DANSK FOLKEOPLYSNINGS SAMRÅD Repræsentantskabet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK FOLKEOPLYSNINGS SAMRÅD Repræsentantskabet"

Transkript

1 Repræsentantskabet Dagsorden for Dansk Folkeoplysnings Samråds repræsentantskabsmøde Mandag den 24. april 2006 kl i Salen på Vartov Farvergade 27, opgang H, 1463 København K. 28. marts 2006 A: Valg af dirigent B: Valg af repræsentantskabsmødesekretær C: Valg af tre stemmetællere D: Beretning Bestyrelsens beretning er kapitel 1 i Årsrapporten 2005 E: Regnskab Med protokollat og erklæring fra de kritiske revisorer samt uddybende noter til årsregnskabet F: Indkomne forslag Bestyrelsen har stillet 4 forslag: Forslag F1 - Vedtægtsændringsforslag vedr. medlemskabsdefinition Forslag F2 - Indførelse af en ekstra medlemsgruppe og dermed et ekstra kontingentmodul Forslag F3 - Præcisering af procedure og regler for indplacering af medlemsorganisationer Forslag F4 - Tipspuljesystemet revideres G: Fastsættelse af kontingent for 2007 H: Valg 1. Valg af fire bestyrelsesmedlemmer for to år På valg er: Leif Max Hansen, AOF Danmark, Kim Hjerrild, Folkehøjskolernes Forening i Danmark, Per Paludan Hansen, LOF, Ingolf Christensen, DOF 2. Valg af én kritisk revisor for to år På valg er Hanne Andersen, DOF 3. Valg af en kritisk revisorsuppleant for to år 4. Valg af statsautoriseret revisor Bestyrelsen indstiller Statsautoriseret Revisor Susanne Schifter Thorsen I: Optagelse af nye medlemmer Demokrati i Europa, Oplysningsforbundet DEO søger om medlemskab i Dansk Folkeoplysnings Samråd. Bestyrelsens indstilling er vedlagt som bilag J: Eventuelt

2 Repræsentantskabsmødet 2006 PUNKT F Indkomne forslag Forslag F1 Forslaget om vedtægtsændringerne er stillet af bestyrelsen på baggrund af et udvalgsarbejde og en efterfølgende drøftelse på et medlemsmøde. Forslag 1 Vedtægtsændringsforslag vedr. medlemskabsdefinition. Forslag 1 A: Forslag til ny formulering af 3 stk. 2 Det med overstregning foreslås slettet, det med kursiv foreslås tilføjet. Udelukkede som medlemmer er: Interesseprægede organisationer (som f.eks. fagforbund, lærer- og fagsammenslutninger og erhvervsorganisationer), idrætslige organisationer og idébestemte ungdomsorganisationer, politiske partier, samt kommercielle organisationer. Paraplyorganisationer kan ikke opnå medlemskab. En paraplyorganisation forstås som en organisation, der som medlemmer har andre landsorganisationer, og hvis formål er at være fællesrepræsentation. En medlemsorganisations afdelinger/medlemsinstitutioner kan ikke være medlemmer. Tilføjelse: De nærmere afgrænsninger og uddybninger vedr. medlemskabsoptagelse fastsættes i en vedtagelse, der optages som bilag til vedtægterne. Begrundelse: Det er medlemskabsudvalget/bestyrelsens ønske at lade medlemsdefinitionen i vedtægterne være mere stringent formuleret på lige fod med formuleringerne i vedtægternes nye formålsdefinition. Samtidig er der opbakning til behovet for at have klare fortolkninger og klare afgrænsninger, for at undgå misforståelser af hvem der hører hjemme i Dansk Folkeoplysnings Samråd. Løsningen på dette dilemma er indførelsen af et bilag til vedtægterne, der nærmere beskriver den aktuelle fortolkning af vedtægterne. Vedtagelsen af bilaget er ligeledes et repræsentantskabsanliggende, med den forpligtelse at bilaget mindst hvert 5. år skal vedtages på ny. Hermed får bestyrelsen en mere udførlig ramme for fortolkning af hvem der kan blive godkendt eller afvist som medlem. Medlemskabsudvalget/ bestyrelsen foreslår, at vi fastholder den konkrete benævnelse af en række organisationstyper under udelukkelsen som medlemmer. Det skyldes at der er en lang tradition for i vores vedtægter direkte og konkret at nævne at folkeoplysning i regi af DFS ikke er idræt, DUF-organisationer og politiske organisationer etc. Derfor anbefaler medlemskabsudvalget/ bestyrelsen, at fastholde dette direkte i vedtægterne, således at der ikke opstår misforståelser om at disse meget grundlæggende regler ikke er sat til diskussion. Det er også en væsentlig markering i relation til DUF, Idrætten samt andre organisationer og myndighederne.

3 Forslag 1 B: Hele forslaget er nyt og foreslås optaget som bilag til vedtægterne. Bilag 1 til Dansk Folkeoplysnings Samråds vedtægter. 1: Bilaget er en uddybning af hvilke typer medlemsorganisationer, der kan optages som medlemmer. Sigtet med bilaget er at adskille den uddybende fortolkning af medlemsdefinitionen fra selve vedtægten, for på den måde at fremtidssikre vedtægterne. Og samtidig at gøre det muligt at tilpasse fortolkningen af medlemsdefinitionen til den udvikling, der finder sted i foreningslivet og i tidsånden, dvs. i de politiske og økonomiske rammebetingelser, uden at det kræver vedtægtsændringer. Vedtægterne står altid over bilaget. Fortolkninger kan ikke være i modstrid med vedtægterne. 2: Udelukkede som medlemmer er: Interesseprægede organisationer (som f.eks. fagforbund, lærer- og fagsammenslutninger og erhvervsorganisationer), idrætslige, faglige, sygdomsbekæmpende organisationer, patientforeninger, hobbyeller serviceorganisationer, idébestemte ungdomsorganisationer, politiske partier samt kommercielle organisationer. stk. 2: Med interesseprægede forstås: Foreninger, hvor selve påvirkningen og interessevaretagelsen af foreningens sag står højere end ideen om oplysning, debat og demokratiengagement. Oplysning vil typisk være en del af virksomheden, men hovedvirksomheden er at fremme en bestemt sag. 3: Paraplyorganisationer kan ikke opnå medlemskab. En paraplyorganisation forstås som en organisation, der som medlemmer har andre landsorganisationer, og hvis formål er at være fællesrepræsentation. En medlemsorganisations afdelinger/medlemsinstitutioner kan heller ikke være medlemmer. 4: Bilaget vedtages og ændres af repræsentantskabet efter samme regler som gælder for vedtægtsændringer, jf. vedtægternes 9. Bestyrelsen skal senest hvert 5. år fremlægge papiret til vedtagelse på repræsentantskabsmødet. Ændringsforslagene foreslås at træde i kraft pr. 1. januar 2007.

4 Repræsentantskabsmødet 2006 PUNKT F Indkomne forslag Forslag F2 Forslag 2 Forslag 2 A: Indførelse af en ekstra medlemsgruppe og dermed et ekstra kontingentmodul. Der indføres en ekstra medlemskategori, en midtergruppe. Således at DFS fremover får medlemsorganisationer, der er fordelt på tre kategorier: Stor Mellemstor Små Det betyder, at der også tilføjes et ekstra kontingentmodul, der skal omfatte den nye mellemgruppe. Begrundelse for forslaget: Der er så stor spredning mellem medlemsorganisationerne m.h.t. aktivitetsomfang, omsætning, indtægter, antal lokalafdelinger/medlemmer, landskontorets størrelse mv., at det ikke giver mening med kun to kategorier. Konsekvens ved forslaget: at der sker en ændring af vedtægterne, der tilføjer kategorien mellemstor. Forslag 2 B: Vedtægtsændring som konsekvens af forslag 2A ny formulering af 4, stk. 2: Det overstregede foreslås slettet, det med kursiv foreslås tilføjet. 4, stk. 2. Kontingentet opkræves efter to tre takster således: a. Større Store medlemsorganisationer med stemmeret (3 delegerede med hver 1 stemme). b. Mellemstore medlemsorganisationer (2 delegerede med hver 1 stemme). b. c. Mindre Små medlemsorganisationer med stemmeret (1 delegeret med 1 stemme). Kategoriseringen og ændring af kategorisering godkendes af repræsentantskabet efter indstilling fra bestyrelsen.

5 Repræsentantskabsmødet 2006 PUNKT F Indkomne forslag Forslag F3 Forslag 3 Præcisering af procedure og regler for indplacering af medlemsorganisationer i medlemskategorierne. Forslag 3 A: Indplacering i medlemskategori. Alle medlemsorganisationer indplaceres i medlemskategori ud fra bestyrelsens skøn. Det vil sige, at der er tale om en politisk beslutning. Det er på grund af medlemsorganisationernes forskellighed ikke muligt at foretage en entydig eller millimeter retfærdig opdeling ud fra rene objektive kriterier. Skønnet vil blive foretaget på baggrund af en vurdering af medlemsorganisationen ud fra følgende kriterier: Medlemsantal/lokalafdelinger, aktivitetsomfang, omsætning, indtægter, størrelse på landskontor. Ny procedure: Når en organisation søger om medlemskab og indstilles hertil af bestyrelsen, vil bestyrelsen forelægge et forslag til indplacering for ansøgeren. Hvis denne har argumenter for en anden placering end den skønnede, sker der en forhandling med bestyrelsen herom. For eksisterende medlemsorganisationer vil der gælde de samme regler om forhandling, som for nye ansøgere. Forslaget foreslås at træde i kraft med virkning fra 1. januar Bestyrelsen kan justere listen hvert år ud fra ændringer hos medlemsorganisationerne. Listen fremlægges sammen med regnskab og budget på repræsentantskabsmødet i forbindelse med kontingentfastsættelse. Forslag 3 B: Eksisterende medlemsorganisationers fremtidige placering. Bestyrelsen foreslår en indplacering af medlemsorganisationerne på baggrund af forslaget om en ekstra medlemskategori se bilag 1. Som det fremgår af oversigten, vil der for mange medlemsorganisationer ikke ske nogen ændring.

6 Forslag 3, bilag 1 Udkast til ny fordeling af stemmer og kontingent Stemmer Medlemsorganisation 2006 NY Kont Kont. NY 1 AOF Danmarks Biblioteksforening Dansk Amatør Teater Samvirke Dansk Husflid DOF FDB FOF Folkehøjskolernes Forening Folkeuniversitetet Foreningen Norden Frie Ungdoms- og Efterskoler Grænseforeningen Landbrugets Oplysnings- og Kursusvirksomhed LOF NETOP Mellemfolkeligt Samvirke Produktionsskolerne Dansk Amatørkorunion Aktive Kvinder Daghøjskolerne Dansk Amatørmusik Union Komiteen for Sundhedsoplysning Atlantsammenslutningen Dansk Kvindesamfund Demokratisk Oplysning FN-Forbundet Folk & Forsvar Folkevirke Fritid & Samfund Grønne Familier Husholdnings- & Håndarbejdsskolerne Kvindernes U-landsudvalg Levende Kultur i Skolen Lokale Radio- og TV-stationer Musisk Oplysnings Forbund Sammenslutningen af Lokalarkiver SFOF Øko-Net

7 Repræsentantskabsmødet 2006 PUNKT F Indkomne forslag Forslag F4 Forslag 4 Tipspuljesystemet revideres som konsekvens af vedtagelserne om Fremtidens Folkeoplysning. Vedtagelsen er med henblik på øget fokus på fælles aktiviteterne. Det automatiske driftstilskud bortfalder. Baggrund for justeringerne i anvendelsen af DFSs tipsmidler I november 2004 vedtog DFS repræsentantskabet politikpapiret Fremtidens Folkeoplysning, der indebærer at DFS skal satse på to hovedemner og på tre typer af indsatsfelter. Hovedemnerne: Demokrati og aktivt medborgerskab Livslang læring og realkompetence Indsatsfelterne: Udvikling og erfaringsindsamling, lobby og kommunikation, netværk og samarbejde. Det stod klart for repræsentantskabet, at en sådan ændring ikke kan gennemføres uden at der tilføres midler til de fælles opgaver. Derfor vedtog repræsentantskabsmødet i april 2005, at DFSs midler skal prioriteres til denne fælles indsats for folkeoplysningen. Dette forslag er altså en konsekvens af denne vedtagelse. På den baggrund har medlemskabsudvalget udarbejdet dette forslag. Det er et sammenhængende forslag, der tager højde for erfaringerne med puljerne hidtil, efterlever beslutningsgrundlaget fra repræsentantskabsmøderne i 2004 og 2005 samt prioriterer, konkretiserer og synliggør de emner, fællesmidlerne i DFS skal anvendes til i de kommende år. Hidtil har de 3 puljer A, B og C fået 70 % af tipstilskuddet til DFS, i alt ca. 2,5 mill. kr. Forslag til ny fordeling: Pulje A: Søgbar pulje til driftstilskud kr Der er i medlemskabsudvalget og i bestyrelsen enighed om, at det er problematisk at have en sammenkobling mellem medlemskab og et automatisk driftstilskud. Men samtidig er der en række af Samrådets mindre medlemsorganisationer, der kunne have brug for et tilskud til drift, ordinær aktivitet, uddannelse etc. Derfor omdannes Pulje A til en søgbar pulje med henblik på, at der kan søges om tilskud til drift, ordinær aktivitet, uddannelse etc. Målgruppen foreslås til værdigt trængende. Det skal forstås på den måde, at medlemsorganisationer, der søger denne pulje, skal kunne argumentere for og

8 dokumentere et behov. Det bliver ikke et fast tilskud, men et tilskud der skal søges om, argumenteres for og opstilles budget for. Erfaringerne fra den eksisterende driftspulje viser, at langt den overvejende del af DFSs medlemsorganisationer modtager væsentligt større tilskud til driften fra andre tipspuljer eller fra Undervisningsministeriet end det tilskud DFS kan give. Der er i selve ansøgningsproceduren lagt op til en praksis svarende til den der hidtil kendes fra tilskudsreglerne til pulje B. Pulje B: Søgbar pulje til udviklingsprojekter uændret kr Puljen foreslås ikke ændret, hverken vedr. beløb eller krav til ansøgning. Det skal yderligere bemærkes, at DFS også har Udviklingspuljen. Det er en søgbar pulje for store dele af medlemskredsen og den finansieres af Undervisningsministeriet. Den er på kr Der er således i alt kr. 1,5 mio. kr. til udviklingsprojekter. Pulje C: De fælles prioriterede opgaver: kr Demokrati og aktivt medborgerskab (udviklingsarbejde, videndeling, netværk, konsulentrådgivning etc. ) - Livslang læring og realkompetence (udviklingsarbejde, videndeling, netværk, konsulentrådgivning etc. ) - Synliggørelse og kommunikation (nyhedsbreve til beslutningstagere, lobby, intern og ekstern kommunikation, konsulentrådgivning) - Konkrete initiativer som realkompetenceforum, demokratiforum, lokaldemokratiindsats etc. - IT (webhotel, mailhotel, netværk, IT-rådgivning) Puljer i alt: kr Bestyrelsen og medlemskabsudvalget, januar 2006

9 Repræsentantskabsmøde 2006 Punkt G Fastsættelse af kontingent for 2007 Punkt G: Fastsættelse af kontingent for 2007 Under forudsætning af at forslag F2 vedtages, foreslår bestyrelsen: Takstforslag for 2007, hvis forslag F2 vedtages: For små medlemsorganisationer med en delegeret uændret kontingent på kr For mellemstore medlemsorganisationer med to delegerede kr For store medlemsorganisationer med tre delegerede uændret kontingent på kr Takstforslag for 2007, hvis forslag F2 forkastes: Såfremt forslag F2 ikke vedtages, foreslår bestyrelsen følgende takster: For mindre medlemsorganisationer: kr. 1850,00. For større medlemsorganisationer: kr. 6650,00. Bestyrelsen har fastsat betalingssatsen for organisationer, der er tilknyttet Samrådet i henhold til vedtægternes 5, stk. 1, til kr. for 2007.

10 Repræsentantskabsmødet 2006 Punkt I Indstilling vedr. optagelse af Oplysningsforbundet Demokrati i Europa, DEO Bestyrelsens indstilling vedr. DEOs medlemskab af DFS. I henhold til Samrådets vedtægter 3, stk. 3 fremgår det, at Repræsentantskabsmødet er besluttende om optagelse af medlemmer efter begrundet indstilling fra Samrådets bestyrelse, med angivelse af kategori, jf. 4, stk. 2. Bestyrelsen indstiller Oplysningsforbundet Demokrati i Europa, DEO til optagelse som medlem af DFS, kategoriseret som en lille medlemsorganisation. Begrundelse for indstillingen: Bestyrelsen mener at DEO er en folkeoplysende organisation, da dens hovedaktivitet er folkeoplysende debat og oplysning om Den Europæiske Union. Foreningen overholder i øvrigt alle kriterier for medlemskab. Således indstillet af bestyrelsen den 20. marts 2006 til Dansk Folkeoplysnings Samråds repræsentantskab.

11 Bilag om DEO Om DEO DEO er et nystartet oplysningsforbund fra marts De ønsker gennem en åben og fordomsfri debat om Europa, at omskabe EU til et samarbejde som borgerne kan se meningen med og have tillid til. DEO stiller spørgsmål og rejser debat, men giver ikke selv svarene. DEO organiserer sig med en række lokale afdelinger, der er nu tre lokalafdelinger, der dækker tre regioner. I løbet af foråret 2006 kommer der flere til. I efteråret 2005 afviklede DEO 11 møder rundt om i Danmark, alle de nye regioner var dækket ind. DEOs aktiviteter er mangeartede: de arrangerer kurser, studiekredse, studierejser, debatmøder, tilbyder skoleprojekt med viden om EU, organisatoriske kurser, demokratikurser, kører særlige kampagner om udvalgte emner (efterår 05: EU traktaten, forår 06: EU og ulande) etc. Foreningens hovedkontor er placeret i Allingåbro. DEO har ingen lønnede medarbejdere. Arbejdet sker alene på baggrund af en frivillig indsats. DEO har en hjemmeside Her kan man læse deres program med deres aktiviteter og tilmelde sig et nyhedsbrev. Økonomisk er DEO finansieret af medlemsbidrag, kursusgebyrer og tilskud fra Nævnet vedr. EU. DEOs formålsparagraf lyder: 1 Navn og hjemsted Oplysningsforbundet er organiseret som en forening hvis navn er: "Oplysningsforbundet Demokrati i Europa". I daglig tale: "DEO". Foreningen er hjemmehørende i Sønderhald Kommune. 2 Formål DEO's formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker Oplysningsforbundet at aktivere flest mulige i en fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer. Verden har brug for samarbejde, og EU er blevet det samlende forum for landene i vores verdensdel. DEO vil lægge vægt på debatten om, hvordan vi skaber demokrati i det europæiske samarbejde, men vil også skabe debat om indholdet i konkrete love og lovinitiativer. 3 Medlemskreds Som medlem kan optages alle, som sympatiserer med oplysningsforbundets formål.

Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd

Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd 17-04-2015 Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Navn 1. Navn: Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) stk. 2. DFS hjemsted er København. Formål 2. DFS ser det som folkeoplysningens formål at bidrage til

Læs mere

Tilstede: Sekretariatet foretog optælling af delegerede. Resultatet var 42 delegerede fra 23 medlemsorganisationer.

Tilstede: Sekretariatet foretog optælling af delegerede. Resultatet var 42 delegerede fra 23 medlemsorganisationer. DANSK FOLKEOPLYSNINGS SAMRÅD Gl. Kongevej 39 E, 2. tv, 1610 København V Tlf. 33 15 14 66 Fax 33 15 09 83 www.dfs.dk dfs@dfs.dk Den 23. april 2009 Beslutningsreferat af Dansk Folkeoplysnings Samråds repræsentantskabsmøde

Læs mere

Forslag til ændringer af Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd

Forslag til ændringer af Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Forslag til ændringer af Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Stillet af DFS bestyrelse til repræsentantskabet for DFS, april 2012 Nuværende vedtægt Forslag Begrundelse/bemærkning Navn 1. Navn: Dansk

Læs mere

Beslutningsreferat fra DFSs repræsentantskabsmøde

Beslutningsreferat fra DFSs repræsentantskabsmøde Beslutningsreferat fra DFSs repræsentantskabsmøde Torsdag den 12. april 2005 på Vartov. Formanden Eva Møller bød velkommen til repræsentantskabsmødet. Tilstede: Sekretariatslederen foretog optælling af

Læs mere

Vedtægter for Atlantsammenslutningen i Danmark. Forum for sikkerhedspolitik

Vedtægter for Atlantsammenslutningen i Danmark. Forum for sikkerhedspolitik Vedtægter for Atlantsammenslutningen i Danmark Forum for sikkerhedspolitik I NAVN 1 Sammenslutningens navn er: Atlantsammenslutningen i Danmark -forum for sikkerhedspolitik 2 Sammenslutningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

De frivilliges betydning i de folkeoplysende organisationer - DFS frivillighedsundersøgelse, sommeren 2011

De frivilliges betydning i de folkeoplysende organisationer - DFS frivillighedsundersøgelse, sommeren 2011 Sekretariat, Dansk Folkeoplysnings Samråd, august 2011 De frivilliges betydning i de folkeoplysende organisationer - DFS frivillighedsundersøgelse, sommeren 2011 De vigtigste pointer fra DFS frivilligundersøgelse:

Læs mere

Velkommen som forening i Gentofte Kommune

Velkommen som forening i Gentofte Kommune Velkommen som forening i Gentofte Kommune Hermed en vejledning af at starte en forening i Gentofte Kommune Start af forening For at kunne få tilskud til sine foreningsaktiviteter eller få stillet kommunale

Læs mere

2 Foreningens formål

2 Foreningens formål Vedtægt for Rytmekoret Slagelse 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

2. Formål: 3. Medlemskab:

2. Formål: 3. Medlemskab: VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN MUSIK & UNGDOM 1. Navn: Organisationens navn er. s hjemsted er Københavns Kommune. er medlem af Dansk Ungdoms fællesråd (DUF) og Jeunesses Musicales International (JMI).

Læs mere

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende: Center for Kultur og Borgerservice 2014 Vejledning Godkendelse som forening For at blive godkendt som forening i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning skal foreningen tilbyde folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I?

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I? Ny forening hvordan gør I? Hvordan bliver I en forening? En forening skal være godkendt som folkeoplysende forening for at kunne modtage tilskud og låne ledige offentlige lokaler. Der er nogle ting, som

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere

Vedtægter for Hasle Fællesråd. Navn og hjemsted:

Vedtægter for Hasle Fællesråd. Navn og hjemsted: Vedtægter for Hasle Fællesråd Navn og hjemsted: 1 Foreningens navn er Hasle Fællesråd og har hjemsted i Århus Kommune. Hasle Fællesråd ledes til dagligt af en bestyrelse, der er valgt på en generalforsamling.

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

01: NAVN OG HJEMSTED Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed DANSK AMATØR TEATER SAMVIRKE (DATS), 6230 Rødekro.

01: NAVN OG HJEMSTED Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed DANSK AMATØR TEATER SAMVIRKE (DATS), 6230 Rødekro. DATS Vedtægter 01: NAVN OG HJEMSTED Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed DANSK AMATØR TEATER SAMVIRKE (DATS), 6230 Rødekro. 02: FORMÅL Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed DANSK AMATØR TEATER SAMVIRKE

Læs mere

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune 1 Idrætssamvirkets navn og hjemsted Idrætssamvirkets navn er Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune. Idrætssamvirkets hjemsted er Skanderborg Kommune.

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

Afrika Kontakts vedtægter. Senest revideret på generalforsamling 6. april 2014.

Afrika Kontakts vedtægter. Senest revideret på generalforsamling 6. april 2014. Afrika Kontakts vedtægter. Senest revideret på generalforsamling 6. april 2014. 1 Navn: Organisationens navn er Afrika Kontakt. Afrika Kontakt er en landsdækkende organisation, med hjemsted i København.

Læs mere

Musisk Oplysnings Forbund

Musisk Oplysnings Forbund Musisk Oplysnings Forbund Vedtægter for MUSISK OPLYSNINGS FORBUND (MOF) Indhold 1 NAVN... 2 2 FORMÅL... 2 3 MEDLEMSKAB... 2 4 INDMELDELSE/UDMELDELSE... 2 5 ØKONOMI... 2 6 TEGNINGSREGLER... 3 7 BESTYRELSE

Læs mere

Folkeoplysning eller fritidsbeskæftigelse. Hvad er egentlig forskellen?

Folkeoplysning eller fritidsbeskæftigelse. Hvad er egentlig forskellen? Folkeoplysning eller fritidsbeskæftigelse. Hvad er egentlig forskellen? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Hvad siger Folkeoplysningsloven? Formålet

Læs mere

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold Vedtægtsændringer, børnesagkyndigt selskab I samarbejde med psykologforeningens sekretariat har vi lavet et tjek af selskabets vedtægter, som på flere områder viser sig at være forældede eller forkerte

Læs mere

Bestyrelsens forslag til ændringer af Frivillighuset Vindrosens vedtægter Baggrund for ændringsforslag

Bestyrelsens forslag til ændringer af Frivillighuset Vindrosens vedtægter Baggrund for ændringsforslag Bestyrelsens forslag til ændringer af Frivillighuset Vindrosens vedtægter Frivillighuset Vindrosens bestyrelse har på sit møde d. 5. februar besluttet at fremsende indeværende forslag til vedtægtsændringer

Læs mere

Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. til

Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. til Lovforslag nr. L 9 Folketinget 2009-10 Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt

Læs mere

Indstilling til nye vedtægter

Indstilling til nye vedtægter Indstilling til nye vedtægter Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at vedtage nye vedtægter for foreningen Danske Journaliststuderende RUC. Baggrund: Foreningens vedtægter er efterhånden mange

Læs mere

Vedtægter for foreningen SMYK2000. Erstatter i sin helhed seneste vedtægter vedtaget på

Vedtægter for foreningen SMYK2000. Erstatter i sin helhed seneste vedtægter vedtaget på Vedtægter for foreningen SMYK2000 Erstatter i sin helhed seneste vedtægter vedtaget på generalforsamlingen 5.oktober 2006 1 Foreningens Formål Foreningens primære formål er at forestå folkeoplysende voksenundervisning,

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN 1 Navn. 1.01 Medlemsforeningens navn er Muskelsvindfonden. 1.02 Foreningen har hjemsted i Århus. 2 Formål. 2.01 Det er Muskelsvindfondens formål at forbedre livsvilkårene

Læs mere

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven.

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven. Vejledning Vedtægter - Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Den 16. maj 2000 vedtog Folketinget lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

2009/1 LSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag.

2009/1 LSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. 2009/1 LSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sagsnr. 030.80D.121 Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter.

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter. Vejledning, vedtægter - frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Folkeoplysningsloven stiller krav om etablering af en forening med vedtægter. Den 16. maj 2000

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Folkeoplysnings betydning for demokratisk deltagelse

Folkeoplysnings betydning for demokratisk deltagelse Folkeoplysnings betydning for demokratisk deltagelse Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Formålet med folkeoplysning DOF ønsker sammen med medlemsskolerne

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for foreningen Single Rock Cafe Vejle.

Vedtægter for foreningen Single Rock Cafe Vejle. Vedtægter for foreningen Single Rock Cafe Vejle. 1 - Foreningens navn Foreningens navn er Single Rock Cafe. Foreningen er hjemmehørende i Vejle Kommune. Foreningen er en selvstændig forening under Single

Læs mere

VEDTÆGTER for Foreningen Borgerhuset i Dianalund

VEDTÆGTER for Foreningen Borgerhuset i Dianalund Sorø Kommune VEDTÆGTER for Foreningen Borgerhuset i Dianalund 1 NAVN OG HJEMSTED 1. Foreningen Borgerhuset i Dianalund blev etableret den 1. november 2012, og har hjemsted i Dianalund, Sorø Kommune. 2.

Læs mere

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV.

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. Vedtægter 1 Navn og hjemsted a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. b Sammenslutningen driver et sekretariat med hjemsted i Danmark. 2 Formål og

Læs mere

4 Generalforsamlingen Se detaljerede ændringer nedenfor.

4 Generalforsamlingen Se detaljerede ændringer nedenfor. Punkt 6.1 Appendix til Dagsorden for Danske Kreds Generalforsamling torsdag den 21. maj 2015 Ændringsforslag til Danske Kreds vedtægter I rækker med blå fyldfarve er der ikke foretaget ændringer i teksten.

Læs mere

GREVE BRANDMANDSFORENING

GREVE BRANDMANDSFORENING 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er, stiftet den 15. januar 2002. er en selvstændig økonomisk og administrativ enhed. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. Foreningens formål er at samle

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn Lokalhistorisk Forening for Nykøbing Sjælland og omegn 1 Foreningens navn Foreningens navn er: Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn 2 Hjemsted

Læs mere

Vedtægt for LOF s landsorganisation

Vedtægt for LOF s landsorganisation Vedtægt for LOF s landsorganisation Navn Forbundets navn er: LOF s landsorganisation, Liberalt Oplysnings Forbund. I daglig tale: LOF. Formål LOF har til formål, ud fra en liberal grundholdning, at skabe

Læs mere

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland 1. Netværkets navn Netværket er en selvstændig forening knyttet landsforeningen KLF, Kirk & Medier( Herefter KLF). Netværkets navn er KLF Netværk Vestsjælland. Netværkets

Læs mere

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER VEDTÆGTER 1 Navn og organisation Foreningens navn er: Kulturhavn Gillelejes Venner. Foreningen er stiftet af en kreds af frivillige og er en almennyttig forening

Læs mere

Gymnastikforeningen Køge Bugt

Gymnastikforeningen Køge Bugt Gymnastikforeningen Køge Bugt Stiftet den 21. september 1970 Således vedtaget på generalforsamlingen den 21. september 1970 med seneste ændringer den 7. oktober 2002 4. marts 2008 4. marts 2009 4. marts

Læs mere

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 1 Navn & Hjemsted Foreningens navn er Kvindehusforeningen i Silkeborg (benævnes i det følgende som KHF). Foreningens hjemsted

Læs mere

Dansk Initiativ for Etisk Handel. Vedtægter

Dansk Initiativ for Etisk Handel. Vedtægter Dansk Initiativ for Etisk Handel Vedtægter Vedtægter for Medlemsorganisationen Dansk Initiativ for Etisk Handel 1. Navn og hjemsted Medlemsorganisationens navn er Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH).

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE UNDERVISNINGSINSTITUTION 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1. Staby Efterskole er en uafhængig selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2. Institutionen er oprettet

Læs mere

d. Oprette en barmhjertighedstjeneste for incestofre/seksuelt misbrugte samt de pågældende personers partnere og familier både i og uden for kirken.

d. Oprette en barmhjertighedstjeneste for incestofre/seksuelt misbrugte samt de pågældende personers partnere og familier både i og uden for kirken. Vedtægter for landsorganisationen KRIS 1 Navn og hjemsted 1. Landsorganisationens navn er Kristen Rådgivning for Incestofre og Seksuelt misbrugte, forkortet og i det følgende benævnt KRIS. 2. KRIS er landsdækkende

Læs mere

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening VEDTÆGTER for Ikast Biografforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Ikast Biografforening, og dens hjemsted er Ikast Brande Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at drive biograf

Læs mere

Vedtægter for Dansk Folkehjælp Afdeling

Vedtægter for Dansk Folkehjælp Afdeling Vedtægter for Dansk Folkehjælp Afdeling INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN... 3 2 FORMÅL... 3 3 AFDELINGENS OPGAVER... 3 4 AFDELINGENS LEDELSE... 4 5 AFDELINGENS BESTYRELSE... 5 6 AFDELINGENS ØKONOMI... 5 7 LOKALKOMITÉER...

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Ændringsforslag vedrørende vedtægternes 2 pkt 1 + 2

Ændringsforslag vedrørende vedtægternes 2 pkt 1 + 2 Ændringsforslag vedrørende vedtægternes 2 pkt 1 + 2 Vi anser formuleringen brændevin for for upræcis og bred. 1- at fremme og højne kvaliteten af dansk vinavl og produktionen af vin, frugtvin og brændevin.

Læs mere

VISION Svendborg Kommune vil:

VISION Svendborg Kommune vil: FORMÅL Formålet med den folkeoplysende virksomhed er at bidrage til borgernes aktive medborgerskab, frivillige indsats og livslange læring. I folkeoplysningsloven er formålet for henholdsvis oplysningsforbund

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Vedtægter. Side 1 af 7

Vedtægter. Side 1 af 7 Vedtægter Side 1 af 7 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI Nordjylland Stk. 2. DGI Nordjylland er en forening og en selvstændig juridisk enhed. Stk. 3. Landsdelsforeningen er en sammenslutning

Læs mere

Nuværende vedtægter Ændringer til vedtægter Kommentarer. I Navn. II Formål

Nuværende vedtægter Ændringer til vedtægter Kommentarer. I Navn. II Formål Nuværende vedtægter Ændringer til vedtægter Kommentarer I Navn 1.1 Landsorganisationens navn er Dansk Oplysnings Forbund - DOF. DOF er stiftet i 1973. DOFs adresse er landsorganisationens sekretariat.

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

2 Foreningens navn er Amatørteatret Fyrkatspillet. Foreningen er hjemmehørende i Mariagerfjord kommune og dens adresse er formandens.

2 Foreningens navn er Amatørteatret Fyrkatspillet. Foreningen er hjemmehørende i Mariagerfjord kommune og dens adresse er formandens. VEDTÆGTER FOR AMATORTEATRET FYRKATSPILLET Formål og hjemsted 1 Foreningens formål er: at fremme og udbrede interessen for amatørskuespil i Mariagerfjord kommune, at producere og opføre vikingespil og amatørteater,

Læs mere

Vedtægter for Danske Naturister København

Vedtægter for Danske Naturister København Vedtægter for Danske Naturister København Revideret 5.03.2006 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Naturister København, forkortet DN-KBH. Foreningens hjemsted er København Kommune. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 09/10 2015 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby, i daglig tale. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Vejledning og retningslinjer ved oprettelse af en forening

Vejledning og retningslinjer ved oprettelse af en forening Februar 2012 Vejledning og retningslinjer ved oprettelse af en forening I Danmark kan enhver oprette en forening. Det kan være fordi man har samme holdning til et emne, eller har samme interesse for en

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Key2Green

VEDTÆGTER. for. Key2Green 9. maj 2011 VEDTÆGTER for Key2Green Navn, hjemsted og formål 1. Navn Foreningens navn er Key2Green. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Odense kommune. 3. Formål Foreningens formål er at styrke danske

Læs mere

Åbent møde i Folkeoplysningsudvalget, tirsdag den 17. december 2002.

Åbent møde i Folkeoplysningsudvalget, tirsdag den 17. december 2002. Åbent møde i, tirsdag den 17. december 2002. Dagsorden (omfter punkterne 1-7) Meddelelser a) BMSI frafalder ansøgning om tilskud i 2003 b) Orientering om sager fra KFU, herunder pjecen "Ballerupmodellen"

Læs mere

GREVE IDRÆTS-FORENING

GREVE IDRÆTS-FORENING Vedtægter for GREVE IDRÆTS-FORENING Vedtaget i 1902. ændret i 1969, 1973, 1976, 1979, 1981, 1983, 1984, 1992, 2003, 2008, 2009, 2010, 2011, 1. Foreningens navn er: Greve Idræts- Forening (G.I.F.), der

Læs mere

Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg

Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen for Socialøkonomisk Salg (herefter SØS). 1 1.2 Foreningens hjemsted er Torvegade 97, 7160 Tørring.

Læs mere

Bestyrelsens ændringsforslag til Fredensborg Ny Kunstforenings vedtægter

Bestyrelsens ændringsforslag til Fredensborg Ny Kunstforenings vedtægter Bestyrelsens ændringsforslag til s vedtægter Begrundelse: Foreningens formål. Sidste linie slettes. Foreningen indkøber som udgangspunkt ikke kunst til udlodning. Stk. 3 Er et et nyt tillæg til paragraffen.

Læs mere

VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742

VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742 VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742 1: navn og hjemsted. Organisationens navn er: Nordjysk Fødevareoverskud, i daglig tale NOFO. Organisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. 2: værdigrundlag.

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd

Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd ARTIKEL I: NAVN Paragraf 1 Organisationens navn er: DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD (DUF) ARTIKEL II: FORMÅL Paragraf 2 DUF samler de landsdækkende, demokratiske børne- og

Læs mere

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub 1 Navn og hjemsted: Klubbens navn er Viborg Jiu Jitsu Klub. Klubben, der er en amatørklub, er hjemmehørende i Viborg. Viborg Jiu Jitsu Klub er stiftet pr. 23.1.2013 i Viborg. Klubbens adresse er formandens

Læs mere

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag Bilagssamling til repræsentantskabsmødets Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan Punkt 9 Indkomne forslag Dagsorden For repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i DANSKE ÆLDRERÅD

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DGI FYN

VEDTÆGTER FOR DGI FYN VEDTÆGTER FOR DGI FYN Årsmøde, 11. marts 2016 DGI Fyn Svendborgvej 337 5260 Odense S Tlf. 7940 4600 CVR: 2635 7411 fyn@dgi.dk www.dgi.dk/fyn Vedtægter for DGI Fyn 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Stiftende generalforsamling og vedtægter

Stiftende generalforsamling og vedtægter Stiftende generalforsamling og vedtægter Referatet fra den stiftende generalforsamling den 6. juli 2009 og foreningens vedtægter: LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER Der var fremmødt 26 personer til den stiftende

Læs mere

Forum for International Cooperation

Forum for International Cooperation Vedtægter for Forum for International Cooperation Vedtaget på FIC Generalforsamlingen mandag d. 16. april 2018 1 - Hjemsted Foreningens hjemsted er Københavns kommune 2 - Vision, mission og værdigrundlag

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Godkendt af generalforsamlingen den 19. februar 2016 Artikel 1 Navn og formål 1 Navn 2 Formål Foreningens navn er Danske Journaliststuderende RUC (herefter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR 1 Navn Organisationens navn er Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 2 Hjemsted Landsforeningens hjemsted er adressen for Landsforeningens

Læs mere