Krav til og tilsyn af stillads- og formarbejder. Dansk Brodag 2015 Erik Stoklund Larsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Krav til og tilsyn af stillads- og formarbejder. Dansk Brodag 2015 Erik Stoklund Larsen"

Transkript

1 Krav til og tilsyn af stillads- og formarbejder Dansk Brodag 2015 Erik Stoklund Larsen

2 Disposition 1. Udvalgte gældende krav til stillads, form, kompetencer mv 2. Kollapset på Egebæksvej 3. Fokus kontrol & tilsyn 4. Formidling af viden og overvejelser (formidling til BDK, DA mv) 5. Erfaringer 6. Hvad sker der nu 2.

3 Krav Gældende krav / dokumenter Kravene findes i: SAB AAB EN normer og standarder ütilsynshåndbog for støbestilladser sikrer processen 3.

4 Krav i henhold til AAB og SAB Dokumentation (udvalgte krav) Projektering og udførelse af stillads og form påhviler entreprenøren. Entreprenøren skal i god tid før stillads- og formarbejdet er planlagt påbegyndt udarbejde tegnings- og beregningsdokumentation, der godtgør: at stillads og form i ethvert af de under arbejdet forekommende belastningstilfælde har den fornødne styrke, stabilitet og stivhed, og at stilladsfunderingen har den fornødne bæreevne, stabilitet og stivhed. For stilladsfunderingen skal entreprenøren sikre sig, at de fornødne data vedrørende grundens styrke- og deformationsparametre er til rådighed og om nødvendigt foretage supplerende undersøgelser. Senest 25 arbejdsdage før stillads- og formarbejdet er planlagt påbegyndt skal entreprenøren fremsende tegninger og beregninger af stillads og form til godkendelse hos bygherren. Intet stillads- og formarbejde må påbegyndes, før bygherrens godkendelse af entreprenørens tegninger og beregninger foreligger. 4.

5 Krav i henhold til AAB og SAB Kontrol (udvalgte krav) Inden udstøbning kontrolleres: at stilladsopstillingen er udført i henhold til seneste udgaver af tegninger, materialebeskrivelse og beskrivelse af udførelsesmetode, at stilladsopstillingen overholder de i beregningerne forudsatte tolerancer, herunder tolerancer i tilknytning til indbyggede excentriciteter og trykstængers geometriske imperfektion. Kontrolopmålinger skal ske med en måleusikkerhed, som er 10 gange mindre end den forudsatte tolerance. Stilladssætninger, dragernedbøjninger og vandrette deformationer af stillads og form skal under hele støbearbejdets udførelse kontrolleres ved nivellement, måling til udspændte snore eller anden velegnet målemetode. Indstøbninger og udsparinger skal kontrolleres for korrekt placering i henhold til tegninger og for tilstrækkelig fastholdelse mod forskydning under udstøbninger. 5.

6 Krav i henhold til AAB og SAB Kompetencer (udvalgte krav) Entreprenøren skal basere sit arbejde på Tilsynshåndbog for støbestilladser. Entreprenøren skal i samarbejde med bygherren anvende og udfylde de heri angivne skemaer på en måde, der følger den angivne vejledning. De i SAB - Styring og samarbejde angivne kurser omfatter: For teknikere (ingeniører, bygningskonstruktører mv.) Kursus C, der skal være gennemført inden planlægning og projektering af stillads påbegyndes. Kurset udbydes af VEJ-EU. For arbejdsledere (formænd, sjakbajser mv.) Kursus B, der skal være gennemført inden planlægning af udførelsen påbegyndes. Kurset udbydes af VEJ-EU. For timelønnede (faglærte, ufaglærte mv.) Kursus A, der skal være gennemført inden udførelsen påbegyndes. De projektspecifikke kurser D, E og F, der normalt afholdes på byggepladsen for alle medarbejdergrupper umiddelbart før arbejdets opstart. Her gennemgås det aktuelle stilladsarbejde og -projekt. 6.

7 Krav iht. Stilladshåndbogen Kompetencekrav Entreprenør Timelønsansatte Kursus A Kursus A - generelt Dette kursus giver timelønnede tilladelse til at arbejde med stilladser. Kurset skal sikre, at alle timelønnede har en grundlæggende og generel forståelse af vigtigheden af en korrekt opbygning af støbestilladser. A-kurset skal være gennemført af alle timelønnede inden for de seneste 36 måneder. Herefter skal den timelønnede gennemføre et nyt A-kursus. Entreprenøren skal med passende varsel rekvirere en underviser. På Vejdirektoratets hjemmeside vil der være en liste med mulige undervisere. Personer, der har deltaget i et A-kursus, får udleveret et personligt bevis. Vej-EU varetager en database vedrørende A-kursus beviser. På anfordring skal disse kursusbeviser forevises for stilladstilsynet. På A-kurset læres om almindelige fejl og misforståelser, og de timelønnedes mulighed for at kunne identificere fejl og melde disse fejl opad i systemet. Kursus A 7. kan forventes at vare mellem 1 og 1½ time afhængigt af spørgelysten.

8 Krav iht. Stilladshåndbogen Kompetencekrav Entreprenør Timelønsansatte Kursus D Kursus D - projektspecifikt Dette kursus skal sikre, at alle timelønnede har en viden om det konkrete støbestillads. Kurset skal derfor afholdes, inden arbejdet i marken påbegyndes. Såfremt entreprisen indeholder mere end 1 type støbestillads, skal kurset opdeles efter konstruktionstype. 8. Kursus D planlægges og afholdes af entreprenøren.

9 Krav iht. Stilladshåndbogen Kompetencekrav Entreprenør Sjakbajs og formænd Kursus B Kursus B - generelt Dette kursus giver arbejdsledere (formænd og sjakbejdser) tilladelse til at arbejde med stilladser. Tilladelsen gælder i 60 måneder fra kursusdatoen. Herefter skal arbejdslederen gennemgå et nyt B-kursus. Personer, der har deltaget i et B-kursus, får udleveret et personligt bevis af underviseren. Kurset varer 9. 1 dag og udbydes af VEJ EU som åbent kursus og som firmakursus.

10 Krav iht. Stilladshåndbogen Kompetencekrav Entreprenør Stilladskoordinator Kursus C Stilladsberegner Kursus C Stilladsrådgiver Kursus C Stilladsleverandør Kursus C Bygherre Stilladstilsyn Kursus C Stilladsevaluator Kursus C Kursus C - generelt Dette kursus giver teknikere (ingeniører og bygningskonstruktører) tilladelse til at arbejde med stilladser. Tilladelsen gælder i 60 måneder fra kursusdatoen. Herefter skal teknikeren gennemgå et nyt C-kursus eller alternativt bestå en speciel fornyelseseksamen. Såfremt denne fornyelseseksamen ikke bestås første gang skal et nyt C- kursus gennemføres. Personer, der har deltaget i et C-kursus, får udleveret et personligt bevis af underviseren. Kurset varer 2 dage og udbydes af VEJ EU som åbent kursus og som firmakursus. Fornyelseseksamen 10. varer ca. 3 timer og udbydes af VEJ EU som åbent kursus og som firmakursus.

11 Kollapset på M14 den 27. september 2014! 26 mand var på stilladset Heldigvis ingen alvorligt tilskadekomne eller dræbte! 11

12 Svigtet på Helsingørmotorvejen Dagene efter den 27. september

13 Detaljer

14 Tiden efter den 27. september 2014 Umiddelbart efter ulykken ved Egebækvej iværksatte Vejdirektoratet en række tiltag for at undgå en tilsvarende ulykke. Den 9. oktober 2014 blev de skærpede kontrol og tilsynsaktiviteter udsendt til alle relevante parter via et notat som beskriver, hvilke særlige aktiviteter som skal overvejes før en støbning kan godkendes og sættes i gang. 14.

15 Banedanmark og Vejdirektoratet Fokus på centrale områder Bygherrens tilsyn, evalueringsniveau og kompetence Form som del af Stilladshåndbog samt eftervisning af robusthed Stilladskonstruktioner og sænkning af stilladser Trafikforanstaltninger Ekstra koordinerende sikkerhedsmøde Kantbjælkeudskiftning 15.

16 Aktivitet Banedanmark og Vejdirektoratet Stilladstilsyn og -evaluator Vej i drift Ikke vej i drift Bemærkning Logbog Ja Ja Tilsynet skal dokumentere sit tilsynsarbejde vedrørende stillads og form via en logbog med henvisninger til notater, fotos, skitser etc. Logbogen skal omfatte alle tilsynets observationer således, både når arbejdet er i orden og når det ikke er det. Milepæle Ja Ja Såvel entreprenøren som tilsynet skal fastlægge de betydende milepæle for det pågældende stillads- og formarbejde, hvor særligt vigtige aktiviteter er afsluttet eller skal påbegyndes. Det kan fx være ved opstilling af hovedstilladskonstruktioner før oplægning af spær/strøer og inden vitale konstruktionsdele skjules under formen Milepælstilsyn Ja Overvejes For betydende milepæle i opstilling af stillads og form, kan der gennemføres en særlig tilsynsaktivitet, hvor entreprenørens stilladskoordinator og stilladsberegner deltager sammen med bygherrens stilladstilsyn og evaluator. Evalueringsniveau Godkendelse med granskning og kontrol Mindst: Godkendelse med granskning Stilladstilsynets godkendelse skal overvejes gennemført på et højere evalueringsniveau end ellers planlagt. For brodæk over veje i drift skal evalueringsniveauet hæves til Godkendelse med granskning og kontrol. For andre broer skal evalueringsniveauet hæves til mindst Godkendelse med granskning. Evaluators kompetence Evalueres Evalueres Kompetencen hos de personer, der skal gennemføre evalueringen skal vurderes. Det skal sikres, at disse personer har den nødvendige, indgående teoretiske og praktiske kompetence. Såfremt de til sagen tilknyttede personer ikke skønnes fuldt ud at have de krævede kompetencer, skal der tilknyttes en kompetent evalueringsperson, der skal udføre en supplerende kontrol. Eventuelt kan en ekstern 3. parts kontrol gennemføres. 16.

17 Aktivitet Banedanmark og Vejdirektoratet Form Vej i drift Ikke vej i drift Bemærkning Formkontrol Ja Ja Form skal omfattes af Tilsynshåndbog for støbestilladser. Dette gælder i særlig grad projekteringsgrundlag, udførelse, kontrolplan, formprojekt, udførelse og kontrol, evaluering af afvigelser og klarmelding, hvorfor der skal anvendes skemaer for formen, der bygger på skema B3, C, D, E, I, J og K alternativt at dokumentationen for form indgår på disse skemaer. Formmaterialer Ja Ja Det skal overvejes, om de anvendte formmaterialer kræver en særlig dokumentation for styrke, stabilitet og stivhed fx i form af en sortering af formbrædder og spærtræ inden anvendelse. Robusthed af form Ja Ja Form og spær kan indplaceres i konsekvensklasse CC2 (Middel), hvis et brud heri ikke kan medføre nedfald af beton, form eller spær på trafikerede arealer. Såfremt et brud kan medføre nedfald af beton, form eller spær på trafikerede arealer, skal form og spær indplaceres i konsekvensklasse CC3 (Høj). Uanset om der sker indplacering i konsekvensklasse CC2 eller CC3, skal der foretages en eftervisning af robusthed i henhold til reglerne for disse klasser. Det skal eftervises, at spær er sikret mod væltning og at spærenes stænger/udfyldningsstænger er stabile. Desuden skal stabiliteten af evt. opklodsninger, fx under spær, vurderes. Hvis robustheden ikke kan eftervises på en allerede opstillet form, skal nedfald forhindres ved afskærmning, eller ved trafikafspærring - 17.

18 Aktivitet Banedanmark og Vejdirektoratet Nedsænkning Vej i drift Ikke vej i drift Nedsænkning Ja Normalt ikke relevant Bemærkning Såfremt nedsænkning af den støbte bro indgår i projektet, skal nedsænkning også omfattes af stilladsprojektet og omfattes af Tilsynshåndbog for støbestilladser. Sidestyr Ja Ja Der skal som udgangspunkt altid anvendes sidestyr. Sidestyr og donkrafte skal beregnes og udformes således, at bestemmelserne i SAB - Stillads og form overholdes. Såfremt det, fx på allerede opstillede stilladser ikke uden meget betydende omkostninger er muligt at anvende sidestyr, skal der udførligt redegøres for hele nedsænkningsproceduren, herunder hvorledes den overvåges og eventuelt stoppes undervejs med henblik på (gen)opretning af donkrafte og opklodsning. 18.

19 Aktivitet Banedanmark og Vejdirektoratet Trafikalt Vej i drift Ikke vej i drift Bemærkning ROV Ja Nej Det skal præciseres overfor entreprenøren, at Vejdirektoratet ikke kan udstede Råden over vejareal kaldet ROV - førend en godkendelse af stillads- og funderingsprojektet ved skema E og F i Tilsynshåndbog for støbestilladser, foreligger Trafikafspærring Skal overvejes Ikke relevant Det skal overvejes, om trafikken på en vej under et støbestillads kan afspærres med begrænsede gener for trafikanterne og uden at ødelægge fremkommeligheden. Både en permanent afspærring i hele byggeperioden og en tidsmæssigt begrænset afspærring i forbindelse med især støbning skal overvejes. Sikring mod påkørsel Ja Ikke relevant Det skal overvejes, om stilladset kan sikres mod påkørsel fra såvel høje køretøjer, som køretøjer der påkører stilladset i bredden ved fx at gennemkøre de opstillede autoværn. Foranstaltninger mod påkørsel kan omfatte fx frihøjder, afstande fra kørespor til stilladskomponenter, autoværn, højdebomme på fx ramper og advarselssystemer. Både permanente sikringer i hele byggeperioden og tidsmæssigt begrænsede afspærringer i forbindelse med især støbning skal overvejes. Hastighedsnedsættelse Ja Ikke relevant Det skal overvejes om hastigheden på en vej under et stillads skal nedsættes og hvor meget. Det skal i denne overvejelse indgå, at risiko for uheld reduceres betydeligt i forbindelse med en velgennemtænkt og forvarslet hastighedsnedsættelse uden at fremkommeligheden reduceres væsentligt. Både en permanent hastighedsnedsættelse i hele byggeperioden og en tidsmæssigt begrænset hastighedsnedsættelse i forbindelse med især støbning 19. skal overvejes.

20 Banedanmark og Vejdirektoratet Diverse Aktivitet Ekstraordinært sikkerhedsmøde Vej i drift Ikke vej i drift Bemærkning Ja Ja På alle projekter skal der inden støbningen påbegyndes, afholdes et ekstraordinært koordinerende sikkerhedsmøde. Kantbjælke- Udskiftning Ja Formkontrol og Formmaterialer skal inkluderes Ved kantbjælkeudskiftning over vej i drift, skal de ovenstående bestemmelser følges 20.

21 Efter svigtet Formidling til bygværksforvaltere mv. Aktivitetsplanen vedr. - skærpet kontrol og tilsyn er efterfølgende blevet formidlet bredt eksternt og internt til aktørerne i branchen. Banedanmark, som har indføjet alle VD-notatets hovedpunkter i en teknisk meddelelse, der skal følges på alle Banedanmarks arbejder. Alle Vejdirektoratets entrepriseledere og rådgivere. Danske Anlægsentreprenører. Dialog med andre bygherrer, bl.a. Københavns Kommune vedr. godkendelse af støbning af broen ved Helsingørmotorvejens udfletning til kommende Nordhavnsvej, Odense Kommune på Vejforum.dk samt diverse rådgivere og entreprenører. Orienterings- og opstartsmøder med Vejdirektoratets entrepriseledere, rådgivere og entreprenører på fx Herning Holstebromotorvejen. 21.

22 Efter svigtet Erfaringer Siden 27. september er der støbt 13 brodæk og gennemført 2 nedsænkninger med særligt fokus på kontrol og tilsyn. Der har ikke været uheld eller nær-ved hændelser, men det har naturligvis været trægt at komme videre da hverken bygherren, bygherrens rådgivere eller entreprenørerne har taget chancer. Særligt i de tilfælde, hvor stillads- og formarbejdet var påbegyndt i marken eller stort set færdiggjort har været udfordrende for alle parter. Perioden har lært os hvor vigtigt det er, at det effektive samspil mellem bygherren, stilladstilsynet og stilladskoordinatoren fungerer efter hensigten 22.

23 Fremtiden Overvejelser/fremadrettede tiltag Mange overvejelser hos vejdirektoratet vedr. hvilke metoder der skal benyttes fremadrettet. Det må dog forventes, at Vejdirektoratet og andre bygherrer også fremover vil have behov for at støbe in-situ. Nu venter vi på resultatet fra ekspertgruppen. 23.

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2014 14/16929-1 Jacob Pryds Winkel jawi@vd.dk 7244 3752 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud 12810.201 Etape 12810, Næstved Omfartsvej

Læs mere

25. april 2006. Her døde en mand. Det må ikke ske igen. Flemming Hansen Trafikminister Konservative

25. april 2006. Her døde en mand. Det må ikke ske igen. Flemming Hansen Trafikminister Konservative 25. april 2006 Her døde en mand Det må ikke ske igen Flemming Hansen Trafikminister Konservative Stilladshåndbogen har ændret status og navn Nu er håndbogen en vejregel Ændret stilling i udbudshierarkiet

Læs mere

KOLLAPS AV FORMKONSTRUKTIONER - DANSKA ERFARENHETER HANS HENRIK CHRISTENSEN SEMINARIUM FÖR BROKONSTRUKTÖRER 9 NOVEMBER 2017

KOLLAPS AV FORMKONSTRUKTIONER - DANSKA ERFARENHETER HANS HENRIK CHRISTENSEN SEMINARIUM FÖR BROKONSTRUKTÖRER 9 NOVEMBER 2017 KOLLAPS AV FORMKONSTRUKTIONER - DANSKA ERFARENHETER HANS HENRIK CHRISTENSEN 1 PERSONLIG BAGGRUND Projektleder for detailprojekteringen af de permanente konstruktioner for begge broer, som kollapsede under

Læs mere

Konklusioner fra workshoppen

Konklusioner fra workshoppen Workshop om broer med og uden støbestilladser Teknologisk Institut, 2. november 2016 Konklusioner fra workshoppen Konklusioner fra workshoppen I Danmark er der mange års tradition for in-situ støbte broer.

Læs mere

VEJLEDNING TILSYNSHÅNDBOG FOR STØBESTILLADSER UDBUD NOVEMBER 2015

VEJLEDNING TILSYNSHÅNDBOG FOR STØBESTILLADSER UDBUD NOVEMBER 2015 VEJLEDNING UDBUD NOVEMBER 2015 FORORD Denne vejledning Tilsynshåndbog for støbestilladser - er til brug for arbejder med støbestilladser og form på betonbroer. Støbestilladser og form benævnes i denne

Læs mere

I nærværende Betonhåndbog er et stillads en konstruktion, der bærer en form.

I nærværende Betonhåndbog er et stillads en konstruktion, der bærer en form. 9.1 Stillads Af Jacob Christensen Figur 1. Formbærende systemstillads til støbning af bro på Holbæk-Vig motortrafikvejen 2012. Stilladset er funderet på stålplader udlagt på en gruspude. I nærværende Betonhåndbog

Læs mere

12810.201 Næstved Nordlig Omfartsvej. Orienteringsmøde for bydende, tirsdag d. 2. dec. 2014

12810.201 Næstved Nordlig Omfartsvej. Orienteringsmøde for bydende, tirsdag d. 2. dec. 2014 12810.201 Næstved Nordlig Omfartsvej Orienteringsmøde for bydende, tirsdag d. 2. dec. 2014 Program kl. 10 12 - Velkomst og præsentation - Udbudsmateriale og rettelsesblade - Overordnet gennemgang af strækning

Læs mere

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer

Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Titel Nye byggesystemer til broer: Brodæk med in situ-støbte elementer Udarbejdet af Teknologisk Institut Beton Gregersensvej 2630 Taastrup

Læs mere

Broer med og uden støbestilladser Leverandørdokumentation ved anvendelse af støbestilladser og forskalling

Broer med og uden støbestilladser Leverandørdokumentation ved anvendelse af støbestilladser og forskalling Broer med og uden støbestilladser Leverandørdokumentation ved anvendelse af støbestilladser og forskalling Teknologisk Institut Morten Sterregaard-Raahauge 2. november 2016 A Leverandørdokumentation for

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

Udførelsesstandard for betonarbejder

Udførelsesstandard for betonarbejder Byggelovgivning (Byggeloven + BR 10) DS/ Nationalt anneks EN 1990 DK NA DS 409 DS/ Nationalt anneks EN 1992 DK NA DS 411 Udførelsesstandard for betonarbejder DS/EN 13670 og DS 2427 DS 2426 DS481 DS/ DS/

Læs mere

BRORENOVERING MED REKORDFART 27/7 PILOTPROJEKT VD CEAS - COWI

BRORENOVERING MED REKORDFART 27/7 PILOTPROJEKT VD CEAS - COWI KARSTEN NORMAND CHRISTIANSEN & ESSENBÆK A/S BRORENOVERING MED REKORDFART 27/7 PILOTPROJEKT VD CEAS - COWI DANSK BRODAG 2014 Præsentation Karsten Normand Projektleder Christiansen & Essenbæk A/S 7 år med

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

BILAG 1 KRAV TIL KURSUSDELTAGELSE

BILAG 1 KRAV TIL KURSUSDELTAGELSE SIDE 13 BILAG 1 KRAV TIL KURSUSDELTAGELSE VEJEN SOM ARBEJDSPLADS Vejdirektoratet har siden 1. januar 2004 stillet krav til entreprenører, der arbejder på eller langs statsvejene, at de skal have gennemført

Læs mere

Vejledning: Dokumentation af visuelt (fag-)tilsyn på bygværker i totalentreprise

Vejledning: Dokumentation af visuelt (fag-)tilsyn på bygværker i totalentreprise Dato 22. maj 2017 Sagsbehandler Dorthe H. Hansen Mail dhh@vd.dk Telefon +45 7244 2461 Dokument 13/19297-15 Side 1/6 Vejledning: Dokumentation af visuelt (fag-)tilsyn på bygværker i totalentreprise Denne

Læs mere

Betingelser m.v., SOS. Bilag. Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012. Eksempel

Betingelser m.v., SOS. Bilag. Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012. Eksempel Bilag Drejebog for udførelse af reparationsarbejder 2012 Eksempel Formål I nærværende entrepriseform er en væsentlig del af opgaveplanlægning og styring entreprenørens ansvar. Drejebogen udarbejdes forud

Læs mere

ENTREPRISE H102.02.21

ENTREPRISE H102.02.21 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE H102.02.21 Midterhelle-entreprise H102 Roskilde - Ringsted >>> H102.02 Trafiksanering i Osted MARTS 2011 Styring og samarbejde Entreprise Entreprenør: Udgave: H102.02.21

Læs mere

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde PLANLÆGNING OG PROJEKTERING Formålet med afmærkning af vejarbejde side 13 Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Notat om in-situ broprojekter

Notat om in-situ broprojekter Notat om in-situ broprojekter Fabriksbetonforeningen og Forskallingsgruppen i Dansk Byggeri Maj 2016 Indhold 0. Indledning...3 1. Fremkommelighed...3 1.1 Traditionelle løsninger 3 åbne spor og 80 km/t...3

Læs mere

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer

Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Entreprise 8800.01 Viborg Station Levering af tunnelelementer Udbudskontrolplan (UKP) August 2015 Entreprise: 8800.01 Arbejde: Slap armering : 10.08.2015 Acceptkriterium Krav dokumentation Bemærkninger

Læs mere

BRORENOVERING MED REKORDFART 27/7 PILOTPROJEKT VD CEAS - COWI

BRORENOVERING MED REKORDFART 27/7 PILOTPROJEKT VD CEAS - COWI KARSTEN NORMAND CHRISTIANSEN & ESSENBÆK A/S BRORENOVERING MED REKORDFART 27/7 PILOTPROJEKT VD CEAS - COWI GÅ-HJEM-MØDE DBF - 4. NOVEMBER 2015 Præsentation Karsten Normand Projektchef Christiansen & Essenbæk

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016

ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 ISTANDSÆTTELSE AF MØNBROEN TEMADAG BETONREPARATION OG -RENOVERING 2016 DEN 2. FEBRUAR 2016 DAGSORDEN SAMLET INDLÆG 1. Mønbroen og istandsættelsen 2012 2016 i 2 entrepriser samt løsninger og erfaringer

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

KVALITETSSIKRING SAMT

KVALITETSSIKRING SAMT Sag: DTL KS-håndbog Udgave nr.: 1. Dato: Februar 2003 KVALITETSSIKRING SAMT MILJØ- OG ARBEJDSMILJØSTYRING SAGSBESTEMT HÅNDBOG FOR (VIRKSOMHEDSNAVN) MINDRE HÅNDVÆRKSVIRKSOMHEDER Bygherre: Entreprise: 1.

Læs mere

PARADIGME STILLADS OG FORM SAB-P UDBUD NOVEMBER 2017

PARADIGME STILLADS OG FORM SAB-P UDBUD NOVEMBER 2017 PARADIGME UDBUD NOVEMBER 2017 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Dette paradigme for Særlig arbejdsbeskrivelse, SAB-P, for Stillads og form er opdelt i en venstre spalte med vejledende stikord mv. og en højre spalte

Læs mere

MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014

MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014 MØNBROEN ENTREPRISE E2 HOVEDISTANDSÆTTELSE AF UNDERSIDE 2014 2016 ORIENTERINGSMØDE FOR DE BYDENDE DEN 30. JUNI 2014 DAGSORDEN 1. Overordnet orientering om entreprisen 2. Særlige forhold 3. Fotos 4. Spørgsmål

Læs mere

Transportministeriet. Juni 2015

Transportministeriet. Juni 2015 Transportministeriet Juni 2015 BRO 14-0-047.10 OVERFØRING AF EGEBÆKVEJ. REDEGØRELSE FOR SVIGT AF STILLADS DEN 27.09.2014 PROJEKT Redegørelse for svigt af stillads den 27.09.2014 Projekt nr. 218764 Version

Læs mere

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 APRIL 2013 AAB VEJLE RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 AAB VEJLE

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 12 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Totalentreprise AV-OD-HN-522 Vedligeholdelse af broer o. a. bygværker

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Totalentreprise AV-OD-HN-522 Vedligeholdelse af broer o. a. bygværker Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Totalentreprise Vedligeholdelse af broer o. a. bygværker Ballerup-Frederikssund-Kregme April 2018 Bro 0000522-0-001.30 UF af gangsti 30, Lundegårdsstien Bro 0000522-0-003.00,

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 13 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Bilag 6. Vejledning REDEGØRELSE FOR DEN STATISKE DOKUMENTATION

Bilag 6. Vejledning REDEGØRELSE FOR DEN STATISKE DOKUMENTATION Bilag 6 Vejledning REDEGØRELSE FOR DEN STATISKE DOKUMENTATION INDLEDNING Redegørelsen for den statiske dokumentation består af: En statisk projekteringsrapport Projektgrundlag Statiske beregninger Dokumentation

Læs mere

Begreber i forbindelse med kvalitetssikring

Begreber i forbindelse med kvalitetssikring Begreber i forbindelse med kvalitetssikring Hvorfor kvalitetssikring HVAD ER KVALITET? Procesgranskning og kvalitetssikring 4 KVALITET KAN F.EKS. DEFINERES SOM: GRAD AF OPFYLDELSE AF FORVENTNINGER Bliver

Læs mere

Ny plan skal give færre ulykker

Ny plan skal give færre ulykker Ny plan skal give færre ulykker Ved at sætte ind allerede i projekteringen kan mange skader og ulykker undgås. Samtidig kan logistikken forbedres, tiden gøres mere effektiv og der kan i sidste ende spares

Læs mere

INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3

INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3 INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3 1 KVALITET OG SERVICE... 4 1.1 Aftalevilkår... 4 1.2 Kundetilfredshed... 4 1.3 Kvalitetsmål... 4 1.4 Responstider ved akutte kundehenvendelser... 4 1.5 Forsikring... 4

Læs mere

Entreprise H

Entreprise H er Entreprise H370.02.76 Signalentreprise H370 Herning - Varde >>> H370.02 maj 2012 Tilbud og kontrakt Løbe nr Reference Hvor skal kontrolleres Hvordan skal kontrolleres kontrolleres Acceptkriterium Krav

Læs mere

Element - Produktion

Element - Produktion Element - Produktion 1 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Byggesag: Bygherre: Entreprise: Firma: Virksomhedens interne organisation

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud 6717.001 Dato 22. oktober 2014 Sagsbehandler Mette Bentzen Mail mera@vd.dk Telefon 7244 2311 Dokument 14/05858-12 Side 1/14 Etape 6717, Holstebromotorvejen

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 15. januar 2019 Sagsbehandler Elisabeth Helms Mail EH3@VD.DK Telefon 7244 2420 Dokument 18/08853-6 Side 1/5 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 Entreprise 6620.323 Supplerende

Læs mere

Sidste nyt.. Indhold: - Vejregelgruppe Bygværker - Alkalikiselramte bygværker - Bæreevne af eksisterende bygværker

Sidste nyt.. Indhold: - Vejregelgruppe Bygværker - Alkalikiselramte bygværker - Bæreevne af eksisterende bygværker Sidste nyt.. Dansk Brodag 2018 Erik Stoklund Larsen Indhold: - Vejregelgruppe Bygværker - Alkalikiselramte bygværker - Bæreevne af eksisterende bygværker VRG Bygværker 2013-2017 Erik Stoklund Larsen, Vejdirektoratet,

Læs mere

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX

Udbud af asfaltarbejder 2018 IX Udbud af asfaltarbejder 2018 IX og Maj 2018 ENTREPRISE 46: M30, km 46,200 47,400 v.s., ved Herfølge ENTREPRISE 49: M60, km 90,660-92,252 h.s., ved Taulov ENTREPRISE 50: Hldv. 450, km 4,748-8,290, inkl.

Læs mere

ANNONCERING AF TILBUDSINDHENTNING

ANNONCERING AF TILBUDSINDHENTNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. marts 2012 12/03282-1 Lene Tørnæs Helbo lthe@vd.dk +45 7244 3749 ANNONCERING AF TILBUDSINDHENTNING BYGHERRERÅDGIVNING FOR BROER I ENTREPRISE 0410.001, UDBYGNING

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN Bilag 2

UDBUDSKONTROLPLAN Bilag 2 Bilag 2 Generelle bestemmelser Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan for entreprisen, jfr. SB ad 11, stk. 1. Kontrolplanen skal udarbejdes på grundlag af: - Udbudskontrolplan for entreprisen - Resultater

Læs mere

Ophængt forskalling til støbning af brodæk

Ophængt forskalling til støbning af brodæk SYNOPSIS - 2008 Ophængt forskalling til støbning af brodæk Thomas Nielsen Pladsleder hos E. Pihl & Søn A.S. Akademiingeniør 1990. Telefon 4527 7200, mobil 4093 1509, e-mail thn@pihl-as.dk, web www.pihl-as.dk

Læs mere

KVALITESSIKRINGSHÅNDBOG

KVALITESSIKRINGSHÅNDBOG KVALITESSIKRINGSHÅNDBOG Byggesag: Sags nr.: Sags beskrivelse: Hoved/Totalentreprisen, incl. alle underliggende fagentrepriser Kvalitetssikringshåndbog for Nisgaard + Christoffersen A/S & samarbejdspartnere

Læs mere

BEREGNINGSBLANKET side 1/3 Til oplysninger svarende til nøgletal

BEREGNINGSBLANKET side 1/3 Til oplysninger svarende til nøgletal BEREGNINGSBLANKET side 1/3 Virksomhed: Byggesagens navn: Kunde: Udførelsesperiode: til Denne blanket kan anvendes af entreprenører, som ikke har gyldige nøgletal, i forbindelse med udbud, hvor bygherren

Læs mere

Arbejdsmiljøopgaver ved bygge og anlægsprojekter

Arbejdsmiljøopgaver ved bygge og anlægsprojekter DANSK VAND KONFERENCE 2010 Jan Nygaard Hansen, arbejdsmiljørådgiver 1 Baggrund 1975: Arbejdsmiljøloven ( 33) 1978: BK 501 om projekterende og rådgiveres pligter (Hensyn til arbejdsmiljøet) 1990: AT-anvisning

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE Beplantningsarbejder Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 36320.50 Beplantningsarbejder 36320 Vejle - Grindsted >>> Bredsten - Vandel AUGUST 2012 UKP Indhold 36320.50 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år?

Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år? Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år? Områdechef Teknisk Drift, Kim Andersen BROER PÅ BANEDANMARKS NET. Forvaltning af ca. 2320 broer 37 % på hovedstrækningerne 18 % på S-bane strækningerne

Læs mere

Entreprise GTUN-OME Etablering af nye Omegafuger i Guldborgsundtunnelen

Entreprise GTUN-OME Etablering af nye Omegafuger i Guldborgsundtunnelen Til de bydende Dato 22. juni 2018 Sagsbehandler Kirsten Riis Mail kiri@vd.dk Telefon 7244 7538 Dokument 18/06270 Side 1/6 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 Entreprise GTUN-OME Etablering af nye

Læs mere

Spagetti-anlæg, Jyllingevej. Frederikssundmotorvejens 1. etape

Spagetti-anlæg, Jyllingevej. Frederikssundmotorvejens 1. etape Spagetti-anlæg, Jyllingevej Frederikssundmotorvejens 1. etape Lov om anlæg af første etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 3 og Motorring 4 Frederikssundmotorvejen Tidsplan Forår 2010 Beplantning

Læs mere

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

M52. Renovering af betonbelægningen ved Holsted PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted M52, Esbjergmotorvejen >>> M52 Renovering af betonbelægningen ved Holsted AUGUST 2014 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT...

Læs mere

Arbejdsmiljøklagenævnets nyhedsbrev indeholder resume af 3 udvalgte sager af almen eller principiel interesse, som nævnet afgjorde i januar 2017.

Arbejdsmiljøklagenævnets nyhedsbrev indeholder resume af 3 udvalgte sager af almen eller principiel interesse, som nævnet afgjorde i januar 2017. Nyhedsbrev nr. 1/2017 Arbejdsmiljøklagenævnets nyhedsbrev indeholder resume af 3 udvalgte sager af almen eller principiel interesse, som nævnet afgjorde i januar 2017. Afgørelserne vil kunne læses i deres

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL)

Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV Vedligehold (VED) og Belægningsarbejder (VED-BEL) Tilbuds- og afregningsgrundlag TAG Asfaltarbejder 2019 IV og Februar 2019 ENTREPRISE 12: Hldv. 133, km 6,888 9,700, inkl. P-plads, ved Nørreballe ENTREPRISE 13: Hldv. 107, km 10,880 11,721, ved Hundested

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

Danrep er i gang Dansk reparationsnetværk. v. Gitte Normann Munch-Petersen

Danrep er i gang Dansk reparationsnetværk. v. Gitte Normann Munch-Petersen Danrep er i gang Dansk reparationsnetværk v. Gitte Normann Munch-Petersen Netværk i Danmark IDA - Faglige netværk indenfor byggeri Brandteknik Byg Bygningsfysik Dansk Betonforening Materialeteknologi Netværk

Læs mere

Dokumentfortegnelse

Dokumentfortegnelse Bilag 0.3 1210.27 Dokumentfortegnelse Udarb. af: Version: Dokument ID Udarb. af Kontrol af Godkendt af Fordeling Arkivnummer Nummer Version Dato Navn / Titel Initialer Initialer Initialer Firma / Initialer

Læs mere

ARBEJDSMILJØPLAN. Indholdsfortegnelse. 1. Arbejdsmiljøplanen... 2. 2. Grundlag... 2. 3. Arbejdsmiljømål... 2. 4. Indsatsområder...

ARBEJDSMILJØPLAN. Indholdsfortegnelse. 1. Arbejdsmiljøplanen... 2. 2. Grundlag... 2. 3. Arbejdsmiljømål... 2. 4. Indsatsområder... DOKUMENTNR. UDARBEJDET ENHED A021725-101-300 Udarbejdet Kontrol Godkendelse TNJ ALAL AEN/HLJ Driftsområdet/Vedligeholdelsesområdet ETAPE Arbejdsmiljø i projekteringsfaserne Bropakke VIW-23 Bro 03-0-110.00

Læs mere

STATISK DOKUMENTATION B PROJEKTDOKUMENTATION B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT

STATISK DOKUMENTATION B PROJEKTDOKUMENTATION B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT Bygherre: AAB HORSENS Projekt navn: Dato: 2015-12-17 STATISK DOKUMENTATION B PROJEKTDOKUMENTATION B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT B PROJEKTDOKUMENTATION B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT Status: Projektnavn:

Læs mere

Opstartsfase. 0.3 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen

Opstartsfase. 0.3 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen 0.3 Vejledning og tjellister til koordinator P og B ved overdragelse til koordinator B i opstarts- og byggefasen Opstartsfasen Det er i denne fase, at sikkerhedsarbejdet på byggepladsen bliver planlagt.

Læs mere

At-VEJLEDNING ØVRIGE OMRÅDER F.2.3. Arbejdsmiljøuddannelse for koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på bygge- og anlægspladser

At-VEJLEDNING ØVRIGE OMRÅDER F.2.3. Arbejdsmiljøuddannelse for koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på bygge- og anlægspladser At-VEJLEDNING ØVRIGE OMRÅDER F.2.3 Arbejdsmiljøuddannelse for koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på bygge- og anlægspladser Vejledning om indhold, omfang og deltagere samt tilmelding og gennemførelse

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYGAV) Entreprise: AVODVIW112 Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYGAV) Entreprise: AVODVIW123 Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

Hermed fremsendes rettelsesblad nr. 1 (RET 1), som består af rettelser/tilføjelser

Hermed fremsendes rettelsesblad nr. 1 (RET 1), som består af rettelser/tilføjelser DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juli 2011 11/05827-4 Claus Nødgaard Hansen cnh@vd.dk 7244 2220 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Totalentreprise 6620.100 Dalbro Gudenåen

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING PSS - PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Udarbejdet

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Rammeaftale om administration af særtransporter 2017-2020 Januar 2017 Side 1 af 8 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Generelt... 3 3 Planlægning af rådgivningsydelsen...

Læs mere

JFJ tonelementbyggeri.

JFJ tonelementbyggeri. Notat Sag Udvikling Konstruktioner Projektnr.. 17681 Projekt BEF-PCSTATIK Dato 2009-03-03 Emne Krav til duktilitet fremtidig praksis for be- Initialer JFJ tonelementbyggeri. Indledning Overordnet set omfatter

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker 2017 2020 August 2016 Side 2 af 9 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt...

Læs mere

Forretningsorden for samarbejde

Forretningsorden for samarbejde Aarhus Februar 2016 Sagsnr. 020789-0092 tb/tb/kkp Forretningsorden for samarbejde Aalborg Kommune og Budolfi Plads, Aalborg 2/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Samarbejdets organisering... 3

Læs mere

Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning

Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning November 2004 Indholdsfortegnelse Kort beskrivelse af vejledning 3 Procedurebeskrivelse 4 Bilag: Teknisk vejledning 6 Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning

Læs mere

Nogen af de skærpede krav blev gennemgået, der henvises til SAB.

Nogen af de skærpede krav blev gennemgået, der henvises til SAB. Ek se m pe l 2 af 7 1. Orientering KRA indledte mødet med at orientere om projektet i hovedtræk. Entreprisen Omfatter ca. 12,6 km motorvej + 12 ramper, 2 rastepladsanlæg, 1 rundkørsel + skærende veje.

Læs mere

VEJDIREKTORATETS AKR-BROER VERSION 2.0

VEJDIREKTORATETS AKR-BROER VERSION 2.0 VEJDIREKTORATETS AKR-BROER VERSION 2. DANSK BETONFORENING DEN 3. OKTOBER 213 ERIK STOKLUND LARSEN UDDRAG FRA ET SÆREFTERSYN 1 Formål: at udføre en screening af mindre broer opført i perioden 196-1986 VD-undersøgelse

Læs mere

BETONBRO STILLADS OG FORM AAB

BETONBRO STILLADS OG FORM AAB ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE UDBUD AUGUST 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 1.1 Referencer 3 1.2 Dokumentation 4 1.2.1 Fremsendelse og godkendelse af dokumentation 4 1.3 Projekteringsgrundlag 4 1.3.1

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG)

SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) ENTREPRISEKONTRAKT SAMLET VEDLIGEHOLDSUDBUD 2013 Bygværker (BYG) SEPTEMBER 2013 VEDLIGEHOLD AF ALMINDELIGE BYGVÆRKER (BYGAV) Entreprise: AVODVIW126 Revideret den 3. januar 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER

Læs mere

Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed. Arbejdstilsynet, maj/juni 2013

Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed. Arbejdstilsynet, maj/juni 2013 Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed Arbejdstilsynet, maj/juni 2013 Fra: Til: Alle er enige! Der skal tænkes og forberedes arbejdsmiljøforhold i hele processen - og derefter! Sund fornuft!!

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise HN-22 Bygværksreparationsarbejder 2013 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Projekterende/rådgiverens pligter

Projekterende/rådgiverens pligter Projekterende/rådgiverens pligter Preben Boock, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI marts april 2011 13. april 2011 1 Projekterende Bygherre Entreprenør Leverandør Aktører i byggefasen Rådgiver: Ingeniør,

Læs mere

Evaluering af koordinator netuddannelsen

Evaluering af koordinator netuddannelsen Evaluering af koordinator netuddannelsen Det er vigtigt, at du kun sætter ét kryds ved hvert spørgsmål. Vær opmærksom på, at krydsene skal sættes i de afmærkede bokse. Kryds sat uden for de afmærkede bokse,

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau: Teknisk Meddelelse Nr. 84 udgave 1 /Dato 18.10.2018 Vandrette spærringer (tidligere benævnt skærmtage) Denne meddelelse indeholder generelle regler for opsætning af vandrette spærringer på nye og eksisterende

Læs mere

TOTALENTREPRISEKONTRAKT

TOTALENTREPRISEKONTRAKT TOTALENTREPRISEKONTRAKT 1 ENTREPRISE Entreprise: Entrepriseform: AVODVIW30183.00 Reparation af Bro 30183.00, OF Lvej 508, Gammel Køge Landevej Totalentreprise 2 PARTERNE Mellem Vejdirektoratet, ADDVområdet

Læs mere

Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Terrorsikring Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt

Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Terrorsikring Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt Annex 1.3 FN Byen og Campus 2 Arbejdsbeskrivelse Beton, generelt og pladsstøbt 2017-03-29 Indholdsfortegnelse Side : 1/14 Indholdsfortegnelse 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.1 Generelt...

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

Banedanmark krav til VD s rådgiverudbud for projektering af arbejder ved TP45

Banedanmark krav til VD s rådgiverudbud for projektering af arbejder ved TP45 Banedanmark krav til VD s rådgiverudbud for projektering af arbejder ved TP45 OF af M10 over forbindelsesspor til Køge Udvidelse af UF Lille Syd Banen under M10 Nedrivning af eksisterende bro for OF Ølsemaglevej

Læs mere

Danske Anlægsentreprenører, HOFOR, DONG Energy TDC Københavns kommune

Danske Anlægsentreprenører, HOFOR, DONG Energy TDC Københavns kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Danske Anlægsentreprenører, HOFOR, DONG Energy TDC Københavns kommune 16-04-2015 Sagsnr. 2015-0020372 Dokumentnr. 2015-0020372-1 Samarbejdsaftale

Læs mere

Statiske beregninger. - metode og dokumentation. af Bjarne Chr. Jensen

Statiske beregninger. - metode og dokumentation. af Bjarne Chr. Jensen Statiske beregninger - metode og dokumentation af Bjarne Chr. Jensen Statiske beregninger metode og dokumentation 1. udgave Nyt Teknisk Forlag 2003 Forlagsredaktion: Thomas Rump,tr@nyttf.dk Omslag: Henning

Læs mere

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage

Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Arbejdsbeskrivelse 06. Betonelementmontage Hovedprojekt Side : 1/11 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Element Produktion 1 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Byggesag: Bygherre: Entreprise: Firma: Virksomhedens interne organisation

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI DECEMBER 2010 Entreprenørnøgletal version 2 og medvirkende virksomheder

STØTTET BOLIGBYGGERI DECEMBER 2010 Entreprenørnøgletal version 2 og medvirkende virksomheder Nøgletalsoplysninger på projektniveau STØTTET BOLIGBYGGERI DECEMBER 2010 Entreprenørnøgletal version 2 og medvirkende virksomheder ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Frivillig evaluering af entreprenører

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

Sag: Slagelse Gymnasium Sag nr.: Dato: Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9

Sag: Slagelse Gymnasium Sag nr.: Dato: Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9 Entreprise: STÅLARBEJDET Side: 1 af 9 Indholdsfortegnelse OMFANG 2 Generelt...2 Normer og forskrifter...2 Arbejdets omfang...2 Bygningsdele...4 Projektering...4 Byggeplads...4 Indretning og drift...4 Vejrligsforanstaltninger...4

Læs mere

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB)

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Projektnavn Retablering af fugleø i Utterslev Mose Bygherre: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indholdsfortegnelse Særlige Arbejdsbetingelser

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. juli 2014 Hans-Åge Cordua haco@vd.dk 7244 7501 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedenstående udbud: Mønbroen, Entreprise E2, Hovedistandsættelse

Læs mere

14. december 2011 GENERELT. Indkomne spørgsmål

14. december 2011 GENERELT. Indkomne spørgsmål 14. december 2011 GENERELT Spørgsmål nr. 1 TAG Post B05, 0,4m3 beton pr lbm kantbjælke er voldsomt meget til reparation, er det korrekt det skal forudsættes ved afgivelse af tilbud? Svar nr. 1 TAG Post

Læs mere

Checkliste Bygbarhed

Checkliste Bygbarhed Side 1 1 Er der givet rimelig information om udformning og forudsætninger, der er kritisk for udførelsen? 1.1 Er fælles foranstaltninger i byggefasen beskrevet? F.eks. fælles stillads. 1.2 Er midlertidige

Læs mere

Eksisterende broers bæreevne Forsøg. Arne Henriksen

Eksisterende broers bæreevne Forsøg. Arne Henriksen Eksisterende broers bæreevne Forsøg Arne Henriksen 1 Oversigt Beregning og Brotyper Partialkoefficienter Kantbjælkers bæreevne Vosnæsvej Holstebro Silkeborg Planlagte 2 Brotyper OL elementtunneler OT bjælker

Læs mere