Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset"

Transkript

1 Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset

2 Denne workshop er udarbejdet af Leder og uddannelsesudvalget på Landslejren. I kan altid skrive til udvalget på LogUll2016@gmail.com Husk, at I kan se alle opgaverne med løsningen fra nogle af deltagerne på Facebooksiden LL2016 Fortællingen om Landslejren. Der kan I også kommentere videre på opgaverne eller komme med indlæg om Fortællingen om Landslejren i det hele taget. De brainbreaks, der blev anvendt på workshoppen kan også findes på facebooksiden eller man kan bare google efter brainbreaks Baggrund og mål: Målet med Workshoppen: Fortællingen om landslejren. Minder og drømme om Landslejr fylder meget, når man tidligere har været afsted. Men den kommende Landslejr er den første for mange børn og forældre. Det handler ikke om PR-tricks og facebook-kommunikation. Det handler om redskaber til, at åbne fortællingen op for alle andre end holdledere og FDF-ledere, der har fingrene dybt inde i arbejdet med Landslejr. I denne workshop gives redskaber til refleksion over, hvordan man kan: tage fortællingen om Landslejr og den store betydningsfulde sommeroplevelse med hjem i kredsen. gøre Landslejr spiselig og forståelig for forældre, så de prioriterer at sende børn med på en 9- dages lang lejr midt i sommerferien. gøre forståelsen af Landslejr god i børnehøjde og for dem, der aldrig har været med før. være med til at gøre det nemmere for børn og forældre at tage med på Landslejr. åbne cirklen op og gøre landslejr til noget for alle. Summe-opgave: Forestil jer, at I er pilte, der kommer hjem fra Landslejren. Fortæl om, hvad du har oplevet, men husk, at det skal være med en pilts øjne. Den ene i gruppen er pilt, den anden er en klassekammerat, den tredje er forældre og den fjerde er klasselæreren. Efter at have prøvet det een gang, skifter i roller. Hvis det er det, som piltene oplever, er det nok også noget af det, I skal kommunikere til dem på forhånd. Husk Engagement smitter. Især når man er sammen Leg sammen Fokuser på det positive, sjove Aktiviteter tiltrækker, men relationer fastholder. Skab gode relationer med børn og forældre Brug mange medier, men først og fremmest fortæl og vær sammen Snak med forældre. Ring til dem, opsøg dem. Tal med dem, når de er i kredsen alligevel. F.eks. for at aflevere børn til weekend etc.

3 Sæt dig i piltenes, væbnernes, seniorvæbnernes, seniorerne og ledernes sted Lederne er også en målgruppe Elementer af den rigtige fortælling Det kan man som pilt Det giver en helt speciel følelse at være sammen med så mange FDFere. F.eks til lejrbål. Suset!! Man kan møde andre pilte fra andre steder i landet og lege sammen med dem Man får mange gode oplevelser Man kan få venner fra hele landet Man kan møde og opleve at være fælles og sammen om noget stort med mange andre Elementer af den forkerte fortælling Lederrevyen er simpelt hen det bedste. Når børnene er lagt i seng har man som leder fri, så man kan komme ned til noget rigtigt sjovt sammen med andre ledere Man møder en masse, som man kender fra kurser og landsmøder Dronningen kommer måske på besøg. Altså ikke lige på vores lejrplads, men på landslejren Det er rigtig hårdt på kredspladsen. Især som leder. Der skal hugges brænde, laves mad og meget mere. Og der sker så meget rundt omkring, hvo man skal hjælpe, være poste osv. Men så er det jo sjovt at kunne slappe af senere efter veludført arbejde Opgaver på workshoppen Dette er en workshop. I skal selv arbejde. Sammen kender I løsningerne. Nu skal I i gang med en masse opgaver. Det handler om at reflektere over emnerne. I kan også bruge opgaverne, når I kommer hjem i kredsen for at finde ud af, hvad I gør netop hos jer. Alle kredse er forskellige, så fortællingen skal tilpasses netop jeres kreds. Alle opgaverne findes efter kurset på landslejrens hjemmeside og på Facebooksiden. LL2016 Fortællingen om Landslejren. Find sammen I grupper med 4-5 deltagere. I skal helst være fra forskellige kredse, så I bedre kan komme med forskellige input. Rundt omkring på plænen på den anden side af vejen, ligger der en masse opgaver. Find en opgave og besvar den. Synes I ikke den er interessant, så find en anden. Men før I starter på den enkelte opgave, skal I lave en lille leg, en brainbreaker, der ligger ved opgaven. NB tag jer ikke af, at der står lærere osv. Leg bare legen, og når der står viskelæder er I kreative og finder en lille sten e.l. Skriv selv jeres egne noter på det notepapir, der ligger på bordene Når I har diskuteret og synes I er færdige, laver I en kort opsummering. I behøver ikke være enige. Læg denne opdatering på facebooksiden ll2016 fortællingen om landslejren eller mail til logull2016@gmail.com, så andre kan få glæde af den, Det kan også være et billede eller en lille video, NB mobildækningen er ikke så god på Sletten. Upload evt. når I har dækning senere Løs så mange opgaver, som I kan nå. Måske 3-5 stykker Vær tilbage i teltet og sid og vær klar kl. 10:30 præcis

4 Reflektionsopgaver til deltagene i workshoppen: 1. Hvilke forskelle er der på det en pilt, væbner, seniorvæbner, senior og leder oplever på Landslejren? Måske kunne dette spørgsmål deles, så hver klasse er for sig? 2. Hvad skal man fortælle til den forælder, der stiller spørgsmålstegn ved om den pågældendes barn skal med på Landslejr til den pris. Hvorfor kunne I ikke bare holde en lokal lejr, som I plejer? 3. Nævn de 3 bedste argumenter for at tage på landslejr i forhold til hhv pilte, væbnere, seniorvæbnere, seniorer og ledere. Igen kunne dette spørgsmål deles? 4. Hvad er det vi skal huske, når vi kommer hjem fra Landslejr 2016? 5. Hvad er jeres bedste landslejroplevelse fra I selv har været med som hhv barn, senior og leder? Hvilke af oplevelserne kan bruges til fortællingen om landslejren i jeres kreds? 6. Hvad glæder jeres pilte og væbnere sig mest til på Landslejren? Nævn tre ting. 1. Ved I det eller gætter I? Hvordan vil I finde ud af, hvad der er vigtigst for jeres børn? 7. Når man skal på landslejr er det vigtigt at have en god, velfungerende lejrplads. Derfor går en stor del af fortræningen ofte ud på at øve sig i at bygge med reb og rafter, som ret beset kun fylder noget i starten af landslejren. Måske tror børnene, at det kun er det en landslejr går ud på. Hvordan kan man i fortræningen sikre, at alle de andre elementer fylder noget og kommer ind i børnenes bevidsthed? 8. Hvordan kan I udnytte begejstringen fra de unge, der var med som børn på Landslejr 2011 til at få de nuværende pilte og væbnere med på Landslejr 2016? 9. Hvordan sikrer I, at gejsten hjemme i kredsen ikke drukner i alle de mange pligter og ting, der også skal gøres i forbindelse med Landslejren? 10. Hvordan kan vi tiltrække forældre/hjælpere til at hjælpe os til at blive klar til landslejren? Hvem er potentielle hjælpere? Hvad skal vi fortælle de forskellige folk?

5 11. Hvordan forbereder vi os på landslejren - skaber stemning og begejstring på holdet? Skaber en egen identitet? 12. Nogle gange er der forældre, der ikke pakker egnet tøj ned til en udendørs lejr - hvordan kan vi sikre, at forældrene forstår, at vi skal være udendørs i 10 dage og derfor får den fedeste oplevelse, hvis børnene har korrekt påklædning med? 13. Hvordan spreder vi den gode stemning og argumentation for landslejren, når forældrene kan have svært ved at forstå prisen for landslejr kontra alm. sommerlejr? 14. Er der noget PR, som vi i kredsene kan gøre for allerede nu at sprede landslejrstemning i vores kredshuse? Find på tre gode tiltag, der fortæller om det der venter deltagerne på landslejren Hvordan deler vi vores bedste landslejr oplevelser med hinanden i kredsene/netværk el. andre FDF-steder? 16. Hvordan får vi væbnerne til at tænde på en landslejr, hvor temaet er, at man skal lege? I mange kredse er det en tradition, at man leger som væbnere, men i andre er det nærmest flovt. 17. Mange tidligere landslejrdeltagere fortæller om de store lejrbål, som noget ganske særligt. Her mærker man rigtigt, at man er et stort fællesskab. Her har sangen en kæmpe plads. Det er godt at synge sammen. Det ved jeres pilte og væbnere også. For at kunne være med i det fællesskab er det bedst, hvis man kan sangene. Hvilke ti sange skal I være helt sikre på, at jeres børn kan synge med på? 18. Mange pilte og væbnere har været med på sommerlejr. Der er ting ved sommerlejren, der er sjove, hyggelige og fede og som børnene gerne vil genopleve. Hvilke ting ved en normal sommerlejr vil deltagerne også kunne opleve på en landslejr? Find 5 gode ting fra jeres sidste sommerlejr, som også vil være til stede på landslejren.

6 19. Deltagerne (børn og ledere) skal være med til at forme landslejren. Fuldfør denne sætning. På landslejren vil børnene opleve XX, XX og XX Vælg tre fokuspunkter fra ordlisten her - eller find på jeres egne. Plakat med ord hentet fra beskrivelsen af FDF på FDFs hjemmeside hænger ved opgaven.

Du indbydes til FDF Landslejr 2016

Du indbydes til FDF Landslejr 2016 Du indbydes til FDF Landslejr 2016 Årets fedeste sommerlejr Lejrbål med 10.000 Masser af nye venner Fællesskab Ta med til Molevitten Praktisk info FDF Landslejr 2016 er en kæmpe sommerlejr for alle FDFere.

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Er du klar til rislen ned af ryggen?

Er du klar til rislen ned af ryggen? Er du klar til rislen ned af ryggen? Lad os tage rejsen til Sletten Dette er Sletten stedet for landslejren Hvad er FDF Landslejr 2016? Kæmpe sommerlejr for 10.000 FDF ere Foregår hvert 5. år på Sletten

Læs mere

Hurtig opsamling - hvad er FDF Landslejr 2016 Livet på landslejren + Programmet At pakke en taske til Landslejren Gennemgang af deltagerbrev

Hurtig opsamling - hvad er FDF Landslejr 2016 Livet på landslejren + Programmet At pakke en taske til Landslejren Gennemgang af deltagerbrev Informationsmøde FDF F7 Mandag d. 6. juni 2016 Hurtig opsamling - hvad er FDF Landslejr 2016 Livet på landslejren + Programmet At pakke en taske til Landslejren Gennemgang af deltagerbrev Praktiske oplysninger

Læs mere

Materiale til sæsonstart 2019

Materiale til sæsonstart 2019 Materiale til sæsonstart 2019 Kære leder, Mange kredse starter den nye sæson efter sommerferien med et fælles kredsmøde. Skal I have et fælles kredsmøde efter sommerferien? Så kommer der her to komplette

Læs mere

Sommerlejr 2016. Infomøde 4. april 2016 Kongeådalens Efterskole

Sommerlejr 2016. Infomøde 4. april 2016 Kongeådalens Efterskole Sommerlejr 2016 Infomøde 4. april 2016 Kongeådalens Efterskole Agenda Dagsprogrammet Aktiviteter Særligt for Pilte Den særlige opgave Forplejning Tut Noget for lederne Hvad har vi glemt Dagsprogrammet

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Forår er lig med bål, snobrød, leg, løb og andre udendørsaktiviteter. varme op til sommerlejren! Maj - Juni - Juli 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Forår er lig med bål, snobrød, leg, løb og andre udendørsaktiviteter. varme op til sommerlejren! Maj - Juni - Juli 2012 yhedsbrev Maj - Juni - Juli 2012 Forår er lig med bål, snobrød, leg, løb og andre udendørsaktiviteter - og så er vi ved at varme op til sommerlejren! FDF SÆSLV Foto + forsidefoto: Heidi ielsen Indhold

Læs mere

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Karlebo, Stenløse-Veksø og K2 Kære deltager og forældre. Du modtager deltagerbrevet fordi du har tilmeldt dig vores fælles sommerlejr 2017 med tre friske FDF kredse.

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

KRUMMEN KREDSBLADET FOR FDF TYRSTED-UTH. Læs i Krummen: - Nye møde struktur - Sommerafslutning - Sommerlejr - Middelalder

KRUMMEN KREDSBLADET FOR FDF TYRSTED-UTH. Læs i Krummen: - Nye møde struktur - Sommerafslutning - Sommerlejr - Middelalder KRUMMEN KREDSBLADET FOR FDF TYRSTED-UTH Læs i Krummen: - Nye møde struktur - Sommerafslutning - Sommerlejr - Middelalder Maj 2015 - Juni 2015 FDF Tyrsted Uth Nordrevej 68 8700 Horsens Tlf. 75 64 84 64

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2 Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE INDLEDNING Ung 2 er en opfølgende samtale på Ung 1 og henvender sig til samme målgruppe henholdsvis seniorvæbnere eller seniorer

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

Den gode lejrplads. 100 ideer på 90 minutter v. Sune Lohse FDF Måløv

Den gode lejrplads. 100 ideer på 90 minutter v. Sune Lohse FDF Måløv Den gode lejrplads 100 ideer på 90 minutter v. Sune Lohse FDF Måløv Dagsorden for tips og tricks 1. Opbygning af lejren 2. Overnatning, hygiejne og orden 3. Lejrens rutiner 4. Stemning og særpræg 5. Forberedelse

Læs mere

Den Frie Tænkebox April Juni 2015

Den Frie Tænkebox April Juni 2015 Den Frie Tænkebox April Juni 2015 I dette nummer: Lederen Pusling Tumling Sæsonafslutning Sommerlejr Billeder fra Kredsweekenden Pilt Væbner og seniorvæbner Senior Generalforsamling Kontaktoplysninger

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

Program. Hvornår skal vi afsted Livet på landslejren Program Landslejrsangen Praktiske oplysninger

Program. Hvornår skal vi afsted Livet på landslejren Program Landslejrsangen Praktiske oplysninger Informationsmøde FDF Dronninglund Mandag d. 13. Juni 2016 Program Hvornår skal vi afsted Livet på landslejren Program Landslejrsangen Praktiske oplysninger Hvor og hvordan skal vi bo? Forvandlingen - FDF

Læs mere

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF?

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF? Det gode ledermøde Indledning På FDFs landsmøde i 2004 blev det vedtaget, at landsforbundet skulle udgive et materiale med henblik på en styrkelse af ledermødet. Denne folder dækker nogle af de tiltag,

Læs mere

Velkommen som ny leder i FDF.

Velkommen som ny leder i FDF. Velkommen som ny leder i FDF. Mulighederne er således : A - discount-udgaven. Du læser bare dette materiale igennem. B - mini-udgaven. Du læser materialet og mailer om at få tilsendt en sæsonplan, der

Læs mere

FDF etablerer Danmarks største legeplads

FDF etablerer Danmarks største legeplads FDF etablerer Danmarks største legeplads Vi laver Danmarks største legeplads, og med 11.000 FDFere på Sletten vil det være den næststørste by i Skanderborg Kommune - det er jo helt vildt fortæller landslejrchef

Læs mere

Det Blå Blad. Pilteweekend og vandretur Tumlingene laver lakridsknob og mini-pionering. (Gen)brug låget med FDF Brabrand. FDF Brabrands Kredsblad

Det Blå Blad. Pilteweekend og vandretur Tumlingene laver lakridsknob og mini-pionering. (Gen)brug låget med FDF Brabrand. FDF Brabrands Kredsblad Det Blå Blad FDF Brabrands Kredsblad Pilteweekend og vandretur Tumlingene laver lakridsknob og mini-pionering (Gen)brug låget med FDF Brabrand Årgang 2014, nr. 4 Kontaktliste Puslingeledere Jesper Meinby

Læs mere

Marts 2010 21. ÅRGANG

Marts 2010 21. ÅRGANG Marts 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Myreslugeren. Fritid i det fri Der gi r værdi! Kontakt LYSTRUP-ELEV. Januar. 17 juli. 17. Vinder i kategorien 0-4 klasse i Tivolifriheden 2016

Myreslugeren. Fritid i det fri Der gi r værdi! Kontakt LYSTRUP-ELEV. Januar. 17 juli. 17. Vinder i kategorien 0-4 klasse i Tivolifriheden 2016 Kontakt Kredsleder Peter Kühnell 28 77 84 62 peter.kuhnell@gmail.com Rasmus Vinge 23 38 22 99 rvinge@fdf.dk Januar. 17 juli. 17 Myreslugeren LYSTRUP-ELEV Bestyrelsesformand Lauge Dehn 86 22 33 88 ld@nordicsubs.com

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF Udviklingsmål 2016 2018 Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF FOTO BO LUDVIGSEN, RIEKE POPPE, THOMAS HEIE NIELSEN Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer

Læs mere

Mølleposten. Vejle 4. Husk. Prøv at klik!

Mølleposten. Vejle 4. Husk. Prøv at klik! Vejle 4 ecember 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG Mølleposten Husk Der er forældre kaffe den sidste torsdag i hver måned -mens ungerne har FDF møde! I Sommeren 2013 er der igen Alpetur med FDF landsdel

Læs mere

Mini. er for og bag.indd 2 12/01/12 10.0

Mini. er for og bag.indd 2 12/01/12 10.0 Mini er for og bag.indd 2 12/01/12 10.0 Mini 2 er ny Indhold.indd 2 13/01/12 15.2 Indhold Forord... 4-5 Baggrund... 6-7 Lærervejledning... 8-9 Øvelser: Job... 10-21 Medborgerskab... 22-33 Uddannelse...

Læs mere

Februar 2010 21. ÅRGANG

Februar 2010 21. ÅRGANG Februar 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: at være udenfor fællesskabet. kontra at være opmærksomme på hinanden. Formål Noget af det, som eleverne på mellemtrinnet er mest bange for, når de er i skole, er at blive

Læs mere

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve FDF Ellevang-Risskov Tværmarksvej 20A 8240 Risskov FDF.dk/ellevang-risskov Hjemve Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve Udarbejdet af Gitte Taasti på vegne af FDF Ellevang-Risskov

Læs mere

Myreslugeren. Kontakt. Lystrup Elev. Nr. 39 August til December 2015. 12 Kredshuset Myretuen Møgelgårdsvej 27 8520 Lystrup 86 22 59 45

Myreslugeren. Kontakt. Lystrup Elev. Nr. 39 August til December 2015. 12 Kredshuset Myretuen Møgelgårdsvej 27 8520 Lystrup 86 22 59 45 Kontakt Kredsleder P.T. mangler vi kredsleder Kontakt lederne Myreslugeren Nr. 39 August til December 2015 Bestyrelsesformand Lauge Dehn 86 22 33 88 ld@nordicsubs.com Kasserer Pia Kühnell Pia.kuhnell@gmail.com

Læs mere

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev Myreslugeren Nr. 40 Januar til Juli 2016 Lystrup-Elev Info Vi håber I har haft en god jul, og et godt nytår. Vi glæder os til at komme i gang med FDF sammen med Jer. I dette blad kan I bl.a. se hvad vi

Læs mere

Solhjem Søndermarksvej Kredsleder Søren W. Nielsen / Formand Vita Bøje Simonsen...

Solhjem Søndermarksvej Kredsleder Søren W. Nielsen / Formand Vita Bøje Simonsen... Maj 2009 20. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Vita Bøje Simonsen...75 83 46 69 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen.

Udviklingsmål Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen. Udviklingsmål 2018 2020 Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen. Kære kredsleder På landsmødet 2018 vedtog FDFs kredse tre nye udviklingsmål under overskrifterne

Læs mere

Tegnehæfte til sommerferien

Tegnehæfte til sommerferien Tegnehæfte til sommerferien Barnets navn: Kære forældre, her er et hæfte, hvor jeres barn skal lave nogle flotte tegninger i sommerferien. Tegningerne skal laves med tykke blyanter og tykke farveblyanter

Læs mere

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Kredsen i centrum - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Velkommen til Kredsen i centrum en gennemgang af din kreds. Med dette materiale får du oplægget til en debat i kredsen om seks udvalgte emner,

Læs mere

U- TURN UGANDA kassen Leder beskrivelse

U- TURN UGANDA kassen Leder beskrivelse UTURN UGANDA kassen Leder beskrivelse Kære leder Denne kasse er lavet for at hjælpe FDF ledere rundt i landet med at fortælle og forklare deres børn og unge om Uganda. Materialet kan bruges på flere forskellige

Læs mere

Deltagerbrev til Landslejren 2011

Deltagerbrev til Landslejren 2011 Deltagerbrev til Landslejren 2011 Kære deltager Du sidder nu med deltagerbrevet til Landslejren 2011 på Sletten. Her står de sidste praktiske informationer som du får brug for i forbindelse med lejren.

Læs mere

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. Sæsonstarten er mere end blot

Læs mere

Tegnehæfte til sommerferien

Tegnehæfte til sommerferien Tegnehæfte til sommerferien Barnets navn: Kære forældre, her er et hæfte, hvor jeres barn skal lave nogle flotte tegninger i sommerferien. Tegningerne skal laves med tykke blyanter og tykke farveblyanter

Læs mere

Besked til alle vikinger I skal snart afsted

Besked til alle vikinger I skal snart afsted Besked til alle vikinger I skal snart afsted Nu er der kun et par uger til at du skal afsted på årets sommerlejr sammen med resten af kredsen og alle vennerne fra Husum som vi også var på sommerlejr med

Læs mere

Den 7. - 9. november Fortrinsvis for den nordlige del af landsdel 5. landsdel 6

Den 7. - 9. november Fortrinsvis for den nordlige del af landsdel 5. landsdel 6 Den 7. - 9. november Fortrinsvis for den nordlige del af landsdel 5 Den 30. januar - 1. februar Fortrinsvis for den sydlige del af landsdel 5, samt for landsdel 6 Tilmelding Tilmeldingsfristen er sat til

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Nyhedsbrev for FDF-Særslev. 15. juni: Fællesspisning for fdf er og forældre på Aslyet

Nyhedsbrev for FDF-Særslev. 15. juni: Fællesspisning for fdf er og forældre på Aslyet April, Maj & Juni 2011 Det Blå Blad Nyhedsbrev for FDF-Særslev I dette nummer af Det Blå Blad varmer vi op til årets sommerlejre! Og vi glæder os allerede til næste sæson i selskab med jer allesammen.

Læs mere

Bagsiden APPELLEN. Landslejr 2016 nærmer sig. Kredsblad for FDF K 23 Valby. FDF fritid med indhold og fællesskab!

Bagsiden APPELLEN. Landslejr 2016 nærmer sig. Kredsblad for FDF K 23 Valby. FDF fritid med indhold og fællesskab! Bagsiden Husk at gemme din Appellen - den er fuld af vigtig info. Mini-Hjalmar Mangler du FDF-udstyr? Så bestil det hos din leder! FDF fritid med indhold og fællesskab! Landslejr 2016 7.-15. Juli på Sletten

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Følgebrev til Tankestartere til Minglabar Myanmar Sommerlejr 2017

Følgebrev til Tankestartere til Minglabar Myanmar Sommerlejr 2017 Følgebrev til Tankestartere til Minglabar Myanmar Sommerlejr 2017 Til sommerlejrmaterialet 2017 med temaet Minglabar Myanmar vil aftenandagterne være aftenrefleksioner lidt som der blev holdt i landsbyerne

Læs mere

Kompetencemål ved skolestart

Kompetencemål ved skolestart Kompetencemål ved skolestart Trivsel og læring hånd i hånd Vi vil gerne sikre, at børnehave og forældre kan arbejde i samme retning og at alle ved hvilke kompetencer, der kan e et skolebarn til at få en

Læs mere

Sandhed - del 2 To typer af sandhed

Sandhed - del 2 To typer af sandhed Sandhed - del 2 To typer af sandhed Her er nogle interessante citater fra Et Kursus i Mirakler : Frelse er genkendelsen af, at sandheden er sand, og at intet andet er sandt. Det har du måske hørt før,

Læs mere

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve.

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve. Hjemve FDF Overlund Gl. Randersvej 49 8800 Viborg overlund@fdf.dk ww.fdf-overlund.dk Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve. Sådan gør vi fra FDF Generelt prøver vi på lejren

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) August 21. Mønstring kl. 18.30-20.00 28. Ledermøde kl. 20.15-21.

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) August 21. Mønstring kl. 18.30-20.00 28. Ledermøde kl. 20.15-21. SENIORER Torsdag klokken 20.15 21.30 21. Mønstring kl. 18.30-20.00 28. Ledermøde kl. 20.15-21.30 4. Seniormøde kl. 18.30-20.00 kl. 18.30-20.00 2. Ledermøde kl. 20.15-21.30 9. Seniormøde 23. Seniormøde

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Ærlighed - niveau 2 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed, er

Læs mere

Modul 2 børnehaven. Krop og Bevægelse / Natur og Naturfænomener. Sprog.

Modul 2 børnehaven. Krop og Bevægelse / Natur og Naturfænomener. Sprog. Modul 2 børnehaven Krop og Bevægelse / Natur og Naturfænomener. Sprog. Fokuspunkter Fællesskab/ Bevægelse Periode Maj-august 2016 ( dette modul starter når vores største børn overgår til SFO) Tovholdere

Læs mere

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 5-6 års alderen, forældre Revideret maj 2017

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 5-6 års alderen, forældre Revideret maj 2017 Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 5-6 års alderen, forældre Revideret maj 2017 Læreplanstemaer Sociale kompetencer etablere og fastholde venskaber tager kontakt til andre børn og opfordrer til at lege,

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

Mål og indikatorer på vej mod to år

Mål og indikatorer på vej mod to år Mål og indikatorer på vej mod to år Pædagogiske læringsmål I Institution XX understøtter vi forældresamtalerne gennem det digitale dialogredskab 'Rambøll Dialog'. Derfor har du modtaget link med adgang

Læs mere

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Sprogindsatsen muligheder gennem sprog Sammenhæng også i overgange Krav om refleksion og metodisk systematik i den pædagogiske praksis Sprogindsatsen

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Holdledermøde på KE 04.04.16 - Referat LD5 sommerlejr for de yngste

Holdledermøde på KE 04.04.16 - Referat LD5 sommerlejr for de yngste Holdledermøde på KE 04.04.16 - Referat LD5 sommerlejr for de yngste Dagsprogram på sommerlejren 8 Flaghejsning og morgenmad 9 Andagt 9.30 Aktivitetsmodul 12 Frokost 13.30 Aktivitetsmodul 17.30 Aftensmad

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE På Platanhaven bygger vi med klodser, hopper, leger med dukker, kigger i bøger, spiller på computer, taler sammen og løber

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Maj - Juni 2010 21. ÅRGANG

Maj - Juni 2010 21. ÅRGANG Maj - Juni 2010 21. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75 72 23 67 / 31 72 04 63 Betina Harpsøe

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

29. JULI 4. AUGUST 2017 PÅ HOVBORG

29. JULI 4. AUGUST 2017 PÅ HOVBORG FDF ODENSE 2 DYRUP SOMMERLEJR 2017 29. JULI 4. AUGUST 2017 PÅ HOVBORG Kære sommerlejrdeltager. Hele kredsen skal på cirkus-sommerlejr i år på Nordlangeland. Her skal vi blive sjove klovne, dygtige akrobater,

Læs mere

Arbejdskort 21 (side 1 af 2) Lokalt i Job-Land. HUSK: Blyant Papir Saks Karton Farveblyanter/maling

Arbejdskort 21 (side 1 af 2) Lokalt i Job-Land. HUSK: Blyant Papir Saks Karton Farveblyanter/maling Arbejdskort 21 (side 1 af 2) Lokalt i Job-Land skal løses i fællesskab Saks Farveblyanter/maling Klassens eget Job- Land - et spil om job Klassens elever tegner i fællesskab en stor spilleplade med gader

Læs mere

Evaluering af indsatsområder 2014 i Rørkjærhusene

Evaluering af indsatsområder 2014 i Rørkjærhusene Evaluering af indsatsområder 2014 i Rørkjærhusene 1 Indholdsfortegnelse Faktaoplysninger... 3 Indsatsområde for 2014 i Rørkjærhusene Sprog... 4 Indsatsområde for 2014 i Rørkjærhusene (Januar, februar marts,

Læs mere

www.fdf.dk/dronninglund

www.fdf.dk/dronninglund Sæsonfolder 2014-15 www.fdf.dk/dronninglund www.facebook.com/fdfdronninglund FDF Dronninglund KREDSSOMMERLEJR 2015 i uge 27 Drengeborg, Knasborg ved Aalbæk Hvad er FDFs formål? Det kristne livssyn er fundamentet

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser AT FORTÆLLE OM DET OG BEDE OM HJÆLP LEKTION #4 Et undervisningsmateriale udviklet af Digitale Sexkrænkelser At fortælle om det og bede om hjælp INTRODUKTION 3 FORMÅL 3 LÆRINGSMÅL

Læs mere

Husk at læse hele deltagerbrevet, da der er vigtige beskeder fra dine instruktører under gruppeinformation til sidst i brevet.

Husk at læse hele deltagerbrevet, da der er vigtige beskeder fra dine instruktører under gruppeinformation til sidst i brevet. FDF Landsdel 7 Kursusleder Sanne Krøyer 2936 2170 Sak@FDF.dk Deltagerbrev - Blå Port for Seniorer Kastager, den 15. januar 2012 Kære deltager Så nærmer tiden sig for at du skal på Blå Port for Seniorer.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde.

Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. September 2010 Kære forældre Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. Det er noget stort at

Læs mere

Sæsonstart 2007. 3 Opstartsarrangement

Sæsonstart 2007. 3 Opstartsarrangement Sæsonstart 2007 3 Opstartsarrangement Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. En væsentlig del af sæsonstarten

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

2.1 Du har potentiale

2.1 Du har potentiale 21 DU HAR POTENTIALE - TEMAAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 21 Du har potentiale Introduktion til denne Temaaften En tendens i samfundet kan være at vi fokuserer på nogle evner frem for andre, og at vi

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Pædagogisklæreplan. Institution: Dagplejen. År og Dato: Leder: Dorte Johannessen. Pædagogisk leder : Marianne Heide

Pædagogisklæreplan. Institution: Dagplejen. År og Dato: Leder: Dorte Johannessen. Pædagogisk leder : Marianne Heide Pædagogisklæreplan Institution: Dagplejen År og Dato: 1.4.2015 31.3 2017 Leder: Dorte Johannessen Pædagogisk leder : Marianne Heide Bestyrelsesformand: Dorte Skovlund. Evaluering af læreplansmål fra 1.4

Læs mere

Workshop for unge sejlere

Workshop for unge sejlere Workshop for unge sejlere Instruktion og manuskript Workshop for unge sejlere Kom i dialog med de unge! Hvilke aktiviteter skulle der laves, hvis det var klubbens unge sejlere, der bestemte? Dansk Sejlunion

Læs mere

FDF KORSØR FDF KORSØR

FDF KORSØR FDF KORSØR Juni - August 2012 I samarbejde med Sct. Pouls Kirke holder FDF for 3. år Sankt Hans i Skovhytten. Det er for børn, voksne, hele familien, gamle medlemmer og alle vennerne. 14.00 Lege 16.00 Løb i Skoven.

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der Kender du det her Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der INTET. Ingen trafik ingen salg ingen

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Velkommen! Læs her om årets sommerlejr og alle ledernes planer for den nye sæson... September - Oktober - November 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Velkommen! Læs her om årets sommerlejr og alle ledernes planer for den nye sæson... September - Oktober - November 2012 yhedsbrev September - Oktober - ovember 2012 Velkommen! Læs her om årets sommerlejr og alle ledernes planer for den nye sæson... FDF SÆSLV Kalender 23. september kl. 8.30: Vandredag & høstgudstjeneste

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

Karaflen februar - marts - april

Karaflen februar - marts - april Karaflen februar - marts - april Nr. 3-17. årgang 2010-2011 Indhold Side 03 Kredskalender Side 04 Redaktøren skriver Side 05 VM-håndbold Side 06 Potteplantemøde Side 10 Familielejr - Rejser Mødeprogrammer

Læs mere

VIND EN TUR I BIOGRAFEN

VIND EN TUR I BIOGRAFEN #AffaldskonkurrenceEsbjerg VIND EN TUR I BIOGRAFEN Velkommen til et sjovt og spændende projekt om haveaffald. Projektet slutter med, at I laver en lille film om haveaffald. Vi kårer den bedste film den

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Introduktion KÆRE FORÆLDRE Denne folder I nu sidder med, håber vi kan give jer inspiration mange år frem i forhold til jeres

Læs mere

Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013

Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013 Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i ikke

Læs mere

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Overordnet målsætning med handlingsplanen Klog på livet I FDF tror vi på, at mennesker udvikler sig i samspil med andre mennesker. Derfor giver vi børn og unge

Læs mere

Nedenfor er der 10 principper, som kan bruges i forbindelse med kommunikation på Facebook. Principperne er understøttet

Nedenfor er der 10 principper, som kan bruges i forbindelse med kommunikation på Facebook. Principperne er understøttet Facebook Facebook Nedenfor er der 10 principper, som kan bruges i forbindelse med kommunikation på Facebook. Principperne er understøttet med eksempler. 1. Skriv til målgruppen Opslagene skal først og

Læs mere

Start trinnet med at fortælle spirerne om finalen, så de ved, hvad målet er.

Start trinnet med at fortælle spirerne om finalen, så de ved, hvad målet er. 1 Fest Spirer Trin for trin Piger i spirealderen er ved at samle erfaring med at deltage i forskellige fester, fx i familien, i forbindelse med årets højtider og ikke mindst til fødselsdagsfester i klassen.

Læs mere