innovation vækst branding frontrunner i dag rollemodel i morgen mangfoldighed og vækst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "innovation vækst branding frontrunner i dag rollemodel i morgen mangfoldighed og vækst"

Transkript

1 innovation vækst branding frontrunner i dag rollemodel i morgen

2 2/9 intro Intro No budget forretningsudvikling De danske firmaer, der i dag performer bedst, er typisk fremsynede virksomheder, som kontinuerligt arbejder med forretningsudvikling og tilpasning til vilkårene i en mangfoldig verden. Professionel forretningsudvikling, der giver virksomheden denne form for vækst, plejer at være en bekostelig affære. Men det slipper din virksomhed for. Med økonomisk støtte fra Integrationsministeriet, kan vi tilbyde din virksomhed at deltage i projektet M+ til 0 kr. Jeres eneste omkostning er den tid, I deltager i projektet med. Idéen med M+ M+ er navnet på et vækstforløb med mangfoldighed som omdrejningspunkt. Bag projektet står en række stærke partnere som eksempelvis Copenhagen Business School, Dansk Erhverv og Foreningen Nydansker. Din virksomhed vil sammen med 70 andre særligt udvalgte virksomheder indgå i et forløb, hvor I gennem rådgivning og sparring får viden om, hvordan I kan generere vækst gennem mangfoldighed. Forløbet tager udgangspunkt i din virksomhed, jeres specifikke branche og marked. Efter forløbet vil I have en realistisk plan for vækst. En plan, som I faktisk er i fuld gang med at gennemføre, og som I allerede har høstet de første positive resultater af. M for mangfoldighed Mangfoldighedsledelse er ikke blot et spørgsmål om at skabe en mangfoldig medarbejderstab. Mangfoldighedsledelse handler også om at lede arbejdsstyrken og geare arbejdspladsen til at skabe innovative og organisatoriske fordele. Det kan være i form af nye produkter, nye serviceydelser eller nye, mere effektive måder at organisere arbejdet på. Det drejer sig altså om tiltag som betyder higher performance og større effektivitet. Tiltag som kan skille din virksomhed ud fra konkurrenterne og give værdifulde, unikke konkurrencemæssige fordele. I denne optik kan man sige at M+ kan ses direkte på bundlinjen. 20 virksomheder har allerede høstet frugten I 2010 blev 20 danske virksomheder portrætteret i Integrationsministeriets brochure Når mangfoldig-hed skaber værdi, der illustrerer, hvilken værdi etnisk mangfoldighed har tilført den enkelte medarbejder, afdelingen og selve virksomheden. Vi har taget et par af disse cases med til inspiration i det online præsentationsmateriale, som du har foran dig netop nu. Deltag i M+ Med M+ kan det være din virksomhed, som andre virksomheder læser om næste år

3 3/9 innovation Mangfoldighed skaber innovation hos Vopium Tanveer Sharif er manden bag det succesfulde teleselskab Vopium. Siden 2006 har virksomhedens markedsgrundlag bredt sig til 48 lande. Den internationale profil på medarbejdersiden har været en afgørende faktor for virksomhedens succes. Vopium er stiftet af 3 entreprenante sjæle: Imran Sadiq, Brian Sussemiehl og Tanveer Sharif, som i dag er administrerende direktør for teleselskabet. Blandingen af pakistanske og danske rødder har vist sig at være en rigtig god forretning. Vi så en efterspørgsel, som andre ikke havde blik for. Vi oplevede, at det var meget dyrt at ringe hjem til Pakistan. I pakistanske kultur er det enormt vigtigt at holde kontakt med familien, og derfor er der tale om en massiv talestrøm. Vi kendte til taletidskortene fra kioskerne, men det var absurd, at det skulle være så dyrt at ringe, og derfor spirede tanken om at søge en alternativ løsning, fortæller Tanveer, der har udviklet et softwareprogram, som giver adgang til billig udlandstelefoni. Den innovation, der har fundet sted, skyldes uden tvivl, at vi har kunnet kombinere forskellig viden både teknisk og kulturel, siger han. De pakistanske rødder har ikke alene været en fordel i produktudviklingen og i forhold til at se nye markeder. Virksomheden har også sparet massevis af kroner på markedsundersøgelser og marketing. Der var en del fordomme i erhvervslivet, som vi kunne drage nytte af. Fx om at nydanske kunder ikke bruger betalingskort og ikke kan komme på nettet via mobilen. Men vi ved fx, at det er et statussymbol at have en dyr telefon - det kender vi indefra, siger Tanveer og nævner et andet eksempel: Vi har et værdifuldt netværk, som vi trækker meget på. Blandt etniske grupper er viraleffekten, hvor man videregiver informationer i sit netværk, meget central. Via mund til mund, Facebook og Twitter udnytter vi muligheden for, at venner og bekendte gerne vil fortælle om vores produkt. Halvdelen af vores kunder kommer, fordi de har hørt om os på den måde. Nogle gange har kendskabet til vores produkt bredt sig over landegrænser, fx til Norge uden at vi har markedsført os der. Mobilkommunikation mellem Pakistan og Danmark var markedsgrundlaget for den oprindelige forretning den har nu bredt sig til 48 andre lande.

4 4/9 newbiz En vigtig bro til nye markeder Pressalit producerer toiletsæder til et globalt marked. En mangfoldig medarbejderskare er derfor en vigtig brik i at opnå adgang til nye, lukrative markeder. Vores medarbejdere med international baggrund spiller en afgørende rolle i vores succes på det globale marked. De får os til at se nye perspektiver og giver os både indsigt og udsyn. Det er vigtigt for en virksomhed som os, hvor 85 % af produktionen går til eksport, siger ordførende direktør Dan Boyter. Wael Hassan fra Ægypten er et godt eksempel på, hvordan virksomheden udnytter medarbejdernes forskellige kompetencer til at styrke forretningen. Wael startede egentlig i produktionen hos Pressalit, men ledelsen fik øje på hans potentiale og bad ham hjælpe med at opdyrke markeder i Mellemøsten, som var svære at få adgang til. I dag er Wael Area Sales Manager for Tyrkiet og hele Mellemøsten - markeder med stor fremgang. Wael startede egentlig i produktionen hos Pressalit, men ledelsen fik øje på hans potentiale og bad ham hjælpe med at opdyrke markeder i Mellemøsten, som var svære at få adgang til. I dag er Wael Area Sales Manager for Tyrkiet og hele Mellemøsten - markeder med stor fremgang. Spørger man ham selv, er han ikke i tvivl om, at han i kraft af sin kulturelle og sproglige baggrund fungerer som en vigtig brobygger: Jeg kender alle de arabiske dialekter, og derudover taler jeg engelsk, fransk og italiensk. Og måske vigtigst af alt, så kender jeg mentaliteten. Jeg kan aflæse kunderne på en helt anden måde, end mine kolleger kan. Det er en stor fordel at forstå, hvordan kunderne tænker og reagerer. Wael var med til at bearbejde markedet, og med hans kulturelle forståelse kunne vi hurtigere ramme plet, siger Dan Boyter og fortsætter: Det er spændende at se, hvordan tingene kan flytte sig, når man arbejder målrettet med mangfoldigheden. Vores virksomhedskultur har udviklet sig meget, og i dag arbejder vi ikke kun med mangfoldighed i produktionen, men også på de mere videnstunge områder.

5 5/9 rekruttering Global talentmasse styrker Vestas konkurrenceevne Et fælles globalt mind-set er med til at udfordre og udvikle virksomheden Vestas, så den kan begå sig på det globale marked. Hos vindmølleproducenten er der derfor ingen tvivl mangfoldigheden gavner virksomheden både ude og hjemme. Vi tror på, at diversitet i medarbejderstyrken giver langt bedre løsninger - både forretnings- og samarbejdsmæssigt, fortæller Karina Boldsen, der er Director of Talent Attraction hos Vestas. En titel der understreger Vestas strategiske fokus på at tiltrække og fastholde de bedste talenter. Hos os er det kompetencerne, der afgør, hvem der er bedst egnet til jobbet. Derfor rekrutterer vi fra den globale talentmasse og ikke kun den danske, siger hun. Det betyder, at ca. 450 af virksomhedens medarbejdere i Danmark har en udenlandsk baggrund. Vestas har ca medarbejdere på verdensplan. Udover det faglige talent bidrager de udenlandske medarbejdere positivt til virksomheden med forskellige indgangsvinkler, metoder og tilgange til arbejdet. Det er med til at løfte kvalitets- og innovationsniveauet hos os, forklarer hun. Project Manager Anna Julia Andruszkiewicz fra Polen, der har været ansat hos Vestas i Danmark siden september 2009, nikker genkendende til det billede. Diversiteten sikrer, at vi hele tiden udfordrer hinanden professionelt, og vi udvikler og optimerer derfor hele tiden vores opgaveløsning. Intet er nogensinde som det plejer at være, siger hun. Anna har tidligere været ansat hos Vestas i Kina og USA og er et godt eksempel på den mobile arbejdsstyrke, virksomheden er afhængig af. I jo højere grad det lykkes at etablere og forankre et globalt mind-set som en del af Vestas kultur, jo lettere bliver det at have mobile medarbejdere. Det er netop, når vi begynder at tænke globalt, at vi finder unikke løsninger, der er kreative og skaber en konkurrencemæssig fordel, siger Karina Boldsen.

6 6/9 service Kundeservice i verdensklasse hos ATP De fleste danskere kender virksomheden ATP enten fra lønsedlen eller fra den månedlige pensionsudbetaling. Men de færreste ved, at ATP med en mangfoldig medarbejderstab er klar til at betjene hele Danmark. Udgangspunktet hos ATP er, at kundebetjeningen foregår på dansk. Men mangfoldigheden på arbejdspladsen betyder, at kunderådgiverne fx kan begå sig på spansk, engelsk, tyrkisk, kurdisk og østeuropæiske sprog. På den måde kan vi levere kundeservice i verdensklasse. Helt enkelt, fortæller HR-udviklingschef Pernille Juel Sefort. Vi har fx i de seneste år haft mange polske håndværkere, der har henvendt sig. Her er det en klar fordel, at vi har kunnet kommunikere på deres sprog. Muligheden for at inddrage forskellige sproglige kompetencer er en indlysende fordel for ATP. Men også medarbejdernes kulturelle kompetencer og landekendskab udnytter virksomheden positivt. På investeringsområdet opererer vi på et globalt marked. Her er det en klar fordel for vores virksomhed, at vi har medarbejdere, der i kraft af deres baggrund kender de lokale markedsmæssige vilkår og kan navigere i den lokale kultur. Det har stor værdi set i lyset af vores fokus på at skabe størst muligt afkast, forklarer Pernille Juel Sefort. Det er egentlig lidt banalt det handler om at få alle kompetencer i spil, siger hun og understreger samtidig, at mangfoldigheden også bidrager til et langt mere dynamisk og berigende arbejdsmiljø, som er vigtigt for virksomheden.

7 7/9 effektivitet En nøgle til bedre pleje på Århus Sygehus På Århus Sygehus er ansatte med en udenlandsk baggrund ikke blot en nødvendig arbejdskraft, men også en mulighed for udvikling af sygehusets patientservice. Patientgruppen bliver mere og mere mangfoldig, og derfor er medarbejdere med udenlandske rødder en vigtig nøgle til bedre pleje og udvikling. Mangfoldigheden bringer virkelig en kvalitet ind i patienternes dagligdag. Formaliserede samtaler kan godt håndteres med tolkebistand udefra, men i dagligdags situationer kommer man til kort. Det giver en tryghed for patienterne, at der er nogen, der forstår dem og kan oversætte hvad enten det handler om sprog eller kultur, fortæller oversygeplejerske på Geriatrisk afdeling Kirsten Rahbek. En af nøglemedarbejderne på afdelingen er fysioterapeuten Hatef Tahmasbyrad Hansen, der oprindeligt kommer fra Iran. Vi har mange ældre fra forskellige lande, og vi kan tale deres sprog. Når jeg møder dem, bliver de virkelig glade for, at der en, der kan deres sprog og forstår dem. Sproget er jo ikke kun snak, men også kultur - hvordan du tiltaler dem og behandler dem. Det giver simpelthen et andet forløb for de ældre på afdelingen, fortæller Hatef. Hatef fungerer også som en vigtig sparringspartner for kollegaerne. Kollegaerne spørger mig ofte til råds: Hvorfor opfører patienten sig sådan? Spiller patientens religion eller baggrund en rolle? I kraft af mit kulturkendskab kan jeg så hjælpe med at reflektere over de reaktioner og handlinger, kollegaerne oplever i mødet med andre patienter, siger han og bakkes op af Kirsten Rahbek: For kollegaerne er det en lettelse at kunne spørge om gode råd i nogle situationer. De søger vejledning for at blive klogere og kunne give en bedre patientservice. Derfor er det vigtigt at have nogle guider i forskellighed.

8 M+ forløbet 8/9 m+ forløbet Tidsplan for forløbet Vækstforløbet M+ strækker sig over 12 måneder. Forløbet starter marts 2012 og afsluttes i marts Mangfoldighedsanalyse Indledningsvis udarbejder vi en såkaldt mangfoldighedsanalyse af jeres virksomhed. Den har til formål at afdække jeres nuværende status på kerneområder som: Strategi og ledelse Rekruttering og introduktion af nye medarbejdere Karriereudvikling Kommunikation og markedsføring Jeres konkrete handlingsplan Med udgangspunkt i resultaterne fra mangfoldighedsanalysen vil nøglemedarbejdere i jeres organisation udarbejde en konkret handlingsplan med professionel sparring og rådgivning fra partnerne i vækstforløbet M+, her i blandt Copenhagen Business School (CBS) og Foreningen Nydansker. Handlingsplanen vil være skræddersyet til netop din virksomhed med vækst som målsætning indenfor et eller flere af disse områder: kreative idéer og løsningsforslag til gennemførelse af jeres handlingsplan, og I vil møde andre virksomheders nøglemedarbejdere samt specialister på mangfoldighedsområdet. Implementering og support Jeres handlingsplan for vækst via mangfoldighed implementeres som en del af forløbet i jeres virksomhed. Det er naturligvis jeres M+ nøglemedarbejdere, der er tovholdere på processen, men de er langt fra alene om opgaven. I hele implementeringsprocessen står et M+ konsulentteam klar med rådgivning og støtte bl.a. i form af af videosamtaler via Skype. Det skal sikre en succesrig implementering, så I snart vil være i stand til at skabe vækst via mangfoldighed. Vikresomheden og support Ved M+ forløbets afslutning vil CBS indsamle resultater og erfaringer fra de deltagende virksomheder. Disse data vil efterfølgende blive anvendt i en brochure, som beskriver M+ projektet, dets forløb og resultater. Brochuren (og evt. andre kommunikationsmaterialer) vil blive udarbejdet af M+ projektgruppen. Omkostning: Det er gratis at deltage i M+. Vi forventer, at jeres nøglemedarbejdere skal bruge arbejdstimer fordelt på det 12 måneders lange forløb. Innovation og produktudvikling Kunde- og medarbejdertilfredshed Nye markeder og kundegrupper Effektiv og kvalificeret opgaveløsning Rekruttering Kommunikation og markedsføring Innovations- og mangfoldigheds workshop (IMW) Tre workshops arrangeret af CBS, Foreningen Nydansker og eksterne specialister skaber rammen for, at jeres nøglemedarbejdere kan arbejde målrettet videre med implementering af jeres M+ handlingsplan. På IMW vil I blive beriget med nye Udbytte: Det kan betale sig for Jeres virksomhed at deltage i M+. Her er et par eksempler på Jeres udbytte: Vækst og indtjening via mangfoldighed udarbejdelse af en konkret handlingsplan Kompetenceudvikling for Jeres medarbejdere forøget viden er forøget styrke Front Runner effekt I er udvalgt til at præge fremtidens arbejdsmarked via M+ Image boost internt og eksternt (i rekrutterings-, eksport- og generel branding sammenhæng) Produkt og serviceudvikling på det danske og udenlandske marked Markedsføring og PR synlighed i lokale og nationale medier

9 9/9 m+ forløbet 1 Nøglemedarbejderen i Jeres firma får besøg af M+ konsulent teamet. Sammen udarbejder de en mangfoldighedsanalyse. 2 M+ konsulent teamet sendes hjem og vender efterfølgende tilbage med en analyse og gode råd til handlingsplan. 3 Nøglemedarbejderen udarbejder en konkret handlingsplan. 4 Nøglemedarbejderen deltager i 3 workshops hos CBS med udgangspunkt i Jeres handlingsplan. 5 Handlingsplanen bliver implementeret i Jeres virksomhed med hjælp fra M+ konsulent teamet. 6 CBS indsamler erfaringer og resultaterene af M+ vækstforløbet. Disse publiceres i form af brochuremateriale.

Bland dig i byen. Vækst gennem mangfoldighed. Programleder Dina Haffar vg73@bif.kk.dk. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Bland dig i byen. Vækst gennem mangfoldighed. Programleder Dina Haffar vg73@bif.kk.dk. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Bland dig i byen Vækst gennem mangfoldighed Programleder Dina Haffar vg73@bif.kk.dk Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning mandag 2. maj 2011 PRÆSENTATION : Københavns inklusionspolitik 2011-2014 Mangfoldighedsprogrammet

Læs mere

Når mangfoldighed skaber værdi

Når mangfoldighed skaber værdi Når mangfoldighed skaber værdi Når mangfoldighed skaber værdi September 2010 Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K og Foreningen Nydansker Sankt

Læs mere

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k Få et professionelt netværk i ryggen Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k En livline i hverdagen Som leder og nøglemedarbejder står man ofte alene, når vigtige strategiske beslutninger

Læs mere

Fastholdelse. Vejle 23. september Jens Frahm-Rasmussen Integrationsservice Integrationsministeriet

Fastholdelse. Vejle 23. september Jens Frahm-Rasmussen Integrationsservice Integrationsministeriet Fastholdelse Vejle 23. september 2010 Jens Frahm-Rasmussen Integrationsservice Integrationsministeriet Fastholdelse Forskellige tilgange: Kompetenceafklaring Kompetenceudvikling Sproglig opkvalificering

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Canon Essential Business Builder Program Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Essential Business Builder Program - Introduktion Det er udfordrende at drive en printforretning.

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes og

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI UD KA ST ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

Integration som del af en vækstdagsorden. Program. Hvem er Novum? Hvad vil højtuddannede nydanskere? Hvad vil virksomheder?

Integration som del af en vækstdagsorden. Program. Hvem er Novum? Hvad vil højtuddannede nydanskere? Hvad vil virksomheder? Integration som del af en vækstdagsorden Program Hvem er Novum? Hvad vil højtuddannede nydanskere? Hvad vil virksomheder? Besparelser i den offentlige sektor Novums diagram Projektet Forskel gør en forskel

Læs mere

innovation tilfredshed nye produkter nye markeder effektivitet branding sammenhæng

innovation tilfredshed nye produkter nye markeder effektivitet branding sammenhæng innovation tilfredshed nye produkter nye markeder effektivitet branding sammenhæng Torben Møller-Hansen, Direktør Foreningen Nydansker Stiftet i 1998 Formål: At nedbryde barrierer mellem nydanskere og

Læs mere

Når mangfoldighed skaber værdi

Når mangfoldighed skaber værdi Når mangfoldighed skaber værdi Når mangfoldighed skaber værdi September 2010 Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K og Foreningen Nydansker Sankt

Læs mere

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PwC s forretning er betinget af vores evne til at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste i branchen. 2 PwC

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK Som leder og specialist står du ofte alene, når vigtige strategier og ledelsesmæssige beslutninger skal træffes, samtidig med

Læs mere

VELKOMMEN TIL FYRAFTENSSEMINAR OM GLOBAL LEDELSE

VELKOMMEN TIL FYRAFTENSSEMINAR OM GLOBAL LEDELSE VELKOMMEN TIL FYRAFTENSSEMINAR OM GLOBAL LEDELSE Afholdes af International House North Danmark & Dansk Industri Global Talent - Regionalt fokus - Formålet er at tiltrække, modtage og fastholde international

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED FREMTIDENS ARBEJDSMARKED En undersøgelse af projektdrevne virksomheders og organisationers erfaringer med krav til konsulentbemanding, effektivitet og specialisering. April 9 Interim Competence Jobmarkedets

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Mangfoldighed i Tryg når vi møder kunderne

Mangfoldighed i Tryg når vi møder kunderne Mangfoldighed i Tryg når vi møder kunderne Mangfoldighed i Tryg Når forskellighed gavner forretningen Trygs indsats på inklusionsområdet har en positiv effekt for forretningen. En del kunder med anden

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Vi er et stærkt team på arbejdsmiljø, og vi ser helst, at dine medarbejdere er sunde og sikre - hele dagen, også når de holder fri 2013 Sponsorkoncept:

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

Thomas Bustrup, Direktør, DI

Thomas Bustrup, Direktør, DI Thomas Bustrup, Direktør, DI Agenda 1. 2. Det danske 3. Kamp om talenterne 4. Tendenser 5. Hvordan imødekommer vi udviklingen? 6. Hjælp til international rekruttering og mobilitet 2 Talent, not capital,

Læs mere

CV Cecilie Methe Jasmin Rasmussen

CV Cecilie Methe Jasmin Rasmussen CV Cecilie Methe Jasmin Rasmussen Personlige data Navn: Cecilie Methe Jasmin Rasmussen Adresse: Kochsgade 26., 1.sal, 5000 Odense C. Mobil: 3136 7540 E-mail: jasmin.methe@gmail.com Fødselsdag: 1. juni

Læs mere

GLOBAL SALGSDIREKTØR MED SOLID ERFARING INDENFOR TEKNISK SALG WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY

GLOBAL SALGSDIREKTØR MED SOLID ERFARING INDENFOR TEKNISK SALG WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY GLOBAL SALGSDIREKTØR MED SOLID ERFARING INDENFOR TEKNISK SALG WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY HB PRODUCTS HB PRODUCTS ER EN INTERNATIONALT ORIENTERET VIRKSOMHED, DER ER

Læs mere

TEMADRØFTELSE 1 B. Nøgler til bedre rekruttering

TEMADRØFTELSE 1 B. Nøgler til bedre rekruttering TEMADRØFTELSE 1 B Nøgler til bedre rekruttering Inge-Lisbeth Nygaard, Århus Kommune Astrid Jensen, Sønderborg Kommune Henrik Sønderskov, Forsvaret Jawad Sundoo, Forsvaret Kirstine Østergaard, Undervisningsministeriet

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Hvor kommer jeres næste medarbejder fra?

Hvor kommer jeres næste medarbejder fra? Hvor kommer jeres næste medarbejder fra? Nye danskere - ny arbejdskraft Et tilbud til virksomheden fra kommuner, AF, DA og LO i Frederiksborg Amt Nye danskere - ny arbejdskraft Overvejer I at ansætte nye

Læs mere

Diversitets- og inklusionspolitik

Diversitets- og inklusionspolitik Diversitets- og inklusionspolitik OCTOBER 2016 1. Formål Formålet med denne politik er at beskrive indholdet af Danske Bank-koncernens politik for diversitet og inklusion samt de overordnede målsætninger

Læs mere

Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder

Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder Region Fyn og Sydjylland Mødevært: Kristian Andersen og Torben Knudsen, Micro Matic A/S Sted: Holkebjergvej 48, 5250 Odense SV

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

DI s HR-uddannelse. Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! Sammensæt en uddannelse, der passer jeres behov.

DI s HR-uddannelse. Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! Sammensæt en uddannelse, der passer jeres behov. DI s HR-uddannelse Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! Sammensæt en uddannelse, der passer jeres behov. 2 hr Kurser DI s HR-uddannelse > Hele vejen rundt om HR-opgaverne For at

Læs mere

MANGFOLDIGHEDSPOTENTIALE?

MANGFOLDIGHEDSPOTENTIALE? MANGFOLDIGHEDSPOTENTIALE? EKSEMPLER FRA VIRKSOMHEDER, DER AKTIVERER DERES MANGFOLDIGHEDSPOTENTIALE Virksomheder repræsenteret i cases har alle deltaget i projektet M+ - Et udviklingsforløb med fokus på

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS 1 indhold 3 Forord 4 Hovedkonklusioner 5 Baggrund for undersøgelsen 6 7 Sygefravær og medarbejdertilfredshed 8 Tre væsentlige faktorer 9 Den gode mangfoldighedsleder

Læs mere

Skriv ansøgningen ANSØGNING

Skriv ansøgningen ANSØGNING ANSØGNING Skriv ansøgningen Du har ikke 15-minutes-of-fame, men 15-seconds-of-attention, når din ansøgning læses af den rekrutteringsansvarlige! Derfor handler det om at bruge disse værdifulde sekunder

Læs mere

HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje!

HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! HR & personale DI s HR- uddannelse- 2012 Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! 2 DI S hr-uddannelse 2012 DI s HR-uDdannelse hele vejen rundt om HR-opgaverne For at virksomheden

Læs mere

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi?

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Først og fremmest tak for invitationen og muligheden for at tale ved denne konference.

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Mangfoldighed en del af innovation

Mangfoldighed en del af innovation Mangfoldighed en del af innovation 1 DAMVAD kort fortalt København, Oslo Marked Akademiske partnere 40 medarbejdere 11% Økonom 32% Cand.merc 36% Naturvidenskab 3% 18% Statskundskab og samfundsvidenskab

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Holder I mange møder? Handler de om andet, end daglig drift og administration? Kunne møderne også bruges til at skabe udvikling og læring? Organisatorisk

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012 INTERNATIONAL POLITIK for Kolding Kommune 2012 1. Forord Vi lever i globaliseringens tidsalder. Verden er åben og tilgængelig som aldrig før; folk i alle aldre rejser til og kommunikerer ubesværet med

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 %

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % I dag I dag producerer nordiske virksomheder primært. viden og service. Derfor er det evnen til at kommunikere og formidle denne viden,

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

SERVICELEDER- UDDANNELSEN. et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice.

SERVICELEDER- UDDANNELSEN. et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice. SERVICELEDER- UDDANNELSEN et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice. Tag en servicelederuddannelse et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice Servicelederuddannelsen

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Mangfoldighed, innovation og vækst!

Mangfoldighed, innovation og vækst! nyhedsbrev Mangfoldighedsindsatsen Nr. 10 Oktober2010 Mangfoldighed, innovation og vækst! Nyhedsbrev nr. 10 vedr. Mangfoldighedsindsatsen i Region Midtjylland, omtaler denne gang en række initiativer der

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Nydanskere i bevægelse - fastholdelse, avancering og nyrekruttering

Nydanskere i bevægelse - fastholdelse, avancering og nyrekruttering Nydanskere i bevægelse - fastholdelse, avancering og nyrekruttering Erfaringsopsamling fra Virksomhedsturné til 100 virksomheder i efteråret 2008 - virksomhedernes kapacitet og behov og turnékonceptets

Læs mere

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE HARTMANNS NEWPLACEMENT FRA OUTPLACEMENT TIL NEWPLACEMENT Organisatoriske nedskæringer, omstrukturering og tilpasning betyder ofte, at en større gruppe medarbejdere

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Sammen kan vi inspirere verden.

Sammen kan vi inspirere verden. Sammen kan vi inspirere verden. Leander A/S er en international virksomhed, der er kendetegnet ved en række unikke produkter, en stærk designfilosofi, passionerede medarbejdere og et kæmpe potentiale.

Læs mere

GLOBAL OEM SALES MANAGER

GLOBAL OEM SALES MANAGER GLOBAL OEM SALES MANAGER MED SOLID ERFARING INDENFOR TEKNISK SALG WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY HB PRODUCTS HB PRODUCTS ER EN INTERNATIONALT ORIENTERET VIRKSOMHED, DER

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Account Management/salgs-praktikant søges til virksomhed i vækst.

Account Management/salgs-praktikant søges til virksomhed i vækst. AW Media ApS Høffdingsvej 34 2500 Valby Account Management/salgs-praktikant søges til virksomhed i vækst. AW Media søger praktikant med talent for salg og kommunikation. Du behøver ingen erfaring, idet

Læs mere

EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN...

EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN... EN RIGTIG LEDER ER ET DUMT SVIN... OM MOTIVATION MANAGEMENT I 2009 startede Motivation Management en succesfuld rejse. Vi har formået at forene motivation og ledelse på en succesfuld måde. Ideen om at

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

MANGFOLDIGHEDSHJULET

MANGFOLDIGHEDSHJULET MANGFOLDIGHEDSHJULET En værktøjskasse, der giver dig redskaber til at udvikle dig selv som leder, dit team og din virksomhed gennem mangfoldighedsledelse. HVORFOR? Gennem mangfoldighedsledelse kan du/i

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

EMPLOYER BRANDING I PRAKSIS. Sep Mariagerfjord Erhvervsråd

EMPLOYER BRANDING I PRAKSIS. Sep Mariagerfjord Erhvervsråd EMPLOYER BRANDING I PRAKSIS Sep. 2018 Mariagerfjord Erhvervsråd Hvem er vi? MALENE KORSHOLM Client Director & Partner Cand.merc i Marketing 9 års bureauerfaring 6 år hos Pravda KARIM FRØLUND Senior Brand

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring.

Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring. AW Media ApS Høffdingsvej 34 2500 Valby Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring. AW Media søger praktikant med talent for kommunikation til

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang DI s innovationsundersøgelse 211 Stilstand er tilbagegang DI, Innovation November 211 1 DI s innovationsundersøgelse 211 Undersøgelsen bygger på fire temaer, og viser dele af virksomhedernes arbejde med

Læs mere

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi Anerkendelse Vi har en positiv tilgang til hinanden Vi vil anerkendende ledelse Vi fremmer arbejdsglæden og det gode kollegiale fælleskab Vi skaber positiv sammenhæng mellem værdier og dagligdag! Sig det...

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen #4 2014 Forskning i Branding Selvom virksomheder umiddelbart er konkurrenter, kan det godt betale sig at stå sammen som branche, som 16 fynske bryggerier har gjort. Det handler om at fremme sektoren for

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

Vi præsenterer. Talent Management

Vi præsenterer. Talent Management Vi præsenterer Talent Management Der findes desværre ikke en opskrift på vellykket Talent Management, men solidt HR-håndværk, kombineret med intelligente og effektive løsninger giver resultater. Vi deler

Læs mere

Søger du efter nye muligheder? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Søger du efter nye muligheder? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Søger du efter nye muligheder? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! ...vi hjælper dig! Gode resultater kommer sjældent af sig selv.

Læs mere

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING FRA KL. 13-15 PÅ BRIGHT PARK SKIFT GEAR. KOM I GANG MED EN BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING. BLIV EN DEL AF BRIGHT GREEN ISLAND-VISIONEN.

Læs mere

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT UDVIKLE

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere