Skolen forpligtes ligeledes til gennem al undervisning og alle aktiviteter at sikre, Nedenstående retningslinier er vejledende og tilpasses konkret:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolen forpligtes ligeledes til gennem al undervisning og alle aktiviteter at sikre, Nedenstående retningslinier er vejledende og tilpasses konkret:"

Transkript

1 Skolens politikker ang. Mobning Trafik Lektier i indskolingen Lektier på mellemtrinnet Lektier i udskolingen Skolens (anti) mobningspolitik Mobning er systematisk psykisk vold over tid. Mobning kan ødelægge ikke alene skolegangen for et barn, men hele livet for det menneske, som udsættes for mobning. Forebyggelse og bekæmpelse af mobning har høj prioritet på Strib Skole. Mobning skal primært forebygges gennem opdragelse i hjemmet og på skolen. Forældrene har i sagens natur en særlig opdragelsesmæssig forpligtelse og et ansvar for bedst muligt at sikre, at barnet opdrages til gode sociale normer. Skolen forpligtes ligeledes til gennem al undervisning og alle aktiviteter at sikre, at mobning begrænses mest muligt og i øvrigt at have skærpet opmærksomhed på mobning og - ikke mindst - forsta-dierne til mobning. Når det er gået galt... Mobning har altid en årsag, og der er typisk forskellige årsager bag den enkelte mobningssag. Derfor skal enhver mobningssag behandles individuelt. Nedenstående retningslinier er vejledende og tilpasses konkret: Netværk 1. Når mobning konstateres af en medarbejder, orienterer denne ledelsen samt relevante kolleger - herunder klasselæreren/ne 2. Klasselæreren/ne aftaler en arbejds-fordeling og strategi for bekæmpelse af mobningen.

2 Én eller evt. flere klasselærere forestår koordinationen af arbejdsfordeling og strategi og tager notat af mobningssagens aspekter og udvikling 3. Koordinatoren samarbejder med ledelsen om mobningssagen 4. Alle involverede børns forældre orienteres om mobningen Procedurer 1. Medarbejderne (:oftest klasselærerne) sikrer primært, at mobningen ophører omgående. Er særlige foranstaltninger påkrævet, samarbejdes med ledelsen herom 2. Medarbejderne afklarer årsagen til mobningen 3. Medarbejderne sikrer, at såvel mobningsofre som gerningsmænd tilbydes den nødvendige specialhjælp, f.eks. psykolog, samtaler med klasselærer 4. Medarbejderne samarbejder hurtigst muligt med de involverede børns forældre og søger at inddrage disse som medansvarlige for løsning af mobningsproblemet 5. Medarbejderne søger gennem dialog at løse de årsager, som ligger bag mobningen- herunder tilstræbes, at parterne bringes til selv at formulere og forstå problemets karakter (: principperne om supervision ) Værktøjer 1. Medarbejderne kan superviseres af ledelsen og/eller PPR 2. Foldere og speciallitteratur er til rådighed på skolebiblioteket 3. Særlige mobningsforebyggende undervisningsmaterialer (skolens medarbejdere skal løbende vurdere behovet for anskaffelse af egnet undervisningsmateriale).

3 Trafikpolitik for Strib Skole TRAFIKSIKKERHED omkring STRIB SKOLE Trafikforholdene er til tider om morgenen ret kaotiske foran og omkring Strib Skole, især Skolevej og Røjlemosevej er for nogle elever utryg pga. de mange biler, der er i morgentrafikken. En stor del af trafikken skyldes i stigende grad forældre, der i omsorg for deres børn, kører dem i skole. Skolen vil derfor gerne skabe rammer og forhold, der mindsker trafikken, samtidig med at trafiksikkerheden øges. Generelt vil vi fra skolens side gerne slå et slag for at A: Færre børn bliver kørt i skole, hvilket giver tre gevinster. Trafikken lige omkring skolen mindskes, og eleverne får trafik-træning samt rørt sig mere B: At de børn der bliver kørt i skole sættes af på trafiksikre steder og fordeles mere end tilfældet er nu C: At der etableres Gåbusser D: At børnene - når de cykler cykler på de mest sikre veje og skolestier samt cykler på en sikker og lovlig cykel E: At elever, der cykler til skole, bruger cykelhjelm F: At alle eleverne kender de mest nødvendige gå- og cykleregler Byen er velforsynet med sikre skolestier som kan bruges på vej til og fra skole A. Skolen anbefaler, at flest mulige elever selv transportere sig til og fra skole. Dette fremmer også, at eleverne får frisk luft og får rørt sig, hvilket alle ved fremmer den almindelige sundhed og også indlæringsparatheden i skolen. For at de mindste elever selv kan gå eller cykle i skole, kræver det at skolevejen er indøvet sammen med forældrene. Elever er først helt trafiksikre kan realistisk vurdere afstande efter 3. kl årige kan normalt godt gå alene til skole på sikrede skoleveje, men det er vigtigt, at man har trænet turen flere gange først.

4 8-10-årige kan normalt cykle til skole. Her har man som regel erfaring nok, til at vurdere hvordan trafikken udvikler sig. Man kan begynde at cykle alene i skole hvis skolevejen er velkendt og sikker med kun lidt og langsomt kørende trafik. Først i 12-årsalderen kan barnet overskue trafikken næsten som en voksen hvis han/hun har fået træning og erfaringer ude i trafikken Vær gode rollemodeller - børn kopierer de voksnes adfærd Det er vigtigt, at man som forældre og voksen i almindelighed er bevidst om, at man er en god rollemodel for børn. De yngste børn starter nemlig som gode trafikanter (ud fra de evner de har), men de kopierer de voksne, fordi det er en del af det, at vokse op. Desværre er der mange voksne, der bliver dårlige rollemodeller for de små i trafikken. B: Skolen anbefaler, at elever, der køres i skole, bliver sat af på en af følgende steder og selv går det sidste stykke. Der opstår ofte flaskehalsproblemer ved Skolevej, derfor anbefales at man som alternativ i stedet bruger et af følgende 4 steder, når man sætter sit barn af: 1: P-pladsen ved forsamlingshuset 2: P-pladsen ved Østre allé/skolevej 3: P-pladsen ved skolens hovedindgang 4: Gl. Slotsvej ud for idrætsanlægget 5: P-pladsen ved Sognegården Skolepatruljen Skolepatruljen hjælper eleverne sikkert over vejen, og alle trafikanter skal respektere skolepatruljens arbejde. Skolen har etableret skolepatrulje følgende steder: Ved fodgængerovergangene på Røjlemosevej Ved fodgængerovergangen på Østre Alle C: Skolen anbefaler at forældre fra samme lokalområde på frivillig basis etablerer Gåbusser for de yngste elever. D+E: Skolen anbefaler, at forældrene aftaler hvilken vej, der trafikmæssigt er mest sikker at bruge for det enkelte barn, og at man går eller cykler ruten med sine børn samt drøfter de trafikregler, der er aktuelle. Ligeledes anbefaler vi selvfølgelig, at man løbende tjekker, at cyklen er sikker og lovlig (en gang om året har vi på skolen i samarbejde med politiet et cykleeftersyn). I lygtetændingstiden er det særlig vigtigt, at man jævnligt tjekker, at man kan ses og bliver set i trafikken om morgenen. Skolen anbefaler at alle bruger cykelhjelm hver dag, og skolebestyrelsen har bestemt at alle skal bære cykelhjelm, når klasserne tager på cykeltur. F:

5 Skolen underviser igennem hele skoleforløbet i færdselslære, men dette er en fortløbende proces, og derfor er eleverne ikke bekendt med alle regler, når de starter i skolen. Derfor anbefaler vi, at forældrene nøje gennemgår skolevejen og gennemdrøfter de trafikregler og de trafikale problemstillinger, der er aktuelle på den pågældende strækning. GÅBUS En GÅBUS er en enkel, sund og pædagogisk måde at få de yngste børn bragt i skole uden brug af bil. En gåbus består typisk af 4-8 børn, der sammen med en "chauffør" går til skole langs en fastlagt rute med aftalte "stoppesteder". Det er børn, der bor i nærheden af hinanden, der er i den samme bus. Forældrene skiftes til at være "chauffører" og aftaler indbyrdes, hvem der går hvornår. Driften af gåbussen er forældrenes ansvar. Fordele ved at etablere gåbusser: Antallet af biler foran skolen bliver nedbragt, og dermed bliver skolevejen mere sikker for alle børn Børnene kommer sikkert til skole, fordi turen foregår under opsyn af en voksen Børnene lærer at færdes i trafikken, mens de går Børnene får en god start på dagen med frisk luft og motion og møder derfor friske og veloplagte i skole Forældrene aflastes de behøver ikke at køre deres børn til skole hver dag. Links til gode internetsider omkring børn og trafik: Trafikpolitikken er uddelt som folder til alle hjem. Skolebestyrelsen ved Strib Skole Jes Rønn Hansen, Formand Erik Busk, Skoleleder

6 Strib Skole Lektiepolitik for kl. på Strib Skole

7 Strib Skole 2010 Lektiepolitik for kl. på Strib Skole Forord hvorfor en lektiepolitik?: Det er intentionerne med denne lektiepolitik for Strib Skole at skabe en fælles forståelse for grundideen med lektier, og for hvordan lektier bruges i forbindelse med skolens undervisning. Vi håber, at vores arbejde med at skabe en god lektiekultur bliver opfattet som en fælles interesse i, at alle elever får de bedst tænkelige forudsætninger for at klare sig godt i skolen. Definition: Lektier forstås som aktiviteter, der foregår uden for elevens undervisningstid, og som understøtter elevens læring og/eller forbereder eleven til den efterfølgende undervisning. En grundlæggende fast lektiedel er således også, at eleven sørger for at medbringe de rette ting hver dag fx skriveredskaber, bøger, hæfter, idrætstøj, madpakke mm., samt at eleven møder udhvilet, mæt og undervisningsparat. Formålet med lektier: At eleven får trænet færdigheder At eleven forbereder den undervisning/læring, som finder sted i skolen At eleven færdiggør påbegyndt skolearbejde eller får indhentet noget forsømt At eleven får mulighed for at fordybe sig i emner og opgaver At eleven oplæres i ansvarlighed for fællesskabet og aftaler At eleven udvikler gode arbejdsvaner og rutiner Lektierne kan være af meget forskellig karakter alt afhængig af alderstrin, fag og undervisningsformen. Lektierne gives ofte differentieret, så de tilpasses den enkeltes læring bedst muligt. Læring er afhængig af mange faktorer bl.a. også elevens trivsel, motivation, anerkendelse og forældre-opbakning, og dette gælder således også læring via lektielæsning. Derfor gøres der fra skolens side meget ud af at udvælge velmotiverede lektier, som giver den enkelte mulighed for læring.

8 Forventninger til forældrene: Skolen forventer, at forældrene følger og støtter op om deres børns læring. Forældre skal således også via løbende indsigt i lektielæsningen følge elevens læring og fx opmuntre til at lektierne bliver klaret i rette tid. Forældrene skal medvirke til, at de ydre rammer for lektielæsningen er optimale, og at der fx er den nødvendige ro, når der læses lektier, samt at der afsættes tid til lektielæsning i elevernes dagsprogram. Skolen forventer at lektierne går forud for fritidsaktiviteter og fritidsjob. Forældrene drøfter den enkelte elevs lektieforhold med lærerne ved skole-hjem-samtalerne, og de generelle forhold i klassen drøftes ved årets forældremøde, hvor lærerne redegør for deres brug af lektier. Det tilstræbes, at lektierne i størst mulig omfang kan klares af eleven selv uden større hjælp, men forældrene har også et medansvar for, at lektierne bliver lavet. Ferieforhold: Forældrene opfordres til i vides muligt omfang at holde ferie i skolens ferieuger og nøje overvejer konsekvenserne, hvis man beder sine børn fri til ekstra ferie. Skolen har dog forståelse for, at elever nogle gange holder ferie sammen med familien uden for den faste ferieplan, men samtidig skal det pointeres, at det sker på hjemmets ansvar. Som hovedregel gives der ikke lektier for i sådanne situationer. Efter endt ferie må det pensum, klassen har gennemgået, imens eleven var væk, indhentes efterfølgende. Man kan ikke forvente, at lærerne på forhånd orienterer om det pågældende forløb, men eleven må selv via kammerater / lærerne efterfølgende orientere sig om dette og indhente det forsømte. Eksempler på lektier i kl. Dansk: Lektierne består først og fremmest af træning af læsefærdigheder. De kan fx bestå af små stykker tekst, der skal øves på til oplæsning for læreren/klassen, at lave små skriftlige opgaver færdige eller øve staveord til diktat samt skriveøvelser. Når man skal lære at læse, er det nødvendigt med en passende mængde læseøvelser for at færdigheden bliver tilegnet, og i denne proces er daglig læsning (fx 20 min.) hjemme en rigtig god ide. Matematik: Her er det ofte opgaver fra dag til dag, der skal gøres færdig, og som repeterer kendte opgaver og talbhandling. Der skal fx trænes mange matematikstykker med de fire regningsarter, før man bliver habil inden for disse discipliner, så derfor er lektier på dette område ofte nødvendig og et led i en almindelig lektiekultur. Lektiemængden kan på dette alderstrin kan variere, men vil de fleste dage kunne klares på under 1 time.

9 Lektiekoordinering Klassens team samarbejder om klassernes rammer og normer for lektiegivning. På klassens årlige forældremøde orienteres forældrene om, hvordan der i de forskellige fag arbejdes med lektier. Lektier i Indskolingen: I indskolingen er der lektier for i dansk og matematik, men da weekenderne ofte holdes fri, er der tit ikke lektier for til mandag. Skolen forventer, at forældrene er tovholdere på, at der i dagens program skabes rum for lektielæsning, og at det foregår på et tidspunkt, hvor eleven stadig har energi og kan mobilisere tilstrækkelig motivation for sit skolearbejde. Fra 3. klasse af gives der lektier for i flere fag, fx kan der i forbindelse med faget natur og teknik / historie være tale om div. læsestof ved arbejdet med et emneområde o. lign. Lektier i SFO: Lektiehjælp: SFO tilbyder lektiecafe om eftermiddagen for elever, der går i SFO. Der er lektiecafe mandag torsdag kl for alle i SFO. Cafeen er et tilbud på linje med de andre tilbud, der er i SFO. SFO skaber gode lektiemotiverende rammer med sikkerhed for ro og fred (pt.bagest i køkkenet). Personalet i SFO fører tilsyn med eleverne i lektiecafeen og er behjælpelig med støtte og vejledning til de børn, der selv søger dette. Personalet har ikke overblik over det enkelte barns lektier, men støtter op omkring det, som barnet selv ønsker hjælp til. I det hele taget er lektiecafeen primært for de børn, der på eget initiativ har lyst til at lave lektier i SFO-tiden.

10 Elever med særlige behov: Igennem hele skoleforløbet er der fokus på elever med særlige vanskeligheder. Disse tilbydes supplerende undervisning, eller der støttes op om undervisningen i klassen på forskellige måder. OBS! For elever med særlige behov kan der laves særlige aftaler ang. støtte og hjælp til lektierne i SFO Kommunikation ang. lektier: I indskolingen arbejdes der også ofte med, at klassen i fællesskab sætter mærker/ krydser, som angiver den fælles eller individuelle lektie. Klassens team afgør, om man vil bruge Elevintraet som fælles lektiebog, som også kan læses af forældrene. I nogle klasseteam arbejder man med uge -/ månedsbreve, som i oversigtsform evt. også angiver, hvad der er lektierne i den beskrevne periode.

11 Strib Skole Lektiepolitik for kl. på Strib Skole

12 Strib Skole 2010 Lektiepolitik for kl. på Strib Skole Forord hvorfor en lektiepolitik?: Det er intentionerne med denne lektiepolitik for Strib Skole at skabe en fælles forståelse for grundideen med lektier, og for hvordan lektier bruges i forbindelse med skolens undervisning. Vi håber, at vores arbejde med at skabe en god lektiekultur bliver opfattet som en fælles interesse i, at alle elever får de bedst tænkelige forudsætninger for at klare sig godt i skolen. Definition: Lektier forstås som aktiviteter, der foregår uden for elevens undervisningstid, og som understøtter elevens læring og/eller forbereder eleven til den efterfølgende undervisning. En grundlæggende fast lektiedel er således også, at eleven sørger for at medbringe de rette ting hver dag fx skriveredskaber, bøger, hæfter, idrætstøj, madpakke mm., samt at eleven møder udhvilet, mæt og undervisningsparat. Formålet med lektier: At eleven får trænet færdigheder At eleven forbereder den undervisning/læring, som finder sted i skolen At eleven færdiggør påbegyndt skolearbejde eller får indhentet noget forsømt At eleven får mulighed for at fordybe sig i emner og opgaver At eleven oplæres i ansvarlighed for fællesskabet og aftaler At eleven udvikler gode arbejdsvaner og rutiner Lektierne kan være af meget forskellig karakter alt afhængig af alderstrin, fag og undervisningsformen. Lektierne gives ofte differentieret, så de tilpasses den enkeltes læring bedst muligt.

13 Læring er afhængig af mange faktorer bl.a. også elevens trivsel, motivation, anerkendelse og forældre-opbakning, og dette gælder således også læring via lektielæsning. Derfor gøres der fra skolens side meget ud af at udvælge velmotiverede lektier, som giver den enkelte mulighed for læring. Eksempel på lektier på mellemtrinnet: Forventninger til forældrene: Skolen forventer, at forældrene følger og støtte op om deres børns læring. Forældre skal således også via løbende indsigt i lektielæsningen følge elevens læring og fx opmuntre til at lektierne bliver klaret i rette tid. Forældrene skal medvirke til, at de ydre rammer for lektielæsningen er optimale, og at der fx er den nødvendige ro, når der læses lektier, samt at der afsættes tid til lektielæsning i elevernes dagsprogram. Skolen forventer at lektierne går forud for fritidsaktiviteter og fritidsjob. Forældrene drøfter den enkelte elevs lektieforhold med lærerne ved skole-hjem-samtalerne, og de generelle forhold i klassen drøftes ved årets forældremøde, hvor lærerne redegør for deres brug af lektier. Det tilstræbes at lektierne i størst mulig omfang kan klares af eleven selv uden større hjælp, men forældrene har også et medansvar for, at lektierne bliver lavet. Der arbejdes i nogle fag, som passer til dette - fx matematik -, ofte med skal- opgaver, som skal laves (disse opgaver kan normalt klares af eleven uden hjælp) og måopgaver, som eleven må lave, hvis man gerne vil have flere udfordringer. Lektiemængden på mellemtrinnet: Denne kan variere meget, men man må forvente, at der ofte i gennemsnit kan være en ugentlig lektietid, der svarer til det klassetrin, som eleven går på. fx 5 timer i 5.kl. 6 timer i 6. kl. osv. Ferieforhold: Forældrene opfordres til i vides muligt omfang at holde ferie i skolens ferieuger og nøje overveje konsekvenserne, hvis man beder sine børn fri til ekstra ferie. Skolen har dog forståelse for, at elever nogle gange holder ferie sammen med familien uden for den faste ferieplan, men sam-tidig skal det pointeres, at det sker på hjemmets ansvar. Som hovedregel gives der ikke lektier for i sådanne situationer. Efter endt ferie må det pensum, klassen har gennemgået, imens eleven var væk, indhentes efterfølgende. Man kan ikke forvente, at lærerne på forhånd orienterer om det pågældende forløb, men eleven må selv via kammerater / lærerne efterfølgende orientere sig om dette og indhente det forsømte.

14 Lektiekoordinering Klassens team samarbejder om klassernes rammer og normer for lektiegivning. På klassens årlige forældremøde orienteres forældrene om, hvordan der i de forskellige fag arbejdes med lektier. Lektier på Mellemtrinnet: På mellemtrinnet kan man forvente dels lektier af samme karakter som i indskolingen, men også mere varierede former for lektier. Det er ofte på mellemtrinnet, at de gode arbejdsvaner indarbejdes også m.h.t. til lektielæsning. Det er fx her, der indarbejdes en fornuftig lektiekultur, hvor eleven gradvist selv lærer at styre arbejdet med lektier. Kommunikation ang. lektier Klassens team afgør, om man vil bruge Elevintraet som fælles lektiebog, eller man forventer, at eleverne selv anskaffer sig en lektiebog, og læreren fx bruger tavlen til at notere lektierne på. Elever med særlige behov: Igennem hele skoleforløbet er der fokus på elever med særlige vanskeligheder. Disse tilbydes supplerende undervisning, eller der støttes op om undervisningen i klassen på forskellige måder. Lektiehjælp: Der gøres i skoleåret forsøg med at tilbyde lektiehjælp i kl. Forsøg med lektiecafe Der gøres i skoleåret forsøg med lektiecafe for elever i kl. på udvalgte dage. En lærer (eller lærervikar) varetager hjælpen sammen med 1-2 af de ældste elever.

15 I lektiecaféen kan man fra kl. få hjælp til at lave sine lektier. Lektiehjælpen er frivillig, og eleverne bestemmer selv hvilke fag, de vil have hjælp til eller om de bare vil arbejde selvstændigt med hjemme-arbejdet. Eleven søger om ret til lektiehjælpen og indgår med skolen en aftale angående hvordan og hvor længe han/hun ønsker lektiehjælp (et standardskema udfyl-des og underskrives af forældrene og eleven). Der evalueres løbende på ordningen og efter et år slutevalueres der. Andet: Lektie i forbindelse med særlig arrangementer fx idræts- og musikarrangementer/stævner: Det forventes, at de deltagende elever selv via kammerater/lærerne holder sig orienteret, om de lektier klassen evt. bliver pålagt og selvfølgelig udfører disse på lige fod med resten af klassens elever.

16 Strib Skole Lektiepolitik for kl. på Strib Skole Forord hvorfor en lektiepolitik?: Det er intentionerne med denne lektiepolitik for Strib Skole at skabe en fælles forståelse for grundideen med lektier, og for hvordan lektier bruges i forbindelse med skolens undervisning. Vi håber, at vores arbejde med at skabe en god lektiekultur bliver opfattet som en fælles interesse i, at alle elever får de bedst tænkelige forudsætninger for at klare sig godt i skolen.

17 Lektiepolitik for kl. på Strib Skole Definition:. Lektier forstås som aktiviteter, der foregår uden for elevens undervisningstid, og som understøtter elevens læring og/eller forbereder eleven til den efterfølgende undervisning. En grundlæggende fast lektiedel er således også, at eleven sørger for at medbringe de rette ting hver dag fx skriveredskaber, bøger, hæfter, idrætstøj, madpakke mm., samt at eleven møder udhvilet, mæt og undervisningsparat. Formålet med lektier: At eleven får trænet færdigheder At eleven forbereder den undervisning/læring, som finder sted i skolen At eleven færdiggør påbegyndt skolearbejde eller får indhentet noget forsømt At eleven får mulighed for at fordybe sig i emner og opgaver At eleven oplæres i ansvarlighed for fællesskabet og aftaler At eleven udvikler gode arbejdsvaner og rutiner Lektierne kan være af meget forskellig karakter alt afhængig af alderstrin, fag og undervisningsformen. Lektierne gives ofte differentieret, så de tilpasses den enkeltes læring bedst muligt. Læring er afhængig af mange faktorer bl.a. også elevens trivsel, motivation, anerkendelse og forældre-opbakning, og dette gælder således også læring via lektielæsning. Derfor gøres der fra skolens side meget ud af at udvælge velmotiverede lektier, som giver den enkelte mulighed for læring. Forventninger til forældrene: Skolen forventer, at forældrene følger og støtte op om deres børns læring. Forældre skal således også via løbende indsigt i lektielæsningen følge elevens læring og fx opmuntre til, at lektierne bliver klaret i rette tid. Forældrene skal medvirke til, at de ydre rammer for lektielæsningen er optimale, og at der fx er den nødvendige ro, når der læses lektier, samt at der afsættes tid til lektielæsning i elevernes dagsprogram. Skolen forventer at lektierne går forud for fritidsaktiviteter og fritidsjob.

18 Forældrene drøfter den enkelte elevs lektieforhold med lærerne ved skole-hjem-samtalerne, og de gene-relle forhold i klassen drøftes ved årets forældremøde, hvor lærerne redegør for deres brug af lektier. Det tilstræbes, at lektierne i størst mulig omfang kan klares af eleven selv uden større hjælp, men foræl-drene har også et medansvar for, at lektierne bliver lavet. Ferieforhold: Forældrene opfordres til i videst muligt omfang at holde ferie i skolens ferieuger og nøje overveje kon-sekvenserne, hvis man beder sine børn fri til ekstra ferie. Skolen har dog forståelse for, at elever nogle gange holder ferie sammen med familien uden for den faste ferieplan, men samtidig skal det pointeres, at det sker på hjemmets ansvar. Som hovedregel gives der ikke lektier for i sådanne situationer. Efter endt ferie må det pensum, klassen har gennemgået, imens eleven var væk, indhentes efterfølgende. Man kan ikke forvente, at lærerne på forhånd orienterer om det pågældende forløb, men eleven må selv via kammerater / lærerne efterfølgende orientere sig om dette og indhente det forsømte. Lektiekoordinering Klassens team samarbejder om klassernes rammer og normer for lektiegivning. På klassens årlige forældremøde orienteres forældrene om, hvordan der i de forskellige fag arbejdes med lektier. I overbygningen samarbejder klassens team om spredning af de større afleveringsopgaver. Der udarbejdes i samråd med eleverne en årsplan for afleveringerne, som sikrer, at denne type opgaver bliver fordelt jævnt ud over året. Elever med særlige behov: Igennem hele skoleforløbet er der fokus på elever med særlige vanskeligheder. Disse tilbydes supplerende undervisning, eller der støttes op om undervisningen i klassen på forskellige måder. Faglige kurser: I kl. har elever med særlige behov også efter eget ønske mulighed for at komme på faglige kurser primært i fagene dansk, matematik samt sprogfagene. Disse kurser kører

19 parallelt med valgfagene og tilbydes som korte kurser ( 2-3 måneder) i fagområder, den pågældende elev selv er med til at udpege. Lektier i Overbygningen: Lektier skal her ses som en del af elevens ansvar for egen læring og forældrenes medansvar for samme, og det forventes, at eleverne i overbygningen i høj grad selvstændigt kan varetage og planlægge deres lektier. Der kan ligeledes, selv om lærerne koordinerer de store afleveringsopgaver være skiftende lektiemængder fra uge til uge, og derfor forventes det, at eleven via sin egen planlægning kan udligne skævheder. Kommunikation ang. lektier: Klassens team afgør, på hvilken måde lektierne kommunikeres til eleverne. Bl.a. følgende muligheder eksisterer. A: Elevintra bruges. Evt. sørger lektieduksene for at lektierne hver dag er skrevet ind i Elevintraet. B: Lærerne skriver på tavlen, og eleverne bruger en lektiebog (eller deres mobiltelefon). C: Udleverede årsplaner (eller semesteroversigter) kan evt. indeholde faste lektiebeskrivelser OBS! På 9. årg. får eleverne udleveret en gratis lektiebog (betalt af EU) Lektiemængden i overbygningen: I overbygningen må eleverne være forberedte på, at de for at få det bedst mulige udbytte af undervisningen må belave sig på at bruge en del tid på lektielæsning. Det vil således ikke være unormalt med gennemsnitligt 6 og 10 timers lektier pr. uge. Lektiehjælp: Der gøres i skoleåret forsøg med at tilbyde lektiehjælp i overbygningen.

20 Forsøg med lektiecafe Der gøres i skoleåret forsøg med lektiecafe for elever i kl. på udvalgte dage. En lærer (eller lærervikar) varetager hjælpen sammen med 1-2 af de ældste elever. I lektiecaféen kan man fra kl. få hjælp til at lave sine lektier. Lektiehjælpen er frivillig, og eleverne bestemmer selv hvilke fag, de vil have hjælp til, eller om de bare vil arbejde selvstændigt med hjemmearbejdet. Eleven søger om ret til lektiehjælpen og indgår med skolen en aftale angående hvordan og hvor længe han/hun ønsker lektiehjælp (et standardskema udfyldes og underskrives af forældrene og eleven). Der evalueres løbende på ordningen og efter et år slutevalueres der. Andet: Lektie i forbindelse med særlig arrangementer fx idræts- og musikarrangementer/stævner: Det forventes, at de deltagende elever selv via kammerater/lærerne holder sig orienteret, om de lektier klassen evt. bliver pålagt og selvfølgelig udfører disse på lige fod med resten af klassens elever.

Solbjergskolens Trafikpolitik

Solbjergskolens Trafikpolitik Solbjergskolens Trafikpolitik Forord Trafikpolitikken opstiller mål for både færdselsundervisning og sikker skolevej på Solbjergskolen. Trafikpolitikken omhandler retningslinjer og forudsætninger for,

Læs mere

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne:

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne: Trafikpolitik Trafikpolitik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne: På vej Undervisning Rollemodeller Samarbejde. Skolens trafikpolitik skal være: klar og enkel forankret i ledelsen, blandt

Læs mere

Nordstjerneskolens trafikpolitik

Nordstjerneskolens trafikpolitik Nordstjerneskolens trafikpolitik Her på skolen vil vi gerne være med til at gøre noget for at skabe sikker trafik for vores børn og unge, men det kræver en målrettet indsats fra såvel forældre som fra

Læs mere

Politik for Lektier og faglig fordybelse

Politik for Lektier og faglig fordybelse ~ 1 ~ Politik for Lektier og faglig fordybelse Indledning: På Ellemarkskolen betragtes lektier og faglig fordybelse (i det følgende nævnt som lektier) som et af mange elementer, lærerne bringer i anvendelse

Læs mere

Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro

Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro Mål for Sct. Jørgens Skoles trafikpolitik At samarbejde med forældrene om at gøre børnene i stand til at færdes sikkert i trafikken. At gøre børnenes vej til

Læs mere

Trafikpolitik på Torslev Skole

Trafikpolitik på Torslev Skole Trafikpolitik på Torslev Skole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Trafikpolitik Herstedøster Skole

Trafikpolitik Herstedøster Skole Trafikpolitik Herstedøster Skole Trafikpolitik Hvorfor? Derfor! På Herstedøster Skole vil vi meget gerne være med til at gøre noget for at skabe mere sikker trafik for vores børn og unge, men det kræver

Læs mere

Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold:

Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold: Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold: På vej Undervisning Rollemodeller Samarbejde Husk hjelmen På vej Selvtransporterende børn Træning giver rutine og overblik, og er den bedste vej til sikre trafikanter.

Læs mere

Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted

Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted - 2 - Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at eleverne, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden.

Læs mere

KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK

KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK Karup Skoles holdning Det er et fælles ansvar mellem skole og hjem, at børnene lærer at færdes sikkert i trafikken. Vores betragtninger på denne fælles opgave er beskrevet i

Læs mere

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Trafikpolitik for Firkløverskolen Give

Trafikpolitik for Firkløverskolen Give Trafikpolitik for Firkløverskolen Give Indhold: På vej - skolevejen, afsætning, cykling, ekskursioner Undervisning - færdselskontaktpersonens rolle, materialer til brug i undervisningen Rollemodeller -

Læs mere

Christianshavns skoles trafikpolitik

Christianshavns skoles trafikpolitik Christianshavns skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere

Læs mere

Trafikpolitik for Marienhoffskolen

Trafikpolitik for Marienhoffskolen Trafikpolitik for Marienhoffskolen MARIENHOFFSKOLEN Marienhoffvej 11 8550 Ryomgård Tlf.: 87 53 5830 info@marienhoffskolen.dk www.marienhoffskolen.dk Forord På Marienhoffskolen er dit barns sikkerhed det

Læs mere

Nørhalne Skoles trafikpolitik

Nørhalne Skoles trafikpolitik Nørhalne Skoles trafikpolitik 1 Vi ønsker at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Handling Tidsfrist Ansvarlig

Læs mere

FREDENSBORG SKOLES TRAFIKPOLITIK

FREDENSBORG SKOLES TRAFIKPOLITIK FREDENSBORG SKOLES TRAFIKPOLITIK Indhold: TRAFIKPOLITIK 3 FORMÅL 3 TRAFIKFORHOLD OMKRING SKOLENS MATRIKLER 3 FÆRDSELSKOORDINATOR 7 FÆRDSEL I SKOLETIDEN 7 FÆRDSELSUNDERVISNING 8 SAMARBEJDE 8 Trafikpolitik

Læs mere

Vejrup skoles trafikpolitik

Vejrup skoles trafikpolitik Vejrup skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Trafikpolitik for. Rådet for Sikker Trafik har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik.

Trafikpolitik for. Rådet for Sikker Trafik har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik. Trafikpolitik for Her på skolen vil vi gerne være med til at gøre noget for at skabe sikker trafik for vores børn og unge, det kræver en målrettet indsats fra dem der benytter skolen. Rådet for Sikker

Læs mere

Sønderlandsskolens trafikpolitik

Sønderlandsskolens trafikpolitik Sønderlandsskolens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre, lærere og pædagoger kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Trafikpolitik ved Bogense Skole

Trafikpolitik ved Bogense Skole Trafikpolitik ved Bogense Skole Bogense Skole vil arbejde for, at alle elever får gode forudsætninger og muligheder for at færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen aktivt arbejder for, at så mange elever

Læs mere

Kristrup Skoles trafikpolitik

Kristrup Skoles trafikpolitik Kristrup Skoles trafikpolitik Vores ambitioner er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og skolens personale kan færdes sikkert til og fra skole samt omkring skolen og i lokalområdet

Læs mere

Integration på Enghøjskolen 2011/12

Integration på Enghøjskolen 2011/12 1 Mål 2 Baggrund 3 Handleplan 4 Måling Hvad vil vi? Hvorfor vil vi det? Hvordan vil vi gøre det? Hvordan kan det måles/vises, at målet nås? Lektiecafe Målet med lektiecafeen er, at give eleverne mulighed

Læs mere

Trafikpolitik. Askov-Malt Skole

Trafikpolitik. Askov-Malt Skole Trafikpolitik Askov-Malt Skole EMNE Hvad er en trafikpolitik Målet for trafikpolitikken Hvordan søger vi målet? Undervisning Færdselskontaktlærer HANDLING En trafikpolitik beskriver, hvad skolen gør for

Læs mere

Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej

Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej Trafikpolitik svb.indd 2-3 24/04/2017 10.31 Trafikambition på vejen Mindre morgenmylder Skolens holdning er, at det er vigtigt, at børnene lærer at færdes i trafikken

Læs mere

Trafikpolitik Tofthøjskolen

Trafikpolitik Tofthøjskolen Trafikpolitik Tofthøjskolen Indholdsfortegnelse Tofthøjskolen Side Forord 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 10 Rollemodel.. 11 Samarbejde

Læs mere

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE Hermed en stor velkomst til alle. Jeg håber, I har nydt den gode sommer rigtig meget sammen med jeres børn. Nyansatte Skolen har ansat 3 nye lærere, en børnehaveklasseleder

Læs mere

Trafikpolitik Gauerslund Skole

Trafikpolitik Gauerslund Skole Trafikpolitik Gauerslund Skole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Hylleholt Skoles Trafikpolitik

Hylleholt Skoles Trafikpolitik Hylleholt Skoles Trafikpolitik Det er Hylleholt Skole ambition, at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Uglegårdsskolens trafikpolitik

Uglegårdsskolens trafikpolitik Uglegårdsskolens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik

Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik Det er Østskolen, afd. Hylleholts ambition at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og medarbejdere kan færdes sikkert omkring skolen i og

Læs mere

Sorgenfriskolens trafikpolitik

Sorgenfriskolens trafikpolitik Sorgenfriskolens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Målet er at indsatsen

Læs mere

Trafikpolitik for Høsterkøb Skole

Trafikpolitik for Høsterkøb Skole Trafikpolitik for Høsterkøb Skole Børnene på Høsterkøb Skole kommer fra kommunens geografisk største område, der blandt andet dækker Høsterkøb By, Isterød, Ravnsnæs, Gøngehus, Sandbjerg, Ubberød og Brådebæk.

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Forslag til TRAFIKPOLITIK MØLHOLM SKOLE

Forslag til TRAFIKPOLITIK MØLHOLM SKOLE Forslag til TRAFIKPOLITIK MØLHOLM SKOLE Vi vil gerne skabe sikre rammer for skolens elever Hvorfor arbejder vi med trafikpolitik på skolerne? Vejle Kommune har vedtaget en trafiksikkerhedsplan for kommunen,

Læs mere

Krogårdskolens trafikpolitik

Krogårdskolens trafikpolitik Krogårdskolens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Løgumkloster Distriktsskoles overordnede trafikpolitik

Løgumkloster Distriktsskoles overordnede trafikpolitik s overordnede trafikpolitik s ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Formålet er, at eleverne

Læs mere

Trafikpolitik Fællesskolen Bevtoft Over Jerstal

Trafikpolitik Fællesskolen Bevtoft Over Jerstal Trafikpolitik Fællesskolen Bevtoft Over Jerstal 1 Trafikpolitik Fællesskolen Bevtoft Over Jerstal vil arbejde for, at alle elever får gode forudsætninger og muligheder for at færdes sikkert i trafikken.

Læs mere

Korshøjskolens trafikpolitik

Korshøjskolens trafikpolitik Korshøjskolens trafikpolitik Vores ambitioner er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og skolens personale kan færdes sikkert til og fra skole samt omkring skolen og i lokalområdet

Læs mere

Højboskolens trafikpolitik

Højboskolens trafikpolitik Højboskolens trafikpolitik Skolebestyrelsen og skolens ledelse på Højboskolen har i 2013 udarbejdet nærværende Trafikpolitik for at bevidstgøre forældrekredsen, skolens elever og skolens ansatte om vigtigheden

Læs mere

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole 1 Trafikpolitik Distriktsskole 1 2 FORMÅL OG INDHOLD Distriktsskoles trafikpolitik har som formål: At skabe trygge forhold på skolevejen At sikre fælles rammer for trafiksikkerheden i forbindelse med skolens

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Vores vej til en sikker skoletrafik Dyssegårdsskolen Trafikpolitik

Vores vej til en sikker skoletrafik Dyssegårdsskolen Trafikpolitik Vores vej til en sikker skoletrafik Dyssegårdsskolen Trafikpolitik Introduktion Dyssegårdsskolens trafikpolitik sætter rammerne for, hvordan vi afvikler trafikken omkring skolen bedst muligt og sikrer

Læs mere

Trafikpolitik på skoler 10 gode grunde

Trafikpolitik på skoler 10 gode grunde Trafikpolitik på skoler 10 gode grunde Side 1 10 gode grunde til at lave trafikpolitik på landets skoler Et godt værktøj for skoler og kommuner. I denne pjece giver vi 10 gode grunde til, hvorfor en trafikpolitik

Læs mere

Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus

Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus 2017 Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus Trafikpolitik Stauning Helhed Kirkebyvej 65 Stauning 6900 Skjern Mail: stauningskole@rksk.dk stauning-bornehus@rksk.dk 15/08/2017 Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Trafikpolitik for Herskind skole & børnehus

Trafikpolitik for Herskind skole & børnehus Trafikpolitik for Herskind skole & børnehus Forord Herskind skole & børnehus vil gerne være med til at skabe sikker trafik for vores børn og unge. Det kræver en målrettet indsats fra såvel skoleledelse,

Læs mere

Skolebiblioteket og Læsevejlederne April Lektieguide.

Skolebiblioteket og Læsevejlederne April Lektieguide. Skolebiblioteket og Læsevejlederne April 2011 Lektieguide. Forord - Trin1 På Rødding Skole ser vi med positive øjne på det at lave lektier. En lektie er ingen straf. Det er en støtte for børnenes samlede

Læs mere

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen 1 Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen Kære forældre Haldum-Hinnerup Skolen har udarbejdet en trafikpolitik ud fra et ønske om at skabe sikre og trygge skoleveje og samtidig gøre skolens elever til

Læs mere

Emne. Handling Tidsfrist Ansvarlig

Emne. Handling Tidsfrist Ansvarlig Ødis Skoles trafikpolitik Vi ønsker at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. På vej til skole Mindre morgenmylder

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN - UGLEGÅRDSSKOLEN

SKOLEBESTYRELSEN - UGLEGÅRDSSKOLEN Trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og ansatte kan færdes sikkert omkring skolen i og omkring skole/klubtiden, samt at understøtte at eleverne

Læs mere

Trafikpolitik, Lem Stationsskole

Trafikpolitik, Lem Stationsskole 2015 Trafikpolitik, Lem Stationsskole Trafikpolitik Skolegade 34 6940 Lem St Tlf.: 97341238 Mail: lem-stationsskole@rksk.dk 11/1/2010 Ringkøbing-Skjern Kommune Revideret april 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Trafikpolitik. på Frederiksborg Byskole

Trafikpolitik. på Frederiksborg Byskole Trafikpolitik på Frederiksborg Byskole Trafikpolitik Frederiksborg Byskole ønsker, at skolens elever kan færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen arbejder for, at alle elever er selvtransporterende til

Læs mere

Tjørring skoles trafikpolitik

Tjørring skoles trafikpolitik Tjørring skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Formålet med skoles trafikpolitik er:

Formålet med skoles trafikpolitik er: Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden samt på længere sigt bidrage til en sikrere færdselskultur,

Læs mere

Værdiregelsæt på Holmebækskolen

Værdiregelsæt på Holmebækskolen Værdiregelsæt på Holmebækskolen Formål med værdiregelsæt Formelt set stilles der krav om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Trafikpolitik på Stenderup Skole og Børnehave

Trafikpolitik på Stenderup Skole og Børnehave Trafikpolitik på Stenderup Skole og Børnehave Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at skoler laver en trafikpolitik, fordi en trafikpolitik: 1. Målretter arbejdet med at give børn og unge gode trafikvaner

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Hornbæk Skole og SFO er

Hornbæk Skole og SFO er Trafikpolitik for Hornbæk Skole og SFO er Det er smart at være sikker 1 Mål for trafikpolitikken Det er trafikpolitikkens mål er at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene i Hornbæk ved: At så mange

Læs mere

Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik

Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik Indhold: 1. Forord hvorfor har Nørrebro Park Skole en trafikpolitik og hvad vil vi med den 2. På vej til og fra skole hvordan skaber vi en sikker trafikvej for eleverne

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Svinninge Skole og SFO Hovedgaden 76 F. 4520 Svinninge Tlf. 7236 7690 E-mail: svinningeskole@holb.dk

Svinninge Skole og SFO Hovedgaden 76 F. 4520 Svinninge Tlf. 7236 7690 E-mail: svinningeskole@holb.dk Trafikpolitik ved Svinninge skole Svinninge skole vil arbejde for, at alle elever får gode forudsætninger og muligheder for at færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen aktivt arbejder for, at alle elever

Læs mere

Lektiepolitik på Dyssegårdsskolen

Lektiepolitik på Dyssegårdsskolen Lektiepolitik på Dyssegårdsskolen På Dyssegårdsskolen er lektier en integreret del af undervisningen og bidrager til den samlede læring. Den enkelte lærer vurderer, hvilke lektier og hvilken mængde af

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Denne trafikpolitik er udarbejdet af Haldum-Hinnerup skolen i samarbejde med Trafik & Veje, Favrskov Kommune. Baggrunden for udarbejdelsen af politikken er et ønske om

Læs mere

Foreløbig version januar 2017, ikke endeligt vedtaget i fællesbestyrelsen Trafikpolitik for Mønsted og Sparkær skole Indhold På vej Sikker på vej til

Foreløbig version januar 2017, ikke endeligt vedtaget i fællesbestyrelsen Trafikpolitik for Mønsted og Sparkær skole Indhold På vej Sikker på vej til Foreløbig version januar 2017, ikke endeligt vedtaget i fællesbestyrelsen Trafikpolitik for Mønsted og Sparkær skole Indhold På vej Sikker på vej til skole s. 2 Cykelhjelm og refleksveste s. 3 Skolepatrulje

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere

Trafikpolitik Frejlev Skole

Trafikpolitik Frejlev Skole Trafikpolitik Frejlev Skole Indholdsfortegnelse Frejlev Skole Forord Side 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 12 Rollemodel.. 14 Samarbejde

Læs mere

Spjald Skoles Trafikpolitik

Spjald Skoles Trafikpolitik Spjald Skole Spjald Skoles Trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på

Læs mere

Trafikpolitik Østskolen, Waldorfskolen

Trafikpolitik Østskolen, Waldorfskolen Trafikpolitik Østskolen, Waldorfskolen Indholdsfortegnelse Østskolen, Waldorfskolen Side Forord... 4 Skolevejsanalysen... 5 Skolens trafikpolitik... 6 På vej... 7 Undervisning... 10 Rollemodeller... 13

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Ejsing skoles trafikpolitik (0. 7. klassetrin)

Ejsing skoles trafikpolitik (0. 7. klassetrin) Ejsing skole har vedtaget følgende overordnede trafikpolitik, der er udgangspunkt for skolens samlede arbejde med trafiksikkerhed: Ejsing skoles trafikpolitik (0. 7. klassetrin) Skolen vil på enhver måde

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Det er trafikpolitikkens mål, at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene til Morten Børup skolen ved:

Det er trafikpolitikkens mål, at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene til Morten Børup skolen ved: Trafikpolitik Mål Det er trafikpolitikkens mål, at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene til Morten Børup skolen ved: At så mange børn som muligt cykler eller går til skole, så vi kan minimere antallet

Læs mere

Trafikpolitik Dueholmskolen

Trafikpolitik Dueholmskolen Trafikpolitik Dueholmskolen Indholdsfortegnelse Forord s. 2 Skolens trafikpolitik.s. 2 Skolevejen. s. 3 Undervisning.. s. 5 Rollemodeller. s. 7 Samarbejde s. 8 1 Forord Trafikpolitikken opstiller mål for

Læs mere

Forældreguide til den nye folkeskolereform

Forældreguide til den nye folkeskolereform Forældreguide til den nye folkeskolereform Kære forældre på Vamdrup Skole. Efter sommerferien træder den meget omtalte skolereform i kraft. Så er det ikke længere et fatamorgana, som befinder sig et sted

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Trafikpolitik, Lem Stationsskole

Trafikpolitik, Lem Stationsskole 2017 Trafikpolitik, Lem Stationsskole Trafikpolitik Skolegade 34 6940 Lem St Tlf.: 97341238 Mail: lem-stationsskole@rksk.dk 11/1/2010 Ringkøbing-Skjern Kommune Revideret november 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Evaluering af Davidskolens samlede undervisning 2014-15

Evaluering af Davidskolens samlede undervisning 2014-15 Årets evaluering af skolens samlede undervisning har flg. indhold: 1. Karakterer side 1 - Evaluering 1. - 2. kl side 2 - Evaluering 3. - 6. kl. side 3 - Evaluering 7. - 9. kl. side 4 2. IT-hverdag 2014-15

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole Gl. Skolevej 1 A+B Tlf. 98 35 54 62 www.sebberskole.dk 9240 Nibe sebberskole@aalborg.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafikpolitik Hedelyskolen. Hedelyskolens trafikpolitik

Trafikpolitik Hedelyskolen. Hedelyskolens trafikpolitik Trafikpolitik Hedelyskolen 1 Indholdsfortegnelse HEDELYSKOLEN 1. Forord 2. Den trafiksikre skolevej 3. Skolens trafikpolitik 4. Trafikafvikling i og omkring skolen 5. Undervisning 6. Voksne som rollemodeller

Læs mere

Trafikpolitik Hedelyskolen. Hedelyskolens trafikpolitik

Trafikpolitik Hedelyskolen. Hedelyskolens trafikpolitik Trafikpolitik Hedelyskolen 1 Indholdsfortegnelse HEDELYSKOLEN 1. Forord 2. Den trafiksikre skolevej 3. Skolens trafikpolitik 4. Trafikafvikling i og omkring skolen 5. Undervisning 6. Voksne som rollemodeller

Læs mere

Denne politik er udarbejdet i et samarbejde mellem bestyrelsen og skolen.

Denne politik er udarbejdet i et samarbejde mellem bestyrelsen og skolen. Trafikpolitik Politikken ønsker, at skolens elever kan færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen arbejder for, at alle elever er selvtransporterende til og fra skolen. Trafikvanerne dannes tidligt, og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

De hårde fakta. 9 ud af 10 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken. Der er en ung involveret i hver tredje trafikulykke!

De hårde fakta. 9 ud af 10 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken. Der er en ung involveret i hver tredje trafikulykke! SIKKER SKOLETRAFIK Netværksmøde i Tønder 31. oktober For mange børn og unge kommer til skade i trafikken DERFOR! Børnene er fremtidens trafikanter og fremtidens borgere De hårde fakta Der er en ung involveret

Læs mere

Lektiepolitik på OLF

Lektiepolitik på OLF Lektiepolitik på OLF Som en naturlig del af et skoleliv, indgår lektier også her på OLF. Det skal ikke bare være lektier for lektiernes skyld, men selvfølgelig noget der giver mening, i forhold til det

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Gelsted Skoles Kvalitetsrapport

Gelsted Skoles Kvalitetsrapport AKT Støtteundervisning Forebyggelse Vejledere Trivsel Gelsted Skoles Kvalitetsrapport Gelsted Skoles samlede inklusionsindsats skoleåret 2011-2012 Klasselærerens generelle indsats Klasselærerens arbejde

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik 2014 Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik for Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Denne trafikpolitik er udarbejdet af Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen i samarbejde

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Vinding Skoles Trafikpolitik

Vinding Skoles Trafikpolitik Vinding Skoles Trafikpolitik Skolebestyrelsen ved Vinding Skole har i flere år drøftet, hvorledes sikkerheden for elever, der går og cykler til og fra skole kunne bedres. Et innovativt trafikprojekt i

Læs mere

S A M A R B E J D E M E D S K O L E N S Ø V R I G E L Æ R E R E L O K A L E M 2 - M3

S A M A R B E J D E M E D S K O L E N S Ø V R I G E L Æ R E R E L O K A L E M 2 - M3 S A M A R B E J D E M E D S K O L E N S Ø V R I G E L Æ R E R E 1115-1140 L O K A L E M 2 - M3 J A N B E V E N S E E Lærer siden 2005 Folkeskolen 2005 2014 Privatskole 2014 Færdselskontaktlærer 2015 -

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Dronninggårdskolens trafikpolitik Juni 2008

Dronninggårdskolens trafikpolitik Juni 2008 s trafikpolitik Juni 2008 Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og personale kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Hellerup Skoles trafikpolitik

Hellerup Skoles trafikpolitik Hellerup Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole Case: Ledelsesmøde på Kornager Skole Jørgen Søndergaard, Forskningsleder, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Herluf Trolles Gade 11, 1052 København K, E-mail: js@sfi.dk September 2016 Casen

Læs mere