HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje!"

Transkript

1 HR & personale DI s HR- uddannelse Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje!

2 2 DI S hr-uddannelse 2012 DI s HR-uDdannelse hele vejen rundt om HR-opgaverne For at virksomheden kan skabe resultater, skal den løse sine HRopgaver effektivt og professionelt. Derfor er det afgørende, at du mestrer de forskellige HR-områder med udgangspunkt i samarbejds- og overenskomstforhold og din ledelsesret og -pligt. Dette giver DI s HR-uddannelse dig værktøjerne til. Du bliver i stand til at varetage centrale HR-opgaver professionelt. Uddannelsen er opbygget med vægt på fleksibel tilpasning til både virksomhedens og dine behov. Kan du deltage? Ja, hvis du arbejder i en HR- eller personalefunktion. Opgradér din HR-funktion og få en bedre bundlinje. Hvordan svarer du på nedenstående spørgsmål om jeres HR- og personalefunktion? Fungerer I som sparringspartner for ledelsen? Opbygger I et anerkendt HR-brand internt i virksomheden? Dokumenterer I den økonomiske effekt af jeres aktiviteter? Medvirker I med planer og løsninger på virksomhedens forretnings udfordringer? Opbygger I konkurrencemæssige fordele for virksomheden? Fokuserer I på aktiviteter, der understøtter virksomhedens forretnings strategi? Arbejder I med teknologi og processer, der letter ledernes arbejde med personaleopgaver? Skaber I service- og produktivitetsforbedringer internt i HR-funktionen? Må din virksomhed svare nej til flere af spørgsmålene ovenfor, er jeres HR-funktion ikke længere i topform. Det kan være dyrt for virksomheden, hvis dette er tilfældet. Men gennem DI s HR-uddannelse kan I opgradere kompetencerne i jeres HR-funktion.

3 DI s hr-uddannelse fleksibel og effektiv uddannelse DI s HR-uddannelse sætter fokus på HR som bidragsyder til virksomhedens bundlinje og vækst. Det er vigtigt, at HR-opgaverne løses effektivt og professionelt med minimal brug af ressourcer inden for de rammer, som overenskomster, jura og ledelse sætter. Det lærer du at håndtere, sammen med alle de andre ting, en god HR-medarbejder skal kunne mestre. HR-uddannelsen er opbygget af mindre moduler, hvor vi stiller skarpt på de enkelte udfordringer i HR-feltet, f.eks. rekruttering, personalejura, de svære samtaler eller det at sætte tal på HR-indsatsen. Som deltager sammensætter du din egen uddannelse, så den passer til både virksomhedens aktuelle behov og dine personlige ønsker. Du kan derfor også vælge at tage enkelte moduler, der passer til dig uden at gennemgå hele uddannelsen. Læs mere om de enkelte moduler og find ud af, hvad der passer til dine behov på de følgende sider. HR-opgaven og dig Løn og incentives Personaleværktøjer HR-processer Strategi og politik i HR Personalejura Medarbejder- og kompetenceudvikling Sæt tal på HR De svære samtaler Intern kommunikation Rekruttering Rollen som sparringspartner Organisatoriske forandringer Sundhed og trivsel HR i en leanorganisation Personalejura DI s HR-uddannelse er så fleksibel, at du frit kan sammensætte den af de mange moduler, vi udbyder i løbet af et helt år. Læs mere om de enkelte moduler her eller få et endnu bedre kendskab på di.dk/hruddannelse

4 4 DI S hr-uddannelse 2012 skræddersy din HR-uddannelse På DI s HR-uddannelse sammensætter du frit modulerne, så du gennem uddannelsen styrker din egen opgavevaretagelse inden for de HR-felter, du arbejder med eller skal til at arbejde med. Vi udbyder i alt 11 forskellige moduler. Disse inkluderer alle de kundskaber, inden for f.eks. kommunikation, jura og bundlinjefokus, en god HR-medarbejder skal mestre. Læs mere om de enkelte moduler her, og se hvornår du kan komme på dine foretrukne moduler på di.dk/kurser. HR-opgaven og dig overblik og afklaring HR-opgaven og dig giver dig overblikket over HR-arbejdet, og hjælper dig med at sætte ord på virksomhedens HR- og personaleudfordringer, samt hvordan de kan forbedres: Hvordan fungerer en moderne HR-funktion? Hvilke udfordringer har vi i vores virksomhed? Hvordan fungerer jeg i HR-processen? Hvad har jeg behov for at vide for at varetage mine opgaver nu og i fremtiden? HR s rolle i virksomheden hjælper dig til at skabe sammenhæng i HR-funktionen Virksomhedens succes afhænger i høj grad af HR-funktionens evne til at organisere sig, så den kan omsætte virksomhedens strategier til handlinger, der involverer medarbejderne på alle niveauer. Dette kursus sætter fokus på, hvordan du organiserer dit HR-arbejde, så det understøtter resten af virksomheden bedst muligt. Sæt tal på HR får dig til at regne med HR Arbejdet med HR og personaleanliggender har indflydelse på bundlinjen. Men det kan være svært at beregne indflydelsen, og det er en skam, fordi sådanne beregninger giver virksomhedens ledelse et værdifuldt HR-beslutningsgrundlag. Derfor er det vigtigt, at I lærer at sætte tal på konsekvenserne af indsatser i forhold til virksomhedens medarbejdere og organisation. Det lærer du på dette modul. Rekruttering sætter dig i stand til at ansætte de rette medarbejdere Der er altid kamp om de bedste medarbejdere. Rekruttering handler både om branding af arbejdspladsen, selve ansættelsesprocessen og om at sikre, at den nye medarbejder så hurtigt som muligt er oppe på 100 pct. effektivitet. Få samspillet mellem Employer Branding, rekruttering og indføring i virksomheden til at fungere, så du sikrer en kompetent og slagkraftig medarbejderstyrke.

5 DI s hr-uddannelse Rollen som sparringspartner gør dig til en kompetent facilitator HR medvirker til at omsætte virksomhedens strategi til konkrete handlinger inden for de gældende overenskomster og rammer. Som sparringspartner for linjeledelse og topledelse faciliterer HR de processer, der får strategien til at leve. I en tid med mange forandringer kan procesarbejdet gøre forskellen mellem succes og fiasko, og derfor lærer du på dette modul at agere sparringspartner med ledelsen. De svære samtaler udruster dig til at gennemføre udfordrende samtaler konstruktivt Mange ledere synes, det er en stor udfordring at takle f.eks. advarsels- og afskedigelsessamtaler. Som HR-medarbejder skal du derfor kunne rådgive om og gennemføre samtalerne, så du støtter lederne, når de skal have en svær samtale. Det lærer du på dette modul. Personalejura giver dig styr på hele ansættelsesforholdet Personalejura vedrører alle medarbejdere gennem hele ansættelsesforholdet. Det er HR s opgave at være godt inde i den gældende lovgivning for virksomheden lige fra rekruttering af den nye medarbejder til ansættelsesforholdet sluttes. På dette modul får du det nødvendige personalejuridiske overblik. Organisatoriske forandringer uddanner dig til forandringsprocesser Virksomheder tilpasser løbende organisationen efter markedsforhold. Det stiller krav til HR, der skal facilitere forandringsprocesserne og etablere et velfungerende samarbejde på tværs i virksomheden. På dette modul lærer du, hvordan HR mest effektivt kan indgå i forandringsprocessen, så alle føler sig komfortable med forandringerne. Medarbejder- og kompetenceudvikling få det bedste frem i jeres talenter I HR skal I kunne rådgive om, hvorvidt medarbejdernes kompetenceudvikling støtter op om virksomhedens overordnede strategi og samtidig understøttes af de overenskomstmæssige forhold. Og du skal kunne bidrage til en optimal uddannelsesplan, der bringer hver enkelt medarbejder videre og udnytter den enkeltes potentiale. Det lærer du på dette modul. Intern kommunikation lær at få budskaberne ud God intern kommunikation sikrer sammenhæng og videnflow i virksomheden og synliggør virksomhedens holdninger, værdier og politikker for alle medarbejdere. Hvis HR-funktionen udvikler god intern kommunikation, kan I medvirke til at skabe et godt samarbejde inden for gældende regler og rammer. På dette modul lærer du at sammensætte en god plan for jeres interne kommunikation.

6 6 DI S hr-uddannelse 2012 HR i en lean organisation klæder dig på til at varetage HR s roller i leanprocesserne Lean er en ledelsesfilosofi, som har vundet indpas i mange virksomheder, der ønsker at arbejde systematisk og målrettet med at optimere driften, skabe vækst og sikre fortsat udvikling af forretningen. HR har en central og vigtig opgave med at støtte organisationen i arbejdet med implementering af lean. Sundhed og trivsel skaber sunde resultater på bundlinjen Sundhed og trivsel er kommet langt op på dagsordenen i danske virksomheder. Sunde medarbejdere, der trives, bidrager bedre til bundlinjen, og gode arbejdspladser tiltrækker de bedste medarbejdere. Det er HR s opgave at skabe relevante sundhedsordninger og bidrage til almen trivsel sammen med bl.a. jeres samarbejdsudvalg. Derfor lærer dette modul dig at sætte sundhed og trivsel i tale, så både medarbejderne og virksomheden får mest muligt ud af indsatsen. Vi opretter løbende nye hold på modulerne.

7 DI s hr-uddannelse praktisk information og tilmelding Mere information Ønsker du at høre mere om DI s HR-uddannelse, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Erik Beckmann: Telefon: / Tilmelding Du kan tilmelde dig uddannelsen ved at kontakte: Kursussekretær Gitte Hansen Telefon: Fax: Du kan også tilmelde dig online på di.dk/hruddannelse, her kan du tilmelde dig ved at gå i vores shop på di.dk. Når vi har modtaget din tilmelding, vil du modtage en bekræftelse inden for en uge. Betaling Ca. 3 uger før kursusstart vil du modtage en faktura, som skal betales inden opstart af det enkelte kursus. Afmelding Afmelding kan ske uden beregning indtil fire uger før kursusstart. I de følgende to uger betales 35 pct. af prisen. Afmeldes senere end to uger før kursusstart, skal hele kursusprisen betales. Pris Medlemmer: kr ekskl. moms Andre: kr ekskl. moms Priserne inkluderer overnatning og forplejning kursusbevis Efter hvert gennemført modul modtager du et kursusbevis. Når du har gennemført fem moduler, vil du modtage et kursusbevis på, at du har gennemført DI s HR-uddannelse.

8 Kompetenceudvikling der betaler sig Opgraderes virksomhedens HR, kan det næsten altid ses på bundlinjen... Erik Beckman Kursusleder på DI s HR-uddannelse > DI 1787 København V Telefon di.dk

Layout: Mariann Pedersen - Tryk: Pekema

Layout: Mariann Pedersen - Tryk: Pekema Layout: Mariann Pedersen - Tryk: Pekema Arbejdsmiljøkurser 2014 PROGRAM 2014 I 2010 blev den obligatoriske uddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøgrupper gjort kortere. Idéen bag den kortere uddannelse

Læs mere

Uddannelse der udvikler. - HR-kompetencer

Uddannelse der udvikler. - HR-kompetencer Uddannelse der udvikler - HR-kompetencer Kære læser I denne folder kan du læse om AK-Samvirkes HR-uddannelsestilbud til alle ansatte i a-kasserne. Hvorfor vælge AK-Samvirke til uddannelse på HR-området?

Læs mere

HR-strategi 2011 2014

HR-strategi 2011 2014 HR-strategi 2011 2014 Forord...3 Indledning...3 Målgrupper...3 Hvordan arbejder Fødevarestyrelsen med HR...4 Værdiskabende HR...4 Innovativ HR...4 Effektiv HR...4 Indsats 2011-2014...6 Hvad skal Fødevarestyrelsen

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse

fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse INDHOLD Hvad er forandring? 3 Hvad er forandringsparathed? 3 Forandringsprocessens 8 trin 5 Trin 1: Skab følelsen af forandringens nødvendighed

Læs mere

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Produktivitet DI, marts 2009 1 DI s undersøgelse 435 ledende medarbejdere fra medlemmer af DI har deltaget i en undersøgelse

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Kursus- og uddannelseskatalog 2014

Kursus- og uddannelseskatalog 2014 NYHED: Akademifag der giver ECTS-point Kursus- og uddannelseskatalog 2014 Få et kompetenceløft, der både styrker dit CV og det psykiske og fysiske arbejdsmiljø i organisationen Sundhed og trivsel betaler

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1 Guide Til måling af Social Kapital Guide til måling af social kapital DEL I - Hvad er social kapital Side 1 Indhold Forord 3 Hvad er social kapital 5 Hvorfor måle på social kapital 5 Hvad er social kapital

Læs mere

God ledelse i Psykiatrien Region H

God ledelse i Psykiatrien Region H God ledelse i Psykiatrien Region H Forord Psykiatrien i Region H er en stor virksomhed, hvor 5.300 engagerede medarbejdere hver dag stræber efter at indfri en fælles ambition om at være førende i forskning

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Grundlæggende HR-uddannelse

Grundlæggende HR-uddannelse Grundlæggende HR-uddannelse Grundlæggende HR-uddannelse Har du som leder ansvar for tiltrækning, fastholdelse, udvikling og afvikling af medarbejdere, men måske mangler en HR-afdeling i virksomheden, der

Læs mere

DET HANDLER OM FAGLIGHED BDU

DET HANDLER OM FAGLIGHED BDU DET HANDLER OM FAGLIGHED BDU UDDANNELSESLINJER BDUs uddannelseslinjer består hver især af tre faste kursusmoduler plus et valgfrit modul, som du frit kan vælge ud fra tre moduler. Du har således yderligere

Læs mere

Fyraftensmøder, Vognmandskursus og Kurser 2. halvår 2013

Fyraftensmøder, Vognmandskursus og Kurser 2. halvår 2013 Fyraftensmøder, Vognmandskursus og Kurser 2. halvår 2013 MAN KAN ALTID BLIVE KLOGERE! Velkommen til efterårssæsonen for DTL s fyraftensmøder, vognmandskursus og kurser. Aktiviteterne gennemføres i samarbejde

Læs mere

Få succes med outsourcing af løn og HR

Få succes med outsourcing af løn og HR Få succes med outsourcing af løn og HR Whitepaper 1.0 Indledning Dette whitepaper giver dig grundlaget for at træffe den rigtige beslutning om, hvilke muligheder og fordele din virksomhed kan opnå ved

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Confex kursuskatalog 2011

Confex kursuskatalog 2011 Mød os på www.confex.dk Tid til ledelse og personlig udvikling? Confex kursuskatalog 2011 KURSUS 2011 Her bliver du præsenteret for et udsnit af de kurser, konferencer og uddannelser, Confex kan tilbyde

Læs mere

Deloitte Consulting. Fælles HR-funktioner i staten Inspiration til effektiv og værdiskabende praksis

Deloitte Consulting. Fælles HR-funktioner i staten Inspiration til effektiv og værdiskabende praksis Deloitte Consulting Fælles HR-funktioner i staten Inspiration til effektiv og værdiskabende praksis HR i staten et område med uudnyttet potentiale Statens HR-funktioner spiller en central rolle i arbejdet

Læs mere

KoNFERENcE FoR. 24. maj 2011 TEKNoloGIsK INsTITuT TAAsTRuP. Sebastian Nybo. Tania ellis. finn lund Andersen. kjeld fredens

KoNFERENcE FoR. 24. maj 2011 TEKNoloGIsK INsTITuT TAAsTRuP. Sebastian Nybo. Tania ellis. finn lund Andersen. kjeld fredens hr-dagen 2011 24. maj 2011 TEKNoloGIsK INsTITuT TAAsTRuP Gitte Mandrup Torben Andersen Sebastian Nybo kim Møller Tania ellis finn lund Andersen årets KoNFERENcE FoR hr-professionelle kjeld fredens inge

Læs mere

Børn og Unge. De 9 strategier

Børn og Unge. De 9 strategier Børn og Unge Børn og Unge De 9 strategier Århus Kommune Senest revideret februar 2010 Børn og Unge DE NI STRATEGIER Børn og Unge har opstillet ni strategier, der tilsammen skal sikre, at vi arbejder målrettet

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising 1 2 Indhold Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation

Læs mere

Styrk dit personlige lederskab. Skab øget motivation og bedre resultater. Tag afsæt i dine styrker KURSER OG UDDANNELSER FOR LEDERE 2014

Styrk dit personlige lederskab. Skab øget motivation og bedre resultater. Tag afsæt i dine styrker KURSER OG UDDANNELSER FOR LEDERE 2014 KURSER OG UDDANNELSER FOR LEDERE 2014 Skab øget motivation og bedre resultater Styrk dit personlige lederskab Tag afsæt i dine styrker Få personlig og målrettet rådgivning på 3283 3610 Kursusrådgivning

Læs mere

Guide til måling af. virksomhedens SOCIALE KAPITAL

Guide til måling af. virksomhedens SOCIALE KAPITAL Guide til måling af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Forord 3 Hvad er social kapital? 4 Hvorfor måle på social kapital? 4 Hvad er social kapital? 4 Flere dimensioner af social kapital 6 Sådan måler

Læs mere