DET HOLISTISKE MENNESKESYN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET HOLISTISKE MENNESKESYN"

Transkript

1 1 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI

2 INHOLD Holismens Filosofi & Historie Menneskets Holistiske Reguleringssystem Det Holistiske Menneskesyn Maslows Behovspyramide Bevidsthedsniveauer Bevidsthedsniveauer & Kommunikation 7 No-BeautySignaler 7 BeautySignaler Holistisk Hudterapi Holistisk Behandlingstrategi Holistisk Hudanalyse Holistisk Hudprofil Færdigheder du vil Mestre som Holistisk Hudterapeut Observation 360º Lytten Transformerende Berøring Inviterende Samtale Din Holistiske Beautybox 2 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI

3 MÅLSÆTNING FOR DETTE MODUL Forstå og forklare betydningen af holisme. Kunne placere holisme i historisk og filosofisk kontekst Forklare det holistiske menneskesyn Beskrive de 4 dele af menneskets holistiske reguleringssystem Kende til menneskets 6 behovsniveauer for selvrealisering Kende til sammenhængen mellem opfyldelsen af behovsniveauerne og grader af bevidsthed. Vide hvordan du kommunikerer til de forskellige bevidsthedsniveauer Kende til symptomers overordnede funktion Kunne bruge de 7 BeautySignaler til at tage temperaturen på din sundhed og velvære Have en ide om hvad du lærer at mestre som færdiguddannet Holistisk Hudterapeut HOLISME 3 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Holisme kommer af det græske ord holos som betyder alt, helt, fuldstændig, total. Begrebet holisme bruges for at vidergive ideen om en naturligt forekommen helhed som fx en substans, organisme eller enhed der er komplet i sig selv. Begrebet dækker over filosofien om at naturlige systemer fungerer som en helhed og systemernes funktioner ikke kan forståes udelukkende udfra deres mindre individuelle dele. Tag for eksempel mennesket som en helhed. Vi ved vi består af mindre dele - krop, sind og essens. Og disse dele kan hver især deles ind i endnu mindre dele - organer, tanker, følelser etc. Bliver et menneske sygt vil vores sundhedsvæsen typisk undersøge enten den fysiske krop eller sindet - er det øjnene der er syge, vil personen blive sendt til en øjenlæge, huden til en hudlæge, mentalt til en psykiater osv. Her vil personen typisk få medicin som måske (midlertidigt) dæmper symptomet, men hvad med årsagen?

4 Sygdom kan komme udefra (livsstil, infektioner, ulykker etc) og indefra (stress, følelsesmæssig ubalance etc). Stærke oplevelser som trigger angst og frygt kan skabe ubalance i kroppen hvilket leder til fysiske psykosomatiske symptomer som eksem eller mere alvorlige tilstande som astma og autoimmune sygdomme. Hvis vi kun kigger på tilstanden af de enkelte dele fx huden, så glemmer vi at de er dybt forbundet med resten af personen og alle de andre dele hun består af. Vi skal tænke i helhed hvis vi ønsker varige resultater uden bivirkninger. Holistisk tankegang er langt fra et nyt begreb, men derimod en tankegang der lægger bag ældgamle naturmedicinske traditioner fra hele verden. 4 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 1 HOLISMENS FILOSOFI & HISTORIE Hippocrates ( BC) Aristoteles ( BC) Hippocrates var en kendt græsk læge som har efterladt et stort aftryk på lægekundskaben og kaldes i dag Medicinens fader. Hans behandlingsfilosofi var baseret op De 4 Elementer - ild, luft, jord og vand - og De 4 Temperamenter - sangvinsk (optimistisk), kolerisk (heftig), melankolsk (tungsindigt) og flegmatisk (sindigt). Temperamenterne mentes at være påvirket af De 4 Elementer og De 4 Legemsvæsker - blod, sort galde, gul galde og slim. Menneskets krop og sinds (mikrokosmos) sammenhæng med jordens elementer (makrokosmos) så han sådan: Til luften, der er varm og fugtig, svarer blod, og til blod det sangvinske temperament. Til jorden, der er kold og tør, svarer sort galde, og til sort galde det melankolske temperament. Til ilden, der er varm og tør, svarer gul galde og til gul galde det koleriske temperament. Til vandet, der er koldt og fugtigt, svarer slim eller lymfe, og til slim det flegmatiske temperament. Ubalance mellem disse mente han førte til sygdom og/eller død. Hans teori blev afkræftet af den nye videnskabelige bevægelse i det 18 århundrede, men teorien om personlighedstyperne lever i nogle grene af psykologien endnu. Hans tilgang til sygdom var at kigge på det samlede symptombillede og hvordan det relaterede til en persons temperament. Han brugte naturlige behandlingsmetoder som vandterapi, massage, medicinske olier, træning og andre livsstilstiltag. Det første historisk skrevne ord om holisme blev skrevet af den græske filosof Aristotes i hans bog Metafysik, hvor han erklærede at Helheden er større end summen af dens dele 1 og undervisningsmateriale fra Nicole Perez

5 HHU HOLISMENS FILOSOFI & HISTORIE (fortsat) Paracelcus ( ) Hegel ( ) Freud ( ) Paracelcus var læge, botanisk, alkymist, astrolog og mystiker i Renæssancetiden og er i dag kendt som faderen af Toksikologi. Han var en trodsig radikal tænker med en videnskabelig tilgang, der ikke gjorde ham særlig populær blandt lægevidenskaben som han kritiserede for at hænge fast i ældgamle medicinske metoder i stedet for at bruge observation af naturen og naturlige processer ligesom ham selv. Moderne psykologi ser Paracelcus som den første til at bemærke at nogle sygdomme har rødder i psykologiske lidelser. Han har bidraget til udviklingen af Holisme gennem hans åbensindede og bredspektret tilgang til sygdom og sundhed. Hegel var en tysk filosof som gjorde op med datidens reduktioniske videnskabelige tilgang som mente alt kunne deles op i mindre dele (krop fra sind, sind fra sjæl etc) og på den måde umenneskeliggøre mennesket. Hegel mente derimod at alt i universet hænger sammen i én helhed, hvor virkeligheden ikke er en idé eller noget fysisk bag ved vores erfaring, men derimod den store sammenhæng i den. I følge Hegel eksisterer Universet kun i menneskets sammenlagte bevidsthed, dvs. verdensåndens bevidsthed, og det er kun virkeligt i sin helhed, for en enkelt del kan ikke eksistere alene. Tid eller rum findes ikke hverken forud for eller uden for universet, eftersom det ville indebære en adskilthed, som Hegel ikke godtager. Freuds psykologi dannede bro mellem videnskaben og spiritualiteten ved vende fokus mod sekularisering (ikke-religiøs) og individualitet. Denne drejning sparkede lyt liv i interessen for det holistiske syn på virkeligheden. 5 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 2 Jan Smuts ( ) New Age Bevægelsen (midt-20. århundrede) 2 og undervisningsmateraile fra Nicole Perez Selve udtrykket Holisme blev opfundet af den britisk sydafrikanske filosof Jan Smuts i Han anses som den moderne fader af det holistiske doktrin som er baseret på filosofien: the tendency of nature to form wholes that are greater than the sum of the parts through creative evolution. NAB begyndte i det sidste århundrede med indflydelse fra Østens og Vestens spirituelle og metafysiske traditioner med det formål at opfordre individer til at kultivere en bedre selvforståelse og inspirere til selvhjælp ved at udvikle en Holistisk Bevidsthed (krop, sind, sjæl) samt større tolerance og medfølelse. NAB invitere til et verdenssyn hvor der er plads til både videnskab og spiritualitet, så vi har muligheden for at samarbejde mod en mere harmonisk og balanceret verden.

6 MENNESKETS HOLISTISKE REGULERINGSSYSTEM Biologisk Holisme - Homeostase Emotionel Holisme - Følelsesmæssig balance Biologisk holisme betyder homeostase/balance i den fysiske krop. Den fysiske krop påvirkes af: 1) det mikrobioligske system (immunsystem og mikroflora), 2) forgiftning & mangeltilstande, 3) stress grader og 4) genetik. Det er her vi som Holistiske Hudterapeuter arbejder med kost, tilskud, urtemedicin og epigenetik Emotionel holisme handler om at finde balancen mellem at erkende og mærke sin følelser og samtidig lære håndtere sine følelser på en hensigtfuld måde for at trives i et samfundsfællesskab. Social interaktion kan generere upassende, ekstreme og ukontrollerede følelsesmæssige reaktioner, da intense følelser er svære at holde inde, hvilket kan lede til destruktive handlinger. Derfor lærer vi i en tidlig alder forskellige strategier for at regulere eller undertrykke vores følelser. Indeholdte følelser hjælper os altså med at tilpasse os og høre til i en større helhed (familie, miljø, samfund etc) Sygdom kan opstå når vores tilpasningsstrategi ubevidst er at undertrykke følelser i stedet for at regulere dem. Følelsesmæssig selv-regulering hjælper med at forebygge affektive lidelser som humørsvingninger, depression og andre mentale lidelser. Vores redskaber er her aromaterapi, åndedrætsterapi og Slow Beauty Ritualer. 6 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Mental Holisme og Integration Spirituel Holisme - Soul Searching Mental holisme dækker over hjernens arbejde med at integrere de konstante strømme af sensoriske data, tanker og emotioner og få dem passet ind i større helheder som regler, koncepter og meningsfyldte billeder. Med den konstante integration forsøger hjernen at kontrollere alle mentale aspekter, så de arbejder sammen til fordel for den større helhed (hele mennesket). Overstimulering, stress og traumatiske oplevelser kan forstyrre hjernens integrationsarbejde, som så påvirker resten af systemet. Her arbejder vi med bevidsthedsgørende øvelser, meditation, tanker og overbevisninger. Spiritualitet i denne kontekst betyder den enkeltes oplevelser, indre refleksioner og søgen efter dybere mening med livet. Spiritualitet er det der forener alle de mange aspekter af den menneskelige eksistens (helhed) og giver en unik identitet til den enkelte på hendes personlige rejse og mod hendes unikke livsformål. Den spirituelle tilgang er nødvendig for at se livet i et større perspektiv. Den spirituelle dimension er ikke altid åben for alle og nogen har brug for hjælp til at kigge indad og udforske hvordan de reelt har det i egen hud. Her bruger vi redskaber som bevidsthedsgørende øvelser, meditation, kundalini yoga og aromaterapi.

7 Det holistiske menneskesyn kan opsummeres i 3 enkelte sætninger: 1. Mennesker er i sig selv en naturlig helhed - resultatet af en naturlig evolution der ikke kan reduceres til en samling af funktionelle eller dysfunktionelle dele (fx opdeling af krop, sind og sjæl, organsystemer etc). 2. Et menneske kan ikke puttes i en kasse - No one size fits all. Dvs selvom personen har mange ting til fælles med andre, så er hun fuldstændig unik og vil reagerer på livets gang med en individuel tilgang. Dette inkluderer også hendes evne til at selv-heale og hvilke livsstilstiltag hun skal vælge. 3. Den spirituelle tilgang er nødvendig for at se mennesket i et større perspektiv. Hvis en person forstår og accepterer sin situation ved at udvikle en større selv-bevidsthed og lære sig selv bedre at kende, så kan hun bedre tilpasse sin holding og livsstil efter den pågælende situation. Ved at tilegne sig en positiv/meningsfuld tilgang så stiger healingspotentialet. MASLOWS BEHOVSPYRAMIDE 7 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI

8 Maslows behovspyramide giver en simpel oversigt over de behov vi som mennesker har brug for, for at udleve vores fulde potentiale. Maslow s originale pyramide slutter ved selvrealisering, men jeg har valgt at bruge Niia Blochs ( model som inkluderer Trancendere, da tiden er inde til et nyt paradigme, hvor det ikke længere er nok blot at fokusere på vores egen selvrealisering. Der er behov for en opgradering hvor vi for alvor træder ind i vores personlige mesterskab, så vi kan hjælpe andre med at træde ind i deres. Hvis vi virkelig ønsker at arbejde/leve holistisk så skal vi ud og bidrage med det vi er den allerbedste til på en bæredygtig, etisk og samvittighedsfyldt måde. Men det kan vi selvfølgelig først gøre, når vi har gået vejen selv, som starter med opfyldelse af vores basale behov. Basale behov Er behovet for mad, vand og luft, søvn, fysisk bevægelse og udtømning af affaldsstoffer. Det er kort og godt behovet for at opretholde livet. Først når disse behov er dækket, melder behovene på det næste niveau sig. Hvis man er meget sulten eller tørstig, tænker man ikke på andet, og man er ikke motiveret til at få tilfredsstillet andre behov. Hvis vi konstant udsætter vores basale behov til fordel for at please andre eller fordi vi tror andre opgaver (som arbejde, opvask, telefonopkald etc) er vigtigere, så laver vi huller i vores fysiske fundament. På sigt sætter det kroppen i en kronisk kamp/flugt tilstand, hvor der ikke er overskud til at handle på det vi egentlig ønsker. At slække på vores basale behov til fordel for andre svarer til vi konstant fortæller os selv, at vi er mindre værd end andre og ikke værd at prioritere. Og det koster på selvværdskontoen over tid. Behov for at være sikret 8 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Handler om at sikre vores sikkerhedsmæssige og følelsesmæssige nødvendigheder som sikkerhed, tryghed, stabilitet, bolig, økonomi, orden og beskyttelse mod vind og vejr, smerter og andet ubehag og fravær af angst og frygt. Sociale behov Er behovet for fællesskab, kærlighed, venskab samt behovet for tilhørsforhold til enkeltpersoner og grupper. Det handler dybest set om at føle sig accepteret, anderkendt og elsket af de nære omgivelser, familie, naboer, arbejdskollegaer og borger i samfundet og tilegne sig positive relationer i livet.

9 Behov for værd Handler om agtelse, værd, selvrespekt, selvtillid, kunnen, anerkendelse, status og værdighed. Alle behov som først reelt kan opfyldes når de tre første behov er opfyldt. Behov for selvrealisering Handler om at virkeliggøre vores mål og ambitioner, at realisere vores medfødte og tillærte evner og talenter, og udleve vores livsformål. Det er her meningsfyldt arbejde og selvudviklende udfordringer bliver behov for videre vækst og trivsel. Behov for at trancendere Er hvor det ikke længere er nok at realisere os selv, men hvor behovet for at give videre og bidrage til en bedre verden kommer til udtryk. Det er her vi fuldt ud lever vores livsformål. Maslow opfattede de tre nederste niveauer som mangelbehov, der opstår når vi mangler noget. Disse mangler virker som motiverende processer for at opfylde behovene. Disse behov kaldes også homøostatiske, fordi de opstår når vores homøostase/balance er forstyrret og fordi de forsvinder, når balancen er genoprettet. De øvre behov så han som vækstbehov. Mangelbehov er oftest de stærkeste drivkrafter da mangel på dem truer vores overlevelse. Vækstbehovene kan vi sagtens overleve uden, men uden dem er det svært at opleve passion, mening og formål med livet. 9 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI

10 DE 7 BEVIDSTHEDS NIVEAUER VIDE FORSTÅ INDSE RÆSONNERE TÆNKE FØLE REAG ERE Vi kan se bevidsthedsniveauerne som grader af perception vi kan udvikle og tilegne os som vi udfylder vores forskellige niveauer af behov - og skifte imellem alt efter hvilke situationer vi befinder os i. Stærkt forenklet kan vi sige, at sidder vi fast i Maslows nederste behov og kæmper for overlevelse, så er der ikke plads til ret meget andet end reaktion, men det betyder ikke at reaktion er et dårligt bevidsthedsniveau. Det har en helt bevidst funktion, fx at dukke sig hvis et hårdt objekt flyver forbi - altså at sikre overlevelse. Du vil lære mere om de 7 bevidstheder i næste modul om chakraerne. 10 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI

11 BEVIDSTHEDSNIVEAUER & KOMMUNIKATION BEVIDSTHED BEHOV 1. Fysisk Reagere Overlevelse 2. Sensorisk Føle Sikkerhed 3. Emotionelt Tænke Kærlighed 4. Socialt/Etisk Ræsonnere Værd MOTIVATION Tal til den praktiske side. Simple hverdagsændringer/ information der bare sikrer de basale overlevelsesbehov. Tal til den sanselige side (de 5 sanser) og livslysten. Tal til følelserne og hjertets ønsker. Jeg et, egoet, færdigheder. Tal til behovet for samhørighed, forbindelse, deltagelse og social/ global etik. TALEHANDLING Spis når du er sulten, sov når du er træt. Bruger du denne olie vil du føle sådan her, din hud se sådan her ud og din krop mærkes sådan her Hvis du gør dette her, så vil du være/kunne/se ud sådan her I den her gruppe kan du sparre med ligesindede Ved at vælge økologisk kan du spare naturen, arbejderen og grundvandet for forureningsstoffer 11 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 5. Intellektuelt Indse Selvrealisering 6. Intuitivt Forstå Transendere 7. Filosfisk Vide 3 Tal til intellektet, conceptforståelsen, videnslysten og det personlige udtryk. Tal til den indre visdom som intuitivt ved hvad der er bedst. Tal til ønsket om den dybere forståelse/sammenhæng/mening med livet. 3 Seymour Koblin og Niia Bloch Det siger også noget om din person at du vælger at arbejde holistisk Oversyring trækker calcium ud af knoglerne for at genskabe homeostasen Hvad fornemmer du, du mest har brug for lige nu Dette produkt er ikke kun godt for dig men også verden, da den bæredygtige produktion gør at Du har kun ét liv, hvad ønsker du at gøre med det?

12 DE 7 NO-BEAUTY SIGNALER Når kroppen er ude af balance sender den os information i form af direkte og 4 tydelige signaler - emotioner og symptomer. Kroppen forsøger at råbe os op på forskellig vis for at bringe vores opmærksomhed på områder med ubalance. Vi kan have en tendens til at se disse opmærksomhedssignaler som irriterende forstyrrelser i vores ellers travle liv, som allerhelst bare skal undertrykkes, ignoreres eller symptombehandles, så vi kan komme videre. Kroppen er dog så smart anlagt at hvis vi overhører et signal så råber den bare højere og højere. Den er også intelligent nok til at vide hvordan den rammer os på vores mest ømfindige områder, hvor den ved vi lægger mærke til dem. I dette afsnit får du en oversigt over de 7 signaler af ubalance som påvirker vores skønhed og velvære. Brug signalerne til at se hvor fremskredne dine og dine klienters symptomer/opmærksomhedssignaler er og hvad du skal gøre for at skrue processen tilbage. Signalerne fra 1-7 beskriver hvor fremskreden kroppens sygdomstilstand hvor 7. signal er tegn på en seriøs og alvorlig tilstand der kræver størst mulig intervention. Jeg vil invitere dig til at se på disse signaler som tegn på at kroppen i dens mest guddommelig intelligente form arbejder præcis som den skal for at guide dig til et bedre helbred. De 7 signaler er hjernebarn af Seymour Koblin og jeg kan varmt anbefale dig at læse hans bog Shaping our Destiny. 12 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 1. TRÆTHED Træthed er det første tegn på at et eller andet område i vores liv kalder på vores opmærksomhed. Er der nok energi til at varetage vores daglige arbejdsbyrde? Konkrete træthedsudtryk kan være negativt sprog som Jeg kan ikke, jeg vil ikke, jeg skal ikke. Træthed er den perfekte undskyldning for at holde os selv tilbage og vores potentiale nede. Er der områder i dit liv hvor du nøjes eller går på kompromis med dine mål og det du virkelig længes efter fordi det at gå efter dem kræver for meget energi? Mange mennesker ser daglig træthed som noget helt normalt, men sandheden er at når vi er i optimal balance, så går vi til alle vores daglige aktiviteter med energi og inspiration. 4 Emotioner er energi i bevægelse som oversættes til følelser.

13 Hvor mange af os er ikke afhængig af stimulanser som kaffe, te, chokolade og hurtige kulhydrater for at komme igennem dagen? Den naturlige løsning på træthed er hvile, ro og søvn. At undertrykke det basale 5 behov for søvn med kaffe og andre stimulanser sætter binyrerne og nyrerne på overarbejde, hvilket påvirker deres evne til filtrere og rense blodet ordentligt. Det efterlader kroppen med et overskud af syre den ikke kan komme af med. Fortsætter vi med at undertrykke vores naturlige behov for hvile og søvn akkumuleres syretilstanden med symptomer som mental og fysisk træthed og manglende energi, handlekraft, vilje og lyst til livet. Oversyring får kroppen til at føles mere tung, ufleksibel og træt. Skønhedsmæssige konsekvenser af oversyring er tilstande som appelsinhud, væskeophobning og på sigt slap hud. Ved at respondere på dette første No-BeautySignal fra kroppen gennem livsstilsændringer kan vi styrke vores vilje og handlekraft og undgå sygdom. Livsstilsændringer i denne første fase er opfyldelse af basisbehov som nok søvn, hvile, pauser, ro, blid træning og sundere kost for at styrke kroppens energiproduktion og genopbygning. Mentalt kan det hjælpe at gøre sig bevidst om hvor man bruger negativt sprog som jeg kan/vil/skal ikke og så erstatte det med positivt sprog som Jeg kan/gør/ vil/vælger/prioritere i stedet. Ved at tale i negativt sprog siger vi til os selv at vi er magtesløse over for en situation og at der ikke er noget vi kan gøre. Hvorimod et positivt sprog aktiverer vores vilje og handlekraft og giver os poweren tilbage ved at sætte os selv i føresædet. Kan du mærke forskellen på de to sætninger: 1. Jeg kan ikke nå denne opgave i dag 13 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 2. Jeg vælger at prioritere en anden opgave i dag. Hvad gør de to sætninger ved dig? 5 og_vaern_dig_mod_en_lang_raekke_livsstilssygdomme

14 2. SMERTE OG MANGELENDE FLEKSIBILITET Hvis vi undertrykker kroppens første opmærksomhedssignal - Træthed - så vil giftstoffer ophobe sig i kroppen hvilket leder til næste No-Beauty Signal - Smerte og manglende fleksibilitet. Giftstoffer fra stofskifte- og fordøjelsesprocesser og syre som ikke forlader kroppen hurtigt nok vil deponere sig i bindevæv, hvor det skaber inflammation og smerter i muskler, led og bevægeapparatet. Hvor mange af os bedøver ikke smerter med panodiler og smertestillende medicin? At undertrykke smerte med medicin svarer til strudsens reaktion med at stikke hovedet i jorden når der er fare på færde. Årsagen til problemet forsvinder ikke bare fordi du lukker øjnene for den. Den naturlige løsning findes i ordentlig filtrering af blodet og ved at sikre kroppens afgiftningssystemer fungerer optimalt. Og det kommer de ikke til hvis ikke løsningen fra No-Beauty Signal 1 overholdes. Dvs. tag et skridt tilbage og sørg for basisbehov med hvile og sund kost er opfyldt og at du er bevidst om at det er dig der har ansvaret for dit liv (positivt sprog). I dette stadie vil en personligt designet kosttilskuds/urteplan være en stor hjælp for at få kroppen hurtigere tilbage i balance. 3. FORGIFTNINGS-SYMPTOMER 14 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Hvis vi ikke lytter til opmærksomhedssignalerne fra fase 2 så råber kroppen højere ved at forsøge at komme af med giftstofferne gennem mere åbenlyse kanaler med symptomer som fx. slim, udflåd, kraftig sved, dårlig ånde, hyppigere toiletbesøg og hudproblemer. Kroppens affaldsstoffer udskilles naturligt gennem åndedræt, huden, urin og afføring, så No-BeautySignal 3 er tegn på din krop fungerer præcis som den skal - den forsøger at komme af med overskuddet af affaldsstoffer på bedst mulige vis. Hvis vi forsøger at maskere denne afgiftningsprocess med anti-histaminer, antiperspiranter og et tungere lag foundation, så stopper vi kroppens naturlige afgiftning og årsagen som stadig findes i blodet og i ophobede affaldstoffer løses altså ikke. Den naturlige løsning findes i rådene fra No-BeautySignal 1 & 2 samt at støtte kroppens afgiftningsprocess med åndedrætsøvelser (fx. kundalini yoga), sauna, tørbørstning, udrensende masker, epsomsaltbade etc - altså en god portion Slow Beauty Ritualer.

15 4. FØLELSESMÆSSIG UBALANCE Følelsesmæssige udbrud som tåre, vrede og humørsvingninger der kommer ud af det blå er kroppens måde at energetisk kick-starte kroppens afgiftningsprocesser i gang på. Emotioner er energi i bevægelse som oversættes i hjernen til følelser vi kan mærke og reflektere over. Følelser er stærke energiladede motivatorer for handling, så humørsvingninger og følelsesmæssige udbrud (der trigges af de mindste ubetydelig ting) er kroppens sidste forsøg for at rense blodet. Hvis vi så vælger at undertrykke følelserne med chokolade, sjusser, stoffer eller anti-depressiver, i stedet for at forløse dem og tage handling, så fortsætter ophobningen af giftstoffer i kroppens væv og nu endda med følelsesmæssige knuder, som fastholder kroppen i den blokkerede tilstand indtil vi følelsesforløser. At forløse følelser når de dukker op, frigør energi i kroppen som den kan bruge på at afgifte. Du har sikkert oplevet den lettede fornemmelse i kroppen efter at have givet efter for følelserne og givet dig selv lov til at græde igennem. Følelser slipper på 4 sekunder hvis blot vi tør gå helt ind i dem og virkelig mærke dem. Den naturlige løsning her er at anderkende følelsen når den dukker op, mærke den og trække vejret dybt ind i den indtil den slipper af sig selv. 15 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Disse første 4 No-Beauty Signaler - træthed, smerte, afgiftning og følelser hjælper kroppen med at komme tilbage i balance. Den naturlige støtte til alle fire er simpel og kræver dybest set ikke andet end at tage foden af speederen og opfylde basisbehov for ro, hvile, søvn, bevægelse, rent vand og sund kost. Selvom løsningen er simpel er den ikke nødvendigvis let at implementere og det er vores opgave at tage os selv og vores klienter blidt ved hånden og bygge langsomt op. Husk altid på at Hurtigt er langsomt og Lidt er meget. I din praksis vil du ofte møde folk som befinder sig i mellem signalerne 1-4 evt på vej ind i 5. Dem vil du være fuldt udrustet til at kunne hjælpe med stor succes. Kommer der folk til dig som befinder sig i signaler (5)6-7, så er det vigtigt at du har gode samarbejdspartnere, der kan arbejde med de alvorlige helbredsmæssige problemer, mens du tager dig af huden og inspirerer til opfyldelse af basisbehov og vigtigheden af selvkærlig pleje.

16 16 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 5. OPHOBNINGER OG DEPOTDANNELSE Når maxgrænsen for regulering af kroppens affaldsstoffer er nået, dvs når kroppens afgiftningssystemer og blodets filtrering ikke længere kan følge med arbejdsbyrden og den daglige vedligeholdelse med affald fra- og næring til cellerne forstyrres, så opstår der depotdannelse af de skadelige stoffer i kroppens ikke-vitale væv som bindevæv, fedtvæv, muskler, led og hud. Kroppen udfører faktisk en ret hensigtsmæssig funktion for at beskytte cellerne og vitalt væv ved at deponere affaldsstoffer der hvor de gør mindst skade. Depotdannelse kan komme til udtryk som øget fedtlagring, cyster, knuder og forkalkning. Sygdomme som gigt, reumatisme, bylder og psoriasis opstår typisk i denne fase. Hvis der samtidig er problemer med omsætningen af fedtsyrer kan der opstå betændelsesreaktioner og autoimmune sygdomme som leddegigt, ulcerøs colitis, morbus chron og andre sygdomme i bindevævet. Ophobning af giftstoffer medfører ofte slaphed i de indre organer som tyktarm, hjerte, lunger og livmoder. Blodkarrene kan også huse ophobninger hvilket påvirker kredsløbet. I dette stadie er kroppen under stort press og det kan mærkes fysisk og psykisk som stresssymptomer og humørpåvirkninger. Depotdannelse påvirker altså kroppens 3 overordnede styresystemer - nervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet. Hvor depotdannelserne befinder sig kan findes via en god journal, ved at undersøge genetikken og familiehistorien samt via læren om Meridiansystemet, 6 som ofte kan afsløre hvilke organer der er belastede. Den naturlige løsning skal findes på flere områder og kræver en noget større omvæltning og ændring end i de fire første faser. Løsningen er helt individuel men som en regel en kombination af opfyldelse af basisbehov, evt. lægehjælp eller anden professionel hjælp, radikale livsstilsændringer, tilskud/urteplan, bevægelse, bearbejdelse af relationer, kreativ udfoldelse og spirituel udforskning. 6 Marianne Palm - Kompendium i Alternativ Sygdomslære, Biopatskolen

17 6. UBALANCE I NERVESYSTEMET Hvis det ikke lykkes at tage hånd om depotdannelserne i No-Beauty Signal 5, så forværres tilstanden med flere depotdannelser, som påvirker nervesystemets funktion. Sygdomme her kan fx. være multipel sclerose, epilepsi, Parkinson s, kræft metastaser o.l. Påvirkning af nervesystem kan også udtrykke sig som ticks, ukontrolerbare bevægelser, følelsesløshed, inkontinens, tarmproblemer o.l. I denne fase handler livet om overlevelse og den daglige fokus er næsten udelukkende på sygdommen og smerte, frygt og magtesløshed over kroppens kolaps. Frygten for ikke at blive rask fodrer tanker som jeg er alene og kan være et kraftfuldt vendepunkt i et menneskes liv. 7. ISOLERING Når kroppen pludselig har mistet så meget af dens vitalitet og funktioner oplever vi ofte det der føles som en dyb separation fra livet - en følelse af isolation og af at være helt alene. I denne sårbare tilstand åbnes der op for dybe livsreflektioner og den indre vilje og styrke for at leve testes. Her er der kun to veje - entes kickstartes en indre rejse tilbage til livet eller død (genfødsel?) 17 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Selv mindre ubalancer eller sygdomme kan aktivere de forskellige No- BeautySignaler. For eksempel opleves der ofte mindre grader af træthed, smerte, afgiftningssymptomer, humørsvingninger og isolation ved noget så harmløst som en influenza. Brug signalerne og signalsymptomerne til reflektion og som en måde at lære at tyde din krops sprog. Ved at vende blikket indad for at finde den dyberelæggende årsag til vores symptomer, kan give os værdifuld information og intelligente beskeder fra kroppen om hvor i livet vi er kommet på et sidespor. Enhver sundhedsudfordring er en mulighed for at lære os selv bedre at kende. Ved bevidst at lære at analysere og mærke efter hvorfra i kroppen vores symptomer kommer, jo mere lærer vi at bruge kroppen som et kontant feedback system der guide os på rette vej i livet.

18 DE 7 BEAUTYSIGNALER Disse 7 BeautySignaler er indikatorer for vores grad af sundhed, balance og vitalitet. Vi kan bruge BeautySignalerne til at tjekke ind med os selv og se om der er områder vi evt har brug for at skrue op for. Til hver af de 7 punkter ser du en øvelse som jeg vil anbefale dig at tage. At være en god behandler kræver at vi først og fremmest er en god behandler for os selv. 1. ENERGI Energi og vitalitet til at udføre alle dagens opgaver er et tydeligt tegn på sundhed og en forudsætning for at udleve vores drømme og længsler. Kvaliteter som positiv attitude, tålmodighed, opmærksomhed og udholdenhed findes her. På en skala fra 1-10 hvor 10 er nærmest overskud af energi og 1 er mangel på energi - hvor lægger du generelt? 2. FLOW 18 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Fysisk, mental og følelsesmæssig fleksibilitet er et klart BeautySignal. Evnen til at leve et smertefrit og fleksibelt liv er en forudsætning for tilpasse os en verden di konstant forandring. Livet bliver hårdt hvis vi ikke lærer at navigere i forandring, give slip på det der holder os tilbage og åbner vores sind for nye muligheder. Tag testen Hvor holder du dig tilbage og identificer de top 3 steder i dit liv hvor flowet blokkeres. 3. APPETIT Vores appetit er et barometer for vores livslyst. Vores lyst til tilfredsstillende mad, arbejde og forhold opfylder og mætter vores daglige eksistens og hjælper os med at undgå sygdom. Hvis vores livsappetit er i balance kan vi bedre modstå og udholde modstand og gå til udfordringer med optimisme. Er der områder i dit liv hvor du er sulten efter mere? optimalt? Hvor du ikke er næret

19 4. SØVN Dyb, kvalitetssøvn om natten er forudsætningen for en overskudsdag med energi til aktivitet. Jo mere ro, fred og tomhed vi føler når vi sover, jo mere klarhed har vi om dagen til at designe et liv vi elsker. Nogle kulturer ser søvn som den tid, hvor vi ubevidst forbinder os med vores livsformål og højere selv. Kvaliteten af vores søvn afhænger af vores vaner om dagen. Et tungt sent måltid, komputerarbejde, kaffe, tv, ubearbejdet stress og frustration, facebook eller et skænderi inden sengetid påvirker kvaliteten af vores søvn. Hvis kroppen skal bruge energien på at fordøje en masse mad, så stjæler den energien fra det reparationsarbejde den ellers skulle have udført. Bruger underbevidstheden energi på at bearbejde de nyheder du så lige inden du gik i seng, så er der nok ikke meget tid tilbage til at downloade inspiration fra dit højere selv. Om natten er vi energetisk mere åbne og sårbare, så det er også værd at overveje om den vi vælger at sove ved siden af, er en vi ræsonnerer godt med. Udfordring og succes dagbog - Slut din dag med at skrive dine 3 største udfordringer efterfuldt af dine 3 største successer. Så går du i seng med et hoved tømt for det der stresser dig og en taknemmlig følelse for alt det gode du har gjort for dig selv i løbet af dagen. På en skala fra 1-10, hvor 10 er bedst, hvordan så du generelt om natten? 5. HUKOMMELSE 19 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Hukommelse her betyder at mestrer den fine balance mellem at lære fra tidligere erfaringer og være åben og fri til at gå efter nye muligheder. Hukommelsen hjælper os med at lære fra vores tidligere erfaringer så vi undgår gentagelse af gamle selvsaboterende mønstre. At huske og være bevidst om vores fortid hjælper os med at genkende gentagne selvsaboterende mønstre som stopper os i at nå vores fulde potentiale. Når vi er bevidste om vores selvsaboterende mønstre kan vi bygge videre på vores erfaringer og bruge den viden til at bane nye veje for os selv. Har du nogensinde oplevet fornemmelsen af at havne i den samme situation igen og igen? Og måske endda sagt til dig selv - jeg vil aldrig.. igen for at finde dig selv i præcis samme situation dage, uger, måneder eller år senere? Her kommer din udfordring og succes dagbog ind igen. At skrive dine daglige udfordringer ned hjælper dig med at blive bevidst om de steder, hvor du spænder ben for dig selv.

20 6. TAKNEMMELIGHED Taknemmelighed er meget mere end at være taknemmelig for de gode ting der dumper ned i vores turban. Når vi fuldt ud mestrer taknemmelighed, så kan vi udvide følelsen til de mere udfordrende situationer vi kommer ud for og lære at være taknemmelig for de dårlige ting livet udsætter os for. For bag enhver udfordringer er der en gave i form af ny viden, bevidsthed, styrke, evne etc vi ikke kunne have fået adgang til uden modstanden. Vi får kun de udfordringer vi kan klare, og som en klog dame en gang sagde til mig: det handler dybest set om at finde guldnøglen i hundelorten. Har du været ude for en udfordrende situation, der viste sig at være en gave? En oplevelse du ikke ville have været foruden selvom den var hård at være i mens det stod på? 7. FRIHED Hvor mange af os har ikke frihed i en eller anden form på vores passionsliste? Det ultimative tegn på sundhed og balance er følelsen af frihed, glæde og indre ro vi føler mens vi manifesterer vores drømme, passioner, mål og længsler. Frihed er at føle sig fri fra frygttanker om penge, hvad andre tænker, frygt for ikke at slå til og frygt for ikke at være god nok. 20 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI Følelsen af frihed kommer indefra ved at hvile i sig selv og have tillid til at alt nok skal gå. Frihed kommer ikke af at tjene et bestemt beløb, se ud på en bestemt måde eller være på en bestemt måde. Et skrantende helbred og negativt selvbillede hæmmer vores følelse af frihed hvor i mod at have det godt i egen hud og være sund hele vejen rundt åbner op for uendelige muligheder. Hvad er frihed for dig? Hvordan kan du allerede i dag kultivere følelsen af frihed i dine små daglige handlinger?

21 HOLISTISK HUDTERAPI Er ærlig, kærlig, ansvarlig, sikker og selvværdsfremmende hudpleje. Hjælper klienten med at have det godt med og i sig selv. Giver ansvaret og poweren tilbage til klienten ved at give hende (selv- og krops)bevidstheden og redskaberne til blive sin egen hudekspert. Hvad har du lyst til at tilføje? HOLISTISK BEHANDLINGSSTRATEGI Helhedsbehandling af personen bag huden. Årsagsbehandling af hudproblemet. Naturlig symptombehandling af huden. Hvad har du lyst til at tilføje? 21 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI HOLISTISK HUDANALYSE Journal Samtale Evt afklarende tests (DNA tests, opgaver etc) Hudanalyse Ansigtsanalyse Hvad har du lyst til at tilføje?

22 HOLISTISK HUDPROFIL Ud fra den holistiske hudanalyse lærer du at lave en Personlig Holistisk Hudprofil, som kan indeholde: Skræddersyet Kostplan Skræddersyet Tilskudsplan Skræddersyet Urterecept Skræddersyet Hudpleje Skræddersyet Slow Beauty Ritualer Skræddersyet Holistisk Ansigtsbehandling Hvad har du lyst til at tilføje? FÆRDIGHEDER DU VIL MESTRE SOM HOLISTISK HUDTERAPEUT 22 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI 1. (UFORDØMMENDE) OBSERVATION Holistisk hudanalyse Holistisk ansigtsanalyse 360º sansning (subtil perception/intuition) º LYTTEN Kunsten at tune ind og lytte med fuld bevidsthed, alle dine sanser og hele dit energisystem.

23 HHU 3. TRANSFORMERENDE BERØRING/NÆRVÆRD Intuitive Skin Therapy Selv-pleje (Slow Beauty Ritualer) 4. INVITERENDE SAMTALE Journal Samtale Evt afklarende tests (DNA tests, opgaver etc) DIN HOLISTISKE BEAUTY BOX Skræddersyet Kostplan Skræddersyet Tilskudsplan Skræddersyet Urterecept Skræddersyet Hudpleje Skræddersyet Slow Beauty Ritualer Skræddersyet Holistisk Ansigtsbehandling Hvilke kvaliteter/styrker skal en Holistisk Hudterapeut have efter din mening?

MINI KURSUS I HOLISTISK HUDTERAPI #1

MINI KURSUS I HOLISTISK HUDTERAPI #1 1 DIN HOLISTISKE BEAUTYBOX & BEAUTY BIZ LAV EN LISTE OVER DIN TOP 10 PASSIONER Tænk specielt over passioner som når de er udfyldt vil du føle dig komplet og lykkelig. Prøv fx at skrive passionerne ned

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv There is no passion to be found playing small - in settling for a life that is less than the one you are capable of living. - Nelson Mandela Introduktion

Læs mere

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet Jeg bruger personlighedstype-systemet Enneagrammet 2 som kilde til selvindsigt. Da jeg først hørte om dette personlighedstypesystem, tænkte jeg, at det ikke interesserede mig. Allerede på universitetet

Læs mere

Er vi ikke alle som fluen i vinduet, det meste af vores liv. Vi bliver ved med at gøre de samme ting og forventer et andet resultat.

Er vi ikke alle som fluen i vinduet, det meste af vores liv. Vi bliver ved med at gøre de samme ting og forventer et andet resultat. 1 I min vindueskarm ligger en død flue. I dens evige kamp for at flyve mod lyset har den slået sin jordiske krop så slemt, at den nu ligger livløs hen. Det får mine tanker til at vandre. Er det mon det

Læs mere

www.positive-vibes.nu

www.positive-vibes.nu www.positive-vibes.nu http://www.huffingtonpost.com/2013/10/28/body-on-yoga_n_4109595.html Velkommen til Kundaliniyoga Kundalini er bevidsthedens og vitalitetens yoga. Den er kendt som hverdagens yoga.

Læs mere

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer.

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. For at nå frem til det, der for dig er det gode liv uden stress og i stedet med gode

Læs mere

Note fra forfatteren

Note fra forfatteren Note fra forfatteren Vejen til oplysning Denne bog er baseret på uddrag af forskellige kurser jeg har undervist, samt informationer jeg har modtaget fra Mestrene, for at tilvejebringe instruktion i selv-oplysningsprocessen.

Læs mere

Udgivet af Susan Schvartz Larsen

Udgivet af Susan Schvartz Larsen Udgivet af Susan Schvartz Larsen Kære læser Først en lille introduktion til, hvordan du kan bruge Dagenes tekster. Dine tanker styrer alt i dig det er den helt korte version. Den lange kan du få på et

Læs mere

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn HVORFOR SOVER VI? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Kender du det, du har en rigtig god idé, til noget du gerne vil lave, men får det aldrig rigtigt gjort? Sandsynligheden for at du svarer JA til spørgsmålet,

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L.

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L. GUDRUN BOOST Føler du dig låst fast i livet? Tror du på at du fortjener et godt liv? Saboterer din underbevidsthed din fremgang? Trænger du til et skud kærlighed fra dig selv? Skal de pessimistiske briller

Læs mere

Få ro på - guiden til dit nervesystem

Få ro på - guiden til dit nervesystem Få ro på - guiden til dit nervesystem Lavet af Ida Hjorth Karmakøkkenet Indledning - Dit nervesystems fornemmeste opgave Har du oplevet følelsen af at dit hjerte sidder helt oppe i halsen? At du mærker

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Kreativiteten findes i nuet

Kreativiteten findes i nuet Kreativiteten findes i nuet Af Marianne Nygaard, Cand.mag. i kommunikation og psykologi Kreativitet kan læres, og kreativitet gror og blomstrer i de rette omgivelser og under den rette ledelse. Hvad er

Læs mere

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv There is no passion to be found playing small - in settling for a life that is less than the one you are capable of living. - Nelson Mandela Introduktion

Læs mere

HEALING HVAD ER DET? HEALING 1

HEALING HVAD ER DET? HEALING 1 HEALING HVAD ER DET? HEALING 1 Lyset kan kun opleves. Hvis jeg tør opleve mørket. Mørket kan kun forløses ved lyset. 2 HEALING Healing betyder at gøre hel. Skabe balance. Healeren er en kanal for en energi,

Læs mere

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra TRANSFORMATION UBEVIDSTE HANDLEMØNSTRE Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra vores barndom. De hjælper os til at overleve og få vores behov opfyldt.

Læs mere

Ordene er også lyd, så ordenes lydvibration vil påvirke dig og hjælpe dig til at finde en balance, som er sand for dig.

Ordene er også lyd, så ordenes lydvibration vil påvirke dig og hjælpe dig til at finde en balance, som er sand for dig. 15.09.2016 September meditation Episode 3 Velkommen til den tredje episode af september meditations serien. Jeg hedder Merethe Bonnesen, og de syv ærkeengle fra første episode er netop trådt ind i feltet

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 endda mene, at du ikke anstrenger dig nok. Det kan give problemer i forhold til familie, venner og din arbejdsgiver. I denne folder kan du læse om årsagerne til træthed

Læs mere

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn sov godt Inspiration til en bedre nats søvn hvorfor sover vi? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

Til pårørende. De sidste døgn... Vælg billede. Vælg farve. 'Svalerne' af Robert Lund-Jensen

Til pårørende. De sidste døgn... Vælg billede. Vælg farve. 'Svalerne' af Robert Lund-Jensen Til pårørende De sidste døgn... Vælg billede Vælg farve 'Svalerne' af Robert Lund-Jensen Når døden nærmer sig En hjælp til at kunne være til stede I denne pjece vil vi gerne fortælle jer pårørende om,

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR Kickstart dit år - øvelsen hjælper dig til at fokusere på de gode og succesfulde oplevelser, og mål som du har indfriet, og som du kan bygge videre

Læs mere

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Microsoft Yi Baiti Ny Nordisk Kvindecirkel 2018 2019 VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Der sker noget ganske særligt, når kvinder mødes i en cirkel. Cirklen kan rumme stor glæde, og den kan transformere stor

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Maj-juni serien Episode 4

Maj-juni serien Episode 4 15-06-17 Maj-juni serien Episode 4 Velkommen til denne 4 og sidste episode af maj-juni serien hvor vi har arbejdet med hjertet og sjælen, med vores udtryk og finde vores balance i alle de forandringer

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Livskvalitetssamtalen. Det er lægens godhed, der hjælper patienten. Hippokrates. Lægen er den bedste medicin.

Livskvalitetssamtalen. Det er lægens godhed, der hjælper patienten. Hippokrates. Lægen er den bedste medicin. Det er lægens godhed, der hjælper patienten. Hippokrates Lægen er den bedste medicin. I sin konsultation møder den holistiske læge sin patient sjæl til sjæl. Din holistiske læge vil spørge dig: Hvad ønsker

Læs mere

REDSKABER TIL ANGST 17. MARTS 2014 V/ CHARLOTTE DIAMANT. Psykiatrifonden

REDSKABER TIL ANGST 17. MARTS 2014 V/ CHARLOTTE DIAMANT. Psykiatrifonden REDSKABER TIL ANGST 17. MARTS 2014 V/ CHARLOTTE DIAMANT Psykiatrifonden DET SUNDE SIND 10 BUD At fungere selvstændigt og tage ansvar for sit eget liv At have indre frihed til at tænke og føle At kunne

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Sådan slipper du stress. 4 vig&ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al&d

Sådan slipper du stress. 4 vig&ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al&d Velkommen )l workshoppen Sådan slipper du stress. 4 vig&ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al&d Cand. negot. og Coach Mor )l Sebas)an og Oliver Gi= med Morten Specialist i stresshåndtering siden

Læs mere

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog Frygten for ens egen storhed eller at undgå sin skæbne eller at løbe bort fra ens bedste talent én ting er sikker, vi besidder alle muligheden for at blive mere, end vi faktisk er. Vi har alle uudnyttet

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

KOMPETENCESTIGEN DIN UDVIKLINGSVEJ

KOMPETENCESTIGEN DIN UDVIKLINGSVEJ KOMPETENCESTIGEN DIN UDVIKLINGSVEJ Lad mig starte med en forventningsafstemning Når du går i gang med at arbejde med dig selv, vil der før balance komme ubalance, selv om det ikke er sådan, de sælger det

Læs mere

Velkommen )l onlineforedraget. Kuren mod Stress 4 vig1ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al1d.

Velkommen )l onlineforedraget. Kuren mod Stress 4 vig1ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al1d. Velkommen )l onlineforedraget Kuren mod Stress 4 vig1ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al1d. Cand. negot. og Coach Mor )l Sebas)an og Oliver Gi< med Morten Specialist i stresshåndtering siden

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Fra Maslow til Barrett

Fra Maslow til Barrett Fra Maslow til Barrett Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Overblik over Richard Barrett s 7 trins Bevidsthedsmodel Grunden til at Barrett skabte bevidsthedsmodellen,

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

S O V G O D T E B O G

S O V G O D T E B O G S O V G O D T E B O G FORFATTER P I A T I N G S T E D T 01 S Ø V N E R E N V I T A M I N P I L L E DET BEDSTE DU KAN GØRE FOR DIT HELBRED 02 N Å R V I I K K E S O V E R G O D T PÅVIRKER DET PÅ BÅDE KORT

Læs mere

INTRO MINDFULNESS. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og supervisor. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og Supervisor

INTRO MINDFULNESS. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og supervisor. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og Supervisor INTRO MINDFULNESS Parterapeut og supervisor Mindfulness: hvad er det? BEVIDST NÆRVÆR At blive nærværende i det nu, hvor du befinder dig lige der hvor livet sker At være, frem for at gøre At være med det

Læs mere

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er

Læs mere

De sidste levedøgn... Information til pårørende

De sidste levedøgn... Information til pårørende De sidste levedøgn... Information til pårørende Ældreservice www.skive.dk Denne pjece giver information om de forandringer, man hyppigst ser de sidste døgn i et menneskes liv. Pjecen er tænkt som et supplement

Læs mere

Følelsesmæssig selvregulering Find balancen i dit liv med Mindfulness og EFT.

Følelsesmæssig selvregulering Find balancen i dit liv med Mindfulness og EFT. Følelsesmæssig selvregulering Find balancen i dit liv med Mindfulness og EFT. Følelsmæssig balance Når hjernen og hjertet taler sammen Chris Nunan Med Cand. Mag i Psykologi, ADHD Facilitator, Mindfulness

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Hvad er naturlig stress?

Hvad er naturlig stress? Hvad er naturlig stress? Stress i dag? 2 Hvordan opstår problemet? Ressourcerne Den berømte dråbe.. 3 Kroppens reaktion på stress -Aktivering af kroppen Puls og blodtryk stiger Mere intenst åndedræt Større

Læs mere

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Sarah Zobel Kølpin Lev dig lykkelig med Positiv Psykologi Gyldendal Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Indhold Lev_dig_lykkelig_AW.indd 4 10/03/08 11:43:13 7 Forord 13 Positiv psykologi hvad

Læs mere

til at reparere din forbrænding, din figur og dit forhold til mad

til at reparere din forbrænding, din figur og dit forhold til mad MINI-KURSUS: REPARER DIN KROP til at reparere din forbrænding, din figur og dit forhold til mad Arbejdsark til video 1: Den rette strategi DEN TYPISKE KOM-I-FORM STRATEGI Hvad er de typiske strategier

Læs mere

Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen.

Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen. Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen. Gruppens medlemmer: Opgaven skal løses uden brug af bogen eller elementskema. Opgaven skal afleveres når I mener I har løst den på bedst mulige vis. God fornøjelse.

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

HOMØOPATI SPØRGESKEMA TOTAL CARE

HOMØOPATI SPØRGESKEMA TOTAL CARE HOMØOPATI SPØRGESKEMA TOTAL CARE NAVN: ADRESSE: ALDER/FØDSELSDATO: ÆGTESKABSSTATUS: BØRN & BØRNEBØRN: Angiv venligst grunden til at du ønsker homøopatisk behandling & hvad din forventninger er til behandlingen?

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Efter indlæggelse på Intensiv afdeling

Efter indlæggelse på Intensiv afdeling Efter indlæggelse på Intensiv afdeling Indledning Denne pjece er til dig, som har været indlagt på intensiv afdeling, og dine pårørende. Du har været indlagt på Intensiv afdeling, fordi du har været kritisk

Læs mere

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt.

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt. Sundhed er at lytte Forøg dit velvære med gode råd om mad og sundhed Nicolay Marcus Zederlinn FLOWFOOD Indledning Her er en lille bog med gode råd om mad og sundhed. Hvert enkelt af rådene kan du erfare

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND T A L E N T B E S K R I V E L S E HVORDAN OPFØRER TALENTET SIG? 1. Strategisk Du har strategisk overblik, kan forudse forhindringer og finder

Læs mere

Bliv klogere på stress

Bliv klogere på stress Bliv klogere på stress Eksamensangst Eksamensangst Lars Worning Master i filosofi og psykologi Speciale i angst Kropsterapeut Manu Vision Coach CCC larsworning@hotmail.com Telefon 60820089 Angst, stress,

Læs mere

Information Tinnitus

Information Tinnitus Information Tinnitus Hørerådgivningen Tinnitus Denne pjece er til dels udfærdiget for at give en kort information om tinnitus, dels for at give dig en inspiration til hvordan du kan arbejde med din tinnitus.

Læs mere

Når døden nærmer sig. Information til pårørende. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center

Når døden nærmer sig. Information til pårørende. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Når døden nærmer sig Information til pårørende Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center De sidste levedøgn Når døden nærmer sig hos et alvorligt sygt menneske, opstår der ofte usikkerhed og spørgsmål

Læs mere

visualisering & Mentale redskaber ved kræftsygdom 2 effektive øvelser

visualisering & Mentale redskaber ved kræftsygdom 2 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Mentale redskaber ved kræftsygdom 2 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n te PSYKE OG KRÆFT Der er

Læs mere

Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv

Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv Spring ud i livet 8 veje mod et bevidst og værdifuldt liv 1. Kend de faktorer, der fastholder dig i smerte og lidelse. 2. Forstå, hvordan automatpiloten styrer dit liv. 3. Bliv bevidst, så du kan gøre

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

HOMØOPATI SPØRGESKEMA TOTAL CARE

HOMØOPATI SPØRGESKEMA TOTAL CARE HOMØOPATI SPØRGESKEMA TOTAL CARE NAVN: ADRESSE + POST NR.: ALDER/FØDSELSDATO: ÆGTESKABSSTATUS + BØRN & BØRNEBØRN: TELEFON & MOBIL NR: Angiv venligst grunden til at du ønsker homøopatisk behandling & hvad

Læs mere

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp Selvsikkerhed, evaluering efter kamp -5 Spørgsmål Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det er mest på grund af mine tekniske og taktiske færdigheder. Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det

Læs mere

Work-life balance. Middelfart 12. marts 2015

Work-life balance. Middelfart 12. marts 2015 Work-life balance Middelfart 12. marts 2015 Work-life balancen hvad er det? Egne forventninger Ambitioner Indre overbevisninger Indre krav Tanker Indre overbevisning - værdier Ydre påvirkning -værdier

Læs mere

Mindfulness. Temadag for sundhedspersonale. V/ Silke Rowlin. www.center for mindfulness.dk. Tlf. 21 12 12 29

Mindfulness. Temadag for sundhedspersonale. V/ Silke Rowlin. www.center for mindfulness.dk. Tlf. 21 12 12 29 Mindfulness Temadag for sundhedspersonale V/ Silke Rowlin www.center for mindfulness.dk Tlf. 21 12 12 29 Dagens program: Hvad er Mindfulness Meditation? Mindfulness stressreduktion for sundhedspersonale

Læs mere

Identitet og værdighed i en forandringens tid

Identitet og værdighed i en forandringens tid Identitet og værdighed i en forandringens tid Når alt forandres, forandres vi alle. En ny bevidsthed og en ny verden er ved at blive genfødt i os mennesker. Et helt nyt daggry er ved at vågne og gennemtrænge

Læs mere

ADHD og piger. Lena Svendsen og Josefine Heidner

ADHD og piger. Lena Svendsen og Josefine Heidner ADHD og piger Lena Svendsen og Josefine Heidner Hvad betyder ADHD ADHD er en international diagnosebetegnelse A står for Attention / opmærksomhed D står for Deficit / underskud H står for Hyperactive /

Læs mere

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø 22. september 2014 Trivsel og psykisk arbejdsmiljø Program mandag den 22. september 10.00 Velkomst - Ugens program, fællesaktiviteter og præsentation 10.35 Gruppearbejde:

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Test Psykiske og fysiske symptomer, ved åndelig udvikling

Test Psykiske og fysiske symptomer, ved åndelig udvikling Test Psykiske og fysiske symptomer, ved åndelig udvikling Balance og ubalance Der forekommer ofte både psykiske og kropslige smerter og ubalancer, når vi er under spirituel og åndelig udvikling. De fysiske

Læs mere

NÅR VÆREN BLIVER TERAPIENS FUNDAMENT

NÅR VÆREN BLIVER TERAPIENS FUNDAMENT NÅR VÆREN BLIVER TERAPIENS FUNDAMENT Tekst: Anne Kamille Ahlefeldt Denne artikel handler om et radikalt skift i den terapeutiske tilgang fra at fokusere på personlighedens begrænsninger til at fokusere

Læs mere

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde Netværket Interne Auditorer i Danmark Frederiksminde 16. april 2013 Coach og Organisationskonsulent Karsten Schiøtz Auditorers udfordringer? Hvad oplever du som dine største udfordringer ved at være intern

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Hvordan lever vi som mennesker i dette arbejdsliv med højt arbejdstempo?

Hvordan lever vi som mennesker i dette arbejdsliv med højt arbejdstempo? Hvordan lever vi som mennesker i dette arbejdsliv med højt arbejdstempo? Work life balance er et af de ord, som vi ofte bruger til at beskrive den rette fordeling mellem vores arbejde og privatliv. Vi

Læs mere

Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og omfanget af søvnproblemer er afhængigt af elementer som livsstil, adfærd, psykologisk tilstand og

Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og omfanget af søvnproblemer er afhængigt af elementer som livsstil, adfærd, psykologisk tilstand og Sov godt Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og omfanget af søvnproblemer er afhængigt af elementer som livsstil, adfærd, psykologisk tilstand og faktorer i det omgivende miljø. Undersøgelser

Læs mere

Retreat Juni 2017

Retreat Juni 2017 Retreat 8.-11. Juni 2017 Et intenst retreat i naturen med træning i mindfulness, nærvær og personligt lederskab med Roxana Kia og Lars Lundbye Styrk dit overskud Forny din energi Træn dit fokus I den amerikansk-indianske

Læs mere

visualisering & Styrk dit immunforsvar 2 effektive øvelser

visualisering & Styrk dit immunforsvar 2 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Styrk dit immunforsvar 2 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n te IMMUNFORSVARET Immunforsvaret er

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Pris kr. 49,- Psykisk førstehjælpskasse til børn

Pris kr. 49,- Psykisk førstehjælpskasse til børn Pris kr. 49,- Psykisk førstehjælpskasse til børn af Tove og Steen Kofoed 0203 0405 Velkommen til denne psykiske førstehjælpskasse til børn. Hæftet indeholder syv små øvelser, der kan afhjælpe barnets tilstand,

Læs mere

Journal Din Holistiske Beautybox. Holistisk Hudterapeut Uddannelsen. Copyright 2014 by Tanja Eskildsen. All rights reserved.

Journal Din Holistiske Beautybox. Holistisk Hudterapeut Uddannelsen. Copyright 2014 by Tanja Eskildsen. All rights reserved. Journal Din Holistiske Beautybox Efter dette webinar ved du: Hvorfor en journal er essentiel for din og din kundes succes. Hvad en journal skal indeholde Hvilke regler du skal overholde når du håndterer

Læs mere

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP 8 VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP HVAD SKAL DER TIL FOR AT TOPPRÆSTERE? Som sportsudøver er du sikkert så passioneret, at du bruger rigtig mange timer om ugen på at forbedre dig. Du

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

God søvn. Søvn er bivirkningsfri medicin!!

God søvn. Søvn er bivirkningsfri medicin!! God søvn Søvn er bivirkningsfri medicin!! 7 tegn på at du sover for lidt Du er afhængig af et vækkeur. Du bliver døsig og træt når du kører bil. Du er afhængig af kaffe. Du laver fejl. Du er glemsom. Du

Læs mere

Den svære samtale - ér svær

Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm 18. november 2017 www.diakoni.dk cohj@filadelfia.dk Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm, Filadelfia Uddannelse cohj@filadelfia.dk Den svære samtale ér svær Nogle gange er samtalen svær,

Læs mere

Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer

Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer Psykolog Casper Aaen Lev med dine følelser Svært ved at håndtere følelser Man viser glæde, selvom man er trist Man overbevise sig selv om at man ikke

Læs mere

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia?

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Tror du som de fleste andre, at det vil kræve 'helt vildt meget' at få mere overskud i dit liv? Det er ikke tilfældet, det er faktisk enkelt.

Læs mere