Søren Papes tale ved Det Konservative Folkepartis landsråd 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Søren Papes tale ved Det Konservative Folkepartis landsråd 2014"

Transkript

1 Søren Papes tale ved Det Konservative Folkepartis landsråd 2014 Klausuleret til 27. september 2014 kl Det talte ord gælder. Kære alle sammen Hvor er det dejligt at se jer. Det er en kæmpe fornøjelse for mig at få lov at stå her og se ud over så mange glade mennesker og tale til det største landsråd i mange år. Tusind tak til både Mikkel og Lene. Tak for de pæne ord I gav mig med på vejen. Og endnu engang tak for tilliden fra alle jer trofaste konservative medlemmer. Jeg kan vist godt afsløre, at da jeg i september 1987 meldte mig ind i Danmark bedste og mest fantastiske politiske ungdomsorganisation, Konservativ Ungdom, havde jeg aldrig troet, at jeg skulle stå her i dag. Men nu står jeg her og det har jeg tænkt mig at gøre, indtil vi sammen har gjort arbejdet færdigt! Det var ingen selvfølge, at jeg skulle blive konservativ. Jeg voksede op på en lille gård i det midtjyske langt væk fra de konservative højborge. Men mine forældre har opdraget mig konservativt. Med et sundt værdisæt. Med masser af kærlighed. Men også med krav og konsekvens. Min far var landmand. Min mor passede de gamle på det lokale plejehjem. At arbejde hårdt var helt grundlæggende, ligesom fornuftig omgang med penge og det at hjælpe andre var en fast bestanddel af min barndom. Det ligger dybt i mig at yde en indsats. Svare enhver sit. At man ikke bruger flere penge, end man tjener. Og måske allervigtigst, at man skal hjælpe andre uden nødvendigvis at få noget igen. Jeg ønsker et samfund, hvor vi sætter mennesker først. Det gør vi langt fra i dag. Velfærdssamfundet har vænnet os til, at staten tager sig af alt vel at mærke på systemets betingelser. Men selv om vi betaler verdens højeste skatter, kan man aldrig deponere sit personlige ansvar i en skattebillet. Vi er efter min mening gået alt for langt i Danmark. Jeg synes, at vi er havnet helt derude, hvor vi har statsliggjort næstekærligheden og fremmedgjort den gode gerning. Vi er blevet statister i det store system i stedet for at spille hovedrollen i vores eget liv. Jeg mener faktisk, at den statslige kontrol og myndighedernes generelle mistillid til danskerne er en alvorlig trussel mod det homogene og tillidsfulde samfund, som vores forældre har slidt og slæbt for at bygge op. Et samfund, som vi ellers burde være stolte af. Alt for ofte ser vi eksempler på absurde afgørelser, hvor borgerne tilsidesættes til fordel for systemet.

2 Tag nu for eksempel Anna Solveig Rosengreen. Hun bor oppe hos Knud Kristensen i Vesthimmerlands Kommune på en lille gård ud til Limfjorden. Den har hun overtaget efter sin mor. Anna er normalt en lovlydig borger, og så er hun økologisk landmand. Hun er ikke bare vant til at behandle naturen godt hun ligefrem efterstræber det. Men ved I hvad. Et lille højbed i hendes egen køkkenhave, hvor hun dyrker lidt gulerødder, ærter og jordbær har ført til en lang kamp med myndighederne. Det skal fjernes omgående. Der er tale om en vidtgående terrænændring tæt på kysten, siger Naturstyrelsen. På grund den alvorlige sag har man sågar sendt to embedsmænd fra København derover for at inspicere det ulovlige højbed i Anna Solveigs køkkenhave. Har vi virkelig ikke andet at gå op i, end rende rundt og gøre livet surt for helt almindelige mennesker? Jeg spørger bare. Og humøret bliver bestemt ikke bedre, når man hører om ægteparret Marianne og Gert Johansson på Langeland. De plantede to æbletræer i deres egen have. Men dem ville myndighederne have væk. Deres have lå nemlig inden for strandbeskyttelseszonen. Det kom som noget af en overraskelse for ægteparret. De vidste ikke, at man åbenbart skal bede om lov til at plante et æbletræ i sin egen have. Undskyld mig, men der er noget galt, når man skal spørge myndighederne om lov, før man planter et æbletræ i sin egen have! Eller hvad med Peter Bøgh Petersen i Middelfart, der bor lige neden for Lillebæltsbroen. Han er plaget af trafikstøj og ville derfor lave en ny terrasse på nordsiden af familiens hus. Det ville hjælpe på støjen, selv om familien ikke længere ville have samme flotte udsigt. Stop, sagde Naturstyrelsen. De mener, at der er tale om en dramatisk ændring i terrænet. Peter har ingen naboer. Hans terrasse kommer ikke til at genere nogen udover nogle embedsmænd i en styrelse her i København og det er jo åbenbart rigelig grund til at give afslag. For mig er disse tre sager og mange andre af samme slags skræmmende eksempler på afgørelser, hvor helt almindelige mennesker som Anna Solveig, Marianne og Gert samt Peter er blevet ofre for systemets magtarrogance. Det er præcis, hvad der sker, når man glemmer at sætte mennesker først.

3 Vi sætter gerne kæmpe vindmøller op, selv om mange med rette kan føle sig generet af dem. Det er jo politisk korrekt. Men en terrasse den skal vi da tvinge folk til at fjerne. Undskyld mig. Det er bindegalt! Det er tid til, at vi borgere tager vores land tilbage! Det er tid til, at vi politikere sætter os sammen og laver klare aftaler om, hvad der skal reguleres, og så holde os fra resten! Det er tid til at vise tillid til befolkningen! Det er tid til at sætte mennesker først! Vi lever i et gennemreguleret land, og det er godt at være borger her. Men vi er kommet på en glidebane. Og lad os nu være ærlige. Vi har selv siddet i regering og været medansvarlige for regler, som har sat systemet før mennesker. Love og regler, som vi sikkert synes var fornuftige på det tidspunkt, men som vi burde have holdt os fra. I 2009 besluttede VK-regeringen, at virksomheder ikke længere kan få refunderet deres advokatudgifter, selv om de uretmæssigt er blevet anklaget af SKAT, og er endt med at vinde sagen ved en domstol. Set i dag, var det en forkert beslutning. Det er staten, der har lavet en fejl. Det er staten, som uretmæssigt har slæbt dem i retten. Og det er staten, som har tabt sagen med et brag. Derfor er det naturligvis også staten, der skal betale advokatregningen. Det må aldrig være sådan, at det skal koste virksomheder eller borgere penge at bevise deres uskyld. Vi var heller ikke gode nok under VK til at få sat en dæmper for den stigende kontrol af danskerne uden om domstolene. Alt for mange love giver myndighederne adgang til vores private grund uden en dommerkendelse. Og den bruges flittigt. Mere end gange om året træder myndighederne inden for havelågen uden dommerkendelse. SKAT er en af de myndigheder. Og det er selvfølgelig helt fint, hvis det var fordi, de kun fangede skattesnydere. Men sådan forholder det sig ikke. Langt størstedelen af skattevæsenets indtrængen på privat grund er blot mistænkeliggørelse af helt almindelige og lovlydige mennesker. Tidligere i år har TV 2 været i stand til at berette, at hele tre ud af fire af SKATs besøg i private hjem var grundløse. Det kan ikke være rigtigt, at SKAT bruger trefjerdedele af tiden på at jagte lovlydige borgere.

4 Jeg mener også, at tiden er løbet fra den nuværende planlov. Planloven er mere end 40 år gammel og er blevet revideret så mange gange, at den i dag er totalt uigennemskuelig selv for eksperter. Der findes talrige eksempler på, hvor svært det er at få øje på logikken i planloven. På Tagtækkervej i Odense ligger der to babybutikker lige ved siden af hinanden. BabySam i nummer 8 og Kære Børn i nummer 6. Ifølge planloven ligger BabySam i et såkaldt aflastningscenterområde. Men det gør den anden babybutik Kære Børn desværre ikke. Og de er altså naboer. Derfor må Kære Børn ikke sælge sutteflasker fra forretningen. De må godt sælge alt muligt andet babyudstyr som kravlegårde og tremmesenge. Men sutteflaskerne dem må de kun sælge fra deres webshop! Altså: Vi har en babybutik som på grund af planloven ikke må sælge sutteflasker! Et andet sted på Fyn bor Jan Skovlund Hansen. Han er vognmand i Nyborg og anden generation i firmaet Folmer Transport. I dag står hans lastbiler midt i et boligområde. Det er temmelig uhensigtsmæssigt for alle især beboerne i området. Derfor vil han gerne flytte lastbilerne ud af byen. Han købte sin onkels nedlagte landbrug og ville bruge gården til sin vognmandsvirksomhed. Her kunne lastbilerne stå uden at genere nogen. Det troede Jan i hvert fald. Men i over 7 år har han nu kæmpet med en landzonetilladelse og en planlov, der gør det umuligt at skabe aktivitet og arbejdspladser i landområder. Jeg forstår godt, at Jan er frustreret. Det ville jeg også selv være. Men jeg kan love Jan og andre i hans situation, at vi vil gøre, hvad vi kan for at ændre lovgivningen, så den i fremtiden er mere på borgernes side frem for paragraffernes. Vi skal beskytte vores kyster og landområder selvfølgelig skal vi det. Men vi skal ikke tage alle muligheder fra kommunerne for at skabe vækst og udvikling. Tænk blot på vores dejlige campingpladser eller de smukke, gamle badehoteller rundt om i Danmark. De har givet liv i øde områder og tilført vores kyster charme og karakter. Men ingen af delene var sandsynligvis blevet til noget, hvis vi skulle følge lovgivningen i dag. Hvis vi reelt ønsker et Danmark i balance fra kyst til kyst, fra nord til syd, fra øst til vest, så skal vi også være villige til at give kommunerne rammerne til det.

5 Jeg ved godt, at det kan være svært at forstå - hvis man sidder på et kontor i København - at man kan udvikle et landområde, samtidigt med at man passer på naturen. Men det skal jeg hilse og sige ude fra virkeligheden, at det kan man altså godt. Vores kommunalpolitikere er ikke dumme eller ligeglade med deres område tværtimod. Det er tiltrængt med en ny planlov. Slut med flere lapperier. Lad os få en ny og bedre planlov. Og lad udgangspunktet være, at vi sætter mennesker først. Jeg mener, at vi er nået til et punkt, hvor vi må sige stop. Stop for flere sager, hvor mennesker tromles af systemet. Stop for flere latterlige sager om højbede, æbletræer og terrasser. Stop for flere sager om myndighedernes indtrængen i uskyldige menneskers private hjem. Derfor varsler jeg og Det Konservative Folkeparti i dag et opgør med systemtyranniet. Det skal ganske enkelt være nemmere for helt almindelige mennesker at leve et liv i fred uden indblanding fra staten. Det er dit, mit og vores familiers liv. Det er ikke myndighedernes og systemets. Den sunde fornuft skal kort sagt genindføres, og vi skal sætte Mennesker først. Det er et opgør, som vi har brug for jeres hjælp til. Derfor vil jeg gerne opfordre alle danskere, der føler sig hånet, trampet på og latterliggjort af tåbelige regler og afgørelser, hvor almindelig sund fornuft er forsvundet, om at stå frem og fortælle jeres historie. Send mig en mail med dine oplevelser og historier eller brug hash-tagget #menneskerførst på Facebook, Twitter og Instagram. Eller send mig et gammeldags brev på papir. Jeg læser det hele. Til gengæld lover jeg, at alle jeres beretninger fra virkeligheden vil blive brugt til at skabe et mere menneskeligt Danmark. Om ikke før, så når vi igen får en borgerlig regering! I Det Konservative Folkeparti sætter vi den personlige frihed højt. Men lige så meget som vi ønsker personlig frihed, lige så meget ønsker vi at tage hånd om samfundets mest udsatte grupper. Antallet af hjemløse, som sover på gaden, i skure og trappeopgange og altså ikke på væresteder eller herberger er steget voldsomt de seneste år. Den udvikling skal vi have vendt. Ingen skal af nød sove på gaden i Danmark. Derfor vil vi målrettet hjælpe hjemløse, der må overnatte på gaden, og som ofte slås med andre problemer end blot deres boligsituation.

6 Helt konkret, så skal tilskuddet til skæve boliger fordobles. Der skal oprettes to særlige akuthuse, som kan yde hjælp og støtte til misbrugere. De skal tilbydes behandling øjeblikkeligt. Hjemløse er medborgere, der ikke har nogen til at tale for sig eller en stærk organisation i ryggen. De kan regne med Det Konservative Folkeparti. Vi sætter handling bag ordene. Det er sådan, man gør, når man sætter mennesker først. I Det Konservative Folkeparti hjælper vi dem, som har brug for hjælp. Resten og det er da heldigvis langt de fleste af os er i stand til at klare os selv. Og det skal vi. Til gengæld er det afgørende for mig, at hvert enkelt menneske og hver enkelt familie får mulighed for at beholde så meget som muligt af deres egne penge. Det er ganske enkelt et spørgsmål om moral. Jeg har aldrig forstået dem, der siger, at man giver skattelettelser. Tværtimod. Skattelettelser handler om, at vi lader mennesker beholde flere af deres egne penge. Penge som de selv har tjent. Tænk engang, at det i 2014 stadig er odiøst at tale om skattelettelser. Vi skoses ligefrem for at ville lade danskerne beholde lidt flere af deres egne penge i stedet for at bruge endnu flere penge på såkaldt mere velfærd. Det er som om, man glemmer, at velfærd også er muligheden for at skabe sin egen tilværelse. Skattelettelser er respekt for menneskers indsats. Det er respekt for, at man giver den en ekstra skalle på arbejdet og får lov til at beholde flere penge til sin familie, og det liv hverdagen byder på. Drømme og ambitioner skal ikke beskattes de skal belønnes. Jeg husker tydeligt, da jeg satte min underskrift på slutseddelen til mit hus. For langt de fleste er investeringen i en bolig den allerstørste investering, man kommer til at lave i ens liv. Sådan var det for mine forældre. Og sådan var det for mig. Hjemmet er den trygge base for familiens liv. Det er her børnene vokser op, og børnebørnene engang kommer på besøg. Derfor er det et utroligt hårdt slag, hvis man pludselig ikke har råd til at blive boende.

7 Fundamentet forsvinder bogstaveligt talt under fødderne på en. I dag sidder der pensionister, som ikke kan være trygge i deres huse. De har ganske vist betalt dem. Skylder ikke noget til nogen. Men de helt urimelige stigninger i grundskylden ender med at tvinge dem ud af deres hjem. Alle skal have mulighed for at blive boende i det hjem, som de har købt og betalt. Derfor vil vi fastfryse grundskylden. Vi har vores hjem kært. Ingen skatter skal tvinge os ud og ingen tyve skal tvinge sig ind. Mange lever med frygten for indbrud. Desværre med god grund. Danske hjem er nogle af de mest indbrudsramte i hele Europa kun grækerne har flere. Frygten for indbrud er en frygt, der sætter sig. Hvornår sker det igen? Er jeg hjemme og alene? Er det en stakkels narkoman, den utilpassede 16-årige, en østeuropæer eller den hårdkogte rocker hvor jeg frygter for mit liv? Det er sådan set lige meget, for man frygter det værste. Det vil vi ikke længere finde os i. Der skal være færre indbrud og mindre frygt. Vores opskrift er klar: Vi skal straffe indbrud langt, langt hårdere. Slut med bøder det er direkte i fængsel. Vi skal bure hver eneste udenlandske kriminelle inde i deres hjemlande! Og vi vil have flere betjente - så de kan jagte dem dag og nat! Vi skal i det hele taget vise mere konsekvens. Det gælder ikke mindst i forhold til de unge. Dem der er på vej ud i kriminalitet. Vi har for nyligt hørt om de voldelige 14-årige piger, der var anbragt på en ungdomsinstitution i København. De stod bag en række grove overfald på jævnaldrende og truede deres forældre. Det er unge mennesker, som aldrig har fået sat grænser og mærket en konsekvens af deres handlinger. De er blevet mødt med lalleglad blødsødenhed, når de havde brug for en fast hånd. På den måde har vi ladt dem i stikken. Vi skal ikke passivt se til, at unge mennesker begår kriminalitet den ene gang efter den anden, indtil de er 15 år. Vi ønsker konsekvens her og nu. Og vi vil sætte ind langt tidligere i livet.

8 Derfor skal der indføres en særlig ungdomskriminel lavalder og en speciel domstol for unge mellem 12 og 17 år. Domstolen skal have særligt uddannede dommere og fagpersoner, som er specialister i at håndtere helt unge kriminelle. Børn skal selvfølgelig ikke i fængsel. Men børn skal mærke konsekvens tidligt i livet. Hvis vi bare passivt ser til, at de begår den ene kriminelle handling efter den anden, før vi sætter ind med konsekvens, så ender de som hårdkogte ungdomskriminelle. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Vores børn har fortjent en god skolegang. Der skal være ro til at lære og tid til at lege. Folkeskolereformen øger timetallet i en række fag og styrker fagligheden. Det er godt. Men der er et element i folkeskolereformen, som vi på ingen måde kan støtte. Det er de tvungne lektiecafeer. Det er en vigtig og meget principiel sag, fordi det i bund og grund handler om familiernes ret til at tilrettelægge deres egen tid. Hvis produktionsarbejderen, politibetjenten, sosu-assistenten og sygeplejersken, der skal på aftenvagt, ønsker at være sammen med deres børn om eftermiddagen, skal de have den mulighed. Det er ikke noget, systemet skal bestemme. Børn, unge og familiens tid er ikke statens. Det er familiernes. Tanken om den tvungne lektiecafé er det modsatte af mennesker først. Det er systemet før mennesket. Som alle der har haft med børn at gøre ved, så er børn forskellige. Især når det kommer til, hvordan de bedst lærer. Nogle børn laver lektier helt fint henne i skolen, andre skal have en anden ro, som de kun får i hjemmet. Alligevel skal alle børn efter næste folketingsvalg tvinges til at blive på skolen, uanset om de kan eller har behov. Med mindre vi får det stoppet. De tvungne lektiecafeer undergraver også det frivillige foreningsliv. Allerede nu viser det sig, at flere unge fravælger fritidsaktiviteter som en konsekvens af skolereformen. Og det bliver kun værre. Dermed er der sat en bombe under vores frivillige foreningsliv i Danmark. Vi ønsker i stedet at bevare de stærke frivillige fællesskaber, som kendetegner Danmark. Vi er foreningernes land.

9 Det er ubeskriveligt, hvilket fremragende arbejde de frivillige gør i vores samfund. Om det er som træner eller leder i en idrætsklub, de aktive spejdere eller FDF ere, eller de mange frivillige omkring vores ældrecentre, og mange, mange andre, så fortjener de alle vores respekt. Vi hverken kan eller skal betale os fra alt i Danmark, men vi skal støtte og skønne på alle de frivillige kræfter, der gør så meget godt for så mange børn, unge og ældre. Jeg har den dybeste respekt for de danskere, som melder sig frivilligt til at tage ud i verdens brændpunkter for at kæmpe for Danmark og for at gøre en forskel. Og jeg er stolt over, at vi i Det Konservative Folkeparti er gået allerforrest, når det kommer til at sikre vores veteraner en ordentlig behandling, når de vender hjem. Det har I veteraner fortjent. Vi skylder jer en enorm tak for jeres heltemodige indsats og jeres store ofre! Jeg har til gengæld ingen respekt overhovedet for dem, der tager til Syrien og Irak og kæmper for terroristerne i bl.a. Islamisk Stat. Det, der sker i Syrien og Irak lige nu, er en menneskelig katastrofe. Terrornetværket Islamisk Stat er noget af det mest modbydelige og barbariske, vi har set. De må og skal stoppes. Der skal ikke herske tvivl om, at vi står last og brast med USA og resten af koalitionen i kampen mod terror. Derfor har jeg i går givet statsministeren mit tilsagn om, at Det Konservative Folkeparti støtter det danske bidrag på 7 kampfly. Vi støtter fuldt ud den militære magtanvendelse over for Islamisk Stat, og vi er villige til at gå hele vejen. Desværre har dette syge terrornetværk også fået fat herhjemme. Politiets Efterretningstjeneste vurderer, at op mod 100 unge har forladt Danmark for at deltage i kampene i Syrien og Irak. Det er 100 for mange. Efterretningstjenesten betegner disse islamiske krigere som den største trussel mod Danmarks sikkerhed. Vi risikerer at få terrorister hjem, som er blevet hjernevaskede, som ikke skyr nogen midler, og som har fået den nødvendige træning til at føre tingene ud i livet. Det må og skal stoppes. Derfor siger vi: Er de på nippet til at tage af sted så tag passet fra dem. Har de allerede været af sted så send dem i fængsel. Og har de ikke dansk statsborgerskab så tag opholdstilladelsen fra dem, så kan de blive derude.

10 Men hvad gør regeringen? De vil blandt andet lave en pjece! Nu skal man ikke undervurdere ordets magt, men jeg tror alligevel, at der skal mere til. Vi skal som det første have stoppet rekrutteringen. Derfor vil vi sætte Islamisk Stat og tilhørende organisationer på EU s terrorliste. Så kan vi effektivt ved hjælp af terrorlovene slå ned på de ekstreme miljøer, som rekrutterer unge. Det er de største kujoner i denne konflikt. Det er ofte importerede imamer uden kendskab til det danske samfund eller danske værdier som sidder trygt og sikkert herhjemme og nyder godt af det danske velfærdssystem samtidigt med, at de lokker letpåvirkelige og rodløse unge til at tage af sted til død og lemlæstelse. Den type har ingen plads i det danske samfund, og de kaster skam på en af verdens store fredelige religioner, som de hævder at tilhøre. Disse imamer er på ingen måde repræsentative for vores muslimske medborgere. Jeg føler med det store flertal af muslimer herhjemme, som er velintegrerede, og som loyalt arbejder for Danmark. Dette store tavse flertal kan se, at deres religion bliver taget som gidsel af ekstremister med et forvrænget billede af, hvad Islam er. Vores konflikt med Islamisk Stat er ikke en konflikt med islam eller mod verdens muslimer. Det er en konflikt med en formørket sekt, som ingen plads har i det 21 århundrede. Det Konservative Folkeparti baserer sig på et kristent grundlag. Men da vores stiftere etablerede partiet for snart 100 år siden, blev ordet Folkeparti valgt helt bevidst. Det Konservative Folkeparti. Vi var ikke et standsparti udelukkende for arbejderne, for bønderne eller for husmændene. Vi var et klart borgerligt parti for alle uanset baggrund, stand eller religion som kunne tilslutte sig de konservative grundtanker. Sådan er det stadig. Om man er kristen, muslim, jøde eller hindu er ikke afgørende. Hos os er man altid velkommen så længe man bare er konservativ. Kære venner. Vi har sammen været igennem mange hårde valgkampe. Mange dage og nætter med ophængning af plakater. Mange uddelingsaktioner med tusindvis af pjecer. Det kan lyde hårdt. Men vi er faktisk ret gode til det.

11 Senest har vi stået sammen om to succesfulde valg. Kommunalvalget sidste efterår og Europaparlamentsvalget i foråret. Hvor var I bare gode! Men venner! Der kommer snart et valg mere. Et folketingsvalg. Vores valgkamp begynder i dag. Og når vi når frem til valgdagen, så skal der ikke være et eneste menneske tilbage i Danmark, som ikke er klar over, at vi sætter mennesker først. Os kan man stole på. Vi har en økonomisk politik, hvor pengene passer. Vi tager skrappe midler i brug over for de kriminelle og styrker politiet. Vi er optaget af vores børns skolegang, hvor der skal være ro til at lære og tid til at lege. Og så kan jeg garantere jer for, at Danmark også bliver et mere menneskeligt samfund, hvor mennesker kommer først og systemet kommer i baggrunden. Nu har I sat mig i spidsen. Og jeg går gerne forrest. Men jeg har brug for jer alle sammen. Jeg håber I er med mig hele vejen! Tak!

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Formanden har ordet. Af vælgerforeningsformand

Formanden har ordet. Af vælgerforeningsformand Formanden har ordet. Af vælgerforeningsformand Kirsten Birkekund Da jeg for et år siden sad og skrev indlæg til Kreds C nyt, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forstillet mig at så meget kunne ændres

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed

Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Barfoed ta r et valg gør du? Lars Barfoed Mennesker først Respekten for det enkelte menneske og den personlige frihed er en konservativ grundholdning. Det samme er respekten for de værdier og fællesskaber,

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 01. JANUAR 2016 Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 1. Starten på nytårstalen. God aften. I december deltog jeg i et arrangement på

Læs mere

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Bedre hjælp til hjemløse Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Udgave: 26. marts 2015 1 Forslaget kort fortalt I Danmark hjælper vi ikke vores hjemløse godt nok. Der er ikke noget odiøst i, at nogen

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

TALE TIL FOLKEMØDET 2015

TALE TIL FOLKEMØDET 2015 TALE TIL FOLKEMØDET 2015 Vores Konservative Danmark af Søren Pape Det talte ord gælder Hvor er det dejligt at få lov til at tale her på skønne Bornholm. Det er så dejligt, at Bornholm hvert år påtager

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Talen er klausuleret til den er holdt lørdag den 1. januar 2011 kl. 19.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Talen er klausuleret til den er holdt lørdag den 1. januar 2011 kl. 19. Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Talen er klausuleret til den er holdt lørdag den 1. januar 2011 kl. 19.30 Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er

Læs mere

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK December 2014 Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti Religiøs radikalisering og ekstremisme er en alvorlig trussel

Læs mere

Konservativ budgettale 2017

Konservativ budgettale 2017 Jakob Næsager, MBR (C), gruppeformand og budgetordfører Første behandling af Københavns Kommunes budget den 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Konservativ budgettale 2017 Det skal være lettere og

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes NU er næsten her Prædiken af Kristine S. Hestbech Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Jeg prædiker over Matthæus kap.22, 34 46: Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

9.s.e.trin. I Horne 9.00, Strellev /

9.s.e.trin. I Horne 9.00, Strellev / Før jeg blev rigtig udlært præst var jeg engang sammen med en flok kommende præster på tur til det, der dengang hed Horsens Statsfængsel. Vi skulle tale med en indsat om, hvad han brugte kirken i fængslet

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Borgere Grundskylden fastfryses i 2016 Mindre egenbetaling på fri- og privatskoler Registreringsafgift

Borgere Grundskylden fastfryses i 2016 Mindre egenbetaling på fri- og privatskoler Registreringsafgift Borgere Grundskylden fastfryses i 2016 De danske boligejere betaler allerede mere end rigeligt i skatter og afgifter. Derfor har man en bred politisk aftale om at fastfryse ejendomsværdiskatten. Det har

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt Forsvarsudvalget 2013-14 B 123 Bilag 6 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af

Læs mere

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: De voksne BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er de voksne? De voksne kæmper for at genskabe

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

når man får ét spørgsmål med to svarmuligheder ja eller nej

når man får ét spørgsmål med to svarmuligheder ja eller nej Da gik farisæerne hen og besluttede at fange Jesus i ord. De sendte deres disciple hen til ham sammen med herodianerne, og de sagde:»mester, vi ved, at du er sanddru og lærer sandt om Guds vej og ikke

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Personlig frihed i stærke fællesskaber Tale til det konservative landsråd 12. marts 2011 Af Lars Barfoed (Det talte ord gælder)

Personlig frihed i stærke fællesskaber Tale til det konservative landsråd 12. marts 2011 Af Lars Barfoed (Det talte ord gælder) Personlig frihed i stærke fællesskaber Tale til det konservative landsråd 12. marts 2011 Af Lars Barfoed (Det talte ord gælder) 1 Tiden er inde! Tiden er inde! Tiden er inde til en ny start. Tiden er inde

Læs mere

Tekster: 1 Mos 15,1-6, Hebr 11,1-6, Luk 17,5-10

Tekster: 1 Mos 15,1-6, Hebr 11,1-6, Luk 17,5-10 Tekster: 1 Mos 15,1-6, Hebr 11,1-6, Luk 17,5-10 Salmer: Vejby 9.00 4 Giv mig Gud en salmetunge 582 At tro er at komme (Laub) 321 O Kristelighed 588 Herre Gør mit liv til bøn Lem 10.30 4 Giv mig Gud en

Læs mere

Spørgeskema. Voksne 19-100 år. (Dansk)

Spørgeskema. Voksne 19-100 år. (Dansk) Spørgeskema Voksne 19-100 (Dansk) Kære beboer Eksempel: 15. Hvor stor en del af et bor du i dit boligområde? Hele et Over halvdelen af et Under halvdelen af et 1 måned eller mindre www.naboskabet.dk

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00

SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00 SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00 Del: 4 ud af 10 danskere er begyndt at se med større bekymring

Læs mere

Marys historie. Klage fra en bitter patient

Marys historie. Klage fra en bitter patient Artikel i Muskelkraft nr. 8, 1997 Marys historie Klage fra en bitter patient Af Jørgen Jeppesen Hvordan tror du de opfatter dig? "Som en utrolig vanskelig patient. Det er jeg helt sikker på." Er du en

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Der var en, der efter et arrangement for nogen tid siden spurgte

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Den fængselsindsattes identitet vil blive holdt anonym, derfor vil der i transskriberingen blive henvist til informanten med bogstavet F og intervieweren

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Går det familierne godt, går det Danmark godt

Går det familierne godt, går det Danmark godt Jens-Henrik Kirk Går det familierne godt, går det Danmark godt Familien i centrum Familien er og bliver kernen i samfundet. Samtidig er familien et udtryk for både ubetinget kærlighed og betingelsesløs

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet:

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Odense gågaden - En hjemløs råber efter mig føler mig lidt utilpas hvad vil han. han ville bare snakke så jeg

Læs mere

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale.

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale. Villy Søvndals tale Grundlovsdag 2011 Det danske demokrati har mange år på bagen. Vi er vant til det. Faktisk så forvænte, at vi nogle gange tager det for givet. Vi er så sikre på vores ytringsfrihed her

Læs mere

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil. GRUNDLOVSTALE 2015 I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.) Det var en milepæl i udviklingen af det dengang

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B

SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS DOKUMENTDATO: 09/09/10 Den europæiske samfundsundersøgelse (ESS) Us.Nr.: 4252 Periode: 2010-2011 SUPPLERENDE SPØRGESKEMA B ESS 5. RUNDE 2010 VERSION: B: H + I TIL INTERVIEWEREN: HVIS IP ER AF EN MAND,

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker.

I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker. Orit I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker. Orit er syvende generation af jøder, som bor i Israel. Hun

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Tale til 1. maj 2015 1 Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Og på den anden side - Lars Løkke - hånd i hånd med DF. Hvordan kan

Læs mere

2. s. i advent I

2. s. i advent I Advent er en tid, hvor vi har lejlighed til at glæde os. Glæde os til den forestående jul, glæde os over al den hygge, der er op til jul, glæde os over julelysene i børnenes øjne, glæde os til nogle fridage

Læs mere

De bedste dage i mit liv var da mine to

De bedste dage i mit liv var da mine to De bedste dage i mit liv var da mine to sønner blev født. Sådan tror jeg også, at mange andre forældre har haft det. Man står ved begyndelsen af noget nyt og ufattelig spændende. Intet er givet. Alt er

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 16-18 år (Dansk) Kære 16-18- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Indledning. I sidste uge var jeg på barselsbesøg. Hos lille Erik. Bare 6 timer gammel. Og den stolte indehaver af titlen som københavner nr

Indledning. I sidste uge var jeg på barselsbesøg. Hos lille Erik. Bare 6 timer gammel. Og den stolte indehaver af titlen som københavner nr Overborgmesteren TALE TALE (Det talte ord gælder) Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale Dato 6. oktober, 2016 Klokken 17.30 Taletid Bemærkning

Læs mere