V. Relæsikringsanlæggenes strømløb. Strømskemasignaturer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "V. Relæsikringsanlæggenes strømløb. Strømskemasignaturer."

Transkript

1 V. Relæsikringsanlæggenes strømløb. Strømskemasignaturer. Det synes ved første øjekast mest nærliggende at afbilde et sikringsanlægs strømløb geografisk, således at de enkelte komponenter i anlægget tegnes stiliseret i indbyrdes korrekt beliggenhed, og ledningsforbindelserne markeres som linier trukket mellem komponenterne. Ved et så kompliceret elektrisk organ som et relæsikringsanlæg ville en sådan afbildning imidlertid blive ganske uoverskuelig. Statsbanerne anvender derfor en tegnemåde, hvorved det betragtede strømløb afbildes som en lodret linie, ved hvilken de enkelte komponenter er anbragt som huse ved en landevej og i den orden, hvori de passeres af strømmen. Ved en komponent forstås i denne forbindelse kun den enkelte relækontakt eller spolevikling, som indgår i strømløbet, ikke hele relæet. Et strømskema afbilder altid sikringsanlægget i normalstillingen (med sporskifterne i + stilling og signalerne på stop - jævnfør kap. I). Relæernes tilstand i normalstillingen angives på strømskemaet med en pil ud for relæspolesignaturen (opadvendt pil: tiltrukket, nedadvendt pil: frafaldet); relæer med stålkerne har i stedet for pilen et - eller et -tegn, som markerer, at relæet har spær. Relækontakter markeres som vandrette tværstreger. Er kontakten sluttet i normalstillingen, ender tværstregen ved lederen. Er kontakten afbrudt i normalstillingen, skærer stregen gennem lederen. For at oplyse, hvilket relæ kontakten tilhører, vedføjes kontaktstregen den pågældende relæspoles signatur og normalstillings-pil. Der skal i denne forbindelse gøres opmærksom på forskellen mellem på den ene side slutte- og brydekontakter og på den anden side "i normalstillingen sluttede" og "i normalstillingen afbrudte" kontakter. En kontakt, som afbildes således er sluttet i normalstillingen. Hvorvidt kontakten er en slutte- eller en brydekontakt, kan vi kun afgøre ved at betragte normalstillingspilen: Den vender nedad, og følgelig er relæankeret frafaldet i normalstillingen. Kontakten er således sluttet ved frafaldet anker, og må da være en brydekontakt. Signaturerne fremgår iøvrigt af fig. 31. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-1 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

2 Fig. 31. Strømskemasignaturer Fig. 32 er en sammenligning mellem sædvanlig strømskemategning og DSB's tegnemetode. Figuren er en super-simplificering af relæsikringsanlæggenes princip: Signalstyrestrømløbet er afhængigt af togvejsstrømløbet, som igen er afhængigt af sporskiftestrømløbet. Spærringerne er jo gensidige, men de modsatte afhængigheder er ikke vist. I principskemaer som dette kendetegnes relæspolerne og de tilhørende kontakter foruden ved spolesignaturen også med et bogstav; i strømskemaer for bestemte anlæg påskrives numrene på samtlige de klemmer, som det betragtede strømløb passerer. Disse klemmenumre viser for det meste direkte hvilke spoler og kontakter, der hører til samme relæ, og eventuelle bogstaver tilføjes kun for at lette overskueligheden. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-2 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

3 Fig. 32. Sporskifte-omstillingsrelæet trækker, når trykkontakten mrk. + betjenes. Omstillingsrelæet giver strøm til sporskiftemotoren, der trækker tungerne over i + stillingen. Trykkontakten kortsluttes - overstroppes - af en kontakt på omstillingsrelæet, således at den kan slippes igen, såsnart relæet trækker - en yderst almindelig forbindelse, der da også indgår i alle de tre viste strømløb. Omstillingsrelæet har en sluttekontakt i togvejsstrømløbet og tillader derved kun togvejsrelæet at trække, når sporskiftet er i + stilling. Togvejsknappen overstroppes, hvorved der sker togvejsfastlægning (togvejsrelæet kan ikke igen falde fra). Signalstyrerelæet, ved hvis tiltrækning signalet går på grønt, trækker over en kontakt på togvejsrelæet, når kør-knappen K nedtrykkes. K overstroppes også, men da man skal kunne sætte signalet på stop når som helst uden at opløse togvejen, er der indskudt stop-knappen S, som bryder strømmen til signalstyrerelæet. Kontakter til opløsning af togvej og stilling af sporskifte er ikke vist. Bemærk iøvrigt den principielt forskellige placering af afhængighedskontakten i togvejs- og i signalstyrestrømløbet: Signalet skal gå på stop, hvis togvejen af en eller anden grund opløses, mens togvejsrelæet ikke må falde fra, fordi sporskiftet svigter. Lidt strømskema- og relæteori. Relæafhængighederne kan normalt etableres på flere måder. Ved opbygningen af strømløbene går man imidlertid (i virkeligheden men ikke nødvendigvis også i model) ud fra det princip, at en uregelmæssighed ved sikringsanlæggets funktion - strømafbrydelse eller relæfejl - skal forårsage mindst mulig fare. Da de fleste fejl vil medføre, at relæerne falder fra, arrangeres strømløbene sådan, at relæerne er tiltrukket i den mest farlige af strømløbets tilstande. For et togvejsspærrerelæ er f.eks. "togvejen ikke fastlagt" den farligste tilstand; togvejsrelæerne er derfor tiltrukket i denne stilling (normalstillingen). (Dette er i strid med fig. 32, der jo imidlertid er en forenklet fremstilling.) Der kan ved relæafhængighed forekomme to principielt forskellige forhold: En funktion kan være således afhængig af en række andre funktioner, at den først kan iværksættes ef- Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-3 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

4 ter at samtlige disse er udført, og afhængigheden kan være således, at den første funktion kan ske, blot een af de øvrige funktioner er udført. Et eksempel på det første er togvejsfastlægningens afhængighed af samtlige sporskifters rigtige stilling. Det andet forhold træffes ved et signals afhængighed af de togveje, det gælder for. Fig. 33 viser de to former for afhængighed etableret på forskellig måde. Funktion A iværksættes ved, at relæ A bringes til at trække med betjeningsknappen K. Funktion A iværksættes ved, at relæ A bringes til at falde med betjeningsknappen K. A kan udføres, når både B og C er udført. A kan udføres, blot enten B eller C er udført. A kan ikke udføres, når både B og C er udført. A kan ikke udføres, blot enten B eller C er udført. Fig. 33. Det er forudsat, at relæ B og C trækker, når funktion B og C udføres. Hvis de falder, skal deres sluttekontakter erstattes med brydekontakter og omvendt. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-4 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

5 Et meget anvendt fænomen, som vi traf i fig. 32, er holdestrømløbet, der benyttes, hvor en funktion (f.eks. fastlæggelsen af en togvej) ønskes startet ved en ydre impuls (nedtrykning af togvejs-knappen), men herefter ikke må kunne påvirkes før en anden impuls udløser den. Udløsningen kan ske ved hjælp af en brydekontakt, der indskydes ved A eller B (fig. 34 a), eller den kan foregå ved, at relæet kortsluttes som vist på fig. 34 b. Den sidste metode foretrækkes, hvor en for tidlig udløsning (som følge af fejl ved brydekontakten) kan være farlig. Som omtalt i kap. IV kan et almindeligt relæ med holdestrømløb med fordel erstattes af et stålkernerelæ. Fig. 34a. Fig. 34b. Fig. 35 viser et strømløb med stålkernerelæ samt strømskemaet for anvendelsen af det specielle tidsrelæ, hvis funktion også blev beskrevet i kap. IV. Fig. 35. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-5 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

6 Ved små tidsforsinkelser på få sekunder anvendes de i fig. 36 viste konstruktioner. Relæspolen, som skal tiltrækningseller frafaldsforsinkes, kan kobles parallelt med en kondensator eller i serie med en selvinduktion. Ofte benyttes selve relæspolen som selvinduktion, idet der lægges en særlig kortsluttet induktionsvikling (et tykvægget kobberrør) om magnetkernen. Fig. 36. Eksempler på strømløb for relæanlæg. Pladsen tillader her ikke en minutiøs gennemgang af strømskemaerne. Vi nøjes med at aftrykke nogle typiske strømløb, som med signaturforklaringer og kommentarer - og på baggrund af hele artikelserien - vel også skulle tale for sig selv. Iøvrigt henvises til litteraturlisten. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-6 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

7 Sporskiftestrømløb type 1954: Når sporskiftet ønskes omstillet, nedtrykkes betjeningskontakten for den nye stilling, hvorved omstillingsrelæerne skifter stilling. Beskyttelsesrelæet trækker og indkobler motorstrømmen, og sporskiftedrevet arbejder. Når tungerne er i endestilling, udkobles motorstrømmen (220 V), og kontrolstrømmen (34 V) sluttes, hvorved kontrolrelæet trækker. Kontrolrelæet skal indikere, om der er overensstemmelse mellem omstillingsrelæernes og sporskiftetungernes stilling. Når sporskiftet er fastlagt i en togvej, hindres dets omstilling af kontakter på det til togvejen hørende togvejsspærrerelæ. I 1953-anlæg findes et særligt låserelæ, som falder, såsnart sporskiftet fastlægges i en togvej. Signalgivningen (signalstyrerelæets tiltrækning) er gjort betinget af låserelæet, således at der opnås en yderligere kontrol af denne sikringsanlæggets vigtigste afhængighed. Sporskiftestrømløb type 1954, funktionsskema. Den sidste kolonne viser motorens tilstand. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-7 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

8 Sporskiftestrømløb type Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-8 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

9 Tableaulamper for et centralbetjent sporskifte samt sporskiftevækkeren. Strømløb for indkørselstogveje for forenklede anlæg: Den betragtede station har kun to indgangssporskifter 101 og 102. Ved indtrykning af kørknappen trækker signalstyrerelæet, såfremt: og 102 enten begge er i + eller begge i stilling og 102 er under kontrol (sporskiftekontrolrelæerne trækker). - signalet for modsat køreretning er på stop (signalstyrerelæet i felt 17 er frafaldet). Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-9 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

10 Indtrykkes derefter en af togvejskontakterne, får togvejsrelæet afmagnetiseringsstrøm, såfremt: - sporskifterne er stillet til det pågældende spor. - signalstyrerelæet trækker. Strømløb for indkørselstogveje for forenklede anlæg. Til højre det tilhørende lampestrømløb. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-10 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

11 I lampestrømløbet findes et lampekontrolrelæ i serie med hvert indkørselssignals røde lampe samt et kontrolrelæ i serie med de grønne indkørsels- og gennemkørselslamper på begge indkørselssignaler. (Idet kun et af signalerne må vise kør på et bestemt tidspunkt, er eet lampekontrolrelæ nok til de ialt 4 grønne lamper). Den grønne kørlampe i signal A lyser, og relæ 25 trækker, 01 når: 02 - sporisolationerne er ubesat. - togvejsrelæet for signal A er frafaldet. - togvejsrelæet for signal B er tiltrukket (togvejen fra signal B er jo fjendtlig). Når lampekontrolrelæet for grønt lys trækker, udkobles den røde lampe. Gennemkørselslampen tændes, når yderligere det særlige signalstyrerelæ for gennemkørsel eller udkørsel trækker. 91 Kontakten 9215 bringer signalet på stop ved togvejsopløsning. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-11 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

12 Togvejsopløsning af indkørselstogveje. Ib Nielsen: DSB s relæsikringsanlæg 5-12 Kap. V (nr. 2/61 & 5/61)

Før vi går videre med omtalen af de forskellige typer stationssikringsanlæg,

Før vi går videre med omtalen af de forskellige typer stationssikringsanlæg, II. Stationssikringsanlæg. De i det foregående opstillede problemer findes løst på forskellig måde, idet et sikringsanlægs udformning i høj grad afhænger af trafiktætheden på den strækning eller station,

Læs mere

SIMATIC-baseret sikringsanlæg SICAS S5. Kort generel funktionsbeskrivelse. Mobility

SIMATIC-baseret sikringsanlæg SICAS S5. Kort generel funktionsbeskrivelse. Mobility SIMATIC-baseret sikringsanlæg SICAS S5 Kort generel funktionsbeskrivelse Mobility 1 Sikringsanlægget SICAS S5 er et elektronisk sikringsanlæg baseret på Siemens PLC-systemet SIMATIC. I Danmark er der installeret

Læs mere

IV. Relæsikringsanlæggenes praktiske udformning.

IV. Relæsikringsanlæggenes praktiske udformning. IV. Relæsikringsanlæggenes praktiske udformning. Et relæanlægs hovedbestanddele er betjeningspulten og relæudstyret, som tilsammen erstatter de ældre centralapparater. Hertil kommer så - ligesom ved elektro-mekaniske

Læs mere

SODB. Sikringsanlæggene og deres betjening. Banedanmark BN Betjeningsvejledning for Sikringsanlæg type BSS Udskrevet den:

SODB. Sikringsanlæggene og deres betjening. Banedanmark BN Betjeningsvejledning for Sikringsanlæg type BSS Udskrevet den: Banedanmark SODB Sikringsanlæggene og deres betjening BN1-131-1 Betjeningsvejledning for Sikringsanlæg type BSS 2003 Udskrevet den: Udarbejdet af: PSC Illustrationer: MKH Rettelsesblade Nummeret på sidst

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 22 / 01.09.2010 SB Forenklet HKT (F-HKT) på strækningen Lyngby-Hillerød Denne tekniske meddelelse beskriver retningslinjerne for etablering samt funktionaliteten

Læs mere

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 86 - Spærring af spor AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I HUSK! Et spor er ikke spærret før, der er udvekslet en klar og tydelig melding om dette mellem SR arbejdsleder

Læs mere

Dansk El-montage manual Portautomatik

Dansk El-montage manual Portautomatik Dansk El-montage manual Portautomatik (med fysiske ende stop) Terminaler: Power Portstyring 1 2 Power input 220/230Vac. Kabeldim. 3x1.5 PVIKJ eller lign. 3 4 Advarselslampe. Udgang 230Vac/20W. Signalet

Læs mere

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Odder - Aarhus

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Odder - Aarhus SIN. Sikkerhedsinstrukser. Lokale forhold. Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad 1-2 3-4 5-13 14-18 09.12.2012 Nummeret på sidst

Læs mere

ABDL 4000 BRANDDØRLUKNING

ABDL 4000 BRANDDØRLUKNING ABDL-CENTRAL ABDL-4000 er en ny generation af ABDL-centraler og strømforsyninger. serien opfylder Dansk Brandteknisk Instituts (DBI) forskrift 231 for automatiske branddør lukningsanlæg (ABDL). Samtlige

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER

BRUGERVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER BRUGERVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 Manuelt betjente persienner....... Side 1 1.2 Manuelt betjente persienner med magnetdrift.... Side 3 2.1 Motorbetjente persienner med

Læs mere

Rapport. Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station

Rapport. Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station 25.10.2017 Rapport Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station 26.10.2016 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der har

Læs mere

Grundlæggende styringsteknik

Grundlæggende styringsteknik Grundlæggende styringsteknik Opgave 1 Tegn DS-symboler og angiv evt. flere symboler der viser det samme. Sikring Relæspole Terminal Terminal med ekstern ledning Mekanisk forbindelse Sluttekontakt Brydekontakt

Læs mere

Danske jernbanesignaler i skala H0.

Danske jernbanesignaler i skala H0. Danske jernbanesignaler i skala H0. Signalserien består af følgende signaler: 2H: Hovedsignal med to lamper. Fra oven: Rød, grøn. 2F: Fremskudt signal med to lamper. Fra oven: Gul, grøn. 2R: Rangérsignal

Læs mere

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt - SKB - Hundige 1-1 Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s 1 Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt

Læs mere

Trådløs Radio modtager

Trådløs Radio modtager Trådløs Radio modtager Installations vejledning for type: RRA85-C2V, 2 relæer, 230VAC RRA85-C2P, 2 relæer, 12/24 AC/DC RRA85-C4V, 4 relæer, 230VAC RRA85-C4P, 4 relæer, 12/24 AC/DC IP 44 DanZafe 1 I. PRODUKTBESKRIVELSE

Læs mere

Boostere på modelbanen

Boostere på modelbanen Boostere på modelbanen Er der behov for mere effekt til driften af lokomotiver end fx Intelliboxen kan klare, kan installation af en eller flere boostere blive nødvendigt. Her er en beskrivelse af boostersystemet,

Læs mere

Brugermanual til System 2000

Brugermanual til System 2000 Brugermanual til System 2000 Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 5/9 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_system2000.pdf

Læs mere

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Teknisk Meddelelse Nr. 64 / 17.01.2014 Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Forbedring af slukkefunktionen i relægruppeanlæg ved anvendelse af hjulsensor kombineret med enkel

Læs mere

EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation

EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation EFC centralen er designet til at styre 24Vdc vinduesmotorer. Vinduets åbne/lukke styring kan ske via aktivering af røgdetektor, aktivering af brandtryk

Læs mere

3. Om skalamønstrene og den indfoldede orden

3. Om skalamønstrene og den indfoldede orden Dette er den tredje af fem artikler under den fælles overskrift Studier på grundlag af programmet SKALAGENERATOREN (forfatter: Jørgen Erichsen) 3. Om skalamønstrene og den indfoldede orden Lad os begynde

Læs mere

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub Nr 917 P Nr 3 - December måned 2013-36. Årgang Slagelse Model-Jernbane Klub Internet: HTTP:... www.smjk.dk Email:... postchef@smjk.dk Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub arbejder

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 03 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

SIGNALER OG SIKRINGSANLÆG

SIGNALER OG SIKRINGSANLÆG SIGNALER OG SIKRINGSANLÆG REITZELS MODELBANEBØGER Af Paul Egon Jensen VEJLEDNING OG PRAKTISKE VINK I OPBYGNING OG DRIFT AF MODELJERNBANER BOG 5 1955 C. A. REITZELS FORLAG AXEL SANDAL Klicheerne til afsnittet

Læs mere

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Vemb - Thyborøn Havn

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Vemb - Thyborøn Havn SIN. Sikkerhedsinstrukser. Lokale forhold. Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad 1-3 4-7 8-10 11 12 13-17 18 10.06.2013 Nummeret

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Lysbue relæ system NYT LYSBUERELÆSYSTEM FRA CAMTO LYSBUERELÆ FOR DC 601D0100. Januar 2003

Lysbue relæ system NYT LYSBUERELÆSYSTEM FRA CAMTO LYSBUERELÆ FOR DC 601D0100. Januar 2003 NYT LYSBUERELÆSYSTEM FRA CAMTO På basis af erfaringer med lysbuebeskyttelse siden 1962 er der udviklet et nyt. Systemets enheder er indbygget i kasser, som alle passer til en 35mm DIN- skinne. Alle forpladerne

Læs mere

Brugermanual til Motor Control Unit (MCU)

Brugermanual til Motor Control Unit (MCU) Brugermanual til Motor Control Unit (MCU) Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 5/9 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_mcu.pdf

Læs mere

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene:

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene: Bogstaver Bogstavet a Skriv bogstavet a i skrivehusene: Farv den figur som starter med a: Bogstavet b Skriv bogstavet b i skrivehusene: Farv den figur som starter med b: Bogstavet c Skriv bogstavet c i

Læs mere

Spillebeskrivelse. Spillehallen.dk

Spillebeskrivelse. Spillehallen.dk Spillebeskrivelse Spillehallen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM EXTREME 3 2. GEVINSTTAVLEN 4 3. SNOWFLASH 5 4. VALGFRIT SPIL 5 5. WILD RIVER 6 6. BUNGEE JUMP 7 7. SKATER 8 8. GAMEFLASH 9 8.1. Frit

Læs mere

Monteringsvejledning for PSmover

Monteringsvejledning for PSmover Monteringsvejledning for PSmover 1. Kontroller, at følgende dele er medleveret (vist i rækkefølge ovenfra og fra venstre mod højre): 1 tværvange 1 teleskop mellemstang for kobling 2 øvre fastspændingsbeslag

Læs mere

Dr.Sherlock INSTALLATION. 1.0 Diagram TEMPERATUR - OVERVÅGNING

Dr.Sherlock INSTALLATION. 1.0 Diagram TEMPERATUR - OVERVÅGNING Dr.Sherlock TEMPERATUR - OVERVÅGNING 1.0 Diagram INSTALLATION Kabel til følere skal være type FLEX YSY-JZ eller lignende. Det må gerne være en multileder med fælles skærm. Det er også muligt at køre med

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. Spillehallen.dk. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. Spillehallen.dk. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. Spillehallen.dk Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM THORS HAMMER 3 2. GEVINSTTAVLEN 4 3. VALGFRIT

Læs mere

(2 DØRE, 100 NØGLER)

(2 DØRE, 100 NØGLER) BESKRIVELSE Vprox 100 er et avanceret adgangskontrol-system baseret på Videx unikke Coded Key, der giver mere end 4 milliarder kombinationer. Systemet kan kontrollere to uafhængige døre og gemme op til

Læs mere

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: GEE Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-184-1 Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Side 2 af 15 INDHOLD 1. INDLEDNING

Læs mere

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad SIN-L Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 1 19 20 31 32 45 46 50 51 53 54 61 62 63 64 65 67 68 69 71 72 75 76 77 78 81 82 83 86 87 89 90 98 99 100 101 102 105 106

Læs mere

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr.

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 2, september 2007 Arbejde mellem stations og rangergrænse I dag står der i SR 86 pkt. 1 blandt andet: Hvis sporet mellem stationsgrænsen og rangergrænsen på

Læs mere

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0292-Q ver. 1.0.0 - November 2013 DK Brugervejledning Joystick DX2-REM420 Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 35 Quick guide P9-0292-Q

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 01. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 01. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 01 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

Killswitch failsafe. Brugervejledning

Killswitch failsafe. Brugervejledning Killswitch failsafe Brugervejledning Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...3 Egenskaber...3 Tekniske detaljer...3 Krav til modellen...4 Virkemåde...5 Montering og forbindelse...5

Læs mere

Drift og vedligeholdelse

Drift og vedligeholdelse Drift og vedligeholdelse Kubehusene - Lejligheder El entreprisen Forord El-team fyn a/s ønsker jer tillykke med din nye Bolig. I denne drift og vedligeholdes manual finder du vigtige oplysninger/vejledninger

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 03. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 03 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

AluLet Elevatorlift HC325PVKi

AluLet Elevatorlift HC325PVKi AluLet Elevatorlift HC325PVKi ELEVATORLIFT FOR PERSONTRANSPORT! 4 PERSONER AluLet HC325PVKi kan leveres med løftehøjde efter ønske op til 20 meter. Denne Elevatorlift kan monteres direkte oven på eksisterede

Læs mere

Uhlenbrock Lissy. Banegårdsforvaltning. Leif Bach www.digitaltog.dk

Uhlenbrock Lissy. Banegårdsforvaltning. Leif Bach www.digitaltog.dk Uhlenbrock Lissy Banegårdsforvaltning Leif Bach www.digitaltog.dk Uhlenbrock - LISSY - Banegårdsforvaltning - DK Indledning Denne vejledning refererer til illustrationer og skemaer i den tyske vejledning,

Læs mere

Benjamin Franklin Prøv ikke at gentage forsøget! hvor er den passerede ladning i tiden, og enheden 1A =

Benjamin Franklin Prøv ikke at gentage forsøget! hvor er den passerede ladning i tiden, og enheden 1A = E3 Elektricitet 1. Grundlæggende Benjamin Franklin Prøv ikke at gentage forsøget! I E1 og E2 har vi set på ladning (som måles i Coulomb C), strømstyrke I (som måles i Ampere A), energien pr. ladning, også

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Nogle opgaver om fart og kraft

Nogle opgaver om fart og kraft &HQWHUIRU1DWXUIDJHQHV'LGDNWLN 'HWQDWXUYLGHQVNDEHOLJH)DNXOWHW $DUKXV8QLYHUVLWHW &HQWUHIRU6WXGLHVLQ6FLHQFH(GXFDWLRQ)DFXOW\RI6FLHQFH8QLYHUVLW\RI$DUKXV Nogle opgaver om fart og kraft Opgavesættet er oversat

Læs mere

Myfone iphone Guide. En guide til Flexfones Myfone App til iphone.

Myfone iphone Guide. En guide til Flexfones Myfone App til iphone. Myfone iphone Guide En guide til Flexfones Myfone App til iphone. Indhold Introduktion 3 Download Flexfones app 3 Myfone 3 1.0 Login 3 2.0 Opkald 3 Omstilling 4 3.0 Direkte omstilling 5 4.0 Overvåget omstilling

Læs mere

MYFONE APP GUIDE. Myfone til din iphone

MYFONE APP GUIDE. Myfone til din iphone MYFONE APP GUIDE Myfone til din iphone INDHOLD Login Opkald Aktivér funktioner Omstilling Seneste Kontakter Beskeder Funktioner Profiler Køér Telefonmøder Telefonsvarer Synkronisér kontakter 1 1 2 3 6

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

Spillebeskrivelse Produceret af For Spillehallen.dk

Spillebeskrivelse Produceret af For Spillehallen.dk Spillebeskrivelse Produceret af For Spillehallen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM HEROES 3 2. GEVINSTTAVLEN 4 3. GEVINSTBONUS 5 4. VALGFRIT SPIL 5 5. IKAROS LYSSPIL 6 6. PEGASUS 7 7. ACHILLEUS SKJOLD

Læs mere

. r. Automatisk Unieblokanlæg i forbindelse med stationerne: Københavns Godshanegaard, Vigerslev, Flintholm, Vanløse, Frederiksberg og Lersøen

. r. Automatisk Unieblokanlæg i forbindelse med stationerne: Københavns Godshanegaard, Vigerslev, Flintholm, Vanløse, Frederiksberg og Lersøen -8- " følgende telegram fra afgangsstationen til ankomststationen: "Kørsel med blokafstand på højre spor fra.... til...... genoptages". 1. Distrikt, i februar 1951.. '. r. r t Automatisk Unieblokanlæg

Læs mere

Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual

Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual Til brug for Motorline MC2 kontrolpanel i kombination med Motorline JAG eller Motorline LINCE 230Vac lågeautomatik. Motorline LINCE (kører på tid)

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Total varmeveksler HRV (Heat Reclaim Ventilation) (Loftsmonteret kanal type)

BETJENINGSVEJLEDNING. Total varmeveksler HRV (Heat Reclaim Ventilation) (Loftsmonteret kanal type) BETJENINGSVEJLEDNING Total varmeveksler HRV (Heat Reclaim Ventilation) (Loftsmonteret kanal type) VAM150FA VAM250FA VAM350FA VAM500FA VAM650FA VAM800FA VAM1000FA VAM1500FA VAM2000FA INDHOLD Side Sikkerhedsforanstaltninger...

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 26/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 13.10.2017 Gyldig fra: 23.10.2017 Gyldig til: 05.11.2017 SSB 18/2017 ophæves TIB 25, Hjørring-Frederikshavn. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1.

Læs mere

Codoor CD3500. Teknisk Håndbog

Codoor CD3500. Teknisk Håndbog Codoor CD3500 DK Teknisk Håndbog Copyright Februari 2002 Bewator AB, Solna, Sverige Materiale fra den tekniske vejledning til CD3500 må kun kopieres med forudgående skriftlig tilladelse fra Bewator. Bewator

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 02. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 02. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

www.cj-montage.dk Elevatorlift en NEM løsning Elevatorlift udført i aluminium til persontransport.

www.cj-montage.dk Elevatorlift en NEM løsning Elevatorlift udført i aluminium til persontransport. Elevatorlift en NEM løsning Elevatorlift udført i aluminium til persontransport. Ideel løsning ved ejendomsfornyelse. Elevatorliften kan leveres med ønsket løftehøjde op til 20 meter. Kan monteres hvor

Læs mere

Modulgodkendelse. Dette dokument beskriver godkendelse af moduler for brug ved udstillinger. Dok ID: Toget-modul -2016. Version 1.

Modulgodkendelse. Dette dokument beskriver godkendelse af moduler for brug ved udstillinger. Dok ID: Toget-modul -2016. Version 1. Modulgodkendelse Dette dokument beskriver godkendelse af moduler for brug ved udstillinger Dok ID: Toget-modul -2016 Version 1.0 INDLEDNING For at tilsikre en sikker kørsel ved udstillinger, er det nødvendigt

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Læring af test. Rapport for. Aarhus Analyse Skoleåret

Læring af test. Rapport for. Aarhus Analyse  Skoleåret Læring af test Rapport for Skoleåret 2016 2017 Aarhus Analyse www.aarhus-analyse.dk Introduktion Skoleledere har adgang til masser af data på deres elever. Udfordringen er derfor ikke at skaffe adgang

Læs mere

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde).

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde). Følgende er en supplerende dansk oversættelse af de informationer der medfølger et VAPE tændingssystem til MZ 250 m. fl.. Systemet forhandles af MZ-B i Berlin m. fl.. Hvis du ikke har gjort dette, inden

Læs mere

Danske signalbilleder

Danske signalbilleder Danske signalbilleder Digital modeltog med digikeijs DR418 februar 219 PERRON 1 www.nettog.dk Østergade 1 V-X 36 Frederikssund Telefon 51 6 6 E-mail: info@nettog.dk Danske signalbilleder: 2 Danske signalbilleder:

Læs mere

Spillebeskrivelse Rev. 00

Spillebeskrivelse Rev. 00 Spillebeskrivelse Rev. 00 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Gruppen om signalregler angiver de signalmidler og fraseologi, der skal anvendes ved signalering.

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Gruppen om signalregler angiver de signalmidler og fraseologi, der skal anvendes ved signalering. Side nr.: 1 (10) 1. GENERELT 1.1. Gruppen om signalregler angiver de signalmidler og fraseologi, der skal anvendes ved signalering. Endvidere indeholder gruppen SIGNALER FOR FLYVEPLADSTRAFIK, jf. TILLÆG

Læs mere

Spillebeskrivelse Produceret af For Spillehallen.dk

Spillebeskrivelse Produceret af For Spillehallen.dk Spillebeskrivelse Produceret af For Spillehallen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM HOT STUFF 3 2. GEVINSTTAVLEN 4 3. VALGFRIT SPIL 5 4. INFERNO 5 5. HOT SHOT 6 6. FIREBALL 7 7. GAMEFLASH 8 7.1. Nudge

Læs mere

X88MV. Manual Version 1.26

X88MV. Manual Version 1.26 X88MV Manual Version 1.26 X88MV er udviklet til styring/fjernstyring af markvanding. Hurtig montering. Fleksibel. Hurtig. Kompakt. Billig. Intet abonnement. Indbygget timetæller. Kan køre på taletidskort.

Læs mere

Betjeningsvejledning Jacobsen Plansliber

Betjeningsvejledning Jacobsen Plansliber Betjeningsvejledning Jacobsen Plansliber 1: Nødstop åbnes med nøgle (skal åbnes af lærer) Figur 1 2: Magnetplan tørres af med papir, og emnet placeres ca. midt på planet. Magnetplanet spændes med knap

Læs mere

AluLet Elevatorlift HC325PVKi

AluLet Elevatorlift HC325PVKi AluLet Elevatorlift HC325PVKi ELEVATORLIFT FOR PERSONTRANSPORT! 4 PERSONER AluLet HC325PVKi kan leveres med løftehøjde efter ønske op til 20 meter. Denne Elevatorlift kan monteres direkte oven på eksisterede

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VER.

BRUGERVEJLEDNING VER. Dr.CropStore Styring af lager-temperatur BRUGERVEJLEDNING VER. 2.00 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Indledning....4 1.1 Knapindstilling, taster og display...................... 4 1.2 Indstilling, ændring af

Læs mere

S T R A NGKO BRUGER VEJLEDNING ROTOR EXIT DRIVENHED

S T R A NGKO BRUGER VEJLEDNING ROTOR EXIT DRIVENHED S T R A NGKO BRUGER VEJLEDNING 8575 506 ROTOR EXIT DRIVENHED 1. udgave maj 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 1.1 INSTALLATION OG VEDLIGEHOLDELSE/REPARATION... 2 1.2 Sikkerhedsforskrifter... 2

Læs mere

Montørvejledning for DTC2100 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse

Montørvejledning for DTC2100 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse 1 2 3 R DTC2100 Danotek Generel beskrivelse DTC2100 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer, men kan også benyttes til anden temperatur styring med op til tre temperatur målinger og en relæudgang.

Læs mere

Introduktion til kurset:

Introduktion til kurset: Introduktion til kurset: Du opnår kendskab til opbygning af elektriske styretavler, herunder kabelføring og nummerering. Ved hjælp af elektrisk måleudstyr og diagrammer kan du selvstændigt systematisk

Læs mere

Montørvejledning for DTC2102 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse

Montørvejledning for DTC2102 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse 1 2 3 R E DTC2102 Danotek Generel beskrivelse DTC2102 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer, men kan også benyttes til anden temperatur styring med op til tre temperatur målinger og to relæudgange.

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

MANUAL CARITEL 1000: Trådløst dørtelefonsystem

MANUAL CARITEL 1000: Trådløst dørtelefonsystem MANUAL CARITEL 1000: Trådløst dørtelefonsystem DK Copyright KEFOCOM ApS, 2000 KEFOCOM ApS: Hindbærvangen 75, 2765 Smørum. - Tlf.: 44 66 06 46 - Fax: 44 66 36 63 e-mail: kefocom@kefocom.dk - http://www.kefocom.dk

Læs mere

vigtig information om baltic oppustelige redningsveste 2011

vigtig information om baltic oppustelige redningsveste 2011 vigtig information om baltic oppustelige redningsveste 2011 Sådan virker oppustelige redningsveste Oppustelige redningsveste har en oppustningsventil koblet til en lufttæt lunge. Denne ventil udløses enten

Læs mere

Redning jernbane. Print selv version

Redning jernbane. Print selv version Redning jernbane Print selv version Arbejdsjording: Er der skader på køreledninger eller brand i eller omkring toget skal kørestrømmen afbrydes og ledningerne arbejdsjordes. Brug af vand til slukning nærmere

Læs mere

De forskellige klemmebetegnelser på komponenterne viser, hvor ledningerne går hen. DIN 72552 (BOSCH).

De forskellige klemmebetegnelser på komponenterne viser, hvor ledningerne går hen. DIN 72552 (BOSCH). . El-anlæg betegnelser De forskellige klemmebetegnelser på komponenterne viser, hvor ledningerne går hen. DIN 72552 (BOSCH). Tændingsanlæg 1 Lavspænding (tændspole, strømfordeler, tændingsaggregat på HKT*)

Læs mere

Märklin Transformator 60052 / 66181 Dansk vejledning

Märklin Transformator 60052 / 66181 Dansk vejledning Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 Nettilslutning 2 Tilslutningsbøsninger 3 Tilslutningsstik Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data for Märklin transformatorer 2. Sikkerhedshenvisninger til drift af

Læs mere

DEIF A/S. Programmeringsmanual. Alarmpanel AL D. Kompakt Q96 design. Utrolig let knap-programmering (ingen jumpere eller lignende)

DEIF A/S. Programmeringsmanual. Alarmpanel AL D. Kompakt Q96 design. Utrolig let knap-programmering (ingen jumpere eller lignende) Programmeringsmanual Alarmpanel AL8-2 Kompakt Q96 design Utrolig let knap-programmering (ingen jumpere eller lignende) Individuel programmering af hvert input: N/O eller N/C, tidsforsinkelse, alarmblokering,

Læs mere

Spillebeskrivelse spillehallen.dk

Spillebeskrivelse spillehallen.dk Spillebeskrivelse spillehallen.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM ALLAN CAPONE 3 2. GEVINSTTAVLEN 4 3. GEVINSTBONUS 5 3.1. Liniespil 5 4. VALSE 4 HOLD 6 4.1. Autohold 6 5. VALGFRIT SPIL 7 6. HIGH

Læs mere

PROGRAM Hærkortuddannelse Signaturforklaring på 2 cm hærkort

PROGRAM Hærkortuddannelse Signaturforklaring på 2 cm hærkort PROGRAM 31 Hærkortuddannelse Signaturforklaring på 2 cm hærkort Udarbejdet af Uddannelses Udviklings Afdelingen I samarbejde med Forsvarets Gymnastikskole Målbeskrivelse. Efter gennemgang af programmet

Læs mere

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24

Brugervejledning. People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 Brugervejledning People Software Solutions Ltd. Version: 2011.1.24 1 Start programmet Isæt USB-nøglen i et ledigt USB-stik på computeren. Klik på: Klik på ikonet, når mappen på USB-nøglen er åbnet. Skulle

Læs mere

Installations- og idriftsættelsesvejledning. Synkroniseringsrelæ type FAS-125DG uni-line B (DK) Med spændingssammenligning

Installations- og idriftsættelsesvejledning. Synkroniseringsrelæ type FAS-125DG uni-line B (DK) Med spændingssammenligning Installations- og idriftsættelsesvejledning Synkroniseringsrelæ type FAS-125DG uni-line Synkronisering af generator til samleskinne Med spændingssammenligning Statisk synkronisering Indikation af status

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 01. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 01. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Rev. 01, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM THE GOOD THE BAD AND THE UGLY 3 GEVINSTTAVLEN 4 2. GEVINSTBONUS 4 3. VALGFRIT SPIL 5 4. GUNSHOP

Læs mere

Effektforbrug Drift Kabeldimensionering

Effektforbrug Drift Kabeldimensionering eknisk datablad Kommunikations- og styrerenhed til brandspjæld. Kan styre og overvåge op til brandspjældsmotorer med strømforsyningsmodul. Registrerer spjældposition og enhver fejl på de tilsluttede motorer.

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

Farm Manager medarbejder: KMZ

Farm Manager medarbejder: KMZ J A S O P E L SF A R MMA NA G E R V A R ENR. : 4 0 2 0 0 0 3 9 D A NS K Titel: Basis bruger vejledning Side 2 of 8 1. Indholdsfortegnelse a. Punkt 2 - Forord b. Punkt 3 - System Introduktion c. Punkt

Læs mere

ACT 5e Digitalt tastatur

ACT 5e Digitalt tastatur ACT 5e Digitalt tastatur Installationsvejledning Dokument-id: Redigeringsdato: Data og design kan blive ændret uden varsel. / Tilføj subjekt til tilgængelighed. 2018 Copyright by Vanderbilt International

Læs mere

Installations- og bruger vejledning

Installations- og bruger vejledning Installations- og bruger vejledning Indhold: Tasternes funktioner...side 1 Om menuen...side 1 Vigtigt før du starter...side 2 Opsætning og tilkobling af boks og komponenter i hjemmet...side 2 Tilkobling

Læs mere

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder:

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder: Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder Brugsanvisning Pakken indeholder: 1 modtager 2 x sendere Stænktætte covers til halsbånd / nøglering 1 x holder til modtager ID-stickers til sendere 2

Læs mere

Lille Georgs julekalender december. Hvor mange løbere kan der opstilles på et skakbræt uden at de truer hinanden?

Lille Georgs julekalender december. Hvor mange løbere kan der opstilles på et skakbræt uden at de truer hinanden? 1. december Hvor mange løbere kan der opstilles på et skakbræt uden at de truer hinanden? 2. december Hvilket ord er et tal? SNE DIS VIN MIX MEL En mystisk kileskrift er tydet! 3. december betyder 243,

Læs mere

AluLet Elevator HC400PVKo

AluLet Elevator HC400PVKo AluLet Elevator HC400PVKo Ny ELEVATORLIFT med lukket elevatorstol og impulstryk! For udendørs montering! AluLet HC400PVKo leveres med løftehøjde efter ønske op til 30 meter. Kan monteres direkte oven på

Læs mere

Dynamik. 1. Kræfter i ligevægt. Overvejelser over kræfter i ligevægt er meget vigtige i den moderne fysik.

Dynamik. 1. Kræfter i ligevægt. Overvejelser over kræfter i ligevægt er meget vigtige i den moderne fysik. M4 Dynamik 1. Kræfter i ligevægt Overvejelser over kræfter i ligevægt er meget vigtige i den moderne fysik. Fx har nøglen til forståelsen af hvad der foregår i det indre af en stjerne været betragtninger

Læs mere

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R Betjeningsvejledning 1. Både 2-vejs fjernbetjeningen og alarmenheden kan afgive alarmsignal. Du kan både bruge den 2 vejs fjernbetjening og den almindelige fjernbetjening til at overvåge motorcyklen. 2.

Læs mere

Banens placering og udformning

Banens placering og udformning side 1/5 Banens placering og udformning Banen er ved DTU placeret i bibliotekssalen i bygning 101. Banens layout vil i hovedtræk være som vist på baneskitsen (figur 1), men der kan forekomme mindre variationer,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED Side 1 til centralenhed Introduktion Centralenheden styres og indstilles via det online kontrolpanel. Det er centralenheden, som sender og modtager signaler fra alle sensorerne,

Læs mere

MARINE COMMANDER 2000

MARINE COMMANDER 2000 MARINE COMMANDER 2000 VEJLEDNING A. Spillets formål Hver spiller har sin egen flåde, som man placerer uden at modstanderen kan se, hvor man lægger sine skibe. Når flåderne er på plads, så gælder det for

Læs mere