Udvalget for Voksenservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Voksenservice"

Transkript

1 Side 1 af 9 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 13. juni 2007 kl. 16:00 Fraværende : Ole Gregersen og Tina Naldahl INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELLE SAGER Nr. 51 Initiativ vedrørende sammenhængende tilbud til misbrugere SUNDHEDSCENTEROMRÅDET Nr. 52 Horsens Kommunes tilbud til alvorligt syge og døende borgere Nr. 53 Ansøgning fra foreningen Sind (person - praktisk arbejde) GENERELLE SAGER Nr. 54 Revision af Frivillighedspolitik for det sociale område i Horsens Kommune Nr. 55 Revision af "Sunde boliger - i en sund by" Nr. 56 Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v.

2 Side 2 af 9 GENERELLE SAGER Nr. 51 J.nr P05/ Initiativ vedrørende sammenhængende tilbud til misbrugere Jævnfør Byrådets initiativpapir (punkt 7.2.b), vedrørende Horsens Kommunes samlede initiativer i Byrådsperioden, skal behovet for et sammenhængende tilbud til misbrugere afdækkes. På baggrund af de vedtagne mål og visioner har Voksen og Sundhed på overordnet niveau afdækket behovet for et sammenhængende tilbud til misbrugere. Der er fokuseret på sammenhæng på to dimensioner. Sammenhæng i tilbuddet til den enkelte borger og organisatorisk sammenhæng. Den samlede indsats fra Horsens Rusmiddelcenter, Kråsiglund, Sølyst, den sociale indsats i Vesterled samt støttekontaktperson-ordningen er afdækket. Afdækningen omfatter således bredt gruppen af udsatte voksne i Horsens Kommune. I afdækningen beskrives de eksisterende tilbud og overordnede overvejelser over, hvilke værdier der skal være styrende for den fremtidige indsats. Der peges på en række anbefalinger i forhold til sammenhæng i indsats og organisering. Efter udvalgets drøftelse vil der blive arbejdet videre i overensstemmelse med udvalgets tilkendegivelser og eventuelle ønsker om yderligere afdækning. at udvalget drøfter afdækningen. Afdækning af behovet for et sammenhængende tilbud tilbud til misbrugere Bilag 1 Beskrivelse af udsattegruppen Bilag 2 Personalenormering og beskrivelse Bilag 3 Resume af Vejle Amts hjemløserapport bilag 2 personalenormering og beskrivelse.doc Bilag 3 Resume af vejle amts hjemløserapport.doc Bilag 1 bekrivelse af udsattegruppen.doc Afdækning af behovet for et sammenhængende tilbud.doc Udvalget drøftede sagen. Udvalget anmoder Voksen og Sundhed om at udarbejde et forslag til en sammenhængende indsats (organisationsmodel 2) samt tiltag på udsatteområdet i forhold til "Ny Sølyst", Kråsiglund og Vesterled.

3 Side 3 af 9

4 Side 4 af 9 SUNDHEDSCENTEROMRÅDET Nr. 52 J.nr P20/ Horsens Kommunes tilbud til alvorligt syge og døende borgere Der er udarbejdet en rapport med henblik på, at synliggøre de tilbud, Horsens Kommune tilbyder alvorligt syge og døende borgere. De konkrete tilbud er: - pleje i eget hjem med hjælp fra hjemmeplejen og i tæt samarbejde med praktiserende læger - indlæggelse på Horsens Sygehus - indlæggelse på hospice - indlæggelse på aflastningspladser - tilknytning til Palliativ Team - åben indlæggelse på en sygehusafdeling - kontakt til de kommunale uddannede palliationskonsulenter. Derudover kan blandt andet tilbydes: - imødekommelse af behov for hjælpemidler - tilskud til sygeplejeartikler - tilskud til medicin - aftale om lån og vask af sengelinned fra sygehuset. Dokumentationen af omfanget af målgruppen er usikker. Men i 2007 (januar 21. maj) er der registreret 96 brugere af tilbudene, hvilket kan svare til et gennemsnit på 248 brugere om året. Det er erfaringen, at ikke alle borgere, der har ønsket ophold på hospice, har kunnet få imødekommet deres ønske. Det har dog ikke været muligt at fremskaffe et dokumenteret antal afslag vedrørende Horsens Kommune, da dette ikke registreres i Vitae eller på Sct. Maria Hospice. Ældrerådet vil blive orienteret om sagen på ældrerådsmødet den 19. juni at rapporten tages til efterretning. Horsens Kommunes tilbud til alvorligt syge og døende borgere Horsens Kommunes tilbud til alvorligt syge og døende.doc Rapporten toges til efterretning. Sagen gav anledning til et par spørgsmål, som Voksen og Sundhed besvarer.

5 Side 5 af 9

6 Side 6 af 9 Nr. 53 J.nr A08/ Ansøgning fra foreningen Sind (person - praktisk arbejde) Fællesskabet Sind har i brev af 14. marts 2007 søgt Horsens Kommune om løntilskud til person til praktisk arbejde i forbindelse med foreningens aktiviteter for sindslidende i Horsens. Horsens Kommune yder i 2007 driftstilskud på kr., 8 timers fagkonsulentbistand/uge, samt tilskud fra 18 puljen til aktiviteter. En person er ansat i skånejob. Horsens Kommune yder sædvanligvis ikke støtte til lønudgifter til frivillige organisationer. at der meddeles afslag på ansøgningen. Ansøgning fra Fællesskabet Sind Om SIND og Fællesskabet SIND, Horsens Om SIND og Fællesskabet SIND, Horsens, juni 2007.doc Indstillingen vedtoges. GENERELLE SAGER Nr. 54 J.nr P22/ Revision af Frivillighedspolitik for det sociale område i Horsens Kommune Revision af Frivillighedspolitik for det sociale område, jf. 18 i Lov om Social Service, sker på baggrund af strukturreformen og ændring af Servicelovens 115 til 18, gældende fra den 1. januar Reglerne for Servicelovens 18 er uændrede i forhold til de hidtil gældende. Forslag til revideret frivillighedspolitik tager udgangspunkt i og adskiller sig i det væsentlige ikke fra den eksisterende frivillighedspolitik i Horsens Kommune, vedtaget Foreslåede ændringer:

7 Side 7 af 9 en aktivitet skal ikke nødvendigvis være nyskabende for at opnå støtte der afsættes et rammebeløb til Værestedet Nøglehullet, Horsens Krisecenter for Mænd samt sekretariatsbistand til frivillige. Politikken bygger på åbenhed, dialog, samarbejde og gensidig tillid udmøntet ved en lokal indsats og samarbejde på tværs. Politikken tilgodeser aktiviteter, der: bidrager til, at borgere får bedre mulighed for at mestre eget liv og sundhed fremmer borgernes mulighed for at deltage i frivillige aktiviteter fremmer og udvikler gode sociale netværk er med til at forebygge sociale og personlige problemer gennem oplysende og opsøgende arbejde støtter og rådgiver, således at borgere har mulighed for øget livskvalitet og styrkelse af egne kompetencer giver frivillige mulighed for udvikling, netværksdannelse, kurser, foredrag mm. For at styrke sammenhæng og udvikling inden for frivillighed i Horsens Kommune har frivillige fra Gedved, Brædstrup og Horsens Kommuner siden efteråret 2005 indgået i Det Folkelige Forum, hvis hovedemne i 2006 var frivillighedspolitik, herunder ideer til revideret frivillighedspolitik i Horsens Kommune. Dette blev den 19. januar 2007 overdraget formanden for Sundhedsfremmeudvalget. Ideoplægget, som tager udgangspunkt i den eksisterende frivillighedspolitik, adskiller sig ikke i det væsentlige fra forslaget til den reviderede frivillighedspolitik. at forslag til revideret frivillighedspolitik vedtages. Revision af Frivillighedspolitik for det sociale område i Horsens Kommune. Revision af Frivillighedspolitik for det sociale område i Horsens Kommune.doc Udvalget indstiller, at det reviderede forslag til frivillighedspolitik vedtages. Nr. 55 J.nr P21/ Revision af "Sunde boliger - i en sund by" Sagen vedrørende Sunde boliger - i en sund by har været behandlet af Horsens Byråd flere gange siden 1991 senest den 22. juni Ulrik Kragh og Dorthe Mogensen deltog ikke i mødet.

8 Side 8 af 9 Sunde boliger i en sund by er et supplement til Bygge- og Boligstyrelsens vejledning fra 1997: Indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende m.fl.. Siden er en række ældreboligbyggerier taget i brug herunder Orions Hus, Nørrevang og Gefionshave. På baggrund af erfaringerne fra disse byggeprojekter og Arbejdstilsynets øgede fokus på det fysiske arbejdsmiljø ved bl. a. arbejdsskader i forbindelse med tunge løft, nedsattes en arbejdsgruppe bestående af fagspecialister, der havde som opgave at foretage en revision af vejledningen i Sunde boliger i en sund by. De væsentligste anbefalinger til ændring i Sunde boliger i en sund by er: De skærpede afstandskrav i sove- og badeværelser er et krav ved opførelse af ældre- og plejeboliger. Plejeboliger skal indrettes fleksibelt med mulighed for opdeling af stue og soveværelse med flytbare skabe. Boligerne skal desuden indeholde toilet/bad. Elevatorer i fleretagers ældreboligbyggeri skal have en størrelse på 210x140 cm, idet bredden på kørestole til svært overvægtige kørestolsbrugere kun med besvær kan benytte elevatorer, der opfylder de nuværende krav. Der forventes flere overvægtige kørestolsbrugere. I nye plejehjemsbyggerier skal boligen fra start opsættes med skinner til rumdækkende loftlift i soveværelset. Udvidelse af det maksimale antal demente beboere i en familieenhed fra 8 til 12. Sagen er konfereret med Området for Teknik og Miljø, der ingen bemærkninger har. Sagen forelægges Ældrerådet den 19. juni at den reviderede publikation Sunde boliger i en sund by godkendes. Sunde boliger i en sund by Sunde boliger - i en sund by udgave.doc Udvalget indstiller, at den reviderede publikation "Sunde Boliger - i en Sund By" godkendes. Der udarbejdes forslag om etablering af synkrondøre i badeværelser i plejeboliger. I hvert enkelt nybyggeri af plejeboliger tager arbejdsgruppen stilling til stålbeskyttelse af døre og dørgerigter, ligesom arbejdsgruppen skal tage stilling til differenceret farvevalg i badeværelser i plejeboliger.

9 Side 9 af 9 Nr. 56 Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v. Formanden orienterede om - Svar til en borger, der venter på levering af kørestol. Der arbejdes med ventetidsproblematik, arbejdsgange m.v. Udvalget ønsker en status for udviklingen. - Klagerådsmødet den 19. maj 2007 søges ændret. - Der udleveres mappe vedr. Hollandsbesøget. - Der arbejdes med ombygning af Rådhuset i Gedved til ældreboliger. - Der er vedtaget lov om ny ungdomsuddannelse til unge med særligt behov. Sagen sættes på udvalgsmøde i august eller september. - Der arbejdes med et forslag om en omorganisering af Voksenområdet. Mødet hævet kl Underskrifter: Charlotte Juhl Andersen Elise Gerstrøm Tina Naldal Nielsen Jessie Mogensen Tommy Lund Christensen Ole Gregersen Anne V. Kristensen Ingerlise Thaysen Ole Pilgård Andersen

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 21. marts 2007 kl. 16:00 Fraværende : Tina Naldal Nielsen Tommy Lund Christensen

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 2. Mødedato: 04.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Tilbygning til Horshøj 2 VOK

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 30. april 2008 kl. 16:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 30 Handicaprådet

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 7 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 14. marts 2007 kl. 17:00 Fraværende : Lisbeth Skibsted og Charlotte Juhl

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Dagsorden Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 11. Mødedato: 07.10.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Genoptagelse - Konkurrenceudsættelse af hjælpemiddelområdet

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Venteliste, specialiserede botilbud

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Kenneth Kristensens kontor Mandag 24.02.2014 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering SSU om Center for Børn og Voksne samt Center for Sundhed

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

HORSENS KOMMUNE Møde nr. 21

HORSENS KOMMUNE Møde nr. 21 HORSENS KOMMUNE Møde nr. 21 Referat Fraværende: Helle Ibsen, Torben Engholm Mødested: Horsens Rådhus Mødelokale 3 Kl. 16:00 18:00 Blad nr.: 1 DELTAGERE: Charlotte Juhl Andersen,Jette Birgitte Pedersen,

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 15 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 10. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 24. oktober 2007 kl. 16:00 Fraværende : Anne V. Kristensen Ole Gregersen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Frivillighedspolitik For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende Bilag 1: Arbejdstilsynets uddrag af vejledningen: Indretning af ældreboliger for fysik plejekrævende m.fl. Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende At-cirkulæreskrivelse nr. 3-1997

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om implementering af klippekort - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering om plejehjemslæger

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2005.06.15.htm. Dato. 15. juni 2005. Tid 16:00. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2005.06.15.htm. Dato. 15. juni 2005. Tid 16:00. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 8 Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 15. juni 2005 16:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Indledende drøftelse af budget 2006. Åben sag 2. Tilsyn

Læs mere

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. september 2018 Mødested: Støttecenter Solglimt, Lumbyesvej 28 B, Fredericia Mødetidspunkt: Kl.

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 3. juni 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 3. juni 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 3. juni 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per Christensen

Læs mere

Fattigdomsråd. Referat

Fattigdomsråd. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.45 Til kl.: 14.00 Mødested: Vibohøj Rørsangervej 1 8800 Viborg Mødenr.: 2 Udvalgets medlemmer: Gunnar Villadsen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 8 Dagens program 13

Læs mere

Mødedato: 16. januar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. januar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. januar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Vedtægter for Ældrerådet 2018-21 2 2 Forretningsgang for Ældrerådet 2018-21 4 3 Budget

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 9 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 10. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 3. december 2008 kl. 16:00 Fraværende : Tina Naldal Nielsen og Ulrik Kragh

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015 www.skive.dk Frivillighedspolitik for Skive Kommune Indholdsfortegnelse: Forord 3 Formål 4 Grundlaget for samarbejdet 4 Mål og handlinger 6 Revision

Læs mere

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard. for. Plejevederlag i forbindelse med pasning af døende

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard. for. Plejevederlag i forbindelse med pasning af døende Svendborg Kommune Kvalitetsstandard for Plejevederlag i forbindelse med pasning af døende Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Servicelovens 119, 120,121, 122 Hvilke behov dækker ydelsen Døende borgere

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 8 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 8. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : torsdag den 1. november 2007 kl. 15:30 Fraværende : Charlotte Juhl Andersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Læserbrev i Dagbladet den 23. juli 2019 Tak for ingenting

Læserbrev i Dagbladet den 23. juli 2019 Tak for ingenting Ældrerådets møde mandag den 19. august 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen Afbud Marianne Lund X Dorthe Friis X

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Åbent Referat. til. Fælles-MED Social, Sundhed og Beskæftigelse

Åbent Referat. til. Fælles-MED Social, Sundhed og Beskæftigelse Åbent Referat til Mødedato: Torsdag den 10. december 2015 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften Gitte Eskesen, Thorkild Sloth Pedersen, Nikolaj Dybdal

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 25. september 2014. Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 25. september 2014. Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Referat Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 12 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 24. maj 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra: Elise Gerstrøm og Tina Naldal

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 12:00 Afbud: Thøger E. Kristensen Fraværende: REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om godkendelse af låneoptagelse

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 10-11-2015 08:30 Hammel Neurocenter, Voldbyvej 15, Hammel Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Indstilling. Ændret organisering af korttidspladser. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 13. september 2006.

Indstilling. Ændret organisering af korttidspladser. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 13. september 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 13. september 2006 Århus Kommune Region Nord Sundhed og Omsorg Ændret organisering af korttidspladser 1. Resume I henhold til Servicelovens

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 6, Uldum Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Torsten Sonne Petersen, Claus Thaisen, Carsten Clausen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Myndighedsafdelingen Revideret januar

Myndighedsafdelingen Revideret januar Myndighedsafdelingen Revideret januar 2015 440-2015-7379 Myndighedsafdelingen 14 Kvalitetsstandard Plejevederlag/ terminal pleje 2015 Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Lov om Social Service 119,

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Mod livets afslutning

Mod livets afslutning Mod livets afslutning i eget hjem Indholdsfortegnelse Forord... 3 Etablering af en plejeordning... 4 Særlige betingelser for personer med tilknytning til arbejdsmarkedet... 5 Særlige betingelser for personer

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 04. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.35 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. marts 2019 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om Ældrerådets hjælp til pressemeddelelser - kl. 13:30-13:40 2 2 Orientering

Læs mere

Slagelse kommunes Frivilligpolitik

Slagelse kommunes Frivilligpolitik April 2011 Slagelse kommunes Frivilligpolitik Frivilligt Socialt Arbejde 1 1 Indholdsfortegnelse Frivilligpolitik for Slagelse kommune 2 Formål med Frivilligpolitikken 2 Mål for tildeling af midler til

Læs mere

frivillig politik frivillighedspolitik for det sociale område godkendt i byrådet den 23. august 2012

frivillig politik frivillighedspolitik for det sociale område godkendt i byrådet den 23. august 2012 frivillig politik frivillighedspolitik for det sociale område godkendt i byrådet den 23. august 2012 1 2 Frivilligpolitik for det sociale område Definition Den frivillige sociale indsats er en samlet betegnelse

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Dagsorden. 19 Godkendelse af referat fra mødet den Sagsnr.: P

Dagsorden. 19 Godkendelse af referat fra mødet den Sagsnr.: P Dagsorden Dato: 21-04-2016 14:30:00 Udvalg: Midlertidigt Medarbejder Udvalg - Fælleden Sted: Konferencesalen, Adelgade 44, 8660 Skanderborg 19 Godkendelse af referat fra mødet den 16.03.2016 Sagsnr.: 81.38.06-P35-1-16

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 13. maj 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111

Åbent møde for Ældreråds møde den 13. maj 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Åbent møde for Ældreråds møde den 13. maj 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Indholdsfortegnelse 30. Handicapparkeringsplader i Vesthimmerlands Kommune 47 31. Orientering fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 1. juni 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lone Karakavuk ( ) Dorthe Jensen (

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 22. marts Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Støvring Rådhus, mødelokale 4. Møde slut:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 22. marts Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Støvring Rådhus, mødelokale 4. Møde slut: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Rådhus, mødelokale 4 Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 33 sprotokol fra sidste møde 3 34 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for StøtteKontaktPerson

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for StøtteKontaktPerson Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for StøtteKontaktPerson ordning efter Servicelovens 99 Servicelovens 99 paragraffens ordlyd Kommunen sørger for tilbud om en støtte- og kontaktperson til personer med

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale nr. 3 Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere