Budgetsamråd vedrørende fællesfonden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetsamråd vedrørende fællesfonden"

Transkript

1 Budgetsamråd vedrørende fællesfonden Møde d. 20. juni, kl i Kirkeministeriet Tine Lindhardt, Formand, Biskop Fyens Stift Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Jørgen Lützau Larsen, Stiftskontorchef i Aalborg Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening Jens Andersen, Stiftsrepræsentant Københavns Stift, Ikke til stede Ebbe Balck Sørensen, suppleant, Stiftsrepræsentant Lolland-Falsters Stift Erling Bitsch Vingborg, Stiftsrepræsentant Viborg Stift Johannes Johansen Lund, Stiftsrepræsentant Ribe Stift Christen Staghøj Sinding, suppleant, Præsteforeningen Martin Løvenkjær-Pearson, Chefkonsulent, Kirkeministeriet Bertel Haarder, kirkeminister Anne Kristine Axelsson, departementschef Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Hans-Henrik Nielsen, Stiftsrepræsentant Helsingør Stift Poul Otto Nielsen, Stiftsrepræsentant Roskilde Stift Tom Ebbe Jakobsen, Stiftsrepræsentant Århus Stift Ebbe Ejlertsen, Stiftsrepræsentant Haderslev Stift Karin Schmidt Andersen, Kirkefunktionærorganisationerne Anna Sophie Wiese, Fuldmægtig Kirkeministeriet Ingeborg Lindegaard Grynderup, Kirkeministeriet, referent Dato: 20. juni 2016 Dokument nr c/o Kirkeministeriet ILG Afbud: Karsten Konradsen (Aalborg Stift) og Ester Larsen (Fyens Stift) Dagsorden Mødet indledtes med en præsentation af alle tilstedeværende. 0. Oplæg med resultater af analysen af Kirkemusikskolerne Anna Sophie Wiese fra Kirkeministeriet, biskop Henning Toft Bro og rektor fra Sjællands Kirkemusikskole Ole Brinth holdt et oplæg for budgetsamrådet med resultater fra den nyligt afsluttede analyse af folkekirkens kirkemusikskoler. På baggrund af analysen, har styregruppen givet en række anbefalinger til ministeren, og ministeren har på baggrund heraf pålagt de tre bestyrelser at udarbejde en fælles strategi og vision for de kommende 10 år. I den efterfølgende diskussion, var det generelt holdningen, at det er godt, at kirkemusikskolerne ligger så spredt ude i landet. Desuden blev det kommenteret, at visse sociale og organisatoriske evner også er gode for en organist at lære, så det bliver mere naturligt at stå for forskellige arrangementer omkring kirken. Der var også en kort drøftelse af, hvorvidt det er behov for, at organisterne også kan spille andre instrumenter. En kommentar til dette var, at det er meget vanskeligt at være god til at spille flere instrumenter. Generelt var holdningen, at uddannelsen godt kan lægge vægt på, at der kan opstå situationer, hvor det kan være praktisk at kunne andet end at spille orgel. Til sidst blev GeoFlex-ordningen drøftet (geografisk fleksibilitet). Den er vanskelig at få til at virke til højmesser, fordi de generelt ligger

2 samtidig alle steder. I hverdagene vil det i højere grad være muligt at kunne dække for hinanden. Det kræver dog, at menighedsrådene tænker denne løsning ind i planlægningen. Fælles gudstjenestelister med fælles tider vil gøre det muligt at udnytte Geoflex bedre. Side 2 1. Velkomst ved formand for budgetfølgegruppen, Tine Lindhardt Formand for budgetfølgegruppen Tine Lindhardt bød velkommen. 2. Godkendelse af dagsorden og opfølgning på referat Dagsorden og referat blev godkendt. Der var utilfredshed med, at materialet til Budgetsamrådet var kommet så sent ud, at det ikke var muligt, at nå en drøftelse i stiftsrådene. Formanden foreslog en ny struktur for møderne i budgetsamrådet, hvor materialerne udsendes på samme tidspunkt som i år, men selve mødet skubbes til august. I den mellemliggende periode kunne der f.eks. afholdes en halv dags konference til orientering om indholdet i materialet, ligesom budgetsamrådets deltagere vil have mulighed for at mødes herefter og drøfte emnerne inden det egentlige samråd Dette forslag var der opbakning til. Ministeriet arbejder videre med et forslag. 3. Omprioriteringsønsker 2017 Budgetfølgegruppen hører repræsentanter for stiftsrådene om ansøgningerne til omprioriteringspuljen. Nedenfor følger drøftelser og anbefalinger til budgetfølgegruppen fra stifternes repræsentanter. Ansøgning 1: Fyns Stift ansøger om forøgelse af kontoen til personalemæssige tiltag Permanent ansøgning kr pr. år Fyns Stift administrerer for landets stifter en pulje til brug for samtalerådgivning, psykolog hjælp og misbrugs afvænning for præster. Oprindeligt blev der i 2007 bevilget kr til dette. Beløbet blev fra 2008 forhøjet til kr Der har gennem årene været et øget behov for personalemæssige tiltag og i de seneste tre år er budgettet derfor blevet overskredet. Derfor ansøges der om en forøgelse af beløbet på kr til kr årlig, således dette svarer til de faktiske omkostninger Ansøgning 2: Aarhus Stift ansøger om midler til Kirken i Byen Flerårig ansøgning: kr i 2017, kr i 2018 og kr i 2019 Byen vokser, nye bydele skyder op og nærtliggende små landsbyer forandrer sig til store byer og forstæder. Byen vokser flere steder landet over. Folkekirken er under disse forandringer udfordret ikke alene strukturelt og organisatorisk, men også på fastholdelse og rekruttering af medlemmer i hele landet. Aarhus har iværksat en tilbundsgående undersøgelse og har i den forbindelse frigjort en sognepræst 50% i tre år.

3 Aarhus Stift ønsker med ansøgningen at ansætte en sociolog med henblik på at indhente viden om byens udvikling, samt sideløbende evaluering af projektet. Evalueringen har til formål, dels at sikre maksimal effekt af projektet, dels at projektets metode og resultater fremadrettet kan bruges og overføres til andre steder i landet. Der søges nedsat en følgegruppe med repræsentation fra FUV, Landsforeningen af Menighedsråd, et valgt medlem fra budgetudvalgene i Aarhus, Odense og København og en provst fra Odense og København. Side 3 Ansøgning 3: Folkekirkens IT søger om midler til Administration og rådgivning vedr. Scale-Telefoni Permanent ansøgning kr pr. år Folkekirkens it tilbyder Folkekirkens institutioner ip-telefon (TDC- Scale) via en indkøbsaftale, som Folkekirkens it har indgået med TDC Pt. er der en omsætning på ca. 5 mio. og der er opnået en besparelse på 25 30% i forhold til hvad der betales uden aftale. Folkekirkens IT yder ca. 500 timer til brug herfor. At ansøgningen bliver imødekommet for et år, idet man afventer budgetanalysen fra Folkekirkens IT. Budgetsamrådet ser gerne der i et regi oprettes en generel indkøbsfunktion som kan bistå menighedsrådene med at foretage de bedste indkøb. Ansøgning 4: Folkekirken.dk ansøger om midler til Indsats på sociale medier Et årig ansøgning kr i Folkekirken.dk søger om midler til en løbende indsat på sociale medier, for at skabe engagement, samtale og opmærksomhed om Folkekirkens arbejde og grundlag. Folkekirken.dk rammebevilling for 2017 er på kr , der er bevilget til drift af hjemmesiden folkekirken.dk og folkekirkens web-tv projekt. Der er ikke i forvejen bevilliget midler til sociale medier. Folkekirken.dk rammebevilling udløber med udgangen af 2017 og der vil i 2017 blive fremsendt ansøgning om permanent bevilling til finansiering ad den sammenhængende opgave: hjemmeside, web-tv og sociale medier. Medlemmer af budgetsamrådet fandt at en forhøjelse på 38% i forhold til rammebevillingen er en høj stigning. En stigning på 20 25% af rammebevillingen i stedet blev nævnt. Budgetsamrådet fandt at der er behov for på et senere møde at drøfte generel vurdering af emnet kommunikation/medier.

4 Ansøgning 5: Studenterpræsterne ved Aarhus Universitet søger om midler til Cafe for ensomme universitetsstuderende Flerårig ansøgning: kr i 2017, kr i 2018, kr i 2019 og kr i At ansøgningen ikke imødekommes, men at den sættes i forbindelse med en gennemgang af den samlede bevilling til det kirkelige studenterarbejde. Samrådet påpegede at det ikke blot er på universitetsniveau at der foregår kirkeligt studenterarbejde. Side 4 Ansøgning 6: Sankt Petri Menighedsråd ansøger om midler til omorganisering af kassererfunktionen Flerårig ansøgning: kr pr. år. Skt. Petri der er den tysksprogede menighed i København ansøger om midler til kassererfunktionen. Denne funktion har hidtil været varetaget af et medlem af menigheden. Skt. Petri har en fast bevilling fra Fællesfonden som i 2016 udgør kr At ansøgning ikke imødekommes. Dette dels da Skt. Petri i forvejen får et ret så pænt tilskud og dels da ikke andre sprogområder tilgodeses kr. for kassererfunktionen anses endvidere som et høj beløb. Da meget har ændret sig de seneste år kunne budgetsamrådet ønske sig en nærmere orientering om de fremmedsprogede menigheder og deres økonomi og tilskud hertil. [Der opstod usikkerhed om, hvorvidt budgettallet for 2016 på slideshowet var korrekt. Det var det, og det foreløbige budget for Sankt Petri er således på kr.] Ansøgning 7: Landsforeningen af Menighedsråd ansøger om midler til Folkekirkeligt dåbsinitiativ afdækning og videndeling Flerårig ansøgning: kr i 2017 og kr i 2018 Landsforeningen af Menighedsråd ønsker at bidrage til at fastholde momentum i arbejdet med det faldende dåbstal ved at skabe et samlet overblik over landets praksisorienterede dåbsinitiativer, med henblik på bl.a. at skabe en vidensbank til inspiration for alle menighedsråd, provstier og stifter. Projektet er opdelt i to faser. I fase 1 opsamles viden om praksisorienterede dåbsinitiativer på landsplan og fase 2 er tænk som formidling af best practice-dåbsinitiativerne til menighedsråd, provstier, stifter og andre interesserede. Projektet støttes af biskopperne og gennemføres med bidrag fra Folkekirkens Uddannelseog Videns center.

5 Ansøgning 8: Kirkeministeriet ansøger om midler til oplysning om Folkekirken som arbejdsplads Et årig ansøgning: kr i Projektet går ud på at sikre arbejdskraft og den bedste arbejdskraft til Folkekirken ved at orienterer om Folkekirken som arbejdsplads. Dette gøres ved bl.a. at deltage i uddannelsesmesser. Med udspring i det igangværende projekt oplysningstiltag om Folkekirken som arbejdsplads (finansieret af midler fra omstillingspuljen fra 2012) ansøges der om midler til at færdiggøre dette projekt. Side 5 Ansøgning 9: Kirkeministeriet ansøger om midler til administration og udvikling af provstisekretæruddannelse Permanent ansøgning: kr pr. år. På baggrund af erfaringerne fra Projekt uddannelsesmodel for provstisekretærer som er 100% finansieret via bevilling på kr fra kompetencesekretariatet er det et ønske dels at færdigudvikle et grund uddannelsesforløb for provstisekretærer, dels at sikre en administration der kan styre uddannelsestilbuddet til provstisekretærer. Der udspillede sig en drøftelse af provstiernes professionelle økonomiske og administrative drift. Provstierne administrerer ret så store beløb (op mod kr. 100 millioner pr. provsti). De fleste provsters baggrund er som hovedregel en teologisk uddannelse og et kort kursusforløb, som ikke kan forventes at give den nødvendige baggrund for at administrerer så store beløb og de ansatte sekretærer er som oftest HK uddannede uden nødvendigvis tilstrækkelig økonomisk indsigt. Nærværende ansøgning vedrører alene den nødvendige uddannelse af provsti sekretærer men berører ikke opgavesnittet i forhold til i dag. Ansøgning 10: Kirkeministeriet ansøger om midler til Folkekirkens projektmodel version 2 Flerårig ansøgning: kr i 2017 og 2018 Statens Center for kvalitet og kompetenceudvikling (nu kompetencesekretariatet) gav i 2010 Kirkeministeriet en bevilling på kr til udvikling af Folkekirkens Projekt Model. Formålet var at udvikle en projektmodel til brug for Folkekirken i forbindelse med styring af opgaver. I forbindelse med projektet blev der udarbejdet en projekthåndbog som nu findes på den digitale arbejdsplads (dap en). Der er fortsat stor søgning til projektets kurser og derfor ønsker man at opdaterer projekt moddelen.

6 Side 6 Ansøgning 11: Selskabet for Kirkelig kunst ansøger om midler til arkivregistrering, hæve/sænke-arbejdsborde og vaskekar Etårig ansøgning: kr. Selskabet for Kirkelig kunst ønsker at gennemgå og registrerer 10 flyttekasser med arkivalier, da disse gemmer Selskabets historie tilbage fra stiftelsen i Det ansøgte beløb skal anvendes til aflønning af medarbejder, køb af to hæve sænke borde og vaskekar. Ansøgning 12: Stiftssamarbejdet Folkekirke og religionsmøde ansøger om midler til Folkekirken som ressource og diskursudvikler i et samfund, der leder efter måder at håndtere religion på i samfundet Flerårig ansøgning: kr i 2017, kr i 2018 og i Projektet er forankret i Folkekirke og religionsmøde vision 2018 med særlig fokus på ønske om at arbejde for flere ressourcer og relevante strukturer til håndtering af religionsmødet i Folkekirken og det danske samfund og Folkekirke og religionsmøde ønske om at udvikle praksisorienterede læringsmiljøer, der styrker Folkekirkens engagement i religionsmødet og relevans i et samfund præget af religiøs mangfoldighed. Man ønsker - at opbygge erfaring og kompetence i forhold til at identificerer og analyserer problemstillinger for et samfund med forskellige religioner og livsytringer. - at opbygge erfaring og kompetence i forhold til at udvikle og facilitere efteruddannelser for præster i FUV-regi og andre læringsnetværk på religionsmødeområdet. Ansøgning 13: Nationalmuseet ansøger om midler til Den Farverige Kirke (bogpublikation) Et årig ansøgning: kr Nationalmuseet ønsker at udgive bogen Den Farverige Kirke der omhandler danske kirkerums farvehistorie fra 1500 tallet til nutiden. Nationalmuseet delfinansierer løn til bogmanuskriptet, men kan ikke inden for egne rammer finansierer hele lønudgiften. Derfor søger Nationalmuseet om bevilling til to måneders løn samt til publikationsudgifter. Bogen er på 350 sider og udgives af Nationalmuseet og Syddansk Universitetsforlag. Den skrives på dansk i en form, der henvender sig til en bred læserskare.

7 At ansøgningen ikke bliver imødekommet. Enkelte medlemmer af budgetsamrådet støtter dog det kulturbevarende der ligger i ansøgningen. Bøger og andre udgivelser bør finansieres på anden vis. Side 7 Ansøgning 14: Biskopperne ansøger om midler til ansættelse eller indhentelse af teologisk ekspertise for bispeembedet Permanent bevilling kr pr. år. Biskopperne ansøger om midler til ansættelse af en teologisk medarbejder i bispekontorerne. Bispeembedets rolle er de seneste år ændret og denne udvikling forventes at fortsætte de kommende år. Dette har medført nye opgaver og større medieopmærksomhed, samt et ønske om en dybere teologisk analyse af kirkens liv og vækst. Tilsynet af præster og menighedsråd er også en stor opgave. Biskopperne ønsker i lyset af ovenstående, at ansætte teologiske medarbejdere eller indhente teologiske responsa på bispekontorene, der kan virke som inter teologisk udfordre/sparringspartner, så man kan være på omgangshøjde med de spørgsmål, der rejses i befolkning og presse. Det antages at det er i strid med bevillingsforudsætningerne at finansierer funktionen som teologisk rådgiver for biskoppen gennem den lovbundne præstebevilling på finansloven. Med ansøgningen ansøges der derfor om finansieringen af 10 halvtidsstillinger (en pr stift). Disse stillinger tænkes ind i kombi stillinger hvor halvdelen af stillingen dækker rådgiver for biskoppen, medens den anden halvdel udgøres af et almindeligt præstearbejde, som finansieres gennem stiftes eksisterende præstebevilling. At ansøgningen tages op til fornyet drøftelse på førstkommende budgetsamråd (evt. ekstraordinært budgetsamrådsmøde) Samrådet udtrykker anerkendelse af at der er specifikke behov og ønsker der skal imødeses, men har brug for en mere strukturel drøftelse. Samrådet opfordre til at tilpasse bevillingsforudsætningerne, således den enkelte biskop af egen præstenormering kan ansætte teologiske rådgiver, på samme måde som der på anden vis de seneste år er ansat en del funktionspræster. Samrådet efterlyser endvidere en bedre beskrivelse af, hvilke ekspertiser man mener at skulle ansætte og i hvilket omfang man ønsker at gøre brug af de teologiske fakulteter. 4. Drøftelse af udkast til budget 2017 for fællesfonden Årshjulet for budgetprocessen og hovedtal for budgettet for 2017 blev vist. Der blev orienteret om, at der er udmeldt en dispositionsbegrænsning for staten i Ministeriet oplyste, at det endnu ikke er afklaret, hvordan dispositionsbegrænsningen skal håndteres i forhold til fællesfonden, der følger de statslige principper

8 herunder det tidligere skattestop. Ministeriet anførte dog at dispositionsbegrænsningens effekt i 2016 kun omfatter driftsbevillinger og dermed ikke præstebevillingen. Præsteforeningen bemærkede desuden, at det af budget 2016 fremgår, at præstelønnen blev fremskrevet med -0,6 pct. og ikke -0,3 pct. Dette skyldes, at den samlede præstebevilling - løn og pension samlet er fremskrevet med -0,3 pct. Da pensionsbevillingen i Finansloven for 2016 er sat højere fremstår det som lønbevillingen er fremskrevet tilsvarende mindre. Andre år gælder det omvendte. Præsteforeningens repræsentant problematiserede, at det således reducerede budgettal for 2016 benyttes som fremskrivningsgrundlag for budget Den Folkekirkelige Udviklingsfond Tidligere indsatsområder blev gennemgået. Der blev foreslået et tema med kirkemusik. Der blev kommenteret, at et projekt med QR-koder ved kirker, der kan fortælle om dem, har været en succes på Lolland- Falster. Generelt var der støtte til, at fortsætte med Kirken i samfundet som indsatsområde et år til. 6. Orientering a. Menighedsråd på jeres måde Der blev orienteret om de tre arbejdsgrupper. Arbejdet vil fortsætte længere end året ud. Der blev kommenteret, at det ikke er alle menighedsråd, der er interesserede i at afgive ansvaret for bygninger og personaleansvar. Derpå fulgte en drøftelse af statens og folkekirkens konsulenter. Ministeren anførte, at der blev brugt mange penge på konsulenter. Der blev kommenteret, at der mangler en forenkling af reglerne, sådan at man kan klare nogle ting selv, men samtidig kan få hjælp, hvis det er nødvendigt. b. FLØS og centerdannelse - Sidst på året vil stifternes løncenter for menighedsråd, som er det sidste center, være i normal drift. Centeret er forankret i Ribe, Haderslev og Roskilde Stifter. - Ministeriet orienterede desuden om, at, at der iværksættes en budgetanalyse af Folkekirkens It. Side 8 c. Fællesfondens resultat 2015 Der blev orienteret om Fællesfondens resultat 2015, som er et merforbrug på kr. Der er mindreforbrug på præstelønninger og stiftsadministrationer, og merforbrug på flere forskellige formål. Der har været en del tillægsbevillinger og en regulering af beregningen af feriepengeforpligtigelsen. Et større merforbug vedrører færdiggørelse af projekter i Folkekirkens IT, der finansieres af tidligere års videreførseler. Orientering om FUV: FUVs bestyrelse har sendt en rapport, Præst i morgen, i høring. Høringsfristen udløb d. 15. juni. Rapporten skal ses i lyset af den stigende frygt for præstemangel i de kommende år, og er bl.a. et forsøg på at få reduceret antallet af nye præster, der opgiver embedet efter få år, blandt andet via en moderniseret grunduddannelse. Tine Lindhardt orienterede om biskoppernes liturgiprojekt, der i første omgang betyder nedsættelsen af tre arbejdsgrupper, der skal kortlægge retningen og behovet for at afklare, om der er

9 behov for en egentlig liturgikommission. Der er tale om fagspecifikke arbejdsgrupper, der igangsætter arbejdet i løbet af efteråret Side 9 7. Eventuelt Der blev nævnt, at det vil være godt, at afklare i god tid inden mødet, hvem der kommer, i forhold til at kunne sende materiale direkte til suppleanter. Der blev desuden kommenteret, at der er to fejl på DAP en: referater kan ikke indlæses i Dataarkivet, og blokken med nyheder bliver længere og længere. Ministeriet oplyste, at der er planlagt fejlrettelser den nærmeste tid, og lovede at gå videre med disse.

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 15. september 2016, kl. 10.30-14.00 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Mette Bock, kirkeminister

Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Mette Bock, kirkeminister Budgetsamråd vedrørende fællesfonden Møde d. 23. marts 2017, kl. 11.00-15.00 i Kirkeministeriet Dato: 3. april 2017 Referat c/o Kirkeministeriet ILG Der træffes ikke beslutninger på budgetsamrådet, men

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 25. maj 2016, kl. 11.30-15.00, Roskilde Stift Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks

Læs mere

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.30-14.30 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

REFERAT. Møde den 13. september Budgetsamråd. Mødetid: kl. 11:00 Deltagere: Afbud:

REFERAT. Møde den 13. september Budgetsamråd. Mødetid: kl. 11:00 Deltagere: Afbud: REFERAT Møde den 13. september 2018 - Budgetsamråd Mødetid: 13-09-2018 kl. 11:00 Deltagere: Afbud: Deltagere: Tine Lindhardt, formand, Biskop Fyens stift Mette Bock, Kirkeminister Søren Abildgaard, formand

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 11. januar 2012, kl. 10-15 i København Dato: 13. januar 2012 Deltagere Kjeld Holm, Leif Sondrup, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 59445/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Søren Dosenrode (Aalborg Budolfi provsti),

Læs mere

Referat af møde i budgetsamrådet

Referat af møde i budgetsamrådet Referat af møde i budgetsamrådet Deltagere: Tine Lindhardt (formand budgetfølgegruppen (bfg)), stiftskontorchef Jørgen Lützau Larsen (bfg), Klaus Kerrn-Jespersen (kontorchef i Kirkeministeriet (bfg)),

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 60 875/16 MJOH Dato: 19. maj 2016 Referat af Stiftsrådets 27. ordinære møde den 19. maj 2016 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 8871/15 MJOH Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Anne Steenberg (Aalborg Østre

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 25493/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat Stiftsrådet Dato: 12. september 2018 Kl. 17.00-20.30: Stiftsrådsmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Konstitueret biskop og domprovst

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 85103/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 8. ordinære møde den 23. august 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 8. ordinære møde den 23. august 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 76404/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 8. ordinære møde den 23. august 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Inge Lise Pedersen, Helle Samson, Klaus Kerrn-Jespersen, Jan Madsen, Martin Løvenkjær-Pearson (referent)

Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Inge Lise Pedersen, Helle Samson, Klaus Kerrn-Jespersen, Jan Madsen, Martin Løvenkjær-Pearson (referent) Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 6. juni 2012, kl. 10.00-14.00, Fyens Stift Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Inge Lise Pedersen, Helle Samson,

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 99 685/15 MJOH Dato: 14. september 2015 Referat af Stiftsrådets 24. ordinære møde den 14. september 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 94590/14 HREJ Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Referat af møde i budgetsamrådet. Dagsorden. Møde d. 3. september 2013, kl. 10.00-14.

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Referat af møde i budgetsamrådet. Dagsorden. Møde d. 3. september 2013, kl. 10.00-14. Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 3. september 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetsamrådet Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Klaus Kerrn-Jespersen, Verner

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 12 667/16 MJOH Dato: 27. januar 2016 Referat af 4. økonomimøde i stiftsrådet den 27. januar 2016 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 6. ordinære møde den 28. februar 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 6. ordinære møde den 28. februar 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 20838/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 6. ordinære møde den 28. februar 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Elin Kristine Klitgaard (Hadsund provsti),

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 126 259/15 MJOH Dato: 16. november 2015 Referat af Stiftsrådets 25. ordinære møde den 16. november 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 55260/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Elin Klitgaard (Hadsund provsti), Jørgen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift. 16.30 20.00 i. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet. Tirsdag den 12. maj 2015 kl.

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift. 16.30 20.00 i. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet. Tirsdag den 12. maj 2015 kl. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 14. marts 2017 Kl. 16.00-17.00: Besøg på stiftsbiblioteket Kl. 17.00-19.30: Stiftsrådsmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 23798/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Notat. Høringsnotat med Kirkeministeriets bemærkninger til høringssvarene vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Notat. Høringsnotat med Kirkeministeriets bemærkninger til høringssvarene vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Kirkeudvalget 2019-20 L 6 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat med Kirkeministeriets bemærkninger til høringssvarene vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Dato: 20. september

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl. 10-11.30 via skype Folkekirkens It Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

1. Velkomst ved biskop Kjeld Holm, formand for budgetfølgegruppen

1. Velkomst ved biskop Kjeld Holm, formand for budgetfølgegruppen c/o Frederiksholms Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 Telefax 3392 3913 e-post km@km.dk Dokument nr. /13 Dato: 8. marts 2013 Dagsorden 1. Velkomst ved biskop Kjeld Holm,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 98086/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Referat af biskoppernes møde den oktober 2016

Referat af biskoppernes møde den oktober 2016 Side1 af biskoppernes møde den 25. - 27. oktober 2016 Deltagere var Elof Westergaard, Henning Toft Bro, Henrik Stubkjær, Henrik Wigh-Poulsen, Lise-Lotte Rebel, Marianne Christiansen, Peter Fischer-Møller,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 22. ordinære møde den 25. februar 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 22. ordinære møde den 25. februar 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 22876/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 22. ordinære møde den 25. februar 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Anne Steenberg (Aalborg Østre provsti),

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 21. ordinære møde den 20. oktober 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 21. ordinære møde den 20. oktober 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 118696/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 21. ordinære møde den 20. oktober 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011 Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand Erik Rasmussen, næstformand Sognepræst Ulla Schou Rasmussen

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 108 796/16 MJOH Dato: 12. september 2016 Referat af Stiftsrådets 28. ordinære møde den 12. september 2016 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Notat. Indstilling til kirkeministeren fra styregruppen for Analyse af kirkemusikskolerne

Notat. Indstilling til kirkeministeren fra styregruppen for Analyse af kirkemusikskolerne Indstilling til kirkeministeren fra styregruppen for Analyse af kirkemusikskolerne 2014/15 I Danmark findes der tre kirkemusikskoler beliggende i Roskilde (Sjælland), Vestervig og Løgumkloster. Skolerne

Læs mere

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Dato Dok.nr.: 145009/14 / HNN STIFTSRÅDET Beretning fra mødet i stiftsrådet mandag den 15. december 2014 i Lolland-Falsters Stift Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr / Akt. nr PEBN Dato: 13. november 2018

AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr / Akt. nr PEBN Dato: 13. november 2018 AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr. 2018-32764 / Akt. nr. 268996 PEBN Dato: 13. november 2018 Referat af Stiftsrådets 36. ordinære møde den 13. november 2018 i Aalborg Bispegård Til stede: Peter Stilling

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

Tilstedeværende. Budgetfølgegruppen Kjeld Holm, Leif Sondrup, Paw Kingo Andersen, Inge Lise Pedersen, Helle Samson, Klaus Kerrn-Jespersen

Tilstedeværende. Budgetfølgegruppen Kjeld Holm, Leif Sondrup, Paw Kingo Andersen, Inge Lise Pedersen, Helle Samson, Klaus Kerrn-Jespersen Budgetsamråd for fællesfonden Referat af møde d. 5. september 2012, kl. 10-14 i Ministeriet for Ligestilling og Kirke C/O Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholms Kanal 21 Postboks 2123 1015

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet torsdag den 7. marts 2013 kl

Dagsorden til Stiftsrådsmødet torsdag den 7. marts 2013 kl Dagsorden til Stiftsrådsmødet torsdag den 7. marts 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Ester Larsen, Tine Lindhardt, Paul Verner Skærved, Grethe Jakobsen, Erik Vind, Rasmus Kr. Rasmussen,

Læs mere

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening).

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening). LANDSBYEN DE 7 SOGNE Kære styregruppe Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 17 på Mødestedet. Til stede var: Nina Andersen, Ernst Overgaard, Benjamin Jensen, Poul Pedersen, Ole Rasmussen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 11. februar 2016 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra: Tom Allan, Jens Andersen og Ole Pagels. For mødet er fastsat

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet

AALBORG STIFT Stiftsrådet AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 9256/18 PEBN Referat af 6. økonomi møde i Stiftsrådet den 24. januar 2018 i Aalborg Bispegård Dato: 24. januar 2018 Til stede: Peter Stilling (Aalborg Budolfi provsti),

Læs mere

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 24. juni 2015. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 24. juni 2015. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6 Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 24. juni 2015. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6 Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Afbud fra Elli. Dagsorden godkendt. 2 Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere

Notat. 1. Forsøgsramme vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen. Fase 1 - Opstart

Notat. 1. Forsøgsramme vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen. Fase 1 - Opstart 1. Forsøgsramme vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Det øgede økonomiske fokus i provstier og menighedsråd har ført til en række

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 12. november 2015 kl. 16.30-20.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Der forelå afbud

Læs mere

Vor Frue-Vesterbro Provstiudvalg PU-møde den 19. juni 2017 kl

Vor Frue-Vesterbro Provstiudvalg PU-møde den 19. juni 2017 kl Vor Frue-Vesterbro Provstiudvalg REFERAT PU-møde den 19. juni 2017 kl. 17.40-19.30 Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67, 1112 København K. Pkt. Sag / Emneord / Resume 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden

Læs mere

Referat fra biskoppernes møde i Helsingør Den oktober 2018

Referat fra biskoppernes møde i Helsingør Den oktober 2018 Referat fra biskoppernes møde i Helsingør Den 23. 26. oktober 2018 1. Supplering af emneliste 2. Orientering fra Grønland og Færøerne 3. Involvering af folkekirken En lærke letted i 2020. 4. Imagekampagne

Læs mere

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 5. september 2017 Kl. 16.00-17.00 Besøg fra FUV Kl. 17.00-20.30: Stiftsrådsmøde - budgetmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 35. ordinære møde den 20. september 2018 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 35. ordinære møde den 20. september 2018 i Aalborg Bispegård AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr. 2018-24741 / Akt. nr. 202954 PEBN Dato: 20. september 2018 Referat af Stiftsrådets 35. ordinære møde den 20. september 2018 i Aalborg Bispegård Til stede: Peter Stilling

Læs mere

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde.

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om at

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde Tirsdag den 17. september 2013 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Margrethe Winther - Nielsen, Ole Pagels, Susanne I. Rasmussen, Finn

Læs mere

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Dato: 21. april 2006 Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Høringssvarerne og høringsprocessen Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur, der er nedsat af kirkeministeren,

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat Stiftsrådet Dato: 31. oktober 2018 kl. 17.00-20.30 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Sognepræst Lone Balle Olesen. Fra provstierne:

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014 Dok.nr. 132982/14 Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014 Sted Mødedeltagere Afbud Indkaldt stedfortræder Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Folketinget er folkekirkens lovgivningsmagt. Det er menighedsrådene trygge ved, og de forventer en fortsat demokratisering af folkekirken. Landsforeningen

Læs mere

Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti. Aalborg Stift

Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti. Aalborg Stift 1 Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti og Aalborg Stift 2 Baggrunden for denne dialogaftale I Aalborg Stift er der i 2013 gennemført en undersøgelse af provsternes ledelsesrum, og de forhold der fremmer

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. september 2012 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud til mødet fra: Anette Kaas Ole Pagels

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 40 Referat - STRATEGI 2018 Folkekirken.dk Johannes Ewalds Vej 42, Åbyhøj 16. november 2017 kl

BESTYRELSESMØDE 40 Referat - STRATEGI 2018 Folkekirken.dk Johannes Ewalds Vej 42, Åbyhøj 16. november 2017 kl BESTYRELSESMØDE 40 Referat - STRATEGI 2018 Folkekirken.dk Johannes Ewalds Vej 42, Åbyhøj 16. november 2017 kl. 10.00-14.00 Folkekirken.dk Johannes Ewaldsvej 42 8230 Åbyhøj Redaktør Ellen Aagaard Petersen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Referat af biskoppernes møde i København den januar 2017

Referat af biskoppernes møde i København den januar 2017 Løbenr.: 3567/17 Referat af biskoppernes møde i København den 3. 6. januar 2017 1. Supplering af emneliste. 2. Kalender: Bispemøde den 2.-5. maj 2017 på Fyen. Steen Skovsgaards afskedsgudstjeneste 14.

Læs mere

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl. 15.00 17.30 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld Danielsen,

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014. Deltagere i mødet. Menighedsråd. Menighedsråd

Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014. Deltagere i mødet. Menighedsråd. Menighedsråd Stiftsrådet Dok.nr.: 52083/14 Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014 Deltagere i mødet Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup (OO) Maribo Domprovsti Provst

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 22. marts 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat føl gende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl

Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Henrik Wigh-Poulsen, Eva Fischer Boel, Grethe

Læs mere

Referat Lolland-Falsters Stift Møder

Referat Lolland-Falsters Stift Møder Referat Lolland-Falsters Stift Møder Stiftsrådsmøde den 17. maj 2018 d. 17-05-2018, 10:00, Deltagere: Steen Erik Henriksen, Knud-Erik Rasmussen, Susan Rasmussen, Rebekka Maria Brandt Kristensen, Niels

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.30 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud fra Erik Andreassen

Læs mere

Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl

Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Tine Lindhart, Erik Vind, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld

Læs mere

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift Resultataftale 2012 for Fyens Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Fyens Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 16. maj Kl Mødested: Provstikontoret

Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 16. maj Kl Mødested: Provstikontoret Referat for: Greve-Solrød Provstiudvalg PU møde 16. maj 2013. Kl. 9.00 Mødested: Provstikontoret Afbud fra Naima Simring. 1 Årsbudget 2014 - PUK Sag: Årsbudget 2014 - PUK (615) Forslag til årsbudget 2014

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat Stiftsrådet Dato: 22. maj 2019 Kl. 17.00-20.30: Stiftsrådsmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst

Læs mere

Budget 2015 for fællesfonden

Budget 2015 for fællesfonden Fællesfondens budget 2015 - Budgetnotat Budget 2015 for fællesfonden Kirkeministeriet 2014 dok. nr. 66901/14 Indhold Indhold... 2 Indledning... 4 Oversigt over fællesfondens budget for 2015... 4 Usikkerhedsfaktorer

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 21. oktober 2015 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Jens

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

Notat. Forsøgsvilkår nr. 1 vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen. Fase 1 - Opstart

Notat. Forsøgsvilkår nr. 1 vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen. Fase 1 - Opstart Forsøgsvilkår nr. 1 vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Det øgede økonomiske fokus i provstier og menighedsråd

Læs mere

Delrapport 2 om et folkekirkeligt videns- og studiecenter

Delrapport 2 om et folkekirkeligt videns- og studiecenter Delrapport 2 om et folkekirkeligt videns- og studiecenter Ministeriet for Ligestilling og Kirke Marts 2013 1. Udvalgets kommissorium og nedsættelse Daværende kirkeminister Per Stig Møller besluttede at

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 17. februar 2015 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud fra Margrethe

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden)

Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Dato: Torsdag d. 19. marts 2015 Tid: kl. 10.00 13.00 - Forretningsudvalgsmøde kl. 9.30 10.00 Sted: OBS: Bispegården, Thulebakken 1, 9000 Aalborg med efterfølgende

Læs mere

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken (høringsnotat af 7. november, der er korrigeret den 12. november 2013) Dato: 12. november 2013

Læs mere

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 22.04.2013 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg.

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 22.04.2013 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 22.04.2013 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Til stede var: Arne Dupont, Gitte Hansen, Kirsten Engmark, Kirsten Hansen, Lene Brietzke, Valborg

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 24. september 2013

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 24. september 2013 Notat Stiftsrådet Dok.nr.: 102680-13 HNN/tabs Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 24. september 2013 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand (BNO) Steen

Læs mere

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Dato: 10. september 2012 I de senere år har der adskillige gange været debat om folkekirkens styringsstruktur.

Læs mere