Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Published on ( Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog Birgitte Dahl (O) - Deltog Marie Kielberg-Bæk (V) - Deltog Michael Krautwald-Rasmussen (A) - Deltog Özcan Kizilkaya (A) - Deltog Anne Vang Rasmussen (direktør) - Deltog Ulla Blom Kristensen (centerchef for Skoler Institutioner og Kultur) - Deltog Jens Overgaard (kulturchef) - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Mikael Wandel (V) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Meddelelser 1. Referat af møde i Brugerrådet i Måløv Idrætspark den 30. november bilag 2. Referat af bestyrelsesmøde den 27. november 2016 på Ballerup Museum. 1 bilag 3. Besøg af kulturdelegation fra Brandenburg an der Havel den januar 2017.

2 Taget til efterretning Punkt 2 Overførsel fra 2016 til 2017 af uforbrugte midler i integrationspuljen Der søges om, at uforbrugte midler i integrationspuljen overføres fra 2016 til budgetåret Det indstilles, at overførslen tages med i første budgetopfølgning Jævnfør Ballerup Kommunes regler for overførsler imellem budgetårene, er der normalt ikke overførselsret uden bindende aftale om forbrug af midlerne eller godkendelse af Kommunalbestyrelsen. Derfor forelægges denne sag til politisk behandling. Kriterierne for puljen blev godkendt af Kommunalbestyrelsen den 27. september Først herefter har det været muligt at oplyse om muligheden for at søge om tilskud. Af den årsag har det ikke været muligt at anvende det fulde budget i Sagsfremstilling Integrationspuljen er etableret som konsekvens af budgetaftalen for 2016, hvor en omlægning af integrationsindsatsen er besluttet. Der er afsat kr. i puljen årligt. Kriterierne for puljen blev fastsat ultimo september 2016, hvorfor annonceringen af tilskudsmulighederne først kunne ske herefter. Det har derfor også påvirket den samlede mængde ansøgninger. Da der er en forventning om, at der er behov for midlerne, ønskes det uforbrugte budget overført til budgetår Økonomiske konsekvenser og finansiering Der resterer på nuværende tidspunkt kr. i budget 2016 på ramme Integrationspuljen

3 0 bilag en træffes af Kommunalbestyrelsen Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Det indstilles, at uforbrugte midler fra integrationspuljen 2016 overføres til budget 2017 i forbindelse med første budgetopfølgning. Indstilles til godkendelse Punkt 3 Børne- og Ungestrategien "Fællesskab for alle - Alle i fællesskab" Tidligere behandling Børne- og Skoleudvalget den 6. september 2016 Punkt 8 Kultur- og Fritidsudvalget den 13. september 2016 Punkt 6 Med denne sag fremlægges implementeringsplanerne for henholdsvis "Fællesskabsmodellen" (tidligere omtalt som "Sverigesmodellen") og "Ballerup Analyse af Læringsmiljø" (BAL) til Kultur- og Fritidsudvalgets orientering. Implementeringsplanerne har endvidere været forelagt til orientering for Børne- og Skoleudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget den 10. januar I september 2016 vedtog Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget børne- og ungestrategien "Fællesskab for Alle - Alle i Fællesskab". Børne- og Ungestrategien tydeliggør det fælles børnesyn i Ballerup Kommune. Børnesynet er det værdigrundlag, arbejdet med børn og unge i Ballerup står på: At alle børn og unge oplever sig som betydningsfulde deltagere i inkluderende fællesskaber, hvor individuelle forskelle opfattes som en styrke.

4 For at leve op til ambitionerne i Børne- og Ungestrategien blev der arbejdet videre med to handlinger: "Analyse af læringsmiljøer" og "Sverigesmodellen" i en Ballerup-kontekst. I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2017 blev der afsat midler hertil. Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget besluttede i forbindelse med Kommunalbestyrelsens godkendelse af Børne- og Ungestrategien, at implementeringsplanerne for henholdsvis "Analyse af Læringsmiljø" og "Fællesskabsmodellen" (tidligere omtalt som "Sverigesmodellen") skulle fremlægges til orientering i Børne- og Skoleudvalget den 10. januar 2017 samt i Kultur- og Fritidsudvalget den 17. januar Sagsfremstilling "Fællesskabsmodellen" træder i kraft den 1. februar 2017, hvor 12 nye socialrådgivere starter. Den reducerede sagsmængde giver mulighed for at arbejde på en ny måde (se bilag). Den 1. marts 2017 påbegyndes implementeringen af den nye mødestruktur, der binder "Fællesskabsmodellen" og "Analyse af Læringsmiljøer" sammen (se bilag). "Ballerups Analyse af Læringsmiljøer" (BAL) igangsættes med efteruddannelse af ledere og PPR-medarbejdere i februar og marts De efteruddannes først, fordi de skal drive forandringen. I foråret 2017 igangsættes et pilotforsøg med "Analyse af Læringsmiljøer" i fire teams fra samme distrikt. Med udgangspunkt i erfaringer herfra udrulles BAL i hele Ballerup Kommune i årene (se bilag). Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget forelægges løbende opfølgninger på arbejdet med henholdsvis "Fællesskabsmodellen" og "Ballerups Analyse af Læringsmiljøer" (se bilag) Med denne sag fremlægges følgende materiale:

5 Der er udarbejdet en ny mødestruktur for forpligtende samarbejde, der understøtter Børne- og Ungestrategien "Fællesskab for Alle - Alle i Fællesskab". Mødestrukturen skal fremme en ændring fra et individorienteret perspektiv til at se på, hvordan børnefællesskaber og læringsmiljøer kan udvikles, så alle børn og unges sundhed, trivsel, læring og udvikling styrkes. Den nye mødestrukturs implementeringsperiode løber fra den 1. marts 2017 og frem til den 1. august 2017, hvor den vil være implementeret i alle distrikter. Undervejs lægges der vægt på, at distriktslederne og de pædagogiske ledere i samarbejde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) kvalificerer strukturen (se bilag). Implementeringsplan for "Fællesskabsmodellen" (se bilag). Implementeringsplanen indeholder overordnet: Mål for indsatsen Organisering af indsatsen Mødestruktur Konkretiseret implementeringsplan for første kvartal Implementeringsplan for "Analyse af læringsmiljøer" (se bilag). Implementeringsplanen indeholder overordnet: Mål for indsatsen Organisering af indsatsen Mødestruktur Konkretiseret implementeringsplan for første kvartal Plan for kommunikationsaktiviteter (se bilag). Politisk opfølgningskalender (se bilag) Oversigt over hvordan Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget kan følge implementeringen af "Analyse af Læringsmiljø" og "Fællesskabsmodellen". Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser, idet både "Ballerup Analyse af Læringsmiljø" og "Fællesskabsmodel" er finansieret i forbindelse med budget bilag en træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Centrene for Børne- og Ungerådgivning samt Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Orienteringen om Børne- og Ungestrategien "Fællesskab for alle - Alle i fællesskab" tages til efterretning.

6 Taget til efterretning Punkt 4 Fremtidig anvendelse af bygningen Marbækvej 2 i Ballerup "Fridrætten" Bestyrelsen for "Fridrætten" ved Klub Skovlunde har foreslået tilbuddet nedlagt grundet faldende fremmøde. Gennem de sidste måneder har fremmødet været på en til fem medlemmer pr. dag. Det foreslås, at Klub Skovlunde fremadrettet alene har aktiviteter på to matrikler: Ellekilde Fritidscenter, Bybjergvej 3 og Lundebjerg Fritidscenter, Lundebjergvej 61a i Skovlunde. "Fridrætten", Marbækvej 2 i Ballerup ophører som tilbud under Klub Skovlunde. Ændringen foreslås realiseret pr. 1. maj Det foreslås, at bygningen fremover stilles til rådighed for frivillige idrætsforeninger, der kan benytte bygningen til møder og klubaktiviteter m.m. Fremmødet i "Fridrætten" har gennem de sidste måneder været på en til fem medlemmer pr. dag. Udviklingen af medlemstallet i "Fridrætten" er delvist en konsekvens af de organisatoriske forandringer, Klub Skovlunde har foretaget gennem det sidste år. Forandringerne betyder, at medlemmerne indskrives i Klub Skovlunde og ikke i de respektive afdelinger. Sagsfremstilling "Fridrætten" har i en årrække hørt hjemme i bygningen på Marbækvej 2 som en del af klubtilbuddet i Klub Skovlunde. Bygningen har huset tilbuddet "Fridrætten" i dagtimerne (kl i hverdage) samt til dels fodboldforeningen BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) i aftentimerne. Grundet et faldende fremmøde de seneste måneder samt henvendelse fra bestyrelsen for Klub Skovlunde med forslag om nedlæggelse af tilbuddet, foreslås det, at tilbuddet

7 "Fridrætten" nedlægges. Der er indskrivning til klub i løbet af foråret 2017, hvorfor det foreslås, at ændringen sker efter indskrivningen og således med virkning pr. 1. maj Som en følge heraf vil Klub Skovlundes aktiviteter ske med udgangspunkt i faciliteterne Ellekilde Fritidscenter, Bybjergvej 3 og Lundebjerg Fritidscenter, Lundebjergvej 61a. Bygningen på Marbækvej 2 vil ikke længere betragtes som en del af Klub Skovlunde bygningsmasse. Ballerup Atletik Klub (BAK) og fodboldforeningen BSF har begge udtrykt interesse for benyttelse af bygningen. Klub Skovlunde udtrykker ligeledes ønske om fortsat at have mulighed for at kunne benytte bygningen i forbindelse med enkeltstående aktiviteter i og omkring Ballerup Idrætsby. Det foreslås, at bygningen fremover stilles til rådighed for frivillige idrætsforeninger, der kan benytte bygningen til møder og klubaktiviteter m.m. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 1 bilag en træffes af Kommunalbestyrelsen Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Bygningen beliggende Marbækvej 2 i Ballerup ikke længere betragtes som en del af Klub Skovlundes samlede bygningsmasse med virkning pr. 1. maj Bygningen Marbækvej 2 stilles til rådighed for frivillige idrætsforeninger gældende pr. 1. maj Klub Skovlunde har mulighed for lejlighedsvis at benytte bygningen Marbækvej 2 efter den 1. maj 2017.

8 Indstilles til godkendelse Punkt 5 Ansøgning om foreningsgodkendelse fra Ballerup Motion Ballerup Motion søger om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening. Det indstilles, at ansøgningen imødekommes. I henhold til folkeoplysningslovens 14, stk. 2, rummer det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde idræt samt idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde, hvortil der er knyttet deltagerbetaling. Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 stiller krav til, hvilke oplysninger en foreningsvedtægt skal indeholde. Center for Skoler, Institutioner og Kultur har gennemgået vedtægterne for Ballerup Motion. Vedtægterne overholder formalia. Sagsfremstilling Ballerup Motion er en forening under opstart. Foreningen har foreløbigt ti medlemmer, hvoraf syv bor i Ballerup Kommune. To ud af foreningens tre bestyrelsesmedlemmer er bosiddende i Ballerup Kommune. Foreningens formål er at give alle personer, der er fyldt 16 år mulighed for at dyrke motion. Formålet er desuden at fremme det sociale liv i foreningen. Foreningen oplyser, at der ved opstart fokuseres på at skabe et godt socialt sammenhold gennem sociale aktiviteter og at de primære idrætsaktiviteter vil være yoga og linedance. Der kan dog med tiden komme flere idrætsaktiviteter på programmet i det omfang medlemmerne ønsker det.

9 Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 2 bilag en træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Ballerup Motion godkendes som frivillig folkeoplysende forening. en godkendt Punkt 6 Vedtægter for Brugerrådet i Ballerup Idrætspark Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 24. februar 2014 Punkt 8 Brugerrådet har på møde den 20. november 2016 drøftet en række ændringer til de nuværende vedtægter og fremsender hermed forslag til ændringer. Brugerrådets vedtægter er senest godkendt af Kommunalbestyrelsen den 24. februar 2014, punkt 8. Sagsfremstilling Brugerrådet har på møde den 20. november 2016 drøftet udkast til vedtægterne for rådet. Forslag til ændringer er følgende:

10 2. Antallet af foreninger i Brugerrådet øges fra 7 til 9 foreninger. Optagelse af nye foreninger i Brugerrådet, sker i sammenhæng med valg til brugerrådet hver andet år. Den tidligere skelnen mellem driftmæssigt forankrede foreninger og foreninger hvis hovedaktivitet er i Idrætsparken" forlades. Ny forudsætning for deltagelse i Brugerrådet er foreninger, der har lokaler i Idrætsbyen. Det præciseres, at det er Ballerup Idrætspark, der fungerer som sekretær for Brugerrådet. 4.2 og Det præciseres, at det er Ballerup Idrætsbys daglige leder, der koordinerer dagsorden med formand, samt orienteres om forfald og evt. stedfortræder. Ballerup Idrætspark rammefastsætter ved årsstart et oplæg til beløb, som Brugerrådet kan disponere over. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 1 bilag en træffes af Kommunalbestyrelsen Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Forslag til ændringer af Brugerrådets vedtægter i Ballerup Idrætspark godkendes. Indstilles til godkendelse med denne bemærkning: Kultur- og Fritidsudvalget foreslår, at foreninger, der anvises lokaler i Ballerup Idrætspark, indtræder i Brugerrådet i forbindelse med anvisninger.

11 Sagen behandles af Kultur- og Fritidsudvalget på ny, når Brugerrådet har drøftet Kultur- og Fritidsudvalgets bemærkning og svaret herpå. Herefter sendes sagen til behandling i Kommunalbestyrelsen. Punkt 7 Evaluering af galleriekskursion til København den 2. december 2016 Tidligere behandling Kultur- og Fritidsudvalget den 8. november 2016 Punkt 8 Evaluering af Kultur- og Fritidsudvalget galleriekskursion til København den 2. december Kultur- og Fritidsudvalget har fra årsskiftet 2016 haft ansvaret for kunstindsatsen. Sagsfremstilling Kultur- og Fritidsudvalget har fra årsskiftet 2016 haft ansvaret for kunstindsatsen. På udvalgets møde i november 2016, punkt 8, behandlede udvalget status på indsatsen i Det blev besluttet at planlægge en galleriekskursion i december måned 2016 til København for Kultur- og Fritidsudvalgets medlemmer med henblik på at få inspiration samt eventuel senere erhvervelse/indkøb af ny kunst til Ballerup Kommunes institutioner. Den 2. december 2016 blev galleriekskursionen til København med følgende besøgsprogram gennemført: Galleri "Art my Place" v/ingrid Møller, Rørholmsgade 5a "KBH Kunst", Hjørnet af Rørholsmgade/Øster Søgade "Galleri Birch", Bredgade 6

12 Hans Voigt Steffensen, Købmagergade 26g. Ekskursionen skal evalueres, hvorfor Center for Skoler, Institutioner og Kultur fremlægger sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 0 bilag en træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Kultur- og Fritidsudvalgets galleriekskursion til København den 2. december 2016 evalueres. en godkendt Kultur- og Fritidsudvalget ønsker en galleriekskursion i september måned 2017 med henblik på yderligere inspiration. Administrationen undersøger behov/ønsker for ny kunst centralt/decentralt. Punkt 8 Langsigtet politisk strategi og investeringsplan for Ballerup Idrætsbys udvikling Tidligere behandling Kultur- og Fritidsudvalget 6. december 2016 Punkt 10

13 Jævnfør budgetaftale 2017, skal der udarbejdes en langsigtet politisk strategi og investeringsplan for idrætsbyens udvikling, og der fremlægges forslag til overordnet tidsplan for arbejdet. Budgetaftale Sagsfremstilling I budgetaftalen for 2017 hedder det: Ballerup Kommune har et rigt og alsidigt idrætsliv, hvor der er plads til både bredde-, elite-, selvorganiseret idræt i byens rum, de rekreative områder og i de kommercielle fitnesscentre. Ballerup Idrætsby spiller med sine mange faciliteter en central rolle. Derfor igangsættes i regi af Kultur- og Fritidsudvalget arbejdet med en langsigtet politisk strategi og investeringsplan for idrætsbyens udvikling. Kultur- og Fritidsudvalget vil inddrage borgere og interessenter i arbejdet med henblik på vedtagelse af en politisk strategi for idrætsbyen ultimo Eventuelle afledte anlægsønsker indgår i budgetdrøftelserne for Som en følge heraf, har Center for Skoler, Institutioner og Kultur udarbejdet forslag til overordnet tidsplan for arbejdet. Der lægges op til en første drøftelse af forslag til tidsplan og af strategiarbejdet. Forslag til tidsplan: Januar Identificering af ekstern rådgiver til at køre processen Februar Workshop for brugere Februar Workshop for politikere Februar Workshop de usynlige Marts Styregruppemøde med udvælgelse af anlægsønsker Maj Behandling i Kultur- og Fritidsudvalget. Ballerup Idrætsby indgår aftale med ekstern rådgiver, der skal sikre processen og fremdriften

14 af denne. Kultur- og Fritidsudvalget vil løbende - på de månedlige udvalgsmøder - blive orienteret om processen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser 0 bilag en træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Forslag til overordnet tidsplan for Ballerup Idrætsbys udvikling godkendes. 2. Der tages en første drøftelse af strategiarbejdet. en godkendt Punkt 9 Tilbygning til Kulturhus Måløv - anlægsregnskab Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 25. august 2014 Punkt 27 I 2014 igangsatte Kommunalbestyrelsen udvidelsen af Kulturhus Måløv. Projektet er afsluttet, og der aflægges regnskab. I budgetaftalen for 2013 blev det besluttet at afsætte midler til udvidelse af Kulturhus Måløv med en ny tilbygning, rummende en multianvendelig møde-, foredrags- og udstillingsrum med tilhørende servicerum. I budgetaftalen for 2014 blev beløbet hævet, med henblik på gennemførelse af projektet.

15 Sagsfremstilling Projekt nr Kulturhus i Måløv, er nu afsluttet. Økonomiske konsekvenser og finansiering Anlægsregnskab Projektets samlede rådighedsbeløb kr. Projektets samlede bevilling kr. Projektets samlede regnskab kr. Merudgift kr. Merudgift i procent 2,4 % Forklaring på merudgiften Merudgiften dækker udgiften til håndtering af forurenet jord samt myndighedskrav om ABAanlæg. 0 bilag en træffes af Kommunalbestyrelsen Center for Ejendomme indstiller, at 1. Regnskab for anlægsbevilling til udbygning af Kulturhus Måløv, projekt nr Kulturhus i Måløv, godkendes.

16 Indstilles til godkendelse Punkt 10 Åbent bibliotek med selvbetjeningsløsning på Ballerup Bibliotek - anlægsregnskab Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 26. maj 2015 Punkt 20 I maj 2015 besluttede Kommunalbestyrelsen at gennemføre selvbetjeningsløsning på Ballerup Bibliotek. Projektet er afsluttet og der aflægges anlægsregnskab. I den politiske aftale for 2015 indgik ønsket om at etablere selvbetjeningsløsning på Ballerup Bibliotek, i lighed med Skovlunde Kulturhus og Kulturhus Måløv, med henblik på at tilbyde øget borgeradgang udenfor den bemandede åbningstid. Sagsfremstilling Projekt nr Selvbetjeningsløsning på Ballerup Bibliotek, er nu afsluttet. Økonomiske konsekvenser og finansiering Anlægsregnskab Projektets samlede rådighedsbeløb kr. Projektets samlede bevilling kr. Projektets samlede regnskab kr.

17 Merudgift kr. Merudgift i procent 1 % Forklaring på merudgiften En merudgift af mindre størrelse vil balancere set i sammenhæng med øvrige aflagte anlægsregnskaber, herunder administrative regnskaber under 2 mio. kr. i regnskabsåret. 0 bilag en træffes af Kommunalbestyrelsen Center for Ejendomme indstiller, at 1. Regnskab for anlægsbevilling til projekt nr Selvbetjeningsløsning på Ballerup Bibliotek, godkendes. Indstilles til godkendelse

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on (https://ballerup.

Børne- og Skoleudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on  (https://ballerup. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 10-01-2017 Børne- og Skoleudvalget - 10-01-2017 10.01.2017 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde

Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde Ballerup, 8. december 2015 1 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde... 4 Det kommer forslaget

Læs mere

Punkt 2 Sammenlægning af afdelinger i Klub Skovlunde

Punkt 2 Sammenlægning af afdelinger i Klub Skovlunde Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 08-03-2016 Kultur- og Fritidsudvalget - 08-03-2016 08.03.2016 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on (https://www.ballerup.

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on  (https://www.ballerup. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 12-01-2016 Kultur- og Fritidsudvalget - 12-01-2016 12.01.2016 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Tredje opfølgning på Aftale om budget 2017

Tredje opfølgning på Aftale om budget 2017 ØKONOMI OG STYRING Dato: 27. oktober 2017 Tlf. dir.: 4477 2206 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Vibeke Romney Lauridsen Sagsid: 00.30.00-S00-6-16 Tredje opfølgning på Aftale om budget 2017 Læsevejledning

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018: Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 352,6 mio. kr. Det seneste korrigerede

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 04.10.2016 kl. 08:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Børne- og Ungestrategien BAL og Fællesskabsmodellen

Børne- og Ungestrategien BAL og Fællesskabsmodellen Børne- og Ungestrategien BAL og Fællesskabsmodellen Februar 2017 Program for i dag 1. Vores Børne- og Ungestrategi 2. Fællesskabsmodellen (FM) 3. Ballerups Analyse af Læringsmiljøer (BAL) 4. En ny fælles

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Indledning Ballerup Kommune har tradition for at udvikle kommunen og byen i dialog med borgerne. I vision 2020 hedder det, at Vi satser på mennesker. Mennesker

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 228,5

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk (

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 10-10-2017 Kultur- og Fritidsudvalget - 10-10-2017 10.10.2017 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-11-2013-21-11-2013 21.11.2013 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Helle Hardø Tiedemann

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 03.02.2015 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 04-06-2014 Kunstrådet - 04-06-2014 04.06.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.33

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.33 Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter omkring indsatser på almenområdet i skoler,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 12.10.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 19.06.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 19.06.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2 Møde i Folkeoplysningsudvalget den 19.06.2007, kl. 17:00 i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Anvisning af foreningslokale på Tapeten. 2 3... Klub 56 - ansøgning om tilskud fra Vækstpuljen.

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Punkt 2 Elitekommune - status på implementering af handlingsplanen for aftalen med Team Danmark

Punkt 2 Elitekommune - status på implementering af handlingsplanen for aftalen med Team Danmark Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 26-09-2017 Eliteidrætsrådet - 26-09-2017 26.09.2017 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i budget 2018 afsat 78,9 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i budget 2018 afsat 78,9 mio. kr. Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning er der i afsat 78,9 mio. kr. Dertil

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 08-11-2016 Kultur- og Fritidsudvalget - 08-11-2016 08.11.2016 kl. 13:00 Lautrupgård Musik- og Kulturhus, Lautrupvej 2,

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Idrætspuljerne 2020 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Indhold Vigtige datoer... 2 Idrætspuljen Elite og talentstøtte... 3 Idrætspuljen Breddeidræt... 4

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 12-09-2017 Kultur- og Fritidsudvalget - 12-09-2017 12.09.2017 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 26-02-2015 Kunstrådet - 26-02-2015 26.02.2015 kl. 18:15 Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 10 i Skovlunde Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Referat åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.:

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget. tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1.

Møde i Folkeoplysningsudvalget. tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Møde i tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Godkendelse af Ballerup Wildhorse Lindedancers * 3. Udvalgets konference den 5. - 6. september

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-02-2016-16-02-2016 16.02.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Klubber og byggelegepladser er der i budget 2019 afsat 39 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Klubber og byggelegepladser er der i budget 2019 afsat 39 mio. kr. Bevillingsramme 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.39 Klubber og byggelegepladser er der i afsat 39 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget har ønsket at blive introduceret til de enheder, som hører under udvalget.

Social- og Sundhedsudvalget har ønsket at blive introduceret til de enheder, som hører under udvalget. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Social- og Sundhedsudvalget - 10-01-2017 Social- og Sundhedsudvalget - 10-01-2017 10.01.2017 kl. 14:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 04.12.2018 kl. 08:00 Ballerup Ungdomspension, Magleparken 3 i Ballerup Deltagere

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 09-04-2014 Kunstrådet - 09-04-2014 09.04.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017

Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017 Notat vedrørende fraværsindsatser oplæg til Børne- og Skoleudvalget, juni 2017 Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede med vedtagelsen af budget 2017: Forligsparterne ønsker at følge udviklingen omkring

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

Fastsættelse af tidspunkt for udvalgets møder i 2003

Fastsættelse af tidspunkt for udvalgets møder i 2003 Åbent møde i, tirsdag den 15. oktober 2002 i Ballerup Idrætspark. Dagsorden med beslutninger (omfter punkterne 1-7) Meddelser a) Temadag 27. oktober 2002 på Villa Blide b) Foreningen Ballerup Harmoni Orkester

Læs mere

Bilag Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes)

Bilag Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes) Meddelelser a) Brev fra Konkurrencestyrelsen b) Orientering om sager fra Kultur- og Fritidsudvalgets augustmøde c) Aftenskoleregnskaber 2001 Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 14-11-2017 Kultur- og Fritidsudvalget - 14-11-2017 14.11.2017 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra sidste

Læs mere

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 21. august 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Peter Als (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) -

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter: Ballerup Idrætsby bestående af Ballerup- og

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 07-11-2017 Børne- og Skoleudvalget - 07-11-2017 07.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Politikken er i sin struktur opbygget på samme måde som Kultur- & Fritidspolitikken.

Politikken er i sin struktur opbygget på samme måde som Kultur- & Fritidspolitikken. Center for Skoler, Institutioner og Kultur Nyhedsbrev August 2016 Sundhedsuge Fra mandag den 26. til fredag den 30. september afholdes Sundhedsugen Sund hele livet. Sundhedsugen er en afløser for Store

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere