1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden."

Transkript

1 Møde mellem studielederne på AAU, AU, KU og SDU og Censorformandskabet idræt Dato: Onsdag den 13. januar, kl Referat Sted: Syddansk Universitet, Mødelokale 5. Klik HER for lokalets placering Deltagere: Verner Møller (formand for Censorformandskabet), Lone Hansen (næstformand for Censorformandskabet), Mette Krogh Christensen (næstformand for Censorformandskabet), Kristian Raun Thomsen (Studieleder, AU), Thomas Bredahl (Vicestudieleder, SDU), Lone Friis Thing (Studieleder, KU), Jacob Wienecke (Studieleder, KU) og Jeppe Norskov Stokholm (referent) Afbud: Thomas Skovgaard (SDU) og Jeppe Emmersen (AAU) 1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden. Verner Møller orienterede kort om de økonomiske og politiske rammer, som universitetsuddannelserne er underlagt. Dette blandt andet som en følge af fremdriftsreformen. I den forbindelse redegjorde Verner Møller også for censorinstitutionens funktion i relation til at kvalitetssikre uddannelsernes prøve- og eksamenssystem, når der eksempelvis som en følge af fremdriftsreformen ændres i eksamensformerne. 2. Drøftelse af de erfaringer universiteterne har med fremdriftsreformen Kristian Raun Thomsen orienterede om, at erfaringerne med fremdriftsreformen ikke er tydelige endnu. De studerende, der er indskrevet på bacheloruddannesen den. 1. september, 2014, har således blot gennemløbet 3 semestre, mens de øvrige studerende på såvel bachelor- og kandidatuddannelsen blot har gennemløbet et semester. Det er således ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige noget klart om effekterne af fremdriftsreformen. De øvrige studieledere var enige i denne betragtning. Lone Friis Thing orienterede om, at fremdriftsreformen på Københavns Universitet er implementeret således, at den kun omfatter studerende, der på bacheloruddannelsen er indskrevet den 1. september, 2014, og senere, og på kandidatuddannelsen for studerende der er indskrevet pr. 1. september, 2015, og senere.

2 Studerende indskrevet på bacheloruddannelsen den 1. september, 2013, er således ikke omfattet. Det samme gør sig gældende for studerende indskrevet på kandidatuddannelsen den 1. september, Denne implementering af fremdriftsreformen adskiller sig fra de andre universiteter. Thomas Bredahl orienterede om, at fremdriftsreformen har betydet, at mængden dispensationsansøgninger er forøget, hvilket har medført et større sagsarbejde i administrationen. Hertil orienterede han om, at man på SDU har reduceret af specialeperioden fra 6 måneder til 4 måneder på kandidatuddannelsen, således at det skal skrives på 1. semester. Som en konsekvens heraf har man på SDU målrettet indholdet af kurset Anvendt metode (15 ECTS) på 3. semester af kandidatuddannelsen, så det kan anvendes som et specialeforberedende kursus. Kristian Raun Thomsen orienterede om, at man på AU også har reduceret specialeperioden fra 6 til 4 måneder. Dog har man ikke indlagt et kursus af specialeforberedende karakter forud herfor. Derimod har man etableret et specialeseminar, der afvikles to gange om året som et såkaldt ekstracurriculært kursus, der ikke er belagt med ECTS. Der var blandt såvel studielederne og censorformandskabet enighed om, at der aktuelt ikke er konstateret kvalitetsmæssige forringelser på uddannelserne som følge af fremdriftsreformen. Censorformandskabet understregede dog, at man vil følge udviklingen tæt, herunder i særlig grad specialerne. Dette med henblik på at undersøge om kvaliteten på denne eksamen overordnet forringes som en følge af reduktionen af specialeperioden. Censorformandskabet orienterede om, at der aktuelt ikke er censorer, der har indrapporteret, at fremdriftsreformen har betydet kvalitetsmæssige forringelser på uddannelserne. Censorformandskabet opfordrer dog censorerne til at være opmærksommen på dette, samt at disse orienterer censorformandskabet herom via eksamensindberetningen på hjemmesiden. Studielederne orienterede om, at der som en følge af fremdriftsreformen er implementeret en række justeringer af studieordningerne med henblik på at kunne leve op til kravene heri. Studielederne orienterede tillige om, at der aktuelt ikke er konstateret problemer i forhold til censorpåsætning. Det har ellers været ventet, at dette kunne blive et problem, da eksamenerne på de respektive uddannelser som en følge af fremdriftsreformen vil have en tendens til tidsmæssigt at falde sammen i klumper i januar og juni. Hidtil har de i større grad været spredt ud på semestret.

3 Det blev blandt censorformandskabet og studielederne drøftet, om de studerende i større grad end hidtil vil aflevere blankt på 1. eksamensforsøg på specialet for derved at få yderligere 3 måneder hertil. Studielederne oplyste, at det er for tidligt at spore en tendens hertil, men at de vil følge denne problematik nøje. 3. Drøftelse af censorformandskabets oplæg til vedtagelse af fælles normer på AU, AAU, KU og SDU Censorformandskabet har modtaget en række henvendelse fra censorerne i Censorkorps for Idræt, der har gjort opmærksom på, at der mellem idrætsuddannelserne på henholdsvis Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Købehavns Universitet og Syddansk Universitet er en ikke ubetydelig forskel i normerne på i format og arbejdsbyrde sammenlignelige eksamener, med ekstern censur. På den baggrund har Censorformandsskabet i foråret 2015 indhentet normoversigterne fra idrætsuddannelserne på de fire universiteter. Ved en gennemgang heraf har Censorformandsskabet identificeret, at forskellen i særlig grad er udtalt på bachelorprojektet og specialet. For at imødegå risikoen for, at censorer vil undslå sig for at påtage censoropgaver på de uddannelser, hvor normere er lavest, opfordrer Censorformandsskabet til, at normerne harmoniseres på tværs af de fire universiteter. På baggrund af gennemgangen af normerne har Censorformandsskabet udarbejdet et forslag til fælles normsæt, som det anbefaler gøres gældende på idrætsuddannelserne på henholdsvis Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Studielederne og Censorformandsskabet drøftede forslaget til det fælles normsæt, og der var enighed om, at formandskabets udspil til de fælles normer, skal implementeres i det omfang det er muligt på de enkelte uddannelser. På baggrund af drøftelserne vil censorformandskabet udspecificere det foreslåede normsæt og fremsende et revideret udkast til studielederne. Samtidig vil normsættet blive offentliggjort på censorkorpsets hjemmeside. Censorformandskabet modtog i foråret 2015 en henvendelse fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Heraf fremgik det, at man ønskede at nedjustere censornormerne på de uddannelser, der er tilknyttet Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Thomas Bredahl orienterede om, at Institut for Biomekanik på baggrund af censorformandskabet tilbagemelding på henvendelsen valgte ikke at effektuere de udmeldte reduktioner i censornormerne.

4 KU orienterede om, at man her planlægger at reducere omfanget af ekstern censur, således at den kommer tættere på minimumskravet på 1/3 af den samlede mængde ECTS på uddannelsen, som det er bestemt i bekendtgørelsen. Thomas Bredahl orienterede om, at det samme er tilfældet på SDU. Censorformandskabet vil følge dette tæt med henblik på at afklare, om ovenstående reduktion i mængden af ekstern censur vil få konsekvenser for kvaliteten på uddannelserne. Bilag: Forslag til nye normer 4. Fælles procedure på tværs af universiteterne i forbindelse påsætning af censorer Københavns Universitet sender aktuelt forslag til censorer til godkendelse i formandskabet forud for eksamen. Hermed er det muligt at understøtte eksamensbekendtgørelsens hensigt om at undgå gensidig censur og sikre cirkulation i brug af censorer på de enkelte eksaminer. Censorformandskabet foreslår, at en tilsvarende praksis fremadrettet også skal omfatte AU, AAU og SDU. (Aktuelt sendes oversigter over anvendte censorer til formandskabet efter eksamen er afviklet). Studielederne fra AU og SDU tilkendegav, at de begge kan tilslutte sig denne proces. Herunder også at forslaget er implementer bart i de respektive studieadministrative enheder på universiteterne. Der var således enighed om, at universiteterne fremadrettet skal fremsende forslag til censorer til formandskabet før eksamen. Censorformandskabet vil orientere de enkelte uddannelser herom. 5. Ad hoc beskikkelser Jacob Wienecke orienterede om, at der blandt underviserne inden for specielt de praktiske fag på Københavns Universitet har været utilfredshed med de censorer fra korspet, som censorformandskabet har foreslået påsat, når man på Københavns Universitet har anmodet om at få ad hoc beskikket censorer, der ikke er medlem af censorkorpset. Konkret er der ifølge Jacob Wienecke mangel på censorer i korpset, der kan censurerer inden for springgymnastik på Københavns Universitet. Jacob Wienecke påpegede, at censorerne inden for dette fagområde, der aktuelt er i korpset, er for hovedpartens vedkommende tilknyttet Københavns Universitet og kan derfor ikke påtage censoropgaver her. Verner Møller orienterede om, at censorformandskabet forud for beskikkelsesrunden kontaktede alle universiteterne med henblik på at få udspecificeret inden

5 for hvilke områder, universiteterne mente, der var behov for yderligere censorer i korpset. På baggrund af drøftelserne vil Censorformandskabet opdatere censordatabasen, således af det tydeligere fremgår, hvilke fagområder og discipliner de enkelte censorer dækker. Hensigten hermed er, at det derved skal blive nemmere at fremsøge censorer til konkrete opgaver. Hertil gjorde Jacob Wienecke opmærksom på, at antallet af censorer i korpset inden for fagområdet neuroscience også er for lavt. Det sammen gør sig ifølge Jacob Wienecke gældende for censorer, der kan påtage sig opgaver inden for det fagområder, der kombinerer neuroscience med praktisk idræt. Censorformandskabet har på baggrund heraf bedt Jacob Wienecke sende en oversigt over de censorer i korpset, der aktuelt kan virke inden for de nævnte fagområder. På baggrund heraf vil censorformandskabet vurdere, om der skal iværksættes nogle tiltag i forhold hertil. Jeppe Norskov Stokholm orienterede om, at omfanget af ad hoc beskikkelser i 2014/2015 er reduceret markant i forhold til tidligere år. Seneste ansøgning er indkommet i oktober Censorformandskabet er tilfreds med denne udvikling og ser som forklaring herpå, at der i forbindelse med beskikkelsen af censorkorpset i 2014 er optaget medlemmer i censorkorpset med kompetencer, der hidtil har manglet. Hertil har censorformandsskabet overfor universiteterne og på formandskabets hjemmeside tydeliggjort, at ad hoc beskikkelser kun kan finde i sted meget sjældne tilfælde. F.eks. hvis en censor på grund af sygdom må melde afbud. 6. Censorernes eksamensindberetninger Jeppe Norskov Stokholm gennemgik kort de indberetninger, der er indkommet fra censorerne i perioden fra sommereksamen 2014 til sommereksamen Det drejer sig om i alt 125. Blandt de indkomne indberetninger er langt hovedparten af positiv karakter (markeret som Tilfredsstillende ), mens en mindre del har anmærkninger (markeret som Mindre tilfredsstillende ). Dette drejer sig om i alt 10 indberetninger. I forbindelse med sidstnævnte har Jeppe Norskov Stokholm fulgt op på disse mhp. at afklare, om der var behov for, at Censorformandskabet skal gå ind i sagen, eller om censor har løst det anførte problem i dialog med eksaminator og/eller det pågældende universitet. I de tilfælde, hvor censor har meldt tilbage, at Censorformandsskabet skal følge op på sagen, er dette sket. 7. Orientering fra studielederne nyt fra de respektive uddannelser på AAU, AU, KU og SDU (nye studieordninger mv.)

6 Lone Friis Thing orienterede om, at der på KU er kommet nye studieordninger pr. 1. september, Thomas Bredahl orienterede om, at der på SDU formentligt kommer nye studieordninger i Kristian Raun Thomsen orienterede om, at der på AU er kommet nye studieordninger i Censorformandskabet orienterede i den forbindelse om, at studieordningsændringer skal tilsendes formanskabet mhp. høring. Hertil orienterede Kristian Raun Thomsen om, at der på AU er sket et markant fald i antallet af ansøgere til bacheloruddannelsen i På baggrund heraf er der iværksat et rekrutteringsinitiativ målrettet gymnasieelever, der har Idræt som valgfag, og elever på idrætshøjskoler. Udover informationsbesøg på disse institutioner vil eleverne herfra blive fulgt i forbindelse med optagelsesprøven og det eventuelle efterfølgende optag med henblik på at spore, om indsatsen har båret frugt. Hertil arbejdes der på AU med et tiltag ift. internationalisering. I den forbindelse har Sektion for Idræt fået tildelt midler til oprettelse af et skandinavisk netværk med fokus på eliteidræt i samarbejde på Oslo Universitet og Gøteborg Universitet. Det er tanken, at der som et led heri skal udbydes undervisning på 3. semester af kandidatuddannelsen i samarbejde med de to universiteter. Endelig orienterede Kristian Raun Thomsen om, at man på AU påtænker at ansøge om at indføre 60 ECTS specialer på den Humanistisk- Samfundsvidenskabelige linje. 8. Eventuelt Intet til dette punkt.

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 Side 1 af 6 Årsberetning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser med senere ændringer

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard og Malene Kjær AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 26. januar 2016, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Dagsorden Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2018 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2016 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Møde den: 28. maj 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere studerende:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE.

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S C I E N C E U D D A N N E L S E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bilag 3: Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S A G S N O T A T 15. JULI 2014 Vedr.:

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen (deltog fra kl ) og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen (deltog fra kl ) og Malene Kjær Møde den: 25. februar 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen (deltog fra kl. 13.15)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 1 Indhold 1. Indledning 2. Formandskabets sammensætning i beretningsåret 3. Antal studerende 4. Censorkorpset

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent).

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent). Møde den: 28. august 2014, 8.30-10. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Helle Terkildsen Maindal,

Læs mere

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2017 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 16. DECEMBER 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. NOVEMBER 8 Forum: Møde i censorformandskabet Møde afholdt: Onsdag den.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 13. JUNI 2016 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2018 til 31 december 2017

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2018 til 31 december 2017 1 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2018 til 31 december 2017 Indhold Censorformandsskab... 1 Sammenfatning... 2 1 Censorbeskikkelse og censorkorpsets størrelse....

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 9. NOVEMBER 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

Årsberetning,

Årsberetning, 16. maj 2010 Årsberetning, 2009-2010 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden De enkelte medlemmer af studienævnet præsenterede sig kort for hinanden, hvorefter dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden De enkelte medlemmer af studienævnet præsenterede sig kort for hinanden, hvorefter dagsordenen blev godkendt. Møde den: 18.2. 2015, kl. 14:15-16:15 1611-121B (Aarhus) A 204 (Emdrup) Studienævnet for Sundhedsvidenskab REFERAT Deltagere: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Michael Væth,

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 24. marts 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 Side 1 af 5 Årsberetning 2017 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser

Læs mere

Censorformandsskabets årsberetning 2018

Censorformandsskabets årsberetning 2018 Censorformandsskabets årsberetning 2018 Formandskabet Censorformandskabet er sammensat som følger: Professor Verner Møller, Institut for Folkesundhed, Sektion for Idræt, Aarhus Universitet (formand) Studielektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 16. MAJ 2017 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl Møde den: Mandag d. 11-11-2013 i studienævnet for idræt kl. 14.00-16.00 REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Ask Vest Christiansen, Kristian Olesen. Fra Administrationen: Merethe Haugaard, Drude Katrine

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Maindal

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Maindal Møde den: 9. december 2015, kl. 11.30 13.30 Bygning 1611, lokale 121B Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015 CENSORMØDE 2014-2015 Præsentationsrunde PROGRAM Siden sidst, beskikkelser, formandskabsvalg, nye tiltag, nyt lovstof, censorskik, censor IT Dialog, forslag, spørgsmål og debat NY BESKIKKELSESPERIODE 2014-2018

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3.

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3. 1 Marts 2013 Censorformandskabets beretning om virksomheden for 2011 og 2012 ved institutterne for statskundskab i Århus, København og Odense samt de til censorkorpset knyttede masteruddannelser. 1. Indledning

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Årsberetning, 2004-2005

Årsberetning, 2004-2005 Årsberetning, IIM, 2004-2005 11. maj 2005 Årsberetning, 2004-2005 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps.

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps. Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps For perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012 Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34,

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Kemi og Matematik, har du retskrav på at blive optaget

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

Fra studieadministrationen: Drude Katrine Jørgensen og Jeppe Norskov Stokholm (referent)

Fra studieadministrationen: Drude Katrine Jørgensen og Jeppe Norskov Stokholm (referent) Møde den: 7. oktober 2014, kl. 13.00-15.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Deltagere: Jan Kahr Sørensen, Jens B. Christensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen og Mikkel Lund.

Læs mere

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 kl. 14-17 Mødested Sekretariatet, Campus Emdrup Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen (fjerndetagelse),

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Det nye censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011

Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 1. september 2011 1. Indledning Censorkorpset for kemiingeniøruddannelserne er beskikket for

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016 1 Indhold 1. Forord 2. Indledning 3. Formandskabet 3.1. Sammensætning 3.2. Mødeaktiviteter 4. Antal studerende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for uddannelsesfamilien Økonomi og finans for 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning herunder:... 2 2. Årets arbejde i

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk)

Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) 26. januar 2013 Årsberetning, 2013 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til eksamensbekendtgørelsens 50 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER

DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER August 2015 DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER Ref.: a. Forsvarsministeriet, Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier (nr. 1231 af 21. november 2014). b.

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 24-5... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for {uddannelse(r) + år}... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2016 Nedslag i årsberetningen for 2016 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2016 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 14. APRIL 2010 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Virksomhedsstudier og Dansk, har du

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 10. JUNI 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4.

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4. Dagsorden for møde i undervisningsudvalg, Institut for Geoscience. 3. september 2014 kl. 15.15 17.15 Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager

Læs mere

AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG

AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 28... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Sted: 1325 240 (Bartholins Allé) Dagsorden: 1) Meddelelser 2) Årlig status for ITKO 3) Omprøve

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat Møde den: 23. september 2014. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Lars Thorup Larsen, Helle Terkildsen

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 2. september 2015, kl. 8.30 10.30 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2007/08 Dækkende perioden 1. april 2007 til 31. august

Læs mere

Lokal studieordning for. Adgangskursus til Ingeniøruddannelserne. Udbudt af Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet

Lokal studieordning for. Adgangskursus til Ingeniøruddannelserne. Udbudt af Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet Lokal studieordning for Adgangskursus til Ingeniøruddannelserne Udbudt af Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet Reglerne i denne studieordning er et lokalt supplement til Bekendtgørelse nr. 236

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2015 Nedslag i årsberetningen for 2015 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2011 til den 31. marts 2012.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2011 til den 31. marts 2012. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2011 til den 31. marts 2012. Censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere