Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993"

Transkript

1 FVU Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler for såvel dansk som for de øvrige sprogfag. 175,00 DKK Inkl. moms Bogen indeholder en kort gennemgang af emnerne ordklasser, syntaks, tegnsætning og sprogrigtighedsproblemer. Hovedvægten ligger på gennemgangen af ordklasserne, idet sikkerheden netop på dette området har stor betydning for den videre sprogforståelse. Hovedformålet er at præsentere de studerende for et materiale, der på en enkel og overskuelig måde gør det muligt at indlære grammatiske færdigheder. Derfor kombinerer bogen korte lærebogsafsnit og enkle repetitionsøvelser. Eventyr i dansk - fra folkeeventyr til fantasy 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En bog, der gør op med forestillingen om eventyret som noget støvet og forældet og giver genren fornyet energi i sin sammenstilling af gamle eventyr og moderne fantasytekster. 325,00 DKK Inkl. moms Formålet med denne bog er at gøre det spændende og lærerigt at arbejde med eventyrtekster, både folkeeventyr fra forskellige lande og moderne tekster med eventyrpræg. Bogens indledning definerer eventyrgenren og giver et historisk rids over udviklingen fra folkeeventyr til fantasy. Derudover introducerer bogen også teoretiske indfaldsvinkler til eventyranalyse - en strukturalistisk, en freudiansk, en jungiansk, en feministisk, en antroposofisk og en terapeutisk læsning. Bogens 16 folkeeventyr er fortrinsvis fra de nordiske lande, men også tyske, franske, russiske og arabiske eventyr er repræsenteret. Bogens 15 moderne tekster strækker sig fra H. C. Andersen over Villy Sørensen til Charlotte Weitze og Kim Blæsbjerg og dækker over så forskelligartede genrer som legende, kunsteventyr, fantastiske fortællinger, digte, fantasy og antieventyr. Eventyr i dansk indeholder en række arbejdsforslag til brug i danskundervisningen. Bogen henvender sig især til lærere og elever i de gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes i folkeskolens ældste klassetrin og på seminarierne.

2 hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Trolle Schütter, Sophie Holm Strøm, Gunna Funder Hansen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. 495,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen giver avu- og hf- læreren redskaber til at håndtere de mange og nye pædagogiske udfordringer på hf- og vuc-området. HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling opfordrer og udfordrer læreren til didaktisk refleksion over egen undervisningspraksis uanset om man arbejder med kursister på fvu, obu, avu, hfe eller 2-årigt hf. Udgivelsen sætter fokus på praksis og giver konkrete eksempler på, hvordan man arbejder med fx Faglig læsning Skriftlighed Undervisningsdifferentiering Innovation Klasseledelse Ordblindeundervisning Inklusion. Bogen er et must for både den erfarne og den nyuddannede lærer, fordi hf- og vuc-området er under konstant forandring. Udgivelsen kan indgå som led i pædagogisk udvikling både for den enkelte lærer og for hf- og vuc-centret som helhed. Pædagogikumkandidater vil kunne bruge udgivelsen som øjenåbner for de særlige udfordringer hf-læreren står overfor og midt i. Bidragene til HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling er skrevet af forskere og erfarne praktikere såsom lærere, læse- og skrivevejledere og ordblindeundervisere.

3 hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Dorte Ågård, Lene Madsen, Sophie Holm Strøm, Ane Qvortrup, Gunna Funder Hansen, Klaus Vejlgaard Just, Michael Krarup, Michael Paulsen, Lisbeth Antonsen, Rudi Lauridsen, Kirsten-Anne Hoffmann, Thor Gustafsson, Karin Løvenskjold Svejgaard, Dion Rüsselbæk Hansen, Lene B Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. 14 artikler 20 oversigtsskemaer 3 videoer 45 illustrationer 12 litteraturoversigter ca. 170 sider hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling - 1 år hf & vuc - målgrupper, pædagogik og udvikling - 4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Pædagogik og didaktik i praksis på hf- og vuc-området. Udgivelsen giver avu- og hf- læreren redskaber til at håndtere de mange og nye pædagogiske udfordringer på hf- og vuc-området. HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling opfordrer og udfordrer læreren til didaktisk refleksion over egen undervisningspraksis uanset om man arbejder med kursister på fvu, obu, avu, hfe eller 2-årigt hf. Udgivelsen sætter fokus på praksis og giver konkrete eksempler på, hvordan man arbejder med fx Faglig læsning Skriftlighed Undervisningsdifferentiering Innovation Klasseledelse Ordblindeundervisning Inklusion. Bogen er et must for både den erfarne og den nyuddannede lærer, fordi hf- og vuc-området er under konstant forandring. Udgivelsen kan indgå som led i pædagogisk udvikling både for den enkelte lærer og for hf- og vuc-centret som helhed. Pædagogikumkandidater vil kunne bruge udgivelsen som øjenåbner for de særlige udfordringer hf-læreren står overfor og midt i. Bidragene til HF & VUC - målgrupper, pædagogik og udvikling er skrevet af forskere og erfarne praktikere såsom lærere, læse- og skrivevejledere og ordblindeundervisere.

4 Humor i dansk 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Michael Balle Jensen Et underholdende studie af humorens morsomme såvel som alvorlige sider, der præsenterer en række konkrete redskaber, som kvalificerer diskussionen af humor. 275,00 DKK Inkl. moms Bogen introducerer en række filosofiske og sproglige teorier om humor. Med sine forskellige kapitler viser bogen indgangsvinkler til arbejdet med sjove tekster, film og billeder. Indgangsvinklerne spænder fra klassisk stilistik over sproghandlingsteori til kognitiv semantik - redskaber, der kan bruges til at undersøge, hvordan det sjove bliver sjovt. Bogen giver også en række bud på, hvad vi mennesker ser i humor. En væsentlig del af bogen er de mange litterære tekster fra de senere års litteratur. Hver af teksterne giver et afsæt for at beskæftige sig med det sjove på en seriøs måde. Og forhåbentligt vil der også være plads til et godt grin undervejs. Bogens målgruppe er først og fremmest ungdomsuddannelserne, men den kan også bruges på de videregående uddannelser og af andre, der har let til latter. i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Rune Valentin Gregersen, Birte Ravn Østergaard, Kirsten Oldenburg Lauta, Julie Skaar Et komplet materiale til faget innovation. 725 sider 80 videoer 250 billeder 80 opgaver 190 interaktive øvelser 140 cases 20 undervisningsforløb 40 konkrete metoder i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 1 år i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Et komplet materiale til faget innovation skrevet af forfattere fra alle skoleretninger og fagets forskellige niveauer. Udgivelsen er opbygget som en meget struktureret anvisning af kernestof, eksempler, forløb, quizzer og casemateriale. En interaktiv og visuelt stimulerende forside giver adgang til materialet på en måde, der tilgodeser de enkelte skoleformer og niveauer af faget. Der er forløb og kernestof, der dækker behov og bekendtgørelser på stx, htx, hhx, eud og ea.

5 Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen, Anders Gisselmann, Peter Lustrup, Dorthe Junge 6 videoer 12 Cases 30 opgaver 100 illustrationer 190 sider ebog Innovationsantologi - 1 år Innovationsantologi - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Emnerne er udvalgt, så behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. Et stort udvalg af øvelser og opgaver fornys løbende i ibogen. Med Innovationsantologi får du: Erhvervsfolk, der skriver direkte til undervisningsbrug Kernestof, der følger læreplanen Arbejdsspørgsmål til kernestof Nye innovationsartikler hvert år Innovationsantologien er forfattet af en række kendte danske erhvervsfolk: Mads Thimmer, InnovationLab, Torben Bager, Idea Danmark, Gitte Just, Danish Design Association m.fl. Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge En antologi der samler aktuel viden om innovation fra forfattere i erhvervslivet og danske forskningsmiljøer. 337,50 DKK Inkl. moms Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Udgivelsens emner er udvalgt således, at behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. De cases bogen indeholder, dækker det nye kernestof i innovationsfaget, og er så repræsentative, at de kan bruges direkte i undervisningen. Innovationsantologien udgives i samarbejde med InnovationLab.

6 Læs mere - skriv mere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Karen Lisbeth Jørgensen 90 interaktive opgaver 115 opgaver 10 videoklip 25 primærtekster 25 illustrationer ca. 160 sider Læs mere - skriv mere - 1 år Læs mere - skriv mere - 4 år 150,00 DKK 235,00 DKK En opgavebaseret udgivelse der forstærker læse- og skriveevnen for unge og voksne. Opgaverne er opdelt i sæt, der tilgodeser læsetræning, læsning og søgning efter informationer. Kursisterne bliver vænnet til og trænet i at argumentere og udtrykke sig på skrift i forskellige genrer. Sættene er tænkt som ét element i en kursusgang, og de er delvist selvinstruerende. Der vil være sæt, så der er materiale til et kursusforløb. Desuden er der opgaver i basisgrammatik. Kapitlerne veksler mellem tekstlæsning, forståelsesopgaver, kommenteringsopgaver, interaktive øvelser, grammatiske oversigter og skriveøvelser. Desuden lægger udgivelsen op til, at kursisterne reflekterer over deres læreproces. Opgavesættene er bygget op om meget forskellige temaer for at tilgodese forskellige interesser i den mangfoldige kursistgruppe, fx: Barndomserindringer Rygning Ordblindhed Identitet Madspild Indvandrerkvinder Kærlighed ADHD Reality-tv Grundloven. Sværhedsgraden er langsomt fremadskridende, så der vil være udfordringer til alle kursister. Samlet set er det hensigten at give kursisterne mulighed for at læse mere og skrive mere og inspirere dem til at fortsætte, når de ikke længere modtager undervisning. Materialet henvender sig til kursister i ordblinde og fvu-undervisningen, men er også velegnet til sprogskoler og andre undervisningssteder, hvor man arbejder med at forstærke læse- og skriveevnen for unge og voksne. Kursisten har mulighed for at få teksten læst op vha. materialets indbyggede talesyntese. Kursisten har mulighed for at benytte to forenklede NemLæs-visninger. Med NemLæs træder teksten tydeligere frem, fordi der bl.a. er valgt en større skrifttype og en øget afstand mellem ordene. NemLæs er udviklet i samarbejde med erfarne læsevejledere. Indholdet i Læs mere skriv mere er responsivt og tilpasser sig den enhed og skærmstørrelse kursisten anvender. Det sikrer en god brugeroplevelse både på computer, tablet og smartphone

7 Læs mere - skriv mere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Karen Lisbeth Jørgensen En opgavebaseret udgivelse der forstærker læse- og skriveevnen for unge og voksne. 235,00 DKK Inkl. moms Opgaverne er opdelt i sæt, der tilgodeser læsetræning, læsning og søgning efter informationer. Kursisterne bliver vænnet til og trænet i at argumentere og udtrykke sig på skrift i forskellige genrer. Sættene er tænkt som ét element i en kursusgang, og de er delvist selvinstruerende. Udgivelsen indeholder 24 sæt, så der er materiale til et kursusforløb. Kapitlerne veksler mellem tekstlæsning, forståelsesopgaver, kommenteringsopgaver, grammatiske oversigter og skriveøvelser. Desuden er der opgaver i basisgrammatik. Udgivelsen lægger op til, at kursisterne reflekterer over deres læreproces. Opgavesættene er bygget op om meget forskellige temaer for at tilgodese forskellige interesser i den mangfoldige kursistgruppe, fx: Barndomserindringer Rygning Ordblindhed Identitet Madspild Indvandrerkvinder Kærlighed ADHD Reality-tv Grundloven. Sværhedsgraden er langsomt fremadskridende, så der vil være udfordringer til alle. Samlet set er det hensigten at give kursister og elever mulighed for at læse mere og skrive mere og inspirere dem til at fortsætte, når de ikke længere modtager undervisning. Materialet kan anvendes på alle uddannelsessteder, hvor man arbejder med at forstærke læse- og skriveevnen for unge og voksne.

8 Matematikfilosofi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Skovsmose, Ole Ravn Præsentere nogle af de vigtigste positioner inden for matematikkens filosofi. 375,00 DKK Inkl. moms Matematikfilosofi behandler spørgsmålene "Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? og hvor god er matematikken". Spørgsmålene fører læseren gennem en lang række emner fra Platons idéverden til matematikkens betydning for samfundet og vores handlinger i det hele taget. Bogen søger at give matematikfilosofien nye dimensioner. Retskrivningsordbogen + 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Dansk Sprognævn Forlag: Dansk Sprognævn En avanceret digital udgave af Retskrivningsordbogen, der kan bruges både online, offline og på mange forskellige mobile enheder opslagsord 62 paragraffer med retskrivningsregler Retskrivningsordbogen Plus, RO+, er den mest avancerede elektroniske udgave af Retskrivningsordbogen - den officielle danske retskrivningsordbog, som redigeres og udgives af Dansk Sprognævn. Ordbogen indeholder opslagsord, og i Retskrivningsreglerne findes de gældende regler for bl.a. stavning, orddeling og tegnsætning. Næsten 40 % af opslagsordene er forsynet med betydningsforklaringer. Det drejer sig om ord hvor der kan være tvivl om betydningen. Søgemulighederne er meget avancerede. Ord kan findes både ved forlæns og baglæns søgning, man kan indskrænke søgningen til bestemte ordklasser, og man kan søge på mønstre af vokaler og konsonanter osv. Få et overblik over RO+. Læs om cookies m.m. og privatlivspolitik.

9 Styr på sproget - grammatiske øvelser 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Line Vikkelsø Frederiksen, Claus Petersen En øvelsesbaseret grammatikudgivelse, der tager udgangspunkt i de mest typiske grammatiske fejl. 195,00 DKK Inkl. moms Hvert af de ti kapitler fokuserer på én fejltype: nutids-r sammensatte navneord hans/sin synes/syntes ligge/lægge nogen/nogle får/for ene/-ende ejefald komma. Efter en kort og let-anvendelig grammatisk indføring følger en lang række interaktive øvelser med automatisk rettefunktion, så eleverne/kursisterne kan teste sig selv, eller du kan vælge at teste dine elever/ kursister via Systimes delefunktion. Udgivelsen er ideel til differentieret undervisning: Hver elev/kursist kan arbejde med netop den grammatiske fejltype, der volder ham/hende de største problemer, ligesom øvelsernes stigende sværhedsgrad tillader eleverne/kursisterne at arbejde i forskellig tempi. Styr på sproget kan anvendes på stort set alle uddannelsestrin og - institutioner i udskolingen, på ungdomsuddannelserne og i voksenundervisningen samt andre sammenhænge, hvor der læres og skrives dansk.

10 Talking Grammar 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Talking Grammar ibog præsenterer engelsk grammatik på en enkel og funktionel måde. 10 grammatiske oversigter 51 quizzer med i alt 175 interaktive opgaver 10 ordlister med i alt 1700 ord 35 ordforklaringer 84 billeder tilvisuel formidling 25 forklarende videoer 22 henvisninger til yderligere oplysninger. Talking Grammar - 1 år Talking Grammar - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Talking Grammar ibog præsenterer engelsk grammatik på en enkel og funktionel måde. Talking Grammar gennemgår ordklasser, ordstilling, kommatering og staveregler. Reglerne kan efterprøves og trænes grundigt igennem i de mange niveaudelte, interaktive opgaver. En del af de grammatiske regler præsenteres desuden i flere korte, pædagogiske videoer, som brugerne kan se og høre så ofte, de har behov for. Præsentationerne tager udgangspunkt i oversigtsplancher med farveopdelte ordklasser og illustrerede eksempler. IBogsmediet gør det nemt for læreren at variere, differentiere og evt. flippe undervisningen, fordi eleverne kan arbejde med netop de grammatiske problemer, som de har mest brug for, såvel individuelt som sammen med andre. Dette kan de gøre uanset hvornår, hvor og hvor tit, de har brug for det altså teaching just in time. Det er muligt, fordi de ud over de allerede nævnte tavlecasts bliver stilladseret og støttet på forskellig vis via fx: feedback ved interaktive opgaver overskuelige illustrationer masser af tavlecasts. Udgivelsen henvender sig til niveauerne G, F, E og D på avu, udskolingen i folkeskolen og EUD/EUX.

11 Talking Grammar 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Talking Grammar giver på en overskuelig måde en grundlæggende introduktion til engelsk grammatik. 225,00 DKK Inkl. moms Talking Grammar er udarbejdet med det formål at styrke de engelsksproglige kompetencer med specielt fokus på grammatik, ordforråd, stavefærdigheder og kommatering beskrevet i de faglige mål for engelskundervisning på niveauerne G, F, E og D. Via mange sproglige eksempler, overskuelige oversigter, ordlister og illustrationer vises regler og deres anvendelse. Udgivelsen giver overblik over ordklasserne og deres funktion i sproget. Ordklasserne præsenteres med både danske, latinske og engelske betegnelser. Talking Grammar er også udgivet som ibog. Her formidles reglerne desuden via videopræsentationer.

Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993

Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 FVU Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN 13 9788777833472 Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler

Læs mere

Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993

Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 FVU Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN 13 9788777833472 Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler

Læs mere

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D ISBN 13 9788761643650 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761649935 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005

Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 FVU Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761606631 Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra 1600-tallets

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. AVU (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Sådan bruger du ibog. Styrk dine digitale kompetencer og læring

Sådan bruger du ibog. Styrk dine digitale kompetencer og læring Sådan bruger du ibog Styrk dine digitale kompetencer og læring Hvad kan en ibog? Udnytter internettets dynamiske kvaliteter og gør undervisningen mere levende Gør det muligt at løse interaktive opgaver

Læs mere

Sådan bruger du ibog. Styrk dine digitale kompetencer og læring

Sådan bruger du ibog. Styrk dine digitale kompetencer og læring Sådan bruger du ibog Styrk dine digitale kompetencer og læring Hvad kan en ibog? Udnytter internettets dynamiske kvaliteter og gør undervisningen mere levende Gør det muligt at løse interaktive opgaver

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013/2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e) Pernille

Læs mere

CARSTEN ELBRO L ÆSEVANSKELIGHEDER GYLDENDAL

CARSTEN ELBRO L ÆSEVANSKELIGHEDER GYLDENDAL CARSTEN ELBRO L ÆSEVANSKELIGHEDER GYLDENDAL I Seminarieserien foreligger Elisabeth Arnbak: Faglig læsning fra læseproces til læreproces Louise Bjar og Caroline Liberg (red.): Børn udvikler deres sprog

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

AVU. Dansk Engelsk Fransk Matematik Naturvidenskab Ordblindeundervisning Pædagogik og didaktik Samfundsfag Screening Tysk

AVU. Dansk Engelsk Fransk Matematik Naturvidenskab Ordblindeundervisning Pædagogik og didaktik Samfundsfag Screening Tysk AVU Dansk Engelsk Fransk Matematik Naturvidenskab Ordblindeundervisning Pædagogik og didaktik Samfundsfag Screening Tysk Indholdsfortegnelse 03 Kom godt i gang 04 Hvad er en? 05 NemLæs 06 Oplæsning 07

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER

KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER Holstebro-Lemvig-Struer KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER VALDEMAR POULSENS VEJ 8 7500 HOLSTEBRO T 96 27 58 00 VUC@HOLSTEBRO-VUC.DK WWW.HOLSTEBRO-VUC.DK VUC HOLSTEBRO-LEMVIG STRUER HVAD ER VUC?

Læs mere

Hanne Wacher og Kim Kjærgaard. Stifinderen. - En differentieret engelsk grammatik. Forlaget Andrico

Hanne Wacher og Kim Kjærgaard. Stifinderen. - En differentieret engelsk grammatik. Forlaget Andrico Hanne Wacher og Kim Kjærgaard Stifinderen - En differentieret engelsk grammatik Forlaget Andrico Stifinderen - En differentieret engelsk grammatik 3. udgave, 3. oplag, 2012 Forlaget Andrico og forfatterne

Læs mere

Innovationsantologi 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge Forlag: Systime. 355,00 DKK Inkl.

Innovationsantologi 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge Forlag: Systime. 355,00 DKK Inkl. Innovation Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN 13 9788761626370 Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge En antologi der samler aktuel viden om innovation fra forfattere i erhvervslivet og danske

Læs mere

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk Efteråret 2015 Livets Skole Dette er en samlet årsplan for 4.-5. klasse. Vi følger Undervisningsministeriets Fælles mål for faget dansk. Undervisningen vil være planlagt,

Læs mere

sproget.dk en internetportal for det danske sprog

sproget.dk en internetportal for det danske sprog sproget.dk en internetportal for det danske sprog Ida Elisabeth Mørch, Dansk Sprognævn Lars Trap-Jensen, Det Danske Sprog- og Litteratuselskab 1 Baggrunden 2003 Sprog på spil 2005 Ekstrabevilling 2006

Læs mere

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Fra antologien Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Den indledende artikel fra antologien Mål, evaluering og læremidler v/bodil Nielsen, lektor, ph.d., professionsinstituttet for didaktik

Læs mere

Workshop om skriftlighed

Workshop om skriftlighed Workshop om skriftlighed Hvordan arbejder vi i danskfaget progressivt og integreret med skriftlighed i litterære, sproglige og mediemæssige perspektiver? I workshoppen får du konkrete bud på det skriftlige

Læs mere

Grundskolen - Mellemtrin

Grundskolen - Mellemtrin Grundskolen - Mellemtrin Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761670236 Forfatter(e) Henning Romme Lund Boost elevaktiviteten i klassen med Flipped Classroom. 11 eksempler 26 videoeksempler 8

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS Redaktion: Lis Pøhler Karen B. Braad Dorte Kamstrup Lis Madsen Ane Panfil Marianne Thrane Dansk i læreruddannelsen Indhold 5 Forord 9 Dansk i læreruddannelsen 32 Hvad er læring

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler Gorm Bagger Andersen Karen B. Braad Dorte Kamstrup Lis Madsen Ane Panfil Marianne Thrane Dansk i læreruddannelsen Gorm Bagger Andersen,

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

CAMPUS VEJLE. FVU (Forberedende voksenundervisning) OBU (Ordblindeundervisning)

CAMPUS VEJLE. FVU (Forberedende voksenundervisning) OBU (Ordblindeundervisning) CAMPUS VEJLE FVU (Forberedende voksenundervisning) OBU (Ordblindeundervisning) FVU Forberedende voksenundervisning ASFALDT ELLER ASFALT? FVU-dansk......hvis du vil være bedre til at følge med i aviser,

Læs mere

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC 2-årigt hf Hf-enkeltfag Gymnasial Supplering FLEX- og Fjernundervisning Undervisning for ordblinde Forberedende Voksenundervisning Undervisning på 8.-10. klasse + D-niveau Læs mere på www.vuctm.dk Uddannelse

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Genrepædagogik - og andre nye veje i læse- og skriveundervisningen 1. udgave, 2016

Genrepædagogik - og andre nye veje i læse- og skriveundervisningen 1. udgave, 2016 Læreruddannelsen skriveundervisningen ISBN 13 9788792711670 Forfatter(e) Susan Tetler, Dorte Vang Eggersen, Nina Berg Gøttsche, Mette Vedsgaard Christensen, Mette-Maria Rydén, Kathrin Bock, Helle Bundgaard

Læs mere

Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014 Bilag 26 Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Græsk er et sprog- og kulturfag, der omhandler antikken som grundlag for europæisk kultur. Faget beskæftiger

Læs mere

Fvu Matematik Uddannelse

Fvu Matematik Uddannelse Fvu Matematik Uddannelse 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Fvu Matematik Uddannelse FVU-matematiklærer, Ordblindelærer, FVU-læselærer og Læsevejleder for ungdomsuddannelserne er fire særligt sammensatte uddannelser, som

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 14 HTX

Læs mere

Pædagogiske og didaktiske muligheder med ibøger. Styrk elevernes digitale kompetencer og læring

Pædagogiske og didaktiske muligheder med ibøger. Styrk elevernes digitale kompetencer og læring Pædagogiske og didaktiske muligheder med ibøger Styrk elevernes digitale kompetencer og læring 2017 De mange funktioner i ibog og på MinKonto ibog... 4 Hvad er en ibog?... 4 Sådan bruger du en ibog...

Læs mere

Årsplan for dansk 7.x 2014-2015 SJ

Årsplan for dansk 7.x 2014-2015 SJ Formålet med faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

ENGELSK. Vi henviser til kompetencemål for faget beskrevet i Forenklede Fælles Mål.

ENGELSK. Vi henviser til kompetencemål for faget beskrevet i Forenklede Fælles Mål. ENGELSK Den følgende beskrivelse af faget engelsk på Friskolen Øster Egesborg tager sit udgangspunkt i Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål (2015). Der er dog visse områder, vi har valgt at

Læs mere

FAGUDBUD VUC Holstebro-Lemvig-Struer

FAGUDBUD VUC Holstebro-Lemvig-Struer FAGUDBUD 2017-2018 AVU STRUER 2017-18 DANSK Dansk Intro - Basis Dansk G Dansk F Dansk E Dansk D Engelsk Intro - Basis Engelsk G Engelsk F Engesk E Engelsk D DSA - Dansk som andetsprog DSA Dansk Intro -

Læs mere

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019 Dorthe Jensen Lundqvist, rektor SITUATIONEN LIGE NU UDDANNELSER FORBEREDENDE OG GYMNASIALE TILBUD FAKTA OM VUC ROSKILDE Nu Fra august 2019 o Roskilde, Greve og Køge o Hf, AVU, FVU, OBU o 1.250 årskursister

Læs mere

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 Bilag 33 Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Latin er et sprog- og kulturfag. På grundlag af væsentlige latinske tekster og romerskarkæologisk materiale beskæftiger

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL FAKTA OM VUC ROSKILDE Center for voksen- og efteruddannelse 3 adresser: Roskilde, Greve og Køge 4 uddannelser: HF, AVU, FVU, OBU 1250 årskursister (3800 sjæle) 185

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

FAGUDBUD VUC Holstebro-Lemvig-Struer

FAGUDBUD VUC Holstebro-Lemvig-Struer FAGUDBUD 2017-2018 MERE INFO AVU STRUER 2017-18 DANSK Dansk Intro - Basis Dansk G Dansk F Dansk E Dansk D ENGELSK Engelsk Intro - Basis Engelsk G Engelsk F Engesk E Engelsk D DSA - Dansk som andetsprog

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

Personlig kompetenceudvikling for unge

Personlig kompetenceudvikling for unge Personlig kompetenceudvikling for unge MILIFE konceptet MILIFE er et udviklings- og uddannelseskoncept udviklet af Randers Ungdomsskole og Erhvervspsykolog Vagn Strandgaard. MILIFE er tiltænkt unge i alderen

Læs mere

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Linie Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Studieretning Generel introduktion Mål for lærerteamet Afsætning A, Spansk A og Kulturforståelse C Grundforløbet skal gøre eleverne

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Rammeprogram for workshop 3

Rammeprogram for workshop 3 WWW. /PAEDAGOGIKUM Rammeprogram for workshop 3 Underviseren vil forud for workshoppen præsentere et detaljeret program for workshoppen. Praktiske informationer: Let morgenanretning: Klokken 8.30 9.00 (ved

Læs mere

Bøgeskovskolen. Digitale læremidler

Bøgeskovskolen. Digitale læremidler Bøgeskovskolen Digitale læremidler http://denfoerstelaesning.dk/ Den første læsning Denførstelæsning.dk indeholder 36 digitale læringsspil, der giver børnene i børnehaveklassen en sjov og motiverende læring

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Termin hvori undervisning afsluttes: Maj-juni 2019 (Eksamen 2019) Erhvervsgymnasiet

Læs mere

OBU VIRK. Ordblindeundervisning for virksomheder

OBU VIRK. Ordblindeundervisning for virksomheder OBU VIRK Ordblindeundervisning for virksomheder ORDBLINDHED? Man kan være ordblind uden rigtig at vide det. Mange ordblinde lærer nemlig at klare sig rigtig godt, selvom de har svært ved at stave, skrive

Læs mere

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen 9.00-9.20 9.20-9.30 9.30-9.45 Registrering og morgenkaffe Velkomst V/ Helle Gammelgaard Den flippede grundskole V/ Anders Schunk Hvilke muligheder og fordele er der ved at bruge Flipped Classroom i grundskolen?

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Innovation i musikfaget. -Innovation i fagene

Innovation i musikfaget. -Innovation i fagene Innovation i musikfaget -Innovation i fagene Innovation i gymnasiet Fra at til fagene I UVM forventer vi, at innovation vil indgå i overvejelserne, når læreplanerne skal justeres. UVM-projekt: Fagkonsulenterne

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2014/2015 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 1.B

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse

Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse Overordnede faglige mål med AP-forløbet Det primære formål med AP er at give eleverne en nødvendig basisforståelse for morfologi,

Læs mere

Matematik i læreruddannelsen LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS. Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler

Matematik i læreruddannelsen LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS. Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler Michael Wahl Andersen Hans Jørgen Beck Karen B. Braad Lotte Skinnebach Marianne Thrane Peter Weng Matematik i læreruddannelsen Kroghs

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed.

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed. Fag Formål Indhold Undervisningsmeto der Engelsk 3. 8. klasse Faget er skemalagt på alle nævnte klassetrin, men indgår også i fagdag. Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig

Læs mere

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling Pædagogiske overvejelser Vi vil, når det er hensigtsmæssigt, arbejde med Cooperative Learning, som er en arbejdsform, der engagere og aktivere eleverne i interaktion med hinanden og underviseren. Kort

Læs mere

INDLEDNING. Undervisningskendskab et kompetenceområde og en bog. Kompetencemål som udgangspunkt

INDLEDNING. Undervisningskendskab et kompetenceområde og en bog. Kompetencemål som udgangspunkt INDLEDNING Undervisningskendskab et kompetenceområde og en bog Denne bog er tænkt som en introduktion og et arbejdsredskab til brug i kompetenceområdet undervisningskendskab i læreruddannelsen. Kompetenceområdets

Læs mere

Læseundersøgelse blandt unge i målgruppe for forberedende grunduddannelse (FGU)

Læseundersøgelse blandt unge i målgruppe for forberedende grunduddannelse (FGU) Læseundersøgelse blandt unge i målgruppe for forberedende grunduddannelse (FGU) Anna Steenberg Gellert og Carsten Elbro, Center for Læseforskning, Københavns Universitet Baggrund På den nyligt oprettede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vinter 2015-2016 Institution Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620, Albertslund Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Find Selv Fejlen. fghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj. Vejledning til app og hæfte. klæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæ øzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx

Find Selv Fejlen. fghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj. Vejledning til app og hæfte. klæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæ øzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzx qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqw ertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwert yuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyui opåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasd Find Selv Fejlen fghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj

Læs mere

Positionssystemet, 2 3 uger (7 lektioner), 2. klasse.

Positionssystemet, 2 3 uger (7 lektioner), 2. klasse. Positionssystemet, 2 3 uger (7 lektioner), 2. klasse. FRA FORENKLEDE FÆLLES MÅL Kommunikation vedrører det at udtrykke sig med og om matematik og at sætte sig ind i og fortolke andres udtryk med og om

Læs mere

Erhvervsakademiuddannelser

Erhvervsakademiuddannelser Erhvervsakademiuddannelser Ledelse - hele historien ISBN 13 9788761670274 Forfatter(e) Steen Hildebrandt, Søren Brandi, Jesper Poulsen, Kasper Wittrup, Vicki Juel Isaksen Ledelse hele historien giver et

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi.

Hurtigt overblik Strækker sig fra biokemi og cellelære til sundhed og økologi. Bioteknologi BioAktivator 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761635846 Forfatter(e) Troels Wolf, Henrik Falkenberg, Peder K. Gasbjerg, Henning Troelsen, Annette Balle Sørensen, Chris Østergaard, Bodil Junker

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz

Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz FIP i AP på hhx, marts 2017 Side 1 Dagens program Den politiske proces og det videre forløb Grundforløbet

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

Hovedstadens Ordblindeskole udbyder i år 12 forskellige sommerkurser, som foregår i juni, juli og august måned. Kursus nr. 2 og 12 er det samme.

Hovedstadens Ordblindeskole udbyder i år 12 forskellige sommerkurser, som foregår i juni, juli og august måned. Kursus nr. 2 og 12 er det samme. Sommerkurser 2015 Om sommerkurser Hovedstadens Ordblindeskole udbyder i år 12 forskellige sommerkurser, som foregår i juni, juli og august måned. Kursus nr. 2 og 12 er det samme. Hvis du vil tilmelde dig

Læs mere

Indhold. Indhold... 2

Indhold. Indhold... 2 Efterårskurser 2017 ... 2 Se kursusoversigt og læs om tilmelding her: (Klik på punkterne nedenfor - du kan bladre med piletaster ) Skema - dansk... 3 Skema - engelsk... 4 Velkommen til Hovedstadens Ordblindeskole...

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling.

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling. Fællesmål efter bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk fremlægge, referere, fortælle og dramatisere give

Læs mere

Undervisningsplan 3-4 Klasse Dansk

Undervisningsplan 3-4 Klasse Dansk Undervisningsplan 3-4 Klasse Dansk Fagets centrale kompetenceområder Læsning og fremstilling Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billeder i velkendte faglige situationer. Eleven kan anvende

Læs mere