til slut tager det redaktionelle arbejde ca. 30 timer pr. udgivelse. Forslag til fremtidig organisering Formålet med en overdragelse, er at sikre at Ama'røsten kan udkomme fremover. Ama'røsten er pt. økonomisk afhængig af Lokaludvalget og kan ikke eksistere uden lokaludvalgets støtte. Den nuværende redaktør har meddelt, at han ikke mere ser sig i stand til at sikre at bladet kommer på gaden, hvis ikke redaktionen bliver udvidet og flere deles om arbejdsbyrden. Han har derfor meddelt, at det blad der kommer på gaden i december 2012 bliver det sidste blad for hans vedkommende i den nuværende organisering. I en længere periode har man i Ama'røstens bestyrelse forsøgt at knytte flere redaktionelle medarbejdere til bladet, men det er ikke lykkedes. Hvis ikke der findes en permanent løsning vil bladet derfor, sandsynligvis, gå ind ved udgangen af Ama røsten foreslår følgende løsning AØLU overtager bladet med virkning fra d LU nedsætter en ad.hoc.gruppe på min. 4 personer med følgende kommissorium: Ad. hoc. gruppen har til opgave at videreføre Ama'røsten med udgangspunkt i den eksisterende redaktionelle linje. Bladet har til opgave at informere borgerne i Amager Øst bydel, om hvad der sker i bydelen og i Københavns kommune, af betydning for bydelen. Bladet har desuden til opgave løbende - i artikelform - at informere borgerne om AØLU's virksomhed. Bladet udkommer 4 gange årligt, 2 gange før sommerferien og 2 gange efter sommerferien. Bladet evalueres én gang årligt. Bladets nuværende formand Jan Kyrsting vil gerne indgå som tovholder i Ad. Hoc. gruppen, og nuværende redaktør Ole Pedersen har meddelt, at han gerne vil fortsætte som redaktør under forudsætning af, at redaktionen bliver styrket.

24 AØLU s Sekretariat bistår Ad. Hoc. gruppen med administrativ bistand; Kontakt til trykkeri, svarende til en orienteringsmail i forbindelse med hver udgivelse Kontakt til Post Danmark, herunder udfærdigelse af bestillingsseddel, som skal mailes til Post Danmark Kontakt til layouter, svarende til en orienteringsmail for hver udgivelse Kontakt til redaktør op til hver udgivelse Betaling af regninger fra henholdsvis Post Danmark og Trykkeri Evt. besvarelse af henvendelser fra borgere Økonomi (pr. udgivelse priser pr. oktober 2012): - Post Danmark, omdeling ( husstande, privat), kr ,48 - Trykkeri, kr ,13 - Layout, kr ,75 I alt inkl. moms pr. udgivelse: kr ,36 (ca kr. ex. moms). Foreningen forventes ved årsskiftet 2012/2013 at have en på nuværende tidspunkt ikke nøjagtigt kendt egenkapital. Det præcise tal vil ligge fast når regnskabet for 2012 er gjort op, senest i februar Såfremt Amager Øst Lokaludvalg overtager driften af bladet, vil egenkapitalen blive anvendt til de(n) første udgivelse(r) af Ama røsten i LØSNING 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til Foreningen Ama røstens anmodning om videreførelse af Ama røsten i Lokaludvalgsregi. 2. at der senest på marts 2013 LU-mødet afsættes 2013-puljemidler til udgivelsen af Ama røsten for resten af at der nedsættes en redaktionsgruppe, bestående af Jan Kyrsting som tovholder, Ole Pedersen som redaktør samt interesserede Lokaludvalgsmedlemmer og/eller -suppleanter.

25 15. Evaluering af samarbejdet mellem Amager Øst og Amager Vests sekretariater Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget tager evalueringen af forsøg med administrativt samarbejde mellem Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalgs sekretariater til efterretning. Ved lokaludvalgsmødet den 26. april 2012 under pkt. 29 blev lokaludvalget orienteret om det administrative samarbejde mellem Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalgs sekretariater. Følgende evaluering opsummerer perioden april til september Udveksling af arbejdstimer AØLU: Indledende sagsbehandling af ansøgninger og høringer Frida opretter sager og journaliserer dokumenter for alle puljeansøgninger i øst og vest, sender kvitteringsmails til ansøgere, udfylder puljemiddelregnskab (oversigt) for begge lokaludvalg og foretager stikprøvekontrol af regnskaber. Endvidere gennemgår Frida regnskaber og udbetaler støtte for fælles ansøgninger. Tidsforbruget for Fridas arbejde for AVLU har i perioden været 10,28 timer og arbejdet med fælles sager har været 12,22 timer. Der vil sandsynligvis blive brugt en større mængde tid på fælles regnskaber samt stikprøvekontroller i den sidste del af året. AVLU: Udvikling af nyhedsbrev Disse timer godtgør AVLU i form af udvikling af en nyhedsbrevsskabelon og bistand ved omlægning af den eksisterende hjemmeside til et nyt cms-system (uddybning følger). På sigt vil pressemeddelelser kunne indgå i udvekslingen. AVLU s tidsforbrug herfor har i perioden været 33 timer. Besparelse ved samarbejde i fælles sagsbehandling Fælles puljeansøgninger I perioden april til september 2012 har der været 14 fælles puljemiddelansøgninger, dvs. ansøgere, der har søgt støtte i både Amager Øst og Amager Vest. De fælles ansøgninger kan oprettes som én sag i journalsystemet, hvori alt materiale ligger, og hvor de to sekretariater skiftes til at skrive dagsordenpunkt, som det andet sekretariat stort set kan kopiere. Hvis AVLU og AØLU før brugte lige meget tid, ser tidsforbruget nu gennemsnitligt således ud (i cirkatal): Tidsforbrug pr. sag AØLU AVLU I alt Før 1 t. 15 min. 1 t. 15 min. 2,5 t. Nu 1 t. 7,5 min. 22,5 min. 1,5 t. Besparelse 7,5 min. 52,5 min. 1 t. Denne løsning giver således en besparelse for AØLU på 7,5 min. pr. sag og for AVLU på 52,5 min. pr. sag.

26 Fælles høringer Der har fra april til september været 12 høringer, hvoraf de 8 har været gældende for både Amager Øst og Amager Vest. Ved fælles høringer kan sekretariaterne nøjes med at oprette én sag, hvori høringsmaterialet ligger, samt de respektive dagsordenpunkter og høringssvar. Frida fordeler fælles høringer efter en nøgle. Sekretariaterne skiftes således til at skrive et dagsordenpunkt, som det andet sekretariat kan nøjes med at rette til, og derved spare tid. Tidsforbrug pr. høring AØLU AVLU I alt Før 1 t. 1 t. 2 t. Nu ½ t. ½ t. 1 t. Nyhedsbreve Amager Vest har lavet en skabelon til udsendelse af nyhedsbreve fra Amager Øst Lokaludvalg. Der er p.t. udsendt 3 nyhedsbreve. Ved udsendelsen i september havde nyhedsbrevet 590 modtagere og 42,5 % var blevet åbnet. Ved udarbejdelse af september-nyhedsbrevet har der fundet en overdragelse sted, således at Amager Øst fremover selv vil anvende skabelonen til udsendelse af ca. 1 nyhedsbrev pr. måned. Hjemmeside Arbejdet med at omlægge AØLUs hjemmeside til et nyt CMS er igangsat. Planen er at omlægge den nuværende hjemmeside til et for sekretariatet mere brugervenligt cms (styresystem). Det vil bl.a. blive muligt for borgere at kommentere indlæg på hjemmesiden, eksempelvis i forbindelse med høringer og lign. Der vil komme en kalenderfunktion på forsiden. Der vil desuden blive mulighed for at integrere hjemmesiden med Facebook, således at Facebook-brugere, der abonnerer på Amager Øst Lokaludvalg løbende vil få en besked på Facebook, når der lægges nye nyheder m.v. på hjemmesiden. Andre ydelser fra AVLU s sekretariat På længere sigt kan Susanne fra AVLU eksempelvis bistå AØLU med presse-meddelelser, udarbejdelse af årsberetning og evt. forberedelse til repræsentantskabsmødet, vinteren I skrivende stund (1. oktober 2012) har de to sekretariater udvekslet hhv. 33 timer (AVLU) og 10, ,22/2 = 16,4 timer (AØLU). AØLU skylder således AVLU 16,6 timer. LØSNING At lokaludvalget tager evalueringen af forsøg med administrativt samarbejde mellem Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalgs sekretariater til efterretning.

27 16. Høring Nedlæggelse af bunkers/dækningsgrave Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. nedlæggelse af dækningsgrave på baggrund af indstillingen fra Miljø & plan-arbejdsgruppen. Borgerrepræsentationen har den 31. maj 2012 vedtaget at nedlægge en række dækningsgrave/bunkers i kommunale parker eller vejanlæg. Teknik- og Miljøudvalget har efterfølgende den 10. september 2012 besluttet, at berørte lokaludvalg og borgere skal høres, inden beslutningen træder i kraft. Høringsfristen er den 30. oktober Nedlæggelse består i at fjerne al beplantning over dækningsgravene, skrabe overjorden til side og slå betonkonstruktionen i stykker. Hullet fyldes op, og overfladen vil efterfølgende være helt plan. Der vil blive afsat et mindre beløb til ny beplantning. Dækningsgravene fjernes for at skabe muligheder for fornyelse af parkarealerne, da de gamle bunkers fra krigens tid ikke vurderes at have nogen bevaringsværdi. En total fornyelse af park- eller vejarealerne ligger ikke i dette projekt. Det vil være de lokale parkforvaltere, der efterfølgende står for færdiggørelsen af arealerne. Anlægsarbejderne gennemføres i sensommeren og efteråret Entreprenøren vil sørge for, at der omdeles orienterende opslag til eventuelle omkringboende få dage før anlægsarbejderne opstartes. Listen, der fremgår af bilaget, er forvaltningens bud på, hvor mange dækningsgrave, der forventes nedlagt indenfor bevillingsrammen. Dækningsgravene nedlægges i den rækkefølge, der fremgår af listen. I Amager Øst er der tale om et anlæg i Vermlandsgade. Anlægget nedlægges kun, såfremt der er restmidler. Miljø & plan-arbejdsgruppen har behandlet høringen på sit møde den 9. oktober 2012 og har ingen kommentarer til høringen. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. nedlæggelse af dækningsgrave på baggrund af indstillingen fra Miljø & plan-arbejdsgruppen. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

28 VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endeligt vedtaget høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Anlæg, senest tirsdag den 30. oktober BILAG Høringsbrev Orienteringsskrivelse til Lokaludvalg Oversigt over lokaliteter for nedlægning af dækningsgrave

29 17. Orientering om afgivelse af høringssvar Skybrudsplan Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget tager miljø & plan-arbejdsgruppens orientering om afgivelse af høringssvar til efterretning. Lokaludvalget har modtaget Københavns Skybrudsplan i høring. Høringsperioden er fra den 20. september 2012 til den 17. oktober Sekretariatet har søgt om udsættelse af høringsfristen til efter lokaludvalgsmødet den 25. oktober Dette var ikke muligt. Københavns Kommunes Skybrudsplan, som er en udløber af Københavns Klimatilpasningsplan, fastlægger de overordnede rammer for, hvordan de store vandmængder under skybrud skal håndteres, så de ikke gør skade. Det vil tage 20 år at gennemføre de tiltag, der skal sikre dette. Skybrudsplanen beskriver de metoder, prioriteringer og tiltag, der anbefales for den del af klimatilpasningen, der handler om skybrud. Planen fastlægger et overordnet serviceniveau - og dermed en accepteret risiko - for sikringen af byen mod skybrud. Økonomiske beregninger viser, at det bedst kan betale sig at beskytte byen mod 100-årsregnen. I planen er byen blevet inddelt i en række oplande. Her skal der udpeges løsninger, der kan håndtere skybrudsvand. Desuden indeholder planen beskrivelser af principper for valg af metoder og en anbefalet rækkefølge af indsatsen. Endelig indeholder planen en oversigt over, hvor de 3,8 milliarder kroner, som planen koster at gennemføre, skal komme fra. Arbejdsgruppen for Miljø & Plan har behandlet høringen på sit møde den 9. oktober 2012 og har udarbejdet flg. høringssvar; AØLU opfordrer til at der samarbejdes med grundejere og boligforeninger om fællesløsninger. Sekretariatet har indsendt høringssvaret via høringsportalen Bliv hørt ; På FORUM-mødet d.9.oktober 2012, rejste formanden for Amager Øst Lokaludvalg, problemstillingen omkring de korte høringsfrister overfor udviklingsdirektør fra TMF, Jens Elmelund. I den anledning fik lokaludvalgene tilbudt at eftersende yderligere kommentarer efter høringsfristen, på denne skybrudsplan. LØSNING At lokaludvalget tager miljø & plan-arbejdsgruppens orientering om afgivelse af høringssvar til efterretning. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Høringsmaterialet kan findes på; Brev fra udviklingsdirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Jens Elmelund til Lokaludvalgene vedr. høring om Skybrudsplan.

30 18. Høring - Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. Lokaludvalget har modtaget Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i høring. Høringsperioden er fra den 3. oktober 2012 til den 1. november Center for Miljø har givet I/S Amagerforbrænding tilladelse til at etablere en midlertidig grundvandssænkning i forbindelse med tømning af et sedimentationsbassin ved Kraftværksvej 31. For at forhindre opstigende grundvand og brud på bunden af bassinet skal der etableres en midlertidig grundvandssænkning under søen. Udledning af det oppumpede grundvand vil ske til havet. Center for Miljø vurderer på baggrund af det fremsendte ansøgningsmateriale, at grundvandssænkningen ikke vil påvirke jord og grundvand samt at risikoen for skader på omkringliggende bygninger er minimal. Miljø & plan-arbejdsgruppen har behandlet høringen på sit møde den 9. oktober 2012 og har ingen kommentarer til høringen. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. nedlæggelse af dækningsgrave på baggrund af indstillingen fra Miljø & plan-arbejdsgruppen. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endelig vedtaget høringssvar via høringsportalen Bliv hørt senest torsdag den 1. november BILAG Tilladelse fra Center for Miljø (TMF).

31 19. Høring - Tilladelse til anvendelse af affaldsforbrændingsslagger fra Amagerforbrændingen Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. Tilladelse til anvendelse af affaldsforbrændingsslagger fra Amagerforbrændingen på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. Lokaludvalget har modtaget Tilladelse til anvendelse af affaldsforbrændingsslagger fra Amagerforbrændingen i høring. Høringsperioden er fra den 8. oktober 2012 til den 5. november Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Miljø har givet tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 19 til anvendelse af affaldsforbrændingsslagger på Amagerforbrænding. I/S Amagerforbrændings tidligere sedimentationsbassin for slaggekølevand er nedlagt og under oprensning for sediment. Efter endt oprensning skal der fyldes efter bl.a. med affaldsforbrændingsslagge. Arealet hvor slaggen udlægges er på 800 m2 og en del af en kommende parkeringsplads. Udlægningen vil ske i en lagtykkelse på op til 2,6 m. Miljø & plan-arbejdsgruppen har behandlet høringen på sit møde den 9. oktober 2012 og har ingen kommentarer til høringen. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. Tilladelse til anvendelse af affaldsforbrændingsslagger fra Amagerforbrændingen på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endelig vedtaget høringssvar via høringsportalen Bliv hørt senest mandag den 5. november BILAG Tilladelse fra Center for Miljø (TMF).

32 20. Orientering vedr. ansøgning om byggetilladelse på Grækenlandsvej 70 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. ansøgning om byggetilladelse på Grækenlandsvej 70 på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. Lokaludvalget har den 3. oktober 2012 modtaget orientering fra TMF, Center for Byggeri vedr. ansøgning om tilladelse til at opføre en 1-etages tilbygning på 24 m2 til eksisterende beboelseshus på adressen Grækenlandsvej 70. Høringsperioden er fra den 1. oktober 2012 til den 29. oktober Miljø & plan-arbejdsgruppen har behandlet høringen på sit møde den 9. oktober 2012 og har ingen kommentarer til orienteringen. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. ansøgning om byggetilladelse på Grækenlandsvej 70 på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endelig vedtaget høringssvar til Center for Byggeri senest mandag den 29. oktober BILAG Orientering fra Center for Byggeri (TMF). Ligger på AØLU-hjemmesiden;

33 21. Statusorientering Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, tages til efterretning. Amager Øst Lokaludvalg har iværksat en lang række projekter og er indgået i en række arbejder. I den forbindelse aflægges der en kort statusorientering om hver af aktiviteterne, med det formål at holde Lokaludvalgets medlemmer ajour med hvad der sker. Konference om byens udsatte områder, d.24/10-12 (v/ole Meldgaard) Workshop om Ny Vestamager, d.26/9-12 (v/ Eva Ove Løbner) 1.møde i toiletbygnings-gruppen, d.3/10-12 (v/ole P.) Naturcenter, Amager Strand, d.10/10-12 (v/ole P.) Cykelsti Amager Banen (v/lasse) Konference om Klimatilpasning, d.9/10-12 (v/karl) Opfølgning på Kiss Nandfreds henvendelse på LU-mødet d.21/6-12 om ejendommen på hjørnet af Søren Nordbys Allé og Amagerbrogade (v/ove + Randi) Luge-bede-dag, d.4/10-12 (v/begrønningsgruppen - Søren) LØSNING At Lokaludvalget tager statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, til efterretning. BILAG Vedlagt, brev til TMF vedr. ejendommen, Søren Nordbys Allé.

34 22. Formandens meddelelser: Møder i perioden: Deltagelse i Burets 10 års jubilæum Møde med Ayfer Baykal om Amagerbrogade projektet. Fra amager Øst deltog desuden Kristoffer og Randi Møde i bedømmelsesudvalget vedr. ansættelse af ny leder for Amagerbro Kultur Deltagelse i Pia Allerslevs 40 års fødselsdagsreception Møde med TMF vedr. principper for borgerinddragelse i forbindelse med høringssager Oplæg til gruppe fra boligforening i Ålborg vedr. byfornyelse, lokaludvalg og bydelsplanlægning samtalerunde i bedømmelsesudvalget vedr. ansættelse af ny leder for Amagerbro Kultur FORUM møde Møde med BUF vedr. organisering af Naturcentret på amager strand Møde på Kofoeds skole vedr. udvikling af socialøkonomi i bydelen samtalerunde i bedømmelsesudvalget vedr. ansættelse af ny leder for Amagerbro Kultur. Øvrige meddelelser: Vi har modtaget følgende brev fra Kontorchef i ØKF, Lea Bryld vedr. vores puljemiddelbudget: Erfaringsmæssigt kan der i lokaludvalgene være ønske om at disponere puljemidler, der overskrider udvalgenes bevilling i forventningen om, at et tilbageløb fra de uddelte puljemidler, eksempelvis som følge af forsinkede projekter, vil dække merforbruget. Borgerrepræsentationen fastlægger årligt puljemidlernes størrelse (jf. Kommissorium og Regulativ for Lokaludvalg), og bevillingen er bindende. Ifølge kommunens bevillingsregler er det ikke tilladt at foretage dispositioner, som medfører væsentlige beløbsmæssige afvigelser fra den givne bevilling uden Borgerrepræsentationens godkendelse. Det er derfor heller ikke tilladt at anvende et teoretisk forventet mindreforbrug som et ledigt rådighedsbeløb ved at foruddisponere midlerne til andre projekter. En omdisponering kan kun finde sted, såfremt den givne bevilling er trukket tilbage af lokaludvalget forud for omdisponeringen. Jeg vil derfor opfordre til, at I skærper opfølgningen over for de projekter, som har fået bevilget puljemidler, så det sikres, at midlerne anvendes til det afsatte formål og inden for den fastlagte tidsperiode. Eller at de afsatte puljemidler alternativt kan omdisponeres inden for det pågældende regnskabsår. I forlængelse heraf kan jeg oplyse, at bevillingsreglerne åbner mulighed for, at lokaludvalgene låner penge af hinanden internt, og at tilbagebetaling af et sådant lån kan finde sted i det efterfølgende regnskabsår. Klynge A5 på Amager har inviteret lokaludvalget til deres store event d. 27.oktober kl Vi har meddelt, at vi gerne vil deltage i eventen med en info-bod. Man kan melde ind om man deltager til sekretariatet.

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 DAGSORDEN, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2012-147171) 2. Status på lokaludvalgets puljemidler oktober 2012 (2012-11076) 3. Status på bydelsplanen oktober

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG PETER KJØLLER LISSY SVENSSON FRAVÆRENDE UDEN

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( )

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( ) , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) 2. Bydelsplanudkast (2010-21462) 3. Puljemiddelansøgning (2010-21462) 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) Formanden indstiller til Amager Øst

Læs mere

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring vedr. Ældrerådet fra 1. januar 2013 (SOCIAL) 4. Orienteringspunkt Miljøopgave og LU-ansvar 5. Orienteringspunkt puljemiddelansøgningen

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan)

4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan) 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø

Læs mere

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde 1 1 Parter, bagrund og formål Nærværende aftale er indgået mellem Amager Øst

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler juni 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amager Børneteaterfestival (BIFUK)

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Ansøgning om puljemidler TJEKLISTE Udfyldt budgetskema i den skabelon som er til slut i dette dokument. Vedlagt kopi af ansøgning om støtte fra anden side, samt evt. svar. GENERELLE OPLYSNINGER Projektets

Læs mere

for mødet den 23.10.2012, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den 23.10.2012, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 PROTOKOL, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2012-147171) 2. Status på lokaludvalgets puljemidler oktober 2012 (2012-11076) 3. Status på bydelsplanen oktober

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Projektskema egne projekter

Projektskema egne projekter Projektskema egne projekter Titel BRANDING AF LOKALUDVALGET OP TIL OPSTILLINGSMØDE 2014 Kort beskrivelse af Efter afholdelsen af kommunalvalget den 19. november 2013, skal der etableres nye lokaludvalg

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt UDKAST

Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt UDKAST Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt København UDKAST 1 1 Parter, baggrund og formål Denne aftale er indgået mellem Østerbro Lokaludvalg Vennemindevej

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Amager-Strøggade Projektet J.nr. AMØ 2/2009 Formanden indstiller

Læs mere

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre Enhedslisten i Amager Øst Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer vi gør Strandparken endnu bedre vi gør plads til både busser, cykler og biler vi skaffer Amager grøn energi vi giver bydelens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg.

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg. NOTAT: BAGGRUND OG RAMMER; SERVICEEFTERSYN FOR LOKALUDVALG Lokaludvalg Der er i Københavns Kommune oprettet 12 lokaludvalg. Der er ét lokaludvalg i hver af kommunens bydele. To bydele, Vesterbro bydel

Læs mere

4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan)

4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan) 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Referat LUFT 1. december 2014

Referat LUFT 1. december 2014 Referat LUFT 1. december 2014 Fremmødt: Østerbro/ Axel Thrige Laursen Vanløse/ Bent Christensen Indre By/Bent Lohmann Brønshøj-Husum/Erik Fisker Valby/Michael Fjeldsøe Amager Øst/Ole Pedersen Christianshavn/Poul

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen. Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Dagsordnen blev godkendt med følgende ekstra punkt, som formanden ønskede: Orientering fra en tilgængelighedsgruppe, nedsat af Københavns Kommune.

Dagsordnen blev godkendt med følgende ekstra punkt, som formanden ønskede: Orientering fra en tilgængelighedsgruppe, nedsat af Københavns Kommune. REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Mandag den 9. maj 2016 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, 3. sal, lokale 402 Til stede: Svend Aage Sørensen (formand), Knud Johnsen (næstformand),

Læs mere

Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine

Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Vesthimmerlands Kommune, Landsbyudvalget 28. november 2007 Indholdsfortegnelse 1. Meddelelser den 28/11-2007...

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske beslutninger

Læs mere

Aftalen gælder for perioden den 1. januar 2019 til den 31. december 2020.

Aftalen gælder for perioden den 1. januar 2019 til den 31. december 2020. 0 0 0 0 Fonden Miljøpunktet Indre By & Christianshavn Indre By Lokaludvalg Christianshavns Lokaludvalg Aftalen gælder for perioden den. januar 0 til den. december 00. Aftale om udførelse af det lokale

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2010-42410) 2. Status på bydelsplanen (2010-41789) 3. Ansøgning Grøn Guide fra Amager Miljøpunkt (2010-40822) 4. Ansøgning

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning Dette notat er tænkt som en vejledning til lokaludvalg og miljøpunkter

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 4. januar 2018 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Arbejdsplan for 2014 Fra idé til plan Arbejdsplanen for det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum i 2014 rummer en snes projekter, der fordeler sig ligeligt mellem

Læs mere

Torsdag den 10. oktober 2019 kl

Torsdag den 10. oktober 2019 kl 3. oktober 2019 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde nr. 19.08: Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 18.00 19.08.01 Godkendelse af dagsorden Dagsorden udsendt den 3. oktober 2019. At dagsordenen godkendes.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10 Referat Mødeleder: Deltagere: Karl Posselt Karl Posselt Ditte O Neill Solveig Larsen Kurt Hansen Calle Simonsen

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

Referat. Rasmus Tyrri Nielsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 1) AFBUD Bendt K.B. Pedersen Suppleant til repræsentantskabet (afd.

Referat. Rasmus Tyrri Nielsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 1) AFBUD Bendt K.B. Pedersen Suppleant til repræsentantskabet (afd. Referat Den 17. juni 2014 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 16. juni 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: SVEND AAGE SØRENSEN SUPPLEANTEN BIRTE ILLEMANN POULSEN DELTOG BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG MARTIN

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret Bilag 3 Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret 1 Navn Områdefornyelsen Folehavekvarteret 2 Baggrund Den 29. maj 2017 besluttede Borgerrepræsentationen at igangsætte og medfinansiere Områdefornyelsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 01-01 Denne aftale indgås mellem Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg på vegne

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen>

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen> KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-11-2011 Bilag 4 Udfyldelse af skabelon for bydelsplan med arbejdsdeling Proces: LU udfylder og afleverer til Center for Byudvikling

Læs mere

Frivilligrådet REFERAT

Frivilligrådet REFERAT Frivilligrådet REFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: Mandag den 22. oktober 2018 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Fraværende: Kaj Aagaard Lillian Friis

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest 1 Navn Styregruppen for Områdefornyelse

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Wagnersvej 19 2450 København SV Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 Deltagere: Dorthe, Ann, Rie, Steen E., Harry, Inger, Steen K, Marianne, Gunilla og Flemming.

Læs mere

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Kriterier for fordeling af 18-midler 2018 Formålet med notatet er at tydeliggøre sammenhængen mellem tildelingen af 18-midlerne, samarbejdsaftalerne og opfølgningen

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 59/2010 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 60/2010 2 3. Borgerrådgiverens status J.nr. BOR 61/2010 Mundtlig status Borgerrådgiveren giver løbende

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Navn PolioForeningens koordinationsudvalg. Formål PolioForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende organ for hovedbestyrelsen.

Læs mere

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING NOTAT OM DRIFTS ØKONOMISTYRING 1. Indledning og kommissorium På baggrund af Drifts underskud i 2011 og 2012 har direktør Bent Peter Larsen nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge underskuddet. Arbejdsgruppen

Læs mere