SIC Skagen Innovationscenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SIC Skagen Innovationscenter"

Transkript

1 SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej Skagen - Tlf Mail: sic@shore.dk web: Miljøminister Kirsten Brosbøl Personligt Børsgade København K. Skagen d. 22 april 2014 mim@mim.dk Our ref. Pj/cp Your ref Kirsten Brosbøl Mestergris på 800 mio. kr. i Kystdirektoratet/Miljøministeriet. Dette er en formel klage over sagsbehandlingen i Kystdirektoratet Højbovej 1 Lemvig, samt specielt EU Tender 2013/S , som har været stillet i bero fra januar til marts måned. Klagen skal derfor behandles i Miljøministeriet i henhold til forvaltningsloven med de normale høringsrunder, så sagen bliver reelt belyst relation til folketinget og dig som minister. Jeg kræver derfor at EU licitationen stoppes øjeblikkelig med henvisning til forvaltningsloven. Jeg skal hermed henvise til mit brev af 5 februar 2014 til dig vedr. kystbeskyttelsen på den jyske vestkyst, som nu er endt i en stor skandale på internationalt plan. 1 Vi ser her at Kystdirektoratet tilbyder en prisforhøjelse på 20 %, samtidig med at sandmængden blev reduceret fra 2,4 mio. kubikmeter pr. år til 1,9 mio. fra 2009 og nu senest i år til 1,7 mio. kubikmeter. Det ser ud som om KDI er med i kartellet.

2 Begæring om aktindsigt. Jeg begærer derfor aktindsigt i honoraret for rådgivning fra KDI indeholdt i Fællesaftalen i perioden Honoraret skal specificeres for de enkelte finansår. For det andet begæres der aktindsigt i sandmængder og indkomne bud/udgifter i de enkelte år. Sandmængder og priser for de enkelte år bedes specificeret, da der ikke er afholdt licitationer i alle årene. EU Tender 2013/S Hele 10 firmaer på internationalt plan har vist interesse for udbuddet for perioden , men kun 7 firmaer er blevet prækvalificeret. For det første ønsker KDI kun tilbud på oprensning/sandfodring, selvom man har modtaget tilbud på mere effektive og miljøvenlige løsninger, som samtidig er langt billigere. Faktuelle oplysninger. Der var 8 firmaer, som bad om at blive prækvalificeret på udbudsgrundlaget. 2 Kystdirektoratet havde sendt opgaven i begrænset udbud og specificeret at max 5 7 firmaer ville blive prækvalificeret. KDI har nægtet at oplyse hvem der blev udelukket fra licitationen og begrundelsen herfor. The Royal BAM Group og SIC havde fremsendt funktionstilbud. SIC tilbød allerede i februar måned 2013 at bygge en sandsuger med en lastekapacitet på 3000 kubikmeter og en årlig produktionskapacitet på 5,0 8,0 mio. kubikmeter sandfodring eller oprensning. Prisen for den nye sandsuger med 2 sugerør var 85,0 mio. kr. Herefter ville kubikmeter prisen blive 5,00 kr. ved 5 mio. kubikmeter årligt. Dokumentation side 3. Samtidig tilbød SIC at trykudligne Fællesstrækningen på 110 km foren pris på kun 36,0 mio. kr. årligt. Denne løsning ville stoppe erosionen på den jyske vestkyst totalt, samtidig med at samfundet ville spare 100 mio. kr. årligt på finansloven og dermed 500 mio. kr. i kontraktperioden. The Royal BAM Group fra Holland med en omsætning på ca. 50 mia. kr. har fremsendt et funktionstilbud baseret på SIC patentet og samtidig afgivet en garanti på ca. 71,5 mio. kr. så der kan pumpes 14,3 mio. kubikmeter sand ind på vestkysten med Kystdirektoratets nye sandsuger, hvis der kommer til at mangle sand for at nå målet.

3 SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej Skagen - Tlf Mail: sic@shore.dk web: Kystdirektoratet Højbovej Lemvig Skagen d. 26 Februar 2013 Pj/cp Your ref Jesper Holt Jensen/Frants Vestergaard Kære Jesper og Frants Vi har hermed fornøjelsen at gennemgå vort tilbud på bygning af en ny sandsuger med en kapacitet på 3000 kubikmeter. Jeg havde håbet at I kunne deltage i mødet, men det har jo ikke været muligt. Skibets detaljer fremgår af det fremsendte materiale, som også afleveres her i kopi. Vi kan derfor koncentrere os om driften af sandsugeren. Som det fremgår af det vedlagte tilbud har sandsugeren en årlig kapacitet 5 8 mio. kubikmeter sand på 300 arbejdsdage og vi lægger derfor 5,0 mio. kubikmeter til grund for vore driftsberegninger, som er baseret på vort studie i Kina i slutningen af juni måned Som det fremgår af studiet er fuel forbruget pr. dag i 24 timer liter. Marine diesel koster i Danmark ca. 5,80 kr. pr liter og den daglige udgift til fuel bliver således ,00 kr. 300 dage a ,00 kr ,00 kr. Som det fremgår af tilbuddet skal der bruges en besætning på 21 mand. 21 mand a ,00 kr. årligbaseret på dansk overenskomst ,00 kr. Årlige driftsudgifter baseret på 5,0 mio. kubikmeter ,00 kr. Diverse vedligeholdelse ,00 kr. Årlig udgift ,00 kr Pris pr. kubikmeter sand 5,00 kr. KDI betaler i dag Rohde Nielsen ca. 40,0 kr. pr kubikmeter og KDI kan således næsten sparre 90 mio. kr. årligt ved at tage imod tilbuddet fra SIC og kartelproblemet er samtidig løst. Samtidig kan KDI betale SIC for stabilisering af de danske kyster. Med venlig hilsen Poul Jakobsen Budgettet er udarbejdet i samarbejde med Kystdirektoratet

4 Kartelmøde i Kystdirektoratet d. 25 marts

5 5

6 6 Jeg anmoder hermed Miljøministeren om at pålægge KDI at udlevere mødereferatet i sin fulde ordlyd, så vi kan se hvem Kystdirektoratet har talt med og hvad der er aftalt. Alle ved i dag at sandfodring på den jyske vestkyst ikke virker efter 28 år med fejlslagen sandfodringer hvert år. Dette skyldes primært at sandet er for finkornet til sandfodring og det ved enhver i branchen James James s formel siger nemlig, at hvis D 50 reduceres fra 0,3 mm til 0,2 mm skal der indpumpes ca. 10 gange så meget sand ind på stranden, som der borteroderes årligt. Der er således tale om et kartel, som udmærket ved at sandfodring på vestkysten reelt ikke virker, men derimod deler en statslig bevilling.

7 7 Her er der dokumentation for at sandet i Nordsøen generelt er uegnet til sandfodring Kilde Kystdirektoratet.

8 Råstof situationen Kystdirektoratet oplyser at KDI har gyldige tilladelser til indvinding af 15,4 mio. kubikmeter sand i Nordsøen p. t. 8 Naturstyrelsen oplyser samtidig at der kun er ca. 1,8 mio. kubikmeter tilbage på tilladelserne Kystdirektoratet afgiver således bevidst forkerte oplysninger igen. Dokumentation efterfølgende

9 Tilladelsen er opbrugt og udløbet 9 Tilladelsen er opbrugt og udløbet

10 Tilladelsen er fra 2003 og er næsten opbrugt 10 Kystdirektoratet har dags dato kun indvindingstilladelse til 1,8 mio. kubikmeter og ikke 15,4 mio. kubikmeter som oplyst af KDI.

11 11 Havbunden i Nordsøen er generelt blåler, som vi ser her på et kort fra GEUS og råstof depoterne er udtømte.

12 Fiskere i demonstration af TV2/Lorry ERHVERV Øresunds fiskere er efterhånden godt vrede over sandsugningen i Øresund, derfor vil de for for første gang i Danmarkshistorien sejle i demonstration til Christiansborg, det skriver Helsingør Dagblad. Fiskere og miljørepræsentanter samles nu for at få stoppet råstofudvindingen i hele Øresund. Det er især det rekorddybe sandsug på banken Lappen ud for Helsingør, der har bragt sindene i kog. Demonstrationen vil sejle ned gennem Øresund til Københavns Havn og derfra videre til Christiansborg. Det er almindelig kendt at råstofindvinding og sandfodring ødelægger fiskeriet i området og effekten af 28 års fejlslagen sandfodring har medført at der ikke længere er et bæredygtigt fiskeri fra Hanstholm til den tyske grænse i Nordsøen inden for 12 sømil grænsen. Ledelsen i KDI har nu søgt deres afsked Ledelsen i Kystdirektoratet er bekendt med at der er afgivet urigtige oplysninger til Transportministeriet/Miljøministeriet, Transportudvalget/ Transportministeren og Miljøministeren. Kystdirektør Jesper Holt Jensen søgte sin afsked i Kystdirektoratet i marts april måned Vicedirektør Carl Christian Munk Nielsen er fratrådt sin stilling i Kystdirektoratet i december 2013 og er nu ansat ved Det Kongelige Teater. Myndighedschef og chefjurist i Kystdirektoratet Winnie Westergård er fratrådt i Kystdirektoratet i april måned 2014 og er nu ansat som konsulent i Transportministeriet. Forvaltningschef Anna Lund fratræder Kystdirektoratet snarest, når der er fundet en afløser til jobbet, som forvaltningschef. Kystdirektoratet søger nu en seniorrådgiver og en ingeniør med kystteknisk indsigt. Jeg begærer hermed fuld aktindsigt i sagsbehandlingen i forbindelse med EU udbuddet i november 2013, samt behandling af tilbuddene fra SIC og The Royal BAM Group. Samtidig begærer jeg hermed EU udbuddet stoppet i relation til dansk lovgivning på området, da Kystdirektoratet ikke er i god tro og må formodes at overtræde dansk lovgivning på området SIC forbeholder sig ret til erstatning i samme anledning til en værdi af positiv kontrakt, idet SIC systemet er internationalt anerkendt og der er indgået licensaftale med The Royal BAM Group i Holland.

13 Miljøministeren må nu anmode Bagmandspolitiet om assistance, idet en mestergris på 800,00 mio. kr. er en meget alvorlig sag. Samtidig vil jeg fremsende sagen til Statsrevisorerne, som efterfølgende afgør om sagen skal tages op af Rigsrevisionen, hvis miljøministeren ikke griber ind i den verserende sag og stopper EU udbuddet. Sikkerhed på vestkysten Jeg kan samtidig oplyse at tilbuddene fra SIC og The Royal BAM Group, giver den højeste sikkerhed på vestkysten, idet kystprofilet opmåles med 100 meter mellem målelinjerne 4 gange årligt på den 110 km lange Fællestrækning. Kystdirektoratet måler kun op 1 gang årligt eller hvert andet år med 1 km afstand så sikkerheden er mindst 60 gangehøjere i tilbuddene fra SIC og BAM. Samtidig med den højere sikkerhed sparres der 500 mio. kr. på finansloven i kontraktperioden på 5 år. Hertil kommer at erosionen stoppes totalt på den jyske vestkyst modsætningsvis sandfoding. Jeg vil i dag kl stemple dokumentet ind i Miljøministeriet og anmode Miljøministeren om et uddybende møde Skagen d. 22 april 2014 Poul Jakobsen 13 Bilag Intelligent kystbeskyttelse PP Tilbud fra SIC 18 november 2013 Tilbud fra The Royal BAM Group.

14 14

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet Bryggervangen 55, 3 2100 København

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 117 Offentligt Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status på vestkysten efter 28 år med sandfodring og en investering

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk

SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail:

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 157 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 157 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 371 Offentligt Projektbeskrivelse Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten Skodbjerge/Søndervig Vestkysten kan sikres mere Effektivt og Miljøvenligt med SIC metoden

Læs mere

Sandfodring på vestkysten virker reelt ikke Alle sandfodringer er skyllet i havet og bølgerne har taget 481 kubikmeter pr. meter over 28 år Det

Sandfodring på vestkysten virker reelt ikke Alle sandfodringer er skyllet i havet og bølgerne har taget 481 kubikmeter pr. meter over 28 år Det Sandfodring på vestkysten virker reelt ikke Alle sandfodringer er skyllet i havet og bølgerne har taget 481 kubikmeter pr. meter over 28 år Det svarer til en tilbagerykning på 41 meter over de sidste 28

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig Skagen d. 23 maj 2011. Our. Ref pj/cp.

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. WEB: www.shore.dk Hr. Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms Kanal 27 F 1220

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 5 maj 2014 Our ref.pj/cp.

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet Bryggervangen 55, 3 2100 København

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Folketingets Ombudsmand. Gammeltorv 22. 1457 København K. Skagen d. 15 juni 2014 Our ref.

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter 9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 40401425 Web: www. Shore.dk Mail:

Læs mere

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 1 Stranden er nu 50-60 meter bred syd for Gl. Skagen og der dannes nye klitter Som vi ser på side 3 henviser kommunen nu badegæsterne til SIC stranden SIC Skagen

Læs mere

Evalueringsrapport Nørlev Strand

Evalueringsrapport Nørlev Strand Evalueringsrapport Nørlev Strand Trykudligning sammenlignet med sandfodring 1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. 98445713 Mob 40401425 web www.shore.dk Mail sic@shore.dk

Læs mere

Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten. Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget

Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten. Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Urigtige oplysninger Investering 3 milliarder 1.0 Kystdirektoratet Ifølge Nordjyske siger du at Sandfodring

Læs mere

Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget

Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren

Læs mere

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Anlægget overgik til permanent drift i januar 2008 og besigtiges her af Trafikudvalget igen d. 28 februar 2009 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Web www.shore.dk Mail: sic@shore.dk. Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K. Skagen d. 16. oktober 2008.

Læs mere

Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet

Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 260 Offentligt Åbent brev til Esben Lunde Kære Esben Lunde Larsen Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet Jeg var desværre forhindret

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter. Nu skal der ryddes op i Gl. Skagen

SIC Skagen Innovationscenter. Nu skal der ryddes op i Gl. Skagen SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 21 maj 2014 Our ref.pj/cp.

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 10 februar 2015 Our ref.

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Transportminister Carina Christensen Frederiksholms Kanal 27 f 1220 København K. Skagen d.

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 204 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Trafikudvalget Christiansborg

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Page1 Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 65 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget L 127 - Bilag 6 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic-denmark@mail.tele.dk Hr. Transport og Energiminister Flemming Hansen

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen

Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen 1 Høfderne ved Gl. Skagen ligger generelt passive inde på stranden efter stranden blev trykudlignet igen efter en periode hvor rørene var rykket op. SIC Skagen Innovations

Læs mere

Kystbeskyttelse Mårup Kirke

Kystbeskyttelse Mårup Kirke Kystbeskyttelse Mårup Kirke 2007. SIC byggede en flot forstrand foran Mårup Kirke i perioden 1998 til 2005 Billedet er taget i sommeren 2003 og skrænten foran Mårup Kirke er grøn med vegetation. SIC Skagen

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 300 Offentligt OMTRYK SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Mail: sic@shore.dk Besigtigelse

Læs mere

Dokumentation af effekten af SIC systemet. Bølgebryderne - Lønstrup 2004

Dokumentation af effekten af SIC systemet. Bølgebryderne - Lønstrup 2004 Dokumentation af effekten af SIC systemet Bølgebryderne - Lønstrup 2004 SIC systemet har tilført sydkysten 51.506 (81.506) kubikmeter sand i forhold til udbudsgrundlaget for licitationen i 2004 SIC Skagen

Læs mere

SIC systemet har stoppet kysterosionen ved Skodbjerge

SIC systemet har stoppet kysterosionen ved Skodbjerge 3 års resultat er baseret på uvildige opmålinger udført af ingeniørfirmaet Carl Bro A/S Af Ingeniørerne Poul Jakobsen og Claus Brøgger SIC- Skagen Innovationscenter. SIC systemet har stoppet kysterosionen

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Finansministeriet Christiansborg Slotsplads 1 1218

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mob. 45 40401425 Web: www.shore.dk Mail: sic@shore.dk Departementchef Jakob Heinsen/Kystdirektoratet Frederiksholms

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland - Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf 98 44 57 13 Mail: sic-denmark@mail.tele.dk 1 Generelt SIC systemet baseret

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen Web: www.shore.dk Mail: sic@shore.dk Phone 00 45 98 44 57 13 Mobilph. 00 45 40 40 14 25. Revision af Kystbeskyttelsesloven. Transport og

Læs mere

Gorrissen Federspiel Kirkegaard har i brev af 5. oktober 2006 fastholdt ansøgningerne.

Gorrissen Federspiel Kirkegaard har i brev af 5. oktober 2006 fastholdt ansøgningerne. Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 12 1553 København V Landsplanområdet J.nr. SNS-7322-00443/-00444/- 00445 Ref. pen Den 8. marts 2007 Ansøgninger om indvindingstilladelse i tidligere

Læs mere

Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007

Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007 Trafikudvalget B 9 - Bilag 16 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007 OMTRYKT 15/3-07 Justering af program Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Ad B 9 Forslag til

Læs mere

Konkluderende erklæring fra de to eksperter tilknyttet forsøget med PEM moduler ved Skodbjerge, Vestkysten

Konkluderende erklæring fra de to eksperter tilknyttet forsøget med PEM moduler ved Skodbjerge, Vestkysten Konkluderende erklæring fra de to eksperter tilknyttet forsøget med PEM moduler ved Skodbjerge, Vestkysten 2005-2008. Der har i tre år kørt et stort forsøg med lodrette perforerede drænrør (PEM-rør) på

Læs mere

Årsrapport. SIC systemet på Vestkysten

Årsrapport. SIC systemet på Vestkysten Trafikudvalget B 9 - Bilag 1 Offentligt Årsrapport Dansk Resume SIC systemet på Vestkysten Januar 2005/06 Projektområdet er markeret med rødt SIC Skagen Innovationscenter WEB: www.shore.dk Dr. Alexandrinesvej

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 33/2008-S B A/S C ApS samt D ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget

Læs mere

Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken.

Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken. Ny strand i Bandholm. Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken. Stranden udformes som en bue med en diagonal på 100 meter på langs og ca 50 meter ud. Hældningen

Læs mere

HR-staben har behandlet begæringen efter offentlighedslovens 4, stk. 1 og stk. 3 samt 2, stk. 2 og stk. 3, 1. punktum.

HR-staben har behandlet begæringen efter offentlighedslovens 4, stk. 1 og stk. 3 samt 2, stk. 2 og stk. 3, 1. punktum. Sønderborg Kommune aktindsigt i personalesag 0 3-0 7-2 0 0 9 Statsforvaltningen Syddanmark har modtaget din henvendelse af 14. november 2008 vedrørende klage over afslag på aktindsigt i personalesag. Statsforvaltningen

Læs mere

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev Råstofselskabet Ole Askehave Skovbakke 37 9240 Nibe Natur J.nr. BLS-7323-00012 13 Ref. jhg Den 9. juli 2009 Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB

Læs mere

Torben Lunnemann Frederiksen Sendt: 23. juli :43 Til: Tilladelse til nyttiggørelse af oprenset sand

Torben Lunnemann Frederiksen Sendt: 23. juli :43 Til: Tilladelse til nyttiggørelse af oprenset sand Anni Lassen (anl) Fra: Torben Lunnemann Frederiksen Sendt: 23. juli 2015 10:43 Til: NST - Naturstyrelsens hovedpostkasse Emne: Tilladelse til nyttiggørelse af oprenset sand Naturstyrelsen

Læs mere

Solsbæk Strand, Sæby. Frederikshavn Kommune

Solsbæk Strand, Sæby. Frederikshavn Kommune Kystteknisk undersøgelse. Solsbæk Strand, Sæby Frederikshavn Kommune Strandvolumen Solsbæk strand 5 5 5 6 7 okt- okt-7 Kubikmeter 9,695,76 Kubikmeter Sandmængden i forstranden på Solsbæk Strand er forøget

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage,

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, at Køge Kommune har en forkert forståelse af bestemmelsen i offentlighedslovens

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

Statsforvaltningens brev til et rådgivningsfirma Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til et rådgivningsfirma Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til et rådgivningsfirma 2016-48312 Dato: 07-10-2016 Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt Fredericia Kommune har den 14. juni 2016 videresendt XX s klage over afslag på

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0021118 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Lars Tolstrup) 17. juni 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0021118 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Lars Tolstrup) 17. juni 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0021118 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Lars Tolstrup) 17. juni 2010 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Odense Kommune,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Øresundsakvariet, Københavns Universitet Michael Hansen Strandpromenaden 5 3000 Helsingør Kystdirektoratet J.nr. 16/02246-15 Ref. Peter Lomholt Langdahl 18-07-2016 Sendt på mail til michansen@bio.ku.dk

Læs mere

Driftsrapport. Ribersborg Strand - Malmö

Driftsrapport. Ribersborg Strand - Malmö Driftsrapport Ribersborg Strand - Malmö 2005 Ribersborg Strand efter et år med trykudligning SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 DK 9990 Skagen Tlf 0045 98 44 57 13 Mail: sic@shore.dk Ribersborg

Læs mere

FOB Afslag på aktindsigt i rapport udarbejdet som led i intern revision

FOB Afslag på aktindsigt i rapport udarbejdet som led i intern revision FOB 05.299 Afslag på aktindsigt i rapport udarbejdet som led i intern revision DR gav en journalist afslag på aktindsigt i en rapport udarbejdet af et revisionsfirma der udførte DR's interne revision.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 97-158.726

Klagenævnet for Udbud 97-158.726 Klagenævnet for Udbud 97-158.726 (Carsten Haubek, Tage M. Iversen, Wayne Jensen) 17. oktober 1997 Arbejdsgiverforeningen for Handel, Transport og Service (advokat Henrik Uldal, Frederiksberg) mod Tårnby

Læs mere

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag.

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Administration: Thygesensvej 2, 5450 Otterup www.nordfynskyst.dk - tlf.: 64 87 14 89 mail info@nordfynskyst.dk Ansøgning om tilladelse til sandfodring Kystdirektoratet

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 186 Offentligt SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Forsknings og Innovationsstyrelsen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Tårnby Kommune. U.B. har blandt andet anført i sin mail af 6. maj 2009:

Tårnby Kommune. U.B. har blandt andet anført i sin mail af 6. maj 2009: Tårnby Kommune U.B. har ved mail af 6. maj 2009 rettet henvendelse til statsforvaltningen med klage over Tårnby Kommunes behandling af aktindsigtsbegæring af 27. januar 2009 om opførelse af nye gymnastik-

Læs mere

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune Kysterne i Hjørring Kommune 62 km kystlinie Overvejende naturlig kyst med meget stor rekreativ

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Mødereferat BESTYRELSESMØDE tirsdag den 12/5 2015 - hos Bjarne.

Mødereferat BESTYRELSESMØDE tirsdag den 12/5 2015 - hos Bjarne. 1 Mødereferat BESTYRELSESMØDE tirsdag den 12/5 2015 - hos Bjarne. Deltagere: Dan Nielsen + Uffe Hansen + Paul Ridings + Bjarne Klinkby. Fraværende: Ingen. 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse

Læs mere

Medarbejder til anlægs- og driftsopgaver i Kystdirektoratet.

Medarbejder til anlægs- og driftsopgaver i Kystdirektoratet. Job- og personprofil Medarbejder til anlægs- og driftsopgaver i Kystdirektoratet. Bilag: Kystdirektoratets danmarkskort Juli 2019 [1] Stillingen (resumé) Stillingen omfatter ansvar for gennemførelse af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets overdragelse af statshavnene til kommunerne. November 2007

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets overdragelse af statshavnene til kommunerne. November 2007 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets overdragelse af statshavnene til kommunerne November 2007 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Taarbæk Havn v/ Niels Bolt Jørgensen 2930 Klampenborg Kystdirektoratet J.nr. 16/00042-10 Ref. Anni Lassen 22-02-2016 Tilladelse til bypass efter KBL på søterritoriet nord for Taarbæk Havn, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand Nævnet har modtaget klagen den 18. april 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr S) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. oktober 2006 (sag nr. 70-2005-S) K OG KK mod Statsautoriseret revisor R Ved skrivelse af 17. oktober 2005

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015.

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015. Kystdirektoratet J.nr. 15/00574-15 Ref. Heidi Søgaard Madsen 23-09-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse af sten ud for matr. nr. 14m, 14b, 14c, 14d, 14e, 14f Dalby By, Kirke-Helsinge,

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege.

Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege. 1 Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Tonni Nielsen, Klitrosevej samtidig

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2008-09 UVT alm. del Svar på Spørgsmål 61 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2008-09 UVT alm. del Svar på Spørgsmål 61 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2008-09 UVT alm. del på Spørgsmål 61 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. DanBolig Esbjerg ApS v/ AIG Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede i salgsopstillingen har givet fejlagtige

Læs mere

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig

Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig From: Simon Rørvig Sent: 22. april 2015 18:00:57 To: Marianne Jakobsen (mja) Cc: simonrorvig@gmail.com Subject: SV: Ansøgning om kystbeskyttelse Kære Marianne. Tak for samtalen per telefon i tirsdags.

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig. SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Our ref. Pj/cp

Læs mere

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K NN T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Dato: 10. februar 2011 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPMP Sags nr.: 1100224 Dok nr.: 441723 Afgørelse

Læs mere

Høring: Fremtidens havvindmølleparker

Høring: Fremtidens havvindmølleparker Myndigheder 1 2 3 4 KUAS 2012-7.26.01-0040 Til Energistyrelsen Kulturstyrelsen har den 25. juni 2012 modtaget nedenstående rapport i høring. Kulturstyrelsen skal herved udtale, at man intet har at bemærke

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

kommunen ikke vil videreformidle dokumentation for L s timeforbrug og kørsel der kræves betaling (fra L s side) til at få udleveret materialet.

kommunen ikke vil videreformidle dokumentation for L s timeforbrug og kørsel der kræves betaling (fra L s side) til at få udleveret materialet. Dato 5. marts 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/17766-13 Side 1/5 Medd. klager, at afgør. er lovlig I brev af 3. december 2014 har F klaget over Sorø

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Ved skrivelse af 6. maj 1998 traf Finanstilsynet afgørelse vedrørende begæringen om aktindsigt, idet man bl.a. anførte:

Ved skrivelse af 6. maj 1998 traf Finanstilsynet afgørelse vedrørende begæringen om aktindsigt, idet man bl.a. anførte: Kendelse af 13. april 1999. 98-97.064 og 98-140.221. Aktindsigt nægtet. Bank- og sparekasselovens 50. (Suzanne Helsteen, Connie Leth og Vagn Joensen) Tidligere direktør i A-bank K har ved skrivelser af

Læs mere

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager i forbindelse med dennes indfrielse

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde 3 ejerlejligheder til salg i en ejendom. Klagerne var interesserede i at afgive bud på en af ejerlejlighederne.

KENDELSE. Indklagede havde 3 ejerlejligheder til salg i en ejendom. Klagerne var interesserede i at afgive bud på en af ejerlejlighederne. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler Annemette Lyngh Fælledvej 18 2200 København N Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne

Læs mere

Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 11. februar 2016

Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 11. februar 2016 14. februar 2016 KLM-febr-2016.docx Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 11. februar 2016 STOP Vesterhav Syd vil

Læs mere

B 9 Forslag til folketingsbeslutning om kystbeskyttelse.

B 9 Forslag til folketingsbeslutning om kystbeskyttelse. B 9 Forslag til folketingsbeslutning om kystbeskyttelse. Af Pia Kjærsgaard (DF), Jørn Dohrmann (DF), Mikkel Dencker (DF), Anita Knakkergaard (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Skaarup (DF), Walter

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej Skagen

Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej Skagen Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 31. oktober 2013 blev i sag nr. 53/2013 Revisortilsynet mod registeret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere

Tilladelse til etape 1 i forbindelse med udvidelse af Hirtshals

Tilladelse til etape 1 i forbindelse med udvidelse af Hirtshals Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals Sendt elektronisk til hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage bypass med op til m3 oprensningssediment årligt, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage bypass med op til m3 oprensningssediment årligt, på de vilkår som fremgår nedenfor. Hundige Havn Havnefoged Ole Wamberg Hejren 24 2670 Greve Kystdirektoratet J.nr. 15/00876-23 Ref. Anni Lassen 27-10-2015 Tilladelse til bypass på søterritoriet ved Hundige Havn, Greve Kommune Kystdirektoratet

Læs mere

Clemens Advokater Advokataktieselskab Sct. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8100 Århus C. Vedr. henvendelse om aktindsigt

Clemens Advokater Advokataktieselskab Sct. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8100 Århus C. Vedr. henvendelse om aktindsigt Clemens Advokater Advokataktieselskab Sct. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8100 Århus C 24-04- 2009 TILSYNET Vedr. henvendelse om aktindsigt Advokatgruppen Århus har på vegne af A i brev af 19. september

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julie Kierkegaard as landskabsarkitekter - Att: Lars Hegnet Rebekkavej 59 stuen 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 13/00995-30 Ref. Thomas Larsen 28-10-2014 Tilladelse til anlæg af højvandmur og stenkastning

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage geotekniske undersøgelser, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage geotekniske undersøgelser, på de vilkår som fremgår nedenfor. COWI A/S Casper Skandshus Jensen Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00708-9 Ref. Anna L. S. Østergaard 13-08-2015 Tilladelse til at foretage geotekniske undersøgelser i Mariager

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlæggelse af midlertidig anløbsbro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlæggelse af midlertidig anløbsbro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Svendborg Kommune Pr. mail svendborg@svendborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03572-14 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til opførelse af midlertidig adgangsbro for renovering af Svendborgsundbroens

Læs mere