TILBAGEMELDING 2013 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILBAGEMELDING 2013 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole"

Transkript

1 TILBAGEMELDING 2013 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole Årets skoleevaluering er udarbejdet af skolens evalueringsudvalg på baggrund af tilbagemeldinger fra klasserepræsentanter og klasselærere. Konglomeratet består af 4 dele: kl., kl. og kl. samt en handleplan kl. 1. Klassens undervisning Forældrene: FAG: Alle tilbagemeldinger markerer sig generelt med en stor tilfredshed med fagene. Indholdet kommenteres som værende af højt fagligt niveau. FORDYB.UGER: Positive kommentarer. Uganda-emne, matematikdagen og det sociale nævnes særskilt. TEMADAGE/FLEX-UGER opleves som positivt, men også forvirrende; for hvad er forskellen på temadage, fordybelsesuger og fleksuger? ANDET: Alle forældre vil gerne følge med, og i de små klasser udtrykkes der ønsket om et højt informationsniveau. Lærerne: FAG: Melder om klasser der går til arbejdet på meget tilfredsstillende måde. Der er engagement og udfordringer for alle. Der arbejdes med mange tilgange til fagene. Hemmelige lektier er en succes. FORDYB.UGER: Glæde ved Aktiv Danmark Rundt. Mange forskellige spændende emner og godt samvær med børnene i forløbene. Masser af kreativitet i fagene. TEMADAGE/FLEXUGER: Oplever en samlende ro i fagene. Mulighed for tværfaglighed med parallelklasser. Et fag om dagen er positivt. ANDET: Der er mange små ting at glæde sig over og til i hverdagen. Der opleves, at mange gerne vil holde fri uden for ferier.. 2. Klassens sociale liv Forældrene: TRIVSEL I KL.: Oplever at der er god trivsel i klasserne. Problemer tages op og arbejdes med. Legegrupperne fremhæves. FÆLLESAKT.: Der er arrangementer i alle klasser; mængden varierer og tilslutningen er relativ god. LIVØ: Her sættes to ting i spil: stor glæde ved de mange nye oplevelser på den ene side og på den anden side oplevelsen af, at hjemveen spiller ind. SKOLEFEST: Godt arrangement. Børnenes samarbejde med forældre var skønt. SKOLE/HJEMSAMARB.: Der er stor tilfredshed med de voksne omkring klasserne. Samarbejdet fungerer godt, også når der er ting på spil. Information er altid ønsket. Vidnesbyrd roses. Lærerne: TRIVSEL I KL.: Glæde ved forældres opbakning til legegrupper. Ordet trivsel bruges hele vejen rundt. Trods episoder eller uheld, så er der i det hele taget en positiv stemning mellem børnene, og de vil gerne passe på hinanden. FÆLLESAKT.: Børnene er glade for arrangementer, kan man høre. For klassens lærere er der glæde ved disse sammenkomster mellem børn og forældre.

2 LIVØ: Forrygende, spændende og hårdt; hjemve er en spiller på banen. SKOLEFEST: En god tradition. Flot samarbejde med børnene der ansvarsfuldt stod for boderne. SKOLE/HJEMSAMARB.: Oplever at samarbejdet fungerer fint. Henvendelser og samtaler foregår på en ordentlig måde. 3. SFO klasse samlet Forældrene: AKTIVITETER, UDEDAGE : klasse: Der er en generel stor ros til SFO en. Omsorg opleves. Mange forskellige aktiviteter tilbydes. Gerne et ønske om obs. på børn med lange dage. Ønske om info fra den enkelte klassepædagog ud over det fælles SFO-nyhedsbrev. God oplevelse af de nye ansatte. UDE-dage kommenteres i spændet mellem fantastisk og til, at det bør være et tilbud Klasse: Få og små indkomne kommentarer er samlet her under ét for klasse: Ønske om større udfordringer og flere aktiviteter for de store SFO-børn. Der udtrykkes glæde ved pædagogerne. Info. er altid ønskeligt. Gerne klarere fælles meldinger til børnene om regler og rammer. Ellers er det store fælles punkt for de tilbagemeldinger, der er modtaget, at overgangen mellem SFO og Midtbyklubben opleves som svært for børnene. Ønske om at børn, klub og skole/sfo sætte mere fokus på dette. SFO/HJEMSAMARB.: Generel glæde ved at komme og kunne snakke med klassens pædagoger, når der hentes børn. De to 2. klasser ovenpå kan godt føles isoleret. INFO.NIVEAUET: Megen info altid ønskelig. Glæde ved de breve der udsendes på Intra fra klassernes pædagoger. OK med det samlede SFO-nyhedsbrev. 4. Andet Forældrene: BODEN: Overvejende positive meldinger på økologien. Først og fremmest tænker man mest på sundheden. Der kommenteres på små portioner. Lærerne: BODEN: Hellere tænke sundt først og så økologi..

3 TILBAGEMELDING 2013 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole Årets skoleevaluering er udarbejdet af skolens evalueringsudvalg på baggrund af tilbagemeldinger fra klasserepræsentanter og klasselærere. Konglomeratet består af 4 dele: kl., kl. og kl. samt en handleplan kl. Klassens undervisning Generelt stor tilfredshed med engagementet. Det fremhæves, at det er godt med faste lærerteams. Lærerne har et højt fagligt ambitionsniveau, og de stimulerer elevernes udvikling og læring på alsidige måder. Tilfredshed med emner og forståelse generelt for det enkelte barns behov. Tilstræbelse af veksling mellem forskellige opgavetyper og aktiviteter og god fordeling af individuelt og gruppeorienteret arbejde. Fordybelsesuger Generel tilfredshed. Godt med muligheden for at gå i dybde med et emne. Aktiv rundt i DK nævnes som en særlig god uge. Godt at man laver noget med venskabsklassen i disse uger. Fordybelse på tværs af klasser, køn og arbejdsmetoder fremhæves! Temadage/klasselærerdage Få men positive tilbagemeldinger :O) Fleksuger Opbrydning af faste skemaer skaber andre muligheder for fordybelse. Andet Et ønske om morgensang. ESS opfattes som en skole, der på bedste vis tager hånd om vores børn, både fagligt og socialt. Vægtningen af fleksuger, alm. skolegang, temadage og lign. er god og tilpas. Klassens sociale liv: Fantastisk fællesskab. Gode arrangementer og legegrupper er et hit. For få drenge i klassen. Få elever (11+6) gør det svært at danne forskellige relationer. Forslag om at dyrke parallelklassen mere. Flere elever i klassen giver eleverne et bredere socialt felt. Nye er glade og føler sig velkommen. Dog ønskes en øget opmærksomhed på de udfordringer, et stort optag af nye elever på kort tid OGSÅ giver børnene. Der ønskes desuden en ensretning af normer og omgangsformer, da det kan være en stor opgave for børnene at skabe/finde balance i de nye relationer. Pigekonflikter i en enkelt klasse afføder mange snakke mellem kun piger, i hele klassen og individuelt.. En anden klasse fremhæver, at gennem giraf og ulvesprog lærer børnene at kende deres egen rolle i konflikter. Det giver en positiv udvikling. Åbenhed og god forståelse for hinandens forskelligheder. God arbejdsmoral og tryghed ved klassens forskellige lærere. God social trivsel. Eleverne gode til at tage imod nye kammerater. Gode forældreråd med gode arrangementer og bl.a. fremhæves: vinterløb, minicampingtur, fest, juleklippedag og jule-morgenkaffe før juleferien.

4 Livø-lejren Stor og værdifuld oplevelse. Dejligt at ture som Livø prioriteres. Godt for fællesskabet og den personlige udvikling. Børnene havde kun ros tilovers. De store (6. klasserne) oplevede det positivt, at de havde deres eget område på lejren og ville gerne have haft 1-2 dage mere på øen. Skolefesten forår 2012 Dejligt arrangement. Findes der en nødplan i tilfælde af dårligt vejr? Stor opbakning til festen. Igen en succes. Skole-hjem samarbejdet: Der kan være en udfordring i flere klasser grundet manglen på drenge. Skolens nye vidnesbyrd er enkelt og overskueligt og et fint udgangspunkt for dialogen mellem skole og hjem. Veltilrettelagte forældremøder præget af positive debatter. Kommunikationen foregår primært på ForældreIntra og i kontaktbogen. Forældre villige til at bakke op om det. Forældre er gode til at henvende sig til lærere, hvis der opstår et problem, og samarbejdet for at finde en løsning er godt. Samarbejdet er præget af tillid, åbenhed og ærlighed. Forældrene har god mulighed for at bakke op om lektier via Intra. SFO (4. klasse) Meget få aktiviteter for drenge. Generelt er der et problem i overgangen fra SFO til Midtbyklubben. Elise-elever kører for hurtigt træt i klublivet. Hvordan kan skole og hjem støtte op om overgang og fastholdelse? Ønske om et alternativ til klubben (5. Klasse) Et eftermiddagstilbud på skolen for 5. og 6. Klasse! Glade for SFOen og oplever, at eleverne trives. Pædagogerne er vellidte og præsente. Nye medarbejdere har givet uklarhed omkring regler, og børnene har oplevet forvirring over uens regler. Igen: overgangen mellem SFO og klub virker vanskelig. Historien viser, at der er problemer. Der ønskes samarbejde mellem SFO, klub og skole omkring dette. Andet Bodens økologiske tiltag Super dejligt, men selv en pige i 4. klasse bliver ikke mæt af en portion dagens ret. Prisen for høj i forhold til mængden, selvom det er ØKO. Priserne ret høje for enkelte. Spændende produkter. Dog giver enkelte udtryk for, at det er for dyrt. Børnene efterspørger selv grovere brød. ANDET: Ros vedr. moderniseringen. FREMOVER ønskes en længere frist for tilbagemelding!

5 TILBAGEMELDING 2013 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole Årets skoleevaluering er udarbejdet af skolens evalueringsudvalg på baggrund af tilbagemeldinger fra klasserepræsentanter og klasselærere. Konglomeratet består af 4 dele: kl., kl. og kl. samt en handleplan kl. 1. Klassens undervisning Forældrene: I 7. klasserne er der stor tilfredshed. Et højt fagligt niveau, varieret undervisning og engagerede lærere. 8.klasserne melder også positivt tilbage. 9. klasserne har i år haft udfordringer i forhold til undervisningsmiljøet, hvilket har givet anledning til drøftelser om elevernes faglige engagement og arbejdsindsats. Forældrene synes generelt, at ESS er en god skole, og at lærerne har bestræbt sig på at give eleverne en spændende og udviklende undervisning. Fra én klasses forældre er der kommet en redegørelse for, hvordan de oplever lærernes reaktioner og forløbet af især sidste del af dette skoleår. De fremlægger flere overvejelser, der vil blive drøftet med klasselæreren. Forældrene er meget positive omkring skoleårets fordybelsesuger. I dette skoleår har der været fire hele uger jævnt fordelt. Strukturen i fleksugerne (de sidste fire uger op til sommerferien) er anderledes end det normale skema ved, at dette er brudt op, og at klassens lærere byder ind med hele undervisningsdage. Fordi det er i eksamenstiden, kan vi undgå at klasserne oplever at have mange vikarer. Lærerne: Lærerne i 7. klasserne oplever generelt et rigtig godt undervisningsmiljø. I 7. C ligger der som vanligt et stykke arbejde i forhold til at samle eleverne rent fagligt og skabe et fælles og trygt undervisningsfundament. 8. klasserne er alle velfungerende klasser. En 8. kl. har skullet arbejde med det at kunne fordybe sig i projektopgaven. I begge 9. klasser har lærerne haft en opgave med elever, der har været fraværende og uforberedte. Det har afstedkommet, at der er blevet fokuseret på undervisningen, og på de elever der viser, at de vil. Undervisningen er her i foråret rettet meget mod den kommende eksamen. Lærerne udtrykker stor tilfredshed med fordybelsesugerne, hvis indhold er meget varieret: 7. klassernes teambuildingstur, avisskrivning, ture ud af huset, introtur for 7.C, projektopgaveskrivning og meget andet. Lærerne er glade for den nye ordning med fleksuger op til sommerferien. 2. Klassens sociale liv Forældrene: 7. klasserne: lærerne gør meget for at vedligeholde den gode trivsel. Turen til Skagen var en stor succes. Der har været flere gode arrangementer, som alle bidrager til den sociale trivsel. En enkelt 8.klasse nævner, at egenbetalingen for lejrskoleturene er for høj. I en 9. kl. har det sociale liv været påvirket af de arbejdsmæssige udfordringer, der har været. Lærerne: I 7.a og 7.b er der et godt sammenhold og stor opbakning. I 7.c arbejdes der løbende med trivsel, da børnene kommer fra meget forskellige klassemiljøer. Der gøres noget, og børnene er

6 meget positive i dette arbejde. Lejrskoleturen til Løkken var helt perfekt, og herudover har der været flere gode arrangementer i løbet af skoleåret. I 8. klasserne er der god social trivsel. Der har været gode rejser til Würzburg og Berlin. 9.klasserne har det fint trods de vanskeligheder, der har været. 9.A nød turen til Amsterdam i efteråret. 3. Andet Forældrene: Skolefesten foråret 2012 var et fint arrangement. Her havde 8. klasserne mulighed for at tjene lidt til udlandsturen på salg af mad. Hvert andet år, når der ikke er skolefest, har 8. klasserne ikke denne mulighed, og de opfordres til at tage andre initiativer. Om implementeringen af computere udtrykkes der af forældrene, at det har været lidt forvirrende, om der måtte anvendes Mac-computere eller ej. Fremadrettet må man bruge alle slags computere, men skolen er bedst til at støtte op om Microsoft-baserede produkter. 7.B: Alt i alt en kæmpe ros til Elise Smith. I kan kombinere et højt fagligt niveau med stor social trivsel, gode oplevelser og en hyggelig hverdag. Lærerne: Om skole-hjemsamarbejdet er der overordnet set tilfredshed. Der kan ind imellem være forældre, der har svært ved at kende grænsen for, hvornår og med hvad læreren kontaktes. Der skal informeres tydeligt fra lærernes side. Om implementeringen af computere udtrykkes der af lærerne, at computerne er en gave i forhold til undervisningen, og at eleverne er glade for det. En del elever bliver let afledt, og det er et evigt stykke pædagogisk arbejde, der ligger i at undervise i de sociale medier og ikke lade dem forstyrre i undervisningen. Både fra forældre og lærere er der positive tilkendegivelser over for bodens nye økologiske linje.

7 Handleplan 2013 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole Udarbejdet af skolens evalueringsudvalg på baggrund af tilbagemeldinger fra klasserepræsentanter og klasselærere. OBS. Alle henvisninger til individuelle ansatte er behandlet i udvalget og bliver drøftet med aktuelle ansatte kl. 0. kl.: Forældrene ønsker et højt informationsniveau. Gerne om såvel klassens aktiviteter og undervisning som om de pædagogiske begrundelser for disse Udvalget opfordrer lærerne til på årets første forældremøde at informere forældrene om skolens praksis, herunder forskellen på informationsniveau i børnehave og i skole Forældrene ser gerne, at lektier i 2. kl. koordineres mellem klassernes lærere Udvalget opfordrer lærerne til at drøfte muligheden for koordinering Lærere og pædagoger oplever, at mange af skolens børn for ofte er fritaget fra skole/sfo uden for skolens fælles feriedage Udvalget henstiller forældre til at tage ansvar og kun undtagelsesvis bede om fritagelse uden for ferierne Forældrene efterlyser flere fællesaktiviteter i klasserne Vi opfordrer alle klassers forældreråd til at være aktive omkring fællesaktiviteter for klassernes børn og voksne. Kommende fællesaktiviteter kunne være et pkt. på klassens forældremødedagsorden Nogle forældre oplever hjemve i forbindelse med LIVØ-lejren Det er vigtigt, at lærerne informerer grundigt om præmisserne for lejren, således at alle forældre og børn er bekendt med disse Forældre ønsker, at aktivitetsniveauet i værkstedet på lange dage vurderes SFO-personalet vil drøfte sagen internt og efterfølgende melde ud, hvilken holdning man har til dette spørgsmål Boden. Positive tilbagemeldinger på det nye øko-tiltag Skoleleder vil drøfte tilbagemeldinger og prissætning med Bodens ansatte kl. Forældre i enkelte klasser ønsker øget fokus på de udfordringer optag af nye elever giver. Lærerne opfordres til at gøre en særlig indsats omkring klassens normer og omgangsformer for at afbalancere klassen, når flere nye elever optages i samme klasse Vi opfordrer til en drøftelse på forældremøder og i teamet omkring en klasse, hvor der samtidig indskrives flere nye elever Forældrene opfordrer SFO til at tilbyde flere drengeaktiviteter herunder at drøfte de enkelte aktiviteters regler, således at børnene kan opleve en fair og ensartet behandling Den opfordring giver udvalget videre til drøftelse i SFO personalet Forældre ønsker et øget fokus på overgangen mellem SFO og Midtbyklubben Vi opfordrer til grundig information fra SFO og debat på et forældremøde, måske med deltagelse af repræsentanter fra klubben

8 7.-9. kl. Der er nogen forældrekritik af enkeltlæreres faglige indsats Skoleleder drøfter og handler på kritikpunkterne med de navngivne lærere Evalueringsudvalgets sammensætning: Forældrerepræsentant: Formand for skolens bestyrelse SFO-repræsentant: SFO-lederen De ansatte (herunder lærerne): Arbejdsmiljørepræsentanten(altid en lærer) Overordnet ledelse: Skolelederen

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

Forældretilfredshedsundersøgelse 2011

Forældretilfredshedsundersøgelse 2011 Jægerspris Skole DEU Dokumentation - Evaluering - Udvikling Februar 2011 INFORMATION FRA SKOLEN FORÆLDREINTRA Jeg bruger skolens hjemmeside Jeg bruger ForældreIntra En eller flere gange om ugen 51% 152

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet:

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet: Andet: Sociale medier i undervisningen fra hvornår? Evt. allerede fra 3. klasse. Computere med fra hvornår? Og hvad må de bruges til? Spilleregler. Kan skolen være en større debattør i Silkeborgs kulturliv?

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

SPØRGSMÅL: Hvad virker godt? Hvor er der evt. udfordringer?

SPØRGSMÅL: Hvad virker godt? Hvor er der evt. udfordringer? TILBAGEMELDING 2018 Årets skoleevaluering på Elise Smiths Skole Årets skoleevaluering er udarbejdet af skolens evalueringsudvalg på baggrund af tilbagemeldinger fra klasserepræsentanter og klasselærere.

Læs mere

SYDFALSTER SKOLE. Mål- og indholdsbeskrivelse, Sydfalster Skole SFO. SFO ens medvirken til at udmønte kommunens sammenhængende børnepolitik.

SYDFALSTER SKOLE. Mål- og indholdsbeskrivelse, Sydfalster Skole SFO. SFO ens medvirken til at udmønte kommunens sammenhængende børnepolitik. SYDFALSTER SKOLE Mål- og indholdsbeskrivelse, Sydfalster Skole SFO SFO ens medvirken til at udmønte kommunens sammenhængende børnepolitik. SFO er en del af skolens virksomhed og arbejder under folkeskolelovens

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Værdigrundlag Ishøj Skole

Værdigrundlag Ishøj Skole Værdigrundlag Ishøj Skole Ishøj Skole er skolen for alle, præget af åbenhed, gensidig tillid og respekt for hinanden. Vi ønsker, at alle til stadighed skal være i en proces, der er kendetegnet ved videns-

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014.

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Indledning Næsbjerg SFO er en del af Næsbjerg Skole, som ligger i Varde Kommune. Vi er en SFO som i øjeblikket har 57 børn og 5 voksne tilknyttet.

Læs mere

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen Mellemtrinnet - vi binder skolen sammen Profil for mellemtrinnet på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går på mellemtrinnet

Læs mere

Velkommen til Kongevejens Skole

Velkommen til Kongevejens Skole Velkommen til Kongevejens Skole På Kongevejens Skole arbejder vi for at give eleverne gode og meningsfyldte skoledage, hvilket er omdrejningspunktet for vores planlægning og udvikling. Vores pædagogiske

Læs mere

Forældresamarbejde på Højgårdskolen

Forældresamarbejde på Højgårdskolen Forældresamarbejde på Højgårdskolen Overordnet målsætning: Målet for forældresamarbejdet på Højgårdskolen er gennem samarbejde og dialog mellem skole og hjem at sikre det enkelte barns trivsel og udvikling.

Læs mere

2. Forældremøder. 3. Forældremøder. 4. Forældremøder, kommentarer Emner du ønsker taget op: 5. Skole/hjem samtaler. 6. Skole/hjem samtaler

2. Forældremøder. 3. Forældremøder. 4. Forældremøder, kommentarer Emner du ønsker taget op: 5. Skole/hjem samtaler. 6. Skole/hjem samtaler 1. Alme Skole. Forældrefeedback FÆDRE Besvarelser uden kommentarer Netbaseret spørgeundersøgelse for forældre til elever i 3.-6.kl. Nov. 2011, 28 besvarelser 2. Forældremøder I hvor høj grad prioriterer

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre. Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre Emne: Forældreråd 1. Organisering af forældreråd Hvem og hvor mange? 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Læs mere

Forbered dit barn. Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave. Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO

Forbered dit barn. Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave. Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO Forbered dit barn Ramme Skole og SFO Lomborg Børnehave Ønsker og forventninger til børn og forældre der starter i Ramme Skole og SFO Vi ønsker Glade, trygge børn der har selvtillid, og som er selvstændige

Læs mere

Undervisningsministeriet har udarbejdet fælles mål for indholdet i børnehaveklassen, beskrivelsen undervisningsministeriets hjemmeside

Undervisningsministeriet har udarbejdet fælles mål for indholdet i børnehaveklassen, beskrivelsen undervisningsministeriets hjemmeside Kære forældre! For at I kan danne jer et indtryk af, hvad der venter jeres barn når det begynder skolelivet i børnehaveklassen, har vi skrevet følgende information. Undervisningsministeriet har udarbejdet

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

INFORMATION & KOMMUNIKATION

INFORMATION & KOMMUNIKATION INFORMATION & KOMMUNIKATION PILEGÅRDSSKOLEN INFORMATION OG KOMMUNIKATION MELLEM SKOLE OG HJEM Denne folder er vedtaget af skolebestyrelsen og henvender sig både til personale og forældre på Pilegårdsskolen.

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

Velkommen i vores folkeskoler

Velkommen i vores folkeskoler Velkommen i vores folkeskoler Oktober 2018 Center for Skole og Dagtilbud Velkommen i skole Egedal Kommune byder velkommen til vores folkeskoler. At starte i skole er begyndelsen på en ny og vigtig tid

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: December Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole R Ø D O V R E K O M M U N E Nyager Skole Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole Skole/hjem samarbejdet og kommunikationspolitikken er formuleret for alle involverede skolens parter.

Læs mere

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec.2010 Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Fællesaktiviteter om onsdagen kl. 14.00-15.30 - Hvordan kan vi samarbejde om at

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Bilag 4 Børn og unge i trivsel

Bilag 4 Børn og unge i trivsel Bilag 4 Børn og unge i trivsel Det tætte samarbejde vil give både elever, forældre, lærere og pædagoger en oplevelse af, at indskolingen fungerer som en helhed. Det vil signalere et fælles værdigrundlag,

Læs mere

Politik for skole/hjem samarbejdet på Borris Skole

Politik for skole/hjem samarbejdet på Borris Skole Politik for skole/hjem samarbejdet på Borris Skole Det gode Skole/hjem-samarbejdet skal medvirke til, at skolens og hjemmenes samlede ressourcer anvendes bedst muligt med udgangspunkt i den enkelte elev

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Søborg den 30. marts 2011 Kommunikationspolitik Kommunikation er omdrejningspunktet for at drive skole og undervise børn eller man kunne sige uden kommunikation ingen undervisning. Også samarbejdet mellem

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION En god skolestart Jeres barn skal begynde i skole og fritidsinstitution Det er stort at begynde i skole og fritidsinstitution. Det er

Læs mere

Forældrenes samlede tilfredshed med børnenes skole

Forældrenes samlede tilfredshed med børnenes skole 0,9% 6, 22,2% Forældrenes samlede tilfredshed med børnenes skole 2, 10,9% 18,9% 53,4% 50,6% 17,5% 17,6% Forældrenes tilfredshed med børnenes faglige udbytte af undervisningen 0,5% 0,8% 5,6% 8,4% 22,4%

Læs mere

SFOen på Højvangskolen

SFOen på Højvangskolen SFOen på Højvangskolen Forord Aarhus Kommune har en børne- og ungepolitik, som henvender sig målrettet til alle børn og unge i kommunen både dem, der går let gennem tilværelsen og dem, der af den ene eller

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING. Mølholm Skole

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING. Mølholm Skole UNDERVISNINGSMILJØVURDERING Mølholm Skole 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... s. 1 2. Opfølgning på sidste rapports handleplan.. s. 4 3. UMV 2013.. s. 9 4. Revideret handleplan.... s. 11 5. Retningslinjer

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

FREMTIDENS VERSION 2. Skoleåret 15/16

FREMTIDENS VERSION 2. Skoleåret 15/16 FREMTIDENS VERSION 2 Skoleåret 15/16 Kære forældre Første forsøgsår med skolens nye UUA- og PUA-model nærmer sig nu sin afslutning. De mange nye og givende tiltag er afprøvet i årets løb og i den seneste

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre Århus, d. 22. september 2014 Kære børn og forældre Hermed et nyhedsbrev fra SFO, hvori jeg gerne vil give vores oplevelse af, hvordan vi oplever starten på vores nye samlede tiltag skole/sfo med det nye

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

Sorg- krisehandleplan. - når vi mister

Sorg- krisehandleplan. - når vi mister Sorg- krisehandleplan - når vi mister Kongevejens Skole 2007 Indholdsfortegnelse s. 3 Indledning s. 5 Ved en elevs livstruende sygdom og eventuelle død s. 6 Ved livstruende sygdom og eventuelle død hos

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Værdiregelsæt for Vester Mariendal Skole

Værdiregelsæt for Vester Mariendal Skole Værdiregelsæt for Vester Mariendal Skole Vester Mariendal er en skole med godt 500 elever fordelt på normal- og specialklasser, hvoraf ca. 13 % har en to-kulturel baggrund. På skolen opleves elevgruppens

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

INDSKOLING MED FOKUS PÅ TRIVSEL

INDSKOLING MED FOKUS PÅ TRIVSEL INDSKOLING MED FOKUS PÅ TRIVSEL OM SKOLEN OG VORES VÆRDIER Om skolen Roskilde private Realskole rummer 350 elever, som undervises i et trygt og anerkendende miljø. Vi prioriterer først og fremmest elevernes

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15

Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15 Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15 1 Indholdsfortegnelse 1) Beskrivelse af Korning SFO... 3 2) Helhed for barnet brobygning fra børnehave skole SFO... 4 Mål for brobygning... 4 Metoden til

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Skole-hjem-samarbejdet for klasse.

Skole-hjem-samarbejdet for klasse. Skole-hjem-samarbejdet for 0.-3. klasse. Formål Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt! Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt fordi det har stor betydning for elevernes udbytte af deres skolegang både fagligt og

Læs mere

Velkommen til Føvling Børnecenter

Velkommen til Føvling Børnecenter Velkommen til Føvling Børnecenter Vi har valgt Føvling Børnecenter, da vi ønsker, at vores børn får en tryg hverdag i rammer - hvor både omsorg, faglig kompetence og social trivsel er i højsæde. Mor til

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Syvstjerneskolen Gældende fra den 15.11. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Syvstjerneskolen lægger vægt på at skabe et udbytterigt og trygt læringsmiljø, hvor trivsel

Læs mere

Skabelon for mål - og indholdsbeskrivelser for folkeskolernes fritidstilbud i Sorø Kommune. Godkendt i byrådet juni 2016.

Skabelon for mål - og indholdsbeskrivelser for folkeskolernes fritidstilbud i Sorø Kommune. Godkendt i byrådet juni 2016. Skabelon for mål - og indholdsbeskrivelser for folkeskolernes fritidstilbud i Sorø Kommune Godkendt i byrådet juni 2016 Indholdsfortegnelse Indledning side 2 Struktur side 2 0. Åbningstider og målgruppe

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for indskolingen på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

Forventninger. Skåde Skole

Forventninger. Skåde Skole Forventninger Skåde Skole Indledning Hvorfor denne folder Vi tror på: At en god skole er en skole, hvor børnene trives og har lyst til at være. At en god skole er en skole, hvor alle børn indgår i et forpligtende

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling.

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. Bandholm Børnehus 2011 Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medlevende omverden, som på én gang vil barnet

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Niels, Gitte 44-2014/15:

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Mobbehandlingsplan for. Langebjergskolen

Mobbehandlingsplan for. Langebjergskolen Mobbehandlingsplan for Langebjergskolen Indledning: På Langebjergskolen arbejder vi kontinuerligt på at skabe det bedst mulige undervisningsmiljø og det bedst mulige sociale miljø. Dette er efter vores

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Lærende fællesskaber

Lærende fællesskaber Forældreinformation om skolens undervisning - og struktur Lærende fællesskaber Lærende fællesskaber Siden skoleåret 2012-13 har vi praktiseret Aldersintegreret undervisning på Glyngøre Skole. Det indebærer

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Evaluering Forårs SFO 2017

Evaluering Forårs SFO 2017 Evaluering Forårs SFO 2017 August 2017 I Faaborg-Midtfyn Kommune blev det i efteråret 2016 besluttet, at der skulle være en Forårs SFO fra 1. april 2017. Forårs SFOen blev derefter planlagt i samarbejde

Læs mere

Børnehavens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn Maj 2013

Børnehavens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn Maj 2013 Børnehavens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn Maj 2013 Børnehaven Værdi: Anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen - Voksen

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere