Stilblade. De grønne Elementer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stilblade. De grønne Elementer"

Transkript

1 Stilblade De grønne Elementer

2 Stilblade - De grønne Elementer Byens grønne elementer - træer, beplantninger, haver og græsarealer - har stor betydning for vores visuelle oplevelse af de forskellige bydeles og boligområders særlige kvaliteter og særpræg. Men beplantning og grønne områder i byen er også med til at trække naturen ind i byen, og i dag viser forskningsresultater at det har stor betydning for menneskers psykiske og fysiske velbefindende. Samtidig er byens grønne elementer en vigtig klimamæssig ressource, som det er vigtigt at indtænke allerede når vi planlægger eller renoverer vores bydele. -Træer og beplantning er fx med til at forbedre et lokalområdes luftkvalitet, og en formindskelse af befæstede arealer i vores haver og indkørsler vil tillade en større mængde af regnvand at nedsive lokalt, dermed vil mindre mængder af regnvand belaste vores ledningssystemer. En bevidst anvendelse af de grønne elementer vil således medvirke til både at give os gode visuelle og sanselige oplevelser i nærområdet. Samtidig vil de tilføre vores byer og bydele æstetiske kvaliteter og fordele for miljøet set ud fra ressourcemæssige betragtninger, hensyn til dyre- og planteliv, regnvandshåndtering mv. Det er intentionen at De grønne stilblade skal give kommende bygherrer og rådgivere inspiration og vejledning om hvorledes bebyggelsers grønne elementer kan understøtte landskabelige såvel som arkitektoniske kvaliteter i vores omgivelser. I tilknytning til dette stilblad findes også Vejledning om kotering, samt Vejledning om succes med planter. Alle dele kan findes på Aalborg kommunes hjemmeside.

3 Stilblad 1 FORHAVER Forhaverne til villaer, dobbelthuse og rækkehuse er boligvejenes facader. Udformningen af forhaverne er, sammen med husenes arkitektoniske stilarter, et kulturhistorisk udtryk. De åbne forhaver (fra 1800-tallet) Villaerne, der oftest var placeret relativt tæt mod vejen, havde en imødekommende og åben forhave med fri indsigt. I skellet mod vejen var en lav hæk eller et lavt hvidmalet træstakit. I forhaverne var der blomstrende prydplanter, græsplæner og enkelte træer. Denne type ses i købstæderne, ældre forstæder, større landsbyer og de tidligst anlagte villaområder. De lukkede forhaver (fra ca ) Haverne har en privat karakter. Skellet mod vejen er klart defineret med de høje hække. Haverne har en stor variation af blomstrene pryd- og frugttræer. De høje hække giver gaderummet et ensartet frodigt præg, og de store træer i haverne har en markant effekt i gadebilledet. Typen er udbredt i byernes ældre villaområder. Grønnegade i Vejgaard i starten af 1900-tallet - de lave hække og stakitter er de rolige rammer om de varierede åbne forhaver. Hækkene er gadens facader hvor de markante træer i haverne rejser sig op som landmarks i kvarteret.

4 De delvist åbne forhaver (fra ca ) Boligerne er synlige fra vejen, mens de private opholdssteder i haverne er skjulte. Skel mod veje er ikke markante, men består typisk af blandede og åbne bevoksninger. Der er stor variation af plantearter, størrelse og stil. Typen er gængse i nyere villaområder. De fortløbende hække giver gaderummet et homogent udtryk. Åbne bevoksninger udgør havens skel mod vej. Smalle flisebelagte kørespor i græsplænen. Græsarealerne binder haverne sammen. Fortov og indkørsel - et mønster i granit og betonfliser. Frostsikre teglklinker i indkørslen.

5 De fælles-regulerede forhaver (fra ca ) Her skal forhaverne, vejtræer og hække i naboskel følge retningslinier angivet af en lokalplan eller byplanvedtægt. F. eks. krav om sammenhængende græsplæne - forhaver uden markering af skel, hække og vejtræer med ensartet højde og en bestemt planteart. Vejene opnår en frodig helhedsvirkning, som giver det enkelte område et selvstændigt udtryk. FORHAVER - ANBEFALINGER Idéen er at forhaverne understøtter husenes arkitektur og at de enkelte boligområder får et frodigt og overordnet ensartet præg. Det anbefales at fornyelse af de enkelte forhaver tilpasses de kendetegn, som er gældende for de tre førstnævnte havetyper, og at bestemmelserne ved de fælles-regulerede forhaver respekteres. På veje, hvor der forekommer forskellige havetyper tilrådes, at der vælges én fælles havetype. Fælles for alle forhaverne er ønsket om et frodigt udtryk: det kan ikke anbefales at mure, faste hegn og stengærder i skel mod vej. Ligeledes kan forhaver domineret af asfalt, perlegrus, flis eller betonsten frarådes. Det golde udtryk er fremmed for vores havekultur, og betonsten og asfalt, kan af hensyn til nedsivning af regn -vand, ikke anbefales. De tilbageskårede piletræer har en skulpturel effekt. Kravet om grønne hække mod vej giver villaområdet et frodigt udtryk. Stakitterne er oftest udført af hvidmalede lodrette træstave. Hækkene skaber en markant grøn facade mod vej. Grusbelagt indkørsel.

6 FLERE GODE EKSEMPLER: En villavej med frodige, delvis åbne forhaver. En enkel forhave med græs og granitstensbelægning. En enkel grøn forhave med markante træer. Villaområdernes regler om græsrabatter og hække skaber et markant grønt udtryk. Indkørsel med græsarmeringssten. Villaområdernes regler om græsrabatter og hække skaber et markant grønt udtryk. Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby Tekst og fotos: Erik Iversen Tlf Layout: Steffen Møller Christensen 2010

7 Stilblad 2 FRIAREALER VED BOLIGBEBYGGELSER Større boligbebyggelser som rækkehuse, klyngehuse, tæt-lav bebyggelser og etageboliger med betydelige friarealer er resultater af efterkrigstidens velfærdsidealer. Bebyggelserne har både ankomst-arealer med en privat karakter og åbne friarealer, der kan fremtræde parkagtige og/eller landskabelige. Minimale, men imødekommende, ankomstarealer Bygningerne er skulpturelt placeret i landskabet. Rækkehuse, klyngehuse og tæt-lav bebyggelser Den umiddelbare adgang til terræn er ideen bag de lave bebyggelser, der typisk har mange private småhaver eller terrasser. De grønne indhegninger af de private lodder, giver en fin kontrast til åbne fællesarealer. P-pladsen er en del af bebyggelsens grønne udtryk. Hækkene omkring de private haver skaber rumlige variationer på fællesarealet. Etageboligerne og klyngehusene er placeret langs med dalstrøget.

8 Etageboliger Funktionalismens idéer om fritliggende etageboliger i grønne omgivelser fik medvind i efterkrigstidens etageboligbyggeri. Friarealerne blev indrettet med både intime opholdssteder f.eks, nærlegepladser og åbne arealer med parkagtige eller landskabelige kvaliteter. Bebyggelsens friareal har park-kvaliteter. Det faldende terræn er trukket ind mellem husblokkene. Grønt ankomstareal. Formklippede hække adskiller private terrasser og det åbne friareal. Intimt og frodigt gårdrum. De høje allé-træer skaber rum mellem etageboligerne.

9 De lave hække er dekorativ afskærmning mod vej. FRIAREALER VED BOLIGBEBYGGELSER - ANBEFALINGER De høje træer er fin kontast til den lave bebyggelse. Idéen er at boligbebyggelsernes friarealer har et frodigt udtryk med imødekommende ankomstarealer, varierede opholdsmuligheder i terræn og at bebyggelserne fremtræder med helstøbte kvaliteter i parkagtige og/ eller landskabelige omgivelser. Afsæt i en bevidst terrænregulering er grundlæggende for en succésfuld indpasning i landskabet. Det anbefales ved fornyelse af friarealerne at fastholde det frodige helhedsudtryk, gerne med udendørs opholdsmuligheder i forskellige skalaer og med en kontrastrig beplantning. Parkeringspladser bør være en del af den grønne helhed - med træer, buske, hække. Befæstede arealer kan evt. erstattes af græsarmeringssten. Klyngehuse,-et vildt krat tæt på giver et skovagtigt udtryk. Frugtræer på friarealet. Parkeringsplads skjult bag hækken. Parkering i skovagtige omgivelser. Uformel grusbelægning i klyngehusenes gårdrum.

10 FRIAREALER VED ERHVERVSBYGGERI Siden 1950 erne har der været tradition for at placere erhvervsbyggeri og industrianlæg i grønne parkagtige omgivelser. Forarealerne - arealet mellem bygning og vejskel - er bevoksede med græs eller underplantning evt. suppleret med buske og træer. Arealerne er friholdt for affaldscontainere og vareoplag. Det høje træ er et markant vartegn. FRIAREALER VED ERHVERVSBYGGERI - ANBEFALINGER Idéen er at erhvervsområderne fremtræder frodige og understøtter områdernes landskabelige og arkitektoniske kvaliteter. Allé-træer og hække giver håndværker-kvarteret et grønt udtryk. Virksomheder opfattes positivt, når omgivelserne har et markant grønt udtryk med hække, buske, træer og/eller græsrabatter samt beplantede parkeringsarealer. Forarealer dækket med skærver og flis kan ikke anbefales af hensyn til det æstetiske udtryk, ligesom arealerne bør friholdes for kommerciel udstilling. Virksomhederne har grønne facadearealer. Indbydende grøn baggård ved kontorbygning. Virksomhed og parkeringsplads i parkagtige omgivelser. Teknik- og Miljøforvaltningen teknik.miljoe@aalborg.dk Stigsborg Brygge Nørresundby Tekst og fotos: Erik Iversen Tlf Layout: Steffen Møller Christensen 2010

11 Stilblad 3 VEJE OG STIER Idéen er at veje og stier enkeltvis fremstår frodige og karakterfulde og at deres udformning med grønne elementer og forskellige typer belægninger understøtter de landskabelige træk og/eller bebyggelsernes arkitektoniske kvaliteter. Allé-træer Interessen for beplantning af vejsiderne med træer - allé-træer - slog igennem i slutningen af 1800-tallet, da byerne blev større og tættere. I den tætte by skabte træerne både en grøn kontrast til bygningerne og forstærkede den rumlige oplevelse af gaderne. På de åbne strækninger markerede træerne effektfuldt trafikvejenes spor i landskabet. I bolig- og erhvervsområder er allé-træerne en del af de enkelte kvarterers særpræg. Boulevarden i Aalborg med allé-træer i starten af 1900-tallet. Beplantningen i vejsiderne er komponeret som en skovlysning. Allétræerne markerer vejens trace i landskabet. Hække - der følger vejens trace, er et karakterfuldt element, der fremhæver vejforløbet og terrænnet og giver gaden en rolig facade. Hækkene understreger vejens svage krumning. Den lave hæk i højre side markerer både terræn og vej.

12 Træet er en del af gaderummets facade. Træernes blade filtrerer sollyset. Solitære træer med en betydelig størrelse får ofte virkning som landmarks, der giver de mindre gaderum identitet og variation på de længere strækninger. Belægninger er en væsentlig del af stier og vejes visuelle udtryk. Overfladerne af asfalt, beton, fliser, grus eller græs skaber mangfoldighed og afslører den trafikmæssige status; fra trafikerede veje, gader med kørebaner og fortove til de smalle boligveje med græsrabatter, frem til nedtrampede stier i rekreative områder varierer udtrykket fra det offentlige til det mere private og uformelle. Stierne er uformelle, oplevelsesrige og øger tilgængeligheden i boligområderne. Boligvej med græsrabatter. Grusvej.

13 Ensartede, opstammede allé-træer med nogenlunde vækstforhold. Allé-træerne står tæt. VEJE OG STIER - ANBEFALINGER Allé-træer - vejene opnår et markant udtryk, når træerne står regelmæssigt, og når de har en ensartet størrelse. Et større udvalg af egnede allé-træer giver mulighed for unikke variationer. Gode vækstbetingelser er et must for allé-træerne. (jf. vejledning om succes med planter ). De fortløbende hække - langs vejene bør ikke afbrydes af trådhegn, gitre, stakitter eller plankeværker - det svækker helhedsindtrykket. Hækkene kan være løvfædende eller stedsegrønne, men hække med både løvfældende og stedsegrønne plantearter vil have en urolig virkning. De udvoksede solitære træer kræver både tid og plads. Belægninger - det anbefales generelt at minimere omfanget af befæstede arealer - asfalt, beton og fliser - af hensyn til regnvandets nedsivning. Allé-træerne deler vej og fortov op i to rum. Den klippede hæk rammer vejen ind.

14 FLERE GODE EKSEMPLER: Den lave hæk i venstre side markerer vejens forløb i terrænnet. Solitære træer med monumentale virkninger i gaderummet. To træer - i hver side af vejen - forøger gaderummets perspektiviske virkning Solitære træer med monumentale virkninger i gaderummet. Markant perspektivisk virkning. Sti ved aftenstid. Teknik- og Miljøforvaltningen teknik.miljoe@aalborg.dk Stigsborg Brygge Nørresundby Tekst og fotos: Erik Iversen Tlf Layout: Steffen Møller Christensen 2010

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

EGENARTSANALYSE. Bilag 2 Udvikling af villaområder. Københavns villaområder. Villa. Villa. Villa. Rækkehus. Villa. Rækkehus. Skole.

EGENARTSANALYSE. Bilag 2 Udvikling af villaområder. Københavns villaområder. Villa. Villa. Villa. Rækkehus. Villa. Rækkehus. Skole. Kolonihave Kolonihave EGENARTSANALYSE Bilag 2 Udvikling af villaområder Rækkehus Skole Rækkehus Dobbelthus Dobbelthus Engvej, Amager øst Københavns villaområder Københavns villaområder er placeret i udkanten

Læs mere

KLIMASIKRING AF GEDVAD I GLADSAXE Hørmarken Oldmarken Kornmarken

KLIMASIKRING AF GEDVAD I GLADSAXE Hørmarken Oldmarken Kornmarken KLIMASIKRING AF GEDVAD I GLADSAXE Hørmarken Oldmarken Kornmarken Gedvad, LAR-projekt, Luftfoto af området Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe Gedvad, LAR-projekt Velordnet rækkehusbebyggelse med stort grønt

Læs mere

Friområde. Vandareal. Visuel barriere. Bygningsfront. Udsigt. Markant byrum og rumligt forløb. Markant byrum og rumligt forløb vand.

Friområde. Vandareal. Visuel barriere. Bygningsfront. Udsigt. Markant byrum og rumligt forløb. Markant byrum og rumligt forløb vand. Friområde Vandareal Visuel barriere Bygningsfront Udsigt Markant byrum og rumligt forløb Markant byrum og rumligt forløb vand Vartegn Sigtelinie Bydelsgrænse 1:20.000 0 500 m Overordnede rumlige træk.

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Studietur til Århus/Odder

Studietur til Århus/Odder Studietur til Århus/Odder Teknik- og miljøudvalget onsdag d. 1. oktober 2003 kl. 8.30 - ca. 16 Århus: Emiliedalen Sandbakken Søsterhøj Ny Moesgårdvej Holme Parkvej Odder: Stampmølleparken Søkrogen Emiliedalen

Læs mere

- Hvorfor nybyggeri? - Indledende undersøgelser - Skitseforslag - Landskabsbearbejdning - Facaderenovering - Forbedringer i den enkelte bolig -

- Hvorfor nybyggeri? - Indledende undersøgelser - Skitseforslag - Landskabsbearbejdning - Facaderenovering - Forbedringer i den enkelte bolig - LÆRKEPARKEN - Hvorfor nybyggeri? - Indledende undersøgelser - Skitseforslag - Landskabsbearbejdning - Facaderenovering - Forbedringer i den enkelte bolig - Spørgsmål Lærkeparken i dag ca. 11.000 m2 uudnyttet

Læs mere

Sikavej GRØNT KLIMATILPASSET BOLIGOMRÅDE ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE I HEDENSTED

Sikavej GRØNT KLIMATILPASSET BOLIGOMRÅDE ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE I HEDENSTED Sikavej GRØNT KLIMATILPASSET BOLIGOMRÅDE ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE I HEDENSTED ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE Sikavej er et nyt attraktivt boligområde i Hedensted, bestående af i alt 11 byggegrunde. Alt regnvand,

Læs mere

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET Marielyst - Karakter og kvalitet i sommerhusområdet er udarbejdet af Guldborgsund Kommune, Stab og Plan i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard, Byplankonsulenter,

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R BELLINGE FÆLLED BELLINGE FÆLLED Bæredygtighed Bydel 45 Ha Ca. 500 boliger åben/lav Tæt/lav Beliggende

Læs mere

2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER

2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER RENOVERING AF GÅRDHUSENE ALBERTSLUND VEST 2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER Lar / vision Lokal afledning af regnvand En metode til at håndtere overfladevand fra bygninger, pladser og veje Hvordan kan det gøres

Læs mere

Grøn strategi i Næstved Kommune

Grøn strategi i Næstved Kommune Grøn strategi i Næstved Kommune 1 Indhold 1. Formål:... 3 2. Vision:... 4 2.1. Bevarelse:... 4 2.2. Strategisk planlægning.... 5 2.3. Variation, oplevelser og sundhed:... 5 2.4. Samarbejde og information...

Læs mere

Retningslinier for Gladsaxe Erhvervskvarter

Retningslinier for Gladsaxe Erhvervskvarter Retningslinier for Gladsaxe Erhvervskvarter Udkast den 5. Oktober 2005 DESIGNMANUAL FOR GLADSAXE KOMMUNE, REV. 05.10.2005 45 ERHVERVSOMRÅDERNE GENERELT Bymiljøet i Gladsaxe skal være kønnere og grønnere.

Læs mere

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 PROJEKTBESKRIVELSE Området ved Dronningborg Maskinfabrik ønskes omdannet til et attraktivt boligområde, der skal fungere som en naturlig forlængelse

Læs mere

Havedrømme og afstemning af forventninger

Havedrømme og afstemning af forventninger og afstemning af forventninger Haveidealer barokhaven, landmandshaven og den engelske landskabshave De historiske idealer ses ofte i byens offentlige parker. Til gengæld er mange af vores boligområder

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

NCC Bolig Farum - Delområde 5

NCC Bolig Farum - Delområde 5 Skitseforslag Perspektiv fra adgangsvej 12. juni 2012 1 1.0 Hoveddisposi on Målet er at skabe en tæt og velfungerede boligbebyggelse, som følger lokalplanen og indpasser sig naturligt på den kileformede

Læs mere

REGNBED. til en mere frodig have. vold af opgravet jord

REGNBED. til en mere frodig have. vold af opgravet jord REGNBED Et regnbed tilbageholder regnvandet i din have, hvilket både bidrager til løsning af oversvømmelsesproblemer der kan opstå ved skybrud samt bidrager til en mere frodig have. vold af opgravet jord

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR GLADSAXE ERHVERVSKVARTER

RETNINGSLINIER FOR GLADSAXE ERHVERVSKVARTER RETNINGSLINIER FOR GLADSAXE ERHVERVSKVARTER ERHVERVSOMRÅDERNE GENERELT Bymiljøet i Gladsaxe skal være kønnere og grønnere. Det gælder også for erhvervskvartererne, som jo er en del af de byrum, vi bevæger

Læs mere

SMUKKE VEJE. Vejledende retningslinier for erhvervsområder langs indfaldsveje og større veje i forstæderne

SMUKKE VEJE. Vejledende retningslinier for erhvervsområder langs indfaldsveje og større veje i forstæderne SMUKKE VEJE Vejledende retningslinier for erhvervsområder langs indfaldsveje og større veje i forstæderne Århus Kommune Magistratens 2. Afdeling Maj 2001 SMUKKE VEJE Vejledende retningslinier for erhvervsområder

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

Delområde A, særlige bestemmelser:

Delområde A, særlige bestemmelser: Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser fra lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dette ikke ændrer den særlige karakter af Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen

Læs mere

DAGSORDEN. Skæring Strand - møde med storgruppe 5. 16:30 Velkomst og introduktion. 16:45 Oplæg. 17:15 Kvalitetssikring og input i grupper

DAGSORDEN. Skæring Strand - møde med storgruppe 5. 16:30 Velkomst og introduktion. 16:45 Oplæg. 17:15 Kvalitetssikring og input i grupper DAGSORDEN Skæring Strand - møde med storgruppe 5 16:30 Velkomst og introduktion 16:45 Oplæg 17:15 Kvalitetssikring og input i grupper 18:15 Fælles opsamling i plenum 18:30 Det videre forløb og farvel og

Læs mere

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan Vaarst Vaarst... 1 Illustrationsplan... 2 Rammeområder... 3 B1, Vaarst... 5 B2, Vaarst... 7 H1, Vaarst... 9 H2, Vaarst... 11 H3, Vaarst... 13 O1, Vaarst... 15 O2, Vaarst... 17 R1, Vaarst... 19 R2, Vaarst...

Læs mere

Natur og arkitektur. - værdier i Fredensborg Søpark. Af Verner Thomsen

Natur og arkitektur. - værdier i Fredensborg Søpark. Af Verner Thomsen Natur og arkitektur - værdier i Fredensborg Søpark Af Verner Thomsen Beliggenhed Når man går en tur i Søparken, møder man ofte naboer og genboer, som udtrykker stor glæde over at bo i området, uden at

Læs mere

Indsatsområder i prioriteret rækkefølge tidsmæssigt

Indsatsområder i prioriteret rækkefølge tidsmæssigt FREDENSBJERGPARKEN GENEREL PLEJE Klipning af pur mellem boligblokke. Beskæring af beplantninger frem til renovering eller udskiftning. Vedligeholdelse af nyplantninger efter 3 års etableringspleje. 11.

Læs mere

Aktivitetshus planskitser

Aktivitetshus planskitser Aktivitetshus planskitser Aktivitetslokale 1 Aktivitets- Aktivitetslokale 2 lokale 3 Dobbelthøjt Dobbelthøjt 1.salsplan 1:200 Ind Depot Teknik Toilet Vindfang Ejd. kontor Frokoststue Pers. toil. G. Toilet

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

PLANCHER FRA INFORMATIONSMØDE DEN

PLANCHER FRA INFORMATIONSMØDE DEN RÆKKEHUSE I STJERNEKVARTERET PLANTEGNING (FRA PROJEKTUDVIKLER) VIST PÅ LUFTFOTO DIAGRAM OVER FORSLAG TIL INDRETNING Lunavænget Lunavænget Parkering Ankomst Neptunvej 3 projekter: Fire boliger i et rækkehus

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

1 T.5.5.2 2 T.5.5.2 3 T.5.5.2.B1, 5 T.5.5.2.H1, 7 T.5.5.2.H2, 9 T.5.5.2.I1, 11 T.5.5.2.R1,

1 T.5.5.2 2 T.5.5.2 3 T.5.5.2.B1, 5 T.5.5.2.H1, 7 T.5.5.2.H2, 9 T.5.5.2.I1, 11 T.5.5.2.R1, Sølyst Sølyst... 1 T.5.5.2 Illustrationsplan... 2 T.5.5.2 Rammeområder... 3 T.5.5.2.B1, Sølyst... 5 T.5.5.2.H1, Sølyst... 7 T.5.5.2.H2, Sølyst... 9 T.5.5.2.I1, Sølyst...11 T.5.5.2.R1, Sølyst... 13 Sølyst

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj

Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj I henhold til Planloven (Lovbekendtgørelse nr. 937 af 24. september 2009) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Stenhusstræde,

Læs mere

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER INDLEDNING I det Frederiksbergske villakvarter omkring den sydlige del af Bülowsvej er det ønsket at nedrive en eksisterende gammel erhvervsbygning som er nedslidt og som arkitektonisk

Læs mere

Placeringen afstemmes med funktionskrav til infrastrukturen. Diagrammet illustrere principiel forskydningen af jordmængder.

Placeringen afstemmes med funktionskrav til infrastrukturen. Diagrammet illustrere principiel forskydningen af jordmængder. HOVEDGREB Arkitektur og landskab 11 Da terrænets naturlige plateau er mindre end anlæggets areal er der behov for en tilpasning til terrænet. Placeringen afstemmes med funktionskrav til infrastrukturen.

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

dispositionsforslag. arkitektur proces. Søparken. 25 nye almene boliger i Ansager

dispositionsforslag. arkitektur proces. Søparken. 25 nye almene boliger i Ansager 22.05.2019 - dispositionsforslag Søparken 25 nye almene boliger i Ansager arkitektur proces Nyt boligområde i det østlige Ansager På kanten mellem land og by I tæt samarbejde med Alfabo og Ansager Byudvikling

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 60. for den 1. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ("Kålmarken")

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 60. for den 1. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej (Kålmarken) DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 60 for den 1. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ("Kålmarken") INDHOLD PLANREDEGØRELSE side 5 Baggrunden for lokalplan 60 LOKALPLANBESTEMMELSER side 7

Læs mere

NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018

NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018 NYE BOLIGER I GEDVED VESTERVEJ 7 9. maj 2018 Gadekær 7 Matr. nr. 15a, Gedved By, Tolstrup Introduktion OVERSIGT GEDVED LOKALCENTERBY Ramme Gedved er i Kommunalplan 2017 udpeget som en af Horsens Kommunes

Læs mere

Lokalplan 213. Lokalplan for boligområde ved Bygaden i Stensballe TEKNISK FORVALTNING

Lokalplan 213. Lokalplan for boligområde ved Bygaden i Stensballe TEKNISK FORVALTNING Lokalplan 213 Lokalplan for boligområde ved Bygaden i Stensballe TEKNISK FORVALTNING MAJ 2005 Lokalplan 213 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen 4 Området i dag 4 Lokalplanens

Læs mere

Regnvand i Boligforeninger. Inspiration til håndtering af regnvand på fællesarealer

Regnvand i Boligforeninger. Inspiration til håndtering af regnvand på fællesarealer Regnvand i Boligforeninger Inspiration til håndtering af regnvand på fællesarealer Kan regnvand være en ressource - for boligforeninger Klimaforandringer og de øgede nedbørsmængder gør det attraktivt at

Læs mere

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte

Læs mere

SKOVPARCELLER I DREJENS

SKOVPARCELLER I DREJENS SAGSNR. 12.4591 1. udkast - d. 30. maj 2014 SKOVPARCELLER I DREJENS forslag TIL NY DISPONERING forslag til ny disponering med åben-lav boliger gældende planforhold arealopgørelse Nærværende projektmappe

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby

Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby NOTAT Bilag 1: Baggrundsviden om udvikling i sommerhusområder Bilag 1 har til formål, at redegøre for den udvikling, som finder sted i sommerhusområder. Redegørelsen

Læs mere

ALLERØD MUSIKSKOLE. en helhedsplan for udearealerne

ALLERØD MUSIKSKOLE. en helhedsplan for udearealerne ALLERØD MUSIKSKOLE en helhedsplan for udearealerne De e er en helhedsplan for udearealne i lknytning l Allerød Musikskole udformet af Thing Brandt Landskab ApS på foranledning af Park & Vej, Teknik og

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47.

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Bilag 2 Østbanegade FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Østbanegadekarréen Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.xx.2015 at sende dette forslag om

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Himmelev Gl. Præstegård. Forslag til 12 seniorboliger mod nord

Himmelev Gl. Præstegård. Forslag til 12 seniorboliger mod nord Forslag til 12 seniorboliger mod nord 17.04.2019 Forslag til 12 seniorboliger ved Himmelev Gl. Præstegård Vedlagte forslag til opførsel af 12 seniorboliger på den nordlige del af grunden ved på baggrund

Læs mere

DAGSORDEN. Skæring Strand - møde med storgruppe 2. 16:30 Velkomst og introduktion. 16:45 Oplæg. 17:15 Kvalitetssikring og input i grupper

DAGSORDEN. Skæring Strand - møde med storgruppe 2. 16:30 Velkomst og introduktion. 16:45 Oplæg. 17:15 Kvalitetssikring og input i grupper DAGSORDEN Skæring Strand - møde med storgruppe 2 16:30 Velkomst og introduktion 16:45 Oplæg 17:15 Kvalitetssikring og input i grupper 18:15 Fælles opsamling i plenum 18:30 Det videre forløb og farvel og

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Nærum Grundejerforening

Nærum Grundejerforening Nærum Grundejerforening Generalforsamling 2015 Velkommen Valg af dirigent Beretning om foreningens virksomhed Aflæggelse af det reviderede regnskab Valg til bestyrelsen Valg af revisor Fastsættelse af

Læs mere

Regnvand som en ressource

Regnvand som en ressource Regnvand som en ressource Få inspiration til din egen regnvandshave Faskiner Regnbede Græsplænen Opsamling af regnvand Permeable belægninger Grønne tage LAR Lokal Håndtering af Regnvand Hvad er lokal nedsivning

Læs mere

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til lokalplan 40-008 for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2019-01304 Resume Plan- og Vejudvalget skal godkende,

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr

Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Notat vedr. mulige ændringsforslag til forslag til tillæg 1 til lokalplan nr. 440 Marmormolen II I forbindelse

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes EN VERDEN AF BETON Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Forside: IBF SoftLine fliser 2 Verdens bedste

Læs mere

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet.

FORTÆLLINGEN OM DELTAET. Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. FORTÆLLINGEN OM DELTAET Rådgivernes skitser og refleksioner over processen frem mod det arkitektoniske greb: deltaet. LIDT HISTORIE Byen i karréen - det historiske København København var oprindelig bebygget

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 5.025 og Lokalplan 5-1-104 Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) 2015-051258 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ BYSTIEN MOTORRING 3 R DOVRE BIRKESKOVEN BYSTIEN FRALIGSVEJ PAUL BERGS ES VEJ MOTORRING 3 Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 64. for den 2. og 3. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ( Kålmarken )

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 64. for den 2. og 3. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ( Kålmarken ) DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 64 for den 2. og 3. etape af en ny boligbebyggelse ved Store Magleby Strandvej ( Kålmarken ) 1 2 INDHOLD PLANREDEGØRELSE side 5 Baggrunden for lokalplan 64 LOKALPLANBESTEMMELSER

Læs mere

FORELØBIG HELHEDSVURDERING

FORELØBIG HELHEDSVURDERING FORELØBIG HELHEDSVURDERING Sagsnummer: 02.34.02-P19-60-19 Ejendommen: Adresse Matrikel nr.: Ejendomsnr.: Sorøvej 23A, 7400 Herning 1ARL, Herningsholm, Herning Jorder 282313 TEKNIK OG MILJØ Byggeri og Ejendomsdata

Læs mere

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017 Tyrkisk Kulturhus Skitseforslag, November 2017 Koncept Vi ønsker at skabe et kulturhus der favner både omgivelser og brugere i et simpelt greb. Et hus hvor materialitet, form og funktion understøtter en

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup LOKALPLAN 7-1-109 Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup 12.06.2017 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 4 Projektet 5 Til lokalplanforslaget

Læs mere

Skilte og forarealer i Gladsaxe Erhvervskvarter

Skilte og forarealer i Gladsaxe Erhvervskvarter Skilte og forarealer i Gladsaxe Erhvervskvarter Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Det gælder også for erhvervskvartererne, som jo er en del

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ

OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ Silkeborg kommunes bæredygtighedsværktøj udfra angiver vurderingsparametre/pejlemærker - angivet i underkriterier (se bilag).

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN Bilag 3 REGISTRERING OG ANALYSE MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE AARHUS KOMMUNE, Center for Byudvikling og Mobilitet i samarbejde med OPDRAG

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.033 for området ved Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.033 for området ved Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.033 for området ved Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser.

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser. ØVRIGE OPLYSNINGER Beskrivende tekst suppleres så vidt muligt med angivelser på målfaste kortbilag. Se i øvrigt vejledningen på side 6-8, vedrørende ansøgningens indhold og udformning. A. Basisoplysninger:

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 7.010 og Lokalplan 7-5-101 Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) 2015-044736 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.033 for området ved Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.033 for området ved Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.033 for området ved Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej.

Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej. Til: Planudvalget U D K A S T Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej. Dato: 2. marts 2011 Sags id: 190-2008-10408 Dokument: 190-2011-35701 By, Erhverv og

Læs mere

GRØN KLIMATILPASNING Udvikling af Københavns grønne struktur gennem klimatilpasning

GRØN KLIMATILPASNING Udvikling af Københavns grønne struktur gennem klimatilpasning GRØN KLIMATILPASNING Udvikling af Københavns grønne struktur gennem klimatilpasning Rikke Hedegaard Christensen, Teknik og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune Email: zi1e@tmf.kk.dk TEKNIK OG MILJØFORVALTNINGEN

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 5.10.2015 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Masnedøgadekarréen i høring.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 5.10.2015 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Masnedøgadekarréen i høring. FORSLAG FÆLLES GÅRDhave Masnedøgadekarréen Masnedøgade 1-9, Jagtvej 207-209, Drejøgade 2-10 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 5.10.2015 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Masnedøgadekarréen

Læs mere

Skilte- og facadevejledning

Skilte- og facadevejledning - Aalborg Kommune Side 1 af 1 Presse Web-TV Min Side Sitemap Blanketter Selvbetjening English politik manualer Forside Om kommunen Skiltning skal medvirke til at understøtte de arkitektoniske kvaliteter

Læs mere

RØDOVRE SYD. Åben idékonkurrence 2011

RØDOVRE SYD. Åben idékonkurrence 2011 RØDOVRE SYD Åben idékonkurrence 2011 12612 Taget og San Gimigano! Det horisontale og det vertikale Revitalisering fortætning urbane kvaliteter og landskabelige oplevelser en ny sammenfl ettet bystruktur!

Læs mere

Parcelhusgrunde. NYBOVEJ, Ny Nørup. 7182 Bredsten. RealMæglerne - handler med omtanke! Bent & H.B. Nielsen statsaut. ejendomsmæglere, MDE

Parcelhusgrunde. NYBOVEJ, Ny Nørup. 7182 Bredsten. RealMæglerne - handler med omtanke! Bent & H.B. Nielsen statsaut. ejendomsmæglere, MDE Parcelhusgrunde NYBOVEJ, Ny Nørup 7182 Bredsten RealMæglerne - handler med omtanke! Bent & H.B. Nielsen statsaut. ejendomsmæglere, MDE INDHOLD FAKTA SIDE 2 TILSLUTNINGSAFGIFTER SIDE 2 AFSTANDE SIDE 2 UDSTYKNINGSBESKRIVELSE

Læs mere

"strandpromenaden" startredegørelse

strandpromenaden startredegørelse "strandpromenaden" startredegørelse Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af lokalplan "Strandpromenaden" Lokalplanområdet ligger i bydelen Østerbro Luftfoto af området set mod nordvest

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere