Byarkitektonisk vurdering af Indpasning af parkeringshus i Svendborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byarkitektonisk vurdering af Indpasning af parkeringshus i Svendborg"

Transkript

1 1 Byarkitektonisk vurdering af Indpasning af parkeringshus i Svendborg Svendborg Kommune Juni 2006

2 2 Indhold Indhold 2 Metode 3 Voldgade 4 Hulgade 6 Dronningegården 8 Torvet 12 Skolegade 15 Samlet arkitektonisk vurdering 18 Udarbejdet for Svendborg Kommune juni 2006 af Sven Allan Jensen as Sankelmarksgade Aalborg

3 Metode 3 Analysen af det fremtidige behov for parkeringspladser i Svendborg by har vist, at der vil blive brug for en udvidelse med ca. 500 pladser. Der er peget på fem mulige placeringer indenfor tætby området for opførelse af et parkeringshus. De arkitektoniske konsekvenser for indplacering af et p-hus i den bymæssige kontekst vurderes i dette notat. Vurderingen tager afsæt i en kortfattet byarkitektonisk analyse af de fem områder, samt den bymæssige kontekst, som giver stedets forudsætninger. Vurderingen følges op af en række byarkitektoniske anbefalinger til den kommende planlægning. Der er udført 3D visualiseringer af hver enkelt løsning, så konsekvenserne af de nye voluminer anskueliggøres. Som forudsætning opereres der med et p-hus med flere dæk med kombinationer af kælderparkering, delvist nedgravet eller over terræn. Der er flere steder peget på en kombineret løsning, hvor boligbebyggelse indarbejdes i parkeringsanlægget. Herunder: De fem udpegede lokaliteter for placering af et p-hus. SKOLEGADE DRONNINGEGÅRDEN HULGADE TORVET VOLDGADE 1

4 4 Voldgade Svendborg Bycenter Vestergade Vurdering Nannasvej Voldgade Vest er i dag udlagt som parkeringsplads nær Svendborg Bycenter. Området ligger udenfor middelalderbyen. Pladsen er regulær og plan, og indskrives i en sluttet struktur med stram karrebebyggelse mod nord og 2-2½ etages fritliggende villabebyggelse mod syd og vest. Villaerne afskærmes af plankeværk og fremstår som en homogen struktur med facade i gadelinje. Egensevej Voldgade Lundevej P-området fremstår som et diffust, åbent rum i den ellers sluttede struktur. Beplantningen på pladsen er ude af skala, og fremstår rodet, mens en række træer langs Voldgade giver retning til det ellers ustrukturerede gaderum. Bebyggelsen mod nord danner overgang mellem den tætte bymidte og de bynære villakvarterer. I sigtelinjen fra Centrumpladsen ligger den åbne parkeringsplads. Anbefalinger Såfremt der skal opføres et p-hus på dette sted, skal det opføres som en bygning, der indordner sig den dominerende bygningshøjde på 2-2½ etage og arkitektonisk fremstår med en delvis åben facade, for at respektere bebyggelsesstrukturen med fritliggende bygninger. Mod Voldgade bør alléen bevares som et markant, grønt og rumskabende element, og bebyggelsen skal derfor trækkes derfor nogle få meter ind på grunden. Det kan medvirke til at skabe et mere harmonisk gaderum med en klart defineret retning og skala. Der foreslås et p-hus over terræn på en Overgang mellem karrestruktur og villakvarter Villaer i 2-3 etager fritliggende Grøn bagside og plankeværk Sigtelinje Karrestruktur Diffust rum Centrumpladsen. Hjørnet af Voldgade Vest er synligt Karrestruktur Villaer ud mod parkeringsplads Sammenfatning af dominerende træk i området. etage og evt. kælderparkering kombineret med boligbebyggelse i form af punkthuse i 2-4 etager. Det visuelle miljø i gaderummet langs Voldgade bliver mere bymæssigt og domineret af punkthuse, som er rykket frem mod gaden. Dette motiv kan evt. også anvendes på gadens østlige side, hvor de samme betingelser gør sig gældende. Fra Centrumpladsen ses Voldgade. Parkeringspladsen er idag opdelt via beplantning.

5 5 Herover: Voldgades forløb set fra syd. Parkeringspladsen Voldgade vest med alléen ses i billedet til venstre. På en tilfældig mandag ved middagstid er det svært at fi nde en ledig plads. P-hus: 2 etager, nedgravet kælder ialt 13500m2 Boligbyggeri: 2-4 etagers punkthuse m2 Den nordlige ende vil være synlig fra Centrumpladsen og kan med fordel markeres. Der skal tages hensyn til bagsiden og afgrænsningen mod villaerne i vest og syd. Der bør friholdes en passage langs det nuværende plankeværk, som begrønnes og afskærmer for udsyn ned i haverne. Herunder: Sådan kan samme forløb se ud med et parkeringshus i to etager - hvoraf den ene er gravet ned - og tre punkthuse, som stiger i højde mod nord. Bebyggelsen formidler overgangen mellem den tætte karrebebyggelse og de fritliggende villaer.

6 6 Hulgade Jessens Mole Vurdering Svendborg er en af Danmarks mest markante terrænreliefbyer på grund af den stærkt kuperede bygrund. Grunden i Hulgade ligger for foden af terrænstigningen mellem havnen og byen. Foran og ved den bevaringsværdige gule bindingsværksbygning ses skrænten som det eneste sted i byen. Det er vigtigt for den kulturhistoriske forståelse af byen og dets topografi, at denne struktur ikke sløres, men derimod tydeliggøres. Møllergade Hulgade Toldbodgade Banegård Grunden ved Hulgade ligger i overgangen mellem havnens retninger og de middelalderlige strukturer og retninger i midtbyen. Der findes kun få forbindelser på tværs af skrænten, mellem midtbyen havnen, men der er planer om en forbindelse syd om skrænten, hvor kirkens spir er pejlemærke. På grunden findes idag parkeringspladser samt en to-etagers genbrugshal med tagparkering. Fra taget er der en flot udsigt mod nord og øst. Området ligger ud mod Toldbodgade på et sted, hvor der er en åbning i den ellers lukkede facaderække. Bebyggelsen er af varierende alder og kvalitet. Mod Toldboldgade findes bygninger i 3½-5 etager, hvor især den nyistandsatte, gule hjørneejendom gør sig bemærket. Mod nord ligger TDC og Socialog Sundhedsskolen, som ikke har væsentlig arkitektonisk værdi. Ved skolen løber en gyde op mod midtbyen og gågaden. Gågade med tæt karrestruktur Midtbyens struktur og retninger fra middelalderen Forbindelser på tværs SOSU Forbindelser på tværs Bindingsværksejendom Markant dominerende bygning Forbindelser på tværs Karrestruktur som byfront Skrænt danner overgangen til den højereliggende midtby Havnens retninger dannes af kajkanten og banespor Sammenfatning af dominerende træk i området. Hulgade set fra skrænten i vest. Området ligger mellem den gule bindingsværksbygning og den gul pudsede karre.

7 7 Hullet i karreen ved Hulgade ses her fra sporene ved banegården. Anbefalinger Hulgade vil med nedrivningen af genbrugshallen kunne rumme et parkeringshus med tagparkering, som anlægges samme sted som hallen og evt. udvides længere mod nord. En ny bebyggelse skal underlægge sig stedets skala og proportioner, og må ikke bryde med konteksten. Her tænkes specielt på den gule bindingsværksejendom og skråningen, som ikke må skjules bag bebyggelsen. Det eksisterende rampeanlæg bør flyttes til nordsiden af en kommende bebyggelse, og rampens plads ved skrænten friholdes. Området bør underkastes en samlet, bymæssig forskønnelse, så skrænten fremhæves og parkeringspladsen ved Toldbodgade indtænkes i anlægget. Ligeledes skal der sikres sammenhæng mellem bebyggelsen og gyden op mod midtbyen og gågaden. En ny bebyggelse kan opføres i maksimalt to etager - evt. med tagparkering og kælder. Det er vigtigt, at en ny bebyggelse ikke skjuler mere af skrænten og den ovenliggende bebyggelse, end det er tilfældet idag. Hjørnet ud mod Toldbodgade er meget synligt og skal have en relativt høj grad af arkitektonisk kvalitet. Gavlen skal opdeles i mindre, markerede felter, der bygger videre på gavlens skala og proportioner på den gule bygning ved Toldbodgade. P-hus: 3 etager, nedgravet kælder ialt 3210m2 Boligbyggeri: Intet Sådan kan Hulgade se ud fra Toldbodgade med en 2-etages bebyggelse og tilhørende forskønnelse af forpladsen. Skrænten ses bedre og parkeringspladsen ved SOSU-skolen udnyttes til bebyggelse.

8 8 Dronningegården Vurdering Området ved Dronningegården ligger ved den nordlige skrænt ned til det lavere liggende område ved Dronningemaen, hvor der tidligere var et lavt udbredt engområde. Området ligger udenfor middelalderbyen i en overgangszone mellem den tætte bymidte og villakvartererne. Bebyggelsen Dronningegården er et nyere lejlighedskompleks i karrestruktur i 2½ etage i rosa mursten. Hertil er der et frodigt gårdmiljø og en stor parkeringsplads. Bebyggelsen danner ryg mod ringforbindelsen Dronningemaen, og ligger som afslutning for foden af bakken. Området ved Dronningemaen domineres af storskala set i forhold til den mindre skala og større detaljering i bebyggelsesstrukturen der findes i området op mod bymidten. Bebyggelsen Dronningegården danner en karresstruktur mod Dronningemaen. Syd for området ligger en rødstenskirke og et tætlav byggeri af god kvalitet. Kirken er dog for lille, til at kunne spille op til den store parkeringsplads, hvilket får den til at virke malplaceret. Byrummet omkring mølledammen er veldefineret mod syd og vest, men mangler en bymæssig afslutning mod nordvest, hvor man idag ser ind på bagsiden af Dronningegården. Naturama Sportsplads Grønt område Dronningemaen Tunnel Skolegade Skolegades beplantede dæmning og byvolden Markant bygningsvolumen Tilbagetrukket hjørnemarkering Delvis sluttet karrestruktur Kirke Gavle danner veldefineret gaderum mod dammen Lav detaljering i facadeudtryk manglende kant Dam Karrestruktur Vigtigt kig hen over dammen Møllergade Stor detaljering i skala og facadeudtryk Sammenfatning af dominerende træk i området. Herunder: Dronningegårdens sydøstlige del ved gadekæret. Adgangsvejen til området løber imellem de to rosa gavlhuse.

9 9 Anbefalinger Etablering af en p-bygning ved Dronningegården, kan afslutte den karréstruktur der findes i området idag. Samtidig vil en bebyggelse på nordsiden af dammen kunne skabe et veldefineret byrum omkring dammen. Kirken skal fortsat have luft omkring sig og fremstå som højeste bebyggelse i et grønt rum, men rummet bør være mere sluttet, så kirkens skala passer hertil. Ligeledes må bebyggelsen set fra Skolegade ikke fremstå dominerende eller skjule de markante bakkedrag op mod byen. Det foreslås, at nye parkeringsmuligheder etableres som parkeringshus i 1½ etage med underetagen delvis nedgravet. Der kan opføres en-etages boliger ovenpå parkeringshuset som punkt- og længebebyggelse mod syd og vest som afslutning på karreen. Herved lukkes rummet mod dammen. Det er vigtigt at der skabes markante bygningsdele mod dammen, ligesom det er vigtigt at ny bebyggelse indordner sig stedets kontekst i skala og detaljering. Den del af tagfladen på parkeringshuset, som ikke er bebygget, skal begrønnes, og her kan evt. anlægges fællesfaciliteter som boldbane mv. Det skal sikres, at der friholdes et grønt areal på taget ned mod kirken. Den nye bebyggelse skal underlægge sig den eksisterende struktur og respektere facaderytme og skala. Den skal opføres som en afslutning af den eksisterende karrestruktur, og medvirke til at skabe mere harmoniske byrum. P-hus: 2 etager, ½ nedgravet kælder ialt 10900m2 Boligbyggeri: 1 etagers længehuse ialt 1750m2 Sådan kan den nye bebyggelse tage sig ud set fra gårdmiljøet i Dronningegården. Facaden skal bearbejdes, så den harmonerer med omgivelserne.

10 10 Til venstre: Principskitse af en mulig planløsning med udnyttelse af parkeringshusets tagflade. Herunder: Visualisering af rummet ved dammen. Bebyggelsen er her 1½ etage parkering og 1 etage beboelse.

11 11 Herunder: Den nye bebyggelse set fra tunnellen ved Skolegade. Der udlægges et grønt areal ud mod kirken, og boligbebyggelsen på 1. sal anlægges som punkt- og længebebyggelse, så der opstår grønne fællesarealer ovenpå p-huset. Vejen vil kun benyttes af beboerne i den vestlige karre, og rummet ved kirken bliver derfor fredeliggjort. Panorama over Dronningegården fra sydvest. Kirken anes til højre i billedet.

12 12 Torvet Skolegade Vurdering Torvet ved den højmiddelalderlige Vor Frue Kirke er hjertet i det gamle Svendborg. Kirken ligger på det højeste sted i byen og blev fra sin opførelse i 1260 byens ubestridte samlingspunkt. Foran kirken ligger pladsen»torvet«, der egentlig er to-tre koblede pladser, idet der er en mindre pladsdannelse mod øst og en senmiddelalderlig plads ved tragten i syd-øst. En kort overgang lå Svendborg rådhus på pladsen foran kirken. Torvet er en let skrånende, brostensbelagt plads med kirken som det centrale fikspunkt på banketten mod nord. Det østlige rum grænser op til gågaden og er meget livligt i dagtimerne med cafeer og byscene. Langs den nordlige side af rummet er der kig til vandet. Der er adgang til og fra torvepladsen fra vest gennem en portal, og selve pladsen fungerer i dag som en stor parkeringsplads, hvilket giver rummet et uorganiseret og mindre intimt præg. Mod syd løber to mindre veje ud fra Torvet, men de har begge gågadestatus, hvilket gør Torvet til et lukket rum med kun en ind- og udgang for kørende trafik. Vejadgangen til torvet er af nyere dato og ikke en del af den middelalderlige byplan. Markant port Wiggers Gaard Fruestræde Torvet Kirke på banket Brostensbelagt torv Tragten Karrestruktur Møllergade Karrestruktur af gamle huse i gågaden Sammenfatning af dominerende træk i området. Panorama over Torvet set fra kirken i nord.

13 13 Den omkransende bebyggelse varierer fra 2 til 4½ etager med høj arkitektonisk kvalitet. Strukturen og de enkelte bygninger omkring Torvet udgør et vigtigt kulturhistorisk miljø, som skal bevares i sin helhed. Anbefalinger Såfremt der ønskes yderligere parkeringsmuligheder på dette sted, bør det ske som nedgravet p-hus, der trækkes så langt mod vest som muligt og anvender den eksisterende tilkørselsvej som rampe. Udluftning til parkeringskælderen skal integreres i Torvets møblering. Der vil stadig kunne være parkering på terræn på Torvet. Øverst til venstre: Torvet set fra byscenen på den østlige pladsdannelse. Til venstre: Kig fra det vestlige gågadestrøg op mod kirken. De smalle gader er karakteristiske for dette kvarter.

14 14 P-hus: 1 etage, kælder ialt 2400m2 Boligbyggeri: Intet Herunder: Torvet som det kan se ud med en parkeringskælder og ramper i den nuværende adgangsvej. Selve Torvet lades urørt, men udluftning til kælderen skal etableres, og det bør overvejes, om den nuværende parkering skal omlægges. Herover: Torvet idag set fra tilkørselsvejen fra vest. Der er parkering i begge sider.

15 Skolegade Naturama 15 Vurdering Dronningemaen Skolegade Skolegade ligger i en lavning i forlængelse af bymidten op mod Dronningemaen og Naturama i nord. Tidligere har sundet løbet langs Dronningemaen, og byen afgrænses derfor her. Området er i dag sportsplads og er derfor terrænreguleret. Mod vest ligger Svendborg badmintonhal, som er en grøn rundbuehal med adgangsvej fra Dronningemaen. Badmintonhal Tunnel Børnehave Bymidte Mod syd skråner terrænet op mod byen, og her ligger en børnehave med tilhørende friarealer. Mod øst løber Skolegade, som hæver sig op og ender i Centrumpladsen. Bebyggelsen på nordsiden af Dronningemaen består af spredte villaer og Naturama. Villaerne tiltager i antal op ad skråningen mod nord. Villaer Diffust, grønt rum Karrestruktur Skolegades beplantede dæmning Grøn skrænt Kirke Sammenfatning af dominerende træk i området. Herunder: Panorama af hjørnet Skolegade/Dronningemaen. Naturama ses som den brune bygning til højre i billedet.

16 16 Anbefalinger Området er med sin skala og robusthed egnet for opførelse af et p-hus. Det vil enkelt kunne indpasses i bystrukturen på dette sted. En ny bebyggelse bør trækkes lidt tilbage på grunden ligesom den overfor liggende Naturama, og den skal forholde sig til Dronningegården i skala. Karrestrukturen slutter i dag med bebyggelsen Dronningegården, og den kan videreføres i parkeringshuset blot lidt tilbagetrukket. Der kan bygges i max. 3 etager, hvoraf den ene er delvist nedgravet. Herved bliver bygningshøjden den samme som Dronningegården, og der skabes et sluttet forløb langs Dronningemaen, som samtidig respekterer udsynet til byskrænten mod syd. Byggeriet kan inddrage hele grunden, men skal først og fremmest være medvirkende til at stramme op på hjørnet Dronningemaen/Skolegade. Facaderne skal være i røde eller gule farver, og detaljeringsgraden skal forholde sig til boligbebyggelserne. Indkørsel sker via vejen til badmintonhallen mod vest. P-hus: 3 etager, ½ nedgravet kælder ialt 24000m2 Boligbyggeri: Intet Herunder: Panorama fra øst. Badmintonhallen og villaerne på byens nordskrænt ses i baggrunden. Hjørnet med Naturama og Dronningegården ses til højre i billedet. Modstående side: Skolegadegrunden set fra Dronningemaen mod øst med en ny bebyggelse. En bebyggelse i 2½ etage vil betyde et mere sluttet gadeforløb. Bebyggelsen er trukket tilbage på grunden, så den giver rum til Naturama. Facaden skal bearbejdes med en større detaljeringsgrad end Naturama.

17 17

18 18 Samlet arkitektonisk vurdering Ud fra en byarkitektonisk vurdering kan de 5 grunde opdeles i 3 grupper efter hvor egnethed. Skolegade og Dronningegården er de mest oplagte steder at placere et fritliggende parkeringshus. Her er den byarkitektoniske kontekst rimeligt robust, og bevaringshensynene ringe. Det er endvidere store grunde, som begge indeholder gode muligheder for at tilføre byen rumlige kvaliteter med et nyt byggeri. For Skolegadegrunden gælder det, at byrummet og hjørnet ved Dronningemaen og Skolegade bliver styrket. En bebyggelse i Dronningegården vil forbedre de rumlige sammenhænge ved dammen og kirken. Voldgade og Hulgade er mindre egnede, men er stadig reelle muligheder. For Voldgades vedkommende er der tale om en grund hvor nybyggeri vil stramme op på gaderummet og skabe en veldefineret sammenhæng med bymidten. Ny bebyggelse vil imidlertid vanskeligt kunne tilpasses i skala og bebyggelsesstruktur med det omkringliggende. I Hulgade vil et parkeringshus medvirke til at løse nogle af de rumlige problematikker i området, og understrege de landskabelige og historiske værdier på stedet. Det må dog ske under kraftig hensyntagen til disse værdier. Endelig har Torvet laveste prioritet i kraft af de komplekse, kulturhistoriske og arkitektoniske værdier på stedet. Det kan ikke anbefales at bygge på Torvet, og en kælderløsning vil indebære betydelige hensyn til den omkransende bebyggelse og belægningen. På baggrund af analysen og visualiseringen af de mulige løsninger må det anbefales at udvide parkeringskapaciteten i Dronningegården og Skolegade - evt. i kombination med Hulgade og Voldgade, under forudsætning af at der tages de anbefalede rumlige hensyn. Løsningen på Torvet kan ikke anbefales. Sted + - Skolegade **** Dronningegården *** Voldgade ** Hulgade ** Torvet * - Mulighed for at afslutte karreforløbet mod Dronningemaen og lavningen. - Robust kontekst og få bevaringshensyn. - Mulighed for at skabe et veldefineret byrum omkring dammen og kirken. - Mulighed for at afslutte den sydlige del af karreerne langs Dronningemaen. - Robust kontekst og få bevaringshensyn. - Mulighed for at stramme op på gaderummet og skabe et mere veldefineret forløb ind mod Centrumpladsen. - Mulighed for at skabe et byggeri, som respekterer stedets skala og historie. - Mulighed for at rydde op i den eksisterende parkering på Torvet. - Bebyggelsen skal tilpasses Dronningegårdens skala og må ikke skjule den bagvedliggende grønne byskrænt. - Skalaspring fra Dronningegården til kirken skal indarbejdes og respekteres. - Der skal holdes afstand til kirken. - Parkeringshusets volumen vil bryde med den homogene struktur af fritliggende villaer mod syd og vest. - Skrænten må ikke skjules. - Stedets landskabelige og historiske strukturer stiller store krav til placering, detaljering og skala for et kommende byggeri. - Torvet er et kulturhistorisk sted, som ikke kan omdannes uden at gå på kompromis med stedets karakter. - Store bevaringshensyn.

Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus

Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus 16.10.2006 Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus Hjørnegrunden Nørrebrogade Knudrisgade Den omkringliggende kontekst er karakteriseret

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 1-857 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Baggrund for projektprogrammet Med de frigjorte bebyggelsesmuligheder på Blegstræde Hage, vil der opstå behov for en udvidelse

Læs mere

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN 14. Maj. 2013 1 Plan 1:500 SNIT SCENARIE 1-1:250 50 P 50 P 52 P 50 P 50 P 50 P 49 P 47 P 52 P 50 P Hoveddisponering

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

VUC OG Garnisionspladsen

VUC OG Garnisionspladsen AUGUST 2013 VUC OG Garnisionspladsen PARKERINGSMODELLER INDHOLD Garnisionspladsen 4 VUC - model A 11 VUC - model B 15 Landsarkivet Ll. Sct. Hans Gade Nytorv 2 Sct. Ibs Gade VUC Vestre Landsret Viborg Domkirke

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP. dato: sagsnr.: revision:

SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP. dato: sagsnr.: revision: SKOVBRYNET 120 BOLIGER I NATURSKØNT OMRÅDE VED HØJE KEJLSTRUP dato: 18.03.2014 sagsnr.: 1723-300 revision: A GRUNDEN Høje Kejlstrup hører til de nordligst beliggende boligområder i Silkeborg inden det

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN Indholdsfortegnelse Lokalplaneksempler...7 Baggrunden for bestemmelserne...9 Bebyggelsens udformning...10 Bolig med forskudte etager...11 Indledning

Læs mere

EGENARTSANALYSE. Bilag 2 Udvikling af villaområder. Københavns villaområder. Villa. Villa. Villa. Rækkehus. Villa. Rækkehus. Skole.

EGENARTSANALYSE. Bilag 2 Udvikling af villaområder. Københavns villaområder. Villa. Villa. Villa. Rækkehus. Villa. Rækkehus. Skole. Kolonihave Kolonihave EGENARTSANALYSE Bilag 2 Udvikling af villaområder Rækkehus Skole Rækkehus Dobbelthus Dobbelthus Engvej, Amager øst Københavns villaområder Københavns villaområder er placeret i udkanten

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 103 Avernakø Avernakø er en del af det Sydfynske Øhav og dækker et areal på omkring 5km 2. Øen ligger med en afstand til kysten af Fyn på 4-4,5km. Mod nord/nordvest ligger Bjørnø,

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: MIDTBYEN, HOLBÆK Historie Da Sortebrødrene kom til Holbæk i slutningen af 1200-tallet, blev de henvist til at opføre deres kloster (Sct. Lucius)

Læs mere

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Bilag nr. 3 til ØK den 26. oktober 2011 Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Forvaltningen har udarbejdet et udkast til en helhedsplan for Fischers Plads, der fremgår af side 4. Udkast til helhedsplanen

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE VOLUMENSTUDIE 15.09.2015 BOLIGER OG ERHVERV PÅ S GRUND Det planlagte boligbyggeri opføres på de arealer, der frigøres bag den nuværende Søborg Møbelfabriks hovedbygning. Der opføres ca. 160 boliger med

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Torve- og pladser Mål Silkeborg Kommune vil: Udforme bymidtens torve og pladser, så de enkelte byrums særpræg og aktiviteter udvikles

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Plan, april 2019 Amtsmandsboligen ønskes omdannet til boliger. Haven ønskes indrettet med yderligere boligbebyggelse. Den aktuelle ejendom er markeret med gul. Den hvide

Læs mere

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING

Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE BYGNINGERNES VÆRDI FOR KULTURMILJØET OG BEVARINGSVURDERING Notat Assens Kommune BEVARINGSVURDERING AF HAARBY MEJERI OG BØRNEHAVE 10. marts 2014 1 Projekt nr. 216629 Version 3 Dokument nr. 1210383404 Udarbejdet af LLU Kontrolleret af MLG Godkendt af LLU BAGGRUND

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN 22 JUNI 2016 32 PROMENADEBYEN Med skoven i ryggen og udsigt til vandet går byens borgere på opdagelse i havnen, mens små butikker og caféer servicerer de forbipasserende.

Læs mere

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) Mølle 6 Mølle 5 Mølle 4 Mølle 3 VINDMØLLER VED VINDTVED 64 Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (højre del) Mølle 2 Mølle

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Lokalplaner på vej. 26. september 2016

Lokalplaner på vej. 26. september 2016 Lokalplaner på vej Heliports ved AUH, Tillæg Kp13,VVM, Lp nr. 1027 EV Gl. Egå, Bevarende Lp nr. 985 EV Boligbyggeri i Valdemarsgade, Lp nr. 1039 FO Etageboliger og erhverv, Godsbanen Lp nr. 1044 FO 26.

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

Friområde. Vandareal. Visuel barriere. Bygningsfront. Udsigt. Markant byrum og rumligt forløb. Markant byrum og rumligt forløb vand.

Friområde. Vandareal. Visuel barriere. Bygningsfront. Udsigt. Markant byrum og rumligt forløb. Markant byrum og rumligt forløb vand. Friområde Vandareal Visuel barriere Bygningsfront Udsigt Markant byrum og rumligt forløb Markant byrum og rumligt forløb vand Vartegn Sigtelinie Bydelsgrænse 1:20.000 0 500 m Overordnede rumlige træk.

Læs mere

90 BOLIGER OG DAGLIGVAREBUTIK SØNDERBROGADE HORSENS / ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD

90 BOLIGER OG DAGLIGVAREBUTIK SØNDERBROGADE HORSENS / ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD 90 BOLIGER OG DAGLIGVAREBUTIK SØNDERBROGADE HORSENS / ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD, RÅDHUSGADE 10, 8700 HORSENS / TLF. 75620500 / WWW..DK SITUATIONSPLAN SØNDERBROGADE HORSENS / ANDELSBOLIGFORENINGEN

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 BOLIGER VED RUGÅRDSVEJ 18-20

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 BOLIGER VED RUGÅRDSVEJ 18-20 HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR. 0-805 OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 BOLIGER VED RUGÅRDSVEJ 18-20 1 Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte lokalplanforslag

Læs mere

Vedsted Kirke. Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Vedsted Sogn. Foto 1

Vedsted Kirke. Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Vedsted Sogn. Foto 1 Vedsted Kirke Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Vedsted Sogn Beliggenhed Vedsted Kirke ligger i byen Birkelse sydøst for Vedsted Kær i den sydvestlige del af Vendsyssel. Birkelse

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

NIELS JUELS GADE 84 WILLEMOESGADE 15 ÅRHUS BYGRUNDE, MATRIKELNUMMER 2119

NIELS JUELS GADE 84 WILLEMOESGADE 15 ÅRHUS BYGRUNDE, MATRIKELNUMMER 2119 NIELS JUELS GADE 84 WILLEMOESGADE 15, TRØJBORG, AARHUS Volumenstudie februar 2017 NIELS JUELS GADE 84 WILLEMOESGADE 15 ÅRHUS BYGRUNDE, MATRIKELNUMMER 2119 Med udflytningen af Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Udviklingsprojekt GINNERUPARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG TORVEKARRÉEN, HORSENS ARKITEKT DATO SAGS-NR

Udviklingsprojekt GINNERUPARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG TORVEKARRÉEN, HORSENS ARKITEKT DATO SAGS-NR ARKITEKT Udviklingsprojekt To r v e k a r r é e n H o r s e n s RÅDHUSGADE 10 DK 8700 HORSENS FON. 7562 0500 FAX. 7562 4955 WWW..DK INFO@.DK Fakta om oplægget: Formål. Projektet der er placeret centralt

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup LOKALPLAN 7-1-109 Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup 12.06.2017 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 4 Projektet 5 Til lokalplanforslaget

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

Herlev Bytorv IDÉOPLÆG - BORGERMØDE. Butikker, erhverv & boliger - I hjertet af Herlev D

Herlev Bytorv IDÉOPLÆG - BORGERMØDE. Butikker, erhverv & boliger - I hjertet af Herlev D Herlev Bytorv ker, erhverv & boliger - I hjertet af Herlev IDÉOPLÆG - BORGERMØDE D. 21.12.2016 HERLEV BYTORV beliggenhed HERLEV BYGADE PROJEKT HERLEV HOVEDGADE HERLEV RINGVEJ 2 HERLEV BYTORV kommentarer

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Område 24 Vedebjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 24 Vedebjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 2 Vedebjerg Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder Tekniske

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE UDVIDELSE AF BEHANDLERHUSET DOKKEN FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE 2 scenarier_arealstudier Dato 23.09.018 Sagsnr. 302131-1 PROGRAM Behandlerhuset Dokken på Havnen i Thisted er en succes for det sundhedsfaglige

Læs mere

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For deltaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 38 VEJLE-EGESKOV MORÆNEFLADE Vejle-Egeskov Moræneflade strækker sig på tværs af kommunens centrale dele fra Kværndrup i sydøst, op forbi Ringe og til Vejle og Nørre Lyndelse

Læs mere

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016.

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016. Side 1 af 3 07-11-2016 Indkaldelse af ideer og forslag til den kommende planlægning for Søtorvet, Silkeborg Silkeborg Kommune har modtaget et projekt for omdannelse af Søtorvet i Silkeborg og skal nu i

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde C2 Centerområde vest for Jyllandsgade 1. Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen for et område udlagt til centerformål

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

M. D. M A D SEN S V E J 8, LILLERØD. Skit seprojek t

M. D. M A D SEN S V E J 8, LILLERØD. Skit seprojek t M. D. M A D SEN S V E J 8, 3 4 5 0 LILLERØD Skit seprojek t 117.6 453 02.0 6. 2017 INDHOLD OVERSIGT Indledning 3 Placering 4 Kontekst 5, 6 Diagrammer 7 Situationsplan 8 Plantegninger 9-11 Principsnit 12

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

falkonergårds have april 2018

falkonergårds have april 2018 falkonergårds have dialogprojekt april 2018 / falkonergårds have / dialogprojekt / april 2018 falkonergårds have Intro: Matrikel 58a af Frederiksberg med adressen Falkoner Allé 114a og 114b er placeret

Læs mere

04. FEB UDVIKLINGSPROJEKT - MASTERPLAN GIMBELGRUNDEN SDR. HAVNEGADE, KOLDING

04. FEB UDVIKLINGSPROJEKT - MASTERPLAN GIMBELGRUNDEN SDR. HAVNEGADE, KOLDING 04. FEB. 2016 UDVIKLINGSPROJEKT - MASTERPLAN GIMBELGRUNDEN SDR. HAVNEGADE, KOLDING IBA SDU GIMBELGRUNDEN RAMMER FOR LIVET/MANGFOLDIGHED Gimbelgrunden et nyt udviklingsområde i Kolding midtby, vis a vis

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse 43.000 29.000 42.000 28.000 ca. 40.000 ca. 25.500 25.340 16.000 22.500 13.000 18.343 12.000 10.500 0.000 Forslag 1a Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse Bebyggelse på højskole-området

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

Ungdomsboliger. Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009. Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune

Ungdomsboliger. Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009. Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune Ungdomsboliger Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009 Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune Dette notat omhandler placeringen af nye ungdomsboliger i eller

Læs mere

SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND. Juni 2017

SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND. Juni 2017 SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND Juni 2017 INDHOLD INTRO 05 SITUATIONSPLAN 07 PERSPEKTIVER 08 FACADER 12 SNIT 14 AREALOVERSIGT 16 OVERSIGTSPLANER

Læs mere

ØRESTAD SYD BYGGEFELT

ØRESTAD SYD BYGGEFELT ØRESTAD SYD BYGGEFELT 1.2 09.09.2016 ILLUSTRATIONSPLAN MASTERPLAN BYGGEFELT 1.2 Grundareal: Byggeret: Anvendelse: Parkering: 5.040 m2 9.100 m2 Bolig I konstruktion MASTERPLAN 2 BYGNINGSVOLUMEN 17 M 20

Læs mere

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å 06_12_2017 Lokalplan 1068 Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å Et projektforslag udarbejdet af Vandkunsten Historik Området beliggende mellem Fændediget

Læs mere

BYOMDANNELSE VED KOCKSVEJ OG LUNDEBJERGVEJ

BYOMDANNELSE VED KOCKSVEJ OG LUNDEBJERGVEJ BYOMDANNELSE VED KOCKSVEJ OG LUNDEBJERGVEJ Materiale til lokalplan Til Frederikssund Kommune Udvikler: Michael Irgens, Direktør Zolac Danmark Ulrikkenborg Allé 51 2800 Lyngby +45 28116471 mi@zolac.dk www.zolac.dk

Læs mere

Projekt fra Kristiansdal

Projekt fra Kristiansdal Projekt fra Kristiansdal Samlet vurdering Projektet er et væsentligt positivt bidrag til byen og stedet. Projektet beskrives som en områdefornyelse af ejendommene Bredgade 62-66 samt Sanggårds Plads, hvilket

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. december 2010 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 899 Erhvervsbyggeri ved Åboulevarden, Mindebrogade og Fiskergade, Århus

Læs mere

Kortlægning af kulturmiljøer 2014. 01: Slotsbyen

Kortlægning af kulturmiljøer 2014. 01: Slotsbyen Kortlægning af kulturmiljøer 2014 01: Slotsbyen Kolofon Udgivet November 2014 Udgivet af Fredensborg Kommune Center for Plan og Miljø Fredensborg Kommune Egevangen 3B 2980 Kokkedal www.fredensborg.dk Udarbejdet

Læs mere

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr Thors Bakke, Randers Fra Vandet Til Byen i serial vision 02.10.2015 Sagnr. 15.358 beskrivelse View 1 Thors Bakke - bydelen der samler Randers Randers Kommunes visioner om at bringe by og vand tættere sammen

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

AFD. 05, Kastanievej 2A-C. Part of Sweco

AFD. 05, Kastanievej 2A-C. Part of Sweco AFD. 05, Kastanievej 2A-C INDHOLDSFORTEGNELSE Områdebeskrivelse 4 LEJLIGHEDSTYPER Arkitekturbeskrivelse 6 PLANTEGNINGER Kælderplan Eksisterende 8 Frem dig 9 Stueplan & 1. salsplan Eksisterende 10 Frem

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017 Tyrkisk Kulturhus Skitseforslag, November 2017 Koncept Vi ønsker at skabe et kulturhus der favner både omgivelser og brugere i et simpelt greb. Et hus hvor materialitet, form og funktion understøtter en

Læs mere

Notat - Rammeændringer i KP16, som følge af Politik for Skanderborg Midtby mv.

Notat - Rammeændringer i KP16, som følge af Politik for Skanderborg Midtby mv. Notat - Rammeændringer i KP16, som følge af Politik for Skanderborg Midtby mv. I arbejdet med Politik for Skanderborg midtby er det vurderet, at der kan byfortættes ved at bygge højere på udvalgte steder

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Forslag til lokalplan , Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger Ny Havnegade, Horsens

Forslag til lokalplan , Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger Ny Havnegade, Horsens Plan og By Teknik og Miljø Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-21-16 Dato: 18.4.2018 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-28, Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger

Læs mere

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. februar 2017 Etageboligbebyggelse, Nørre Allé 78/Lollandsgade 3, Aarhus C Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet

Læs mere

Notat om forslag til dagligvarebutik på Statoilgrunden og planlægningen af Farum Bytorv.

Notat om forslag til dagligvarebutik på Statoilgrunden og planlægningen af Farum Bytorv. Notat om forslag til dagligvarebutik på Statoilgrunden og planlægningen af Farum Bytorv. Arkitektkontoret AK83 har for Ejendomsselskabet Sandbækvej udarbejdet et forslag til dagligvarebutik på 3.000 m²

Læs mere

Kontornotits. Emne: Forslag til indpasning af boligbebyggelse i Bypark Øst. Plannotat. Forslag til ny boligbebyggelse

Kontornotits. Emne: Forslag til indpasning af boligbebyggelse i Bypark Øst. Plannotat. Forslag til ny boligbebyggelse Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Dato 28. april 2014 Sagsnr. 14/5816 Løbenr. 58080/14 Sagsbehandler Georg Unna, Trine Essebo, Lars-Uffe Hansen Direkte telefon 79 79 16 13 E-mail geun@kolding.dk

Læs mere

Ny Gl. Gugvej Potentiale og planlægning for foden af Frydendal

Ny Gl. Gugvej Potentiale og planlægning for foden af Frydendal Ny Gl. Gugvej Potentiale og planlægning for foden af Frydendal Aftenens program Ny Gl. Gugvej Ved: Hans Henrik Henriksen Velkomst Dagsorden præsenteres og praktisk information Gl. Gugvej historie og fremtid

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 7 Hørbygård Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere