(Elforsyning) 20. oktober 2008 J.nr.: Eksp.nr.: TML-EKN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(Elforsyning) 20. oktober 2008 J.nr.: 1011-240 Eksp.nr.: 41997 TML-EKN"

Transkript

1 (Elforsyning) Hirtshals Elforsyningsselskab A/S, EnergiMidt Forsyning A/S, Viborg Forsyning A/S, Scanenergi Elsalg A/S, AKE Forsyning A/S, Korsør Forsyning A/S, Energi Fyn Forsyningspligt A/S, Hillerød Energi A/S, Energi Randers Forsyningspligt A/S, Hornum Elforsyning A/S, Nibe Elforsyning A/S, Aars Elforsyning Elsalg A/S, Frederikshavn Forsyningspligt A/S, Frederiksberg Elforsyning A/S, DONG Energy Nord Forsyning A/S (Nesa Forsyning A/S), DONG Energy City Forsyning A/S (KE Kunde A/S), NOE Energi Forsyning A/S, Østkraft Forsyning A/S, ELRO Forsyningspligt A/S, Helsingør Forsyningspligt A/S, Roskilde Energi A/S, BOE Forsyning A/S, Energi Hobro A/S, HHE Forsyning A/S, Northy Energi A/S, Taars Elforsyning A/S og Energi Nord Forsyning A/S over Energitilsynet af 23. juni 2008 samt individuelle afgørelser til de pågældende forsyningspligtselskaberne af 25. juni 2008 tilbagekaldelse af afgørelser om godkendelse af priser for forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt individuelle afgørelser til forsyningspligtselskaberne af 25. juni 2008 ophæves. CVR/SE-nr

2 Ved af 23. juli 2008 har advokat Anders Stubbe Arndahl, Kromann Reumert, på vegne af Dansk Energi som mandatar for en række forsyningspligtselskaber (herefter benævnt klagerne) indbragt Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt de individuelle afgørelser af 25. juni 2008 til forsyningspligtselskaberne om forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006 for Energiklagenævnet. Ved afgørelsen af 23. juni 2008 ændrede Energitilsynets sine tidligere afgørelser om forsyningspligtig el i 2. kvartal Energiklagenævnet behandler selskabernes klager samlet i denne sag. Det drejer sig om Energiklagenævnets j.nr Sagens baggrund I henhold til elforsyningslovens 72, stk. 7 (lovbekendtgørelse nr af 8. november 2006 om elforsyning med senere ændringer), kontrollerer Energitilsynet forud for hvert kvartal de forsyningspligtpriser, som forsyningspligtselskaberne anmelder til Energitilsynet. Den af Energitilsynet anvendte metode ved priskontrollen kan forenklet beskrives således, at det tillæg (kaldet markup), der indgår i Energitilsynets metode, fremkommer ved, at Energitilsynet observerer slutbrugerprisen på elprodukter, der tilbydes skabelonkunder på det såkaldte åbne marked. Fra disse slutbrugerpriser fratrækkes engrosprisen, der fastsættes med udgangspunkt i terminsprisen for relevante produkter på den nordiske elbørs, Nord Pool. Herved fremkommer de tillæg, som detailleddet oppebærer på det såkaldte åbne marked. Blandt de observerede tillæg i detailleddet på det såkaldte åbne marked tages medianen, der tillægges grundlastprisen på engrosmarkedet for et givet kvartal i et givet prisområde (Øst-/Vestdanmark). Såfremt forsyningspligtselskabernes priser ikke overstiger det af Energitilsynet fastlagte prisniveau, godkendes priserne. Er prisen for høj, giver Energitilsynet pålæg om omgående at ændre priserne. Side 2 af 12 På grund af en regnefejl ved beregningen af mark-up en for 2. kvartal 2006 blev denne fastsat for højt. Det medførte, at alle forsyningspligtselskaber fik godkendt kvartalsprisen for 2. kvartal Mark-up en var beregnet til 113,44 kr. pr. MWh, men skulle have været på 24,12 kr. pr. MWh. 27 ud af de i alt 36 selskaber, som fik godkendt deres kvartalspriser, burde i stedet have modtaget et pålæg om at nedregulere prisen. Samlet fik selskaberne en merindtægt på 32,4 mio. kr. Ved en kontrol i foråret 2008 blev Energitilsynet opmærksom på den begåede regnefejl. Energitilsynet vurderede herefter muligheden og behovet for at korrigere fejlen. Den samlede vurdering blev sendt i høring hos de berørte forsyningspligtselskaber, og Energitilsynet traf den 23. juni 2008 afgørelse om at ændre tilsynets tidligere afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal Forsyningspligtselskaberne blev herefter ved individuelle afgørelser af 25. juni 2008 pålagt at indregne selskabernes overdækning fra 2. kvartal 2006 i selskabernes priser for det kommende kvartal.

3 Energitilsynets afgørelse Følgende fremgår bl.a. af Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008: [ ] Afgørelse 12. Energitilsynet vedtog, at der fastsættes en ny mark-up grænse for 2. kvartal 2006 på 24,12 kr. per MWh i stedet for den forkerte mark-up grænse på 113,44 kr. per MWh, som tilsynet fastsatte forud for 2. kvartal 2006, jf. elforsyningslovens 72, stk. 1 og Energitilsynets vejledning fra 1. juli at ændre sine oprindelige afgørelser over for de forsyningspligtige elselskaber, som indregnede en højere mark-up end 24,12 kr. per MWh i deres priser forud for 2. kvartal 2006, og sætte korrekte afgørelser i stedet. Energitilsynet pålægger derfor de berørte selskaber at indregne den konstaterede overdækning i selskabernes fremtidige kvartalspriser, jf. elforsyningslovens 72, stk. 7. Side 3 af at tillade, at de berørte forsyningspligtige elselskaber indregner den konstaterede overdækning i 2. kvartal 2006 i selskabernes fremtidige kvartalspriser over en periode på 2 kvartaler. Denne periode starter det næstfølgende kvartal efter at selskaberne har modtaget en ændret og korrekt afgørelse vedrørende 2. kvartal at berørte forsyningspligtselskaber, som kan dokumentere, at deres overdækning i 2. kvartal 2006 allerede helt eller delvist er tilbagebetalt til forbrugerne ved at selskaberne i et efterfølgende kvartal har haft en markup, som ligger under den af Energitilsynet tilladte for kvartalet, og at denne mark-up har været lavere for at kompensere for den for høje mark-up i 2. kvartal 2006, bør kunne fratrække allerede tilbageførte beløb fra den indregning af overdækning, som ellers skal ske som anført i dette notat. [ ] Energitilsynets afgørelse vedlægges som bilag 1. Klagernes bemærkninger og synspunkter Klager har anført, at Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt de efterfølgende individuelle afgørelser af 25. juni 2008 til forsyningspligtselskaberne er ugyldige og bør ophæves. Klager har alternativt anført, at opgørelsen af overdækningen for 2. kvartal 2006 i Energitilsynets individuelle afgørelser af 25. juni 2008 til forsyningspligtselskaberne ophæves og hjemvises til fornyet behandling ved Energitilsynet. Klager har endvidere anmodet om, at klagen tillægges opsættende virkning.

4 Energiklagenævnet har ved afgørelse af 29. august 2008 taget stilling til klagers anmodning om, at klagen tillægges opsættende virkning. Energiklagenævnet fandt, at nævnet ikke havde hjemmel til at tage stilling til anmodningen om opsættende virkning, idet det følger af elforsyningslovens 72, stk. 7, at afgørelser truffet i henhold til denne bestemmelse ikke har opsættende virkning. Til støtte for, at Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt de efterfølgende individuelle afgørelser af 25. juni 2008 til forsyningspligtselskaberne er uhjemlede og dermed er ugyldige og bør ophæves, har klager navnlig anført følgende: Selskabernes berettigede forventning Selskabernes berettigede forventning er tungtvejende i vurderingen af, hvorvidt Energitilsynet skal ændre de tidligere trufne afgørelser. Der er tale om en særdeles indgribende retsakt over for selskabernes godkendte forsyningspligtpriser for det pågældende kvartal, idet korrektionen på ca. 33 mio. kr., ifølge beregninger fra Dansk Energi, svarer til ca. 1/3 af selskabernes samlede indregnede mark-up for kvartalet. Selskaberne har indrettet sig i tillid til de tidligere afgørelser og har på grund af den forholdsvis lange periode, der er gået, opnået en berettiget forventning om, at afgørelserne var endelige. Side 4 af 12 Selskaberne skal i relation til deres forsyningspligtprodukt i videst muligt omfang kunne agere på markedsvilkår, hvilket er en væsentlig baggrund for den nugældende forsyningspligtprisregulering. Selskaberne skal udmelde deres priser senest 10 hverdage før kvartalets start, og kan forvente en afgørelse om en eventuel korrektion af priserne senest tre hverdage før kvartalets start. Selskaberne og forbrugerne har derfor meget hurtigt kendskab til de kommende markedspriser og kan indrette sig herefter. Selskaberne arbejder med meget korte frister og med deraf følgende risiko for at begå regne- og tastefejl. De anmeldte priser er bindende, uanset i hvilken retning eventuelle fejl fra selskabernes side måtte påvirke anmeldelsen. En indførelse af efterregulering strider imod hensigten med indførelsen af den fremadrettede priskontrol. På tidspunktet for de tidligere afgørelser var selskaberne ikke gjort bekendt med beregningsgrundlaget, herunder talgrundlag og beregninger for Energitilsynets godkendelse af forsyningspligtpriserne for 2. kvartal Selskaberne blev således ikke oplyst om, at mark-up en var fastsat til 113,44 kr. pr. MWh, men modtog blanke godkendelser, hvoraf fremgik, at den anmeldte pris ikke oversteg grundlastprisen plus mark-up. Det var således ikke muligt for selskaberne at opdage Energitilsynets fejl, hvilket bekræfter selskabernes berettigede forventning.

5 Selskabernes berettigede forventning i denne sag er af en sådan karakter, at hensynet hertil bør indgå som et udfaldsgivende element i vurderingen af, hvorvidt de oprindelige afgørelser kan ændres af Energitilsynet på nuværende tidspunkt. Ligebehandling Energitilsynet har anført, at den forvaltningsretlige lighedsgrundsætning ikke er overholdt, idet resultatet af tilsynets ens sagsbehandling har medført, at nogle selskaber har fået en økonomisk fordel, som andre selskaber ikke har opnået som følge af forskelle i de anmeldte priser. Klager er ikke enig i dette synspunkt. Efter klagers opfattelse har Energitilsynet behandlet alle selskaber ens og dermed i overensstemmelse med lighedsgrundsætningen, som har til formål at forhindre, at ens sager bliver behandlet retligt forskelligt. Selskabernes anmeldte priser er blevet godkendt på baggrund af samme beregningsgrundlag og dermed samme bedømmelseskriterium. Det forhold, at selskaberne forud for kvartalet havde anmeldt forskellige priser, har ikke betydning i relation til den forvaltningsretlige lighedsgrundsætning. Lighedsgrundsætningen er endvidere ikke i almindelighed et tungtvejende grundlag for tilbagekaldelse. Side 5 af 12 Hensynet til markedspåvirkningen Den fastsatte mark-up for 2. kvartal 2006 har givet de berørte selskaber en usaglig konkurrencefordel på elmarkedet i den angivne periode. Det er imidlertid uomtvisteligt, at en efterfølgende regulering af priserne ikke kan rette op på den indflydelse på markedet, som de tidligere afgørelser måtte have haft. Tilbagekaldelse af afgørelserne skaber en uhensigtsmæssig fremadrettet markedspåvirkning, hvilket taler imod tilbagekaldelse. Hensynet til forbrugerne Hensynet til forbrugerne er et relevant hensyn, men det kan i denne sag ikke veje tungere end hensynet til selskabernes berettigede forventninger. Energitilsynet henviser til lovforarbejder, som knytter sig til den tidligere forsyningspligtregulering i Den daværende forsyningspligtregulering regulerede dog i mere detaljeret grad end i dag forsyningspligtpriserne med det formål at sikre billig el til forbrugerne. Der er endvidere tale om en beskeden besparelse for forbrugerne, hvilket taler for, at hensynet ikke skal vægte tungt. Der er endvidere ikke nødvendigvis sammenfald mellem de forbrugere, der har betalt for meget, og de der får gavn af en eventuel ændret regulering, hvilket yderligere taler for, at forbrugerhensynet i denne sag ikke skal tillægges afgørende vægt.

6 Proportionalitetsprincippet Det almindelige forvaltningsretlige princip om proportionalitet indeholder et krav om forholdsmæssighed, som indebærer, at et indgreb alene må iværksættes, såfremt det står i rimeligt forhold til det mål, der forfølges. Jo mere indgribende en forvaltningsafgørelses retsfølge er, jo stærkere skal grundene til at træffe en byrdefuld afgørelse også være. Tilbagekaldelse af en begunstigende forvaltningsakt to år efter meddelelsen må anses for en særligt indgribende retsfølge. I denne sag er der næppe proportionalitet mellem på den ene side Energitilsynets forsøg på at genoprette markedspåvirkningen, de omkostninger selskaberne påføres i relation til eventuelle dispositioner foretaget i tillid til afgørelserne og på den anden side det, som forbrugerne får ud af at beløbene tilbageføres. Energitilsynets inddragelse af supplerende kriterier og afvejningen heraf synes ikke at være i overensstemmelse med proportionalitetsprincippet. Side 6 af 12 Hensynet til en effektiv myndighedskontrol og tillid til systemet Hensynet til lovmæssig forvaltning bør i denne sag indgå med meget svag vægt. Risikoen for, at Energitilsynet kan miste forbrugertillid bør ikke vægtes over hensynet til selskabernes berettigede forventning om, at Energitilsynets afgørelser står ved magt. Individuelle afgørelser om tilbagekaldelse Det fremgår ikke af Energitilsynets individuelle afgørelser, hvorvidt tilsynet har foretaget en konkret individuel bedømmelse og afvejning af, om der kan ske tilbagekaldelse i den konkrete sag. Det virker som om, Energitilsynet alene har foretaget en samlet vurdering af det juridiske hjemmelsgrundlag. Individuelle parter skal i henhold til forvaltningsretten bedømmes individuelt, og det gøres derfor gældende, at en sådan individuel afvejning ikke er foretaget af Energitilsynet. Beregning af mark-up Den genberegnede mark-up for 2. kvartal 2006 på 24,12 kr. pr. MWh er ekstraordinært lav, hvilket sår tvivl om, hvorvidt beregningsgrundlaget for 2. kvartal 2006 er korrekt. Energitilsynets bemærkninger til klagen Energitilsynet har anført, at tilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt de efterfølgende individuelle afgørelser af 25. juni 2008 til forsyningspligtselskaberne bør stadfæstes.

7 Energitilsynet henholder sig til det i afgørelsen af 23. juni 2008 anførte. Energitilsynet har endvidere anført følgende i relation til klagen: Selskabernes berettigede forventning Energitilsynet anerkender, at selskabernes berettigede forventning som udgangspunkt er væsentlig. Efter en samlet vurdering har Energitilsynet dog fundet, at den berettigede forventning måtte vige for en række øvrige hensyn og forvaltningsretlige principper. Det primære formål med reguleringen af priserne er at sikre forbrugerne mod, at selskaberne tager priser, der er højere end den i loven fastsatte grænse. Forbrugerne og selskaberne kan ikke gennemskue, om der er fejl i de offentliggjorte og godkendte priser. Det er derfor vigtigt, at Energitilsynet foretager denne kontrol. Ligebehandling Side 7 af 12 Lighedsgrundsætningen bør i den konkrete sag vægtes tungt, idet fejlen har medført en usaglig forskelsbehandling af de berørte selskaber i forhold til de øvrige selskaber, og samtidig også har medført en forskelsbehandling af de berørte selskaber indbyrdes, fordi overdækningen varierer væsentligt selskaberne imellem. Hensynet til markedspåvirkningen Selvom priskontrollen i princippet er fremadrettet, kan det være nødvendigt at foretage en efterregulering under særlige omstændigheder. Der resterer således en væsentlig efterregulering for perioden , som en lang række selskaber skal tilbageføre via deres priser. Den regulering adskiller sig ikke fra den efterregulering, som Energitilsynet ønsker at foretage i nærværende sag. Hensynet til forbrugerne Energitilsynet har lagt vægt på, at der stadig er en meget lille mobilitet blandt forbrugerne på det danske marked, idet ca. 95 % af samtlige danske elforbrugere modtager forsyningspligtig el. Selvom de enkelte beløb er relativt beskedne, er det samlet set et stort beløb, som forbrugerne har betalt for meget. Beløbet bør tilbagebetales efter det samme princip, som generelt anvendes efter den danske energilovgivning, hvilket er kontant tilbagebetaling eller via nedsatte priser, også selvom det ikke nødvendigvis er de samme forbrugere, som har betalt for meget i sin tid. Tilbagebetalingen kan således ske uden nogen administrativ byrde for selskaberne.

8 Proportionalitetsprincippet Proportionalitetsprincippet indebærer, at det mindst indgribende middel skal anvendes for at opnå det tilstræbte mål. Det er Energitilsynets opfattelse, at tilbageførsel af de uretmæssige indtægter er det bedste og eneste middel, som Energitilsynet kan anvende for at varetage de hensyn og formål, som ligger bag den trufne afgørelse. Der er ikke tale om, at der skal afholdes betydelige omkostninger hos selskaberne for at forsøge at genoprette en tidligere markedspåvirkning, men derimod om, at en uretmæssig indtægt tilbagebetales, hvilket ikke forekommer uproportionalt. Hensynet til en effektiv myndighedskontrol og tillid til systemet Energitilsynet mener, at hensynene til en effektiv myndighedskontrol og tillid til systemet bør vægtes højere, idet økonomisk regulering og efterfølgende kontrol er afgørende for forbrugernes tillid til markedet og er absolutte kerneområder for Energitilsynets virke. Side 8 af 12 Individuelle afgørelser om tilbagekaldelse Energitilsynets forslag til afgørelse blev sendt i høring hos samtlige forsyningspligtselskaber, og Energitilsynet har taget høringssvarene i betragtning forud for tilsynets afgørelse af 23. juni Energitilsynets efterfølgende individuelle afgørelser til selskaberne indebærer ikke, at tilsynet skal foretage en fornyet høring. De berørte selskabers individuelle beløb og sagens samlede beløb fremgår af selve afgørelsen og indgår derfor tilstrækkeligt individuelt i den afvejning, som Energitilsynet har foretaget i sagen som helhed. De individuelle afgørelser er truffet med baggrund i den godkendte prismodel og en individuel sagsbehandling, og kravet til den individuelle interesseafvejning kan ikke udstrækkes yderligere. Beregning af mark-up Energitilsynet afviser, at den beregnede mark-up for 2. kvartal 2006 skulle være forkert, idet den er væsentligt lavere end den nugældende, toårige mark-up på 40,26 kr. pr. MWh. Metoden, der blev anvendt til beregning af mark-up en for 2. kvartal 2006, er ganske forskellig for den nye metode. Før 1. januar 2008 var mark-up en relativt følsom over for ændringer i markedet, hvilket forklarer den store afvigelse mellem mark-up værdierne for 2. kvartal 2006 og 2. kvartal 2008.

9 Retsgrundlag Elforsyningslovens overordnede formål er beskrevet i lovens 1, stk. 1 (lovbekendtgørelse nr af 8. november 2006 om elforsyning med senere ændringer). Af elforsyningslovens 1, stk. 1, fremgår følgende: [ ] Kap. 1. Indledende bestemmelser 1. Lovens formål er at sikre, at landets elforsyning tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med hensynet til forsyningssikkerhed, samfundsøkonomi, miljø og forbrugerbeskyttelse. Loven skal inden for denne målsætning sikre forbrugerne adgang til billig elektricitet og fortsat give forbrugerne indflydelse på forvaltningen af elsektorens værdier. [ ] Elforsyningslovens 72 omhandler Energitilsynets fastsættelse, anmeldelse og kontrol af forsyningspligtselskabernes priser. Af bestemmelsen fremgår følgende: Side 9 af 12 [ ] 72. Prisen for elektricitet leveret fra en virksomhed i dens egenskab af forsyningspligtig virksomhed til ikketimemålte erhvervsdrivende forbrugere og ikkeerhvervsdrivende forbrugere udmeldes kvartalsvis senest 10 hverdage før et kvartalsskifte af den forsyningspligtige virksomhed. Prisen skal modsvare markedets prisniveau for tilsvarende forbrugssegmenter og leveringsvilkår. Stk. 2. Prisen for elektricitet leveret fra en virksomhed i dens egenskab af forsyningspligtig virksomhed til timemålte erhvervsdrivende forbrugere, hvis leveringsaftale med en anden elleverandør er ophørt, fastsættes til en pris, der svarer til timeprisen på elspot i det prisområde, hvor forbrugeren aftager sin elektricitet, tillagt et balancerings- og administrationsbidrag. Stk. 3. Ikkeerhvervsdrivende timemålte forbrugere skal tilbydes tilsvarende leverancer som nævnt i stk. 2. Stk. 4. Der kan fra forbrugere, som forsynes uden forudgående varsel, og hvis forbrug samlet udgør en større andel af virksomhedens leverance i dens egenskab af forsyningspligtig virksomhed, opkræves et engangsbeløb til uforudsete balanceringsomkostninger. Stk. 5. Energitilsynet fastsætter det maksimale balanceringsog administrationsbidrag, som en virksomhed med forsyningspligt kan opkræve i medfør af stk. 2 og 3, samt det maksimale

10 administrationsbidrag, der kan opkræves for varetagelse af købsforpligtelser efter 62. Stk. 6. De i stk. 1 nævnte priser anmeldes til Energitilsynet efter regler fastsat af Energitilsynet. Energitilsynet offentliggør senest 7 hverdage efter anmeldelsesfristens udløb en oversigt over de i stk. 1 nævnte priser. Stk. 7. Energitilsynet kontrollerer de i stk. 1-4 nævnte priser. Hvis Energitilsynet finder, at priserne er i strid med stk. 1-4, giver tilsynet pålæg om omgående ændring af priserne. Klage over Energitilsynets afgørelser herom har ikke opsættende virkning. [ ] Energiklagenævnets bemærkninger Energiklagenævnet har på baggrund af sagens oplysninger lagt til grund, at Energitilsynet i forbindelse med kontrol af de anmeldte forsyningspligtpriser for 2. kvartal 2006 begik en regnefejl, hvilket medførte, at alle selskaber fik godkendt deres priser, og at forsyningspligtselskaberne ikke fik oplyst markup ens konkrete størrelse i forbindelse med, at selskabernes priser blev godkendt. Side 10 af 12 Elforsyningsloven regulerer ikke, hvorvidt en myndigheds gyldige afgørelser truffet i henhold til loven kan tilbagekaldes. Vurderingen af, om Energitilsynet kan tilbagekalde de tidligere afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006, skal således ske i henhold til de almindelige forvaltningsretlige principper om tilbagekaldelse af begunstigende forvaltningsafgørelser. I henhold hertil er hovedreglen, at en myndigheds begunstigende forvaltningsafgørelse ikke uden videre kan tilbagekaldes. Hvorvidt der kan ske tilbagekaldelse af en sådan afgørelse beror på en samlet vurdering af hensynene til afgørelsens adressat, herunder navnlig adressatens berettigede forventninger om, at den oprindelige afgørelse står ved magt, og myndighedens interesse i, at afgørelsen ophæves. Forsyningspligtselskabernes samlede overdækning på 32,4 mio. kr. fordeler sig på i alt 27 selskaber. Selskabet med den største overdækning havde en overdækning på 14,7 mio. kr., mens selskabet med den mindste overdækning havde en overdækning på kr. For den enkelte forbruger er det således også meget varierende, hvor stort et beløb forbrugeren har betalt for meget for el i 2. kvartal Overprisen varierer fra 0,17 øre/kwh til 6,23 øre/kwh. Det fremgår af Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008, at ved et gennemsnitligt kvartalsforbrug på 2000 kwh betyder det, at den gennemsnitlige forbruger har betalt fra 3,4 kr. til 124,6 kr. for meget. I gennemsnit har forbrugerne betalt 19,16 kr. for meget ved et kvartalsforbrug på 2000 kwh. Energiklagenævnet bemærker i den forbindelse, at det af Dansk Energis officielle statistik over bl.a. elforbrug som gengivet i Dansk Elforsyning 07 fremgår,

11 at det gennemsnitlige elforbrug pr. bolig (lejligheder og parcelhuse med og uden elvarme) er på ca kwh om året, svarende til ca. 900 kwh pr. kvartal. Med et sådant gennemsnitligt forbrug har den almindelige forbruger betalt fra 1,53 kr. til 56,1 kr. for meget for el i det pågældende kvartal. Forsyningspligtselskaberne fik i sin tid fremsendt afgørelser, hvoraf fremgik, at selskabernes priser for 2. kvartal 2006 var godkendte. Størrelsen på den af Energitilsynet anvendte mark-up fremgik ikke af afgørelserne. Selskaberne havde således ikke mulighed for at vurdere, hvorvidt den af Energitilsynet fastsatte mark-up eventuelt var afvigende i forhold til, hvad der kunne forventes. Energiklagenævnet finder på denne baggrund, at forsyningspligtselskaberne har været i god tro med hensyn til den begåede regnefejl. Da Energitilsynet samtidig ensidigt forårsagede den fejl, som medførte, at forsyningspligtselskaberne fik godkendt selskabernes priser for 2. kvartal 2006, finder Energiklagenævnet, at forsyningspligtselskaberne har haft berettigede forventninger om, at Energitilsynets godkendelser af selskabernes priser for 2. kvartal stod ved magt. Energiklagenævnet har herved endvidere lagt vægt på, at der er forløbet ca. to år, siden at Energitilsynet traf de pågældende afgørelser. Selskaberne har således gennem ca. to år indrettet sig efter og disponeret i henhold til Energitilsynets oprindelige afgørelser vedrørende 2. kvartal Side 11 af 12 Elforsyningsloven har bl.a. til formål at sikre forbrugerne adgang til billig el, ligesom elforsyningen skal tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med bl.a. forbrugerbeskyttelse. Hensynet til forbrugerne, herunder gennemsigtighed og kontrol for så vidt angår prisfastsættelsen, er således et hensyn, der efter omstændighederne kan begrunde tilbagekaldelse. Hensynet til at genoprette markedspåvirkningen, herunder den forskellige indvirkning, som den pågældende fejl har haft på selskaberne indbyrdes, og hensynet til tillid til Energitilsynet som kontrolmyndighed vil ligeledes kunne indgå i den samlede vurdering af, hvorvidt tilbagekaldelse af de oprindelige afgørelser vil kunne finde sted. Energiklagenævnet finder efter en samlet afvejning af de omhandlede hensyn og efter en konkret vurdering af de enkelte sager, at hensynet til forbrugerbeskyttelse ikke kan begrunde tilbagekaldelse af Energitilsynets oprindelige afgørelser overfor nogle af de berørte selskaber. Hensynene til genoprettelse af markedspåvirkningen og tillidshensyn til Energitilsynet kan ikke føre til andet resultat. Energiklagenævnet har herved navnlig lagt vægt på, at den begåede fejl har haft en relativ beskeden betydning for de enkelte forbrugere. Selv i de tilfælde, hvor fejlen har haft størst betydning for den gennemsnitlige forbruger, finder Energiklagenævnt selvom beløbene ikke kan betegnes som ganske uvæsentlige at hensynet til forbrugerne i de konkrete tilfælde ikke er tilstrækkeligt tungtvejende i forhold til de pågældende selskabers berettigede

12 forventninger. Energiklagenævnet har herved også lagt vægt på, at Energitilsynet ensidigt forårsagede den omhandlede fejl, og at der er forløbet ca. to år, siden at Energitilsynet traf de pågældende afgørelser, hvorved selskaberne fik godkendt deres priser for 2. kvartal Energiklagenævnet finder på denne baggrund, at Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt de individuelle afgørelser af 25. juni 2008 til forsyningspligtselskaberne bør ophæves, da betingelserne for tilbagekaldelse af de begunstigende forvaltningsafgørelser ikke er opfyldte. Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 samt de individuelle afgørelser til forsyningspligtselskaberne af 25. juni 2008 ophæves. Sagen har været behandlet på nævnets møde den. Side 12 af 12 Afgørelsen er truffet efter 89 i lov om elforsyning. Afgørelsen kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Søgsmål ved domstolene til prøvelse af afgørelser truffet af Energiklagenævnet efter lov om elforsyning eller regler, der er udstedt efter denne lov, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen, jf. 89, stk. 5, i lov om elforsyning. Afgørelsen offentliggøres på Energiklagenævnets hjemmeside. P. N. V. Poul K. Egan Nævnsformand / Tina Alander Lindfors Fuldmægtig

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 (Elforsyning) Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr.

Læs mere

Ændring af Energitilsynets afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006

Ændring af Energitilsynets afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006 ENERGITILSYNET Energitilsynets møde den 23. juni 2008 23-06-2008 EL 4/0720-0200-0073 HNJ Ændring af Energitilsynets afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006 Resumé 1. Prisen for forsyningspligtig

Læs mere

De anmoder i den forbindelse om, at klagerne tillægges opsættende virkning. Til støtte for denne anmodning har De anført:

De anmoder i den forbindelse om, at klagerne tillægges opsættende virkning. Til støtte for denne anmodning har De anført: Jonas Bruun Advokfirma Att.: Advok Christine Jansby Bredgade 38 1260 København K Klage over Energitilsynets afgørelser af 30. november 2006 om efterregulering af NESA Forsyning A/S forsyningspligtpriser

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 20. april 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 20. april 2009 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Nordthy Energi A/S over Energitilsynet fra 20.

Læs mere

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes.

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes. (Elforsyning) DONG Energy City Elnet A/S over Energitilsynet af 23. juni 2008 påbud om udarbejdelse af en redegørelse vedrørende "andre driftsmæssige indtægter" i reguleringsregnskabet for 2004. Nævnsformand,

Læs mere

Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009

Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009 SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 19. december 2014 Sag 4/0720-0403-0178 Deres ref. LRN Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009 Sagens oplysninger Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX].

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]. A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 OM afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

Afgørelse om efterregulering af forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S for 4. kvartal 2013 som følge af korrigeret grundlast

Afgørelse om efterregulering af forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S for 4. kvartal 2013 som følge af korrigeret grundlast Sekretariatet for Energitilsynets afgørelse af den 7. juli 2015 07-07-2015 ENGRO 13/11650 SLRS/KBLP Afgørelse om efterregulering af forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S for 4. kvartal 2013 som følge

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syddjurs Kommune OVER Energistyrelsens

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om bortfald af forhåndstilsagn om dispensation fra kravet i elforsyningsloven om selskabsmæssig udskillelse af kommunal elproduktion ved solcelleanlæg Energiklagenævnet

Læs mere

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Vilkåret i Energistyrelsens afgørelse af 1. juli 2008 ophæves.

Vilkåret i Energistyrelsens afgørelse af 1. juli 2008 ophæves. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk DONG Energy Generation A/S og Energi E2 A/S over

Læs mere

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S.

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S. Til: Brødrene Hartmann A/S Tønder Fjernvarmeselskab a.m.b.a. Energitilsynet Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

Hundested Varmeværk A.m.b.a. om genoptagelse

Hundested Varmeværk A.m.b.a. om genoptagelse (Naturgasforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk ANMODNING FRA AF OM Hundested Varmeværk

Læs mere

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav (Elforsyning) [Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor,

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen (CO2-Kvoter) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Scanenergi A/S OVER Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Grundejerforeningen Vejlesøparken

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX] A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning 2012/1 LSV 58 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0126 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 3. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 3. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 3. kvartal 2014 09. oktober 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 24. november 2009 om inddragelse af beskikkelse som energikonsulent anmodning om opsættende virkning

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 24. november 2009 om inddragelse af beskikkelse som energikonsulent anmodning om opsættende virkning Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energistyrelsens

Læs mere

Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser

Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser (Elforsyning) Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser Fungerende nævnsformand, Professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, cand.jur.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 1. juli 2002 Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.A. s stiftelse af aktieselskab med henblik

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 29. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 29. december 2016. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens A F G Ø R E L S E (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens

Læs mere

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 2. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 2. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 2. kvartal 2014 4. august 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 4. kvartal 2013

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 4. kvartal 2013 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 4. kvartal 2013 23. januar 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.a OVER Energiklagenævnets

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse (Elforsyning) NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D.

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse af 7. april 2017 om afslag på ansøgning om genoptagelse

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse af 7. april 2017 om afslag på ansøgning om genoptagelse 5. april 2019 18/00256 ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse af 7. april 2017 om afslag på ansøgning om genoptagelse Energiklagenævnet har modtaget en klage fra Hobro Varmeværk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Slagslunde Fjernvarmelaug over Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende A F G Ø R E L S E (Vedvarende energi) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Fæbæk Vindmøllelaug I/S OVER Energitilsynets afgørelse af 16. juni

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S

Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S Ældre Sagen Nørregade 49 1165 København K Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S Energiklagenævnet

Læs mere

1 2-9 Produktsorteringer. Oversigt over de produktsorteringer, som er grundlaget for estimationen af den toårige

1 2-9 Produktsorteringer. Oversigt over de produktsorteringer, som er grundlaget for estimationen af den toårige ENERGITILSYNET Bilag til punkt XX Energitilsynets møde den 26. november 2013 02/10/2013 ENGROS 13/08889 /LVM Bilagsoversigt ENERGITILSYNET Bilag Bilagsside nr. 1 2-9 Produktsorteringer. Oversigt over de

Læs mere

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende virkning. Energiklagenævnet vil senere tage stilling til selve klagen.

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende virkning. Energiklagenævnet vil senere tage stilling til selve klagen. Verdo Varme A/S Kromann Reumert Forsyningstilsynet 3. december 2018 18/03743 ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om Verdo Varme A/S - Forsyningstilsynet Energiklagenævnet har modtaget en klage fra Verdo

Læs mere

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. [XX] Afgørelsen offentliggøre i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 1. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 1. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 1. kvartal 2014 11. april 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Vesthimmerlands Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over godkendelse af projektforslag Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt Til: [XXX] Odsherred Varme A/S Odsherred Kommune (tidligere Dragsholm Kommune) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Halstedhus Efterskole Advokatfirmaet Ret & Råd Maribo Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf.

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) [B Aps], Virum over Energitilsynet af 17. marts 2004 NESA s krav på betaling for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. brev til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes afgørelse af 11. maj 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes afgørelse af 11. maj 2015. Til: [XXX] Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Randers Kommune (j.nr. XXX) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004 [Navn] [Adresse] [Adresse] Fremsendes pr. e-mail og ikke tillige pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk ANMODNING FRA AF OM Lemvig Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014. Til: Advokat Jesper Rye Jensen, j.nr. 96-1394 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 24. februar 2011 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 24. februar 2011 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA E.ON Produktion Danmark A/S OVER

Læs mere

HEF Net A/S af 29. april 2005 over Energitilsynet af 4. april 2005 Beregning af beløb for nettab opkrævet overfor Aars Elforsyning.

HEF Net A/S af 29. april 2005 over Energitilsynet af 4. april 2005 Beregning af beløb for nettab opkrævet overfor Aars Elforsyning. (Elforsyning) HEF Net A/S af 29. april 2005 over Energitilsynet af 4. april 2005 Beregning af beløb for nettab opkrævet overfor Aars Elforsyning. Fungerende Nævnsformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017. Til: [XXX] Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på forhøjet pristillæg [XXX] (herefter

Læs mere

Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund af overskredet klagefrist

Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund af overskredet klagefrist Til: Vejle Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund

Læs mere

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. A F G Ø R E L S E (Lov om fremme af vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 21. december 2010 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 21. december 2010 ophæves, og sagen hjemvises til Energitilsynet til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA E.ON Produktion Danmark A/S OVER

Læs mere

Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005

Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005 (Elforsyning) Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit. Chr. Hjorth-Andersen

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016 A F G Ø R E L S E (vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet

Læs mere