SIC Skagen Innovations Center

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SIC Skagen Innovations Center"

Transkript

1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK Skagen - Phone Mail: sic@shore.dk. Folketingets Ombudsmand. Gammeltorv København K. Skagen d. 15 juni 2014 Our ref. Pj/cp. Jeg skal hermed klage over sagsbehandlingen i Frederikshavn kommune i forbindelse med kystbeskyttelsen i Gl. Skagen. For det første overtræder kommunen loven om aktindsigt SIC har udført alt kystbeskyttelsesarbejde ved Gl. Skagen siden 1978, hvor jeg byggede 12 høfder NØ for Gl. Skagen og har derfor en indgående kendskab til området. SIC opfordrede derfor kommunen til at foretage en brugerundersøgelse, inden kommunen brugte yderligere kr. på rådgivning fra et ekstern ingeniørfirma stemte imod kommunens projekt. Kommunen udsendte 1500 breve til husstandene i Gl. Skagen og Skagen og jeg har ved aktindsigt konstateret, at 1089 husstande har protesteret imod projektet, men af bilagene til mødet i teknisk udvalg d. 16. juni kl siger kommunen at de kun har modtaget 200 indsigelser, som det fremgår af nedenstående. Kommunen har modtaget omkring 200 bemærkninger i høringsperioden, herunder underskriftsindsamlinger. Nogle enkelte grundejere er positivt stemte for projektet og bidragsfordelingen eller stiller blot afklarende spørgsmål. De fleste af bemærkningerne indeholder en indsigelse mod at blive inddraget som bidragspligtige til projektet. Embedsværket afgiver hermed urigtige oplysninger til udvalget for at få det nedstemte projekt fremmet efter ønske fra Kystdirektoratet. Det er en overtrædelse af forvaltningsloven. SIC har begæret aktindsigt i efterfølgende kendelse og tilladelse. Det er i virkeligheden Frederikshavn Kommune, som har forpligtigelsen til at vedlige kystbeskyttelses anlæggene i Gl. Skagen, som det fremgår af nedenstående.

2 Forpligtigelsen for høfdeanlægget foran Gl. Skagen er pålagt i en kendelse af 15 maj 1950 Vi begærer hermed aktindsigt i kendelsen, som må være kommunen bekendt. Jeg byggede i 1977/78 12 stk. høfder nordøst for Gl. Skagen. Her har kommunen også forpligtigelsen til at vedligeholde høfderne i henhold til tilladelsen udstedt af Transportministeriet. Vi begærer hermed aktindsigt i tilladelsen og vedligeholdelsespligten, som er udstedt af Trafikministeriet i juli Kommunen nægter, at fremsende en kopi af dokumenterne med den begrundelse, at dokumenterne er bortkommet, så kommunen ikke længere har vedligeholdelsespligten. Kommunen mener derfor ikke længere at have vedligeholdelsen, når dokumenterne er bortkommet. Jeg har klaget til Byrådet i et brev af 5. maj 2014, men kommunen nægter at svare på klagen/ brevet samt min begæring om aktindsigt. Jeg anmoder derfor ombudsmanden om at pålægge kommunen at stoppe projektet, da det nu er nedstemt 2 gange, samt opfylde mine begæringer om aktindsigt, så kommunen ikke længere kan skjule at det er kommunen, som har vedligeholdelsespligten på de eksisterende høfdeanlæg.

3 Det er ikke god forvaltningsskik, at kommunen ikke vedligeholder kystbeskyttelsesanlæggene og efterfølgende misbruger kystbeskyttelsesloven, som nu administreres af kommunerne. Det er ikke nogen undskyldning, at kommunen har landets laveste likviditet, når kommunen samtidig bevilger ,00 kr. til et projekt, som er afvist af Transportministeriet efter en årelang sagsbehandling, som allerede har kostet kommunen mere end ,00 kr. Denne sag er en udløber af kartelsagen i Kystdirektoratet, hvor man presser kommunerne til at benytte sandfodringsmetoden, som aldrig har virket. Det er imidlertid en skærpende omstændighed, at kommunen nu svindler med faktuelle afstemningsresultater. Der er 1089 indsigelser og ikke 200 som oplyst i kommunens dagsorden. Frederikshavn kommune har også fjernet vor indsigelse i sagen, og Byrådet har ikke svaret på min klage af 5. maj Jeg benytter mig derfor af kommunens gennerelle klagevejledning bilag 3. Denne nye klage er derfor også fremsendt til Frederikshavn Byråd, hvor jeg vil udbede mig en forklaring på næste byrådsmøde. Ombudsmanden kan ikke bare gøre gældende at kommunen endnu ikke har truffet en afgørelse i sagen, idet kommunen ulovligt har bevilget ,00 kr. til fremme at et kystbeskyttelsesprojekt, som er afvist i Transportministeriet. Der er ingen ændringer i det nye projekt bortset fra projektomkostningerne, som er hævet fra 6,0 til 9,0 mio. kr, idet SIC projektet har medført at stranden nu er mere end 50 meter bred, så de planlagte høfder skal forlænges for at nå ud i havet. Samtidig vil man sandfodre de nye høfder, idet man ved at høfderne ikke virker. Skagen d. 15 juni 2014 Poul Jakobsen Denne klage er samtidig tilsendt samtlige byrådsmedlemmer til fortsat behandling, idet forvaltningsloven og loven om aktindsigt er overtrådt særdeles groft. Info@frederikshavn.dk.

4 Bilag 1 SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej Skagen - Tlf Mail: sic@shore.dk web: Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 5 maj 2014 Our ref.pj/cp. Your ref. Birgit Hansen Indsigelse imod underkendt kystbeskyttelsesprojekt i Gl. Skagen Jeg skal hermed gøre indsigelse imod det underkendte høfdeprojekt kombineret med sandfodring, som Kommunen trak tilbage d. 28 november Det er i virkeligheden Frederikshavn Kommune, som har forpligtigelsen til at vedlige kystbeskyttelses anlæggene i Gl. Skagen, som det fremgår af nedenstående. Forpligtigelsen for høfdeanlægget foran Gl. Skagen er pålagt i en kendelse af 15 maj 1950 Vi begærer hermed aktindsigt i kendelsen, som må være kommunen bekendt.

5 Jeg byggede i 1977/78 12 stk. høfder nordøst for Gl. Skagen. Her har kommunen også forpligtigelsen til at vedligeholde høfderne i henhold til tilladelsen udstedt af Transportministeriet. Vi begærer hermed aktindsigt i tilladelsen og vedligeholdelsespligten, som er udstedt af Trafikministeriet i juli Skagen Vest Rævehulevej Området Skagen Vest ligger mellem de 2 røde streger og er 500 meter langt og omfatter ca. 30 huse Ifølge kystbeskyttelsesloven kan kommunen pålægge grundejerne at betale for kystbeskyttelsen af deres ejendom. Det groteske er imidlertid at der kun er 1 ejendom, som er truet af havet (Fellen) i relation til kystbeskyttelsesloven. Denne ejendom har byrådet nu i strid med kystbeskyttelsesloven taget ud af det forældede kystbeskyttelsesprojekt. Man tror at det løgn, men det har byrådet besluttet i strid med lovgivningen på området

6 cm. Skagen vest er kystbeskyttet Fellen nord klitfod 10 m 20 m 30 m 40 m 50 m feb ,8 99 9, ,4 mar ,4 153,8 91,4 17,75-67,5 jun , ,8 42,6 1,5 SIC besluttede i februar 2012 at stoppe kysterosionen ud for Rævehulevej og resultatet er meget succesfuld idet der et akkumuleret kubikmeter sand i området. Stranden er blevet 20 meter bredere og middelstrandhøjden er hævet med 68 cm i 50 meters bredde Ergo stranden er nu kystsikret, men kommunen vil ikke betale i lighed med solnedgangspladsen, Gl. Skagen nordøst Stuhrs Villa til Højen Fyr samt østkysten fra Grenen til Damstederne. Det er derfor helt ude i denne grønne skov når Frederikshavn Kommune vil pålægge 1500 ejendommene i Gl. Skagen og nærmeste omegn at betale for et høfdeprojekt, som skal beskytte 30 huse på Rævehulevej, hvor flere ejendomme ejes af Mærsk døtrene. Projektet blev underkendt i Transportministeriet i 2012 og trukket tilbage af Frederikshavn Kommune d. 28 november 2012 med underliggende besked om at projektet ikke kunne godkendes. Frederikshavn Kommune er derfor ikke i god tro, når man forsøger at få 1500 hustsande i Skagen til at betale for udgifter som vitterlig skal betales af Kommunen. Jeg forventer at kommunen udsender en skriftlig undskyldning til de 1500 husstande og trækker sagen tilbage og indleder et positiv samarbejde med SIC om et strandforbedringsprojekt.

7 Projektet blev fremsendt til kommunen d. 27 februar 2014 og ansøgningen blev sendt til KDI d. 27 februar 2014 og er nu under behandling. Byrådet er velkommen i biografen i Skagen d. 8 maj, hvor jeg vil besvare spørgsmål. Jeg har samtidig skrevet til alle sommerhusejere på Rævehulevej, så de er orienteret om situationen. Rævehulevej er kystbeskyttet, men vi er ikke blevet betalt. Med venlig hilsen Poul Jakobsen Kopi af brev til sommerhusejerne på Rævehulevej Jeg har samtidig tilskrevet Ane Mærsk Mc. Kinney Uggla via Esplanaden 50 i København

8 SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej Skagen - Tlf Mail: sic@shore.dk web: Til Husejerne Rævehulevej Skagen d. 3. maj Gl. Skagen 9990 Skagen Our ref. Pj/cp Offentligt møde Skagen Biograf Kappelborg Torsdag d. 8. maj kl Emne : Kystbeskyttelse Rævehulevej Gl. Skagen Du indbydes hermed til offentligt møde i Skagen biograf, idet Frederikshavn kommune nu har skrevet til 1500 husstande i Skagen og bedt dem om at betale for et kystbeskyttelsesprojekt baseret på høfder og sandfodring på Fru Orams grund ud for jeres sommerhuse på Rævehulevej. Der er 3 problemer i denne sag For det første Kystbeskyttelsesprojektet fra 2005 er allerede afvist af Transportministeriet og trukket tilbage af Frederikshavn Kommune d. 28 november 2012 af udvalgsformanden Brian Pedersen. Dette projekt er således afsluttet med en udgift til Frederikshavn Kommune på mere end kr., som er brugt på ekstern rådgivning samt en intern landinspektør. For det andet Frederikshavn Byråd bevilgede d. 30 januar kr., så kommunen kunne antage et rådgivende ingeniørfirma til at lave et nyt kystbeskyttelsesprojekt for Rævehulevej og besluttede samtidig at det eneste hus som er truet af havet Fellen skulle udtages af projektet. For det tredje Med baggrund i de kaotiske forhold så SIC sig i februar 2012 nødsaget til at gå ind og kystbeskytte området med SIC metoden, som i dag er internationalt anerkendt. Anlægget blev etableret på en 2,0 km lang strækning henholdsvis 1 km nord for Fellen og 1,0 km syd for Fellen. SIC systemet stoppede erosionen i området, men kommunen vil ikke betale SIC. Evalueringsrapporten kan ses på (commercial)

9 Jura. Juraen på området er meget simpel og håndterbar, idet de indgåede aftaler foreligger på skrift. Som vi ser nedenstående er det Frederikshavn Kommune, som har vedligeholdelsespligten på kystbeskyttelsesanlægget foran Gl. Skagen, samt de nye høfder som jeg byggede nord for Gl. Skagen i 77/78 De samme forhold gør sig gældende på Skagen østkyst, samt den jyske vestkyst Lønstrup og Fællesstrækningen 110 km. Det er derfor helt uforståeligt og ulovligt, når Frederikshavn kommune vil opkræve bidrag hos 1500 grundejere til kystbeskyttelse af ca. 30 sommerhuse på Rævehulevej, Harestien og Lærkestien i Gl. Skagen. Kommunen vil ikke betale SIC for det udførte miljøvenlige kystbeskyttelsesarbejde. Spørgsmålet er nu om grundejerne på Rævehulevej, Harestien og Lærkestien vil betale SIC for at rede deres sommerhuse. SIC har i dag et årligt underskud på Gl. Skagen kontoen på kr. Fonden SIC modtager meget gerne bidrag på konto indtil Frederikshavn Kommune betaler. Hvis du ikke kan komme på torsdag i biografen hører vi gerne på sic@shore.dk Skagen d. 3 maj 2014 Poul Jakobsen

10 cm. Kystprofil - Fellen nord klitfod 10 m 20 m 30 m 40 m 50 m feb ,8 99 9, ,4 mar ,4 153,8 91,4 17,75-67,5 jun , ,8 42,6 1,5 Vi ser her stranden mellem Gl. Skagen og Fellen er blevet 20 meter bredere, siden området blev trykudlignet i februar Middelstrandhøjden er hævet med 68 cm i 50 meters bredde og der er aflejret kubikmeter på stranden. Her er der dokumentation for ar kommunen trak høfdeprojektet tilbage d. 28. november 2012

11 Bilag 3 Klagevejledning Vil du klage over kommunens beslutning i din sag? Du har som borger mulighed for at klage over kommunens afgørelser, hvis du ikke har fået fuldt ud medhold i en sag. Kommunen skal i klagevejledningen gøre klart: Hvem man skal klage til Hvordan man klager Om der er tidsfrist for klagen Hvis du får afslag på en afgørelse, vil der stå hvor du skal klage! Statsforvaltningen i Nordjylland fører tilsyn med Frederikshavn Kommune. Du kan dog kun klage til statsforvaltningen, hvis der ikke er nævnt en anden klagemulighed. Folketingets ombudsmand fører kontrol med den offentlige forvaltning. Folketingets ombudsmand holder øje med, at vi som kommune overholder loven, samt god forvaltningsskik. Dette betyder, god opførsel i forvaltningen. Ombudsmanden kan selv tage sager op, og nærmere undersøge klager. I højre side kan du finde links, hvor du kan finde meget mere om hvordan du klager.

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 5 maj 2014 Our ref.pj/cp.

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter. Nu skal der ryddes op i Gl. Skagen

SIC Skagen Innovationscenter. Nu skal der ryddes op i Gl. Skagen SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 21 maj 2014 Our ref.pj/cp.

Læs mere

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 1 Stranden er nu 50-60 meter bred syd for Gl. Skagen og der dannes nye klitter Som vi ser på side 3 henviser kommunen nu badegæsterne til SIC stranden SIC Skagen

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 10 februar 2015 Our ref.

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. WEB: www.shore.dk Hr. Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms Kanal 27 F 1220

Læs mere

Evalueringsrapport Nørlev Strand

Evalueringsrapport Nørlev Strand Evalueringsrapport Nørlev Strand Trykudligning sammenlignet med sandfodring 1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. 98445713 Mob 40401425 web www.shore.dk Mail sic@shore.dk

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 157 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl Personligt Børsgade 4 1215 København K. Skagen d.

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen

Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen 1 Høfderne ved Gl. Skagen ligger generelt passive inde på stranden efter stranden blev trykudlignet igen efter en periode hvor rørene var rykket op. SIC Skagen Innovations

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 157 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk

SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail:

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Web www.shore.dk Mail: sic@shore.dk. Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K. Skagen d. 16. oktober 2008.

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet Bryggervangen 55, 3 2100 København

Læs mere

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Anlægget overgik til permanent drift i januar 2008 og besigtiges her af Trafikudvalget igen d. 28 februar 2009 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter 9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 40401425 Web: www. Shore.dk Mail:

Læs mere

Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej Skagen

Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej Skagen Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Poul Jakobsen SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget L 127 - Bilag 6 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic-denmark@mail.tele.dk Hr. Transport og Energiminister Flemming Hansen

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen Web: www.shore.dk Mail: sic@shore.dk Phone 00 45 98 44 57 13 Mobilph. 00 45 40 40 14 25. Revision af Kystbeskyttelsesloven. Transport og

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 300 Offentligt OMTRYK SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Mail: sic@shore.dk Besigtigelse

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland

Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland - Miljøvenlig kystbeskyttelse Strandforbedring Nordsjælland SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf 98 44 57 13 Mail: sic-denmark@mail.tele.dk 1 Generelt SIC systemet baseret

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig Skagen d. 23 maj 2011. Our. Ref pj/cp.

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Finansministeriet Christiansborg Slotsplads 1 1218

Læs mere

Kystbeskyttelse Mårup Kirke

Kystbeskyttelse Mårup Kirke Kystbeskyttelse Mårup Kirke 2007. SIC byggede en flot forstrand foran Mårup Kirke i perioden 1998 til 2005 Billedet er taget i sommeren 2003 og skrænten foran Mårup Kirke er grøn med vegetation. SIC Skagen

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. www.shore.dk Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet Bryggervangen 55, 3 2100 København

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Transportminister Carina Christensen Frederiksholms Kanal 27 f 1220 København K. Skagen d.

Læs mere

Tårnby Kommune. U.B. har blandt andet anført i sin mail af 6. maj 2009:

Tårnby Kommune. U.B. har blandt andet anført i sin mail af 6. maj 2009: Tårnby Kommune U.B. har ved mail af 6. maj 2009 rettet henvendelse til statsforvaltningen med klage over Tårnby Kommunes behandling af aktindsigtsbegæring af 27. januar 2009 om opførelse af nye gymnastik-

Læs mere

Dokumentation af effekten af SIC systemet. Bølgebryderne - Lønstrup 2004

Dokumentation af effekten af SIC systemet. Bølgebryderne - Lønstrup 2004 Dokumentation af effekten af SIC systemet Bølgebryderne - Lønstrup 2004 SIC systemet har tilført sydkysten 51.506 (81.506) kubikmeter sand i forhold til udbudsgrundlaget for licitationen i 2004 SIC Skagen

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 371 Offentligt Projektbeskrivelse Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten Skodbjerge/Søndervig Vestkysten kan sikres mere Effektivt og Miljøvenligt med SIC metoden

Læs mere

SIC systemet har stoppet kysterosionen ved Skodbjerge

SIC systemet har stoppet kysterosionen ved Skodbjerge 3 års resultat er baseret på uvildige opmålinger udført af ingeniørfirmaet Carl Bro A/S Af Ingeniørerne Poul Jakobsen og Claus Brøgger SIC- Skagen Innovationscenter. SIC systemet har stoppet kysterosionen

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 27. november 2007 til en borger:

Statsforvaltningens brev af 27. november 2007 til en borger: Statsforvaltningens brev af 27. november 2007 til en borger: 27-11- 2007 De har ved brev af 28. august 2006 rettet henvendelse til Statsamtet Sønderjylland, nu Statsforvaltningen Syddanmark. Sagen vedrører

Læs mere

Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget

Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren

Læs mere

Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten. Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget

Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten. Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Sandheden om kystbeskyttelse på vestkysten Samt urigtige oplysninger til Miljøministeren og Folketinget Urigtige oplysninger Investering 3 milliarder 1.0 Kystdirektoratet Ifølge Nordjyske siger du at Sandfodring

Læs mere

B 9 Forslag til folketingsbeslutning om kystbeskyttelse.

B 9 Forslag til folketingsbeslutning om kystbeskyttelse. B 9 Forslag til folketingsbeslutning om kystbeskyttelse. Af Pia Kjærsgaard (DF), Jørn Dohrmann (DF), Mikkel Dencker (DF), Anita Knakkergaard (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Skaarup (DF), Walter

Læs mere

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Dato: 12. januar 2015 Sagsnummer: 12/11153 Forfatter: Tinne Stougaard Kystbeskyttelsesprojektets omfang Emne: Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Kystbeskyttelsen

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at en borgers anmodning om at få oplyst navnene på de medarbejdere, som havde deltaget i behandlingen af hans klage, skulle betragtes som en begæring om

Læs mere

kommunen ikke vil videreformidle dokumentation for L s timeforbrug og kørsel der kræves betaling (fra L s side) til at få udleveret materialet.

kommunen ikke vil videreformidle dokumentation for L s timeforbrug og kørsel der kræves betaling (fra L s side) til at få udleveret materialet. Dato 5. marts 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/17766-13 Side 1/5 Medd. klager, at afgør. er lovlig I brev af 3. december 2014 har F klaget over Sorø

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Lena Busch Nielsen Søvangen 9 5631 Ebberup Kystdirektoratet J.nr. 15/01109-9 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 15-12-2015 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Kystdirektoratet meddeler hermed

Læs mere

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015 «Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 9. juli 2015 Høring om kystbeskyttelsesprojekt ved Nordre Strandvej sagen om retablering af Nordre Strandvej, der

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Århus Byråd Rådhuset 8000 Århus C. Vedr. afslag til stillingsansøger.

Århus Byråd Rådhuset 8000 Århus C. Vedr. afslag til stillingsansøger. Århus Byråd Rådhuset 8000 Århus C 09-06- 2008 Vedr. afslag til stillingsansøger. A har ved brev af 13. december 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af 47 i lov om kommunernes

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. december 2007 til en borger

Statsforvaltningens brev af 10. december 2007 til en borger Statsforvaltningens brev af 10. december 2007 til en borger Statsforvaltningen Syddanmark, afdelingen for tilsynet med kommunerne i Region Syddanmark, har fra Det Sociale Nævn modtaget Deres klage over

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status på vestkysten efter 28 år med sandfodring og en investering

Læs mere

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn En Kap. 1A sag rejst af Fredensborg Kommune Ved Plan- og Klimachef Christian Peter Ibsen Fredensborg Kommune Sletten Havn Fredensborg Humlebæk Nivå

Læs mere

Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet

Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 260 Offentligt Åbent brev til Esben Lunde Kære Esben Lunde Larsen Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet Jeg var desværre forhindret

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-15464 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 0 8-10- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har den 19. februar 2015 og 14. august 2015 oplyst til Københavns Kommune, at

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015.

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015. Kystdirektoratet J.nr. 15/00574-15 Ref. Heidi Søgaard Madsen 23-09-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse af sten ud for matr. nr. 14m, 14b, 14c, 14d, 14e, 14f Dalby By, Kirke-Helsinge,

Læs mere

Vedr.: Henvendelse om Skive Kommune

Vedr.: Henvendelse om Skive Kommune A 08-05- 2008 TILSYNET Vedr.: Henvendelse om Skive Kommune De har den 10. november 2006 rettet henvendelse til Statsamtet Viborg om daværende Skive Kommune. Statsamtet Viborg videresendte den 13. december

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark.

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. 23-03- 2010 Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Sagen vedrører Svendborg Kommunes afslag

Læs mere

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Sag nr. 04.18.00-P20-1-15 26-01-2015 Side 1. Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Borgmester bød alle velkommen til informationsmøde

Læs mere

Henvendelse vedrørende aktindsigt

Henvendelse vedrørende aktindsigt 2014-221623 Dato: 10-06- 2015 Henvendelse vedrørende aktindsigt Skolelederen på skolen har den 19. juni 2014 på din foranledning indbragt en sag for Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens

Læs mere

Statsforvaltningen lægger til grund, at kommunens afgørelse er truffet i medfør af offentlighedslovens 23, stk. 1, nr. 1, om interne dokumenter.

Statsforvaltningen lægger til grund, at kommunens afgørelse er truffet i medfør af offentlighedslovens 23, stk. 1, nr. 1, om interne dokumenter. Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 21-10-2016 Henvendelse vedrørende aktindsigt Du har den 12. august 2016 på vegne af massemediet rettet henvendelse til Statsforvaltningen, som i medfør

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Page1 Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 65 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister

Læs mere

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Dagsorden Velkomst Formål og rammerne for mødet v/ Christian Ibsen, Plan og Klimachef Hvordan ser fremtiden ud og hvad har vi af muligheder

Læs mere

Henvendelse om aktindsigt

Henvendelse om aktindsigt Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 Rådhuset 9800 Hjørring Henvendelse om aktindsigt 20. december 2018 Vedr. jeres sagsnummer: 02.11.00-A53-8-16 Att.: Byrådet i Hjørring Kommune Ankestyrelsen har i en

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej 201 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 16/02406-5 Ref. Lone Dupont 17-10-2016 Afslag på ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse på matrikel nr. 5ch

Læs mere

Fra: :14. Vedrørende: VS: Cafe Toscana. Hej Lene. Kunne desværre ikke idag. Tak for din mail. Kære Christian

Fra: :14. Vedrørende: VS: Cafe Toscana. Hej Lene. Kunne desværre ikke idag. Tak for din mail. Kære Christian Fra: Lene Andersen (Miljø og teknik) [/O=RANDERS/OU=LAKSEN/CN=RECIPIENTS/CN=LENE ANDERSEN] Til: 'randers@cafetoscana.dk' [randers@cafetoscana.dk] Kopi: Rune Asmussen [ra@randers.dk];lars Bolander [Lars.Bolander@randers.dk]

Læs mere

Thisted Kommune Asylgade Thisted Klagevejledning til unge, der er fyldt 12 år, ved afgørelser om bl.a. ændret anbringelsessted

Thisted Kommune Asylgade Thisted Klagevejledning til unge, der er fyldt 12 år, ved afgørelser om bl.a. ændret anbringelsessted Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Kurt Pedersen Ølsvej Hobro Klage over Statsadvokaten i Viborgs afgørelser

Kurt Pedersen Ølsvej Hobro Klage over Statsadvokaten i Viborgs afgørelser Kurt Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Aktindsigt i borgmesters kalender. Ombudsmandens udtalelse

Aktindsigt i borgmesters kalender. Ombudsmandens udtalelse 2009 20-5 Aktindsigt i borgmesters kalender En borger havde bedt om aktindsigt i en borgmesters kalender for en bestemt periode. Kommunen afslog borgerens anmodning da kommunen mente at borgeren skulle

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger:

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger: Resumé: Statsforvaltningen finder på det foreliggende grundlag ikke, at der er noget, der sandsynliggør, at en nærmere undersøgelse af en sag vedrørende kommunens tilsyn med en fritidshaveforening vil

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE

FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE Indholdsfortegnelse Borgerrådgiverens funktion...2 Formålet med borgerrådgiveren...2 Borgerrådgiverens opgaver...2 Hjælpe og vejlede borgerne der

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer (JIHMO)

Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer (JIHMO) Pressemeddelelse Juridisk område Vestergade 8-16 8600 Silkeborg Telefon 89 89 24 41 Telefax 89 89 19 99 E-mail: psh@jyskebank.dk 26.02.2010 Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer (JIHMO) Jyske

Læs mere

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83 Borgerrådgiveren Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Brev er dags dato fremsendt pr. e-mail til bif@bif.kk.dk & kvalitetskontrolenheden@bif.kk.dk 30-04-2012 Sagsnr. 2011-168248 Vedrørende

Læs mere

Jeg henstiller at sagens afslutning fremskyndes mest muligt, og jeg beder kommunen underrette mig om det videre forløb.

Jeg henstiller at sagens afslutning fremskyndes mest muligt, og jeg beder kommunen underrette mig om det videre forløb. Tønder Kommune Rådhuset 6270 Tønder Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 204 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Trafikudvalget Christiansborg

Læs mere

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune Kysterne i Hjørring Kommune 62 km kystlinie Overvejende naturlig kyst med meget stor rekreativ

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Konkluderende erklæring fra de to eksperter tilknyttet forsøget med PEM moduler ved Skodbjerge, Vestkysten

Konkluderende erklæring fra de to eksperter tilknyttet forsøget med PEM moduler ved Skodbjerge, Vestkysten Konkluderende erklæring fra de to eksperter tilknyttet forsøget med PEM moduler ved Skodbjerge, Vestkysten 2005-2008. Der har i tre år kørt et stort forsøg med lodrette perforerede drænrør (PEM-rør) på

Læs mere

Statsforvaltningens brev af til en journalist

Statsforvaltningens brev af til en journalist Statsforvaltningens brev af 1.10.2010 til en journalist 01-10- 2010 TILSYNET MED KOMMUNERNE Du har ved e-mail af 24. og 28. september 2009 klaget over Varde Kommunes afslag på aktindsigt i dokument nr.

Læs mere

Nordfyns Kommunes sagsbehandlingsfrister efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2

Nordfyns Kommunes sagsbehandlingsfrister efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2 Ankestyrelsens brev til Nordfyns Kommune Nordfyns Kommunes sagsbehandlingsfrister efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2 [A] har den 17. januar 2017 og 24. januar 2017 skrevet til Statsforvaltningen om Nordfyns

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 117 Offentligt Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status

Læs mere

Aktindsigt i klager over daginstitutioner.

Aktindsigt i klager over daginstitutioner. X 22. september 2010 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT Aktindsigt i klager over daginstitutioner. Du har den 30. november 2009 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende lovligheden

Læs mere

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Teknisk begrundelse for helhedsorienterede løsninger Præsenteret af: Karsten Mangor, chefingeniør i DHI s kystafdeling Udfordringer

Læs mere

Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen

Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen Afslag på indsigt i lægekonsulents navn i Arbejdsskadestyrelsen Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen gav en kvinde afslag på aktindsigt i navnet på den lægekonsulent i Arbejdsskadestyrelsen der havde

Læs mere

Påbud vedrørende kystbeskyttelse

Påbud vedrørende kystbeskyttelse Svend Ovenskou-Pedersen Lounsvej 16 Lovns 9640 Farsø Dato: 26. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.24.00-K00-1-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99 66 71

Læs mere

Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer

Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer Ret til aktindsigt i lægekonsulents navn, også mens sagen verserer En partsrepræsentant i en sag hos Ankestyrelsen klagede til ombudsmanden over at Ankestyrelsen havde givet afslag på at få oplyst navnet

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage,

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, at Køge Kommune har en forkert forståelse af bestemmelsen i offentlighedslovens

Læs mere

Jette S. Linnemann Souschef

Jette S. Linnemann Souschef X 27. januar 2011 Håndtering af behandlingsoverslag fra praktiserende tandlæge. Via sekretariatet i Det Sociale Nævn har det kommunale tilsyn modtaget en henvendelse fra dig vedrørende lovligheden af den

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 3. marts 2009 (J.nr. 2008-0017864) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Niels Bolt Jørgensen og Jan

Læs mere

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 04-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-3 Afgørelse af 04-02-2016 til Radio24Syv vedr. anmodning om

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Tema Beach Road Ghana

Tema Beach Road Ghana Tema Beach Road Fiskersamfund reddet af SIC Systemet SIC Skagen Innovantions Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Phone 45 98 44 57 13 Mail : sic@shore.dk Web : www.shore.dk Evaluering af kystteknisk

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev. Sendt pr. e-post. Statsforvaltningen har i dag skrevet således til Flemming

Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev. Sendt pr. e-post. Statsforvaltningen har i dag skrevet således til Flemming Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev Sendt pr. e-post 26-05- 2 0 1 4 T i l s y n e t Statsforvaltningen har i dag skrevet således til Flemming Duus Mathiesen: Din henvendelse vedrørende Faxe Kommune

Læs mere