Erfaringsudveksling/debat: Eneste emne til debat var PCB. De fleste sender vinduer til P. Fournaise, som kan behandle disse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erfaringsudveksling/debat: Eneste emne til debat var PCB. De fleste sender vinduer til P. Fournaise, som kan behandle disse."

Transkript

1 GS 93 Årsberetning 2013 Velkommen og tak for pænt fremmøde, selv om det er den mere tunge del af kagen. Dog vil vi prøve at lave et nyt indlæg med firmaet Rumsigt APS ang. kursus og uddannelse af personale blev holdt vi en rød tråd vedr. biogas og dagrenovation, hvor vi på forhånd valgte et emne som skulle være gennemgående for hele året. Det mener jeg gik rigtig fint med god deltagelse af de forskellige medlemmer/ medarbejdere. Konference 30 maj: KomTek-miljø A/S Bjarne bød os velkommen til KomTek. Vi fik en detaljeret gennemgang af virksomhedens aktiviteter, samt en god debat omkring bioforgasning og slam. Herefter gik turen rundt på KomTek s anlæg. Det var et meget informativt besøg. Rockwool Efter frokost gik turen til Rockwool. Vi fik en flot rundvisning på Rockwools produktion. Over kaffe og kage blev der stillet spørgsmål. Debatten gik især på mulighederne for genbrug af Rockwool fra genbrugspladserne. Tak til KomTEk og Rockwool for 2 meget interessante virksomhedsbesøg. Erfaringsudveksling/debat: Eneste emne til debat var PCB. De fleste sender vinduer til P. Fournaise, som kan behandle disse. Kim fra Silkeborg gjorde opmærksom på åbent hus arrangement på den nye Genbrugsplads i Them lørdag d. 1/6.

2 Konference 4-6 September: Christiania Besøg på Christiania, hvor vi fik en flot rundvisning og indsigt i livet på Christiania. Vi kom om omkring deres genbrugsplads, som ikke var helt sammenlignelig med de pladser, som vi normalt beskæftiger os med. Bagved det kendte Pusherstreet, lå der mange skønne pletter og alternative boliger. MIS Recycling A/S Firmaet blev grundlagt i 1998 og har vokset sig til i dag at beskæftige 40 mand og håndtere 2,5 mio ton affald pr. år. Der kørers med 10 knuseenheder i hele landet, dog flest på Sjælland. Specielt ved disse knuseenheder er frasortering af flere typer affald. Der kan ses mere på mis.dk Ønsker man at oprette sig på affaldsbørsen.dk, sendes der en mail til martin@mis.dk, så fås oprettelsen gratis. Vestblekinge Miljø AB / PWS Torsdag gik turen til Sverige, hvor vi undervejs tog Patrick Göransson fra PWS med i bussen. I Mörrum blev vi modtaget af driftschef Johan Ekelund. Vi fik en god information omkring det nyanlagte bioforgasningsanlæg, samt deres indsamling af 8 fraktioner i 2 x 4-kammer beholdere. 1 tømmes hver 14. dag og en tømmes hver 4. uge. De dækker et område på indbyggere. Bioforgasningsanlægget håndterer i dag ca ton af de ton, det er projekteret til. Renovationsgebyret er 2300,- SEK, man lagde ud med 2600,- SEK, men pga god renhed har man sænket prisen med 300,- SEK. Herefter gik turen til anlægget, hvor vi fik set bioforgasningsanlægget, 4-kammer beholderne, samt 4-kammer komprimatorbilen. Det var en spændende og informativ dag i det svenske.

3 Maack IT Om aftenen holdt Maack IT og Paul Rygaard et indslag omkring et vognmands-styreprogram, som styrer bestilling af tømning, tømmetidspunkt samt tonnager/statistikker. Arwos bruger i dag programmet med stor tilfredshed. ARC Fredag gik turen til Amager Ressource Center, hvor vi hørte om ARC s aktiviteter, samt deres nye planlagte forbrændingsanlæg Amager Bakke, som foruden forbrændingsanlæg også skal være skibakke, skaterbane, mountainbike bane samt udkigspunkt med restaurant. Det så meget spændende ud, og en helt ny måde at tænke forbrændingsanlæg på Emner/ erfaring der blev drøftet i bussen. Ringkøbing-Skjern: Arbejder stadig med etablering af døgnstationer og ny genbrugsplads. 400 husstande kører forsøg med at frasortere grøn affald. Pr. d 1/1 skal en af 5 biler køre på gas/el. Ressourceplanen stiller spørgsmålstegn ved kravet omkring frasortering af de grønne affald. Er med i et forsøg med grøn nedrivning af huse i samarbejde med KL. Jammerbugt: Er ved at etablere 2 nye pladser á 17 mio. 1 forventes færdig i uge 42/43 BOFA: Skal have udvidet nogle af pladserne, samt have etableret nedgravede miljøstationer, kan give udfordringer i med undergrunden. Har et fald på 10-12% i mængderne på pladserne. Der er også et fald i dagrenovationen.

4 Langeland: Ny plads åbner d. 14/9. Budget på 10,8 mio med 7000 km2 komposteringsplads. Nye containere fra Storm. Euroflex skilte. Kan modtage let fordærveligt affald og ikke dagrenovation. Har i alt indbyggere til 5 pladser. Morsø: Arbejder med ressourceplan og affaldsplan. Hustandsindsamling med 2 delt kammer og dagrenovation går fra uge til 14 dags tøminger. Nordfyn: Afsætter biobrændsel til lokalt kraftvarmeværk til en pris på ca. 265/285 kr./t leveret. Skal knuses et ekstra gang. Skive: Skal have ny hal samt ny presse. Genbrugspladsen i Skive skal udvides og renoveres. Skal have etableret m3 nyt deponi. Nomi, NVR og Skive skal lægges sammen pr. 1/1 14. Kommer til at dække ca indbyggere. Middelfart: Er blevet arb.miljøcertificeres. Skal have nye spande evt. flerkammerspande. Får nyt planlægningsprogram. Skal køre forsøg med adgang for erhverv kl på pladsen i Middelfart. Horsens: Affaldsplan er i høring. Skal gå fra sække til kildesortering grønt affald, emballage, papir og restaffald. Skal køre i 2x2kamre spande. Har haft udbud på 76 stk. nye containere til pladserne en forskel på 1 mio. Skal også have udbud på mobilkomprimatorer. Udbuddet af kørsel på pladserne er vundet af Marius Pedersen. Der er lavet undersøgelser på genbrugspladsen omkring gener fra kompostering. Den viste ikke noget farligt. Der er vandgennemtrængning på platformen på GP en, har betydet vand i installationerne. Er blevet slået sammen med Brand, det har medført organisationsændringer. Har nu 400 ansatte. Der har været positive meldinger i aviserne fra borgerne.

5 Silkeborg: 1/6 13 åbnede ny genbrugsplads i Them, den kører godt. Skal have ny plads i Gern. På Tandskov er der indkøbt ny lastbil, som er droslet ned til 30 km7t i samarbejde med Politiet. Flamingokværnen skal ændres p.g.a. støvgener. Skal have ny behandlingshal på pladsen i Tandskov. Svendborg: GP en i Hesselager skal udvides. Er begyndt at arbejde i selvforvaltende grupper. Genbrugs% skal op, man er begyndt at kigge på forskellige fraktioner. Pr. 1/1 14 skal man selv tømme på pladserne, der skal ansættes en mand mere. Konference 31 Oktober: Tonny Madsen A/S, Svendborg Vi blev budt velkommen af Tonny Madsen, som fortalte om virksomhedens arbejdsområder. Herefter vi en rundvisning på pladsen, hvor de mange aktiviteter blev besigtiget. En virksomhed med rigtig mange arbejdsområder. Langeland Forsyning. Efter besøget ved Tonny Madsen A/S gik turen videre til Langelands nye genbrugsplads i Rudkøbing. En flot og overskuelig plads med mange gode detaljer. Langelandsfortet. Det var rigtig spændende at besøge Langelandsfortet med mange indtryk fra koldkrigstiden, guiden bragte os rundt i bunker, kanonstillinger af forskellige størrelser og fortalte spænde dagligdags historie om arbejdsforhold opgaver der skulle løses. Det er et meget stort område der

6 kræver mere tid hvis man skal se det hele, naturen er også fantastisk. Se evt. mere her Erfaringsudveksling: Middelfart: Er blevet arb.miljøcertificeres. Skal have nye spande evt. flerkammerspande inden udgangen af Får nyt tidsregistreringsprogram. Skal have ny gummiged og ubemandet vejebod til VAD. Skal lave målinger på renovationsmedarbejdernes arbejdsbelastning. Begynder så småt på nedgravede systemer. FFV: Skal lave ny komposteringsplads. Skal selv neddele havepark affald, brændbart samt træaffald. Har indført LEAN-projekt. Skal have nedgravede systemer i Fåborg by. Jammerbugt: Ny plads skal åbnes før beregnet, har lejet containere ved Marius Pedersen. Budget på 17 mio, men kommer til koste ca. 32 mio. Skyldes bl.a. undergrunden. Nordfyn: Har afsat 2. omgang af biobrændsel til lokalt kraftvarmeværk, det er gået godt. Ny plads i Søndersø er lagt i bero. NFS: Reno Fyn skal lukke, dato er ikke fastsat endnu, men det forventes at blive i foråret stk. renovationsspande skal omdeles inden året er omme. BOFA: Der skal etableres nedgravede miljøstationer. Det går godt med den nye direktør. Skal have ny papirpresse.

7 Assens: Er ved at renovere genbrugspladsen i Assens. Skal have udbud af containerkørsel på pladserne. Skal køre med duoflex indsamling. Leverer biobrændsel til Bogense. Har udbud af farligt affald. Svendborg: PCB i vinduer giver udfordringer på pladsen. Leverer i dag til RGS90, men deres godk. ophører pr. 1/1 14. Har fået nye skilte med nye sorteringer. Udsorterer isolering, som leveres til RGS90. Hvid og farvet sanitet leveres blandet til RGS90. Pladsen i Hesselager skal renoveres. Erhverv ændres til en kombination af klippekort og abonnement. Horsens: Får nye containere i løbet af 1-2 måneder. I alt 76 alm + 14 komprimatorer til i alt 5,3 mio. Kompostpladsen er blevet renoveret. Nye skilte til jorddeponi. Miljøcenter Århus kommer på tilsyn på deponiet. Afsætter biobrændsel lokalt til 150,- ton, uden ekstra omkostninger. Affaldsplan er i høring, kan findes på hjemmesiden. Det er planen, der skal indsamles i 2x2 kammerspande, yderligere info kan fås ved Anne Dorthe Kristensen. Ringkøbing-Skjern: Skal spare 5% på budgettet. Er startet op på lukning af 20 pladser, nogle bliver erstattet af nedgravede systemer, andre lukkes helt. Vedr. ressource-strategien, så opfyldes mange af kravene allerede i dag. Skal køre forsøg med biobrændsel til skraldebilerne. Er med i arbejdsgruppe omkring grøn nedrivning af huse. Vedr. PCB, så afventer man. Pladsen i Skjern er blevet udvidet. Året er gået med godt samvær og nogle gode konferencer hvor ny erfaring kan tages med hjem til eftertanke og evt. med små ændringer bruges i de forskellige produktioner ved medlemmerne. Erfarings udvæksling er det der gør vores forening stærk og vi skal huske selv om dagen går hurtig og der er nok at se til, kunne der være et medlem der har brug for lidt hjælp/ sparingspartner til nogle opgaver som andre har indsigt eller data om. Jeg kan kun opfordre til at bruge vores liste over medlemmer/kontakter som er på hjemmesiden, skulle det knibe kan man altid henvende sig til Lene.

8 Til sidst vil jeg takke alle de firmaer der har sponsoreret div. Til vores konferencer og en særlig tak til bestyrelsen uden dem gik det ikke. Der skal også gives ros til Lene for altid fyldstgørende referater af vores ture. Hejse Kro d

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Emne: Evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Til: sagen Dato: 10. oktober 2018 Sagsbeh.: aja Sagsnr.: I affaldshåndteringsplan 2014-2024 er

Læs mere

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan 2014 AFFALDSPLAN 2024 Fra affald til ressource Kom med dine idéer til den nye affaldsplan Affaldet luner i stuen Frem til den 9. februar 2015 er Vejen Kommunes nye affaldsplan i høring, og du er velkommen

Læs mere

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune Affald som Ressource 14.09.2015 Fanø Kommune Dit og Danmarks affald Her ender affaldet Ud af de samlede danske affaldsmængder bliver: 61 % genanvendt 29 % forbrændt 6 % deponeret 4 % til midlertidig oplagring

Læs mere

Organisk affald. Den 8. november

Organisk affald. Den 8. november Organisk affald Den 8. november 2017 1 www.nomi4s.dk Nomi4s Harboøre Skive Kommune Kåstrup Lemvig Skive Lemvig Kommune Affaldscenter Rom Bækmarksbro Struer Kommune Holstebro Kommune Kjærgårdsmølle Holstebro

Læs mere

Forslag til Affaldsplan 2009 2012

Forslag til Affaldsplan 2009 2012 Forslag til Affaldsplan 2009 2012 Materiale til Teknik og miljøudvalget Januar 2010 Affaldsplan 2009 2012 er udarbejdet i samarbejde mellem Klintholm I/S ejerkommuner. Affaldsplanen er opdelt i to dele:

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model for ændret affaldsbehandling i Horsens I forbindelse med udarbejdelse af affaldsplan for Horsens Kommune

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Godkendelse af container til restaffald og madaffald

Godkendelse af container til restaffald og madaffald Punkt 7. Godkendelse af container til restaffald og madaffald 2015-038690 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets godkendelse, at de containere, der fra 2017 anvendes til

Læs mere

Bornholmske sommerhuse og deres affald

Bornholmske sommerhuse og deres affald Bornholmske sommerhuse og deres affald Dagrenovation og papir pr. 1. januar 2014 Helårshusstande: 21.814 - papir hos alle Sommerhuse: 4.376 - papir hos 777 Papirindsamling er frivillig for sommerhuse De

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Resultater fra tværkommunalt projekt om sortering på genbrugspladser - er vi blevet bedre siden 2010?

Resultater fra tværkommunalt projekt om sortering på genbrugspladser - er vi blevet bedre siden 2010? Resultater fra tværkommunalt projekt om sortering på genbrugspladser - er vi blevet bedre siden 2010? Vincent Maklawe Edjabou Thomas Fruergaard Astrup Baggrund Der er på landets genbrugspladser etableret

Læs mere

CASE-SAMLING: MINDRE AFFALD I SMÅT BRÆNDBART PÅ GENBRUGSPLADSEN

CASE-SAMLING: MINDRE AFFALD I SMÅT BRÆNDBART PÅ GENBRUGSPLADSEN Juli 2019 CASE-SAMLING: MINDRE AFFALD I SMÅT BRÆNDBART PÅ GENBRUGSPLADSEN En samling gode eksempler på, hvordan kommuner, affaldsselskaber og borgere reducerer mængderne af småt brændbart og sikrer mere

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024 Del 1- målsætning og planlægning 1 Indledning..3 Målsætning...5 Fokusområde 1: Bedre sortering...5 Fokusområde 2: Mere effektiv og miljøvenlig indsamling

Læs mere

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen.

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen. 17-04-2015 Tom Hansen Direkte: 7257 7868 Mail: tha@jammerbugt.dk Sagsnr.: 07.00.01-P15-1-13 Høringssvar til forslag til Affalds- og Ressourceplan 2014-2024 1. Indledning. Forslag til Affalds- og Ressourceplan

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

Hvordan det offentlige og private sammen kan løse en plast-relateret udfordring

Hvordan det offentlige og private sammen kan løse en plast-relateret udfordring Hvordan det offentlige og private sammen kan løse en plast-relateret udfordring Kim Dalsgaard, Dansk Affaldsminimering ApS Jørgen Niemann Jensen, Fakta om Randers er 747,8 km2 Indbyggere: 98.200 47.000

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

2014 * Takster/gebyrer er incl. Moms

2014 * Takster/gebyrer er incl. Moms Takster/gebyrer er incl. Moms 2014 * 2015 Assens Vandværk A/S Forbrug op til 50.000 m3 årligt 9,25 9,33 Forbrug over 50.000 m3 årligt 4,50 4,54 Fast afgift pr. måler 595,00 603,75 Leje af måler/bimåler

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG UDKAST

BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG UDKAST BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG UDKAST 2 KONTRAKTER OG AFTALER MED DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG som Egedal Kommune og Vestforbrænding har indgået aftaler med pr.

Læs mere

Deponerings-, sorterings- og behandlingsanlæg

Deponerings-, sorterings- og behandlingsanlæg Kontrakter og aftaler med Deponerings-, sorterings- og behandlingsanlæg som Frederikssund Kommune og Vestforbrænding har indgået aftaler med pr. 1. januar 2012: Kategori Anlæg Behandlingsform Kontrakt

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG

BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG 2 KONTRAKTER OG AFTALER MED DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG som Gentofte Kommune og Vestforbrænding har indgået aftaler med pr. 1. januar

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ S M GIV DIT AFFALD NYT LIV I D D E T R I G T U D I G T DU FÅR SNART EN NY GENBRUGSCONTAINER Hvis du har din egen papircontainer

Læs mere

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Baggrund Byrådet har besluttet at afprøve en ny type anlæg til indsamling af genanvendelige materialer. Senest med regeringen ressourcestrategi er der lagt

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 Program 18.00-18.15 Velkomst og præsentation 18.15-18.45 Orientering om rammerne for den nye affaldsplan 18.45-19.15 Præsentation af tankerne

Læs mere

BILAG 1 TILBUDSLISTE

BILAG 1 TILBUDSLISTE BILAG 1 TILBUDSLISTE Transportør skal prissætte de enkelte er til kørsel, tømning og tilbagelevering af container til genbrugspladsen. Alle felter markeret med gult skal udfyldes er en 0 skal dette angives.

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S Dagsorden 09:00-09:30 Velkomst og morgenkaffe 09:30-10:00 Odense Renovation lige nu v/mel 10:00-10:30 Sorter mere Odense (fakta omkring vores forsøg) v/dlc 10:30-11:00 Fra den grimme

Læs mere

Fire ejerkommuner. Skive. Kommune. Lemvig Kommune. Struer. Kommune. Holstebro Kommune. Hovedkontor Hjermvej 19, 7500 Holstebro. 150.

Fire ejerkommuner. Skive. Kommune. Lemvig Kommune. Struer. Kommune. Holstebro Kommune. Hovedkontor Hjermvej 19, 7500 Holstebro. 150. Fire ejerkommuner Skive Kommune Hovedkontor Hjermvej 19, 7500 Holstebro 150.000 indbyggere Lemvig Kommune Struer Kommune Håndterede i 2017 250.000 ton affald DKK 160 mio. i omsætning 80 medarbejdere Holstebro

Læs mere

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD Yvonne Thagaard Andersen Økonomiseminar 06. december 2016 Chef AffaldGenbrug GENBRUGSPLADSER OG MODTAGELSESANLÆG I VEJLE KOMMUNE

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag 2018 Land 1 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23 2019 Land 5 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 PROGRAM 1. Velkomst - rammerne for det fælles affaldsprojekt 2. Erfaringer fra forsøg med affaldssortering 3. Anbefaling til et nyt indsamlingssystem

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 1. november Starttidspunkt 19:30. Hanne Smedegaard, Thomas Storm

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 1. november Starttidspunkt 19:30. Hanne Smedegaard, Thomas Storm Referat Mødedato Starttidspunkt 19:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Hanne Smedegaard, Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 18. Bestyrelsen har ordet - LUKKET 32 19. Budgetopfølgning

Læs mere

Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ

Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ Rostra Research A/S Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Baggrund

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse Velkommen til AVV Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse AVVs anlæg Administration Besøgscenter Genbrugscenter Genbrugsbutikken (+ auktion) Kørselsafdeling Forbrændingsanlæg 18 genbrugspladser

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Bioaffald udfordringer eller muligheder?

Bioaffald udfordringer eller muligheder? Bioaffald udfordringer eller muligheder? Arwos = Vores arv (å synnejysk) Forsyningsselskabet i Aabenraa Kommune Affald Deponi Drikkevand Spildevand Nemt og ordentligt! Kort om os 60.000 indbyggere 27.000

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 29. oktober 2014. Starttidspunkt 17:30. Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1. Afbud fra

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 29. oktober 2014. Starttidspunkt 17:30. Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1. Afbud fra Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2014 - ÅBENT 19 12. - Virksomhedsplan 2015 - ÅBENT 21 13. -

Læs mere

Nem sortering. Input fra borgermøde om affaldsplan i Vejen Kommune 26. november 2013

Nem sortering. Input fra borgermøde om affaldsplan i Vejen Kommune 26. november 2013 Nem sortering - sund fornuft Input fra borgermøde om affaldsplan i Vejen Kommune 26. november 2013 Læs her, hvad deltagerne mener om sortering og genbrug MADAFFALD Det er en god idé at sortere madaffald

Læs mere

Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse

Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Til beboerne i Tjæreborg Maj 2016 Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse Vi er 2/3 gennem forsøget med at finde vejen til 50 % genanvendelse af husholdningsaffald, og tallene

Læs mere

Grønt Regnskab Temarapport GENBRUG OG AFFALD 2013

Grønt Regnskab Temarapport GENBRUG OG AFFALD 2013 Grønt Regnskab Temarapport GENBRUG 2013 INDLEDNING - BESKRIVELSE AF OMRÅDET... 3 MÅL FOR OMRÅDET... 4 OPGØRELSER... 5 KONKLUSION - BESKRIVELSE AF UDVIKLING... 7 OPGØRELSER/GENBRUGSPLADSERNE... 8 KONKLUSION

Læs mere

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S DRAGØR KOMMUNE NOTAT OM BIOAFFALD NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

Deponerings-, sorterings- og behandlingsanlæg

Deponerings-, sorterings- og behandlingsanlæg Kontrakter og afaftaler med Deponerings-, sorterings- og behandlingsanlæg som Ishøj Kommune og Vestforbrænding har indgået aftaler med pr. 1. januar 2012: Kategori Anlæg Behandlingsform Kontrakt udløber

Læs mere

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 KORTLÆGNING & PROGNOSE Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle og transportere affald for Fanø Kommune på det i Udbudsbetingelser, Kravspecifikation og Udkast til kontrakt angivne

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014 TEMARAPPORT GENBRUG OG AFFALD

GRØNT REGNSKAB 2014 TEMARAPPORT GENBRUG OG AFFALD GRØNT BESKRIVELSE AF OMRÅDET... 3 MÅL... 4 OPGØRELSER - HUSHOLDNINGSAFFALD... 5 OPGØRELSER - GENBRUGSPLADSER... 5 AKTIVITETER...10 TILTAG PLANLAGT I 2015...13 DEN GODE HISTORIE... 14 Ud over denne temarapport

Læs mere

Forvaltningens bemærkninger

Forvaltningens bemærkninger Bilag 1 Dette notat sammenfatter Forvaltningens bemærkninger til indkomne høringssvar, herunder hvorvidt høringssvar foreslås at føre til ændringer i den endelige affaldsplan 2015-2026. Nummerering til

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2016

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2016 23.09.2016 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2016 Renovation Aalborg kommune sætter snart gang i en samlet fremtidig affaldsplan. Det vil også betyde ændringer for os. Fra november afskaffes storskrald-/haveaffaldsordningen.

Læs mere

Indsamlingsmetoderne og materiel er valgt. Processen med at nå frem til de sidste valg er i fuld gang.

Indsamlingsmetoderne og materiel er valgt. Processen med at nå frem til de sidste valg er i fuld gang. Hvilke valg har vi truffet og hvorfor? v/ Jørgen Niemann Behandling og afsætning af organisk affald - Hvordan sikrer vi kvalitet og kapacitet? DAKOFA s konference den 3. februar 2015. Affalds- og Ressourceplan

Læs mere

Nye affaldsordninger i Køge Kommune

Nye affaldsordninger i Køge Kommune Nye affaldsordninger i Køge Kommune Februar 2019 Nyttige oplysninger fra Affald og Genbrug VI SORTERER AFFALD FORDI DET NYTTER! Kære politikere og kolleger Denne lille folder indeholder nyttig information

Læs mere

Fremtidens forhold mellem kommuner og private aktører. AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune

Fremtidens forhold mellem kommuner og private aktører. AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Fremtidens forhold mellem kommuner og private aktører Århus Kommune Organisation 2007 BYRÅDET MAGI- STRATEN BORG- MESTERENS AFDELING SOCIALE FORHOLD OG BESKÆF- TIGELSE TEKNIK OG MILJØ SUNDHED OG OMSORG

Læs mere

BIOGAS TIL RENOVATIONSKØRSEL I VEJLE. Biogas til renovationskørsel i Vejle Kommune 06. september i DGI-huset i Vejle!

BIOGAS TIL RENOVATIONSKØRSEL I VEJLE. Biogas til renovationskørsel i Vejle Kommune 06. september i DGI-huset i Vejle! BIOGAS TIL RENOVATIONSKØRSEL I VEJLE Biogas til renovationskørsel i Vejle Kommune 06. september i DGI-huset i Vejle! Yvonne Thagaard Andersen Chef for AffaldGenbrug VEJLE KOMMUNE I TAL 111.750 indbyggere

Læs mere

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG NOTAT TIL POLITISKE UDVALG 5. november 2014 ML Ver. 7 Høring af Affaldsplan 2014 Resume I forbindelse med høring af Affaldsplan 2014 er der indkommet 15 høringssvar fra borgere, boligforeninger, interesseorganisationer

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET)

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET) Takstforslag renovation 2015 Årlig pris/pris pr. ydelse Renovation/genbrug 2015 2015 2014 2014 Ex moms Inkl moms Ex moms inkl moms Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles

Læs mere

Workshop Bioaffald, plast & metal

Workshop Bioaffald, plast & metal Workshop Bioaffald, plast & metal DET GRØNNE HUS 11. april 2013 Udarbejdet af: Martin Damgaard Lehmann Vægtbaseret afregning af dagrenovation Eksempel fra Holbæk kommune I 2008 etablerede Holbæk Kommune

Læs mere

Introduktion til AffaldPlus

Introduktion til AffaldPlus Introduktion til AffaldPlus 26. januar 2018 John Kusz Direktør 20 genbrugspladser 10 haveaffaldspladser 20 genbrugspladser 2 PlusButikker 20 genbrugspladser 10 haveaffaldspladser 1 jordhotel 20 genbrugspladser

Læs mere

Indsamling af pap, plast og metal

Indsamling af pap, plast og metal Forsøg med Indsamling af pap, plast og metal Resultater og konklusioner for service, økonomi og miljø - 2011 Indhold 1 Resumé...3 2 Indledning...3 3 Indsamling i tre forsøgsområder...4 4 Sortering af affaldet

Læs mere

Status på Aalborg uden affald

Status på Aalborg uden affald Til Miljø- og Energiudvalget Fra Sagsnr. Miljø- og Energiforvaltningen Indtast sagsnr. MP PlanStab Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby www.aalborg.dk Init.: DL 7. maj 2019

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 39

AAB Silkeborg Afdeling 39 AAB Silkeborg Afdeling 39 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 21. august 2018 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: 22 (18 husstande) Joan Nielsen Britta

Læs mere

INDSAMLING I ALT I KG SVAR SVAR. Frederikshav n Boligselskaber. Butikker. 232 Genburgsstationen. Billund kommune

INDSAMLING I ALT I KG SVAR SVAR. Frederikshav n Boligselskaber. Butikker. 232 Genburgsstationen. Billund kommune AFFALDSSEL SKAB / KOMMUNE KOMMUNER INDBYG GERE INDSAMLING I ALT I KG INDSAMLING PR. INDBYGGER I GRAM Aabenraa Aabenraa* 60.414 21.000 350 Aalborg Albertslund Allerød Allerød* 23.609 4.928 209 Alssund Affald

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Udkast TÅRNBY KOMMUNE AFFALDS- OG RESSOURCEPLAN ØGET GENANVENDELSE MINDRE I OVNEN. Bilag

Udkast TÅRNBY KOMMUNE AFFALDS- OG RESSOURCEPLAN ØGET GENANVENDELSE MINDRE I OVNEN. Bilag TÅRNBY KOMMUNE AFFALDS- OG RESSOURCEPLAN 2014-2018 ØGET GENANVENDELSE MINDRE I OVNEN Bilag INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MÅL 1.1 Dagrenovation 1.2 Papir 1.3 Storskralds 1.4 Haveaffalds 1.5 Glascontainere 1.6 Genbrugspladser

Læs mere

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Vedtaget 27. juni 2013 Indhold 1. Affaldsordninger, status... 2 2. Affaldskortlægning... 4 2.1. Oversigt over affaldsdannelsen...

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Affald hvad, hvem og hvorfor Bygge- og anlægsaffald er det affald der opstår efter nybygning, renovering eller nedrivning. Bygherren er ansvarlig for

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Affald Totale affaldsmængder Husholdningsaffald - kildesortering Farligt affald Behandling Borgertilfredshed Baggrund for data om affald November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

19.30 FÆLLES OPSAMLING Borddiskussion af uddelte spørgsmål. Spørgsmålsvis opsamling (bordene rundt) v/morten

19.30 FÆLLES OPSAMLING Borddiskussion af uddelte spørgsmål. Spørgsmålsvis opsamling (bordene rundt) v/morten Referat Affaldsbasar 29.11.2012 - Stenløse Rådhus kl. 17-20 Deltagere: Borgere, se vedlagte liste over grupper. Fra Center for Teknik og Miljø: Ingela Karlsson, centerchef, Malene Leth Kobbernagel, Tina

Læs mere