PS MS GS CP (1.kl) (2.kl) (3.kl) (4.kl) 5.kl)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PS MS GS CP (1.kl) (2.kl) (3.kl) (4.kl) 5.kl) 38 62 92 82 69 76 65 58"

Transkript

1 Referat for møde i Rådet for primærskolen 1. juni 2015 Tilstede: Forældre: Dorothée Rokkjear (CE1) Juliette- Marie Guerin (CP og CM1), Katia Dupret (CE1 og CM1), Camilla Strandsbjerg (CM1), Baptiste Boryczka (CE1), Frederikke Ingemann (CP og CM1), og Leila Taouti- Lambert (MS og GS) Administration: Cédric Hartvick (direktør for primærskolen), Chérif Abdelmoumene (direktør for pasningsordningen) Afbud : Eva Breton (CE1 og CM2), Sophie Carré- Le Pennec (CE2 ogcm2), Aude Didieux (CE2 og CM2), Gauthier Rouhet (MS), Michel Chesne (rektor), Nicolas Hernandez de la Mano (Administrations- og økonomidirektør) 1. Godkendelse af referat fra 2. møde i rådet for primærskolen. 2. Renovering af skolegården: Projektet er blevet udskudt på grund af uforudsete tekniske vanskeligheder hos Frederiksberg Forsyning. Der er fortsat drøftelser om, hvorvidt arbejdet kan udføres i løbet af sommeren Arbejdets omfang kræver, at tidsplanen rykkes frem og optimeres, hvis det skal være færdigt før skolestart Derfor vil de blive de første arbejder (opgradering af rør under belægningen i skolegården) blive sat i værk i løbet af juli. Sideløbende har skolen besluttet at frigive midler med henblik på at forbedre situationen, mens vi venter på udførelsen af arbejde i Punkt, som skal ændres: Arbejdet i skolegården er blevet udskudt på grund af tekniske bekymringer. Projektet er udskudt til sommerferien Men arbejdet vedrørende varmtvandsrør er planlagt til at finde sted denne sommer. I løbet af ferien vil fodboldområdet og edderkoppeområdet være lukket. 1. Skolestart Forventet elevtal: I øjeblikket ændrer elevtallet sig hele tiden. Nye elever ankommer og andre forlader skolen. Aktuelt: CE1 CE2 CM1 CM2 PS MS GS CP (1.kl) (2.kl) (3.kl) (4.kl) 5.kl)

2 Pædagogisk organisation : Fra næste skolestart vil primærskolen være opdelt i to. Maternelle. 1 klasse for maternelle 1. år, 2 klasser maternelle 2. år, og 4 klasser maternelle 3.år. Denne struktur vil kunne udvikles til at omfatte 4 klasser i de to første år og 4 klasser i maternelle 3. år. Struktur for 1. til 5.klasse : 4 1. klasser (CP) 3 2.klasser (CE1) 3 3.klasser (CE2) 3 4. klasser (CM1) og 3 5.klasser (CM2). Alt efter antallet af nye elever og elever, som rejser, vil denne struktur kunne udvikles. Med elevtallet in mente imødeses en opdeling af klasserne med mulighed for sammensætte to klassetrin klasser (CP) 3 2.klasser (CE1) 3 3.klasser (CE2) klasse (CE2/CM1) 2 4.klasser (CM1) klasse (CM1/CM2) og 2 5.klasser (CM2). Timefordeling for maternelle: : Pasningsordningen i fællesområdet, ikke i klasserne : Modtagelse i klasserne af lærerne : Undervisning / : Frikvarter(er) i to grupper / : Undervisning : Frokost Frikvarter : Undervisning : Skolen slutter (eller 17.15) : Pasningsordning / Fritidsaktiviteter Vi ved endnu ikke om pasningsordningen vil være åben indtil Der er stadig ikke kantineordning for maternelle. Lærerne: I forbindelse med den kommende skolestart er der blevet ansat tre nye lærere: Sabine KARALAMBAKIS, Yann COUEDEL og Myriam ANNACER. Ansættelserne af danskundervisere er i gang: 1 lærer til maternelle og en lærer, som størstedelen af tiden underviser fra klasse, men også en pædagogisk assistent (ASEM) og en lærer til FLE (fransk som fremmedsprog) for hele skoleåret. Undervisning i dansk: Ændringer ved kommende skolestart: I maternelle: undervisning i dansk fra 1. år i maternelle. Forskellige metoder afhængigt at klassernes niveau, og afhængigt at tidspunkt på året. Sproggrupper (automatik, billedskabende sprog); Dobbeltklasse (2 lærere i hver klasse). Fra 1. til 5. klasse: I 1. klasserne er tre lærere ansvarlige for de fire klasser. Igangsættelse af arbejde i dobbeltklasser for 4. og 5. klasse (14 timer fordelt over året). Arbejde med særlige emner og sammenligning af sprog (fransk og dansk).

3 Endelig planlægges støtte til forskellige niveauer i dansk: DLE, DLI og DLM. (80 timer om året). Pædagogiske projekter 2015/2016. Trivselsugen fra 21. til 25 september 2015 Projektet, som er foreslået af antimobbegruppen, handler om respekt og er en forsættelse af anti- mobningspolitikken, som er blevet defineret over de forgangne år. Det er en fortsættelse af de forebyggende foranstaltninger som er blevet igangsat i 3., 4., 5., 6. og 8.klasse. Idéen er at organisere en trivselsuge i samme ånd, som den finder sted i flere danske skoler skolernes trivselsdag og der er planlagt flere aktiviteter: et forebyggende forløb i 3. klasse som gruppearbejde (forløb udarbejdet sammen med psykolog). et forebyggende forløb anti- mobning og opmærksomhed på farerne ved Internettet (4., 5. og 6.klasse) med udgangspunkt i kortfilmen fra Quebec Den grimme dans og et oplæg fra foreningen e- enfance ( Ugen skal endvidere være udgangspunkt for en række projekter, som sættes i værk i klasserne: filosofiske debatter, klassens liv Projekt om vinden: Projektet skabes omkring et uundgåeligt element, særligt i København. Vinden. Få indblik i vindens indflydelse på vores hverdag, anvendelsen af den til energiudvindelse eller transport men også den indflydelse på vores landskab. Samtidig vil eleverne få mulighed for at stifte bekendtskab med temaet i forhold til konstruktion af tekniske genstande, i kunsten og i litteraturen. Skolerejser/ lejrskoler: Skolerejser præsenteres og vedtages ved første møde i rådet for primærskolen i det nye skoleår. Vi minder om, at turene ikke er obligatoriske. 3. Renovering : Der vil blive udført forskellige arbejder i løbet af sommeren for at forstyrre skolens aktiviteter mindst muligt: 1. Renovering af toiletterne i kælderen i bygning B 2. Installation af elektroniske nøglelæsere og overvågningskamera ved de to hovedindgange. 3. Renovering at en trappeopgang i bygning A 4. Installation af fibernet i alle bygninger (siden hen WIFI) 5. Forskellige mindre renovationsarbejder som følge af flytningen af maternelle. 4. Arrangement : Kermesse : Torsdag den 25. juni mellem kl. 14 og 17. Der vil blive udsendt information til familierne en af de kommende dage, hvori vi beder familierne om hjælp til arrangementet, som er meget vigtigt for børnene i primærskolen.

4 5. Tak til: Direktøren for primærskolen ønsker at takke forældrerepræsentanter og lærere for deres indsats gennem hele skoleåret på skolen og særligt gennem arbejde gennem rådet for primærskolen. 6. Diverse spørgsmål: Der er projekter i gang vedrørende fortovene i de to gader (gaden gøres smallere, fortovet udvides). Det drøftes med politiet, som refererer til skolen om der skal være skolepatruljer. OBS : vi undrer os over antallet af spørgsmål, som ikke ligger under rådet for primærskolen. Rådet for primærskolen behandler problematikker under primærskolen (maternelle og 1. til 5.klasse) og kan ikke svare på spørgsmål vedrørende Klasse og gymnasiet. Informationer til familierne: en del familier beder om at blive informeret i bedre tid, når der er arrangementer i klasserne eller i skolen. Skoledirektøren minder om at de forskellige informationer er blevet sendt til familierne vedrørende udstillingen og Kermesse (sommerfesten), men erkender, at det kunne og bør gøres bedre. Opfølgning på elever, som har særlige behov: det ville være hensigtsmæssigt med en psykolog på skolen. Personen kunne lære den enkelte elev at kende, få indsigt i familiesituationen, og afdække de skolemæssige vanskeligheder hos et barn. Som systemet er nu, går det for langsomt, sagerne er længe om at blive behandlet af kommunen og hjælpen til børn med vanskeligheder i skolen eller i familien tager for lang tid. Der er ikke ressourcer nok. Hvis man gjorde iagttagelserne meget tidligere ville man kunne komme i gang og hjælpe de børn, som har behov for det. Fordelen ved en fransktalende psykolog ville være at styrke kommunikationen med vores ikke- danske familier mv. I rådet for primærskolen spørger man sig selv om ikke det ville være fornuftigt at ansætte en fransktalende talepædagog. Der er børn, som har behov for støtte af en talepædagog. Efter drøftelser vil rådet for primærskolen komme med en ansøgning om først og fremmest ansættelse af en talepædagog og siden en psykolog. De nye forældre skal i begyndelsen af skoleåret informeres om kompetencerne i skolens forskellige instanser (bestyrelsen, institutionsrådet, generalforsamlingen etc). Det er meget interessant og viser en egentlig nødvendighed vedrørende spørgsmål, som stilles ved de forskellige instanser. Direktøren for primærskolen foreslår at bringe spørgsmålet videre til Institutionsrådet. Direktør for primærskolen, Cédric HARTVICK Mødet sluttede Referent ved mødet: Alban VIDAL.

5 Compte rendu Conseil d Ecole du 1 er juin 2015 Présents Enseignants : Parents : Dorothée Rokkjear (CE1),, Juliette- Marie Guerin (CP et CM1), Katia Dupret (CE1 et CM1), Camilla Strandsbjerg (CM1), Baptiste Boryczka (CE1), Frederikke Ingemann (CP et CM1), et Leila Taouti- Lambert (MS et GS) Administration : Cédric Hartvick (directeur), Chérif Abdelmoumene (directeur garderie) Excusés : Eva Breton (CE1 et CM2), Sophie Carré- Le Pennec (CE2 et CM2), Aude Didieux (CE2 et CM2), Gauthier Rouhet (MS), Michel Chesne (proviseur), Nicolas Hernandez de la Mano (DAF) 1.Validation du CR du 2ème conseil d'école. 2. Travaux de la rénovation de la cour : Le projet cour a été reporté en raison de difficultés techniques non anticipées par le service de la Mairie «Frederiksberg Forsyning». Des discussions sont toujours en cours pour réaliser ces travaux lors de l été L ampleur des travaux nécessite d anticiper et d optimiser le calendrier au maximum pour permettre la fin des travaux avant la rentrée 2016/2017. C est pourquoi un premier chantier de mise aux normes des pipelines circulant sous la cour sera réalisé dès cet été durant le mois de Juillet. Parallèlement, l établissement a décidé de débloquer des crédits pour améliorer l existant en attendant la réalisation des travaux en 2016 Point à modifier : les travaux de la cours sont reportés en raisons de soucis techniques. Le projet est donc reporté aux vacances scolaires de Mais des travaux sont prévus concernant les canalisations d'eau chaude cet été. Pendant les vacances, la partie «araignée et terrain de football» sera fermée. 2. Rentrée Prévisions sur les effectifs : Pour l'instant les effectifs évoluent encore. Arrivées et départs. A ce jour : PS MS GS CP CE1 CE2 CM1 CM Organisation pédagogique : A la rentrée prochaine l'école primaire sera partagée sur deux sites. Structure maternelle.

6 1 classe de PS 1 classe de PS/MS 2 classes de MS et 4 classes de GS. Cette structure pourrait être amené à évoluer en 4 classes de PS/MS et 4 classes de GS. Structure élémentaire : 4 classes de CP 3 classes de CE1 3 classes de CE2 3 classes de CM1 et 3 classes de CM2. Suivant le nombre de départs et d'arrivées cette structure serait également amenée à évoluer. Il est envisageable à la vue des effectifs d'imaginer un découpage avec des classes à double niveaux. 4 classes de CP 3 classes de CE1 3 classes de CE2 1 classe de CE2/CM1 2 classes de CM1 1 classe de CM1/CM2 et 2 classes de CM2. Horaires de la structure maternelle : 7h30 8h20 : Garderie dans une partie commune, pas dans les classes. 8h20 8h30 : Accueil dans les classes par les enseignants. 8h30 9h45 : Classe 9h45 10h15 / 10h15 10h45 : Récréation(s) deux groupes. 10h15-11h45 / 10h45 11h45 : Classe 11h45 12h40 : Repas Récréation. 12h40 14h00 : Classe. 14h00 14h05 : Sortie des classes. 14h05-17h00 (ou17h15) : Garderie / Temps activités périscolaires On ne sait pas encore si la garderie sera ouverte jusqu'à 17h15. Il n'y a toujours pas de projet cantine pour la maternelle. Personnels enseignants : En vue de la prochaine rentrée scolaire, trois nouveaux enseignants, professeurs des écoles, ont été recrutés : Sabine KARALAMBAKIS Yann COUEDEL et Myriam ANNACER. Des recrutements sont en cours pour l'enseignement du danois : 1 enseignant pour l'école maternelle et un enseignant qui interviendra majoritairement sur l'école élémentaire ; mais également pour un ASEM et pour un professeur de FLE (pour une année scolaire). Enseignement du danois : Quelques changements pour la prochaine rentrée scolaire. A l'école maternelle : enseignement du danois à partir de la PS. Différentes modalités d'interventions suivant les niveaux de classe, suivant les moments de l'année. Groupes de langues (automatismes, le langage d'évocation); Doublette (2 enseignants dans la classe). A l'école élémentaire : Pour les CP, trois professeurs seront en charge de ces 4 classes. Mise en place de doublettes pour un travail dans les deux langues dans les classes de CM1 et de CM2. (14h réparties dans l'année). Travail autour de projets spécifiques ou de comparaison des langues (francais et danois). Enfin, enrichissement du dispositif de soutien pour les différents niveaux de danois : DLE, DLI et DLM.

7 (80h annuelles). Projets pédagogiques 2015/2016. Semaine du bien- être du 21 au 25 septembre 2015 Projet proposé par la cellule d écoute qui s articule autour de la notion de respect et s inscrit dans la continuité de la politique anti- harcèlement définie au cours des années antérieures. Il fait suite aux interventions de prévention qui ont eu lieu dans les classes de CE2, CM1, CM2, 6 ème et 4 ème. L idée est d organiser une «semaine du bien- être» dans l esprit de ce qui est mis en place dans plusieurs établissements danois «Skolerne Trivelsdag». Plusieurs actions sont prévues : une séance de prévention en CE2 à partir d'un travail de groupe (séance élaborée avec la psychologue). une séance de prévention anti- harcèlement et sensibilisation aux dangers d'internet (CM1, CM2 et 6ème) à partir du court métrage québécois «La danse des brutes» et d'une intervention de l'association e- enfance ( Cette semaine servira, également, de point de lancement des nombreuses actions mises en œuvres dans les classes : débats philosophiques, vie de classe,... Projet autour du vent : Ce projet est construit autour d'un élément incontournable, plus partciculièrement sur Copenhague. Le vent. Découvrir son influence dans notre vie quotidienne, son utilisation pour produire de l'énergie ou pour se déplacer mais également son action sur notre paysage. Dans le même temps, il pourra être proposé aux élèves de découvrir la présence de cette thématique dans la réalisation d'objets techniques, dans les arts et dans la littérature. Voyages scolaires : Les voyages scolaires seront présentés et votés lors du premier conseil d'école de la prochaine année scolaire. Il est rappelé que ces voyages ne sont pas des obligations. 3. Travaux : Différents travaux vont être réalisés durant l été afin de ne pas perturber le déroulement des activités de l établissement : 6. Rénovation des toilettes du sous- sol du bâtiment B 7. Installation de badgeuses et de caméras de surveillance aux deux entrées principales 8. Rénovation d une cage d escalier du Bâtiment A 9. Installation de la fibre sur l ensemble des bâtiments (puis du WIFI dans un deuxième temps) 10. Divers petits travaux de rénovation suite au déménagement de la maternelle 4. Manifestation : Kermesse : Jeudi 25 juin entre 14h et 17h. Une information va être adressée aux familles dans les prochains jours pour solliciter l'aide des parents à l'organisation de ce moment très important pour les enfants de l'école primaire. 5. Remerciements :

8 Le directeur souhaite remercier les parents représentants et les enseignants pour leur investissement tout au long de cette année scolaire dans la vie de l'étanlissement et plus particulièrement à travers le conseil d'école. 6. Questions diverses : Concernant les passages piéton dans les deux rues, des projets sont en cours ( rétrecissement de la rue, dos d'âne, passage piéton...). Les patrouilles de rues sont en discussion avec le policier référent de l'école. Rappel : surpris par certaines questions qui ne relèvent pas des compétences du conseil d'école. Le conseil d'école est en charge des problématiques de l'école primaire (maternelle et élémentaire) et ne peut pas répondre aux questions sur le collège et lycée. Communication aux familles : différentes familles sollicitent d'être informées plus en amont des différents événements organisés dans les classes et par l'école. Le directeur rappelle que différentes informations ont été envoyées aux familles en ce qui concerne l'exposition et la kermesse, mais reconnaît que des progrès peuvent et doivent encore être réalisés. Suivi des élèves avec des besoins particuliers : un poste de psychologue serait bénéfique à l'établissement. Cette personne pourrait apprendre à connaitre chaque élève, chaque situation familiale, détecter des difficultés scolaires chez un enfant. Le système en place actuellement n'avance pas assez vite, les dossiers sont lents à être mis en route et l'intervention de la commune pour des enfants en difficulté scolaire ou familiale prend trop de temps. Pas assez de ressources humaines. L'observation faite beaucoup + tôt permettrait de décanter le travail et de venir en aide aux enfants dans le besoin. L'avantage d'un psychologue francophone permettrait d'atteindre notre public non danophone. Le conseil d'école se demande si il n'est pas plus judicieux d'engager un orthophoniste francophone. Il y a davantage d'enfants concernés par des soucis relevants de l'orthophonie. Après discussion, le conseil d'école transmet une demande d'engager en priorité un orthophoniste puis, un psychologue. Informer les nouveaux parents sur les fonctions des différentes instances de l'école (CA, CE, Assemblée générale,...etc) en debut d'année. : La demande est très intéressante et relève d'une réelle nécessité à la vue des questions posées dans les différentes instances. Le directeur propose de faire remonter cette demande au conseil d'établissement. Le directeur, Cédric HARTVICK Fin de séance à 18h40. Secrétaire de séance : Alban VIDAL.

Prins Henriks Skole København REFERAT fra bestyrelsesmøde den 9. september 2015 kl. 17h30

Prins Henriks Skole København REFERAT fra bestyrelsesmøde den 9. september 2015 kl. 17h30 Prins Henriks Skole København REFERAT fra bestyrelsesmøde den 9. september 2015 kl. 17h30 Til stede : Skolens ledelse: Michel Chesne, Cédric Hartvick, Nicolas Hernandez de la Mano, Cherif Abdelmoumene

Læs mere

3. marts 2015. 1. Godkendelse af referat for Rådet for Primærskolen for 1. trimester. Referatet blev enstemmigt godkendt.

3. marts 2015. 1. Godkendelse af referat for Rådet for Primærskolen for 1. trimester. Referatet blev enstemmigt godkendt. Referat for møde i Rådet for primærskolen 3. marts 2015 Til stede: Lærere: Amina Tessier (MS), Cathy Quinonero (GS), Sonia Hartvick (CP), Lolita Lopes Pommergaard (CE1), Jean- François Castanié (CE2),

Læs mere

Compte rendu Conseil d Ecole. Jeudi le 28 janvier 2016

Compte rendu Conseil d Ecole. Jeudi le 28 janvier 2016 Compte rendu Conseil d Ecole Jeudi le 28 janvier 2016 Présents Enseignants : Amina Tessier (PS/MS) Manuèle Serre (GS) Sabine Karalambakis (CP) Valérie Sina (CP) Christine Bonneau (CE1) Jean-Francois Castanie

Læs mere

Referat for møde i Rådet for primærskolen. 30. septembre 2015

Referat for møde i Rådet for primærskolen. 30. septembre 2015 Referat for møde i Rådet for primærskolen 30. septembre 2015 Tilstede Lærere : Elsa Chaballier(CM2), Bernard Cavagna(CP), Christine Hardit(GS), Elodie Tournafol(CE1), Cecile Marty- Johansen(PS-MS), Francoise

Læs mere

Lycée Français Prins Henrik Copenhague

Lycée Français Prins Henrik Copenhague Lycée Français Prins Henrik Copenhague Procès- verbal de Conseil d Administration du 12 Novembre 2014 Lycée Français Prins Henrik Frederiksberg Alle 22 1820 FREDERIKSBERG C DENMARK Présents : Parents d

Læs mere

Helveticus épisodes 15 «Barry, le chien d avalanche» Mes premiers mots

Helveticus épisodes 15 «Barry, le chien d avalanche» Mes premiers mots Helveticus épisodes 15 «Barry, le chien d avalanche» Tema: Fag: Målgruppe: Mes premiers mots Fransk 6. klasse TV5MONDE Europe, 30.08.2014, 4 min. Helveticus er en serie korte schweiziske animationsfilm

Læs mere

Opgave 3 Gennemgå vocabulaire inden læsning alt efter elevernes niveau.

Opgave 3 Gennemgå vocabulaire inden læsning alt efter elevernes niveau. Foto: Angel Films Fag: Fransk Niveau: 7. klasse Formål: I opgaverne skal du Besvare spørgsmål i hele sætninger ud fra en filmplakat Arbejde mundtligt med personerne i en Quiz&Byt Lære hvordan man laver

Læs mere

Ideer til undervisningen Idéerne er tænkt som inspiration til franskundervisningen og har fokus på ordforrådstilegnelse.

Ideer til undervisningen Idéerne er tænkt som inspiration til franskundervisningen og har fokus på ordforrådstilegnelse. Tendres agneaux épisodes 7 à 12 Tema: Fag: Målgruppe: Mes premiers mots Fransk 5. klasse TV5MONDE Europe, 2014, 1 min. Tendres agneaux er en serie korte franske animationsfilm på hvert 1 minut. Alle billeder

Læs mere

Tendres agneaux épisodes 1 à 6 Mes premiers mots

Tendres agneaux épisodes 1 à 6 Mes premiers mots Tendres agneaux épisodes 1 à 6 Tema: Fag: Målgruppe: Mes premiers mots Fransk 5. klasse TV5MONDE Europe, 2014, 6 x 1 min. Tendres agneaux er en serie korte franske animationsfilm på hvert 1 minut. Titlen:

Læs mere

Dyrk sproget en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever

Dyrk sproget en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever Dyrk sproget en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever Fransk - underemne 1 - Le repas du midi Læs nedenstående tekst (Bemærk, at der er gloser i parentes inde i teksten) Chaque lycée en France a

Læs mere

GUADELOUPE SARG EXPO 2019

GUADELOUPE SARG EXPO 2019 Valorisation Observation Collecte Suivi Stockage Dossier de SPONSORING L ÉVENEMENT SARG EXPO est le premier salon international des techniques innovantes de prévision, de suivi, de surveillance, de collecte

Læs mere

Fag: Fransk Niveau: klasse

Fag: Fransk Niveau: klasse Foto: Angel Films Fag: Fransk Niveau: 5.- 8. klasse Formål I opgaverne skal du: Lære at lytte efter bestemte ord i traileren Læse små tekster og besvare spørgsmål i hele sætninger Besvare spørgsmål og

Læs mere

Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder disse betalingsforpligtelser.

Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder disse betalingsforpligtelser. BETALINGSBETINGELSER PRINS HENRIKS SKOLE Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder disse betalingsforpligtelser. Følgende betalingsbetingelser er gældende fra 1. september 2015 og indtil

Læs mere

BETALINGSBETINGELSER PRINS HENRIKS SKOLE. Alle priser er anført i DKK og er inklusiv moms.

BETALINGSBETINGELSER PRINS HENRIKS SKOLE. Alle priser er anført i DKK og er inklusiv moms. BETALINGSBETINGELSER PRINS HENRIKS SKOLE Ved indskrivning af en elev ved Prins Henriks Skole gælder de til enhver tid vedtagne betalingsforpligtelser. Følgende betalingsbetingelser er gældende fra 1. september

Læs mere

Jeanine. Pædagogisk vejledning www.mitcfu.dk/filmogtv. SVT2, 2011, 17 min.

Jeanine. Pædagogisk vejledning www.mitcfu.dk/filmogtv. SVT2, 2011, 17 min. Tema: Fag: Målgruppe: La Famille Fransk 5. til 6. klasse SVT2, 2011, 17 min. er en pige på ca. 10 år, der bor sammen med sin hippiefamilie, som kun tænker på at have det sjovt og more sig. er træt af det.

Læs mere

Referat. Rådet for primærskolen 10 juni 2014

Referat. Rådet for primærskolen 10 juni 2014 Tilstede : Thomas Reignier (Direktør) Lærere : Anne- Claire Guer (CM2), Sophie Galisson (CE2), Bernard Cavagna (CP) ; Cathy Quinonero (Mat3), Anne Muonghane (Mat2), Amina Tessier (Mat1) Forældre: Maud

Læs mere

NB: Tilmeldingen til valgfaget gælder for 5. og 6. semester

NB: Tilmeldingen til valgfaget gælder for 5. og 6. semester Sprog og jura Semester: Efteråret 2003 og foråret 2004 NB: Studerende, der har været på udlandsophold i 5. semester, tilbydes et opsamlingsforløb i sprog og jura i foråret 2004. De som ønsker at benytte

Læs mere

Synthèse Evolution (SE) Logiciel: SecurWave 1.1 SPD

Synthèse Evolution (SE) Logiciel: SecurWave 1.1 SPD 1. Installation Faire une installation standard ou les manipulations suivantes si vous êtes sous Windows 7. Aller dans le contrôle de compte utilisateur et sélectionner «Ne jamais m avertir» (vous pourrez

Læs mere

OS2-V. Agrafe de varisation. ST-OS2V-FR Version 02

OS2-V. Agrafe de varisation. ST-OS2V-FR Version 02 OS2-V Agrafe de varisation ST-OS2V-FR - 022016 - Version 02 2 ST-OS2V-FR-022016 - VERSION 02 OS2 -V - SOMMAIRE FICHE TECHNIQUE 3 INDICATIONS 5 TECHNIQUE OPÉRATOIRE 6 1 - PRÉPARATION DE L OS 7 2 - INSERTION

Læs mere

MARQUE: SCHNEIDER REFERENCE: THERMOSTAT WISER CODIC:

MARQUE: SCHNEIDER REFERENCE: THERMOSTAT WISER CODIC: MARQUE: SCHNEIDER REFERENCE: THERMOSTAT WISER CODIC: 4182219 NOTICE Wiser Thermostat 1 2 8 sec./sek. 3 mm 3 EER5100x 4 5 FRANÇAIS Dans le carton Wiser Thermostat 3 x piles AAA (LR03) 2 x bandes adhésives

Læs mere

Fransk begyndersprog A

Fransk begyndersprog A Fransk begyndersprog A Studentereksamen Delprøve 1 1 time uden hjælpemidler Typeopgave 1 Der er kun ét rigtigt svar i hver opgave, medmindre andet er angivet Side 1 af 9 sider «Oui» au mariage homo? Le

Læs mere

De urørlige, scene 1-14

De urørlige, scene 1-14 De urørlige, scene 1-14 Delprøve 1 Navn og klasse:.. Varighed: 1 time Ingen hjælpemidler 1. Tekstgenre a) une lettre personnelle b) un extrait de roman c) une nouvelle d) un scénario e) un article dans

Læs mere

Ormen som laver huller. La chenille qui fait des trous. Ormen som laver huller. La chenille qui fait des trous

Ormen som laver huller. La chenille qui fait des trous. Ormen som laver huller. La chenille qui fait des trous Ormen som laver huller La chenille qui fait des trous Ormen som laver huller La chenille qui fait des trous I månelyset ligger et lille æg på et blad. Dans la lumière de la lune, un petit œuf repose sur

Læs mere

C est parti! 2.1 Mes réponses. Cahier Intro. Je sais déjà. Mes attentes pour cette année. C est parti! Intro. 1 Bingo! 7.

C est parti! 2.1 Mes réponses. Cahier Intro. Je sais déjà. Mes attentes pour cette année. C est parti! Intro. 1 Bingo! 7. Mes attentes pour cette année Kig hele bogen igennem. Skriv lidt om, hvad du glæder dig til at arbejde med. Je sais déjà Skriv nogle ord og udtryk, du kan huske fra 5. og 6. klasse. Vælg noget, som du

Læs mere

Protokollen har følgende ordlyd: BKI nr 2 af 08/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september Senere ændringer til forskriften Ingen

Protokollen har følgende ordlyd: BKI nr 2 af 08/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september Senere ændringer til forskriften Ingen BKI nr 2 af 08/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 11-0296513 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af protokol

Læs mere

DFB. 1 A-niveau er det højeste faglige niveau i danske gymnasier. Man skelner mellem A, B og C-niveauer.

DFB. 1 A-niveau er det højeste faglige niveau i danske gymnasier. Man skelner mellem A, B og C-niveauer. DFB Hvad er DFB? DFB er en dansk-fransk studentereksamen, hvor eleverne udover de franske fag (på studieretning L, S eller ES) har Dansk A og Historie A 1, som fagene undervises i danske STX-gymnasier.

Læs mere

Д1Х3A vant-propos. Version Mac. Index

Д1Х3A vant-propos. Version Mac. Index Д1Х3 Д1Х3A vant-propos Ces polices ont t cr es pour les manuels d ѓenseignement de l ѓ criture, r pondant ainsi aux besoins exprim s par les diteurs. Elles conviennent galement tous travaux n cessitant

Læs mere

Fransk begyndersprog A

Fransk begyndersprog A Fransk begyndersprog A Studentereksamen Delprøve 1 1 time uden hjælpemidler Typeopgave 2 Der er kun ét rigtigt svar i hver opgave, medmindre andet er angivet Side 1 af 9 sider Side 2 af 10 sider L acteur

Læs mere

Ordinær generalforsamling på Prins Henriks Skole Referat Torsdag den 30. oktober 2014

Ordinær generalforsamling på Prins Henriks Skole Referat Torsdag den 30. oktober 2014 Ordinær generalforsamling på Prins Henriks Skole Referat Torsdag den 30. oktober 2014 Til stede : Forældre: 33 forældre og 21 fuldmagter Forældre valgt til bestyrelsen van LINGEN Catherine, valgt forældre,

Læs mere

Bedømmelse af de nye prøver

Bedømmelse af de nye prøver Bedømmelse af de nye prøver Delprøve 1 Vejledende opgave 1, fransk stx 6 multiple choice opgaver (opg. 1,2,3,5,6,9) 4 kombinationsopgaver (4,7,8,12) 3 formuleringsopgaver (10,11,13) 1 indsætning/bøjnings-opgave

Læs mere

Exigences d examen pratique Flûte traversière Phase 3. Fédération Jurassienne de Musique

Exigences d examen pratique Flûte traversière Phase 3. Fédération Jurassienne de Musique Exigences d examen pratique Flûte traversière Phase 3 Fédération Jurassienne de Musique 3 Février 2016 Exigences d examen pratique Flûte traversière - Phase 3 Technique Approfondir et automatiser la base

Læs mere

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom - Ouverture Kære Hr. Direktør, Kære Hr. Direktør, Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom Kære Hr., Formel, destinataire masculin, nom inconnu Kære

Læs mere

Alors on danse de Stromae

Alors on danse de Stromae de Stromae http://www.youtube.com/watch?v=7pkrvb5f2w0&feature=related A. Les mots du texte Mål : at stifte bekendtskab til ordforrådet i teksten. 1. Trouve l intrus. Utilise un dictionnaire pour trouver

Læs mere

06h08 07h07 (1) 07h43 08h05 (3) 08h31 09h05 (0) 06h09 07h08 (1) 07h44 08h06 (3) 08h32 09h05 (0) 06h10 07h09 (1) 07h45 08h07 (3) 08h33 09h06 (0)

06h08 07h07 (1) 07h43 08h05 (3) 08h31 09h05 (0) 06h09 07h08 (1) 07h44 08h06 (3) 08h32 09h05 (0) 06h10 07h09 (1) 07h45 08h07 (3) 08h33 09h06 (0) En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies pour mesurer la fréquentation de nos services afin de les améliorer. Pour en savoir plus et paramétrer vos cookies Réseau

Læs mere

Progresser vers la maîtrise de la langue française : Echanger, s exprimer: Comprendre:

Progresser vers la maîtrise de la langue française : Echanger, s exprimer: Comprendre: Echanger, s exprimer: S exprimer dans un langage mieux structuré, en articulant correctement Participer à un échange collectif en écoutant autrui et en attendant son tour de parole. Relater un événement

Læs mere

IT Manuale utente 73. NL Gebruiksaanwijzing 91. PT Manual do utilizador 109. SV Användarhandbok 129

IT Manuale utente 73. NL Gebruiksaanwijzing 91. PT Manual do utilizador 109. SV Användarhandbok 129 Register your product and get support at www.philips.com/welcome MCM2000 EN User manual 3 DE Benutzerhandbuch 19 ES Manual del usuario 37 Mode d emploi 55 IT Manuale utente 73 NL Gebruiksaanwijzing 91

Læs mere

Emne: At kunne beskrive filmens personer og deres indbyrdes forhold

Emne: At kunne beskrive filmens personer og deres indbyrdes forhold Foto: Angel Films Fag: Fransk Niveau: 6.-7. Klasse Emne: At kunne beskrive filmens personer og deres indbyrdes forhold Mål: Udvide ordforrådet til at kunne snakke og skrive om filmen Læse korte sætninger

Læs mere

LUMEAL GA NOTICE D UTILISATION

LUMEAL GA NOTICE D UTILISATION NOTICE D UTILISATION LUMEAL 1 er trimestre 2013 GA I. II. III. IV. V. VI. VII. Présentationdelamotorisation...2 A. Entraînement...2 B. Commande...2 Descriptiond uncyclecomplet...3 Ouverturemaximaleduvantail...5

Læs mere

05h47 06h42 07h19 07h30 08h06 08h30 (0) 09h23 (0) 10h08 (0) h48 06h43 07h20 07h31 08h07 08h31 (0) 09h24 (0) 10h09 (0) - -

05h47 06h42 07h19 07h30 08h06 08h30 (0) 09h23 (0) 10h08 (0) h48 06h43 07h20 07h31 08h07 08h31 (0) 09h24 (0) 10h09 (0) - - En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies pour mesurer la fréquentation de nos services afin de les améliorer. Pour en savoir plus et paramétrer vos cookies Réseau

Læs mere

J me sens poubelle. Titel

J me sens poubelle. Titel Titel Tema: Fag: Målgruppe: Kærlighed, familie Fransk 7. 10 kl. Kortfilm: Spilletid: 10 min. Produktionsår: 2016 Distributør/selskab: SVT 2 En mand ude på sin daglige skraldetur hører mærkelige lyde inde

Læs mere

Rejse Komme omkring. Komme omkring - Sted. Je suis perdu. Ikke at vide hvor du er

Rejse Komme omkring. Komme omkring - Sted. Je suis perdu. Ikke at vide hvor du er - Sted Je suis perdu. Ikke at vide hvor du er Vous pouvez me montrer où c'est sur le plan? At spørge efter et bestemt på et kort Où puis-je trouver? At spørge efter en bestemt... des toilettes?... une

Læs mere

Psychologie du vieillissement cognitif

Psychologie du vieillissement cognitif Psychologie du vieillissement cognitif Licence II psychologie UPMF Julien OCHS Cours 2 Julien.ochs@upmf-grenoble.fr Plan de ce cours Performances intellectuelles et psychométrie du vieillissement Approche

Læs mere

Immigration Documents

Immigration Documents - Général Où se trouve le formulaire pour? Hvor kan jeg finde formularen til? Demander où trouver un formulaire Quand votre [document] a-t-il été délivré? Demander quand un document a été délivré Où votre

Læs mere

Gi en fonetisk transkripsjon av ordene og forklar forskjellen mellom deres fonemiske og fonetiske transkripsjon med hensyn til fonemene /A, E, O/.

Gi en fonetisk transkripsjon av ordene og forklar forskjellen mellom deres fonemiske og fonetiske transkripsjon med hensyn til fonemene /A, E, O/. Informasjonsdokument Universitetet i Oslo Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk FRA1103 - Fonologi og muntlig fransk Høsten 2017 3 timers skriftlig eksamen Eksamen består av sju oppgaver

Læs mere

LWU701i/LW751i/LX801i/LWU601i/LW651i Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide

LWU701i/LW751i/LX801i/LWU601i/LW651i Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide Projecteur LWU701i/LW751i/LX801i LWU601i/LW651i Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide Caractéristiques AVERTISSEMENT ATTENTION

Læs mere

La touche française (la francophopnie) La nourriture (ikke eksamenstekst i dette emne) La chanson (ikke eksamenstekst i dette emne)

La touche française (la francophopnie) La nourriture (ikke eksamenstekst i dette emne) La chanson (ikke eksamenstekst i dette emne) Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 15 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold 414 Københavns VUC Stx Fransk C til B fortsætter

Læs mere

Undervisningsforløb med sang Jean Petit qui danse

Undervisningsforløb med sang Jean Petit qui danse Find tekst og videoklip på denne side: http://comptine.free.fr/comptine/jean_petit_qui_danse.html Mål : - at kende navnene på kropsdele på fransk - at kunne spørge om et ords betydning på fransk - at kunne

Læs mere

I. Skolens navn, adresse, hjemsted og status. I. Nom du lycée, adresse, siège et statut. Article 1.

I. Skolens navn, adresse, hjemsted og status. I. Nom du lycée, adresse, siège et statut. Article 1. - 1 - VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION PRINS HENRIKS SKOLE DEN FRANSKE SKOLE I KØBENHAVN STATUTS DE L ETABLISSEMENT INDEPENDANT LYCEE PRINS HENRIK LYCEE FRANCAIS DE COPENHAGUE I. Skolens navn,

Læs mere

Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne

Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne - Åbning Dansk Fransk Kære Hr. Direktør, Monsieur le Président, Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt

Læs mere

DK/F. Fremtidens vandingsmaskiner Les machines d irrigation du futur

DK/F. Fremtidens vandingsmaskiner Les machines d irrigation du futur DK/F Fremtidens vandingsmaskiner Les machines d irrigation du futur Fasterholt Maskinfabrik en moderne og 100% dansk producent af fremtidens vandingsmaskiner. Fasterholt Maskinfabrik un producteur moderne

Læs mere

א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א

א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א K K א א א K א W א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א א K א א א א א : اﻟﻛﻠﻣﺎت اﻟﻣﻔﺗﺎﺣﯾﺔ K א א א א א א Résumé : La femme durant l époque Zianide Durant l époque

Læs mere

G A Z E T T E. ------------------------------------------------------ Compte rendu : Le Dîner Annuel de l Amicale p. 2

G A Z E T T E. ------------------------------------------------------ Compte rendu : Le Dîner Annuel de l Amicale p. 2 G A Z E T T E Sommaire N 106 avril 2012 ------------------------------------------------------ Compte rendu : Le Dîner Annuel de l Amicale p. 2 Prochaine activité : Conférence sur le Christianisme et l

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS. Langue vivante 1. Séries L, ES, S ÉPREUVE DU MERCREDI 20 JUIN Durée de l épreuve : 3 heures

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS. Langue vivante 1. Séries L, ES, S ÉPREUVE DU MERCREDI 20 JUIN Durée de l épreuve : 3 heures Session 2018 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS Langue vivante 1 Séries L, ES, S ÉPREUVE DU MERCREDI 20 JUIN 2018 Durée de l épreuve : 3 heures Séries ES/S coefficient : 3 Série L langue vivante obligatoire (LVO)

Læs mere

- les possibilités et les problèmes dans les banlieues. Der er arbejdet med ordforråd og sprogproduktion

- les possibilités et les problèmes dans les banlieues. Der er arbejdet med ordforråd og sprogproduktion Undervisningsbeskrivelse for: 3g FRF Fag: Fransk fors. B->A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 3g FRF 12 Termin: Juni 2013 Uddannelse: STX Lærer(e): Forløboversigt (8): 1 21.08.12

Læs mere

Rejse Logi. Logi - Resultat. Logi - Booking. Hvor kan jeg finde? Où puis-je trouver? At spørge efter vej til et logi

Rejse Logi. Logi - Resultat. Logi - Booking. Hvor kan jeg finde? Où puis-je trouver? At spørge efter vej til et logi - Resultat Hvor kan jeg finde? Où puis-je trouver? At spørge efter vej til et logi... et værelse som man kan leje?... une chambre à louer? type... et vandrehjem?... une auberge de jeunesse? type... et

Læs mere

Referat af møde i rådet for primærskolen den 6. marts 2014

Referat af møde i rådet for primærskolen den 6. marts 2014 Tilstede : Thomas Reignier (Direktør) Lærere: Françoise Brustis, Stéphanie Priou, Christine Hardit, Christine Bonneau, Alban Vidal, VanSon Muonghane, Florence Boucher, Silvia Mendes Forældre: Maud Oberwoits

Læs mere

Prénom: Classe: NOËL EN FAMILLE CAHIER. Et juleforløb til 7.klasse Dea Jespersen

Prénom: Classe: NOËL EN FAMILLE CAHIER. Et juleforløb til 7.klasse Dea Jespersen Prénom: Classe: CAHIER NOËL EN FAMILLE Et juleforløb til 7.klasse Dea Jespersen Indhold Noël en famille - Intro... 1 Une chanson de Noël... 3 Moi et ma famille... 4 Les décorations de Noël... 6 La carte

Læs mere

SOMMAIRE... 0 AMENAGEMENT DU LITTORAL... 2 TOURISME... 2 Hébergement... 2 Croisires et plaisance... 2 Autres activités nautiques... 2 Pressions du secteur touristique... 2 Projets... 3 Conclusion... 3

Læs mere

Pædagogisk vejledning QR-kode Fører til posten i mitcfu. Skole, Québec, sorg

Pædagogisk vejledning   QR-kode Fører til posten i mitcfu. Skole, Québec, sorg Titel Tema: Fag: Målgruppe: Skole, Québec, sorg Fransk 9. 10. klasse QR-kode Fører til posten i mitcfu Spillefilm: Spilletid: 94 min Produktionsår: 2011 Land: Québec Distributør/selskab: Angel Films Den

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Mardi 23 juin 2015. Langue vivante 2

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Mardi 23 juin 2015. Langue vivante 2 Session 2015 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS Mardi 23 juin 2015 Langue vivante 2 Séries ES/S Durée de l épreuve : 2 heures coefficient : 2 Série L Langue vivante obligatoire (LVO) Durée de

Læs mere

MINISTERE DE LA JUSTICE SERVICE DES AFFAIRES EUROPEENNES ET INTERNATIONALES PARIS DANEMARK. Novembre 2006

MINISTERE DE LA JUSTICE SERVICE DES AFFAIRES EUROPEENNES ET INTERNATIONALES PARIS DANEMARK. Novembre 2006 MINISTERE DE LA JUSTICE SERVICE DES AFFAIRES EUROPEENNES ET INTERNATIONALES PARIS STATUT DES PRISONNIERS DROIT A UNE VIE CONJUGALE ET FAMILIALE DANEMARK Novembre 2006 JURISCOPE C.N.R.S. - UMS 2268 Téléport

Læs mere

Referat af møde i Rådet for primærskolen 14 november 2013

Referat af møde i Rådet for primærskolen 14 november 2013 Til stede : Thomas Reignier (Direktør) Lærere : Françoise Brustis (PS), Anne Muonghane (MS), Manuèle Serre (GS), Lolita Lopes (CP), Cécile Marty (CE1), Jean- François Castanié (CE2), Jonas Kiil- Nielsen

Læs mere

Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014

Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014 Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014 Der tages udgangspunkt i Fælles Mål for faget Fransk. Faghæfte, udgivet af undervisningsministeriet. Signalement, formål, trinmål og slutmål for faget kan findes

Læs mere

Skriftlig produktion med adgang til internettet. UCC- CFU 16. marts 2017

Skriftlig produktion med adgang til internettet. UCC- CFU 16. marts 2017 Skriftlig produktion med adgang til internettet UCC- CFU 16. marts 2017 Objectifs Fokus på kompetenceområdet Skriftlig kommunikation i de forenklede Fælles Mål. at inddrage internet og it i sprogundervisningen

Læs mere

Mr. Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ

Mr. Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ - Adresse Mr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Amerikansk adresse format: Vejnummer + Vejnavn Bynavn + forkortelse af staten + Postnummer Mr. Adam Smith

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING Skoleåret 2013-2014

BESTYRELSENS BERETNING Skoleåret 2013-2014 BESTYRELSENS BERETNING Skoleåret 20132014 Medlemmer af bestyrelsen, oktober 2014 Forældre til elever : Catherine van Lingen, Formand JeanThomas Meyer, Næstformand Moncef Barhoumi, Kasserer AnneLaure Bustarret

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed UDKAST TIL UDTALELSE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 2008/0018(COD) 18.8.2008 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Udvalget om

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0105 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0105 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0105 Offentligt RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 19. februar 2004 (20.02) (OR. en) 6481/04 SOC 75 JEUN 6 FØLGESKRIVELSE fra: Patricia BUGNOT, direktør, på vegne

Læs mere

2 300 Kb/s 1 909 Kb/s 239 Ko/s Entre 1 794 Kb/s et 1 909 Kb/s Entre 1 679 Kb/s et 1 909 Kb/s Entre 1 564 Kb/s et 1 886 Kb/s

2 300 Kb/s 1 909 Kb/s 239 Ko/s Entre 1 794 Kb/s et 1 909 Kb/s Entre 1 679 Kb/s et 1 909 Kb/s Entre 1 564 Kb/s et 1 886 Kb/s 100 Kb/s 83 Kb/s 10 Ko/s Entre 78 Kb/s et 83 Kb/s Entre 73 Kb/s et 83 Kb/s Entre 68 Kb/s et 82 Kb/s 200 Kb/s 166 Kb/s 21 Ko/s Entre 156 Kb/s et 166 Kb/s Entre 146 Kb/s et 166 Kb/s Entre 136 Kb/s et 164

Læs mere

2014/02 1 er février 2014 B ULLETIN OFFICIEL CONVENTIONS COLLECTIVES

2014/02 1 er février 2014 B ULLETIN OFFICIEL CONVENTIONS COLLECTIVES 2014/02 1 er février 2014 B ULLETIN OFFICIEL CONVENTIONS COLLECTIVES BULLETIN OFFICIEL CONVENTIONS COLLECTIVES BULLETIN OFFICIEL CONVENTIONS COLLECTIVES FASCICULE N 2014/02 DU 1 ER FÉVRIER 2014 Pages Ministère

Læs mere

Ipesup. Stages intensifs. Prépa HEC Voie Scientifique Voie Économique. Première année Deuxième année DÉCOUVREZ L EXCELLENCE

Ipesup. Stages intensifs. Prépa HEC Voie Scientifique Voie Économique. Première année Deuxième année DÉCOUVREZ L EXCELLENCE Ipesup Stages intensifs Prépa HEC 2019-2020 Voie Scientifique Voie Économique Première année Deuxième année www.ipesup.fr DÉCOUVREZ L EXCELLENCE 18, rue du Cloître Notre-Dame 75004 Paris 01 44 32 12 00

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Langue vivante 2

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Langue vivante 2 Session 2019 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS Langue vivante 2 Séries ES/S Durée de l épreuve : 2 heures coefficient : 2 Série L langue vivante obligatoire (LVO) Durée de l épreuve : 3 heures

Læs mere

DRENGEN MED CYKLEN - ELEVARK

DRENGEN MED CYKLEN - ELEVARK DRENGEN MED CYKLEN - ELEVARK Foto: Christine Plenus Opgaver til dansk Formålet med opgaverne er at analysere filmens fortællestruktur, at få viden om udsatte børn og unge og overveje, hvordan filmen Drengen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2015 Institution Københavns VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Fransk begyndersprog A

Læs mere

Bulletin municipal. Commune d Ayguesvives

Bulletin municipal. Commune d Ayguesvives Bulletin municipal Commune d Ayguesvives N 73 - Juin 2014 Sommaire Agenda des manifestations.............................. 2 Le mot du Maire....................................... 3 Infos municipales Élections

Læs mere

Læringsmål: viden om fransk kultur (her familieliv og skolesystem), forskelle på talt og skrevet sprog, relevant ordforråd.

Læringsmål: viden om fransk kultur (her familieliv og skolesystem), forskelle på talt og skrevet sprog, relevant ordforråd. Til læreren Fag: Fransk Niveau: Udskoling Læringsmål: viden om fransk kultur (her familieliv og skolesystem), forskelle på talt og skrevet sprog, relevant ordforråd. Værk : Fais pas ci, fais pas ça. (Kan

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Fransk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Fransk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. par Tillyke og varme ønsker til jer begge to

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Fransk-Dansk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Fransk-Dansk hilsen : ægteskab Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. par Félicitations et meilleurs vœux à vous deux

Læs mere

UP! studio 3, rue jacques Louvel Tessier. 75010 Paris. www.up-studio.org web.up-studio.org www.skew-eyed.com

UP! studio 3, rue jacques Louvel Tessier. 75010 Paris. www.up-studio.org web.up-studio.org www.skew-eyed.com UP! studio 3, rue jacques Louvel Tessier 75010 Paris www.up-studio.org web.up-studio.org www.skew-eyed.com UP! Pleasure of designing UP! est né de la rencontre de quatre créatifs avec des parcours individuels

Læs mere

Kære selvstuderende i: Fransk begynder A. Herunder ser du det materiale, der udgør dit eksaminationsgrundlag. Jeg træffes i tidsrummet: 9-15

Kære selvstuderende i: Fransk begynder A. Herunder ser du det materiale, der udgør dit eksaminationsgrundlag. Jeg træffes i tidsrummet: 9-15 Kære selvstuderende i: Fransk begynder A Herunder ser du det materiale, der udgør dit eksaminationsgrundlag. Jeg træffes i tidsrummet: 9-15 På mailadressen: dm@kvuc.dk Eller telefonnr.: 20130258 Med venlig

Læs mere

På Prins Henriks Skole inddeler vi danskundervisningen i fire danskniveuaer:

På Prins Henriks Skole inddeler vi danskundervisningen i fire danskniveuaer: DANSK PÅ PRINS HENRIKS SKOLE Prins Henriks Skole er inspireret af de af ministeriet udstukne rammer for danskundervisningen i folkeskolen: Fælles Mål. Fra 2015 er der udgivet nye Fælles Mål, som skolen

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Kære selvstuderende i fransk begyndersprog A! Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Alle film bør være tilgængelig

Læs mere

9.klasses afgangsprøve i engelsk, tysk og fransk

9.klasses afgangsprøve i engelsk, tysk og fransk 9.klasses afgangsprøve i engelsk, tysk og fransk Engelsk Prøvens indhold Den mundtlige prøve i engelsk består af to dele: - Den første del er det selvvalgte emne (outline). - Den anden del er et lodtrukkent

Læs mere

KURSUS PROGRAM JAN 2019

KURSUS PROGRAM JAN 2019 KURSUS PROGRAM JAN 2019 ALMENE KURSER BEGYNDER- TIL MELLEMNIVEAU A1-B1 Bliv bedre til at udtrykke dig mundtligt og skriftligt og få indblik i fransk kultur og samfund. Alle lektioner varer 45 minutter.

Læs mere

Thème 4: Moi et mon école

Thème 4: Moi et mon école Thème 4: Moi et mon école Lærervejledning til undervisningsforløb 4 I dette fjerde forløb arbejder eleverne med afsæt i deres egen skoleverden og får et større indblik i en frankofon skoleverden. Eleverne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes maj-juni 2012 VoksenUddannelsescenter

Læs mere

PROJET D ADMINISTRATION

PROJET D ADMINISTRATION PROJET D ADMINISTRATION 2017 Le PROJET D ADMINISTRATION SOMMAIRE I. PRÉSENTATION DU PROJET D ADMINISTRATION : UNE AVENTURE COLLECTIVE II. RESTITUTION DU FORUM DES AGENTS DES 31 JANVIER ET 1 ER FÉVRIER

Læs mere

MYNDIGHEDEN FOR EUROPÆISKE POLITISKE PARTIER OG EUROPÆISKE POLITISKE FONDE

MYNDIGHEDEN FOR EUROPÆISKE POLITISKE PARTIER OG EUROPÆISKE POLITISKE FONDE 6.3.2018 DA Den Europæiske Unions Tidende C 84/5 MYNDIGHEDEN FOR EUROPÆISKE POLITISKE PARTIER OG EUROPÆISKE POLITISKE FONDE Afgørelse fra Myndigheden for Europæiske Politiske Partier og Europæiske Politiske

Læs mere

Fransk. Tekst- og opgavesamling B. Til elever, der læser og skriver på fransk som stærkeste sprog. Afdækning af litteracitet

Fransk. Tekst- og opgavesamling B. Til elever, der læser og skriver på fransk som stærkeste sprog. Afdækning af litteracitet Afdækning af litteracitet Tekst- og opgavesamling B Fransk Til elever, der læser og skriver på fransk som stærkeste sprog 1 Introduktion Denne tekst- og opgavesamling anvendes sammen med samtaleark, Spor

Læs mere

Chime Pro. Wi-Fi aktiveret klokke og forstærker designet til dine Ring-apparater.

Chime Pro. Wi-Fi aktiveret klokke og forstærker designet til dine Ring-apparater. Chime Pro Wi-Fi aktiveret klokke og forstærker designet til dine Ring-apparater. Trin 1 Sig Hallo til din Chime Pro Chime Pro udsender straks lyde, der kan tilpasses når dit Ringapparat registrerer aktivitet.

Læs mere

Generelt om franskundervisningen. Fællesmålene for franskundervisningen er inddelt i tre kompetenceområder:

Generelt om franskundervisningen. Fællesmålene for franskundervisningen er inddelt i tre kompetenceområder: Årsplan fransk 8. og 9. klasse 2017/2018 Anne Mette Hauge AMH Generelt om franskundervisningen Fællesmålene for franskundervisningen er inddelt i tre kompetenceområder: - mundtlig kommunikation - skriftlig

Læs mere

RAPPORT ANNUEL 2012 S W SHOOTING

RAPPORT ANNUEL 2012 S W SHOOTING S W IS S SHOOTING RAPPORT ANNUEL 2012 Fédération sportive suisse de tir Lidostrasse 6 CH-6006 Lucerne Téléphone +41 41 370 82 06 Fax +41 41 370 57 17 info@swissshooting.ch www.swissshooting.ch Mettez à

Læs mere

Directive CEM. Olivier HEYER

Directive CEM. Olivier HEYER Olivier HEYER Champ d application Tous les appareils électriques et électroniques susceptibles de créer des perturbations électromagnétiques et d être sensibles à celles-ci en bref, presque 100% des appareils

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Marie Kruse Gymnasium Uddannelse Fag og niveau STX Fransk fortsætterniveau B Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Fransk B fortsætter

Læs mere

QUÉBEC ami des aînés. Soutien aux actions locales et régionales Appel de projets Guide d information. Québec.ca/qada. qada.gouv.qc.

QUÉBEC ami des aînés. Soutien aux actions locales et régionales Appel de projets Guide d information. Québec.ca/qada. qada.gouv.qc. Guide d information QUÉBEC ami des aînés Québec.ca/qada Soutien aux actions locales et régionales Appel de projets 2019-2020 qada.gouv.qc.ca 18-830-25F Ce document peut comporter des obstacles à l accessibilité

Læs mere

På Prins Henriks Skole inddeler vi danskundervisningen i tre danskniveauer:

På Prins Henriks Skole inddeler vi danskundervisningen i tre danskniveauer: DANSK PÅ PRINS HENRIKS SKOLE Prins Henriks Skole er inspireret af de af ministeriet udstukne rammer for danskundervisningen i folkeskolen: Fælles Mål. Læs mere om Fælles Mål på www.emu.dk 3 niveauer På

Læs mere

1. Projektets mål a. overordnet formål b. oversigt over projektaktiviteter

1. Projektets mål a. overordnet formål b. oversigt over projektaktiviteter STATUS RAPPORT Nov. 2012 Demokratibevægelser i fagligt samspil Tværfagligt: Fransk og samfundsfag 1. Projektets mål a. overordnet formål b. oversigt over projektaktiviteter 2. Projektets deltagere og tilrettelæggelse

Læs mere

OS2-VP. Kit prêt à l emploi. ST-OS2VP-FR Version 01

OS2-VP. Kit prêt à l emploi. ST-OS2VP-FR Version 01 OS2-VP Agrafe de Varisation en PEEK Kit prêt à l emploi ST-OS2VP-FR-062017 - Version 01 2 ST-OS2VP-FR-062017 - VERSION 01 OS2 -VP - SOMMAIRE FICHE TECHNIQUE 3 INDICATIONS 6 TECHNIQUE OPÉRATOIRE (1/5) 7

Læs mere

BULLETIN D INFORMATION N 55. Participez à notre voyage à Lyon les juin 2019! mai-juin 2019

BULLETIN D INFORMATION N 55. Participez à notre voyage à Lyon les juin 2019! mai-juin 2019 BULLETIN D INFORMATION N 55 Participez à notre voyage à Lyon les 11-12 juin 2019! mai-juin 2019 Table des matières Sommaire et comité 2 Le billet du président 3 Compte-rendu de l assemblée générale 4-9

Læs mere