Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Børne- Ungehuset Lundergård Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Temadrøftelse folkeskolereform 2 2 Vurdering af Hirtshalsvej/Uggerby Åvej som farlig skolevej. 4 3 Erhvervsplaymaker 8 4 Handicappolitik: Orientering om midtvejsstatus på Handleplan 2015 og for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet 5 Status på arbejdet med Hjørring Ungeforum 16 6 Orientering om elevernes resultater i afgangsprøver i dansk og 20 matematik Orientering fra formanden 22 8 Orientering fra medlemmerne 22 9 Forvaltningen orienterer Forslag til dialogmøder med bestyrelser 23

2 Side Ø Temadrøftelse folkeskolereform Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøfter udfordringer og muligheder med at implementere folkeskolereformen. Sagsfremstilling Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anmodede den 9. november 2015 Børne- og Undervisningsforvaltningen om at planlægge en temadrøftelse i december 2015 vedrørende udfordringer og muligheder med at implementere skolereformen. Formålet med temadrøftelsen er, at belyse udfordringer og muligheder med særligt fokus på: høje klassekvotienter (holddeling, inklusionstiltag, fleksibilitet og variation i skoledagen) etablering af nye skoler (særlige udviklingstiltag, organisering, ressourcer) aktiviteter i den åbne skole (samarbejdet med lokalsamfundets kultur-, forenings- og erhvervsliv). Under behandlingen af punktet deltager tre af vores skoledistriktsledere. Lovgrundlag Folkeskoleloven. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

3 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 3. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning.

4 Side G Vurdering af Hirtshalsvej/Uggerby Åvej som farlig skolevej. Resumé Børne- og Undervisningsforvaltningen har modtaget to ansøgninger om vurdering af trafikfarlighed af skolevej til Bindslev Undervisningssted under Sindal Skole. Det drejer sig om strækningen Hirtshalsvej/Uggerby Åvej mellem Bindslev og Uggerby. Sagsfremstilling Ansøgningerne drejer sig om vurdering af trafikfarlighed af skolevej for fire elever: Elev i 1. klasse med skolevej på 3,6 km. (er pt. kørselsberettiget pga. afstand). Elev i 1. klasse med skolevej på 2,3 km. Elev i 4. klasse med skolevej på 3,6 km. Elev i 5. klasse med skolevej på 2,3 km. Følgende afstandskriterier skal være opfyldt, for at eleverne er kørselsberettigede: klasse: 2,5 km klasse: 6,0 km. Rute 802 i den kollektive trafik kører ad strækningen Hirtshalsvej/Uggerby Åvej til Bindslev Undervisningssted, og elever, der ikke er kørselsberettigede, har mulighed for at købe NT-kort til ruten. Ifølge 3 i Bekendtgørelse nr. 688 af 20/06/2014 om befordring af elever i folkeskolen træffes afgørelsen, om der skal ydes befordring efter folkeskolelovens 26, stk. 1, nr. 2, på grundlag af et skøn over de trafikale forhold på skolevejen, elevens alder og udviklingstrin og evt. andre konkrete omstændigheder. Der skal indhentes udtalelser om vejens farlighed fra politiet og vejmyndigheden. Børne- og Undervisningsforvaltningen har modtaget en samlet besvarelse fra politiet og vejmyndigheden:

5 På baggrund af hastighederne og lastbilandelen på Hirtshalsvej/Uggerby Åvej anbefales det, at børn til og med 3. klassetrin ikke færdes ad nævnte vejstrækning alene. Side 5. Vurderingen er foretaget på baggrund af vejtekniske data (trafiktællinger, vejbredder mv.), besigtigelse af stedet samt ud fra lokalkendskab: Vejbredde på 6 meter. Belægningen på strækningen er i god stand. Afmærkningen er delvis god. Oversigtsforholdene på strækningen er i overordnede træk gode. Ved nogle sving er oversigtsforholdene dog en smule begrænsede. Det vurderes dog ikke, at oversigtsforholdene på disse steder er til væsentlig fare for trafikken. Der er ingen fortov på strækningen. På de østligste 130 meter er der en dobbeltrettet cykelsti i eget trace. Cykelstien føres under krydsningen af Bindslevvej. Der er en ca. 1,5 meter bred græsrabat ad hele strækningen. Der findes ingen belysning på strækningen. Årsdøgnstrafikken på strækningen er i august 2015 ved en trafiktælling målt til køretøjer. Heraf er 10,6% køretøjer med en længde over 5,8 meter. Ved samme tælling blev der registreret en gennemsnitshastighed på 82,6 km/t, mens 85% af køretøjerne holder sig under en hastighed på 95,3 km/t. Hastighedsgrænsen på strækningen er 80 km/t. Indenfor de seneste 5 år har der været to uheld på strækningen. Ingen af disse uheld er relateret til vejens beskaffenhed, og ingen bløde trafikanter har været involveret i uheldene. På spørgsmålet om hvilke fysiske tiltag, der kan gøre skolevejen mere sikker for elever til og med 3. klasse, er Vej og Trafik kommet med følgende udtalelse. Etablering af cykelsti. Overslag på udgift til anlæg af cykelsti på 5-6 mio. kr. Der er ingen planer indenfor de næste 4 år om at etablere cykelsti på strækningen Nedsættelse af hastigheden. Strækningen er klassificeret som en trafikvej (kun overgået af overordnede trafikveje). Det forventes, at trafikveje kan afvikle en del trafik. Oversigtsforholdene og belægningsstanden på strækningen indbyder til en hastighed på 80 km/t, hvorfor hastighedsgrænsen også bør tilsvare dette. I henhold til Færdselsloven skal vejens indretning indbyde til den pågældende fastsatte hastighedsgrænse, hvilket i dette konkrete tilfælde som nævnt vurderes at være 80 km/t.

6 Politiet vil prioritere strækningen i forbindelse med den Automatiske Trafik Kontrol. Side 6. Udover den nævnte elev i 1. klasse, som ikke er kørselsberettiget pt., er der yderligere fire elever i klasse, som bliver kørselsberettigede, såfremt Hirtshalsvej/Uggerby Åvej erklæres trafikfarlig til og med 3. klasse. Rute 802 har allerede en køretid på 60 min., som er max. køretid i henhold til serviceniveauet for skolekørsel. Børne- og Undervisningsforvaltningen har undersøgt priser og muligheder for løsninger. På den baggrund er det valgt at indsætte taxakørsel på en del af ruten for rute 802 i indeværende skoleår. Der arbejdes på at aftale godtgørelse af udgifterne til egen befordring med forældrene, således at taxakørslen bliver den kortsigtede løsning. Ændringen vil desuden betyde, at yderligere fem elever bliver kørselsberettigede. Børne- og Undervisningsforvaltningen er i dialog med Vej og Trafik om muligheden for at fastsætte hvilke kriterier for vejtekniske data, der kan lægge til grund for vurderingen af farlighed af skoleveje fremadrettet. Lovgrundlag Folkeskolelovens 26 stk. 2 samt Bekendtgørelse nr. 688 af om befordring af elever i folkeskolen. Økonomi Merudgift til taxakørsel er anslået til ca kr. pr. skoleår. Merudgift til 5 skolekort - i alt kr. Forventet årlig merudgift på i alt kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at vejstrækningen ad Hirtshalsvej/Uggerby Åvej erklæres trafikfarlig for elever til og med 3. klasse.

7 Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen. Udvalget beder Børne- og Undervisningsforvaltningen om at undersøge hvilke alternative muligheder, der er for den mest økonomisk fordelagtige løsning. Side 7.

8 Side G Erhvervsplaymaker Resumé For at styrke samarbejdet mellem skoler og lokale virksomheder i Hjørring Kommune, øge de unges interesse for de erhvervsfaglige uddannelser og som en del af implementering af folkeskolereformen samt de skolepolitiske mål foreslås det, at etablerer en erhvervsplaymakerordning. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøfter indstillingen med henblik på videre anbefaling til Økonomiudvalget. Sagsfremstilling Med folkeskolereformen og de skolepolitiske mål forpligtes skolerne til at styrke samarbejde med lokalsamfundets kultur-, forenings- og erhvervsliv jvf. folkeskolelovens 3, stk. 4 om den åbne skole - herunder i form af partnerskaber. I den sammenhæng indgår erhvervslivet som en væsentlig del af omverdenen. Intentionen med den åbne skole er, at det bidrager til opfyldelsen af mål for folkeskolens fag, elevernes trivsel og obligatoriske emner for klasse, f.eks. emnet "Uddannelse og job". Målet er bl.a., at eleverne skal opnå viden om arbejdsmarkedet herunder arbejdsmarkedet som medarbejder og selvstændig. De skal desuden tilegne sig færdigheder, der kan forberede dem på uddannelses- og erhvervsvalg. Således lægges der bl.a. op til, at skolen og lokalsamfundets erhvervsliv og virksomheder samarbejder om, at eleverne i folkeskolen bliver så dygtige, som de kan, og at de trives. indgik i 2014 en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri og EUC Nord. Partnerskabets hovedmål var bl.a. at tilmeldingen til erhvervsuddannelserne efter 9. skulle øges til 10% af årgangen, og tilmeldingen efter 10. klasse skulle øges til 30% af årgangen. Partnerskabsaftalen er pt. under revidering med henblik på udarbejdelse af en ny og udvidet samarbejdsaftale i samarbejde med Brønderslev Kommune, Frederikshavn Kommune og Jammerbugt Kommune. s plan- og udviklingsstrategi - PLUS 15 - peger dog på, at der fortsat ligger en udfordring i, at søgningen til de erhvervsrettede uddannelser fortsat falder.

9 har derfor drøftet med Erhverv Hjørring og DI, hvordan samarbejdet kan styrkes mellem skoler og lokale virksomheder og foreslår på den baggrund, at der etableres en erhvervsplaymaker-ordning. Side 9. Erhvervsplaymakeren skal bl.a. have til opgave at kontakte og være i dialog med virksomheder at formidle kontakt mellem skoler og virksomheder at udvikle koncepter for samarbejdet mellem skoler og virksomheder at forestå læringsaktiviteter i samarbejde med virksomhedernes medarbejdere at udvikle undervisningsmateriale og læringsforløb i samarbejde med virksomheder at formidle indsatsen til politikere og samarbejdspartnere Børne- og Undervisningsforvaltningen anbefaler, at ordningen igangsættes så hurtigt som muligt i 2016 og frem til 2018, som er den periode de nuværende skolepolitiske mål gælder. Endvidere foreslås det, at der i sidste halvår af 2018 evalueres på resultaterne af ordningen. Tidsplan for behandling: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget: d. 14/ Økonomiudvalget: d. 13/ Lovgrundlag Folkeskoleloven 3, stk. 4 Økonomi Etableringen af en erhvervsplaymaker-ordning vil betyde en udgift på 0,5 mio. kr. årligt i perioden Det foreslås at finansieringen deles mellem Børne- og Undervisningsområdet og Økonomiudvalgets udviklingspulje, således at udgiften deles mellem disse to. Det foreslås, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget finansierer ordningen fra central konto under sektor undervisning.

10 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der vil som følge af indstillingen blive etableret én normering som placeres i Børne-og Undervisningsforvaltningen, således at der kan ske et tæt samarbejde med øvrige relevante medarbejdere på området. Side 10. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Direktionen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkender, at der etableres en Erhvervsplaymaker-ordning at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkender, at ordningen finansieres, som beskrevet i sagsfremstillingen at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefaler indstillingen til endelig godkendelse i Økonomiudvalget Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen og sendte den videre til endelig godkendelse i Økonomiudvalget. Jette Kirkeby (S) stemte imod forslaget.

11 Side P Handicappolitik: Orientering om midtvejsstatus på Handleplan 2015 og 2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet Resumé Hjørring Byråd vedtog i 2012 en Handicappolitik, der følges op af 2-årige handleplaner. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres hermed om midtvejsstatus på Handleplan 2015 og 2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet. Sagsfremstilling s Handicappolitik (Bilag 1), der blev vedtaget i februar 2012, har til formål at sikre, at borgere med handicap har mulighed for at deltage i samfundslivet. Politikken har ikke i sig selv forslag om konkrete initiativer og handlinger men er et værktøj for kommunens indsats på Handicapområdet. Handicappolitikken suppleres af 2-årige handleplaner. Byrådet har besluttet, at midtvejsstatus for de 2-årige handleplaner ikke forelægges Byrådet men kun de enkelte fagudvalg. Handleplanen for 2015 og 2016 har fokusområdet "Inklusion", hvilket er en videreførelse af fokusområdet fra handleplanen for 2013 og 2014, da der fortsat er basis for at arbejde med inklusion og de inkluderende aktiviteter, der er igangsat. Der er tale om aktiviteter, der understøtter, at mennesker med handicap i videst muligt omfang bliver selvhjulpne, kan udøve selvbestemmelse samt indgå i sociale relationer og netværk på lige fod med andre mennesker. I handleplanen for 2015 og 2016 er der blandt andet fokus på de teknologiske og digitale muligheder, der er med til at understøtte inklusion. Et kort sammendrag af midtvejsstatus for handleplan 2015 og 2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet præsenteres nedenfor, og i bilag 2 findes en mere udførlig beskrivelse af midtvejsstatus. 1) Udbredelse af kendskab til og brug af digital ICS-metode (Integrated Children's System) decentralt i Børne- og Undervisningsafdelingen Målet med indsatsen er, at højne forståelse for vigtigheden af korrekt udfyldelse af ICS-statusudtalelser, og at decentrale medarbejdere har den viden, de har behov for, for at kunne udfylde statusudtalelserne. I Center for tilbud til børn, unge og familier har medarbejderne (pædagoger, familiebehandlere og

12 psykologer) modtaget undervisning i ICS-metoden. Gennem medarbejdernes brug af metoden, har de nu erfaringer med ICS som en metode, der flytter fokus fra forældrene til barnet eller den unge. Endvidere har medarbejderne erfaret, at ICS er et godt redskab til inddragelse af børn og unge samt forældre, da de med ICS-trekanten som værktøj har et fælles udgangspunkt for dialog med børn og unge samt forældre. Strukturen i ICS-trekanten indbyder ligeledes til inddragelse af barnets perspektiv. I Center for tilbud til børn, unge og familier vil medarbejderne arbejde videre med implementeringen af ICS gennem en proces, hvor brugen heraf dagsordensættes, evalueres og udvikles. Side 12. 2) Overgange og brobygning i forhold til Fælles Ansvar strategien I Børne- og Undervisningsforvaltningen arbejdes der med overgange og brobygning i forhold til Fælles Ansvar strategien i forskellige faser af børn og unges liv. Derfor er indsatsen opdelt i følgende tre underkategorier: A) Brobygning fra daginstitution til skole (Viben/Bagterp til OK-klasserne på Muldbjerg Undervisningssted) B) Brobygning fra daginstitution til skole (Daginstitutioner til kontaktklasserne på Højene Undervisningssted) C) Samarbejdsaftale mellem Sundheds,- Ældre- og Handicapområdet, Arbejdsmarkedsområdet og Børne- og Familieområdet Målet med indsatserne (A-C) er at få sat særligt fokus på samarbejdet omkring overgange og brobygning for børn og unge med handicap, og at sikre bedre koordinering af sagsbehandlingen indenfor og udenfor forvaltningsområdet. 2A) Brobygning fra daginstitution til skole (Viben/Bagterp til OK-klasserne på Muldbjerg Undervisningssted) Der er nedsat en arbejdsgruppe, bestående af pædagoger og leder fra Viben (specialgruppe i Børnehuset Bagterp) og lærere fra OK-klasserne på Muldbjerg Undervisningssted, med fokus på brobygning og overgange mellem Viben og OK-klasserne på Muldbjerg Undervisningssted. Der er påbegyndt en systematisering af brobygning og overgange til skole, og førnævnte arbejdsgruppe har udarbejdet en råskitse til et årshjul for at skabe en ens systematik i forhold til brobygning og overgange. Arbejdsgruppen vil arbejde videre med en mere udførlig beskrivelse af indsatsen. 2B) Brobygning fra daginstitution til skole (Daginstitutioner til kontaktklasserne på Højene Undervisningssted)

13 I daginstitutioner og kontaktklasserne på Højene Undervisningssted har medarbejdere og ledere oparbejdet systematik for overgange og brobygning fra daginstitution til kontaktklasserne på Højene Undervisningssted, som er beskrevet nærmere i Handleplan 2015 og 2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet (under midtvejsstatus for den pågældende indsats). Side 13. Medarbejdere og ledere har opnået god erfaring og viden omkring brobygning gennem mange års erfaring, og derfor er de godt rustet til at kunne afvige fra den almindelige procedure i forhold til at tilpasse brobygningen til det enkelte barns behov. Opstarten kan f.eks. være forskellig, alt efter hvor sensitive børn der arbejdes med. For nogle børn er ét besøg i kontaktklasserne tilstrækkeligt, mens det er nødvendigt med flere besøg for andre børn. Der vil blive arbejdet videre med at fastholde den gode praksis og fortsat tilpasse brobygningen og overgangene til det enkelte barns behov. 2C) Samarbejdsaftale mellem Sundheds-, Ældre og Handicapområdet, Arbejdsmarkedsområdet og Børne- og Familieområdet Samarbejdsparterne omkring samarbejdsaftale mellem Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet, Arbejdsmarkedsområdet og Børne- og Familieområdet har opnået, at den tidligere samarbejdsaftale fra 2010 er blevet evalueret og revideret, og at der er udarbejdet et hovedprincip om at sætte den unge i centrum, således at den unge får den bedst mulige oplevelse. Samarbejdsparterne har endvidere opnået en fælles forståelse af, at det gælder for alle fagområder, at en fælles koordinering af tilbud og behov er en forudsætning for, at borgeren oplever helhed og kontinuitet i indsatsen. Endvidere er det opnået, at samarbejdsparterne arbejder efter den reviderede samarbejdsaftale og afholder ungekoordineringsmøder den sidste fredag i hver måned. Der vil blive arbejdet videre med, at samarbejdsaftalen skal ajourføres, f.eks. i forhold til, at Det specialiserede Område nu hedder Børne- og Familieområdet, og at der er nye medlemmer af styregruppen osv. Der skal desuden arbejdes videre med mødefrekvensen for samarbejdsparterne. Styregruppen skal mødes én gang årligt, som beskrevet i aftalen, og de fagpersoner, der er involveret i samarbejdet, skal mødes 3 gange årligt til samarbejdsstyrkende aktiviteter. Børne- og Familiechefen er sammen med styregruppen ansvarlig for dette. Endelig skal der oprettes et afklaringsråd, som har til formål at afklare ansvarsfordelingen i konkrete sager. I rådet sidder ledere og jurister. Det er siddende medlemmer i Ungekoordineringsmøder, der inddrager lederne.

14 3) Uddannelse af sagsbehandlere i børnehandicapudredning på Børne- og Familieområdet Side 14. Målet med indsatsen er at øge kvaliteten i samarbejdet gennem kompetenceudvikling. Der er påbegyndt et 5-dages uddannelsesforløb "Værktøjer til udredning og handleplan" i samarbejde med Socialstyrelsen. Læringsmål for indsatsen er beskrevet på individniveau og på organisatorisk niveau i Handleplan 2015 og 2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet. For begge niveauer gælder, at de har til formål at øge kvaliteten i handleplaner og generelt i sagsarbejdet. For at fastholde implementeringen af værktøjerne til udredning og handleplan, vil der blive indført drøftelse af en til to sager på det ugentlige teammøde for fælles læring, samt mulighed for individuelle drøftelser på individuelle sagsmøder med teamleder. Desuden forventes værktøjerne brugt i sagsarbejdet generelt og ved sagdrøftelser rådgiverne imellem. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Handleplanens fokusområde "Inklusion" understøtter, at mennesker med handicap i videst muligt omfang bliver selvhjulpne, kan udøve selvbestemmelse samt indgå i sociale relationer og netværk på lige fod med andre mennesker. Bilag 1. s Handicappolitik 2. Midtvejsstatus på Handleplan 2015 og 2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet

15 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning. Side 15. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning.

16 Side A Status på arbejdet med Hjørring Ungeforum Resumé Hjørring Ungeforum orienterer om status og vision for Hjørring Ungeforum det kommende år. Sagsfremstilling Med Byrådets beslutning den 28. august 2014 om etableringen af et Ungeforum i (sagsfremstilling Etablering af et Ungeforum i Hjørring Kommune ) startede arbejdet med nedsættelse og udvikling af Hjørring Ungeforum. Den 9. september 2015 afholdt Hjørring Ungeforum generalforsamling, hvor det første officielle Hjørring Ungeforum blev nedsat. I perioden frem til den 9. september 2015 har en gruppe af unge arbejdet med etableringen af det endelige Hjørring Ungeforum i et afprøvningsforløb. I perioden fra Byrådets beslutning frem til generalforsamlingen har en gruppe af unge arbejdet med afprøvning og udvikling af form og indhold for Hjørring Ungeforum. Ungeforum har desuden afholdt events og planlagt kommende events, hvor de arbejder ud fra temaet 4S Små Sikre Synlig Succeser. De har blandt andet arbejdet med: Planlægning og styring af mødeaktivitet Intern organisering i udvalg og udvalgsposter Formulering af styrelsesvedtægter Oprettelse af grupper på sociale medier for Hjørring Ungeforum og dertilhørende logo for Hjørring Ungeforum Medlemskab af og deltagelse i netværksaktiviteter i NAU Netværket for Ungdomsråd Planlægning af generalforsamling, besøgsrunder til skoler og uddannelsesinstitutioner samt gates til Hjørring LIVE (august og september 2015) Afholdelse af Political Fight Night og Paneldebat for unge i forbindelse med folketingsvalg 2015 for at fremme unges valgdeltagelse i Hjørring Kommune Afholdelse af succesfuldt LAN-party for unge 23. oktober 2015 i samarbejde med HTX

17 Bidrag omkring en workshop til Hjørring Bibliotekernes event om unge og demokrati den Fælles arbejdsweekend med fokus på socialt samvær og planlægning af kommende aktiviteter Side 17. Hjørring Ungeforum er i gang med at udarbejde en plan for kommende initiativer, som det nyetablerede Hjørring Ungeforum vil arbejde ud i 2015 og I starten af november deltog 9 unge fra Hjørring Ungeforum i projektet Demokratipiloterne, arrangeret af Grundtvigsk Forum i København. Formålet var at lære noget om det at arbejde med demokrati som ung i en kommune. Igennem oplæg fra professionelle i projektmageri, projektledelse og kommunikation arbejdede de unge i 3 dage med konkret idé- og projektudvikling af projekter for ungemiljøet i. Desuden havde turen til formål at ryste det nye Hjørring Ungeforum sammen socialt og udforme en pipeline af projekter/aktiviteter, som de vil arbejde videre med. Hjørring Ungeforum arbejder lige nu med følgende initiativer, konkrete som overordnede: Politisk event omkring folkeafstemningen den 3. december 2015, for at få flere unge til at stemme En skaterhal i Festival/koncertarrangement for unge i Fremme stemmeprocenten på længere sigt Tættere netværksdannelse til unge og ungeforeninger i kommunen Samarbejde mellem Elevvenlig Kommune, det kommende Fælles elevråd og Ungeforum Herudover har Hjørring Ungeforum et ønske om at blive inddraget mere af politikerne i arbejdet med eksempelvis planerne for et ungdomshus eller andet ungerelateret. Den 17. februar 2016 deltager Ungeforum sammen med Elevvenlig Kommune på temamøde i Byrådet omkring Børn, unge og nærdemokrati. Midler til afvikling af aktiviteter Med budget 2016 er der lagt op til fortsat at sætte midler af til, at Hjørring Ungeforum har et driftsbudget på kr. årligt til at lave aktiviteter for. Hertil kommer de midler, de ruller fra 2015, som de ikke har brugt. Hjørring Ungeforum vil desuden kunne benytte midlerne til at understøtte ungeaktiviteter i Hjørring Kommune arrangeret af andre ungeforeninger, elevråd med mere. Driftsmidlerne er dermed et vigtigt led i Hjørring Ungeforums mål om at skabe tættere netværk ud til kommunens unge og ungeforeninger.

18 Side 18. Organisering I opstartsperioden har Ungeforum været støttet af en arbejdsgruppe bestående af skoleleder fra Hjørring UngdomsCenter (lønmidler bevilliget hertil i forbindelse med oprettelsen af ungeforum) samt en konsulent Børne- og Undervisningsforvaltningen. Støtten har bestået i hjælp til organisering, praktikaliteter, administration, netværksdannelse med mere. Der er desuden nedsat en netværksgruppe med repræsentanter fra Sundheds, Ældre- og Handicapområdet, Arbejdsmarkedsområdet samt Teknik- og Miljøområdet, som fremadrettet vil sikre en bred forankring af inddragelsen af Hjørring Ungeforum i ungerelaterede sager, arbejdsgrupper og lignende på tværs af forvaltningsområderne. Netværket vil samarbejde omkring inddragelsen af Ungeforum i forvaltningernes ungerelaterede opgaver og projekter. Netværket består af: 1 skoleleder fra Hjørring UngdomsCenter 1 konsulent fra Børne- og Undervisningsforvaltningen 1 konsulent fra Plan og Udvikling 1 Ingeniør fra Trafik og Veje, Teknik- og Miljøforvaltningen 1 konsulent fra Arbejdsmarkedsområdet 1 planlægger fra Sundheds, Ældre- og Handicapområdet Med Byrådets beslutning fra 28. august 2014 blev der afsat løntimer til opstart og støtte af Ungeforum. Det er arbejdsgruppens vurdering, at det fortsat i 2016 er nødvendigt med forankring af Ungeforum hos skolelederen på Hjørring UngdomsCenter og den støtte de yder Hjørring Ungeforum. Det er nødvendigt for at sikre, at Hjørring Ungeforum efter generalforsamlingen får arbejdet med den brede repræsentation i ungeforum, og kommer til at står stærkt i deltagelsen i kommunale tværgående ungeinitiativer. Desuden er det vigtigt at Hjørring Ungeforum får netværk til andre ungeforeninger i Hjørring. Lovgrundlag Økonomi Med budget 2016 er der afsat et driftsbudget på kr. til Ungeforum fra Børne- og Undervisningsområdets budget.

19 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 19. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning.

20 Side P Orientering om elevernes resultater i afgangsprøver i dansk og matematik 2015 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres om resultaterne af 9. klasses afgangsprøver i dansk og matematik i 2014/15. Sagsfremstilling Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har udsendt materiale om resultatet af folkeskolernes afgangsprøver i dansk og matematik i 2014/15. I er resultaterne følgende: Dansk Der er et samlet karaktergennemsnit i dansk på 6,8. Samlet karaktergennemsnit i dansk på landsplan er 7,0. Matematik Der er et samlet karaktergennemsnit i matematik på 7,0. Samlet karaktergennemsnit i matematik på landsplan er 7,0. I forbindelse med udarbejdelse af Kvalitetsrapporten 2015 udarbejdes en bredere analyse og vurdering af de samlede resultater på kommuneniveau samt på skoleniveau herunder hvilken udvikling, der har været. Lovgrundlag Folkeskoleloven 40a, stk. 1,2,3,4 og 5 Økonomi

21 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 21. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Karaktergennemsnit ved afslutningen af 9. klasse. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Børne-, Skole-, og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning.

22 Side G Orientering fra formanden G Orientering fra medlemmerne G Forvaltningen orienterer Sagsfremstilling Børne- og Undervisningsforvaltningen orienterede om besættelse af lederstillinger.

23 Side P Forslag til dialogmøder med bestyrelser Resumé Børne- og Undervisningsforvaltningen foreslår, at der planlægges et ekstra dialogmøde med formænd og næstformænd for skole- og forældrebestyrelser 25. januar Sagsfremstilling På nuværende tidspunkt er planlagt følgende to dialogmøder med formænd og næstformænd for skole- og forældrebestyrelser i 2016: mandag den 7. marts 2016 kl mandag den 5. september 2016 kl Det er planen at et udkast til revideret strategi for Fælles Ansvar skal behandles i Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget den 25. januar 2016 med henblik på efterfølgende høring i bl.a. bestyrelser. På den baggrund foreslår Børne- og Undervisningsforvaltningen, at der arrangeres et ekstra dialogmøde, hvor udvalget kan få lejlighed til at præsentere og drøfte oplægget til revideret strategi forud for høringsperioden. Det foreslås at dialogmødet afholdes den 25. januar 2016 kl Lovgrundlag LBK nr. 521 af 27/05/2013 (Folkeskoleloven), jf. 41 til 44. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

24 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkender forvaltningens forslag om ekstra dialogmøde. Side 24. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen. Dialogmødet holdes i Hirtshals.

25 Side 25. Underskrifter Dan Andersen Svenning Christensen Jette Kirkeby Mai-Britt Beith Jensen Tim Jensen Bjarne Mølgaard Kasper Maarup Andersen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Handleplan for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet i forhold til Hjørring Kommunes Handicappolitik

Handleplan for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet i forhold til Hjørring Kommunes Handicappolitik Handleplan 2015-2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet i forhold til Hjørring Kommunes Handicappolitik Indholdsfortegnelse Indsatser fra Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet Udbredelse af kendskab

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

Skagen Landevej Cykelsti fra Bjergby til Mygdal (6 km)

Skagen Landevej Cykelsti fra Bjergby til Mygdal (6 km) Cykelsti-projekter Der er afsat et anlægsprojekt på 2 mio. kr. til cykelstiprojekter i 2016. I overslagsårene figurerer følgende beløb 2 mio. kr. (2017), 0,5 mio. kr. (2018) og 0,5 mio. kr. (2019) Administrationen

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde 25. Oktober 2016 Tirsdag 25.10.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om Danske Skoleelevers arbejde 2 Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning"

Orientering om Undervisningsministeriets Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning Punkt 6. Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning" 2016-004962 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, Undervisningsministeriets"Aktionsplan

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:20 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2015

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2015 Senest opdateret: 29. maj 2015 Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2015 Godkendt af byrådet torsdag d. 25. juni, 2015 Side 1 af 6 Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Dagsorden til ordinært møde 25. Oktober 2016 Tirsdag 25.10.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om Danske Skoleelevers arbejde 2 Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen.

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Sagsbeskrivelse Med folkeskolereformen af den 7. juni 2013 er der

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

Retningslinjer for brugerindflydelse

Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse 1. Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet retningslinjer for brugerindflydelse inden for. Retningslinjerne er udformet

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1 Kvalitetsrapport 2016/17 marts 2018 stevns kommune 1 Baggrund for kvalitetsrapporten Der er formuleret tre overordnede nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune 21. april 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune Læring og trivsel 21. april 2016 Læring og trivsel Indhold: Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for folkeskolerne... 5 Skolebestyrelsens

Læs mere

Temamøde om strategi

Temamøde om strategi Temamøde om strategi Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Aabenraa Kommunes strategiske arbejde med implementering af folkeskolereformen Folkehjem Tirsdag den 12. maj kl. 19.00

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Introduktion til skoleområdet

Introduktion til skoleområdet BFU 5.2.18 Introduktion til skoleområdet Skolestruktur Styrelsesvedtægt (bilag 1) Tildelingsmodel (bilag 2) Skolepolitiske mål 2014-2018 (bilag 3) Praksisfortællinger (bilag 4) Skoletjenesten (bilag 5)

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem

Dialogbaseret aftale mellem Dialogbaseret aftale mellem Klubområde 2 (Klub X ) v/ Caj Stroland og Børn & Unge forvaltningen v/ Flemming Jensen 2014 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU Hjørring Kommune Internt notat Børne og Undervisning Sag nr. 17.13.00-A00-1-15 22-05-2015 Side 1. Revidering af fritidsmodel BSU Indledning I forbindelse med implementeringen af den nye folkeskolereform

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:05 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10 Skolepolitik for Aabenraa Kommune 2009 Side 1 af 10 Skolepolitik i Aabenraa Kommune Indledning Børne- og Undervisningsudvalget gennemførte i perioden november 2007 februar 2008 en række dialogmøder med

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet.

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Dialogmøde. Udfordringer til alle og uddannelse for flere Viborg Kommune

Dialogmøde. Udfordringer til alle og uddannelse for flere Viborg Kommune Dialogmøde 18-09-2017 Udfordringer til alle og uddannelse for flere Program 17:30 Velkomst v/ Claus Clausen 17:35 Opdatering på budgetforhandlinger v/claus Clausen 17:45 Oplæg om udspillet og det videre

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Indledning. FN s definition på et handicap

Indledning. FN s definition på et handicap Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en del af lokalsamfundet og fællesskabet.

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

I stedet for Henrik Kudahl deltog Hanna Simonsen. 1 Drøftelse af Fritids- og Folkeoplysningsudvalget mulige rolle i Ungestra-tegien

I stedet for Henrik Kudahl deltog Hanna Simonsen. 1 Drøftelse af Fritids- og Folkeoplysningsudvalget mulige rolle i Ungestra-tegien Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

Hjørring Kommune HANDICAPPOLITIKKEN. Slutstatus for handleplan 2013 og 2014

Hjørring Kommune HANDICAPPOLITIKKEN. Slutstatus for handleplan 2013 og 2014 Hjørring Kommune HANDICAPPOLITIKKEN 19. december 2014 Side 1. Slutstatus for handleplan 2013 og 2014 Hjørring Kommunes Handicappolitik, der blev vedtaget i februar 2012, har til formål at sikre, at borgere

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere