Referat af 1. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 25. marts 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 1. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 25. marts 2011"

Transkript

1 Referat af 1. møde i s repræsentantskab 25. marts 2011 Mødet fandt sted i Kulturministeriets Koncerncenter, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V. Deltagere Fra repræsentantskabet: Nina Møller Andersen (Lektoratsudvalget under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling), Elisabeth Arnbak (Danske Universiteter), Kirstine Baloti (Dansk Journalistforbund), Dorthe Duncker (Danske Universiteter), Michael Ehrenreich (Danske Dagblades Forening), Lisbeth Eskelund (TV2), Johannes Nørregaard Frandsen (Danske Universiteter), Hans Götzsche (Danske Universiteter), Stefan Hermann (Professionshøjskolernes Rektorkollegium), Per Lindegaard Hjorth (Forbundet Kommunikation og Sprog), Bente Holmberg (Kulturministeriets Stednavneudvalg), Lennart Houmann (Justitsministeriet), Anne Jensen (Folketingets Administration), Eva Skafte Jensen (Danske Universiteter), Peter Rønnov Jessen (Danske Skønlitterære Forfattere), Holger Juul (Center for Læseforskning), Greta Jørgensen (Danmarks Lærerforening), Martin Kristiansen (Danmarks Radio), Henrik Lorentzen (Det Danske Sprog- og Litteraturselskab), Benedicte Kieler (Undervisningsministeriet), Jørgen Christian Wind Nielsen (Modersmål-Selskabet), Torben V. Schroeder (Danske Universiteter), Michael Tettinik (Translatørforeningen), Søren Ulrik Thomsen (Det Danske Akademi), Lisann Troelsen (It- og Telestyrelsen), Jørn Westengaard-Holm (EU's sprogtjenester), Michael Wright (Kulturministeriet). Afbud: Jens Ulrik Andersen (Danske Universiteter), Hanne Beermann (Dansklærerforeningen), Ellen Boen (Dansk Forfatterforening), Frans Gregersen (personligt medlem), Henrik Hagemann (Foreningen Norden), Jørn Lund (personligt medlem), Anders Pors Nielsen (Dansklærerforeningen), Dan Sæderup (Lærerne i dansk som andetsprog), Knud Erik Therkelsen (Grænseforeningen). Fra instituttet: Sofie Vestergaard Braüner, Pia Jarvad, Anita Ågerup Jervelund, Sabine Kirchmeier-Andersen, Anne Kjærgaard, Marianne Rathje. 1 (af 13).

2 Program 1. Velkomst og godkendelse af referat v. Dorthe Duncker 2. Godkendelse af årsberetning 2010/orientering om regnskabet v. Sabine Kirchmeier-Andersen 3. Beretning fra fagråd for publikationer v. Bente Holmberg 4. Beretning fra fagråd for retskrivning v. Henrik Lorentzen 5. Status på RO 2012 v. Sabine Kirchmeier-Andersen 6. Spørgsmål til beretninger/diskussion v. Dorthe Duncker 7. Nævnet i den offentlige debat v. Sabine Kirchmeier-Andersen 8. Drøftelse af repræsentantskabets arbejde i de kommende år a. Oplæg fra Nina Møller Andersen b. Oplæg fra Jørn Westengaard-Holm 9. Spørgsmål og diskussion v. Dorthe Duncker 10. Drøftelse af repræsentantskabets forretningsorden v. Dorthe Duncker 11. Afslutning v. Dorthe Duncker 1. Velkomst og godkendelse af referat Formanden bød velkommen, gennemgik dagsordenen og orienterede om at dagens møde skulle give lejlighed til at drøfte synspunkter ang. repræsentantskabets arbejde og rolle ikke at træffe egentlige beslutninger. Formanden havde to ændringsforslag. De blev taget til efterretning, og referatet blev herefter godkendt. 2. Godkendelse af årsberetning 2010/orientering om regnskabet Sabine Kirchmeier-Andersen gav et overblik over årsberetningen for Nævnets resultatkontrakt er blevet opfyldt med 90 %, og der er indgået en ny rammeaftale med Kulturministeriet som nævnet kan være tilfreds med. Sabine Kirchmeier-Andersen orienterede desuden om status på nævnets forsknings-, formidlings-, normerings- og digitaliseringsarbejde. Sabine Kirchmeier-Andersen gjorde bl.a. opmærksom på at udgivelsen af den nye retskrivningsordbog er skudt til slutningen af 2012, og at nævnet skal flytte til det gamle Radiohus på Rosenørns Alle i begyndelsen af Sabine Kirchmeier-Andersen orienterede endvidere om regnskabet for 2010 og budgettet for Nævnet kom ud af 2010 med et overskud på kr. som overføres til Aktivitetsplanen for 2011 omfatter, i henhold til den nye rammeaftale, en række aktiviteter. Bl.a. skal der ansættes en ny ordbogsredaktør der kan redigere og ajourføre Nye ord på nettet, der skal udvikles websider om retskrivningens udvikling, og flytningen til det gamle Radiohus skal forberedes. 3. Beretning fra fagråd for publikationer rapport fra Bente Holmberg Ifølge kommissoriet skal fagrådet godkende spørgsmål og svar der skal udsendes i Nyt fra Sprognævnet, og rådgive om nævnets øvrige publikationer, herunder netudgivelser. Fagrådet består af 2 (af 13).

3 Bente Holmberg, Jørn Lund og Bolette Sandford Pedersen fra repræsentantskabet, redaktionssekretæren for Nyt fra Sprognævnet, Jørgen Nørby Jensen, forsker Margrethe Heidemann Andersen samt Sprognævnets direktør Sabine Kirchmeier-Andersen. Endvidere deltager forfatterne til de bidrag som skal behandles, i det omfang det er muligt. I det forløbne år har fagrådet alene beskæftiget sig med spørgsmål og svar samt artikler til Nyt fra Sprognævnet. Et gennemgående tema har været at finde balancen mellem det journalistiske og akademiske. Bente Holmberg mente at årets arbejde i fagrådet måtte give anledning til intern selvkritik. Kommissoriet giver mulighed for en bred vifte af opgaver, men i praksis er det udelukkende kommet til at handle om Nyt fra Sprognævnet, hvilket er for lidt i forhold til kommissoriet. Desuden bemærkede Bente Holmberg at det stadig var lidt uklart hvad funktionerne sekretær og formand for fagrådet egentlig indebærer. Bente Holmberg understregede at hun ikke havde diskuteret sine synspunkter med de øvrige medlemmer af fagrådet. 4. Beretning fra fagråd for retskrivning rapport fra Henrik Lorentzen Fagrådet for retskrivning er en videreførelse af den følgegruppe for Retskrivningsordbogen der blev nedsat under det tidligere arbejdsudvalg. Ifølge kommissoriet skal fagrådet godkende ikkeprincipielle ændringer og følge redigeringen af den alfabetiske del af ordbogen. Fagrådet skal desuden rådgive om hvilke ændringer der bør anses for principielle og derfor skal forelægges repræsentantskabet og derefter evt. kulturministeren og undervisningsministeren. Fagrådet består af Henrik Lorentzen og Eva Skafte Jensen fra repræsentantskabet, redaktionsgruppen for Retskrivningsordbogen, bestående af projektleder Anita Ågerup Jervelund, seniorforsker Jørgen Schack, forsker Margrethe Heidemann Andersen, informationsmedarbejder Jørgen Nørby Jensen og Sprognævnets direktør Sabine Kirchmeier-Andersen. Henrik Lorentzen fortalte at han finder arbejdet interessant og værdifuldt, at han føler at han har indflydelse på store og små beslutninger, og at uenigheder som regel ender med fornuftige kompromiser. Henrik Lorentzen mente at arbejdet i fagrådene på forskellig vis kunne forbedres, fx ved at repræsentantskabet modtager referater efter hvert møde i fagrådet, og ved at det understreges at fagrådet kan kontaktes hvis medlemmer af repræsentantskabet har specifikke spørgsmål. Desuden mente han at det burde overvejes om man bør dele rollerne som sekretær og formand mellem to personer. 3 (af 13).

4 5. Status på RO 2012 Sabine Kirchmeier-Andersen fortalte at man var ved at lægge sidste hånd på brevet til Kulturministeriet om de foreslåede principielle ændringer i Retskrivningsordbogen Repræsentantskabet skal herefter ikke forholde sig til flere spørgsmål om den kommende Retskrivningsordbog, medmindre kulturministeren eller undervisningsministeren går imod nogle af de foreslåede ændringerne. Det forventes at den nye undervisningsminister Troels Lund Poulsen gerne vil deltage i et møde hvor ændringsforslagene præsenteres, og nævnet vil forsøge også at få et møde i stand med Per Stig Møller. I fremtiden, når Retskrivningsordbogen formentlig vil blive opdateret løbende på nettet, vil processen om de principielle ændringer formentlig foregå på en anden måde. Udarbejdelsen af de nye retningslinjer og procedurer er en del af den nye rammeaftale med Kulturministeriet. 6. Spørgsmål til beretninger/diskussion Hans Götzsche beklagede at nævnet i årsberetningen havde fået en mission, og at amerikansk businessterminologi på den måde har vundet indpas. Sabine Kirchmeier-Andersen svarede at nævnets mission var blevet omtalt i årsberetningen siden 2007 hvor Kulturministeriet havde pålagt nævnet at formulere en mission. Hun mente at det var nærliggende at man på et tidspunkt diskuterede mission og vision på et repræsentantskabsmøde Per Lindegaard Hjorth bemærkede at det var en flot årsberetning der vidner om højt aktivitetsniveau for begrænsede resurser. Han fremhævede især at det er godt at der bliver lavet nye hjemmesider og produceret apps, og opfordrede til at dette arbejde fortsættes. Dorthe Duncker konkluderede at der var generel tilfredshed om årsberetningen og gjorde opmærksom på at bemærkninger om korrekturfejl kan sendes til Sabine Kirchmeier-Andersen så de kan blive rettet inden trykning. 7. Nævnet i den offentlige debat Sabine Kirchmeier-Andersen redegjorde for nævnets daglige arbejde med at følge med i mediernes omtale af Sprognævnet. Hun havde lavet en lille undersøgelse af hvad danske aviser har skrevet om Sprognævnet siden sidste repræsentantskabsmøde, og hvordan nævnet fremstod i artiklerne. Undersøgelsen omfattede 191 artikler i de landsdækkende dagblade. Det er kun en delmængde af alt hvad der er skrevet. Undersøgelsen kan derfor kun give et overordnet indtryk, ikke nagelfaste konklusioner. De mest omtalte emner i avisartiklerne er sprogforandring (fx spørgsmålet om man kan dufte til noget) og nye ord. I 80 % af de undersøgte artikler er omtalen af nævnet positiv eller neutral, mens 20 % af artiklerne udtrykker en kritisk holdning til nævnets arbejde eller beslutninger. Ekstra Bladet har været mindst positiv over for Sprognævnet, Politiken mest positiv. 4 (af 13).

5 Sabine Kirchmeier-Andersen illustrerede (vha. citater fra Søren Krarup og Jens Normann Jørgensen) at nævnet befinder sig i et spændingsfelt mellem to positioner i den offentlige debat: På den ene side advares der mod for mange ændringer som konsekvens af sprogbrugsprincippet, på den anden side kritiseres Sprognævnet for at være alt for konservativt i sin normering. Sabine Kirchmeier-Andersen forklarede at nævnets normeringspraksis befinder sig midt mellem disse to positioner; udgangspunktet er sprogbrugen hos modne og rutinerede sprogbrugere. Kirstine Baloti spurgte om det var af tekniske hensyn at artikler i webmedier ikke var inkluderet i undersøgelsen. Hun oplevede selv at det var nemmest at få folk til at skrive noget om nævnet på internettet fordi der ikke er pladsbegrænsninger på nettet. Desuden er webtekster spændende fordi der opstår debat med læserne. Sabine Kirchmeier-Andersen svarede at der er mere end dobbelt så mange indslag om nævnet hvis man også søger på webmedier i Infomedia. Dog er der ofte tale om dubletter fra de trykte dagblade, og det ville derfor give mange gentagelser at inkludere dem. For at begrænse undersøgelsen havde Sabine Kirchmeier-Andersen desuden valgt at fokusere på pressens dækning af nævnet ikke privatpersoners holdninger, så læserdebatterne om artiklerne på nettet er ikke taget med. Lisbeth Eskelund tilføjede at det var hendes erfaring at det havde en god effekt at repræsentanter for nævnet markerede sig i medierne eller som foredragsholdere og fortalte om deres arbejde. Bl.a. havde Sabine Kirchmeier-Andersen holdt et oplæg for TV2 s studieværter. Studieværterne, der er meget bevidste sprogbrugere, havde forud for besøget været temmelig skeptiske over for nævnets arbejde, bl.a. syntes de at der var for mange dobbeltformer i Retskrivningsordbogen. Sabine Kirchmeier- Andersen havde forklaret studieværterne hvordan nævnet arbejder, og redegjort for bevæggrundene for indførelsen af dobbeltformer, og det havde skabt større forståelse og en mere positiv holdning til nævnet. 8.a Drøftelse af repræsentantskabets arbejde i de kommende år oplæg fra Nina Møller Andersen Nina Møller Andersen redegjorde for sit syn på hvad hun som repræsentantskabsmedlem ser som nævnets største udfordringer de kommende år, og hvordan hun mener nævnet skal møde dem. Nina Møller Andersen anså det for vigtigt at nævnet fortsætter sit arbejde med formidling i de nye medier, kontakt med de unge sprogbrugere, større synlighed og kampen for de nordiske sprog lokalt og globalt. Hun roste i den forbindelse årsberetningen. Nina Møller Andersen havde derudover lavet en rundspørge blandt danske lektorer i udlandet for at høre hvad de ser som nævnets vigtigste opgaver. Som eksempler på svar nævnte Nina Møller Andersen Ursula Ritzau der havde opfordret til en retskrivningsreform. En anden dansk-lektor, Louise Hassager, 5 (af 13).

6 ønskede at skulle være mere tilbageholdende i sit normeringsarbejde. Som helhed var de danske lektorer meget glade for nævnets arbejde og for sproget.dk, som de brugte flittigt. Nina Møller Andersen rejste herefter spørgsmålet om hvilken rolle repræsentantskabet skal spille i nævnets arbejde, herunder hvilken rollefordeling der er mellem institut, bestyrelse og repræsentantskab. Hun påpegede: at repræsentantskabsmedlemmerne ikke ved så meget om hvad der foregår i instituttet at det er uklart om repræsentantskabsmedlemmerne er vagthunde eller ansvarlige samarbejdspartnere. Hun nævnte at sidste repræsentantskabsmøde havde illustreret at repræsentantskabets rolle er uklar. Hun foreslog: at der skulle være større åbenhed, synlighed og dialog mellem bestyrelse, institut og repræsentantskab at nævnet skulle holde fast i åbenhed og dialog udadtil at man skulle tage fat i diskussionen om repræsentantskabets muligheder for at følge bedre med i Sprognævnets arbejde. 8.b Drøftelse af repræsentantskabets arbejde i de kommende år oplæg fra Jørn Westengaard-Holm Jørn Westengaard-Holm havde spurgt sine kolleger fra EU s sprogtjenester om hvad de mener nævnets store opgave er. Der var kommet en enkelt tilbagemelding der gik ud på at nævnets opgave er det fortsatte arbejde med Retskrivningsordbogen. Jørn Westengaard-Holm fremlagde en række historiske eksempler på hvordan man før Retskrivningsordbogen havde stavet de samme ord forskelligt. Herefter nævnte han eksempler på konkrete problemer som han og hans kolleger har haft i deres arbejde. Jørn Westengaard-Holm diskuterede hvad det vil betyde for repræsentantskabets opgaver i forhold til Retskrivningsordbogen at den i fremtiden alene kommer til at eksistere i en netudgave. Han nævnte bl.a. at det ville gøre det sværere at tage hele Retskrivningsordbogen op til samlet overvejelse, og at man ville miste muligheden for pressedækning når en ny ordbog udkom. Jørn Westengaard-Holm påpegede at arbejdet med at gøre Retskrivningsordbogen bedre måtte fortsætte og kom med input til det videre arbejde. Grundsynspunktet var at nævnet skulle tilstræbe logisk minimalisering af sprogformerne således at der er en logisk sammenhæng mellem skrift og tale. Derimod skal der være mindre fokus på at man skal kunne gennemskue ordenes historiske ophav. 9. Spørgsmål og diskussion af oplæg Dorthe Duncker opsummerede Nina Møller Andersens og Jørn Westengaard-Holms oplæg. 6 (af 13).

7 Anne Jensen sagde at et perspektiv i diskussionen af repræsentantskabets rolle er at repræsentantskabet kunne give instituttet opdrag og input, fx ved at repræsentantskabet meldte ud hvilken type retskrivning man gerne vil have at instituttet arbejder videre med. Peter Rønnov-Jessen gjorde opmærksom på at der også er repræsentantskaber hvor man træffer egentlige beslutninger og ikke bare lægger de administrative rammer. Dorthe Duncker gjorde opmærksom på at repræsentantskabets beslutningskompetence er nedfældet i lovgrundlaget, og at det begrænser sig til at beslutte hvem der skal indstilles til bestyrelsen, og hvilke retskrivningsændringer der er principielle. Derudover kunne man godt aftale internt hvad repræsentantskabets rolle i øvrigt skulle være. Men repræsentantskabet kan ikke tildeles beslutningskompetencer der ikke er belæg for i lovgrundlaget. Som Anne Jensen havde påpeget ville det fx være en mulighed at diskutere en lang række emner med udgangspunkt i de organisationer som medlemmerne repræsenterer. Kirstine Baloti roste videreudviklingen af Sprognævnets struktur med en professionel bestyrelse, et repræsentantskab der mødes flere gange om året, og fagråd der kan tage sig af det faglige arbejde. Problemet ved den gamle struktur havde været at de vigtige diskussioner blev taget på arbejdsudvalgsmøderne, mens repræsentantskabsmøderne var blevet brugt til at klappe beslutningerne af. Fordelen ved den gamle struktur havde været at repræsentantskabsmedlemmerne kunne deltage i arbejdsudvalgsmøderne uden stemmeret. På den måde kunne repræsentantskabsmedlemmerne følge med. Der havde været en fantastisk åbenhed, men det havde ikke været særligt demokratisk da det især var københavnerne der havde mulighed for at komme til arbejdsudvalgsmøderne. Kirstine Baloti opfordrede til en stærkere kobling mellem fagråd og repræsentantskab og til at det blev præciseret hvordan man får adgang til et fagråd. Hun mente det var vigtigt ikke at tømme repræsentantskabet for indhold og opgaver, for det ville betyde at folk ville holde op med at komme. Opgaven var tværtimod at invitere repræsentantskabsmedlemmerne til engagement i fagrådene. Dorthe Duncker svarede at det er repræsentantskabet der nedsætter fagrådene der har til opgave at behandle spørgsmål der rejses af instituttet (jf. paragraf 5, stk. 3). Hun tilføjede at det var relevant at diskutere adgangen til fagrådene. Bente Holmberg spurgte Kirstine Baloti om hun mente at man skulle kunne møde op til fagrådsmøderne som menigt repræsentantskabsmedlem. Kirstine Baloti svarede at hun mente at repræsentantskabet skulle have en mere aktiv rolle i konstitueringen af fagråd. Bente Holmberg svarede at fagrådskonstruktionen nok ikke helt har fundet sin endelige form endnu. Hun mindede om at det tager administrative kræfter fra instituttet at lave fagråd, og at der derfor må tages hensyn til hvad instituttet kan overkomme af fagråd. Sabine Kirchmeier-Andersen tilføjede at det havde været nødvendigt at etablere fagrådene for hhv. retskrivning og publikationer meget hurtigt fordi der løbende skulle træffes beslutninger om Retskrivningsordbogen og Nyt fra Sprognævnet. Regler og kommissorier var blevet lavet lidt ad hoc ud 7 (af 13).

8 fra de få erfaringer man havde indhøstet, så både regler og kommissorier vil formentlig skulle justeres efterhånden som fagrådene konsoliderer sig. Der havde desuden været planer om et fagråd for medier og sprogteknologi, men instituttet havde endnu ikke haft resurser til at bemande det. Nina Møller Andersen erklærede sig enig i at det var uheldigt at repræsentantskabsmedlemmerne ikke kunne komme til fagrådsmøderne. Hun følte at hun manglede indsigt, og det gjorde det vanskeligt at træffe kvalificerede beslutninger til møderne. Dorthe Duncker spurgte til hvordan det fungerede at referaterne fra fagrådsmøderne bliver sendt ud. Nina Møller Andersen efterlyste et forum til at diskutere ideer forud for repræsentantskabsmøderne fx i et lukket forum på nettet. Elisabeth Arnbak påpegede at institutmedarbejderne, i modsætning til repræsentantskabsmedlemmerne, er eksperter inden for Sprognævnets arbejdsområder. Derfor er det svært for de fleste i repræsentantskabet at indgå i en kvalificeret debat. Repræsentantskabet kan rejse problemstillinger som de synes er relevante, men de kan ikke pålægge institutmedarbejderne at arbejde på en bestemt måde eller gennemtvinge bestemte løsninger. Dorthe Duncker svarede at repræsentantskabsmedlemmerne på nogle områder har fingeren mere på pulsen end institutmedarbejderne, og at det er en ekspertise som nævnet kan nyde godt af. Elisabeth Arnbak foreslog en blog der kunne gøre diskussionen mere levende forud for møderne. Repræsentantskabet kan på den måde rejse interessante problemstillinger og komme med medlemmernes vinkler på dem. Anne Jensen kunne kun finde en opgave for repræsentantskabet i lovgrundlaget, nemlig 4 hvor der står at bestyrelsen udpeges blandt repræsentantskabet. Hun opfordrede til at man tog udgangspunkt i de overvejelser man havde haft da man lavede den nye struktur. Hvilken rolle havde man tiltænkt repræsentantskabet forud for omstruktureringen? Henrik Lorentzen gjorde opmærksom på at repræsentantskabet har den samme rolle nu som i Det nye ved strukturændringen er at der er en bestyrelse der har erstattet AU. Dorthe Duncker gav Henrik Lorentzen ret; repræsentantskabet har aldrig haft ret meget at skulle have sagt. Anne Jensen spurgte om man så kunne overveje at afskaffe repræsentantskabet. Henrik Lorentzen sagde til Nina Møller Andersen at hvis hun mente at der var et demokratisk underskud, var hun meget velkommen til at kontakte fagrådet. Han mente også det ville være værd at overveje en blog. 8 (af 13).

9 Hans Götzsche opfordrede til at man mere målrettet henvendte sig til de medlemmer af repræsentantskabet der er specialister inden for relevante områder. På den måde kunne man få andre vinkler på tingene, og diskussionerne ville også tjene til at inddrage repræsentantskabet. Han tilføjede at han ikke ville tage betaling for den slags ydelser. Bente Holmberg sagde at problemet ved repræsentantskabsmodellen alle år har været at få aktiveret medlemmerne. Hun opfordrede til at man kunne udarbejde en oversigt over hvad de enkelte medlemmer gerne vil orienteres om samt hvad de er eksperter i og gerne vil spørges til råd om. Hun understregede at der ikke var noget ønske om at holde nogen ude, målet var derimod at trække alle gode kræfter med. Peter Rønnov-Jessen nævnte at han engang havde hørt Henrik Hageman sige at repræsentantskabsmedlemmerne skulle være loyale over for Sprognævnet. Peter Rønnov- Jessen understregede at repræsentantskabsmedlemmerne repræsenterer forskellige interessenters synspunkter, og at forskellige medlemmer ikke nødvendigvis har de samme interesser i sproget, fx var forfatterne typisk interesserede i at der herskede en relativt fast norm, som man kunne spille i og med og op imod. I en sproglig normløshed, eller en meget løs sproglig norm, er en kunstnerisk anvendelse af sproget nærmest umulig, dér kan sproget kun anvendes til simple meddelelser. Han understregede at man skal være opmærksom på at Sprognævnet som institution fungerer på to niveauer, et sprogvidenskabeligt (deskriptivt) og et sprogpolitisk (normativt), og efterlyste kvalificerede sprogpolitiske diskussioner til at præcisere denne skelnen mellem de to niveauer. Dorthe Duncker sagde at der var åbnet for det sprogpolitiske i forretningsordenen der var et senere programpunkt. Kirstine Baloti gav Anne Jensen ret i at det var væsentligt at finde tilbage til ræsonnementet bag strukturændringen. Kirstine Baloti kunne huske at repræsentantskabet skulle inddrages via fagrådene. Hun syntes at strukturændringen skulle operationaliseres ved at repræsentantskabsmedlemmernes position som politiske interessenter bliver tydeliggjort, og at medlemmerne får mulighed for at gøre opmærksom på hvad de interesserer sig for og kan tilbyde af kompetencer. Kirstine Baloti efterlyste desuden et fagråd der kunne kigge nærmere på hvem de sikre sprogbrugere er, og et fagråd der kunne undersøge mediernes påvirkning af børns sprogtilegnelse. Disse fagråd skulle være med til at tilvejebringe fakta. Repræsentantskabet kunne være med til at prioritere blandt fagrådskandidaterne. Dorthe Duncker spurgte om det Kirstine Baloti efterlyste, ikke var arbejdsgrupper der kunne være med til at modne projekter, snarere end fagråd. Kirstine Baloti svarede at hun mente at det var en fagrådsopgave, og at hvis repræsentantskabet ikke selv havde de nødvendige resurser, måtte man diskutere hvordan man kunne få adgang til dem. Pia Jarvad vendte tilbage til den historiske baggrund for strukturændringerne. Baggrunden var at repræsentantskabet selv havde efterlyst en ændring af nævnets struktur fordi man mente at det 9 (af 13).

10 daværende arbejdsudvalg traf alle beslutningerne. Tanken bag omstruktureringen var at repræsentantskabet skulle spille en større rolle i Sprognævnet, og at repræsentantskabet skulle styrkes rent fagligt. Fra instituttet kom der et ønske om at repræsentantskabet skulle blive mindre, men arbejdsudvalget ville ikke udelukke nogen af dem som allerede havde sæde i repræsentantskabet. På den måde er repræsentantskabet blevet for stort og mindre beslutningsdygtigt. Resultatet af omstruktureringen er at instituttet muligvis har fået mere magt, men ikke repræsentantskabet. Pia Jarvad tilføjede at repræsentantskabet har indflydelse via fagråd og ved at kunne træffe beslutninger om hvilke ændringer der er principielle. Elisabeth Arnbak spurgte Sabine Kirchmeier-Andersen og Dorthe Duncker om hvad de ville med repræsentantskabet. Dorthe Duncker svarede at man især havde ønsket at udnytte den store kontaktflade. Tanken havde været at man i repræsentantskabet kunne diskutere og finde løsninger på vanskelige problemer, og de løsninger kunne være funderet i samfundet fordi man var blevet enige om løsningerne i et bredt forum. Elisabeth Arnbak opsummerede DD s svar ved at sige at repræsentantskabet altså skulle være et lille eksperimentarium for Sprognævnet. Dorthe Duncker replicerede at det ikke var tilfældet. Repræsentantskabet var repræsentanter for samfundet. Elisabeth Arnbak tilføjede at eksperimentarium var positivt ment, men at formålet altså var at drøfte problemer og løsninger med repræsentantskabet. Sabine Kirchmeier-Andersen understregede at der står i loven at består af såvel institut som bestyrelse og repræsentantskab, og at de tre instanser udgør et samarbejdende hele. Repræsentantskabet blev oprindeligt sat i verden fordi man mente det ville give en fornuftig og legitim forankring i samfundet af de beslutninger Sprognævnet træffer. Repræsentantskabet kan åbne Sprognævnets øjne for hvad der foregår uden for Sprognævnet. Repræsentantskabsmedlemmerne påvirker gennem den løbende dialog, gennem drøftelserne i fagrådene og på repræsentantskabsmøderne og igennem individuelle henvendelser hele tiden Sprognævnet, og det har betydning for hvordan der tænkes i andre dele af Sprognævnet. Martin Kristiansen sagde at han oplevede det som om der var indbygget en række dogmer i sprogfagligheden på Sprognævnet. Han mente at repræsentantskabet burde bruges til sparring. På den måde kunne instituttet bedre arbejde med sine forklaringer af hvorfor man gør som man gør. På nuværende tidspunkt er fagligheden afgørende for at man forstår forklaringerne, og resultatet er at det nogle gange virker som om vi gør sådan her fordi vi siger det. Det kunne være godt at afprøve argumenter på repræsentantskabet, der repræsenterer andre fagligheder, for at finde ud af hvordan man bedst kan forklare instituttets standpunkter. 10 (af 13).

11 10. Drøftelse af repræsentantskabets forretningsorden Dorthe Duncker gennemgik de konkrete ændringsforslag til forretningsordenen der var kommet ind. Hun understregede at medlemmerne efter dagens repræsentantskabsmøde kunne komme med flere input til forretningsordenen, så processen kunne fortsætte indtil man når frem til en endelig version. Ændringsforslag 1. Til 5, s. 3, fra Henrik Lorentzen Til medlemmer af fagråd kan udpeges bestyrelsesmedlemmer, medlemmer af repræsentantskabet, medlemmer af s forsknings- og informationsinstitut og medlemmer udefra. ændres til: Til medlemmer af fagråd kan udpeges bestyrelsesmedlemmer, medlemmer af repræsentantskabet, medlemmer af s forsknings- og informationsinstitut og personer udefra. Repræsentantskabet var enigt. 2. Til 7, s. 3, fra Henrik Lorentzen Beslutning om ændringer i forretningsordenen for repræsentantskabet træffes ved almindeligt stemmeflertal. ændres til: Beslutning om ændringer i forretningsordenen for repræsentantskabet træffes ved almindelig stemmeflerhed. Repræsentantskabet var enigt. 3. Til 4, s. 2, fra Holger Juul Referatet udsendes til alle medlemmer. ændres til: Referatet udsendes til alle medlemmer senest 14 dage efter mødets afholdelse. Sabine Kirchmeier-Andersen indvendte at det kunne være svært at overholde en så kort frist. Dorthe Duncker foreslog at man kunne ændre det til hurtigst muligt eller 4 uger. Sabine Kirchmeier- Andersen mente at begge disse forslag var i orden. I repræsentantskabet var der stemning for en måneds frist. 4. Til 3, s. 2, fra instituttet Møderne er åbne for medarbejderne i s forsknings- og informationsinstitut. ændres til: Møderne er åbne for medarbejderne i s forsknings- og informationsinstitut som har taleret ved møderne. Repræsentantskabet var enigt. 5. Til 3, s. 2, fra instituttet Der tilføjes: Forslag til ændringer af retskrivningen skal sendes til bestyrelsen eller fagrådet for retskrivning som sørger for den faglige behandling og evt. fremlægger dem til drøftelse. 11 (af 13).

12 Når ændringsforslag har været drøftet, og fagrådet vurderer at de er klar til vedtagelse, sendes de i skriftlig høring forud for et repræsentantskabsmøde hvor de endeligt vedtages. Ændringsforslag kan ikke sættes til afstemning på et møde uden at de har været behandlet i fagrådet. Michael Wright indvendte at det kunne blive meget ufleksibelt. Sabine Kirchmeier-Andersen fastholdt at det er bedst at undgå afstemninger om spontane forslag på møderne. På den måde får medlemmerne tid til ekstra refleksion, og der bliver mulighed for at lade spørgsmålene gå gennem redaktionen så man får tænkt konsekvenserne ordentlig igennem. Michael Wright indvendte at et ændringsforslag kunne være så oplagt at der kunne træffes beslutning på mødet. Kirstine Baloti sagde at formuleringen endeligt vedtages ikke duede fordi forslag kan blive afvist af repræsentantskabet. Dorthe Duncker spurgte forsamlingen om de var enige i at det var bedst at få forslag i høring. Michael Wright mente man talte ned til forsamlingen når man ikke gav mulighed for at forslag kan vurderes direkte på repræsentantskabsmøderne. Han mente at det skulle være muligt at bearbejde konkrete forslag på dagsorden og vedtage dem i en anden udformning end de var lagt frem. Repræsentantskabet skulle stadig have mulighed for at beslutte at man gerne vil kigge nærmere på noget, men også træffe en beslutning om et punkt på selve mødet. Per Lindegaard Hjorth mente at teksten skulle bevares som den var i udkastet. Sabine Kirchmeier-Andersen indvendte at der var behov for faglig kvalitetssikring. Hvis repræsentantskabet besluttede noget, ville der ikke være mulighed for at fagrådet kunne tænke problemstillingerne ordentligt igennem. Kirstine Baloti syntes at tilføjelsen var en dårlig ide. Hans Götzsche indførte at der skulle stå behandles i stedet for vedtages, og at han i øvrigt stemte for forslaget. Pia Jarvad sagde at beslutningsprocesserne ikke behøvede at tage et halvt år. Man kunne kigge på forslaget i fagrådet, sende det ud i høring og træffe beslutning 14 dage efter et repræsentantskabsmøde. Hun understregede at forslaget ikke var et forsøg på at trække tingene i langdrag. Det var derimod et forsøg på at sikre at der fx ikke bliver truffet for hurtige beslutninger der giver uhensigtsmæssige konsekvenser andre steder i Retskrivningsordbogen. Elisabeth Arrnbak sagde at forslaget var et udtryk for at fagpersonerne har brug for at sikre sig at tingene bliver arbejdet ordentligt igennem. Hun syntes at fagpersonerne skulle have denne sikkerhed. 12 (af 13).

13 Dorthe Duncker takkede for de gode input og konkluderede at den videre proces består i at nye udkast sendes i høring forud for næste repræsentantskabsmøde. 6. Henrik Hageman havde advaret imod at udelukke repræsentantskabets medlemmer fra at stille spørgsmål til behandling i et fagråd. Dorthe Duncker sagde at det stod repræsentantskabet frit for at henvende sig til fagrådene, og spurgte om den nuværende formulering kunne bevares. Repræsentantskabet var enigt. 7. Holger Juul havde rejst et overordnet diskussionspunkt ved at spørge hvad repræsentantskabets overordnede formål var. Han havde selv foreslået at formålet var at være bindeled mellem institutmedarbejdere, sprogbrugere og eksperter og at udstikke kursen for arbejdet i instituttet. Dorthe Duncker konstaterede at Holger Juuls bud var gode i forhold til konklusionen på den tidligere diskussion. Lisann Troelsen tilføjede at det var oplagt at bruge repræsentantskabsmedlemmerne som ambassadører hvis medlemmerne kunne blive klædt bedre på, og der blev lagt vægt på at det var en del af rollen som repræsentantskabsmedlem. 11. Afslutning Dorthe Duncker rundede mødet af ved at takke for gode diskussioner og god ro og orden og opfordrede medlemmerne til at indsende forslag til temaer som man ønsker drøftet på de kommende repræsentantskabsmøder. 13 (af 13).

Referat 1. bestyrelsesmøde

Referat 1. bestyrelsesmøde 1. bestyrelsesmøde 25.1.2011 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat 2. Program for 1. repræsentantskabsmøde 2011 3. Fagråd og inddragelse af repræsentantskabet 4. Repræsentantskabets forretningsorden 5.

Læs mere

Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 8. oktober 2010

Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 8. oktober 2010 Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 8. oktober 2010 Mødet fandt sted i Kulturministeriets Koncerncenter, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Deltagere Fra repræsentantskabet:

Læs mere

Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 7. oktober 2011

Referat af 2. møde i Dansk Sprognævns repræsentantskab 7. oktober 2011 Referat af 2. møde i s repræsentantskab 7. oktober 2011 Mødet fandt sted på H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V. Deltagere Fra repræsentantskabet: Nina Møller Andersen (Lektoratsudvalget under

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Sprognævn 5. oktober 2012

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Sprognævn 5. oktober 2012 Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Sprognævn 5. oktober 2012 Deltagere Margrethe Heidemann Andersen, Nina Møller Andersen, Elisabeth Arnbak, Kirstine Baloti, Dorthe Duncker, Lisbeth Eskelund, Anita

Læs mere

1. Velkomst Jørn Lund bød velkommen til repræsentantskabet, og der var en kort præsentationsrunde.

1. Velkomst Jørn Lund bød velkommen til repræsentantskabet, og der var en kort præsentationsrunde. af repræsentantskabsmøde 15. april 2016 Dagsorden 1. Velkomst (Jørn Lund) 2. Beretning og regnskab for 2015 samt budget for 2016 (Sabine Kirchmeier) 3. Diskussion 4. Orientering om kommaundersøgelser (Jørn

Læs mere

Forslag til principielle ændringer af dansk retskrivning til offentliggørelse i Retskrivningsordbogen 2012.

Forslag til principielle ændringer af dansk retskrivning til offentliggørelse i Retskrivningsordbogen 2012. Kulturminister Per Stig Møller Nybrogade 2 1203 Kbh. K Udkast til brev. Forslag til principielle ændringer af dansk retskrivning til offentliggørelse i Retskrivningsordbogen 2012. Med henvisning til Lov

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 4. april 2014

Referat af repræsentantskabsmøde 4. april 2014 af repræsentantskabsmøde 4. april 2014 Dagsorden 1. Årsberetning 2. Sprogsites på nettet 3. Tegnsprog 4. Minioplæg om aktuelle sproglige udfordringer Deltagere Fra repræsentantskabet: Nina Møller Andersen,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Sprognævn

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Sprognævn 2008/1 LSF 40 (Gældende) Udskriftsdato: 17. maj 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-16088-8 Fremsat den 30. oktober 2008 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag

Læs mere

Dagsorden 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Sprognævnet, Worsaaesvej 19,4.sal, 1972 Frederiksberg C

Dagsorden 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Sprognævnet, Worsaaesvej 19,4.sal, 1972 Frederiksberg C 4. bestyrelsesmøde 4.11.2016 kl. 10-12 Sted: Sprognævnet, Worsaaesvej 19,4.sal, 1972 Frederiksberg C : 1. Endelig godkendelse af referat fra 3. møde 2016 2. Godkendelse af referat fra 2. repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat af 3. bestyrelsesmøde kl

Referat af 3. bestyrelsesmøde kl Referat af 3. bestyrelsesmøde 2011. 24.5.2011 kl.14-16.00 Mødelokale 3 : 1. Godkendelse af referat af 2. møde 2. Budgetopfølgning 3. Bestyrelsens selvevaluering 4. Forberedelse af 2. repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Referat 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn

Referat 4. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn 4. bestyrelsesmøde 4.6.2018 kl.14.00-16.00 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Status på udflytningen 4. Nævnets formidlingsstrategi

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 2. oktober 2015

Referat af repræsentantskabsmøde 2. oktober 2015 af repræsentantskabsmøde 2. oktober 2015 Dagsorden 1. Velkomst - og overvejelser om hvad der bestemmer sprogudviklingen (JL) 2. Hvordan arbejder et sprognævn? Rådgivning og normering i Danmark og Norden

Læs mere

Referat af 1. repræsentantskabsmøde fredag 19. marts 2010

Referat af 1. repræsentantskabsmøde fredag 19. marts 2010 Referat af 1. repræsentantskabsmøde fredag 19. marts 2010 Mødet fandt sted i Kulturministeriets Koncerncenter, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Program: 11.00 11.05 Velkomst v. formand for

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde kl

Referat 1. bestyrelsesmøde kl Referat 1. bestyrelsesmøde 31.1.2012 kl.14.00-16.00 Mødelokale 8 : 1. Godkendelse af referat af 6. møde 2011 2. Planlægning af 1. repræsentantskabsmøde 2012 3. Lanceringsplan for Retskrivningsordbogen

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 24. april 2015

Referat af repræsentantskabsmøde 24. april 2015 af repræsentantskabsmøde 24. april 2015 Dagsorden 1. Velkomst v. Dorthe Duncker 2. Spørgsmål til årsberetning 3. Komma: Holdninger og praksis 4. Frokost 5. Diskussion 6. Sprognævnets formidlingsstrategi

Læs mere

Referat af 6. bestyrelsesmøde 27.09.2010

Referat af 6. bestyrelsesmøde 27.09.2010 Bilag 1 Deltagere: Dorthe Duncker, Bente Holmberg, Pia Jarvad, Stefan Hermann, Torben Veith Schroeder Afbud: Johannes Nørregaard Frandsen Referat: Sabine Kirchmeier-Andersen Dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Nyt fra Sprognævnet. Ordnede forhold. Om retskrivningsloven og sprognævnsloven. 1997/3 september

Nyt fra Sprognævnet. Ordnede forhold. Om retskrivningsloven og sprognævnsloven. 1997/3 september Nyt fra Sprognævnet Ordnede forhold. Om retskrivningsloven og sprognævnsloven Af Henrik Galberg Jacobsen Som nævnt i sidste nummer af Nyt fra Sprognævnet vedtog Folketinget den 30. april 1997 to love om

Læs mere

Referat 5. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn

Referat 5. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn 5. bestyrelsesmøde 10.9.2018 kl.14.00-16.00 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Status på udflytningen 4. Næste repræsentantskabsmøde

Læs mere

A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014

A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014 A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014 År 2014, tirsdag den 29. april, kl. 19.00, afholdtes ordinær generalforsamling i Halgreensgade 9, fælleslokalet i gadeplan. For generalforsamlingen

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Godkendt referat af 4. bestyrelsesmøde

Godkendt referat af 4. bestyrelsesmøde Godkendt referat af 4. bestyrelsesmøde 25.06.2010 Dagsorden: 1. Referat af 3. bestyrelsesmøde 2. Referat af 1. repræsentantskabsmøde 3. Rammeaftale 2011-2013 4. Budgetopfølgning 5. Fagråd 6. Meddelelser

Læs mere

Udkast til referat 3. bestyrelsesmøde 29.5.2012

Udkast til referat 3. bestyrelsesmøde 29.5.2012 Udkast til referat 3. bestyrelsesmøde 29.5.2012 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 2. møde 2012 2. Retskrivningsordbogen 2012, kontrakter, lancering og økonomi 3. Sprognævnets ordliste 2001 4. Opfølgning

Læs mere

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi.

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi. Generalforsamling 2013 referat Generalforsamling i Foreningen Hus Forbi, 2013 Referat 1) Formand Ole Skou bød velkommen og foreslog daglig leder Rasmus Wexøe Kristensen som dirigent. Rasmus blev valgt.

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Publiceret på ida.dk pr. 18. januar kl. 10.

Publiceret på ida.dk pr. 18. januar kl. 10. Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i IDA Fyns Dato: 13. marts 2019 Sted: Fællesdomicilet, Englandsgade 25,

Læs mere

Referat 4. bestyrelsesmøde kl

Referat 4. bestyrelsesmøde kl Referat 4. bestyrelsesmøde 2011. 6.9.2011 kl.14-16.00 : 1. Godkendelse af referat af 3. møde 2. Budgetopfølgning 3. Forberedelse af 2. repræsentantskabsmøde 4. Repræsentantskabets forretningsorden 5. Ændring

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Generalforsamling 13. marts 2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 51, 8000 Aarhus C Tid: 19.00-22.00 Referat Dagsorden: Velkomst Formanden, Arne Rindom, bød velkommen

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C

Referat 1. bestyrelsesmøde Sted: Dansk Sprognævn, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C Referat 1. bestyrelsesmøde 4.1.2016 Sted:, Worsaaesvej 19, 4., 1972 Frederiksberg C : 1. Endelig godkendelse af referat fra 4. møde 2015 2. Regnskab 2015 og budget 2016 3. Forberedelse af 1. repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN

HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN J.nr. 28-80033 HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN 22-04-2018 Referat År 2018, den 22. april kl. 11.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Hornsved Grundejerforening i Skovens

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

www.kultustedetlindegaarden.dk - Mail: Info@kulturstedetlindegaarden.dk

www.kultustedetlindegaarden.dk - Mail: Info@kulturstedetlindegaarden.dk Referat fra Ordinær Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden Mandag den 29. september 2014 kl. 19.30 på Lindegaarden, Peter Lundsvej 8, 2800 Kgs. Lyngby Generalforsamlingen indledtes

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Referat fra ordinær generalforsamling i I/S Veksø Vandværk 2014 Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Indkaldelse til ordinær generalforsamling Mødested: Kroen, Veksø Mødetid: Torsdag den 20. marts

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 3. oktober 2014

Referat af repræsentantskabsmøde 3. oktober 2014 Referat af repræsentantskabsmøde 3. oktober 2014 Dagsorden 11.00-11.05 Velkomst v. Jørn Lund 11.05-11.20 Præsentation af ROhist 11.20-11.50 Carl Østergaard: Talegenkendelse i Odense Kommune 11.50-12.20

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde 16. marts 2018

Referat af repræsentantskabsmøde 16. marts 2018 af repræsentantskabsmøde 16. marts 2018 Dagsorden 1. Velkomst og kort præsentationsrunde. Vedtagelse af forretningsorden. 2. Årsberetning 2017, budget 2018 og orientering om nævnets arbejde, herunder udflytning

Læs mere

Beretningen blev taget til generalforsamlingens efterretning.

Beretningen blev taget til generalforsamlingens efterretning. IFJERNVARNE 60. ordinære eeneralforsamline Tirsdae den 12. marts 2019. kl. 19.30 i Arena Assens. Dagsorden: l. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016

Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016 Referat af generalforsamling for foreningen Plastic Change den 5. april 2016 1. Velkomst og valg af dirigent Bestyrelsesformanden Peter Fly Hansen bød velkommen. Antal fremmødte: 17 ved start og 19 ved

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Referat 1. bestyrelsesmøde 4.2.2014 kl. 14.00-16.00

Referat 1. bestyrelsesmøde 4.2.2014 kl. 14.00-16.00 1. bestyrelsesmøde 4.2.2014 kl. 14.00-16.00 H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V Mødelokale 8 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af 3. møde 2013 2. Regnskabsopfølgning 2013 3. Årsrapport 2013

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Referat 6. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn

Referat 6. bestyrelsesmøde kl Sted: Dansk Sprognævn 6. bestyrelsesmøde 27.11.2018 kl.13.00-15.00 Sted: Dansk Sprognævn Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Endelig godkendelse af referat fra sidste møde 3. Udpegning af medlem af ansættelsesudvalg for

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Brøndby den 2. november 2016 Referat af bestyrelsesmøde nr. 4 2016-2017 Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 17.30 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Deltagere: Per Bertelsen (PB),

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013 Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Ingolf Lind-Holm Roar Bendtsen Schou Steen Colberg Jensen Jonna Nielsen Nils Pedersen Michael

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24B 1264 København K A/B Østbanehus Ejd.nr.: 1-613 Dato: 28. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling År 2012, den 27. marts kl. 18.30,

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger Tid: Lørdag 14. april 2018 kl. 17.00 Da det forudgående temamøde grundet sygemeldinger fra flere indlægsholdere

Læs mere

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt 21. maj 2015 Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt R E F E R A T fra ordinært repræsentantskabsmøde 12. maj 2015 Kl. 1900 Side 1 Til stede var 11 repræsentanter med stemmeret. Heraf 1 dirigent

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl. 18.00 i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Til mødet deltog 28 repræsentantskabsmedlemmer samt fra

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019

Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019 ~ Cystisk Fibrose 'i i, Foreningen Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019 Deltagere i alt: 20 i Aarhus og via livestreaming. Der var 4 fuldmagter med stemmeret. Der

Læs mere

G/F Thorsvænge Rødvig Generalforsamling 10/ Referat

G/F Thorsvænge Rødvig Generalforsamling 10/ Referat G/F Thorsvænge Rødvig Generalforsamling 10/3-2009 Referat Generalforsamlingen blev afholdt på restaurant Lanterna og grundejerforeningen bød på kaffe/te med hjemmebag samt øl og vand. Fremmødet var større

Læs mere

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde Bilag 8.2 20161212 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-16 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-2016 I det følgende præsenteres resultaterne af evaluering af Professionshøjskolen

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011

Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011 Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011 Indholdsfortegnelse: Forside Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 1 Fællesledelsen Side 3 2 Beslutningsdygtighed Side 3 3 Partiets

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

BESLUTNINGREFERAT. fra ordinært repræsentantskabsmøde den 3. juni 2010

BESLUTNINGREFERAT. fra ordinært repræsentantskabsmøde den 3. juni 2010 BESLUTNINGREFERAT fra ordinært repræsentantskabsmøde den 3. juni 2010 Formand Søren Høgsberg bød indledningsvis velkommen, og en speciel velkomst til gæsterne på mødet. 1. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl. 19.30 21.30 Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev. Dagsorden: Pkt. 1 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Jens Jens

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GRÅSTEN FJERNVARME A.M.B.A. AFHOLDT MANDAG DEN 30. APRIL 2018 KL I AHLMANNSPAR- KEN, 6300 GRÅSTEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GRÅSTEN FJERNVARME A.M.B.A. AFHOLDT MANDAG DEN 30. APRIL 2018 KL I AHLMANNSPAR- KEN, 6300 GRÅSTEN ADVOKATFIRMAET KJEMS A/S PALÆET, AHLEFELDVEJ 5 6300 GRÅSTEN J. NR. 150960 PEH/JS REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GRÅSTEN FJERNVARME A.M.B.A. AFHOLDT MANDAG DEN 30. APRIL 2018 KL. 19.00 I AHLMANNSPAR-

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Dansk Sprognævn Tekstrevision: website (www.dsn.dk), 27.3.2011

Dansk Sprognævn Tekstrevision: website (www.dsn.dk), 27.3.2011 Dansk Sprognævn Tekstrevision: website (www.dsn.dk), 27.3.2011 Tekstrevisionens omfang Denne tekstrevision omfatter ikke hele websitet www.dsn.dk, idet den udelukkende koncentrerer sig om en række udvalgte

Læs mere

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Tilstede: Formand Hans Helge Andersen, næstformand Lotte Vestergaard,

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense.

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense. Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/1 2008 Fangel Kro og Hotel v. Odense. Der var 20 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Afstemning om vedtægtsændringer,

Læs mere

Bedre borgerinddragelse - sådan!

Bedre borgerinddragelse - sådan! Bedre borgerinddragelse - sådan! Borgere, organisationer og offentlige myndigheder efterspørger bedre borgerinddragelse, men hvordan gør vi det bedre? Seminaret om bedre borgerinddragelse blev holdt i

Læs mere