Workshops i Learning Lab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Workshops i Learning Lab"

Transkript

1 Workshops i Learning Lab Foråret 2012

2 It på din skole Kom og prøv! Learning Lab er et nyt tilbud til lærere, elever og skoleledere i Vejle Kommune. Det er et sted, hvor ny it og nye medier er i fokus, og her kan lærere, elever og ledere hente inspiration til arbejdet med Den Digitale Skole. I foråret 2012 tilbyder Uddannelse & Læring en række workshops, hvor I kan møde eksperter, der brænder for en eller flere former for it. Det er eksperter både fra Vejle Kommune og andre steder. De vil introducere jer til en eller flere teknologier, som I sammen vil udforske og afprøve. For at deltage skal jeres skole tilmelde en gruppe på 2-3 lærere og ca. 10 elever. Hvis I har en mediepatrulje på jeres skole, vil det være oplagt, at disse elever deltager i workshoppen, men andre elever med it-interesse kan også deltage. Måske vil I gerne starte en mediepatrulje? Så kan I bruge denne dag som startskuddet. Konceptet for workshopperne er: Lyt og lær Afprøv og eksperimentér Giv feedback Tag ny viden med hjem og spred den! Programmet bliver løbende opdateret og kan ses på learning-lab.html Vi glæder os til at se jer!

3 Målgruppe Elever og lærere, der interesserer sig for it og gerne vil bringe deres viden i spil og samtidig lære nyt om workshoppens emne. Eleverne skal have nogenlunde de samme forudsætninger for at deltage i workshoppen, så aldersspredningen skal ikke være for stor dvs. højst tre klassetrins spredning på den samme workshop. Hvis din skole har en mediepatrulje se for nærmere info er det oplagt, at disse elever deltager i workshoppen. Men andre elever er selvfølgelig også velkomne. Tilmelding Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet og senest en uge før workshoppen afholdes. Der er plads til 10 elever og 2-3 lærere, som skal tilmeldes som en samlet gruppe. Tilmeld jer til: Anne Merete Linde: Hvis I har spørgsmål vedr. workshopperne, kan I stille dem til: Mads Bo-Kristensen / / Pris Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig for at være med! Sted Med mindre andet er anført, foregår alle workshopperne i Vejle Kommunes Learning Lab, Skolegade 1, 2. sal TH. Forplejning Som afslutning på workshoppen serveres der en sandwich og en sodavand.

4

5 Workshop-oversigt Dato og tid Titel Målgruppe Onsdag d. 28. marts kl It, krop og bevægelse klasse Onsdag d. 11. april kl It-eksperter og mediepatruljer på din skole klasse Skoler, der allerede har en mediepatrulje, eller kunne tænke sig at få en. Mandag d. 16. april kl Facebook en passende forstyrrelse? klasse Tirsdag d. 17. april kl Google Apps for Education hvordan kan vi bruge det i undervisningen? klasse Tirsdag d. 24. april kl Notebook og Skoletube på din skole klasse Fredag d. 27. april kl ipads i en skole i bevægelse klasse Torsdag d. 3. maj kl Giv eleven ordet sjov og interaktiv læring klasse Tirsdag d. 8. maj kl Mobile detectives klasse Torsdag d. 10. maj kl Lav din egen e-bog! klasse Tirsdag d. 22. maj kl Spiller I også Minecraft i undervisningen? klasse

6 Program for workshops It, krop og bevægelse Lau Kierstein Kofoed PlayAlive (www.playalive.dk) Onsdag d. 28. marts kl It-eksperter og mediepatruljer på din skole David Garde-Tschertok Microsoft Onsdag d. 11. april kl Bevægelse og it kombineres i sjov leg, når vi afprøver PlayAlives nye satellitter. De kan spredes ud over et større eller mindre areal og bruges til en aktiv leg, hvor børnene løber fra satellit til satellit i en leg med lys og lyd. Kom og få sved på panden og vær med til at give idéer til, hvordan satellitten kan videreudvikles, så den også kan bruges som læringsredskab. Hvis vejret tillader det, foregår denne workshop udenfor klasse med deltagende lærere. Hvordan kan man udnytte, at der sidder en masse it-superbrugere i klassen, som sagtens kan hjælpe læreren med it i undervisningen? I Microsoft har vi arbejdet med at lave mediepatruljer på skolerne, hvor man gør superbruger-eleverne dygtige til at anvende it og komme ud og fortælle klassekammeraterne, hvad internettet, computeren og andre it-redskaber kan bruges til i skolen. På workshoppen vil vi snakke om, hvordan I kan gøre mediepatruljerne så sjove at være med i, at alle de andre skoler i Vejle Kommune også vil være med! David Garde-Tschertok er ansvarlig for skoleprojekter i Microsoft Danmark og arbejder i en global afdeling, som laver skoleaktiviteter i hele verdenen. Så der vil være rig mulighed for at få idéer fra andre egne af Danmark, Europa og hele verden til, hvordan I bliver bedre til at bruge elevernes viden om it. Skoler, der allerede har en mediepatrulje, eller kunne tænke sig at få en klasse med deltagende lærere.

7 Facebook en passende forstyrrelse? Kirsten Lund Koldingbibliotekerne Mandag d. 16. april kl Vi inviterer til en åben dialog om, hvad unge bruger sociale netværkssites til det kan f.eks. være Facebook, som de fleste bruger, men også andre. Kan Facebook bruges til noget i skolen, eller forstyrrer det kun? Lad os i fællesskab se på mulighederne, se nogle eksempler, inspirere hinanden, diskutere og afprøve Facebook som det nye virtuelle klasseværelse eller dømme Facebook ude! Vi går fra workshoppen med det erklærede mål at være blevet klogere, mere nysgerrige og måske fyldt med gode idéer til, hvad Facebook kan bruges til, og hvad det slet ikke kan bruges til i skolen! Google Apps for Education hvordan kan vi bruge det i undervisningen? Thomas Skovgaard Hedensted Kommune Tirsdag d. 17. april kl Efter en kort introduktion til hvordan I kan samarbejde via Google Apps værktøjer, planlægger og begynder vi et forløb med deltagerne. Vi ved jo, at når vi arbejder sammen, så er der ting, vi kan lære, som vi aldrig kunne lære alene. Eksempler på forløb: projektarbejde med digital feedback i tekstbehandling dataindsamling og -behandling i regneark/formularer kollaborativ udarbejdelse af en præsentation klasse med deltagende lærere. Vi bruger Facebook som dokumentation af dagens workshop. Vel mødt. Knuzz! klasse med deltagende lærere.

8 Notebook og Skoletube på din skole Uffe Sørensen LærIT Tirsdag d. 24. april kl ipads i en skole i bevægelse Uffe Carlsen Grejsdal Skole Fredag d. 27. april kl Vi skal eksperimentere med forskellige online værktøjer på Skoletube. Der opstilles en række små konkrete scenarier, hvor eleverne bruger værktøjerne til at løse problembaserede opgaver. De produkter, eleverne skaber med værktøjerne, samles i deres nye online notebook, som eleverne og lærerne får stillet til rådighed og efterfølgende kan arbejde videre med på skolen og hjemme. Notebooken er en kombination af en online logbog/portfolie/blog. Den er personlig og tænkes som elevernes primære digitale repræsentation på nettet i formelle sammenhænge (skolearbejde). Den er bygget, så den kan interagere med de andre sociale platforme, eleverne benytter i uformelle sammenhænge (Facebook, Twitter, Flickr, Youtube mv.). Notebooken er tænkt som et tidssvarende kommunikationsværktøj, hvor video, lyd og billeder er en naturlig del af kommunikationen også i skolen. Notebooken lægger primært op til refleksive læreprocesser, hvor kommunikationen, om de produkter eleverne frembringer, er en vigtig del af undervisningen. Hvordan kan vi forene det formelle og uformelle i børns læring? Kan vi på en sjov og meningsfuld måde for eleverne forene faghæfte 48 (It- og mediekompetencer i folkeskolen) med faghæfte 6 (Idræt)? På workshoppen får I mulighed for at bevæge jer og blive bevæget i nye retninger på læringsområdet. Workshoppen tager udgangspunkt i Just Dance 3 Autodance-applikationen: Eleverne vil få nogle frie og bundne opgaver, der skal videofilmes med ipad en. Her bruger vi Just dance-applikationen, og efterfølgende skal der videndeles på storskærm. De voksne vil få mulighed for at få en didaktisk diskussion om ipad ens læringsmæssige muligheder i fremtidens SKY-skole klasse med deltagende lærere klasse med deltagende lærere.

9 Giv eleven ordet sjov og interaktiv læring Christine Rom Atea Torsdag d. 3. maj kl Mobile detectives Jacob Knudsen og Niels Ole Ankerstjerne VIFIN Tirsdag d. 8. maj kl Vi vil arbejde med nye måder at inddrage eleverne i undervisningen på, hvor elever og lærer samarbejder om et givent emne. Vi skal bruge den interaktive tavle på forskellige kreative måder og vil også inddrage tilbehør som ActivExpression, ActivEngage og ActiView. Kom og vær med, når vi sætter leg, kreativitet og engagement i højsædet! klasse med deltagende lærere. Med udgangspunkt i detektivgenren afprøver vi forskellige mobile apps og måske også et par enkelte tablet apps. Alt sammen under dække af, at vi vil udvikle en krimihistorie. I praksis er det en humoristisk blanding af uformel dramapædagogik og digitale medier, hvor eleverne er med til at producere materiale til en krimihistorie. De skal altså ikke opklare en krimihistorie, men være med til at udvikle materiale til en. I skal være indstillet på, at workshoppen er eksperimentel, og det er et nyt koncept, vi sammen afprøver! Vi vil kigge nærmere på en række apps, f.eks.: Android apps (Kan blive justeret): Paper Camera Vintage Vignetta fotoprogram VidTrim Videooptagelse og redigering Evernote (evt. Soundcloud eller Audioboo) Google Maps eller Treasure Hunt Ipad apps (Kan blive justeret): Silent Film director ComicBook eller Stripdesign klasse med deltagende lærere.

10 Lav din egen e-bog! Toke Riis Ebbesen Systime Torsdag d. 10. maj kl Spiller I også Minecraft i undervisningen? Thomas Østerlund Mortensen VIFIN Tirsdag d. 22. maj kl E-bøger er ikke kun til at læse i I kan også skrive dem selv! På workshoppen får I en introduktion til, hvordan I laver jeres egne e-bøger. I får mulighed for at afprøve programmet Sigil og får idéer til, hvordan I kan arbejde med skrivning og læsning i et nyt medie. Medbring en tekst, I har skrevet f.eks. en stil eller andet den bruger vi til at lave en e-bog med. OBS: Teksten skal være digital. I kan medbringe den på en USB klasse med deltagende lærere. I 6.A. på Grejsdal Skole spiller 11 ud af 13 elever computerspillet Minecraft i deres fritid. Er spillet også populært blandt elever på din skole? På workshoppen præsenterer vi Minecraft- EDU og viser, hvordan det kan bruges i undervisningen, så eleverne får et fagligt udbytte i interaktionen med spillet. Til sidst leger vi, så I selv kan prøve spillet af og få en idé om, hvordan det fungerer. I kan få mere at vide om Minecraft i disse to videoer: watch?v=famtedt6p0i (Det oprindelige Minecraft) (Minecraft- EDU Minecraft til undervisning) klasse med deltagende lærere.

11

12 Vejle Digitale Skoler Grafisk design Vifin Camilla Reenberg

Fokus på praksisnær kompetenceudvikling i en skole i bevægelse

Fokus på praksisnær kompetenceudvikling i en skole i bevægelse Fokus på praksisnær kompetenceudvikling i en skole i bevægelse www.digitalkompetence.blogspot.com www.skolenibevaegelse.nu Indholdsfortegnelse 3 Om denne pixibog 4 1. Brug dine elevers digitale ressourcer

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Faglige dage Fantastiske oplæg Forrygende debatter

Faglige dage Fantastiske oplæg Forrygende debatter Faglige dage Fantastiske oplæg Forrygende debatter 2015-2016 vil gerne medvirke til at forandre, forankre og diskutere på kryds og tværs. Derfor inviterer vi i løbet af 2015 og 2016 til følgende: Forrygende

Læs mere

EN DREJEBOG MEDIEPATRULJE, IT-PATRULJE, IT-SUPERKIDS, POWER USER-ELEVER, ONSDAGSNØRD

EN DREJEBOG MEDIEPATRULJE, IT-PATRULJE, IT-SUPERKIDS, POWER USER-ELEVER, ONSDAGSNØRD EN DREJEBOG EN DREJEBOG Det danske samfund har igennem de sidste 20 år gennemgået en voldsom digitalisering. Alligevel falder skolen bagud, når det handler om digitale lærermidler, og IT-brug i undervisningen.

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Hvem er Jensens Kurser?

Hvem er Jensens Kurser? KURSUSKATALOG Hvem er Jensens Kurser? Jensens Kurser har igennem 25 år undervist og rådgivet indenfor IT, grafisk design, Office pakken, web- og mobile løsninger. Mange offentlige og private virksomheder

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Inspiration til arbejdet med at følge jeres forandringer

Ny Nordisk Skole. Inspiration til arbejdet med at følge jeres forandringer Ny Nordisk Skole Inspiration til arbejdet med at følge jeres forandringer Hvorfor følge forandringerne i jeres pædagogiske praksis? 3 Undersøgelse af børns og unges perspektiver 4 Observationer af den

Læs mere

IPad og tablets. i undervisningen. Nationalt Center for Erhvervspædagogik

IPad og tablets. i undervisningen. Nationalt Center for Erhvervspædagogik IPad og tablets i undervisningen Nationalt Center for Erhvervspædagogik 2 IPad og tablets i undervisningen Forfatter: Leif Rye Hauerslev Udgivet af Nationalt Center for Erhvervspædagogik, NCE, 2012 Tagensvej

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

Mediepolitik for SFO Bølgen

Mediepolitik for SFO Bølgen Mediepolitik for SFO Bølgen Vi lever i dag i et digitaliseret samfund, hvor børn og voksne har tilgang til mange forskellige former for digitale medier 1. Dette gør sig også gældende i SFO Bølgen, hvor

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl Lærervejledning til undervisningsforløbet Det digitale spejl Introduktion Det digitale spejl er et undervisningsforløb om net- etikette og digital adfærd. De traditionelle informationskanaler som fx aviser

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

Valgfag for alle elever på Søndermarken

Valgfag for alle elever på Søndermarken VALGFAG 2013 / 2014 Så er det nu! Valgfag for alle elever på Søndermarken I dette skoleår vil vi tilbyde en valgfagsordning for alle Jer elever på tværs af årgange. Det betyder: Fordybelse og dygtiggørelse

Læs mere

Afsluttende opgave for it-inspiratorer. Favrskov kommune

Afsluttende opgave for it-inspiratorer. Favrskov kommune Afsluttende opgave for it-inspiratorer Favrskov kommune Vejleder: Line Skov Hansen. Skrevet af: Helle Buus, Naturbørnehaven Bakkegården Jane Lohmann Sørensen, Thorsø Børnehave. Maj 2013. 1 Indholdsfortegnelse.

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Afsluttende opgave for it-inspiratorer i Favrskov Kommune

Afsluttende opgave for it-inspiratorer i Favrskov Kommune Afsluttende opgave for it-inspiratorer i Favrskov Kommune Kate Sørensen, Naturbørnehaven Klintholm Britta Holst Møller, Grævlingehulen Sanni Vejen Vestergaard, Børnehaven FilurenV 30-4-2013 Hvordan kan

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Politik for it og læring. Norddjurs Kommune 11. oktober 2012

Politik for it og læring. Norddjurs Kommune 11. oktober 2012 Politik for it og læring Norddjurs Kommune 11. oktober 2012 Formål Norddjurs Kommune ønsker at skabe rammer for en øget digitalisering også på skoler og i SFO er og dagtilbud. Digitaliseringen skal først

Læs mere

KULTUR OG BORGERSERVICE AARHUS KOMMUNE

KULTUR OG BORGERSERVICE AARHUS KOMMUNE KULTUR OG BORGERSERVICE AARHUS KOMMUNE FORÅRET 2015 INDHOLD Lær mere om it foråret 2015 Aarhus Kommune ITK Design Møllegade 1 8000 Aarhus C Layout: Jan Thomassen Tryk: Bording A/S Oplag: 3.000 ISBN: 978-87-89860-09-1

Læs mere

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE NYT SKOLEÅR MED DIT DIGITALE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber ipad en har været en stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der har været mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle har

Læs mere

Talent er for Alle. Tablets i udeskoleundervisning. Projekt: Talent er for Alle

Talent er for Alle. Tablets i udeskoleundervisning. Projekt: Talent er for Alle Talent er for Alle Tablets i udeskoleundervisning Projektet tager udgangspunkt i overbevisningen om, at talent er for alle. Alle børn har talent, og det er skolens opgave, at give eleverne de bedste muligheder

Læs mere

LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative

LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education Innovation Studio Fremtiden tilhører de kreative Mekanik Energi Robotter og IT Problemløsning Kreativitet Samarbejde LEGO Education Innovation Studio Velkommen til vores LEGO Education Innovation

Læs mere

Rønbækskolens it-strategi 2011-2014. 1. version forår 2011

Rønbækskolens it-strategi 2011-2014. 1. version forår 2011 Rønbækskolens it-strategi 2011-2014 1. version forår 2011 Tagcloud lavet ud fra noter fra pædagogisk dag 5. august 2010 Indhold Indledning...3 Undervisning i it, med it og gennem it...3 Digitale læringsmidler...5

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

It i matematikundervisningen

It i matematikundervisningen Professionsbachelorprojekt Janni Schaldemose Sørensen 3. april 2013 Studienummer: 21309026 Fag: Matematik Vejledere: Mie Engelbert Jensen og Ove Krog Eskildsen Sider: 42 Anslag: 81.356 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM)

Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM) Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM) Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 Forord... 2 Hvad er Naturfagsmaraton?... 2 Hvorfor NFM?... 2 Tidsplan for NFM... 3 Hjemmesiden, www.naturfagsmaraton.dk...

Læs mere